פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
2
ועדת הכספים
30/05/2022
מושב שני
פרוטוקול מס' 285
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ"ט באייר התשפ"ב (30 במאי 2022), שעה 12:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 30/05/2022
שינויים בתקציב לשנת 2022
פרוטוקול
סדר היום
שינויים בתקציב לשנת 2022
נכחו
¶
חברי הוועדה: אלכס קושניר – היו"ר
ינון אזולאי
ולדימיר בליאק
משה גפני
אופיר כץ
נעמה לזימי
יעל רון בן משה
ג'ידא רינאוי-זועבי
מיכל שיר סגמן
נירה שפק
מוזמנים
¶
גל אסף - רפרנט ממשל ומיוחדים, משרד האוצר
דניאל פדון - משרד האוצר
דן נמני - משרד האוצר
אסף וכסלר - משרד האוצר
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני פותח את הישיבה. חוזרים לדיון על העברות תקציביות. בדיון הקודם דנו בפנייה 46 עד 56 של משרד ראש הממשלה. עצרנו בתוכנית 9 ו-10. אם יש לכם שאלות על התוכנית הזו – בבקשה. משרד ראש הממשלה. שתי התוכניות האחרונות שנשארו – שיתוף פעולה אזורי ונתיב.
דרור סורוקה
¶
עברה החלטת ממשלה לפני כחודש בהובלת משרד הביטחון שהמהות שלה בעיקר זה תקציב למעברי הגבול כדי שתתאפשר כניסה של יותר עובדים פלסטיניים לשטח מדינת ישראל. המעברים מאוד קטנים וצפופים. משרד הביטחון הוביל את ההחלטה ושיתוף פעולה אזורי התבקש להשתתף במימונה תקציבית. זו החלטה הרבה יותר רחבה של קרוב ל-40 מיליון שקלים אבל זה החלק של שיתוף פעולה אזורי בהחלטה. התקציב הזה עובר למשרד ואחר כך מועבר בהזמנה למשרד הביטחון.
דרור סורוקה
¶
לא. במקרה הספציפי הזה משרד הביטחון קידם החלטת ממשלה. מאחר שהמעברים עצמם מאוד קטנים ויוצר שם צפיפות ובעיות ביטחונית, אז התבקשה השתתפות של המשרד לשיתוף פעולה אזורי בהחלטה הזאת לאור הקשר הטבעי של המשרד לשיתוף פעולה כלכלי עם הפלסטינים.
גל אסף
¶
אתייחס להחלטת הממשלה. היא גם מצורפת. החלטת הממשלה היא ספציפית על מעבר ארז ברצועת עזה ששם יש רק מעבר אחד שדרכו עוברים, ועשו שינוי שבו הכניסו יותר עובדים למכסות האלה. כל זה מפורט בהחלטת הממשלה שבין היתר לטובת זה נשרד להרחיב את המעבר ועשו איגום משאבים מכמה וכמה משרדי ממשלה.
דרור סורוקה
¶
זו החלטת ממשלה, סדרי גודל של 50 מיליון שקלים שמקודמת על ידי המשרד להגנת הסביבה ומשרד החקלאות. יש כרגע טיוטת החלטה שרצה בין המשרדים. הצפי שלנו שהחלטת הממשלה תוך כחודשיים תבוא לאישור הממשלה.
דרור סורוקה
¶
לא. פה אני מציג את התוכנית שלי למה אני מייעד את התקציב נכון להיום, בהתאם לתוכנית עבודה שנתית של המשרד. זו החלטה שהמשרדים עובדים עליה מספר חודשים. אנו צופים שהיא תעלה. אנחנו מסמנים לה תקציב ייעודי בתוכנית העבודה. ככל שההחלטה בסוף לא תאושר נסיט את התקציב לפעילות אחרת.
גל אסף
¶
לפני ההחלטה לא היתה העברה במכסה. זה היה במנגנון אחר שאיני רוצה להרחיב כי איני אמון על הנושא.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
זו החלטת ממשלה גם על מספר הפועלים שנכנסים? כלומר אם עכשיו שר הביטחון רוצה 25,000?
