PAGE
40
ועדת הכלכלה
15.12.10
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 382
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שני, ח' טבת התשע"א (15 בדצמבר 2010), שעה 09:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 15/12/2010
חוק הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו (תיקון מס' 33), התשע"א-2011
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו (תיקון מס' 33)(מעבר מזיכיונות לרשיונות בשידורי טלוויזיה), התש"ע-2010 – המשך דיון ובקשה לדיון מחדש ודיון מחדש מאת ח"כ אופיר אקוניס לסעיף 1(4) להגדרה "מועד המעבר" ולסעיף 33ג בנושא דחיית מועד המעבר
מוזמנים
¶
משה כחלון, שר התקשורת
נגה רובינשטיין, יועמ"ש, משרד התקשורת
שריל קמפינסקי, לשכה משפטית, משרד התקשורת
חגית ברוק, לשכה משפטית, משרד התקשורת
טל רוזנפלד, לשכה משפטית, משרד התקשורת
מנשה סמירה, מנכ"ל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו
דינה עברי-עומר, מ"מ היועץ המשפטי, הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו
אילת מצגר, סמנכ"ל טלוויזיה, הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו
עידית צרנוביץ, סמנכ"ל רדיו בפועל, הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו
מיטל שגב, דוברת, הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו
דנה נויפלד, ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
אבי ניר, חברת קשת
זהר קדמון סלע, היועצת המשפטית, חברת קשת
טלי גורן, סמנכ"לית רגולציה, חברת קשת
שאול מגנזי, משנה למנכ"ל, חברת רשת
יוסי ורשבסקי, מנכ"ל ישראל 10
עו"ד דבורה קמחי, יועצת משפטית, ישראל 10
עו"ד נועה גבע, ייעוץ משפטי, חברת יס
ירמיהו קדושי, מפיק, שחקן ותסריטאי, הפקות המזרח
משה דנון, יו"ר איגוד הבמאים והתסריטאים
אמיר רוזנברג, יועץ משפטי, ארגוני היוצרים לקולנוע ולטלוויזיה
עו"ד ישגב נקדימון, יועץ משפטי, חברת החדשות של ערוץ 2
רשמת פרלמנטרית
¶
הדס צנוירט
הצעת חוק הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו (תיקון מס' 33)(מעבר מזיכיונות לרשיונות בשידורי טלוויזיה), התש"ע-2010 – המשך דיון ובקשה לדיון מחדש ודיון מחדש מאת ח"כ אופיר אקוניס לסעיף 1(4) להגדרה "מועד המעבר" ולסעיף 33ג בנושא דחיית מועד המעבר
היו"ר אופיר אקוניס
¶
בוקר טוב, אני מתכבד לפתוח את הישיבה. אנחנו ממשיכים את הישיבה שנקטעה אתמול ב-18:00, הצעת חוק הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו (תיקון מס' 33). אם איני טועה, הנושא האחרון שסיימנו היה הגדרת "מועד המעבר", ולהתאים את סעיף 33ג ל-1(4), שהוא מועד המעבר. היועצת המשפטית, על דעתו של שר התקשורת – בפועל זו היתה פתיחה לפי בקשה שלי של סעיף מועד המעבר. הדבר הזה מתבסס על המלצה מקצועית של הרשות השנייה, שנשמעה כאן לפני שתי ישיבות.
לאה ורון
¶
אנא תעשה שוב הצבעה על פתיחת הסעיף, שהרי הוא לא היה על סדר היום, ועכשיו הוא כן על סדר היום, הבקשה לדיון מחדש שלך להגדרה של מועד המעבר ולסעיף 33ג בנושא דחיית מועד המעבר.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
כן. חמד, אנחנו צריכים לפתוח סעיף, מועד המעבר, לפתוח, אתה בעד?
הצבעה
בעד – רוב גדול
נגד – אין
נמנעים - אין
אושר.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
נפתח.
הדיון בפועל התקיים, ודיברנו – שר התקשורת, אתה לא היית בקטע הזה, אבל אנחנו רוצים לאמץ את ההמלצה המקצועית של הרשות השנייה, שבאה לידי ביטוי לפני שתי ישיבות – לא אתמול; בישיבה הקודמת, של לדחות בשנה את הכול, כלומר מ-1 בינואר נכתוב 2013 במקום 2012, וגם את ההסמכה – היה פה דיון שלא היית, לגבי מה לעשות עם סעיף 33ג, שנותן לך ולשר האוצר את האפשרות לדחות בעוד שנה. היתה התנגדות של קשת. אני חושב שאפשר להשאיר את זה. אתה רשאי לדחות את זה בשנה.
אתי בנדלר
¶
לפני שהשר מקבל החלטה והוועדה מצביעה, אני רוצה להפנות את תשומת הלב לכך שצוות המשפטניות של משרד התקשורת ישב אתמול עד שעה מאוד מאוחרת מתוך ניסיון לסרוק את הצעת החוק, ולבדוק מה ההשלכות של דחיית מועד המעבר על סעיפים שונים שכבר אושרו. הבנתי שהם לא הספיקו לעבור על כל ההצעה מטבע הדברים, כי לא קל לעשות את זה בשעות המאוחרות, אבל הם כבר הבחינו, שיש הבדל בהשלכות, אם משנים את מועד המעבר ל-1.1.13, ובין אם מאפשרים גם לשר לדחות את המועד לשנה נוספת.
אם תהיה רק האפשרות הראשונה, דהיינו קביעת מועד המעבר ב-1 בינואר 2013, ככל הנראה, בהסתייגויות אני אומרת את זה, ניתן יהיה לדון ולקבל החלטות היום באשר להשלכות האפשריות. אם מדובר באפשרות של דחייה בשנה נוספת, צריכים לעשות בדיקה הרבה יותר יסודית וארוכה, ובכל מקרה לא ניתן יהיה לבדוק היום מה ההשלכות של זה. השאלה, אם בכל זאת יש טעם להשאיר את האפשרות הזאת לדחייה, כי זה יסבך את החוק מאוד. אני מביאה לתשומת הלב.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
תודה, הבנו. קודם כל נעשה את 2013. יכול להיות שיהיו דרכים אחרות. הבנתי את הרעיון. גם אבי ניר וגם אתי באותו רעיון. הרעיון הוא שזה לא ייגמר היום, אם נשאיר את זה.
יוסי ורשבסקי
¶
לפי מיטב ידיעתי, אתמול דיברתי עם השר - הוא גם באותו רעיון, שאפשר להשאיר את זה 2013 בלי שיקול דעת.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
תכף נשמע את עמדתו בעניין, ונקבל החלטה. אפשר לקבל על זה החלטה יחסית במהירות, נשאיר את זה כרגע פתוח. יוסי, סעיף 37ג, אתם מציעים, נגה, הארכה אוטומטית לזיכיון ערוץ 10?
נגה רובינשטיין
¶
נגיע לסעיף הזה, אבל זה לא בדיוק הארכה אוטומטית. זה אפשרות הארכה עם הסדר שונה. אנחנו חשבנו על הארכה שהיא במקסימום שנה. שיערנו שיהיה מדובר בכמה חודשים. מה שנדרש, למיטב זיכרוני, ותכף עו"ד רוזנפלד תוכל לפרט, זה, כמובן, עמידה בתנאי הסף, תנאי כשירות.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
בכל תהליך הוא קיים, בין אם מאריכים להם את הזיכיון בשנה, ובין אם נותנים להם רשיון.
לאה ורון
¶
קודם כל אתה מעמיד להצבעה את סעיף 1(4), הגדרה של מועד המעבר. טל, את מוכנה לקרוא את ההגדרה של מועד המעבר?
אתי בנדלר
¶
הסיפא נמחקת, דהיינו סעיף 33ג גם הוא יימחק. אני מזכירה ש-33ג זה הסעיף שאפשר לשר לדחות את מועד המעבר.
שר התקשורת משה כחלון
¶
תעשו כל מה שדרוש כדי לתת לחבר הכנסת את הזכות הפרלמנטרית שלו להגיש הסתייגות. מה זה?
