פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
3
ועדת הבריאות
03/03/2022
מושב שני
פרוטוקול מס' 102
מישיבת ועדת הבריאות
יום חמישי, ל' באדר א התשפ"ב (03 במרץ 2022), שעה 10:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 03/03/2022
הצעת חוק מוקד חירום רפואי טלפוני, התשפ"ב–2022, הצעת חוק לאיחוד מוקדי החירום הרפואיים הטלפוניים, התשפ"ב-2021
פרוטוקול
סדר היום
1. הצעת חוק לאיחוד קווי החירום הטלפוניים, התשפ"א-2021, של חברי הכנסת משה גפני, ינון אזולאי, יעקב אשר, יצחק פינדרוס – בהכנה לקריאה ראשונה (פ/ 24/ 1461)
2. הצעת חוק לאיחוד מוקדי החירום הרפואיים הטלפוניים, התשפ"ב-2021, של חברי הכנסת עידית סילמן, משה גפני, ינון אזולאי, עלי סלאלחה – בהכנה לקריאה ראשונה (פ/ 24/ 2874)
מוזמנים
¶
קטיה קיל - מנהלת תחום פיקוח ורישוי אמבולנסים, משרד הבריאות
אודי גלבשטיין - מנהל תחום עוזרי רופא, משרד הבריאות
שחר כהן - יועצת לשר הבריאות, משרד הבריאות
מיטל לוי גבאי - עו"ד, ממונה, משרד הבריאות
דנה נויפלד - עו"ד, יועמ"ש, משרד הבריאות
רן דניאלי - כלכלן, משרד הבריאות
שי סומך - ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
מגן ד"ר אליעזר יפה - סמנכ"ל קהילה, מגן דוד אדום
תמ"ג שאול אברמוביץ - עו"ד, מנהל אגף, מגן דוד אדום
תמ"ג שני ורמוס דניאלס - מנהלת אגף, מגן דוד אדום
מג"ר יצחק ליבוביץ - מנהל מחלק, מגן דוד אדום
מז"ש יצחק שושן - מגן דוד אדום
איציק אסרף - יו"ר, ועד עובדי מרחב ירושלים, מגן דוד אדום
משה טייטלבוים - יו"ר, איחוד הצלה
זהר אלי - מנהל אגף מוקדים וטכנולוגיה, איחוד הצלה
אוריה לוז - איחוד הצלה
אפי פלדמן - מנכ"ל, איחוד האמבולנסים בישראל
אלכס מילר - ראש תחום חקיקה, ההסתדרות החדשה
רישום פרלמנטרי
¶
סופי רון, חבר תרגומים
הצעת חוק לאיחוד קווי החירום הטלפוניים, התשפ"א-2021, של חברי הכנסת משה גפני, ינון אזולאי, יעקב אשר, יצחק פינדרוס – בהכנה לקריאה ראשונה (פ/ 24/ 1461)
הצעת חוק לאיחוד מוקדי החירום הרפואיים הטלפוניים, התשפ"ב-2021, של חברי הכנסת עידית סילמן, משה גפני, ינון אזולאי, עלי סלאלחה – בהכנה לקריאה ראשונה (פ/ 24/ 2874)
נעה בן שבת
¶
אנחנו בעמוד 4, סעיף 4: שיטת העבודה של מוקד החירום הרפואי המאוחד. אני מקריאה:
שיטת העבודה של מוקד החירום הרפואי המאוחד
4.
(א) (1) בראש המוקד יעמוד מנהל מוקד שאושר בידי המנהל, לאחר שעמד בתנאי הכשירות שקבע השר.
יש פה - - -
נעה בן שבת
¶
תראי, יש רק דבר אחד, שאם יש מנהל מוקד אנחנו צריכים לקבוע הוראת מעבר לגבי תנאי הכשירות - מה קורה עם המנהל הקיים. ואז, יכול להיות שתנאי הכשירות האלה, אם צריכים לקבוע אותם בתקנות, הם יחולו על המנהל הבא ולא על המנהל הקיים. זה עניין אחד.
עניין שני
¶
אני יודעת שמשרד הבריאות אמר שהוא לא רוצה לקבוע את תנאי הכשירות בתקנות, אלא ביקש לקבוע אותם בחקיקה ראשית. אז השאלה על אילו תנאי כשירות אנחנו מדברים.
מיטל לוי גבאי
¶
אנחנו לא הבנו בעצם מה הדרישה הזאת מבקשת מאיתנו, אם יש בעיה עם מינוי מנהל המוקד, אם יש איזו הצדקה שאנחנו נקבע תנאים. ואם יש תנאים שאתם רוצים, אז באמת, בואו תסדירו בחוק.
מיטל לוי גבאי
¶
אז לא, אין בעיה. אתם רוצים העדר הרשעה? מה שאתם רוצים. נכניס את זה לכאן. אנחנו לא נדע אילו תקנות להתקין בעניין, וחבל סתם לבזבז על זה תקנות.
נעה בן שבת
¶
אז רוצים שהוא יהיה בעל מקצוע רפואי? שלפחות יהיה באחד המקצועות שהוא צריך להיות כונן, רוצים שהוא לא יהיה עם הרשעה פלילית.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני מציע שנקבע את העיקרון. בקריאה השנייה והשלישית אנחנו ניכנס לפרטים שהיא מבקשת.
שאול אברמוביץ
¶
אני מנהל אגף ארגון ומינהל במד"א. חשוב לי להזכיר שמד"א הוא תאגיד עצמאי, שחוק מד"א מטיל עליו הרבה מאוד חובות וסמכויות, ובין היתר, מינוי המנהלים ובעלי התפקידים בארגון ללא אישור משרד הבריאות. זו גם הדרישה של הצלב האדום, שמד"א יישאר כזה כעצמאי. כמובן גם שיש הסכמים קיבוציים לגבי תנאי המכרז, תנאי סיום העסקה וכולי. אנחנו מבקשים שזה יישאר בידי מד"א ואנחנו מתנגדים לסעיף בנוסח הנוכחי.
משה טייטלבוים
¶
בוקר טוב, אני יושב ראש איחוד הצלה. אני רוצה לשאול: מה עם התיקונים האחרים שהועברו בטיוטה אתמול בלילה? זאת אומרת, אנחנו מתייחסים אליהם?
נעה בן שבת
¶
איזו טיוטה? אנחנו הפצנו טיוטה בהמשך לדיון. אנחנו כרגע ממשיכים לקרוא ומתייחסים להערות פה. יש לך הערה למה שכתוב פה?
נעה בן שבת
¶
סעיפים קודמים - הוועדה כרגע עברה עליהם וערכה בהם תיקונים מסוימים. כרגע אנחנו קוראים את סעיף 4.
משה טייטלבוים
¶
כן, שמתי לב, אני רואה. אני רק שואל על הסעיפים הקודמים לגבי הערות שהתקבלו, או שאני לא יודע אם הן התקבלו אבל שמשרד הבריאות העירו. למשל לתת קנסות למתנדבים או לעובדים.
נעה בן שבת
¶
רגע. גברתי יושבת הראש, אני מציעה שנתקדם מכאן ואילך. נתקדם, ואחר כך נעבור לראות את השינויים שהיו.
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר, תראו, אני אגיד לכם משהו. בגלל שהנושא הוא מאוד מורכב ורגיש, אני נצמדתי לייעוץ המשפטי של הכנסת. אתם רואים שאין כאן יועצת משפטית אחת אלא שתי יועצות משפטיות. לא רק זה - אנחנו עושים את זה באמת בהתייעצות מאוד-מאוד רחבה, כדי לקבל את הגושפנקה, כדי שבאמת לא יגידו שמישהו פה קבע על דעת עצמו והחליט והביא איזושהי הזיה כזאת או אחרת, שהיא לא מקובלת, או הנחית מלמעלה משהו. אני מזכירה לכולכם שעומדת לנגד עיניי גם הצעת המחליטים, עם ההתניות שעברו בוועדת שרים. אני בתור יושבת ראש קואליציה, כמו שאני דורשת משאר חברי הקואליציה לנסות כמה שיותר להיצמד לאותן הנחיות ואותן הסכמות, אז גם אנחנו נצמדים אליהן ואנחנו כל הזמן יושבים לאורן. זה נמצא ממש כאן מול העיניים שלי. אין כאן כרגע שום סטייה, לא מהייעוץ המשפטי - הפוך: אני יכולה לומר שהייעוץ המשפטי רצה ללכת הרבה יותר רחוק.
נעה בן שבת
¶
סליחה, גברתי, אני לא יודעת לאן רצינו ללכת, אני לא יודעת על מה מדובר. אנחנו בסך הכל נותנים ייעוץ משפטי לוועדה. לא נראה לי שאנחנו - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר גמור. לא, אני אומרת - אצלי. שהם לא יחשבו שאני עושה משהו על דעת עצמי. אנחנו נמצאים פה עם ייעוץ משפטי.
נעה בן שבת
¶
כן, אנחנו הגענו לסעיף 4. הטמענו בהוראות את התיקונים שעלו בדיון הקודם. יש עוד הערות, שאם תרצו תחזור אליהן.
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר גמור. ואנחנו גם מדברים עכשיו לקראת קריאה ראשונה. תמיד יש עוד עבודה בין קריאה ראשונה לשנייה ושלישית, שהיא העבודה המרכזית והכניסה לסעיפים הקטנים. אז אני רק אומרת שיש כאן פיקוח ובקרה, ועוברים על הדברים. נעשו גם שיחות עומק ביחד עם המשרדים של הייעוץ המשפטי. אין פה משהו שאנחנו לא לוקחים אל מול העיניים. כן, נעה, אנחנו איתך.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
החוק שעבר בקריאה טרומית, וזאת ההנחיה בעצם של מליאת הכנסת לוועדה כאן, זה שיהיה מוקד עצמאי שיהיה במשרד הבריאות, שהמנהל שלו יהיה איש משרד הבריאות. לכן מה שאמר נציג מד"א - זה בסדר, אבל זה נוגד לחלוטין את כל מה שמליאת הכנסת אישרה.
היו"ר עידית סילמן
¶
רגע. אני רק אגיד - באמת בהנחיות של ועדת השרים כתוב שהמוקד יהיה כפוף לפיקוח משרד הבריאות במכלול היבטיו. אז זה פיקוח.
היו"ר עידית סילמן
¶
לא, הם לא מנהלים את מנהל המוקד. הם מפקחים ומבקרים. כשרוצים לפקח ולבקר, אז מאשרים את בן האדם, מסתכלים ורואים שבאמת האדם הוא ראוי ולא הביאו בן אדם מאיזשהו חלל חיצון. אומרים - אוקי, זה האדם שאתם החלטתם עליו בתור מד"א, כי יש לו א', ב', ג', ד', או כי אתם הגדרתם את הרצון שלכם להעסיק אותו - אין בעיה, עלינו הוא מקובל. צריכה להיות גושפנקה שהיא באמת בסדר מבחינתם, שהם יודעים מי המנהל ומי מחזיק בתפקיד הזה.
היו"ר עידית סילמן
¶
המשרד לא יכול לבצע. המשרד הוא מפקח ומבקר מלמעלה. בגלל שראינו שבחוזר המנכ"ל באמת לא היו פיקוח ובקרה מספקת והם גם אומרים את זה בעצמם, אז פה אנחנו מנסים לשים כמה מסמרות שבאמת יעגנו את נושא המפקח והמבקר. לא מעבר לכך. הם לא ייכנסו לניהול בשוטף של המוקד של מד"א. מד"א הוא ארגון עצמאי, כמו שגם איחוד הצלה או כל ארגון אחר שקם לעצמו הוא ארגון עצמאי משל עצמו. אין לי שום עניין שהיום משרד הבריאות ייכנס לנהל עמותות, ארגונים וכדומה.
מיטל לוי גבאי
¶
רגע, אז אני רוצה רק להבהיר בבקשה, ברשותך, את הנושא. אנחנו פשוט אמרנו - אין לנו בעיה, את רוצה לקבוע, לא יודעת, העדר הרשעה פלילית או איזשהם תנאי כשירות - בואו, תגידו מה. כי להגיד שמשרד הבריאות יקבע בתקנות, כשאין לנו מומחיות בקביעה מיהו האדם - - -
מיטל לוי גבאי
¶
תורידו. בואו, תגידו איזה תנאי אתם רוצים. בסוף זו מומחיות של מד"א. אם רוצים להגיד שהוא צריך להיות בן אדם אמין - תכתבו את זה כאן.
מיטל לוי גבאי
¶
לא, כי אני לא רוצה להשאיר את זה אחרי זה לשיקול דעת שר הבריאות, אתה מבין? כי זו לא מומחיות שלו.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אז הצעתי. אני לא מתווכח איתך. אני רק אומר - נקבע עכשיו בקריאה הראשונה את העיקרון, ונדבר על הפרטים, מה שאת מבקשת, בקריאה שנייה והשלישית.
נעה בן שבת
¶
אנחנו עכשיו בהכנה לקריאה ראשונה. אז כרגע זה יישאר תקנות - לאחר שעמד בתנאי הכשירות שקבע השר, ולאחר מכן.
עלי סלאלחה (מרצ)
¶
אבל למה לקבוע שמשרד הבריאות הוא זה שיהיה ממונה? לטעמי ולדעתי משרד הבריאות צריך להיות מפקח, לא ממונה.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אני רוצה לחזור על הערה שאמרתי בישיבה הקודמת, שנשמעה גם כאן. א' - חשוב שמשרד הבריאות יהיה בתמונה. הוא בכל זאת הרגולטור, ברמה המקצועית. ב' - אמרתי גם, שאי אפשר לבקש מצד שני שמשרד הבריאות ימנה.
היו"ר עידית סילמן
¶
נכון. לא כתוב שמשרד הבריאות ממנה. לא. אנחנו לא רוצים. אם משרד הבריאות היו ממנים את כל האנשים בכל הארגונים זה היה חתיכת אירוע. אנחנו לא רוצים שהוא ימנה.
שאול אברמוביץ
¶
גברתי, אולי אנחנו קוראים נוסח לא נכון. רשום שבראש המוקד יעמוד מנהל מוקד שאושר בידי המנהל. כלומר, מנכ"ל משרד הבריאות צריך לאשר את מינוי המנהל?
נעה בן שבת
¶
איזה? לאן לשנות את הנוסח? למה? שמשרד הבריאות לא מאשר את מנהל המוקד? יש או מאשר או לא מאשר.
נעה בן שבת
¶
בניגוד לכשירות, שאפשר או לכתוב את תנאי הכשירות בחוק, או להשאיר בתקנות, או להשאיר לקריאה שנייה ושלישית - כאן או שהוא מאשר או שהוא לא מאשר. מה לשנות?
היו"ר עידית סילמן
¶
רגע. משרד הבריאות צריך בסוף לאשר את אותו בן אדם. להגיד - אני מסכים או אני לא מסכים, על פי קריטריונים.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
כן. לא, אבל חבר הכנסת טיבי שואל למה שמד"א לא ימנו את זה. אם זה המצב, שמשרד הבריאות הוא לא בעניין והוא לא צריך לאשר כמו שאתם מנסחים עכשיו - אז אין חוק. אז נשאיר את הבלגאן כמו שהיה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
המטרה היא שמשרד הבריאות יהיה בעניין ושמד"א לא יעשה את הכל כמו שהוא רוצה. שיהיה גם עוד.