גל אסף
¶
אני לא רפרנט שאמון על הנושא אבל למיטב ידיעתי כל הנושא של מכסות תעסוקה כן צריך לעבור בהחלטת ממשלה. זה לא משהו שאפשר לשנות.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
אבל אתה אומר שזה משהו חדש שעשו אותו. אז מעכשיו כל פעם ששר הביטחון ירצה להגדיל את המכסה הוא יצטרך החלטת ממשלה?
דרור סורוקה
¶
זה פרויקט שהמהות שלו גם קידום מעמד האשה וגם משלחות במקרה הזה של נשים מישראל ונשים ממרוקו. חילופי משלחות.
דרור סורוקה
¶
למשרד יש מבחן תמיכה, 3א, שמתפרסם כשבע שנים ברציפות. מדובר בעמותות שמציגות בפני המשרד תוכניות שמקיימות במגוון תחומים – חינוך וספורט שבפעילויות עצמן גם יש שיתוף עם האזור ויש השתתפות של אוכלוסייה ממדינות האזור - מירדן, מחריין, האמירויות, מרוקו.
דרור סורוקה
¶
משרדי ממשלה אנחנו לא יכולים לבצע כזאת כמות של פעילויות. יש פה עשרות עמותות. כל עמותה יש לה הידע והניסיון לבצע הרבה יותר טוב מהמשרד ויש לה קשרי עבודה ובסוף מישהו צריך לבצע את הפעילות בשטח. מבחן תמיכה זה כלי של משרדי ממשלה לסייע לעמותות לבצע פעילויות במיוחד כשמדובר בפעילויות שתואמות למדיניות של המשרד.
היו"ר אלכס קושניר
¶
זה יחידת סמך של משרד ראש הממשלה. זה נתיב לא גיור אלא זה שנותן אשרות כניסה לעובדים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ב-1, תגבור של סך 3,700. כתוב הגדלה זמנית של היקף כוח אדם לטובת מענה לגל עלייה של הארגון באוקראינה ורוסיה. מה זה כוח אדם זמני? כמה מדובר? על כמה זמני?
מרינה אנוקוב
¶
מדובר בתקופה של עד שנה – קיבלנו אישור מיוחד לזה, לתגבר לאור הלחימה וגם העלייה מאוקראינה קונסולים שנמצאים פה בארץ עד שנה. התוספת התקציבית זה עבור השכר שלהם ועבור שעות נוספות גם של עובדי המטה וגם של הקונסולים המתגברים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לגבי הפרויקט עצמו, על איזו פעילות אנו מדברים בקרב בני הנוער שהם עושים? וכמה כסף התקציב הוגדל השנה משנה שעברה?
מרינה אנוקוב
¶
עיקר התקציב מתייחס להגדלת התקציב לאור הלחימה עם רוסיה ואוקראינה, הגדלת פעילות נתיב לאור הלחימה. תוספת תקציבית לפעילות השוטפת של נתיב, שזה גם פעילות תרבותית וגם פעילות מול בני הנוער במרחב ברית המועצות לשעבר זה פעילות שאנו מבצעים אותה משנה לשנה. עיקר התוספת רבה ככולה מיועדת להגדלת המשאבים בהתמודדות עם הלחימה והגדלת משאבי נתיב לטובת הנושא גם במטה וגם בחו"ל.
מרינה אנוקוב
¶
בהתאם לקצב ביצוע התוכנית וביצוע תוכנית העבודה בהתאם. הגדלה של פחות ממיליון, מתוך ה-5.8. כלומר פחות ממיליון מיועד לנושא של התוכן, אירועים וכו'. 3 ו-700 זה שכר וכמעט 4 מיליון זה לטובת הסברת הפעילות בנתיב במטה ובשטח במצב הלחימה.
