PAGE
47
הכנסת השבע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 700
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שני, כ"ט בתשרי התשס"ט (28 באוקטובר 2008), שעה 13:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-17 מתאריך 28/10/2008
תקנות הדואר (תשלומים בעד השירותים הכספיים) (הוראת שעה), התשס"ח-2008
פרוטוקול
סדר-היום
תקנות הדואר (תשלומים בעד השירותים הכספיים) (הוראת שעה),
התשס"ח-2008.
מוזמנים
¶
אורי ישראלי
- רכז תקשורת, אגף התקציבים, משרד האוצר
ברוריה מנדלסון
- עו"ד, לשכה משפטית, משרד התקשורת
ד"ר אסף כהן
- סמנכ"ל בכיר, אגף כלכלה, משרד התקשורת
אבי אזוז
- ררז בכיר, אגף כלכלה ותקציב, משרד התקשורת
אורן לביאן
- מפקח בנק הדואר, משרד התקשורת
יפעת ענבר
- סגנית מפקח בנק הדואר
יגאל לוי
- משרד התקשורת
אבי הוכמן
- מנכ"ל חברת דואר ישראל
פרלי שר
- יועצת משפטית, חברת דואר ישראל
פנינה טוקטלי
- סגנית מנהל בנק הדואר, חברת דואר ישראל
ברוך טפר
- מנהל בנק הדואר, חברת דואר ישראל
שירה יגיל
- עוזרת המנכ"ל, חברת דואר ישראל
ערן עזריאלי
- עוזר מנכ"ל, חברת דואר ישראל
מרב לפידות
- דוברת, חברת דואר ישראל
אבשלום הרן
- מנכ"ל חברת "מסר"
ברוך ויצמן
- יו"ר ועד עובדים, חברת דואר ישראל
עינב קאבלה
- עו"ד, יועמ"ש של ועד עובדי הדואר
נחום ויינשוק
- יו"ר טכנאים, חברת דואר ישראל
אודי חן
- יו"ר ועד אקדמאים, חברת דואר ישראל
שמעון פרג'ון
- חבר ועד עובדים, חברת דואר ישראל
יוסי מרציאנו
- חבר ועדת עובדים, חברת דואר ישראל
חיים שמש
- חבר ועד עובדים, חברת דואר ישראל
עמי אברהם
- יו"ר מרחב דרום
היו"ר משה כחלון
¶
אני פותח את ישיבת ועדת הכלכלה. על סדר-היום: תקנות הדואר (תשלומים בעד השירותים הכספיים) (הוראת שעה), התשס"ח-2008. אנו היום נקריא ונאשר או לא נאשר את התקנות או חלק מהתקנות שהובאו לוועדה בנושא תשלומים בעד שירותים כספיים לדואר. מנכ"ל משרד התקשורת הניח בפני הוועדה טבלה ובה התעריף הקיים, התעריף המוצע וכמובן ההפרש בשקלים וההפרש באחוזים. אני מניח שזה צמוד למסקנות ועדת שגיא - נכון?
היו"ר משה כחלון
¶
היא לא תמחרה. אז לא נתייחס לזה.
אם יש קודם הערות למנכ"ל חברת הדואר או מנכ"ל בנק הדואר ואם יש איזה שהן הערות מקדמיות, לפני שאנו מתחילים בהקראת התעריפים, אשמח. אם לא, נתחיל. אני מבקש גם הסבר על כל דבר כמובן באופן מקוצר.
ברוריה מנדלסון
¶
אלה הן תקנות הדואר (תשלומים בעד השירותים הכספיים) (הוראת שעה) - וזה הופך להיות "התשס"ט-2008".
נאמר בתקנות
¶
"בתוקף סמכותי לפי סעיף 88י(א)(1) לחוק הדואר, התשמ"ו-1986 (להלן - החוק), בהסכמת שר האוצר ובאישור ועדת הכלכלה של הכנס, אני מתקין תקנות אלה:".
(קוראת תקנה 1, לגבי תשלומים בעד השירותים הכספיים: "התשלום בעד כל אחד מהשירותים הכספיים המפורטים בתוספת יהיה בשיעור שנקבע לצד אותו שירות ויוטל על המשל כמפורט לצידו; שיעור התשלום האמור כולל מס ערך מוסף לפי דין".)
(קוראת תקנה 2, לגבי ביטול: "תקנות הדואר (תשלומים בעד השירותים הכספיים) (הוראת שעה) (מס' 2), התשס"ו-2006 - בטלות".)
מטרת התקנה הזאת היא לתקן את התקנות שהיום הן בתוקף לפיהן גובה חברת הדואר את התשלומים.
(קוראת תקנה 3, לגבי תחילה ותוקף: "תחילתן של תקנות אלה ביום _____"....)
השארנו זאת פתוח, כי אני חושבת שכדאי להגיע לסעיף הזה בסוף הדיון לאחר שנראה האם הוועדה מאשרת את התקנות או לא. בעצה אחת נראה מתי כדאי להכניסן לתוקף, אם הן ייכנסו לתוקף.
ברוריה מנדלסון
¶
שלחנו אותן ולא ידענו מתי יתקיים הדיון, ולכן השארנו זאת פתוח.
נעבור לחלק התוספת (תקנה 1) חלק א: הגדרות.
ברוריה מנדלסון
¶
[קוראת סעיף 1, הגדרות: "בתוספת זו - 'בעל חשבון' - מי שרשום בחברה הבת כבעל חשבון;".]
בנוסח שנשלח אליכם אנו מבקשים גם לכתוב "בעל חשבון סילוקים".
ברוריה מנדלסון
¶
אנו מבקשים רק להוסיף את המלה "סילוקים", כלומר ייאמר: "בעל חשבון סילוקים", כי החשבון שמתנהל בבנק הדואר, לגביו אנו מתייחסים, מכונה: חשבון סילוקים. זה משהו טכני, וזה לא תיקון מהותי.
[קוראת המשך סעיף 1, הגדרות: "'החברה הבת' - כהגדרתה בסעיף 88יא(א) לחוק; 'המנהל' - המנהל הכללי של החברה או מי שהוא הסמיך לעניין תקנות אלה; 'חשבון התשלומים השמורים' - חשבון כללי המתנהל בחברה הבת להחזקת סכומים שמי שנשלחו אליו לא גבה אותם או לא החזירם;".]
אנו עוד נגיע לשירותים. ככל שנצטרך להוסיף הגדרות נוספות, נחזור לסעיף ההגדרות. האם זה בסדר?
