פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וחמש
הכנסת
36
ועדת המשנה לענייני איו"ש
10/10/2024
מושב שני
פרוטוקול מס' 45
מישיבת ועדת המשנה לענייני איו"ש
יום חמישי, ח' בתשרי התשפ"ה (10 באוקטובר 2024), שעה 10:07
ישיבת ועדה של הכנסת ה-25 מתאריך 10/10/2024
מדיניות הפעלת התרעת פקע"ר בהתיישבות ביו"ש
פרוטוקול
סדר היום
מדיניות הפעלת התרעת פקע"ר בהתיישבות ביו"ש
רישום פרלמנטרי
¶
ויקטור ינין
רשימת הנוכחים על תואריהם מבוססת על המידע שהוזן במערכת המוזמנים הממוחשבת. ייתכנו אי-דיוקים והשמטות.
מדיניות הפעלת התרעת פקע"ר בהתיישבות ביו"ש
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
בוקר טוב לכולם. אני מתנצל על האיחור. מה שקורה בכבישים ביו"ש – אנחנו נצטרך לדבר על זה בדיונים אחרים. אתה יוצא מספיק מוקדם, אתה בטוח שאתה תגיע, ובסוף פתאום אתה נתקע. אז אני מתנצל בפני כולם.
הדיון יהיה די קצר. אנחנו עושים איזושהי סקירה על מדיניות הפעלת התרעה ומיגון ביהודה ושומרון, בדגש על ההתיישבות הצעירה. אני אגיד בשתי מילים. יש כל מיני מקומות שאני יודע – אנחנו בעוד שנייה נדבר על זה ונשמע אותך בצורה מסודרת – שהם לא מופיעים באפליקציה. זאת אומרת, אנשים שגרים במקום מסוים, אין להם מערכת כריזה, ומהצד השני גם באפליקציה הם לא מופיעים. מה שאומר, שאם ביישוב האם שלידם יש אזעקה, להם אין מושג שיש אזעקה בכלל והם אפילו לא יודעים להיכנס, בהנחה שהיה להם בכלל מרחב מוגן – שזה עוד נושא שאני רוצה לדבר עליו. עצם זה שאתה יודע להיכנס לחדר פנימי, זה גם כן משהו. יש בתים שכן יש להם מרחבים מוגנים.
בגדול זה הנושא. וכמובן, גם בהקשר של כיפת ברזל, לראות שהם מופיעים בתוך הפוליגונים.
טלי, את רוצה להגיד משהו?
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
מדיניות היירוט – זה גם לא ברמתנו. יש מקומות, שבגלל שהם לא מופיעים במפות, צריך לדעת שגרים שם 40-30 משפחות.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
אני רק מבקשת להזכיר. זאת ועדת סקירה, ויותר מעקב, אז אני לא מפריעה. רק רוצה להבהיר, ואני אומרת את זה כל פעם: יהודה ושומרון בכלל – זאת חזית פוטנציאלית, נפיצה ביותר, מסוכנת מאוד בפוטנציאל. אני יודעת שיש הגברת כוחות וגיוס מילואים לשם. צריך עין פקוחה שם. צריך ערנות מאוד מאוד גדולה. אני בחשש כל הזמן, אני אומרת את זה בוועדות החסויות, שעלולה להיפתח משם רעה מפתיעה. אנחנו רואים שם כל מיני תכונות. מי שמסתובב שם מרגיש את התכונה הזו שאני מדברת עליה. תכונה מלחיצה מאוד, מטרידה מאוד. אני מבקשת מכם לשים את זה לנגד העיניים כל הזמן.
יותר מפריעים לי קיני הטרור הפוטנציאליים ביהודה ושומרון, והנפיצות והפוטנציאל לנזק האדיר שהם עלולים לעשות לנו, יותר נכון לאזרחנו, לנשותינו, לילדינו ביהודה ושומרון, מאשר כל דבר אחר שאנחנו כאילו יותר ערוכים אליו. פה צריך ממש להיות דלוקים כל הזמן, ערניים כל הזמן הזה.
פבל בלוב
¶
(מוקרנת מצגת)
שלום לכולם. אני ראש ענף עורף בפיקוד העורף, שכרגע מתפקד כראש ענף עורף בפיקוד המרכז. אני אתן סקירה קצרה, לחבר אתכם לתעודת הזהות של המרחב האזרחי. אני אחראי על מרחב איו"ש והבקעה. יש לי 21 רשויות שאני אחראי עליהן להכין אותן לחירום: שלושה ערים, 12 מועצות מקומיות ושש מועצות אזוריות; 48 יישובים, יחד איתם יש כ-50 מאחזים ו-72 חוות, אפשר להגיד שהמספר הזה משתנה מדי יום.
מבחינת השטח. השטח הוא פחות או יותר מצפון הגלבוע, ואדי עארה, עד באר שבע, כמעט מיתר, כל השטח הזה. אני, יחד עם הענף שלי, אחראים לטפל במרחב האזרחי.
מבחינת הענף, אני לא אכנס פה להכול, אבל צריך להגיד שהתרעה היא חלק מאחריותנו, גם בהיבט של מיפוי הפערים, גם הטיפול בתקלות של הצופרים. ההרחבה שקיימת ביו"ש, קצב הגדילה הוא ממש מדהים בעיניי, כי התרעה זה חלק בלתי-נפרד גם מהחוסן של האזרח, אנחנו מבינים את זה. וגם כמובן בכלל, בתקופה האחרונה אנחנו חווים התקפות טילים, אנחנו מבינים שזה חלק ממרכיב המשמעותי ביותר שיש לאזרח היום.
מבחינת ההתרעה, כרגע בפקמ"ז יש 100% כשירות בצופרים הקיימים. בכל פעם שיש משהו, צורך – לצערי הרב, בוחנים את זה כל הזמן – אז אנחנו גם מטפלים בזה.
פבל בלוב
¶
(מוקרנת מצגת)
תכף אני אדבר על הכול. מדינת ישראל מחולקת לאזורי הנחיה. באזורי ההנחיה האלה אנחנו מנחים את האוכלוסייה. בסך הכול יש כ-30 אזורי הנחיה במדינת ישראל, ביו"ש והבקעה יש לי שמונה אזורי הנחיה ש-21 רשויות מושפעות מהם, וכשיש מדיניות ההתגוננות אנחנו כל הזמן מנחים את האוכלוסייה באזורים האלה.
