ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 12/01/2010

תקנות החברות (הוראות ותנאים לעניין הליך אישור הדוחות הכספיים), התשס"ט-2009, תקנות החברות (הקלות בעסקאות עם בעלי עניין) (תיקון), התש"ע - 2009, תקנות החברות (הודעה על אסיפה כללית ואסיפת סוג בחברה ציבורית) (תיקון), התש"ע - 2009

פרוטוקול

 
PAGE
11
ועדת החוקה, חוק ומשפט

12.1.2010


הכנסת השמונה-עשרה


נוסח לא מתוקן

מושב שני









פרוטוקול מס' 140

מישיבת ועדת החוקה, חוק ומשפט

יום שלישי, כ"ו בטבת התש"ע (12 בינואר 2010), שעה 11:00
סדר היום
1. תקנות החברות (הוראות ותנאים לעניין הליך אישור הדוחות הכספיים), התשס"ט-2009

2. תקנות החברות (הודעה על אסיפה כללית ואסיפת סוג בחברה ציבורית) (תיקון), התש"ע-2009
3. תקנות החברות (הקלות בעסקאות עם בעלי עניין) (תיקון), התש"ע-2009
נכחו
חברי הוועדה: דוד רותם-היו"ר
מוזמנים
מרים אילני ממונה, משרד המשפטים

שוני אלבק,עו"ד יועץ משפטי, רשות לניירות ערך

שיראל גוטמן עמירה מנהלת מחלקת תאגידים, רשות לניירות ערך

רן ונגרקו עורך דין, איגוד הבנקים בישראל

גד סואן מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות

נתי שילה עו"ר, איגוד החברות הציבוריות

אפרת בנק-יוגב איגוד הבנקים
ע' יועצת משפטית
אלעזר שטרן
מנהלת הוועדה
דורית ואג
רשמה
יפעת שפרכר

