PAGE
20
הכנסת השבע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 715
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שני, י"ב בחשון תשס"ט, 10.11.2008, שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-17 מתאריך 10/11/2008
תקנות המועצה לענף הלול (כללים בדבר מכסות לייצור ביצי מאכל לשיווק בשנת 2009), התשס"ט-2008
פרוטוקול
סדר היום
תקנות המועצה לענף הלול (כללים בדבר מכסות לייצור ביצי מאכל לשיווק בשנת 2009), התשס"ט-2008.
מוזמנים
¶
עו"ד אפרת ורד – הלשכה המשפטית, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
אורי צוק-בר – מנהל תחום ענפי החי, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
עו"ד אריאל כהאן – משרד המשפטים
שמואל לויט – מנכ"ל המועצה לענף הלול
עו"ד תומס מנור – יועץ משפטי, המועצה לענף הלול
דוד שלום – מנהל אגף תכנון, המועצה לענף הלול
יעקב כהן – יושב-ראש ארגון מגדלי עופות
אבי קרמפה – ראש מועצה אזורית מעלה יוסף
קצרנית פרלמנטרית
¶
טלי רם
תקנות המועצה לענף הלול (כללים בדבר מכסות לייצור ביצי מאכל לשיווק בשנת 2009), התשס"ט-2008
היו"ר ישראל חסון
¶
בוקר טוב. אני פותח את ישיבת ועדת הכלכלה בנושא תקנות המועצה לענף הלול (כללים בדבר מכסות לייצור ביצי מאכל לשיווק בשנת 2009), התשס"ט-2009.
בבקשה.
אפרת ורד
¶
עו"ד אפרת ורד, הלשכה המשפטית, משרד החקלאות. הכללים זהים – בשינויים מחויבים- לכללים של שנה שעברה. יש לנו מספר תיקונים. האחד הוא הגדלת המכסה הארצית. העניין השני שתיקנו הוא הגדלת שיעור התוספת למכסות האישיות למגדלים שבשנת 2006 או 2007 שיווקו ביצים כדין בכמות שעולה על 90% מהמכסה שנקבעה להם. בתקנות הקודמות היה מדובר על 2%, העלינו את זה לעד 5%.
לגבי הקצאת מכסות חדשות, בעבר ציינו ישובים - שהם תאמו את החלטות הממשלה- כשהפעם הוספנו מגדלים חדשים נוספים.
אפרת ורד
¶
אנחנו כרגע עובדים על קריטריונים. התקיימו מספר ישיבות במשרד שבהן דנו על קריטריונים, אמות-מידה.
אפרת ורד
¶
לא, כיוון שהמכסות הן מכסות שנתיות ואנחנו לא יכולים שלא לקבוע מסגרת של תכנון. במקביל, אנחנו משריינים את המכסות החדשות ואנחנו נקצה אותן – אנחנו מקווים לקראת סוף השנה, ודאי ב- 2010.
היו"ר ישראל חסון
¶
אני מבקש להבין. יש לך את המכסות השנתיות שאת רוצה להוסיף עליהן. התוספת הזאת יכולה להיות כבר עובדה לשנת 2010, משום שבשנת 2009 הן יכולות להיות ממומשות, לפי ההצעה שלכם.
כאן אין את הקריטריונים לקביעה למי מחלקים את זה. לכן אני שואל האם זו ביצה או תרנגולת.
אורי צוק-בר
¶
אורי צוק-בר, משרד החקלאות. אני אשלים. אנחנו עשינו תהליך דומה השנה בענף החלב, שהוא הענף השני שנמצא במכסות. פרסמנו טיוטה לקריטריונים, לאמות-מידה להקצאת מכסות ליצרנים חדשים, פתחנו אותה לשימוע לציבור, פרסמנו אותה באתר האינטרנט. קיבלנו תגובות ממספר גורמים – מחקלאים, מנציגי חקלאים – ערכנו כמה דיונים במשרד, הפנמנו את מה שהיה משמעותי בתגובות, ופרסמנו אמות-מידה סופיות.
