פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
3
ועדת החוץ והביטחון
09/03/2022
מושב שני
פרוטוקול מס' 94
מישיבת ועדת החוץ והביטחון
יום רביעי, ו' באדר ב (09 במרץ 2022), שעה 9:50
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 09/03/2022
חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשפ"ב-2022
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשפ"ב-2022, של ח"כ צבי האוזר
רישום פרלמנטרי
¶
ולריה ורבה - חבר תרגומים
הצעת חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשפ"ב-2022, של ח"כ צבי האוזר
היו"ר רם בן ברק
¶
אני פותח הישיבה, היום ה-9 במרס 2022 בנוגע לחוק ההצבעות. כל ההנמקות הונמקו ואנחנו עוברים להצבעות על ההסתייגויות. כן, איך זה מתנהל? בבקשה.
עידו בן יצחק
¶
יש לזה הסבר. אחרי שהכנסנו וקטלגנו ממש את ההסתייגויות, ראינו כמה עשרות הסתייגויות כללו שתי שורות והן מוספרו פעמיים למרות שזאת הסתייגות אחת.
ניר אורבך (ימינה)
¶
אני רק חייב להגיד שהיום מיכל הגיע, היום זה יום הזרימה שלה. אתמול זה היה היום, נכון?
מיכל רוזין (מרצ)
¶
זה נשמע מאוד לא טוב. אני רק רוצה לציין ניר, מפאת גילך ומיקומך בחברה הישראלית, בצד הדתי שלה, להגיד 'מיכל זורמת' זאת לא אמירה טובה.
מירי פרנקל-שור
¶
טוב, לחברי הכנסת חולק קובץ, יש את הנוסח שגובש בוועדה ובעמוד 7 בקובץ יש לנו את שילוב של כל קרוב ל-50 אלף הסתייגויות, לאחר שאנחנו חילקנו אותן להסתייגויות מהותיות ולמקבצים. אנחנו נתחיל בהצבעות ונתקדם.
אנחנו מתחילים בעמוד 7 לקובץ.
עידו בן יצחק
¶
אני רק אומר שכשיש חילופין זה כשזה מקבץ וההצבעה היא אחת, בעצם אני אקריא רק את המספר של ההסתייגות וכל החילופין יצבעו איתה.
ההסתייגות הראשונה, הסתייגות של קבוצת מר"צ ורע"מ לשם החוק, הסתייגות מספר 1.
היו"ר רם בן ברק
¶
מי בעד? מי נגד? חברת הכנסת רוזין התבלבלה ואנחנו לא תופסים אדם בבלבולו, ולכן אני חוזר על ההצבעה.
מי בעד? 1. מי נגד? 4. מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות לא אושרה.
ההסתייגות נפלה.
מי בעד שם החוק כנוסח הוועדה? 4, מי נגד? 1. מי נמנע?
הצבעה
שם החוק אושר
עידו בן יצחק
¶
אנחנו עוברים להסתייגות לסעיף 1, סעיף המטרות, הסתייגות מס' של יואב קיש וחברי כנסת נוספים.
מיכל רוזין (מרצ)
¶
אתם צריכים לסלוח לי ולאוסאמה, אנחנו רגילים, אסף יעיד, אנחנו רגילים לשיטות אחרות מוועדת חוקה, לכן זה בסדר, אנחנו מקבלים שיש עמדות אחרות. אבל לוקח לנו זמן ללמוד אותן.
מירי פרנקל-שור
¶
אז מיכל, כיוון שהייתם רגילים לשיטות אחרות שלא נהגנו כך כל היועצים בוועדות אחרות, הוצא נוהל על מנת שתהיה אחידות, הוצא נוהל על ידי היועצת המשפטית לכנסת ואנחנו עובדים בהתאם לנוהל מאז שיצא, גם איפה שהיו כל מיני דברים אחרים.
מיכל רוזין (מרצ)
¶
לא, כי אני מודה שהיה לי על חוק אחר 'תאקל' קטן עם מירי, כי אני הייתי רגילה להתנהלות מסוימת שנים ובאתי לפה, הייתה התנהלות אחרת, אמרתי 'רגע, רגע, מה קורה פה?'.
