פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
2
ועדת הכספים
09/05/2022
מושב שני
פרוטוקול מס' 265
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, ח' באייר התשפ"ב (9 במאי 2022), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 09/05/2022
שינויים בתקציב לשנת 2022
פרוטוקול
סדר היום
שינויים בתקציב לשנת 2022
נכחו
¶
חברי הוועדה: אלכס קושניר – היו"ר
ניר אורבך
ינון אזולאי
ולדימיר בליאק
משה גפני
אופיר כץ
נעמה לזימי
יעל רון בן משה
ג'ידא רינאוי-זועבי
יוסף שיין
נירה שפק
מוזמנים
¶
הדר פוקס - רפרנטית חינוך, משרד האוצר
יפתח עשהאל - אגף תקציבים, משרד האוצר
יואב הכט - רפרנט מקרו, משרד האוצר
טל ישראלי - אגף תקציבים, משרד האוצר
משה שגיא - סמנכ"ל בכיר ומנהל מינהל כלכלה ותקציבים, משרד החינוך
אליאן רובנוביץ - מנהלת תחום תקציב ורכש, משרד התקשורת
אולגה בכשי - מנהלת תחום תקציבים, משרד ירושלים ומורשת
שירה שאטו אסולין - סמנכ"לית מנהל ומשאבי אנוש, המשרד לשירותי דת
דוד נחום - תקציבן, המשרד לשירותי דת
בת אל נבון כהן - יועצת מנכ"ל, המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל
משה הומינר - ראש אגף תקציבים, המשרד לשוויון חברתי
שרון יגן - ממונה תקציבים, הרבנות הראשית לישראל
אלי לבנון - ממונה שמיטה, הרבנות הראשית לישראל
משה גורט - הנהלת בתי הדין הרבניים
הדר פוקס
¶
הפנייה נועדה לתקצוב סך של 284,482 אלפי ₪ בתקציב ההוצאה של משרד החינוך עבור יישום הסכמים פוליטיים בעלי משמעות תקציבית כמפורט מטה, תקצוב החלטות ממשלה וביצוע שינויים פנימיים בהתאם לבקשת המשרד.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מה נשאר לנו מתוך ה-250 מיליון שקל שהוא לא בחינוך? חוץ מהסבסוד נשאר משהו שהוא לא בחינוך?
טל ישראלי
¶
הפנייה נועדה לתקצב סך של 28 מיליון ₪ בהוצאה וסך של 23 מיליון ₪ בהרשאה להתחייב עבור מימוש הסכמים פוליטיים, בהתאם להחלטת ממשלה 289 מיום ה-1 באוגוסט 2021 והחלטה מספר 551 מיום 24 באוקטובר 2021 שעניינם יישום הסכמים קואליציוניים בשנים 2021 ואילך בהתאם להסכמים שהוקראו בוועדה במהלך הדיונים לאישור חוקי התקציב לשנים 2021 ו-2022.
טל ישראלי
¶
תקצוב סך של חמישה מיליון בהוצאה עבור מלגות לסטודנטים מקרב החברה הערבית; תקצוב סך של חמישה מיליון ₪ בהוצאה ובהרשאה להתחייב עבור עידוד התיישבות ופיתוח רשויות בעוטף עזה; תקצוב סך של שני מיליון ₪ בהוצאה ובהרשאה להתחייב עבור מפעלי תרבות כמנוע צמיחה בנגב ובגליל; תקצוב סך של מיליון ₪ בהוצאה ובהרשאה להתחייב עבור הפעלת מודלים ייחודיים לתעסוקת אנשים עם מוגבלויות; תקצוב סך של חמישה מיליון ₪ בהוצאה ובהרשאה להתחייב עבור יועצות לענייני מגדר בשלטון המקומי ובפריפריה; תקצוב סך של שלושה מיליון ₪ בהוצאה ובהרשאה להתחייב עבור הרשות לפיתוח הגליל לצורך עידוד השכלה גבוהה באמצעות הענקת מלגות לסטודנטים; תקצוב סך של שני מיליון ₪ בהוצאה ובהרשאה להתחייב עבור מניעת התאבדויות עולים; תקצוב סך של חמישה מיליון ₪ בהוצאה ובהרשאה להתחייב עבור חיזוק זהות ישראלית בקרב בני עולים בפריפריה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לאן הולכים החמישה מיליון ברשות הפיתוח הכלכלי של המיעוטים? על מה אנחנו מדברים פה?
