PAGE
24
ועדת הכלכלה
25.01.2010
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 164
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שני, י' בשבט תש"ע (25 בינואר 2010), שעה 10:35
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 25/01/2010
תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרת רישיון) (תיקון), התשס"ט-2009, תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרות רישום) (תיקון), התשס"ט-2009
פרוטוקול
סדר היום
1. תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרת רישיון) (תיקון), התשס"ט-2009.
2. תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרות רישום) (תיקון), התשס"ט-2009.
מוזמנים
¶
רוני סיגל – רשם הקבלנים ומנהל אגף בכיר, משרד הבינוי והשיכון
עו"ד סמדר לוי זיזי – לשכה משפטית, משרד הבינוי והשיכון
עו"ד אילן אליהו – משרד הבינוי והשיכון
עו"ד אלון לוינץ – משרד הבינוי והשיכון
דוד שחף – מנהל אגף תשתיות ובניה חוזית, סמנכ"ל התאחדות הקבלנים והבונים בישראל
אביטל זלמנוביץ' – יועצת, התאחדות הקבלנים והבונים בישראל
אילן אוסטפלד – יועץ, התאחדות הקבלנים והבונים בישראל
קצרנית פרלמנטרית
¶
טלי רם
1. תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרת רישיון) (תיקון), התשס"ט-2009
היו"ר יצחק וקנין
¶
אני פותח את ישיבת ועדת הכלכלה. על סדר-היום תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרת רישיון) (תיקון), התשס"ט-2009, ותקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרות רישום) (תיקון), התשס"ט-2009.
הכוונה פה להתקין תקנות – בהעלאת אגרות אומנם – אבל מדובר על כך שזה יהיה דו-שנתי, זה יחסוך חיסכון גדול בביורוקרטיה.
הייתי מבקש שנציג המשרד יציג את התקנות ואנחנו ניגש מייד להקראה.
רוני סיגל
¶
רוני סיגל, רשם הקבלנים. הנושא של האגרה הדו-שנתית, כפי שציינת, באמת יחסוך הרבה ביורוקרטיה פנימית וגם יחסוך חיכוך עם הקבלנים. נכון להיום, אנחנו מוציאים אגרה פעם בשנה, בתחילת השנה, האגרה בתוקף מתחילת השנה עד ה- 31 בדצמבר. הקבלנים משלמים סכום קבוע.
זה דורש ממני, כרשם הקבלנים, להפיק כ- 10,000 רישיונות בשנה. ההיערכות במשרד היא רבה. יש שינויים, ובמהלך שלושת החודשים הראשונים של השנה אנחנו מתעסקים בזה הרבה – פונים, מחפשים את הקבלן.
גם הקבלנים עצמם, מבחינתם, כשהם צריכים לגשת למכרזים הם צריכים להציג רישיון, הם פונים אלינו. יהיה חיסכון רציני אם זה יהיה לשנתיים ברציפות.
החיסרון, לכאורה, בנושא המעקב, הפיקוח והבקרה על הקבלנים. בכל מקרה, התוקף של הרישיון– כמו ברישיונות נהיגה – אנחנו מבצעים את הרישום אצלנו. אם קבלן מבוטל, הוא מתחייב להחזיר את הרישיון, אנחנו מפרסמים את זה באתר האינטרנט, ומזמין העבודה ידע לקבל את המידע הזה מאתר האינטרנט.
אנחנו נציין – גם היום אנחנו מציינים את זה על גב הרישיון – שצריך לבדוק את התוקף שלו באתר האינטרנט ואצל רשם הקבלנים.
רוני סיגל
¶
אנחנו אכן הגשנו את הבקשה במהלך שנת 2009. הנושא של אגרה דו-שנתית מחייב גם היערכות מבחינת המחשב לתשלומים הדו-שנתיים.
אנחנו מבקשים שהתוקף של התיקון הזה ייכנס לקראת סוף שנה זו.
רוני סיגל
¶
לגבי הרישיונות הדו-שנתיים, כך שנוכל להפיק לכל הקבלנים רישיונות לשנתיים הבאות. זה אומר 2012-2011.