היו"ר רם בן ברק
¶
חברים, אני מאבד ריכוז. חברת הכנסת רוזין, את רוצה להצביע גם על ההסתייגויות של האופוזיציה? חלקי, של חברי הכנסת.
מיכל רוזין (מרצ)
¶
אתם סגורים על זה שאם הם לא פה לא מצביעים על ההסתייגות? זה לא כמו נימוק. אני אומרת - -
היו"ר רם בן ברק
¶
ניר, תבדקו עם חברי הכנסת קיש או קארה, אחד מהם, האם הם מביאים את כל הסתייגויות שלהם? בסדר? כי לי הם אמרו שהם מורידים.
עידו בן יצחק
¶
טוב, בואו בינתיים נעבור הלאה להסתייגויות בעמוד 8 של קבוצת הרשימה המשותפת, הסתייגות מספר 7.
עידו בן יצחק
¶
קבוצת ש"ס גם לא פה, אז כרגע נדלג. אחר כך אולי נחזור אבל כרגע אני עובר להסתייגויות לסעיף 2, סעיף ההגדרות, זה מה שהיה פעם סעיף 1.
הסתייגות ראשונה מס' 16 של הרשימה המשותפת, מר"צ, רע"מ ואמילי מואטי, כל לחילופין שלה.
מיכל רוזין (מרצ)
¶
אני רוצה להגיד לכם, זה שרע"מ והמשותפת לא יכולים להצביע בחוק הזה, זה אבל כפול. זה לא רק שמביאים להם על הראש חוק כזה, גם לא נותנים להם אופציה אפילו להרים אצבע של התנגדות.
מוסי רז (מרצ)
¶
אבל בואו נפיל כבר את ההסתייגות הזאת, בשביל מה לחכות? הם לא פה, אז בסדר, אז אם אנחנו מצביעים אז גמרנו עם זה.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
מבחינתי אין צורך להצביע על ההסתייגויות של האופוזיציה, חוץ מההסתייגויות שלי. אנחנו נעביר אותן רק למליאה.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
אני יכול לבקש על ההסתייגויות שאני חתום עליהם, הצבעה אחת על כולם, מלבד קובץ ההסתייגויות שלי. אין לי זכות הצבעה, לכן אני לא יושב פה, אז סליחה.
עידו בן יצחק
¶
אוקיי אז אתה רוצה לעשות הצבעה על כל ההסתייגויות של סיעות האופוזיציה, בין אם זה הוגש על ידי חברי הכנסת קיש, בין על ידי חבר הכנסת רוטמן, בין על ידי חבר הכנסת ארבל, למעט ההסתייגויות לסעיף 16. נצביע עכשיו כמקשה אחת.
עידו בן יצחק
¶
אוקיי. אני בעמ' 11, הסתייגויות לסעיף 3, סעיף שכותרתו "הגבלת אזרחות וישיבה בישראל". הסתייגות מס' 25 של הרשימה המשותפת, מר"צ ורע"מ.
ניר אורבך (ימינה)
¶
בואו תאפשרו לחבר הכנסת סעדי, אם זה בסדר, שהוא אומר רביזיה על הכל אז הוא לא צריך כל פעם להגיד.
עידו בן יצחק
¶
אוקיי, אנחנו עוברים להסתייגויות לסעיף 4, לשעבר סעיף 3 שכותרתו "היתר לגבי בני זוג". הסתייגות מס' 36 של מר"צ ורע"מ וחברות הכנסת אמילי מואטי ואבתיסאם מראענה.
היו"ר רם בן ברק
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
ההסתייגות לא אושרה
אני חושב שזה ממש לא בסדר שמצביעים על הסתייגות של אנשים והם לא נמצאים פה, זה אבל לדעתי. אני לא יודע מה כתוב בפרוטוקול - -
עידו בן יצחק
¶
מס' 55, זאת הסתייגות שיש לה כמה עשרות אלפי חילופין. היא מתחילה בעמ' 16. אנחנו כתבנו את כל החילופין כאן כדי לחסוך בנייר. אבל מדובר ב-12 אלף הסתייגויות שהן חלופיות לגיל.
