פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וחמש
הכנסת
16
ועדת הכספים
14/03/2023
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 75
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, כ"א באדר התשפ"ג (14 במרץ 2023), שעה 14:45
ישיבת ועדה של הכנסת ה-25 מתאריך 14/03/2023
הצעה לדיון מהיר בנושא: "שינוי אופן הגשת הוכחת תרומה לזיכוי מס לפי סעיף 46"
פרוטוקול
סדר היום
הצעה לדיון מהיר בנושא: "שינוי אופן הגשת הוכחת תרומה לזיכוי מס לפי סעיף 46" של חה"כ אליהו ברוכי, חה"כ ינון אזולאי, חה"כ רון כץ, חה"כ צבי ידידיה סוכות, חה"כ חנוך דב מלביצקי וחה"כ ואליד אלהואשלה
מוזמנים
¶
ארז אורעד - מנהל תחום בכיר מוסדות ציבור ומלכ"רים, רשות המיסים
חגי טיירי - עוזר לסמנכ"ל בכיר לעניינים מקצועיים, רשות המיסים
רוני סר לוי - מנהל אגף א' שומה מס הכנסה, רשות המיסים
בנימין למקין - מנהל יחידת רישום עמותות, רשם העמותות
רישום פרלמנטרי
¶
אפרת שלמה – חבר תרגומים
רשימת הנוכחים על תואריהם מבוססת על המידה שהוזן במערכת המוזמנים הממוחשבת. ייתכנו אי-דיוקים והשמטות.
הצעה לדיון מהיר בנושא: "שינוי אופן הגשת הוכחת תרומה לזיכוי מס לפי סעיף 46", של ח"כ אליהו ברוכי, ינון אזולאי, רון כץ, צבי ידידיה סוכות, חנוך דב מלביצקי, ואליד אלהואשלה (מס' 31).
היו"ר משה גפני
¶
אני עובר לסעיף הבא דיון מהיר בנושא שינוי אופן הגשת הוכחת תרומה לזיכוי מס לפי סעיף 46 של חברי הכנסת אליהו ברוכי, ינון אזולאי, רון כץ צבי ידידיה סוכות, חנון דב מלביצקי ואליד אלהואשלה.
חבר הכנסת ברושי בבקשה, אתה ראשון הדוברים.
אליהו ברוכי (יהדות התורה)
¶
שלום לך כבוד היושב-ראש.
במדינת ישראל יש חוקים ויש פקודות, מס הכנסה עובד לפי פקודה, אבל הוא גם עובד בצורה של פקודה משנות המנדט.
היום יש את הנושא של זיכוי בגין מס, זיכוי מס בגין תרומה לפי סעיף 46, והפרוצדורה שבסוף השנה האזרח שתרם כסף צריך להביא ערימה של ניירות, לשמור אותם במשך שנה, ובסוף השנה להביא את הכל למס הכנסה ובצורה כזאתי לקבל את ההחזר שלו.
אני חושב שזה מתאים לשנות לא יודע איזה מספר אפילו לשייך את זה, אני חושב שהגיע הזמן לעבור בצורה מסודרת שהעמותות ידווחו בצורה מקוונת לרשות המיסים את כל מי שתרם להם, ככה האזרח בוודאות יקבל את מה שמגיע לו ולא בצורה מסורבלת, וגם ברגע שהוא יקבל את מה שמגיע לו, יעודד אותו לתרום יותר לעמוד טוב. קצר ולעניין.
ואליד אלהואשלה (רע"מ – הרשימה הערבית המאוחדת)
¶
כן, אני רוצה להגיד שבעידן החדש ב- ,2023 כל המוסדות עוברים למחשוב, וכמובן אנשים שתורמים ואנשים בעלי המוסדות והעמותות אנחנו צריכים להקל עליהם בנושא הזה ולכן אני חושב שהנושא שהגשנו עליו הוא נושא מאוד חשוב, צריך להתערב ולהקל על האזרחים והממונים.