תקנות החברות (הוראות ותנאים לעניין הליך אישור הדוחות

הכספיים), התשס"ט-2009
מרים אילני
אנחנו רוצים לאשר את תקנות החברות (הוראות ותנאים לעניין הליך אישור הדוחות הכספיים). לפי סעיף 171ה לחוק החברות, שר המשפטים מוסמך לקבוע הוראות לאישור הדוחות הכספיים בחברה ציבורית ובחברה שתאגיד מדווח. חברה שתאגיד מדווח זאת חברה שהנפיקה מניות ערך לציבור ולא הנפיקה מניות. ההליך שאנחנו מציעים הוא שלפני שהדוחות יובאו לאישור הדירקטוריון, הדוחות ייבחנו על ידי ועדה של דירקטורים שהרוב בה הם בלתי תלויים. יהיה בה לפחות מומחה פיננסי אחד. כל היתר צריכים לדעת, לקרוא ולהבין דוחות כספיים. המבנה הזה זהה למבנה שהיום יש בכללים של הבורסות בארצות הברית. ההבדל היחיד הוא ששם הדרישה היא שכל הדירקטורים יהיו בלתי תלויים ואצלנו שרוב הדירקטורים יהיו בלתי תלויים.
היו"ר דוד רותם
כשחברות מדווחות אין חובה שיהיו דירקטורים כאלה. אנחנו מכריחים חברה מדווחת למנות אנשים שהיום היא לא חייבת למנות. אני לא נכנס לשאלה אם זה בסמכות או לא בסמכות. השאלה אם זאת הדרך הראויה לעשות את התיקון הזה.
מרים אילני
ההערה במקומה. כשדנו בסעיף ההסמכה דיברנו בפירוש על חברות אג"ח . עו"ד רשף כשדיבר על התקנות האלו שאל אם אנחנו הולכים לקבוע הוראות לעניין חברות פרטיות, ואם כן, אז זה חייב להיות באישור ועדת חוקה. הכוונה הייתה להחיל על חברות שהנפיקו איגרות חוב לציבור הוראות לעניין דירקטורים. כבר היום צריך לחתום דירקטור חיצוני על התשקיף של חברה שהנפיקה ניירות ערך לציבור. מהבחינה הזאת כבר היום היא חייבת למנות דירקטור כזה כדי לחתום על התשקיף.
היו"ר דוד רותם
מינו אותי כדירקטור חיצוני, חתמתי על התשקיף ונגמרה התקופה. את מחייבת אותם להשאיר אותי או לקחת מישהו אחר. האם ראוי שזה ייעשה בתקנות?
מרים אילני
אני חושבת שזה ראוי משום שבכל מה שקשור לדוחות הכספיים חוק החברות לא עושה שום הבחנה לאורך כל הדרך בין דוחות של חברה שתאגיד מדווח לחברה ציבורית. ליצור מצב שבו הדוחות של חברה ציבורית יאושרו בהליך כזה והדוחות האחרים בהליך אחר זה מאוד בעייתי בעינינו. מבחינת הנאותות של הדוחות הכספיים אין שום הבדל.
היו"ר דוד רותם
אני מסכים במאת האחוזים. אין לי ויכוח איתך על העיקרון ועל הרעיון. הויכוח שלי הוא על הדרך. את מחייבת חברה מדווחת למנות דירקטור שהוא איש מקצוע בחשבונאות. היום היא לא חייבת.
מרים אילני
באותה מידה אני מחייבת חברות ציבוריות שיהיו בהן לפחות 3..
היו"ר דוד רותם
על פי החוק הם צריכים.
מרים אילני
הוספתי פה תוספת שאומרת שכולם חייבים להביא ולקרוא דוחות כספיים. זה לא מופיע היום. אתם גם יכולים להגיד לי שאני מוסיפה פה תנאי בתקנות לעניין הכשירות של הדירקטורים שמכהנים בוועדה הזאת.
היו"ר דוד רותם
השאלה אם זה לא צריך להיות בחקיקה ראשית. השאלה אם ראוי לעשות את זה בחקיקת משנה.
מרים אילני
הרעיון היה שזה לא יהיה בחקיקה ראשית כיוון שרצינו גמישות. רצינו לעשות את כל הנושא של הכשירות בחקיקת משנה. הטענה שלך שאומרת שעד היום היה דירקטור אחד ועכשיו אני מחייבת 3 דירקטורים זאת טענה לא נכונה עובדתית כי חברות אג"ח הן בהגדרה חברה פרטית אבל חברה לא פרטית במהותה. כבר היום יש לה יותר מ-3 דירקטורים.
אלעזר שטרן
זה טיעון מהשטח. זה לא טיעון משפטי. השאלה אם ראוי לשנות את המבנה של החברות האלו באמצעות תקנות שספק אם החוק נותן להן את הסמכות לעשות את זה.