כמו שאתם רואים פה, אלה ההנחיות פיקוד העורף נכון לעכשיו, נכון ליום זה. מדיניות ההתגוננות קובעת מצד אחד לתת לאזרח את האפשרות לקיים שגרת החירום שלו, ומצד שני לשמור עליו ולהתריע כמובן בעת האיום.
שיטת הפצת ההתרעה, שזה בעיניי המהות. פיקוד העורף החליטה שיש שלושה אמצעי התרעה: היבט הביתי, היבט הציבורי, היבט האישי. לצורך העניין, אני תושב עפולה, אשתי פונה אליי ואומרת לי: תקשיב, הסנדלר הולך יחף – לא שמעתי את האזעקה בעפולה, בבית. אמרתי לה: תקשיבי, אם שמת חלונות מבודדי רעש, קשה מאוד לשמוע אותה בבית. היא נועדה למרחב הציבורי. היא נועדה לבן אדם שהולך ברחוב, הוא שומע אזעקה, הוא יודע להתגונן ולהיכנס למרחב מוגן או לפעול על פי מדיניות ההתגוננות, הכי מוגן שיש.
במרחב הביתי יש לנו פורטל פיקוד העורף, רדיו, טלוויזיה וכל ההתקנים שפיקוד העורף מדריך עליהם, שזה מציל חיים ומתריע בזמן אמת, כמו שאתם יודעים. המרחב האישי זה הטלפון. טלפון זה כלי מאוד חשוב. לאחרונה גם, בהתקפה האחרונה מאיראן, ראינו שלטלפון הופצה הודעת "Cell Broadcast", מיידית לטלפון, לכל התושבים.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
לא, לא, סליחה, יכול להיות שזאת גם לא שאלה שהיא בתחום התעניינותך. אני פשוט רוצה להבין איך המדינה יודעת איפה אני גרה.
פבל בלוב
¶
כן.
(מוקרנת מצגת)
אלה שלושת מרחבי ההתרעה. חשוב להבין שהצופר הוא אחד מהכלים לתת לאזרח התרעה, וגם ביו"ש כמובן, ולכן פיקוד העורף גם אמר איך הוא מתייחס לקבלת התרעה בבית, כמו שאתם רואים פה; איך הוא נותן התרעה ברכב, גם זה חשוב, איך אנחנו אמורים לשמוע את האזעקה ברכב אם אנחנו שומעים מוזיקה; וגם איך אנחנו שומעים בחוץ, כשבחוץ, כמו שכתוב, זה יישומון בעיקר והצופר. זאת שיטת ההפצה.
אני נכנס טיפה לנושא הפוליגון. מה זה פוליגון? פעם מדינת ישראל הייתה מחולקת לשישה פוליגונים. לאט-לאט הבינו, שכשאתה מתריע במרחב גדול אתה מאבד את אפקט האמון, כי כל היום צופרים לאזרח. אנחנו רואים גם במלחמה באוקראינה שזה ממש משמעותי. כבר לא מאמינים, כי יש כל הזמן התרעה.
פבל בלוב
¶
בדיוק, אז אתה מכיר את זה.
(מוקרנת מצגת)
מדינת ישראל התפצלה להמון-המון מרחבים. אנחנו מדברים היום על מעל 1,700 מרחבי התרעה. איך זה נראה באפליקציה בצורה פתוחה? אתם רואים, שמתי פה את יצהר, ככה היא נראית בפוליגון שלה. מי שאחראי על זה, זה אני. לאחרונה הכנסתי גם אזור תעשייה בראון, יש לו פוליגון, מתוך הבנה שיכול להיות שיהיה שם אירוע ונצטרך להתריע באזור תעשייה בראון.
פבל בלוב
¶
נכון. במקום להתריע גם בקדומים וגם באזור תעשייה בראון, אני פיצלתי בעדכון האחרון, ממש קרה עכשיו. אני יושב בצורה מאוד עקבית עם הקב"טים ואנחנו מנתחים את כל היישובים עם ההרחבות שלהם, וממש מעדכנים את זה בצורה מאוד מאוד סדורה.
פבל בלוב
¶
אז אני מדייק את זה. כמו שאתם רואים, ככה זה עובד מבחינת הפוליגון.
מה זה אומר "פוליגון"? יש מיקום עצמי של טלפון, את מאשרת אותו שאת יודעת שזה מיקום עצמי, אפליקציית פיקוד העורף מבינה שאת נמצאת בתוך הפוליגון ויודעת לתת לך התרעה למיקום עצמי. אם לא אישרת את זה מהיבטי הפרטיות, אפשר להגדיר אזור עניין באפליקציה, זה אומר: אני רוצה לדעת מתי יש התרעה באזור תעשייה בראון. ואז, כשתהיה התרעה באזור תעשייה בראון, בין אם תהיי שם ובין אם לא תהיי שם, זה יופעל, כי הגדרת את זה.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
כי זה לא על יסוד איכון, אלא זה על יסוד פניית האזרח ומתן ההיתר שלו ככזה לפגיעה בפרטיותו.
פבל בלוב
¶
בדיוק. חשוב להגיד פה, גם בגלל שיש שיבושי GPS. פיקוד העורף יצא בקמפיין, להגיד לאזרח, בדגש בצפון, שיכול להיות שה- GPSיזהה אותך בשדה תעופה ביירות. לכן חשוב בקמפיין להגדיר אזור עניין, כי אתה יכול גם להגדיר שאתה רוצה שיהיה על פי אזור מיקום והמיקום שלך לא היה נכון. לכן עשינו קמפיין נרחב מאוד בפיקוד העורף, עדכנו את התושבים.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
לא רציתי מדיניות היירוט. אני צריך לדעת האם הם מכירים את זה ברזולוציות האלה.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
קודם כול, תודה על ההסברים הסופר יסודיים. רק שנאמר לפרוטוקול, לטובת המאזינים - - -
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
רק רציתי להגיד לך משהו אחד, אולי בגלל החסויה. אז אני אומרת, רק בזהירות הראויה: החלוקה לפוליגונים היא תמיד בהתאם לפוטנציאל ההגנה. לכן הכול מתכתב עם הכול. אני חושבת שככה אפשר לענות לך על השאלה הזאת - - -
פבל בלוב
¶
חבר הכנסת צבי, לשאלתך, הפוליגונים של ההגנה וההתרעה הם מאוד חופפים. הם לא שוכנים באותן מערכות בגלל הסיווג. בפוליגוני הגנה יש גם בסיסים נוספים ועוד מקומות, לכן הם לא נמצאים באותה שכבת האזרח.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
מה שרק מעניין אותי, זה שבסוף מי שיושב בהפעלה של כיפת ברזל – עזוב את המדיניות מתי הוא מחליט מה כן ומה לא, זה כבר לא אירוע של הוועדה הזו. אבל הוא צריך שיהיה לו את המידע.
