ישיבת ועדה של הכנסת ה-17 מתאריך 23/12/2008

בקשת הממשלה להקדמת הדיון בהצעת חוק בכל הקריאות, בקשת הממשלה להקדמת הדיון בהצעת חוק - לפני הקריאה הראשונה, בקשות להתפלגות מסיעת "הבית היהודי מיסודן של המפד"ל והאיחוד הלאומי" - לפי חוק הכנסת, התשנ"ד-1994: (1) בקשת סיעת מולדת. (2) בקשת סיעת אח"י., בקשת חברי כנסת מסיעת "גיל" להתפלגות., בקשת חה"כ אריה אלדד לפרישה מסיעת "הבית היהודי מיסודן של המפד"ל והאיחוד הלאומי"., דיון בהמלצות הוועדה הציבורית לקביעת שכר ותשלומים אחרים לחברי הכנסת

פרוטוקול

 
PAGE
4
ועדת הכספים

5.3.2008


הכנסת השבע עשרה






נוסח לא מתוקן

מושב שלישי

פרוטוקול מישיבת ועדת הכספים

יום רביעי, כ"ח אדר א' התשס"ח (5 במרץ 2008), שעה 09:55
סדר היום
1.
בקשה לדיון בנושא סל התרופות של חבר הכנסת ראובן ריבלין

2.
הצעת חוק המכר (דירות) (הבטחת השקעה של רוכשי דירות) (תיקון מס' 4) (אחריות המוכר והבנק ומינוי ממונה), התשס"ח-2007


הצעתם של חברי הכנסת ראובן ריבלין וסטס מיסז'ניקוב

הצעת חוק המכס (דירות) (הבטחת השקעות של רוכשי דירות) (תיקון מס' 5), התשס"ח-2007
נכחו
חברי הוועדה: סטס מיסז'ניקוב – היו"ר

יואל יולי אדלשטיין

יצחק אהרונוביץ

חיים אורון

זאב אלקין

אבשלום וילן

יצחק וקנין

ניסן סלומינסקי

מאיר פרוש

ראובן ריבלין
מוזמנים
עמי צדיק, מרכז המחקר והמידע, הכנסת
ייעוץ משפטי
שגית אפיק

ענת מימון
ייעוץ כלכלי
סמדר אלחנני
מנהל הוועדה
טמיר כהן
רשמה וערכה
אהובה שרון – חבר המתרגמים בע"מ

1.
בקשה לדיון בנושא סל התרופות של חבר הכנסת ראובן ריבלין

2.
הצעת חוק המכר (דירות) (הבטחת השקעה של רוכשי דירות) (תיקון מס' 4) (אחריות המוכר והבנק ומינוי ממונה), התשס"ח-2007


הצעתם של חברי הכנסת ראובן ריבלין וסטס מיסז'ניקוב

הצעת חוק המכס (דירות) (הבטחת השקעות של רוכשי דירות) (תיקון מס' 5), התשס"ח-2007
היו"ר סטס מיסז'ניקוב
אני פותח את ישיבת ועדת הכספים.

1. בקשה לדיון בנושא סל התרופות של חבר הכנסת ראובן ריבלין
ראובן ריבלין
אדוני היושב-ראש, אני מבקש לזמן דיון מיידי ודחוף, אפילו אם אפשר עוד היום או ביום ראשון או שני, לנושא סל התרופות. אתמול התקיים דיון בוועדה לביקורת המדינה ושם התברר בצורה חד-משמעית שהוועדה היחידה שמוסמכת לדון בנושא היא ועדת הכספים. ראובן קוגן ממשרד האוצר, כאשר נדרש להסביר מדוע הופחת מסל התרופות השנה סכום של 70 מיליון שקלים, הסביר זאת בכך שהתרופות יאושרו רק לאחר חודש מרץ ולכן שלושת החודשים שהן לא אושרו, מבטלים את חיוב המדינה באותו סכום שאנחנו הגענו אליו חלקי החודשים שלא הופעלו.


אמר ראובן קוגן בשם האוצר ובשם משרד הבריאות שעניין זה נתון לוועדת הכספים. אם ועדת הכספים תורה אחרת, כמובן שישלימו את הסכום הכללי השנה ויפרסו אותו גם לחודשים שנותרו ולא יפחיתו מהחודשים שעברו.


אני חושב שההיגיון בהחלטה שלנו, כאשר אנחנו הסכמנו לביטול השב"ן והוספנו 150 מיליון שקלים היה שהדבר יוסף בסל התרופות ואם יהיה כסף, יוכלו להוסיף תרופות ככל האפשר.


אתמול נוצר מצב בוועדה לביקורת המדינה, שלא הייתה בקיאה בהסדרים ובאחד חלקי של החודשים לגביהם אנחנו מממנים את סל התרופות, שוועדת הכספים, הממונה, האחראית, המלווה והקובעת, מוותרת על 60 מיליון שקלים.