משה הומינר
¶
של ג'ידא ורע"ם. מדובר בחמישה מיליון שקלים עבור סטודנטים מהחברה הערבית. הסטודנטים שניגשים במטרה לקבל את המלגה צריכים להתנדב 90 שעות שנתיות במרכזים למעורבות חברתית של צעירים ברשויות המקומיות.
משה הומינר
¶
הם עוזרים לרשויות המקומיות להקים פרויקטים של מניעת אלימות, תכניות בסגנון הזה. חוץ מזה גם יש להם מלגות אחרות שהם מקבלים כמו כל האזרחים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
תקצוב של שלושה מיליון בהוצאה עבור הרשות לפיתוח הגליל לצורך עידוד השכלה גבוהה באמצעות הענקה לסטודנטים בפריפריה - זה הכסף של אופיר כץ?
משה שגיא
¶
הן לא עברו הכשרה בהתאם לסטנדרטים של משרד החינוך, הן עברו הכשרה בהתאם לסטנדרטים של משרד הכלכלה שזה לא בדיוק הכשרה פדגוגית או מותאמת לגיל הזה באופן מקצועי.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
מה קרה עם התרבות החרדית במשרד? הסעיף נמחק? כל מה שחרדי מוחקים ממשרד החינוך?
משה גפני (יהדות התורה)
¶
היעד של הממשלה הזאת הוא לפגוע בחרדים איפה שאפשר. היו שני סעיפים במשרד החינוך: תרבות יהודית, שזה דבר שהיה מזוהה יותר עם הציונות הדתית, ותרבות חרדית. את התרבות החרדית מוחקים כך שאנשים יפוטרו. למה זה לא מופיע?
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני זוכר 90, אבל לא משנה, 73. הם לא נותנים כלום. מדברים על כך שזאת ממשלת האחדות של עם ישראל, אבל שונאים את החרדים בממשלה הזאת.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
מה עם שעות תמרוץ וטיפוח שהתחייבתם? למה זה תקוע עדיין? מה עם גני הילדים של החינוך המיוחד שדנו בישיבות כאן בחדר? למה זה לא מתקדם?
היו"ר אלכס קושניר
¶
החינוך המיוחד מתקדם בקצב טוב, כמעט כל הבעלויות בפנים. לא כל הבעלויות, לצערי הרב, רוצות לשתף פעולה עם האירוע הזה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
זה לא עניין של כמה כסף עבר, זה עניין של כמה בעלויות נכנסו וכמה מטפלות הוכנסו למערכת.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
השאלה גם מה המודל שעשו להם. אתה יודע שהמודל הוא פוגעני, הוא לא לקח בחשבון את הפרטים האישיים. כל העיכובים היו כי רצו לדייק, רצו מודל.
היו"ר אלכס קושניר
¶
בשביל שזה יעבור הבעלויות צריכות להגיש את השמות, מה שהן לא עושות. משה, אני מדייק?
משה שגיא
¶
נכון מאוד. למעלה ממחצית כבר נכנסו לתשלום מדויק. במסגרת התקנות שאנחנו הולכים לאשר אוטוטו ייכנס גם העניין של החובה לכל גני הילדים להיכנס למהלך הזה בשנה הבאה. התקנות יאפשרו לנו לחייב את הבעלויות להיכנס לאופק חדש, מה שעד עכשיו לא יכולנו בגלל שהתקנות לא אפשרו לנו.
משה שגיא
¶
הוא אותו מודל שיש בבתי הספר של המוכש"ר ואותו מודל שעובד גם בחטיבה העליונה, רק שהעובדים הם לא עובדי משרד החינוך אלא עובדי בעלויות. אנחנו עובדים לפי פרופיל של בעלות, אם זה בחטיבה העליונה, אם זה במוכש"ר ביסודי ובגני הילדים שבבעלויות. בהתאם לדיווח של מצבת המורים קובעים את הפרופיל, את דרגת הוותק האופיינית לבעלות, את תקני השכר בהתאם להסכמי השכר.
משה שגיא
¶
אני חושב שהתקנות נמצאות בישורת האחרונה. אני מאמין שבימים הקרובים זה כבר ייצא בצורת תזכיר ונוכל לתקצב בהתאם.