ברוריה מנדלסון
¶
נכון. יכול להיות שבמהלך הדיון על שירות מסויים יתעורר הצורך להוסיף הגדרה, וככל שזה יידרש אנו נחזור לתקנה 1.
ברוריה מנדלסון
¶
עתה, עוברים לחלק ב' בתוספת, שכותרתו: תשלומים בעד השירותים הכספיים.
(קוראת פרט 1 בחלק ב' בתוספת: "פתיחת חשבון סילוקים" - תשלום בשקלים חדשים: 50, והמשלם הוא בעל החשבון.)
ברוריה מנדלסון
¶
לפני זה לא היה. זה שירות שלא מופיע היום בתקנות. זה שירות שניתן ע"י חברת הדואר אבל בחינם עד היום וללא תשלום.
אורן לביאן
¶
אני אורן לביאן, המפקח על בנק הדואר. מאחר והיה צורך למצוא איזה שהוא איזון בין הפתיחות הרבות של החשבונות והשימוש לרעה של אנשים בזה לבין העובדה שחברת הדואר לא גובה עמלה כלל עבור ניהול החשבונות - היתה החלטה של השר לעשות תשלום חד-פעמי של 50 שקלים על מנת שזה יהווה גם מעין דמי רצינות עבור הציבור כדי שלא יהיה ניצול לרעה.
אורן לביאן
¶
ברגע שאינך משלם דמי ניהול ואינך משלם על פתיחת חשבון, אנשים פתחו וסגרו חשבונות ללא הרף. למשל: אנשים שהיו מוגבלים בבנקים באו ופתחו בשביל צ'ק אחד או שבאו ופתחו לשם פעולה אחת. פתיחת חשבון היא פעולה שדורשת המון תשומות מחברת הדואר, מאחר וחברת הדואר בבנק עובדת במשרד האחורי. הפתיחה נעשית בְּסניף, והמסמכים עוברים למשרד אחורי מסויים.
ברוך טפר
¶
אנו רוצים חלק מהעלויות שהמערכת הבנקאית גובה עבור ניהול חשבון. יש כאן איזה שהוא פתרון שאנו לא כל כך מבינים אותו שגובים רק מלקוח חדש, ואין לזה שום הצדקה. צריך להגיע למצב שכל מי שיש לו חשבון עובר ושב משלם בגין החשבון הזה, וזה הרבה פחות מהמערכת הבנקאית.
ברוך טפר
¶
לא. כל מי שיש לו חשבון עובר ושב ישלם על דמי ניהול החשבון. צריכים לשלוח לו דואר, להפיק לו תמציות ולשלוח לו מידע. יש לו מוקד ויש לו מענה קולי. אנו רוצים חלק מהעלויות. שר התקשורת החליט שהוא גובה רק ממי שפותח חשבון. זו החלטה שלו שאנו לא כל כך מבינים, אבל זו החלטה שלו.
אבי הוכמן
¶
אני רוצה לומר משהו לגבי ועדת שגיא. היושב-ראש כחלון וחבר-הכנסת מקלב, ועדת שגיא לא דנה - ואולי כדאי שאתה, אסף כהן, גם תרחיב בעניין הזה - ולא באה עם המלצות לגבי שירותים כספיים, אלא היא ציינה שם שהיא מבקשת מהמשרד לבוא ולעשות עבודה נפרדת לגבי התעריפים של השירותים הכספיים, וגם נקבו שם במועד שהמשרד היה צריך לעשות עבודה לגבי העניין הזה. צריך לזכור שיש הרבה הרבה שירותים בבנק הדואר שאנו נותנים שהם שירותי חינם, כלומר שהציבור מקבל בחינם, וזה היה אחד מהשירותים. אבל, כאשר מדברים על השירותים, גם צריך להסתכל ולבדוק מה קורה אצל המתחרים, כי אינני פועל באיזה שהוא חלל מנותק ממה שקורה במשק במיוחד בתחום תחרותי כמו תחום בנקאות ותחום פתיחת חשבונות. כשאתה הולך היום למערכת המסחרית הבנקאית ומבקש לפתוח חשבון בנק, אתה לא משלם - - -
היו"ר משה כחלון
¶
האם אתה בעד הסעיף הזה? אני רק רוצה לומר לך שזה מוריד לך ב-50%-70% את מספר הלקוחות. אם אתם מעוניינים בזה, בבקשה אני אאשר. אבל, זה שלכם.
אבי הוכמן
¶
אדוני יושב-ראש הוועדה, אני מודה לך על השאלה. ההצעה, שמונחת כאן על השולחן, היא לא הצעה שבאה בהסכמת חברת הדואר.
אורי מקלב
¶
היושב-ראש, בעצם, שמענו שני הסברים שונים מהמנכ"ל ומהמבקר. אדוני המבקר אמר שהסיבה היא שאנשים לא יפתחו חשבון בלי מחשבה. לזה הייתי עונה: "חשבון שני בבנק הדואר זה 50 שקל".
אבי הוכמן
¶
הבנקים לא גובים עבור השירות הזה, והוא ניתן בחינם. כאשר אתה פותח חשבון בבנק לאומי, בבנק דיסקונט, בבנק הפועלים או בבנק מרכנתיל, אתה לא משלם שום דבר עבור פתיחת החשבון.
לאה ורון
¶
כמו שאומר היועץ המשפטי, אחת מהשתיים: או שתעשו הגדרה של "חשבון" או שתכניסו בכל מקום "סילוקים". אבל, הוא יצטרך לשאול בכל סעיף וסעיף מה עם המלה "סילוקים".
ברוריה מנדלסון
¶
כל פעם שמופיע "חשבון" יהיה כתוב "חשבון סילוקים", והשאלה היא לעשות זאת בכל שירות או בסעיף ההגדרות יהיה כתוב: "'חשבון' - חשבון סילוקים המתנהל בסניף הדואר".
היו"ר משה כחלון
¶
ממלא מקום היועצת המשפטית של הוועדה יקבל החלטה לקראת סוף הדיון לגבי ההגדרה איך לעשות זאת.
ברוריה מנדלסון
¶
[קוראת פרט 4: "הפקדת סכום לזכות חשבון מאת אדם אחר - 4.1 בטופס שאישר אותו המנהל - 5.83 שקלים והמשלם הוא בעל החשבון; 4.2 בטופס שלא אישר אותו המנהל - 11.16 שקלים", והמשלם הוא בעל החשבון.]
(קוראת פרט 5: "החזרה או העברה של סכום מחשבון התשלומים השמורים - 6.43 שקלים", והמשלם הוא מבקש הסכום.)