אני מבקש לזמן את ראובן קוגן, לזמן את האנשים הנוגעים בדבר במשרד הבריאות, על מנת לברר את העניין הזה. אם אכן הדבר תלוי בנו – וחבר הכנסת אורון הביא למציאת הפתרון ואישורו – רוח הדברים היה שסל הבריאות יתוגבר ואנחנו נוכל להוסיף תרופות. הפחתת ה-60 מיליון שקלים היא לא על דעתנו והוועדה לביקורת המדינה הבינה אתמול שהיא הכניסה אותנו לאיזושהי מצוקה ושיכול להיות שמבחינה טכנית ומבחינת ההגיון של תקציב המדינה יש איזשהו הגיון בהפחתה לחודשיים בהם הסל עדיין לא אושר. אם מדובר בתקציב שנתי, ואכן חוק ההסדרים בנושא דיבר על חוק התקציב, ואם אכן אומר ראובן קוגן בשנת 2008 שהדבר תלוי בוועדת הכספים, ועדת הכספים מיד תיתן לו את האישור שה-70 מיליון שקלים יתפרסו כך שיגדילו את סל התרופות.


אני מפקפק בסדר העובדות וביכולת, אבל אם כך הדבר וכך נאמר אתמול על ידי משרד הבריאות והממונה על התקציבים, ולכן אני מבקש מיד לקיים דיון בנושא.
ניסן סלומינסקי
אולי לאחר מכן תצטרך להוסיף יותר.
ראובן ריבלין
גם על עניין זה נדון. אני לא רוצה שיכוונו יד מאשימה כלפי ועדת הכספים כאילו היא מסכימה להפחתת סל הבריאות השנה מהטעם שבמקום 450 מיליון, השנה נותרו רק 370 מיליון שקלים. אנחנו צריכים לברר את העניין הזה.


בקשתי היא גם על דעת חיים אורון. ודאי שאנחנו צריכים לברר זאת.
היו"ר סטס מיסז'ניקוב
אנחנו נשים את זה על סדר היום בשבוע הבא, ביום שני. תודה.

2.
הצעת חוק המכר (דירות) (הבטחת השקעה של רוכשי דירות) (תיקון מס' 4) (אחריות המוכר והבנק ומינוי ממונה), התשס"ח-2007


הצעתם של חברי הכנסת ראובן ריבלין וסטס מיסז'ניקוב

הצעת חוק המכס (דירות) (הבטחת השקעות של רוכשי דירות) (תיקון מס' 5), התשס"ח-2007
היו"ר סטס מיסז'ניקוב
קיבלנו מסמך ממרכז המחקר והמידע של הכנסת. אני מבקש מעמי צדיק לומר לנו מה העלתה בדיקת מרכז המחקר והמידע לגבי הצעת החוק שלנו, האם היא תקציבית או לא תקציבית.
עמי צדיק
דיברנו עם מנהלת מערכות מידע במשרד השיכון, מי שהכינה את האומדן לגבי הקמת מערכת המידע, ויש כאן שתי הצעות שונות כאשר הצעה אחת היא הצעה חד-פעמית להקים את מערכת המידע ואחרי כן הוצאה שוטפת של האנשים, הוצאות מחשוב לכמה שנים וכולי. אם לוקחים את ההוצאה החד-פעמית ומחלקים אותה על פני כמה שנים בשיטת BOT או כל מיני שיטות, כמו ליסינג, סך ההוצאה הכוללת היא בערך 3 מיליון שקלים פלוס-מינוס.
היו"ר סטס מיסז'ניקוב
ועדת הכספים קובעת שאנחנו הולכים לפי הבדיקה שעשה מרכז המחקר והמידע של הכנסת, שזאת פחות או יותר אותה בדיקה שנעשתה גם על ידכם לקראת קריאה ראשונה. לכן אנחנו מעבירים את ההצעה למליאת הכנסת וקובעים שהצעת החוק הזאת היא לא תקציבית.
שגית אפיק
אני מבינה שחברי הכנסת המציעים הסכימו שנוסח הערבות הבנקאית יאמר על ידי שר הבינוי והשיכון בהסכמת המפקח.
היו"ר סטס מיסז'ניקוב
לא בהתייעצות אלא בהסכמת המפקח. בסדר.
שגית אפיק
את מבקשת ממשרד האוצר להשמיט את ההתייעצות עם הממונה על שוק ההון, כך שפוליסת הביטוח תיקבע על ידי שר האוצר.


אם כן, יש לנו את שני התיקונים האלה.
ראובן ריבלין
מקובלים עלינו. צריך להצביע עליהם.
היו"ר סטס מיסז'ניקוב
מי בעד העלות התקציבית של הצעת החוק?

ה צ ב ע ה

אושר פה אחד
ראובן ריבלין
מרכז המידע והמחקר של הכנסת קבע זאת בצורה אובייקטיבית ביותר.
היו"ר סטס מיסז'ניקוב
אנחנו מצביעים על ההצעה ומעבירים אותה למליאה כפי שהיא עם כל התיקונים.

ה צ ב ע ה

אושר פה אחד
קריאה
התוספת הראשונה, מדרוג, נכנסה?
שגית אפיק
לא בתוספת. מה שדיברנו בישיבה הקודמת.
היו"ר סטס מיסז'ניקוב
עשינו על זה רביזיה לפני יומיים.


תודה.

הישיבה ננעלה בשעה 10:00

קוד המקור של הנתונים