פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וחמש
הכנסת
31
הוועדה המסדרת
13/12/2022
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 9
מישיבת הוועדה המסדרת
יום שלישי, י"ט בכסלו התשפ"ג (13 בדצמבר 2022), שעה 22:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-25 מתאריך 13/12/2022
חוק לתיקון פקודת המשטרה (מס' 37), התשפ"ג-2022, הצעת חוק-יסוד: הממשלה (תיקון - כשירותם של שרים), חוק-יסוד: הממשלה (תיקון מס' 11), חוק הכנסת (תיקון מס' 51), התשפ"ג-2022
פרוטוקול
סדר היום
הקמת ועדות מיוחדות וקביעת ועדות לדיון בהצעות החוק הבאות, בכפוף לאישורן בקריאה הטרומית והעברתן לוועדה המסדרת:
1. הצעת חוק לתיקון פקודת המשטרה (סמכויות), התשפ"ג–2022 (פ/80/25), של חה"כ איתמר בן גביר
2. הצעת חוק-יסוד: הממשלה (תיקון - שר נוסף במשרד) (פ/81/25), של חברי הכנסת שמחה רוטמן וניסים ואטורי
3. הצעת חוק-יסוד: הממשלה (תיקון – כשירותם של שרים) (פ/91/25), של חה"כ משה ארבל
4. הצעת חוק הכנסת (תיקון – מספר חברי הכנסת להתפלגות סיעה), התשפ"ג–2022 (פ/84/25), של חברי הכנסת יואב קיש וחנוך דב מלביצקי
חברי הכנסת
¶
אוריאל בוסו
דבי ביטון
אברהם בצלאל
ניסים ואטורי
משה טור פז
מתן כהנא
יוראי להב הרצנו
טטיאנה מזרסקי
חנוך דב מלביצקי
יסמין פרידמן
גלעד קריב
אליהו רביבו
עאידה תומא סלימאן
רישום פרלמנטרי
¶
ירון קוונשטוק
1. הצעת חוק לתיקון פקודת המשטרה (סמכויות), התשפ"ג–2022 (פ/80/25)
2. הצעת חוק-יסוד: הממשלה (תיקון - שר נוסף במשרד) (פ/81/25)
3. הצעת חוק-יסוד: הממשלה (תיקון – כשירותם של שרים) (פ/91/25)
4. הצעת חוק הכנסת (תיקון – מספר חברי הכנסת להתפלגות סיעה), התשפ"ג–2022 (פ/84/25)
היו"ר יואב קיש
¶
אני פותח את הדיון. ערב טוב לכולם. אני רוצה להציג את הדיון. אנחנו בוועדה המסדרת קיבלנו ארבעה חוקים, שעברו עכשיו בקריאות טרומיות וצריך להחליט לאיזה ועדות הם הולכים. אנחנו כבר עשינו לפני שזה קרה דיון מקדים, ואני בהחלט הולך גם עכשיו לפתוח את הוועדה לדיון, אבל אני חושב שתמונת הוועדות מוכרת בגדול לח"כים. אני רוצה לומר תיקון אחד שיהיה. קודם כול לגבי ארבעת החוקים, יוקמו שתי ועדות מיוחדות, ועדה אחת מיוחדת עם 17 חברים, שהיא ועדה מיוחדת בראשות קרעי, והיא הולכת לדון בשני החוקים שהם תיקון לחוק-יסוד: הממשלה, זה החוק של משה ארבל והחוק של שמחה רוטמן. הם יהיו באותה ועדה. כשירות שר ושר במשרד. זו תהיה ועדה אחת. היא אומנם לא ועדת חוקה, כי אנחנו לא מקימים ועדת חוקה, וזו ועדה מיוחדת, אבל היא תהיה 17 חברים, כדי לשקף - - -
היו"ר יואב קיש
¶
כן, אני רוצה, כי כשאני עולה לדבר במליאה, שיהיה לי כבר את השמות של החברים.
זו ועדה אחת. ועדה שנייה בראשות אופיר כץ תדון בפקודת תיקון חוק המשטרה. היא תהיה ועדה של 13 חברים. דרך אגב, ה-17 זה תשעה קואליציה, שמונה אופוזיציה. זו 13, שבעה קואליציה, שישה אופוזיציה. זו ועדה שנייה. היא תדון רק בחוק אחד. ונשאר החוק של ביטול פיצול ארבעה ח"כים. הוא ידון בוועדת הכספים הזמנית בראשותו של גפני.
זו החלוקה, זו ההצעה. אני רוצה לומר את החלוקה הפנימית בתוך הוועדות בין הקואליציה לאופוזיציה, ואני אקריא את זה ברשותכם. הצעת הוועדה המסדרת להקמת ועדה לעניין מסוים, לפי סעיף 108 לתקנון הכנסת, זו הוועדה המיוחדת לדיון בהצעות חוק-יסוד: הממשלה. אמרתי, היא תקבל את שני החוקים שהיו בנושא. הם בשני תיקונים לחוק-יסוד: הממשלה, אחד כשירותם של שרים, והשני זה שר בתוך משרד.
17 חברים על פי ההרכב הבא: סיעת הליכוד – ארבעה חברים; סיעת יש עתיד – שלושה חברים; המחנה הממלכתי – שני חברים; ש"ס – שני חברים; ומפה והלאה חבר אחד ליהדות התורה, לציונות הדתית, עוצמה יהודית, ישראל ביתנו – רגע, כרגע ההצעה היא שדווקא פה במקום ישראל ביתנו תהיה סיעת העבודה, נא לתקן; סיעת רע"מ אחד וסיעת חד"ש-תע"ל אחד. זו הצעה לוועדה של ה-17 חברים, כפי שהקראתי, שתקבל שני חוקים.
הצעת הוועדה המסדרת להקמת ועדה לעניין מסוים לפי סעיף 108 לתקנון הכנסת – הוועדה המיוחדת לדיון בהצעת חוק לתיקון פקודת המשטרה.
היו"ר יואב קיש
¶
הוועדה שהקראתי קודם, בראשות קרעי, 17 חברים – תיקון חוק-יסוד: הממשלה, יש לנו שני תיקונים – כשירות ושר בתוך משרד.
היו"ר יואב קיש
¶
חכה, תן לגמור את ההודעה. אתה תופס אותי באמצע, חשבתי שלא הבנת. אני באמצע ההקראה. תן לי לסיים ואז תבין. את שני החוקים האלה הבנת, יוראי?
