פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
51
ועדת הכספים
07/06/2022
מושב שני
פרוטוקול מס' 295
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, ח' בסיון התשפ"ב (07 ביוני 2022), שעה 13:37
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 07/06/2022
חוק מענק סיוע לעסקים בשל ההשפעה הכלכלית של התפשטות זן אומיקרון של נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התשפ"ב-2022
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק מענק סיוע לעסקים בשל ההשפעה הכלכלית של התפשטות זן אומיקרון של נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התשפ"ב-2022
נכחו
¶
חברי הוועדה: אלכס קושניר – היו"ר
ינון אזולאי
ולדימיר בליאק
אימאן ח'טיב יאסין
עופר כסיף
אופיר כץ
יעל רון בן משה
ג'ידא רינאוי-זועבי
נירה שפק
מוזמנים
¶
גל ברנס - רפרנט תעשייה ומסחר, אגף התקציבים, משרד האוצר
צמרת אביבי - סגנית נשיא לה"ב, ומנכ"לית מורי תל"ן
אורן בוטא - מייסד תנועת העצמאים
רישום פרלמנטרי
¶
אהובה שרון, חבר תרגומים
הצעת חוק מענק סיוע לעסקים בשל ההשפעה הכלכלית של התפשטות זן אומיקרון של נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התשפ"ב-2022, מ/1538
היו"ר אלכס קושניר
¶
חברים, אנחנו עוברים לדיון בסעיף הבא וממשיכים לדון בחוק הפיצוי למענקים בעקבות התפשטות גל האומיקרון בתחילת השנה הזו. אני מבקש להמשיך מהנקודה בה עצרנו. סיימנו את הדיונים על טענת הנושא החדש שהוגשה על ידי חבר הכנסת אופיר כץ וינון אזולאי וכרגע אנחנו יכולים לדון בהסתייגויות על הסעיפים האלה.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
עדכון. התלוננתי קודם על רשות המיסים. הם לא מבינים למה יש עליהם כל כך הרבה ביקורת. תוך כדי שאמרתי שאחרי שלושה שבועות הם לא ענו לי לפנייה שלי, הם שלחו לי תשובה האומרת – תוך כדי הדיון – ש"אנו מאשרים בתודה קבלת פנייתך". כלומר, רק עכשיו הם מאשרים את קבלת הפנייה, אחרי שלושה שבועות. יעילות שיא.
שלומית ארליך
¶
אנחנו נחזור אחורה להסתייגויות עליהן דילגנו. נתחיל עם הקובץ של חבר הכנסת אופיר כץ. הקובץ הגדול. הקובץ בו יש את 300 ההסתייגויות.
נתחיל עם הסתייגות 55 - בהגדרות, בסעיף (1), מוסד ציבורי זכאי – במקום המילה "שליש מהכנסותיו בשנת הבסיס" יבוא "חצי מהכנסתו בשנת הבסיס".
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 57, עדיין בהגדרת מוסד ציבורי זכאי - במקום המילה "שליש מהכנסתו בשנת הבסיס" יבוא "שלושת רבעים מהכנסתו בשנת הבסיס".
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 38 – בסעיף (1), בהגדרה מחזור עסקאות בשנת הבסיס, במקום "לעניין עוסק שפעילותו החלה בתקופה שמיום כ"ד בטבת התשע"ט (1 בינואר 2019) עד יום ג' בטבת התש"ף (31 בדצמבר 2019)" יבוא "עוסק שפעילותו החלה בתקופה שמיום כ"|ד בטבת התשע"ט (1 בינואר 2019) עד יום ג' בטבת התש"ף (28 בפברואר 2020)".
שלומית ארליך
¶
בסעיף (1), מחזור עסקאות בשנת הבסיס – במקום "לעניין עוסק שפעילותו החלה ב-1 בינואר 2020 עד 31 בדצמבר 2021" יבוא "1 בינואר 2020 עד 31בדצמבר 2020".
שלומית ארליך
¶
אחרי סעיף (1)(3) יבוא (1)(4), "עוסק שפעילותו החלה בתקופה שמיום 1 בינואר 2021 עד 31 בדצמבר 2021, מחזור העסקאות שלו בתקופה שמיום 1 בינואר 2021 או מיום 1 בחודש שלאחר תום תקופת הדוח התקופתי הראשון שהגיש לפי סעיפים 67 או 67א, לפי העניין, לפי המאוחר, עד יום 31 בדצמבר 2021, יחולק במספר חודשי הפעילות בתקופה האמורה ויוכפל ב-2".
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 41, הגדרה עוסק – "יש למחוק את המילים "חברה כהגדרתה בפקודה שחילקה דיבידנד לשנת 2020 ובשנת 2021 בתקופת הזכאות".
שלומית ארליך
¶
מחקנו.
הסתייגות 50. הגדרה עוסק. "יש לבטל את הסעיף עוסק שדיווח לגבי שדיווח לגבי שלושת החודשים שלפני מועד תחילת תקופת הזכאות על מחזור עסקאות בשיעור אפס".
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 52 – בסעיף (1) בהגדרה מחזור עסקאות בשנת הבסיס, למחוק את המילים "עוסק הרשום כעוסק אחד עם עוסק אחר לפי סעיף 5" ואת המילים "או של העוסקים הרשומים יחד".
שלומית ארליך
¶
מחקנו את ההסתייגות הזאת.
הסתייגות 53 – במקום "לעוסק שמחזור עסקאותיו בשנת הבסיס אינו עולה על 50 אלף שקלים חדשים - 3,000 שקלים חדשים, יבוא "לעוסק שמחזור עסקאותיו בשנת הבסיס אינו עולה על 50 אלף שקלים חדשים - 5,000 שקלים חדשים".
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 54 – במקום "לעוסק שמחזור עסקאותיו בשנת הבסיס עולה על 50 אלף שקלים חדשים אך אינו עולה על 100 אלף שקלים חדשים – 3,750" יבוא "5,750".