לאה ורון
¶
בהקשר של ההערה הקודמת שלכם – על הרישיון אין תאריך של התוקף שלו? למה אתם נדרשים להפנות אנשים לאתר האינטרנט כדי לבדוק אם הרישיון בתוקף, אם ממילא מצוין על הרישיון בוודאי התוקף שלו?
רוני סיגל
¶
יש מקרים שבהם הקבלן שקיבל את הרישיון, לא עומד באחד מהמעקבים. למשל, עזב אותו מהנדס, והוא לא ממציא מהנדס אחר במקומו – אצלנו אנחנו מבטלים אותו, ואז המחזיק ברישיון צריך להסתכל. מזמין העבודה יודע להסתכל – הוא מברר אצל רשם הקבלנים אם הרישיון בתוקף.
רוני סיגל
¶
היא מופחתת. אם הוא בא במהלך חצי השנה האחרונה, יש תקנה שמאפשרת שהאגרה לא תהיה מלאה, יש התחשבות. אחרי ה- 30 ביוני הוא משלם מחצית מהאגרה.
צריך לשים לב שהנוסח של האגרה שמובא כבר הספיק להתעדכן בהתאם למדדים. למעשה, עבור אגרה דו-שנתית אדם ישלם 954 שקלים.
דוד שחף
¶
דוד שחף, סמנכ"ל התאחדות הקבלנים בישראל. ראשית, אנחנו מברכים על ההחלטה שתוקף הרישיון יהיה לשנתיים. אנחנו היינו שותפים להחלטה הזאת במועצת הקבלנים, וזוהי החלטה נכונה, אבל אליה וקוץ בה.
ההחלטה התקבלה לפני למעלה מחצי שנה במועצת הקבלנים. אני רואה בחומר שהועבר, שבאוגוסט השר העביר את זה לאישור הוועדה; שר האוצר יובל שטייניץ ביולי אישר את זה. כל המערכת אושרה. לבוא היום ולהגיד שלא מוכנים זה דבר לא נכון, אין שום סיבה בעולם.
היו"ר יצחק וקנין
¶
אני לא הייתי מאשים אותם. הוועדה הזאת, באופייה, היא לדעתי אחת הוועדות העמוסות ביותר.
היו"ר יצחק וקנין
¶
מאחר שאני במקרה מכיר את הוועדה הזאת, הוועדה הזאת היא העמוסה ביותר בכנסת בנושאים שבהם היא מטפלת, בנושאים שנכנסים לפה כל יום. אני לא רוצה להגיד כמה דברים נדחים. נכון שהבקשה מונחת פה כבר מה- 20 באוגוסט.
דוד שחף
¶
זה עוד שנה – סתם, לחינם. מדובר על עוד תהליך ביורוקרטי של שנה. הרי מדברים על חיסכון ועל הקלות ועל ביטול של ביורוקרטיה, אז אנחנו למעשה דוחפים את כל הרפורמה הזאת – שאנחנו מברכים עליה – בעוד שנה.
רוני סיגל
¶
גמרנו את הפרוצדורה של ההפקה. כל הפעילות שהוא מדבר עליה – כבר עשיתי אותה במהלך אוקטובר, נובמבר, דצמבר, וכבר הפקנו עבור 10,000 קבלנים. אם תתקבל הצעתו, אני אצטרך לעצור את כל העבודה ולהתחיל עוד פעם להיערך, מה גם שמבחינה מיכונית הם עדיין לא סיימו את העבודה.
אנחנו מבקשים שזה יאושר לקראת השנה הבאה, זאת אומרת אם בסוף השנה הזאת זה יאושר, אני איערך לזה בהתאם.
רוני סיגל
¶
יש גם בעיה משפטית. הרישיונות שיצאו עכשיו, הם יצאו מה- 1 בינואר עד ה- 31 בדצמבר. עכשיו תהיה כפילות, יהיה מערך שלם. אנחנו נצטרך גם לתקן את האגרה. התיקון היום לא כולל תיקון של התאריכים.
איתי עצמון
¶
רק אעיר – אני לא אומר שזאת עמדתי – שישנה אפשרות לקבוע הוראת מעבר, שיראו את האגרה ששולמה כאגרה דו-שנתית. אינני יודע מבחינת המיכון כי אני לא מבין בענייני מיכון, אבל יש אפשרות לעשות זאת.