(קוראת פרט 6: "חיוב חשבון סילוקים בידי מי שאינו בעל החשבון לפי המחאה משוכה על החברה הבת, ניתנת לפרעון מזומן - 5.33 שקלים", והמשלם הוא בעל החשבון.)
לעניין השירות הזה, לאחר שנשלחו התקנות לוועדה, המשרד איבחן שיכולה להיווצר פה איזו שהיא בעיה, ואנו מבקשים אולי להגדיר את השירות קצת אחרת. אנו מבקשים להקריא אותו.
אורן לביאן
¶
חששנו שאם קוראים את התקנה כמו שהיא נשלחה לוועדה, במסלקה אנשים פרטיים יחוייבו בתשלום - דבר שלא נעשה היום. לכן, פיצלנו זאת לשתי תקנות. אנו מציעים שזה יהיה כך: "חיוב תשלום סילוקים בידי מי שאינו בעל חשבון לפי המחאה המשוכה על החברה הבת - 6.1 לעניין חשבון סילוקים של תאגיד" - ואני אחזור לזה ונוסיף הגדרת "תאגיד" - "זה 5.33 שקלים. לעניין חשבון סילוקים של מי שאינו תאגיד - זה ללא תשלום".
לאה ורון
¶
רבותי, חבר-הכנסת כחלון נענה למשך זמן קצר למלא את מקום חבר-הכנסת חסון. אפשר לשים עכשיו סוף פסוק לדיון, ואתם תעבירו כנהוג וכמקובל נוסח תיקונים לתקנות וכו'. אתם יכולים לבקש מחבר-הכנסת כחלון שימשיך את הדיון בתקנות ויאשר את מה שהוא מוצא לנכון בתקנות האלה, ובהמשך תביאו לוח תיקונים לתקנות או בקשות לתיקון התקנות. אנו לא נאפשר במסגרת הדיון הקצר, שחבר-הכנסת כחלון נענה בטוב לבו לעמוד בראשו, להכניס שינויים לנוסח שהעברתם לוועדה. תבחרו אחת מהשתיים: או ששמים פה נקודה והדיון יתקיים מתי שהוא או שאתם נותנים לחבר-הכנסת כחלון להמשיך את הדיון בתקנות לפי מה שמונח על שולחן הוועדה.
ברוריה מנדלסון
¶
מדובר בעוד שני תיקונים קטנים שנועדו לטובת הציבור. כל מטרתם הוא להבטיח שלא תהיה פרשנות של התקנות. אני גם אתן את התיקונים לחבר-הכנסת.
ברוריה מנדלסון
¶
(קוראת פרט 7: "חיוב חשבון סילוקים בידי בעל החשבון לפי המחאה המשוכה על החברה הבת, הניתנת לפרעון במזומן - 2 שקלים", והמשלם הוא בעל החשבון.)
במקום "הניתנת לפרעון במזומן" אנו מבקשים להוסיף: "הנפרעת באשנב במזומן", כלומר שזה יהיה ברור שזו פעולה שמבוצעת באשנב.
ברוריה מנדלסון
¶
(קוראת פרט 8: "חיוב חשבון סילוקים בידי בעל החשבון לפי שובר קופה, הניתן לפרעון במזומן - 5.33 שקלים", והמשלם הוא בעל החשבון.)
ברוך טפר
¶
יש לנו רק הערה. אין לנו בעיה עם התיקון הזה, ובלבד שהמחאה שלא נפרעה באשנב במזומן ינתן לה מחיר הולם בתקנות.
ברוך טפר
¶
אם כך, בוא ותרשום במדוייק מה קורה במקרה של המחאה שלא נפרעה במזומן. צריך שיהיה לה מחיר הולם, וזה הכל.
ברוך טפר
¶
כפי שאתה יודע, הניסוח כרגע לא נותן מענה לאותם כ-170 אלף צ'קים בחודש של לקוחות פרטיים שמגיעים מהמסלקה שצריכים לקבל תמורה בגינם.
היו"ר משה כחלון
¶
כמה נזק ייגרם לדואר, אם התקנות האלה יגיעו בעוד חצי שנה? אני לא צוחק. זה פשוט בלתי אפשרי.
אבי הוכמן
¶
כל הדיון זה נמצא במסגרת שאני מרגיש בה קצת מוזר. התעריפים האלה היו צריכים להיכנס לתוקף ב-1 בינואר 2008 עם מסגרת של 36 מליון שקל, וזה לא קרה. אחר כך, כתוצאה מעיצומי העובדים, זה התגלגל לבית-דין לעבודה, ובית-הדין לעבודה קבע שזה צריך להיסגר עד ה-1 בספטמבר.
אבי הוכמן
¶
אני לא הפרעתי.
אני נמצא במצב של מה שנקרא: ציפור בעץ - אני צריך לקחת מה שיש כרגע, לאור העובדה שהמשרד לא העביר את מה שהיה צריך להעביר במועד.
היו"ר משה כחלון
¶
הוא אומר שזה נלקח בחשבון בתוך רשת הביטחון. נכון?
אני מבקש להמשיך. נא לצמצם למינימום את השינויים.
ברוריה מנדלסון
¶
(קוראת פרט 9: "חישוב חשבון סילוקים באמצעות תשלום במזומן לפי רשימת מוטבים או הוראת תשלום ממוגנטת - 5.33 שקלים", והמשלם הוא בעל החשבון.)
ברוריה מנדלסון
¶
(קוראת פרט 10: "חיוב חשבון סילוקים לפי הרשאה לחיוב חשבון סילוקים - 1 שקל", והמשלם הוא בעל החשבון.)
(קוראת פרט 11: "טיפול בהרשאה לחיוב חשבון סילוקים שלא כובדה - 16 שקל", והמשלם הוא בעל החשבון.)
ברוריה מנדלסון
¶
(קוראת פרט 12: "חיוב חשבון סילוקים לפי הוראת תשלום מאושרת מראש - 5.12 שקלים", והמשלם הוא בעל החשבון.)
ברוריה מנדלסון
¶
[קוראת פרט 13: "(א) תשלום ליחיד בעד פדיון מילוות מכוח החוקים המפורטים בתוספת הראשונה לחוק המילוות (הוראות שונות), התשל"ח-1977, ובלבד שהציג תעודת מילווה או הודעת זכאות מבנק ישראל הרשומה על שמו" - התשלום הוא "1% מסכום הםפדיון הכולל המשולם בכל פעולת פדיון מילוות, ובלבד שסכום התשלום שמשלם מבקש הפדיון לא יפחת מ-21 שקלים חדשים, ובכל מקרה לא יעלה הסכום על 10% מסכום הפדיון הכולל". המשלם הוא מבקש הפדיון.]
