פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
23
ועדת הכספים
06/06/2022
מושב שני
פרוטוקול מס' 292
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, ז' בסיון התשפ"ב (6 ביוני 2022), שעה 12:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 06/06/2022
שינויים בתקציב לשנת 2022
פרוטוקול
סדר היום
שינויים בתקציב לשנת 2022
נכחו
¶
חברי הוועדה: אלכס קושניר – היו"ר
ניר אורבך
ינון אזולאי
ולדימיר בליאק
משה גפני
אימאן ח'טיב יאסין
אופיר כץ
נעמה לזימי
יעל רון בן משה
ג'ידא רינאוי-זועבי
מיכל שיר סגמן
נירה שפק
מוזמנים
¶
מיכאל בן דהן - רפרנט פיננסים, משרד האוצר
נועם דן - משרד האוצר
אוהד מויאל - רפרנט מקרו ותקציב, משרד האוצר
יובל צפריר - רפרנט, משרד האוצר
הדר פוקס - רפרנטית תחבורה, משרד האוצר
יגאל גוטשל - רפרנט תכנון וסביבה, משרד האוצר
ידידיה גרינוולד - אגף תקציבים, משרד האוצר
יואב הכט - משרד האוצר
גאיה עופר - משרד האוצר
יובל פרידמן - סמנכ"ל תקציבים, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים
אורעם שיימס - סגן ראש אגף תקציבים, משרד ראש הממשלה
אבי מאיר - מנהל אגף בכיר, משרד ראש הממשלה
אביה זהבי - יועצת לשכת מנכ"ל, משרד ראש הממשלה
רינת הכהן - ממונה תחום בקרה ותקצוב ברשומ"ק, משרד הפנים
אולגה בכשי - מנהלת תחום תקציבים, משרד ירושלים ומורשת
נועה סלע - רפנטית תקציב, משרד הבריאות
קרן יצחק פרידמן - המשרד להגנת הסביבה
דב הורוביץ - תקציבן, רשות התקשוב הממשלתי
הדס יעקובסון - מנהלת רגולציה, המועצה הישראלית לצרכנות
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו עוברים לנושא השני על סדר היום: העברות תקציביות. אנחנו נתחיל מפנייה 88-91 – משרד ראש הממשלה.
מיכאל בן דהן
¶
הפנייה נועדה לתקצוב סך של 39,500 אלפי ₪ בהוצאה וסך של 96,550 אלפי ₪ בהרשאה להתחייב עבור יישום החלטות ממשלה. כמו כן, תקצוב סך של 72,000 אלפי ₪ בהוצאה וסך של 170,000 אלפי ₪ בהרשאה להתחייב מהעברות פנימיות עבור יישום הסכמים קואליציוניים בנושאים תחת תחום הפעילות של משרד ההתיישבות, יישום החלטות ממשלה וכן תמיכה במכינות הקדם הצבאיות. תקצוב סך של 61,000 אלפי ₪ בהוצאה וסך של 70,000 אלפי ₪ בהרשאה להתחייב עבור מימוש הסכמים פוליטיים בהתאם להחלטות ממשלה והסכמים שהוקראו בוועדה; תקצוב סך של 15,000 אלפי ₪ בהוצאה וסך של 70,000 אלפי ₪ בהרשאה להתחייב עבור תגבור הפעילות של החטיבה להתיישבות; תקצוב סך של 40,000 אלפי ₪ עבור תגבור גרעיני משימה עירוניים; ותקצוב סך של 6,000 אלפי ₪ עבור תמיכה במכינות הקדם צבאיות. מכיוון שבעת קבלת החלטות הממשלה האמורות ובעת הצגת ההסכמים טרם הושלמו הבדיקות המקצועיות והמשפטיות הנחוצות לצורך הקצאת התקציבים הנדרשים על פי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה, התקציב טרם הוקצה בתכניות הייעודיות עד להשלמתן. כעת משהושלמו הבדיקות המקצועיות והמשפטיות הנחוצות, מוצע להעביר את הסכומים האמורים בהתאם להחלטות הממשלה האמורות וההסכמים האמורים לתכניות הייעודיות.
