ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
22.2.2010
הכנסת השמונה עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 231
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום שני, ח' באדר התש"ע (22 בפברואר 2010), שעה 12:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 22/02/2010
חוק מרשם תורמי מוח עצם, התשע"א-2011, הצעת חוק מאגר מידע לתורמי מח עצם, התשס"ט-2009
פרוטוקול
סדר היום
1. הצעת חוק המרשם הישראלי לתורמי מח עצם, התשס"ט-2009, של חבר הכנסת עמיר פרץ (פ/239).
2. הצעת חוק מאגר מידע לתורמי מח עצם, התשס"ט-2009, של חבר הכנסת זבולון אורלב, חבר הכנסת זאב בילסקי, חבר הכנסת דוד אזולאי, חבר הכנסת אילן גילאון, חבר הכנסת דניאל בן-סימון, חבר הכנסת יואל חסון, חבר הכנסת טלב אלסאנע, חבר הכנסת דוד רותם, חבר הכנסת אופיר אקוניס (פ/1361).
מוזמנים
¶
ח"כ זבולון אורלב
ח"כ עמיר פרץ
בועז לב – ד"ר, משנה רפואי למנכ"ל משרד הבריאות
טליה אגמון – עו"ד, משרד הבריאות
טלי שטיין – עו"ד, ממונה על תחום הבריאות, משרד המשפטים
יאיר זילברשטיין – רכז בריאות באגף התקציבים, משרד האוצר
עדינה מרקס – יו"ר האגודה לזכויות החולה
ראובן אור – פרופ', מנהל מחלקה בבית החולים הדסה עין-כרם
ברכה זיסר – ד"ר, עמותת "עזר מציון"
מידד גיסין – יו"ר צב"י – צרכני בריאות בישראל
שוקי זוהר – עוזרו של חבר הכנסת זבולון אורלב
רשמה וערכה
¶
עדי צחר - חבר המתרגמים בע"מ
הצעת חוק המרשם הישראלי לתורמי מח עצם, התשס"ט-2009, של חבר הכנסת עמיר פרץ (פ/239)
הצעת חוק מאגר מידע לתורמי מח עצם, התשס"ט-2009, של חבר הכנסת זבולון אורלב, חבר הכנסת זאב בילסקי, חבר הכנסת דוד אזולאי, חבר הכנסת אילן גילאון, חבר הכנסת דניאל בן-סימון, חבר הכנסת יואל חסון, חבר הכנסת טלב אלסאנע, חבר הכנסת דוד רותם, חבר הכנסת אופיר אקוניס (פ/1361)
היו"ר חיים כץ
¶
שלום רב, היום יום שני, ח' באדר התש"ע, העשרים ושניים בחודש פברואר בשנת 2010. אני מתכבד לפתוח את ישיבת וועדת העבודה, הרווחה והבריאות. על סדר היום הצעת חוק המרשם הישראלי לתורמי מח עצם, התשס"ט-2009, של חבר הכנסת עמיר פרץ (פ/239). כמו כן נדון בהצעת חוק מאגר מידע לתורמי מח עצם, התשס"ט-2009, של חבר הכנסת זבולון אורלב, חבר הכנסת זאב בילסקי, חבר הכנסת דוד אזולאי, חבר הכנסת אילן גילאון, חבר הכנסת דניאל בן-סימון, חבר הכנסת יואל חסון, חבר הכנסת טלב אלסאנע, חבר הכנסת דוד רותם, חבר הכנסת אופיר אקוניס (פ/1361). כנראה שהנושא מאוד חשוב אם כל כך הרבה חברי כנסת יזמו את הצעת החוק הזו.
אני אתן לחבר הכנסת עמיר פרץ את רשות הדיבור, זהו נושא חשוב וזהו הדיון השלישי שדנים בהצעת החוק הזו. לאחר מכן רשות הדיבור תינתן לחבר הכנסת זבולון אורלב.
עמיר פרץ
¶
אדוני יושב הראש, חברי הכנסת והמשתתפים בישיבה, אני רוצה להודות ליושב הראש על כך שהוא מגלה פתיחות גדולה ורצון טוב לקידום הצעות החוק, שנתן בידי הגורמים השונים להגיע להסכמות וזוהי עובדה חשובה ביותר. מניסיונו האישי יודע יושב הראש שהליך פרלמנטארי מוכרע פעמים רבות רק מהיכולת שלנו לקדם אותו. לגופו של עניין אומר מספר דברים מהותיים. מדובר בהצעת חוק שמדינת ישראל הייתה צריכה לחבק אותה ולתת לה גיבוי לא רק חוקתי אלא גם תקציבי. אני חושב שיש להדגיש שתרומת מח עצם אינה מדודה בשקלים, כאשר מח העצם מותאם לאותו חולה אנחנו מצילים חיים ולכן אין לנו יכולת לבנות סרגל למדוד האם ההשקעה הייתה ראויה אל מול התוצאות.
