פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וחמש
הכנסת
9
ועדה משותפת של ועדת הכנסת וועדת הכספים לתקציב הכנסת
10/12/2023
מושב שני
פרוטוקול מס' 5
מישיבת משותפת של ועדת הכנסת וועדת הכספים
לתקציב הכנסת לפי חוק יסודות התקציב, התשמ"ה–1985
יום ראשון, כ"ז בכסלו התשפ"ד (10 בדצמבר 2023), שעה 11:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-25 מתאריך 10/12/2023
הצעת תקציב הכנסת לשנת 2023 במסגרת הצעת חוק תקציב נוסף לשנת הכספים 2023, התשפ"ד-2023
פרוטוקול
סדר-היום
הצעת תקציב הכנסת לשנת 2023 במסגרת הצעת חוק תקציב נוסף לשנת הכספים 2023, התשפ"ד–2023
רישום פרלמנטרי
¶
ריקי קמחי
רשימת הנוכחים על תואריהם מבוססת על המידע שהוזן במערכת המוזמנים הממוחשבת. ייתכנו אי-דיוקים והשמטות.
הצעת תקציב הכנסת לשנת 2023 במסגרת הצעת חוק תקציב נוסף לשנת הכספים 2023, התשפ"ד–2023
היו"ר אופיר כץ
¶
שלום לכולם, שבוע טוב, אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכנסת. היום יום ראשון, כ"ז בכסלו התשפ"ד, 10 בדצמבר 2023. על סדר-היום הצעת תקציב הכנסת לשנת 2023 במסגרת הצעת חוק תקציב נוסף לשנת הכספים, התשפ"ד–2023. לפני שהמנכ"ל יציג את הבקשה, משפחות החטופים, בבקשה.
נדב רודייף
¶
בוקר אור, אני בנו של ליאור רודייף, שחטוף כבר 65 ימים בשבי חמאס בעזה. אני, דקל ויזהר נמצאים פה בעיקר כדי לבקש מכם לבחור בחיים. ולבחור לכשתגיע הצעה או שמדינת ישראל תיזום הצעה, – שזו הבקשה העיקרית שלנו – שתזכרו שאנחנו רוצים שהם יחזרו לפה כמה שיותר חיים. והבקשה שלנו היא שעניין החיים יילקח בחשבון, כי ההצעה שתגיע לא תהיה פשוטה לאף אחד. יהיו פה הרבה מאוד צפרדעים לבלוע, ואנחנו צריכים שהם יחזרו.
דבר קטן לגבי הכספים, מהמקום האישי שלנו, יש פה מלחמה שאנחנו מנהלים מול אויב מאוד מאוד אכזרי. המציאות היא שהמשפחות שלנו כבר חודשיים פלוס, לא נמצאות בבית שלהן ועוברות תקופה מאוד מאוד קשה של פליטות. להרבה מאוד מהאנשים האלה אין בתים לחזור אליהם. כשאנחנו מדברים על כסף, וכשאנחנו מדברים על לבנות מחדש צריך לקחת גם את זה בחשבון. כי גם לאחר שהם יחזרו אנחנו נצטרך תמיכה. התמיכה היום שאנחנו מרגישים היא בעיקר מהציבור, היא בעיקר מתרומות. יש לנו בקשה שהמדינה תתמוך גם בנו בהקשר הזה. בין עם בהעברת כספים למשפחות באופן ישיר, בין עם בהעברת כספים למאבק. ושהדיון הזה ייקח בחשבון שאנחנו צריכים את כל העזרה שאנחנו צריכים לקבל, גם מבחינה כלכלית. תודה.
יזהר ליפשיץ
¶
אני הבן של עודד ליפשיץ ושל יוכק'ה ליפשיץ שחזרה מהשבי. אני דווקא רוצה קצת לדבר על זה שאזל לנו הזמן. משפחת החטופים פונה ללבבות שלך – אזל לנו הזמן. מי שלא שומע ואנחנו לצערי, לא מספיק שומעים את הקריאות והזעקות של ההורים לילדות שנמצאות שם, לעדויות הקשות שחזרו עכשיו. ואנחנו מקיבוץ ניר עוז שמענו עדויות מזוויעות לגבי היחס ולגבי ההתעללות. וגם לגבי התעללות בישראלים. כלומר, לפעמים עדויות של תאילנדים שמספרים שהשבויים הישראלים זוכים ליחס מחפיר, התעללויות, השפלות ועוד דברים שלא חייבים להגיד פה.