משה שגיא
¶
הם נמצאים במסגרת השקלול. הרשות המקומית היא זאת שצריכה להגיש בקשה וגם זאת שמייעדת אם זה ילך לחינוך רשמי, למוכש"ר או למשהו אחר.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אם הרשות המקומית שמה את המוכר שאינו רשמי בעדיפות ראשונה, הוא יקבל את העדיפות גם במשרד?
משה שגיא
¶
יש ניקוד מצטבר, יש הרבה מאוד פרמטרים. ייתכן שהפרמטרים האחרים של חוסר בקורת גג לתלמידים יגברו על העניין של חינוך מוכר על פני רשמי.
משה שגיא
¶
זה נאכף עכשיו בתבחינים. קודם לכן העדיפות הייתה לחינוך הרשמי, רשות מקומית דאגה קודם כל לחינוך הרשמי לפני - -
משה גפני (יהדות התורה)
¶
המצוקה הגדולה נמצאת במוכר שאינו רשמי. ברגע שמורידים את העדפה המצוקה רק תלך ותגדל. זאת ממשלה של אחדות עם ישראל? עומד ראש ממשלה ומדבר על אהבת ישראל. שונא ישראל שכמוהו.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
משה, אמרת שהולכים לאשר צ'יק צ'ק את התקנות של תמרוץ וטיפוח. מינו בכלל ועד חינוך שיכול לאשר את התקנות? האם אתה אומר היום לבתי הספר שהם יכולים בחודשים הקרובים לתת אקסטרה שעות כי הם הולכים לקבל על זה כסף?
היו"ר אלכס קושניר
¶
הפנייה הבאה היא פנייה שעולה בהסכמה למרות שהופצה רק אתמול, פנייה על פיצויים להר מירון, פנייה 22.
יפתח עשהאל
¶
הפניה כוללת 22.5 מיליון ש"ח עבור מתווה תשלום לנפגעי אסון מירון, בהתאם להחלטת ממשלה 1,023 שהתקבלה בנושא בינואר השנה. המתווה כולל פיצוי של 500,000 ₪ עבור כל משפחה דרך חברת ענבל שמפעיל החשב הכללי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
זה דבר אנושי שהיה מתחייב שמזמן נביא אותו, לכן אסור שזה יישאר לרגע אחד בוועדה. זה לא בא לתת פיצוי למשפחות האלו כי אין פיצוי על הדבר הזה, אבל זה קצת מסייע להן בסבל שהן עוברות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
זה סיוע עבור הטיפולים שהן עוברות. נחשפנו למשפחות כי הייתי אצלן, אני בקשר איתן. זה דבר שלא נתון למחלוקת, לכן צריך להביא את זה, לעזור להן, במיוחד כשאנחנו נמצאים שנה אחרי האסון הנורא הזה. חשוב מאוד שזה יעבור כמה שיותר מהר. משרד האוצר, חשוב שזה יגיע אליהן עם אפס בירוקרטיה. אתם מדברים על חצי מיליון לכל משפחה, אבל זה לא מספיק, צריך לראות איך לתת להן יותר. הכסף הזה צריך להגיע אליהן בלי שום שאלה אפילו. אם יודעים שמישהו נהרג - מיד להעביר לו לחשבון. כמובן שזה צריך להיות עם חתימה, עם מה שצריך, אבל לא מעבר לכך. לא צריך לטרטר אותם. אנחנו לא צריכים שיגידו לנו: תשמע, לא נותנים לי, כן נותנים לי, היה לי ילד אחד, היו לי שני ילדים. אנחנו לא רוצים לשמוע את הדברים האלה, זה לא לכבוד המדינה ולא לכבוד אף אחד מאיתנו שנקבל בכלל דבר כזה.
יפתח עשהאל
¶
מדובר על התקשרות של משרד האוצר עם חברת ענבל שמבצעת את הסדר התשלום. היא כבר העבירה שאלונים למשפחות, כאשר מי שמחזיר מקבל את התשלום.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
איך זה יעבור? פחות חשובה לי הבירוקרטיה בעניין הזה, יותר חשוב לי שזה יגיע מהר למשפחות. גם ככה המון זמן עבר מאז, אנחנו מדברים על שנה שלמה. האם יהיה מצב שבגלל סיבות טכניות או בירוקרטיה יתעכב התשלום למשפחות? אם אנחנו מאשרים היום, מתי המשפחה מקבלת את הכסף?