מדינת ישראל, בזכות ארגונים שיצרו תשתית, נמצאת במקום אמנם לא טוב מאוד אבל גם לא רע מבחינת יכולת זיהוי פוטנציאל במאגרים על ידי לחיצת כפתור. הארגון המוביל בתחום הוא ארגון "עזר מציון", יש קבוצות במסגרות בתי החולים ומסגרות אחרות, גם "מגן דוד אדום" ניסה לשלב בין בנק הדם לבין בנק מח העצם. מדינת ישראל צריכה לגרום לכך שהתקציב לא יוריד את המוטיבציה לאותם ארגונים.
הדילמה היא האם ללכת עם החוק וליצור מסגרת או האם להתעקש שהתכנית התקציבית תהיה מוגדרת בחלק מהצעת החוק, כשנביא אותה לכדי השלמה. בתחילה התנגדתי שנעביר חוק "ללא שיניים" וללא תכנית עבודה עתידית, אבל השתכנעתי שכדאי לקדם חקיקה. גם אם נקבל תחילה תקציב מועט, עצם העובדה שנבנתה מסגרת פורמאלית עוזרת להצליח שנה אחר שנה במסגרת דיוני תקציב, להשתמש במסגרת הקיימת ולהכניס כמה שיותר אזרחים למאגר מח העצם. אני חושב שמדינת ישראל תוך חמש או שש שנים יכולה להפוך למדינה המתקדמת ביותר בעולם בתחום.
אני מסכים לפשרות אליהן הגענו ואני מקווה שלקריאה שנייה ושלישית נוכל לחדד יותר את ההקשר בין הסעיפים השונים. אני גם חושב שהסמכות שניתנת למנכ"ל משרד הבריאות היא רחבה מאוד ואני מקווה שגם מחייבת מבחינת אחריות לנושא. אני מבין שרוב הפורומים הציבוריים נותקו והסמכויות בנושא נמצאות בעיקר בידי מנכ"ל משרד הבריאות, וזה נראה לי סביר מפני שמנכ"ל משרד הבריאות הוא מקצועי ביותר. למשל, המנכ"ל הנוכחי הוא דוקטור איתן חי-עם ויש לו היסטוריה מכובדת מאוד בניהול בית חולים.
זבולון אורלב
¶
חבר הכנסת זאב בילסקי ביקש ממני להתנצל בשמו, שבשל נסיבות אישיות מצערות הוא לא יכול היה להשתתף היום בדיון. אדוני היושב ראש, אני לא מכיר עוד חוק שבמעט כל כך כסף יכול להציל כל כך הרבה נפשות. גם כשהחוק ימלא את כל שאיפותינו התקציביות – מדובר על מספר חד-ספרתי במיליוני שקלים בלבד, כשמדובר על הצלה של למעלה ממאה חמישים איש במאגר הקיים שמוצאים להם התאמות כבר היום. על פי נתונים של ארגון "עזר מציון", עד היום ניצלו חייהם של למעלה משש מאות וחמישים איש. לכן, עלות של השקעה כה קטנה שמביאה להצלת כה הרבה נפשות, אנו עוסקים בה בפיקוח נפש.
אני רוצה להודות לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, שעוקב באופן אישי ואני סמוך ובטוח שיינתן מענה תקציבי לחוק. אין כוונה להלאים את המאגר של "עזר מציון", אלא שהמדינה תיקח אחריות תקציבית. אני וחבר הכנסת עמיר פרץ כיוזמים קיבלנו על עצמנו לבקש מאדוני יושב הראש להעביר את החוק היום בקריאה ראשונה מתוך הסכמה לנוסח יחד עם משרד הבריאות.
בועז לב
¶
שמי דוקטור בועז לב ואני משנה רפואי למנכ"ל משרד הבריאות. אנחנו מקבלים בברכה את קידומו של החוק ואת ההסכמות שהושגו. יש לנו הערות לגופו של הנוסח, ונאמר אותן לכשזה ייקרא.