היו"ר יואב קיש
¶
החוק השלישי, שמדבר על תיקון פקודת המשטרה, שהקראתי כבר, אני לא רוצה לחזור על ההקראה שלי. הוועדה תדון בהצעת חוק לתיקון פקודת המשטרה, פ/80. בוועדה יכהנו 13 חברים על פי ההרכב הבא: סיעת הליכוד – שלושה חברים; סיעת יש עתיד – שני חברים; המחנה הממלכתי – חבר אחד; ש"ס – אחד; יהדות התורה – אחד; ציונות דתית – אחד; עוצמה – אחד; ישראל ביתנו תהיה פה. העבודה לא תהיה, אבל ישראל ביתנו עם אחד.
היו"ר יואב קיש
¶
רע"מ – חבר אחד; וחד"ש-תע"ל – חבר אחד. זה החוק השלישי.
החוק הרביעי של ביטול פיצול ארבעה ח"כים, תיקון לחוק הכנסת, ידון בוועדת כספים זמנית. אני לא מקים ועדה חדשה, אני מודיע על זה, תהיה על זה כמובן הצבעה, אבל מה שחשוב לי לומר, ששתי ועדות חדשות וועדת כספים זמנית. הוועדה של קרעי תדון בשני חוקים. וכך מתחלקים ארבעת החוקים, שהגיעו עכשיו מהמליאה לוועדה המסדרת. לפני שדנים בנושא, אם מישהו רוצה שאלה מהותית כהבנה. כן, בבקשה, עאידה.
היו"ר יואב קיש
¶
לא מבוטלת, איחדנו לוועדה של קרעי שתי הצעות חוק, ששתיהן דנות בתיקון לחוק-יסוד: הממשלה.
היו"ר יואב קיש
¶
שנייה, אני רוצה שאנשים קודם כול יבינו. אני מבין שאתה מתקשה. אני רוצה לפני זה, אם לא הייתי ברור בדבריי. אתה הבנת את דבריי.
היו"ר יואב קיש
¶
לא, אבל הוא רוצה דיון. אז אני מציע, עאידה, תרשמי על פתק, תתני את זה למנהלת הוועדה, ואז בסוף נרכז ונקריא את כל השמות.
גלעד קריב (העבודה)
¶
אני, אדוני היושב-ראש, למרות שאני מכיר את תקדימי העבר, מתקשה להבין את הבסיס המשפטי מכוחו הוועדה המסדרת מקימה ועדות כלשהן, למעט שתי הוועדות הזמניות – ועדת חוץ וביטחון זמנית וועדת כספים. וייתכן ובעבר הייתה כאן פרשנות מסוימת, אבל פרשנות צריכה בסופו של דבר להיגזר מהחוק. אנחנו עוסקים בחוק הכנסת, לא בתקנון הכנסת, מדרג נורמטיבי יותר גבוה. בחוק הזה יש סעיף מפורש, שאומר שעד לבחירת ועדות הכנסת רשאית הוועדה המסדרת לבחור ועדות זמניות לענייני כספים ולענייני חוץ וביטחון. ומכאן שהמחוקק מצא לנכון להפקיד סמכות להקמת ועדות בידי הוועדה המסדרת לנושאים אלה בלבד. לא ניתן לטעמי, ואני אומר עוד פעם: אני מודע לזה שהייתה פרשנות אחרת בעבר, אבל סמכויות ועדת הכנסת הנוגעות לסדרי הבית ולדיוני הכנסת - - -
גלעד קריב (העבודה)
¶
שהסעיף השיורי הכללי של הוועדה המסדרת מציין במפורש את הסמכות של הוועדה הזו לעסוק בסדרי הבית ובדיוני הכנסת. אלא שכשבודקים את ההגדרה של סמכויות ועדת הכנסת, נושא דיוני הכנסת וסדרי הבית מצוינים בנפרד משאלת הקמת הוועדות. ולכן אי-אפשר לקרוא לתוך התיבות של סדרי הבית בדיוני הכנסת את הסמכות של ועדת הכנסת להקים ועדות. ואני מבין, עוד פעם, שבעבר אפשרו את זה, אבל אני לא מבין איך זה עולה בקנה אחד עם הוראות החוק. וככל שהייעוץ המשפטי עומד על העניין, אני אבקש חוות דעת כתובה של הייעוץ המשפטי של הכנסת, שמסביר את פרשנותו להוראות החוק.
גלעד קריב (העבודה)
¶
רק להבין את המשמעות, אני פשוט מציע שההצעות תועברנה לוועדת החוץ והביטחון ולוועדת כספים זמנית, כמו שאתה עושה, כמו שאתה עושה.
היו"ר יואב קיש
¶
דרך אגב, אני חייב לספר לכם בשעת ערב זו סיפור משעשע, אם דיברת על השקעת אנרגיות לפני הבחירות. באיזה ערב אחד, אחרי יום פעיל, הולך עם אשתי ועם הילדים לארוחת ערב במסעדה בגבעתיים.
היו"ר יואב קיש
¶
האדומה. ויושב בחוץ בשולחן האחרון ואוכלים. עכשיו אני מסתכל, אשתי מולי, ילד אחד פה, אחד פה. ואני פתאום רואה הרבה אנשים עם חולצות "אמת" וכל מיני כאלה, אני מסתכל, אני רואה את גלעד קריב. אני רואה אותו בצד השני של הכביש.
היו"ר יואב קיש
¶
אביב, תקשיב, אני שם אותך על speaker. הבן שלי בדיוק התקשר. הוא היה, בגלל זה אני נותן לו להיות חלק מהאירוע. אביב, אתה שומע? אני פשוט יושב פה מול חבר הכנסת גלעד קריב, ונזכרנו בבחירות, ונזכרנו שישבנו במסעדה. אני ישבתי, אביב ישב לידי, מולי טלי אשתי ויונתן, ואנחנו אוכלים. ואני רואה אותו הולך. ואז אני רואה אותו מתחיל לקחת לכיוון המסעדה, והוא עוד לא מדבר עם אף אחד ולא כלום, עם שום שולחן. אני אומר לטלי: חכי תראי מה הולך להיות פה. והוא הולך ועובר את כל המסעדה. תבינו את האירוע ההזוי: אני בגבעתיים, אוכל, עם הגב אליו, רואה אותו, והוא עובר את כל המסעדה ומגיע לשולחן האחרון, ורואה מולו את טלי, כי הוא בא מהכיוון ההפוך, אני עם הגב. ואז הוא אומר לה: שלום, אני חבר הכנסת גלעד קריב, רציתי – ואז הוא מסתובב אליי, ואני אומר לו: שלום, אני חבר הכנסת יואב קיש.