פבל בלוב
¶
אני אדבר על המקומות, נדייק הכול, אני אענה.
(מוקרנת מצגת)
לגבי ההתיישבות הצעירה. ההתיישבות הצעירה – יש סוגיה. יש לנו חוות, יש לנו מקומות שאני חי איתם כרגע בתפקיד שלי ואני פוגש אותם ומבין את החשש שלהם. בהתיישבות הצעירה שהיא ממש חווה, חוות אביגיל, חוות חגית שעכשיו הייתה נפילה של יירוטים ממש סמוך אליה ופגעה בכבל חשמל.
בעדכון האחרון אני הכנסתי את החוות. חוות מצפה אביגיל – אני שייכתי אותה ליישוב הסמוך, למעון; ולקחתי את חוות מצפה יאיר – ושייכתי.
פבל בלוב
¶
חבר הכנסת, בגלל שהחווה היא דינמית לעיתים, ובגלל ששכבת עדכון לא מתקיימת כל יום, זה מערכות שמתעדכנות - -
פבל בלוב
¶
- - לכן אני, בשלב הזה, בגלל הקצב גם, שיש כמות החוות, נתתי להם קודם כול מענה, מענה לאזרח, ואני שייכתי אותו.
פבל בלוב
¶
יש לו פוליגון בפני עצמו. אבל הן חוות שעדיין קטנות, אי-אפשר להגדיר אותן כל יום. שייכתי אותן בעדכון האחרון ליישוב הסמוך, כמו שאתה יכול לראות פה, הוצאתי את זה מהמערכת אתמול.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
אם העירו לי את ההערה החשובה הזאת, כנראה לא הבנתי נכון. אם יש לי מקום, חווה מסוימת, שיכולה להיות תחת פוליגון - - -
פבל בלוב
¶
אני אשים אותה תחת יישוב קרוב. צריך להגיד, שגם עכשיו, אם תהיי במקום שאין פוליגון, את תקבלי בטלפון, יהיה כתוב: "באזורך יש איום".
פבל בלוב
¶
בואו ניכנס לסוגיות האחרונות.
(מוקרנת מצגת)
אנחנו רואים פה את סוסיא, רואים פה את מצפה יאיר שהוא משויך. הנקודה הזאת ברורה. אנחנו הבנו שהתושב והאזרח לא מבין שם. יצאנו בהסברה, ממש לפני כחודש: "התיישבות צעירה ותושבי החוות" – הינה, כמו שאתם רואים פה – "על מנת לקבל התרעה בזמן אמת, יש להוריד".
ממש הסברנו להם, הורדנו את זה בכל הצינורות כדי שאנשי החוות שלנו ואנשי המקומות שעדיין לא מבינים שיש להם פוליגון משלהם - - -
פבל בלוב
¶
אנחנו עובדים מאוד בשיתוף פעולה, כי בסוף הם נותנים את מנגנון ההגנה כשהם יושבים איתם והם נותנים להם את זה, וגם מסייעים להם בהורדה ובסיוע בהדרכות. אם אני מסתכל בסך הכול, אז בנושא הביתי – האפליקציה; בנושא האישי – כמובן, זאת אפליקציה ועוד רדיו והכול. הפער כרגע זה מרחב הציבורי.
פבל בלוב
¶
על זה תכף אני אתן מילה, כי זאת כרגע הסוגיה, נושא הצופר עצמו, האקטיבי. מבחינת הצופר, ביו"ש היה מ-2005 - - -
פבל בלוב
¶
אם הוא יטעין וישים בטלפון אפליקציית פיקוד העורף ויאשר את מיקומו, הוא יקבל באזורך גם אם אין לו פוליגון.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
זאת אומרת, הוא יקבל ברגע שיש לו אפליקציה, למרות שבאפליקציה הוא לא בתוך פוליגון של כוכב השחר?
שלמה ועקנין
¶
אגב, ההוכחה לכך – אני גר בגבעת זאב, אני שם את המיקום שלי באזורי עניין, אני שם את הילדים שלי בשלפים ובמודיעין ובירושלים. כל זה רק מוכיח שאתה לא חייב להיות בעצמך במקום.
פבל בלוב
¶
אבל חשוב להגיד, כמו שכתבתי פה, שאת החוות שייכתי ליישוב הסמוך. ברגע שהוא יגדיר אזור עניין, לצורך העניין מעון, הוא יידע, גם אם הוא לא הגדיר מיקום עצמי וגם אם יש לו שיבוש GPS. את זה חשוב להגיד.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
אני אתן לך דוגמה. גם כוכב השחר, גם אלון מורה, זה מקומות שפנו אליי שהם לא נמצאים בתוך הפוליגון.
פבל בלוב
¶
נמצא, אני יכול לבדוק לך. חוות קוקו – צריך רגע להסתכל. אני בקיא בחוות, הייתי שם, דיברתי עם כולם. אבל בסך הכול, רוב החוות, כשישבנו בעדכון האחרון, היה המון, אנחנו הקפדנו לתת לאזרח, כדי לאפשר לו.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
אדוני היו"ר, רק אשאל שאלה אם אפשר, כדי שאני אישית יוכל לבוא בהמלצה למישהו להתקין אפליקציה שחושפת מיקום, בהתאם לתפיסות העולם שלי שהפרטיות היא קודש. אז אני רק רוצה לוודא. האפליקציה הזו, שאדם מוריד אותה לתוך הפלאפון שלו, שחושפת מיקום עצמי לצורך קבלת התרעות – היא לא משפיעה על אפליקציות אחרות שבהן יישמת ברורות שאתה לא חושף את המיקום שלך? היא תאפשר? לא בוויז, לא במערכות.
פבל בלוב
¶
נכון, נכון. יש לך אפשרות לבדוק את זה. אתה יכול להיכנס להרשאות, אתה תראה שרק האפליקציה הזאת - -
פבל בלוב
¶
- - תהיה עם הרשאה, ומה נתת לה בהרשאה. גם הפושים – אתה יכול להגיד: אני לא רוצה פושים רועשים, רוצה פושים שקטים. כל אחד יגדיר לעצמו. אתה יכול לראות את זה בהרשאות.