יפתח עשהאל
¶
ההסכם כבר נחתם. יש כבר מתווה של סיכום בין החשב הכללי לבין חברת ענבל, החברה כבר הפיצה אקטיבית לכל מי שזכאי טופס מילוי פרטים. חלקם כבר החזירו את הטפסים לפני כחודש.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
חשוב שתדאגו לתת לענבל את התאריך שאתם רוצים שזה יגיע למשפחות, שלא תהיה איזו שהיא בירוקרטיה. צריך שהם יתנו את כל החצי מיליון ישירות, בלי שום ניכוי עמלה, בלי שום דבר.
היו"ר אלכס קושניר
¶
יש לנו פניית עודפים שהתחלנו לדון בה בפעם הקודמת, פנייה 22002 – המשרד לשירותי דת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בשבוע שעבר ביקשתי לדעת כמה מבני דת נבנו בשנה האחרונה, בשנת 2021, וכמה נמצאים בבנייה שמעבירים להם תקציב.
דוד נחום
¶
לשיפוצי מקוואות חולקו 18 מיליון ולבנייה של בתי כנסת חולקו 19 מיליון. כל השאר היו בהחלטות ממשלה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כל המיליון 400 נוצלו למיגון עוטף עזה? האם כשבונים מקווה בעוטף עזה המקווה לא אמור להיות ממוגן מלכתחילה? מקווה רגיל אתם מתקצבים בסדר גודל של 600,000 שקל, 550,000 שקל. מיליון 400 למקווה זה כלום. הייתי בסיור בעוטף עזה כשמשרד הכלכלה בנה מעון יום שכולו ממוגן. תשמע, יש הבדל בעלויות בין מעון ממוגן למעון לא ממוגן. למה הולך המיליון 400? האם לא נכון שכשאתם בונים מקווה תמגנו מראש את כולו?
שירה שאטו אסולין
¶
המיגון הוא לגבי המקוואות הישנות שנבנו ללא מיגון, שזה בנוסף לתקציב הקיים של בינוי מקוואות. אני מניחה שלרשות המקומית יש גם אחריות בנושא של מיגון.
שירה שאטו אסולין
¶
אנחנו תומכים בבינוי של מקוואות, אבל יש מצ'ינג של רשות מקומית שאמורה לתת מענה גם להיבטים אחרים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אבל לא במיגון. בכל החלטה של מיגון לא לוקחים מרשויות המקומיות. אין שום סיבה שרשות מקומית תוציא על מיגון ולא הממשלה. כשאת אומרת שנתנו פה מיליון 400 שקל רק עבור מיגון, בואי תסבירי לאן הלך המיליון 400 עבור מיגון, וכמה מקומות מיגנתם במיליון 400 האלה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
בישיבה הקודמת שאלתי לגבי אוצר בית דין שהיה במשרד הדתות במשך כל השמיטות ועכשיו נמחק. אני רואה פה מכתב של הארגונים שעוסקים בעניין הזה. פה זה לא רק החרדים, זה גם הציונות הדתית. החקלאים ייפגעו כתוצאה מהעניין הזה. דיברתי עם הממונה על התקציבים במשרד האוצר שלא ידע להסביר לי למה זה קרה. לא קיצצתם, לא לקחתם חלק מהכסף ואמרתם "ניתן פחות", פשוט מחקתם את הסעיף הזה. היה בסעיף 12 מיליון שקל, אבל דובר על כך שיהיו 20 מיליון כדי לסייע לחקלאים, לאלה שיש להם את הפירות ואת כל מה שנלווה לעניין הזה. מה הולך להיות עם זה?
