פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
26
ועדת ביטחון פנים
06/06/2022
מושב שני
פרוטוקול מס' 105
מישיבת הוועדה לביטחון פנים
יום שני, ז' בסיון התשפ"ב (06 ביוני 2022), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 06/06/2022
הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (פיקוח טכנולוגי להבטחת קיומו של צו הגנה, והערכת מסוכנות – הוראת שעה), התשפ"ב–2022, הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (פיקוח טכנולוגי להבטחת קיומו של צו הגנה, והערכת מסוכנות – הוראת שעה), התשפ"ב–2022, הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (פיקוח טכנולוגי להבטחת קיומו של צו הגנה, והערכת מסוכנות – הוראת שעה), התשפ"ב–2022, הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (פיקוח טכנולוגי להבטחת קיומו של צו הגנה, והערכת מסוכנות – הוראת שעה), התשפ"ב–2022, הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (פיקוח טכנולוגי להבטחת קיומו של צו הגנה, והערכת מסוכנות – הוראת שעה), התשפ"ב–2022
פרוטוקול
סדר היום
1. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה), התשפ"א-2021, של ח"כ קרן ברק
2. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התשפ"א-2021, של ח"כ עאידה תומא סלימאן
3. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה), התשפ"א-2021, של ח"כ יוראי להב הרצנו
4. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התשפ"ב-2021, של ח"כ מיכל רוזין
5. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התשפ"ב-2021, של ח"כ נעמה לזימי
מוזמנים
¶
אליעזר רוזנבאום - המשנה למנכ"ל, המשרד לביטחון הפנים
ברוך עדיקא - את"ב- מנהל תחום תקציבי משרד, המשרד לביטחון הפנים
אפרת פרקש - לשכה משפטית, המשרד לביטחון הפנים
רחל ספירו - עו"ד, משרד המשפטים
שלהבת אינשטיין אלפסי - עוזרת ראשית, הלשכה המשפטית, משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים
סאיד תלי - מפקח ארצי (תוכניות וועדות בינמשרדיות לאל אלימות),, משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים
רישום פרלמנטרי
¶
שרון רפאלי
1. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה), התשפ"א-2021, של ח"כ קרן ברק
2. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התשפ"א-2021, של ח"כ עאידה תומא סלימאן
3. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה), התשפ"א-2021, של ח"כ יוראי להב הרצנו
4. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התשפ"ב-2021, של ח"כ מיכל רוזין
5. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התשפ"ב-2021, של ח"כ נעמה לזימי
היו"ר מירב בן ארי
¶
שלום לכולם, צהריים טובים. אנחנו פותחים את הדיון של הוועדה לביטחון פנים. היום 6 ביוני 2022, ז' בסיוון תשפ"ב. אני קבעתי את הדיון הזה כדיון המשך בעקבות הדיון הקודם שלי שהיה לא פשוט. איילת, היועצת המשפטית, תיתן תקציר.
איילת לוי נחום
¶
יש חמש הצעות חוק שמונחות על שולחן הוועדה כהכנה לקריאה ראשונה של חברות הכנסת: קרן ברק, עאידה תומא סלימאן, נעמה לזימי, אבתיסאם מרעאנה, אמילי מואטי, אפרת רייטן מרום, יוראי הרצנו ומיכל רוזין. כולן מונחות על שולחן הוועדה כהכנה לקריאה ראשונה. בדיונים הקודמים הממשלה הסבירה שיש הצעת חוק שמקודמת במקביל. בשלבים הקודמים זה היה עדיין ללא תזכיר חוק, והיום נשמע בדיון את ההתקדמות בנושא הזה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
הדיון הקודם היה דרמטי וסוער ובמהלכו הבעתי את האכזבה שלי מכך שהנושא מחכה כל כך הרבה זמן, וחברות הכנסת התרעמו, ובצדק. אבל נתתי עוד אפשרות. לכן החלטתי בדיון הקודם שאם לא יפורסם תזכיר החוק הממשלתי לאיזוק אנחנו נצביע על הצעות החוק הפרטיות. אני שמחה לבשר שברגעים אלה יוצא תזכיר החוק של הממשלה בנושא האיזוק. זה דבר דרמטי, בגלל זה אמרתי שזה דרמטי. גם את וגם קרן - -
היו"ר מירב בן ארי
¶
לא, אמרתי שאם לא יוצא היום התזכיר אני מצביעה. זה מה שאמרתי. בדוק. גם בדקתי את עצמי. בדקנו שוב בוודאות.
היו"ר מירב בן ארי
¶
לא. בדיון הקודם אמרתי שאם לא יהיה תזכיר חוק אנחנו נצביע על הצעות החוק הפרטיות. תזכיר החוק הממשלתי יוצא ברגעים אלה ומפורסם במשרד המשפטים.
קרן ברק (הליכוד)
¶
אמרת ממש שאם זה יוצא בשנייה שאמורים להצביע, ממש נתת את הדד-ליין של השנייה הזאת שזה יורד אל הדפוס. זה לא נראה לך הגיוני שזה צריך להגיע לפני הדיון? חוץ מזה אני רגילה שמשרד המשפטים והמשרד לביטחון פנים מגישים חוקים בנושאים האלה שבכלל לא קשורים לאלימות במשפחה. זה לא אומר שיצא תזכיר חוק שקשור לחוקים שלנו.
היו"ר מירב בן ארי
¶
תזכיר החוק מפורסם. אני אמרתי במפורש שאם לא יהיה תזכיר חוק אנחנו נצביע. בנוסף הוא פורסם להערות הציבור וקוצר ל-14 יום. זאת אומרת במקום 21 הרגיל הוא קוצר ל-14. והנה, אני אומרת לכם, הצעת החוק הממשלתית תגיע.
עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת)
¶
לא רק לדבר. אני רוצה להבין משהו: כאשר אומרים שזה מפורסם עכשיו מה זה אומר?
היו"ר מירב בן ארי
¶
בוודאי. יביאו לכם. אני לא יודעת אם ידפיסו, אנחנו פחות מאמינים בדפים. אבל יביאו. עכשיו אנחנו מטפלים בזה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
בבקשה. ישלחו ושהעוזר שלך ידפיס.
בבקשה, אליעזר רוזנבאום, המשנה למנכ"ל המשרד לביטחון פנים.