אתי בנדלר
¶
זה דברים ששלובים אחד בשני. נניח שההסתייגות הזו תתקבל. יהיה חוסר תאימות בין ההסתייגות הזו לסעיפים אחרים. יהיו הוראות שאינן מתיישבות אחד עם השנייה.
אתי בנדלר
¶
אפשר לקבל כל מיני דוגמאות, ומייד גברת רוזנפלד תתחיל לסרוק את ההוראות שהיא עברה עליהן, והיא תצביע על בעיות שעלולות להיווצר כתוצאה מכך.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
חבר הכנסת וקנין, הסתייגותך תבוא למליאה, ואני מניח שהקואליציה והאופוזיציה וחברי הכנסת יצביעו כפי שיוחלט. ההסתייגות שלו צריכה להיות במליאת הכנסת.
אתי בנדלר
¶
נניח שאני רושמת הסתייגות רק בנושא הזה, והיא מתקבלת. לאחר מכן עלול להיווצר מצב שהנוסח של הסעיף שיתקבל אינו מתיישב עם סעיפים אחרים, ולכן זה יצטרך לחזור לוועדה, להתאים את נוסח ההסתייגות לאחר מכן עם כל סעיפי החוק, מה שאומר שיצטרכו להפסיק את ההצבעה אחרי הקריאה השנייה, להחזיר את זה לוועדה כדי לעבור שוב על סעיפי החוק. זה מה שאנחנו רוצים?
לאה ורון
¶
כבר רואים מהרשימה שהגיש משרד התקשורת, כי להחלטה בנושא מועד המעבר יש השלכות על סעיפים רבים ונוספים.
יצחק וקנין
¶
אני לא בטוח שמה שאת אומרת זה נכון, כי אם הסתייגות עוברת במליאה, רשאי יושב-ראש הוועדה למשוך את כל החוק פה, להביא אותו כדי להפיל את ההסתייגות הזו פה. אבל אם אתה אומר: אני מסכים להסתייגות חבר הכנסת וקנין, לא צריך להביא את החוק בחזרה לוועדה.
יצחק וקנין
¶
אוטומטית. זה החוק. אי-אפשר לשנות את המצב במליאת הכנסת, כי זה החוק. היחיד שרשאי למשוך את החוק זה יושב-ראש הוועדה.
אתי בנדלר
¶
קודם כל, אני לא מניחה נוסח של הצעת חוק, שכוללת הסתייגות, שאם היא תתקבל, היא תסתור הוראות אחרות בחוק, אלא אם כן אני עוברת על כל החוק, וכותבת הסתייגויות מתאימות לסעיפים האחרים, כדי שתהיה אחר כך קוהרנטיות בנוסח הצעת החוק. אני לא יכולה להניח הצעת חוק שתכלול סעיפים שעלולים לא להתיישב אחד עם השני, זה לפני הנחת החוק בכלל. יכול להיות שמתקבלות הסתייגויות שאינן מתיישבות זו עם זו, ואז יש גם הליך במליאה, מה עושים במקרה הזה.
עניין שני, מה קורה בקריאה השנייה, אם מתקבלות הסתייגויות- -
היו"ר אופיר אקוניס
¶
אגב, הרי החוק אומר: 1.1.2013. מה אנחנו מבקשים – שהשרים יהיו רשאים לדחות את זה בעוד שנה? זה לא הסתייגות מהותית.
שר התקשורת משה כחלון
¶
היועצת המשפטית, גם אם ההסתייגות הזו תתקבל, ונגלה פערים בין ההסתייגות לבין החוק, יש לנו שנתיים לשנות חקיקה, לשנות סעיפים. אנחנו לא חייבים לסיים הכול היום.
אתי בנדלר
¶
אתן לך דוגמה. לפי הצעת החוק, הזיכיון של ערוץ 10 מוארך עד 2013. נניח שאתה תדחה את מועד המעבר ל-2014. מה יקרה עם ערוץ 10?
שר התקשורת משה כחלון
¶
את עכשיו יכולה לחתום לי על מסמך, שכל מה שעשינו פה נכון? ודאי שלא. זה פרט שולי.
אתי בנדלר
¶
למשל, אומר השר, במקרה שהוא יחליט לדחות את מועד המעבר מ-2013 ל-2014, הוא מעוניין להאריך את הזיכיון של ערוץ 10 בשנה נוספת, אבל אין לו כרגע סמכות; צריכים להעניק לו סמכות.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
אנחנו מתחילים את 2011. יש זמן. הממשלה מושלת. אגב, אני מקווה שבחדר הזה זה מקובל.
יצחק וקנין
¶
לו אני מעביר את ההסתייגות הזאת, הייתי מצביע עליה פה, והיינו מצביעים והיתה עוברת, היית עושה את התיקונים פה.
אתי בנדלר
¶
ודאי. זה מה שאמרתי גם אתמול – זה מחייב סריקה של הוראות החוק, ולהביא בפני הוועדה את הסעיפים שמחייבים שינוי עם הצעות לפתרון.
לאה ורון
¶
אנשי משרד התקשורת התחילו אתמול להכין, מהם הסעיפים שיחויבו בתיקון. הם לא סיימו, וגם עוד לא הכינו את הנוסח שאמור להיות בהצעת החוק.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
בדיוק, חבר הכנסת וקנין. אתם יודעים שיש הסתייגות. היה דיון כאן, האם נקיים את זה פה, ונאריך את זמן הפעולה שלנו פה, או לאחר מכן, כשההסתייגות של חבר הכנסת וקנין תתקבל או לא תתקבל, אז בלאו הכי זה יבוא, ויצטרכו לעשות את ההתאמות.
אתי בנדלר
¶
לא, אדוני היושב-ראש; זה יבוא לוועדה לפני שאניח את זה לקריאה שנייה ושלישית, אחרי שתושלם הסריקה של הוראות החוק, ויראו אילו התאמות- -
אתי בנדלר
¶
לא אניח את זה לקריאה שנייה ושלישית. אני מבקשת שתינתן שהות לבדוק את ההשלכות של זה ולהביא לוועדה כדי לקבל החלטות. לא אקבל את ההחלטות במקום הוועדה.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
טוב. המצב כרגע, לפי מה שהבנתי – הצבענו על 1 בינואר 2013, וזהו. חבר הכנסת וקנין לא הצביע בעד ההצעה הזאת, הוא נמנע, ביקש הסתייגות, והיא תידון במליאה.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
הצבענו כרגע את ה-1.1.13, ולא המשכנו עם סעיף 33ג, שנמחק לרגע זה. לעומת זאת, חבר הכנסת וקנין ביקש – הוא יכול לומר בהסתייגות שלו, לדחות ל-2018- -
אתי בנדלר
¶
עכשיו התמונה ברורה. המשפטניות של משרד התקשורת יעברו על כל הוראות החוק, יציעו את כל ההתאמות הנדרשות- -
היו"ר אופיר אקוניס
¶
חברת הכנסת שמאלוב-ברקוביץ, מרכזת הוועדה הסבה את תשומת לבנו, שכבר הצבענו על המשך דיון- -
לאה ורון
¶
גברת עדית חנוכה הזכירה לנו, שמה שהיה על סדר היום זה היתה הבקשה לרביזיה על הסעיף הזה. עושים פעם אחת רביזיה.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
מה היתה ההתנגדות הגדולה, שהשרים יהיו רשאים במצב שנוצר? היו דברים יותר מז'וריים במדינה, לטעמי, בשנתיים האלה.
לטעמי, מה שהבנו פה, זה שהוא יהיה בינואר 2013, אבל יכול להיות, השרים יכולים למצוא, שרוצים עוד שנה.
אבי ניר
¶
אז כל החקיקה וכל ההתנהלות הבהולה פה היתה כדי שעוד 3 שנים – יכול להיות שעוד 3 שנים המעבר לרשיונות יהיה. בואו ל-2015 – מסתיים הזיכיון, זה יותר פשוט. למה למהר?
