פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וחמש
הכנסת
2
ועדת הכנסת
21/02/2024
מושב שני
פרוטוקול מס' 132
מישיבת ועדת הכנסת
יום רביעי, י"ב באדר התשפ"ד (21 בפברואר 2024), שעה 10:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-25 מתאריך 21/02/2024
קביעת מסגרת הזמן לדיון סיעתי על הודעת הממשלה לפי סעיף 32(א) לתקנון מיום י' באדר א' התשפ"ד - 19 בפברואר 2024 – לפי סעיף 28(א) לתקנון., המלצת יושב ראש הכנסת וסגניו בדבר מועדי הכנסים במושב השני של הכנסת ה-25 – לפי סעיף 18 לתקנון.
פרוטוקול
סדר היום
1. קביעת מסגרת הזמן לדיון סיעתי על הודעת הממשלה לפי סעיף 32(א) לתקנון מיום י' באדר א' התשפ"ד- 19 בפברואר 2024 – לפי סעיף 28(א) לתקנון.
2. המלצת יושב ראש הכנסת וסגניו בדבר מועדי הכנסים במושב השני של הכנסת ה-25 – לפי סעיף 18 לתקנון.
מוזמנים
¶
מזכיר הכנסת דן מרזוק
סגנית מזכיר הכנסת אלינור ימין
סגנית מזכיר הכנסת ראדה חסייסי
יועצת משפטית לכנסת שגית אפיק
רישום פרלמנטרי
¶
אתי אפלבוים
רשימת הנוכחים על תואריהם מבוססת על המידע שהוזן במערכת המוזמנים הממוחשבת. ייתכנו אי-דיוקים והשמטות.
1. המלצת יושב ראש הכנסת וסגניו בדבר מועדי הכנסים במושב השני של הכנסת ה-25 – לפי סעיף 18 לתקנון.
2. קביעת מסגרת הזמן לדיון סיעתי על הודעת הממשלה לפי סעיף 32(א) לתקנון מיום י' באדר א' התשפ"ד - 19 בפברואר 2024 – לפי סעיף 28(א) לתקנון.
היו"ר אופיר כץ
¶
בוקר טוב. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכנסת. הנושא הראשון: קביעת מסגרת הזמן לדיון סיעתו על הודעת הממשלה לפי סעיף 32(א) לתקנון מיום י' באדר א' התשפ"ד, 19 בפברואר 2024, לפי סעיף 28(א) לתקנון.
יש לנו היום את הדיון הסיעתי שבו יהיו 3 דקות לכל סיעה ושר מסכם שהוא לא מוגבל. אנחנו רוצים גם, אם אפשר להכניס, את זה אחרי הטרומיות, לפני ההצעות לסדר, אם זה מקובל על חברי הוועדה.
שגית, את רוצה להתייחס?
היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק
¶
לעניין המיקום על סדר-היום. בעיקרון היום זה יום של כנסת ולכן זה היה צריך להיות בסוף סדר-היום מכיוון שמדובר בסעיף 32(א) שעניינו הודעת ממשלה, דיון והצבעה בנושא הזה. אבל ככל שיש פה הסכמה של כל המשתתפים בדיון, לפי סעיף 142 לתקנון אתה יכול לעשות את מה שאתה מבקש.
זאב אלקין (המחנה הממלכתי)
¶
אגב, אם כבר, סעיף 32(א) מדבר שהנושא, במידה והח"כים ביקשו, יובא להצבעה בישיבת הכנסת הרגילה הראשונה. לכן, מבחינה זאת, זה שונה מבקשת ממשלה חדשה ששים בסוף סדר-היום.
זאב אלקין (המחנה הממלכתי)
¶
פה כאילו התקנון מחייב לעשות את זה ביום רביעי. לכן לשיטתי אפשר לשים גם לפני הטרומית. אני לא אתעקש על זה אבל זה שונה מחקיקה ממשלתית רגילה או בקשה ממשלתית.
היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק
¶
אני מסכימה שזה שונה מחקיקה ממשלתית רגילה ושזה יותר פשוט מעניין אחר שהוא הצעת חוק ממשלתית. או במקרה ההפוך אם היינו ביום ממשלה והיו רוצים לשים הצעה-לסדר, לצורך העניין. זה קובע את הישיבה הראשונה, אבל לאו דווקא את המועד והעיתוי. הישיבה הראשונה, כמו שנאמר כאן, גם אולי היתה אתמול.
נעבור לסעיף השני שעל סדר-היום
¶
המלצת יושב-ראש הכנסת וסגניו בדבר מועדי הכנסים במושב השני של הכנסת ה-25, לפי סעיף 18 לתקנון.
מי מציג? דן, בבקשה.
מזכיר הכנסת דן מרזוק
¶
ביום שני האחרון התקיימה ישיבת נשיאות שבמהלכה הביא יושב-ראש הכנסת, בהתייעצות עם הסגנים, את המתווה של מועדי הכנסים במושב השני ומועד תחילתו של המושב השלישי.