לגבי הנשים, מדובר על אלה שחוו גם התעללויות, גם השפלות וגם אונס, והמשפחות שלהן מתחרפנות. הנשים האלו יחזרו – אני לא יודע איך הן יחזרו – כרגע מה שנראה לי הוא שהשבויים הם אלה שנמצאים פה. מי שנמצא עם משפחות החטופים רואה איך המשפחות מתפרקות. אין להם יותר זמן, האנשים שיחכו להם כבר לא יחכו להם כאנשים נורמליים – הם מתחרפנים. שכל אחד פה שהוא אבא לילד שידמיין שהילדה שלו בפנים, עכשיו, כל יום נאנסת. ותסבירו לנו איך אתם ישנים?
לנו יש בעיה שאנחנו לא ישנים, ולי באופן אישי אין ילדה בפנים. אני רואה אותם פשוט כי אנחנו קהילה של משפחות חטופים. ואני רואה שהמשפחות מתפרקות, ונוצר פה שני גושים. גוש אחד, שצריך להפעיל הרבה כוח על מנת למגר, ומה לעשות אחרי שתפסו לנו את האנשים ואולי ברמה מסוימת הפקירו אותנו – אני לא אגיד בגדו – אבל הצבא לא היה בשביל להגן. היום האנשים שלנו מפריעים לצבא להילחם, הם המגן האנושי של סינוואר. את המשפט שלמה הזה לא אני יצרתי, ולא אנחנו אלה שהפקרנו. אנחנו פונים לכל האנשים פה, שברגע שהמשפט יהיה ותצטרך להגיע הכרעה – פשוט תבלעו את הצפרדעים והן יהיו קשות. הם יפגעו אולי במטרות לחימה שקשורות למיגור, הם יפגעו אולי במטרות לחימה של להשמיד את כולם ושלא יישאר מהם זכר. אנחנו צריכים למגר גם בצפון, גם את החות'ים, גם את האיראנים, גם בתוך ארצנו יש לנו לא מעט בעיות ביטחון. והמלחמה הזאת כרגע, כשהיא תגיע, החטופים יעמדו מול הפסקה, מול שינוי צורת לחימה – מה שלא יהיה צריך לזכור את ההורים לילדים האלה, לזכור את האנשים עצמם שהופקרו פעם אחת.
נשרפו לנו גם היישובים, אין לנו לאן לחזור, זה לוועדת הכספים ואני לא רוצה לדבר על זה עכשיו. אבל כל כסף שלא הולך ללחימה, או להחזיר את החטופים, או למאבק להחזרת החטופים, או לטפל במשפחות החטופים, ובמשפחות של המשפחות שסבלו את מה שסבלו במסיבות, בנתיבות ובאופקים. כל כסף כזה, מי שלוקח אותו שירגיש בפנים קצת כואב, כי הכתובת של המיליארדים צריכה להיות לשיקום המשפחות והחברה בישראל.
אני אודה לכולם אם באמת תצליחו איכשהו לדמיין את עצמכם בתוך הסיפור הזה, כי אנחנו – אני לא יודע אם אנחנו האימא האמיתית או לא האימא האמיתית במשפט שלמה, יש פה איזשהו משהו שהוא לא מתאים למשפט שלמה – אבל אנחנו אלה שלא ישנים בלילה ונראה לי שיש קצת קצת רפיון במוח של כולנו שהתרגלנו קצת למתים – החיים כבר שווים טיפה פחות. 137 חטופים שנשארים בפנים זה לא כמו אחד שכל היום בכותרות. אנחנו כבר לא יודעים את השמות שלהם, כך גם מתרגלים לשני חללי צה"ל ולפצועים. נראה לי שיש קצת כהות חושים, וצריך לחזור קצת לבטן פנימה. וכשתבוא העסקה הזאת שתציל חיים של חיילים וחיילות ותגזור אולי לחלק מהמשפחות את הבשורה הרעה מכול ולחלק אולי יצליחו לשקם את מה שהם יקבלו. תודה רבה.