רוני סיגל
¶
נראה לי שזה הולך לסבך את העניינים, וגם לחזור חזרה ולאשר את תיקון התאריכים לגבי השנים זה לחזור חזרה למועצה כי השר לא יוכל לחתום על התקנות בלי המועצה.
איתי עצמון
¶
לא הבנתי את עניין התאריכים. נניח שזה ייכנס עכשיו לתוקף – אגרות ששולמו, חידוש הרישיון של האגרה ששולמה עבור רישיון עכשיו, יהיה רק בעוד שנתיים מהיום.
רוני סיגל
¶
מבחינה מנהלית, אני לא יכול להפיק אגרה באמצע השנה. אם זה יתוקן עכשיו, זה יהיה שנתיים וחצי. נניח שמדובר על יולי – יהיו לי שנתיים וחצי. התקנה מאפשרת להפיק רישיון כשהוא מתאריך מסוים עד תאריך מסוים.
לאה ורון
¶
לוּ הוועדה היתה שמה את זה על סדר-יומה בנובמבר 2009, מה היה קורה אז? בינואר הייתם מפיקים רישיונות לשנתיים?
היו"ר יצחק וקנין
¶
השאלה אם אי-אפשר למצוא איזשהו לינקג' שכן יקשור את הדברים וכן תהיה אפשרות לאלה שמשלמים היום את האגרה, לקבל את האישור הזה.
איתי עצמון
¶
מי שמחדש את הרישיון כל שנה, לא אנשים שקיבלו לראשונה רישיון. מי שכבר חידש את רישיונו עכשיו, יחדש רק בעוד שנתיים ולא בעוד שנה. מה הבעיה?
היו"ר יצחק וקנין
¶
אנחנו לא מדברים על קבלן חדש. אנחנו מדברים על קבלנים שהם כבר בצנרת ואתם מכירים אותם, הם בעצם מקבלים המשך של חידוש הרישיון.
רוני סיגל
¶
אבל אז אני מתחייב להוציא רישיון חדש, עם תאריכים חדשים. מדובר בענף של מזמיני עבודה שצריכים להבין את מה שקורה, והם כבר 30 שנה נמצאים עם רישיון מה-1 בינואר עד ה- 31 בדצמבר, מעבר לסכומים.
דוד שחף
¶
קודם כול, ועדת אגרות התכנסה ואישרה ב- 29 ביולי 2009, כך שהסוגיה של ועדת אגרות – זה אושר כבר לפני מספיק זמן והיו צריכים להיות מוכנים ולהתארגן לכך.
ממה נפשך, הרי זאת בעיה טכנית. שישלח לכל אחד מהקבלנים אישור אוטומטי לשנת 2010, ואז הקבלן – כשהוא מגיש או שואלים אותו, הוא מציג את הרישיון שניתן לו, ובשנה הבאה כבר יהיה בידיו הרישיון החדש. למה לדחות את הצו?
רוני סיגל
¶
היערכות של שלושה חודשים לפחות – כשאני יודע שבאוקטובר הייתי צריך להתחיל בהיערכות להוציא רישיונות ל- 2010, אז נכון שחיכינו לדיון בוועדת הכלכלה, אבל לא ידעתי אם זה מאושר או לא מאושר, אנחנו היינו צריכים לצאת עם הרישיונות, ומדובר במסה.
סמדר לוי זיזי
¶
"תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרת רשיון) (תיקון), התש"ע-2010
בתוקף סמכותי לפי סעיף 3(ג) ו-17(3) לחוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות, התשכ"ט-1969 (להלן – החוק), בהתייעצות עם המועצה לעבודות הנדסה בנאיות, באישור שר האוצר לפי סעיף 39ב לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985, ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, אני מתקין תקנות אלה:
החלפת תקנה 1
1. במקום תקנה 1 לתקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרת רישיון), התשמ"א-1980 (להלן –
התקנות העיקריות), יבוא
¶
"1. אגרת רשיון
בעד מתן רישיון לפי סעיף 3(ג) לחוק, תשולם אגרה דו-שנתית כדלהלן:
(א) ענף ראשי – 954 שקלים חדשים;
(ב) ענף משנה – 524 שקלים חדשים:"
סמדר לוי זיזי
¶
יש בתקנות אגרות רישיון את סעיף 2(ב).