פבל בלוב
¶
פיקוד העורף הקפיד מאוד על כל קמפיין, גם ה-"Cell Broadcast", ההתרעה שקפצה לנו, המפחידה, הסברנו את זה גם בטלוויזיה. האזרח כל-כך מוצף במידע, וחירום, שאמרו לי: הפתעתם אותנו. אמרתי: חבר'ה, תסתכלו, הסברנו ממש, עם המסביר המפורסם של פיקוד העורף. אבל כמובן, בסוף הניסיון המבצעי הוא זה שייתן לאזרח את החוסן גם בהמשך.
פבל בלוב
¶
אני ממשיך. עכשיו אנחנו מדברים על המרחב הציבורי, על הצופר. מבחינת הצופר, פיקוד המרכז ואוגדת איו"ש מ-2005 מדברים על נושא של מאחז, מדברים על הנושא הזה, גם בהיבטי הגנה קודם כול, לתת מענה הגנתי. אני נכנס רגע לחוות דעת חיובית של היועמ"ש "הצבת מרכיבי ביטחון במאחזים", שזה היה ב-15.5.23. התוכנית קוראים לה "מבט ישיר". בתוכנית הזאת נכתב שאלו חמשת מרכיבי ההגנה שהם יהיו נתיקים בחוות, לצורך העניין במאחזים.
שלמה ועקנין
¶
בעקבות המסמך של משרד המשפטים של מיודענו שהגביל מאוד את כל הסיוע במאחזים, בהתיישבות הצעירה.
פבל בלוב
¶
(מוקרנת מצגת)
יש פה את התהליך, יש פה גם את המסמכים, צירפתי אותם לסקירה. יש פה תהליך ארוך שאני לא נכחתי בו, אני נכחתי ב-23'. למעשה, היועמ"ש אישר להתקין חמישה מרכיבי הגנה שהם יהיו נתיקים. מה זה נתיקים? במידה שממשלה תרצה אולי יום אחד לנתק אותם, אפשר יהיה לנתק אותם.
בסעיף ה' כתוב פה
¶
"מערכת כריזה וצופר". הוא חלק ממרכיב ההגנה ולכן ניתן להתקין היום צופר פיזי במאחז. כמובן, הוא לא יכול להיות על גג. הוא יכול להיות על בטונדה, כמו שמותקנים עמודי חשמל על בטונדה ושער על בטונדה. הכול יהיה נתיק.
הגענו עם הסוגיה הזאת לפיקוד העורף, העלינו את המסמך ופיקוד העורף אישר את הצורך. זה קרה ממש בפברואר האחרון. רק מה? צריך להגיד שאנחנו נמצאים במלחמה, ובסדר העדיפויות התקנות צופרים כרגע בפיקוד המרכז, גם אחרי שיח עם האלוף רפי, הוא בסדר עדיפות יותר נמוך מהצפון. התקנו שישה צופרים במלחמה ביו"ש, ביחס להרבה יותר שהתקנו במרחבי הלחימה שלנו.
זאב אלקין (הימין הממלכתי)
¶
זה לא משתנה לאור שתי נסיבות. אחת, התרחבות הירי של החיזבאללה מהצפון, שמגיע לפחות לאזורים שומרון ומטה בנימין כמו שראינו. ושתיים, כל האירוע האיראני שהוא דווקא תופס את האזור של איו"ש, צריך עזרה משמעותית, כי חלק גדול מהיירוטים למעשה מתבצעים מעל יו"ש.
פבל בלוב
¶
ולכן הצורך שם לתת בשלב זה מענה הוא הרבה יותר חיוני, נראה לי לכולם פה ברור. למרות זאת, אני חייב להגיד, אני התקנתי שישה צופרים בתקופה האחרונה, אני יכול גם לציין איפה. כמובן שהפער הזה יושלם, אבל זה לא יהיה מיידי.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
אני רק רוצה לומר לפרוטוקול בהתייחס להנחיות הייעוץ המשפטי לממשלה במהלך השנים בהקשר להשקעת ביטחון ביהודה ושומרון. אין לחוות הדעת הללו, המתפתחות – אגב, משנת 2005 ולפחות בעשור האחרון – על מה להישען. ברמה המשפטית, הייעוץ המשפטי לממשלה עשה דיסרטציה משפטית שגויה בעליל כדי לשרת את הנרטיב שלא תהיה הגנה, בין השאר על מאחזים וחוות ביהודה ושומרון. ולא סתם יש עכשיו חוות דעת, שאתה ברישומים שלך קראת לה חוות דעת חיובית, לטובת העניין.
אז אני רק רוצה לומר שאין שינוי במצב המשפטי וחוות הדעת החיובית הלכאורה הזו מלמדת שכל חוות הדעת הקודמות לא היה להן על מה להישען. צר לי שפה התערבו בצורה בריונית ממש בכוחו של הריבון ביהודה ושומרון וסירסו את כוחו וחובתו לדאוג לביטחון מתיישבי יהודה ושומרון. לפרוטוקול.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
רק רגע. אדוני הסגן אלוף, חלילה, אתה עושה לנו פה סקירה מאוד יסודית. אבל כשאתה מעיר איזושהי הערה, אנחנו מעירים את הערותינו שלנו, כי אנחנו בסוף גורם מפקח, גם בוועדה שהיא פתוחה.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
חשוב שהציבור יידע את זה. לפחות טלי, שהיא מכירה הרבה מה קורה ביהודה ושומרון, לא הכירה את הדבר הזה. זה דבר חשוב שהציבור יידע.
פבל בלוב
¶
לגבי התרעה. פה נכנסת חטיבת ההתיישבות. חטיבת ההתיישבות הגיעה ואמרה: חבר'ה, פיקוד העורף, אנחנו רוצים לממן את הצופרים כדי שהתהליך יהיה יותר מהיר. החטיבה להתיישבות שמה פה כמעט 5 מיליון שקלים.
פבל בלוב
¶
ולכן הוא אמר שכרגע מוכן לתת מענה למרחב יו"ש, להשקיע כ-5 מיליון שקלים ולרכוש את מערכת ההתרעה הזאת, באופן מכרזי, שהוא מקיים אותו, דומה לפיקוד העורף, בהתייעצות, ואנחנו נסייע במכרז הזה. כרגע זה בדיוק השלב במכרז. אני לא נכנס לסיפור המכרז. פיקוד העורף אמר: אהלן וסהלן, אם אתה תביא את - - -, אנחנו נכניס אותם למאחז האחזקה שלנו. אחזקה היא דבר מאוד חשוב.