לפי זה פנינו בבקשה לקבלת פניות מהציבור. מיפינו את כל הפניות שהגיעו, ולפי הקריטריונים שנקבעו בחרנו מספר יצרנים חדשים להקצאת מכסה.
המכסה – יכול להיות שתוקצה בסוף כבר ב- 2009, לאור הקצב של התהליך, אבל אנחנו כבר נכנסים לתוך התהליך. חשוב להתחיל אותו, לתת את האופציה הזאת, משום שבמידה שהתהליך הזה של השימוע ובדיקת הקריטריונים וקבלת הבקשות, כן יוכל להסתיים במהלך 2009, אזי אפילו אם נקצה את המכסות האלה באוקטובר והבנאדם שיקבל את המכסה אולי לא יספיק לייצר חצי או רבע מהמכסה השנתית, הוא יידע כבר שיש לו את המכסה, הוא כבר יתכונן עם בניית הלול שלו וימשיך עם זה ל- 2010.
היו"ר ישראל חסון
¶
תנסו בבקשה לענות על שאלתי. אם תרשה לי לחדד את השאלה. אנחנו נותנים פה הרשאה להרחיב את זה ליישובים נוספים. נכון?
היו"ר ישראל חסון
¶
כאשר אין בעצם בפני הוועדה שום קריטריונים. אני נותן לך את הזכות לחלק אמצעי יצור- כך אני קורא לזה – או פרנסה. אתה מחלק כסף.
אני צריך לדעת מהם הקריטריונים שעל-פיהם אתה תחליט: ישוב א' או ישוב ב'. זה עניינה של הוועדה.
אורי צוק-בר
¶
לגבי החלק הראשון של הארבעה ישובים שמצוינים פה, אנחנו דנו על כך גם בשנה שעברה והסברנו במפורט.
אורי צוק-בר
¶
ארבעה ישובים שרשומים בתוספת, בחלק הראשון של פסקה (5): אביבים, זרעית, מרגליות ונטועה.
כאן מדובר על השלמה של מכסות שקשורות לשתי החלטות ממשלה, ספציפית, שכבר דנו ואנחנו יודעים מי המועמדים לקבל אותן ומה בדיוק הקריטריונים – מגורים ביישוב, וכולי.
לגבי התוספת שנכנסת פה – שלא היתה עד היום, שכתוב לגביה בהתאם לאמות-מידה שיפורסמו – כעיקרון, אמות המידה קשורות לאזורי עדיפות, ליכולת להקים לול, להיתכנות של מבנה חקלאי באזור מסוים. את כל הדברים האלה אנחנו נפרט והם מאוד דומים עקרונית לקריטריונים שפרסמנו בענף החלב – שאפשר גם לראות אותם מפורסמים – והם ייצאו כפי שציינתי לשימוע ציבורי ולפרסום סופי.
לאה ורון
¶
אני מזכירה שהשר מפנה במכתבו גם לעניין הבג"ץ שהוגש נגד המדינה בנושא הזה. האם אתם רוצים להתייחס לכך?
אורי צוק-בר
¶
חלק מהתשובה שלנו לטענה שעלתה, שלא הוקצו עד היום אף פעם מכסות הטלה ליישובים במגזר המיעוטים, זה שבמסגרת הזאת של המכסות החדשות – הקריטריונים שדיברנו עליהם עכשיו – תהיה אפשרות גם ליצרנים ממגזר המיעוטים להגיש בקשה לקבלת מכסה.
יעקב כהן
¶
יעקב כהן, יושב-ראש ארגון מגדלי עופות. אל"ף, למען גילוי נאות – התוספת מיועדת בעיקרה למגדלים הקיימים. במקביל – גם בגלל הבג"ץ וגם בגלל בעיות נוספות שעלו בוועדה הקודמת, או מקרים חריגים – משרד החקלאות הקים ועדה שתעסוק בקריטריונים להקצאה.
כתוב פה עד 5% משום שאנחנו נחליט אם לחלק 4% למגדלים ואחוז אחד לאותם מועמדים שמשרד החקלאות יקבע על-פי אמות-מידה – נקצה להם מכסה בהתאם למה שייקבע על-ידי משרד החקלאות, אבל עיקר התוספת מיועדת למגדלים הקיימים.