אליעזר רוזנבאום
¶
ביום חמישי ישבנו על נוסח תזכיר החוק, הערנו את כל ההערות ואת כל התיקונים. מבחינתנו התזכיר קיים. אני מציע לעצור כאן כדי שרחלי ומשרד המשפטים יתייחסו ואז נמשיך בעדכונים הנוספים.
היו"ר מירב בן ארי
¶
גם אתכם, גם את משרד הרווחה. יש לי פה כמה משרדים שאני רוצה לשמוע את העדכונים שלהם.
קרן ברק (הליכוד)
¶
בואו נעשה שאלון לציבור האם זה מצחיק או לא מצחיק אחרי למעלה מחצי שנה שבשנייה שהוועדה נפתחת אתם מגישים הצעת חוק.
היו"ר מירב בן ארי
¶
לא, לא, לא, זה לא יקרה כאן. עם כל הכבוד עשו כאן עבודה אינטנסיבית. את יכולה להמשיך לצחוק, זה בכלל לא מצחיק אותי.
היו"ר מירב בן ארי
¶
אני קוראת לך לסדר פעם ראשונה.
אני מבקשת להתעלם, זה לא מקובל עליי. עשיתם כאן עבודה סיזיפית יום-יומית. אני ליוויתי את משרדי הממשלה - -
את יכולה להמשיך לגחך.
רחל ספירו
¶
אני מבקשת להגיד שמאז הדיון האחרון פה עשינו עבודה מאוד אינטנסיבית עם כל המשרדים: גם משרד הרווחה, גם המשרד לביטחון פנים, גם המשרד לשוויון חברתי. ניסינו להגיע לנוסח מוסכם עם הסוגיות האחרונות שנותרו בדיון ובעצם ההצעה עכשיו כפי שהיא פורסמה לציבור, כפי שחברי מהמשרד לביטחון הפנים אמר כאן, פורסמה ל-14 ימים כדי לאפשר הערות הציבור. בנוסח כפי שהוצע יש שינויים מהותיים מהנוסח הקודם ולכן היינו צריכים לפרסם את זה שוב. יש מודל הפעלה שהוא ייחודי למשרד לביטחון הפנים: הקמת יחידת פיקוח טכנולוגי עם כל הרבדים, עם הסתייעות בגורמים נוספים מעבר למשטרה. יש מודל של הערכת מסוכנות, של מעריך מסוכנות שמשרד הרווחה מוכן לקדם והם התגייסו לזה.
רחל ספירו
¶
נכון.
גם הרחבה של ההצעה לכל בני המשפחה באשר הם עם אפשרות לצמצם את זה רק למקרים הנדרשים ועם המסוכנות הגבוהה ביותר או עם חשש להפרה של צו ההגנה בתוך השיקולים של בית המשפט לשקול, כולל אפשרות לבית המשפט להתעדכן אם יש הפרה של הצו או אין; ואם יש הפרה אז לזמן את הצדדים לדיון. ההצעה כשלעצמה היא מורכבת עם איזונים נדרשים, בין היתר גם להיבטים של שמירה על הפרטיות. אנחנו מאפשרים פה הפעלת אמצעי טכנולוגי GPS כולל שמירה במאגרי מידע – איזה מידע כן יישמר, איזה מידע לא יישמר, למי תהיה אפשרות גישה לתוך המידע. זאת עבודת המטה שנעשתה בחצי השנה האחרונה ומונחת כאן על שולחן הוועדה ובפני הציבור. אחרי הפרסום לציבור נראה איזה הערות מהותיות קיבלנו וננסה להביא נוסח בהקדם.
היו"ר מירב בן ארי
¶
רחלי, ההבדל בין תזכיר החוק הקודם לבין התזכיר שפורסם היום באתר, מעבר להערכת המסוכנות שנכנסה אליו ולא הייתה, מעבר לעניין של מעורבות בית המשפט במקרה של הפרה, מעבר לעניין ההרחבה לכל בני המשפחה, לאיזה עוד דבר התייחסת בהתחלה שהוא שונה מהתזכיר הקודם?
רחל ספירו
¶
יש הקמת יחידת פיקוח טכנולוגי שהמשרד לביטחון הפנים יכול לפרט יותר. אבל זה בעצם איך כל מודל ההפעלה יעבוד מאז שבית המשפט נותן את הצו וההוראה - -
רחל ספירו
¶
בדיוק. כולל התקשרויות, כולל איזונים נדרשים בין הסתייעות בגורמים אזרחיים שהם אינם עובדי מדינה – מה כן צריך להיות אצל עובד מדינה, מה לא צריך להיות. \
רחל ספירו
¶
כולל הגורם האזרחי. כמו שציינו בדיון הקודם, ניסינו ללכת פה יחד עם המשרד לביטחון הפנים בבנייה של המודל ולהכניס את זה לתוך תזכיר החוק.
אליעזר רוזנבאום
¶
אין. למשרד הרווחה אין. הם מקימים עכשיו 12 יחידות בפריסה ארצית. אני אגע בזה עוד מעט בסקירה כדי שהם יעשו את הערכת המסוכנות גם לחוק הזה, וכנראה, יש עוד כמה חוקים מחויבים.
אפרת פרקש
¶
אני עורכת הדין אפרת פרקש מהמשרד לביטחון הפנים. לשאלתה של חברת הכנסת תומא סלימאן, זה לחוק הזה אבל לא רק לפיקוח הטכנולוגי, אלא לכל צווי ההגנה האזרחיים. האוכלוסייה שאליה מתייחס התזכיר זאת בהחלט האוכלוסייה של צווי ההגנה האזרחיים ולא ההליך הפלילי של צווי הרחקה תוך שחרור בערובה. זאת אוכלוסייה שכרגע השארנו אותה בצד להמשך הדרך אם נראה שיש בכך צורך בהמשך ואחרי המסקנות שיתקבלו מהפעלה לגבי אוכלוסייה של צווי הגנה.
אפרת פרקש
¶
גם מה שהתייחסנו אליו בישיבות הקודמות וגם במובן הזה האוכלוסייה שאליה מתייחס התזכיר היא אותה אוכלוסייה שאליה מתייחסות ההצעות הפרטיות. הוא כן משכלל את זה במובן של הנושאים שחברתי במשרד המשפטים התייחסה אליהם: הכוחות שיופעלו, הערכת מסוכנות שלא הייתה קיימת – שכלול של כל הנושא הזה. אבל האוכלוסייה היא אותה אוכלוסייה שבה עוסקות הצעות החוק הפרטיות. במובן הזה הוא בא לתת מענה לצווי הגנה אזרחיים. חשוב לציין את זה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
צו הגנה אזרחי הוא דרמטי כי זה לא היה בתזכיר החוק הקודם. מה היה בכלל בתזכיר החוק הקודם?
