PAGE
5
ועדת הכספים
22.7.2008
הכנסת השבע עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, י"ט בתמוז התשס"ח (22 ביולי 2008), שעה 10:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-17 מתאריך 22/07/2008
תקנות ניירות ערך (אגרה שנתית)(הוראת שעה), התשס"ח - 2008
פרוטוקול
סדר היום
תקנות ניירות ערך (אגרה שנתית) (הוראת שעה), התשס"ח-2008
מוזמנים
¶
עו"ד שמשון אלבק, היועץ המשפטי, רשות לניירות ערך
עו"ד דניאל רימון, ממונה על החקיקה, רשות לניירות ערך
אביעזר דנון, מזכיר החברה, רשות לניירות ערך
גד סואן, מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות
חזקיה ישראל, התאחדות התעשיינים
היו"ר סטס מיסז'ניקוב
¶
בוקר טוב. אני פותח את ישיבת ועדת הכספים בנושא תקנות ניירות ערך (אגרה שנתית) (הוראת שעה), התשס"ח-2008.
דניאל רימון
¶
כבכל שנה, בסמוך לסיום השנה, כאשר אנחנו רואים מה סך ההכנסות ואיך הוא עומד ביחס לצפי שנקבע בתקציב, אנחנו מבצעים הפחתה וגם הפעם הפחתה של 15 אחוזים משיעור האגרה הנגבית הן מהתאגידים המדווחים, הן ממנהלי הקרנות והן מן הבורסה. כיוון שזה נעשה מאוד בסמוך ל-1 באוגוסט, הוא המועד הקבוע בתקנות לתשלום האגרה, אנחנו מבקשים לדחות את התשלום ל-1 בספטמבר.
גד סואן
¶
אני רוצה לברך את הרשות על כך שהיא בודקת כל שנה כי אם לא הייתה מביאה את זה, היו גובים והייתה נשארת שם יתרה ולא נודע כי בא אל קרבו. היא בודקת כל שנה את עצמה והיא רואה שמלכתחילה היא גבתה כנראה יותר מדיי ועכשיו היא מתאימה את הדבר הזה ועל כך היא ראויה לברכה. כשמגיע לברך, צריך לברך.
דניאל רימון
¶
כמות הגיוסים ברבעון הה בוודאי לא דומה לרבעונים קודמים וקשה לדעת. בשנה הזאת, כיוון שהיה ריבוי בכמות המפוקחים, זה איזן את הפיחות בגיוסים כי יש הרבה מנהלי קרנות שלא היו בשנה החולפת, אבל קשה לדעת מה יהיה בשנה הבאה.
דניאל רימון
¶
האגרה הצפויה הייתה בסך הכל לתקציב 2008 של 118 אלף שקלים וצפי הכנסות ל-2008 בראייה עד תום השנה צפוי להיות משהו של כ-140 מיליון שקלים.
סמדר אלחנני
¶
אני רוצה לחדד כאן משהו. המשפט בדברי ההסבר אומר ש"אין חובה בדין להחזיר את עודפי הגבייה לקופת המדינה". אני זוכרת את הפעמים הקודמות, אז הכנסנו את התיקון הזה בחוק ואמרתי שהעודפים צריכים לשמש ככרית ביטחון. יכולות להיות שנים בלי הנפקות וההכנסה יכולה להיות יותר נמוכה. הרשות צריכה להמשיך להתקיים בדיוק באותו היקף ובאותן משימות כמעט ולפיכך צריכה להיות כרית ביטחון. מצד אחד להפחית את האגרה, אבל מצד שני, אם יש עודפים, לשמור אותם במאזן ולא בחשבון.
אביעזר דנון
¶
בסביבות 150. להזכיר לכם, שנה שעברה הייתה שנת שיא בפעילות והנגזרת של הפעילות היו כמובן הכנסות. שנה שעברה הייתה שנת שיא והכנסנו את העודפים לכרית הביטחון לעתות משבר.