"(ג) ענף ראשי נוסף – מחצית הסכום הנקוב בפסקה (א);
(ד) ענף משנה נוסף – מחצית הסכום הנקוב בפסקה (ב)."
"החלפת תקנה 1א
2. במקום תקנה 1א לתקנות העיקריות יבוא:
"1א נרשם קבלן לראשונה לאחר 1 בינואר של השנה השנייה, תהיה אגרת הרישיון לתשלום באותה שנה בשיעור מחצית מאגרת הרישיון הדו שנתית."
איתי עצמון
¶
אני מבקש להעיר לגבי התקנה שכרגע קראת. אם משלמים בכל מועד, אך לאחר ה-1 בינואר של השנה הראשונה, משלמים על שנה שלמה. השאלה למה לא על החלק היחסי.
איתי עצמון
¶
יש עכשיו שנתיים. אני שילמתי ב-1 בנובמבר 2011, אני משלם על כל 2011 בעצם. האם זה נראה לכם סביר?
רוני סיגל
¶
בעבר זה היה על כל השנה. אחרי דיונים, הקטינו את זה והחליטו שזה יהיה למחצית. זה התיקון: "נרשם קבלן לראשונה לאחר 1 בינואר ..."
איתי עצמון
¶
ראיתי את התיקון והבנתי את התיקון. אני רק שואל ומעלה בפני הוועדה את השאלה האם סביר שנרשם רוצה לקבל רישיון לשנתיים, הוא הגיש בקשה ב- 1 בנובמבר 2011, מדוע הוא צריך לשלם על כל 2011 ולא על החלק היחסי, זה קצת לא סביר.
רוני סיגל
¶
הפחתנו לגבי אדם שנרשם – גם נכון להיום, אם מדובר על אגרה חד-שנתית ונניח הוא נרשם באוגוסט, הוא אכן משלם רק מחצית, הוא למעשה משלם כאילו הוא נרשם ב- 1 ביולי. האם זאת הטענה שלך?
איתי עצמון
¶
לא. אני חוזר על השאלה שלי. לפי התיקון שלכם – אנחנו מדברים על שנים 2012-2011 - נרשמתי בנובמבר או בספטמבר של השנה השנייה, של 2012.
איתי עצמון
¶
אני משלם על כל השנה, מחצית מאגרת הרישיון הדו-שנתית. מחצית מאגרת רישיון דו-שנתית זה אגרה שנתית, כך שאני משלם על שנה שלמה אפילו שהתקופה יכולה להיות גם חודש.
איתי עצמון
¶
לא, כרגע הוועדה מאשרת או לא מאשרת תקנות, היא יכולה להציע שינויים. אני כרגע מעלה בפני חברי הוועדה הצעה שזה יהיה לפי החלק היחסי, 1 חלקי 12. אני חושב שזה הרבה יותר סביר.
איתי עצמון
¶
לא, זה כאילו שנה שלמה. נרשמת חודש, ואתה משלם על שנה שלמה. מחצית מאגרה דו-שנתית זה של שנה שלמה. צריך להיות החלק היחסי.
עמיר פרץ
¶
אם הוא נרשם בנובמבר 2011 והוא מקבל לשנתיים עד נובמבר 2013, אז מה הבעיה? הוא משלם לשנתיים תמורת שנתיים. איפה הבעיה, אם כך?
היו"ר יצחק וקנין
¶
זה הולך לפי שנה, לא לפי חצאי שנה. אני שואל: אם היום נרשמתי כקבלן בחודש פברואר 2010, האם האגרה תופסת את 2011-2010, אני מבין שזה לשנתיים. זה עד סוף השנה, עד ה- 31 בדצמבר. אין בעצם רישיון שהוא לחצי שנה, לחלק מהשנה אלא לכל השנה.
רוני סיגל
¶
זה עלה לדיון ב- 2004, אחרי 20 או 30 שנה שזה נהג כפי שזה נהג, ששילמו אגרה שנתית, ומישהו חשב שיש מקום להקטין את ה"עוול" ולשלם את החלק היחסי.
כפי שחבר הכנסת עמיר פרץ אומר, אלה כנראה סכומים שהטרחה במערכת כדי לתקן לא מצדיקה. זה עבר דיון שלם גם במשרד.