ואליד אלהואשלה (רע"מ – הרשימה הערבית המאוחדת)
¶
אני מציע להעביר את זה למשהו מכוון, משהו דרך המחשב, משהו שיש המון גופים שיכולים לתת לנו פתרונות להציע הצעות על מנת להקל בנושא הזה.
ארז אורעד
¶
קודם כל תודה על רשות הדיבור נמצאים, איתי פה כל החברים, גם מהשומה רציתי היועצת המשפטית אפרת, חגי טיירי העוזר של היועץ של אדם שלם סמנכ"ל, רוני סרי לוי רואה חשבון שהוא מתחום השומה, ואנחנו רואים פה גם את בנימין למקין שגם תומכים במהלך הזה.
אכן אנחנו מסכימים שזה מהלך ראוי מהלך, מהלך מתבקש.
ארז אורעד
¶
גם נושאים טכניים, דורשים תשומות, וכאן אנחנו בוועדת הכספים, אולי אנחנו נבקש גם תקציב בשביל לעשות את הדבר הזה, אבל זה בשלב הבא שאנחנו נבין מה אנחנו צריכים לעשות.
היו"ר משה גפני
¶
רגע שנייה, ארז ארז זה לא זה השלב, תגיד מה צריך לעשות כדי מה שהחברים מבקשים כדי לבצע את זה, בבקשה.
ארז אורעד
¶
לא, לא, לא שמרנו בצד שום דבר רגע דקה, קודם כל, אני תן לי להשיב.
עשו מחקר, לא אנחנו עשינו, גוף שהוא אובייקטיבי, אסנת חזן, ולפי המחקר הזה הסתבר שרוב התורמים לא מגיעים לשלב שמקבלים את הפיצוי של התרומות, הזיכוי בגין התרומות, גם בגלל הדברים האלה שהם לא רוצים, הקטע של החשש מהרשויות, הקטע של להגיע למשרד השומה, גם לפקיד במשרד השומה, תארו לכם זה גם לא נעים לראות את כל הקבלות והחשבוניות שמישהו מביא לו והוא בודק לו קבלה קבלה.
לכן המהלך הוא מהלך, אנחנו פה רואים שיתוף אינטרסים בוודאי, זאת אומרת המהלך ראוי אני.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
יכול להיות שיש לי פתרון, הרי יש ברשות המיסים את המערכת של דיווח מקוון של חשבוניות, אז למה לא ניתן לבנות מערכת מקבילה לדיווח תרומות?
ארז אורעד
¶
לא דיווח מקוון זה, זה מה שאני יודע ורוני פה יוכל להשיב רוני הוא מהשומה זה נושא של הדוחות המקוונים שאתה מגיש דוח שנתי.
ארז אורעד
¶
אני יודע שזה לא חשבוניות, זה דיווח מקוון למע"מ, זה לא החשבוניות, זה לא החשבוניות ולדימיר חבר הכנסת.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
משדרים קובץ, הרי יש מערכת הנהלת חשבונות ממוחשבת, מנהלת חשבונות של אותו עוסק או מנהל חשבונות לצורך העניין לא נלך פה למגדרי, מנהל חשבונות מקליד את החומר, בסופו של דבר מייצרים קובץ שבסופו של דבר קובץ הוא מבוסס על חשבוניות.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
לרשות המיסים, או פעם בחודש או פעם בחודשיים, אני מבין שבתרומות זה שונה, אבל יכול להיות שאפשר לבנות מערכת מקבילה על אותו בסיס.
ארז אורעד
¶
הכל ייתכן הכל אפשרי, קודם כל הרצון הטוב שלנו הוא מתחבר עם הרצון הטוב שלכם והצעה שלכם לערוך את זה בצורה כזאת, בוודאי זה אין ספק שכולנו מסכימים איתם, השאלה איך עושים? הוא מדבר על דבר שונה.
אליהו רביבו (הליכוד)
¶
אני רוצה להגיד משהו, שהאזרח יגיש, המודל שלו, אני אומר שהעמותה תגיש קובץ מקוון.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
לא גם עמותה לא משנה, אדרבה שהעמותה תגיש, אבל אז העמותה צריכה לדווח עם תעודת זהות של האזרח.