לאה ורון
¶
גם הסתייגות, לפני שהסתייגות יצאה, אז את צריכה לומר לוועדה מה הצעתך, ואם הוועדה לא תקבל את הצעתך- -
יוליה שמאלוב-ברקוביץ
¶
ההצעה שלי, שזה יהיה 2013, בלי סמכות לשרים, כי אולי הוא כבר לא יהיה שר התקשורת?
אתי בנדלר
¶
אני רוצה להבהיר משהו בקשר לקבלת הסתייגויות במליאה. משמתקבלת הסתייגות במליאה לאחר סיום הקריאה השנייה, פונה יושב-ראש הכנסת או מי שממלא את מקומו ביושב-ראש הישיבה, אל יושב-ראש הוועדה, ושואל אותו, האם לקיים את ההצבעה מייד או בשבוע שלאחר מכן. האפשרות לדחות את ההצבעה בקריאה השלישית מקום שהתקבלה הסתייגות היא כדי לאפשר לוועדה לעשות התאמות טכניות בלבד בנוסח הצעת החוק; לא התאמות מהותיות, לא לדון מחדש בהסתייגות. אם רוצים לאפשר לוועדה לדון מחדש בהסתייגות שהתקבלה, המליאה צריכה להצביע על בקשה של נציג הממשלה או של יושב-ראש הוועדה, להטיל על הוועדה לדון מחדש בהצעת החוק כולה או בנושא שמתקבל, וזו החלטה של המליאה. אם אין החלטה של המליאה, לא ניתן לדון מחדש בהסתייגות שהתקבלה, בהתאם לתקנון.
יצחק וקנין
¶
ודאי. בכל מקרה, הכול נתון לשיקולו של יושב-ראש הוועדה, כשהיושב-ראש שואל אותו. אם הוא לא ירצה, תהיה הצבעה בקריאה שנייה ושלישית, כולל ההסתייגות שנתקבלה, ואז זה נכנס לחוק.
אתי בנדלר
¶
ודאי. לכן מוטל תפקיד חשוב על יועץ משפטי שחותם על הנחת הצעת חוק לוודא, שכל הסעיפים מתיישבים האחד עם השני.
שר התקשורת משה כחלון
¶
חשוב לי לציין, הכוונה היא לתת לפחות – כל התהליכים של הרשיון כבר בחודשים הקרובים- -
שר התקשורת משה כחלון
¶
לא משנים שום דבר. מה שאמרתי זה מה שיהיה. שום התאמה. כל הרשיונות האלה זה לתת אופק. אני לא רוצה להשאיר אותם תלויים עד נובמבר 2013.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
אבל מה אמרנו לגבי הבדיקות, אם הם עומדים בתנאי הרשיון? אתה לא יכול לדעת. תדע לקראת הסוף.
אתי בנדלר
¶
מנשה, זה מחייב איזשהו שינוי בהצעת החוק, להערכתך? בהנחה שמועד המעבר הוא ב-1.1.13, ובסעיפים הרלוונטיים שיש כרגע, שמדברים על המועדים להגשת בקשה לקבלת רשיון, וההחלטה שלכם בעניין הזה, האם יש שינוי מתחייב כתוצאה מדחיית מועד המעבר?
מנשה סמירה
¶
גיבשנו אתמול לוח זמנים שמשאיר את רוח הדברים שהשר ביקש – זה יהיה במהלך 2011, אבל עם המרווחים הראויים.
אתי בנדלר
¶
אבל לוח הזמנים כרגע קבוע בהצעת החוק. אני שואלת, אם בדקתם, אם זה מחייב שינויים או לא בהצעת החוק.
שאול מגנזי
¶
כרגע לפי החוק, אם מועד קבלת הרשיון הוא ב-1.1.13, צריך להגיש את הבקשה שנה קודם. האם זה לא משתנה? איזה עניין יש לבקש שנתיים, חוץ מערוץ 10, שצריך אופק, למה בערוץ 2 אני צריך לבקש שנתיים- -
נגה רובינשטיין
¶
קודם כל, אפשר ליצור מנגנון, אבל צריך לעבוד על זה ולחשוב על זה – אפשר אולי ליצור מנגנון, שמתאריך מסוים אפשר יהיה להגיש בקשה לכשירות, שתוך X ימים, 30, 60 ימים, מה שלא יהיה, הרשות השנייה תקבל החלטה לגבי כשירות. זה לא אומר שכולם יצטרכו באותו יום להגיש את הבקשה לכשירות.
טל רוזנפלד
¶
בסעיף 33ב בעמ' 6, בסעיף קטן (א)(1), ככל שעכשיו רוצים לקבוע בחוק את המועד שממנו ניתן להגיש בקשה לקבלת רשיון, שזה מה שאני מבינה שהוועדה רוצה לקבוע, צריך לבטל כאן את סעיף (1), שנותן את הסמכות לקבוע את זה בכללים, למועצה. זה נראה לנו משהו שמתייתר.
אתי בנדלר
¶
השאלה היא אם המועדים שאתם עומדים להציג כרגע, אלה המועדים שהוועדה סומכת עליכם שתקבעו בה כללים, או רוצים לקבוע את המועדים האלה בחוק עצמו.
נגה רובינשטיין
¶
בואו נעשה הפרדה בין סמכויות השר לבין סמכויות הרשות השנייה. נעשה חלוקה של הסמכויות שלכם, שזה יכול להיקבע בכללים, וסמכויות השר, שאו ייקבעו בתקנות של השר או בחוק.
אתי בנדלר
¶
סעיף-סעיף. סעיף 33ב, סעיף (א): המועצה תקבע בכללים הוראות בעניינים אלה: (1) המועד שממנו ניתן להגיש בקשה לקבלת רשיון לשידורי טלוויזיה במטרה לאפשר את תחילת השידורים בידי בעל הרשיון החל במועד המעבר.
לגבי פסקה (1), האם אתם מציעים להשאיר את זה עדיין בכללים – אלה שהכללים האלה יהיו טעונים אישור השר? כללים לפי סעיף קטן (א)(1) יהיו טעונים אישור השר – זה הרעיון?
היו"ר אופיר אקוניס
¶
אני חושב שהתשובה חיובית. היועצת המשפטית, אי-אפשר עכשיו לעבור על כל תאריך. תעברו על זה בחדרים של הייעוץ המשפטי; לא במליאת הוועדה. העיקרון נקבע - נקבע 1.13, ונקבעה שנה נוספת.
אתי בנדלר
¶
אדוני, לא מדובר כאן בהתאמות נוסח אלא בעניינים מהותיים. הכנסת מחוקקת באמצעות חברי הכנסת. היועצת המשפטית נותנת את שירותיה לצורך העניין הזה. אני לא יכולה להכריע במסגרת התאמות, למשל, אם כללים יהיו טעונים אישור שר או לא. צריך לעבור על הסעיפים ולקבל החלטות. למשל, בסעיף הזה. אז כללים לפי סעיף (א)(1) טעונים אישור השר.
טל רוזנפלד
¶
סעיף 33ג - אם קובעים בחוק את התאריך 1.1.13, הסעיף הזה בטל. אם יש אופציה שהשר, יש לו סמכות לדחות את המועד- -
יוליה שמאלוב-ברקוביץ
¶
התדהמה לא אוחזת בזה שיש סמכות; התדהמה אוחזת בזה, ששנה שלמה עובדים על הצעת החוק, מחליטים על תאריך, ופתאום מחליטים – בעצם זה לא התאריך. יש פה בעיה.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
אין פה שום בעיה. היתה כאן חוות דעת מקצועית של הרשות השנייה, שמענו אותה לפני שתי ישיבות, העלינו אותה, הצבענו עליה. יש לך השגות על חוות הדעת המקצועית של הרשות השנייה?
יוליה שמאלוב-ברקוביץ
¶
תהיה לי השגה בנושא הזה. אנשים לא מבינים מה הם הולכים לעשות. זה בעייתי – בשנת 2010 קובעים שתהיה רפורמה- -
היו"ר אופיר אקוניס
¶
בעוד שבועיים וחצי אנחנו ב-2011. הדבר הזה שהגענו ל-2011 נובע מטעות בשיקול דעת של משרד האוצר, שמשך בחודש מרס 2010.