מיכאל בן דהן
¶
רוב הכסף מגיע מהעתודות של הכספים הקואליציוניים שבעת העברת התקציב נשמרו בתכניות ייעודיות. עכשיו, כשהושלמו כל הבחינות של הלשכה המשפטית והוצאה חוות דעת משפטית, הן מועברות לתכניות הרלוונטיות.
יואב הכט
¶
העברה של הסכום היא מסעיף 83 – הוצאות פיתוח, מתכנית של גופים בינלאומיים. מדובר בתקציב שהיה מיועד להעברות לבנקים לפיתוח כמו הבנק העולמי, הבנק הבין אמריקאי. הסכום תוקצב עבור פריסת התשלומים שהייתה ידועה באותה עת. פריסת התשלומים שונתה בנובמבר 2021.
יואב הכט
¶
זה מלכתחילה אמור היה להיות משהו שייקבע בנובמבר אבל בגלל פערי המידע בין אוגוסט לנובמבר סוכם על שינוי בפריסה שאיפשר את השחרור של כספים שאנחנו מעבירים כרגע.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בשבוע שעבר ביקשנו לדעת לגבי הוצאת פיתוח אחרות. כמה יש בבור ללא תחתית הזה? כמה כסף יש בדבר הזה? כל פעם אנחנו רואים הוצאות פיתוח אחרות שמגיעות מאיזה שהוא מקום.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ואז אתה מוציא משם. אם היום אני שואל אותך כמה כסף יש בסעיף הפיתוח, אתה יודע להגיד?
אבי מאיר
¶
הכספים הקואליציוניים הם ממפלגת ימינה וממפלגת העבודה. ימינה תקצבה את גרעיני המשימה ואת החטיבה להתיישבות, מפלגת העבודה תקצבה חלק מגרעיני המשימה ואת המכינות הקדם צבאיות.
אבי מאיר
¶
גרעיני המשימה יושבים בעיקר בפריפריה אבל גם ביישובים העירוניים מעל 5,000 נפש בכל הארץ. יש מבחני תמיכה שמתפרסמים אחת לשנה לכלל המגזרים.
אבי מאיר
¶
לא, בכל עיר יכולים להיות כמה גרעיני משימה. קבענו שיזם אחד לא יכול בערים קטנות לעשות יותר מגרעין אחד.
אבי מאיר
¶
משרד ההתיישבות תומך בגרעיני המשימה. במשרד החינוך יש את הגרעינים התורניים ואת קבוצות המחנכים. גרעינים תורניים זה מי שיש להם כולל בבסיס של הפעילות שלהם. משרד ההתיישבות תומך בכל הסוגים – דתיים, חילונים, דרוזים, ערבים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
חנן ארליך אמר שכנראה זה כפל ולכן הוא הוריד את זה. כל משרד נגב גליל הוא כפל, אבל זה מה שצריך להיות.
אבי מאיר
¶
הייתה בזמנו, ככה אני זוכר, מחלוקת. בגלל שיש את הגרעינים התורניים בחינוך ואת גרעיני המשימה במשרד החקלאות, באו ואמרו שזה צריך להיות במשרד אחד.
אבי מאיר
¶
לא, יש הנחיית יועץ להפריד בפעולות. אנחנו לא נתמוך באותה פעולה שיעשו בגרעינים, אבל יכול להיווצר מצב שגרעין נתמך בשני המשרדים. אנחנו עושים בדיקה של הפעילויות כדי שלא יהיה כפל.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מה שמביא אותי לתכנית 045213, שם יש לך תקצוב של 15 מיליון בהוצאה וסך של 70,000 אלפי ש"ח עבור פעולות של החטיבה להתיישבות. כשאתה מדבר איתי על פעולות, על איזה פעולות מדובר?
אבי מאיר
¶
החטיבה להתיישבות עובדת בהתאם להחלטת ממשלה 1998. אחרי שיש מדיניות שר החטיבה מציגה תכנית עבודה. עיקר הפעילויות כיום זה חברה וקליטה. אנחנו תומכים בכל רכזי הישובים ורכזי קליטות במרחב הכפרי על ידי כך שיש פעילות תשתית בקולות קוראים, על ידי כך שיש טיפול נקודתי שבו אנחנו לוקחים ישובים הכי חלשים במרחב ונותנים להם סיוע ממוקד שמורכב גם מתשתיות וגם מחברתי.