שמואל לויט
¶
שמואל לויט, מנכ"ל המועצה לענף הלול. ברשות היושב-ראש, אני רוצה להתייחס לשאלתו המקורית.
כללי המכסות אלה כללים שנותנים מסגרת כמותית. הם לא מקצים כרגע שמית; הם נותנים את המסגרת הכמותית. במסגרת הכמותית אנחנו חייבים להתייחס לאפשרות שבמהלך החודשים הקרובים, הקריטריונים לגבי מגדלים חדשים יסוכמו, יופצו ויעברו לכל מי שמעוניין- ואני מניח שיהיו פניות מכל העולם לקבל מכסות. אבל, המסגרת הכמותית צריכה להיות מאושרת פה, שלא ייווצר מצב שעוד חודשיים, שלושה או ארבעה חודשים יאושרו הקריטריונים ואז אין לנו כלל כמות לתת להם.
מה שנקבע פה זה במסגרת הכמותית. הכללים והקריטריונים ייקבעו בחודשים הקרובים. לאחר שייקבעו כל הקריטריונים, ההקצאה הספציפית – בין אם לקיבוץ, בין אם למגדל במגזר היהודי, בין אם למגדל במגזר הערבי – בסופו של דבר אחרי אישור הקריטריונים באה להקצאה ספציפית בוועדת המכסות.
אפרת ורד
¶
"בתוקף סמכותי לפי סעיפים 31 ו- 53 לחוק המועצה לענף הלול (ייצור ושיווק), התשכ"ד - 1963 (להלן - החוק), לאחר התייעצות עם המועצה ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת לפי סעיף 21א לחוק יסוד: הכנסת, וסעיף 2 (ב) לחוק העונשין, התשל"ז - 1977, אני מתקין תקנות אלה:
הגדרות
1.
בתקנות אלה -
"אפרוחות" - אפרוחים משעת בקיעתם מהביצה עד גיל שבעה ימים;
"אתר ייעודי" – אתר אליו יועתק לול הבסיס, שהוצא לגביו כתב אישור;
"בעל מכסה" - מי שנקבעה לו מכסה לשנת התכנון לפי תקנות אלה;
"המועצה" - המועצה לענף הלול שהוקמה על פי סעיף 2 לחוק;
"כללי 2008" - תקנות המועצה לענף הלול (כללים בדבר מכסות לייצור ביצי מאכל לשיווק בשנת 2008), התשס"ח - 2008;
"כתב אישור" - אישור שהוצא על ידי המינהלה, כמשמעותה בסעיף 6 לחוק לעידוד השקעות הון בחקלאות, התשמ"א-1980, לפי החלטת הממשלה מס' 1855 מיום ח' בתמוז התשס"ז (24 ביוני 2007);
"להקה" - מטילות בגיל אחד שמחזיק מגדל;
"לול הבסיס" - לול המצוי במשקו של בעל מכסה במען הרשום שלו או במשק אחר שבתחום אותו ישוב;
"מגדל פרגיות" - אדם העוסק בגידול פרגיות;
"מטילות" - תרנגולות שגילן עולה על חמישה חודשים;
"מרום הגליל" – כהגדרתו בחוק הגליל, התשמ"ח - 1988;
"עופות להטלה" - מטילות, פרגיות ואפרוחות;
"פרגית" - תרנגולת בגיל שעד חמישה חודשים;
"שנת התכנון" - שנת 2009."
היו"ר ישראל חסון
¶
הערות – אין. אנחנו מצביעים על סעיף 1. מי בעד?
ה צ ב ע ה
בעד סעיף 1 – פה אחד
סעיף 1 נתקבל.
אפרת ורד
¶
"מכסה ארצית
2.
גודל משק הלול לייצור ביצי מאכל לשיווק בהיקף ארצי בשנת התכנון, יהיה גידול מטילות לייצור 1,830,000,000 ביצי מאכל לשיווק (להלן - המכסה הארצית)."