פבל בלוב
¶
התחזוקה שלהם והכשירות שלהם שאני רואה במערכות שלי יהיו חלק. המימון שלהם כרגע יהיה על ידי חטיבת ההתיישבות.
(מוקרנת מצגת)
כאן אפשר לראות את הפילוח.
פבל בלוב
¶
- - כמובן, בשילוב עם אלוף הפקמ"ז ומפקד אוגדת איו"ש. ההסתכלות הראייתית פה היא לא מי מבקש הכי חזק, אלא גם בראייה אסטרטגית – איום אל מול מודיעין. לכן כרגע זאת הרשימה ששמנו פה, וזה כרגע התהליך.
ביקשתם לתת דוגמאות להפעלת המדיניות. נתתי פה מספר דוגמאות כדי שתוכלו להתרשם. יש הרבה דוגמאות. הדוגמה האחרונה היא התרעה שהייתה במצפה חגית, זה אירוע שנפל, רסיסים בסמוך, ופגע בעמוד חשמל, השבית אותם מחשמל לכמה שעות.
פבל בלוב
¶
התיקון היה פחות משעתיים. זה מצביע על מוכנות הרשות לתת מענה. תוך שעתיים התקלה טופלה, חשמל חזר. זה מצביע על כוננות ומוכנות הרשות. במקרה זה זו הייתה מטה בנימין שטיפלה בתקלה באופן מיידי. לי לפחות זה היה מאוד משמח, שרשויות שלנו משתפות פעולה ומוכנות לחירום בצורה בלתי-רגילה.
קודם כול, חשוב להגיד, מצפה חגית קיבלו התרעה. חשוב להגיד, הם קיבלו. הם היו משויכים לפוליגון של אלון. הדבר השני, איך אנחנו יודעים? קודם כול, רואים פה באפליקציה וגם בפורטל.
פבל בלוב
¶
(מוקרנת מצגת)
איך אנחנו מקבלים פידבק? אנחנו מסתכלים בסוף בחדשות, וכתוב, כמו שאתם רואים, מדוברות של מועצה אזורית בנימין: "לפני זמן קצר שוגר טיל, אזעקות הופעלו במספר יישובים במזרח בנימין, יישובים שלא הופעלה בהם אזעקה הם מחוץ לאיום".
בגלל הפיצול של הפוליגונים הקטנים יש הרבה יישובים סמוכים ששומעים את האזעקה אצל שכן ושואלים: למה אין לי אזעקה? יכול להיות שאתה לא נכנסת לפוליגון, הכול בסדר.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
זה בדיוק העניין, זה בגלל שהם לא בפוליגון או שבגלל שהם מראש לא היו בפוליגון.
פבל בלוב
¶
אבל מצד שני, היישובים הסמוכים, השכונות, פתאום אומרים שהם שומעים, גם אשקלון שפיצלנו ועוד מקומות. יש לזה מחיר אל מול תועלת.
(מוקרנת מצגת)
"הטיל נפל בשטח פתוח, אין נפגעים". אתם רואים את כל זה.
הדוגמה השנייה. זה ממש צילום מסך מהטלפון שלי: אני מחובר לגזרה שאני משרת אותה, פה רואים ממש מטח שהיה ב-23.9, ירי לקדומים, עמנואל, ברוכין, חוות גלעד. את כל ההתרעות האלה של פיקוד העורף אנחנו רואים ממש על צג המסך שלי. אנחנו רואים שהם קיבלו התרעה. ואנחנו רואים שהאנשים – לזכותם להגיד, אולי יש חלק ששומעים אותי, על ההתנהגות המופתית שלהם וההתנהגות הבלתי-רגילה והתנהלות חירומית, אנחנו מצליחים.
פבל בלוב
¶
נושא המיגון. חבר הכנסת צבי, צריך להיערך לזה, גם בדיון ממוקד. יש רמ"ח מיגון, יש הכול. יש גם לזה כמובן את כל הפירוט הנ"ל. בלי לתת לך מידע של זה, פשוט זה נראה לי לא הוגן.
פבל בלוב
¶
ברור, כמובן שנעשית על זה עבודה. נעשה על זה מיפוי מאוד יסודי, גם הבקעה וגם אזור של ים המלח, מרחב היירוטים שלנו לאחרונה. לציבור יש לא מעט חשש, ולכן אנחנו מטפלים גם במיפוי בשלב הזה. גם בנושא התיעדוף פה, אחרי שיח שלי עם רמ"ח מיגון, כרגע התיעדוף הוא לכיוון חזית המלחמה שלנו, החזית הראשית שלנו. זה לא אומר שזה מונע מאחריות.
פבל בלוב
¶
זה באחריותי. אנחנו מבינים, ממפים את הפער, כמו שממפים פער התרעה. הקב"טים הם פעילים, הם השליחים, הם מקבלים המון שיחות והם מעבירים הכול אלינו.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
הצו שמתיר בכל המדינה לשים מיגוניות בלי היתר בנייה, הוא חל גם ביהודה ושומרון?
פבל בלוב
¶
אני חייב להתייחס. יש דברים שאני ממש נערכתי גם עם יועמ"ש איו"ש וגם עם יועמ"ש פקע"ר. יש סוגיות שאני לא רוצה להטעות אתכם. יכול להיות ששווה יהיה לעשות דיון המשך.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
הרי מה קורה בכל הארץ? במקומות שאתם לא שמים לפעמים הרשות שמה. השאלה, בסוף, אם הרשות עכשיו רוצה לשים מיגונית, לצורך העניין בחוות גלעד, היא יכולה לבוא ולשים את זה? היא תקבל מכם היתר הובלה?
פבל בלוב
¶
חבר הכנסת צבי, אני לא רוצה להיכנס לסוגיה הזאת, כי אני באמת פחות שולט בה ואני לא רוצה להטעות פה גם את הציבור.
שלמה ועקנין
¶
לא. היא לא מתייחסת, שם אין בעיה של היתר הובלה-שינוע, נוהל שינוע. אבל כל ההליך התכנוני, הוא מקצר אותו לאפס.