אבי מאיר
¶
או שיש יש לה קבלנים, או שהיא עושה את זה דרך המועצות. לחטיבה על פי 1998 אסור לעבוד עם עמותות.
אבי מאיר
¶
החטיבה עובדת על פי מפת עדיפות לאומית. בכל מרחב יש עובדים של החטיבה שמלווים את המועצות וביחד מייצרים פניות של קול קורא שוויוני לכל המרחבים. נגב-גליל ויהודה ושומרון הם האזורים שאנחנו עובדים בהם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ב-2 יש תקצוב סך של 40,000 אלפי ש"ח עבור תגבור גרעיני משימה עירוניים. תגבור זה להוסיף?
אבי מאיר
¶
מעבר לתקציב השוטף של תקן המכינה שקבוע בחוק גם תוקצבנו בתקציב קואליציוני שאיתו אנחנו עושים מבחני תמיכה 3א לשיפוצים במכינות. בעקבות הדוח של אסון נחל צפית שיצא לאחרונה וההבנה שעיקר הבעיות נמצאות שם בבטיחות, לקחנו את כל הכסף למבחני תמיכה לשיפוצים במכינות.
מיכאל בן דהן
¶
הכספים מוקצים בהתאם לחוות הדעת המשפטית. המשאבים מוקצים לאחר שנמצא הייעוד המתאים לפי הנחיית היועץ. בנוגע לשאלה הקודמת שלך לגבי הסיעות שנתנו את הכספים השונים יש לי פה את הפירוט. לחטיבה להתיישבות ניתן על ידי סיעת ימינה 70 מיליון שקל, לגרעינים משימתיים ניתן על ידי סיעת ימינה 30 מיליון שקל ועל ידי סיעת יש עתיד 10 מיליון שקל, ולמכינות הקדם צבאיות ניתן על ידי סיעת העבודה 6 מיליון שקל.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לפי חוות הדעת של היועצת המשפטית מבוקש להוסיף למשרד להתיישבות 30 מיליון שקל סך הכל, כאשר 10 מיליון ש"ח לוקחים מהשירות הלאומי-אזרחי ו-20 מיליון ש"ח לוקחים מפרויקטים לאומיים במשרד ראש הממשלה. מאיזה פרויקטים במשרד ראש הממשלה זה נלקח? מה נפגע כתוצאה מזה שלוקחים 10 מיליון שקל מהשירות הלאומי-אזרחי?
אבי מאיר
¶
היה תיקון של החלטת הממשלה לקראת סוף השנה, בדצמבר, שבו על פי הבקשות של הדרג המדיני הוסטו התקציבים. כמשרד להתיישבות אני יודע לאן זה עובר. לשירות הלאומי, לדעתי, מעולם לא היה תקציב קואליציוני.
מיכאל בן דהן
¶
היה תיקון של החלטת ממשלה. הייתה החלטת ממשלה בנוגע לקביעת כספים קואליציוניים שתוקנה לאחר מכן. אני לא יודע להגיד מה הטעמים לתיקון שלה, אני יודע להגיד שהיא תוקנה כך שנוספו עוד 30 מיליון ₪ בשנת 2022 לחטיבה להתיישבות. ההחלטה המקורית הייתה 40 מיליון, עכשיו זה 70 מיליון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בחוות הדעת כתוב מאיפה נלקחים הכספים. אין בעיה להוסיף כסף קואליציוני בשביל הדברים, רק שלא יילקח מהשירות האזרחי. פה נלקחו מהשירות האזרחי 10 מיליון ו-20 מיליון מפרויקטים לאומיים במשרד ראש הממשלה.
יואב הכט
¶
הכספים הקואליציוניים יועדו למטרה הזאת בבניית התקציב באוגוסט, הם לא על חשבון פעילות משרדית אחרת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
נאמר על ידי אבי שמעולם לא היו כספים קואליציוניים בשירות האזרחי, שזה דבר שאני חושב שהוא נכון, צריך רק להוסיף לשם, ובכל זאת נלקחו משם 10 מיליון שלא קשורים לכספים קואליציוניים.