גל אסף
¶
הכסף מרביתו מהסטות של תתי ביצוע. בין היתר יש לנו הכנסה מאוד גדולה ממפקד האוכלוסין שקצב הפקידה לוקח את הזמן ונסיט חלק ממנו לשנה הבאה. והסטות בתוך הסעיפים, סעיף 04, תתי ביצוע במשרדים השונים.
גל אסף
¶
המקור היחידי של הרזרבה הוא לטובת הפנייה הקואליציונית ליהדות התפוצות שזה מראש אושר שם ברזרבה עד שיהיה אישור חוות דעת משפטית ונגיע לפה כדי להפנות את המקור. זה המקור היחיד שנלקח מהרזרבה. השאר מהסטות בפרויקטים שונים.
גל אסף
¶
לא מיותר. פשוט יש פרויקטים שמתוקצבים ומשתנה התזרים. אנחנו בחודש מאי. המפקד מתקדם בקצב אחר ממה שחשבו. פרויקטים שונים בדיגיטציה משתנים. זה הכול בתיאום עם משרדים ובלי לייצר פגיעה אלא שינוי בתזרים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אם אתה מדבר על המפקד – יש בעיה להיכנס. אתמול ניסיתי להיכנס לאתר של המפקד בשביל לענות על כמה שאלות. יש בעיה בכניסה. יש בעיה מאתמול, וכדאי שתיתנו על זה את הדעת.
היו"ר אלכס קושניר
¶
מצביעים על פנייה 54 עד 56. משרד ראש הממשלה. מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב גדול
אושר.
גל אסף
¶
הפנייה נועדה לתוספת הרשאה להתחייב בסך 253 מלש"ח לתוכניות הוצאות ביטחון שונות. מטעמי סיווג הפירוט לגבי אופי ההוצאה יינתן בוועדה המשותפת לתקציב הביטחון ו-וועדת הכספים.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
כי שמענו שחלק מהתקציב הזה, בגלל שהביטחון אחראי על זה, לא אומרים כמה התקציב. אני רוצה לדעת אם קשור לבנייה במעון ראש הממשלה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אגב גם משה ארבל הגיש מכתב לקבל שקיפות. לא קיבל כלום. אה, הגיש את זה לנפתלי בנט – אולי לא ידע שהוא עדיין ראש ממשלה. לא קיבל שום תשובה על זה וגם פה פנינו ולא קיבלנו.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לגבי הפנייה המסווגת הזאת, בבקשה, לגבי המ"ם, מתי פעם אחרונה כינסו את הוועדה המשותפת? היו שבוע שעבר גם פניות. מי חברים שם? כי הוספנו ולא קיבלנו את ההזמנות. יש לנו שאלות אבל נוצרים לשוננו.
התייעצות סיעתית.
(הישיבה נפסקה בשעה 13:33 ונתחדשה בשעה 13:38.)
דניאל פדון
¶
הפנייה התקציבית נועדה להעברת סך של מיליארד ו-303 מיליון ו-845,000 שקל למשרד הבריאות – התקציב מיועד לתמוך במערכות הבריאות ובפעילות של מערכת הבריאות מול הנגיף לרבות קטיעת שרשראות הדבקה, לריסון התחלואה בקורונה ובווריאנט האומיקרון בלבד ולפעול למען חיסון האוכלוסייה בתוכם ילדים, מבוגרים וצוותים רפואיים, לשמור על הבריאות הכוללת של האזרחים. הפנייה מעבירה בהתאם לפירוט הבא: תוכנית 240205, תפעול מטה, תוכנית שכוללת תקציבי תפעול המטה וגם בתוכה הוצאות תפעול ורכש להתמודדות עם נגיף הקורונה. מועברים בפנייה 981,127 אלפי ₪ להרחבת הצטיידות של משרד הבריאות, לרבות רכש חיסונים, בדיקות PCR, בין היתר. תוכנית 242003, קופות חולים ובתי חולים - העברות ותמיכות, תוכנית שמכילה את כל תמיכות משרד הבריאות לקופות החולים ובתי החולים, העברה של 322,718 אלפי ₪ ותוכנית שנפלה בדברי הסבר בטעות סופר, תוכנית 240701, הכשרות רופאים ואחיות. תוכנית שמכילה את תקציבי ההכשרות בתחום הרפואה, בתי ספר לסיעוד. זו תוכנית שנפלה בטעות סופר. אקריא ונשלח מתוקן לוועדה. העברנו את זה לוועדה בהשלמות, את הפסקה על תוכנית 240701, הכשרות רופאים ואחיות. תוכנית שמכילה את ההכשרות בתחומי הרפואה, בתי ספר לסיעוד, מתמחים לפסיכולוגיה ועוד עבור הכשרה בסיסית לאחיות טיפול נמרץ שמתבצעת כחלק מההתמודדות עם הקורונה. אלה הרכיבים שמועברים בפנייה.