אפרת פרקש
¶
התחלנו לדון בהיבט האזרחי אבל זה היה ממש בחיתוליו. לא היה כל המערך שמוקם היום במשרד לביטחון הפנים: לא היה כוח התגובה האזרחי, לא הייתה הערכת המסוכנות שהיא כלי כל כך חשוב כדי להחליט מהם אותם המקרים שבהם יוטל הפיקוח הטכנולוגי ומתי צו הגנה רגיל. לא היו המון דברים שנולדו בעקבות אותה עבודת מטה שנעשתה בחודשים האחרונים בשיתוף כל משרדי הממשלה הרלוונטיים. עבודת המטה היא זאת שהובילה לשינויים המהותיים בתזכיר וליצירת מתווה שאנחנו רואים אותו קורם עור וגידים ולקראת הפעלה עתידית. בעבר היו פשוט דברים שלא ידענו איך הם יקרו בפועל, והיום זה הרבה יותר ברור ונעשה לצד העבודה של תפיסת ההפעלה של צוות האפיון הטכנולוגי וכדי לבנות את המכרז שיתאים בדיוק להצעת החוק הזאת.
אליעזר רוזנבאום
¶
מי שמכיר את הפרויקט מבין עד כמה הפרויקט הזה מורכב. יש לי מספיק ניסיון בכתיבת מכרזים ובקידום פרויקטים. אני אומר לכם שיש כמה משרדי ממשלה שמעורבים באופן מלא: משרד הרווחה, משרד המשפטים, כמובן רש"א, משטרת ישראל, שירותי בתי הסוהר, וכל אחד עם הנושאים שלו. צריך לציין את האינטנסיביות שאנחנו עוסקים בנושא הזה. במהלך שבוע אני עוסק בשלוש-ארבע ישיבות של כמה שעות כדי לקדם את הפרויקט החשוב הזה. אני אתן סקירה איפה אנחנו עומדים בתפיסת ההפעלה והמכרז כך שגם מזה אנחנו לא מרפים. גם השר באופן אישי קיים לפני החג דיון ולפני כן המנכ"ל כך שכל צמרת המשרד מעורבת בפרויקט החשוב הזה.
פעולות שביצענו עד כה שהן חלק מהמכרז: תעדוף אוכלוסיות היעד. כפי שאפרת אמרה יש לנו בהליך האזרחי שתי אוכלוסיות שעליהן דיברנו והסכמנו למה שביקשתם: אוכלוסייה אחרת זה אסירים שסיימו למלא את תקופת המאסר והם ברמת סיכון גבוה. הפוטנציאל הוא ל-400 איש בשנה, לפחות מניתוח הנתונים שלנו; האוכלוסייה השנייה זה צווי הגנה שבהם אנחנו מדברים על פוטנציאל של 1,200, 1400 בשנה. אלה שתי האוכלוסיות שהתזכיר עוסק בהן. האוכלוסייה השלישית של פלילי תהיה בתזכיר הנוסף שצריך להשלים. אלה אוכלוסייה של גברים שהיו מעורבים באירועי אלימות כאלה ואחרים, והמשטרה מעורבת בהם. יש תלונה של האישה או בן משפחה במשטרה והמשטרה מעורבת, אבל שם ההליך פחות מורכב.
לקחנו כל אוכלוסייה ופירטנו את כל התרחישים לגבי כל אחת. סגרנו מי עושה מה בכל שלב. כתיבת עיקרי תפיסת ההפעלה – נכתב; תזכיר החוק פורסם. הדמ"צ והאפיון הטכנולוגי - -
אליעזר רוזנבאום
¶
האפיון הטכנולוגי שהוא פרק משמעותי במכרז – הוא בסבב הערות ובשבועיים הקרובים אנחנו מסיימים אותו. זה פרק חשוב במכרז, ובמקביל אנחנו כותבים את המכרז. יש כבר כמה פרקים שנכתבו ואנחנו בסבב הערות ותיקונים לדבר הזה.
עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת)
¶
אתה תגיע לזה? כי נתת הרבה מספרים מעבר לזה. יש 400 פליליים משוחררים ו-1200 - -
אליעזר רוזנבאום
¶
בשלב א' אנחנו מדברים על 250 זוגות בפריסה ארצית. ירדנו להפעיל 250 במחוז משטרתי אחד וזה בלתי אפשרי. כי יכול להיות שהבעל נמצא במחוז X וזה לא עובד. לכן זה יהיה ארצי בו זמנית.
אליעזר רוזנבאום
¶
למדנו על ההערכות הטכנולוגיות, למדנו על הפערים שיש לנו. אי אפשר לבנות תפיסת הפעלה מעבר לסקירה הבין-לאומית. למדנו מספרד ומקנדה. אבל בסוף אתה צריך להפעיל כדי לראות איך זה מתאים למדינת ישראל.
קרן ברק (הליכוד)
¶
היא משקיעה בזה כסף בשביל ללמד אותך? זה הרעיון הכלכלי העסקי שלהם כשהם ניגשים למכרזים?
מיכל רוזין (מרצ)
¶
החברות האלה לא הקימו חברה כדי לתת מענה לזה ולכן כבר הוציאו כסף. יש להם מענים אחרים לטיפול אזרחי. הם מציגים איך הם יכולים לעשות אדפטציה אם יהיה חוק ומכרז – שאחר כך גם יחליטו אם לגשת או לא. אם הכסף לא יהיה מספיק אולי הם יחליטו שלא. אבל הם מנסים להסביר טכנולוגית איך יש להם מענה. סביב הטכנולוגיה הם ניסו - -
אליעזר רוזנבאום
¶
הגורם שצריך להגיש את צו ההגנה או את הבקשה, בין זה הבעל שסיים לרצות את מלוא תקופת עונשו זאת האישה בלבד. אנחנו בחנו האם יש גורם מדינתי שיכול להיכנס בנעליה ולהגיש כשהיא מאוד רוצה להגיש אבל מסיבות משפחתיות או מקום מגוריה היא מעדיפה שמישהו אחר יגיש. אנחנו בחנו את זה, זה בלתי אפשרי; אנחנו יכולים לעזור לה, משרד הרווחה יעזור לה, אבל היא זאת שחייבת להגיש את הבקשה לבית המשפט.
