PAGE
19
ועדת הכספים
20/10/2009
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, ב' בחשוון התש"ע (20 באוקטובר 2009), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 20/10/2009
תקנות מיסוי מקרקעין (שבח,מכירה ורכישה)(קביעת אגרות בעד פעולות ושירותים), התשס"ט-2009
פרוטוקול
סדר היום
תקנות מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (קביעת אגרות בעד פעולות ושירותים), התשס"ט-2009
נכחו
¶
חברי הוועדה: היו”ר משה גפני – היו"ר
יעקב אדרי
חיים אורון
מגלי והבה
יצחק וקנין
שי חרמש
אמנון כהן
אלכס מילר
ציון פיניאן
שלי יחימוביץ
מוזמנים
¶
עו"ד מיכל הנר-דויטש – ממונה חקיקה, משרד האוצר
ישראל חיזקיה – מנהל מחלקה לביטוח סוציאלי, התאחדות התעשיינים
עמית בן-צור – עוזר לחברת הכנסת שלי יחימוביץ
רשמת פרלמנטארית
¶
אתי אפלבוים
תקנות מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (קביעת אגרות בעד פעולות ושירותים), התשס"ט-2009
היו”ר משה גפני
¶
בוקר טוב. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכספים. על סדר היום: תקנות מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (קביעת אגרות בעד פעולות ושירותים), התשס"ט-2009.
מי מציג את התקנות?
מיכל הנר-דויטש
¶
התקנות עניינן מכוח הסמכת שר האוצר בסעיף 115 לחוק מיסוי מקרקעין, שהוא רשאי לקבוע אגרות ותשלומים אחרים שיש לשלמם בעד פעולות ושירותים שנותן המנהל לצורך ביצוע הוראות חוק זה. הרשימה שמופיעה בתקנות שבפניכם היא בעצם אינה קשורה ישירות למיסוי עסקה שמגיעה למשרד אלא זה שירותים נלווים שהאזרחים, אם מחוסר תשומת לב, אם בגלל הקלות שניתן לבוא ולקחת את זה כי זה לא עולה כסף ולבוא שוב ושוב, אנחנו מבקשים לקבוע אגרות שהסכומים שנקבעו הם ממש סכומים מינימאליים ואחרי שהם עברו את ועדת האגרות של משרד האוצר.
האגרות שנקבעות הן כדי לייעל את עבודות המשרד כך ששעות העבודה שמושקעות במשרד יהיו שעות שמושקעות ביישום החוק ולא שעות שמבזבזים כדי לחפש כל מיני דברים במחשב ובארכיב ולצלמם. יש לנו עומס עבודה במשרדים - - -
מיכל הנר-דויטש
¶
מעבר להרתעה, אם אדם באמת צריך את המסמך, אז נערך אמדן כלכלי של אבדן שעות העבודה במשרד כדי להעריך כמה כסף זה עולה למשרד מיסוי מקרקעין מבחינת שעות עבודה, דהיינו, זמן הטרחה שמשקיע העובד.
הרשימה שבתקנות היא למעשה מורכבת מעיון במסמכים וצילומם שאם חלפו 5 שנים ממועד המכירה, הארכיב והמיקום של התיקים דורש יותר זמן עבודה. אישור על תשלום מיסים, כלומר, שזה משהו שכבר היה אצל הנישום והוא בא לקחת עוד אחד או שהמייצג שלו בא לקחת עוד אחד.
אם המכירה היא מכירה ישנה מלפני 1983 אז הסכום שמוצע הוא 180 שקלים ואם המכירה היא מכירה ממוחשבת, שני אישורים ראשונים חינם ורק מהאישור השלישי הסכום המתבקש הוא 50 שקלים.
לגבי הדמיית שומה המחיר המוצע הוא 75 שקלים. אני אומרת כאן לחברי הוועדה שיש עכשיו עבודת מיכון כך שתהיה באינטרנט הדמיית שומה לנישומים. אם זה יהיה באינטרנט זה יהיה חינם. עובדים היום על פורמט וזה צריך להיות בחודש חודשיים הקרובים.