דניאל פדון
¶
אנחנו תומכים בהכשרה בסיסית לאחיות טיפול נמרץ שנדרשות ביתר שאת במחלקות הקורונה, מחלקות שמטפלות בין היתר גם בקורונה, בין אם זה פנימית, טיפול נמרץ. זו מטרת ההעברה.
אסף וכסלר
¶
יש פה שני מקורות. אחד בסך 600 מיליון שקל מגיע מהקופסה של אותם 10 מיליארד של הקורונה שמוקצים כעת. הם מונחים בסעיף הרזרבה, 47.
אסף וכסלר
¶
אנחנו מעבירים דיווח בתחילת כל חודש. הדיווח האחרון ששלחנו היה ב-2.5, לוועדה. הוקצה נכון ל-2.5 2 מיליארד ו-700. זה מה שהוקצה. נעביר דיווח- - -
אסף וכסלר
¶
נכון. נכון ל-2.5 הוקצה 2.7. הם לא פנויים – יש להם הוצאות מתוכננות מיועדות כמו שאנו רואים בפנייה הזו; כמו יש פניות שעברו את הוועדה במהלך החודש האחרון והוקצה מהן כסף. נעביר דיווח נוסף כפי שהחוק מנחה אותנו, בתחילת החודש הבא, עוד יומיים.
אסף וכסלר
¶
נתונים משתנים. זה תלוי בהיקף התחלואה. יש תקופות שהתחלואה יורדת והשימוש פוחת ויש תקופות שהתחלואה עולה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
10 מיליארד לא נמצאים כקופה בצד. אומרים: מיליארד לפה, חצי מיליארד לשם. לכל משרד כמה שיש לפי התוכנית. 2.7 מיליארד ב-2.5 זה פחות. נשאר 7.3. 7.3 הם צבועים למשרדים מסוימים, לתוכניות מסוימות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
גם אתה אומר: בעיקר משרד הבריאות. 10 מיליארד, אם אני אומר: תביא לי את הפירוט – לא אומר שהם צבועים.
אסף וכסלר
¶
יש לנו הערכות לגבי מה תדרוש מאתנו ההתמודדות עם הקורונה בהמשך השנה הזו, אילו צרכים נצטרך להקצות. לכן זה נעשה במתודולוגיה הזו שהוקצו 10 מיליארד שקלים בתוכנית רזרבה, ואמרנו שנבוא במהלך השנה לתת פתרונות כי ידענו שעם הקורונה יש לנו חוסר ודאות וזה מה שאנו עושים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
10 מיליארד נמצאים ברזרבה כקופה של קורונה לכל דבר ועניין. כל פעם שאתה רוצה להוציא משם משהו, אתה בא לוועדת כספים, אומר: יש לי ברזרבה 10 מיליארד של הקורונה – משם מוציא.