נעה בן שבת
¶
אבל מצד שני משרד הבריאות כן. למשל הוא מכיר בראש מערך של מעבדות, הוא קובע מי עומד בראש מערך של מעבדות רפואיות. יש לו המון גורמים שהוא כן מאשר.
שני ורמוס דניאלס
¶
אנחנו עדיין עומדים על ההסתייגות שלנו, היות ומדובר בתאגיד שהוא מתוקף חוק עם מעמד עצמאי.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אז ניקח את משרד הבריאות ונעביר אותו לדברים אחרים, שהוא לא יטפל בעניין הזה. משרד הבריאות לא קיים?
משה גפני (יהדות התורה)
¶
ריבונו של עולם, אני לא מבין: משרד הבריאות מאשר אלף ואחד נושאים שקשורים לזה.
היו"ר עידית סילמן
¶
משרד הבריאות מאשר פה כל היום את הכל כמעט. אין שום סיבה שהם לא ימנו - זה שלכם, תמנו את מי שאתם רוצים, כמה שאתם רוצים. סומכים עליהם, אין שום עניין. תבחרו איך שבא לכם. תעבירו את הטופס של מי שמיניתם - - -
דנה נויפלד
¶
לא, רגע, אפשר להגיד את העמדה של המשרד פה? אני היועצת המשפטית למשרד הבריאות. קודם כל, יש היגיון לקבוע רגולציה מקום שנמצא שיש בעיה. האם נמצאה בעיה - - -
דנה נויפלד
¶
רגע, לא, שנייה, עם הבחירה של מנהל המוקד? קובעים כשירות וקובעים חובת אישור, מקום שנמצאה סיבה ספציפית שצריך לעשות את זה. הבעיות שבאים לפתור כאן - ואגב, שוב, המשרד לא חולק על זה שצריך לפתור בעיות ושיש צורך בקביעת הרגולציה.
דנה נויפלד
¶
אבל בסופו של דבר, צריך להתאים את הסמכויות למה שרובנו פה רואים באופן ספציפי. להבנתי, הבעיות שנמצאו הן לא ברמת מנהל המוקד. עכשיו, אם יש בעיה כזאת - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
לא משנה. מי אחראי מבחינתנו על המוקד? יש לו ראש. אני בסוף, כשאני מבקשת מהצוות שלי שיושבים פה לעשות משהו, אם הוא לא נעשה - ראש הצוות נתלה הפוך. אני אומרת לו - אתה, בך.
דנה נויפלד
¶
חייבים שיהיה מנהל למוקד והוא צריך לנהל. השאלה היא האם האישור של האדם, זה שנכנס לתפקידו, בידי משרד הבריאות - מה זה יועיל בשביל לוודא שהמוקד עובד.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אם אפשר, גברתי יושבת הראש. תראי, אני רוצה להגיד לך, היות ואני עשיתי כמה חוקים בעניין הזה ולא התקדמתי. אני עוד אכתוב על זה פעם ספר, למה לא התקדמתי. זה מאוד מעניין, איך שזה מתנהל. באה יושבת ראש ועדת הבריאות, הגישה עכשיו חוק, כולנו חתמנו על החקיקה הזאת, בגלל שהיו בעיות. אלו בעיות שאנחנו חוששים שגם עלו בחיי אדם. המציאות הייתה שאותו מוקד שהיה במד"א, שהיה צריך להעביר הודעות לכל המתנדבים שעוסקים בעניין הזה ושקרובים לאירוע - פשוט לא עשו את זה. היו מקרים שבהם זה לא נעשה. אז יש ויכוח אם זה נעשה או לא נעשה, המוקד כן עשה או לא עשה. באים עכשיו ואומרים בחקיקה - אנחנו לא לוקחים את זה ממד"א. מד"א הוא הארגון הלאומי וכולי וכולי, כותבים את זה בחוק. מד"א מקבל מעמד עוד יותר ממה שהיה קודם. רק מה? אנחנו מכניסים את משרד הבריאות כרגולטור, כדי שיבוא מנהל מוקד שמשרד הבריאות אישר אותו. מד"א מינה אותו, אבל משרד הבריאות אישר אותו. הוא צריך גם לתת דין וחשבון למשרד הבריאות, למה הייתה תקלה ברחובות ולא מסרו הודעה מהמוקד לכל אלה שקרובים לעניין. אנחנו מבקשים, מה שאני כיושב ראש ועדה לשעבר יודע - שאני רוצה יותר להוציא את המשרדים, יותר לפקח עליהם. כאן אנחנו עושים את ההפך: אנחנו מבקשים שהמשרד יהיה מעורב בזה. את שואלת אותי אם זה הכי טוב? זה לא הכי טוב.
שחר כהן
¶
שלום, אני יועצת לשר הבריאות. מבחינת משרד הבריאות, הסמכות הרגולטורית שאנחנו כל הזמן מדברים עליה היא לא במי מנהל את המוקד. היא ברמת המאקרו, הרבה יותר רחבה מכך. אם יימצא שיש כשל - - -
שחר כהן
¶
או ליקוי על ידי אותו מנהל מוקד, תהיה למשרד הבריאות כמאסדר יכולת לבוא ולדרוש דיווחים. התפקיד של משרד הבריאות כרגולטור הוא לדרוש דיווחים. הוא מחויב לדרוש אותם.
היו"ר עידית סילמן
¶
מתקדמים. סליחה, אני ממש מצטערת. עד היום זה לא נעשה. יש כאן מכרזים, יש כאן דוח תדמור. אני אוציא כל מה שצריך. חברים, אני לא מוותרת על שום דבר שאתם צריכים להיות אחראים עליו. לא ברמת הניהול שלו - אל תנהלו. תנו למד"א לנהל, הם עושים את זה מעולה. את רואה בן אדם, את יודעת מי עומד בראש, אנחנו צריכים לדעת מיהו. תאשרי את זה, תגידי שזה המתאים. שאין לו הרשעות פליליות, שאין לו זה, שאין לו מה שתחליטי.
שחר כהן
¶
היות ומשרד הבריאות לא רוצה להיכנס לקרביים של מד"א ולנהל את מד"א ולהפוך למנהל מקביל של מד"א, יש לי פשרה.
שחר כהן
¶
ולכן כפשרה אני מציעה שנתקדם עם הסעיף הפשוט הזה, ונשאיר, כמו שהציע חבר הכנסת גפני, רק את התשתית ואת העיקרון, של מהי הכשירות הנדרשת. את הבסיס.
מיטל לוי גבאי
¶
אם אתם רוצים בסוף שנאשר, גם צריך לדעת על בסיס מה לאשר. זה מה שאנחנו אומרים. אל תשאירו את זה פתוח לשיקול דעת השר.
שחר כהן
¶
לא נרוקן מתוכן, ולכן אנחנו מתעקשים, היות ואנחנו עושים פה מאמץ אחרון לפני קריאה ראשונה, לפני יציאה לפגרה - אנחנו נתעקש על הנוסח ונבין אותו. קרה לאורך כל הנוסח עד איפה שהגענו, שאין הסכמות מלאות. בואו נבין על מה אנחנו מצביעים.
היו"ר עידית סילמן
¶
לא חייבות להיות הסכמות מלאות, אגב. אני צמודה להחלטת ועדת שרים. לא צריכות להיות הסכמות מלאות על כל ניסוח. מצטערת. את יודעת, חוק נכנס לכנסת, דנים בו, בודקים ומוודאים שהדברים נעשים כמו שצריך. אגב, החוק כפי שאני כתבתי אותו, הוא מה שנמצא פה.
אלון טל (כחול לבן)
¶
אני רוצה לומר משהו, מבחינתי. אנחנו, ואני מדבר בשם כל המחוקקים פה, מרגישים קצת תסכול שדברים מתעכבים ואין צורך. שמעתם כבר את רוח הדברים של יושבת ראש הוועדה, שהיא מקבלת את ההבחנה הבסיסית של רגולטור במשרד הבריאות, מבצע וזה, ואילו סמכויות היא רוצה לחזק. אז בואו נזרום ונדאג שבשבוע הבא זה יעבור קריאה ראשונה, כדי שנוכל באמת לצאת עם בשורה שעכשיו יש קונצנזוס מבחינה רעיונית. זה מה שחשוב. ואת הפרטים, כמו שאמר חבר הכנסת גפני, נסגור בקריאה שנייה ושלישית.
אלכס מילר
¶
אני מההסתדרות הכללית. אני מבקש לומר את עמדת ההסתדרות לסעיף הזה. גם אנחנו בהסתדרות עברנו על כל אותם הסעיפים.
אלכס מילר
¶
מה זאת אומרת? קודם כל, הסתדרות המעו"ף מייצגת את עובדי מד"א. זה דבר ראשון. דבר שני: אנחנו מדברים על סוגיות שקשורות לעובדים. זה קשור לרגולציה, זה קשור לאישורים, קשור למנגנון שלם שמדינת ישראל אישרה בחוק. אז גברתי, אני אומר את זה בצורה ברורה: הסעיף הזה, כמו שאני רואה עכשיו שאנחנו מתקדמים סעיף-סעיף ויש דברים שעוברים - אנחנו מבחינתנו מתנגדים לסעיף הזה, ואנחנו מבקשים להוציא אותו. אם תהיה איזושהי פשרה בעתיד, אז בקריאה השנייה והשלישית אם תגיעו לאיזושהי פשרה - אוקי, תכניסו את זה. אבל לא עכשיו.
היו"ר עידית סילמן
¶
אז אנחנו נעשה בדיוק הפוך. אנחנו נשים את זה, ואנחנו נגיע לפשרה או לכל מה שצריך בהמשך.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: (2) תפקידי מנהל המוקד הם:
(א) לוודא את כשירות המוקדנים והתאמתם לתפקידם;
(ב) להבטיח את תקינות פעולת המוקד;
(ג) להבטיח את תקינות פעולתה של המערכת הטכנולוגית בהתאם להוראות חוק זה;
(ד) לספק כל מידע ולבצע כל הוראה בהתאם להוראת הממונה, לרבות באופן מיידי ובזמן אמת;
(ה) לדווח לממונה על כל אירוע חריג בפעילות המוקד;
(ו) לדווח לממונה באופן רבעוני על נתוני המוקד ופעילות המערכת הטכנולוגית;
היו"ר עידית סילמן
¶
אמר היום מנכ"ל משרד הבריאות בשיחה איתי, שלא אכפת לו גם דיווח לוועדה פעם ברבעון, בחצי שנה, מה שיחליטו, אם צריך.
נעה בן שבת
¶
אני לא בטוחה שנכון שהמוקד ידווח לוועדה. אנחנו בדרך כלל מקבלים דיווח מהגורם הממונה, ממשרד הבריאות. זה בסדר אם הממונה או השר, עדיף שהשר ידווח.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: (ז) לדווח לממונה על תקלה משמעותית במערכת הטכנולוגית;
(ח) לדווח לממונה על תכנית העבודה השנתית של המוקד.
זה בהמשך להערות שביקשו להוריד את זה מתפקידי הממונה ולהעביר את זה לכאן, לחובת המוקד.
(ב) ארגון המנוי בתוספת רשאי לאייש במוקד החירום הרפואי נציג לצורך תיאום, בקרה וסנכרון של פעילות ההזנקה בהתאם להוראות חוק זה.
שאול אברמוביץ
¶
ראשית, אנחנו מבקשים לשנות את השם מממונה למפקח. אנחנו חושבים שלעובד או לבעל תפקיד צריך להיות ממונה אחד, וברור שמד"א ממונה על ביצוע החוק.
נעה בן שבת
¶
לא, סליחה. הגענו לזה בסעיף בדיון הקודם. אנחנו כרגע עוסקים בסעיף שנוגע לשאלה האם יהיה נציג נוסף של כל ארגון שמנוי בתוספת בתוך מוקד החירום.
נעה בן שבת
¶
לא, סליחה. הסעיף שאנחנו עוסקים בו הוא סעיף של מנהל המוקד. פה מציעים שהמוקד יאויש בידי נציג של ארגון המנוי בתוספת. יש לך הערות לעניין הזה?
משה טייטלבוים
¶
לא נציג אחד. צריך יותר מנציג אחד. אנחנו הערנו את זה בהערות, גברתי. הרי אדם אחד לא יכול לשבת - - -
קטיה קיל
¶
אני ממשרד הבריאות. אנחנו רואים בעיה בזה שארגון אחר בעצם יאייש את המוקד של מד"א. לכולנו ברור שיש בעיה מאוד גדולה כרגע, ובאמת אנחנו כולנו פה מאותה בעיה, שיש באמת בעיה בין הארגונים. המטרה של כולנו היא בסופו של דבר הצלת חיים. זה ברור לכולם שזאת המטרה של כולנו. אנחנו חושבים שלהושיב את אחד הארגונים בתוך המוקד הארצי של מד"א יגרום להרבה יותר רע, יגרום לפיצוץ, יגרום לבעיות הרבה יותר גדולות מאשר לטוב. זאת הסיבה שאנחנו רואים בזה שהמשרד בעצם יפקח. המשרד ידאג שהמפקחים יהיו במוקד הארצי. הם יסתובבו, הם יראו שמוקד הכוננים מתנהל כמו שצריך. אבל בעצם לצרף ולהושיב אותם אחד ליד השני - לדעתנו זאת טעות. זו פשוט טעות.
משה טייטלבוים
¶
זאת בדיחה. סליחה, זאת בדיחה. מצד אחד אתם מציינים פה שאתם לא רוצים לפקח 24/7. אתם לא רוצים לקחת אחריות. אתם לא רוצים זה, ומצד שני - אתם לא רוצים נציג שלנו. אז למה תועלת החוק? מה התועלת. בואו נחזור לחוזר 17 ונמשיך להתקוטט עוד שנה, עוד שנתיים, עוד חמש.
קטיה קיל
¶
משרד הבריאות לא מנהל את המוקד הזה. יש את מד"א, הם יודעים לנהל את המוקד והם עושים את זה יפה מאוד, ואני לא רוצה לשבת שם.
היו"ר עידית סילמן
¶
לא, זה לא קשור, אלון טל. אלון, אתה תמיד יכול לצרף בן אדם שיהיה שם, שיוודא שבאמת הדברים עובדים כמו שצריך. זה לא שאתה לוקח מהם איזשהו משהו; זה שלהם. מד"א מנהלים את זה. זה שאתה שם נציגי ארגונים - אם להם 20 ארגונים שמפקחים עליהם, לא צריכה להיות בעיה שמישהו מארגוני הבת שלהם כביכול יוכלו שתהיה להם גישה. הם לא חייבים גם באופן קבוע. מי שיחליט.
שחר כהן
¶
משרד הבריאות פשוט סבור שלא נכון להושיב את שני הארגונים יחד, בטח לא לאסדר את זה בחקיקה ראשית.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
זה משהו חדש שאנחנו שומעים, ואני חייב להגיד לך: אני מבין שמד"א לא מעוניינים בזה, וזו זכותם, כי הם ארגון שאומר - אל תכניסו לי מישהו אחר.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני יודע, תכף אני אדבר לגבי משרד הבריאות. אני רק אומר את הכותרת. אני מבין את זה, את הצד של מד"א אני מבין בעניין הזה. בסדר, כל אחד לא רוצה להכניס לבית שלו. הוויכוח שלנו אם לבוא למד"א ככה או לא - בסדר. עזבי, צריך להיות עם מד"א בהידברות בעניין הזה, בסדר? אבל אתם, כמשרד הבריאות - עד עכשיו, פעם ראשונה שאני שומע שאתם ממש מתנגדים לזה. בפעם שעברה העלינו את זה מספר פעמים. לא היה את זה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
העלינו את זה פעם שעברה. אני הייתי בכל הישיבות. העלינו את זה, אף פעם לא שללתם את זה.