[קוראת המשך פרט 13: "(ב) מסירת מידע בכתב בנוגע לתעודת מילווה אחת או יותר, למבקש יחיד שלא קיבל הודעת זכאות מבנק ישראל, לרבות עדכון פרטי המבקש לצורך העברתם לבנק ישראל, ובלבד שהציג המבקש את תעודת המילווה - לכל בירור" - התשלום הוא 19.24 שקלים, והמשלם הוא מבקש השירות.]
(קוראת פרט 14: "אימות חתימה על כתב הצהרה והתחייבות בשל אובדן תעודת מילווה" - התשלום הוא 3.41 שקלים, והמשלם הוא מבקש ההצהרה.)
(קוראת פרט 15: "העברת סכום מחשבון סילוקים לחשבון סילוקים אחר - בלא תשלום".)
[קוראת פרט 16: "העברת כספים באמצעות המחאת כסף, ממקל בשירות ביחידת דואר אחת למקבל שירות ביחידת דואר אחרת (מזומן בזמן), בסכומים בשקלים חדשים, כמפורט להלן, לכל העברה - 16.1 עד 1,000 - 17 שקל, 16.2 למעלה מ-1,000 עד 2,000 - 23 שקל, 16.3 למעלה מ-2,000 עד 3,000 - 29 שקל, 16.4 למעלה מ-3,000 עד 4,000 - 35 שקל, 16.5 למעלה -4,000 עד 5,000 - 40 שקל, 16.6 למעלה מ-5,000 עד 6,000 - 46 שקל, 16.7 למעלה מ-6,000 עד -7,000 - 52 שקל, 16.8 למעלה מ-7,000 עד 8,000 - 58 שקל, 16.9 למעלה מ-8,000 עד 9,000 - 64 שקל, 16.10 למעלה מ-9,000 עד 10,000 - 69 שקל".]
ברוריה מנדלסון
¶
(קוראת פרט 17: "ביטול המחאת כסף או המחאת דואר לפי בקשת השולח - 6.96 שקלים", והמשלם הוא השולח.)
היו"ר משה כחלון
¶
מטעם משרד התקשורת מונחת לפני טבלה עם הכל: תעריף קיים, תעריף מוצע, הפרש בש"ח והפרש באחוזים.
ברוריה מנדלסון
¶
(קוראת פרט 18: "הארכת תוקף של המחאת כסף או המחאת דואר שפקע תוקפה - 6.96 שקלים", והמשלם הוא מבקש ההעברה.)
(קוראת פרט 19: "טיפול בהמחאה שלא כובדה - לכל המחאה: 19.1 לעניין המחאה שהופקדה לזכות חשבון והבנק שעליו נמשכה לא כיבדה, למעט בשל פגם טכני שקבע המנהל - 13 שקלים" והמשלם הוא בעל החשבון.)
ברוריה מנדלסון
¶
הוא יודע.
(קוראת המשך פרט 19: "19.2 לעניין המחאה משוכה על החברה הבת, והחברה הבת לא כיבדה - 20 שקל", והמשלם הוא בעל החשבון.)
ברוריה מנדלסון
¶
(קוראת פרט 20: "חקירה על אודות תשלום שנטען עליו ששולם בין תאריכים מסויימים - לכל אחד מן הימים הכלולים בין שני תאריכים - 6.43 שקלים", והמשלם הוא מבקש החקירה.)
(קוראת פרט 21: "חקירה בדבר גורלה של המחאת כסף - 7.32 שקל", והמשלם הוא מבקש החקירה.)
(קוראת פרט 22: "חקירה בדבר גורלה של המחאת דואר כמשמעותה בפרט 27 - 7.32 שקלים", והמשלם הוא מבקש החקירה.)
אורן לביאן
¶
(קורא פרט 23: "איתור ומסירה של מסמך הנוגע לשירותים הכספיים שמקורו סופק קודם לכן למבקש - לכל צילום - 6.43 שקלים", והמשלם הוא מבקש המסמך.)
(קורא פרט 24: "התאמה ממוכנת של פעולות לחיוב בחשבון סילוקים - לכל 10 פעולות - 5.12 שקלים", והמשלם הוא בעל החשבון.)
(קורא פרט 25: "העברת נתונים מהמחאה למאגר מידע ממוכן, לפי בקשת בעל החשבון - לכל 10 המחאות - 5.12 שקלים", והמשלם הוא בעל החשבון.)
(קורא פרט 26: "פנקס המחאות - 7.45 שקלים", והמשלם הוא בעל החשבון.)
כאן אנו מבקשים להוסיף
¶
"הכולל 25 המחאות". אנו מבקשים להוסיף כאן שזה יהיה לכל 25 המחאות, כדי שלא יהיו אחרי זה חילוקי דעות.
אורן לביאן
¶
[קורא פרט 27: "העברת כספים באמצעות המחאות דואר בסכום נקוב בהתאם לבקשת מקבל השירות (המחאה בנקאית), בסכומים בשקלים חדשים, כמפורט להלן, לכל העברה: 27.1 עד 200 - 6 שקלים, 27.2 למעלה מ-200 עד 500 - 8 שקלים, 27.3 למעלה מ-500 עד 1,000 - 12 שקלים, 27.4 למעלה מ-1,000 עד 2,500 - 14 שקלים, 27.5 למעלה מ-2,500 עד 5,000 - 17 שקלים, 27.6 למעלה מ-5,000 עד 10,000 - 23 שקלים, 27.7 למעלה מ-10,000 - 29 שקלים.".]
(קורא פרט 28: "ביטול המחאה לפי בקשת בעל חשבון - לכל המחאה - 6.49 שקלים", והמשלם הוא בעל החשבון.)
(קורא פרט 29: אימות חתימתו של ערב - 14.21 שקלים", והמשלם הוא מבקש השירות.)
(קורא פרט 30: משלוח מידע או מסמך הנוגע לחשבון במשלוח שאינו רגיל, לפי בקשת בעל החשבון" - התשלום הוא: בשיעור דמי המשלוח, והמשלם הוא בעל החשבון.)
אחזור לפרט 6, ונקריא את הגדרת "תאגיד".