עמיר פרץ
¶
תכתוב כך: היה והקבלן שילם על רישיון ותוקפו יהיה למעלה משנה – ישלם על החלק של שנה אחת, מחצית. אם נניח יש לו עוד שנה וחצי לאגרה – הרי משלמים על רישיון לשנתיים, אבל החלק היחסי נגמר בחצי שנה.
שילמתי עכשיו בנובמבר 2011, למעשה על שנה אחת קיבלתי זכויות לחודש, ועל השנה השנייה קיבלתי זכויות לשנה שלמה. אני בכל מקרה מקבל רישיון לשנה פלוס?
עמיר פרץ
¶
יש פתרון. הקבלן בא בדצמבר ואומר: אני לא אשלם היום, אני אשלם בינואר, ואז הוא לא משלם את החלק היחסי.
רוני סיגל
¶
זה נרשם, זה לא הגשת הבקשה. מה שחבר הכנסת פרץ אומר זה נכון. אם זה קריטי בשבילו, הוא יחכה.
סמדר לוי זיזי
¶
"תיקון תקנה 3
במקום תקנה 3(א) לתקנות העיקריות יבוא "(א) תוקפו של הרישיון הוא עד ל- 31 בדצמבר של השנה העוקבת, לשנה שבה ניתן".
תחילה
4. תחילתן של תקנות אלה ביום..." – צריך לתקן את זה.
היו"ר יצחק וקנין
¶
אני שואל שאלה, ברצינות כרגע. אתם הבאתם את זה וביקשתם ל- 31 בדצמבר. אתם מבקשים עוד שנה מעכשיו. אני חושב שזה לא סביר.
איתי עצמון
¶
יש לי עוד שתי שאלות. אני חושב שצריך להתאים גם את הנוסח של תקנה 4 מכיוון שמדובר שם על אגרה שנתית. יש פה התאמות נוסח שלא עשיתם, לפי דעתי. תקנה 4 כרגע אומרת: האגרה השנתית תשולם לא יאוחר מיום 1 בינואר, וכתוב על השיעור הנקוב בעד כל שנה אשר בה... יש כאן התאמות נוסח שצריך לעשות.
דוד שחף
¶
סליחה, אני עדיין רוצה לחזור לסוגיה של התאריך. אני חושב שפה מציגים מצב של ביורוקרטיה ושל עבודה שהיא לא נראית לי הגיונית. הרי הם לא הוציאו עדיין לכולם. כל אלה שלא הוציאו- שיוציאו לשנתיים.
היו"ר יצחק וקנין
¶
אני שואל שאלה טכנית כרגע. לו התקנות האלה היו מאושרות לכם באוגוסט, הייתם יכולים היום להיערך לזה?
איתי עצמון
¶
זו התאמת נוסח. יש לי שאלה נוספת. מדוע הסכומים לא מפורסמים גם באינטרנט לגבי העדכון? כתוב כאן ברשומות. האם אפשר להוסיף באתר אינטרנט של משרד השיכון או רשם הקבלנים?
איתי עצמון
¶
שאלה נוספת. לפי תקנה 2, הצמדה למדד – לא ברור מתי הסכום משתנה. נאמר בתקנה 1 שהסכום ישתנה ביום פרסום ההודעה, כלומר לרשם יש סמכות רחבה מאוד לקבוע מתי משתנה הסכום, לעומת למשל לגבי רישום כתוב 1 באפריל. השאלה מתי אתם רוצים.
היו"ר יצחק וקנין
¶
אני חושב שאיתי צודק מכיוון שלא ראוי שהדבר הזה יתבצע באמצע השנה. אם כבר אתם שולחים אישור וחידוש רישיון, אזי גם העדכון.
היו"ר יצחק וקנין
¶
בשורה התחתונה, הם לא מפסידים כלום. העדכון יהיה נמוך אם הם יעדכנו אותו באפריל. אם הם יעדכנו בספטמבר, העדכון יהיה יותר גבוה מבחינת התשלום של האגרה.
לכן, השאלה אם הם יהיו ערוכים. אנחנו רואים שהם לא ערוכים.