שחר כהן
¶
זה לא מסוג הדברים שנכון להכניס לחקיקה ראשית. אני סבורה שאם במעלה הדרך נראה שהארגונים מצליחים - - -
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אומר: אין לי בעיה לשבת עם מד"א ולנסות להסביר להם את העניין הזה. זה בסדר, אני גם מבין את הצד שלהם. אני לא אומר שאני לא מבין. אבל אתם כמשרד הבריאות - אני לא מקבל את זה.
היו"ר עידית סילמן
¶
אתם מעוניינים מצד אחד לסגור הזנקת כוננים במקומות אחרים ולשים אותם במוקד אחוד, שזה השם של החוק.
היו"ר עידית סילמן
¶
שנייה, שנייה. השם הוא חוק איחוד קווי החירום הטלפוניים. הרעיון הוא לאחד. כשאת רוצה לאחד ואת רוצה בעצם לסגור הזנקת כוננים ממקומות אחרים, ויש פה עוד ארגונים, את חייבת לוודא שלא הם מנהלים את זה, אבל שגם להם יש יכולת לבקר ולוודא שהדברים מתנהלים כמו שצריך. לא נתנו להם סמכות של סנקציה או סמכות של ענישה ודברים כאלה; אין. אבל הם חייבים לראות שהדברים אכן מתממשים ושנעשים בסדר, בצורה שמתאימה גם להם. אחרת, אז עזבו. בואו נעשה שני מוקדי חירום. אני אלחם בכל הכוח שאתם בחיים לא תצליחו לקצר קווי חירום של אף אחד אחר. הפוך - נרים עוד מוקדי חירום של עוד ארגונים, שחושבים שהיום הם מסונפים לארגון אחד, ונעשה עבודה שהיא אחרת במדינת ישראל. נפתח את הנושא של אמבולנסים. נעשה עבודה שהיא אחרת. אבל אתם צריכים להחליט: אם אנחנו הולכים לכיוון אחד, אז זה כיוון אחד. אם אנחנו הולכים לכיוון שני, של שבירת הבירוקרטיה והרגולטוריות מהנושא של הצלת חיים רק במפעיל אחד - נעשה את זה, וניכנס לזה בכל הכוח, ונשבור תקרות זכוכית. אבל צריך להחליט לאן הולכים.
אני מזכירה לכם שבתוך כל מה שאנחנו מדברים כאן, ומי שעושה אחד פלוס אחד על כל הישיבות שאנחנו עושים פה עד היום - עוד לא הגענו בכלל לפינוי אמבולנסים. כשלבן אדם קורה משהו, האדם עצמו לא מתחלק לחלק הראשון שבו מגיע אליו כונן ומציל אותו, או לחלק השני שבו אדם מפנה אותו ואוסף אותו מזירת האירוע. אם יסתבר, ומסתבר, שיש פה אירוע מאוד גדול בהצלת חיים, עם חקיקה, שמעוגן בחקיקה ראשית, שמעניק רגולטורית רק לארגון אחד אפשרות להציל חייו של בן אדם - אני חושבת שכל מדינת ישראל תסכים איתי פה שיש כאן בעיה עצומה. לא רק בעיה עצומה; יש כאן עיקרון מנחה שהוא שגוי מראש, בתפיסה של הצלת חיים. כל בן אדם שיושב ושומע אותנו, רופאים ומומחים שמבינים שמתוך 8 מיליון שיחות של הצלת חיים בשנה, אם הצלנו רק אחוז אחד זה 80 אלף איש. ואם תרצו, הוועדה תיכנס לעומק העניין ותעשה ממש תחקיר על כל המקרים, אחד-אחד. על כל מה שהיה עד עכשיו, כמה זמן לקח להגיע לבן אדם, ולמרות שהיה שם אמבולנס, כמה זמן לקח שאמבולנס רשמי יפנה אותו מאותו מקום. ובואו נראה. עם ישראל יכול לדבר ברגליים בעניין הזה, אני מאמינה. אבל אני חושבת שאנחנו באים פה לתקן, ואם אנחנו רוצים לתקן אז צריך להחליט איך מתקנים. אני חושבת שחבל להילחם בטחנות רוח, אז בואו נעשה משהו שהוא מועיל.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אם היה זמן, הייתי שואל את שחר - אז מה את רוצה שיהיה בחוק? זאת אומרת - זה לא וזה לא.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
רגע, שנייה. שנייה, אני מדבר עם יושבת הראש. אם היה זמן הייתי שואל אותה. לפי מה שהיא אומרת, אני לא מבין בכלל למה קיים החוק. אבל אין זמן, ואני חושב שצריך להתקדם בהתאם לעקרונות שנקבעו על ידך וגם על ידי ועדת שרים לחקיקה. להתקדם עם החוק, להגיע לקריאה הראשונה, ולקיים את הדיון הלאה. יש לנו גם פגרה ארוכה.
היו"ר עידית סילמן
¶
ברור. נבוא, נשב איתכם, כל חברי הוועדה, בגלל שזה דבר עמוק. ונשב איתכם על כל הניסוחים. יש לנו פגרה ארוכה של חודשיים.
היו"ר עידית סילמן
¶
בתוך החודשיים האלה, כמה שתרצו נגיע. ככל שתזמינו נבוא ונשב איתכם. איך שתרצו ננסח.
מיטל לוי גבאי
¶
החוק הזה - מה שהוא בא לפתור זה את הבעיה שקיימת היום. הוא בא להיכר במד"א כמוקד לאומי שמפעיל את שני הארגונים, בלי קשר להשתייכות הארגונית שלהם.
דנה נויפלד
¶
יושבת הראש, שנייה. אי אפשר. עם כל הכבוד. חברי כנסת בוודאי יכולים למנוע מאיתנו את זכות הדיבור - זה בסדר.
מיטל לוי גבאי
¶
החוק נותן את המעמד למוקד הלאומי, מכיר בו וקובע את הכללים והחבות של מד"א כמפעילי המוקד - מה הם צריכים לעשות על מנת להקפיץ, ללא קשר להשתייכות הארגונית, את הכוננים משני הארגונים.
מיטל לוי גבאי
¶
רגע, שנייה. תן לי לסיים. כמה משפטים ואני מסיימת. החוק קובע חובה על המוקד, איך צריך לנהל אותו, איך הוא צריך להיות מתפעל. יש חובות על משרד הבריאות, איך הוא אמור לפקח על זה, איך הוא אמור לבקר, איך זה אמור לפעול בצורה הטובה ביותר כדי למנוע את כל התקלות שקיימות היום. עכשיו, להכניס סעיף הזה, לכאורה קטן - יבוא נציג מארגון ויישב שם; הרי אתם יודעים שהפתח למריבה ותקלות בין הארגונים - זה רק יעורר את זה, על אחת כמה וכמה. בטח כשמושיבים אותם במוקד של מד"א, כשמי שאמור לתפעל את המוקד זה מד"א לפי הכללים והחבויות של מד"א. ומה אתה נותן בסוף לארגון איחוד הצלה? מה הוא יכול לעשות? רק לעורר שם ויכוחים וריבים?
מיטל לוי גבאי
¶
רגע, רגע, אני רק רוצה לסיים. אם המטרה היא להדק את הפיקוח, אז בבקשה - בואו נראה איפה אפשר. אבל להכניס נציג שיישב שם ומה הוא יעשה? באמת, מה היתרון שלו?
מיטל לוי גבאי
¶
זה נשמע לכם הגיוני, להכניס מישהו מארגון אחר? בתוך עמנו אנחנו חיים. אנחנו מבינים את האינטריגות.
היו"ר עידית סילמן
¶
לא, אנחנו לא מבינים את האינטריגות. אני רוצה להגיד לכם משהו: עם ישראל לא מבין את האינטריגות בהצלת חיים. עם ישראל מסתכל על זה וכולו בשוק. לדעתי, אני אומרת לכם, באמת, שאם כולם היו מקבלים את נוסח החוק הראשוני שאני הגשתי והיו זורמים איתו - מזמן היינו במקום אחר. אני אומרת לכם באמת, מכל הלב, כי יש כאן דברים שנוספים כל דיון: אני חושבת שאנחנו רק פוערים בורות עמוקים יותר, ורק קולטים כמה הדבר הזה הוא בעייתי יושב ויותר וכמה הוא מורכב. ובכל דיון, מי שחושב שהארגון שלו רק מקבל איזו יוקרה גדולה יותר, אני מצטערת - כולכם, ברשותכם, כי אתם אפשרתם כנראה פשלה אחת גדולה. אני באמת אומרת. הם מתעסקים בהצלת חיים ואנחנו צריכים לעזור להם. אתם בתור משרד צריכים להיות שם בשבילם ולראות איך אתם גורמים להם לנצח ולהיות הכי טובים. אני לא רוצה לשמוע את הדברים האלה כל היום. זה מה שהגדרתי מראש.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
האיש הזה אתמול העביר בקריאה שנייה ושלישית חוק אחד, ועוד שלוש טרומיות. תתייחסי אליו בכבוד.
היו"ר עידית סילמן
¶
נכון. מה זה תתייחסי? אני עזרתי לו. אבל עזוב, זה כמו שעזרנו לאחמד טיבי. עזוב, נו.
היו"ר עידית סילמן
¶
בדיוק. לא, כי כתבו שאני מעבירה הכי הרבה, וחוק שלי עדיין לא עבר. אבל עזבו, רגע. אבל אני כן רוצה להגיד לינון, בהתייחס לכותרות הבוקר, שייאמר לזכותו של ינון אזולאי: הוא רצה לנסות לעזור לנו גם להעביר את החוקים - את חוק הרב קוק של ניר אורבך, והוא ניסה גם להילחם על זה מול ההסכמות מול האופוזיציה, ולא צלח לו כי היו מפלגות שהתנגדו לזה בתוך האופוזיציה. אבל תודה על העזרה.
היו"ר עידית סילמן
¶
נכון. אנחנו עוזרים אחד לשני בהכל, קואליציה ואופוזיציה. זו לא בושה, אנחנו גאים בזה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אבל בסדר, אנחנו עוד נגיע להבנות בהרבה דברים, גברתי יושבת הראש.
מיטל, שמעתי את דברייך, ואני חושב שאולי פה זו בעצם הבעיה הגדולה של ההבנה בחוק. אנחנו הגשנו את החוק, כולנו - יושבת הראש, הרב גפני ואני הגשנו את החוק הזה. קודם כל, המטרה של כולנו שהצלת חיים תהיה מהירה ובאמת בצורה הכי טובה והכי יעילה לחולה. זה חייב להיות. אבל החוק בא מצורך. אנחנו לא יושבים ומביאים את החוקים בלי צורך, סתם כדי לעשות חוק. זה לא העניין. היה צורך, והצורך הגיע מהשטח. ראינו שהקריאות לא מגיעות. ואז בכל פעם שלחו אותנו לחוזר 2017, וזה מה ששאלתי בפעם שעברה ולא קיבלנו. אין לכם אפילו דוח ביקורת אחד מה קרה מחוזר 2017, ומה קרה עם המוקד הזה שהיה צריך להזניק את הכוננים. אין, וזה בסדר, עברנו את זה.
לי יש טענה למה לא ביקרתם את עצמכם, את מד"א, את איחוד הצלה, את כולם - למה לא ביקרתם. אבל אנחנו כבר אחרי זה, אנחנו חמש שנים אחרי. לכן, כשאנחנו באים ואומרים שהחוק הזה בעצם בא ומגדיר את איחוד המוקדים, ושמד"א הוא ארגון לאומי שנמצא היום בחוק, ואנחנו אומרים שהמוקד של מד"א, 101, הוא המוקד היחיד בחוק. מעולם מד"א לא קיבל הכרה בחוק כמוקד 101. אגב, זה גם מד"א אומרים את זה: באותו יום שזה עבר, הוציאו כותרות על ניצחון למד"א, ואני מסכים. קורה שאין ניצחון, לא למד"א ולא לאיחוד הצלה. אגב, כל מה שאני צריך זה ניצחון לחולה, ניצחון לאזרח.
עכשיו, כשאנחנו מגדירים את מד"א בחוק כ-101, אז אנחנו רוצים שגם מצד שני המוקד יהיה באמת מוקד שיתפעל את כולם, ושיהיה עם כולם בצורה הכי טובה. ואת אומרת - שמע, יש מריבות. עכשיו תגידי לי: וכשיושבים בממשלה, או בכל מקום אחר - תסתכלי בממשלה, תסתכלי במשרד שאת יושבת בו. את חושבת ששר הבריאות מסתדר עם שר האוצר? רק על המתמחים את יודעת מה קורה היום. כלומר, אין דבר כזה שמסתדרים.
אלא מה אנחנו עושים? אנחנו אומרים - תשמע, המטרה שלנו פה להגיע למקום הכי טוב שיש. ואנחנו רוצים, אנחנו בחוק שלנו רצינו שמוקדן של איחוד הצלה ישב במוקד של מד"א. ולמה? כי אני חושב שרק ככה אפשר להגיע גם לקירוב. אני חושב שרק ככה הבקרה שלכם תהיה טובה, ואני בטוח שאולי בהתחלה גם יהיו הרבה תלונות הדדיות. אני בטוח בזה. אני לא עושה את הכל ורוד שבהתחלה הכל יהיה בסדר. אבל משם, בסופו של דבר יבינו שיש מוקד אחד, יש מוקדנים שעובדים בשיתוף פעולה מכלל הארגונים, וזה לא צריך להפריע לכם כמשרד הבריאות. אמרתי: זה יכול להפריע למד"א. מד"א יכולים לטעון את זה, וזה בסדר וזו זכותם. זו זכותם לטעון את זה, ואני מבין גם את הטענה שלהם. זה לא שאני מתעלם מהטענה שלהם. הטענה שלהם היא טענה שיכולה להיות גם צודקת מבחינתם, וזה בסדר. אבל לא יכול להיות שאנחנו נתעלם, כשאנחנו באים ומכניסים בחוק את איחוד הצלה, ומצד שני אתה שם אותו בצד. אז למה שמת את איחוד הצלה בחוק אם את מתעלמת מהשורש של העניין, לשים נציג כמוקדן במוקד שלהם?
שאול אברמוביץ
¶
אבל זה נשמט מההצעה, והיום כבר אין בהצעה שום איחוד מוקדים ושום איסור על קיום מוקד אחר. זה הושמט.