שלמה ועקנין
¶
לא, זה לא נפתר. העליתי את זה, אליצור אמר שהוא מטפל מול האלוף. אגב, לא רק זה, גם מרכיבי ביטחון אחרים שניתן להקים ללא - - -
שלמה ועקנין
¶
אז אני כבר אומר לך שיש כאלה שרכשו, מעט מאוד. אנחנו פועלים עכשיו, בגלל סדרי העדיפות שדובר עליהם. אני עוזב כרגע את הזכאות עד איזו שנה פיקוד העורף מחויב, המדינה מחויבת, והחל מאיזו שנה לא. אנחנו נעזרים בתרומות, להתחיל להביא מספר מיגוניות קטנטנות לקדם ערבה, למחנה גדי ולכל מיני מקומות. יש גן ילדים, 50 ילדים, 50 משפחות – ללא מענה.
שלמה ועקנין
¶
יש סוגים שונים. אנחנו הולכים על גדלים מסוימים. ככל שהפטור הזה יחול גם עלינו זה יקל מאוד.
פבל בלוב
¶
- - יו"ש היא די צעירה בבנייה שלה ולכן יש ממ"דים לרוב האנשים. מצב של יו"ש הוא הרבה יותר טוב ממצב של - - -
פבל בלוב
¶
בהר חברון, בגלל האיום הדרומי ובית הספר שמאוד רצינו לפתוח, הצבנו שם שתי מיגוניות. צריך להגיד, שוב פעם, שכרגע מתבצע מיפוי יסודי. אני אחרי שיח עם רמ"ח מיגון. אל מול מרחב הלחימה שלנו כרגע, להגיד שהמיגונית הראשונה תגיע ליו"ש – אני אומר בוודאות שזה לא נמצא שם. אני מתייחס למה שאני יודע.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
אתם צריכים לקדם את האירוע הזה, לפחות לאפשר למועצות לשים, או לחטיבה להתיישבות כמו שהיא שמה את מערכות הכריזה.
שלמה ועקנין
¶
אני יכול לומר לך שהנושא הזה הועבר להגמ"ר שאמר שהוא מטפל מול אלוף הפיקוד. זאת התשובה שקיבלתי. ואגב, בדיונים, דיוני התקציב נקרא להם, בשיתוף ראשי המועצות הרלוונטיים וכך הלאה, עם שרת ההתיישבות, כשהיה צריך להתעדף סוגי נושאים מתוך הרשימה – אחד מהם היה צופרים, כן. אבל ראשי ההתיישבות וההחלטה הייתה שלא מתעדפים בתיעדוף גבוה את כל נושא המקלוטים האלה. לא שלא צריך.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
אבל רק שיהיה ברור. אני רוצה לומר גם לטובת שרת ההתיישבות וגם בכלל לכל מי שמקשיב לנו. כשאנחנו נתנו את הפטור בחקיקה מתכנון ובנייה, זה היה לאנשים פרטיים. אני רוצה להבין למה ביהודה ושומרון אין איזשהו חיווי דעה משפטי שהאלוף יקבל לידיים שלו ויאפשר לאדם פרטי לשים איזו מיגונית שהוא רוצה בחווה, בלי כל הליך התכנון. זאת השאלה שלי. אדם עושה את זה לא מתקצוב של המדינה, אלא מתקציבו שלו. למה לא?
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
בוא נראה לאיפה זה יתקדם. למיטב ידיעתי כן יש שבעה מקומות שאישרו בהם לשים ממ"מ.
פבל בלוב
¶
יש מקומות ספציפיים, אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר. אבל, שוב פעם אני אומר, מתי יונח שם פיזית – הדבר הזה הוא לא בשליטתי, אלא זה בצורך הקיים, וזה יהיה - - -
פבל בלוב
¶
נכון. אבל אם לא הייתה החטיבה להתיישבות, פיקוד העורף היה משלים את הפער. יכול להיות שזה היה לוקח - - -
פבל בלוב
¶
לגבי השאלה שנשאלתי פה על ידי חבר הכנסת, לגבי היירוטים. אני לא נכנס לזה, כי זה דיון מאוד פתוח. אבל אגיד שקיימים יירוטים ביו"ש, ראינו את זה גם עכשיו, יירוטים שהתרחשו במרחב שלנו, וחלק ממנגנונים שלנו במיפוי - - -
פבל בלוב
¶
אלוף פיקוד המרכז הוא הריבון, אנחנו מתייחסים לזה ככה, חשוב לציין את זה. לכן אני לא רוצה להתייחס בדיוק, אני גם לא חשוף לזה. זה לא המקום.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
אני רק רוצה לדייק את המסקנה מבחינתנו לגבי ממ"דים, ממ"מ. אנחנו מחכים לתשובה, לראות האם יכולים לקבל אישור עקרוני לשים את זה.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
אישור עקרוני זה כמו שיש בשאר המדינה, לשים בלי היתר בנייה. הרשות יכולה להציב, אז שתוכל לעשות את זה גם ביהודה ושומרון. זה יכול לקצר הליכים עד שאתם תגיעו בתיעדוף שלכם ליהודה ושומרון. זה דבר ראשון.
דבר שני, לגבי מערכות כריזה. יש לנו פה מהחטיבה להתיישבות. אנחנו מחכים מתי שאתם תשימו, נחכה לביצוע הזה. ויש אפליקציה, שזאת בעיניי הבשורה הכי גדולה, שבן אדם יכול להגדיר את עצמו בתוך המקומות האלה. כמה מקומות שאין להם היום התרעה – שיפנו לקב"טים כדי שהם יעשו את זה מולכם.
יש פה עוד שאלות?
זאב אלקין (הימין הממלכתי)
¶
יש לי שאלה עובדתית, לא יודע אם יהיה לך הסבר. למה כשיצאה החמרת מדיניות לקראת ההתקפה האיראנית אזור יהודה לא נכלל בה, למרות שהוא מזרחי והוא פוגש את הירי ראשון?
פבל בלוב
¶
במדיניות ההתגוננות יו"ש אני החלטתי, יחד עם אלוף פקמ"ז ואלוף פקע"ר, להפוך אותו להיות צהוב במדיניות. הוא הפך להיות צהוב. המשמעות היא – הגבלנו התקהלות.
פבל בלוב
¶
אני מדבר איתך על זה. השיקולים פה הם חלק משיקולים מבצעיים, שיקולים שאני לא יכול להגיד אותם, אבל הייתה מדיניות שהשתנתה, כמובן בחלק מאזור איו"ש. למה לא ביהודה? זה שיקולים מבצעיים, זאת החלטה שכרגע התקבלה בשיח.