שיראל גוטמן-עמירה
יש לנו פה חברות שהן לא רק חברות פרטיות, חברות משפחתיות שלא חשופות לאף אחד, אלא חברות שהלכו והנפיקו אגרות חוב לציבור המשקעים, בין אם באמצעות נכסים ונוהלים ובין אם לגברת כהן מחדרה. לשם כך הם צריכים לתת דוחות כספיים מאושרים על פי דין. אנחנו הגענו לכלל מסקנה שכדי לטייב את הדוחות הכספיים הליך האישור שלהם צריך להשתנות בהתאם להמלצות ועדת גושן. יש בפנינו שתי דרכים. דרך אחת היא לבוא ולפרש את הסעיף הזה בצמצום וללכת לתיקון חקיקה. דרך שנייה היא לפרש את הסעיף הזה קצת יותר בהרחבה ולעשות את זה כבר היום. השאלה מה התוצאה שמשיגים.
היו"ר דוד רותם
מתי חוקקו את החוק הזה?
מרים אילני
ב-2005.
היו"ר דוד רותם
מה שיכולתם להחזיק מ-2005 עד 2010 אתם יכולים להחזיק עוד 3 חודשים.
שיראל גוטמן-עמירה
זה לא 3 חודשים.
היו"ר דוד רותם
למה חיכיתם 5 שנים אם חשבתם שצריך לטייב את הדוחות הכספיים?
שיראל גוטמן-עמירה
לא חיכינו 5 שנים. התקנות האלו פורסמו לפני למעלה משנתיים.
היו"ר דוד רותם
איפה פורסמו התקנות האלו?
שיראל גוטמן-עמירה
באתר רשות ניירות ערך לכלל הציבור.
היו"ר דוד רותם
איזה ערך יש לפרסום הזה? מתי התקנות שאתם מבקשים לתקן עכשיו ייכנסו לתוקף?
שיראל גוטמן-עמירה
דוחות רבעון שלישי 2010.
היו"ר דוד רותם
פירושו של דבר שמ-2005 עד 2010 היה לכם נוח במצב שהיה קיים, חייתם עם זה.
שיראל גוטמן-עמירה
אנחנו רק מטייבים.
היו"ר דוד רותם
למה ישנתם 5 שנים?
שיראל גוטמן-עמירה
לא ישנו. היה דוח ועדת גושן. לאחר מכן הייתה הצעה ראשונה, קיבלנו הערות ציבור והבאנו את זה היום.
היו"ר דוד רותם
כמה זמן שוכב תזכיר הצעת החוק שלכם?
מרים אילני
שנה וחצי.
היו"ר דוד רותם
הבהילות לא קיימת בעניין הזה.
שיראל גוטמן-עמירה
זה לא עניין של בהילות. כאשר יש לך שתי חלופות וצריך לבחור אחת על פני השנייה נשאלת השאלה של הערך שמשרת את הבחירה בפרשנות אחת.
היו"ר דוד רותם
הערך לא חשוב. צריך לטייב את הדוחות הכספיים. השאלה אם אתם עושים את זה בדרך כזאת של תקנות, או שהולכים בדרך הישירה ובאים ואומרים: רבותי, אני מתקן את החוק ואני קובע שבחברות שמנפיקות אג"ח, אלה ואלה יהיו תנאי הכשירות של הדירקטורים.
אלעזר שטרן
בתזכיר החוק מוצע לתקן את הסעיף הזה.
מרים אילני
אם אני מחדדת פה את החידוש שהתקנות האלו מביאות על חברות אג"ח, אז במספר הדירקטורים אין שינוי.
היו"ר דוד רותם
השאלה היא אם משפטי או בשטח. אתם רוצים לשנות מצב משפטי ואתם אומרים לי שממילא זה המצב בשטח. המצב בשטח לא אומר כלום. השאלה אם מצב משפטי כזה שקובע כשירות של דירקטורים וקובע מספר דירקטורים צריך להיעשות בחקיקת משנה שמכוח סמכות השר לקבוע הליכים, הוראות ותנאים לעניין האישור.
מרים אילני
אנחנו חושבים שחברת אגרות חוב היא לא חברה פרטית במשמעות הרגילה שלה. ההסמכה שאומרת שהליך לאישור דוחות כספיים בחברה הזאת, שזה עיקר הקשר שיש בחברות האלו..
היו"ר דוד רותם
זה לא הליך. זה כשירות דירקטורים. זה לא שאת כותבת איך מאשרים את הדוחות, אלא את קובעת מה הכשירויות שלו להיות דירקטור. את מחייבת למנות דירקטור אחד שהוא בעל הכשרה..
מרים אילני
והיתר יודעים לקרוא ולהבין דוחות כספיים. את זה אני קובעת גם על חברה ציבורית.
היו"ר דוד רותם
בתזכיר שלכם יש הצעה לתקן את הסעיף הזה.
מרים אילני