דקל ליפשיץ
¶
אני רוצה לחזק את הדברים שנאמרו פה. אני הנכד של עודד ליפשיץ, הבן של יזהר שדיבר עכשיו. אני רוצה לחזק את הדברים ולהגיד שאף אחד פה לא מקנא באף אחד שיושב מולנו כרגע. אנחנו יודעים וחיים את הגודל של מה שמונח על הכף. אנחנו רוצים להאמין שאתם עושים כל דבר, ואנחנו רוצים להאמין שאתם פותחים כל ישיבה כזאת ברבע שעה קודם כול לדבר ולהיות אקטיביים באיך להביא אותם הביתה. ולהיות אקטיביים באיך אנחנו יכולים לעשות משהו שיעזור למשפחות השכולות, שיעזור לכל מי שמפונה מהבית שלו, ושיכול להחזיר אותם הביתה, ולנחם את כל הפוסט-טראומתיים ששכלו את הילד שלהם, את אימא שלהם או שצריכים לדעת כל החיים שהבת שלהם נאנסה וחטפה כדור בראש, אני מתנצל על הבוטות אבל זה מה שזה.
אנחנו צריכים מעבר – אנחנו צריכים אקטיביות. אנחנו צריכים אתכם – אנחנו צריכים אתכם באים לעצרת בשבת בערב ומביעים את התמיכה. אנחנו צריכים אתכם מגיעים למטה ושואלים מה צריך לעשות, אנחנו צריכים אתכם כי אתם הנציגים שלנו, ואתם יושבים ומקבלים את ההחלטות יום-יום. ואנחנו רוצים להאמין שאתם עושים את הצעדים הנכונים, אבל בואו תראו לנו את זה, בואו תוכיחו את זה. תודה רבה.
היו"ר אופיר כץ
¶
תודה רבה. קודם כול, הנושא של החטופים הוא משהו שאותי באופן אישי מלווה יום-יום. האחריות היא שלנו, כמובן לדאוג להחזרתם ולהביא אותם כמה שיותר מהר הביתה. אני חושב שהוכחנו את זה, וגם כשהייתה דילמה והיה צריך לעצור את הלחימה ברגע שהיה התכנות אמיתי להחזיר את החטופים, אז כן עשינו את זה וכן החזרנו את החטופים, וככה אנחנו צריכים להמשיך. גם ממשלה, גם הקבינט וראש הממשלה הגדירו את זה כמשימה עליונה להחזיר אותם הביתה וכמה שיותר מהר. וגם אנחנו פה, אני מדבר בשם החברים והשותפים לכך. ומבחינתנו נעשה הכול בשביל שהם יחזרו כמה שיותר מהר הביתה. אנחנו כנראה לא יודעים, ולא מבינים ולא נבין לעולם מה זה להיות שם שעה במקום הארור הזה, שזה גיהנום עלי אדמות. אני חושב שאנחנו הציבור יודעים רק חלק מהמציאות הבאמת בלתי אנושית להיות חטוף בעזה. ולכן, אנחנו כמדינת ישראל, כעם יהודי, שזאת מחויבות עליונה שלנו, אנחנו באמת נעשה הכול כדי להשיב אותם.
לגבי הפן הכלכלי שציינת, אנחנו העברנו פה חוק אחד של חברי הכנסת למשפחות החטופים, החוק נותן את המענקים למשפחות כל עוד הם שם, והלוואי ולא תזדקקו לזה יותר. ובאמת אני וכמעט כל חברי הכנסת של הבית הזה חתומים על החוק הזה, שנותן את המינימום – כמו שאמרת – אתם מנותקים, אין לכם חיים ואתם מתעסקים רק בזה. אז לפחות לתת לכם את השקט הכלכלי. והרחבנו אותו וזה התחיל מ-60,000 וזה עלה ל-90,000, כדי שיהיה לכם את השקט ושלא תצטרכו להתעסק בפן הכלכלי. ושוב, כל עוד הם שם יהיה לכם את השקט הזה. אנחנו אחראים לזה, והלוואי ולא תזדקקו לזה יותר והם יחזרו מהר הביתה.