אפרת ורד
¶
"קביעת מכסות אישיות
3.
העקרונות לקביעת מכסות אישיות לייצור ביצי מאכל לשיווק לכל מגדל לשנת התכנון, במסגרת המכסה הארצית, יהיו כאמור בתקנות 4 עד 6.
מכסה אישית
4.
(א)
לכל מגדל תיקבע מכסה אישית לייצור ביצי מאכל לשיווק בשנת התכנון, שתהיה שווה למכסה האישית לייצור ביצי מאכל לשיווק שנקבעה לו לשנת 2008.
(ב)
ועדת המכסות תקבע לכל מגדל שבשנת 2006 או 2007 שיווק כדין ביצים בכמות העולה על 90 אחוזים מהמכסה שנקבעה לו לאותה שנה, תוספת מכסה של עד 5 אחוזים מהמכסה שנקבעה לו לפי תקנת משנה (א).
מכסות חדשות
5.
ועדת המכסות תקבע, בהתאם להנחיות שר החקלאות ופיתוח הכפר, מכסות אישיות בהיקף של עד 250,000 ביצי מאכל למגדל חדש ביישובים המפורטים בתוספת הראשונה וכן למגדל חדש נוסף בהתאם לאמות מידה שיפורסמו, ובלבד שהמכסה הכוללת שתוקצה לפי תקנה זו לא תעלה על 16 מליון ביצים."
איתי עצמון
¶
לגבי התקנה הזאת יש לי כמה הערות. ראשית, מה ההבדל כאן בין הנחיות לבין אמות-מידה? כתבתם: הנחיות שר החקלאות, ולאחר מכן לעניין המגדל החדש הנוסף כתבתם: אמות מידה.
אורי צוק-בר
¶
אמות-מידה בחלק השני אלה אמות-מידה שצריכים לפרסם אותן, להביא אותן לשימוע ציבורי, קריטריונים; בהנחיות מדובר על השלמה של הקצאת מכסות על-פי החלטות ממשלה שכבר אנחנו יודעים: ישובים ספציפיים, מגדלים ספציפיים. זהו תהליך שלא הושלם משום שלאנשים שם עדיין אין את הבתים או לא עמדו עדיין בקריטריונים .
אורי צוק-בר
¶
ההנחיות פורסמו בוועדה ובהחלטות משלה. זה פורסם כבר לפני כמה שנים, זה חוזר על עצמו כל שנה.
אורי צוק-בר
¶
אבל גם ביישובים כבר נעשה תהליך, נבחרו כבר המגדלים שלהם היתה נחלה ללא מכסה, וכל זה פורט בהחלטה 1626 במסגרת ועדה ציבורית שנבחרה ופרסמה את ההמלצות, ובהחלטה 4829 פורסמו שמות היישובים הספציפיים, כשבסך הכול נשארו שני ישובים מהחלטה אחת ושני ישובים מההחלטה השנייה.
איתי עצמון
¶
לעניין אמות המידה, קודם כול צריך לומר מי יקבע את אמות המידה. אני מניח שהשר קובע את אמות המידה לגבי מגדל חדש נוסף גם כאן?
תומס מנור
¶
עורך-דין מנור. יש כאן שילוב של שלוש החלטות ממשלה עם כל מיני הקצאות ספציפיות לאיש מסוים במקום מסוים – כי לא היתה לו נחלה והוא בן ממשיך, וכולי. שאלה איך אתה כעת מפרסם את ההנחיות האלה. אתה מכניס פה את כולם לאיזושהי פינה שהיא בלתי אפשרית.
היו"ר ישראל חסון
¶
מר מנור, אני רוצה שתשקלו. אני חושב שחברי, עורך-הדין איתי עצמון, מעיר פה הערה שאומרת: ככל שניצור יותר שקיפות – כך יהיה לנו יותר קל לתת סמכות.
היו"ר ישראל חסון
¶
תקבעו אתם היכן שאתם חושבים. מבחינתנו, הדבר הזה שקוף, אבל לתת את האפשרות לאותו ציבור שנהנה ולא נהנה, להבין את מקור הסמכות ואת הזכות שלו לערער או לומר את דברו. אני חושב שזוהי הערה במקומה.