אני מקבלת ומכבדת את ההערה שלך. היה את סעיף ההסמכה שהייתי מעורבת בכתיבתו. לא קיבלנו הערות מהציבור כי כולם הבינו שזאת ההסמכה. התוצאה תהיה קשה אם נדחה את זה בכמה חודשים. זה יצא לפחות שנה אם אני אחכה לסעיף ההסמכה.
היו"ר דוד רותם
אם תניחו את כל החוק בשבוע הבא תוך חודש הוא יעבור. אין סיבה לסחוב את החוק. הבעיה אצלכם, לא אצלי.
מרים אילני
אני מסכימה. אנחנו שמחים על ההצעה. ההגדרה של חברה תשתנה. זה יחול רק על חברות ציבוריות. את ההגדרה של דירקטור חיצוני אני מוחקת כי לא צריך אותה.
רן ונגרקו
אני מתחבר למה שאמרתם בהתחלה, שאולי צריך לבחון אם זה ראוי לחקיקת משנה. אני אתן את הדוגמה שהיא דוגמה זועקת. מדובר בעוד ועדה של הדירקטוריון שבה היו"ר של הדירקטוריון לא יכול להיות אחד מחבריה. כמובן שזה משפיע באופן ישיר על היכולת של בעל השליטה לראות מה קורה בדירקטוריון שלו. אתם בטח מכירים את יושבי הראש של הבנקים. אנחנו לא מוצאים לנכון שיושב ראש של בנק שהיה יושב ראש של פירמה בינלאומית של ראיית חשבון לא יוכל להיות בוועדה המקצועית הזאת, כמו שאנחנו לא מוצאים לנכון שיושב-ראש של בנק שהוא מפקח על הבנקים לשעבר שהוא מומחה בתקינה שחלה על תאגידים בנקאיים לא יוכל להשתתף בוועדה כזאת.
היו"ר דוד רותם
מתי איגוד הבנקים קיבל טיוטה של התקנות האלו?
רן ונגרקו
קיבלנו את זה ביום רביעי.
היו"ר דוד רותם
רק ביום רביעי? הם אומרים שהם פרסמו את זה לפני שנה.
רן ונגרקו
אני בודק את האתר של הרשות באופן תדיר ובדברים שקשורים לתאגידים בנקאיים אנחנו אפילו מקבלים טלפון מהרשות על אתר כזה וכזה. את התקנות האלו לא הצלחנו לאתר. מגיעים לתקנות על ידי עשרות לינקים.
היו"ר דוד רותם
זה לא פורסם באתר של הרשות?
רן ונגרקו
זה פורסם אבל באיזה שהוא לינק שקשה מאוד להגיע אליו.
היו"ר דוד רותם
ככה גם יפרסמו אחר כך את המודעות לפי התקנה הראשונה והשנייה?
שיראל גוטמן-עמירה
זה ממש לא נכון.
מרים אילני
זה פורסם ב-2008 כהודעה חדשה באתר של הרשות. אני קיבלתי הרבה הערות על הטיוטה הזאת. שילבתי את כל ההערות.
שיראל גוטמן-עמירה
זה היה במבזק. זה הדבר הראשון שראו במבזק שלנו. לבוא היום ולהגיד שצריך עשרות לינקים זאת אמירה שלא קשורה למציאות.
רן ונגרקו
זה המצב כיום. אנחנו לא ראינו את זה. אם היינו מקבלים את התקנות אפשר שהיינו מעירים לפני כמה שנים. היום כשזה מגיע יש לנו הערות שאנחנו רוצים לפרוס. הטענה הראשונה לי היא לגבי תאגידי הצינור של הבנקים.
מרים אילני
זה ירד.
רן ונגרקו
לגבי דירקטור בלתי תלוי יש את הוראת ניהול בנקאי 301. ההגדרה שם שונה. שם אנחנו מחויבים בדירקטור חיצוני. השאלה אם דירקטור בלתי תלוי כאן מתאים לנו שם. אני לא בטוח בזה.
מרים אילני
תבדוק את זה.
היו"ר דוד רותם
אני קיבלתי את התקנות ביום רביעי. היה לי זמן לראות אותן ביום רביעי בלילה, ביום חמישי בלילה, ביום שישי בלילה, ביום שבת בלילה, ביום ראשון בלילה, ביום שני בלילה. אם לי יש מספיק שעות, גם לכם יש מספיק שעות. אתם ביקשתם אתמול שאני אדחה את הדיון. אמרתי לכם שאני לא אדחה את הדיון.
רן ונגרקו
אנחנו מבקשים שבהגדרה של דירקטור בלתי תלוי יתווסף לעניין תאגיד בנקאי לרבות דירקטור חיצוני בהתאם להוראת ניהול בנקאי תקין.
מרים אילני
אנחנו מתנגדים.
היו"ר דוד רותם
למה צריך את זה?
רן ונגרקו
לבנקים יש שעטנז של רגולטורים ושעטנז של רגולציה. גם על חברות ביטוח יש רגולציה בנושאים האלה ממש. לא פעם אחת יש התנגשויות בין הדברים. אנחנו תמיד מנסים לפני תקינה או רגולציה לנסות וליישב בין הדברים.