חגי טיירי
¶
שלום לכולם, חגי טיירי העוזר של סמנכ"ל בכיר לעניינים מקצועיים ברשות המיסים, רולנד עם שלם, קודם כל כמה דברים.
חגי טיירי
¶
כן גם כן ממש עוסקים בזה בימים האלו בכיוון של החשיבה של התרומות עם הקבלות מקוונות, כדי באמת להקל על התהליך.
אז במקרה הזה אנחנו ממש פועלים ביחד בלי לדעת, ואנחנו עכשיו נעבוד גם ביחד במשותף וכל הצעה שתעלה כדי לעשות את זה הרבה יותר פשוט.
היו"ר משה גפני
¶
כמה זמן צריכה לקחת הבדיקה הזאת שלכם, כדי לחזור עם תשובה שאתם יכולים לבצע את זה, כמה זמן זה ייקח?
חגי טיירי
¶
למה זה לוקח? הרי הוא צודק אליהו ברוכי, חבר הכנסת ברוכי אומר שהכל היום ממוחשב, וולדימיר שהוא בכלל איש מקצוע בעניין הזה, הוא אומר מגישים את הכל מגישים בצורה כזאת.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
לא, תרומות לא, אני דיברתי על חשבוניות, אני דיברתי על אפשרות לבנות מערכת מקבילה על אותו בסיס.
אליהו ברוכי (יהדות התורה)
¶
טיירי, אתה מגיע מהמגזר, אתה מכיר נדרים פלוס, כל המערכות האלה שיש היום בכל בתי הכנסת הכל היום ממוחשב, הכל עובר לשם.
היו"ר משה גפני
¶
אני, תמיד אני אבקש בסוף הדרך, אני בסוף הדרך אבקש שיהיו כאלה שיוכלו להגיש את זה ידני, אני ביקשתי את זה בעבר, אני אבקש את זה גם פה, אבל הבקשה שלהם היא בקשה צודקת, היא גם מייעלת את המערכת.
חגי טיירי
¶
נכון נכון הבקשה צודקת, אנחנו שם, לגמרי אנחנו שם, אנחנו בדרך לזה וזה גם יכול אגב לפתור לפעמים בעיות של שימוש כפול בחשבוניות, אנחנו על זה ואנחנו בכיוון.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
לא אני אסביר, למה הם בנו את הקובץ המקוון, כדי בין היתר להתמודד עם חשבוניות פיקטיביות.
היו"ר משה גפני
¶
אני שואל, אם בן אדם רוצה לתת משהו פיקטיבי, האם יש הבדל בין אם הוא נותן את זה מקוון, או בין אם הוא נותן את זה ידני? אם הוא פיקטיבי אז הוא מתוחכם, הוא איש שעושה את הדברים האלה, להפך מה שאתה אומר, זה שהמקוון במקרה הזה עוצר את הפיקטיביות במידה מסוימת?
אליהו רביבו (הליכוד)
¶
סליחה אדוני היושב-ראש, אני פשוט מאחר לוועדה לביקורת המדינה, אני שאלתי שאלה לפני כמה דקות, עדיין לא קיבלתי תשובה.
חגי טיירי
¶
אז שני דברים קודם כל כסף לא נאסף, מי שתורם ומגיש את החשבונית ומקבל את הזיכוי, מקבל את הזיכוי, שנייה גם את המספרים הבאתי גם את המספרים כי תיארתי לעצמי שזה ישאל כסף לא נאסף.
מי שמגיש בדוחות שלו את הקבלות ומקבל את הזיכוי מגיע לסף המס וכו' מקבל את הזיכוי, כסף חוזר אליו. כל מה שלא כל הגבייה הולכת כמובן לתקציב, אז אין פה כסף שנאסף.
אליהו ברוכי (יהדות התורה)
¶
לא אני אסביר לך משהו ולדימיר. אחוז מסוים מסך התקבול אמור להיות מוחזר והוא לא מוחזר.