איתי עצמון
¶
מדובר על הנחיות, כתבתם הנחיות. הנחיות צריכות להתפרסם. האם זה לא הנחיות או כן הנחיות ? זה מה ששאלתי; שאלתי מה ההבדל.
היו"ר ישראל חסון
¶
מר מנור, מאחר שאני חושב שאנחנו כאן מבינים את מורכבות הנושא הזה ואת החשיבות של הקצאת מכסות ואת העובדה שזהו מקור פרנסה מרכזי של אנשים – סביר להניח שיהיו גם אנשים שלא יזכו; אין רק אנשים שזוכים שם – אני חושב שחשוב מאוד לתת את השקיפות הזאת.
תעשו זאת כמיטב יכולתכם ושיפוטכם, ובואו לא נעצור על זה.
איתי עצמון
¶
נקודה נוספת. כתוב כאן: בהתאם לאמות מידה שיפורסמו. מי יקבע את אמות המידה? – ועדת המכסות? השר?
תומס מנור
¶
באמת לא שמנו לב לכך, אתה צודק. הרשות המוסמכת, לצורך העניין הזה, הוא שר החקלאות משום ששר החקלאות לפי החוק הוא זה שמנחה את ועדת המכסות וקובע את אמות המידה. נדמה לי שבחוק כתוב שהוא קובע אמות מידה, ולכן לא נכתב כאן שוב שזה שר החקלאות.
איתי עצמון
¶
אמות מידה שיקבע השר ולאחר מכן יינתן להן פרסום. רציתי להבין מהן אמות המידה האלה. דיברתם על מספר שיקולים. האם אפשר לפרט את השיקולים האלה, ואולי כן להכניס חלק מהם לתקנות?
איתי עצמון
¶
בכל זאת, כדאי להבין, כי מדובר כאן על הוספה של מגדלים נוספים – האם מדובר על רשימת ישובים, האם מדובר על מגדלים לפי אפיונים מסוימים. לא כל כך ברור בעצם מה אתם מוסיפים.
אורי צוק-בר
¶
הקריטריונים לא יהיו שמות ישובים. הקריטריונים יהיו דברים כלליים, כמו: אם זה יהיה אזור עדיפות לאומית, אם זה יהיה מגדל שיש ברשותו קרקע חקלאית, אם זה יהיה מגדל שיש ברשותו מתחם שמבחינת רשויות התכנון מתאים לבניית מבנים לבעלי-חיים. זה הסגנון, אלה אמות המידה.
היו"ר ישראל חסון
¶
אני רוצה לעזור לך. אני חושב שצריך להשאיר פה מרחב גמישות מסוים. אני באמת חושב שצריך להשאיר פה מרחב גמישות מסוים – תגיד לי אתה. אני חושב שצריך להשאיר לשר החקלאות מרחב גמישות לצורך קבלת ההחלטות.
ההחלטות שלו – ניתן יהיה לתקוף אותן בדרך כזאת או אחרת, לא?
איתי עצמון
¶
ודאי, תמיד אפשר לתקוף. כדאי שהתקנות שמובאות לאישור ועדה יהיו ברורות ונהירות, שיהיה ברור באמת שיש קריטריונים שקופים, ברורים.
איתי עצמון
¶
יש תקנות שמדברות על אמות מידה, למשל בנושא רישוי על מהנדסים. כתוב: אמות- המידה מתייחסות, ויש שם רשימה ארוכה בדיוק מה אמורות אמות-המידה לכלול, כדי שתהיה הכְוונה. אני מציע לוועדה בכל זאת כן להתוות את שיקול-הדעת.
תומס מנור
¶
בחוק יש למעשה רשימה לא ממצה של אמות-מידה לקביעת מכסות בכלל. בסעיף 31 כתוב: "ויכול שהמכסות ייקבעו לפי קנה מידה של גודל הלהקות או של מספר הביצים ושל משקל בשר עוף, או לפי קנה מידה אחיד", זאת אומרת סוג של קנה-מידה כבר נקבע בחוק, ולכן אני חושב שמה שיושב-ראש הוועדה אמר, שכוונת החוק היא להשאיר בסופו של דבר איזשהו שיקול-דעת לגוף שקובע את אמות-המידה, מתחייבת גם מהחוק.