אורן לביאן
¶
אני מנסה להסביר. זה פרט שיכול להתפרש שגם פרטיים וגם לא-פרטיים ישלמו. מה שאנו עשינו הוא שפיצלנו את זה, אחרי ששלחנו- - -
אורן לביאן
¶
אסביר. כאשר שלחנו את התקנה כתבנו את התקנה כמו שהיא כתובה אליכם עם המחיר 5.33 שקלים. לאחר שאנו בחנו את זה, הבנו שאפשר לפרש את התקנה גם כאפשרות לגבות מהלקוחות הפרטיים. לכן, פיצלנו אותה לשניים ועשינו הגדרת "תאגיד", ואמרנו שזה לא יחול על מי שאינו תאגיד.
איתי עצמון
¶
יש הגדרה. כפי שהבנתי, מדובר על חברה, שותפות, אגודה שיתופית וכו'. אבל, זה לא תיקון טכני. אמרתם: "להוסיף הגדרה". זה לא להוסיף.
ברוריה מנדלסון
¶
זה לא משנה העניין של מחלוקת. שר התקשורת לא מעוניין שיגבו תשלום מוועדי בתים ומכל מיני גופים כאלה. ככל שהוועדה לא תסכים או לא תרצה להוסיף את ההגדרה הזאת, התוצאה תהיה שיגבו תשלום גם מגופים פרטיים, מוועדי בתים, מגנים וכו'.
היו"ר משה כחלון
¶
איפה הבעיה? בכל זאת, אנו צריכים להשאיר לכם איזה שהוא יתרון של חברה זולה. לגבי נושא "תאגיד" - ואחר כך ניגע בעניין ה-50 שקלים - כשאתה בא ואומר שיש 50 אלף לקוחות או אינני יודע כמה לקוחות שיש לכם והרוב פרטיים, האם זה השיקול?
אבי הוכמן
¶
לא. אגיד בצורה רחבה, ואגיד בדיוק מה שאתה מתכוון. אנו חושבים שאסור לנו לתת שום שירות בחינם. אנו נותנים שורה שלמה של שירותים שהם בחינם, ומישהו צריך לשלם בעדם. אם, בסופו של דבר, באים הבעלים או בא הרגולטור ואומרים "אני רוצה לתת את זה בחינם" - אני אתן את זה בחינם, אך שמישהו ישלם לי בעד השירות, בעד העבודה.
אבי הוכמן
¶
את לא היית כאן בתחילת הדיון ובדיונים הקודמים. יש דיון שנמשך זמן רב לגבי האיתנות הפיננסית של חברת דואר ישראל ואיך אנו ממלאים את מקורות ההכנסה של חברת דואר ישראל. לכן, הדיון לא בא רק על הסעיף הזה אלא בנושא הרחב של איך אנו מוצאים עוד מקורות הכנסה לחברת דואר ישראל.
רונית תירוש
¶
לא. כרגע מדובר על סעיף מסויים שמבקשים להגדירו כך שלא יהיה מי שישגה ובטעות יגבה מה שלא גובים היום מפרטיים. לכן, הוא אומר: "מבחינת הגדרה, אני אתחום את זה, אמקד את זה ואדגיש את זה". אתה אומר: "לא". למה? "כי יש לנו בכלל בעיות בנושא של הכנסות, ובואו ונפתח את זה לדיון". זה בסדר, וזה דיון בפני עצמו.
רונית תירוש
¶
לגופו של פרט 6, האם נכון, כצילום מצב, להגדיר מהו "תאגיד" ואז להבחין בינו לבין גורמים פרטיים? וזאת, גם אם לא הייתי בישיבה מתחילתה.
אבי הוכמן
¶
אני אענה. הדיון הזה - כן. גם אם עכשיו יש סעיף כזה או אחר, הדיון הזה בא על רקע של הענקת רשת ביטחון - - -
אבי הוכמן
¶
אני אענה לך. זה היה בסיפא, והתחלתי ברישא. לגבי הרישא של דברייך, גם עם הרצון שלא תהיה שום טעות, אנו נותנים כבר שירות 60 שנה במדינת ישראל ולא טעינו בעניין הזה. לא נמשיך לטעות בעניין הזה. אינני מבין את הדחיפות ומה קרה שצריך לעשות את זה בצורה הזאת.
רונית תירוש
¶
ברור לי שזה לא היה. לכן, הם מבקשים להביא זאת כאן. אבל, אם זה צילום מצב והרגולטור מגדיר מחדש- - -
היו"ר משה כחלון
¶
מה אם תהיה הגדרה לאדם פרטי, ולא למי שאינו תאגיד? לעניין חשבון סילוקים למי שאינו תאגיד, אמרנו שזה לא בסדר. מה אם ייאמר "פרטי" ולא "שאינו תאגיד"?
ברוך טפר
¶
אני חושב שהפתרון הוא פתרון שיכול להיות טוב, ואז כל הגופים שהם לא פרטיים יצטרכו לשלם עבור שירות.
יגאל לוי
¶
יש כאלה שרוצים להגן עליהם כמו ועדי בתי וגני ילדים, שזה לא פרטיים ואולי כן תרצו, אתם חברי הכנסת, להגן עליהם. זה מה שאורן לביאן מנסה להגיד.
אורן לביאן
¶
לא פטור. עד היום יש תקנה קיימת שלפיה חברת הדואר גובה 5.07 שקלים, ולא 5.33 שקלים, מעסקיים שזה מה שמוגדר כתאגיד. היא איננה גובה מפרטיים. יכול אדם לבוא, לקרוא את התקנה ולומר: "אין הפרדה בין עסקיים לפרטיים. צריך לגבות גם מהפרטיים".
היו"ר משה כחלון
¶
אנו לא מחייבים את הפרטיים. כרגע אתה רוצה לפטור את מי שאינו תאגיד, ואתה בא ואומר לי: "אנו דואגים לפרטיים". לכן, אני אומר: "בואו ונפטור את הפרטיים" - לא נגדיר ונאמר "מי שאינו תאגיד", אלא "פרטי".
חיים שמש
¶
האם אני יכול להגיד איזו שהיא מלה?! ועד בית זה לא אדם אלא שלושה או חמישה אנשים כלומר זו כבר קבוצה.
אורן לביאן
¶
הוא נותן צ'ק לספק, והספק דרך הבנק מפקיד את זה. זו משיכה. זה חמישה שקלים. ההפרדה היא נכונה מאד, והיא מצלמת את המצב. זה לא פוגע להם בהכנסות היום.
אבי הוכמן
¶
אפשר יהיה להגדיר את זה: "אדם ובית-אב", כדי לתת אפשרות למצ שבאים בעל ואשה או משפחה, כדי שזה יהיה ברור. אבל, זה לא לוועדים.