אליהו רביבו (הליכוד)
¶
נכון, אבל כשתורם תורם תרומה, אחוז מסוים ממנה אמור להיות מוחזר, זה חונה אצלם במקום שיוחזר, אני רוצה לדעת כמה כסף חונה אצלם שהעבירו את זה, הם לא משאירים את זה באמת אצלם, אבל הם מעבירים את זה לקופה הכללית שלנו.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
אז על זה אנחנו מדברים, יש כללים לזיכוי, מי שלא הולך לפי הכלליים הוא לא מקבל את הזיכוי, יש מגבלות, יש תקרה, אלה שלא מגיעים לחבות מס לא זכאים לזיכוי.
אליהו רביבו (הליכוד)
¶
נכון, נכון, שוב פעם באופן תיאורטי, אני שואל שאלה באופן תיאורטי, מסך הכספים, מסך הקבלות שהוגשו, בהנחה שכולם משלימים את התהליך, כמה כסף מספרית בדוח, כמה כסף בדוח מצרפית נאסף ולא הוחזר.
חגי טיירי
¶
אז אני אענה, שוב כשאדם תורם ולא מגיש את הקבלות בדוח או לא מגיש בכלל דוח, אני לא יכול לדעת, א' שהוא תרם וב' אני לא יכול לדעת האם מגיע לו זיכוי או לא ועל שם מי זה.
ולכן אני כרגע נותן את הנתונים על אלה שתרמו ,הגישו את הקבלות בדוח.
אליהו ברוכי (יהדות התורה)
¶
אני לא שם, רשם העמותות ברשותך סליחה, יש צד אחד שמקבל וצד אחד שמוציא, אנחנו יודעים לראות את זה פעם אחת מהצד הזה שמוציא את הסכום אם הוא מדווח, ופעם שנייה אנחנו יודעים לראות את זה מהצד המקבל שהוא קיבל שהוא קיבל.
לא לא, כבוד הרבה אני יודע בדיוק מה אני שואל, אני יודע בדיוק מה אני שואל תאמין לי.
אליהו ברוכי (יהדות התורה)
¶
הרב גפני הוא אומר כזה דבר, יש X עמותות שיש להם את האישור להנפיק, יש X אזרחים שאנחנו יודעים שהם מגיעים למס, אפשר לקחת איזה חשבון מתמטי לעשות, כמה עמותות כאלה שהם מורשות ומוכרות לצורכי מס, כמה סך התרומות שהם קיבלו.
חגי טיירי
¶
אז אני אסביר, התרומות בין השנים 2015 עד 2019, 2015 זה 2 מיליארד, 2019 סיימנו עם כמעט 3 מיליארד, הזיכויים שהתקבלו.
חגי טיירי
¶
עדיין אין לנו את הנתון, זה דורש עיבוד, אמרתי את השנים האלה אין לנו עדיין את הנתון, כי זה דורש עיבוד.
אליהו רביבו (הליכוד)
¶
ואני שואל, היום אנחנו עובדים באופן מאוד מאוד מקוון, בלחיצת כפתור אפשר להוציא את זה באמת.
חגי טיירי
¶
לא, זה לא כזה פשוט בלחיצת כפתור, זה קל להגיד בלחיצת כפתור, זה לא כזה פשוט. כשאנחנו מדברים על משהו שאנחנו שם ובדיוק כמוכם, אז נראה לי שזה לא משפט, באמת.
חגי טיירי
¶
סך הזיכויים גם כן יש לנו את המספרים, עכשיו אם כל מי שהגיש, המגבלות גם של גובה התרומה וגם של גובה הזיכוי, צריך להיות היום התרומה עד 30% מההכנסות, אם זה היה הכל עומד במגבלות, היינו צריכים להיות ב- 35% של זיכוי.
כרגע הנתונים מדברים על בין 25% ל- 27% של זיכוי שהתקבלו.
חגי טיירי
¶
אני אומר, אדם שתרם ולא הגיש בדוח אין לי דרך לדעת, והכיוון של ללכת למקוון, שאנחנו נקבל את הדיווח על זה שהוא תרם מהעמותות, זה באמת הכיוון שאנחנו גם חושבים עליו, כדי שאלה שתרמו ולא הגישו לנו, נוכל לדעת עליהם ונוכל גם כן לעשות את התחשיב.