אבי מאיר
¶
בהחלטת הממשלה של הכספים הקואליציוניים רשום שהשירות הלאומי יושב כיחידת סמך שכפופה לשר להתיישבות. יכול להיות שבאיזה שהוא שלב הבינו שאין כספים קואליציוניים בשירות הלאומי.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
אני שומע פה הרבה פעמים את המונח "בהמלצת הייעוץ המשפטי". מה שביקשתי פעם שעברה זה שתביאו לנו את הפירוט. אם כל שקל עובר פה – ככה אמור להיות - תחת זכוכית מגדלת, אחרי ייעוץ משפטי, איך יכול להיות שהמעבר של המעון של ראש הממשלה מירושלים לרעננה עבר בלי שראינו שום מסמך של ייעוץ משפטי, בלי שזה עבר את ועדת הכספים? אמרתם שתבדקו את הנתונים ותביאו אותם לוועדה. מי נתן את ההנחיה למעבר של משרד ראש הממשלה מירושלים לרעננה? אני פונה אליך שוב, אדוני היושב ראש, לקיים דיון בנושא. לא יכול להיות שמישהו מחליט להעביר את המשרד מירושלים לרעננה ולנו אין שמץ של מושג מי קיבל את ההחלטה ואיך הכספים האלה אושרו, חולקו, נבנו, שובצו. לא ייתכן ולא תקין שאני מבקש את זה פעם אחר פעם ואין דיון, אין נתונים, אין מסמכים, אין ייעוץ משפטי, אין כלום. מה שהוא רוצה הוא עושה. אני מבקש לקיים דיון בנושא הזה.
אני רוצה הסבר על הקול קורא לעיריות ומועצות שממוקמות בפריפריה לגבי בינוי ושיפוץ מבנים להשכרה עבור סטודנטים. מי רשאי או זכאי להגיש את הבקשה?
הדר פוקס
¶
הפנייה נועדה לתקצוב סך של 18,950 אלפי ₪ בהוצאה ממשרדי הממשלה השונים עבור הפעילות השוטפת של הקרן למורשת הכותל בהתאם להחלטת ממשלה מס' 994 מיום 16 בינואר 2022.
הדר פוקס
¶
במסגרת החלטת הממשלה אוגמו משאבים ממשרדי ממשלה השונים כמפורט בהחלטת הממשלה. הסכום שניתן הוא בהתאם לאמור. ממשרד הפנים, משרד התחבורה, ביטחון פנים, תרבות וספורט וכדומה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כמה מבקרים מתקצב כל שנה משרד החינוך? יש שם גם משרד התחבורה, גם משרד החינוך, גם משרד הביטחון, ועוד כל מיני משרדים. משרד התחבורה שם שני מיליון שקל, משרד החינוך ומשרד הביטחון שמים על פי מספר המבקרים.
הדר פוקס
¶
בהחלטת הממשלה הספציפית הזאת יש סכום חלוט גם למשרד התחבורה, גם למשרד החינוך וגם למשרד הביטחון, ויש השתתפות בפעילות השוטפת שהיא מחוץ להחלטת הממשלה.
הדר פוקס
¶
משרד הפנים – שלושה וחצי מיליון ₪, משרד התחבורה – שני מיליון ₪, משרד התיירות – שלושה מיליון ₪, ביטחון פנים – אחד מיליון ₪, משרד ראש הממשלה – שני מיליון ₪, משרד האוצר – שלושה וחצי מיליון ₪, תרבות וספורט – חצי מיליון ₪, משרד העלייה והקליטה – 200,000 ₪, חדשנות, מדע וטכנולוגיה – 250,000 ₪, ביטחון – שלושה מיליון ₪, חינוך – שלושה מיליון ₪.
יואב הכט
¶
את התקציבים שמיועדים להעברה לרשות או למשרד מסוים על פי החלטת ממשלה אנחנו נוהגים לתקצב בבסיס התקציב של המשרד שלו שייך הכסף ואז להעביר דרך ועדת כספים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אחד מיליון של המשרד לביטחון פנים זה מלבד כל האירועים שקורים תוך כדי? עבור מה זה הולך? בטח עבור משטרה, שמירה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ב-21 מיליון 950,000 עושים מה שרוצים. אם יחליטו ש-19 מיליון ילכו על ביקורים, ילכו 19 מיליון עבור ביקורים? זה לא נשמע לי הגיוני. כשמחליטים ששמים כסף, אומרים שמשרד x שם כסף עבור כך וכך.