ברוריה מנדלסון
¶
כוונת שר התקשורת בתקנה היא לא לתת מקור הכנסה נוסף, ורצינו להעביר את זה. זו בדיוק הסיבה לכך שבמרכאות "נפל לנו האסימון" אחרי שנשלחו התקנות.
רונית תירוש
¶
חברים, אני פה גם כדי להצביע, ואני רוצה להצביע הגיונית. אם אנו בשביל התקנות והתקנות משקפות מצב נתון, ואני שאלתי וקיבלתי תשובה שהיום ועד בית וגני-ילדים לא משלמים - תמצאו אתם, משרד התקשורת, את ההגדרה ולא הם, הדואר, איך אתם מצלמים את המצב בהגדרה ופוטרים את מי שהיה פטור עד היום.
רונית תירוש
¶
לעניין אחר, הרישא והסיפא, אם יש דיון היום איך להרחיב את ההכנסות, בואו ונדון. אבל, אני מבינה שזה לא הדיון.
אבי הוכמן
¶
אבל, כל התקנות האלה. פרט 6 לא עומד בפני עצמו. כל התקנות משנות מצב קיים בגלל הצורך למצוא מקורות הכנסה לחברת הדואר.
אורן לביאן
¶
רבותי, לא מהסעיף הזה. אנו גם כתבנו להם מכתב שזה לחישובנו מגדיל את תוספת ההכנסות של כ-20 מליון שקל.
אורן לביאן
¶
את הפרטיים, את מי שהיו פטורים עד היום לאורך שנים רבות. אלה פרטיים וועדי בתים, ואלה אנשים פרטיים.
ברוך טפר
¶
משמעות הצעת משרד התקשורת היא, ש-300 אלף בעלי חשבון, שמקבלים מאיתנו שירותים רבים בחינם, ימשיכו לקבל בחינם את כל שירותי עובר ושב, המוקד, המענה הטלפוני ושליחת הדואר. כל זה ינתן בחינם. תנו לזה מענה.
אורן לביאן
¶
אני חוזר ואומר את עמדת שר התקשורת. שר התקשורת בחן, והוא החליט להעלות חלק מהתעריפים לפרטיים וחלק גדול הוא החליט להותירם על כנם.
אורן לביאן
¶
התקנות האלה נותנות 20 מליון שקל, ובמסגרת ההתחייבות עודכנו לכם התעריפים של דואר אויר ותמלוגים.
אבי הוכמן
¶
תגיד את המשפט, את המלה האחרונה. אמרת: תמלוגים? אני מציע שתדבר עם חשבת המשרד שלך על המכתב שהיא הוציאה לי בעניין. אני מבקש מכם: אל תתנו כאן נתונים לא מדוייקים. כאשר אני מקבל מכתב מחשבת שלכם על תמלוגים שהיא מאיימת עלי גם שהיא תנקוט בצעדים, לפחות שתהיו מתאומים.
איתי עצמון
¶
המצב המשפטי היום בתקנות שאתם מבקשים לבטל, בפרט 4 בתוספת ב' לתוספת - מדובר על חיוב חשבון סילוקים לפי המחאה משוכה על החברה הבת הניתנת לפרעון במזומן - 5.07 שקלים. אין שם אבחנה. למה עכשיו אתם מבקשים לעשות את האבחנה?
היו"ר משה כחלון
¶
כפי הנראה, זה לא יאושר היום.
אני רוצה לבדוק אפשרות לדון פעם נוספת בנושא ה-50 שקלים של פתיחת חשבון, כדי שנוכל לאשר לכם את כל היתר, כדי שם הדואר יוכל לעמוד. מדובר בסעיף 1. כיום מי שפותח חשבו בבנק הדואר לא משלם שום דבר, אלא מגיע ופותח חשבון. היו פה טענות שאנשים פותחים וסוגרים חשבונות ומנצלים זאת, ולכן הם רוצים לגבות דמי רצינות של 50 שקל. זה בסדר, וזה רעיון טוב.
אורן לביאן
¶
זה בא לשקף את העלויות של פתיחת חשבון . אני רוצה להגיד לחברי הוועדה: לא לשכוח שאין דמי ניהול.
היו"ר משה כחלון
¶
אולי נחשוב פה על משהו אחר. אולי שישלמו את זה, כפי שרמזה חברת-הכנסת תירוש, מספר פעמים: חצי שנה, שנה או 5 שקלים לחודש לשנה וזה יהיה 60 שקלים.
היו"ר משה כחלון
¶
לפרוש את זה. אנשים פשוט לא יגיעו לפתוח חשבונות. אם הוא באמת עזב אחרי חצי שנה, הוא שילם 30 שקל.
אורן לביאן
¶
כשאנו תמחרנו זאת, גם חשבנו על האפשרות הזאת. יחד עם זאת חשבנו, בגלל השימוש לרעה, לחייב את האנשים פעם אחת ב-50 שקלים.
אורן לביאן
¶
מי שבא לנהל חשבון, תחשבו לאורך שנים מהי העלות. היא זניחה מאד, במיוחד לעומת הבנקים האחרים.
אבי הוכמן
¶
הם גובים דמי ניהול. עמדתנו בדיון שלא התקיים ולא קיבלתם בסופו של דבר היה כן להשית דמי ניהול - אומנם דמי ניהול מזעריים על הלקוח ולא על דמי רצינות כמו שאתם קוראים לזה. בעולם העסקי אני לא מבין מה הם דמי רצינות על פתיחת חשבון.
אורן לביאן
¶
אכן מנכ"ל חברת הדואר צודק. עמדתם היתה לגבות דמי ניהול. הסוגיה הזאת נבחנה ע"י שר התקשורת, ושר התקשורת מתנגד לגבות דמי ניהול. יחד עם זאת, שר התקשורת מודע לעלויות שיש לחברת הדואר וכן לשימוש לרעה בזה שלא משלמים דמי ניהול או שלא משלמים על פתיחת חשבון. ישבנו ובחנו את העלויות של פתיחת חשבון, והחלטנו לגבות סכום חד-פעמי של 50 שקלים.
היו"ר משה כחלון
¶
האם לא חשבתם שזה כמעט גזר-דין מוות? אנשים לא יגיעו. מי מגיע לפתוח חשבון בבנק הדואר? אנשים שמנסים לחסוך ולהוזיל את העלויות שלהם למינימום ולשם כך הם מוכנים גם לעמוד בתור.