ארבל אסטרחן
¶
סעיף 2א לחוק הכנסת, שכבר הוזכר פה היום, כותרתו: הוועדה המסדרת. הוא נחקק בשנת 2000, ונועד להסדיר את סמכויות הוועדה המסדרת, עניין שלא היה מוסדר בחקיקה עד אז. מדובר בסעיף אחד בחוק. ולגבי הקמת ועדות, יש בו סעיף קטן )ג) שאומר: "הוועדה המסדרת תביא לאישור הכנסת הצעה בדבר הרכב הוועדות הקבועות". כלומר, ועדות קבועות, אין ספק שזה התפקיד העיקרי בעצם של הוועדה המסדרת לעשות. סעיף קטן (ה) אומר: "עד לבחירת ועדות הכנסת רשאית הוועדה המסדרת לבחור ועדות זמניות לענייני כספים ולענייני חוץ וביטחון". וזה גם כן אתם זוכרים, הוועדה המסדרת עשתה את זה פה בישיבתה הראשונה, והיא עושה את זה כל פעם.
עכשיו, אומר בעצם חבר הכנסת קריב: אפשר להציע ועדות קבועות, אפשר להקים שתי ועדות זמניות, מאיפה הסמכות להקים ועדות נוספות? גם חברת הכנסת קריב לא חולק על כך שהכנסת יכולה לחוקק עוד בטרם הקמת הוועדות הקבועות, הוא אומר רק: אפשר לעשות את זה בשתי הוועדות הזמניות.
ארבל אסטרחן
¶
אני חייבת לומר, שאנחנו גם סברנו שהוועדה המסדרת לא יכולה לחוקק. זאת אומרת, זה בעצם שתי הוועדות הזמניות, עד שיקומו הוועדות הקבועות.
ארבל אסטרחן
¶
צריך לומר שהפרשנות הזו לא הייתה מקובלת אף פעם על ידי הכנסת. הכנסת עצמה סברה שכאשר היא מחוקקת – אין הרבה חקיקה – שבתקופה הזאת לפני הקמת הוועדות לא נכון להעביר את כל החוקים דווקא לשתי הוועדות האלה, שלא בהכרח ההרכב שלהן רלוונטי לעניינים מסוימים, ובוודאי הסמכויות שלהן הרבה פעמים לא רלוונטיות.
ארבל אסטרחן
¶
שנייה. אז אני אגיד איך אנחנו חושבים שזה כן נכנס בלשון החוק. סעיף קטן (ד), שאותו עוד לא הזכרתי, שלא מדבר על ועדות אבל עליו דיברנו היום במשך היום, אומר: "לוועדה המסדרת יהיו, עד לבחירתה של ועדת הכנסת, סמכויות ועדת הכנסת הנוגעות לסדרי הבית ולדיוני הכנסת. כלומר, יש לה את סמכויות ועדת הכנסת בעניינים מסוימים – סדרי הבית ודיוני הכנסת למשל – לא חקיקה, אבל לעמדתנו, שגם התקבלה על ידי הכנסת במהלך השנים, קביעת ועדה לדיון בהצעת חוק בהחלט נכנס בהגדרה הזו.
ואכן עשיתי בדיקה מהירה של שש הכנסות האחרונות. בחמש הכנסות האחרונות אכן הציעה הוועדה המסדרת למליאה להקים ועדות מעבר לשתיים הזמניות. למשל, בכנסת ה- 24 הוקמה – אוקיי, זה לא הובא למליאה – אז בכנסת ה-24 הוקמה רק ועדה מיוחדת לענייני החברה הערבית, שאגב הייתה ועדה שהייתה תקפה בכל כהונת הכנסת, היא לא הייתה ועדה זמנית. אבל בכנסת ה-23 הוקמו ועדות מיוחדות בענייני קורונה, היערכות מערכת החינוך, מיגור הפשיעה בחברה הערבית, רווחה ועבודה, וגם הוקמה ועדה, בדומה למה שעושים כעת, להצעת חוק-יסוד: הממשלה בעניין ממשלת החילופים. זה סידור בדיוק כפי שנעשה כעת, חקיקה שנעשתה לקראת כינון הממשלה, בתיקון של חוק-יסוד: הממשלה שהועבר לוועדה מיוחדת. בכנסת ה-22 הוקמה גם כן ועדה מיוחדת להצעת חוק התפזרות הכנסת, כי לא הוקמו אז הוועדות, זאת הייתה כנסת קצרה כזכור, רק ועדת הכנסת הוקמה אז כוועדה קבועה. בכנסת ה-21 גם כן היה תיקון לחוק-יסוד: הממשלה בעניין ביטול המגבלה על מספר השרים, הועבר לוועדה מיוחדת. וגם הייתה ועדה מיוחדת להצעת חוק התפזרות הכנסת ה-21. וגם מיוחדת לחוק הבחירות לכנסת ה-22. וגם לדיון בהצעת חוק חדלות פירעון, שהיה צריך לעשות שם איזשהו תיקון דחוף בהיעדר ועדת חוקה. וגם בכנסת ה-20 הייתה ועדה מיוחדת להצעת חוק-יסוד: הממשלה. שוב, משהו שרצו לעשות לפני כינון הממשלה גם בעניין מספר השרים.
כלומר, הפרשנות של הכנסת במהלך השנים הייתה שלוועדה המסדרת בהחלט יש סמכות לקבוע ועדות לדיון כחלק מסמכותה להיות בעלת סמכויות ועדת הכנסת בענייני סדרי הבית ודיוני הכנסת. ולכן בעינינו גם לשון החוק וגם התקדימים מאפשרים לעשות את זה עכשיו, במיוחד כשההצעות שמדובר בהן – תיקונים לחוק-יסוד: הממשלה – בוודאי אין להם שום קשר לוועדת הכספים או לוועדת החוץ והביטחון.
היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק
¶
הפתרון של ועדה קבועה, אגב, הייתה נותנת יתרונות רבים ביחס להליך החקיקה, שהיום דובר בו רבות ודיברתם הרבה על חקיקת בזק. לו הייתה מוקמת ועדת חוקה כוועדה יחידה כרגע, מכיוון שאין עדיין אופציה להקים את כלל הוועדות, ועדת חוקה לכאורה יכולה הייתה לעשות את שני התיקונים בחוק היסוד, בהצעת חוק שתחילתה בקריאה הראשונה. אנחנו, הייעוץ המשפטי סבר, שיהיה זה נכון יותר, דווקא לגבי ההצעות האלה, לקיים הליך חקיקה של ארבע קריאות, שהוא הליך חקיקה ארוך יותר, על מנת לאפשר לכנסת ולוועדה לקיים יותר דיונים, ולעשות את הליך החקיקה בצורה יותר מסודרת מצד אחד. ולכן לו הייתה מוקמת ועדת חוקה ייתכן שההליך היה יכול להיות קצר יותר, דבר שאנחנו לא רצינו בו.
היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק
¶
והסיבה השנייה שלא רצינו שתוקם ועדת חוקה במנותק מיתר הוועדות, משום שאנחנו מאוד מקווים שכשיוקמו הוועדות, ההרכב הסיעתי שלהן, הכנסת תוכל להתבונן עליו בעיניים פחות לחוצות מהעיתוי הזה, ותוך התבוננות בכלל הוועדות ובכלל ההרכבים, ושההרכב ייבנה באופן שיהיה סביר, הגיוני ונכון, הרבה יותר ממה שהיה בכנסת הקודמת. והחשש שלנו היה שלו תוקם עתה ועדת חוקה במנותק, ההרכב שלה יהיה זהה להרכב שהיה בכנסת הקודמת, דבר שאני הייתי מעדיפה שלא יקרה בעת הקמת - - -
היו"ר יואב קיש
¶
סליחה, גלעד, לא להפריע. חבר הכנסת קריב, הקשבנו לך בקשב רב, אתה לא בזכות דיבור כרגע, ואני אתן לך בהמשך. רק שנייה, יוראי.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
אני לא אומר את עמדתי בנוגע לתשובה. את החלק השני של התשובה הבנתי, את החלק הראשון לא.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
רגע, אני אגיד מה לא הבנתי. לא הבנתי מה הנפקות של ועדה זמנית או ועדה קבועה לעניין מספר הדיונים שניתן לערוך בה או מספר הקריאות - - -
היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק
¶
לוועדת חוקה יש אפשרות, להבדיל מוועדות אחרות, לתקן את חוק-יסוד: הממשלה, ויש כאן שתי הצעות חוק שעוסקות בחוק-יסוד: הממשלה, לא החל מהקריאה הטרומית והכנה לקריאה הראשונה, אלא להתחיל מהקריאה הראשונה, בדומה להצעת חוק ממשלתית. אנחנו חשבנו שיהיה זה נכון יותר עבור הכנסת לקיים הליך חקיקה ארוך יותר, מורכב יותר, שמאפשר לכם יותר אפשרויות להשתתף.
היו"ר יואב קיש
¶
שני דברים אני רוצה לומר. יש את ההערה של חבר הכנסת קריב בכלל על היכולת של הוועדה המסדרת לעשות.
היו"ר יואב קיש
¶
אני יודע שלפעמים יש נטייה להגיד: מה שמותר לשמאל לימין אסור, אבל כנראה שעכשיו מה שעשו זה לא הולך להשתנות. זה נעשה בכנסות שעברו, יש הסבר לכך גם בתקנון, ולכן התשובה הייתה מאוד ברורה מדוע אפשר. זה אחד. לשאלתכם השנייה, ופה אני בהחלט מתייחס למה שאמרה היועצת המשפטית של הכנסת, לפני שניגשנו להחלטה הזו התייעצנו עם הייעוץ המשפטי, שאלנו אותם: מה לתפיסתם הדרך היותר-נכונה? כי יכולנו לבחור באחד משני הדרכים האלה. ולאחר שקיבלנו את המלצת הייעוץ המשפטי הבאנו את ההחלטה הזו לכאן לטובת העניין הזה.
ולכן עכשיו אנחנו מתחילים את הדיון. אתה רשום, אתה תתייחס בזמן הדיון. יש לי שלושה דוברים. יסמין פרידמן, בבקשה. אני לא קוצב זמן, אבל אני מבקש לנהוג עניינית. אתם לא חייבים לדבר, אני לא מכריח, אבל נרשמת, אז בבקשה.
יסמין פרידמן (יש עתיד)
¶
אולי כי אני יחסית לא ותיקה פה, קצת מוזר לי שדנים על דברים בוועדת כספים, דברים שקשורים - - -
יסמין פרידמן (יש עתיד)
¶
לא ברור לי. עכשיו, אנחנו מדברים פה על חוקי יסוד שאנחנו רוצים לשנות, ולכן זה קצת מטריד אותי.
יסמין פרידמן (יש עתיד)
¶
מיוחדת, זמנית, what ever. אני חושבת שכדאי, חבר הכנסת קיש, שתלמד את חבר הכנסת קרעי איך מנהלים ועדה, כי מקודם כשהוא ניהל ועדה הוא פשוט ניהל פה דו-שיח עם כל מי שרצה להגיב. דו-שיח וגירש, זה היה פשוט ביזיון אחד גדול.
היו"ר יואב קיש
¶
ולפני שהוא היה חבר כנסת אנחנו כבר עבדנו על חקיקה משותפת ביחד. וברוך השם, הוא גם נהיה חבר כנסת. ואני אומר לך, התלמיד גם עולה על רבו בעניין הזה, ואני מאוד שמח שהוא מוביל ועדה, ואני יודע שזה בידיים מצוינות. זו דעתי, את זכאית לדעתך, הכול בסדר.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
אני רוצה להתייחס להצעה לסדר של חבר הכנסת קריב ולתשובה שנאמרה. כמובן שעומדת בפני ועדת החוקה האפשרות להגיש את ההצעות האלה כהצעה מטעם הוועדה, ואז להתחיל מקריאה ראשונה, אבל זה לא מתחייב, ואפשר להביא את ההצעות הללו ולהעביר אותן ארבע קריאות בוועדת החוקה. וזה מה שבעיניי ראוי לעשות, במקום להקים ועדות של טיפול בהצעות חוק, שחוט השני, אדוני היושב-ראש חבר הכנסת קיש, שעובר ביניהן הוא שהן הצעות אי-אמון. אלו הצעות אי-אמון בממשלה, שעדיין לא קמה.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
הן הצעות שכל מה שמשותף להן הוא לא הצורך להקים ממשלה. הרי ממשלה הזו יכולה לקום מחר בבוקר.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
וראוי שתוקם מחר בבוקר. עכשיו, אנחנו אומרים את זה בווריאציות שונות כל חברי האופוזיציה לאורך כל היום. רק אנחנו נמצאים פה עכשיו, לא הציבור.