מיכל רוזין (מרצ)
¶
אוקיי, צריך לשקול את זה. שנינו יודעים למה. שנית, נושא של הרחקת עבריין מין ממקום מגוריו – האם זה ייכלל או שאנחנו נצטרך לתקן את החוק ההוא כדי שזה יכלול? פשוט ההגדרות שונות. זה אותו דבר אבל זה לא צו הגנה, אלא הרחקה. זאת אומרת שאנחנו צריכים להגיש תיקון לחוק ההוא של הרחקת עבריין מין ממקום מגוריו כי זאת כן בקשה של הנפגעת או הנפגע להרחקה. אבל אתה אומר שמעכשיו זה לא יהיה בקשה להרחקה, אלא צריך להכליל את זה כמו צו הגנה.
אפרת ליפשיץ פרקש
¶
תזכיר החוק הוא תיקון לחוק למניעת אלימות במשפחה. הוא נוגע אך ורק להליך של צו הגנה אזרחי למניעת אלימות במשפחה. כל מטריה או הליך שונה הוא לא ממין העניין ולא שייך. אם יש חשיבה לכלול גם אותו זה חוק נפרד לגמרי. אנחנו לא דנו בזה גם לא במסגרת תפיסת ההפעלה. זאת לא אוכלוסייה שעלתה על השולחן.
אליעזר רוזנבאום
¶
מבחינת תהליך החלת הפיקוח, לגבי האוכלוסייה הראשונה של אסירים שסיימו למלא את תקופת מאסרם, חודש וחצי לפני תום תקופת המאסר ניידע את האישה שבעלה אמור להשתחרר, ועדיין במהלך תקופת מאסרו אנחנו חושבים שהוא מסוכן, וממליצים בפניה לשקול להגיש צו הגנה. אם היא תחליט שכן אז בתוך בית הסוהר יש הליך מסודר של ועדת שחרורים של ועדת הערכת מסוכנות יחד עם הרווחה. זה סגור, אין בזה פער. מעל חצי שנה זאת הוועדה המקצועית של שב"ס ומשרד הרווחה. עד שישה חודשים שב"ס עושה את זה. 12 היחידות שהקים משרד הרווחה להערכת מסוכנות, נבקש מהם שגם בנושא הזה יעשו את הערכת המסוכנות. האישה תגיש את הבקשה לבית המשפט, ובית המשפט, ככל שישתכנע, ינחה את הגורמים המקצועיים – פעם אחת זה המשל"ט, היחידה שתקום במשרד לביטחון הפנים לפיקוח על אותם אנשים שמאיימים על נשותיהם.
היו"ר מירב בן ארי
¶
אבל אם המשפחה לא מוכרת ברווחה? זאת אומרת האישה מבקשת את הצו ואז יש הערכת מסוכנות - -
אליעזר רוזנבאום
¶
אנחנו מדברים על 400 שהם בפוטנציאל. שם הם מוכרים. ואז למעשה אנחנו עושים כמה פעולות: פעולה אחת זאת הערכת המסוכנות, שתי פעולות נוספות – אחד זה הזכיין של הפרויקט להקים את המשל"ט ולהתקין את הצמיד ולספק את הפלאפונים. במקום שהבעל יימצא צריך לבדוק שיש אכן תשתית של אינטרנט והיתכנות טכנולוגית.
היו"ר מירב בן ארי
¶
היא הייתה פה בפעם שעברה. אנחנו לא מציגים עכשיו את המצגת. יש לי אותה פה, אם את רוצה. אבל אנחנו לא פותחים שוב את המצגת. עשינו על זה דיון.
אליעזר רוזנבאום
¶
חוות הדעת השנייה היא של קצין המשטרה על טווח המרחק של הבעל ממקום מגוריה של האישה – אם זה שטח בנוי או לא, שטחים פתוחים, פריפריה. כל הדבר הזה יבוצע.
היו"ר מירב בן ארי
¶
למה? יש כפרים שיש בהם קליטה. בטייבה, בכפר-קאסם, בקלאנסווה ובג'לג'וליה אין קליטה? אני מסתובבת הרבה וגם את, ויש מקומות שיש בהם קליטה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
אמרתי שיש כפרים, לא אמרתי שבכול. אגב, תתפלאי, גם בחברה היהודית יש מקומות שהקליטה על הפנים. בסדר. זה לא רק אצל הערבים.
אליעזר רוזנבאום
¶
בדיקת ההיתכנות תבוצע, ואנחנו נעביר את חוות הדעת עד 96 שעות לבית המשפט. ככל שבית המשפט יחליט שהוא מטיל את הפיקוח, כמובן הזכיין יפנה לבעל ולאישה. לבעל יתקינו את הצמיד על הרגל וייתנו לו את מכשיר הפלאפון הייעודי והאישה תקבל את המכשיר; ולמעשה, ברגע שיחל הפיקוח המשל"ט שנקים באמצעות אותו זכיין יופעל.
האוכלוסייה השנייה היא זאת של צווי הגנה. גם שם האישה צריכה להגיש את הבקשה. כל התהליך שפירטתי לגבי היתכנות להטלת הפיקוח יבוצע גם על-ידי הזכיין מבחינה טכנולוגית ותשתית פיזית וגם הערכת המסוכנות והריחוק, כל הדברים האלה יתבצעו. אנחנו נעביר את ההמלצות שלנו בתוך 96 שעות לבית המשפט, וככל שבית המשפט יחליט על הטלת הפיקוח, כמובן, אנחנו נוציא את זה לפועל.
בתהליך המימוש אנחנו יוצאים בשלב א' עם 250 זוגות ולאחר מכן אנחנו רוצים לעבור לשלב נוסף של 250 עד 500, 500 עד 1,000, ומעל 1,000 נרחיב ככל שיידרש.
היו"ר מירב בן ארי
¶
לא, לא, אנחנו לא פותחים תזכיר חוק. אין דיונים בוועדה. קיבלתי גם חוות דעת משפטית על תזכיר חוק.
מיכל רוזין (מרצ)
¶
אני רוצה להעיר שתי הערות: א', אני רוצה לבקש עלות תקציבית – מה זה אומר בעניין המערך שאתם צריכים לבנות הן להערכת מסוכנות והן לפיקוח של הזכיינים שינהלו את המשל"ט, כפי שקראת לו?