אריאל כהאן
¶
עורך-דין כהאן, משרד המשפטים. אני מבקש להגיד שבתשובה שלנו לעתירה של "עדאלה" כבר דיברנו על אמות-המידה האלה וכתבנו שלקראת שנת 2010 נעגן אותן בתקנות, מתוך הנחה שלקראת 2009 לא נוכל לעשות זאת כי זה בעבודת מטה.
אריאל כהאן
¶
אנחנו מסכימים שבסופו של יום כך צריך לעשות, אבל אנחנו נדרשים לתוספת הזאת. השנה אני מבקש שנעשה את זה באמות-מידה שהשר יפרסם, עם שימוע וכל מה שדיברנו עליו. לקראת שנת 2010, כפי שכתבנו בתשובה לעתירה, אנחנו גם נצטרך לפרסם.
אורי צוק-בר
¶
אנחנו רוצים גם להביא אותם לשימוע ציבורי. חלק מהעניין זה כן לשמוע גם את הציבור.
היו לנו כבר דיונים פנימיים בנושא הזה וכתבנו טיוטה ראשונית, אבל אני לא חושב שיש מקום היום לפרסם את הטיוטה הראשונית לפני שכן פתחנו אותה. חלק מהרעיון פה זה לפתוח אותה לשימוע ציבורי.
אפרת ורד
¶
זה נמצא כרגע בשלבי עבודה. קודם כול יש ועדה פנימית במשרד, זה מובא לשר, יש התייעצות עם המועצה. כפי שכתבנו בתגובה שהוא הפנה אותך אליה, אנחנו גם מתכוונים לפרסם את זה לשימוע ציבורי. בעצם כרגע אנחנו לא בשלים.
איתי עצמון
¶
אבל לקראת שנת 2010 הכוונה היא בפירוש – אתם אומרים לוועדה כאן - להביא אמות-מידה ברורות ומפורטות יותר?
היו"ר ישראל חסון
¶
אנחנו לא יודעים עוד הרבה דברים.
מה שאותי מעניין זה למה יערה לא נכנסת פה. אין ישוב כזה?
יצחק וקנין
¶
האמת, שהיישוב היחידי שנפגע בכל היישובים האלה שמדברים עליהם זה היישוב שלי. לי קשה קצת שאני יושב כאן.
יצחק וקנין
¶
זה פותח בוודאות. הבעיה המרכזית של היישוב יערה, שהיישוב הזה היה כל כך טוב, כך שהוא לא דאג לפרוגרמה של הרחבת היישוב. יש ישובים שקמו אחרינו ב- 30 שנה, זהו אחד היישובים הוותיקים ביותר באזור הזה והוא היישוב הקטן ביותר מבחינת המכסות היום.
אנחנו היום מסיימים את תהליך הפרוגרמה של ההרחבה.
אפרת ורד
¶
"תוספת חד פעמית
6.
(א)
ועדת המכסות תקבע לבעל מכסה שניתן לו כתב אישור, תוספת מכסה חד פעמית בהיקף השווה לכמות הביצים שתטיל הלהקה המצויה בלול הבסיס ממועד העתקתו לאתר יעודי ועד גיל 26 חודשים או בתקופה של ששה חודשים, הנמוך מביניהם, ובלבד שהמכסה הכוללת שתוקצה לפי תקנה זו לא תעלה על 30 מיליון ביצים.
(ב)
נוסף על המכסה לפי תקנה 4, 5 ותקנת משנה (א), ועדת המכסות תקבע לבעל מכסה שלא נקבעה לו מכסה חד-פעמית מכח תקנה 5 (ב) לכללי 2008, תוספת חד-פעמית לייצור ביצי מאכל לשיווק בשנת התכנון, בשיעור מהמכסה האישית שנקבעה לו, כמפורט בתוספת השניה לצד גיל הלהקות שהוא מחזיק בשנת התכנון לפי מועד בקיעתן.