שלומית ארליך
¶
זו הסתייגות שהיא סדרה. אני עוברת להסתייגות 16, עדיין בהגדרה עוסק – במקום "מכפלה של 1.1" יבוא "מכפלה של 4.5".
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 10 – בסעיף (1). "הכנסה חייבת מעסק בשנת הבסיס" – למחוק את המילים "הכנסה חייבת לפי סעיף 2(1) לפקודה בשנת הבסיס לרבות דמי לידה המשתלמים לפי סימן ג' בפרק ג' לחוק הביטוח הלאומי וגמלה לשמירת הריון המשתלמת לפי חוק המוסד לביטוח לאומי ולרבות תגמול בעד ימי שירות במילואים המשתלם לפי פרק י"ב לחוק האמור"}.
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 244 – בסעיף (1), בהגדרה מחזור עסקאות בתקופת הבסיס – במקום המילים "מחולק במספר חודשי הפעילות בתקופה האמורה ומוכפל ב-2" יבוא "מחולק במספר חודשי הפעילות בתקופה האמורה ומוכפל ב-3.4".
שלומית ארליך
¶
זאת סדרה. אני עוברת להסתייגות מספר 252, עדיין בהגדרה מחזור עסקאות בתקופת הבסיס – במקום "מחולק במספר חודשי הפעילות בתקופה האמורה מוכפל ב-2" יבוא "מחולק במספר חודשי הפעילות בתקופה האמורה מוכפל ב-5".
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 253 – בהגדרה מקדם הסיוע – במקום "התוצאה המתקבלת מהכפלת 0.85 ביחס שבין שני אלה" יבוא "התוצאה המתקבלת מהכפלת 0.9 ביחס שבין שני אלה".
שלומית ארליך
¶
סדרה שהיא עד 264. אני קוראת את 264 – עדיין בהגדרת מקדם הסיוע – במקום "התוצאה המתקבלת מהכפלת 0.85 ביחס שבין שני אלה" יבוא "התוצאה המתקבלת מהכפלת 0.95 ביחס שבין שני אלה".
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 265 – בהגדרה מקדם מענקי הסיוע – למחוק את המילים "לגבי עוסק במסחר סיטונאי או קמעונאי בדלק, ההפרש שבין 1 למקדם הסיוע ו לא יותר מ-0.01".
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 266 – בסעיף (1) בהגדרה מקדם מענקי סיוע – למחוק את המילים "לגבי עוסק שבשנות המס 2021 ו-2022 חל לפי סעיף 33 לחוק מס הערך מוסף, ההפרש שבין 1 למקדם הסיוע ולא יותר מ-0.05".
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה
שלומית ארליך
¶
אנחנו עוברים לקובץ של חבר הכנסת ינון אזולאי יחד עם חברי סיעת ש"ס, יהדות התורה, הליכוד, הציונות הדתית.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
גברתי היועצת המשפטית, אני רוצה לעשות סדר ולהוריד כאן הסתייגויות. אני אומר לך היכן להתחיל. תתחילי מהסתייגות 66 ותכף נעשה סדר לגבי השאר.
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 63 – יתווסף סעיף אחד כדלקמן: "עולים שעלו ממדינות ששוררת בהן מלחמה, יקבלו תוספת מענק למשך שנה מיום עלייתם לארץ".
שלומית ארליך
¶
בהגדרה של מוסד – במקום "מוסד ציבורי", "מי שמימן את העודף התקציבי הוא מעמד הביניים הישראלי והשכבות החלשות".
שלומית ארליך
¶
חבר הכנסת אזולאי, אנחנו בהסתייגות 66 - אחרי המילים מוסד יבוא "זו לא תוכנית שתוריד את יוקר המחיה".
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הדיון. אנחנו מצביעים על ההסתייגות.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה
שלומית ארליך
¶
69 ו-70 בוטלו.
הסתייגות 71 – במקום מוסד, יבוא "אין את הסכומים המוצעים לעוסקים על פי הצעת החוק כדי לכלול מענק השתתפות בהוצאות קבועות".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני רוצה לנמק. במענק הזה של האומיקרון, אמנם יש כאן הוצאות קבועות אבל אנחנו דיברנו על כך שיש הוצאות קבועות שלא נכללות. יש למשל את הסיפור של הארנונה שהוא לא נכלל בפנים. בפעם שעברה היה לעסקים פטור מארנונה, כמעט פטור מלא, וזה עזר להם גם מבחינת המענקים שהם קיבלו. גם כאשר הורדנו את זה ל-25 אחוזים, עדיין לא מספק כי יש עסקים שהעסק אמנם היה פתוח, אנחנו רואים את הירידה של המחזורים שלהם. בפעם שעבר הייתה חופשה ללא תשלום לעובדים ולא היה את העול של המשכורות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא. זה לא בפנים. דיברנו על כך ואמרנו שזה לא מספק את המצב שהיה, לעומת אותו חל"ת שהיה פעם כאשר לא היה להם כלום. הפעם אתה נותן להם גם את זה, גם משית עליהם את ההוצאות של הארנונה שלפעמים יכולה להגיע להוצאות גדולות. קח לדוגמה את האולמות שיש להם ארנונה מטורפת. כל עסק שיש לו שיש לו שימוש חורג, הארנונה שלו היא גבוהה, כך זה ככל שהעסק יותר גדול או במקומות יותר יקרים. זה שאנחנו נותנים לו את ההוצאות הקבועות ובפנים לא כלולה הארנונה, זה לא עוזר. לכן כאן אנחנו אומרים שהסכומים המוצעים לא באמת מספיקים להוצאות הקבועות.
היו"ר אלכס קושניר
¶
גם בנוסחה החדשה תיקנו את המקדמים, כך שהמענק שאנשים יקבלו יהיה הרבה יותר משמעותי מכפי שהתקבל בפעם הקודמת. בכל מה שקשור להוצאות שכר, בפעם הקודמת עת הנוסחה נלקחה בחשבון – הוצאות השכר בתקופת הבסיס לא נלקחו בחשבון בעקבות החל"ת. הפעם הן כן נכללות בחשבון ולכן הנוסחה מאזנת את זה ויותר מזה, מאזנת את זה ברווח עודף בגלל המקדם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ישבו כאן אותם אנשים ואמרו שזה לא מה שמקדם, שזה לא מה שעוזר להם. ישבה כאן זאת שעושה אירועים וגם היא לא יצאה מרוצה. גם בתי המלון אמרו לנו ש-0.5 למלונות הקטנים, זה יעזור להם.