עידו בן יצחק
¶
אנחנו מדלגים עכשיו לעמ' 21. הסתייגות מס' 56, גם לה יש כמה אלפי חלופיות, כולל כל החילופין.
עידו בן יצחק
¶
אוקיי, הסתייגויות, אני עובר לעמוד 25, הסתייגויות 57-59 הצבענו. אני עובר להסתייגויות לסעיף 5, זה הסעיף שהיה 3(א).
מיכל רוזין (מרצ)
¶
הם הצביעו על כל האופוזיציה ביחד. רוטמן אמר תצביעו על כל האופוזיציה ביחד חוץ גם הערות לתכולה, ההסתייגויות לתכולה.
עידו בן יצחק
¶
אוקיי. אנחנו עוברים להסתייגות מס' 60 בעמוד 25 לסעיף 5 של הרשימה המשותפת ואמילי מואטי.
עידו בן יצחק
¶
מס' 64-65 הוצבעו. אני עובר להסתייגויות לסעיף 6, לשעבר סעיף 4 שכותרתו "היתר לגבי ילדים". הסתייגות 66 של מר"צ, רע"מ ואבתיסאם מראענה.
מיכל רוזין (מרצ)
¶
עשו לו, אתם מכירים את הסרט גברים בשחור? באו עם מכשיר כזה, מחקו לו את הזיכרון לאסף, מה שהיה בוועדת חוקה נשאר ועכשיו הוא זוכר רק את זה.
היו"ר רם בן ברק
¶
טוב, אנחנו עכשיו בסעיף 7. חבר'ה תקשיבו, בסעיף 7 אנחנו עדיין לא קיבלנו את הנתונים ממשרד הפנים לגבי המספר של המקרים שטופלו בוועדה ההומניטרית על ידי משרד הפנים, ולכן אני מציין שבמידה ולא נקבל מספר או ככל שבמידה והמספר יהיה קטן ממה שהיה ב-2018 אז שרת הפנים תקבע מכסה שתהיה גבוהה מהמכסה שהייתה ב-2018, מאחר ולא קיבלנו עדיין את המספרים.
היו"ר רם בן ברק
¶
שנייה. אני רוצה להגיד דבר כזה, שימו לב, חברים. אנחנו כתבנו שהמכסה תהיה לפי 2019. משרד הפנים אמור היה להביא לנו את המספרים כדי שנראה אם זה מוצא חן בעניינו. שר הפנים עדיין לא הביא את המספרים, לכן אני קובע שבמידה והסעיף ב-2019 נמוך מ-2018, ייקבע 2018. בכל מקרה, על פי הסעיף רשאית שרת הפנים לקבוע מכסה, ובכל מקרה המכסה שלא תפחת ממה שהיה ב-2018.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
שנייה, זה לא שינוי בנוסח אדוני יושב הראש, נכון? אנחנו עכשיו מדברים על מה ששרת הפנים תעשה אחרי שהחוק יחוקק.
היו"ר רם בן ברק
¶
כתוב ששרת הפנים יכולה לקבוע מכסה. אני קובע כאן שבמידה והמכסה שתיקבע כאן על פי הנוסח הקיים תהיה נמוכה מ-2018, אני אומר את זה לפרוטוקול, שרת הפנים תקבע מכסה שגבוהה יותר מ-2018.