אסף וכסלר
¶
נכון. מעבר לאותם 600 מיליון, יש 703 מיליון שנוצרו כעודפים בסעיף 16. חלק מהפעולות של ההתמודדות עם הקורונה נעשות על ידי פיקוד העורף שמתוקצב בסעיף 16. החוק מנחה אותנו להעביר את העודפים במקום שבו נוצרו. ההתחייבויות נוצרו על ידי פיקוד העורף. לכן העברנו את העודפים לפיקוד העורף. כעת הוחלט שנכון שהתקציב הזה שאין לו שימוש כרגע - יחזור למשרד הבריאות שיקצה אותם חזרה לפיקוד העורף בהתאם לביצוע כלומר פיקוד העורף הוא הגורם שמבצע פעולות עבור משרד הבריאות. לכן נכון שמשרד הבריאות יקצה את התקציב לפיקוד העורף.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
היה כסף, העברת אותו לפיקוד העורף. משם אתה מחזיר אותו למשרד הבריאות ואז לפיקוד העורף לפי הביצוע?
אסף וכסלר
¶
בהתאם להסכמות בין משרד הבריאות לפיקוד העורף, מה שפיקוד העורף מבצע עבור משרד הבריאות – משרד הבריאות יעביר.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מציע שכשעושים את המעברים האלה, שיגידו תפילת הדרך. זו נסיעה ארוכה מדי. עכשיו הבנו רק מאיפה הגיע הכסף.
נירה שפק (יש עתיד)
¶
אני מבקשת להבין מה קורה פה, אל"ף, סעיף 16 הוצאות חירום אזרחיות. סעיף 16 לא כולו פיקוד העורף. פיקוד העורף הוא הרוב שלו. אני רוצה לדעת מה המרכיבים ולהבין מה נעשה, מה לא נעשה. האם זה ניתן לסעיפי ציוד, לסעיפי ימ"מ? ביקשתי גם את הדברים האלה בוועדת חוץ וביטחון לקבל את זה.
בנוסף, כתוב פה משהו שמאוד מטריד אותי בטבלה – שאתם מתארים מה נלקח בסעיף 16, יש שם כל מיני. אני רוצה לדעת אם בפרט 1616, מרכיבי ביטחון, איך קשור מרכיבי ביטחון לקורונה, מה נלקח. כל הסעיפים האלה לא ברורים. שוב - כשאתם באים לכאן – להגיד: טעות סופר, נשמט סעיף – לא מקובל. כשיש טעויות סופר - יעשו הגהה עוד פקיד במשרד ויחזרו אלינו.
נירה שפק (יש עתיד)
¶
לא. ולפרט לנו. לא במשפט כללי ולא בשורה. אני רוצה לדעת למה זה ניתן. הרי בסוף אנחנו יושבים פה שעות ומתמחרים. מראים לנו תוכניות. כשמשהו לא נעשה, אני רוצה לדעת מה הפירוט שלו. ושכמועבר למשהו אחר גם אני רוצה לדעת מה הפירוט שלו כי הנושא הזה מאוד קריטי. לא מבינה על מה אני אמורה להרים את ידי. מה היה אמור להיות ולא נעשה ולמה זה מועבר? איפה זה? אני רוצה לקבל פירוט.
אסף וכסלר
¶
נשמח להעביר פירוט גם בעל פה וגם בכתב לכל מי שצריך. זה מה שנעשה.
ביחס לפיקוד העורף, זה כספים שהוקצו במהלך 2021 לפיקוד העורף ממשרד הבריאות לצורך ביצוע פעולות כמו מפקדת אלון, תשלום ליום מילואים של עובד במפקדת אלון, ועד ביצוע פעולות נוספות בבתי ספר, בקהילה, כל מה שפיקוד העורף עושה.
נירה שפק (יש עתיד)
¶
יש פה משהו מהותי. בסוף כולנו רוצים שהתקציבים יעברו ומהר. אבל אנחנו לא יכולים לוותר על הבקרה הפרלמנטרית. כי פעם אחת אומרים לנו: תעבירו, זה חשוב. אנחנו מעבירים סכומים גדולים. אתה יודע כמה מרכזי חוסן אפשר לעשות עם זה, כמה כיתות כוננות? ואולי אם היו מציגים לי את זה אז – הייתי אומרת: סדר העדיפות הוא אחר.