איתי עצמון
¶
אני שוב מחדד את השאלה. בתקנה 2(ב) כתוב: הסכום האמור בתקנה 1 ישתנה ביום פרסום ההודעה ב- (ג), וב- (ג) כתוב - - -
יש כאן איזו הוראה מעגלית.
עמיר פרץ
¶
אתה טועה. סלח לי, עם כל הכבוד, אני לא מסכים אתך, איתי - ואני מבין קצת יותר ממך במדדים. זה שצריכה להיות מקבילה, אתה צודק.
היו"ר יצחק וקנין
¶
גם אפריל אין פה. "הסכום האמור בתקנה 1 ישתנה ביום פרסום ההודעה, כאמור בתקנת משנה (ג), לפי שיעור העלייה בין מדד חודש ספטמבר שקדם למועד האמור.
עמיר פרץ
¶
בסדר גמור. לכן זה משליך על הסכום החדש שיהיה ב-1 בינואר. למעשה, הקבלן מרוויח חוסר עדכון מדד של שלושה חודשים, הם אומרים בשביל להעריך במחשב. נניח שיש מדד שלושה אחוזים – הסכום הוא 100 שקלים – יהיה 103 שקלים.
עמיר פרץ
¶
זה לא טוב לא לתקן. אדוני היושב-ראש, אם הוא לא מתקן והוא מנפיק רישיונות בין ינואר לינואר, הוא מפסיד שישה חודשים עדכון.
איתי עצמון
¶
אבל לא כתוב מתי. כתוב ביום פרסום ההודעה בעצם. יש סמכות רחבה – למשל, לעומת תקנות הרישום, שבהן כתוב: ב-1 באפריל ישתנה לגבי מדד פברואר, וכולי. זה כתוב היום בתקנות הרישום, שאנחנו תיכף נדון בתיקון שלהן.
דוד שחף
¶
עוד לפני, אני חוזר למועד. אנחנו מתעסקים עם השקלים הבודדים האלה שקשורים לעדכון הזה, ואנחנו לא מתייחסים למהות, והמהות היא מה שהם אמרו – הביורוקרטיה. הרי מה יקרה? הם דוחים את הביורוקרטיה לסוף השנה. הרי הם יצטרכו להנפיק את ההיתרים.
דוד שחף
¶
יהיה לי עוד רישיון היום, זה "ויה דולורוזה" כל החידושים האלה וכל הבעיות שיש. אנחנו חוסכים את ה"ויה דולורוזה" הזאת.
היו"ר יצחק וקנין
¶
יש צדק במה שהוא אומר, לחלוטין. הרי הם שלחו את התקנות ב- 31 בדצמבר 2009, שתוקפן תחילת התקנות האלה. אנחנו דוחים את תחילת התקנות לעוד שנה בעצם.
דוד שחף
¶
אין לנו ויכוח על התשלום. הוויכוח הוא לא על התשלום. ראית שלא התערבתי אם מדובר על עוד שני אחוזים או עוד שלושה אחוזים, לא זאת הסוגיה.
הסוגיה היא הביורוקרטיה. היום, זה "ויה דולורוזה" לחדש את הרישיון.
היו"ר יצחק וקנין
¶
אני רוצה לעזור לכם אבל אני מצטער. אני מבין שהוא לא ערוך, הוא לא מסוגל. אני לא רוצה לשים עליו איזשהו סד של זמן שהוא לא מסוגל לעמוד בו.
דוד שחף
¶
התקנה אמורה היתה להקל בביורוקרטיה – שהחידוש יהיה לשנתיים. המשמעות עכשיו, שהחידוש הוא לשנה, ובעוד שנה עוד פעם.
היו"ר יצחק וקנין
¶
סליחה. אני שואל שאלה טכנית, אולי אני אציע פה עצה. האם אתם כבר שלחתם את הרישיונות?
היו"ר יצחק וקנין
¶
רבותי, אני לא יכול להאשים את רשם הקבלנים, מצד אחד, כיוון שהם הניחו את זה פה כבר בחודש אוגוסט, ולצערנו לא היה דיון פה. לו היה דיון, יכול להיות שהיו נערכים להנפיק את הרישיונות כבר לשנתיים, יכול להיות שזה היה חוסך את כל כאב הראש, אפילו את הטענה שאתה טוען כרגע, מר שחף.