היו"ר רם בן ברק
¶
רגע, עוד שנייה אחת. מה שקרה, שאנחנו לא קיבלנו נתונים ממשרד הפנים וקיבלנו נתונים מהאגודה לזכויות האדם. הנתונים שקיבלנו מהאגודה לזכויות האדם הם לא נתונים רשמיים של משרד הפנים.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
שנייה, שנייה. אדוני יושב הראש, אני יכול לשאול שאלה? מאחר והנושא הזה של המכסות כמובן הוא מאוד מאוד חשוב. גם אנחנו אמרנו לאורך כל הדרך שאין שום מניע, אני ודאי אמרתי את זה גם לפרוטוקול, אין שום מניע שבעתיד תקבע שרת הפנים בהתאם לשיקול דעתה גם מכסה שיהיה 0 אם היא תרצה בעתיד. אנחנו בוודאי כוועדה גם לא נהיה מסוגלים, כוועדה שמחוקקת את החוק, לכבול את שיקול דעתה של הממשלה מה גובה המכסה הרצוי והצריך. אנחנו עכשיו לא דנים בשאלה מה שרת הפנים תעשה, זה היא תחליט בהתאם לשיקול דעתה. אנחנו לא יכולים לכבול אותה, בוודאי לא באמירות לפרוטוקול, לא משנה מי יגיד אותן. גם אם אני אגיד וגם אם אחרים יגידו, אמירות לפרוטוקול הן לכל היותר תזה פרשנית, אבל הן לא מחייבות אף גורם. זה יכול להיות סיכום פוליטי, אבל זה לא סיכום משפטי.
המכסות יכולות להיקבע בהתאם לשיקול דעת השרה, אחר כך זה יגיע לממשלה, אחר כך זה יגיע לכנסת והכנסת תהיה סוברנית להחליט כל דבר, איזו מכסה שהיא רוצה, וגם לא לוועדת הזאת זה יגיע.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
זה הסעיף, לא, מאשרת, מאשרת. אם לא נאשר, אם היא תביא מכסה שאנחנו לא אוהבים, לא נאשר. זו ההחלטה של הכנסת. לכן אנחנו יכולים לתת פה אמירות פרשניות כמה שאנחנו רוצים ואם יש ליושב ראש הוועדה סיכום פוליטי, שיעשה איזה סיכום פוליטי שהוא רוצה ואנחנו נתמוך או נתנגד כחברי כנסת, בהתאם לשיקול הדעת שלנו. אבל זה לא קשור למה שקורה פה בחוק. מה שקרה פה בחוק, לכן אני מאוד אשמח לדעת האם יש נציג של משרד הפנים על הקו, בזום, כי אני רוצה לשאול שאלה. אני אומרת מלכתחילה, מה הייתה כוונתי - -
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
אני אומר מלכתחילה מה הייתה כוונתי ומה מבחינתי טוב ומה מבחינתי מקובל. אני רציתי לבקש מכסות, לא היה לי ידע. אדוני יושב הראש, תן לי בבקשה, זה חשוב לי מאוד העברת השאלה הזאת. אני, לא היה לי שום עניין למספר מסוים, לא היה לי. לי היה עניין, וזו הסיבה לקביעת המכסות, לסטטוס קוו. אני רוצה שמה שהיה הוא מה שיהיה ולכן גם דיברתי, ועוד לפני שהתחילו דיוני הוועדה אמרתי שמבחינתי, כי אנחנו רוצים שהממשלה תהיה חופשיה לקבוע את המכסה ולהביא את זה לאישור הכנסת והכנסת תאשר בהתאם לשיקול דעתה.
כל הרפרנס הזה נועד לייצר מצב שעד שהממשלה תאשר, שלא נהיה בוואקום. אז הוואקום נקבע 2019, כי אמרו פה נציגי משרד הפנים שהמספר הוא כ-35, וזאת הייתה השנה האחרונה שהייתה לפני שנת קורונה. כי אם היינו בוחרים כמו שאני רציתי בהתחלה ודיברתי על זה, ממוצע של שלושת השנים האחרונות, שזה ההיגיון, אנחנו רוצים סטטוס קוו, זה היה מקטין את המספר וזה היה הופך את זה לממוצע עם שנת 20' ושנת 21' עם מספרים הרבה יותר נמוכים. אני לא רציתי חלילה וחס, אני אומר את זה, לא איכפת לי כרגע שום דבר ואני אשמח שיקשיבו לי אנשים שנושא המכסות מטריד אותם, לא רציתי חלילה וחס שבן אדם שצריך סיוע הומניטרי, הדלת תיסגר בפניו מסיבה לא מוצדקת.