היו"ר אלכס קושניר
¶
ינון, אתה יודע שזה לא עובד ככה. אתה יודע שכשיש החלטת ממשלה על איגום משאבים של משרדי ממשלה, כל משרד שם כסף לטובת המטרה, הוא לא אומר עבור מה להשתמש בכסף.
ידידיה גרינוולד
¶
הבקשה דנה בסעיף תקציבי 06 – משרד הפנים. הפנייה התקציבית נועדה לתקצב סך של 49,779 אלפי ₪ בהוצאה וסך של 3,591 אלפי ₪ בהרשאה להתחייב עבור פעולות מטה משרד הפנים וההיערכות לבחירות ברשויות המקומיות. כמו כן, הפנייה נועדה לתקצב 36 חודשי עבודה עבור שלושה צוערים לשירות המדינה והעברת חמישה תקני כוח אדם עבור שירותי חשבות שמשרד הפנים מספק לרשות האוכלוסין. בתכנית 062001 – מטה ופעולות המשרד: העברה של 24,939 אלפי ₪ בהוצאה. המטרות של השינוי הן 8,342 אלפי ₪ בהוצאה עבור מימון פרויקטים לשדרוג ותחזוק תשתיות המחשוב של משרד הפנים; סך של 6,756 אלפי ₪ בהוצאה עבור הוצאות ניהול המשרד שעיקרן ניהול סביבת כתיבת תכניות אסטרטגיות ופעילות מטה התכנון; סך של 4,500 אלפי ₪ בהוצאה עבור הוצאות ביטחוניות מיוחדות לאבטחת שרה מאוימת; סך של 1,810 אלפי ₪ בהוצאה עבור מימון קמפיין פרסום רחצה פתוחה בחודשי הקיץ; תקצוב 36 חודשי עבודה עבור צוערים וחמישה תקני כוח אדם ברשות האוכלוסין. תכנית 062101 – בחירות מוניציפאליות והבחירות הכלליות: העברה של 29,003 ₪ אלפי ₪ בהוצאה, כאשר המטרות של השינוי הן סך של 25,500 אלפי ₪ בהוצאה עבור היערכות לרשויות המקומיות הצפויות בשנת 2023. תכנית 062201 – שירותי דת שוטפים לעדות לא יהודיות: העברה של 5,685 אלפי ₪ בהוצאה. 3,600 אלפי ₪ בהוצאה לתגבור תקציבה השוטף של המועצה הדתית הדרוזית וסך של 1,685 אלפי ₪ בהוצאה לתקצוב פעילות מטה אגף לעדות לא יהודיות. בתכנית 062202 – פיתוח מבני דת לעדות לא יהודיות: 2,000 אלפי ₪ בהרשאה להתחייב שנועדו עבור בתי עם לעדות לא יהודיות.
ידידיה גרינוולד
¶
יש להם את מערכת ברק שהם עדיין באמצע לפתח ונדרש תקצוב נוסף בשביל המשך הפיתוח. בגלל שהבחירות הן בשנה הבאה ברשויות המקומיות המשרד מתחיל כבר עכשיו להתכונן לקראתן ומועברים 25 מיליון לטובת זה.
ידידיה גרינוולד
¶
לא, מטה התכנון זה לא מינהל התכנון. מינהל התכנון נמצא בסעיף תקציבי נפרד. פה זה מטה התכנון, לא מינהל התכנון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
סך ארבעה וחצי מיליון ₪ בהוצאה עבור הוצאות ביטחוניות מיוחדות לאבטחה של שרה מאוימת. האם יש כסף בנוסף לארבע וחצי מיליון?
ידידיה גרינוולד
¶
זו תוספת. הארבעה וחצי מיליון הם תוספת עבור האבטחה הרגילה בהתאם למה ששירות הביטחון הכללי הגדיר.