(ג)
בעל מכסה רשאי להודיע למועצה, בתוך 30 ימים מיום פרסום תקנות אלה, כי הוא מוותר על תוספת המכסה לפי תקנת משנה (ב).
(ד)
בעל מכסה שנקבעה לו תוספת מכסה חד פעמית מכוח תקנה5(ב) לכללי 2008, תוקטן המכסה שתיקבע לו לפי תקנה 4, בשיעור התוספת האמורה.
מקום הגידול
7.
(א)
לא ייצר בעל מכסה את מכסתו מחוץ ללול הבסיס (להלן - לול חלופי).
(ב)
תקנת משנה (א) לא תחול אם התקיימו כל אלה:
(1)
למגדל נקבעה מכסה אישית לראשונה לפני יום כ"ג בטבת התש"ס (1 בינואר 2000);
(2)
בעל המכסה מסר על כך הודעה בכתב למועצה לא יאוחר מ- 10 ימים לפני מועד קבלת עופות להטלה לשם ייצור המכסה בלול החלופי;
(3)
הלול החלופי מצוי במשק של בעל מכסה אחר;
(4)
בעל המכסה מייצר את מלוא מכסתו בלול החלופי ובלול הבסיס לא יימצאו עופות להטלה במשך שנת התכנון.
(ג)
בעל מכסה המייצר את מכסתו בלול חלופי כאמור בתקנת משנה (ב), למעט מי שגידל בשנת 2008 את מלוא מכסתו בלול חלופי מכוח הסכם בכתב שנכרת לפני יום כ"ב בשבט התשס"ה (1 בפברואר 2005) והוא ממשיך לייצרה בשנת התכנון באותו לול חלופי, תקטן מכסתו בשנת התכנון ב - 10 אחוזים."
היו"ר ישראל חסון
¶
למה? אני מבין שכל ההנחיות האלה זה כדי למנוע סחר ולמנוע העברות, אבל יכולים להיות אילוצים.
אורי צוק-בר
¶
קודם כול, מטרת המכסות היא לעודד את האנשים לייצר את המכסה שלהם, שזה רישיון ייצור בעצם במשקם, להתפרנס מהמכסה אצלם.
בדרך כלל זה לא כי משהו קרה ספציפית. יש אנשים שלאורך שנים מגדלים בלול אחר.
אפרת ורד
¶
"פניה לקביעת מכסות אישיות
8.
(א)
מי שזכאי למכסה אישית לפי תקנה 4(א) או 5 והוא לא קיבל על כך הודעה עד תום 30 ימים מיום פרסום תקנות אלה, רשאי לפנות עד תום 60 ימים מיום הפרסום האמור לוועדת המכסות בבקשה לקביעת מכסתו.
(ב)
ועדת המכסות רשאית, מנימוקים מיוחדים שיירשמו, לדון בבקשות שהוגשו לה לאחר המועד האמור.
מכסת עופות להטלה
9.
(א)
המועצה תקבע לכל בעל מכסה, בתחילת שנת התכנון וכן מזמן לזמן במהלכה, מכסת עופות להטלה לייצור מכסתו, על פי מפתחות אחידים שתקבע, בשים לב לגיל הלהקה שהוא מחזיק ותקופת גידולה.
(ב)
בעל מכסה לא יחזיק עופות להטלה בכמות העולה על מכסת העופות להטלה האחרונה שקבעה לו המועצה.
(ג)
בעל מכסה שלפי קביעת המועצה מחזיק עופות להטלה בכמות עודפת על מכסת העופות להטלה שהיא קבעה לו, יעביר את הכמות העודפת לשחיטה, באופן שתורה המועצה.
גידול מטילות ופרגיות
10.
(א)
המועצה תנפיק לכל בעל מכסה תעודת מגדל שתפורט בה מכסת העופות שנקבעה לו לייצור מכסתו.