היו"ר אלכס קושניר
¶
ברור שכל דבר יעזור להם. צריך שהמענק יהיה רלוונטי.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני רוצה לנמק. אני אומר שאם ניקח את כל הסל, זה עדיין לא מספק את אותם אלה שנפגעו. זה גם לא נותן מענק לכל העצמאים. יש נפילה של עשרות אלפי עצמאים שלא כלולים בתוך הסיפור הזה. לפי דברי משרד האוצר, יש עשרות אלפי עצמאים שלא נכללים בזה. כ-40 אלף עצמאים שלא ייכללו בתוך זה, בין 2019 ל-2020. אותם אלה שמגישים את הדוחות, אם היינו נותנים להם את האפשרות לבחור, הם היו בוחרים ואז היו עוד 40 אלף. זה שאין לנו את האפשרות לבחור, נופלים כאן כ-40 אלף עסקים. לכן הדבר הזה עדיין רחוק מלהיות מספק עבור אותם עצמאים שבכלל לא מקבלים.
שלומית ארליך
¶
במקום מוסד, יבוא "כדי להיאבק ביוקר המחיה, חייבים העלאה משמעותית של שכר המינימום ל-40 שקלים בשעה".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
נעמה לזימי הגישה הצעת חוק בעניין אבל לצערי היא כנראה תצביע נגד ההסתייגות הזאת. אני מקווה שמחר במליאה תצביעי בעד ההצעה על 40 שקלים לשעה.
שלומית ארליך
¶
הסתייגות מספר 76 – "אין בסכומים המוצעים לעוסקים על פי הצעת החוק כדי לכלול מענק סוציאלי".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הפעם לא מקבלים את המענק הסוציאלי. כאשר מדברים על הפעם הקודמת, שלא היה מספיק, נתנו פחות, העלינו את זה מ-3,000, העלינו את זה בעוד 45 אחוזים, אבל אלה לא בדיוק 45 אחוזים וזה מענק סוציאלי שלא היה וההוצאות הקבועות שדיברנו עליהן שגם לא היו. זאת אחיזת עיניים. בואו לא נאחז את עיניהם של אותם עצמאים שמשוועים שתהיה אמת בנתונים שאתם נותנים להם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אם אנחנו חושבים שזה מה שיעצור לנו קצת את יוקר המחיה. גם בפעם הקודמת כשבא לכאן הסיפור של נקודות הזיכוי אמרנו שזה בשביל יוקר המחיה אבל יחד עם זאת אנחנו רואים שיוקר המחיה ממשיך ומאמיר. אנשים עניים הם יותר עניים והעשירים מתעשרים. בדיון הקודם ישבו כאן אנשים שאין להם מה לאכול ועוד דורשים מהם להחזיר כסף. על יוקר המחיה אין לנו מה לדבר, זה לא עוזר וזה לא מספק אותם אלא מעמיק יותר את החור בכיס שלהם.
אני גם מבקש התייעצות בנושא.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני רוצה לנמק. 0.5 במקום 0.4. היו כאן הרבה דיונים. אגב, הסיפור של המקדם, של ה-0.5 עלה כבר בדיון הראשון שזה יותר יסייע לעסקים. יכול להיות שתגיד שאין סוף לסיוע, אין סוף למקום שנעזור וזה נכון אבל יש עסקים שאצלם זה קריטי, שה-0.4 כמעט ולא מביא אותם לשום מקום ורק אם נקבע להם 0.5, זה יביא אותם. ראינו את זה עת דיברנו על המלונות הקטנים והבינונים. אני לא הולך לדאוג למלונות פתאל שאתמול אמרת שיגידו לי תודה רבה. אגב, רק שתדע, מאתמול אני מחכה לטלפון ממלונות פתאל שאמרת שיתקשרו להודות לי והטלפון לא מגיע. כנראה זה לא באמת עוזר להם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אומר לך שלהם צריך לעשות משהו מיוחד בנפרד בגלל מה שהם עשו לנו לאחר הקורונה באילת. אני אישית לא נופש באילת אבל הם קרעו את האנשים. זה סיפור נפרד. היו כאן מלונות קטנים ובינוניים. גם עדי שדיברה איתנו בדיון הקודם, אם היינו מעלים להם את זה ל-0.5 – אני בטוח שזה היה מסייע להם והם לא יצטרכו לבוא לכאן שוב ולומר שזה פגע בהם שוב ושוב. לכן אני חושב שבנושא הזה, זה אחד הדברים שלא קיבלנו ואולי הפעם כן תשתכנע.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אתה שוכח לומר שבמענק עצמו, בנוסחה, כדי לפצות על מה שאתה אומר, במקום 0.9 מופיע 0.85.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כשהגענו לשם, ראית שאני לא דיברתי. כאשר כאן זה מגיע לנושא הזה, אני אמרתי, וגם אמרתי שזה לא לכל העסקים. יש עסקים שבמפורש ה-0.4 מספיק להם. דיברנו על עסקים ספציפיים שיש איתם בעיה ולא מצאנו את הפתרון.
שלומית ארליך
¶
אנחנו בסיפה, בהסתייגות מספר 172.3 – במקום המילים "והכול בלבד שהמקדם שייקבע לא יעלה על 0.4" יבוא "והכל בלבד שהמקדם שייקבע לא יעלה על 0.5".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו רוצים לשנות את המקדם. אגב, אני מוכן להתפשר כך שלא יהיה על הכול אלא שיהיה על חלק שאנחנו חושבים שכן יש לנו פגיעה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
המענק הוא מענק אוניברסלי.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 172.6 - בסיפה, במקום "והכול בלבד שהמקדם שייקבע לא יעלה על 0.4" יבוא "והכול בלבד שהמקדם שייקבע לא יעלה על 0.5".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
היועצת המשפטית, סליחה שאני מטריח אותך. תחת הסתייגות 173 יש את סעיפים 2.1, 2.2, 2.3, 2.4. הייתי מבקש בסעיפים כאלה, אם את יכולה, לומר להם בדיוק את כל הסעיף כדי שיבינו שזה לא אותו סעיף כי זו הבעיה שלי איתם. הם לא מבינים שזה לא אותו סעיף. נירה, את מבינה?