יעל רון בן משה (כחול לבן)
¶
אני יודעת שזה נושא אחר, אבל זה מאיים על הבטיחות של הנמצאים בים. יש מספר מצוקים שהם ממש בסכנת קריסה. בעמק חפר ובחדרה הוצאו צווי סגירה לעסקים שנמצאים על המצוק. על החוף נמצאים אזרחים שלא מודעים לעניין.
ידידיה גרינוולד
¶
אני מכיר את הנושא של המצוק החופי, הייתי גם אצל חברת הכנסת בכמה דיונים בוועדה. המצוק החופי מטופל דרך סעיף 18, דרך תקציבי הפיתוח שמשרד הפנים מקצה - לא רלוונטי לסעיף הזה. יש את הכסף שהוקצה עד היום. אנחנו מכירים את הבעייתיות ומנסים לדון בה.
ידידיה גרינוולד
¶
נכון, אותם 60 מיליון שהוקצו בשנת 2018. אנחנו מדברים רק על הפן היבשתי, כי המצוק החופי בהיבט הימי תוקצב. זה נושא שאנחנו מכירים ודנים בו לקראת השנים הבאות.
יעל רון בן משה (כחול לבן)
¶
אני מציעה להזהיר את הציבור במקומות שבהם יש סכנה לקריסת המצוקים - זה כבר גבה חיי אדם.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
אם יש מצוקה כזאת גדולה ואנשים מחכים כל כך הרבה זמן, למה לא מעבירים כסף כדי להתגבר על הבעיה הזאת? לשם תוסיפו תקנים, שם תשדרגו את השירות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לגבי שירותי דת שוטפים לעדות לא יהודיות. בשבוע שעבר פורסם שנוספו 25 תקנים עבור אימאמים. איפה התקציב הזה נמצא?
ידידיה גרינוולד
¶
זה מתחלק בין אימאמים לבין אנשי דת אחרים. אני לא יודע את הפילוח הפנימי, אבל ברגע שתעבור החלטת הממשלה זה יבוא לוועדת כספים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
גם התקצוב שיש פה הוא תקצוב מזערי. אם אני מסתכל על תכנית אחרי זה, על תכנית 02202, אני רואה שיש שני מיליון ₪ עבור בתי עלמין ובתי עם. כמה סך הכל תקציב יש לך עבור בתי עלמין בעדות הלא יהודיות?
ידידיה גרינוולד
¶
בהתאם להחלטה 550 נוספו 20 מיליון לטובת מבני דת, בהתאם להחלטה 716,717 נוספו עוד עשרות מיליונים עבור בתי עלמין לעדות לא יהודיות. פה מדובר בהרשאה עבור בתי עם, שזה מקומות כינוס ליד בתי עלמין.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו מכירים מהחברה היהודית שיש מחסור והמועצות משלמות עליו. מי משלם את זה פה? אנחנו יודעים שאין להם מועצות דתיות, אנחנו יודעים שהרשויות משלמות על פי קולות קוראים. חסרים להם עשרות מיליונים, לא שני מיליון כפי שאתם מבקשים פה. על כבוד הנפטר, עם כל הכבוד, אין חולק, לא משנה אם הוא יהודי או גוי. בבתי העלמין של החברה הערבית אתה רואה ביזיון של כבוד המת, אתה רואה עקירה של קברים, אתה רואה שאין דרכים להגיע. אני חושב שהגיע הזמן לשים גם במקומות האלה כסף לא קואליציוני.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
המבנים האלה הם מבנים די גדולים שנכנסים אליהם אלפי אנשים. מי ייהנה מהשני מיליון האלה? שני מיליון זה שום דבר - אני לא יודע אם אתה יכול לשפץ בזה שני מבנים. מה הסכום הזה ייתן?
ידידיה גרינוולד
¶
זה צורך שהוצג כבר כמה פעמים בעבר. זה משהו שמשרד הפנים לא עשה עבור בתי עם. עד עכשיו תקצבו את בתי העלמין ואת מבני הדת.