יפתח עשהאל
¶
שנת השמיטה כבר תוקצבה לפני כדי שיוכלו להיערך. היו הכנות להיתר המכירה ותפעול היתר המכירה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני מדבר על הסעיף של אוצר בית דין. אתה אומר לי שנתת בהיתר מכירה, אבל זה בכלל לא נוגע לעניין הזה. הסעיף של אוצר בית דין מחוק.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
מה זה "לא תוקצב"? הייתה החלטת ממשלה שהממשלה החדשה מחקה. למה החקלאים צריכים לסבול?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
זה בסדר שתבדוק את זה, אבל צריך להבין שעוד מעט השמיטה נגמרת ואוצר בית דין מוציא בינתיים כסף. אותם אלה שהיו אמורים לקבל את ה-12 מיליון שהוחלט עליהם - פשוט לא יקבלו.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אם המנכ"ל מוני מעתוק, שאני מאוד מעריך, היה רוצה הוא היה מביא פתרון - תמסרי לו את זה בשמי.
שירה שאטו אסולין
¶
בשדרות נדרש מיגון לבית כנסת, שזה בשלבי שלד. שדות נגב ושער הנגב קיבלו תקציב לבתי עלמין ומבני דת. המיגון מתייחס גם לבתי כנסת וגם - -
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מבקש שהמשרד יעביר לוועדה את המיפוי של מבני הדת בעוטף עזה שאינם ממוגנים, מה התכניות למגן אותם, וכמה מוגנו בשלוש השנים האחרונות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
החלטת הממשלה מדברת על להוסיף מיגון לאותו מקווה, לא עכשיו למגן את כולו. האם כשבונים מקווה חדש הוא כולו ממוגן, או יש רק חדר מיגון אחד?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
יש הסכם מול העירייה בתל אביב על לבנות מחדש את בית הדין בסכום של 50 מיליון שקל, שזה במקום התשלום של שכירות ל-20 שנה. יש את הפרוגרמה שמחכה לאישור, רק שבמשרד האוצר אמרו שזה יגיע כתקציב בשנה הבאה. אני לא בטוח שאם היה מדובר בבית משפט זה היה מחכה לשנה הבאה. למה את בית הדין בתל אביב, שזה אחד המקומות שיש בו פיצוץ אוכלוסין, משרד האוצר תוקע?
יפתח עשהאל
¶
זה נמצא בסעיף של הבינוי הממשלתי, שם ניתן הסטטוס המלא של כל בתי הדין. הם ענו על השאלה של תל אביב, אם אני לא טועה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הסתרתם מאיתנו שאתם תוקעים את זה. מנתונים שיש בידי אני יודע שאתם תוקעים את זה, את האישור הזה. זה ששאלנו וקיבלנו תשובה לא נכונה לא אומר שזו תשובה.
יפתח עשהאל
¶
לבתי הדין בתל אביב תוגבר תקציב הבסיס בשנת 2018 בכמעט שני מיליון ₪. מכיוון שבינוי בתי הדין מתוקצב בסעיף 51, לא בסעיף 22, שוחחנו על כך בסעיף הרלוונטי.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
כן, אבל לא קיבלנו תשובה. המצוקה גדולה מאוד, כולם יודעים את זה, וגם אמרנו את זה כשהיה הדיון על הסעיף עצמו. איך מתמודד משרד הדתות עם המצוקה הזאת? הציבור בא בטענות כי המצוקה היא עצומה.
משה גורט
¶
מדובר פה על אישור פרוגרמה שנמצאת אצלכם על השולחן ועדיין לא אושרה. מדובר על פרוגרמה של 4,100 מטר שמחכה לאישור שלכם.
משה גורט
¶
הנחנו את הפרוגרמה לפני חודשיים, שלושה, והתשובה שקיבלנו ממשרד האוצר היא שנמתין לדיוני התקציב הבאים ושם נעלה את זה.
יפתח עשהאל
¶
אני מציע שנעשה דיון על בתי הדין והדיור הממשלתי, מכיוון שלא עוכבה אף פרוגרמה במשרד האוצר. אין שום קשר בין תקצוב הביצוע בפועל לבין אישור הפרוגרמה. ייתכן ועלו שאלות של הבינוי הממשלתי על הפרוגרמה ובתי הדין עדיין לא השיבו, אבל אנחנו נבחן את זה, נעשה על זה בדיקה פנים ממשלתית.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
רק קחו בחשבון שהעודפים של הדיור הממשלתי ממתינים פה לאישור. בתי הדין לא משמשים רק ציבור כזה או אחר, הם משמשים את כל עם ישראל.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אם יקום מישהו ויגיד שכשאני הייתי יושב ראש ועדת הכספים הכל היה אותו דבר, אני ארכין את ראשי בענווה ואגיד שזה נכון. משרד האוצר לא רוצה לאשר, הוא שולח אותם לאישור תקציב שאף אחד לא יודע אם כן יגיע או לא יגיע. זה דבר שהיה צריך לעשות ממזמן. מדברים על 2018 שנתנו אז שני מיליון שקל. זו בושה וחרפה, כיוון שכל מי שנמצא בבית הדין הרבני בתל אביב יודע שהמצוקה שם עצומה, שאנשים סובלים בתקופה של מצוקה אישית גדולה. אם היה מדובר בבית משפט הכל היה נראה אחרת. שלא יעבדו עלינו עם כל התירוצים האלה, הם פשוט נגד זה, זה לא מעניין אותם. אגב, זה ככה נעשה שנים, זה היה גם אצלי.