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 173 - בהגדרה עוסק, פסקה (8) שעניינה ב"גורם ריכוזי כהגדרתו בסעיף 3 לחוק לקידום התחרות ולצמצום הריכוזיות – תימחק".
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 2.3 – בהגדרה עוסק, פסקה (9) שעניינה "בחברה שמחלקת דיבידנד אחד או יותר – תימחק".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אופיר, אנחנו בהסתייגות 173. אלה הסתייגויות שלי. מחקנו הסתייגויות מ-70 עד 170 ומה שמביאים ב-173 אלה מספר סעיפים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מתי הוא דיווח על סגירת עסקו? כשהוא דיווח על סגירת העסק אמרנו שיש תקופה שגם אם הוא סגר את העסק, אנחנו יודעים שהוא סגר אותו בגלל האומיקרון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא. לא קיבלנו את זה גורף. תסתכל. לא קיבלנו גורף. אמנם הלכתי לישון ב-4:00 לפנות בוקר וקמתי ב-6:00 אבל יש דברים שאני זוכר. לא קיבלנו את זה גורף. אמרנו שהוא יצטרך להוכיח וזה על פי שיקול דעת המנהל ואנחנו אומרים: לא. אם הוא סגר בתקופה כזאת בה היה האומיקרון והפגיעה שלו היא בגלל האומיקרון – ואנחנו יודעים שהפגיעה הייתה בגלל האומיקרון – אין כל סיבה שלא ייתנו לו את המענק שלו.
שלומית ארליך
¶
לא. מ-176 עד 178 לא הצבענו בכלל. אנחנו נחזור אליהן עת נגיע לסעיפים הרלוונטיים.
הסתייגות 178 – בהגדרה קרוב יירשם: "זכאות לעוסק על ידי קרוב משפחה, עוסק שפעילות עסקו על ידי קרוב משפחה בשל רכישת טובין או קבלת שירות מקרובו יהיה זכאי למענק בסכום המענק שהיה משולם להם לולא קיבלו את שכר העבודה מקרוב המשפחה".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אסביר מה קיבלנו ומה אנחנו רוצים. בהתחלה אמרו שקרוב בכלל באופן גורף לא יוכל לקבל את המענק, מה שמהווה חלק מהפגיעה, ואז אנחנו דרשנו ואמרנו שיורידו את הסיפור של קרוב. בסופו של דבר רשות המיסים הסכימה להוריד, אמרה שהיא תעשה שיהיה רשאי המנהל לבדוק על פי שיקול דעתו האם הטובין שהביאו בפעילות הכלכלית שלו היא באמת כזאת שלא היה משהו דווקא לאומיקרון.
אתה בטח שואל מה הבעיה שלי ואומר לי שאאמין למנהל רשות המיסים. אגב, אני מאמין למנהל רשות המיסים, במיוחד שזה ערן יעקב שבוודאי אני מאמין לו, אדם הגון וישר. אני לא יודע אם כל התיקים מגיעים למנהל רשות המיסים או למי שמתחתיו.
הבעיה הגדולה היא שתוך כדי שאנחנו מאמינים למנהל רשות המיסים, אנחנו אומרים לעצמאים שהם בעצם שקרנים. שהם לא נאמנים, הם לא אמינים, ולכן אנחנו אומרים להם שהם יגישו ואנחנו נחליט אם הם אומרים אמת או לא אומרים אמת. כלומר, אנחנו אומרים שכולם לא דוברים אמת ומנהל רשות המיסים דובר אמת. אני אומר שמנהל רשות המיסים דובר אמת אבל גם העצמאים דוברים אמת. לכן נצא מנקודת הנחה שקרוב, לפי ההגדרה שלהם. אמרנו שנעשה הגדרה של שנתיים רצוף. לא היו מוכנים לזה. תן להם שנתיים רצוף שהעבירו. אף אחד לא תכנן קורונה. כשהעסק פתוח 10 שנים, שליש מתוך זה העבירו, אי אפשר להגיד שלא. אגב, אתה יודע שמאפיית דוידוביץ ומאפיינת קריית שמונה שנסגרה – וזה שהלחם עלה ב-8 אחוזים, גם זה סיפור שעליו צריך לקיים דיון בנפרד – אלה הם אותם בעלים. אלה לא בדיוק אותם בעלים כי הבן שלו עובד שם. אני בטוח שיש דברים שהם היו מעבירים ואז במקרה כזה תגיד שהוא לא יכול לקבל?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
עכשיו אתה אומר כי המנהל אמר אבל גם בלי זה, למה אני צריך להעמיד אותו במצב של המנהל?
שלומית ארליך
¶
הסתייגות 179 – בהגדרת תשומות שוטפות בשנת הבסיס – יימחקו המילים החל מ"למעט תשומות" עד סוף הפסקה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אסביר לך. כדי שההסבר יהיה מושלם, את יכולה לקרוא לי את כל הסעיף הזה ואני אסביר אותו? אל תצפו שאני אדע את כל החוק מילה במילה.
שלומית ארליך
¶
"תשומות שוטפות בשנת הבסיס – אחת מאלה, לפי העניין, למעט תשומות של עוסק בשל רכישת טובין או קבלת שירות מקרובו אלא אם כן המנהל אישר לבקשת העוסק כי לגבי תשומה מקרובו מתקיימים אותם מאפיינים הקיימים לגבי תשומה הניתנת לעוסק מאדם שאינו קרובו". אז יש חלוקה של התקופות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בסופו של דבר התשומה מגיעה גם לקרוב. נתתי לך קודם הסבר מפורט לגבי הקרוב. אם בכל זאת אתה רוצה עוד הסבר של עוד 5 דקות, אין לי בעיה להמשיך ולהסביר את זה.