היו"ר משה גפני
¶
עכשיו תגיד לי, שאני לא כל כך בעניין הזה, למה זה צריך לקחת הרבה זמן עד שעושים את התהליך הזה שדובר עליו, שהוא נשמע למי שלא איש מקצוע בעניין, נשמע הדבר הפשוט ביותר, אתם ברשות המיסים מקבלים דיווחים מקוונים, אתם שולחים לי שאני אתחיל לשלוח דיווח מקוון, גם כן הסתבכתי עם זה לגמרי, אבל אתם דורשים את הדיווח המקוון, למה?
אני לא אומר לחיצת כפתור, אני יודע שלחיצת כפתור זו אמירה שהיא איננה נכונה, צריך לעשות עבודה, אבל למה העבודה, הרי אנחנו לא באים עכשיו ואומרים בוא נתחיל עכשיו שיישלחו מקוון ואתם תתחילו לרכוש מחשבים וכל מה שנלווה לעניין הזה, שזה עבודה טכנית רבה.
הרי זה קיים כבר ברשות המיסים, זה לא מדינה בתוך מדינה, אתם חלק מתוך המערכת בעניין הזה של הסעיף 46 בתרומות, למה זה צריך לקחת הרבה זמן כדי ליישם את הבקשה של חברי הכנסת שגם אתם אומרים שאתם רוצים את זה, למה צריך לקחת הרבה זמן?
ארז אורעד
¶
קודם כל, כבוד הרב גפני הצדק איתך, הרבה דברים מקוונים וגם פה עבר לפני מספר שנים, משהו שהיה מהפכה, דרך אגב, אתם שמתם את העמותות מחוץ לזה, דיווחים מקוונים למע"מ.
אלא שדיווחים מקוונים למע"מ זה לא אותו דבר, חבר כנסת ולדימיר כמו חשבוניות, כאילו מהלך העסקים, שזה דבר שאני מעריך שהיום עומד על הפרק בחוק ההסדרים לעשות את הדבר הזה, מה שנקרא פרויקט חשבוניות ישראל.
ארז אורעד
¶
הכל מבוסס על פקודות יומן, ויש לנו תשתיות ואנחנו רוצים ללכת לכיוון, אלה מה, כל תשתית צריך להתאים אותה, זאת אומרת אם אני רוצה עכשיו לתת לך כבוד הרב זיכוי מקוון והשאיפה שלי, הפנטזיה שלי, שלי של ארז אורעד אז אני אומר תשמע, אדם תורם לבית כנסת, הפנטזיה שלי זה שלא יגיע למצב שהוא בכלל צריך להגיע אלינו, שבחודש הבא לאחר שהוא תרם שהוא יקבל לחשבון שלו, תרם 1000 שקל, שיקבל 350 שקלים ממס הכנסה באופן אוטומטי אם הוא עושה את זה בשלב.
ארז אורעד
¶
שם צריכים להיות שמונה מערכים, מערכים יש בשע"מ מה שנקרא חטיבות שצריכות לעבוד, אני אתן לך דוגמה, יש לנו את החטיבה, יש לנו היום אתר אישי מאוד מקסים באינטרנט, אתה נכנס לאתר האישי, אתה רואה את האתר האישי, שמה נצטרך מן הסתם להניח איזה תשתית, מה שנקרא קובייה כזאת, שתורם ייכנס לאזור האישי שלו, ויראה את התרומות שהם נכנסות.
יש לנו חוליות 17 במשרדי השומה, אני רוצה לפתור את הפקידים שלנו להתעסק עם ערמות של מסמכים, שכל אחד סופר את המסמכים ומשתעל עליו, עוד בתקופת הקורונה, שומו שמיים מה שנקרא, אני רוצה ואז יש לנו שאילתה שאנחנו רוצים לעשות, שהפקיד יראה את התרומות, עכשיו זה מערך אחד.