מיכל רוזין (מרצ)
¶
אני רוצה לשמוע הערכה תקציבית. זה חשוב; וכן הערכת זמן לביצוע המכרז, הקמת המשל"ט והקמת יחידת הערכת המסוכנות.
אליעזר רוזנבאום
¶
בסדר. אני אמשיך. לגבי מרכז השליטה: ניטור, פיקוח ובקרה – הזכיין יקים את הדבר הזה. הוא גם מקים את המערכת הטכנולוגית עצמה וגם מספק את הטלפונים ואת הצמידים.
אליעזר רוזנבאום
¶
בנוסף לזה במרכז השליטה יהיו עוד גורמים. צריך לזכור שבסוף צריך סמכות שלטונית וצריכים עובדי מדינה. מנהל המשל"ט יהיה עובד מדינה ויהיה לו גם סגן. בתוך המשל"ט יהיו גם כמה בעלי תפקידים: מוקדנים - -
אליעזר רוזנבאום
¶
אנחנו עוד לא יודעים אם זה יהיה מיקור חוץ או עובדי מדינה. אבל בכל מקרה אחראי המשמרת - -
אליעזר רוזנבאום
¶
בכל מקרה אחראי המשמרת הוא עובד מדינה. אין מצב שאחראי המשמרת לא יהיה עובד מדינה. זה בסדר, זה מקובל. יהיו מוקדנים. לאחר מכן באותו משל"ט יהיה תא של משטרת ישראל, שבו יהיו אנשי אג"מ ואנשי חקירות ומודיעין ומוקדנים 24/7.
אליעזר רוזנבאום
¶
אנחנו מקימים את אותם תאים שעכשיו פירטתי: אחד זה המוקדנים שהם הזכיין אבל אחראי המשמרת יהיה עובד מדינה שינהל את זה. דרך אגב, גם בפק"ל בשירות בתי הסוהר זה עובד באותה צורה. מאחר שהם מקימים עבורנו. תא משטרת ישראל חייבים חומרי חקירה 24/7 ולא לחכות רגע כי יש מידע וצריך לבדוק אותו; יש תא שותפויות ששם יהיו גם הרווחה וגם גורמי המשרד לביטחון הפנים; יש שם גם קשר לפרקליטות ולרש"א – הרשות לשיקום האסיר של שירות בתי הסוהר. בקיצור – תא של נציגים כדי שיהיה מענה במעגל קצר ולא לשלוח למשרד הראשי. התא הזה צריך לעבוד מול גורמי השטח, מול תחנות המשטרה הטריטוריאליות, מול יחידות הרווחה הטריטוריאליות. יש משרד רישום שבו צריך לנהל את כל צווי ההגנה, את כל המידע שיגיע – בין מהערכת המסוכנות, בין מהנהלת בתי המשפט – צריך מישהו שינהל את כל הרישום. ועוד תא שהוא המבררים. כשיש הפרות צריך לברר האם זה לא תקלה טכנית או הפרה שגוררת אחריה אירוע שהמשטרה צריכה להתערב בו שהוא כבר אירוע פלילי שהפר את האזור שבית המשפט אסר עליו להיכנס אליו. אז כל המערך הזה יהיה תחת קורת גג אחת שבה האחריות היא של המשרד לביטחון פנים. המנהל הוא עובד של המשרד לביטחון פנים. מבחינת תפקידי המשל"ט הוא צריך לעשות את כל הפיקוח, את כל הניטור, את הבדיקות המקדימות ואת ההתקנה של האמצעים.
למשל"ט יהיה קשר גם עם המפוקחים – גם עם האישה וגם עם הבעל. אני מניח שגם להם יהיו כל מיני שאלות ובקשות. לכן זה לא יהיה המוקדנים. זה תא שותפויות וחיוני מאוד שבעלי התפקידים שם יהיו בקשר. יש יחידת האבטחה האזרחית שתפעל להגנה רק על האישה, לא יתעסקו עם הבעל. מי שיתעסק בפרות של הבעל זה רק יחידות סיור משטרתיות. ככה קבענו וככה הדבר הזה צריך להתבצע.
אליעזר רוזנבאום
¶
בהתרחש אירוע הכוח האזרחי הזה יוזנק לעבר האישה כדי לוודא שהיא אכן במקום מוגן ולהוות חוצץ.
עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת)
¶
החלטתם בסוף שהכוח האזרחי עובד עם כל הנשים גם אם היא לא מעוניינת.
אליעזר רוזנבאום
¶
אנחנו עושים את כל המאמץ שעד חודש אוגוסט המכרז יהיה מוכן לפרסום. הוא בשלבי כתיבה מתקדמים. אני מקווה שלא יהיה לנו עיכוב. אני, בכל אופן, עוסק בזה יום-יום ומוודא שהדברים מתקדמים.
עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת)
¶
זה אומר שאפילו אם תהיו מוכנים ולא העברנו את זה בקריאה שנייה ושלישית זה יחכה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
כשאני שאלתי על פרסום המכרז בדיון הקודם הובהר לי פה שברגע שתזכיר החוק יוצא ניתן יהיה לפרסם את המכרז. זה מה שהיה כאן בדיון.
היו"ר מירב בן ארי
¶
זאת אומרת שאם החוק יצא היום ל-14 יום להערות הציבור זה אומר שבאמצע יוני אפשר להביא אותו לקריאה ראשונה פה?
מה קורה? כולם פה בשקט? זאת מומחיות שלכם.
היו"ר מירב בן ארי
¶
בעיקרון כן. 20 ביוני קריאה ראשונה? אני יכולה לסיים אותו בשנייה-שלישית עוד בתחילת יולי עם שתי החמודות פה, חברות שלי, ישתפו פעולה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
אוי, אלוהים, זה רק תחילת היום. אם שתי החברות שלי משמאלי לשולחן ישתפו פעולה נוכל להביא את החוק לשנייה-שלישית כבר ביולי. אפילו בהתחלה. נכון? תודה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
הכול בסדר. 14 יום. אפשר לתקתק את זה אם רוצים, ואם יש שיתוף פעולה. אם יהיה שיתוף פעולה פה של שתי החברות - -
היו"ר מירב בן ארי
¶
עם שיתוף פעולה טוב נוכל להעביר את זה גם ביולי, לא צריך את אוגוסט. נוציא אתכם לחופשה באוגוסט.