שלומית ארליך
¶
אנחנו בקובץ מטעם חברי הכנסת ביטן, קיש, גפני, אזולאי, קרעי, אמסלם, רוטמן ופינדרוס.
לסעיף (1).
שלומית ארליך
¶
עצרנו בקובץ הסתייגויות מטעם חברי הכנסת ביטן, קיש, גפני, אזולאי, קרעי, אמסלם, רוטמן ופינדרוס.
הסתייגות מספר 2 – בהגדרה מקדם מענק הסיוע, בסעיף קטן (2) - במקום "האמור" יבוא "לגבי עוסק שמחזור עסקאותיו בשנת הבסיס עולה על 1.5 מיליון שקלים חדשים – 0.5".
שלומית ארליך
¶
הסתייגויות להצעת חוק וכולי המענק מטעם חברי הכנסת ביטן, קיש, גפני, אזולאי. אנחנו בהסתייגות 3.
שלומית ארליך
¶
הסתייגות מספר 4 – בהגדרה עוסק, פסקה (11) שעוסקת ב"עוסק שדיווח לגבי ארבעת החודשים שלפני מועד תחילת תקופת הזכאות על מחזור עסקאות בשיעור אפס – תימחק".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מה למחוק ארבעה חודשים? תמחקי את ההסתייגות הזאת. הם לא היו בכל הדיונים ואני צריך לעשות תיקונים על ההסתייגויות שלהם.
שלומית ארליך
¶
בהגדרה עוסק, פסקה (12) שעוסקת ב"עוסק שמחזור עסקאותיו בשנת 2021 בתוספת סכומי המענקים ששולמו לו עולה על מכפלת 1.15 אחוזים".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כאן אני רוצה להסביר. אלכס יאמר שהגענו להישג יפה. כאן מדובר על המענק שמגיע. לגבי שנת 2020, אם בשנה הקודמת מחזור עסקאותיו היה בהתחלה 10 אחוזים ואנחנו העלינו ל-15 אחוזים, אנחנו ביקשנו למחוק את זה לגמרי. אמרנו שלא יכול להיות שאדם שגדל לו העסק מכל מיני סיבות – יכול להיות שהיה משהו עונתי, המלאי וכולי – אמרנו למה רק 10 אחוזים. זה לא שהוא בא ומרוויח על רשות המיסים או מרוויח על העוסק השני. בואו נוריד את זה לגמרי. אמר אלכס, לא, אנחנו מוכנים להגיע ל-15 אחוזים וזה יפה מאוד וזה מצוין ורשות המיסים הסכימה.
ניסינו להגיע לכך שאולי יהיו אפילו 20 אחוזים אבל גם לזה לא הוסכם כי אמרתם ש-15 אחוזים זה די והותר והם מעבר ל-10 אחוזים. אני לא מסכים עם זה. רציתי לעשות התייעצות אבל בגלל האיחור שלי הכנסתי את זה כך.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אם אופיר כץ עכשיו צופה בשידור הישיבה מחדרו, שיגיע לכאן בבקשה. אני לא אשבר אבל שתהיה חלוקה בנטל. לא יכול להיות שידרשו רק ממני חלוקה בנטל.
שלומית ארליך
¶
כן. הצטרפת יחד עם חבר הכנסת כץ.
אני עוברת לקובץ מטעם חברי הכנסת ביטן, קיש, גפני, אזולאי, קרעי, אמסלם, רוטמן ופינדרוס.
הסתייגות 5 - בהגדרה עוסק, בפסקה (11) בסיפה, יבוא "החרגה זו לא תחול על עסקים שעיקר פעילותם בתחומי התיירות הנכנסת או בהפקת אירועים".
שלומית ארליך
¶
בהגדרה עוסק, בפסקה (11) שמתייחסת למה שהפכנו לארבעת החודשים של מחזור עסקאות בשיעור אפס, שם תהיה סיפה שתאמר: "החרגה זו לא תחול על עסקים שעיקר פעילותם בתחומי התיירות הנכנסת או בהפקת אירועים".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו מדברים כאן על החרגה של הפקת האירועים עליה דיברה מי שישבה כאן ודיברה. היא אמרה שהיו לה מספר אירועים בשנה אבל לא תמיד זה קורה לה באותו זמן. אלה לא אירועים למשל לפני פסח או לפני שבועות אלא זה יכול לקרות בכל מיני תאריכים אחרים אבל ברגע שדחו, זה נדחה לגמרי ואז היא לא תראה את מחזור העסקים של אותה שנה. היא נפגעת. אמנם האוצר אמר שימצאו לה פתרון אבל הפתרון לא נמצא בחוק ובסופו של דבר היא תיפול בין הכיסאות. אמרו לה שתבוא, שהיא תגיש ויראו מה לעשות אבל במצב כזה אין לה מה להגיש. היא גם תשלם לרואה החשבון עבור ההגשה והיא גם לא תקבל את הפיצוי המגיע לה. זה אחד הענפים שנפגע ביותר וחשבנו לתת לו פתרון אף על פי שאין הרבה כאלה אבל בכל זאת לצערי רשות המיסים לא הסכימה לתת פתרון ספציפי לאנשים האלה או לנסות למצוא משהו אחר כדי שגם הם יוכל להיכנס. לכן חשבנו שההסתייגות הזאת היא טובה וראויה.
זאת הסתייגות שהיא מאוד חשובה והייתי מבקש על זה התייעצות.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו מחדשים את הישיבה.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה
שלומית ארליך
¶
אנחנו ע וברים להסתייגות מספר 6 - בסעיף 1, בהגדרה מקדם מענק הסיוע – בסיפה יבוא "(5), לגבי עוסק שעיקר פעילותו בתחומי התיירות הנכנסת או בהפקת אירועים – 0.5".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אגב, בתיירות הנכנסת נאמר כאן שיש להם פתרון ודרך משרד התיירות. אני חייב להגיד לך שלאחר בדיקה מעמיקה, בתיירות הנכנסת הפתרון נמצא לקוי ועדיין לא התאוששו בנושא הזה ואנחנו כנראה נמצאים בפתחו של גל נוסף.