היו"ר יואב קיש
¶
אל תזלזל, צופים בנו עד השעות הקטנות של הלילה. כשדיברתי על - - - של גלעד קריב קיבלתי הרבה - - -
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
אני מאוד מקווה שהציבור רואה את המונדיאל ופחות מתעסק בנושאים האלה, כי זה באמת עצוב. אני אומר את זה באמת כי ככה אני חושב. אני אומר שוב: כל מה שההצעות האלה מבטאות הוא אי-אמון. הרי מה הבעיה של השותפות הקואליציונית להקים את הממשלה, ולסמוך על השותפים שלהם, כדי שיום אחרי הבחירות תוקמנה הוועדות הקבועות, שתטפלנה בחוקים החשובים האלה. ואני אומר לך, שוחחתי עם חברי עוצמה יהודית היום במליאה במהלך ההצבעות. אני לא מצליח להבין. מדובר בהצעות באמת חשובות, ואנחנו לא קטגורית מתנגדים להן. אולי אני מפתיע אותך, לא קטגורית מתנגדים לכל ההצעות. אני חושב שנכון לנהל דיון מעמיק, כי מדובר בהצעות שמשנות סדרי עולם, ודאי בהצעה שהולכת לוועדה שבראשה יעמוד חבר הכנסת כץ. למה לא להביא את זה בדרך המלך, לנהל דיון רציני, דמוקרטי, בוועדה קבועה של הכנסת? אני באמת ובתמים לא מצליח להבין את ההתנהלות הזאת.
היו"ר יואב קיש
¶
אחרי זה. אתה יכול להשאיר פה פתק ואנחנו נשלים. תודה רבה, חבר הכנסת יוראי להב הרצנו. חבר הכנסת גלעד קריב, בבקשה. הוא היה הצעה לסדר, אני אתן לו לדבר עכשיו, בבקשה.
גלעד קריב (העבודה)
¶
אדוני היושב-ראש, אני האזנתי בקשב גם לדברי היועצת המשפטית של הוועדה וגם ליועצת המשפטית של הכנסת, ואני בהחלט מבין שזו הייתה הפרשנות בעבר. בעיניי זה לא עניין של ימין ושמאל, ומה שמותר ומה שלא מותר. יש בסופו של דבר את לשון החוק. לשון החוק מדברת בצורה מאוד ברורה על הסמכות להקים ועדות קבועות ועל הסמכות להקים שתי ועדות זמניות. ואם רוצים עוד לדקדק, אז כבר הזכרתי את זה ולא התייחסתם לזה: התיבה סדרי הבית בתקנון הכנסת מופיעה באופן נפרד מסמכות ועדת הכנסת להקים ועדות.
ולכן אין גם בסעיף הכללי הזה שום מקור סמכות. יכול להיות שראוי היה שהחוק יהיה אחרת, יכול להיות שהייעוץ המשפטי חושב שעדיף כך. אני לא חושב שטוב שוועדה מסדרת מקימה ועדות אד-הוק, וצריך להשאיר את זה רק לעידן שבו יש ועדת כנסת מסודרת וועדות קבועות.
גלעד קריב (העבודה)
¶
אבל מה לעשות, יש לשון חוק, זה אפילו לא תקנון כנסת, והפרשנות שלכם פשוט לא עולה בקנה אחד עם לשון החוק.
ולכן אני מבקש לקבל חוות דעת כתובה על הפרשנות הזאת, כי אני חושב שהדבר - - -
גלעד קריב (העבודה)
¶
הכול בסדר, אני אגיש את הבקשה.
אבל גם אם נלך עם הפרשנות הזו שהוצגה כאן, אז אינני יכול להבין כיצד הייעוץ המשפטי של הכנסת סומך ידיו על העברת הצעת החוק בנושא פיצול הסיעות לוועדת הכספים הזמנית. אז תהיו קוהרנטיים. אז תודיעו ליו"ר הוועדה המסדרת, שאתם מתנגדים להבאת נושא הפיצול לוועדת הכספים. מה עניין ועדת הכספים הזמנית לנושא הזה? אם זה תירוץ מספק להקים ועדות זמניות או ועדות מיוחדות במקום למנות את ועדת החוקה כפי שצריך, אז או שתעבירו את הצעת החוק לפיצול הסיעתי גם לוועדה בראשותו של חבר הכנסת קרעי או שתקימו עוד ועדה.
גלעד קריב (העבודה)
¶
אבל אי-אפשר להצדיק את ההעברה של ההצעה הזאת לוועדת כספים זמנית. תהיו בבקשה קוהרנטיים.
היו"ר יואב קיש
¶
התשובה היא כזו: יש לנו ארבעה חוקים. אני חוזר על דבריי, ואולי גם נותן תשובה לחבר הכנסת קריב. מוקמת ועדה אחת עם 17 חברים, שהיא תדון בשני חוקים שנושאם: תיקונים לחוק-יסוד: הממשלה, אחד של כשירות שר של משה ארבל, ואחד שר בתוך משרד של שמחה רוטמן. זו ועדה אחת.
הוועדה השנייה שמוקמת דנה בתיקון פקודת המשטרה. דרך אגב, אפילו בדיונים לפטור הייתה הפרדה מאותו היגיון. ואנחנו מקימים ועדה מיוחדת שתדון בחוק הזה: תיקון פקודת המשטרה של איתמר בן גביר.
והחוק האחרון, שהוא חוק באמת של דיני כנסת – עכשיו, אני מודה, שאם הוועדה המסדרת הייתה יכולה לחוקק, הייתי מחוקק את החוק הזה פה בוועדה המסדרת, כמו שאולי ועדת כנסת הייתה עושה. אבל למעשה אין לי סמכות בוועדה מסדרת לחוקק חוקים. ולכן, כפי שנאמר בהקמת הוועדות הזמניות, אנחנו בשאיפה כן להשתמש בהן לחקיקה, בטח כשזה בנושא של כנסת. ולכן זה בוועדת כספים זמנית.
היו"ר יואב קיש
¶
אני נותן עכשיו ליועצת המשפטית לענות על כל השאלות. סיימנו את הדוברים, אני נותן עכשיו לארבל להוסיף כל התייחסות שהיא רוצה, כולל לשאלתו של חבר הכנסת מיכאל ביטון.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
אני אולי מציע להעביר את ההצעה שאמורה כרגע לידון בכספים דווקא לחוץ וביטחון, כי מדובר ביציאה של ארבעה אנשים מחוץ לקואליציה, ונוגעת לביטחון של הקואליציה - - -
היו"ר יואב קיש
¶
אתה לא יו"ר הוועדה. אז עכשיו עברנו להתפרצויות, אני מבקש להפסיק. לא, ניהלנו דיון ענייני, אני מבקש לא להיות במקום הזה. בבקשה, ארבל.
ארבל אסטרחן
¶
אנחנו כייעוץ משפטי תמיד מעדיפים שחוקים יעברו לוועדות המתאימות להם, זאת אומרת ועדות שנושא הצעת החוק הוא בתחום סמכותן, אבל א' אנחנו נמצאים עכשיו בסיטואציה ייחודית, שהוועדות שהנושא בתחום סמכותן לא קמו. נושא של התפלגות סיעות בדרך כלל נדון בוועדת החוקה, זה יכול להיות גם נושא של ועדת הכנסת.
אוריאל בוסו (ש"ס)
¶
יואב, מיכאל שואל בכלל למה צריך לחוקק את החוק לשר נוסף? חוקקו את זה אצלו, אפשר להמשיך.