גם לגבי השיקום, מינהלת תקומה. מאות מיליונים עכשיו בשביל ההקמה מחדש של כל היישובים והבתים שנהרסו אנחנו נותנים לזה מענה, אנחנו מייחסים לזה חשיבות רבה. אני באופן אישי ליוויתי את כל הדיונים. הייתי בקשר עם המשפחות, עם הנציגים, עם עורכי הדין, עם נזרי ועם כולם, כדי לעשות את הכי טוב שאפשר. ושוב, אני חוזר ואומר, מבחינה כלכלית זה המינימום לתת לכם את זה. אם יש עוד דברים שהם עדיין פתוחים אני אשמח לשמוע ולראות מה אפשר לתקן.
נדב רודייף
¶
אני רק רוצה להגיד, שכל עוד הם שם אנחנו מקבלים את התמיכה, כמו שאתה אומר. זה לא ייגמר בכל עוד הם שם, זה יצטרך להמשיך גם כשהם יחזרו. כי גם מי שכבר חזר זה לא נגמר עבורו. הם הולכים להתמודד, ואנחנו הולכים להתמודד עוד הרבה מאוד שנים קדימה עם הדבר הזה. אני לא רואה איך אנחנו מדברים רק על הרגע כשיש לנו משהו הרבה יותר גדול שצריך לחשוב עליו קדימה.
אני רואה שאתה עונד דסקית, וזה נותן לי איזושהי נחמה קטנה, וזה איזשהו ייצוג שהוא אומנם מינימלי, ואני לא אומר את זה בהאשמה, אני אומר מהמקום הזה שלי יש פה דסקיות בתיק, ולמי מכם שאין אני אשמח לתת לו דסקית, כי אני חושב שמאוד מאוד חשוב, שאנחנו נראה אתכם בעניין הזה איתנו, כמו שדקל אמר. תודה.
יזהר ליפשיץ
¶
תקשיבו קצת לסיפורי הניצולים, זה ממש ניצולי שואה בקיבוצים. המעשים של האונס, של הרג הילדים מול הוריהם, של החטיפה, של הכול, אלה ממש סיפורי שואה מחמירים. אבל כשמדברים על הכספים אני מזכיר שאת החרפה של ניצולי שואה אנחנו חיינו פה במדינה במשך הרבה מאוד שנים. ראינו אותם מחטטים בפחים, ראינו אותם עושים הרבה דברים והם עברו שואה. וזה קרה במדינה שלנו כשהיה לנו פה את כל הטוב שבעולם והשארנו אותם מאחורה. חשוב שזה לא יחזור וגם שנזכר אולי בניצולי השואה, כמה מהם שנשארו אולי, וניתן להם גם את המענק הזה. תודה רבה.
היו"ר אופיר כץ
¶
לא אמרתי להם עוד משהו לגבי החטופים. אנחנו גם מכירים בהם בחוק כנפגעי פעולות איבה, כדאי שהם יידעו שזה בשבילם.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
כן, כן. זה מה שרציתי להגיד, שוועדת הרווחה העבירה חוק בדיוק על הדבר הזה. שאחרי שהם חוזרים שהם יוכרו כנפגעי פעולות איבה.
היו"ר אופיר כץ
¶
כן, בסדר. אבל כנראה שזה נותן מענה נוסף, אבל אם חסר אנחנו נצטרך להשלים להם. כן, בבקשה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
נצטרך לשנות את החוק של נפגעי פעולות איבה. בגלל שהכסף הולך ופוחת, יש עם זה בעיה.