היו"ר עידית סילמן
¶
ברור, כי הצעת החוק המקורית היא לאחד את שניהם ביחד בכלל לאחד. אתה צריך לקלוט לתוכך את כולם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אז אנחנו דיברנו על זה בתחילת השבוע, בדיון הראשון. העלינו את זה, אם אתה זוכר. העלינו את זה, ואמרנו שהדבר היחיד שיהיה במוקדים - בדיוק העלינו את זה בפעם שעברה. אמרנו - מוקד 101, וזה מה שאמרה היועצת המשפטית - היא אמרה שזה יהיה חופשי לאזרח ולא כמוקד נעול למנויים כמו שהיה בנטלי ויש בעזר מציון ובכל המקומות האלה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הבנתי. שנייה. אז אתה אומר - צריך לטפל בזה. אני לא אמרתי שלא ולא אמרתי שכן, אבל זה עלה בפעם שעברה ואמרנו שנטפל בזה כדי שזה לא ייצור לנו בעיה עם מוקד כמו של נטלי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ולכן אני אומר - אתה מעלה בעיה שאתה רוצה שנשמע אותה. העלינו אותה בפעם שעברה. היועצת המשפטית אמרה שהיא תיקח לבדוק את העניין הזה ולראות איזה נוסח יתאים לדבר הזה. אבל מפה ולהגיד - שמע, אנחנו מתעלמים לגמרי, שלא יהיה. אני אומר לך - 1221, גם היום בחוזר 2017 הוא לא אמור להיות מפורסם. נכון או לא? הוא לא מפורסם גם, אגב. הוא גם לא מפורסם.
היו"ר עידית סילמן
¶
מי שנתן למד"א ב-2017 את המנדט הבלעדי לנהל את זה ברמת המוקד, עם המשאב הלאומי של 101, זה משרד הבריאות.
היו"ר עידית סילמן
¶
אז אם משרד הבריאות נותן, אתם צריכים לפקח. לא ראינו מכם דוח אחד של שקיפות על כל הדבר הזה, פעם אחת. למה הנתונים לא מפורסמים לציבור בצורה שקופה?
היו"ר עידית סילמן
¶
את רוצה? בבקשה. את היועצת המשפטית? תוציאו לי בבקשה את דוח השקיפות שעשיתם על כל מד"א לאורך השנים. בואו נקבל את זה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
יושבת הראש, לפני שהיועצת המשפטית, אני מבקש לחזור עוד הפעם על העניין הזה. אנחנו לא רוצים לפגוע במד"א; להפך: מד"א משתדרג בחוק הזה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
מד"א משתדרג. הוא נהיה במעמד שהחוק קובע לגביו שהוא ארגון לאומי. אני רוצה שתדעו.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אבל אתה הגנת עליהם שהם יוכלו לדבר. תגן עלי שאני אוכל לדבר. אני רק רוצה להשלים את המשפט. רק להשלים, דקה.
עלי סלאלחה (מרצ)
¶
כל מי שיושב מולנו. אז אנחנו לא נתנו להם להגיד מילה או להשלים משפט. זה לא יכול להיות. כבוד חבר הכנסת גפני יחד עם החברים פה משתלטים על השיח פה. זה לא יפה, זה לא נאה, זה לא נעים.
קטיה קיל
¶
רגע, לא צריך להיזכר. שנייה. אני אתחיל דווקא מאיחוד הצלה: לאיחוד הצלה רשומים כרגע במד"א 5,099, ומספר הכוננים של מד"א הוא 10,000 ומשהו.
היו"ר עידית סילמן
¶
רגע, קטיה, אנחנו נתנו לכם משימה לפני יומיים כשהייתם כאן. דיברנו על זה שאתם בודקים את הנתונים.
קטיה קיל
¶
לא, אני יודעת. אני אסביר לך. קודם כל, פשוט לא אני הייתי מטפלת בזה לפני. אז אני הלכתי וביררתי איך זה היה, ובכל פעם היו מעבירים רשימה למשרד.
היו"ר עידית סילמן
¶
וגם יאיר שטיפל לפני כן לא ידע ממש להגיד לי. כשהיינו אז במד"א הוא אמר שזה על כרעי תרנגולת, הדיווחים. לכן אנחנו עושים סדר.
קריאה
¶
הוא לא פה להתייחס לזה, אבל לדעתי זה לא מה שהוא אמר, וזה לא ראוי לדבר ככה על בן אדם שלא נמצא כאן.
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר. לנו הוא אמר שהוא לא ידע את הנתונים עד הסוף. עוד הפעם, לא משנה, בואו. הכל יש גם בפרוטוקולים. לכן אני אומרת שבשביל זה אנחנו עושים פיקוח ובקרה.
קטיה קיל
¶
יושבת ראש הוועדה, השאלה היא אם עושים היום פיקוח ובקרה, או שהגענו לדון בסעיפים לגופו של עניין ולהתקדם עם החקיקה.
דנה נויפלד
¶
אבל אני אומרת לך - כרגע, ההצעה כמו שהיא כבר לא מדברת על איחוד של מוקדים. היא מדברת על הענקת מעמד למוקד של מד"א, וההבנה שלי של מה שהוועדה מבקשת לעשות זה להגביר את הפיקוח על ידי משרד הבריאות ושהוא יהיה יעיל יותר. זה מה שאני מבינה. אני לא מצליחה להבין איך להכניס נציג של גוף שהוא גוף שאנחנו עדים פה ליחסים בין הגופים - איך זה מסייע להגברת הפיקוח של משרד הבריאות? כי כל הדברים שאת מעלה עכשיו, חברת הכנסת - את דנה בפיקוח של משרד הבריאות. כולנו מסכימים שצריך להגביר את הפיקוח.
מיטל לוי גבאי
¶
ההצעה לא מאחדת את המוקדים ואומרת - תתפעלו ביחד. היא לוקחת את מוקד מד"א, קובעת אותו כמוקד לאומי, מטילה עליו מלא חובות במסגרת החוק: איך לתפעל, מה לעשות, איך להיות אחראי על המערכת. ובסוף רוצים לקחת נציג מאיחוד הצלה ולהושיב אותו שם, ומה הוא יעשה?
מיטל לוי גבאי
¶
אבל מה מפקח? אז אנחנו מפקחים. אנחנו מפקחים, משרד הבריאות. אתם רוצים לקחת את הארגון היריב, אני יכולה להגיד את זה ככה, להכניס אותו לשם, ידיו כבולות כי הוא לא אחראי על המערכת, הוא לא אחראי על ההקפצה, לא אחראי לכלום מכוח החוק - והוא יישב שם. מה הוא יעשה שם?
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
גברתי יושבת הראש, אני רוצה להגיד לך שזה נושא חדש ואסור להצביע על זה היום.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
לא, את זה אל תגידי, כי את רק מבזה אותי כאן, רק תוקפת אותי כאן. את רק עושה דברים - אני לא רוצה להגיד, על המילה שקיפות ועל דברים אחרים. הניהול כאן זה למטה מכל ביקורת. אומר לך את זה חבר הכנסת ליצמן לפרוטוקול. למטה מכל ביקורת.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אני מבקש ממך לא לפרט. אבל אני רוצה זכות דיבור. גפני, אני מחכה יותר ממך, למרות שאתה יותר ותיק ממני ב-11 שנים. תמשיך אתה ואני אחריך.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
לא, לא לגביך. אני רוצה לדעת לגבי משרד הבריאות. אני לא מבין את כל התהליך הזה. בא השר, כשזה הובא למליאת הכנסת וקבע את התנאים בוועדת שרים לחקיקה. לי היה קשה לבלוע את זה. תכף אני אומר למה אני התכוונתי. אבל אמרה לי יושבת הראש שצריך להגיע להסכמה, והסכמתי לקבל את התנאים של ועדת השרים לחקיקה, כאשר החוק דיבר על איחוד המוקדים. לעשות את זה יחד, בגלל הבעיות שהיו במשך כל השנים. להכניס את הזה. ואנחנו מדברים על ארגון אחד, שלארגון הזה יש מתנדבים בסדרי גודל מאוד גדולים. אני לא יודע עוד את המספרים - אני לא מבין למה יושבת הראש עוד לא קיבלה את המספרים, כמה כוננים יש במד"א וכמה כוננים יש באיחוד הצלה - שנדע את הפרופורציות, על מה אנחנו מדברים. מדובר על פרופורציות מאוד מעניינות אם אתם תביאו את הנתונים המדויקים.
עכשיו, אמרנו אחד מהשניים
¶
או למנוע את המריבות האלה, או את מניעת ההודעות לכוננים - להודיע להם: יש ברחובות אירוע של תאונת דרכים ומי שהכי קרוב לשם, שיגיע. זה נמנע מחלק גדול מהמתנדבים, שהם שייכים לאיחוד הצלה. אז אמרנו אחד מהשניים: או שמשרד הבריאות לוקח את התפעול של העניין הזה, ואם הוא לא לוקח את התפעול אז צריך להכניס מישהו ממד"א שיישב, שידע להעביר פרטים. שידע, שהוא לא יהיה בן חורג.
עכשיו אתם באים ואתם אומרים ככה: אנחנו משרד הבריאות עושים פיקוח ובקרה - מה שאתם לא עושים בכלל. שום פיקוח ובקרה, מאז חוזר המנכ"ל ב-2017 מה עשיתם? תגידו.
היו"ר עידית סילמן
¶
נכון. את מד"א אני מבינה, את איחוד הצלה אני מבינה. מי שאני לא מבינה זה את משרד הבריאות. אמיתי. לא הצליחו לפקח בצורה ראויה מ-2017, הם לא יודעים כמה אירועי כונן היו נגיד השבוע, אם היו אירועי כונן. וזה בסדר, זה בסדר כי אתם סומכים על ארגון מעולה, וזה המזל שלכם.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני אומר להם: אני רוצה שמד"א יהיה עם כל המעמד שלו בחוק - חוק שאני גם חתום עליו. אני רוצה את זה. אני לא בא ואני אומר בדיעבד. אם אתן אומרות שלא יהיה, לא תפעול של משרד הבריאות - התפעול יהיה של מד"א, והממונה יהיה של מד"א והוא לא צריך אפילו אישור שלכם, ואתם מתנגדים גם לזה - אם אתם אומרים שלא להכניס שיהיה שם מוקדן עם כל המוקדנים של מד"א, שיהיה מוקדן אחד או כמה של איחוד הצלה, שהוא מפעיל אלפי מתנדבים, שהוא לא ידע להעביר את זה - אז למה אתם עושים צחוק מאיתנו? אז תגידו: אנחנו מתנגדים לחוק. זה הרבה יותר נכון מאשר אתם תתחילו לעשות איתנו פה כל מיני סיבובים. לא זה, לא זה, ולא זה - בסדר, אז בשביל מה איחוד הצלה נמצא בחוק? מד"א צודק שאסור להכניס את איחוד הצלה בחוק. אתם לוקחים חלק גדול מהמתנדבים וזורקים אותם החוצה. אז תגידו את זה. זו עמדת השר?
שחר כהן
¶
יש איחוד מוקדים, ויש מוקד מאחד. משרד הבריאות, שצריך לאסדר את האירוע המורכב הזה רוצה מוקד מאחד.
היו"ר עידית סילמן
¶
למה יריבים? למה אתם קוראים להם יריבים? לא, שחר, את לא תקראי להם יריבים פה בוועדה. אני אוהבת אותך ואני מעריכה אותך, אל תקראי להם יריבים. כל מי שבאיחוד הצלה כמעט הוא בוגר מד"א. אל תקראי להם יריבים. הם עובדים יפה.
היו"ר עידית סילמן
¶
אם אתם הייתם עושים את העבודה שלכם קצת יותר לעומק הם גם לא היו מגיעים למצב הזה. הם היו עובדים מההתחלה.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
שחר, ינון, זה התור שלי עכשיו. רבותיי, במקור מטרת החוק הייתה לאחד מוקד אחד, להכניס את כולם.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
להפחית מכוחו של זה, להעלות את כוחו של זה, לשלב כוחות בין שני גופים - תפסיקי לייפות את התמונה - מתחרים, עם תגרות, עם סכסוכים. אגב, כל אחד לבדו עושה עבודה מצוינת. עבודה אנושית מהמדרגה הראשונה. גם מד"א וגם איחוד הצלה. אני מקבל דיווחים על שניהם מהציבור שלי: הם עושים עבודה טובה. אבל החוק, כפי שהתקבל באמצעות פשרה עם משרד הבריאות - איך כולנו הצבענו בעד החוק בסוף, למרות שהיינו עם חילוקי דעות? לראשונה אני בחילוקי דעות עם גפני, אגב.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
חוק הסדרת עיסוק במקצועות רפואיים - האיש הזה העביר לי אותו, כשהוא היה סגן שר. תקשיב טוב. עכשיו, אחרי שהייתה פשרה והמטרה הראשונית של החוק לא הושגה, כי משרד הבריאות לא הסכים, ואחרים, חברי כנסת, לא הסכימו - באים עכשיו לעקוף את הפשרה וכאילו לנסות לחזור בחזרה למטרה הראשונית של החוק שמשרד הבריאות לא קיבל. עכשיו אני אגיד את זה בצורה פוליטית לאנשים פוליטיים שיבינו את זה: לשים את שניהם ביחד זה כמו לשים אתכם בימינה עם הציונות הדתית באותו חדר כל השנה.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אפשר לתת כל מיני מגבלות. צריך למצוא דרך לא לבלום את האנשים הטובים האלה. צריך למצוא דרך. אבל אי אפשר להקריס את המוקד השני.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אני יכול להסכים איתך ששניהם עושים עבודה נשגבת של עזרה וסיוע. כל הכבוד לשניהם. אוקי?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
גברתי יושבת הראש, אם מקבלים את מה שמשרד הבריאות אומר, אני מבחינתי - למשוך את החוק. הבלגאן ימשיך ובסוף הכוח הזה יגיע בכוח, הוא יגיע לבג"צים ובסוף זה יגיע כחוק ובג"צ.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כי הם בעצמם אומרים שיש בלגאן. אם משרד הבריאות אומר שיש בלגאן והוא לא רוצה לסדר את הבלגאן - תני לו, שימשיך להתמודד עם הבלגאן.
שי סומך
¶
מעבר לדברים שאמר משרד הבריאות, נוסח ההוראה מעורר עוד שני קשיים שאני רוצה לציין אותם, שמשרד הבריאות גם התייחס לחלקם. לכאורה ניתנת כאן סמכות בקרה לגוף פרטי.
שי סומך
¶
שנייה, ברשותך. מי שאמור לבקר ולפקח זה משרד הבריאות, הרגולטור. הגוף האחר, הגוף הפרטי, יכול להתלונן כמה שהוא רוצה ומשרד הבריאות יהיה חייב לברר. הוא לא הגוף המפקח.
היו"ר עידית סילמן
¶
תראה, הצעת החוק הייתה, וגם בוועדת השרים כתוב, שצריך לעשות כאן מנגנוני תיאום וסנכרון בין הגופים. זה מנגנון התיאום והסנכרון. לכן זה כתוב. זה תיאום. אחמד טיבי, כתוב את זה בוועדת שרים: מנגנוני תיאום וסנכרון בין הגופים. אז זה מנגנון התיאום והסנכרון. אם אתה מכיר מנגנון תיאום וסנכרון אחר בין הגופים - תציע אותו.
היו"ר עידית סילמן
¶
מה זה? אני אגיד לך מה זה. יש לאיחוד הצלה גם כוננים. אז הם מופעלים תחת 101. אז הם אחראים עליהם ברמה הביטוחית, אז הם מתאמים. הם מוודאים, הם יושבים שם ומדווחים מה קורה עם הכוננים שלהם. הם יודעים מה קורה איתם.
דנה נויפלד
¶
איך זה יעשה? תקראו את הסעיף עוד פעם, ואני מקריאה את הסעיף. יכול להיות שאתם מתכוונים למשהו אחר, אבל כרגע הנוסח אומר: ארגון המנוי בתוספת - - -
נעה בן שבת
¶
בסדר, אבל שי האיר נקודה חשובה. הוא אומר - בקרה, זה נשמע כאילו שזו בקרה של הארגון הזה על הארגון האחר. זו לא הייתה הכוונה. זה נכון, אפשר להוריד את המילה הזו.
