PAGE
1
הכנסת השבע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 465
מישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה
שהתקיימה ביום ראשון, ד' במרחשוון התשס"ט – 2 בנובמבר 2008 – בשעה 14:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-17 מתאריך 02/11/2008
חוק הגבלת שירותי שמירה בבתים משותפים, התשס"ט-2008
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק הגבלת שירותי שמירה בבתים משותפים, התשס"ח-2008, של חברי הכנסת יוסי ביילין, חיים אורון, אבשלום וילן, זהבה גלאון (פ/1790) – להכנה לקריאה שנייה ושלישית, הצבעות
רשמת פרלמנטרית
¶
הדס צנוירט
הצעת חוק הגבלת שירותי שמירה בבתים משותפים, התשס"ח-2008,
של חברי הכנסת יוסי ביילין, חיים אורון, אבשלום וילן, זהבה גלאון
(פ/1790) – להכנה לקריאה שנייה ושלישית, הצבעות
היו"ר אופיר פינס-פז
¶
שלום רב, אני מתכבד לפתוח את הישיבה. על סדר היום הצעת חוק הגבלת שירותי שמירה בבתים משותפים, התשס"ח-2008, של חברי הכנסת יוסי ביילין, חיים אורון, אבשלום וילן, זהבה גלאון (פ/1790) – להכנה לקריאה שנייה ושלישית, הצבעות.
אני מבקש להקריא את הנוסח כדי שנוכל לקדם לשנייה ושלישית.
גלעד קרן
¶
יש שני דברים שאתם צריכים להכריע בהם. ראשית, לגבי השמירה החמושה, כרגע זה מוגדר רק אם השמירה נעשית עם כלי ירייה. השאלה, אם אתם רוצים להרחיב את זה, גם אם יש סכין או נשק קר אחר.
הדבר השני, לגבי הערעור לבית המשפט המחוזי, האם אתם רוצים שהערעור יהיה ערעור בזכות או ערעור ברשות, ערעור של מי שרואה עצמו נפגע מהחלטת קצין המשטרה, אם לאשר את השמירה או לא, של שני הצדדים.
גלעד קרן
¶
בזכות, זאת אומרת שהוא יכול להגיש ובית המשפט חייב לדון בבקשה, וברשות זה אומר שבית המשפט דן, אם יש לו רשות.
יוסי ביילין
¶
אני חושב שזה נכון להשאיר את זה חמוש. אחרת תתחיל להגיד: סכין כזה, יש לו מקל, יש הבדל בין נשק יורה לבין אמצעים אחרים. לגבי הערעור, הייתי מעדיף בזכות ולא ברשות.
סמי ישראל
¶
אנו מקבלים את מה שהחוק אומר. אני מסתכל על מה שחבר הכנסת ביילין אמר בעניין השמירה החמושה, אני חושב שכדאי למקד את זה רק במשהו שהוא חמוש, כי אחרת הפרשנות תהיה מאוד רחבה בעניין הזה.
העניין של הערעור ברשות או בזכות, אני משאיר את זה לשיקול דעת הוועדה, רק צריך להבין שאם זה ברשות, יש גם להגיש בקשה וצריך לאשר את זה. כשזה בזכות, זה אוטומטי. זה עניין של זמן.
היו"ר אופיר פינס-פז
¶
אני מתלבט, כי אני חושב שאדם שגם נושא סכין, למרבה הצער, רק בסוף השבוע הזה נדקרו חמישה אנשים, חלקם למוות - איני בטוח שתכננו לרצוח אותם או לדקור אותם. הבעיה עם סכין, שהשימוש בסכין נעשה ספונטני, מהיר, וכל התלקחות הכי קטנה גורמת לא פעם לשליפת סכין למי שסכין נמצאת ברשותו. אם החוק יאמר במפורש שאסור סכין, אולי הדבר הזה יילקח בחשבון. או זה לא רלוונטי?
תומר רוזנר
¶
יש איסור כללי בחוק העונשין לנשיאת סכין בגודל מסוים למטרה שאינה כשרה. צריך לזכור שהחוק הזה גם מאפשר לקצין משטרה לאסור שמירה שאינה חמושה, כלומר שאינה עם כלי ירייה, אבל לא צריך ליזום את זה. הנטל הוא על קצין המשטרה.
תומר רוזנר
¶
זה עניין של מדיניות, אבל אני חושב שזה נכון להשאיר את זה בכלי ירייה, ואם קצין המשטרה רואה מכת מדינה שאנשים מסתובבים עם סכינים בבתים, הוא יאסור.
תומר רוזנר
¶
צריך לזכור שלגבי הבקשה לבית משפט השלום, היא מוגשת בזכות בכל מקרה. אנו מדברים על ערעור אחרי שבית משפט החליט.
היו"ר אופיר פינס-פז
¶
אני חושב שברשות. אחרי שבאת לבית משפט, היתה החלטה – בית משפט ישקול אם לתת לך או לא. העומס על בתי המשפט – נלך על ברשות.
תומר רוזנר
¶
אנו רוצים להבהיר שמדובר בהליך אזרחי, כלומר שהפנייה לבית המשפט היא בהליך אזרחי, כדי שיהיה ברור באיזו מסגרת אנו חיים.
בהסמכה של שר המשפטים להבהיר כי מדובר פה רק על הסמכה לגבי הבקשה, שגם לגבי סדרי הערעור יהיה שר המשפטים מוסמך לקבוע את סדרי הדיון וכו'.
תומר רוזנר
¶
יש כל מיני סוגים של פרוצדורות, שיהיה ברור שזה הפרוצדורה של הליך אזרחי, שהיא פשוטה יותר ויותר מתאימה לעניין הזה. כלומר לא צריך ללכת בהליך פלילי ולהציג את כל חומר ה ראיות לצד השני וכו'. זה הליך שונה.
היו"ר אופיר פינס-פז
¶
אנחנו נטפל בלהעלות את זה למליאה. אתה צריך לדבר עם ועדת ההסכמות, שתהיה הסכמה להצביע על זה, לפי דעתי, למרות שאני חושב שאין יכולת לא להצביע על משהו שבא לשנייה ושלישית למליאה.
בכל אופן, צריך לפתור את עניין ועדת ההסכמות כדי שהחוק יחוקק.
אני מעלה את הצעת החוק לקריאה שנייה ולקריאה שלישית, מי בעד? מי נגד? מי נמנע? פה אחד.
היו"ר אופיר פינס-פז
¶
אז אני מבקש, יפה, תדאגי שזה יבוא מחר לפטור מחובת הנחה ותסבירי מדוע. אני מניח שחברי הכנסת יאשרו את זה ונוכל להצביע מחר.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 14:15.