לכן בגלל ששנות הקורונה הן נמוכות באופן דרסטי מהממוצע, בסדרי גודל, כי ב-2018 היו עשרות, וב-2019 היו עשרות. ב-2020 היו בודדים, אז ביקשתי שניקח את השנה האחרונה הנורמלית מלפני הקורונה. לכן נבחרה שנת 2019.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
בדיוק זה מה שאני שואל, למה אתה קוטע אותי? אבל אוסאמה, למה אתה קוטע אותי? בבקשה. אני כל הזמן ישבתי, שתקתי, אני מבקש לשאול שאלה. מאחר ונאמר לנו בדיוני הוועדה פה - -
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
מאחר ונאמרו לנו בוועדה מספרים בסדר גודל של עשרות, של ה-35 על שנת 2019, והגיע הבוקר מכתב מהאגודה לזכויות האזרח שמדבר על מספרים נמוכים יותר ממה שאנחנו דיברנו עליו בדיוני הוועדה, כרפרנס של 2019, אני מבקש שנשמע ממשרד הפנים הסבר לפער בין הנתונים שנאמרו לנתונים שנכתבו, זה הכל.
נעמה פלאי
¶
הנתונים שאנחנו הצגנו לוועדה ניתנו לוועדה ביום 28 לפברואר 2022. בסעיף האמור התייחסנו למה שאושר בוועדה. הנתונים האלה התייחסו למספר הבקשות שאושרו מתוך הבקשות של שנת 2019. זאת אומרת, נכון למועד הגשת המסמך שלנו מתוך סך הבקשות שהוגשו בשנת 2019 אושרו 35 בקשות. זהו מספר שהוא בעצם בפועל מספר שיותר פתוח מ-35, לא כל התיקים שהוגשו בשנה מסוימת מאושרים ונמדדים באותה שנה. לכן יש תיקים שעוברים לשנים - -
נעמה פלאי
¶
בין אם בשל עומסים, או בין אם בשל צורך להשלים מסמכים או ראיונות שנדרש לעשות מול המבקשים. לכן הנתון הזה התייחס למספר הבקשות שאושרו מתוך הבקשות של שנת 2019. ככה בעצם גם בקשות שהוגשו בשנים יותר מוקדמות, מאושרות או מסורבות לא תמיד באותה שנה שבה הן הוגשו. לכן ה-35 הוא מספר נכון למועד ההגשת המסמך. זה המספר של הבקשות שאושרו.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
היא אמרה 35, זה המסמך שהוגש ב-28 בפברואר לבקשה, זה מה שהיא אמרה, 35. עכשיו, אני כן אומר ובאמת - -
היו"ר רם בן ברק
¶
חברים, אני מבקש, עם כל הכבוד לכולם, לכולם כולל הייעוץ המשפטי. שמעתי, אנחנו ממשיכים. על פי 2019 אנחנו נביא את הנתונים המדויקים.
מירי פרנקל-שור
¶
אדוני יושב הראש, אני ממש מבקשת, תראה, הסעיף הזה הוא סעיף בליבת החוק, זה סעיף שיש עליו מחלוקת. אנחנו מבקשים לדעת, כיוון שהסעיף הזה קובע שעד לקביעת מכסה כאמור, תעמוד המכסה השנתית על מספר הבקשות שאושרו בשנת 2019. ולפי סעיף 3(א) לחוק אנחנו מבקשים לדעת המכסה שעומדת בשנת 2019.
מירי פרנקל-שור
¶
תנו לי רק שנייה, אני מבקשת לדעת, אם השרה לא תקבע מכסה, או שהיא תקבע והיא לא תאושר בממשלה, או שהיא תקבע ולא תאושר בכנסת, מה תהיה המכסה?
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
מה מספר המקסימום שלכם נכון להיום כשאתם קובעים את החוק? מה מספר המקסימום שתאשרו בשנת 2023?