היו"ר משה כחלון
¶
אבל, אתם תמיד עושים את החשבונות של אחרים. אדם שצריך לשלם מראש 50 שקלים הוא לא יפתח חשבון. אני חושב שאתם צריכים לחשוב על זה.
אורן לביאן
¶
היושב-ראש, שוב אני רוצה להדגיש שפתיחת חשבון וניהול חשבון כרוכים בעלויות גבוהות מאד לחברת הדואר.
אורן לביאן
¶
זה איזון. אנו מצאנו איזון ראוי מאד, על מנת לשמור על המטרות החברתיות של בנק הדואר ולא לחייב דמי ניהול. יחד עם זאת, אנו לא רוצים שיבוא אדם ויפתח חשבון ויסגור ויפתח ויסגור.
יגאל לוי
¶
אני חושב שאתם לא אומרים בדיוק את אותו דבר. אתה בונה על זה שתקבל דמי ניהול, ולכן אתה מוכן להתנגד לדמי פתיחה של 50 שקלים. יש לי תחושה שגם לגבי דמי ניהול תהיה לך בעיה בוועדה הזאת. לכן, כאשר עומדים בפניך לא דמי ניהול או פתיחת חשבון, בהנחה שעמדת שר התקשורת לא תתקבל פה, ולא תקבל דמי ניהול - האם אתה בעד ה-50 שקלים?
אבי הוכמן
¶
אני לא בונה, ואני לא בנאי, ואני מציע שההתבטאות תהיה בהתאם. שאל אותי יושב-ראש הוועדה, ואני עניתי בצורה מאד ברורה וזה לא ניתן לפרשנות. הוא שאל אותי האם אני בעד הסעיף הזה, ואמרתי שאני נגד הסעיף הזה.
יגאל לוי
¶
צריך שההצעה שלך תהיה ברורה, שזה לא מדבר על דמי ניהול, כלומר שיהיה ברור למה היושב-ראש מתכוון.
אורן לביאן
¶
אני רוצה להסביר. במסגרת 36 מליון השקל נכנסת גם פתיחת חשבון. אם אנו נוריד, הם ירצו במקום אחר. אין לנו מקום אחר.
אבי הוכמן
¶
מר לביאן, שאלת אותי. אני מקבל את הצעת היושב-ראש לפרוש את דמי הרצינות ל-12 תשלומים ב-5 שקלים בחודש.
היו"ר משה כחלון
¶
דרך אגב, אני רוצה לומר לך שזה גם מגדיל להם את ההכנסות. אני מניח שאתה גם רוצה. אתה תקבל פה 60 שקלים בחודש ולא 50 שקלים.
אסף כהן
¶
אנחנו צריכים לבוא אחרי חצי שנה ולראות מה היה והאם זה יתפרש ליותר מששה תשלומים. יש פה רק בעיה אחת. - - -
אורן לביאן
¶
השרים היו צריכים לעדכן את התעריפים כך שזה יגיע ל-36 מליון שקל. אם אני זוכר נכון, פתיחת חשבון אמורה להביא לחברת הדואר כשני מליוני שקלים הכנסות. אם נפרוש את זה, יהיו חסרות לנו הכנסות.
היו"ר משה כחלון
¶
כשאתה מגיע לסופרמרקט ונתנו לך שקית בחנם ואחר כך ב-50 שקלים, האם אתה חושב שאתה תקנה?!
אורן לביאן
¶
אני עונה לשאלה. אנו סיכמנו איתם שלגבי גמישות הביקוש אנו נבחן אותה לאחר חצי שנה, ואז נראה.
יגאל לוי
¶
קבענו בעוד חצי שנה לראות כמה כסף ייכנס בפועל. קבענו בתחילת השנה בעוד חצי שנה לבדוק כמה כסף נכנס בפועל.
יגאל לוי
¶
גברתי, צריך שזה לא יהיה בשנה השניה. צריך לצמצם את התקופה, כדי שיהיה ברור שאין תשלום. זו דינמיקה של החיים.
אבי הוכמן
¶
אין כאן מערך. המערכת קיימת. אני גובה בחשבון פעם בחודש. זה תכנות פעם אחת של המחשב, וזה לא משנה אם אני גובה זאת פעם אחת או ב-12 תשלומים. המתכנת שיושב לכתוב את הפרוצדורה הזאת עושה זאת באותה הזדמנות.
היו"ר משה כחלון
¶
כרגע, הוא לא משלם כלום. ברגע שהוא כבר התחיל לשלם, הוא כבר לא יסגור. מצד שני, לא יפתחו אצלך חשבונות.
רונית תירוש
¶
הוא שאל, ועניתי לו. זה לא משנה. למה שאנשים יעזבו? אני לא מבינה אתכם. לא בא לי להוציא 50 שקלים, ואם זה יהיה אנשים לא יבואו. אם תגיד תשלום חד פעמי של 10 שקלים, זה בסדר.
רונית תירוש
¶
הם לא יעשו חשבון שב-on-line, במצטבר, הם יחסכו את הכסף הזה. אם באופן מיידי אתה מוציא 50 שקלים, יש אנשים שזה קשה להם.
היו"ר משה כחלון
¶
כל התקנות מאושרות, כמובן, בכפוף לשינויים שדיברנו עליהם, כולל התיקון האחרון שייגבו ה-50 שקלים ב-5 שקלים במשך עשרה חודשים --
אורן לביאן
¶
תחילה, מאחר ומדובר בייקור תעריפים אפילו חלקיים, אנו מבקשים שחברת הדואר תפרסם מודעה לציבור. לכן, אנו רוצים לתת להם זמן ולשמוע אותם כמה זמן דרוש להם.
אבי הוכמן
¶
אנו יכולים לעשות זאת באופן מיידי. היות וזה כבר היה צריך להתבצע מזמן - כמו שאמרתי, פעם אחת זה היה 1 לינואר 2008, ופעם שניה זה היה 1 בספטמבר 2008 - אנו ערוכים ואנו נפרסם הודעה מיידית בעיתון.
אבי הוכמן
¶
אפשר להחיל את זה מה-2 בנובמבר. היושב-ראש, אם זה לא ה-2 בנובמבר, אז זה ה-1 בדצמבר, כי אני לא יכול להפעיל זאת באמצע החודש. אנו מבקשים למרות הכל, כי גם כך נגרם לנו נזק, שזה יוחל מה-2 בנובמבר.
ברוריה מנדלסון
¶
זה לא השיחות. זה בעייתי. אני לא בטוחה שטכנית נוכל לשלוח זאת לפרסום ולהבטיח שזה יתפרסם.