יאיר זילברשטיין
¶
שמי יאיר זילברשטיין ואני רכז בריאות באגף התקציבים, משרד האוצר. אני חושב שכולם פה מקבלים את הפשרה שהושגה, שכן יינתן מימון מתקציב המדינה במסגרת התקציב הרגיל ולא כסעיף בחקיקה. הנושא מקובל עלינו.
טלי שטיין
¶
אני עורכת דין טלי שטיין, ממונה על תחום הבריאות, משרד המשפטים. גם למשרד המשפטים יש הערות מהותיות לנוסח שטרם הגיעו לדיון.
ראובן אור
¶
שמי פרופסור ראובן אור, ואני מנהל מחלקה בבית החולים הדסה עין-כרם. אני רוצה לברך על החוק ואני מקווה שזה יעזור לקידום מאגר תורמי מח עצם בישראל. אני רוצה להבהיר שישנם שני מאגרים בארץ שלשניהם יש זכות קיום – מפני ששניהם פועלים לטובת הציבור.
עפו אגבאריה
¶
אני רציתי להעיר שיש מחסור במאגר הגנטי של עדות המזרח ושל הערבים במדינת ישראל. אני פניתי דרך התקשורת הערבית לאנשים במגזר הערבי לתרום מח עצם. מתוך שלושת אלפים בדיקות שהגיעו, הצליחו לדגום רק חמישים אחוזים מהן, מפאת חוסר תקציב. אני רוצה לומר שיש לקדם את העניין מפני שבמגזר הזה חסרות דגימות.
היו"ר חיים כץ
¶
אנחנו בדרך כלל קוראים את החוק ומתכנסים בין המשרדים. במקרה הזה, אנחנו נחרוג ממנהגנו ובכל ההתאמות ואי-ההסכמות אנחנו נדון בקריאה שנייה ושלישית. חשוב לי שהחוק יעבור קריאה ראשונה במליאה ואחר כך אם נצטרך יהיה דיון. גם אם המשרדים השונים לא מסכימים לנוסח זה או אחר, בו נקבע שהעברנו זאת קריאה ראשונה, ואחר כך בין קריאה שנייה לשלישית נבצע ישיבות ממצות ומסודרות בעניין.
נעבור להקראת החוק, ואם יש למישהו הערה אני מבקש לספוג זאת בינתיים, ואת הדיון עצמו נבצע בין קריאה שנייה לשלישית.
יאיר זילברשטיין
¶
אני רוצה לומר שאני חושב שמוסכם על חברי הכנסת שהקריאה הראשונה תהיה ללא סעיפי המימון.
היו"ר חיים כץ
¶
אני מבקש להקריא את הצעת חוק מרשם תורמי מח עצם, התש"ע - 2010, בין אם זה מוסכם ובין אם לא.
אייל לב ארי
¶
ההקראה תחל מהמקום בו עצרנו בדיון הקודם,
5 – היתר להקמת מרשם תורמי מח עצם והפעלתו
(1) לא יוקם מרשם תורמי מח עצם, לא יופעל ולא ינוהל אלא אם קיבל היתר מאת המנהל.
(2) מי שביום כניסת החוק לתוקפו הפעיל מרשם תורמי מם עצם רשאי לבקש היתר להפעלה ולניהול מרשם תורמי מח עצם אם מתקיימים כל אלה:
1) הוא הפעיל וניהל מרשם תורמי מח העצם בפעל במסגרת בית חולים רשום לפי פקודת בריאות העם או שהוא הפעיל וניהל מרשם תורמי מח העצם שבמועד האמור היו רשומות במרשם תורמי מח העצם 50,000 בדיקות התאמה לפחות.
2) יש בידו את התשתית, הציוד וכוח האדם הנדרשים כדי לקיים את מאגר המידע למשך 10 שנים לפחות.
3) הוכיח שביכולתו למלא אחר הוראות החוק.
4) הרשם, כהגדרתו בחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, לא התנגד למתן ההיתר למרשם תורמי מח עצם מהטעמים בגינם הוא רשאי לסרב לרשום מאגר מידע לפי סעיף 10(א)(1) סיפה לחוק הגנת הפרטיות או משום שאינו עומד בחובת אבטחת המידע לפי סעיף 17 לחוק האמור.
(3) עומד לרשותו ייעוץ רפואי קבוע, על ידי רופא מומחה בתחום השתלות מח עצם.
