PAGE
3
הכנסת השבע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול
מישיבת ועדת הכספים
יום רביעי, כ"ה טבת, תשס"ט (21/01/2009) בשעה 13:20
ישיבת ועדה של הכנסת ה-17 מתאריך 21/01/2009
תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל)(חישוב שווי נכסים), התשס"ט-2008
פרוטוקול
סדר היום
תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (חישוב שווי נכסים), התשס"ט-2008
רשמת פרלמנטרית
¶
אתי אפלבוים
תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (חישוב שווי נכסים), התשס"ט-2008
היו"ר אבישי ברוורמן
¶
אני פותח את ישיבת ועדת הכספים. על סדר היום: תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (חישוב שווי נכסים וזקיפת רווחים והפסדים), לפי בקשתו של שר האוצר, שנשמח לראות אותו בוועדה מפעם לפעם.
מציג, אריק פרץ.
אריק פרץ
¶
בוקר טוב. התקנות, כפי שהן מונחות על שולחן ועדת הכספים, למעשה קובעת את אופן השיערוך של נכסים הפיננסיים שמוחזקים על ידי הגופים המוסדיים, קרי חברות הביטוח, קופות הגמל וקרנות הפנסיה ולמעשה הן קובעות את אופן השיערוך שלהם. התקנות האלה מחליפות תקנות קיימות, כאשר ההבדל המשמעותי בין התקנות הקיימות לבין התקנות האלה הן, בהנחה שמישהו יסטה מההוראות האלה, תהיה סנקציה פלילית ספציפית כנגד הגוף ששיערך באופן לא נכון ולא בהתאם להוראות האלה.
שנית, אם תסתכלו בתקנה 7, תראו שהן מאפשרות לממונה, בצעד חריג או בלתי רגיל, לעשות "restatement" למעשה לתשואות שגוף מוסדי כזה או אחר רשם על בסיס שיערוך לא תקין.
אני אסביר במשפט אחד. כולנו יודעים שהגופים המוסדיים מתחרים על תשואות וגוף כזה או אחר יכול לבצע שיערוך, יצירתי כזה או אחר, כדי שהתשואה שלו תהיה טובה יותר ועל ידי כך להגביר את האטרקטיביות של הקופה שלו בהשוואה לגופים אחרים. לכן, התקנות האלה, או התקנה הזאת, מאפשרת לממונה לבקש מהגוף הזה להחזיר את המצב לקדמותו ולקבוע את אופן השערוך הנכון בהתאם לתקנות האלה ולא בהתאם לשיעורך הספציפי שהגוף המוסדי עשה, בשונה מהתקנות האלה.
אריק פרץ
¶
זה טוב לאזרחים כי זה מייצר מדיניות אחידה של שיערוך באופן ספציפי לגבי כל נכס ונכס, כאשר זה כבר היה לפני כן בתקנות.
עמי כהן
¶
בתקנות הקודמות נושא של אגרות חוב מיועדות בקרנות חדשות היתה שיטת שיערוך אחרת, לפי עלות מתואמת ולא לפי שווי הוגן. אנחנו מבקשים להשאיר את זה על כנו. כלומר, לנסח את התקנות כך שלא יהיה שינוי בנושא הזה.
היו”ר אבישי ברוורמן
¶
אין עוד הערות, אני עובר להצבעה. מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
ההצעה התקבלה