אסף וכסלר
¶
בשנת 21' משרד הבריאות פנה לפיקוד העורף, לבצע פעולות מסוימות. הוא ביצע אותן, וקיים גם התקשרויות עם ספקים וכו'. נוצרו עודפים וחלק מהם גם לא נוצרו בגינם עודפם מחויבים אלא עודפים שאין בגינם התחייבויות כלומר זה כסף שלא בוצע.
נירה שפק (יש עתיד)
¶
סליחה, אני מכבדת אותך – אבל אתה מדבר איתי במכובס. ציפיתי שתגיד לי: משרד הבריאות ביקש באמצעות פיקוד העורף לעשות X משימות. אלה המשימות. זאת נעשתה ב-70%, פה היתה התקשרות ויש עודף, פה נעשה ויש חוסר וצריך לעשות העברות כי כדי שנוכל לעשות בקרה לא רק על השורה. אנחנו רוצים לדעת מה חסר וללמוד מזה מה יהיה הגל הבא? מה אני יכולה ללמוד ממה שאתה אומר מכאן? כלום.
אסף וכסלר
¶
נשמח להעביר פירוט רחב כפי שביקשת, בכתב, לוועדה. הכוונה היא שמשרד הבריאות יקצה מחדש לפיקוד העורף בהתאם לצרכים של ההתמודדות.
נירה שפק (יש עתיד)
¶
אני מקווה שאתה הבנת אותי כי הוא לא הבין אותי. אני רוצה שמשרד הביטחון יממש את התקציב שלו, כי יש לו הרבה צרכים הרבה יותר מהתקציב שיש לו. מה שאתה מתאר לי כאן בטח מההיבטים האלה הם נראים לא טוב.
נירה שפק (יש עתיד)
¶
אבל כתוב פה בתת סעיף מרכיבי ביטחון. תגיד לי מה משרד הבריאות עושה בסעיף מרכיבי ביטחון?
אסף וכסלר
¶
הפעילות של הקורונה בפיקוד העורף מתוקצבת תחת התוכנית הזו. התמודדנו עם הקורונה. לא בנינו את מבנה התקציב עבור הקורונה. הקורונה פגשה אותנו את מבנה התקציב הקיים.
דן נמני
¶
התוכנית שאת מדברת עליה לפעילות קורונה של פיקוד העורף היא תחת תחום פעולה של מרכיבי ביטחון. הקורונה כאמור פגשה אותנו במהלך התקציב. הכניסו את התוכנית הזאת על אף שהיא לא בליבת עשה של מרכיבי ביטחון בתחום פעולה הזה אבל היא תוכנית נפרדת רק לקורונה. גם הכסף שהועבר לבריאות הוא רק של קורונה. לא פוגש את מרכיבי ביטחון ולא קשור לזה.
נירה שפק (יש עתיד)
¶
התשובה שלך מקובלת לאחת השאלות שלי שזה סתם נכנס תחת סעיף מרכיבי ביטחון כי היה נוח לשים תת סעיף שם. זה לא קשור למרכיבי ביטחון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
זה כן קשור כי זה עובר לפיקוד העורף. אם נירה היתה רוצה לשאול, היתה שואלת את זה בכל מקום בכל פנייה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הבנתי. אמרתם פה כשהגענו לפה אחרי התקציב, כשכביכול עברנו את הקורונה, אמרתם: נגמר, לא תשמעו יותר קופת קורונה מאתנו. הכול יהיה מוטמע במשרדים בלי קופת קורונה. כרגע אתם שוב משתמשים בקופת קורונה לדברים כאלה ואחרים. נירה אומרת שזה הולך לסעיף ביטחון וזה נכון. אם אמרתם – שזה לא קופת קורונה ולא ילך לסעיף ביטחון, היא אומרת: למה שילך לסעיף ביטחון א' ולא לסעיף ביטחון ב'? אני רוצה לדעת לאן הכסף הזה הלך, ממה הפסדנו ומה שאני יכולה – כן לשים שם.