(4) המנהל לא ייתן היתר להקמת מרשם תורמי מוח עצם חדש אלא אם שוכנע כי מתקיימים כל אלה:
1) צרכי האוכלוסייה בישראל מצדיקים הקמת מרשם תורמי מח עצם חדש או אם שוכנע המנהל כי צפוי להיות למרשם המבוקש יתרון מובהק על פני מרשמים קיימים בגישור על פער משמעותי הקיים באיסוף דגימות ובזמינות תרומות מח עצם.
2) המבקש הראה כי באפשרות המרשם לבדוק לפחות 50,000 נבדקים במהלך 12 החודשים הראשונים לפעילותו או אם שוכנע המנהל מטעמים שירשמו, כי יש הצדקה להתיר הקמת מרשם בהיקף קטן מהאמור.
3) יש בידי המבקש תשתית, הציוד וכוח האדם הנדרשים כדי לקיים את מרשם תורצי מוח עצמם למשך תקופה של עשר שנים לפחות, והוא מעסיק יועץ קבוע שהוא רופא ממומחה בהמטולוגיה בעל ניסיון בתחום השתלות מח עצם או בתחום רפואת עירויים וניהול בנקי דם.
4) הוכיח שביכולתו למלא אחר הוראות החוק לעניין אופן עריכת בדיקות התאמה.
5) הוא ממלא אחר דרישות המנהל לעניין נוהל וארגון אחר התקנות.
6) עומד לרשותו יעוץ רפואי קבוע, על ידי רופא המומחה בתחום השתלות מח עצם.
7) הרשם, כהגדרתו בחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, לא התנגד למתן ההיתר למרשם תורמי מח עצם מהטעמים בגינם הוא רשאי לסרב לרשום מאגר מידע לפי סעיף 10(א)(1) סיפה לחוק הגנת הפרטיות או משום שאינו עומד בחובת אבטחת המידע לפי סעיף 17 לחוק האמור.
(5) היתר אינו ניתן להעברה לאחר, אלא באישור מראש מאת המנהל.
אני רוצה להעיר כאן שיש תנאים מחמירים לבקשת מרשם חדש ביחס לתשתית כוח האדם הנדרש, ביחס לרופא מומחה בהמטולוגיה, מה שאין במאגר קיים. גם בהמשך – רופא בתחום השתלות מח העצם, לדעתנו יש לעשות התאמה בין מאגרים חדשים למאגרים חדשים.
5.א – מרשם תורמי מח עצם
(1) בעל מרשם תורמי מח עצם יקים, יפעיל וינהל מרשם תורמי מח עצם לשם מציאת תורם להשתלת תאי אב בחולים בזקוקים להשתלה.
(2) המרשם יכלול תוצאות בדיקות התאמה ופרטים נוספים הנדרשים לשם מציאת תורם להשתלת תאי אב שייקבעו על ידי המנהל בהסכמת המנהל הכללי של המשרד המשפטים ושיפורסמו ברשומות.
5.ב – בקשה לקבלת היתר למרשם תורמי מח עצם
(1) בקשה לקבלת היתר להקים ולהפעיל מרשם תורמי מוח עצם תוגש למנהל בכתב; המנהל רשאי לקבוע נהלים להגשת בקשה להיתר, לרבות לעניין מסמכים שעל מבקש ההיתר לצרף לבקשתו.
(2) לא יינתן היתר אם מבקש ההיתר או מי שמיועד לנהל את מרשם תורמי מח העצם הורשע בעבירה שמפאת חומרתה, מהותה או נסיבותיה, אין זה ראוי שיפעיל או ינהל, לפי העניין, מרשם תורמי מח עצם.
6.א – ביטול היתר, הגבלתו את התלייתו
(1) המנהל רשאי לבטל היתר, להגבילו או להתלותו, לפי העניין, לאחר שניתנה לבעל ההיתר הזדמנות להשמיע את טענותיו, בהתקיים אחד מאלה:
1) בעל ההיתר ביקש לבטל את ההיתר שניתן לו, בכפוף להוראות סעיף 7(ב).
2) בעל ההיתר או מנהל מרשם תורמי מח עצם הפר תנאי מהותי מתנאי ההיתר.
3) בעל ההיתר הורשע בעבירה שמפאת חומרתה, מהותה או נסיבותיה, אין זה ראוי שיפעיל מרשם תורמי מח עצם.
4) אם מצא כי הדבר נדרש מטעמים של שמירה על בריאות הציבור.