אני מצדיק את הטענה שלך, אבל אין לי כלי שאני יכול לפתור את זה. אנחנו נמצאים בתפר כזה שהוא בלתי אפשרי. אני מקווה שלפעם הבאה כבר הכול יסתדר.
אנחנו, אם כן, נאשר את התקנות, על-פי התיקונים שהצענו.
תחילתן של התקנות ב- 31 באוקטובר 2010, זה השינוי הנוסף.
אם כן, מי בעד התקנות? מי נגד?
הצבעה
בעד – 2
נגד – אין
נמנעים – אין
תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרת רשיון) (תיקון), התש"ע-2010, בכפוף לתיקונים, נתקבלו.
היו"ר יצחק וקנין
¶
אם כן, התקנות אושרו.
2. תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרות רישום) (תיקון), התשס"ט-2009
היו"ר יצחק וקנין
¶
אנחנו עוברים לסט הבא של התקנות: תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרות רישום) (תיקון), התשס"ט-2009. בבקשה.
סמדר לוי זיזי
¶
"תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרות רישום) (תיקון), התש"ע-2010
בתוקף סמכותי לפי סעיפים 4 ו- 17 לחוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות, התשכ"ט-1969, בהתייעצות עם המועצה לעבודות הנדסה בנאיות, באישור שר האוצר לפי סעיף 39ב לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985 ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, אני מתקין תקנות אלה:
הוספת תקנה 1א
אחרי תקנה 1 לתקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרות רישום), התשמ"א-1980 (להלן – התקנות העיקריות), יבוא:
אגרה בעד הגשת בקשת רישום
איתי עצמון
¶
למה בעצם 477 שקלים? הסכום אמור להתעדכן ב-1 באפריל. אתם הגשתם באוגוסט. למה אתם עכשיו מעדכנים? כתוב כאן: הסכום ישתנה ב-1 באפריל לפי שיעור עלייה במדד בין מדד חודש פברואר שקדם, לעומת מדד חודש פברואר הקודם.
אתם הגשתם באוגוסט. למה עכשיו אתם משנים את הסכום כאן, אני לא מבין.
העדכון יהיה עכשיו. ברגע שהתקנות יאושרו, הוא יהיה ב-1 באפריל.
סמדר לוי זיזי
¶
"ב. בעד רישום נוסף של כל ענף ראשי – 463 שקלים חדשים;
ג. בעד רישום ראשון בענף משנה – 463 שקלים חדשים;
ד. בעד רישום נוסף של כל ענף משנה – 463 שקלים חדשים.
תיקון תקנה 2
בתקנה 2(ב) לתקנות העיקריות, במקום "הסכום האמור בתקנה 1" יבוא "הסכומים האמורים בתקנות 1 ו- 1א". "
איתי עצמון
¶
האם יש צורך לתקן גם את תקנה (ג)? את הסכומים. "רשם הקבלנים יפרסם ברשומות הודעה בדבר הסכומים המתקיימים לפי האמור בתקנת משנה (ב)", אז אולי גם כאן נוסיף פרסום באינטרנט?
סמדר לוי זיזי
¶
"תיקון תקנה 3
האמור בתקנה 3 לתקנות העיקריות יסומן (א) ואחריו יבוא:
"(ב) קבלן שהתקבלה בקשתו לרישום בפנקס הקבלנים, תקוזז אגרת הבקשה לרישום ששילם מהאגרה
שיש לשלם בעד רישום בפנקס הקבלנים, לפי העניין."
תחילה
תחילתן של תקנות אלה" – כאן נתקן את התאריך.
איתי עצמון
¶
אנחנו לא יודעים מתי יהיה מועד הפרסום ברשומות. 30 יום מיום שמשרד המשפטים יפרסם ברשומות את התקנות.
מה ייעשה לגבי בקשות לרישום שכבר הוגשו, שעכשיו בטיפול?
היו"ר יצחק וקנין
¶
אם כן, אנחנו מאשרים את התקנות, עם השינויים כפי שהוצעו פה, כפי שהוקראו. מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – 3
נגד – אין
נמנעים – אין
תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (אגרות רישום) (תיקון), התש"ע-2010, בכפוף לשינויים שהוקראו, נתקבלו.