ידידיה גרינוולד
¶
אני לא יודע כמה יש, לא הייתה התייחסות לזה. משרד הפנים מתקצב מבני דת, מתקצב בתי קברות. כעת הוחלט להקצות גם את ההרשאה הזאת. תקציב מבני הדת גדל. זה פרויקט ניסיוני חדש שבשנים הבאות יותאם.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אנחנו יודעים מה ההוצאות, וזה גם מה ששאלו החברים שלי, של בית עם, של מקום הספד, של בית עלמין. כשאתה מביא לפה הוצאה של שני מיליון, אפילו שאתה אומר שזה ניסיוני, זה אומר שמישהו קיבל הבטחה כזאת, אחרת מה זה שני מיליון? או שמביאים את הסכום הגדול שהוא סכום שאפשר להשתמש בו לדברים האלה, או שלא מביאים כלום. זה שאתה מביא שני מיליון שקל אומר שזה כנראה מיועד לאיזה שהוא מקום או שאיזה חבר כנסת ביקש את זה, אחרת אין הסבר לדבר הזה.
מופיד מרעי (כחול לבן)
¶
אלה תקציבים שוטפים של בתי עלמין לאחזקה שוטפת. נכון ששני מיליון הם מעט לכל הישובים הלא יהודיים, אבל זה לא מיועד למישהו. אם זה היה מוגדר למישהו, זה היה מוגדר לכל הישובים הלא יהודיים.
יגאל גוטשל
¶
פנייה 72 דנה בסעיף 26 – המשרד להגנת הסביבה. הפנייה התקציבית נועדה לתקצוב סך של 50 מיליון ₪ בהרשאה להתחייב עבור המשרד להגנת הסביבה לצורך יישום החלטת ממשלה 550 מיום 24 באוקטובר 2021. תכנית מס' 1 היא תכנית 261201, תכנית הפעולות של יחידות המשרד – תקצוב סך של 50 מיליון ₪ בהרשאה להתחייב עבור פעולות לשיפור איכות הסביבה וההיערכות לשינויי האקלים בהתאם להחלטת ממשלה 550 מיום 24 באוקטובר 2021 שעניינה התכנית הכלכלית לצמצום פערים בחברה הערבית עד לשנת 2026. תכנית מס' 2 היא תכנית 261304 – קרן צער בעלי חיים. מטרת השינוי היא תקצוב סך של שלושה וחצי מיליון ₪ בהוצאה מתכנית פעילות יחידות המשרד עבור תמיכות בנושא צער בעלי חיים.
יגאל גוטשל
¶
זו חברה ממשלתית שמנהלת פעולות של הקמה של שוברי גלים והזנות חול בשביל למנוע את ההתמוטטות של המצוק.
יגאל גוטשל
¶
מתוקף חוק אוויר נקי יש אחת לחמש שנים תכנית לאומית לצמצום זיהום אוויר. בתכנית האחרונה רוב הפעולות היו התקנה של מסננים על רכבי דיזל, סבסוד אוטובוסים חשמליים, ועוד דברים נוספים שאני לא יודע לשלוף.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מה הקשר של החלטת ממשלה 550 למטרות השינוי בתכנית מס' 1? מה יש שם שאין באחרים? על מה אתה שם שם דגש?
קרן יצחק פרידמן
¶
יש קול קורא לשיקום נחלים, שזה קול קורא דרך רשויות ניקוז, יש תכנית היערכות לשינוי אקלים שתועבר דרך אשכולות או איגודי ערים, יש קול קורא למניעת תחלואה של מחלות זואונוטיות שיהיה דרך הרשויות המקומיות ואשכולות, ויש בנייה ירוקה שתהיה באמצעות משרד החינוך במבני חינוך ובבתי ספר.
יגאל גוטשל
¶
זה לא נמצא בפנייה הזאת. אחת מהפעולות שהקרן למניעת זיהום ים עושה זה תמיכה ברשויות המקומיות בניקוי החופים.
קרן יצחק פרידמן
¶
יש קול קורא לחוף נקי שמיועד לתקצב רשויות בפעילות שוטפת של ניקיון, של חינוך, של אכיפה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
השלושה וחצי מיליון ₪ בהוצאה עבור תמיכות בנושא צער בעלי חיים לא עוברים דרך עמותות?
קרן יצחק פרידמן
¶
פה מדובר בתמיכות לעמותות לרווחת בעלי חיים. הכסף מיועד לאחזקה, שיקום והקמה של מתקנים. מדובר על טיפולים רפואיים, מזון.