PAGE
6
הכנסת השבע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול
מישיבת ועדת הכספים
יום רביעי כ"א חשוון התשס"ט (19 בנובמבר 2008), שעה 13:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-17 מתאריך 19/11/2008
תיקון בתוכנית הגבייה של שירותי בריאות כללית
פרוטוקול
סדר היום
תיקון בתוכנית הגבייה של שירותי בריאות כללית
מוזמנים
¶
משה ברסימנטוב – רכז בריאות, אגף תקציבים, משרד האוצר
יואל ליפשיץ – סמנכ"ל לפיקוח על קופ"ח ושב"ן, משרד הבריאות
אבי ישראלי – מנכ"ל משרד הבריאות
רויטל טופר חברטוב – אגף לפיקוח על קופ"ח ושב"ן – משרד הבריאות
נועה פרסטר – ראש אגף תקציבים, שירותי בריאות כללית
אלי כהן – סמנכ"ל כספים - , קופ"ח כללית
רוני כהן – ס. יו"ר הסתדרות הגמלאים
ראובן ריבלין
¶
אולי כדאי להזמין את שר הבריאות כי אולי אחר כך ישתנו הדברים. אנחנו נתבקש לעשות דבר אחד ולאחר מכן יאמרו לנו דבר אחר.
אבי ישראלי
¶
אני מוכן להתייחס בדקה להערה של חבר הכנסת ריבלין. אני חושב שמה שאנחנו עושים זה יותר טוב. ההסכם שחברי הכנסת הגיעו אליו הוא הסכם מצוין, הוא הקדים את מתן התרופות בחודש אחד.
ראובן ריבלין
¶
אל תגיד לנו: "אפילו אם זה חודשיים". אנחנו מדברים פה על דברים, אל תקבע לנו עובדות לא נכונות. דיברנו על אוגוסט, שוכנענו שאין אפשרות שוועדת הסל תוכל לסיים את עבודתה לפני נובמבר והיה היגיון מאחורי זה כי רצינו שהאוצר יחזיר לקופת סל הבריאות את כל אותם כספים שלטענת חברי הכנסת נגזלו מהקופה תוך הטעיית החברים. הוחזרו הכספים ועכשיו אתם באים לספר לנו שאתם עושים דבר יותר טוב. אל תעשו שום דבר יותר טוב ממה שאנחנו רצינו לעשות – להחזיר את הכספים לסל הבריאות.
יעקב ליצמן
¶
אבי, זה ברור שזה נגד מה שסוכם איתכם. יותר טוב או לא יותר טוב – יכול להיות, אני לא חולק על זה.
ראובן ריבלין
¶
אני כבר נתתי למשרד הבריאות, לאחיות בתי הספר 17 מיליון והתברר לי ששילמו את זה ארנונה. זו כבר פעם שנייה. חברת הכנסת יחימוביץ ביחד איתי דאגנו, כשליצמן היה יושב ראש הוועדה, להעביר 17 מיליון אותם כפינו על האוצר כדי לשמר את אחיות בתי הספר כשירות לציבור. התברר לנו אחר כך שמתוכם, 9 מיליון נלקחו לתשלום ארנונה. התעלולים האלה הם לא פעם ראשונה. אני יודע שאני אצביע בעד מה שהם מבקשים עכשיו, אל תיבהלו, לא אעניש שום את חולי ישראל. אתם עושים עכשיו דבר טוב אבל יש גבול. אתם רוצים דבר יותר טוב, תפנו לחבר הכנסת ברוורמן כיושב ראש הוועדה, תאמרו לו: אנחנו מבקשים כך וכך, הוא בוודאי היה מתייעץ עם החברים שטיפלו בזה קודם לכן והייתם אומרים לנו והיו באים כל חולי ישראל וכל ועדת הסל ואומרים: זה נס, יצרנו מצב שעשינו יותר טוב. אני לא רוצה לשמוע בטלפונים 5 ימים אחרי התאריך הקובע סיפורים כאלה. התרופות יורדות, התרופות מוזלות, זה נכנס לבסיס התקציב.
ראובן ריבלין
¶
בסיס התקציב בשנה הבאה חוק ההסדרים, אין בסיס ואין בטיח. עזבו אותנו עם כל הסיפורים האלה.
אבישי ברוורמן
¶
ד"ר ישראלי, אני רוצה רק לומר לך שאנחנו רואים פה מחדל התנהלות שחוזר על עצמו. יש הצהרות ויש הבטחות, אחרי זה מובא, מה שאמר חבר הכנסת ריבלין, כל מה שהיה צריך לעשות לפני חודש, חודשיים, להעיר את תשומת ליבנו, היינו דנים מחדש ואולי אתם צודקים. אבל ללכת ולעשות את זה מאחורי הקלעים – זו פגיעה בכל.