נעה בן שבת
¶
השאלה בכלל אם פעילות ההזנקה נשמע כאילו שממש, הוא כאילו מתאם עכשיו את ההזנקה המיידית. לא לזה הייתה הכוונה.
היו"ר עידית סילמן
¶
חברים, זה הנוסח. התמונה ממש פשוטה. יש כאן תיאום. תיאום. רואים איפה הכוננים שלהם נמצאים ולאן הם הולכים.
דנה נויפלד
¶
זה ממש להכשיל את כל המהלך שאתם מבקשים לעשות. אם אתם רוצים לתת סמכויות בקרה ופיקוח, אז תנו אותן למי שאמור לפקח.
מיטל לוי גבאי
¶
לא נכון, כל החוק מדבר על זה. אי אפשר להגיד שאנחנו לא רוצים. אבל להשתיל אותם שם, לתת איזה - - -
משה טייטלבוים
¶
סליחה. גברתי יושבת הראש, אנחנו ראינו את הבלוף הזה עם ה-20 ארגוני הצלה, ששלחו פה מכתבים אחד אחרי השני לוועדה שהם לא קשורים למד"א.
שאול אברמוביץ
¶
אי אפשר שלא נותנים לנו להשחיל משפט. אנחנו מכבדים, באים לדבר ולא נותנים לנו להגיד פה כלום.
שי סומך
¶
אני חוזר על הדברים: לפי הנוסח לכאורה מדובר כאן בניהול משותף של פעילות ההזנקה. אני לא מבין מה זה כשמדובר בפעילות חירומית שאמורה להיות על ידי גורם אחד שהוא מחליט, לפעמים בתוך כמה שניות, מה לעשות. לא מבין איך אפשר לתאם אותה. אני לא מבין פשוט מה המשמעות של הסעיף הזה, והוא נראה לי מאוד-מאוד בעייתי.
שאול אברמוביץ
¶
ברשותכם עוד מילה. החוק לא מתייחס בכלל למי יכול להיות ארגון עזר כזה. רק אחד שהכיר בו המנהל? רק בדיון הקודם דובר על זה שגם אמבולנסים פרטיים יכולים להיות ארגון עזר. אמר פה מנכ"ל איחוד אמבולנסים ויושב ראש סניף איחוד הצלה בבני ברק, למען הדיוק נגיד את זה גם כן - - -
שאול אברמוביץ
¶
חשוב שזה ייאמר גם לפרוטוקול, גברתי. הוא אמר שיש 150 חברות פרטיות. הן כולן ישבו במוקד אם יוכרו כארגון עזר? הרי כל אחד יכול להיות ארגון עזר לפי החוק. כולם ישבו במוקד?
שאול אברמוביץ
¶
אבל אין סיבה לא להזניק אותם, וברגע שניתן להזניק אותם, גברתי, אז הם גם יכולים לשבת במוקד? זה הזוי.
דנה נויפלד
¶
מה זאת אומרת לשיקול דעת השר? אם יש אחד אז איך אפשר להגיד לא על השני? מה זאת אומרת, נעה? איזה שיקול דעת יש לו?
משה טייטלבוים
¶
אז אולי בשביל לפתור את הבעיה שאתה מציע אנחנו ניכנס כארגון עזר, ואז זה יהיה אנחנו ומד"א. החוק הזה יהיה אנחנו ומד"א.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
תודה. גברתי יושבת הראש, א' אני מאוד אוהבת את איך שאת מובילה את הדיון, את הקו שאת מובילה. אני אסכים שלא היה פיקוח ובקרה של משרד הבריאות עד עכשיו, והעובדה שאנחנו עכשיו מתכנסים ומדברים מובילה לזה שאתם עושים צעד ולוקחים את הפיקוח בידיכם, ותקחו את הפיקוח, הניהול, הרישום והבקרה על כוחות ההצלה וכוחות החירום שפועלים במדינת ישראל.
יש שני גופים שעוסקים בהצלת חיים, שעכשיו אנחנו כבר בדיון החמישי כאן דנים על זה. אני מסכימה שלא נכון להושיב נציג של ארגון אחד בתוך ארגון שני. אני מאוד מעריכה את איחוד הצלה; מאוד. אבל אני חושבת שהפיתרון אמור להיות טכנולוגי, ולא להוסיף פיזית בן אדם, נציג, כמפקח. כמפקח יש לנו את משרד הבריאות, והם מסכימים וייקחו את האחריות בידיהם. זה מה שלא היה קודם, אבל הם יעשו את זה ואנחנו כוועדת הבריאות נפקח על זה.
הפיתרון הוא בטכנולוגיה. למשל, בתשתית מד"א. אני אביא שוב דוגמה של גט טקסי: זו אפליקציה, מערכת שמחוברים אליה כמה חברות וכמה עצמאים. הם רואים את הקריאה ואחר כך מדווחים מה הם עושים עם הקריאה - אם לקחו את הלקוח ומה הם עושים, וסוגרים את הקריאה. ככה כל קריאה לחירום והצלת חיים צריכה להגיע למערכת אחידה ויחידה. נכון שמד"א ינהל אותה, אבל אתם צריכים בשקיפות להעביר כל קריאה לכל הכוננים של כל החברות.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
זה לא קרה בגלל שלא היה פיקוח ולא הייתה שקיפות. עכשיו השיטות השתנו והטכנולוגיות השתנו ואפשר לפקח.
משה טייטלבוים
¶
לא, גברתי, אנחנו מדברים על אתמול בבאר שבע ועל שלשום ברחובות. לא השתנה שום דבר. לא מועברות מרבית הקריאות.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
אתה יכול לפרט איפה ברחובות ובבאר שבע? אולי תפרט כאן. למה אתה סתם אומר סיפורים? סיפורי סבתא. למה לא אמרת אילת?
משה טייטלבוים
¶
אתם בחיים לא מצאתם מקרה אחד שפישלתם. בחיים לא. בחיים לא הודיתם על מקרה אחד. מילא אם היית בא ואומר שמצאת מקרה אחד.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
נכון, כי לא היה פיקוח ובקרה של משרד הבריאות. עכשיו משרד הבריאות כן ייכנס כגוף מפקח וכן יבדקו יותר.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
צריכה להיות שקיפות גם בטכנולוגיה וגם ברישום כוננים. באמת מה שיעשה משרד הבריאות, ואנחנו נפקח על מה שעושה משרד הבריאות.
שחר כהן
¶
יושבת ראש הוועדה, אנחנו מגדירים לאורך כל הדרך פיתרון באמצעות בעיה. בואו נסיר את הבעיה. הבעיה היא להושיב - - -
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
סליחה, שחר, אני לא סיימתי. הבעיה כאן שאיך יסגרו את האירוע ואיפה יהיה דיווח וסגירת כל קריאה והזנקה. מי יבצע אחר כך את הפינוי בפועל, למרות שבהצעת החוק שלכם רשום שלגבי פינוי תהיה הצעת חוק נוספת.
היו"ר עידית סילמן
¶
היום אנחנו ביום חמישי. בואו ניקח רגע את יום שלישי בשבוע. אני מבקשת - מד"א, יש לכם את כל הדיווחים על האירועים שהיו לכם ביום שלישי?
היו"ר עידית סילמן
¶
אוקי. טוב, תכף נדבר על זה. אנחנו נצא רגע להפסקה. אני קצת בהלם שאנחנו רוצים להציל חיים ואנשים, אבל בדרך כולם מנסים לתקוע מקלות בגלגלים. אם מישהו רוצה כאן בן אדם מת או תינוק על מצפונו - מה אני אגיד לכם. צריך לא לסבך אלא לפשט. בואו נצא להפסקה של רבע שעה ונחזור.
(הישיבה נפסקה בשעה 11:41 ונתחדשה בשעה 12:44.)
נעה בן שבת
¶
אז אנחנו משאירים את הסעיף הזה להכרעה במועד אחר, ועכשיו אני מקריאה את סעיף קטן (ג):
(ג) המוקד יאויש במוקדנים שהם רופאים, אחיות, חובשי רפואת חירום או פרמדיקים, שעברו הכשרה בתחומי שירות וזיהוי אירועי חירום וצרכי טיפול רפואי ראשוני; תכנית ההכשרה והיקפה יאושרו בידי המנהל.
אנחנו קיבלנו הערה ממשרד הבריאות שאמר שהוא מתנגד לאישור תוכנית ההכשרה והיקפה בידי המנהל.
מיטל לוי גבאי
¶
זה לא שלא מעניין; אין לנו שום ידע או יתרון בהכשרת כוננים. מד"א עושה את זה, הם יודעים איך להכשיר. מה יש לנו לאשר ואילו תנאים נקבע? עוד פעם: יש לכם כללים מסוימים שרוצים להיצמד אליהם - אז בואו תגידו ונקבע את זה כאן.
מיטל לוי גבאי
¶
למוקדנים לא. הנה, אנשי המקצוע, אתם יודעים לקבוע למוקדנים? זה לא רופא, זה לא חובש, זה לא מקצוע בריאות. זה מוקדן. יש פה היבטים שירותיים. כל מיני דברים שחשובים. אני בטוחה שמד"א כמנהל המוקד יודע מה חשוב בהפעלת מוקדנים כדי לקבוע תנאי כשירות.
היו"ר עידית סילמן
¶
כן. האמת שאני סומכת על מד"א ואיחוד הצלה שהם יודעים את מי הם שמים כמוקדנים ומי עונה לאנשים בטלפון.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: (ד) לממונה על מוקד החירום הרפואי הלאומי תהיה אפשרות כניסה בכל עת לכל מתקני המוקד ושטחיו, וכן תהיה לו גישה לצפייה בכל עת בפעילות המוקד, בנתוני המוקד ובפעולת המערכת הטכנולוגית, ובמידע הנוגע לקריאות להזנקות ולפעילות המערכת הטכנולוגית, לשם בחינת התאמתה לצרכים הנובעים מהוראות לפי חוק זה.
יש פה, לא תפקיד כמו שראינו קודם, אלא אפשרות, סמכות להיכנס גם למתקנים של המוקד, אבל גם לצפות בכל עת בפעילות של המוקד ובנתוני המוקד כפי שעולים מתוך המערכת הטכנולוגית. אז קיבלנו הערה שמשרד הבריאות מתנגד לתת גישה לצפייה בכל עת.
מיטל לוי גבאי
¶
עוד פעם: אנחנו כל הזמן ניסינו לדייק את קו הגבול בין להפוך ממפקח ומבקר לגוף מקביל שמנהל או שמתפעל.
מיטל לוי גבאי
¶
לא, לא. אפשרות צפייה 24/7 - זה לא רק לתת לי אפשרות; זו הציפייה שאני אצפה. אין גוף שמאפשרים לו ולא מצפים גם שהוא יעשה את זה.
מיטל לוי גבאי
¶
אפשר להגיד: לממונה על המוקד תהיה אפשרות כניסה בכל עת למתקני המוקד ושטחיו, לרבות אפשרות לצפייה בנתונים.
נעה בן שבת
¶
לא, אבל הכוונה היא לא צפייה כשהוא נמצא במתקני המוקד. הכוונה היא שהוא יכול לצפות גם אם הוא נמצא במקום אחר, לצפות בנתוני המוקד.
מיטל לוי גבאי
¶
לממונה על מוקד החירום הרפואי תהיה אפשרות כניסה בכל עת לכל מתקני המוקד ושטחיו, לרבות אפשרות לצפייה בנתוני המוקד.
נעה בן שבת
¶
בדיוק זה העניין. כי אם לא, אני יכולה לצפות בו רק כשאני נכנסת למתקני המוקד, ואז אני לא יכולה לראות אותו במקום אחר.
משה טייטלבוים
¶
למה? כי אתם מפקחים. אם אנחנו לא שם ואתם גם לא מפקחים, אז מה נשאר מהחוק הזה? רבותיי. מה נשאר מהחוק הזה? אתם גם לא מפקחים ואנחנו גם לא שם.
מיטל לוי גבאי
¶
בדיוק, זה מה שאנחנו רוצים: רגולציה. זה לא רגולציה; זה להפוך אותנו למתפעלים של המערכת.
דנה נויפלד
¶
לא עושים פיקוח און-ליין 24 שעות ביממה. זה לא פיקוח כשעושים את זה 24 שעות ביממה. סמכות הפיקוח מאפשרת שאם צריך אפשר לבוא, ואין לנו גישה ישירה לנתונים.
דנה נויפלד
¶
זה לא ניטור של המערכת. מה שכתוב כאן בעצם זה ממש ניטור של המערכת. אנחנו לא אמורים לעשות את זה כרגולטור.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
אנחנו נמצאים במאה ה-21. אפשר לעשות בקרה על ידי טכנולוגיות. לא צריך דאשבורד. אפשר פשוט לבדוק איך בנויה התוכנה, ולבדוק שהתוכנה באמת שולחת קריאות בו זמנית.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
לא, כי אף אחד לא ביקר את זה. משרד הבריאות אי פעם שלח אליכם איש תוכנה שבדק איך היא עובדת?
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
אבל בפועל זה לא בסדר. אז משרד הבריאות, איך אתם מסבירים את זה? מה בדק האיש שלכם? תלוי מה הראו לו. מה בדק איש הביקורת שלכם? הוא בדק בכלל איך זה בנוי, שיש היגיון, או שהוא בדק שבאמת הקריאה מגיעה לכל הכוננים, גם של איחוד הצלה וגם של מד"א?
שאול אברמוביץ
¶
כן, גברתי, הוא בדק הכל. ישבו על הקוד של המערכת אנשי תוכנה במשך זמן ממושך, בדקו את האלגוריתם ובדקו מקרים לדוגמה.
שאול אברמוביץ
¶
גברתי, אני לא חושב שהתקלות הן במערכת. התקלות הן בחיבור, אם אנשים כן מורידים את האפליקציה או לא מורידים את האפליקציה. לא באיך שהקוד עובד. המערכת הזאת מזניקה גם אמבולנסים וגם דברים נוספים. הכיבוי רכש לאחרונה את המערכת הזאת ומשתמש בה גם. המערכת הזאת עובדת, ועובדת טוב. יש בעיות את מי מאשרים - - -
משה טייטלבוים
¶
לא נכון. איך יכול להיות, הרי הזכירו פה בדיון הקודם בכנסת שיש אנשים שעכשיו יושבים פה עכשיו ויכולים לקבל מקרה ברחובות.
שאול אברמוביץ
¶
גם למקרה הזה התייחסנו. אם בן אדם החליט שהוא מקבע את מיקומו ברחובות, ברור שהוא ימשיך להיות מוזנק ברחובות. זה היה המקרה.
שאול אברמוביץ
¶
אבל אנחנו הרי לא נסכים. בסוף היה צוות מקצועי שבדק. ישב, אני חושב שמעל חודש ימים ובדק את הקוד של המערכת לפרטי פרטים והוציא דוח מסכם, אם אני זוכר נכון ב-2019. אפשר להציג אותו לחברי הוועדה.
