פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וחמש
הכנסת
5
ועדת הכנסת
25/10/2023
מושב שני
פרוטוקול מס' 84
מישיבת ועדת הכנסת
יום רביעי, י' בחשון התשפ"ד (25 באוקטובר 2023), שעה 10:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-25 מתאריך 25/10/2023
חוק הגנה על מענקים מיוחדים (חרבות ברזל), התשפ"ד-2023, חוק המאבק בטרור (תיקון מס' 9 והוראת שעה), התשפ"ד-2023, חוק המאבק בטרור (תיקון מס' 9 והוראת שעה), התשפ"ד-2023
פרוטוקול
סדר היום
בקשת הממשלה להקדמת הדיון בהצעות החוק הבאות:
1. הצעת חוק המאבק בטרור (תיקון מס' 9 והוראת שעה) (צריכת פרסומי טרור), התשפ"ד-2023 (מ/1664), לפני הקריאה הראשונה
2. הצעת חוק הגנה על מענקים מיוחדים (חרבות ברזל), התשפ"ד-2023 (מ/1665), בכל הקריאות
רישום פרלמנטרי
¶
אתי אפלבוים
רשימת הנוכחים על תואריהם מבוססת על המידע שהוזן במערכת המוזמנים הממוחשבת. ייתכנו אי-דיוקים והשמטות.
1. הצעת חוק המאבק בטרור (תיקון מס' 9 והוראת שעה) (צריכת פרסומי טרור), התשפ"ד-2023
היו"ר אופיר כץ
¶
אני מתכבד לפתוח את ישיבת הוועדה. היום י' בחשוון התשפ"ד, 25 באוקטובר 2023. יש לנו שתי בקשות של הממשלה לפטור מחובת הנחה.
החוק הראשון זה הצעת חוק המאבק בטרור (תיקון מס' 9 והוראת שעה) (צריכת פרסומי טרור), התשפ"ד-2023. לפני הקריאה הראשונה.
מי מנמק? קרן ממשרד המשפטים.
קרן רוט
¶
אני ממשרד המשפטים, ייעוץ וחקיקה.
בעצם מדובר בהצעת חוק שהיא רגישה מאוד, היא ייחודית, היא חדשה. היא מאוד מורכבת ולא פשוטה. כמובן נדון עליה במסגרת ועדת חוקה. חשבנו שנכון שבשלב הזה לעשות קיצור לקריאה ראשונה.
ארז מלול (ש"ס)
¶
לא. כתוב לקריאה ראשונה.
אבל נדון בוועדה גם אם זה יהיה לכל הקריאות. לא הבנתי למה לקרוא לנו אחרי זה עוד פעם? אופיר, בואו נעשה את זה לכל הקריאות. הדיון בוועדת החוקה יהיה בכל מקרה. למה לקריאה ראשונה? שיהיה לכל הקריאות. לכנס עוד פעם את הוועדה?
קרן רוט
¶
חשוב לנו להגיד שמדובר בהצעה שעבדנו עליה במשך שנתיים וזה לא משהו שעבדנו עליו לאור המלחמה עכשיו. היא כן קיבלה קדימות לאור המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר לאור החשש שהחמאס יעשה ניסיון להשפיע על אזרחי ישראל. התכנים של הסתה לטרור הם תכנים אסורים.
קרן רוט
¶
אז אולי משם. הרצון הוא בעצם לאסור על צריכה של תכני טרור. זאת עבירה שהיא מאוד ייחודית וחדשנית במובן הזה שכלל לא אוסרים על מחשבות של אדם, בוודאי מבלי שיש פה אקט של מעשה אקטיבי או כשהוא מנסה ללמד על כוונתו. לכן אנחנו באמת ניסינו לגדר את העבירה הזאת בהרבה מאוד דרכים בשביל לשמור על גבולותיה. היא באמת מאוד חדשנית ולא פשוטה.
לכן אנחנו חושבים שצריך לדון בה כמו שצריך. כן צריך לקיים את הדיונים בוועדה בקשב רב, לחשוב על הדברים, לראות מה עושים. אנחנו מבינים שחשוב שנקיים את הדיונים בהקדם אבל לא חשבנו שבשלב הזה נכון לבקש קיצור של מועדים נוספים.
היו"ר אופיר כץ
¶
הנושא הבא: הצעת חוק הגנה על מענקים מיוחדים (חרבות ברזל), התשפ"ד-2023 מ/1165 בכל הקריאות.
תנמק שרית פלבר, ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים.
שרית פלבר
¶
מדובר בהצעת חוק שבעצם מבקשת לתת הגנה מפני עיקולים על מענקים מנהליים. כלומר, מענקים שהממשלה מעניקה מכוח סמכותה השיורית. הדחיפות נובעת מכך שבפועל כבר התקבלו החלטות על מענקים. יש מענק אחד שכבר מחולק בפועל וכבר מוטלים עליו עיקולים. אנחנו רוצים להגן על כמה שיותר עיקולים שעוד לא מומשו ולתת להם את ההגנה שאנחנו מציעים במסגרת החוק. זאת הדחיפות המיידית.
כמובן שאם הממשלה תעניק עוד מענקים בזמן הקרוב אז החוק יצטרך לתת מענה.
היו"ר אופיר כץ
¶
אנחנו מצביעים על הצעת חוק הגנה על מענקים מיוחדים, פטור מכל הקריאות. מי בעד?
הצבעה
הבקשה לפטור בכל הקריאות התקבלה.