היו"ר דוד רותם
המפקח על הבנקים ראה את התקנות האלו. עובדה שהוא לא העיר שהוא לא מסכים להן.
מרים אילני
אם אני נסמכת על ההוראה שלהם, אז כשהם משנים אותה אין שליטה על זה. הם ישנו אצלם את ההגדרה של דירקטור חיצוני וזה ישפיע עלי.
היו"ר דוד רותם
אני לא צריך להיות המפקח של כולכם. זה לא נראה לי סביר שהמפקח על הבנקים לא מתייעץ איתכם כרשות לניירות ערך כדי לקבוע התאמות של הדברים.
שמשון אלבק
כל הצעות החוק שלנו עוברות דרך הפיקוח על הבנקים ככל שהן נוגעות לבנקים. אנחנו מקבלים. את ההערות שלהם. אין שעטנז של רגולציה. יש רגולציה של הכנסת שנקבעת בחקיקה והפיקוח על הבנקים יכול להחמיר עליה. הוא לא יכול להקל ממנה כי הוא לא מחוקק. אנחנו מדברים פה על חקיקה. אם הפיקוח על הבנקים יצטרך לעשות התאמות הוא יבצע התאמות על מנת להחמיר ככל שצריך לצורך הפיקוח שלו. אני לא רואה מקום להערה מהסוג הזה.
רן ונגרקו
אנחנו לא מבינים איך יכול להיות שיושב-ראש הדירקטוריון לא יוכל להשתתף.
היו"ר דוד רותם
מכיוון שמדברים על דוחות כספים אנחנו לא רוצים שהאיש שיכול להשפיע הכי הרבה ישב בוועדה הזאת. רוצים את הדירקטורים החיצוניים. כמה מניות מחזיק בעל שליטה בבנק?
רן ונגרקו
זה שונה מבנק לבנק. מדובר בעשרות אחוזים. לפחות 20%.
היו"ר דוד רותם
אני מייצג 80% מבעלי המניות.
רן ונגרקו
אתה רוב בוועדה הזאת. אני לא מדבר על הרוב.
היו"ר דוד רותם
למה יושב-ראש הדירקטוריון שבדרך כלל ממונה על ידי בעל השליטה צריך לשבת בוועדה הזאת?
רן ונגרקו
הוא הכי בקיא במה שקורה. זה מה שקורה בשטח.
היו"ר דוד רותם
השטח לא חשוב. בוועדה הזאת אני רוצה שיישב איש מקצוע שידווח לי. אני מייצג 80% מבעלי המניות. זה קרנות הפנסיה של כולנו, זה המשקיעים הקטנים. אני רצה לדעת את העובדות האמיתיות.
מרים אילני
בארצות הברית כולם צריכים להיות בלתי תלויים.
היו"ר דוד רותם
מי אמר לכם שזה המצב בארצות הברית?
מרים אילני
בדקנו.
שמשון אלבק
הדיון עובר לדירקטוריון. בדירקטוריון שידון בדוחות הכספיים יהיה ליושב-ראש הזדמנות לדון בכל העניינים שהוא חושב לנכון שצריך לדון בהם. תהיה לו חוות דעת מקצועית מוועדה מייעצת בלתי תלויה.
היו"ר דוד רותם
הוא יכול להפוך את ההמלצות האלו?
מרים אילני
הוא יצטרך להסביר למה הוא לא מקבל את המלצת ועדת הביקורת.
רן ונגרקו
פה האבסורד. בסופו של תהליך יושב-ראש הדירקטוריון צריך לחתום על הדוחות ולאשר אותם. לא ניתנת ליושב –ראש הדירקטוריון היכולת להיות חלק מהתהליך שבוחן את הדבר הזה. אני לא אומר לשים אותו ברוב, אבל לפני שאתה אומר לו לאשר את הדוחות, לחתום עליהם ולהצהיר שהכל בסדר, תן לו את היכולת להשמיע את קולו.
היו"ר דוד רותם
נתתי לו. הוועדה הזאת קובעת מה שהיא רוצה ומגישה דוחות. זה בא לאישור הדירקטוריון. בדירקטוריון הוא יכול לומר שכל מה שנכתב זה שטויות ולהעלות את זה להצבעה. אם אחר כך יתברר שהייתה איזו שהיא בעיה, אז אני כבר רואה את המגדלים שעליהם הוא יהיה תלוי. אם הכל יהיה בסדר יש לו את האפשרות להשפיע הכי הרבה.
רן ונגרקו
יהיה מאוד קשה לדירקטוריון לאחר מכן לסטות או לסתור את ההמלצות המקצועיות של הוועדה הזאת. היה ראוי שהטענות האלו היו נשמעות לפני שזה עולה לדירקטוריון. זה מציב קושי מאוד גדול לסטות מהדבר הזה.
היו"ר דוד רותם