אבי הוכמן
¶
אדוני היושב-ראש, עשינו את זה - ואני קצת מופתע ממשרד התקשורת - גם במצבים שהגענו ב-31 בחודש לסוף החודש, ובלילה ולמחרת בבוקר, ולא נפלו ההרים ולא התמוטט שום דבר, ולא קרה שום דבר. אני מודה לכם על ההתחשבות.
היו"ר משה כחלון
¶
אבי הוכמן, אדוני המנכ"ל, איך אני מבטיח שאני לא מחמיר את המצב? אני חוזר כרגע לפרט 6.
אבי הוכמן
¶
אם זה החשש, הרי אמרתי את זה באחד הטיעונים. הרי כך נהגנו ולא שינו את התקנות ולא היה חשש, ועשינו זאת במשך X שנים ולא קרה כלום. תשאירו את המצב כמו שהוא. אל תשנו.
אורן לביאן
¶
היושב-ראש, אני רוצה לתקן את מנכ"ל חברת הדואר. אם אינני טועה בסביבות נובמבר 2006 חברת הדואר התחילה לגבות מלקוחות פרטיים שמשכו כסף בצ'קים חמישה שקלים גם בגלל פרשנות.
אורן לביאן
¶
אתה מפריע לי. תן לסיים את הדיבור.
היתה תקנה מספר 4, שבה כתוב: "חיוב חשבון סילוקים לפי המחאה המשוכה על החברה הבת הניתנת לפרעון במזומן". חברת הדואר ורשות הדואר דאז ובנק הדואר נהגו לחייב את הלקוחות העסקיים ולא לחייב את הפרטיים. יום אחד נודע, בסביבות נובמבר 2006, למשרד התקשורת נודע שגם משיכה בצ'ק של אדם פרטי שבא לדלפק ומושך כסף מחשבונו מחייבים בחמישה שקלים. העלינו את תשומת לבו של השר והסתכלנו על התקנה הזאת, ויש סיכום, ככל שאני יודע בין מנכ"ל חברת הדואר ושר התקשורת לא לגבות. לכן, אנו גם עשינו את השינויים האלה על מנת לקבע את המצב.
אבי הוכמן
¶
אני מצר שאתה מעלה את זה, כי אני אצטרך להגיד שהבקשה של המשרד ושל השר לא היתה חוקית. אני מציע שתמשוך את דבריך בעניין הזה.
אבי הוכמן
¶
זה מה שאני אומר. זה היה בסיכום. אתם מביכים את השר שלכם, כי להנחיה הזאת לא היה תוקף חוקי. אתם רוצים? - תמשיכו.
דובר
¶
שר האוצר מסכים לנוסח החדש. השר חתם על הנוסח הקודם, ואנו מסכימים לתיקונים כפי שמשרד התקשורת הציע אותם בתיאום גם עם לשכת השר שלנו.
ברוך ויצמן
¶
ראשית, אני רוצה להיכנס לנושא של רשת הביטחון. כפי שהזכיר המנכ"ל, רשת הביטחון היתה אמורה להתחיל מה-1 בינואר 2008. יש היום השלכות לאי-יישום רשת הביטחון בזמנה על חברת דואר ישראל. אני מודיע כאן שהעובדים לא ישלמו מחיר, ועל המדינה למצוא מקורות לכיסוי הגרעון של חברת דואר ישראל שקיים היום בחברה.
שנית, אני מבקש לבחון בנקודת זמן את ההכנסות בפועל של רשת הביטחון, אם זה 36 מליון שקל והאם בכלל מגיעים לתקרה הזאת.
ברוך ויצמן
¶
אנחנו לא יודעים מה ההכנסות האלה מרשת הביטחון. אנחנו רואים עכשיו 5 שקלים, 4 שקלים, 36 מליון שקל. אני לא רואה את זה באופק.
ברוך ויצמן
¶
אני מבקש להבהיר ולהסביר. היום אנו רואים שרשת הביטחון ממש מקרטעת. זו לא רשת ביטחון שאנו חשבנו עליה. אני חושב שרשת הביטחון לא עונה על הצרכים האמיתיים של חברת הדואר וגם לא נגיע ל-36 מליון שקל. קיימת מחלוקת היום גם לשתי תפיסות: של משרד התקשורת ושל ההנהלה.
ברוך ויצמן
¶
כן.
אני מבקש, שהעובדים לא ישאו בנטל הזה ושהמדינה תישא בגרעון הזה וימצאו מקורות לכיסוי הגרעון שקיים היום.
בנוסף, אני מבקש נקודת זמן לבחון את ההכנסות בפועל בחברה.
היו"ר משה כחלון
¶
אדוני מנכ"ל חברת הדואר, אני מבקש לפרוטוקול להיות בטוח שהפרטיים לא משלמים את זה. אני ארצה לשמוע זאת ממך כדי שזה ייכנס לפרוטוקול. כפי שנאמר עד כאן, זו היתה תורה שבעל-פה ותמשיך התורה שבעל-פה. דעתי תהיה נוחה, אם אני אשמע את זה ממנכ"ל בנק הדואר. אם תהיינה בעיות ואתם עולים על זה, הכנסת קיימת ובעוד שלושה חודשים היא תחזור לפעילות ואפשר יהיה לתקן את זה. זה לא סוף העולם.
לאה ורון
¶
עם כל הכבוד, לא מדובר בתיקון נוסח. יש לכם קשר טוב עם הוועדה, ויכולתם לפנות מבעוד מועד לוועדה ולא כך בבקשה.
היו"ר משה כחלון
¶
מצויין. בא לציון גואל. המצב הנוכחי ממשיך, ויש כאן התחייבות של מנכ"ל חברת הדואר.
אני מבקש מחברת-הכנסת תירוש להצביע. אנו מדברים על כך שהתקנות תיכנסנה לתוקף ב-2 בנובמבר 2008 --
היו"ר משה כחלון
¶
אם כך, אנו נקדים יום.
כמובן, שחברת הדואר תפרסם את זה, את התעריפים החדשים, כפי שנתבקשו כאן.
אנו נאשר את תחילת התוקף - ה-2 בנובמבר.
התקנות אושרו בשינויים שנכנסו לפרוטוקול - כל השינויים שהועלו ושונו כאן. כמובן שאת הנוסח כבר תתאמו.
אני מעמיד את התקנות להצבעה. מי בעד אישור התקנות כפי שהן?
ה צ ב ע ה
בעד - פה אחד
תקנות הדואר (תשלומים בעד השירותים הכספיים) (הוראת שעה), התשס"ח-2008,
בשינויים שצויינו, נתקבלו.