7 – הפסקת הפעלתו של מרשם
(1) בעל מרשם תורמי מח יודיע למנהל לפחות שלושה חודשים מראש על כוונתו להפסיק את הפעלתו של מרשם תורמי מח העצם ויעמיד את המידע שבמרשם, את בדיקות ההתאמה והדגימות שברשותו לרשות מרשם תורמי מח עצם אחר לפי הוראות המנהל.
(2) הודיע בעל מרשם תורמי מח עצם כאמור בסעיף קטן (א), או חדל מרשם תורמי מח עצם מלפעול או בוטל ההיתר, יורה המנהל על העברת כל המידע והדגימות שברשות מרשם תורמי מח העצם למרשם תורמי מח עצם אחר או למי שיורה, ורשאי הוא לקבוע כל הוראה הנחוצה כדי למנוע את אבדן הדגימות והמידע.
8 – סודיות
(1) תוצאות בדיקת התאמה שנערכה לאדם ודגימה שנלקחה מאדם למטרת ביצוע בדיקת התאמה ישמשו אך ורק למטרת מציאת התאמה בינו לבין אדם הזקוק לתרומת תאי אב בהתאם להוראות חוק זה, ולא ימסרו לכל גורם אחר, מלבד מוסד רפואי לצורך ביצוע השתלת תאי אב, לרבות כוחות הביטחון ורשויות אכיפת החוק, ולא ישמשו ראיה בכל הליך משפטי שאינו קשור להשתלה.
(2) מרשם תורמי מח עצם לא ימסור פרטים מזהים אודות אדם הרשום במרשם, אלא למטרת ביצוע חוק זה, ואולם אדם הרשום במרשם כאמור ואשר נתן תרומת מוח עצם רשאי להסכים למסור פרטים מזהים אודותיו למקבל תרומה בגיר, אם הסכים לכך מקבל התרומה, ובלבד שחלפו 12 חודשים לפחות ממועד ביצוע ההשתלה, ובלבד שלא יימסרו לכל גורם אחר, אלא למטרת ביצוע חוק זה; סעיף קטן זה לא יחול אם התורם ומקבל התרומה הם בני משפחה.
(3) עף אף האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב), מרשם מח עצם רשאי למסור פרטים מזהים אודות תורם בתנאים אלה:
1) ההשתלה התבצעה;
2) חלפה תקופה של 12 חודשים ממועד ביצוע ההשתלה;
3) מקבל התרומה אינו קטין;
4) התורם הסכים למסירת הפרטים המזהים אודותיו;
5) לבקשת - - -
כאן השארנו את האפשרות בידי הוועדה להגיע להכרעה האם לפתוח בקשה של צד שלישי.
אייל לב ארי
¶
9 – גיוס נבדקים לבדיקות התאמה
(1) גיוס נבדקים לבדיקות התאמה יעשה על ידי מרשמי תורמי מח העצם בלבד ובאחריותם, לאחר קבלת אישור המנהל, בהתאם להוראותיו ולרבות הוראות בדבר סוגי אוכלוסייה שישתתפו בגיוס כאמור; המנהל רשאי ליתן הוראות לרבות בדבר סוגי האוכלוסייה שייבדקו גם לגבי בדיקות התאמה שנעשות שלא במסגרת גיוס נבדקים.
(2) לא יגויסו תרומות וכספים לשם מימון ועידוד עריכת בדיקות התאמה, אלא על ידי מרשם תורמי מח עצם או באישור המנהל.
המשמעות היא שהרצון הוא שיהיה פיקוח של משרד הבריאות בעניין תרומות כספים, שיוטבו רק לצורך מבצע הגיוס.
9.א – רישום תוצאות במרשם
(1) תוצאות בדיקת התאנה ירשמו וישמרו במרשם תורמי מח עצם;
9.ב – זמינות תוצאות הרשומות במרשם
(1) מרשם תורמי מח עצם יהיה חבר במאגר המידע העולמי, ויכלול במאגר המידע העולמי את כל תוצאות בדיקות ההתאמה הרשומות בו, באופן שאינו מזוהה; תוצאות בדיקות ההתאמה כאמור יועברו, לא יאוחר משלושה חודשים ממועד קבלת תוצאות בדיקת ההתאמה למאגר המידע העולמי.
10.א – ביצוע בדיקת התאמה בקטין, בחסוי או בפסול דין
(1) לא תילקח דגימה לשם ביצוע בדיקת התאמה לצורך רישום במרשם תורמי מח עצם מקטין שטרם מלאו לו 17 שנה, מחסוי או מפסול דין.