ארבל אסטרחן
¶
צריך לומר, אני גם אומרת אותו הרבה - - - הרבה פעמים בוועדת הכנסת, כשהיא נדרשת לקבוע ועדות, דבר שקרה במהלך חיי הכנסת, לפעמים מעבירים לוועדה שהיא לא הוועדה שהלשכה המשפטית ממליצה עליה. ואז אני נאלצת להגיד, שזה לא פגם בהליך החקיקה, כאשר לא הוועדה שהיא הוועדה שאמורה לדון בהצעת החוק - - -
מיכאל מרדכי ביטון (המחנה הממלכתי)
¶
יכול להיות שזה בגלל מהירות? שרוצים לעבוד במקביל על כל החוקים ולקצר זמן?
היו"ר יואב קיש
¶
טוב, הדיון הסתיים, תודה רבה. אני רוצה להעלות להצבעה. יש פה, חברים, הרבה נושאים, ויש פה גם הרבה אנשים. אני רוצה להקריא את המצביעים, כדי ששוב לא תהיה תקלה. אני פה, אני אצביע. שלמה פה – יצביע. במקום שיקלי – חנוך מלביצקי, חנוך פה. גלית דיסטל – גלית לא פה, במקומה ניסים ואטורי. אופיר כץ – ישב אצל היו"ר, מגיע תכף. מירב בן ארי – במקומה דבי ביטון. בועז טופורובסקי – במקומו יוראי להב הרצנו. ורון כץ – במקומו משה טור פז. מיכאל ביטון – פה. שרן – לא פה, ומקוזזת מול עוצמה. יש לכם נציג אחד להצבעה הזו, כי היה קיזוז עם עוצמה יהודית. ויש פה עוד קיזוז אחר כך. מלכיאלי – במקומו - - -
היו"ר יואב קיש
¶
למה כתוב לי שמות אחרים? יש לי אוריאל בוסו וטייב. שניים מש"ס. מי מצביע? בצלאל ובוסו. יוסי טייב – אתה לא מצביע.
היו"ר יואב קיש
¶
יעקב אשר, יהדות התורה – מי פה במקומו? אה, הוא התקזז עם עאידה, אז הוא לא יהיה. שמחה רוטמן התקזז עם יבגני סובה. יצחק שמעון וסרלאוף – עם שרן השכל. יבגני סובה – מקוזז. ווליד טאהא – לא פה, אם יש מישהו במקומו, אני לא רואה. אחמד טיבי – זה למעשה עאידה, שהתקזזה עם יעקב אשר. ואפרת רייטן – במקומה גלעד קריב. אוקיי, אז יודעים מי מצביע.
היו"ר יואב קיש
¶
כן, אחרי שאני אסיים, נעשה את ההתייעצות הסיעתית. אני רק רוצה להקריא את כל ההודעות, כולל השמות. אני מבקש להקשיב לשמות, כדי לראות שלא טעינו ברישום החברים שלכם בוועדה.
אני מקריא את ההצעה, כולל שמות החברים. הצעת הוועדה המסדרת להקמת ועדה לעניין מסוים לפי סעיף 108 לתקנון הכנסת. שם הוועדה: הוועדה המיוחדת לדיון בהצעת חוק-יסוד: הממשלה (תיקון – כשירותם של שרים) (פ/91), וכמו כן בהצעת חוק-יסוד: הממשלה (תיקון – שר נוסף במשרד) (פ/81). סמכויות הוועדה: הוועדה תדון בהצעת חוק-יסוד: הממשלה – לא אחזור, השם והסמכויות חד הם.
הרכב הוועדה
¶
בוועדה יכהנו 17 חברי כנסת על פי ההרכב הבא: סיעת הליכוד – ארבעה חברים: טלי גוטליב, בועז ביסמוט, חנוך מלביצקי ושלמה קרעי יכהן כיושב-ראש הוועדה; סיעת יש עתיד – שלושה חברים: מיכל שיר, יוראי להב הרצנו, ולדימיר בליאק; סיעת המחנה הממלכתי – מתן כהנא ושרן השכל; סיעת ש"ס – שני חברים: משה ארבל ואוריאל בוסו; סיעת יהדות התורה – מאיר פרוש; הציונות הדתית – שמחה רוטמן; עוצמה יהודית – אלמוג כהן; העבודה – גלעד קריב; רע"מ – לא נמצאים פה; חד"ש-תע"ל – עאידה תומא סלימאן. אני אומר שוב: יושב-ראש הוועדה יהיה חבר הכנסת שלמה קרעי מטעם סיעת הליכוד. אנחנו ניגש להצבעות אחרי התייעצות סיעתית, אני רק רוצה לעבור על כל - - -
היו"ר יואב קיש
¶
ועדה אחת עם שניים, ועדה אחת עם אחד.
החלטה שנייה לפי סעיף 108. שם הוועדה: הוועדה המיוחדת לדיון בהצעת חוק לתיקון פקודת המשטרה (סמכויות) (פ/80). זה סמכויות הוועדה.
הרכב הוועדה
¶
13 חברי כנסת לפי ההרכב הבא: הליכוד – שלושה חברים: משה סעדה, אליהו רביבו, ואופיר כץ שיהיה יושב-ראש הוועדה; סיעת יש עתיד – שני חברים: מירב בן ארי ורון כץ; המחנה הממלכתי – גדי איזנקוט; סיעת ש"ס – חבר אחד: ינון אזולאי; יהדות התורה – אורי מקלב; ציונות דתית – משה סולומון; עוצמה יהודית – צביקה פוגל; ישראל ביתנו – יוליה מלינובסקי; רע"מ – לא מסרו שם; חד"ש-תע"ל – עופר כסיף. אמרתי, אופיר כץ יהיה היושב-ראש. זו תהיה הצבעה שנייה.
היו"ר יואב קיש
¶
הצעת ההחלטה היא להעביר את הצעת חוק הכנסת (תיקון) (מספר חברי כנסת להתפלגות סיעה) (פ/84), לוועדת הכספים הזמנית.
היו"ר יואב קיש
¶
אז אנחנו מתחילים עכשיו בהתייעצות הראשונה להצעה הראשונה. ניפגש פה ב-48.
(הישיבה נפסקה בשעה 22:43 ונתחדשה בשעה 22:48.)