לפי ההצעה שמונחת בפניכם, שדורשת את אישרה של ועדת הכנסת, כנס החורף, כזכור, נפתח ב-15 באוקטובר ויסתיים ביום ראשון, כ"ח באדר ב', התשפ"ד, 7 באפריל 2024. במהלך חודש מרץ יש לנו את חג הפורים. הוא יחול ביום ראשון 24 במרץ. לכן, גם בהתאם לתקדימי עבר, לא תתקיים ישיבת כנסת בשושן פורים שיחול ביום ב', ט"ו באדר ב', 25 במרץ 2024.
מזכיר הכנסת דן מרזוק
¶
אנחנו כרגע לא מדברים על סדר היום של חודש מרץ. אני יכול להגיד לך מה היה בעבר. יום שלישי התחיל באי-אמון כרגיל.
היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק
¶
אם אתם מחליטים עכשיו לבטל את יום שני, זה ביטול של יום שני. לא יהיה אי אמון ביום שלישי. זה שינוי על כל המשתמע.
מזכיר הכנסת דן מרזוק
¶
אני לא חושב שנושא האי-אמון הוא לעכשיו, אם יהיה או לא יהיה. אם מבטלים את הישיבה - - -
מזכיר הכנסת דן מרזוק
¶
אנחנו מדברים על תחילתו של המושב השני כרגע. כזכור, אנחנו נצא לפגרה ב-7 באפריל ונחזור מהפגרה אחרי יום העצמאות ב- 19.5.2024.
כנס הקיץ יסתיים ביום ראשון, 28 ביולי 2024. במהלך כנס הקיץ יחול חג השבועות בימים שלישי ורביעי, 11 ו-12 ביוני 2024. לכן, גם בהתאם למה שנהוג בכנסת, לא יתקיימו ישיבות בימים הללו. תהיה ישיבה אך ורק ביום שני באותו שבוע.
לגבי פתיחת המושב השלישי אחרי פגרת הקיץ, אנחנו נפתח את המושב השלישי מייד בשבוע שלאחר החגים, קרי, ביום כ"ה בתשרי התשפ"ה, 27.10.2024.
ארז מלול (ש"ס)
¶
אני רוצה להתייחס לפתיחת המושב השלישי. ביום הזה חל יום האזכרה של כל הנרצחים של ה-7 באוקטובר. כיוון שהם נרצחו בשמחת תורה, שמחת תורה יוצאת ביום חמישי ושישי שבת אי-אפשר לעשות אזכרה. כל האזכרות בכל הארץ ומדובר באלפים ועלייה וכל מיני טקסים ביום ראשון ושני. אני חושב שצריך לפתוח. לכל חברי הכנסת יש קרובי משפחה - - -
היו"ר אופיר כץ
¶
אתה רושם ביום ראשון אבל הישיבה תהיה ביום שני. אם היה, אני מסכים איתך והיינו מזיזים את זה.
עמית הלוי (הליכוד)
¶
אם הכנסת הזה מסתיים ב-7 באפריל, דן, מה מבחינת חקיקה? בשבוע האחרון אין הצבעות, נכון?
מזכיר הכנסת דן מרזוק
¶
בשבוע האחרון כן יש אפשרות לקבוע סדרי דיון או סדר-היום שהוא לא בהתאם לתקנון הכנסת וכך באמת קורה. בדרך-כלל אנחנו בשבוע של ניקוי שולחן. בוודאי שתהיה חקיקה. נהוג לא להביא חקיקה טרומית.
היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק
¶
אני מבינה שהבקשה היא לעשות שבוע מקוצר בשבוע הזה של פורים, שככל הנראה יבוטל בהתאמה יום שני כיום עבור הממשלה ויישאר יום שלישי ורביעי. אני מציעה שתקבלו החלטה שלגבי השבוע הזה ניתן יהיה לקבל סדר-יום שחורג מסדר-היום השבועי הרגיל. כשנגיע לקראת השבוע זה ייקבע באופן סופי בנשיאות. בסדר?
צביקה פוגל (עוצמה יהודית)
¶
ברשותך, אני מבקש להעיר הערה. בין ה-7 לאפריל ל-19 במאי מתוכננת הפגרה. אנחנו לא יודעים מה יהיה מצב המלחמה. אני מבקש להודיע, אם זה אפשרי, שבתקופה הזאת אם נידרש אז הוועדה שלי תתכנס אם יהיה צורך בזה.
עמית הלוי (הליכוד)
¶
זה חשוב מאוד, גם לגבי ועדת חוץ וביטחון וגם לגבי הוועדה לביטחון לאומי. הן חייבות להתכנס.
זאב אלקין (המחנה הממלכתי)
¶
אנחנו, ממשלת השייגצים, ממשלת השינוי, הוצאנו לפגרה, לפי בקשה של הסיעות החרדיות, אחרי פורים. זאת לא היתה שנה מעוברת. השנה זאת שנה מעוברת.
היו"ר אופיר כץ
¶
אפשר להצביע? אם כך, מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
המלצת יושב-ראש הכנסת וסגניו בדבר מועדי הכנסים במושבי השני של הכנסת ה-25 התקבלה.