משה (צ'יקו) אדרי
¶
יושב-ראש ועדת הכספים, חבר הכנסת פינדרוס, חבר הכנסת רוטמן, חשב הכנסת שהגיע מהמילואים בצו 8 מאז האסון ב-7 באוקטובר וסגנו. אני יכול להגיד, אומנם נציגי משפחות החטופים יצאו, אבל אנחנו מתפללים לחזרתם במהרה וליבנו ואהבתנו איתם. אנחנו מגישים את הצעת התקציב המעודכן לשנת 2023 לוועדה, שבה על פי החלטת יושב-ראש הכנסת, חבר הכנסת אמיר אוחנה נתבקשנו לקצץ 80 מיליון שקלים. 35 מהתקציב הישיר ו-45 מיליון שקלים מתקציב העודפים, לטובת הסיוע למלחמת חרבות ברזל. ככנסת אנו רואים חשיבות רבה בעת הזאת לסייע ככל הניתן להחזרת החטופים ובסיוע ככל שניתן – והכנסת עשתה לא מעט. וככל שאנחנו לא עומדים בניגוד העניינים לסייע לצרכי הביטחון בכל אחד מעובדי הכנסת. גם בהתנדבויות נעשו פה פעולות רבות של התנדבות גם בכנסת וגם של עובדי הכנסת. ולכן, אנחנו עושים הכול. ולאור זאת, ראינו את הנכונות לסייע ואת התקציב שאנחנו מביאים. כמובן כל שאלה או הבהרה, חשב הכנסת נמצא פה וייתן עליה מענה. תודה רבה.
היו"ר אופיר כץ
¶
אנחנו מתאימים את ההחלטה שלכם, של הקיצוץ של ה-80 מיליון שקלים לתקציב החדש שאושר בממשלה.
שלומית ארליך
¶
אולי נגיד בכמה מילים לפני שהחשב יפרט את הסעיפים. כשאנחנו מסתכלים על קובץ התקציב הנוסף שהגיע ומונח על שולחנה של ועדת הכספים, התקציב שנמצא בו זהה למה שאושר בחודש מאי בסעיף 02 סעיף הכנסת. אפשר לראות בדף ההחלפה שהגיע את הקיצוץ שנעשה. הקיצוץ הוא 80 מיליון שקלים, כפי שאמר המנכ"ל. מה שאפשר לראות בדף ההחלפה הוא 35 מיליון. אנחנו לא רואים את זה בעודפים, ותכף החשב ייפרט. מה שרואים בדף ההחלפה, רואים בסעיף 0203 פעולות הכנסת הפחתה של 20 מיליון שקלים. שאחר כך רואים את זה גם בסעיף 020305 אמרכלות. ובסעיף 0205 תוספת מבנה רואים הפחתה של 15 מיליון שקלים שאפשר לראות אותם בסעיף 020501 תוספת מבנה. החשב יסביר איך רואים את זה גם ביחס ל-40 מיליון השקלים שירדו מהעודפים.
אליאסף אלעזר
¶
שלום לכולם, אני רוצה באופן כללי לעדכן אתכם שקודם כול אחוז הביצוע של הכנסת בתקציב הזה הוא מעל 80%, זה אומר שהתקציב שהכנסת הקצתה לעצמה, פחות או יותר משרת את הצרכים שלה והיא לא סתם שריינה תקציב שישב. ביחס לשנים קודמות זה אחוז ביצוע מאוד מאוד משמעותי. וכל זה הוא גם אחרי שמאז האסון, מאז ה-7 באוקטובר הכנסת צמצמה את הפעילות שלה לפעילות הכרחית בלבד. הרבה מהתכנונים שהיו לכנסת – המנכ"ל יושב פה ומכיר את זה והתגייס לזה בצורה באמת ראויה להערכה. הכנסת צמצמה את הפעילות שלה והתאימה אותה גם כמובן לתקופה. ועם זה אנחנו עומדים על מעל 80% ועוד לא סיימנו את השנה, וזה יפה.