אבישי ברוורמן
¶
אנא דווח לשר שאני מצפה לתגובתו המיידית. תודה רבה.
כעת על הפרק, תיקון בתוכנית הגבייה של שירותי בריאות כללית, ד"ר ישראלי, בבקשה.
אבי ישראלי
¶
תודה לוועדה. בישראל יש 4 קופות חולים. יש קופה אחת ששיטת הגבייה שלה עבור תרופות שונה משאר שיטות הקופות, זו קופת חולים כללית.
אבי ישראלי
¶
אחרי עבודת מטה שנמשכה למעלה משנה וחצי אנחנו בשיתוף עם הקופה ומשרד האוצר חושבים שהדרך הנכונה היא שכל קופות החולים יגבו באותה צורה. יש לזה משמעויות מאוד כבדות. תיכף אסביר את הבעייתיות. יש פה חיסכון למטופלים שהיקפו מגיע לסביבות 35 מיליון ₪ שהם ישלמו פחות בסופו של דבר. אבל חלק מהחולים ישלמו יותר. למשל יש תרופות להורדת כולסטרול שישלמו עליהם פחות ויש תרופות מסוגים אחרים - - -
אבי ישראלי
¶
צריך לדעת שרוב החולים ישלמו הרבה פחות כסף. יהיה מיעוט של חולים שישלם יותר. מה שזה מביא אותנו זה לכך שצורת הגבייה בכל הקופות תהיה אחת. נוכל להשוות בין הדברים השונים. הציבור ידע שבדברים האלה הוא יכול להיטיב עם עצמו ואין מצב יותר גרוע בקופה אחת לעומת הקופה השנייה. אנחנו חושבים שהיה כדאי שהוועדה תאשר את ההצעה הזאת.
היו"ר אבישי ברוורמן
¶
נראה לי שקופת חולים כללית מפסידה אבל הציבור מרוויח במקרה הזה והתחרות והאחידות חשובה הרבה יותר. סמנכ"ל קופת חולים כללית, בבקשה.
אלי כהן
¶
אנחנו מצטרפים להצגה של מנכ"ל משרד הבריאות, המהלך נעשה בשיתוף שלנו. המשמעות מבחינתנו זה אובדן הכנסות מגבייה של תרופות בסדר גודל של כ-32 מיליון ₪. כמובן שהסכומים האלה הם הקטנת השתתפויות של המבוטחים מול הקופה. זה תהליך ארוך שבמסגרתו אנחנו מתאימים את השיטה שלנו למקובל בשאר הקופות.
אלי כהן
¶
אני מוכרח להודות שהנדיבות היא כתוצאה של אונס של משרד הבריאות וכהיענות לדוחות מבקר המדינה. בסופו של יום גם לנו יש אינטרס שהמבוטחים שלנו יראו מחיר תרופות זהה בין כל הקופות והגבייה אצלנו תהיה זהה לכל שאר הקופות.
יואל ליפשיץ
¶
התחילה תהיה ב-1 בינואר כי על פי החוק כל שינוי בתוכנית הגבייה שוועדת הכספים מאשרת הקופה צריכה לדווח למבוטחים 30 יום מראש. ברגע שתאשרו פה, הם ידווחו ב-1 בדצמבר.
מירב תורג'מן
¶
שאלה נוספת לגבי סעיף אחד שתיים. כתבתם פה כ-200 פריטים שמחירם יעלה ביותר מ-1 ₪, אתם יכולים להגיד פחות או יותר על איזה טווח מדובר?
יואל ליפשיץ
¶
הטווחים נעים בין תרופות שיכולות לעלות 50 ו-60 ₪ לבין תרופות שעולות רק בשקל אחד אבל באוברול הכללי כשאנחנו בודקים את זה, כי חולים כרוניים יש להם תקרה של 270 בחודש. ברגע שהם מגיעים לתקרה הם ממילא לא משלמים. כך שהתרופות היקרות, אם הם מגיעים לתקרה הם לא ישלמו מעבר לתקרה. לעומת זאת, בתמהיל הכללי, כשאנחנו מנתחים את זה ואנחנו לא יכולים לדעת מי הוא מה, בסופו של התהליך לקופה יש אובדן הכנסות בפרק התרופות של 80 מיליון עם התמהיל השלם שנתנו להם גבייה בדומה לקופות האחרות, אנחנו מגיעים להפסד של הכנסות מהמבוטחים, זה לא מרכש ולא משום דבר, המבוטחים נהנים מ-32 מיליון ₪ רווח.
אבישי ברוורמן
¶
תודה. אני חושב שהנושא ברור, אני מביא אותו להצבעה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע? אין. בשמחה רבה אחידות בהסכמה, צאו לדרך. כל טוב.
הישיבה ננעלה בשעה 13:30