פבל בלוב
¶
לאחר מכן כמובן החמרנו את זה בכל האזורים והדרכנו את האוכלוסייה גם ממש דקות ספורות לפני ההתקפה. גם ביהודה כמובן הדרכנו אותם. בדיעבד, אנחנו עושים תחקירים, לומדים מהאירועים האלה ומנסים להשתפר כל הזמן. סך הכול, אני חייב להגיד, במבחן התוצאה המרחב האזרחי פעל בצורה מופתית, לפחות ביו"ש, והמון הודו לי ברשויות על תהליך סדור מאוד שהקימו.
גם השיח של הרשות אל מול התושבים היה מאוד אחיד בעיניי, במסר שלנו.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
לא, על ההודעה על חזרה לשגרה שחלק קיבלו, חלק לא קיבלו. אחרי זה קיבלו עוד פעם: "תחזרו למרחבים המוגנים". היה איזה בלבול שם.
פבל בלוב
¶
"Cell Broadcast" – זה משהו שלא שולטים בצליל שלו. הרבה פנו אליי ואמרו: "תשמע, הפחדת אותנו עוד פעם". אנחנו לא שולטים בצליל שלו. אנחנו עובדים על זה, אבל לא נראה לי שכרגע יש בשורה על זה.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
הבנתי. תודה רבה על הסקירה החשובה הזאת. אגב, חייב לומר בהזדמנות הזאת שאני מתרשם שעושים עבודה - -
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
- - בכלל, בהקשר הזה של מרכיבי הביטחון בהתיישבות הצעירה הייתה פה עבודה מאוד יסודית ומאוד מקיפה של פיקוד המרכז.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
זה המקום להגיד תודה רבה בהקשר הזה. זה שינוי אחרי, כמו שאמרנו, שמאז 2005 לא קרה, ובעקבות חוות הדעת החדשה הזאת נכנסו לזה לעבודה יסודית. יש פה אירוע שהוא דרמטי ומשמעותי. חיים הרבה מאוד אנשים בהתיישבות הצעירה ומגיע להם ביטחון. אז באמת, תמסור תודה לחבר'ה אצלכם. אני יודע שגם במלחמה עבדו על זה מסביב לשעון הרבה מאוד צוותים אצלכם בהקשרים האלה. המלחמה פרצה שנייה אחרי שחוות הדעת הזאת הגיעה ועבדו על זה כמו שצריך, אז באמת תודה רבה.
וכמובן, לאליצור טרבלסי על הקידום שהוא קיבל, אני חושב שקידום ראוי על עבודה יסודית.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
רגע, אני רוצה להבהיר. אין לנו טיפת אופוריה. אנחנו מזהירים. אני אומרת את זה בשיא הרצינות.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
קודם כול, אני אדם לא אופורי בכלל. ממש לא. אני אדם פסימי, אני כל הזמן מודאגת, ואני תמיד שמה את הכול to be on the safe side לארבע רמות מעל. אז אין לנו שום טיפת אופוריה. אדרבא, כמו שאמרתי בפתיח, אני מאוד מודאגת מהזירה הזו, מאוד מאוד מודאגת מזירת יהודה ושומרון, לא בהקשר של יירוטים ומוגנות, אלא מטרור גרילה כמו שראינו באוקטובר, כמו שאני רואה בשומרון את התכונה הזו, של ג'יפים שנוסעים עם מספרים לבנים. יש שם אמל"ח בכמות אדירה.
אומנם הצבא עושה שם פעילות מאוד מאומצת, מאוד עצימה. אבל אני לא סומכת על פוטנציאל סיכון לא רגיל של קיני הטרור השונים שחלקם קשורים לחמאס, חלקם קשורים לג'יהאד האסלאמי הפלסטיני וחלקם הם גם מחבלים בודדים. אז אני מאוד מודאגת.
הכרת הטוב שלנו כאן הייתה בשתי רמות. המוכנות של סגן אלוף פבל לדיון עצמו והבאת החומרים; והעובדה שבזמן קצר, בשים לב לשינוי מצב משפטי, הייתה היערכות מאוד ניכרת. על זה הייתה הכרת הטוב. זה שזה לא מושלם, וזה שיש עוד דברים שצריך לעשות, גם שמענו מסגן אלוף פבל, שזה גם מה שנעשה בזמן אמת, תיקונים כל הזמן.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
אני לא חשודה במתן מחמאות לאנשי הצבא כמו שאתה יודע. בדרך כלל הצמרת סופגת ביקורות ממני רוב הזמן. כשזה ענייני ונכון, אנחנו אומרים מה שצריך לומר בכבוד ובהרבה הערכה.
שלמה ועקנין
¶
קודם כול, תשבחות. בתור אחד שהיה קצין הגמ"ר עד שנת 2004, לא זכיתי ל-2005 עם המסמך הזה של משרד המשפטים. אגב, אני רוצה לומר לכם, אני איש פיקוד העורף מתחילת דרכי אחרי שזרקו אותי מחיל המודיעין כי גילו שאני - - -
שלמה ועקנין
¶
לא, לא, אחרי ששלחו אותי לעתודה אקדמית גילו שיש לי משפחה במרוקו. איך זה יכול להיות? גם שלחו אותי ללמוד, גם מימנו. אבל לא משנה.
אני רוצה לומר שהשינוי פה הוא שינוי דרסטי, בכל ההיבטים. ובאמת, אפרופו תחושה, תאמינו לי, תחושת תושב יו"ש או תושב ירושלים או תל אביב, אותה תחושה באשר לטיפול וליחס. אני אומר את זה גם בהקשר של העורף וגם בהקשר של פיקוד המרכז. פבל וקודמתו שירן הכניסו פה סטנדרטים חבל על הזמן.
דבר שני. נאמר פה 21 רשויות – ובתור אנשי יו"ש לא ראיתי אתכם קופצים: "למה 21 ולא 25?" – כי השאר הוא בטיפול מחוז ירושלים של פיקוד העורף, רק לקחת בחשבון, מעלה אדומים, גבעת זאב, הר אדר וכך הלאה.