כאן עלתה הערה, מפני שיש בעיה עם מתגייסים שטרן מלאו להם שמונה עשרה שנים.
טלי שטיין
¶
לפי נתונים שבידי, ישנם כשלוש מאות מתגייסים בשנה שטרם מלאו להם שמונה עשרה שנים, והשאלה היא האם זה מצדיק חריג מהכלל בחוק או שאותם שלוש מאות איש יחכו שימלאו להם שמונה עשרה שנים. מדובר בשאלה עקרונית.
אייל לב ארי
¶
אני ממשיך – עדיין בסעיף 10.א.
(2) אין בהוראת סעיף קטן (א) בכדי למנוע עריכת בדיקת סיווג רקמות לקטין, חסוי או פסול דין לשם תרומת מוח עצם לקרוב משפחתו, ובלבד שתוצאות הבדיקה לא ירשמו במרשם; בדיקה כאמור תבוצע אם נתן האפוטרופוס על הקטין, החסוי או פסול הדין הסכמה לכך בכתב – ואם מלאו לקטין שש עשרה שנים תינתן גם הסכמתו בכתב.
11 – הגשת דו"ח שנתי
(1) המנהל ידווח לוועדה, אחת לשנה, החל מתום שנה ממועד תחילתה של חוק זה, על יישומן של הוראות החוק.
11.ב – פיקוח
(1) המנהל יקבע נהלים לעניין הפיקוח על מרשמי תורמי מח העצם.
12 – תקנות
(1) השר יקבע הוראות לביצועו של חוק זה; בתקנות כאמור יקבע השר, בין היתר, הוראות בעניינים אלה:
1) תקופת תוקפו של היתר הניתן לפי חוק זה
גם כאן נדרשת הכרעה של הוועדה מה יהיה תוקפו של החוק.
2) ציוד ומכשור רפואי הנדרשים לצורך הפעלת מרשם תורמי מח עצם
2.א) הוראות בנושא אבטחת מידע כמשמעותה בסעיף 7 לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 (להלן – חוק הגנת הפרטיות) ובנושא מניעת שימוש במידע למטרות השונות לשמן נאסף.
(2) תקנות לעניין סעיף קטן א(2א) יותקנו בהתייעצות עם הרשם כהגדרתו בחוק הגנת הפרטיות.
(3) תקנות ראשונות לפי חוק זה יוגשו לוועדה בתוך ששה חודשים מיום פרסומו של חוק זה.
13 – שמירת דינים: הוראות חוק זה באות להוסיף על הוראות כל דין ולא לגרוע מהן, וזאת ככל שלא נקבעו הוראות מיוחדות בחוק זה.
14 – בדיקת התאמה עבור קרוב משפחה: בדיקת התאמה שנערכה עבור קרוב משפחה של הנבדק לא תיכלל במרשם תורמי מח עצם, אלא אם כן הסכים הנבדק להכללתו לאחר שהוסברה לו משמעות הכללתו במרשם תורמי מח העצם.
15 – הוראות מעבר
(1) מרשם תורמי מח עצם שהיה קיים ערב יום התחילה של חוק זה, והגיש בקשה להיתר בתוך 60 ימים מיום תחילתו של חוק זה, רשאי להמשיך ולפעול עד להחלטת המנהל בבקשתו.
(2) המנהל ייתן הוראות למרשם תורמי מח עצם שהיה קיין ערב יום התחילה ושלא ניתן לו היתר לפי חוק זה על העברת המידע והדגימות שברשותו, ורשאי הוא ליתן כל הוראה כדי למנוע את אובדן הדגימות והמידע.
16 – תחילה: תחילתו של חוק זה שנה מיום פרסומו.
הסעיפים הבאים הם כאלו שכרוכה בהם עלות. בשלב זה, להצעת החוק לא תהיה עלות תקציבית וזה יוכנס בקריאה שנייה ושלישית.
היו"ר חיים כץ
¶
אמר חבר הכנסת המציע זבולון אורלב שזה ייכנס בדברי ההסבר, וכך ייעשה.
הצבעה
בעד: חמישה (כולם)
נגד: אין
נמנע: אין
הצעת החוק התקבלה.
מכיוון שהסכמנו פה אחד, הצעת החוק של חבר הכנסת זבולון אורלב ואחרים התקבלה. נעביר את הצעת החוק למליאה ונמשיך לדון בה בקריאה שנייה ושלישית.
הישיבה ננעלה בשעה 13:00.
PAGE
8