שרון יגן
¶
יש לנו עודפים בבריתות למבוגרים, לאלה שמתגיירים, עודפים בתפעול, שזה כל החוזים ארוכי טווח, עודפים בפעולות, שזה כל ההסברה, כל הפרויקטים, ועודפים בשמיטה.
אלי לבנון
¶
כשהוקצה התקציב מלכתחילה לנושא שמיטה נלקחה בחשבון האפשרות שיהיה צורך בתקציב נוסף, לכן יש שם עודפים שהכוונה שלנו היא לנצל אותם עד הסוף.
אלי לבנון
¶
הדברים האחרים הם ודאי לא ברבנות. בכובע שלי כממונה שמיטה ברבנות הראשית אני מתעסק בהיתר מכירה. הרבנות אחראית על היתר המכירה. זה נושא שמעולם לא נלקח מהשוטף של המשרד לשירותי דת, וגם הפעם הוא לא נלקח מהשוטף של המשרד לשירותי דת. בדרך כלל היה תקצוב ממקורות אחרים. כמשרד לשירותי דת לא קיבלנו תקצוב ממקורות אחרים.
יפתח עשהאל
¶
115 מיליון ו-400,000 ₪ בהוצאה וסך של 52 מיליון ו-100,000 ₪ בהרשאה להתחייב עבור מגוון פעולות שמבצע המשרד לשירותי דת, בדגש על פיתוח והילולת קבר הרשב"י. הפנייה כוללת בתוך התקציב הזה גם הקצאה של כספים קואליציוניים שהמתינו לחוות הדעת הכלכלית וצריכים להיות מוכרים פה בוועדה - 78 מיליון 900,000 שקל ו-40 אלפי ₪ בהרשאה להתחייב.
יפתח עשהאל
¶
התמיכות הם לארגונים הבאים: ראשי קהילות, שירותי ייעוץ והפרייה, קשרים עם הגולה, טהרת המשפחה, הנצחת רבנים ראשיים ואתרים מקראיים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אותם גופים שיכלו להתמודד בשנים 2019,2020 ו-2021, יוכלו גם הפעם להתמודד ויקבלו לפי אותה חלוקה?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
עד 2015, אם אתה זוכר, בשביל לעשות שוויון שונו הקריטריונים. האם השוויון עכשיו הופר?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מבקש לשלוח לוועדה פילוח של רבני קהילות עד שנת 2021 ומ-2021, כולל הקריטריונים שהיו ב-2021 ו-2022. אני רוצה לראות את ההבדלים, שיסמנו לנו את ההבדלים. איפה הכסף למירון?
יפתח עשהאל
¶
מתוך 85 מיליון 47 מיליון הולכים לתפעול ההילולה השנה, כשכל השאר הולך למימון מבני דת ופיתוח מקומות קדושים.
יפתח עשהאל
¶
יש את ועדת החקירה לענייני אסון מירון שהתרחש בשנה שעברה. חלק מפעילות הוועדה כלל גם מסקנות ביניים. הדוח המליץ על ועדת מנכ"לים שתבחן את מסקנות הביניים ותתאים את ההיערכות להילולה בהתאם, שזה התקציב שהם הצביעו עליו שנדרש במסגרת כל מיני פעולות שהם פירטו.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מבקש לשלוח לנו את הפירוט של הכסף, כדי שנראה את הפער בין ה-12 מיליון שפעם שעברה היה לבין 47 מיליון עכשיו - דבר מבורך שהיה צריך להיעשות ממזמן.