נעמה פלאי
¶
לחלץ נתון שאומר מה מספר הבקשות שאושרו בשנת 2019 הוא מספר שאין בידינו. המספר שאנחנו נתנו הוא המספר - -
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
והמספר הוא מה? נעמה, את לא שומעת את השיחה פה בוועדה. המספר הזה, נכון להיום, מה המספר הזה? המספר שאושר, נכון להיום כשאת קוראת את החוק ותבוא אלייך שרת הפנים ותגיד 'כמה בקשות מותר לי לאשר בשנת 2023' על פי מה שרשום פה, מה התשובה שתתני לה? מה המספר?
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
הוא יכול להתעדכן רק כלפי מעלה. זאת אומרת, אם מחר בבוקר אתם תאשרו עכשיו בקשה שהוגשה ב-2019 ונמצאה בצנרת, אתם מדברים לי באוזן וזה נורא מפריע לי.
היו"ר רם בן ברק
¶
חברים, אני חושב שזה יותר פשוט ממה שאתם אומרים. העניין הזה של 2019, אנחנו יודעים נכון לפי מה ששמעתי עכשיו ממשרד הפנים, עד הרגע הזה מתוך הבקשות שהוגשו ב-2019 אושרו 35. מכאן והלאה זה יכול לעלות, יכול להיות ש-35 ייגמר ב-42 ויכול להיות שזה ייגמר ב-86. כרגע 35 זה המינימום של הבקשות שאושרו. לכן אני מבקש להמשיך את הדיון לפי מה שכתוב, תודה. תמשיך עם ההקראה.
עידו בן יצחק
¶
אוקיי. אז אנחנו בהסתייגויות לסעיף 7, בעמוד 29, הסתייגות מס' 84 של אבתיסאם מראענה שאליה הצטרפה מר"צ.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
לא, מוסי אומר כשהם יושבים, לא ממצמץ. אנחנו פה גם כשאנחנו לא חברים בוועדה. אבל ברשותך אדוני - -
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
לא אשכח את זה שהצבעתי בעד החוק ביולי. משפט אחד, מכובדי יושב הראש, אני רוצה להודות לחבר הכנסת אוסאמה סעדי על הנוכחות המתמדת והעבודה המקצועית, הכנת ההסתייגות, הוא, מג'די ונור. זה צוות שעבד קשה.
היו"ר רם בן ברק
¶
אני רוצה לחזק אותך ולהגיד שמאוד נהנו מהדברים שהוא אמר כאן, הוא אמר דברים חשובים מאוד.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
עידו, ב-122 לחילופין יש הערה שלכם שמדובר בהסתייגויות חלופיות שנבדלות זו מזו בתקופה המוצעת להמצאת מסמכים לוועדה.
עידו בן יצחק
¶
כן, זה הסעיף וזאת ההסתייגות. זה הסעיף של המספר, כמה ימים הוועדה ההומניטרית צריכה לקבל את החלטתה.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
לא, את זה הבנו, אבל אני שואל מה פשר ההערה שלכם, זה הערה לא של מיכל רוזין, זה לא בהסתייגות. זאת הערה של היועץ המשפטי.
עידו בן יצחק
¶
נכון, כי אנחנו פה בעצם מסבירים, כתוב כאן. מה שכתוב כאן זה שלא כתבנו את כל המספרים שבין, אלא כתבנו רק את מספרי הקצה, הראשון והאחרון, וכל מה שבפנים - -
נירה שפק (יש עתיד)
¶
אני חושבת שהם לא הבינו את מה שאתה הסברת, זה לא שהמסמכים חסרים, אלא יש מתי להגיש את המסמכים - -
היו"ר רם בן ברק
¶
מי בעד 136? חוץ ממיכל רוזין יש עוד מישהו בעד? אם כן, מי נגד?
הצבעה
ההסתייגות לא אושרה
מיכל רוזין (מרצ)
¶
רגע סליחה, יש עתיד, אתם נגד שרת הכלכלה? תקראו בבקשה את ההסתייגות. תני לי אחד גם את, תני לי אחד.
היו"ר רם בן ברק
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
ההסתייגות לא אושרה
ניר, אתם תעשו את המשחקים שלכם עם מיכל רוזין, ובסוף מישהו כאן יבכה. אני מבקש, לא לעשות עכשיו.