יעל רון בן משה (כחול לבן)
¶
האמירות של חברי ועדת כספים שאחר כך יגררו ביטולים גם בתיירות, גם באירועים - אז לא. צריך לנהוג באחריות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מתפלל שהאחוז ירד לאפס. 22 אחוזי הדבקה. חייבים לומר את הנתון הזה. לכן אני אומר שהתיירות הנכנסת עדיין לוקה בחסר ולצערי אנחנו מפחדים שזה יגיע לעוד מקום. הבקשה שלנו שגם בתיירות הנכנסת, גם במקום הזה כאן, ייתנו להם מענה. זאת כל הבקשה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא צריך לעוף על עצמנו שעכשיו כולם רואים אותנו והולכים לסגור את העסקים. אנחנו לא כאלה מפורסמים.
שלומית ארליך
¶
אנחנו עוברים לקובץ הסתייגויות בשם חברי הכנסת אופיר כץ, יואב קיש, דודי אמסלם, שלמה קרעי, ינון אזולאי, יצחק פינדרוס, משה גפני ועמיחי שיקלי. זה הקובץ הקצר יותר.
הסתייגות מספר 8 – בסעיף 1 בהגדרה - העוסק בפסקה (11) – תימחק.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני קודם מחקתי את זה כי הגדלנו את זה מ-3 ל-4, אבל כאן מבקשים למחוק גם את ה-4. צריך למחוק לגמרי את ההסתייגות.
שלומית ארליך
¶
בהגדרה תוספת, פסקה (12) – תימחק.
פסקה (12) מתייחסת לעוסק שמחזור עסקאותיו בשנת 2021 בתוספת סכומי המענקים ששולמו לו לפי חוק התוכנית לסיוע כלכלי ולהגדלת שיעורי ההשתתפות עולה על מכפלה של 1.15 ממחזור עסקאותיו בשנת הבסיס.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
זאת הסתייגות שאנחנו דיברנו עליה כאן, על ה-10 אחוזים. אם לעסק הייתה עלייה כלשהי, זה לאו דווקא אומר שהוא הרוויח יותר, יש כל מיני פרמטרים שיכולים להביא להעלאת המחזור, זאת יכולה להיות עליית מחירים, זה לא אומר שהוא עכשיו הכניס רווח גדול יותר. אנחנו ביקשנו להוריד את הקריטריון הזה לגמרי כי זו עוד דוגמה נוספת למה שאנחנו אומרים שבעצם הייתה כאן כוונה שכמה שפחות עצמאים יהיו זכאים לקבל את המענק וכי אלה כל מיני קריטריונים שמסירים עוד ועוד עצמאים. אנחנו דורשים להסיר את הסעיף הזה. אתה העליתי אותו ל-15 אחוזים ואנחנו דורשים שהוא יימחק ולהביא את זה להצבעה.
שלומית ארליך
¶
נעבור לקובץ ההסתייגויות של הרשימה המשותפת.
ההסתייגות הראשונה – תיקון הגדרת מקדם מענק הסיוע. לעדכן את המקדם כך שבמקום 0.4 יהיה 0.5.
היו"ר אלכס קושניר
¶
ינון הסביר את זה בהרחבה בחמש הסתייגויות.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה
שלומית ארליך
¶
ההסתייגות השנייה – תיקון הגדרת עוסק – ביטול החרגתם של הקבוצות הבאות: חברה שחילקה דיבידנד.
שלומית ארליך
¶
בעלי עסקים שחלה ירידה ניכרת בהוצאות אשר דיווחו על מחזור עסקאות בשיעור אפס במשך שלושת החודשים שקדמו לגל האומיקרון.
שלומית ארליך
¶
הפכנו לארבעה חודשים.
עסקים שמחזור עסקותיהם גדל ב-10 אחוזים לעומת שנת 2019. זה הפך להיות 1.15 אחוזים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אגב, לגבי זה שיוכלו עסקים, 60 מיליון שקלים, תיקון הקריטריון במענק הסיוע, הצבענו על זה?
שלומית ארליך
¶
עוד לא. זה בסעיף 2. אפשר להתחיל עם זה כי אנחנו עוברים לסעיף 2.
על תיקון הגדרת תקופת הזכאות ותיקון הגדרת הוצאות קבועות כבר הצבענו.
אנחנו עוברים לסעיף 2 – תיקון קריטריון מענק הסיוע. "יוכללו עסקים בגדרי הפיצוי לפי הצעת החוק במחזורי עסקאות של למעלה מ-60 מיליון שקלים חדשים שמהווים צינור להעברה תמורת העסקאות לספקי שירות אחרים".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני הצטרפתי להסתייגויות שלך ואני רוצה להסביר. כאן מדובר על הגדלת הזכאות מ-60 ל-100 מיליון שקלים. עופר, אני מדייק, נכון?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו מדברים על הגדלת הזכאות מ-60 ל-100 מיליון שקלים וזאת מכיוון שישב כאן נציג של משרד האוצר, נציג בכיר מרשות המיסים, ושאלנו אותו שאלה פשוטה. אגב, הוא לא כאן. הוא היה כאן קודם אבל אני לא יודע לאן הוא נעלם. הוא היה בדיון הקודם. אנחנו שאלנו מה זה נקרא עסקים קטנים ובינוניים והוא אמר שזה בחוק חובת המכרזים נקרא עד 100 מיליון שקלים. אם זה נקרא עד 100 מיליון שקלים, ביקשנו להגדיל את המענק כדי שיוכלו להגיש עד 100 מיליון.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
לפני שביקשנו להגדיל גם שאלנו למה החיתוך הזה שהוא בניגוד להגדרה. כמה פעמים שאלנו ולא קיבלנו תשובה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כל מספר קובע. כל מספר זוכה. אנחנו ביקשנו שזה יהיה 100 מיליון. גברתי היועצת המשפטית, אני לא יודע למה זה מוגדר רק מעל. אני רוצה לתת הסתייגו ת של 100 מיליון והסתייגות של 80 מיליון בנוסף לשתי ההסתייגויות האלה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
רוויזיה.