משה טייטלבוים
¶
המבחן הוא בסוף בשטח, לא רק במערכות מידע. אני אמרתי קודם: כשעושים לחולה שעובר אירוע לבבי אק"ג, אם הגיעו כמה דקות לאחר האירוע - יכול להיות שהאק"ג נראה תקין, הכל בסדר. אבל בסופו של דבר המבחן הוא באמת בבדיקות דם, ואז רואים את ההיסטוריה של אותו התקף לב. לכן אני אומר: הגיע צוות בקרה של משרד הבריאות. על פניו הכל היה נראה בסדר, הכל נראה תקין. בשטח אנחנו מרגישים יום-יום שאין מידע. אז לכן אני אומר: אי אפשר רק לבחון אלגוריתמים. צריך לבדוק בשטח מה קורה. אם אנחנו בכל יום מוצפים בעשרות קריאות כאלה - וקטיה, יש לך כרגע במייל מספר. אני קיבלתי עכשיו ממערכות המידע אצלנו מספר של הרבה מאוד פניות פתוחות. איך יכול להיות שהפניות האלה קורות? אחרת לא היינו יושבים פה, רבותיי. הזמן שלנו יקר.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
גברתי יושבת הראש, אני רוצה להציע הצעת יעילות. הרי לא נוכל לשבת פה כל היום. אני מבקש אם אפשר להקריא, וכל אחד שיש הערה - מד"א, איחוד הצלה או אחד מחברי הכנסת - שיגיד את ההערה הזאת. בסוף הדיון אנחנו ניקח את כל הבעיות האלה ואז נתחיל להתמקד בהן.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני הצעתי שיקריאו, בגלל שזה חוק גדול. שיקריאו את זה, וכל אחד שיש לו הערה על סעיף - - -
משה גפני (יהדות התורה)
¶
לא, אמרתי. יש סעיפים שאין עליהם ויכוח. אם יש ויכוח, שכל אחד יגיד את ההערה שלו - איחוד הצלה יגיד את ההערה שלו.
סימן א'
¶
מרשם הכוננים
מרשם הכוננים
5.
(א) הממונה על מוקד החירום הרפואי הלאומי ינהל מרשם שבו ירשום את מי שמתקיימים בו כל אלה ככוננים הכשירים להזנקה בידי המוקד, לפי הסיווג המקצועי שבפסקה (1):
(1) הוא אחד מאלה: רופא, פרמדיק, אחות מוסמכת או אחות מעשית, חובש רפואת חירום;
(2) הוא עומד בתנאי ההכשרה והניסיון שהמנהל הורה עליהם לעניין כוננים;
(3) הוא משתייך לארגון עזר למתן טיפול רפואי ראשוני;
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
מה הכוונה כאן? לא נדון על הבעיות? רק סתם להקריא ולהגיד את החוק? מה המטרה כאן?
נעה בן שבת
¶
אז אני לא אקריא. אז אדוני, אני לא אקריא. אז אני אגיד: שעומד בתנאי ההכשרה והניסיון. לפי מה שאנחנו הבנו, כיום נדרש על ידי משרד הבריאות ריענון הכשרה פעם בשנתיים. השאלה הייתה האם העדכון שצריך כתנאי לרישום במרשם ייבדק על ידי משרד הבריאות, או על ידי הארגונים שאו יצהירו או ידווחו על זה למשרד. זאת השאלה, כי כרגע אנחנו מכניסים לתוך המרשם גם את מד"א וגם את איחוד הצלה. כיום משרד הבריאות עוקב רק אחרי הכוננים של איחוד הצלה, והמרשם של מד"א מתנהל במד"א. וזאת השאלה.
שאול אברמוביץ
¶
סליחה, עם כל הכבוד, יש את מד"א. הוא תאגיד סטטוטורי שהוקם על פי חוק. יש לו סמכויות על פי חוק, יש לו חובות על פי חוק. הוא מכשיר את אנשיו, הוא אחראי לפקח עליהם. זו לא עוד עמותה, עם כל הכבוד. יש פה גוף ציבורי ואנחנו יכולים גם לעמוד מאחורי כל ביקורת של משרד הבריאות. אנחנו לא מסתתרים ולא מפחדים ממנה. אבל אי אפשר לפגוע בעצמאות של מד"א וביכולת שלו לנהל. צריך לזכור שהכונן, בסוף, הוא רק נדבך אחד משרשרת מאוד גדולה.
שאול אברמוביץ
¶
אז אני אומר: בסוף לא סביר שמד"א יכשיר את החובשים שלו, יכשיר את הפרמדיקים שלו, ייתן להם לטפל בניידות טיפול נמרץ ולהגיע למקרים הכי חשובים, אבל ככונן - לא, ככונן אתה לא יכול לעשות. לעשות החייאה כשזה המקצוע שלך - - -
נעה בן שבת
¶
זו לא השאלה. זה לגבי הסעיף הקודם. כרגע השאלה היא הכשרות הרענון הבאות. אנחנו דיברנו בדיון הקודם, ולפי מה שהבנתי הכיוון היה שהמרשם כולל גם את מד"א וגם את איחוד הצלה. השאלה כרגע היא הכשרות הרענון.
נעה בן שבת
¶
כן, זה כן חל. אנחנו הקראנו והיה לנו גם דיון קודם, אדוני. היה לנו גם דיון קודם ובדיון הקודם קראנו את החלקים הקודמים בהצעת החוק.
שאול אברמוביץ
¶
אין לנו בעיה שאנשינו יהיו במרשם. אנחנו חושבים שלא צריך אישור ולעבור את כל התהליך הזה, כי מד"א גם בודק להם רישום פלילי וכבר עושה את התהליך הזה.
שאול אברמוביץ
¶
בסדר, אני מקווה שאת הבדיקות לגבי איחוד הצלה, מרשם פלילי וכאלה שמד"א עושים, ייעשה גם שם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא, הוא לא היה פרמדיק בכלל. הוא היה כנראה מתחזה אצל שניכם, מה אתה רוצה, שאולי? כנראה שהוא היה מתחזה אצל שניכם אם שניכם לא הכרתם.
היו"ר עידית סילמן
¶
טוב, אנחנו מתקדמים. השר ליצמן, בתקופתך, כמה פעמים כשר עשית ביקורת על מד"א? סתם שנדע.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
כי אין. הם לא שמעו עלי גם כן. את לא שאלת אותי אף פעם למה אני מתנגד לאיחוד הצלה?
היו"ר עידית סילמן
¶
אם אתה רוצה לדבר על זה אתה יכול לפתוח את זה ולדבר על זה. נקשיב לך. טוב, אתה לא רוצה - לא צריך. אם תרצה אז בכיף.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
הם טוענים שהם עושים ביקורת לעצמם, כן? כמו מד"א. ואתם בדקתם את מד"א? בדקתם. את זה אני יודע.
קטיה קיל
¶
רגע. הם בעצם מעבירים רשימה ומעדכנים את כל מה שצריך, כל מה שקשור לרענונים, קורסים והשתלמויות.
קטיה קיל
¶
אני כן רוצה להגיד על מה שמשה אמר שכל תלונה שמגיעה אלינו נבדקת, ואנחנו בודקים את זה משני הכיוונים.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
אמרת על מה שהגיע אליכם. שאלתי אתכם אם אתם יודעים את כל הפרטים שקורה בשני הארגונים.
קטיה קיל
¶
אבל מגיע אלי מספיק, אני מבטיחה. המון דברים מגיעים אלינו וכל דבר שמגיע נבדק. אנחנו גם שולחים תמיד מייל עם שאלות נוספות כדי להבין את כל פרטי האירוע, ואני גם עדיין מחכה שיענו לי מכל הארגונים. אז כולם - אנחנו עדיין בודקים את כל הדברים באופן קבוע.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
יש לכם בדיקות תקופתיות? תוכנית ביקורת? כמו שיש למשל תוכנית הדרכות לכל ארגון, אז גם צריכה להיות תוכנית ביקורות תקופתיות.
שאול אברמוביץ
¶
לא, לא. אתה תצטט את מה שנועם יפרח אמר במדויק: מד"א כפוף לביקורת המדינה בחוק מד"א, ואני חושב שכל מי שהולך לתת שירות רפואה ציבורי צריך להיות מפוקח על ידי מבקר המדינה.
אליעזר יפה
¶
נכון, נכון, ואגב, גם דוח המבקר של 2020 על ארגונים סטטוטוריים - גם הוא צריך להיות מונח פה.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
למה אני מרגיש - אני צריך על זה שתי ישיבות, להסביר לך למה אני מרגיש מקופח ממה שאת עושה. ואם את רוצה לשאול על אחמד טיבי כשיגיע, הוא יגיד לך בדיוק מה שעשית לו כשהוא שיבח אותי פעם אחת כאן בוועדה. אז אני אספר אחר כך מה, למה אני צריך לשתף פה - למה הפסקתי לבוא לוועדה כאן? למה? לפי הניהול שלכם.
היו"ר עידית סילמן
¶
טוב, בסדר. אתה יכול גם לנהל לפעמים אם אתה רוצה. אתה חבר מן המניין. יש כאן הרבה חברים שמקבלים את הזמן לנהל, גם טטיאנה.
היו"ר עידית סילמן
¶
טוב. יש איזה כללים מיוחדים לחבר מן המניין? נראה לי שאתה מקבל את כל מי שרוצה שיבוא וייטול. אבל זו זכותך.
נעה בן שבת
¶
אז אני רק רוצה לשאול האם בהמשך להערה הזאת - עומד בתנאי ההכשרה, ויש לנו תנאי הכשרה ותנאי ניסיון. אז תנאי הכשרה - אני מבינה שאנחנו עושים את זה לפי הדיווח של הארגון שאליו הוא משתייך, נכון? אבל לגבי הנושא של הניסיון, זה משהו שהמשרד כן בודק או שגם זה לפי הדיווח של הארגון?
נעה בן שבת
¶
מקריאה: (3) הוא משתייך לארגון עזר למתן טיפול רפואי ראשוני;
(4) הארגון הצהיר כי ברשות הכונן ציוד הצלת חיים ואמצעי הזנקה שהורה המנהל;
אליעזר יפה
¶
רגע, סליחה, אבל זה אמצעי ההזנקה, ואני אומר את זה פה במיוחד לחבריי - אמצעי ההזנקה היחידים שיוזנקו בהם, ולא יהיו מהלכים עוקפים שיוזנקו על ידם כוננים שהם לא רשומים.
נעה בן שבת
¶
אז אם תוכל לתת לי רק שנייה לנסות להגיד משהו: ציוד הצלת חיים ואמצעי הזנקה שהורה המנהל. המנהל ייתן הוראות אילו אמצעי הזנקה ואיזה ציוד הצלת חיים, וזה יהיה תנאי.
מיטל לוי גבאי
¶
לא, אבל רגע, למה אנחנו צריכים להורות? הרי הם באים עם הציוד שלהם, באים עם הרכב, אנחנו רושמים. לא, באמת. אנחנו מתערבים בציוד שהם באים? מה זאת אומרת שהורה המנהל?
שאול אברמוביץ
¶
לא, הם לא כולם מגיעים עם אמבולנס. חלקם מגיעים עם רכב פרטי ועם מה שיש להם ומה שיש להם זמין, ולא בהכרח עם כל הציוד.
נעה בן שבת
¶
לא, סליחה רגע, אני רק רוצה לדייק. כרגע אנחנו שואלים על המרשם. זה תנאי לרישום במרשם - האם אתה בכלל רשום. לא מה יש לך באותה שנייה ביד.
שאול אברמוביץ
¶
עם זה אין בעיה. רק עוד הערה אחת ליועצת המשפטית: יש הגדרה בחוק על מהו ציוד הצלת חיים בפרק ההגדרות, והוא עוד מוסיף - לרבות דפיברילטור. לא בהכרח לכל כונן כזה יש דפיברילטור ולכן צריך לרשום.
שאול אברמוביץ
¶
צריך לציין במרשם אם יש ברשותו דפיברילטור או לא, אבל צריך להבהיר שזו לא חובה שיהיה לו כזה.
נעה בן שבת
¶
לא, אז אולי מה שאנחנו נעשה זה שאת הנושא של דפיברילטור נוריד מההגדרה של ציוד הצלת חיים. כי זו באמת דרישה גבוהה.
שאול אברמוביץ
¶
חשוב לנו שזה כן יופיע במרשם, כי המערכת מתעדפת אם יש לכונן דפיברילטור או אין, אבל צריך להבהיר שזה לא תנאי הכרחי להיותו כונן.
נעה בן שבת
¶
רק עוד שנייה אחת. מאוד חשוב להבין שהמרשם פה יכול להתייחס לכל מיני מצבים. זאת אומרת, הוא בעצם שער הכניסה לרישום הכוננים. השאלה אם יש לנו עוד נתונים שהם משתנים. אלה אולי נתונים שלא צריכים להיות בתוך המרשם. המרשם צריך להיות כללי ומאוד בסיסי.
אליעזר יפה
¶
רק הערה קטנה. אני חושב שפה, המרשם הזה והכונן - חייב להיות מובן שמדובר במתנדב. זה לא ברור מפה. הוא יכול לרצות לצאת ויכול גם לא לרצות לצאת ויכול לכבות את המכשיר. אז לפחות שזה יהיה כתוב כאן בחוק הזה, שאף אחד לא יחייב מחר כוננים כי הם יברחו לנו ונשפוך את התינוק עם המים.
נעה בן שבת
¶
לא, רגע, אני רוצה להסביר דווקא בגלל שאלה שהעלה פה שאול בדיון הקודם. הוא אמר - לפעמים אני לוקח את נהג האמבולנס או מישהו שעובד אצלי ואני שולח אותו להיות כונן.
שני ורמוס דניאלס
¶
לא. כוננים הם בהכרח על בסיס וולונטרי. כל הכוננים שלנו הם על בסיס וולונטרי. העבודה עצמה היא על אמבולנסים במשמרת, שזה ללא קשר להשתייכות שלו לגדוד הכוננים ולעבודה הוולונטרית שהוא עושה במסגרת החוק הזה.
נעה בן שבת
¶
אז לכן זו צריכה להיות אמירה נורמטיבית, שהכוננים פועלים בהתנדבות. זה לא שייך לשאלה האם הוא רשום במרשם. זה לא שאני אמנע ממישהו שעובד בארגון להיות כונן; רק אני אגיד שהיציאה שלו לכוננות היא בהתנדבות.
אליעזר יפה
¶
לא, שבמסגרת הזאת - כמו שזה נראה כאן כרגע, זה נראה שזה חובה. לא, זו לא חובה, זו התנדבות, ושזה יהיה כתוב כאן: שכונן הביע את דעתו, עשה את זה בהתנדבות, עשה את זה שלא - - -
נעה בן שבת
¶
לא, אנחנו פשוט נגיד שההזנקה של כונן, הפעילות של כונן היא פעילות התנדבותית. אבל לא צריכה להיות פה ניירת וטופסולוגיה, כן הסכמה או לא הסכמה.
שני ורמוס דניאלס
¶
צריך לוודא בעצם שזה לא מקים איזושהי חובה נזיקית אחר כך כלפי אותו כונן על זה שהוא לא יצא לאירוע. כלומר, אם אני עכשיו בבית עם הילדים ולא יכולה לצאת לאירוע כונן - מחר מישהו יתבע אותי כי אני רשומה במרשם.