אתי בנדלר
¶
לתקוף את הפקידות – ואני נמנית עליהם - שמנסה לתת את השירות הכי טוב שאפשר לתת לחברי הכנסת כדי שיוכלו לקבל את ההחלטות שנראות להם נכונות, אני חושבת שזה לא נכון.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
נכון. רק שלפעמים לא זוכרים מי קובע מדיניות. לא את באופן אישי. במדינה נוצרה נורמה שגויה, נורמה שלילית, שבה לא קובעי המדיניות קובעים את המדיניות אלא יש עליהם כבלים- -
היו"ר אופיר אקוניס
¶
לא דיברתי על הדוגמה הזאת. אם יש מישהו בחדר שחושב שלא נוצרה הנורמה הזאת במדינת ישראל בשני העשורים האחרונים, שירים את ידו. בבקשה.
טל רוזנפלד
¶
סעיף 33ג מדבר על דחיית מועד המעבר. לנו אין סמכות לקבוע עד מתי השר יכול לקבל החלטה על דחיית המועד, והוועדה צריכה לקבל החלטה, עד מתי השר יכול לקבל החלטה על דחיית המועד ל-1 בינואר 2014.
אתי בנדלר
¶
אדוני השר, כרגע מועד המעבר הוא 1.1.13. יש לך סמכות, הוסמכת כרגע, בהסכמת שר האוצר, לדחות את מועד המעבר ל-2014. בנוסח הקודם, שדובר על דחייה בשנה, נקבע גם עד מתי אתה צריך לקבל את ההחלטה הזו. כיוון שמדובר במועד מאוחר יותר, השאלה היא עד איזה מועד אתה מציע שתהיה מוסמך לקבל את ההחלטה על הדחייה.
אתי בנדלר
¶
כלומר עד 1.3.11. המועד האחרון שעד אליו יוכל השר לקבל החלטה על דחיית המועד הקובע - צריך להצביע. אלה ההחלטות שהוועדה צריכה לקבל ולא אנחנו הפקידות יכולים לקבל.
אתי בנדלר
¶
כשהאמירות האלה נאמרות בסמיכות לכך שאנחנו מנסים להבהיר, שהסעיף הזה דורש התאמות, זה לא מנותק מהדברים.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
לא היתה כוונה לפגוע חלילה, אבל תסכימי אתי כמו רוב הנוכחים בחדר הזה, שבמדינה שלנו – לא בחדר הזה - נוצרו כמה בעיות קשות, אגב - לא רק בתחום הזה.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
בתחום הזה. גם אכיפת חוקים, גם התערבות הבג"ץ בכל מיני החלטות ביטחוניות, שלא יכולים להעלות על הדעת בכלל שצריכים להתערב בהם, בתוך האקטיביזם השיפוטי. מה, הבג"ץ הוא הממשלה? לא, עם כל הכבוד. אני יודע שהנשיא כבר לא בתפקידו, אני מאוד מכבד אותו ואת ספריו, אבל הוא לא יכול להיות ראש ממשלה; הוא לא יכול להיות הממשלה. הוא הבג"ץ. הוא באקטיביזם השיפוטי. יחליט אם לטלטל מחבל או לא כדי למנוע פיגוע של 50 הרוגים. זה לא ייאמן. אבל זה נקבע. זה קשור לתפישה של מדינה נורמלית. יש מדינות נורמליות טובות מאוד, שפועלות יפה מאוד. גם ישראל, אבל יש מה לשפר בה.
אתי בנדלר
¶
מועד המעבר יהיה ב-1.1.13, אלא אם כן השר החליט לדחות אותו בשנה נוספת, ל-1.1.14. העניין הוא שמגבילים את השר, עד מתי הוא צריך לקבל החלטה על דחיית מועד המעבר, וזאת כדי שתשרור איזושהי ודאות בשוק, כי מתארגנות קבוצות, מקווים שזו המטרה העיקרית של הרפורמה הזו בכלל, לאפשר עוד בעלי רשיון חדשים – הם צריכים לדעת, מתי יש מועד מעבר, למתי הם צריכים להתארגן וכו', אז כדי שיידעו ממתי עוברים לשיטת הרשיונות מציע השר שהמועד שעד אליו הוא יקבל החלטה יהיה ב-1.3.11, אם לדחות את מועד המעבר.
טל רוזנפלד
¶
סעיף 37ג בעמ' 11 - הסעיף נוסף כשמועד המעבר היה 1.1.12. אמרנו שאם מועד המעבר יידחה ל-1.1.13, אז יוארך בהתאם הזיכיון של ערוץ 10. הזיכיון של ערוץ 10, ההארכה הראשונה אמורה להיגמר ב-27.1.12, לכן ברור שאם כרגע דחינו את מועד המעבר ל-1.1.13, צריך לקבל החלטה, מה קורה עם הזיכיון של ערוץ 10 בתקופה הזו.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
מה ההמלצה שלכם? זה בעצם אומר שההארכה היא אוטומטית. שלא יהיה סאגת חוק ישראל 10 שהיתה בחודשי החורף שנה שעברה.
נגה רובינשטיין
¶
לפי הנוסח עכשיו – לא. לפי הנוסח בחוק כן, כמובן, אבל הנוסח כרגע לא כולל בדיקה של הרשות השנייה גם לגבי הנקודה הזאת. שירות זה תנאי סף; זה לא תוכן של החובות שלהם.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
זה מקובל מבחינה משפטית? בעצם היום אנחנו מאריכים להם את זה בעוד שנה בלי לעשות כלום.
יוסי ורשבסקי
¶
איזו מוטיבציה יש לנו לא לקיים? המוטיבציה שלנו, לקבל רשיון. נגיד שלא נקיים – לא תיתנו לנו רשיון. מה עשינו בזה?
היו"ר אופיר אקוניס
¶
מה שיקרה, שכל הזיכיונות יוארכו עד סוף העשור, והכול בסדר. עמדת הממשלה בעניין הזה?
טל רוזנפלד
¶
ככל שהוועדה מחליטה להאריך 1.1.13, סעיף 37ג, השינויים שבו יצטרכו להיות – אומרים: אם יידחה מועד המעבר, אז הזיכיון של ערוץ 10- -
טל רוזנפלד
¶
צריך להיות: תקופת הזיכיון של בעל זיכיון שהוארכה תקופת זיכיונו כאמור בסעיף קטן (א) תוארך עד יום 1.1.13. ההמשך צריך להיות: דחה השר את מועד המעבר בצו, בהתאם להוראות סעיף 33ג, תוארך תקופת הזיכיון של בעל זיכיון עד למועד שאליו יידחה מועד המעבר.
אתי בנדלר
¶
סעיף קטן (ב) נשאר כמו שהוא, רק מוסיפים לפניו הוראה, שתקופת הזיכיון של בעל הזיכיון בערוץ 3 תוארך עד 1 בינואר 2013, נכון? סעיף קטן (ב) בנוסח שאושר על-ידי הוועדה לא שונה, אין צורך לשנות אותו, צריך רק להוסיף ברישא שלו שתקופת הזיכיון של בעל הזיכיון בערוץ השלישי תוארך עד ינואר 2013, וההמשך – כפי שמופיע.
אתי בנדלר
¶
הסיפא מתייחס גם להארכת הזיכיון האוטומטית עד 2013 וגם להארכה במקרה של דחיית מועד המעבר.
צריך להצביע בסעיף 17, פסקה (1) עם השינויים שדיברתי עליהם עכשיו, דהיינו שתקופת הזיכיון - עכשיו מדובר על 37ג, בפסקה (1) מחליפים את סעיף קטן (ב), והשינוי לעומת הנוסח שלפניכם יאמר שתקופת הזיכיון מוארכת עד 1.1.13, ואם השר דוחה את מועד המעבר, תוארך תקופת הזיכיון עד מועד המעבר הנדחית.