אני אומר לכם למה אמרתי 80 מיליון, וזה לא סתם. יש אסטרטגיה מאחורי המספר הזה. יכול להיות ששר הביטחון יעלה ויביא לנו את ה-80 כפשרה ואז נוכל להצביע ולגמור את הסיפור.
היו"ר אלכס קושניר
¶
על ה-80 הצבענו. עכשיו אנחנו מצביעים על ה-100.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה
שלומית ארליך
¶
ההסתייגות הנוספת של הרשימה המשותפת. "מוצע כי משרד האוצר יציע את הסיוע לעסקים שספגו נזקים בשיעור של 25 אחוזים ומעלה ממחזור העסקאות שלהם כנהוג בתוכנית סיוע בעבר ולהימנע מלהשוות את שיעור הפגיעה לשנה ספציפית אלא להציע לבעל העסק בחירה מבין מספר תקופות כבסיס להשוואה".
עופר כסיף (הרשימה המשותפת)
¶
זה אמור לפעול לטובת העסקים - גם הזכרנו אותם - שנפגעו בהשוואה לתקופות שונות משום שלפעמים יש פגיעה בעסקים, וזה הוזכר גם בדיון הקודם, לא בהשוואה לתקופה ספציפית אלא לתקופות שונות. ה-25 אחוזים, נדמה לח שזה כבר הוסכם. לא?
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה. אנחנו מצביעים על ההסתייגות.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה
שלומית ארליך
¶
ההסתייגות האחרונה, עדכון סכומי מענק הסיוע בעד השתתפות בהוצאות קבועות, הסכומים יעודכנו ויכללו מענק סוציאלי ראוי, מענק השתתפות בהוצאות קבועות, מענק עידוד תעסוקה ופטור מארנונה.
עופר כסיף (הרשימה המשותפת)
¶
הסכומים שמוצעים לגבי חודשים ינואר ופברואר, בעיקר כאשר אנחנו מדברים על העסקים שמחזור העסקאות שלהם הוא עד 300 אלף שקלים, אלה סכומים קטנים בעיקר כשאנחנו חוזרים ומדברים על אותם עסקים שהזכרנו גם קודם של תיירות נכנסת, של הפקות אירועים וכן הלאה. לכן ההסתייגות כאן היא לטובת כך שהסכומים יהיו יותר משמעותיים וייתנו מענה הולם.
שלומית ארליך
¶
קובץ ההסתייגויות של חבר הכנסת קרעי שהכותרת שלו היא הסתייגויות לחוק האומיקרון.
לא עשינו שלוש הסתייגויות של המטרות. נהיה בהסתייגות 2, בהגדרת מחזור עסקאות בשנת הבסיס בסעיף קטן (4) – במקום "המאוחד של השותפות" יבוא "הפרטי של כל עסק".
שלומית ארליך
¶
פסקה (12) תימחק. פסקה (12) מתייחסת לעוסק שמחזור עסקאותיו בשנת 2021 בתוספת סכומי המענקים ששולמו לו עולה על מכפלת 1.15.
שלומית ארליך
¶
אנחנו עוברים להסתייגות מספר 5 שמתייחסת לסעיף 2. 1 ו-2(2). במקום 60 מיליון יבוא 100 מיליון. לחילופין, 150.
את זה בעצם עשינו. הכנסנו את התיקון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
תכתבי מספר 5, זה על איחוד העוסקים ולא על איחוד עוסקים. תכתבי את זה רק על איחוד עוסקים. את ה-150 את יכולה למחוק כי הגדלנו אותו.
שלומית ארליך
¶
בסעיף 2(3), במקום 25 אחוזים - במקור זה היה 35 אחוזים והורדנו את זה ל-25 אחוזים – הוא רוצה 20 אחוזים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אסביר את זה כדי שלא יהיו אי הבנות. היו 35 אחוזים ירידה במחזור, הורדנו את זה ל-25 אחוזים, היה ויכוח בחדר אם זאת עז שנכנסה ואני עד היום טוען שזאת עז שהכניסו אותה וירדנו ל-25 אחוזים. בכל אופן, עכשיו אני חושב שהבאנו גם את ה-20 אחוזים על מנת להכניס עוד עסקים לפיצוי הזה של אלה שנפגעו ואני רואה שדוקטור שלמה קרעי כיוון לדעתנו והוא שלח את ההסתייגות הזאת. אנחנו מבקשים להצביע עליה.
שלומית ארליך
¶
הסתייגות מספר 7. תנאי סף למחזור עסקאות של איחוד עוסקים יהיה גבוה מבין 100 מיליון – זה בעצם 150 מיליון - לבין 40 מיליון לכל אחד מהעוסקים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
יש הבדל בין מה שאמרנו קודם לבין מה שאומרים עכשיו. יש 100 מיליון. הגדלנו מ-60 ל-100 ומ-100 ל-150. שלמה קרעי אומר שאם למשל אלה היו שלושה עוסקים או ארבעה עוסקים – 40 מיליון לכל אחד, זה כבר 160 מיליון. על ה-160 תוסיפו את ה-60, זה 220.