אליעזר רוזנבאום
¶
זה מבחינת כתיבת מסמכי המכרז. מבחינת האוצר הדרישות התקציביות מעבר למה שאנחנו צריכים לשנה זאת יש לנו 2 מיליון שקלים - -
אליעזר רוזנבאום
¶
יש גם החלק המשטרתי שאנחנו צריכים לדייק אותו – 24 תקנים. אבל זה אנחנו מדברים על 2023.
היו"ר מירב בן ארי
¶
בדיוני התקציב שלכם זה נמצא העניין של האיזוק? אני יודעת גם כי השר מאוד מחויב, הוא אמר לי על זה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
אתן כל הזמן פעילות, זה נהדר. אבל אני רוצה לסיים עם ביטחון פנים והרווחה ייתנו את הכול, לא רק הערכה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
אני רוצה לשמוע מאליעזר עוד הערות לגבי תזכיר החוק או המכרז. יש לך או לאפרת עוד הערות רלוונטיות?
אליעזר רוזנבאום
¶
לא, אין. כרגע השר ביקש מאתנו לבחון את האפקטיביות של כוח האבטחה האזרחי בהיבט של זמינות בלוח הזמנים. כי אנחנו קבענו 5 דקות בשטח בנוי ו-10 דקות בשטחים פתוחים. אנחנו צריכים עוד לנתח את זה כי לא בטוח שזה יעבוד. לכן הוא הנחה אותנו לבחון את הדבר הזה ולדייק אותו.
אליעזר רוזנבאום
¶
עוד דבר אחד במקביל שלא צריך לעכב את המכרז: אנחנו צריכים לפתח מערכת מידע. אמרתי שיש המבררים ויש הרשמים שצריכים לנהל את כל החומרים אז המשרד צריך לפתח. זאת מערכת אאוטלוק בצורה מסוימת שיהיו לו ממשקים כדי לקבל ולהעביר חומרים. אז זאת בעיה שלנו. זה לא צריך לעכב את המכרז, זה פיתוח פנימי של המשרד. כל השאר הדברים – גיבשנו בלוח זמנים קצר יחסית את תפיסת ההפעלה. היו לא מעט חסמים וקשיים אבל התגברנו עליהם. אני לא מזהה משהו שמעכב אותנו כרגע.
אפרת פרקש
¶
כשנראה את ההערות נוכל לראות עד כמה הן מהותיות ועד כמה אפשר להתקדם. אני יכולה להגיד שהוועדה יכולה לטפוח לעצמה על השכם כי הדד-ליין שהוועדה הציבה לנו גרמה לנו להירתם לילות כימים לסיפור הזה בשיתוף פעולה של כלל המשרדים הרלוונטיים. זה מה שהוביל אותנו לנקודה של פרסום התזכיר כעת, ואנחנו מקווים שההערות יהיו כאלה שיאפשרו לנו לקדם את זה להבאה לפני ועדת שרים כמה שיותר מהר.
היו"ר מירב בן ארי
¶
אני יודעת איפה את. לכן לא הייתי מוכנה לקבל את השיח שהיה פה, ולכן באמת התכנסתם ללוח הזמנים כפי שהגדרנו. זה היה כאן דיון קשה מאוד ומאוד נוקב. אני בעצמי הערתי הערות שגם התנצלתי עליהם אחר כך. לכן ההתכנסות ללוח זמנים היא באמת חשובה ולכן לא קיבלתי את מה שנאמר כאן.
עוד הערות של משרד המשפטים. אין. משרד הרווחה, בבקשה.
סאיד תלי
¶
שלום, אני סאיד תלי, מנהל תחום טיפול באלימות במשפחה במשרד הרווחה. קודם כול, מבחינת אנשי המקצוע והמטפלים בתחום הזה, אנחנו מרוויחים פעמיים: גם פיקוח אלקטרוני שלשמו התכנסנו אבל גם הסדרת כל תחום הערכת המסוכנות שהוא תחום לא מוסדר.
סאיד תלי
¶
לא היה כל כך משמעותי בהגנה, בטיפול באלימות במשפחה ולא מופיע לא בחוק המרכזי ולא במקומות אחרים. כמובן, כנראה, כולם חששו לקחת אחריות ולשים חותמת של הערכת מסוכנות.
סאיד תלי
¶
אנחנו מקימים 12 יחידות שיתחברו ליחידות הערכה וגיוס שכבר מוקמות בימים אלה בדיוק לפי החוק של עאידה. ביחידות האלה לא רק יאבחנו ויגייסו לטיפול אלא גם יעריכו מסוכנות בהתאם להפניות של בתי המשפט בהליך אזרחי.
עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת)
¶
העברתי חוק שהשופטים לא רק רשאים לשלוח לטיפול אלא, לפי החוק, כל שופט חייב לבקש הערכה אם האדם שנגדו הוצא הצו, בר-טיפול. ככה הוא יהיה מחויב לטיפול. בשביל זה היו צריכים להקים מרכזים להעריך את עניין המסוגלות לטיפול, והם הוסיפו לזה מסוכנות.
סאיד תלי
¶
אנחנו פועלים במרץ להקים את זה ולא נשגע את מערכת בתי המשפט שפעם יפנו לאבחון ופעם להערכת מסוכנות, אלא תחת אותה מסגרת יהיה גם מעריך המסוכנות וגם המאבחן שמעריך התאמה לטיפול. כמובן, פיתחנו לאחרונה בשותפות המשרדים הרלוונטיים, המשרד לביטחון פנים, משטרה וגורמים אחרים, כלי חדש להערכת מסוכנות אז הוא ישמש את מעריכי המסוכנות שיוכשרו ויהיו ייעודיים רק לעניין הזה. אז הם בסופו של דבר יהיו חתומים על הערכת המסוכנות.
לגבי השאלה שנשאלה כאן על תקציב – 20 שדובר עליהם כאן לא כוללים את מערך מעריכי המסוכנות. ההערכות שלנו שהגשנו לתקציב 2023 נעות בין 11 ל-17 מיליון. זה גם תלוי מודל - - - שעות האם גבר יופנה פעם אחת או פעמיים וגם כמות התקנים. אבל אנחנו אמורים לסגור את המודל הזה ולקבל אישור ל-2023 שזה הזמן הצפוי להפעלה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
זאת אומרת אתם לקחתם חלק בכל האירוע הזה בגלל נושא הערכת המסוכנות. באמצעות בית המשפט אפשר יהיה לקבל הערכת מסוכנות ולפי זה לבחון את קבלת - -
שלהבת אינשטיין אלפסי
¶
גם באופן כללי בפן המקצועי המשרד מחזיק את הנושא הזה של מניעת אלימות במשפחה והגנה על נשים מאלימות, ולכן אנחנו מעורבים בכל ההליך הזה כי בחלק ממנו גם עלה הצורך להערכת מסוכנות והמשרד לקח על עצמו את הקמת המערך.