לגבי הקיצוץ, כמו שנאמר פה, הכנסת תצמצם או צמצמה – זה כבר אושר דרך אגב, אתם מכירים את זה. 35 מיליון שקל מהתקציב השוטף וזה ירד מהסעיפים פרסומים, הסברה ומרכז מבקרים, וסעיף שיפוץ מבנים והתקנות. יתרת התקציב כ-45 מיליון שקלים תרד מהסעיף של תוספת מבנה, מה שאתם מכירים ככנסת 2040, פרויקט משמעותי, עתיר תקציבים. בשלב הזה, גם בגלל האירועים זה קצת מוקפא ולכן, את הקיצוץ ביצענו מהתקציב הזה.
היו"ר אופיר כץ
¶
חברי כנסת? רוצים להוסיף משהו? פינדרוס? רוטמן? רוטמן, אתה לא רוצה לדבר? זה אירוע מוזר.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
לא, לא. הוא פחות נוגע ל-2023, לצערי. ואני אומר לצערי, ואתה יודע שאני כבר שנה מנסה להוביל את הדבר הזה. את הנושא של סעיף 20303 את הסעיף של השכר של עובדי הסיעות. אתה יודע עם כל הכבוד יש הרבה דברים אבל אנחנו הזנחנו אותם שנה, הם כבר עומדים שנה. כולם קיבלו תוספות, כולם קיבלו את מה שצריך ואנחנו עוד נדבר על הקפאת שכר ח"כים והכול סבבה. אבל בינתיים הם מכל מיני סיבות של פרוצדורה הסיפור זה עדיין לא נפתר.
חשוב לי במעמד הזה, גם למנכ"ל וגם לחשב, 2024 עומד בפתח וזה צריך להיכנס פנימה ל-2024 בתכנון, ולדעת שהדבר הזה צריך להיות מטופל. גם הביורוקרטיה של זה. אסור להזניח אותם עם כל הדברים שאנחנו מקצצים ב-2024, זה בסדר גמור. שהנורבגים של 2024 יהיו להם חדרים של השרים בלי שירותים, בסדר, נדון על זה, אבל הם עובדים היום, אנחנו מפעילים את עובדי הסיעות גם היום וצריך לדאוג להם, ואני אומר את זה גם ליושב-ראש הוועדה, גם למנכ"ל וגם לחשב. שהדבר הזה ייכנס ויילקח בחשבון.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
אני מצטרף בחום לדברים שאמר חבר הכנסת פינדרוס. בייחוד שאני אומר שאנחנו בעזרת השם, בישיבה הבאה נדבר על שכר חברי הכנסת, ואני מברך על הרצון והצורך להקפיא. זה יותר קשור לרב גפני, זה צריך לקרות גם בהחלטות נושאי משרה המקבילות, זה אצלך בוועדה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
עם התקציב. אנחנו דיברנו לעשות את זה באותו יום, בפעם הקודמת עשינו את זה באותו יום, ואנחנו נעשה את זה כדי שזה יאושר כאן.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
כן, כן. זה מאוד חשוב. חשוב מאוד לוודא ששכרם של עובדי הסיעות לא ייכנס לאירוע הזה, לקיצוצים, כי הם באמת ממתינים. הם צריכים את מה שהבטיחו להם חברי הכנסת מכל הסיעות, ובצדק מוחלט. הם תקועים בין הכיסאות כי הם לא בדיוק, והם כן בדיוק, וזה מפלגות וסיעות וכולי, וזה דבר שאין סיבה לעכב אותו ואפשר יהיה לפתוח את שנת 2024 ושיידעו שבשנה הזאת זה יטופל להם. מפה אני מצטרף לקריאה ונעשה כל מה שצריך בשביל זה, אני מונח לפתחם, גם עם הוועדות הרלוונטיות.