היו"ר יואב קיש
¶
אני רוצה לפתוח את הישיבה. נא לשבת. אנחנו עוברים להצבעה. אני רק רוצה להוסיף, הוועדה הראשונה של 17 החברים לגבי הצעות חוק-יסוד: הממשלה – עברתי, אני לא חוזר. נציג רע"מ זה מנסור עבאס. שימו לב לקיזוזים, שלא תהיה פה טעות. ממה שאני מכיר שלמה קרעי עם מיכאל ביטון, שרן עם וסרלאוף, יעקב אשר עם אחמד טיבי לצורך העניין, שמחה עם יבגני סובה. נדמה לי שזה הקיזוזים.
ארבל אסטרחן
¶
אפשר גם לומר משהו שאתה ציינת בישיבה קודמת, שככלל מספר החברים בוועדות המיוחדות הוא עד 15, כמו בוועדות הקבועות הרגילות. בגלל שזו ועדה שהיא אקוויוולנטית לחוקה, וועדת החוקה יכולה להיות עד 17 חברים, אז גם זאת אמרנו שיכולה להיות עד 17 חברים.
היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק
¶
לא, רצינו - - - זה דומה לחוקה. זה דומה לטיעון שטענת בהתחלה. ניסינו ללכת איתו.
היו"ר יואב קיש
¶
חברים, אני עובר להצבעה. מי בעד? שירים את ידו. צריכים להיות שש. אם לא היה ברור, ההצבעה על הוועדה של שלמה קרעי, תיקון לממשלה, שני חברים, הוספתי את מנסור עבאס. מי בעד? ירים את ידו. שישה. מי נגד? ארבעה. מי נמנע? אין. ההצעה התקבלה.
הצבעה
בעד – 6
נגד – 4
נמנעים – אין
אושר.
היו"ר יואב קיש
¶
אני מעלה להצבעה. אני מוסיף את השם של סיעת רע"מ לוועדה שבראשות אופיר כץ, שתדון בחוק לתיקון פקודת המשטרה. הם העבירו שם – ואליד אל הואשלה.
אני מעלה להצבעה, מי בעד הקמת הוועדה, כפי שהקראנו? שישה. מי נגד? ארבעה. מי נמנע? אין.
הצבעה
בעד – 6
נגד – 4
נמנעים – אין
אושר.
היו"ר יואב קיש
¶
אוקיי. מכיוון שהקראנו, אז יש התייעצות סיעתית, וב-23:00 נעבור להצבעה על ההחלטה האחרונה, להעביר לגפני בוועדת הכספים.
היו"ר יואב קיש
¶
תודה. הדיון נסגר, אנחנו בהתייעצות סיעתית, אתה יכול לשאול את מי שאתה רוצה מה שאתה רוצה.
(הישיבה נפסקה בשעה 22:55 ונתחדשה בשעה 23:00.)
היו"ר יואב קיש
¶
אני פותח את ישיבת הוועדה. אנחנו מצביעים עכשיו על ההחלטה, להעביר את הצעת חוק הכנסת (מספר חברי הכנסת הנדרש להתפלגות סיעה) (פ/84), לוועדת הכספים הזמנית בראשותו של חבר הכנסת גפני. מי בעד? ירים את ידו. שישה. מי נגד? ארבעה. מי נמנע?
הצבעה
בעד – 6
נגד – 4
אושר.
היו"ר יואב קיש
¶
רוויזיה ב23:30. אנחנו חוזרים להתכנס ב-23:20 לרוויזיה הראשונה. ככה נעביר את כל הרוויזיות, כפי שאמרתי קודם.
(הישיבה נפסקה בשעה 23:01 ונתחדשה בשעה 23:20.)
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
תודה רבה. בהמשך לדברים של חברי חבר הכנסת גלעד קריב, אנחנו עומדים על כך שיש לקיים איזושהי קוהרנטיות בהתנהלות של הקמת הוועדות המיוחדות. במידה ומקימים ועדה בראשות חבר הכנסת קרעי, שמטפלת בנושאים שקשורים להרכב הממשלה או לחוק-יסוד: הממשלה, היא צריכה לכלול את כל הדברים שקשורים, כמו שקרה היום בדיון המשולב. ניהלנו דיון משולב על שלוש הצעות חוק, שקשורות במידה כזו או אחרת לאותה פרוצדורה.
ועל כן אנחנו לא מצליחים להבין, אם מקימים ועדה מיוחדת לנושא אחד, מדוע לא קושרים כבר בתוכו את כל שלוש הצעות החוק ומעבירים אחת לוועדת הכספים? ברור לנו מה המניע, אני פשוט לא מבין מה הקוהרנטיות המשפטית. אני רואה פה את היועצת המשפטית, מוכשרת ככל שתהיה, מבצעת אקרובטיקה משפטית. ושוב, אין לי שום ביקורת על היועצת המשפטית, שאמורה להכשיר את האירוע הלא-קוהרנטי הזה, אבל אנחנו חושבים שנכון, שאם מקימים ועדה מיוחדת, אז שהיא תדון בכל שלוש הצעות החוק.
כמובן, ראוי ללכת בדרך המלך, להקים ועדת חוקה קבועה, אבל ממילא ראוי ללכת בדרך המלך, להקים ממשלה ואחרי זה להתעסק בעניינים שאמורים לעשות את זה, ולא להפוך את היוצרות. אז אם כבר עושים את זה עקום, אז לפחות שהעקימות תהיה קוהרנטית.
היו"ר יואב קיש
¶
תודה. אני רק רוצה להגיד לך, שאני שמח לראות שאתה עכשיו מבין את ההיגיון בדיון המשולב שהיה בבוקר.
היו"ר יואב קיש
¶
התייעצות סיעתית. אנחנו ב-23:27 מצביעים פה על הרוויזיה.
(הישיבה נפסקה בשעה 23:22 ונתחדשה בשעה 23:27.)
היו"ר יואב קיש
¶
אני פותח את הישיבה. אנחנו אחרי התייעצות סיעתית. אנחנו על ההחלטה הראשונה של הקמת הוועדה של שלמה קרעי.
היו"ר יואב קיש
¶
הם נימקו. ב-23:20 התחלנו את הדיון על קרעי. רוויזיה. הם עשו דיון בשלוש דקות, ביקשו התייעצות סיעתית, הגענו לעכשיו, ועכשיו מצביעים.
היו"ר יואב קיש
¶
כי אנחנו עוד לא הגענו, יש רוויזיה אחרת. תקשיבי, עשינו הצבעה ראשונה על החוק של קרעי, קבענו רוויזיה ב-23:20.
היו"ר יואב קיש
¶
אחרי זה העברנו את הוועדה של אופיר ואחרי זה את גפני. לא הצבענו על אף רוויזיות. עכשיו, ב-23:20 התחלנו, שלוש דקות הוא נימק. אחרי זה התייעצות סיעתית. הגענו ל-23:28, ואנחנו מצביעים עכשיו על הרוויזיה הראשונה, על הוועדה של קרעי.