הדוחות המקוונים שלנו זה גם מערך אחר, זאת אומרת המהלך הוא מהלך מורכב, שדורש תשומות, דורש תשומות עבודה, שתשומות עבודה אנחנו יודעים שזה גם כסף, מה לעשות, גם בסופו של דבר, 99 מכל 100 שאלות, זה התשובה להם היא כסף, ואנחנו צריכים להיערך לזה.
חגי טיירי
¶
עוד משהו לגבי הדיווחים המקוונים, אז עמותות לא נדרשות היום, לא מחויבות להגיש את הדוח שלהם מקוון זה אחד, עכשיו גם מי שמגיש את הדוח שלו מקוון, נניח עמותה שמגישה את הדוח שלה מקוון, יש לה סעיף שאומר, סך התרומות X, היא לא מגישה בטח לא באופן מקוון, פירוט עם תעודת זהות של כל אחד מהתורמים.
היו"ר משה גפני
¶
שואלים חברי הכנסת ואני מוסיף לשאלה הזאת, אם אתה יש לך איזה ארגון שאתה זכאי לתרומות ממס, אתה לא רוצה מקוון, נשים אותו בצד, הוא יצטרך למצוא פתרון ידני, אני אמרתי את זה אז כשהיה הדיון על הדוח המקוון, אני אומר את זה גם עכשיו.
אבל הרוב רוצה את המקוון, הוא רוצה להגיע למצב כזה, שגם את התרומות הוא שולח באופן כזה, כמו שהוא שולח לרשות המיסים, בכלל לא רק לאגף הזה של פתור ממס על תרומות, הוא רוצה לשלוח מקוון, למה אי אפשר? או אם אפשר כמה כסף זה עולה?
אליהו ברוכי (יהדות התורה)
¶
א' כמו שהוא הזכיר אפשר להיכנס דרך המס הכנסה האישי שהוא יוכל מקוון, זה דבר ראשון, דבר שני אני אומר לך, היום כמו שהזכירו, רוב העמותות כבר עובדים בצורה מקוונת, בשבילם להוציא את הדוח הזה, מספר זהות, תאריך, סכום זה כלום, זה באמת כלום.
היו"ר משה גפני
¶
אני אמרתי את זה גם כשהיה דיונים על רשות המיסים בכלל, אמרתי יש כאלה, יש אנשים שאין להם את המקוון, הם רוצים להמשיך בידני, ואני ראיתי דרך אגב שיש פה חוק של חבר הכנסת, גם כן שהוא מדבר על זה, חבר הכנסת שהוא לא רוצה את המקוון, הוא אומר שיש שכבות מוחלשות שלא יכולים לטפל בעניין הזה, הוא משיג על חוק ההסדרים, שיש שמה חוק שהכל יהיה מקוון.
חגי טיירי
¶
מצוין, אני מסכים, אין לנו שום חילוקי דעות בנושא הזה, עכשיו רק נשאר, אנחנו צריכים מתכנתים.
אליהו ברוכי (יהדות התורה)
¶
אבל יש גם אזרחים, זה כסף של אזרחים שאף אחד לא חשב להחזיר את זה עם ריביות כמו שלוקחים מהם.
היו"ר משה גפני
¶
ארז אתה המפקד, אני מבקש לדעת, תגיד לי כמה זמן ייקח לנו שאתם תחזרו אלינו עם תשובה, רגע אבל תשמע את השאלה, השאלה מחולקת לשניים, האחד טכנית, כמה זמן ייקח, הרי אין לנו ויכוח, אנחנו לא שני צדדים בעניין הזה, אנחנו רוצים אתם רוצים, כמה זמן ייקח כדי להגיע למצב כזה, כמובן עם המגבלות שאמרתם וכו'? והאם צריך תקציב מיוחד לעניין? אנחנו גם ערב תקציב, יבואו רשות המיסים ואנחנו נשאל אותם, צריך לעניין הזה 20 אלף שקל, 200 אלף שקל.