היו"ר אופיר כץ
¶
התחלנו לטפל בזה. פינדרוס הוביל את המהלך הזה, התחלנו לטפל בנושא הזה, אבל זה נתקע כמו שאר הדברים.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
אני חושב שאפשר להפשיר את ההקפאה הזאת, גם מדובר בסכום לא גדול. אני מברך מאוד על הצמצום ועל הנשיאה בעול, גם של ה-80 מיליון בשנת 2023, וגם של ההגדלה בשכר בשנת 2024. אני חושב שזה דבר נכון, למרות שוותיקי הוועדה זוכרים שאני בדרך כלל טוען שהרצון תמיד לקפוץ לעניין השכר, ובכלל לשכר הזה, הוא בעיניי בעייתי. אני חושב שבמקרה הזה הוא בוודאי נכון. אני חושב שלעניין עובדי הסיעות צריך לא לעצור את הקידום של זה.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
נקודה שנייה שנחשפתי אליה יותר כתוצאה מהיותי מלווה יותר בחצי השנה האחרונה על ידי אנשי משמר הכנסת. אני יודע שגם בעניינם יש כל מיני סוגיות לא פתורות בשכר. אנחנו מבחינתנו, חברי הכנסת מסתובבים פה בכנסת, יש לנו את הצוות שלנו שמדבר איתנו כל הזמן, עובדי הכנסת הנאמנים והמסורים, עובדי הסיעות, עובדי המשמר הם הרבה פעמים מבחינתנו – אנחנו לא מזלזלים בהם בשום צורה שהיא – אבל מבחינתנו הם חלק מהמבנה. כלומר, הם פועלים והם פועלים בתודעה, הם באים ואומרים אנחנו פה ואנחנו לא הנושא. אנחנו פה כי אנחנו באים לסייע לחברי הכנסת מכל המפלגות, מכל הסיעות לבצע את השליחות שלהם. שמים את כל הדעות הפוליטיות בצד, את האישיות בצד ואת הכול ומתגייסים. אני חושב שגם להם, ואני חושב שספציפית משמר הכנסת ממה שאני יודע. גם מבחינת התקצוב, קחו את זה בחשבון כי העול שנפל עליהם עכשיו עם כל הליווי של הח"כים לאזורי העוטף וכולי.
בשנת 2023 גם ההוצאה שלהם בפועל, כמו העבודה שלהם בפועל גדלה בצורה מאוד משמעותית בחודשיים האחרונים. עם ליווי של קבוצות, ליווי של קבוצות מחו"ל. צריך לתת לזה מענה תקציבי, אני מקווה שזה לא יימשך הרבה זמן, אבל חשוב שלא נשכח את זה בתכנון התקציב.
היו"ר אופיר כץ
¶
קודם כול, כולנו מצטרפים לעשייה החשובה שלהם וכולנו מעריכים ומוקירים. כולנו פה ביחד, אבל אם יש לך משהו ספציפי, פנית למנכ"ל עם זה? לשאול או לברר?
משה (צ'יקו) אדרי
¶
מכיר, מכיר. אני מכיר ויודע, גם מוקיר את עבודתם. הדבר הזה יושב לפתחנו והוא יהיה מסודר ומאורגן, אנחנו ניתן להם את המענה.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
אני יודע שאתם מכירים, אבל כשאתם מגיעים לשלב של אישור השורות, צריך לשמור את הרזרבה לצורך זה. לוודא שלא משתמשים בה לדברים אחרים ולא מקצצים אותה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
רק משפט, אני סבור שהאמירה הזאת שיוצאת מאישור התקציב הזה היא חשובה. כלומר הכנסת מקצצת בתקציב שלה, האמירה הציבורית היא גם בדיון שיהיה אחרי. אנחנו חלק מהעניין שצריך לקצץ. ולגבי הדברים שחבריי אמרו, גם חבר הכנסת פינדרוס וגם חבר הכנסת רוטמן, אני מניח שהמנכ"ל מטפל בזה. זה לא קשור רק להחלטה, זה לא בדיוק הנושא הזה, אלא צריך להגיד למנכ"ל. ואני סומך עלייך, אדוני יושב-ראש הוועדה, אם אכן יהיו דברים שיצטרכו החלטות של הוועדה המשותפת, אתה תביא את זה. זאת ועדה שעל פי רוב היא פה אחד, אני בכל מקרה תומך בזה שיפנו אליך ואתה תמצא לנכון, ואנחנו נשב ביחד.
היו"ר אופיר כץ
¶
מי נגד? מי נמנע? אם כך אושר פה אחד. תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 12:00.