שני ורמוס דניאלס
¶
אם הוא עשה יציאה לאירוע, כלומר הוא הסכים לצאת לאירוע ולהגיש עזרה ראשונה. אבל בסוף, ברישום, בפלט הסופי לאחר האירוע, ניתן לראות ששני קיבלה את האירוע לטלפון שלה והיא יצאה או לא יצאה לאירוע.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
אז אתם צריכים לקבל, זה מה שאמרתי, מה שדיברתי. אם כונן קיבל הוא צריך לעדכן שהוא קיבל, כמו שגט טקסי מסמן שהוא יצא למסלול.
שני ורמוס דניאלס
¶
אבל חשוב מאוד שזה יהיה ברור שכל ההתעסקות הזאת היא וולונטרית. היא על בסיס וולונטרי. כדי שלא יקים איזושהי אפשרות - - -
שני ורמוס דניאלס
¶
אנחנו מקבלים. אנחנו מקבלים היום פידבק מכל כונן שמסמן שהוא יצא, או כונן שמסמן שלא.
אילת וולברג
¶
אני רוצה להציע: אם נכתוב בסעיף ההזנקה, עוד לא הגענו אליו אבל בהמשך, שאין בכך כדי לחייב כונן שהוזנק לצאת לקריאה, או משהו בסגנון כזה?
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
אז רק מישהו שלא מחובר ואין לו הרשאה, הוא לא יכול לסמן שהוא יצא. אז הבעיה שכולם יהיו רשומים. וכאן משרד הבריאות צריכים לבדוק שכל מי שרשום קיבל, והאפליקציה עובדת אצל כל הכוננים, והוא יכול לשלוח דיווח שהוא יצא. על זה משרד הבריאות חייב לפקח ולבקר.
שני ורמוס דניאלס
¶
זה חלק מהרישום שאמרנו שגם חסר, שגם חבריי באיחוד הצלה אומרים, שבעצם הם אומרים שהוא לא רשום. אבל בסוף אם הוא לא הוריד את האפליקציה והוא לא מסמן - יצאתי, מד"א לא יודע שהוא יצא לאירוע הזה.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
נכון, אז זה איחוד הצלה צריכים לבדוק ומשרד הבריאות בודק שכל הכוננים של איחוד הצלה מחוברים לאותה אפליקציה והיא עובדת.
שני ורמוס דניאלס
¶
אני חוזרת ואומרת: הם מחוברים. הם מחוברים, הם פשוט לא הורידו את האפליקציה ולא הפעילו אותה בפועל.
נעה בן שבת
¶
בסדר, אז נקרא עכשיו את פסקה 5: (5) הוא לא הורשע בעבירה שמפאת מהותה, חומרתה או נסיבותיה אין הוא ראוי להירשם במרשם ככונן, ולא הוגש נגדו כתב אישום תלוי ועומד בעבירה כאמור.
עכשיו, אנחנו קיבלנו הערה ממשרד הבריאות, שביקשו להוסיף אפשרות לאשר כונן שהוא לא בעל מקצוע כאמור, באזורים שאין בהם מספיק בעלי מקצועות שיכולים לשמש ככוננים. הם הביאו דוגמה של נאמני החייאה. אני לא יודעת מה העניין של הדבר הזה, ובעצם על איזה הסדר - אני מבינה שיש איזו אפליקציה נפרדת לנאמני החייאה. אולי תוכלו להסביר את הסיפור הזה של נאמני החייאה? כי אנחנו שמענו פה שדווקא יש חשש מריבוי אנשים שמגיעים ועוזרים. אז לא היה כל כך ברור.
שני ורמוס דניאלס
¶
מדובר בעצם באפליקציה שהיא שונה שהם מתחברים אליה. הם כמובן אנשים שעוברים הכשרה בסיסית להציל חיים והם מוזנקים לאירועים מאוד-מאוד ספציפיים: אירועי Code red, אירועים של דום לב שבהם לא צריך להיות מיומן ולא צריך להיות בעל הכשרה רפואית. בסך הכל צריך לדעת לעשות פעולות בסיסיות של הצלת חיים - אם זה עיסוי לב, עד שמגיע צוות מיומן יותר. לכן, נאמני החיים שמד"א הכשיר אותם גם בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות, זו פעולה שעשינו לפני כמה שנים, ואלי אולי יוכל לדייק אותי בתקופות. בעצם עשינו איזושהי פעולה של לבוא וליצור כל עובר אורח שיש לו יכולת להגיש עזרה ראשונה מיידית. כלומר, כל עובר אורח, כל אדם שעובר ליד ורואה אדם אחר מתמוטט יכול להגיש עזרה ראשונה ולמנוע נזק בהמשך לאותו אדם שהתמוטט. זו באמת המטרה של נאמני החיים, וחשוב מאוד שבגלל החוק הם לא יוצאו ולא יוכלו לקבל את אותן קריאות.
זהר אלי
¶
יש לנו כמובן הסתייגות לזה, כי נאמני חיים זו פיקציה שהכניסו למערכת 20 או 30 אלף אנשים, לתוך המערכת הזאת, של אנשים שעשו קורס של ארבע שעות. בסופו של דבר, כשכל האנשים האלה מאותרים מפספסים את הכוננים האמיתיים עם הדפיברילטורים ועם כל הציוד.
זהר אלי
¶
קורס שהם עשו של ארבע שעות. לקחו ככה 30-20 אלף איש שנרשמו - נאמני חיים. והכניסו אותם ואמרו שהם חובשים מחוננים.
אליעזר יפה
¶
נכון, הם לא אנשי צוות מד"א. בהחלט, הם לא מתנדבי מד"א. זה רופא הכנסת שמקבל קריאה עכשיו שקרה משהו בכנסת.
נעה בן שבת
¶
לא, רק שנייה. אמרו לי שהם עושים קורס, אמר משרד הבריאות שזה לא בעלי המקצוע. זה לא רופא, זה לא חובש - - -
אליעזר יפה
¶
נאמני חיים הם לא כוננים, הם לא מתנדבי מד"א. אלה הם רופאים, אחיות, אנשים שעברו קורסי עזרה ראשונה, שהם מקבלים קריאה כמו שאמרה שני.
אליעזר יפה
¶
הכל בסדר. שנייה. אז בואו, תנו לי כמה משפטים ואחר כך תוכלו לקטוע אותי, לעשות מה שאתם רוצים, אבל קודם תלמדו את העובדה.
אליעזר יפה
¶
20 שעות ומעלה. הם עושים, זה קורס עם מבחן, כל 20 שעות ומעלה. זה יכול להיות 44 שעות. עכשיו, מה קורה?
היו"ר עידית סילמן
¶
אני שואלת רגע למה ההסתדרות פה מייצגת כל מיני - הרי רוב הכוננים בכלל מתנדבים. אז מה עניינכם במתנדבים?
אלכס מילר
¶
בסדר, אז רגע, אז את רוצה שאני אצא כשאת מדברת על סעיף שקשור למתנדבים ואכנס לסעיף שקשור לעובדים?
היו"ר עידית סילמן
¶
אוקי. לא, אני רק הדגשתי, כי פתאום התחדד לי שאנחנו מדברים פה על מתנדבים, ואז אני אומרת - איך ההסתדרות קשורה למתנדבים בכלל, אם מדובר על מתנדבים?
אליעזר יפה
¶
אני יכול רק להשלים את העניין הזה של נאמני החיים? שלפחות לפרוטוקול הדבר הזה יהיה רשום וברור?
אליעזר יפה
¶
אוקי. אז ככה: נאמני חיים אלה אנשים שיודעים לבצע עצירת שטפי דם, פתיחת נתיב אוויר, לבצע החייאה. הם נקראים אך ורק למקרים של Code red כמו שאמרה שני, מאוד-מאוד ספציפיים. הם לא כוננים והם לא מתנדבי מד"א, גם לא עובדי מד"א. הם חיצוניים. וזה כן - זה רופאים, זה אחיות, זה בעלי מקצועות רפואיים אחרים, כל מי שמוכן מעבר לקורס 44 שעות או קורס 22 שעות ומעלה. נעשתה פעולה מאוד-מאוד גדולה לקיבוצים ולפריפריה להכשיר אנשים כאלה. אם אני גר בקומה שישית ובקומה חמישית השכן שלי כרגע עם דום לב ורק עשיתי קורס 22 שעות או אני רופא, אבל אני לא כונן במד"א וגם לא באיחוד הצלה - אני רוצה שהוא ירוץ לשם ויתחיל לבצע עיסויי לב עד שיגיע הכונן או עד שיגיע האמבולנס.
אליעזר יפה
¶
אין לו יתרון חוץ מהזמינות שלו. שוב אני אומר: זו אפליקציה אחרת, זו הזנקה אחרת. היא לא נכללת בחמישה כוננים.
נעה בן שבת
¶
כן, אבל אני רוצה להבין איך יכול להיות שהרופא הזה, שאתה אומר שהוא נאמן ההחייאה שלך - איך יכול להיות שהרופא הוא פחות טוב מהכונן.
אליעזר יפה
¶
רגע, שני. כונן מקבל קריאות בכל יום. הוא מוכן לקבל שלוש פעמים בשנה קריאה. הוא לא רוצה להיות מתנדב במד"א. הוא עושה את זה רק למקרים מאוד-מאוד קיצוניים ולזה הוא מוכן. בוודאי שאין לו ציוד כזה של כונן, הוא לא מוכן להיות מתנדב על אמבולנסים, גם לא מוכן להיות מתנדב ככונן. הוא מוכן לבוא - אם יש החייאה לשכן שלי כהן, תקראו לי. גם ללוי. אם לא - אל תקראו לי.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
הנה, עכשיו אני ראיתי על המסך שהאפליקציה נקראת לכוננים ונאמני חיים. אז איך זה יכול להיות?
שני ורמוס דניאלס
¶
האפליקציה של הכוננים של מד"א נקראת נבכי מגן דוד אדום. זה שהוא מראה לך - אני לא יודעת מי הוא או איך הוא מראה לך. הוא עומד כאן, הוא בכלל מצטייר כעיתונאי, אני לא יודעת למה הוא מראה לחברי הכנסת דברים אבל את זה אני שמה בצד. זה אותו רפתן שנמצא כרגע ברפת בקיבוץ ומתקבל אירוע בקיבוץ, והאמבולנס נמצא מרוחק יותר. ולכן כרגע יוצא - - -
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
רגע. אז כאן נכנס משרד הבריאות, כדי לבדוק מי באמת רשום ומחובר לאפליקציה. שאף בן אדם שהוא לא מוגדר ככונן עם קריטריונים ברורים - שלא יהיה מחובר לאפליקציה הזאת.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
ואתם תבדקו שנאמני חיים לא יהיו רשומים ומחוברים לאפליקציה הזאת. רק כוננים שמוגדרים אצלכם, גם של איחוד הצלה וגם של מד"א, ללא נאמני חיים. זהו.
אילת וולברג
¶
סעיף קטן (ב):
(ב) המרשם יהיה בסיס לפעולת המוקד להזנקת כוננים, לרבות המערכת הטכנולוגית; ורק על בסיסו יוזנקו כוננים; פרטי המרשם ישמשו את המוקד רק למטרה זו.
נעה בן שבת
¶
עכשיו, יש פה נקודה שעלתה ואנחנו לא מבינים אותה: אנחנו מבינים שהמרשם יתנהל במשרד הבריאות אבל הוא צריך לשמש את המערכת שנמצאת אצל מד"א. אנחנו רוצים לוודא שכך יהיה. שהמערכת לא תמשיך לעבוד על כל מיני קובצי אקסל ישנים. אנחנו רוצים לדעת האם זה יבוצע גם בצורה טכנולוגית.
מיטל לוי גבאי
¶
גם אנחנו היינו רוצים לדעת. זה דורש בדיקה של היתכנות טכנולוגית. כמו שאתם יודעים, היום זה לא עובד ככה. השאיפה היא להגיע לשם, אבל אין לי יכולת - - -
אילת וולברג
¶
כל העניין הרי שמרשם הכוננים ישותף כל הזמן עם האפליקציה, עם המערכת הטכנולוגית. אם המערכת הטכנולוגית לא משותפת ועל בסיסה מזניקים, אז איך תהיה בה כל הזמן בעצם רשימת הכוננים המעודכנת?
מיטל לוי גבאי
¶
תקשיבו, היום זה לא עובד ככה. כדי לעשות, זה אפשרי - אני מניחה שזה אפשרי; עוד פעם: אני לא אשת טכנולוגיה. זה דורש פיתוח ותקציבים וצריך לעשות את זה. היום איך זה עובר? בקובצי אקסל בכספות.
קטיה קיל
¶
לא, בואו רגע נעשה סדר. שנייה. אתם כל הזמן אומרים, גם בוועדות הקודמות אמרתם - לא מחוברים. אני כל פעם באתי ואמרתי: תשלחו לי בבקשה את הרשימה. לא שלחתם.
זהר אלי
¶
שלחנו עשרות מיילים. גם את חדשה בתפקיד, ולקודמך. במשך שנה לא חובר פה מתנדב של איחוד הצלה. בנובמבר חובר.
קטיה קיל
¶
שנייה. אתם חוזרים על זה בכל פעם, בכל ועדה. בכל הוועדות האלה הייתי פה, ובכל פעם אמרתי: בבקשה תעבירו לי רשימה. בוועדה הקודמת חברת הכנסת עידית סילמן אמרה לכם בפירוש להעביר רשימה. איפה הרשימה? תעבירו לי אותה. אני מחכה. אני אמרתי: ברגע שתעבירו זה יטופל, אני מבטיחה. אני מבטיחה שזה יטופל ויעבור למד"א. נעבור על זה ונעביר; אבל למה אתם לא מעבירים את הרשימה? אתה כל הזמן כועס שזה לא עובר. איפה הרשימה?
קטיה קיל
¶
סליחה. אני מבקשת בצורה נורא פשוטה, כמו שחברת הכנסת ביקשה: אתם אומרים שלא מחוברים - תעביר לי רשימה. איך אני אנחש מי לא מחובר?
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
אני מציעה שתעשו עדכונים רבעוניים: פעם ברבעון להציג אם יש שינוי - אם מישהו יצא מרשימת הכוננות או שמישהו הצטרף. פעם ברבעון תגישו דוחות למשרד הבריאות, שהם יעדכנו את הרשימה ויבדקו שכל אחד שפעיל לא יצא, ולנכנס שהוא יקבל את ההרשאות כפי שנדרש.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
ולבדוק שכל מי שפעיל יקבל הרשאה וכל מי שכבר לא פעיל - שייקחו ממנו את ההרשאה.
נעה בן שבת
¶
אבל למה פעם ברבעון? פעם ברבעון זו דרישה שמתאימה באמת לקובצי אקסל, אבל אני חושבת שברגע שאנחנו אומרים שאנחנו רוצים גם אפשרות להסיר מהרשימה, וכל הזמן יש קורסים שמסתיימים, אז למה לא לעדכן את הרשימה כל הזמן באופן שוטף?
נעה בן שבת
¶
יש פה שתי שאלות נפרדות. אתה שואל מי מצטרף למרשם, ואנחנו שואלים - אנחנו מניחים שמצטרפים כל הזמן למרשם ויכולים גם לצאת מהמרשם, אבל אנחנו רוצים שהמרשם יעמוד כל הזמן ויהווה בסיס לפעילות של המערכת. אם זה לא מתבצע ואנחנו רק נעביר את קובצי האקסל פעם בשלושה חודשים, זה נראה - - -
זהר אלי
¶
אנחנו מבחינתנו יכולים לעשות את זה און ליין כל יום. בכל יום שבן אדם נכנס או יוצא, לשלוח לכם על זה מייל. ככה אתם רוצים לעבוד, בצורה כזאת?