דבורה קמחי
¶
כל ההארכה נועדה למנוע בדיקה כפולה. הרי באותו מועד בודקים את הכשירות שלנו לרשיון, שהיא כוללת את כל העמידה במחויבויות. אין טעם לבצע את אותה בדיקה פעמיים במקביל באותו פרק זמן.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
על החוק ההוא של חברת ישראל 10 עבדנו חודשיים יום ולילה, אז עכשיו במחי יד ניתן את זה בלי בדיקה עוד שנה? לא. צריך לבדוק הכול, בהתאם לחוק הקודם.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
גם בחוק הקודם לא היתה הארכה אוטומטית. תבהירי את זה בנוסח. הרי אתם לא מתכוונים לא לעמוד במחויבויות.
אתי בנדלר
¶
כפי שיש בסעיף 37ג בסעיף קטן (א)(1), בפסקה (1), גם שם מדובר שבעל הזיכיון, אישור למועצה, תוכנית מפורטת הכוללת שלבי פעולה להשלמה עד יום 31.12 של ההתחייבויות והתנאים לפי חוק זה, כללי המועצה ותנאי – כל התנאים האלה צריכים להתקיים גם בהארכות האלה, וננסח את זה בהתאם.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
תסמכו על מנשה ואילן, והכול יבוא על מקומו בשלום, ובתנאי, ודאי שאתם עומדים במחויבויות, אז אדרבא.
שר התקשורת משה כחלון
¶
חוק יהיה בסוף? אשתו של כרמל ילדה אתמול בת, אנחנו מברכים אותו. אז לידה אחת כבר התקיימה. מתי ייוולד החוק הזה?
טל רוזנפלד
¶
סעיף 37ד בעמ' 12. הסעיף הרלוונטי זה סעיף קטן (ב) בעמ' 13. כתוב שאם נמצא כשיר, הרשות תפרסם מייד מכרז על האפיק. נוצרת איזושהי בעיה עם לוחות הזמנים בגלל דחיית מועד המעבר, כי לפי מה שאני מבינה, מועצת הרשות השנייה תקבע בכללים שהבקשה יכולה להיות מוגשת לראשונה בשנת 2011, במועד שהם יקבעו. המועד האחרון להגשת בקשה ייקבע בהוראות המעבר – נגיע לזה, זה יהיה שנה לפני מועד המעבר. נוצר טווח מאוד רחב של זמן שבו אפשר להגיש בקשה.
נקבע כאן בסעיף, שברגע שמישהו הגיש בקשה, נמצא שהוא כשיר, הרשות השנייה מייד צריכה לפרסם מכרז על האפיק, ובתוך שלושה חודשים עליה לקבל החלטה. אנחנו רוצים שלא ייווצר מצב שהיא תפרסם הרבה מכרזים. אנחנו רוצים לפחות לעניין הוראות המעבר, אנחנו צריכים מכרז אחד, ולא רוצים שהוא יהיה רחוק מדי ממועד קבלת הרשיון, כי אם יהיו גורמים נוספים שרוצים לקבל רשיון, הם צריכים להיות גם חלק מהמכרז.
אתי בנדלר
¶
כלומר המכרז על האפיקים, אחרי שהשר הקצה את האפיקים, לצורך העניין נניח מ-11 עד 15, ייערך מכרז, מי יקבל איזה אפיק. מה שמסבירה גב' רוזנפלד, שראוי שהמכרז הזה על מספרי האפיקים, מי יקבל איזה מספר אפיק, ייערך ככל האפשר בסמוך לתחילת השימוש ברשיונות האלה, כדי שבאמת יוכלו יותר מתמודדים להתחרות על מספרי האפיקים האלה. נכון?
טל רוזנפלד
¶
נכון, וגם כדי שיהיה מכרז אחד על כל האפיקים, ולא כל פעם שמישהו מגיש בקשה, יהיה מכרז לחוד. לכן אנחנו מציעים תיקון שהוא לא בסעיף הזה אלא בהוראות המעבר. אין לנו נוסח, אבל ההצעה היא שבהוראות המעבר יהיה סעיף שאומר, שעל אף האמור בסעיף 37ד לעניין הוראות המעבר, כלומר זה יהיה צריך להיות כתוב לעניין שני הערוצים, פרסום המכרז לעניין האפיק והנכסים הלא מוחשיים ייעשה תשעה חודשים לפני מועד המעבר או לפני תום תקופת הזיכיון, לפי העניין, ובחירת הזוכה במכרז תיעשה ששה חודשים לפני מועד המעבר או לפני תום תקופת הזיכיון, לפי העניין.
טל רוזנפלד
¶
אנחנו מציעים שהנוסח יהיה: בעל זיכיון לשידורי טלוויזיה בערוץ 2 רשאי להגיש למועצה עד לא יאוחר משנה לפני מועד המעבר בקשה לקבלת רשיון לשידורי טלוויזיה. הסיפא נשארת.
טל רוזנפלד
¶
מדובר על תוכנית הפריסה שהזכייניות, במקרה זה בערוץ 2, צריכות להגיש. מה שאושר בוועדה זה שתוכנית הפריסה תהיה לשלוש שנים, אבל ציינו במפורש ששלוש השנים האלה לא יהיו מאוחר מ-31.10.15, שזה מועד תום תקופת הזיכיון שהיה אמור להיות של ערוץ 2. אותו דבר עשינו גם בערוץ 10. אצלם אפילו לא כתבנו: בתוך 36 חודשים, כי היה ברור שאין שלוש שנים, שהזיכיון שלהם נגמר קודם, ולכן מה שאנחנו מבקשים לעשות כאן זה להוריד את ה"בתוך 36 חודשים" ורק לכתוב: תוכנית מפורטת הכוללת שלבי פעולה להשלמה עד יום 31.10.15.
אבי ניר
¶
מה ההיגיון שבזה? אנחנו רוצים לעמוד במחויבויות האלה. נדרשות לנו שלוש שנים. אם הרשיון יתחיל לפני כן, נעמוד בו. אם הוא יידחה, לא נוכל לעמוד. אתם רוצים שנעמוד או שלא נעמוד? זה דבר אחד.
דבר שני, המדינה לוקחת ערבות על ההפקות האלה, אז ממה נפשך? גם לוקחים ערבות, גם רוצים לאפשר לנו לעמוד בזה. למה לא לאפשר את ה-36 חודשים האלה?
אבי ניר
¶
ניתנה דחייה תמורת ערבויות. אף אחד לא עשה לנו חיים קלים. ל-36 חודשים. זה היה העיקרון. בסוגריים נרשם פה- -
אבי ניר
¶
היה היגיון של 36 חודשים. ההיגיון אומר שאנחנו צריכים ורוצים לעמוד במחויבויות. זה בדיוק ההתאמה, כי התאריך כאן הוא תאריך אבסולוטי. התאריכים זזו בשנה, לכן זה צריך לזוז בשנה. זה בדיוק ההתאמה.
נגה רובינשטיין
¶
כי אין שום סיבה שהמחויבויות, שהייתם אמורים את חלקם לקיים עוד ב-2007, 2008, נדחה אותם ל-2016, 2017.
אתי בנדלר
¶
לערוץ 10 ניתנה תקופת פריסה נמוכה יותר, כי אמרו: בכל מקרה לא ניתן אפשרות לפרוס מחויבויות מעבר לתקופת הזיכיון.
זהר קדמון סלע
¶
אתם מוסיפים לנו תקופה בזיכיון על המחויבויות שיש בה - זה משמעות הדחייה עכשיו. אם דוחים את הכול, גם תקופת הפריסה צריכה להידחות.
אבי ניר
¶
אני לא מבין אתכם. אתם רוצים שנעמוד בזה? תנו לנו את הזמן. שלוש שנים – אפשר לעמוד בזה. אלה הפקות שדורשות זמן. אתם התעקשתם על הערבויות. תנו את השלוש שנים. יש בזה היגיון מקצועי.
אבי ניר
¶
אם תשווי את תנאינו לתנאי הדחייה של ערוץ 10, שלא נדרשו מהם ערבויות מלאות, אנחנו מוכנים לעמוד בזה. וגם נקבל את הארכת הזיכיון.
טל רוזנפלד
¶
אין שם תיקון.