עידו בן יצחק
¶
הסתייגות 157 הוצבע, סיימנו עם ההסתייגות לסעיף 8. אנחנו עוברים להסתייגויות לסעיף 9, לשעבר סעיף 7.
מיכל רוזין (מרצ)
¶
מה, אתם נגד בנט? לא הבנתי את זה. ניר, תפסת מחנה בימין אה. שרת הפנים נגד ראש הממשלה.
עידו בן יצחק
¶
אוקיי, סיימנו הסתייגות לסעיף 9. לסעיף 10, לשעבר סעיף 7(א) אין הסתייגויות. אפשר להצביע על הסעיף כנוסח הוועדה.
היו"ר רם בן ברק
¶
חברים אנחנו מצביעים עכשיו על סעיף 10 כנוסח העבודה. אוקיי?
מי בעד סעיף 10 כנוסח הוועדה? מי נגד סעיף 10 כנוסח הוועדה? 1, אוקיי.
הצבעה
הסעיף אושר
עידו בן יצחק
¶
אוקיי. אנחנו עוברים להסתייגויות לסעיף 13, הסתייגויות של מר"צ ורע"מ. מס' 184 כולל החילופין.
עידו בן יצחק
¶
סיימנו עם ההסתייגויות לסעיף 14. הסתייגויות לסעיף 15, לשעבר סעיף 10 של הרשימה המשותפת. מס' 191.
מאיר פרוש (יהדות התורה)
¶
יושב הראש, תגיד, אני מניח שהתוצאות זהות ואני ממשיכה הלאה. בלי לראות מי בעד ומי נגד.
עידו בן יצחק
¶
אוקיי, סיימנו הסתייגויות לסעיף 15. אנחנו עוברים להסתייגויות לסעיף 16, לשעבר סעיף 11.
הסתייגות 211 של הרשימה המשותפת, מר"צ, רע"מ ואבתיסאם מראענה.
היו"ר רם בן ברק
¶
רבותי, כאן אנחנו רוצים להצביע, אז תקריא את זה כולל כל אחד מהחילופין. כשתגיע לחילופין א' אנחנו נצביע בעד. זאת אומרת, זה יהיה לשנה ולא לשנה ושמונה חודשים.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
אני מושך את 213 החילופין הראשון ואת החילופין השני ומשאיר רק את החילופין א', יש הצבעה אחת על 213.
יוסף שיין (ישראל ביתנו)
¶
אני יכול לשאול אותך שאלה? רק שנייה, כבוד יושב הראש. אוסאמה סעדי הבוקר מקבל מחמאות מאחמד טיבי, ממך, מכולם, אנחנו ככה עם היד כל הזמן, שום מחמאה לא קיבלנו.
שמחה רוטמן (הציונות הדתית)
¶
אני רק מבקש לדעת האם סיעה שהגישה הסתייגויות על פרק זמן התחילה, יכולה לפי נוהל ההסתייגויות החדש של היעוץ המשפטי, יכולה בכלל להגיש הסתייגות ולטעון על פרק התכולה זה נושא חדש? האם הם יכולים? כי זו ההסתייגות שלהם על פרק זמן תכולה, האם כן או לא? אם כן, אנחנו גם נעשה בזה שימוש בעתיד.
עידו בן יצחק
¶
אוקיי. ש"ס הוצבע כבר. לסעיפים 17 ו-18 לא היו הסתייגויות. אפשר להצביע על הסעיפים האלה כנוסח הוועדה.
היו"ר רם בן ברק
¶
אנחנו עכשיו כנוסח הוועדה, אנחנו בעד, כן?
מי בעד להצביע על הסעיפים 17 ו-18 כנוסח הוועדה. מי בעד? מי נגד?
הצבעה
הסעיפים - - -
מיכל רוזין (מרצ)
¶
זה תלוי ועדת הכנסת. אי אפשר לבחור רביזיות על ועדת כנסת. צריך להגיד לו.
הישיבה ננעלה בשעה 10:55.