(ב)
קבלן מורשה וכל אדם אחר העוסק בשיווק אפרוחות להטלה לא ישווק אפרוחות אלא למגדל שהציג לפניו את תעודת המגדל שלו או למגדל פרגיות אשר הציג בפניו תעודות שמסרו לו המגדלים שבעבורם הוא יגדל את הפרגיות; כמות האפרוחות שתשווק כאמור לא תעלה על הכמות הרשומה בתעודה או בתעודות שהוצגו לפני המשווק, לפי הענין.
(ג)
לא יחזיק אדם מטילות אלא אם כן בידיו תעודת מגדל, ובהתאמה לכמות הרשומה בה.
(ד)
לא יחזיק מגדל פרגיות, אלא אם כן הוא קיבל את האפרוחות שמהן גידל אותן מקבלן מורשה, בעל מדגרה או אדם אחר העוסק בשיווק אפרוחות להטלה, כנגד הצגתה של תעודת מגדל שמסר לו בעל מכסה, או באישור בכתב שמסרה לו המועצה, ובהתאם לכמויות הנקובות בתעודה או באישור כאמור.
(ה)
לא ישווק מגדל פרגיות אלא למגדל שהציג לפניו אישור של המועצה שהוצא בסמוך לפני מועד השיווק, לפיו רשאי המגדל לקבל לרשותו פרגיות, ובהתאמה לכמות הרשומה באישור."
תומס מנור
¶
השינוי פה הוא שינוי טכני. הפרגיות הן היצרן של הביצים, כדי לקבל פרגיות צריך להצטייד באישור. בזמנו, בתקנות הקודמות, במשך כמה שנים התקנה קבעה שכל מגדל פרגיות יכול ליצור את הפרגיות רק לבעל מכסה שהציג בפניו את תעודת המגדל שלו, עם הכמות של המכסה שרשומה.
הפרקטיקה הזאת הסתברה כלא יעילה משום שהמכסה היא ניידת, התעודה היא נייחת, ואין התאמה בין המספרים שרשומים בתעודה לבין המכסה עצמה, שהיא משתנה מזמן לזמן.
לכן, פישטנו את העניין הזה וכרגע בסך הכול צריך מגדל, על מנת לקבל פרגיות, לקבל אישור מהמועצה, שהאישור יהיה עדכני לפי המכסה שלו באותה נקודת זמן.
אפרת ורד
¶
"שמירת דינים
11.
אין בתקנות אלה כדי לגרוע מכוחו של דין אחר.
תוספת ראשונה
(תקנה 5)
אביבים, זרעית, מרגליות, נטועה.
תוספת שניה
(תקנה 6(ב))
גיל הלהקות לפי מועד הבקיעה
שיעור התוספת
באחוזים מהמכסה האישית
פברואר 2008
3
מרס 2008
5
אפריל 2008
8
מאי 2008
10
יוני 2008
14
יולי 2008
16
אוגוסט 2008
17
ספטמבר 2008
12
אוקטובר 2008
9
נובמבר 2008
6
דצמבר 2008
3
היו"ר ישראל חסון
¶
אני גם מבקש שאמות-המידה יובאו לידיעת ועדת הכלכלה. הדבר הזה חשוב גם לכם. מי בעד ?
ה צ ב ע ה
בעד – 2
נגד – אין
נמנעים – אין
תקנות המועצה לענף הלול (כללים בדבר מכסות לייצור ביצי מאכל לשיווק בשנת 2009), התשס"ט-2008, נתקבלו, בכפוף לתיקונים.
אבי קרמפה
¶
לא. הממשלה אישרה תוכנית להקמת ריכוזים; הוצאת הלולים לגידול מטילות באופן כזה שהלולים יוצאים למתחמי גידול. אתה יכול לקרוא לזה חוות, כן.
היו"ר ישראל חסון
¶
מתוך ראייה של איכות הסביבה בעיקר.
אני מוכרח לסיים בווידוי אישי. אני הייתי במשך שנתיים וחצי לולן. הדבר הזה גרם לי קודם כול להפוך לצמחוני, ואחרי כן הגעתי גם למסקנה שמגיע להן, לתרנגולות...
שיהיה לכם בהצלחה.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 10:45.