אסף וכסלר
¶
ביחס לקופה, כנראה המינוח קצת מבלבל. בשנת 2020 לא היה תקציב מדינה מאושר ובאו לוועדת כספים ואישרו קופסה תקציבית חיצונית נפרדת שהיא רק עבור הקורונה. עם העברת התקציב לשנת 21' -22' הכניסו את ההקצאות עבור הקורונה בתוך תקציב המדינה הרגיל, בחוק התקציב הרגיל, ויחד עם זאת אמרו: עבור שימושי הקורונה אנו שומרים על הפרדה. לכן במובן מסוים אנו כן מנהלים קופסה עבור קורונה אבל היא בתוך תקציב המדינה הרגיל. כלומר תקציב הקורונה הוא בתוך התקציב אבל הוא מופרד לחלוטין מהתקציב הרגיל.
נעמה לזימי (העבודה)
¶
לאחרונה התפרסם שמשרד הבריאות יפעל לרכישת ציוד רפואי כמו MRI ו-CT לבתי חולים ברחבי הארץ. אם אפשר לקבל על זה פירוט. לאחרונה פנו אליי מבית חולים בני ציון חיפה שמנסים הרבה זמן לקבל מימון עבור רובוט ניתוחי שהם זקוקים לו למחלקה הכירורגית שלהם. יש להבין – זה הצלת חיים לכל דבר. אם אפשר להבין מה התקינה היום עבור מכשירי CT ו-MRI ורובוטים ניתוחיים מבחינת משרד הבריאות, מה אמור להיות היחס בין מכשיר לכמות האנשים והאם אתם עומדים בתקינה הזו היום ברחבי הארץ?
אנו יודעים מחלק מבתי החולים שאין להם אישור מבחינת- - -
נעמה לזימי (העבודה)
¶
זה מה שאני רוצה לשמוע. נגיד הרובוט הניתוחי הזה הם מחכים לאישור שלו מלא זמן. עשיתי שם סיור.
נעמה לזימי (העבודה)
¶
ושאלה נוספת – שוחחתי בשבוע שעבר עם ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן. באוקטובר תפוג הוראת שעה שמתקצבת את קריית שמונה ב-2.5 מיליון שקלים לצורך הפעלת שירותים רפואיים, במקום הפעלת חדר מיון קדמי בעיר שבוטל בקורונה בשיא ההזיה ששר הבריאות הקודם ביטל חדר מיון קדמי בעיר בזמן משבר רפואי. הכסף עובר דרך משרד הבריאות ומשרד הנגב והגליל. אני רוצה לדעת איפה זה עומד כי קריית שמונה לא יכולה לספק שירותי בריאות לתושבים ולא הכסף הזה. זה ממש דיני נפשות. היעדר הימצאות המרכז הרפואי הזה, חדר מיון קדמי או שירותים רפואיים שיפעילו מהכסף הזה, זה אומר שאנשים ימותו. אם אפשר לדעת מה קורה עם זה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
בדיון הבא שנדון בפניות תקציביות נתחיל בזה, ואבקש להתחיל בתשובות לנעמה לזימי. אני רוצה שאופיר ישלים את השאלות וגם את זה תוסיפו לתשובות. מבקש לראות פה נציגי משרד הבריאות.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
שאלה. בנוסף למה שהיא ביקשה לגבי המכשירים של ה-MRI וה-CT, איך הם מתכוונים לעבוד אם לא תקצבתם רדיולוגיים שיפעילו את זה? כי כבר היום יש מחסור ברדיולוגיים. כלומר לא נקצר את התורים אם לא יוסיפו עוד רדיולוגיים. מה אתם מתכוונים לעשות עם זה?
היו"ר אלכס קושניר
¶
מקווה שרשמתם. נתחיל את הדיון הבא עם התשובות לשאלות האלה לגבי מקורות התקציב, מה ששאלה נירה – את זה אבקש לקבל בכתב לקראת הדיון הבא.