היו"ר מירב בן ארי
¶
עכשיו לשאלתה של חברת הכנסת רוזין – 20 מיליון שקל ששמענו עליהם זה של המשרד לביטחון הפנים?
שלהבת אינשטיין אלפסי
¶
כמו שסאיד אמר כאן, ההערכה התקציבית נעה בין 11 מיליון ל-17 מיליון והגשנו את זה - -
היו"ר מירב בן ארי
¶
אין בעיה. אבל אני יודעת לנהל את הוועדה שלי מצוין. תודה.
11 מיליון שקל הם בנוסף ל-20 מיליון?
היו"ר מירב בן ארי
¶
מה ההבדל בין 11 ל-17? יש פה 6 מיליון שקל. זה מספר המשתתפים? מה גורם לכם בנוסף ל-20 מיליון להוסיף ומה ההבדל בין 11 ל-17?
שלהבת אינשטיין אלפסי
¶
התוספת היא למערך מעריכי המסוכנות. זאת ההערכה התקציבית של המשרד לביטחון פנים לפיקוח ולמשל"ט.
שלהבת אינשטיין אלפסי
¶
ההבדל בין 11 ל-17 הוא לגבי מספר הפניות. אנחנו צריכים לראות בתשתית את מספר השעות שנדרשות לכל הערכה והאם יהיו פניות חוזרות. עוד נדרשת לנו כאן עבודת דיוק.
עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת)
¶
ההבדל הזה הוא מכיוון שיש לכם 6 מיליון שקל שכבר מאושר למרכזים האלה בהוראת שעה לחמש שנים. אתם רוצים לקבל כסף נוסף בגלל שהוספתם לזה הערכת מסוכנות אז אתם אומרים 11 או 17 כשזה בדיוק ההבדל. נו, באמת.
שלהבת אינשטיין אלפסי
¶
זה לא כולל את ההתחייבות לקבלת טיפול. יש הבדל מהותי וגם הערכה זו של חברת הכנסת - - -
היו"ר מירב בן ארי
¶
בזמן שתזכיר החוק יוצא להערות הציבור ובכלל יש לו הזמן הזה אתם עושים עבודה פנים משרדית כדי להביא ל-2023 את המחיר ההגיוני יותר? כי יש הבדל בין 11 ל-17.
שלהבת אינשטיין אלפסי
¶
- - סביב הבנה אם יהיו פניות חוזרות – האם מעריכי המסוכנות יגיעו לעשות השלמות בבתי המשפט.
היו"ר מירב בן ארי
¶
בזמן תזכיר החוק ובזמן שזה עולה לממשלתית הרווחה צריכה לגבש את המתווה הכספי הנכון לשנת 23'. כי אם אליעזר העריך פה שזה 20 מיליון שקל הוא היה אומר לי שזה בין 19 ל-20 וזה נראה לי הגיוני. עכשיו את אומרת לי בין 11 ל-17 ואני רוצה לדעת שקיבלת הערכה הגיונית כדי להביא אותו לתקציב 23' כדי שהחוק ייצא לפועל.
שלהבת אינשטיין אלפסי
¶
אני רוצה לחדד שאם יש לי הערכות מסוכנות או איזשהו מידע מגורם נוסף לגבי המסוכנות של האדם זאת הייתה דרישה גם של הנהלת בתי המשפט שבפני השופטים תעמוד איזושהי הערכה. גם אם לא הייתה נבנה מערך ייחודי שהוא נכון יותר, בעינינו, היו נדרשים יותר תזכירים מעובדים סוציאליים אצלנו, ולכן ממילא הייתה כאן הערכה תקציבית של המשרד, עניין תקנים נוספים ולעניין עבודה נוספת שהייתה מוטלת על המשרד במסגרת התיקון הזה. בעינינו נכון יותר להקים מערך ייחודי של מעריכי מסוכנות, ולכן זה המודל שאנחנו עובדים עליו.
ברוך עדיקא
¶
אני רק רוצה להגיד ש-20 מיליון שאנחנו אמרנו זאת העלות לתפעול השוטף שלו. יש לנו עלויות חד-פעמיות של רכישת ציוד אבל יש לנו כרגע תקציב לזה. אבל תלוי מתי זה יוצא.
ברוך עדיקא
¶
יש לנו עלויות חד-פעמיות להקים את המוקד. זה תלוי אם יהיה מבנה קיים או נצטרך ללכת למקום אחר. כל העניין של החד-פעמי הוא בבחינה אבל בתפעול השוטף של זה אנחנו די מדויקים.
היו"ר מירב בן ארי
¶
בסדר גמור. יש עוד משרד שלא התייחסתי? אני יודעת שזה משפטים, ביטחון פנים ורווחה. יש עוד מישהו ממשרדי הממשלה.
סיגל אבנון
¶
אני סיגל אבנון מהרשות לקידום מעמד האישה. אנחנו לא בפרטי הפרטים של המערך, אנחנו יותר בליווי העקרוני. אז אין לי משהו כרגע להוסיף.
בת שבע שניאור שני
¶
בת שבע שרמן שני מהסיוע המשפטי. אנחנו ליווינו את החקיקה של הדיונים האחרונים. אנחנו נשמח להיות מעורבים בפתרונות בעניין הזה, כמובן, ולייצג במקרים שצריך.
גלי עציון
¶
אני מנעמ"ת. א', שהיו יכולים לתת פרק זמן יותר קצר. כבר ראינו פרקי זמן יותר קצרים של הערות לתזכיר; שנית, אנחנו מקוות להגיע לשלב שנברך.
היו"ר מירב בן ארי
¶
לא. אני אגיד את הדברים שלי ואם תרצו תעירו.