היו"ר יואב קיש
¶
אנחנו נגד. האופוזיציה צריכה להיות בעד.
מי בעד הרוויזיה? ירים את ידו. ארבעה. מי נגד? שישה.
הצבעה
בעד – 4
נגד – 6
לא אושר.
היו"ר יואב קיש
¶
הרוויזיה לא התקבלה.
אני קודם כול מבקש להודיע למליאה עכשיו שיחדשו את הדיון ב-24:00, ואנחנו ב-24:00 נתחיל את הדיון, כפי שסוכם בין הקואליציה לאופוזיציה.
היו"ר יואב קיש
¶
מאה אחוז.
עכשיו אנחנו ברוויזיה השנייה, על הוועדה של אופיר, שלמעשה עוד לא נומקה, ובטח עוד לא יצאנו להתייעצות סיעתית בגינה. מי מנמק את הרוויזיה? גלעד קריב? בבקשה, תנמק.
גלעד קריב (העבודה)
¶
לא. האמת שבשבילך הייתי מוותר על ההיוועצות, אבל מכיוון שאתה קיבלת את המשימה של לקדם הצעת חוק שהיא כל כולה פגיעה בעיקרון של עצמאות המשטרה, שמירה על שלטון החוק ומניעת הפוליטיזציה של המשטרה, אז עם כל ההערכה המאוד-עמוקה שלי אליך, אנחנו בהחלט ננמק רוויזיה ונצא להיוועצות סיעתית.
תראו, גם התיקונים לחוק-יסוד
¶
הממשלה הם תיקונים בזויים. האחד נועד להכשיר את השחיתות השלטונית, ולהכשיר תרגיל שקרי של חבר הכנסת אריה דרעי. וההצעה השנייה יסודה בשקר. דברי ההסבר סותרים את הצעת החוק, ואנחנו יודעים גם שההסכם הקואליציוני הציונות הדתית עומד בסתירה מפורשת למילותיה של הצעת החוק. אבל על שתי ההצעות הללו עוד אפשר לומר שהן קשורות למעשה המרכבה שלממשלה – מינוי של שר, מינוי של שר נוסף במשרד.
ההצעה שתגיע לוועדה בראשותו של חברי חבר הכנסת אופיר כץ, אין בינה לבין מעשה ההקמה של הממשלה דבר וחצי דבר. כל לידתה בחוסר האמון הבסיסי של איתמר בן גביר, מורשע בעצמו בפלילים, כלפי מי שעתיד להיות ראש הממשלה, מר בנימין נתניהו. וכאן אנחנו הולכים לחקיקת בזק, שמשנה סדרי עולם במשטרת ישראל, מאפשרת פוליטיזציה של מערכת התביעה המשטרתית שמופקדת על 90% מכתבי האישום במדינת ישראל. מערכת רגישה מאוד, וחקיקה שאין בה שום עניין של איזונים ובלמים.
עוד משפט אחד. בשעה שיש בבית הזה כוונה להפוך את הוועדה לביטחון הפנים, שהוקמה בהוראת שעה בכנסת ה-24, לוועדה קבועה, כפי שצריך להיות, במקום שהתיקונים, הנדרשים או הלוא-נדרשים, לפקודת המשטרה ידונו בסבלנות, בשום שכל, בוועדה לביטחון הפנים, חברי הטוב אופיר כץ יהיה אחראי על מחטף של חקיקה באחד מהנושאים הרגישים ביותר לשלטון החוק ולדמוקרטיה הישראלית, ולא ראוי להקים את הוועדה הזו.
היו"ר יואב קיש
¶
אנחנו סיימנו את ההתייעצות הסיעתית, אנחנו חוזרים לדיון.
אנחנו עוברים להצבעה על הרוויזיה בנוגע להקמת הוועדה לתיקון חוק המשטרה. מי בעד הרוויזיה? ירים את ידו. ארבעה. מי נגד? שישה.
הצבעה
בעד – 4
נגד – 6
לא אושר.
היו"ר יואב קיש
¶
הרוויזיה לא התקבלה.
מתי קבענו את הרוויזיה ההיא? ב-23:30. אז אנחנו עוברים לרוויזיה על ההחלטה של גפני. מי רוצה לנמק? בבקשה, יוראי. אתה עם הכי הרבה כוח ועזוז. יוראי, בבקשה, לנמק את הרוויזיה.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
כמו שאמרתי מקודם בהערת ביניים, שנבלעה כנראה בפרוטוקול או לא בפרוטוקול, אני סבור שנכון להקים ועדה מיוחדת לטובת האירוע הזה או לצרף אותה לוועדה של קרעי. אבל אם כבר ממילא מביאים אותה לאחת משתי הוועדות הזמניות שכבר הוקמו, נכון להעביר אותה לוועדת החוץ והביטחון, מאחר שמדובר בסוגיה של ארבעה ח"כים מהליכוד, שהתפצלו מחוץ לממשלה, וזו הרי סוגיה שנוגעת באופן ישיר לביטחונה של הממשלה הקרובה. ולכן אם כבר מעבירים את זה, לא לכספים, כי אני לא מבין מה המשמעות הכספית או התקציבית של זה, אלא יותר לחוץ וביטחון. אבל שוב אני אומר: דרך המלך הייתה להקים פשוט ועדה מיוחדת לטובת האירוע הזה, ואני לא מצליח להבין למה לא.
היו"ר יואב קיש
¶
ב-23:44 אנחנו נצביע על הרוויזיה, אחרי ההתייעצות הסיעתית.
(הישיבה נפסקה בשעה 23:39 ונתחדשה בשעה 23:44.)
היו"ר יואב קיש
¶
סיימנו את ההתייעצות הסיעתית.
אנחנו עוברים להצביע על הרוויזיה האחרונה, בנוגע להעברת תיקון חוק הכנסת בנוגע לפיצול ארבעה ח"כים לוועדה של חבר הכנסת משה גפני. הוגשה רוויזיה. אנחנו עוברים להצבעה. מי בעד הרוויזיה? ירים את ידו. ארבעה. מי נגד? שישה.
הצבעה
בעד – 4
נגד – 6
לא אושר.
היו"ר יואב קיש
¶
הרוויזיה נפלה.
אני רוצה לסיים ולומר, שב-24:00 יתחיל הדיון בהחלטות האלה. וכפי שסוכם בין האופוזיציה לקואליציה, ברגע שיסתיימו הדוברים הדיון יופסק ויחודש בסיכומו ב-09:30, ומייד אחר כך הצבעות. זה מחר ב-09:30. אני מבקש מכל חברי הקואליציה להגיע ב-09:00.
הישיבה הסתיימה. תודה.
הישיבה ננעלה בשעה 23:45.