אני לא קובע איך זה יעבוד שם. מותר לוועדה הזאת, שהיא ועדה מקצועית, לנהוג כמו שנוהג מבקר המדינה. הוא מכין דוח, מעביר ליושב-ראש ואומר לו להעיר את ההערות שלו.
מרים אילני
אפשר להזמין אותו להגיב.
היו"ר דוד רותם
זה עוד ישיבה של מועצת מנהלים או ישיבת ועדה. זה עוד תשלום.
רן ונגרקו
פרופ' גושן היה ער לבעיה הזאת. נכון שהוא קבע שיושב-ראש הדירקטוריון לא יוכל להיות בוועדה הזאת, אבל הוא איפשר לו להיות משקיף בוועדה הזאת. אם טענתי הראשונה לא מתקבלת אני מבקש לאפשר ליושב-ראש הדירקטוריון להיות משקיף בוועדה.
היו"ר דוד רותם
תסביר לי מה זה משקיף.
רן ונגרקו
אחת הבעיות היא שהוועדה הזאת היא ועדה מקצועית. ברגע שיושב לך פורום מקצועי ואין לו את האינפוט שיכול לתת לו יושב-ראש הדירקטוריון, אז אחר כך יש קושי אמיתי לסטות מזה.
היו"ר דוד רותם
אתה לא מדבר על מקצוענים. אני לא סופר מקצועי, אני קצת. כשאני יושב, מכין דוח ביקורת ונתקל בבעיות אז אני קורא למנכ"ל או ליושב-ראש הדירקטוריון ואומר לו שנתקלתי בבעיה כזאת וכזאת. אם הוועדה היא סופר מקצועית, אז היא לא תגיש את המסקנות בלי שהיא קיבלה תגובה. היא תנהג כמו מבקר המדינה. היא תשלח טיוטה, תקבל את ההערות, תדון בהן ואז תגיע למסקנה. ועדה מקצועית לא יכולה להחליט החלטות או להמליץ המלצות בלי שהיא שומעת את כל הצדדים. היא בוודאי תיתן לו להביע את דעתו. אני לא רוצה שהמפקח ישב בוועדה כמשקיף, כי היום אפשר לראות הכל.
רן ונגרקו
את פרופ' גושן לא שכנעת כי זה מה שהוא כתב בדוח שלו.
היו"ר דוד רותם
אם הוועדה רוצה היא יכולה להזמין אותו לשבת בכל הישיבות. אין לי בעיה שהוא ישב בישיבה. כמשקיף הוא לא מביע עמדה.
מרים אילני
התקנות האלו הן לא זהות לדוח גושן. התקנות האלו הם של שר המשפטים. שינינו את ההגדרה של חברה לחברה ציבורית. אני מקבלת את ההערה של איגוד החברות הציבוריות שאני צריכה למעט את החברות שנסחרות רק בחו"ל כי אין שום פיקוח על הדוחות שלהן. התחילה היא 30 בספטמבר 2010.
היו"ר דוד רותם
למה שלא תגידו שהן נכנסות לתוקף ביום פרסומן?
נתי שילה
צריך להיערך.
גד סואן
צריך לבחור דירקטורים בלתי תלויים.
היו"ר דוד רותם
אני הבנתי שיש חשיבות ודחיפות לתקנות האלו. כשיש דחיפות לא דוחים אותן ב-9 חודשים.
גד סואן
צריכים להיות פרקטיים.
מרים אילני
ההצעה המקורית שלנו הייתה 30 ביוני. נענינו להפצרות שלהם שזה יהיה בספטמבר.
רן ונגרקו
אנו מפצירים שזה יהיה לדוחות השנתיים של 2010. צריך בהרבה דברים להתארגן. זאת ועדה חדשה שצריך לבחון את התקנונים של החברות ולשנות אותם. מה שנראה לנו נכון זה לעשות את זה בדוח שנתי של 2010.
היו"ר דוד רותם
ספטמבר או דצמבר זה כבר לא משנה.
מרים אילני
אנחנו הצענו מיוני.
היו"ר דוד רותם
השאלה אם זה עושה איזו שהיא הבחנה גדולה. זה כדי שלא נסבך להם את החיים באמצע השנה.
מרים אילני
בסדר. נעשה את זה מ-31 בדצמבר 2010.
היו"ר דוד רותם
כאשר אני אתקן את החוק ואני אחיל את התקנות האלו על חברות פרטיות זה יהיה מאותו תאריך. אני אומר לכם שאתם לא תגישו את החוק הזה לכנסת בשבועיים הקרובים וגם לא בחודש הקרוב.
מרים אילני
בשבועיים הקרובים זה לא יקרה כי אנחנו צריכים לעבור את הכחול.
היו"ר דוד רותם
חודש וחצי מהיום שזה יעבור בקריאה ראשונה החוק הזה יעבור. עכשיו זה רק תלוי בכם.

אנחנו מאשרים את כל 3 התקנות.

תודה רבה, הישיבה נעולה.

הישיבה ננעלה בשעה 12:00

קוד המקור של הנתונים