אביעזר דנון
¶
מעבר לכרית הביטחון, אנחנו למשל היום שוכרים בניינים גם בירושלים וגם בתל-אביב לצורך הפעילות השוטפת. באיזשהו שלב אני חושב שאחת האופציות, יכול להיות שכאשר אנחנו עושים את הניתוח הכלכלי מול העלות של השכירות והתחזוקה של הבניינים האלה מול רכישה, יכול להיות שבאיזושהי נקודת זמן נקבל החלטה ונקנה נכס עבור הרשות.
חיים אורון
¶
אני שואל בכיוון אחר. האם היו תחומים שהייתם מגבירים בהם בקרה, אכיפה, שקיפות? בדרך כלל רוב המוסדות האלה, כששואלים למה לא עושים יותר, אומרים שיש להם מגבלה זה יותר בולט בגופים הממשלתיים וזה קצת פחות בולט בבנק ישראל ואתם הכי פריירים במובן החיובי. הרי אף אחד לא ידע שהתקציב יהיה 118 ולא 130.
אביעזר דנון
¶
על פי החוק אנחנו מחויבים בהגדלת תקנים באישור של אגף התקציבים של משרד האוצר שהרבה פעמים הוא מגביל אותנו ולא תמיד אנחנו מקבלים את מה שאנחנו מבקשים. חלק מהכספים האלה באמת אנחנו מוציאים לאאוט-סורסינג. זאת אומרת, באיזשהו מקום אנחנו עושים עקב בצד אגודל שאנשים שלנו שהם אנשים אורגנים לרשות, מתלווים אליהם למשל רואה חשבון מבקר. אנחנו מגדילים את השליטה על ידי זה שאנחנו מגייסים הרבה מאוד עבודה שהיא אאוט-סורסינג. כמובן לכאן הולך הכסף.
אביעזר דנון
¶
אמת. יחסית בשנת 2008 הגדלנו בצורה די משמעותית וכתוצאה מהגברת הפעילות, במיוחד בגופים שמנהלים כספים של אחרים, זה בא לידי ביטוי בתקציב 2008, עכשיו, לקראת 2009, ואולי לקראת סוף השנה, כמו שאתם יודעים אנחנו נערכים למצב הרבה יותר מורכב מבחינת שוק ההון, גם אלה שמנהלים כספים של אחרים וגם החברות הציבוריות, ובהחלט יכול להיות מצב שעל המדוכה יהיה להגביר עוד יותר את הפעילות וכמובן שהמשמעות של הפעילות הזאת היא כסף. לאחרונה גם היה איחוד ברשות בין שתי מחלקות שעניינן פיקוח על כספים של אחרים, מחלקת הפיקוח על קרנות הנאמנות והמחלקה שמפקחת על יועצי השקעות ומנהלי תיקים, מתוך ראייה לעשות איזושהי סינרגיה בעבודת ביקורת ולהגביר את הפעילות כי חלק מהגופים האלה קשורים אחד בשני. יכול להיות שכתוצאה מהעבודה שאנחנו עושים, נצטרך להגביר את הפעילות בצורה משמעותית.
גד סואן
¶
יחד עם זאת אם יימשך השפל בשוק ההון, יהיה רבה פחות עבודה לבדוק תשקיפים חדשים ודברים מהסוג הזה כי הם לא יהיו.
גד סואן
¶
זה סיפור לחוד. זאת עבודה שוטפת, אבל תשקיפים שמהווים עבודה רבה שמגישים להם ועל זה הם עובדים בלחץ כאשר לפני שנה הם עבדו בלחץ נוראי עם הדבר הזה, דבר כזה לצערי קשה לחזות בשנה הקרובה.
אביעזר דנון
¶
זה לא סוד שבעתות משבר יש יותר רצון מצד החברות או מצד אנשים מפוקחים להסתיר עוד יותר פעילות או להסתיר דברים שהם לא ראויים. כמובן זה מחייב אותנו בהגברת הפעילות הזאת ואנחנו נערכים.