לגבי הבעיה, כשאמרתי "אופוריה". הבעיה המרכזית – תגיד לי בבקשה, פבל, יגיע הצופר למצפה יאיר שליד סוסיא, יהיה לו פוליגון נפרד? האם הבנו את השאלה? היום סוסיא ומצפה יאיר מחוברים בנימה כזאת צרה - - -
שלמה ועקנין
¶
אל תביא לי את חוות גלעד. זה יישוב? זה נקרא חווה. חברים, חוות גלעד כן, 99 אחרים לא. בעצם, לא נותנים מענה למקום שהוא יכול להיות עם 40, 50, 60 משפחות.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
שנייה, שלמה, זאת שאלה שאנחנו צריכים לשאול אותה, אתה אומר אותה כקביעה. זה בגלל שאסור לכם משפטית?
שלמה ועקנין
¶
איפה הנזק? כשאתה רוצה להפעיל אזעקה בהתיישבות הצעירה, במצפה יאיר, אבל לא בסוסיא, אתה מנוע. למרות שאתה רוצה לצמצם את זה רק למצפה יאיר, אתה מפעיל גם את סוסיא, כי הן באותו פוליגון. ופה אני חושב שההישג הנדרש מהדיון הזה הוא הגעה למצב שוויוני ביחס לישראל.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
בדיוק. עוד פעם, אני לא חשודה באהדת המערכת ובאהדת הייעוץ המשפטי לממשלה בוודאי שלא. אני רק רוצה להבין. אם ממילא אין לי פה עניין של תקצוב יתר או עבודת יתר, להפך, ככל שאפשרי, אתה אומר לי שאתה בודק טכנית האם אפשר להגדיר מקום מסוים אל מול פוטנציאל היירוט, אל מול פוטנציאל זה או אחר, האם אני יכול להגדיר חווה כפוליגון עצמאי.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
מקום מסוים – אם אפשר להגדיר אותו כפוליגון עצמאי? או, האם יש מדיניות? זאת השאלה שלי. קודם כול, מהרגע שהבנתי שזה לא עניין של תקציב, אני רוצה להבין האם באמת יש מדיניות שמקומות מסוימים, שהגדרת היישוב היא נתונה במחלוקת, לצורך העניין אליבא תפיסות עולם לא שלי, האם יש מניעה בגלל זה להגדיר אותם כפוליגון עצמאי?
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
גם, אפרופו דיברנו על אלון מורה, כרגע באפליקציה לא מופיע פוליגון. בלי נחלת יוסף ובלי סקאלי.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
אז אני רוצה לומר, לפרוטוקול, שאין היגיון. אם הרעיון של חלוקה לפוליגונים הוא ליצור אמון במערך פיקוד העורף ובמערך ההתרעות, אז במקום שאין בו דרישה לתוספת תקציב אין היגיון לקבוע שאם אין לך סמל יישוב אתה לא יכול להיחשב לפוליגון.
הרעיון בחלוקה הזו הוא להגביר אמון במערך פיקוד העורף ובמערך ההתרעה. אני אומרת כאן בזהירות הראויה, שהנרטיבים – לא שלך, סגן אלוף פבל – של צמרת צה"ל בהתייחס ליהודה ושומרון ידועים וברורים לצערי הרב. בעיניי, הנרטיבים של פסלות ופגיעה בחשיבות ובחוסן של יהודה ושומרון ככזו עבור מדינת ישראל – לצערי, צמרת צה"ל שוגה בזה מאוד, שזה לא אתה כמובן, סגן אלוף פבל.
אבל גם בהינתן הטענה הזו, של שירות נרטיב שהוא לא תפיסת העולם שלי בהקשר ליהודה ושומרון, אין היגיון. מקום שהמבחן של חיזוק האמון של האזרח במערך התרעות הוא חלוקה לפוליגונים, אין היגיון לא לחלק לפוליגונים.
טלי גוטליב (הליכוד)
¶
עוד פעם אני אומרת. אם זה לא עניין תקציבי, אלא עניין של מדיניות, אין היגיון. כשהתבחין לחלוקה הוא אמון, צריך לעשות פה - - -
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
בדיוק, זה מאוד פשוט. כמו שאתה בעצמך אמרת, שהסיבה שהרחבתם מ-1,700 פוליגונים בישראל לשישה פוליגונים היא כדי להגדיל את האמון.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
כשאתה אומר שאתה לא יכול בהיבטים תכנוניים, אני מבין. אבל בהיבט של התרעה, איזה היגיון יש לחבר רק בגלל שלו יש סמל יישוב ולו אין, ואז לשים אותו בהתרעות מתי שבכלל לא אמורות להיות לו התרעות וההפך?
זאב אלקין (הימין הממלכתי)
¶
הרי עובדה שלא עושה את זה. הדוגמה של מצפה חגית שהראית לנו רק לפני רגע מראה שאתה קובע פוליגון לא לפי שיוך מוניציפלי, כי סמל יישוב של מצפה חגית הוא לא באלון, לפי מה שאני זוכר לפחות. נכון? אתה צריך לדעת. זה מכמש לדעתי.
שלמה ועקנין
¶
לאן מקבלים דואר? שאלה טובה. בדיון הבא שיש, על הסלולר, אתה תראה איך אנשים נוסעים ליישוב השכן לקחת את הדואר.
זאב אלקין (הימין הממלכתי)
¶
למה אני מביא את הדוגמה הזאת? בעיניי זה מראה. ממילא כשאתה מקבע שיוך לפוליגון, אתה לאו דווקא הולך לפי שיוך מוניציפלי, אלא לפי קירבה גיאוגרפית. אם זה העיקרון, אז אין סיבה – קירבה גיאוגרפית לא מחייבת לחבר שני דברים לפוליגון אחד – לא לפתוח פוליגון נפרד.
שלמה ועקנין
¶
הסוגיה היא לפי מי שמנמק או מתרץ משפטית. איך מתגברים על זה? אני אשמח שתסייעו בידינו, כי זה גורם לקושי הזה.
שלמה ועקנין
¶
ודרך אגב, לרגע לא חשבנו לבקש את זה עבור חוות או עבור לא יודע מה, כי זה כמעט בלתי-אפשרי.
היו"ר צבי ידידיה סוכות
¶
אבל מה שאמרת מקודם זה כלל שאני לא הכרתי אותו, אני חושב שגם חברי הכנסת אחרים לא הכירו אותו ואני לא בטוח שאזרחי ישראל מכירים אותו, שברגע שאתה נותן לו את האישור לזהות את המיקום איפה אתה נמצא בארץ, גם בשטח פתוח, הוא מביא לך התרעה. זה דבר חשוב.