נצטרך להוסיף איזשהו סעיף על בדיקה נוספת שתיעשה ארבעה חודשים לפני מועד המעבר, כי אם הבקשה מוגשת שנתיים או שנה וחצי קודם, צריך שוב לבדוק את הכשירות.
אתי בנדלר
¶
אז לוועדה מוצע סעיף נוסף חדש, לפיו המועצה תבדוק אם במי שהוכר ככשיר, ממשיכים להתקיים התנאים למתן רשיון, שזה כולל גם תנאי כשירות וגם עמידה במחויבויות - כדי למנוע ספק - ארבעה חודשים לפני מועד כניסת הרשיון לתוקפו. צריך להצביע על העיקרון.
טל רוזנפלד
¶
סעיף 62ג, עמוד 24.
סעיף 42, תיקון סעיף 62ג, בסעיף 62ג לחוק העיקרי, 1. בסעיף קטן (א), ברישא, אחרי "ו' בחשון התשס"ד (1 בנובמבר 2003)" יבוא: "עד יום ח' בחשון התשע"ו (31 באוקטובר 2015).
2. אחרי סעיף קטן (א) יבוא: (א1) בעל רישיון לשידורי טלוויזיה יוציא, בכל שנה, הוצאה למימון הפקה ורכישה של התכניות המשודרות בערוץ שבו הוא משדר, באותה שנה, הכוללת את ההוצאה באותה שנה לתפעול השוטף של חברת החדשות, או לרכישה של שידורי חדשות אם אושרה לפי סעיף 63א1 וכן הוצאה לשם הפקת סרטים ישראליים; מרכיבי ההוצאה כאמור בסעיף זה יהיו כמפורט בתוספת השנייה, וסכומה לא יפחת מהסכום הקבוע בה.
(א2) (1) על אף הוראות סעיף קטן (א1), בעל רישיון חדש יהיה רשאי, במהלך השנתיים הראשונות החל במועד תחילת תוקפו של הרישיון, לשדר מחצית מהיקף השידורים הקבוע לגביו בסעיף 5ב לתוספת השנייה וכן להוציא מחצית מסכומי ההוצאה שהוא מחויב בהם בהתאם להוראות סעיפים 5(א1) ו-5א לתוספת השנייה; הוציא בעל הרשיון מחצית מסכומי ההוצאה כאמור, תופחת בהתאמה ההוצאה השנתית המזערית שהוא מחויב בה בהתאם להוראות סעיף 2 לתוספת השנייה.
2. בסעיף קטן זה "בעל רשיון חדש" – מי שניתן לו רשיון לשידורי טלוויזיה ולא היה בעל זיכיון לשידורי טלוויזיה או בעל רשיון לשידורי טלוויזיה בשנתיים שקדמו למועד קבלת הרשיון האמור, ואם היו בינו לבין בעל זיכיון לשידורי טלוויזיה או בעל רישיון לשידורי טלוויזיה (בהגדרה זו - בעל זיכיון או רישיון קודם) יחסים כמפורט להלן - חלפה שנה לפחות ממועד סיום היחסים כאמור: (א) הוא היה בעל עניין בבעל זיכיון או רשיון קודם; (ב) בעל זיכיון בעל זיכיון או רישיון קודם היה בעל עניין בו; (ג) בעל עניין בו היה בעל עניין בבעל זיכיון או רישיון קודם.
לעניין הגדרה זו, יראו גם במועד פקיעתו או ביטולו של הזיכיון או הרישיון של בעל הזיכיון או הרישיון הקודם, כמועד סיום היחסים בינו לבין בעל הרישיון החדש.
טל רוזנפלד
¶
הסעיף עוסק בהגנות ינוקא שניתנות לבעל רשיון חדש. התוספת השנייה קובעת סכומים מינימליים שצריך להוציא, בין היתר לסוגה עלית וסרטים ישראליים, וגם היקף שידור שצריך לשדר לעניין סוגה עלית. הסעיף הזה קובע שבעל רשיון חדש יוכל לשדר מחצית מהמחויבויות שלו לעניין סוגה עלית, ולהוציא מחצית מהסכומים שהוא מחויב בהם לפי התוספת השנייה לעניין סוגה עלית ולעניין סרטים ישראליים.
התוספת גם קובעת סכום כולל שהוא צריך להוציא בשנה, אז כמובן שהסכום שיופחת לו לעניין סוגה עלית וסרטים ישראליים, יופחת גם מההוצאה הכוללת שהוא צריך להוציא – זו ההגנה שניתנת לו.
נגה רובינשטיין
¶
אז אולי בוא נבטל את ההגנות המפליגות שאנחנו נותנים גם לישראל 10 להישאר באפיק, אם שני בעלי הזיכיון נשארים, וגם ההחזקה המשותפת שאנחנו נותנים לזכיינים החדשים לחלוטין בערוץ 2, שמחזיקים 20 שנה בערוצים, ויש להם תוכן, ובואו לא נשכח את ההגנות האלה בדיוק שערוץ 10- -
היו"ר אופיר אקוניס
¶
הדבר הזה שקורה פה הוא חמור ביותר. אני יודע מה קורה. תפסיקו עם זה. זה לא יכול להיות.
אתי בנדלר
¶
אני רוצה להסביר משהו לחברי הכנסת. בעולם התקשורת בעיקר אנחנו מכירים כל הזמן הגנות ינוקא. לערוץ 10 ניתנו הגנות ינוקא מפליגות כדי לאפשר למתחרה חדש להיכנס לשוק ולהתבסס. מה שמוצע כאן זה הגנות ינוקא לא לזכיינים הקיימים אלא ככל שתקום מתחרה חדש כדי לאפשר לו בכלל להיכנס לשוק הזה. זה דבר מקובל, וזה היה מאז ומתמיד בכל התחום הזה.
נגה רובינשטיין
¶
בהחזרה המשותפת של חברת החדשות, זה לגמרי מתחרה חדש, וישראל 10, שנשארים באפיק 10 עם בעלי הזיכיונות- -
היו"ר אופיר אקוניס
¶
עכשיו אני מגן על פקידי הממשלה שמיוצגים פה. יש מדיניות ממשלתית, נכתבה הצעת חוק. את יכולה להפגין מול החדר של ישיבות הממשלה עם שלט: זו חוצפה. היו מפגינים יותר גרועים ממך, שכתבו דברים הרבה יותר קשים נגד ממשלה מכהנת. בבקשה.
יוליה שמאלוב-ברקוביץ
¶
אני התנגדתי לינוקא מההתחלה, כי יש תחושה, שמי שהולך להיכנס לטלוויזיה זה לא בדיוק אנשים שאין להם כסף, ואם אפיק 22 ו-10 היו נשארים בדיוק כמו שאמר חבר הכנסת חמד עמאר, אולי היה לי יותר קל לקבל את זה. כרגע נדמה לי שאם כולם בעצם מתחילים – זה נכון שיש יתרון לערוץ 2 וגם לערוץ 10, אבל עדיין, לדעתי, לא מדובר פה על אנשים שאין להם סכומי כסף מפליגים. אם אלה אנשים כאלה, שלא ייכנסו לתחום.
דנה נויפלד
¶
אני רוצה להזכיר, שכרגע אין כאן פה למי שהוא עדיין קבוצה מתחרה חדשה שלא קיימת, ואני מבינה את הצגת הדברים- -
דנה נויפלד
¶
עכשיו אנחנו צריכים לחשוב גם על הגורמים שלא קיימים, ואין להם פה, והם לא יכולים פה לדבר. עד עכשיו עשינו הסדרים, שחלקם היו לבקשה ולהתאמה למה שרצו הזכייניות, כמו מה שעשו פה אתמול לעניין החזקה משותפת ושמירת המתכונת הקיימת לעניין חברת החדשות ועוד כל מיני דברים שבאו לבקשתם ולדרישתם של הזכייניות. כרגע אנו באים לדבר בשם מי שלא נמצא פה, אלה אותם מתחרים חדשים, שאנחנו רוצים ומתקנים את החוק גם למענם. לכן יש משהו לא הוגן בזה שאנחנו נותנים להם יתרונות. לא זו בלבד שאנחנו לא מעמידים את כולם בשורה שווה- -
טלי גורן
¶
אני רוצה להגיד כמה דברים, וזה לא קשור להגנת ינוקא, אבל זה קשור למי שמשקיע במשך 20 שנה, וזה משהו שכנראה, לא רואים אותו. נראה לכם שבזה שמחקתם את אפיק 22 או את אפיק 10, זה משהו שהוא טריוויאלי כדי לתת למישהו אחר להיכנס או באפיק הזה או כדי להחליש אותנו, לייצר תחרות. כדי לייצר תחרות לא חייבים להחליש גם את מי שחזק.