ארז אורעד
¶
אני נוטה לומר דבר כזה, אנחנו רוצים לעשות עבודה, אני אבקש מכבוד הרב גפני, אנחנו רוצים זמן, מכיוון שעוד פעם, אמרתי בפתיחת הדברים, אנחנו בצורה מאוד חפוזה, דיון מהיר, דרמטי, לא יכולנו להיערך, חוץ מאשר להוציא כמה נתונים, מאיזה עיבוד שעשינו לפני איזה שנה וחצי לשר האוצר ליברמן.
מה שאני רק רוצה לומר פה, שכאן אנחנו נצטרך לעשות עבודה בשתי רשויות, א' מחשבה כמה זה צורך לנו מבחינת מתכנתים ומבחינת זמן, ולכמת את זה לעניין של תקציב, מתי דיוני התקציב, אני מקווה שאנחנו נצליח לערוך את זה עד לדיוני התקציב את הדבר הזה, קודם כל זה התנאי הראשון המינימלי.
והתנאי השני, אנחנו כפי שציין פה חגי, אנחנו כבר נערכים, יש לנו כבר איזה תשתית, יש לנו איזה מתווה כפי שידוע לכם, ואנחנו באמת בקטע של רצון טוב, באירוע של רצון טוב, שאנחנו יותר רוצים, איך אומרים העגל שרוצה לינוק, אנחנו הפרה שרוצה יותר להניק, ובנושא הזה אנחנו חושבים שזה רק יצמח טוב לכולם, ומכאן והלאה.
אז אם אתה רוצה לוחות זמנים, אני לא יכול לומר לך, רק שאני מקווה מאוד, שעד לפני דיוני התקציב חגי, ממש לפני דיוני התקציב אנחנו נבוא עם מסמך, אבל אני לא יודע מתי הדד ליין שלכם, פה אני צריך אתכם, את טמיר, מתי הדד ליין שלכם לקבל את המסמך מאיתנו, מסמך תקציבי? מתי הדד ליין, מתי אתם מתחילים? במאי אתם מתחילים בדיוני התקציב?
ארז אורעד
¶
עד אמצע מאי, אז עד אמצע מאי אנחנו נשתדל להניח מסמך תקציבי מפורט, כאשר בהמשך לכך אנחנו ממשיכים במתווה.
היו"ר משה גפני
¶
אבל בלי ניהול תקין הם לא יוכלו להתקדם, צריך ניהול תקין שאתם תגידו משהו, אתה יכול לבדוק את זה גם?
היו"ר משה גפני
¶
נבדוק לראות שלא ניתקל, חברי הכנסת שהציעו את הדיון המהיר הזה, הם מתכוונים להקל על אלה שמבקשים את סעיף 46, שזה כולל גם ניהול תקין כמובן, עם ההקלות שאתם עשיתם בעניין של ניהול תקין, שהם רוצים שזה ילך יותר מהר, ואני מבקש שגם אצלכם, כמו שאמר ארז אורעד, כמו שאמר טיירי, שגם אצלכם זה ילך באופן יותר מהיר בסדר?
היו"ר משה גפני
¶
בסדר. היות ומדובר על דיון מהיר, אני צריך להניח את המסקנות על שולחן הכנסת, ואני מבקש להניח את המסקנות השולחן, הכנסת ואני אבקש להניח על שולחן הכנסת שהחברים העלו את העניין הזה של לנסות לקדם את הדיווח לסעיף 46, את הפטור ממס על תרומות באופן מקוון, באופן כזה שיוכלו להגיש את זה בצורה המהירה יותר.
רשות המיסים הביעה נכונות ואמרה שגם היא מעוניינת בנושא הזה והיא תעשה כל מאמץ על מנת שהתהליך הזה יקרה.
עד אישור התקציב, יהיה נייר או מסמך של רשות המיסים, לגבי העניין הזה, כמה זמן זה ייקח, ומה העלות של הנושא הזה, ואנחנו מקווים שאכן ההצעה הזאת שמשותפת גם לרשות המיסים וגם לחברי הכנסת תיושם במלואה.
אנחנו מודים לכם על הדיון ועל הנכונות לגבי הנושא הזה. תודה רבה.
הישיבה ננעלה בשעה 14:45.