שלומית ארליך
¶
צריך לשים לב – וזאת שאלה שצריך לשאול ולהבהיר אותה – שעצם לפי הנוסח מחזור עסקאותיו בשנת הבסיס עולה על 18 אלף שקלים חדשים ואינו עולה על 60 מיליון שקלים חדשים, ולפי ההבהרה שרשות המיסים ביקשה להכניס, כאשר מדובר באיחוד עוסקים, העוסק שמגיש את הבקשה – חלה עליו גם הרישה. זאת אומרת, מחזור העסקאות שלו עולה על 18 אלף שקלים חדשים ואינו עולה על 60 מיליון שקלים חדשים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ואם יש עוד עוסקים מתחתיו, הם לא יעלו מעל 60 מיליון שקלים? באיחוד עוסקים יש מתחתיו כמה עוסקים. לא הבנתי למה 60. אם כן, את מה הגדלת ל-150?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ואם לכל אחד ביחד יש 180, הוא לא זכאי? ביחד הגיעו ל-180. לפי הדוגמה ששלמה קרעי נתן בהסתייגות שלו, אנחנו מדברים על 4 עוסקים שלכל אחד 40. 40 כפול 4 זה 160. הוא לא ייכלל?
שלומית ארליך
¶
אנחנו עוברים לקובץ ההסתייגויות של חבר הכנסת כץ, אמסלם, קרעי, ינון אזולאי, פינדרוס, גפני ועמיחי שיקלי. אלה הסתייגויות שביקשתם להגיש בשם כל סיעות האופוזיציה. זה יהיה בהסתייגות אחת. היא בחלק התחתון של הדף. יש 6 הסתייגויות ואז שוב זה מתחיל מ-1.
בסעיף 2(1), במקום 60 מיליון, יבוא 100 מיליון.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
זה אחד מנושאי הליבה בגינם אנחנו יושבים כאן ימים ארוכים ומציעים על הסתייגויות. כפי שינון אמר קודם, אנחנו היינו כאן עם אנשי האוצר ושאלנו אותם למה ההחלטה הזאת על המספר 60 מיליון ומהיכן היא באה. רצינו גם לדעת על כמה עסקים מדובר ובאיזה סכומים אם אנחנו מגדילים ל-100 מיליון. נכון שלא הציגו לנו את הנתונים כדי שנשע היכן אנחנו עומדים אם אנחנו עושים את השינוי הזה. אני חושב שיש כאן עוד סוגיה שמחדדת את הטענה שלנו שיש כאן המון סעיפים שהמטרה שלהם היא להדחיק החוצה אוכלוסיות מסוימות של עסקים על מנת שלא יהיו זכאים.
לכן אני חושב שאנחנו צריכים להגדיל את זה מ-60 מיליון ל-100 מיליון.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה
אופיר כץ (הליכוד)
¶
חשבנו לתומנו שתזרמו איתנו להגדיל את הזכאים שיקבלו את המענק. אמרנו שאם הקואליציה תהיה לארג'ית, למה שנלך על ה-100? נלך על ה-120. אם רוצים לעזור לעצמאים, הם ירצו עוד יותר. לכן אנחנו מעמידים בפניכם את האופציה לתקן ל-120.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
רציתי להוסיף בסעיף 1, היכן שיש לנו את ההסתייגות של 1 בנובמבר. תקופת הזכאות 1 בנובמבר עד סוף פברואר. אני רוצה עוד הסתייגות. בדף הקצר שלי, מה שקראת עכשיו, בסעיף 4. בסעיף 1, בהגדרת תקופת הזכאות, 1 בינואר. תוסיפי עוד הסתייגות – 1 בדצמבר.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
כולי תקווה שתיענו לדרישות העצמאים. באמת הדרישה המרכזית מכל הדרישות שהעלינו, לתת להם את מה שמגיע להם, לאותם אלה שנפגעו בדצמבר. מי שלא נפגע, יצטרך להוכיח את זה. אם הוא לא הוכיח, הוא לא זכאי. אבל אם יש כאלה שהם כן נפגעו וכן מגיע להם עד חודש דצמבר, המטרה של החוק הזה היא לסייע לאותם עצמאים שנפגעו ולכן למה לא לסייע להם גם על חודש נוסף שהם נפגעו?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
רוויזיה.
אתה יכול להספיק עוד 5 הסתייגויות ו-3 התייעצויות או שאנחנו בשעה 3:45 מסיימים ומה שתספיק עד אז, תספיק. מה אתה אומר?
שלומית ארליך
¶
תקופת הזכאות. אנחנו עוברים ל-5. שנת הבסיס – במקום שנת 2019 יבוא 2018 או 2019 לפי בחירת העוסק.
שלומית ארליך
¶
עדיין בהגדרת שנת הבסיס. הסתייגות 6. אחרי פסקה (3) תבוא פסקה (4): על אף האמור בפסקה (1), העוסק יהיה רשאי לבחור לגבי חודשים ינואר-פברואר 2022 לקבוע שתקופת הבסיס תהיה חודשים ינואר-פברואר 2020.
שלומית ארליך
¶
אנחנו עוברים להסתייגות 7. בהגדרה שנת בסיס. העוסק יהיה רשאי לבחור לגבי חודשים ינואר-פברואר 2022 שתקופת הבסיס תהיה חודשים ינואר-פברואר 2019.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
רשאי לבחור בין ינואר-פברואר 2022 לינואר-פברואר 2019. במקור היינו רוצים ינואר -פברואר 2019 או ינואר-פברואר 2020 כי זה הזמן הכי טוב, אבל באה רשות המיסים ואמרה שטכנית אי אפשר. אמרנו שאולי ינואר-פברואר 2022 אי אפשר. לצערי רשות המיסים גם בזה לא מסכימה. עכשיו באמת בשיא הרצינות. אלכס, אתה חייב לעשות לדבר הזה סוף. לא משנה אם זאת רשות המיסים או משרד הכלכלה מבחינת שיעורי התעסוקה שבפעם הקודמת אמרו לנו שטכנית אין להם אפשרות לעשות. אין דבר כזה טכנית. למה אנחנו כחברי כנסת מסכימים שבגלל בעיה טכנית נוותר על זה? אני טוען שאסור שזה יהיה. פעם אחת ויתרנו להם, בפעם שעברה ואחר כך עוד פעם. אין שום סיבה לוותר על דבר כזה. באמת אני אומר לך את זה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
לא, לא תמיד אבל ברוב המקרים כן. כל פיתוח כזה לוקח הרבה זמן וגם עולה הרבה מאוד כסף ובסוף זה אותו כסף.
מי בעד קבלת ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא נתקבלה