הסיבה שאנחנו חזקים זה לא כי מישהו נתן לנו משהו. המודל שאנו עובדים לפניו הוא מודל של צפייה פופולרית בטלוויזיה, טלוויזיה שהיא גם איכותית וגם פופולרית. אף אחד לא נתן לנו שום דבר מלבד המקצועיות שלנו והכישרון שיש לאנשים שעובדים במקום הזה שנקרא ערוץ 2 או ערוץ 10.
טלי גורן
¶
קודם כל, אני רוצה לומר לפרוטוקול כמה דברים: כשאומרים: נותנים לנו הקלות, או באים לקראתנו, או עובדים אצלנו, זו חוצפה, בעיניי, ואני אסביר למה – אף אחד לא נתן לנו- -
לאה ורון
¶
לוועדה נשארו כ-20 דקות להמשך הדיון. אני מציעה שאת ההתחשבנות תעשי לאחר מכן, וכרגע תגידי לוועדה מה אתם מבקשים כדי שאפשר יהיה להמשיך.
טלי גורן
¶
לנו אין בעיה עם הגנת ינוקא במקום אחד ספציפי. כל הזמן יש תחושה שמישהו נותן לנו משהו. אף אחד לא נותן כלום, להפך – רמסתם לחלוטין את ערוץ 22.
טלי גורן
¶
ההערה הזאת היתה בלי שום קשר לסעיף. נגה דיברה על מצב שבו אנחנו מקבלים הרבה מאוד הקלות, ולכן יש הגנת ינוקא.
אמיר רוזנברג
¶
אנחנו באופן מסורתי, גם התבטאנו כך בפעמים הקודמות, כשהיה המכרז על הערוץ, התנגדנו להגנת ינוקא למי שמתחרה על ערוץ 22. חברת הכנסת ברקוביץ, העמדה שלנו היא שאנחנו צריכים, גם באותה תקופה המחשבה שייכנסו שלושה או ארבעה בעלי רשיון, היתה מחשבה אופטימית. כיום יש לנו חשש כבד, וכמו שכאן עולה, שארבעה - לא, שלושה – אולי, מיזוגים יכול להיות שיהיו, ואז אנחנו דווקא כן רואים חשיבות, למרות שלכאורה בטווח הקצר, לכאורה זה בניגוד לאינטרס שלנו – עוד כמה עשרות-מיליוני שקלים בשנה. היינו יכולים בטווח של השנתיים האלה לרצות שלא תהיה הגנת ינוקא כדי לקבל את זה. אבל אם אנחנו חושבים על הטווח הארוך, ואם אנחנו רואים שהפגיעה בתחרות, כן יש פגיעה, כי יכול להיות שאפילו אלה הקיימים לא יישארו כולם, ויהיו מעט מאוד ערוצים, אז אנחנו חושבים כארגוני היוצרים, שחשוב לתת סיכוי, כי זה עומד בלב החוק, לתת את הגנת הינוקא הזאת, לתת שנתיים לאנשים לנסות להיכנס כדי לשפר את המצב. זה ישפר לטווח ארוך – ארבע, חמש, שש שנים קדימה, זה ישפר גם את מצב התעשייה.
ירמיהו קדושי
¶
הגנת הינוקא זה דבר מאוד חשוב. במשך כל החוק הזה עקבנו, וראינו שניתנו הטבות לזכייני ערוץ 2, ושלא תבוא כאן ההיא בקשת וזכייני ערוץ 2, ומדברים כל הזמן כאילו יורדים עליהם. לא יורדים עליהם; הם קיבלו מונופול במשך שנים על הציבור בישראל. הם קיבלו מונופול גם בחדשות וגם בתכנים בזה שהם מכתיבים לעם את סדר היום, וגם בחדשות אנחנו רואים את זה, איך זה נראה בזמן האחרון, שהחדשות הולכות לכיוון מסוים- -
היו"ר אופיר אקוניס
¶
מונופול זה רק מ-50 אחוז ומעלה. כרגע יש סוג של דואפול, אפילו לא טריאפול, כי ערוץ 1 לא נכנס לזה.
ירמיהו קדושי
¶
נגיד, לקבוצה מסוימת שם. והיום אני שומע ששני חברי כנסת רוצים להחליש את הציבור החלש בישראל- -
ירמיהו קדושי
¶
את רוצה במדינת ישראל טלוויזיה לעשירים בלבד? יש כאן אנשים שלא נמצאים ולא מיוצגים בתקשורת במשך שנים. הם מדוכאים על-ידי התקשורת במשך שנים, ואני חושב שמגיע להם שיהיו ערוצים. כמו שחברות סלולר מקבלות הגנות ינוקא כשהם מעלים וכמו שכל דבר אחר מקבל הגנת ינוקא.
יוסי ורשבסקי
¶
בצורה מפתיעה אני רוצה לשכנע את חברי הכנסת שמאלוב ועמאר לתמוך בהגנות ינוקא. אני חושב שאסור לחזור על הטעויות שעשו אתנו, עם ערוץ 10. אני חושב שהטלוויזיה המסחרית צריכה להיות מסחרית, צריכים פה גם להרוויח כסף, ואני חושב שהגנות ינוקא הן הדבר הנכון ביותר - אל"ף לעשות תחרות כמו שצריך, בי"ת, לעשות פה אמות מידה מסחריות ולא אג'נדות אחרות.
נגה רובינשטיין
¶
אני רוצה להביא לידיעת חברי הוועדה, שמלכתחילה ההצעה שלנו הרבה יותר מצומצמת מבחינת הגנות הינוקא שלה לעומת ההצעה המקורית של משרד האוצר, שהוצגה לפני שנה, כלומר הגנות הינוקא, בהמשך לדיונים שהיו עם הרשות השנייה, והם הבהירו לנו מה הצורך של ערוץ חדש, צומצמה, לדעתי, בלמעלה ממחצית לעומת הגנת הינוקא המקורית, לכן זה כבשת הרש בהיבט הזה.
אם אנחנו רוצים שתהיה איזושהי משמעות לרפורמה הזאת, אם אנחנו רוצים להוסיף מתחרים חדשים שבסופו של יום ייתנו מגוון רחב יותר של שידורים, אין ברירה אלא לתת אילושהן הגנות ינוקא.
טלי גורן
¶
לא קשור להגנת ינוקא, אבל זה באופן עקיף רשום שם, והיו לנו כמה שיחות על זה בעניין מועד ההשקעה ומועד השידור, זה ב-62ג.
יוליה שמאלוב-ברקוביץ
¶
לי מאוד קשה, זה פעם ראשונה שמאוד קשה לקבל החלטה, כי יש פה חוסר הוגנות כלפי הזכייניות הקודמות כולל ערוץ 10, שאני לא מבינה את העמדה שלך.
יוליה שמאלוב-ברקוביץ
¶
לא הבנתי מאיפה זה בא לך. אני חושבת, שאי-אפשר ליהנות מטלוויזיה במשך 15 שנה, לתת להם רייטינג של 20, 25, 30- -
היו"ר אופיר אקוניס
¶
זה הציבור קובע. אני מציע לתת לציבור קרדיט מסוים. אם הוא רוצה לראות ב-40 אחוז צפיית "האח הגדול", שיראה. אני לא רואה. אני רואה "ארץ נהדרת", אבל לא רואה את זה. "לילה כלכלי" – לאזן. זו תוכנית טובה, בעיניי.