קודם כול אני רוצה להגיד תודה למשרדי הממשלה: למשרד לביטחון הפנים, משרד המשפטים ומשרד הרווחה. יש כאן החלטה דרמטית היום. עם כל הכבוד לתזכיר החוק הקודם שראיתי, תזכיר החוק הזה לא דומה לו בכלל. יש כאן תזכיר חוק אמיתי ורציני שמביא בחשבון גם את בני המשפחה, גם את הערכת המסוכנות – שאני לא יודעת איך לא כתבו את זה לפני כן – ובגלל זה גם שאלתי על ההבדלים, חוץ ממה שקראתי. העניין לבוא ולהרחיב בצו אזרחי חשוב – גם לא קרה כאן. זה הרבה גם בזכות השיח בוועדה על הרחבת אוכלוסיית היעד שגם הוא בא לפה מתוך הדיונים של הוועדה.
יש כאן משיכה של שנים, כמו כמעט כל דבר שאני רואה בביטחון פנים, שמתכנסת היום לתזכיר החוק הזה. אני יכולה לומר לכם שאנחנו כאן בוועדה מעבירים ומתקתקים דברים טובים ולא מתעכבים אצלי. האיזוק הוא חשוב לי אישית ולחברות הכנסת מהאופוזיציה והקואליציה. אני מאמינה שבעבודה טובה נוכל להעביר את החוק בהקדם. עשיתם כאן עבודה אינטנסיבית טובה, ואתם ראויים לברכות האלה. אני יודעת ששלושת המשרדים התכנסו יום-יום כדי להתקדם. היינו פה ביום רביעי בשלב הסופי מהבוקר כדי לסגור סופית שתזכיר החוק ייצא בשעה שקבעה הוועדה. אני לא מקבלת את זה כמובן מאליו. זה דבר מאוד משמעותי וחשוב ולכן אני מברכת אתכם.
אנחנו נמשיך ונעקוב אחר תזכיר החוק והערות הציבור. נצביע על הנוסח הממשלתי בקריאה ראשונה, ונביא לפה להכנה לקריאה שנייה ושלישית עם משרדי הממשלה ועם הערות. וכמובן, נבדוק את ההחלטה של ועדת שרים. אבל המטרה היא להצמיד את הצעות החוק שלכן להצעת החוק הממשלתית.
קרן ברק (הליכוד)
¶
חסר לי לוחות זמנים יותר ברורים. את התאריך הזה קבעת והפלא ופלא בשנייה שהתחיל הדיון הגיע התזכיר.
קרן ברק (הליכוד)
¶
בסדר. זווית הראייה שלך של המציאות. הפרשנות שלי היא אחרת. את תדברי בשמך ואני אדבר בשמי.
קרן ברק (הליכוד)
¶
את אומרת, עבודה מאוד אינטנסיבית. החוק הזה עבר בקריאה טרומית לפני חודשים רבים. הוא נתקע המון זמן והגיע בממשלה שמתהדרת בזה, שזה בעיניי מאוד מוזר. אז היום התזכיר הגיע בשנייה שהוועדה נפתחה והייתה צריכה להיות הצבעה - -
קרן ברק (הליכוד)
¶
מירב, אם זה לא יעבור קריאה ראשונה והממשלה תיפול אני מוכנה להתערב איתך שהתזכיר הזה ייקבר. אין לו שום ערך כתזכיר אם הוא לא מובא, לפחות, לקריאה ראשונה. לכן הסיפור השני הוא קריאה שנייה ושלישית ויציאה למכרז, והסיפור הראשון הוא הקריאה הראשונה. אם אפשר להביא אותו תוך שבועיים לקריאה ראשונה, גג שלושה שבועות אז יש לזה משמעות הרבה יותר גדולה מאשר לגמור את ההלל על תזכיר חוק שיכול להיות שאם היום נופלת הממשלה הוא נקבר ולא קורה איתו כלום.
קרן ברק (הליכוד)
¶
אנחנו לא נקווה שהממשלה תיפול. אנחנו נקווה שהיא תיפול היום. אבל אני אומרת שלאירוע הזה אין שום משמעות אם הוא לא עובר בקריאה ראשונה. לכן חשוב שתיתני כאן לוחות זמנים לקריאה ראשונה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
נתתי לוחות זמנים. אגב, גם בקריאה ראשונה תצביעו נגד כי הבנתי שעל כל חוק ממשלתי אתם מצביעים נגד. אז זה הזמן להכין את האופוזיציה שאולי כן תחליט להשכיל ולהצביע בעד.
היו"ר מירב בן ארי
¶
זה ממשלתי, זה יהיה ממשלתי וזה יגיע מיד לאחר שתקבלו את ההערות של הציבור. אני סומכת עליכם שתצמצמו את האירוע כמה שיותר מהר. אני יחד עם אליעזר ועם משרד המשפטים נקבע תאריך להביא את זה לקריאה ראשונה, ומיד לאחר אישור בקריאה ראשונה נביא את זה.
בוועדה הזאת נעשה הכול כדי לסיים את החוק הזה במושב הזה. ברור לי שאני גם לא שמה אותך בזה כי זה לא אשמתך. אתם תצביעו נגד, אתם תביאו אלפי הסתייגויות ותטרפדו. זה לא אשמתך, אגב. אני יודעת שעם הלב שלך היית מעבירה את זה אתמול. אבל את יודעת שאני אעשה הכול כדי להביא את החוק הזה.
היו"ר מירב בן ארי
¶
הכול בסדר. אבל יש פה שלושה שרים. אנחנו נעשה הכול, אני מבטיחה לך, ואני עוקבת כל הזמן. אנחנו כל הזמן בקשר על האיזוק. ברגע שנסיים ואחרי 14 יום נראה כמה הערות הגיעו. אני בטוחה שהמשרדים יעשו שיתוף פעולה מצוין לתקתק את נושא הערות הציבור ולהביא את זה למליאה לקריאה ראשונה.
אני מבינה אותך, את נמצאת באירוע הזה הרבה זמן – אני בכלל לא מזלזלת. אני גם יודעת כמה זה חשוב לך. אני מבטיחה לך – ובינתיים כל מה שאמרתי לפרוטוקול קורה. נעשה הכול שזה יקרה.
אני מודה למשרדי הממשלה על העבודה הטובה והמקצוענית שהביאה לפה את החוק. אני קוראת לכל מי שחשוב לו לקרוא את תזכיר החוק, לראות אם יש הערות מהותיות, לא לעכב, ולעשות את המקסימום כדי שנסיים כמה שיותר מהר את החוק הזה. תודה רבה לחברות הכנסת המציעות שהיו כאן ברוב הדיון, תודה רבה לכולם על ההשתתפות. אנחנו נמשיך לעקוב ונעדכן. הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 13:15.