למה חשוב שתהיה הדמיית שומה? למה למרות שמבחינת עלות זה הרבה יותר יקר מ-75 שקלים, אנחנו בכל זאת בעד זה שאנשים יעשו הדמיית שומה? כדי שההצהרה שמגיש הנישום
תהיה הצהרה יותר מבוססת ויותר שלמה. לכן הסכום הנמוך שהוצע. אני אומרת כאן לפרוטוקול שאם זה יהיה באינטרנט, זה יהיה בחינם.
בירור מצבת זכויות באיגוד מקרקעין ובירור בדבר מכירות שעשה המבקש, כל הדברים האלה הם דברים שיש למבקש והוא פשוט בא למשרד מיסוי מקרקעין כי זה יותר נוח. עלות העבודה של משרדי מיסוי מקרקעין הוערכה פה כלפי מטה ב-75 שקלים. אנחנו מבקשים את אישור הוועדה.
מיכל הנר-דויטש
¶
לכן הוארכו שעות העבודה במשרד לביצוע החוק. אתה הרי לא מבקש את המסמכים לצורך ביצוע עסקה. כשאתה בא היום ומוכר משהו, לצורך ביצוע העסקה זה לא עולה דבר. אתה מגיש את המסמכים אבל זה לא עולה מבחינת אגרה, מבחינת שירות שניתן לך למשרד. כל הדברים שמופיעים בתקנות אלה דברים שאינם קשורים לעסקה שביצעת. אתה בא היום ואומר: עשיתי חוזה בשנת 1980 ואני רוצה העתק שלו. זה לא קשור לעסקה שאתה עושה עכשיו.
כל הפעולות המפורטות כאן אינן קשורות לעסקה.
חיים אורון
¶
האם אפשר להגיד שבפעם הראשונה אתה מקבל בחינם, ואם יש איזה נודניק וכל חודש הוא בא לבקש מסמכים, אז יש לי זכות רק לפעם ראשונה?
מיכל הנר-דויטש
¶
איך אני אעקוב פעם ראשונה על צילום בתיק? אין לי דרך לעקוב. הדרך היחידה שאני מסוגלת לעקוב - - -
חיים אורון
¶
בסדר, זאת תשובה. עכשיו אני אשאל את השאלה מכיוון הפוך: למה אני אמור לשלם על שירות בסיסי שאני ראוי לקבל אותו?
חיים אורון
¶
הסתכלתי בעיתון וראיתי שבמקום מסוים מוכרים 4 חלקות. אני רוצה לברר את מצב המקרקעין ואני רוצה לדעת מי השכנים שם.
מיכל הנר-דויטש
¶
לא, יש סודיות. כל הדברים שמנויים פה הם דברים שבשקידה מינימאלית של האדם, יש לו אותם. אלה דברים של הנישום. אלה דברים שהנישום כבר קיבל פעם או הגיש לנו. הוא פשוט בא אלינו היום לבקש העתק מחוזה שהוא נתן לנו. הוא בא היום לבקש העתק מאישור תשלום מיסים שהוא קיבל מאיתנו.
למה נתנו פעמיים בהסדר הזה? כי מדובר בהסדר של אישור על תשלום מיסים לפי חוק, לגבי מכירה מסוימת, בגלל האופציה של מייצג. כלומר, אם המייצג שלך לקח את האישור ומשהו קרה בדרך ביניכם, בוא תיקח עוד אחד. ואם איבדת אותו בוא תיקח עוד אחד.
מיכל הנר-דויטש
¶
עדיין, פלט מחשב זה תור, זה להעסיק עובד. עובד צריך לעבוד בביצוע החוק. כל הדברים הללו הם דברים שיש לנישום. רק בגלל שזה נוח - - -
מיכל הנר-דויטש
¶
כן. אני צריכה ללכת לארכיב שאיננו נמצא במשרד. אני צריכה להזמין את התיק, אני צריכה להעסיק עובד בדבר הזה. העובד נמדד בתשואת המס שהוא עושה. כשהוא עושה את זה הוא אינו עובד על עסקאות שמונחות לו על השולחן והוא צריך להוציא בגינן שומה. 180 שקלים זה לאחר שזה עבר ועדת אגרות.
היו”ר משה גפני
¶
אני לא מדבר על עסקה. קיבלתי מכתב שאני צריך לשלם כך וכך מס. רואה החשבון שלי אמר שדרשתם מס גבוה. אני בא אליכם למשרד ואני מבקש את המסמך.
מיכל הנר-דויטש
¶
זאת לא הדרך. אם אני מבקשת ממך תשלום מס, אתה נמצא בעסקה. אם אתה חולק על תשלום המס, אתה מגיש השגה שאינה עולה לך כסף.
היו"ר משה גפני
¶
אבל אני צריך לראות את המסמכים קודם כדי לבדוק את גובה המס. כדי להראות ששגיתם אני צריך את המסמכים ואין לי אותם.
מיכל הנר-דויטש
¶
לא, זה לא המסמכים האלה. המסמכים שאתה הגשת ובגינם דרשתי ממך תשלום מס שאתה חולק עליו, אלה המסמכים שנמצאים עכשיו על העסקה על השולחן.
שי חרמש
¶
אני בהחלט חושב שהמנגנון צריך הקלה מפני כל מיני טורדנים. החשש שלי הוא, שמצד אחד זה מטיל נטל על מי שבא בניקיון כפיים וכל פעם הוא צריך לשלם על דבר שקודם קיבל חינם. מצד שני, מי שבא להטריד, 70 שקלים לא ירתיעו אותו. השאלה האם ברווח מול עלות, האם הורדתם את הטורדנים כשהטלתם נטל? בדילמה הזאת אני לא יודע לומר לך.
מיכל הנר-דויטש
¶
הרווח מול עלות שהוערך פה הוא כמה עולה לי כלפי מטה להעסיק עובדים בפעילות הזאת. כמה עולה לי להעסיק עובדים בפעילות הנדרשת על ידי הנישום במסמכים שיש אצלו?
מיכל הנר-דויטש
¶
למעט איפה שכן יכולנו ונתנו אישור תשלום מיסים על פי החוק פעמיים, פעם אחת למייצג, פעם אחת לך, פעם אחת אבדה. תמיד יש את הראשון שניתן בחינם. אחר-כך עוד פעמיים, אחד אתה לקחת, אחד המייצג שלך לקח ושניכם איבדת אותו.
היו"ר משה גפני
¶
ועדת אגרות.
אני אגיד לכם מה הדילמה. היום אין התשלום הזה. זה דבר חדש, מטילים פה תשלום על אנשים שרוצים לבוא ולצלם מסמכים.
אני אגיד מה הדילמה שלי. מצד אחד, אתה מטיל אגרות חדשות שלא הטלת קודם. יש פה 180 שקלים. צריך לעשות חשבון שהעובדים עובדים וזה עולה וועדת האגרות אישרה את זה – זה בסדר. אני חושב שאנחנו מטילים פה תשלום חדש על הציבור.
מצד שני, בסופו של דבר אתה נותן שירות לאזרחים. אתה מדבר פה על עסקאות מקרקעין וחשוב לך מאוד לקבל מהר את הנייר וחשוב לך מאוד שהניירות האלה יהיו אצלך. היום, כשאתה לא משלם על זה, אומרים לך לחכות ושזה לוקח זמן ואתה ניזוק בזה.
היו"ר משה גפני
¶
אם הולכים לכיוון הזה, אז אנחנו צריכים לדרוש מהם שהם יגידו שאם אכן זה כרוך בתשלום, תוך כמה זמן הם יהיו חייבים לתת את המסמכים.
מיכל הנר-דויטש
¶
בהסמכת שר האוצר לקבוע אגרות בעד שירותים. ההסמכה שלו היא לא לקבוע את משך הזמן. אני צריכה לתת את השירות אבל השירות הזה ניתן מהר. אני מסבירה את הצד של רשות המיסים. אני לא רוצה שהעובד יעסוק במתן או בחיפוש מסמכים?
חיים אורון
¶
כי זה מתעל את עבודת המנהל לדבר המהותי שאותו הוא צריך לעשות ואתה רוצה שהוא יהיה מהיר. זה ההיגיון של המהלך. זה שלשר האוצר אין סמכות להגיד: ובתנאי שזה ניתן תוך שבועיים, אנחנו יכולים להגיד לכם שיש היגיון בכל המהלך והוא סביר, לפחות בעיניי. אני חושב שהרווח לאזרח יהיה שהוא ידע שאם הוא משלם הוא יקבל תושבה כזאת בתוך שבועיים ולא אחרי חודשים.
אם זה ממילא מתקיים אז אין בעיה, אם זה לא מתקיים, אז תהיה לכם סנקציה.
מיכל הנר-דויטש
¶
אני אומרת לפרוטוקול. השירות הזה ניתן מהר כי אנחנו לא רוצים שזה יישאר במשרד. אבל אם אדם מבקש ממני תיק מ-1954 ואני צריכה ללכת לארכיב ובכלל לבדוק אם יש לי את התיק הזה של מכירה, או מסמך משנת 1965, אז לפעמים זה לוקח זמן. הוא רוצה צילום חוזה שהוא עשה וזה רק פריט אחד. כל שאר הפריטים ניתנים מהר. הדמיית שומה חשוב לי וחשובה לו. אמרתי גם לפרוטוקול שבגלל שהדמיית שומה חשובה גם לרשות המיסים, שההצהרה של הנישום תוגש מלאה, הכוונה שלנו היא להעלות פלטפורמה של הדמיית שומה לאינטרנט בחינם. זה יהיה מיידי.
אלכס מילר
¶
האם בעקבות הדבר הזה תהיה תוספת של כוח אדם? אם אין תוספת כוח אדם אז בעיקרון המוטיבציה של אדם לעבוד יותר מהר היא שמשלמים עבור הדבר הזה?
מיכל הנר-דויטש
¶
אנחנו הערכנו את אובדן שעות העבודה של העובדים הקיימים היום. כמה הם עוסקים בדברים שאינם קשורים לביצוע החוק. התפקיד שלהם זה לבצע את חוק מיסוי מקרקעי, זה לבחון שומות, זה לבצע שומות, זה לדון בהשגות. כל שאר הדברים אלה דברים שהנישום עבר אותנו בזמן כלשהו ועכשיו הוא בא בשנית או בשלישית או ברביעית.
עמית בן-צור
¶
אם המטרה היא לא לצמצם בכוח האדם אלא לתעל אותם לתפקידים המהותיים ועדיין הציבור זקוק לדברים האלה – מיכל נותנת כל הזמן דוגמה של חיפוש מסמך מ-1954 ובו נקבע 5 שנים, לדעתי אפשר לקבוע שזה לא יהיה 5 שנים אלא זמן יותר ארוך.
חיים אורון
¶
אני מציע שנבקש מכתב ממנהל רשות המיסים, שכל האגרות, חוץ מהעניין הזה של לרדת לארכיון 14 קומות זה יהיה בתוך שבועיים וההוא יהיה תוך חודש. שהוא יוציא הוראה.
מיכל הנר-דויטש
¶
אני לא רוצה להטעות את הוועדה. אני לא יכולה להגיד דבר כזה. יש דיפרנציאציה בפעילויות המשרדים. יש משרדים אזוריים. היקף העבודה בכל משרד אזורי הוא שונה. אני לא יכולה להגיד בפריסה ארצית שבועיים. יש גלים, יש משרדים - - -
חיים אורון
¶
אני לא יכול להגיד לאזרח לשלם על משהו שהוא לא יכול לקבל. אם את לא יכולה, אז גם אנחנו לא יכולים.
חיים אורון
¶
תבינו את הקושי שלנו. אנחנו הולכים להטיל היום מס על אגרה שהיתה עד היום בחינם. העניין מתחיל מזה שחובתכם לתת שירות.
מיכל הנר-דויטש
¶
לא. יש הבדל בין אגרה, מחיר ומס. אם יש משהו שעולה לי כסף, למה אני צריכה לתת אותו בחינם?
חיים אורון
¶
חבר הכנסת מגלי אמר לך שכבר קיבלתם הרבה מאוד כסף קודם. אל תעשי לי חשבון על אקט אחד. את רוצה דיון על כל הכסף שהמנהל מקבל?
היו"ר משה גפני
¶
אני רוצה לדעת מה דעת הוועדה. בשבילי הוועדה היא הקובעת ולא מנהל רשות המיסים, גם לא שר האוצר וגם לא אנשי רשות המיסים. מי שקובע כאן הם חברי הוועדה. יש פה דילמה. אתם מבקשים בקשה, שר האוצר מבקש בקשה. הסברת את זה היטב. תאמיני לי, את טובה מאוד בניסוח. אם היית מסבירה את זה יותר קצר, היינו מבינים אותו דבר. הבנו, זה ברור לחלוטין. עכשיו יש לנו דילמה. אמרתי מה הדילמה.
ג'ומס מציע הצעת פשרה, שלפי דעתי החברים קיבלו אותה. האגרה הזאת מותנית בכך שאתה מקבל שירות בזמן.
אלכס מילר
¶
לפני שאנחנו מתקדמים לכיוון הזה. האם זה לא יצור תקדים שבמקומות אחרים שנותנים שירות לאזרח - - -
היו”ר משה גפני
¶
היום יש אגרות בכל מיני נושאים. בכדי להטיל אגרה על ידי משרד ממשלתי, צריך אישור של הוועדה. אי אפשר ואין תקדים שבגלל שאתה משלם כאן אגרה, אתה תשלם גם במקום אחר. אין דבר כזה.
אלכס מילר
¶
בעירייה יש לך הרבה דברים שהיום אתה מקבל בחינם, כחלק מהעבודה של הרשות המקומית. מחר יגידו – הם יבואו לשר הפנים ויבקשו דרך שר הפנים.
אלכס מילר
¶
צריך להיות היגיון. אם אני צריך מסמך כלשהו, אני אשלם כי אין לי ברירה. אבל אם אין תוספת של כוח אדם והם אומרים שהם יכולים להסתדר ולצמצם את הדברים, אז על מה משלמים בסופו של דבר? אם יגידו שהם מרכיבים מערכת מסוימת כדי לתת מענה ולצמצם את הזמן הייתי מבין.
אלכס מילר
¶
אני מגיע למסקנה שבסופו של דבר המערך הזה יכול לעבוד ושהתשלום הזה הוא עבור שירות אבל הוא לא הולך לצמצם - - -
יצחק וקנין
¶
אני עונה במקומו. אני מבין שבעצם אומרים לנו שקובעים תעריף מסוים לשירות שבעבר לא שולם עבורו כסף. אומרים שבגלל שזה גורם לכך שהעובד קם ממקומו, עולה לקומה 14 או לקומה 7, הדבר הזה לוקח זמן ולכן צריך לשלם כסף עבור השירות הזה. מה מקבל האזרח בתמורה, הרי בעבר לא שילמתי עבור השירות הזה. היא אפילו לא מוכנה להתחייב על השבועיים שג'ומס הציע.
יצחק וקנין
¶
הם לא מוסיפים כוח אדם, אין שום תוצאה מכוח זה שאני אשלם, דהיינו, שזה מייעל את העבודה, שאני אקבל שירות יותר קצר. בעצם יהיה אותו מצב ובסך הכול אני אשלם אגרה, זה הכול.
מגלי והבה
¶
חבר הכנסת גפני, אני למדתי ממך בבית ספר הזה. במשך שנים רבות אתה זה שדואג לאוכלוסיה החלשה. אני מתפלא וגם אתמול הערכתי על-כך, שאתה עושה לובי לעוד מס על האוכלוסייה.
היו”ר משה גפני
¶
אני עושה לובי? מה שאתה אומר זה בסדר גמור רק אני רוצה להגיד לך שלו הייתי עושה לובי – הייתי פה בתחילת הישיבה והיינו שניים שלושה חברי ועדה. הם היו מביאים את התקנות האלה, הייתי אומר מי בעד ואף אחד לא היה שואל שאלה. הייתי מצביע בעד. אתה היית מגיע אחרי זה ולא היית יודע שאישרנו אגרות.
אני איש קואליציה, אני לא יודע מה יהיה בעתיד - - -
חיים אורון
¶
זה משפט שאתה חוזר עליו כל הזמן. תשים למעלה פתק: אני איש קואליציה נכון לעכשיו. אל תגיד את זה כל יום.
מגלי והבה
¶
עד עכשיו האוכלוסייה קיבלה את השירות הזה. היו להם חישובים איך הם יכולים לעמוד בזה. אנחנו עוברים למערכות ממוחשבות ומקצצים בכוח אדם במקומות האלה. מה הם רוצים מהאזרח? מה הם רוצים מאיתנו? על כל שירות תשלם כסף. יש מדינות שלכל האזרח יש כסף והם יכולים לשלם אבל זה עוד מס שהוא בא להכביד על האנשים. אסור לנו להרים יד ולתת יד לאגרות, שבצורה עקיפה הן מיסים ומקשות על האוכלוסייה. מי שנפגע זאת האוכלוסייה החלשה. אני נגד.
יעקב אדרי
¶
יש לי הערכה רבה למיכל אבל אני שומע ברקע שאם לא תאשרו את זה לא יהיה שירות. זה שירות שהמדינה חייבת לתת.
יעקב אדרי
¶
מה זה לא? התרגלנו שאם לא משלמים לא נותנים.
הרב גפני, אני לא יודע למה נפל בחלקך להביא כל שבוע עוד שורה של גזירות. אתה דווקא איש בעל חסד ורחמים, תושב אופקים לשעבר. ביקרתי אותך שם בזמנו. אני לא מבין, אנחנו מוצאים את עצמנו מתווכחים בוכים ומאשרים. אני מציע, באמת, גזרנו מספיק גזירות שהציבור לא יכול לעמוד בהן. אני מציע שגם בעניין הזה נאמר אמירה ברורה מאוד שלא מאשרים את זה.
היו”ר משה גפני
¶
יעקב, אני רוצה להגיד לך. ביום מהימים נעשה מאזן על החצי שנה שאני פה, כמה גזירות שלהם עוד תקועות בחדר ולא מגיעות בכלל לוועדה, כמה הגיעו לפה ולא אושרו וכמה אושרו. דרך אגב, אם עכשיו היו בחירות, הייתי עושה את המאזן הזה. ואז היו רואים כמה גזרות בממשלות קודמות עברו פה ככה וכמה גזירות תקועות שם בחדר. הורגים אותי לגמרי, הם אומרים שאני – לא חשוב.
קריאה
¶
אני מבקש לתת פטור לאוכלוסיית הנכים. יש הרבה נכים שמידי פעם הם מבקשים כל מיני מסמכים והם לא יכולים לעמוד בסכומים האלה. צריך לתת פטור לאוכלוסיית הנכים.
מיכל הנר-דויטש
¶
הדברים שמנויים פה ויש לי אותם במחשב, אני יכולה אפילו להתחייב אפילו לזמן קצר יותר משבועיים.
מיכל הנר-דויטש
¶
אני צריכה רק לוודא שזה בסדר מבחינת הנושא הראשון.
אני רוצה להסביר ולוודא שוב שאנחנו נמצאים באותו מקום. אתם אומרים שזה התפקיד. אתם הסמכתם בחוק מיסוי מקרקעין, התפקידים שהוטלו על אנשי מיסוי מקרקעין, זה לבצע את חוק מיסוי מקרקעין. מה שמנוי פה איננו חלק מהוראות חוק מיסוי מקרקעין. זה שירות, שבגלל שפעם עשית עסקה ויש לי את המסמכים שלך שמורים. אתה מתקשר לעורך-הדין שלך ואתה מבקש אישור תשלום מיסים והוא אומר לך שהוא לא נמצא במשרד ותיגש למשרד מיסוי מקרקעין לקחת את זה. זה לא קשור לביצוע החוק וזה לא מס. זה משהו שניתן בעדו שירות ולכן הוא מוגדר אגרה. השירות הזה עולה כסף. לאנשי מיסוי מקרקעין יש תפקיד לבצע את חוק מיסוי מקרקעין. הדבר הזה עולה לרשות המיסים. אני רוצה לוודא שזה לא מס.
היו”ר משה גפני
¶
מדובר כאן על אגרה תמורת שירות. לכאורה, הבנו כל הזמן ששירות צריך לתת רק אם ישלמו כסף אז יוכלו יותר לייעל את העניין והאזרח יקבל יותר שירות.
אני לא מוכן לאשר בשום פנים ואופן שכדי לתת שירות צריך לשלם. אני לא מוכן לזה. אני מחזיק אצלי מכספי מימון מפלגות אנשים שיתנו שירות לציבור. אני לא חייב לתת את השירות, זה לא כתוב בשום מקום. אבל, כדי להתגבר על סבך הבירוקרטיה שיוצרים משרדי הממשלה וגופים ממשלתיים אחרים. אני מתאר לעצמי שכל אחד מחברי הכנסת ומחברי הוועדה מחזיק עוזרים פרלמנטאריים שיעזרו בהתגברות על הבירוקרטיה. אני לא מוכן לקבל את האידיאולוגיה הזאת, שתמורת שירות צריך לשלם.
אם היית אומרת שתמורת התשלום את מתייעלת, את נותנת שירות יותר מהיר, את קובעת זמנים, זה לא טוב אבל מתקבל על הדעת. אבל אם אני צריך לקבל את התקנות כמו שהם מבלי שיהיה כתוב או במכתב מצורף של מנהל רשות המיסים או בתוך התקנות, שתמורת זה יש התחייבות שהאיש מקבל את השירות בתוך שבועיים, אז אני יודע, עשינו אגרה שעולה כסף, אבל גם נתנו משהו לאזרח תמורת זה שהוא משלם.
לכן אני מציע שתחזרי לרשות המיסים, תבקשי להכניס את זה בתוך התקנות.
מיכל הנר-דויטש
¶
אין לי סמכות להכניס את זה בתקנות אבל אין לי בעיה עם השבועיים.
אנחנו נביא מכתב ממנהל רשות המיסים.
היו”ר משה גפני
¶
היה פה מנהל רשות המיסים, מר נסרדישי. הוא הלך למשרדו והוא אמור להעביר לנו מכתב לגבי הנושא של האגרות. אני רוצה מכתב רשמי שלו שאומר שתמורת הכסף שישלמו על האגרות, יהיו חייבים לתת את המסמכים בתוך שבועיים. באמצעות האגרות האנשים לא יצטרכו לחכות זמן רב, להוציא סעיף אחד שזה סעיף 2א, שזה יהיה 30 יום.
אנחנו ממתינים למכתב?
(לאחר הפסקה)
¶
היו"ר משה גפני: אני חוזר להיטל על האגרות. על פי ההצעה שהועלתה פה על ידי חבר כנסת חיים אורון, שאני ואחרים הצטרפו אליה, קיבלתי מכתב ממנהל רשות המיסים כדלקמן:
"לכבוד
חבר כנסת משה גפני, יו"ר ועדת הכספים
תקנות מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (קביעת אגרות בעד פעולות ושירותים),
התשס"ט-2009
בהמשך לדיון שהתקיים היום, ה-20.10.2009, בתקנות שבנדון, הריני להודיע לחברי ועדת הכספים כי השירותים בשלהם נקבעו האגרות בתקנות ייתנו למבקשים בתוך שבועיים ממועד קבלת הבקשה במשרד מיסוי מקרקעין והמצאת אישור תשלום האגרה, למעט הפעולה הקבועה בפסקה 2(א)" - - -
מיכל הנר-דויטש
¶
לא, אין לשר האוצר סמכות להביא מתוקן, זה לא חלק מההסמכה שלו בסעיף 115 לחוק מיסוי מקרקעין, לקבוע את המועד הזה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור האגרות, כפוף למכתבו של מנהל רשות המיסים, זה כלול בתוך העניין הזה ולתיקון של המדד, שזה רק ב-2011?
מי בעד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – 1 (יצחק וקנין)
נמנעים - אין
יצחק וקנין
¶
זאת הפקרות, תאמינו לי. הפקרות. אני אעשה לכם התייעצות סיעתית ואני אתקע את זה איפה שאני יכול לתקוע את זה. מה זה, הפקרות פה. תטילו עוד מיסים על הציבור. יביאו לכם עוד איזה מכתב מפוברק. אפשר לחשוב שמישהו מתייחס למכתב הזה. תטילו עוד מיסים על הציבור.
יצחק פיניאן
¶
גפני, אני הצבעתי בעד, אני רק רוצה לשאול את מיכל איך יאכפו את זה? אם אני לא מקבל את המסמך תוך שבועיים, למי אני פונה?
היו"ר משה גפני
¶
לא, צריך להודיע לו.
מיכל, ממש לא נעים לי ממך. אנחנו אישרנו את התקנות. אנחנו נעלה את זה שוב. את לא צריכה לבוא. ראי את התקנות כמאושרות. אם הוא לא יסיר נעלה את זה מחר. נראה לי שהוא עירב פה בין הרביזיות על הפניות התקציביות מפני שבפניות התקציביות לרביזיה יש מטרה. חבר הכנסת מתנגד והוא אומר שאתם מטילים מיסים. אני רוצה לדבר איתו. את לא צריכה לבוא לפה.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 12:50.