יוליה שמאלוב-ברקוביץ
¶
אין שום הצדקה לומר: הציבור קובע, מה שאומר שכנראה, הזכייניות, גם ערוץ 10, שבתוכניות מסוימות מגיע ל-20 אחוז. מגיעים לרייטינג גבוה. כנראה, זה מה שהציבור קבע, וכנראה שהם עשו עבודה טובה.
יוליה שמאלוב-ברקוביץ
¶
מאחר שאני מרגישה שיש פה חוסר הוגנות כלפי הזכייניות, עם כל הכבוד שהם גדולים וחזקים, אני נמנעת מההצבעה הזאת, כי אני מרגישה שזה חוסר הוגנות, ועם זאת, אני לא רוצה לפגוע בתחרות.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
אז יש שתי גרסאות במליאה. מי בעד הצעת הממשלה?
הצבעה
בעד – 1
נגד – 2
נמנעים – 1
לא אושר.
אתי בנדלר
¶
היושב-ראש מודיע שהוא שומר לעצמו את הזכות לבקשת דיון מחדש. אני אומרת את זה בצורה ברורה בקול רם: אם הסעיף הזה של הגנת ינוקא לא יהיה כלול בנוסח הצעת החוק שתתקבל בסופו של דבר, בעצם אפשר לקרוא לחוק: חוק להנצחת השליטה היחידה של זכייני ערוץ 2 וערוץ 10 לשנים רבות - זה משמעות החוק.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
תודה. התקבלה הכרעה, הוגשה הסתייגות, ושמרתי לעצמי את הזכות לרביזיה. אני גם מסכים עם זה שצריך לפתוח שוק לתחרות, צריך לאפשר למפעילים חדשים להיכנס. האם ישראל ביתנו יודעת מי המפעיל החדש?
טל רוזנפלד
¶
עמ' 56, סעיף 66. אקרא את שני הסעיפים ביחד, אז זה יהיה ברור:
תיקון כותרת סימן א' בפרק ח': בפרק ח' לחוק העיקרי בסימן א' בכותרת במקום "תמלוגים ומלגות" יבוא: "תמלוגים, מלגות ותקציב הרשות".
הסעיף הבא שרלוונטי זה סעיף 70 - באותו עמוד – הוספת סעיף 103א: אחרי סעיף 103 לחוק העיקרי יבוא: 103א, פרסום תקציב הרשות. תקציב הרשות יפורסם באתר האינטרנט של הרשות.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
מאה אחוז. הערות? אין. מצביעים. מי בעד?
הצבעה
בעד – רוב גדול
נגד – אין
נמנעים - אין
הסעיפים אושרו.
טל רוזנפלד
¶
עוברים לעמ' 25 לעניין שימוש בכספים, סעיף 43 להצעת החוק, זה הוספת סעיפים 62ה ו-62ו.
43. הוספת סעיפים 62ה ו-62ו: אחרי סעיף 62ד לחוק העיקרי, יבוא: 62ה. שימוש בסכומים שהתקבלו בשל מימוש בטוחות. א. החל במועד המעבר, סכומים שהתקבלו בידי הרשות ממימוש ערבות או פיקדון כאמור בסעיף 33א(א)(3)(ב), ישמשו למימון הפקות מקומיות קנויות שהן תכניות סוגה עילית, באופן האמור בסעיף קטן (ג), אשר ישודרו בשידוריהם של בעל זיכיון לשידורי טלוויזיה ובעל רישיון לשידורי טלוויזיה.
אתי בנדלר
¶
אני חוזרת לסעיף הקודם, אני מתנצלת. תחזרי לעמ' 24 רגע. האם סעיף קטן (א)(1) אושר, ומה שלא אושר שם זה (א)(2)? כי היתה הצבעה עכשיו על כל הסעיף, על כל פסקה (2).
טל רוזנפלד
¶
אני בסעיף קטן (ב) ל-62ה בעמ' 26:
על אף האמור בסעיף קטן (א), המועצה רשאית לקבוע כי סכומים שהתקבלו בידי הרשות כאמור באותו סעיף קטן ישמשו בחלקם למימון הפקות מקומיות קנויות שאינן תכניות סוגה עילית, באופן האמור בסעיף קטן (ג) ובהתאם לכללים שקבעה המועצה, ובלבד שלדעת המועצה קיימים טעמים המצדיקים זאת.
(ג) סכומים כאמור בסעיף קטן (א) יופקדו בחשבון נפרד שינהל החשב הכללי במשרד האוצר, ויועברו על-ידו לבעל זיכיון לשידורי טלוויזיה או לבעל רשיון לשידורי טלוויזיה אשר ביקשו לקבל מימון להפקות כאמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב) והרשות מצאה כי עמד בכללים שקבעה בדבר התנאים שבהם יצטרך לעמוד לשם קבלת מימון כאמור, ובדבר אופן הגשת בקשה למימון הפקות כאמור.
(ד) בעל זיכיון לשידורי טלוויזיה ובעל רישיון לשידורי טלוויזיה ישדרו תכניות שהפקתן מומנה לפי הוראות סעיף קטן (ג), בהתאם לכללים שקבעה המועצה בדבר שיבוץ תכניות כאמור.
דנה נויפלד
¶
אולי נעשה רביזיה על זה. אתם הצבעתם על ביטול חובות תוכן לבעלי רשיון – לפי מה שהתקבל, אין שום מחויבות תוכן.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
אם לא מסיימים עוד 3 דקות, נבקש מייד אחרי ההצבעות לחדש את הישיבה, בהצעות לסדר. היום אנחנו מסיימים.
טל רוזנפלד
¶
אני בסעיף קטן (ה) בעמ' 27.
המועצה תקבע כללים להכרה חלקית בסכומים ששימשו למימון הפקות כאמור בסעיפים קטנים (א) או (ב) ואשר שובצו בשידורי בעל זיכיון לשידורי טלוויזיה או בעל רשיון לשידורי טלוויזיה, ובהיקף שעות השידור של תוכניות ששודרו כאמור, לצורך עמידתו של בעל הזיכיון או בעל הרשיון האמור, לפי העניין, במחויבויותיו לפי הוראות סעיף 62ג – שלא קיימות כרגע, אגב – ואולם במהלך תקופה של שנתיים שתחילתה במועד שבו מומשו בידי הרשות ערבות או פיקדון שהפקיד בעל זיכיון לשידורי טלוויזיה או בעל רשיון לשידורי טלוויזיה, לא ניתן יהיה להכיר בסכומים ששימשו למימון הפקות כאמור ששובצו בשידוריו של מי שהפקיד את הערבות או את הפיקדון האמורים, לצורך עמידה במחויבויותיו לפי הוראות סעיף 62ג.
בסעיף זה - "הפקה מקומית קנויה" - הפקה מקומית כהגדרתה בתוספת הראשונה שהיא הפקה מקומית קנויה כהגדרתה בסעיף 58, העומדת בכללי המועצה שנקבעו לפי סעיף 60.
62ו, שימוש בסכומים שהתקבלו בשל שימוש באפיק או בנכסים לא מוחשיים. א. סכומים שהתקבלו מתשלומים לפי סעיפים 37ד, 37ה – כאן אנחנו צריכים להוסיף בגלל השינויים שנעשו אתמול גם 71ד(ח) או (י)(1) או 71ה(ו) או (ז). ישמשו למימון הפקות מקומיות קנויות אשר ישודרו בשידוריהם של בעל רשיון לשידורי כבלים, בעל רישיון לשידורי לווין, בעל זיכיון לשידורי טלוויזיה ובעל רישיון לשידורי טלוויזיה, ויחולקו בין הגופים האמורים. חלוקה כאמור תיעשה באופן המפורט בסעיף קטן (ב) ולפי היחס שיורה עליו השר, בהסכמת שר האוצר.
היו"ר אופיר אקוניס
¶
תעצרי, בבקשה. חייבים לפי תקנון הכנסת לעצור, וגם קיבלנו אישור רק עד 11:15, אז נודיע על סדר היום בהמשך.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה.