PAGE
5
הכנסת השבע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 743
מישיבת ועדת הכלכלה
יום ראשון, י"ד בשבט התשס"ט (8 בפברואר, 2009), שעה 15:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-17 מתאריך 08/02/2009
צו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (אגרת שירותים בענף הלול)(תיקון), התשס"ט-2008
פרוטוקול
סדר היום
1.
צו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (אגרת שירותים בענף הלול) (תיקון), התשס"ט-2009
מוזמנים
¶
אורי צוק בר
-
ראש תחום בעלי-חיים, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
עו"ד אפרת ורד
-
הלשכה המשפטית, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
שמואל לויט
-
מנכ"ל המועצה לענף הלול
עו"ד תומס מנור
-
היועץ המשפטי, המועצה לענף הלול
רשמת פרלמנטרית
¶
אירית שלהבת
צו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (אגרת שירותים בענף הלול)
(תיקון), התשס"ט-2009
היו"ר רוברט אילטוב
¶
אני מתכבד לפתוח את הישיבה האחרונה של ועדת הכלכלה בקדנציה הזאת. על סדר היום צו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (אגרת שירותים בענף הלול) (תיקון), התשס"ט-2009.
אני מבקש להודות לצוות הוועדה על הפעילות המקצועית והמסורה. רבים מן הדברים היו תלויים בכם ובידע שצברתם וכל אחד ואחד מכם עשה את עבודתו בצורה המקצועית והנאמנה ביותר.
ללא ספק בקדנציה הבאה נושאים כלכליים רבים יצטרכו להיות נדונים בוועדה הזאת. נגענו, גם היום וגם בחודשיים האחרונים, בקצה הקרחון של נושאים קשים. היום קיימנו דיון על נושא המים שבו אנו נתקלים בבעיה חריפה מאוד וכנראה תהיה התכנסות של הוועדה הזאת, התכנסות מיוחדת לדיון בתקנות מחמירות בנושא המים; דנו היום גם בנושא ההיי-טק. דנו היום בנושאים רבים מאוד שנוגעים לכלכלת ישראל באופן משמעותי מאוד ועמוק מאוד. אין לי ספק שהממשלה הבאה תצטרך לתת דעתה לנושאים שונים נוכח המשבר הכלכלי.
אני רוצה שוב להודות לכם. נתחיל בדיון.
אפרת ורד
¶
הגענו לכאן כדי לעדכן את אגרת הפיקוח הווטרינרי במשחטה. אם תרצו לשמוע הרחבה על הנושא, אתן לגורמים המקצועיים להרחיב.
היו"ר רוברט אילטוב
¶
לחצתם מאוד כדי שהצו הזה יעלה עכשיו. אני רוצה להבין מה הסיבות לכך. האם לא ניתן היה לחכות עוד חודש?
שמואל לויט
¶
אומר כמה מילים. המועצה לענף הלול נותנת שירותי פיקוח וטרינרי לכ-20 משחטות, ובהן הגדולות ביותר בארץ, ויש עוד כ-20 משחטות שמקבלות שירותי פיקוח וטרינרי מרשויות מקומיות. בעוף והודו יש כ-40 משחטות – 20 מקבלות שירותים מאתנו, ו-20 משטות בינוניות וקטנות מקבלות שירותים מן הרשויות המקומיות. המשחטות הגדולות התעשייתיות מקבלות את הפיקוח הווטרינרי מאתנו.
בפיקוח הווטרינרי אנחנו מספקים את הרופאים ואת הפקחים. את ההנחיות המקצועיות קובעים השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות.
שמואל לויט
¶
אנחנו מחזיקים נכון לרגע זה 67 פקחים ו-19 רופאים, ומעליהם יש עוד שני רופאים מרחביים ועוד רופא שנותן את הפיקוח ה- - -.
שמואל לויט
¶
כי בכל משחטה שמייצרת אלפי טון בחודש, לאורך הליין צריכים לעמוד פקחים במספר נקודות על מנת לוודא שלאורך כל הליין לא נעשית אף טעות וכל עוף שדינו להיפסל נפסל. יש נקודות בתוך הליין שבהן חייבים להיות פקחים על מנת לעקוב מקרוב אחר מהלך השחיטה. כאמור, אנו נותנים את השירותים על-ידי הרופאים והפקחים שלנו בכ-20 משחטות.
התעריפים עודכנו לאחרונה לפני כ-5 שנים. לאורך השנים היתה זחילת שכר, וגם לפני כשנה היה הסכם שכר במגזר הציבורי שנתן תוספות שכר לכל העובדים הרגילים בשירות הציבורי בסכום מצטבר של 5%. זה התחיל כ-2% רטרואקטיבית מ-1 בינואר 2008; עוד תוספת היתה בדצמבר 2008; והיתרה משולמת ב-2009.
את העלויות של הפיקוח הווטרינרי אנחנו גובים באגרה על-פי הצו המדובר, שכאמור עודכן לאחרונה לפני 5 שנים. במצב הזה של עליות השכר שנוצרו הלך והצטבר אצלנו גירעון שאנו לא יכולים יותר לעמוד בו. לכן הבאנו בקשה למשרד החקלאות ולמשרד האוצר ולוועדת המחירים להעלות את התעריפים.
שמואל לויט
¶
ההעלאה היא בשיעור שסיכמה וועדת המחירים, כדי לא להיכנס כרגע לדיון מפורט בכל הסעיפים. היו תחשיבים שונים. הוועדה סיכמה שמעלים את התעריפים בשלב זה ב-5% בלבד, את כל סוגי התעריפים. במהלך השנה יתקיים דיון, וכפי שאתם רואים מלשון הצו המחירים האלה תקפים עד 31 בדצמבר 2009, בהנחה שעד אז נסיים את כל הניתוחים על כל השינויים שאנחנו רוצים להכניס במערך הפיקוח הווטרינרי, בתיאום עם משרד החקלאות ומשרד האוצר.
אורי צוק בר
¶
זאת היתה הכוונה של יושב-ראש ועדת המחירים, על מנת שאנו לא נזניח את הדיון המפורט ונדחה אותו, אלא בכוונה שנמצה אותו במהלך שנת 2009. מבחינתנו זה מעין קטליזטור, שוט, שאנחנו חייבים לסיים את הדיונים במהלך השנה הנוכחית.
אורי צוק בר
¶
זה בהסכמתנו. הבנו שחייבים לעשות את זה, לתת כרגע מקדמה של 5% ולהביא בחשבון שזה תָחוּם בזמן. יושב-ראש ועדת המחירים רצה לתחוֹם את זה בחצי שנה. שכנענו אותו לתחוֹם את זה בשנה כדי שלא ניתקע באמצע.
שמואל לויט
¶
מעל ראשנו עומד גם נושא נוסף, תוספות שכר נוספות לרופאים. הרופאים הווטרינריים בדרך כלל הסכם השכר שלהם נגרר אחרי הרופאים ההומניים. הרופאים ההומניים השיגו תוספת של 23% שבוודאי תבוא בחודשים הבאים לידי ביטוי בציבוריות. אני מניח שהרופאים הווטרינריים לא יתעכבו זמן רב אחריהם, וזה ישפיע עלינו מאוד כמובן. כל זה יבוא לידי ביטוי לקראת סוף שנת 2009 בניתוח המפורט.
היו"ר רוברט אילטוב
¶
ולשאלתי האחרונה. למה זה נחוץ עכשיו? למה זה לא יכול לחכות עוד חודש וחצי? כל-כך רציתם שזה יעלה עכשיו לדיון בוועדה. אילו השר רצה היה מביא את זה לפני חצי שנה או לפני 3 חודשים או חודשיים. למה ברגע האחרון?
אורי צוק בר
¶
את הדיון בוועדת המחירים ערכנו כבר ב-2 בדצמבר 2008. לקח זמן עד ששר האוצר אישר את זה. רק בסוף השבוע שעבר שר האוצר נתן את אישורו ואז מייד הגענו עם הצו לכאן.
תומס מנור
¶
צו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (אגרת שירותים בענף הלול) (תיקון), התשס"ט-2009
"בתוקף סמכותנו לפי סעיפים 9 ו-12(א)(1) לחוק פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, התשנ"ו-1996 (להלן – החוק), בהמלצת ועדת המחירים לפי סעיף 13 לחוק, לאחר קביעת שר החקלאות ופיתוח הכפר בתוקף סמכותו לפי סעיף 50א(א) לחוק המועצה לענף הלול (ייצור ושיווק), התשכ"ד-1963 (להלן – חוק המועצה), בהתייעצות עם ועדת הכלכלה של הכנסת לפי סעיף 50א(ב) לחוק המועצה, ובאישור שר האוצר לפי סעיף 30 לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985, אנו מצווים לאמור:
סעיף 1 – תיקון סעיף 1 לצו העיקרי
בסעיף 1 לצו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (אגרת שירותים בענף הלול), התשס"א-2001 (להלן – הצו העיקרי), במקום ההגדרה "הכללים" יבוא:
""התקנות" – תקנות המועצה לענף הלול (הסדרת ייצור, מיון ושיווק), התשכ"ח-1968".
סעיף 2 – תיקון סעיף 2 לצו העיקרי
בסעיף 2 לצו העיקרי, בפרט (19), במקום "לכללים" יבוא "לתקנות"."
תומס מנור
¶
אלה תיקונים טכניים משום שהכללים הפכו לתקנות מכוח התיקון לחוק המועצה לענף הלול.
סעיף 3 – הוראת שעה
"בתקופה שמיום התחילה עד יום י"ד בטבת התש"ע (31 בדצמבר 2009), יראו כאילו במקום פרטים א ו-ב לתוספת לצו העיקרי, נאמר:
א.
תשלום חודשי -
האגרה בשקלים חדשים בעד מתן
שירותים בידי
רופא
פקח
(1)
בעד עבודה בשעות עבודה רגילות
45,847
15,645
(2)
תוספת לשעת עבודה בשעות הלילה, שהיא בתחום שעות העבודה הרגילות
30.3
13.2
(3)
תוספת לשעות עבודה בימי שבת ובימי חג, שהיא בתחום שעות העבודה הרגילות
106.1
46.1
ב.
תשלום בעד שעות עבודה נוספות -
(1)
בעד כל שעה נוספת בשעות שאינן שעות לילה או בימי שבת ובימי חג
91
39.5
(2)
בעד כל שעה נוספת בשעות הלילה
136.5
59.3
(3)
בעד כל שעה נוספת בימי שבת
250.1
108.7"
אפרת ורד
¶
יש לי הערה אחת ברמה המשפטית. קודם היתה לנו הגדרה של "יום תחילה". בנוסח שהעברנו לוועדה היה כתוב "בתקופה שמיום תחילתן של תקנות אלה", וכנראה משום מה בהמשך זה התפספס. זה לא צריך להיות "מיום התחילה" אלא "מיום תחילתו של צו זה".
תומס מנור
¶
יום התחילה על-פי התקנות המקוריות הוא יום היסטורי. הכוונה של הצו הזה להיות בתוקף רק מיום שהוא התקבל ועד לסוף השנה.
איתי עצמון
¶
יש כאן שני חלקים: עדכון, ותיקונים טכניים. סעיפים 1 ו-2 לצו, שהם התיקון הטכני, מתי נכנסים לתוקף? הכול מיום הפרסום.
היו"ר רוברט אילטוב
¶
בכפוף לתיקון המוצע, אני מעלה את הצו להצבעה.
הצבעה
בעד צו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (אגרת שירותים בענף הלול) (תיקון), התשס"ט-2009 – 1
נגד – אין
נמנעים – אין
הצו נתקבל.
היו"ר רוברט אילטוב
¶
אני בעד. אין מתנגדים ואין נמנעים. קוימה חובת ההתייעצות לגבי צו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (אגרת שירותים בענף הלול) (תיקון), התשס"ט-2009.
תודה רבה. הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 15:45