זהר אלי
¶
אין לכם, שלחנו למשרד הבריאות הכל. אז אתם צריכים לעבוד מול משרד הבריאות, לראות גם אנשים שנגרעו ששלחנו וגם המון אנשים חדשים שסיימנו בשנה האחרונה, שלא חוברו לצערנו למערכת. בקובצי אקסל.
קטיה קיל
¶
כמו שאמרתי קודם: תעביר לי רשימה. אנחנו בהחלט נעבור עליה ונעביר אותה למד"א ונטפל בזה. אמרתי את זה פעם, אמרתי את זה פעמיים, ואני עדיין ממתינה לאותה רשימה. זה דבר ראשון. דבר שני - - -
זהר אלי
¶
לא, מה זאת אומרת להגזים? אנחנו רוצים לדעת מי מחובר למערכת. גברתי יושבת הראש, אנחנו רוצים רשימה, באיחוד הצלה לדעת מי מחובר. אני לא רוצה להתקשר לבן אדם סתם. אני רוצה לדעת - אמרתם ש-3,000 איש מחוברים? תעבירו לנו את הרשימה של האנשים שחיברתם.
היו"ר עידית סילמן
¶
אני רוצה לבקש רגע: אני מבקשת שתעבירו אותה עד יום ראשון לוועדה. ביום שני בבוקר יתקיים דיון ועדה. ביום שני אנחנו ניתן דיווח אם הועברה לנו כל הרשימה. ענת, תרשמי: ביום שני בבוקר אנחנו מקיימים רבע שעה לפני תחילת הדיון הבא בנושא בריאות הנפש, עדכון אלו נתונים קיבלנו לגבי מרשם הכוננים במשרד הבריאות. אנחנו רוצים מייל עם כל 3,000 האלה, 6,000 האלה - כל מי שהיום אמור להיות מחובר מעודכן. תעבירו לנו את הדברים כדי שנראה.
היו"ר עידית סילמן
¶
כל מי שמחובר על דעתך לאפליקציה, כל מי שאת העברת שיחובר. ואני ביקשתי שכל מי שלא, עוד היום, בבקשה איחוד הצלה, יוצא מכם מייל מסודר למד"א. אני מבקשת את המייל הזה, לכתב את הוועדה.
היו"ר עידית סילמן
¶
אני מבקשת לכתב את הוועדה, ואנחנו נוודא שעד יום שני כל ה-2,000 הנוספים שכביכול אמורים להיות מחוברים יתחברו כבר לתוך המערכת. אתם תעדכנו אותנו, אתם תעדכנו אותנו, משרד הבריאות, ומד"א יעדכנו שהם קיבלו את הכל. אי אפשר כל היום לשבת להאשים את מד"א כשיש מישהו שלא העביר את הנתונים. זה הולך ככה - במשולש. המשולש הזה צריך לעבור. עד יום שני, כל הכוננים שעד היום לא חוברו של איחוד הצלה יהיו מחוברים. אם לא - חבל לכם על הזמן פה. עד יום שני, רבע שעה בבוקר. אני מתחילה דיון על בריאות הנפש. רבע שעה ראשונה תהיה שלכם לעדכונים. בסדר?
היו"ר עידית סילמן
¶
לא כדאי לך. קשה שם מאוד. חסר משאבים. אבל זה יפה, כי מד"א ואיחוד הצלה יכולים לתת מענה ראשוני בתחום בריאות הנפש, שגם על זה - אפשר לפתוח את זה, לדבר על זה ולתקצב את זה. לא יקרה כלום אם נתקצב מענה ראשוני בתחום בריאות הנפש. יש הרבה שמקבלים התקף חרדה וכל מיני דברים, אנשים צריכים לדעת מה הם עוברים, ביחד עם איזו פסיכולוגית או עובדת סוציאלית מלווה. גם בזה צריך, זה השלב הבא.
תראו, לוועדה הזאת יש שאיפה להפוך את ארגוני החירום וההצלה של מדינת ישראל לכוח מוביל ומניע. לא סתם אנחנו עושים את חוק הפרמדיקים וחוק עוזרי הרופא, כל מיני דברים נוספים שיתנו כוח ויהוו נדבכים חשובים שיסדירו את התחום שלהם. אז כן. טוב, בואו נתקדם.
נעה בן שבת
¶
אז אנחנו בעצם כרגע משאירים את זה שהמרשם יהיה בסיס לפעולת המוקד, וגם המערכת הטכנולוגית. רק על בסיסו יוזנקו כוננים, ופרטי המרשם ישמשו את המוקד רק למטרה זו, אבל אנחנו לא יודעים, אולי נצטרך לקבל הבהרה לקראת הקריאה השנייה והשלישית איך זה יתבצע טכנולוגית. אז אולי אפשר יהיה להגיד ממש שהפרטים האלה ישותפו עם המערכת הטכנולוגית.
היו"ר עידית סילמן
¶
על המערכת. על כל המערכת, אנחנו נדון איתם ביחד, נשב איתם ונבקר אצלם, נראה שהכל בסדר. אם אין צורך והמערכת היא טובה ופועלת - לא נוגעים. אם נצטרך הם יגידו במד"א - תקשיבו, זו הזדמנות לשדרג ולתקצב. נבוא מול האוצר ונגיד: הנה, צריך א', ב', ג' כדי להביא את זה שלושה צעדים קדימה. בסדר? אנחנו רוצים לעזור להם. המטרה של החוק הזה היא לעזור לכולם.
יצחק ליבוביץ
¶
רק לגבי סעיף (ב) בבקשה: המילה רק על בסיסו - אנחנו רואים שהיא בעייתית. בסוף אם כונן שאולי רשום במרשם או שאנחנו רואים שיש מישהו שלא רשום במרשם הכוננים אבל הוא איש מד"א ויש לו הכשרה מתאימה, כמובן שמן הראוי שנתקשר ונגיד לו לעצור ולהעניק עזרה ראשונה. אז כמובן שזה יהיה על בסיסו, אבל המילה רק היא בעייתית.
זהר אלי
¶
אבל אתם לא יכולים לעשות איפה ואיפה. הוא במערכת יכול להזניק מישהו שלא באפליקציה ואני לא יכול להזניק. איצו, אז איך אני אראה את זה?
זהר אלי
¶
אבל אתם עושים לו זיהוי במשך חמש-שש דקות על הקו, שכבר אמבולנס מגיע למקום. אתם מתישים את האנשים. אי אפשר להמשיך עם הזיהוי הארוך הזה, שהם מתקשרים והיא אומרת לו: אתה ברחוב, והוא אומר לה - אני בכניסה למזכרת בתיה, והוא אומר לה, אבל אני ברחוב, בבקשה, והוא מתחנן, ולא קורה שום דבר.
יצחק ליבוביץ
¶
לא, אני אתן דוגמה. כל עניין הכוננים כפי שדיברנו עליו הוא וולונטרי. אני למשל לא רשום ככונן ביום-יום. אני לא רשום במרשם. אבל אם אני עכשיו עובר ליד הכנסת ויש אירוע והמוקד במקרה יודע שאני נמצא פה, כי אני נמצא עם רכב - אפילו רכב של מד"א ואני לא כונן רשום, מן הראוי שמוקד מד"א יתקשר ויגיד לי להעניק סיוע.
זהר אלי
¶
אתם אומרים לנו שאנחנו מזניקים אנשים שלא, ואני אומר לכם שיש בן אדם על הרחוב, ומה אתם עונים? אבל האדם לא רשום בחמישה. אבל הוא ברחוב, האישה מחוסרת הכרה, בבקשה תנו. לא, הוא לא בחמישה - הוא לא נמצא באירוע.
נעה בן שבת
¶
לא, אני מנסה להבין מה זה אומר. אתה אומר שבתוך האפליקציה הזאת יש לכם גם עוד אנשים של מד"א ואולי באמת גם נאמני ההחייאה האלה, הם כולם נמצאים בתוך האפליקציה?
נעה בן שבת
¶
אקסטרה אבל השאלה מה מזניקים. כי אנחנו כל הזמן שמענו שיש בעיה שאין אפשרות של הזנקה של הרבה אנשים כי יהיה בלגאן אם יוזנקו הרבה כוננים. ועכשיו אנחנו מבינים שבעצם יש המון אנשים שמד"א יכול להזניק בתור - - -
יצחק ליבוביץ
¶
לא, אז אולי זה הובן לא נכון. במקרים מאוד מיוחדים, למשל של דום לב, כשיש החייאה, או במקרים שהם מאוד מרוחקים וגם אין כוננים או שירות אמבולנסים שהוא קרוב לשם, אז יש גם נאמני חיים, שזה נדבך נפרד - - -
יצחק ליבוביץ
¶
למה אני לא רשום במערכת הכוננים? כי עניין הכוננים הוא עניין וולונטרי. למשל, אם אני כרגע נמצא בבית.
יצחק ליבוביץ
¶
לא, אני לא מדבר על אמבולנס. אני נמצא עם רכב פרטי. עובדי מד"א לא מסתובבים עם אמבולנסים בבתים הפרטיים שלהם בדרך כלל.
היו"ר עידית סילמן
¶
או שאתה מחובר או שאתה לא מחובר. מי שלא יחובר למערכת - לא יזניקו אותו לשום אירוע חירום.
זהר אלי
¶
והאלף אופנועים שלנו שממותגים והוא על הרחוב והוא לא קיבל? אז הם אומרים - לא משנה, אל תיתן להם את הפרטים. אבל אני רואה אותו במפה אצלי.
אילת וולברג
¶
אני מקריאה את סעיף קטן (ג) בעמוד 7 למעלה:
(ג) המנהל רשאי להכיר בתעודת חובש רפואת חירום המעידה על סיום לימודים בביצוע פעולות של סעד חיים בסיסי בהתחשב, בין היתר, ברמת המוסד שבו ניתנה תעודת סיום הלימודים, ברמת הלימודים, בתכנית הלימודים, בתוקף הלימודים לתעודה ומשך הלימודים לתעודה במוסד, וכן בהיקף ההכשרה המעשית.
(ד) המנהל רשאי להכיר בתעודת פרמדיק המעידה על סיום לימודים בביצוע פעולות של סעד חיים מתקדם, בהתחשב ברמת המוסד שבו ניתנה תעודת סיום הלימודים, ברמת הלימודים, בתכנית הלימודים, בהיקף הלימודים לתעודה ובמשך הלימודים לתעודה במוסד, וכן בהיקף ההכשרה המעשית.
גם סעיף קטן (ג) וגם סעיף קטן (ד) זו בעצם אפשרות למנהל הכללי של משרד הבריאות להכיר בתעודה של חובש רפואת חירום ושל פרמדיק, כי שני המקצועות האלה כיום אינם מוסדרים בחקיקה ראשית. לכן, אם אנחנו מתייחסים לבעלי המקצוע האלה כאל בעלי מקצוע שיכולים להיות רשומים במרשם הכוננים אז נדרש להגיד מיהם. אז הסעיפים האלה בעצם אומרים לנו מיהם. מוצע להוסיף גם הוראה שנותנת למנהל סמכות לדרוש מהמבקש להשלים את לימודים, להשלים הכשרה מעשית או לעמוד בבחינות שהורה כתנאי להכרה בתעודת חובש רפואת חירום, ואותו דבר לגבי הפרמדיק. האם במשרד הבריאות יש התנגדות לתוספת הזו או שהיא מקובלת עליכם?
אילת וולברג
¶
המנהל רשאי לדרוש מהמבקש להשלים את לימודיו, להשלים הכשרה מעשית או לעמוד בבחינות שהורה כתנאי להכרה.
אילת וולברג
¶
אני חושבת שזאת פשוט הוראה, אם מישהו כבר למד קורסים מסוימים או שיש לו חלק מההכשרה, אז תהיה לכם את הסמכות לאפשר לו להשלים.
נעה בן שבת
¶
לא, אם הוא מוסמך להכיר אז הוא מכיר בתעודה - נניח שעברת קורס מסוים. אבל נניח שפרמדיק עבר את הלימודים העיוניים במקום אחד - - -
שי סומך
¶
אנחנו נבדוק את הדברים לקראת הקריאה השנייה והשלישית לגבי מה שעכשיו ציינת, הסמכות הזאת ובכלל כל הסעיף.
נעה בן שבת
¶
ויש לנו פה עוד התייחסות. מאוד חשוב להגיד שזו באמת התייחסות ראשונה לפחות למקצוע החובש, להכרה בחובש.
נעה בן שבת
¶
לא, לא על הכרה במקצוע. אנחנו מדברים רק על חובש לעניין החוק הזה, לעניין ההכרה בו ככונן כרגע.
נעה בן שבת
¶
זו לא מגבלה. אנחנו לא מטילים על אף אחד מגבלה מלעסוק בדברים אחרים, אם כי במרשם יכולים להיכנס רק בעלי המקצועות: רק החובש, הפרמדיק, האחות והרופא.
אליעזר יפה
¶
לא, זה צריך להיות חובש. לא פחות מזה. אני חושב שזה דבר שהוא מובן ומקובל על כולם. אין על זה מחלוקת.
היו"ר עידית סילמן
¶
ברור שזה בקרוב. אנחנו נעזור לך, חבל על הזמן. אתה לא מבין. זו תהיה ההיסטוריה שנעשה, אולי. קודם כל שנישאר, שנשרוד, ואז נוכל לעשות הרבה דברים.
נעה בן שבת
¶
כמובן, יוכל להיעשות כתיקון עקיף, אם החוק הזה יעבור קודם. כתיקון עקיף בעת החקיקה של עוזרי רופא.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: אחריות ארגון עזר למתן טיפול רפואי
6.
(א) ארגון עזר למתן טיפול רפואי ראשוני אחראי על כל אלה לגבי כל כונן שנרשם באמצעותו:
(1) לקליטה סדורה של עובדיו ומתנדביו בהתאם להוראות כל דין, ובכללם הכוננים החברים בו, לאחר בדיקת הכשרת הכוננים;
(2) להכשרה ולפיקוח הרפואיים על פעילות הכוננים;
(3) להנחיה מקצועית של הכונן;
(4) לתקינות ציוד הצלת החיים ואמצעי ההזנקה שברשות הכונן ולהתאמתם ולעמידתם בסטנדרטים המתחייבים;
(5) להסדרת כיסוי ביטוחי מתאים לכונן בכל הקשור לפעילותו ככונן.
נעה בן שבת
¶
אני רק רוצה לדייק את הדברים: הקדשנו לזה זמן בדיון הקודם. ארגון עזר הוא מגן דוד אדום וכל גוף אחר שהכיר בו המנהל לעניין חוק זה, שמטרתו מתן טיפול רפואי ראשוני לציבור בלתי מסוים המפורט בתוספת, ואם פותחים את התוספת רואים שכרגע מופיע בה איחוד הצלה.
שני ורמוס דניאלס
¶
מד"א הוא לא ארגון עזר. מד"א הוא תאגיד מתוקף חוק, ולכן הוא צריך להיות לא כארגון עזר אלא בסעיף נפרד של הגדרות כמגן דוד אדום, מתוקף היותו תאגיד סטטוטורי על פי חוק.
נעה בן שבת
¶
אבל, לצורך החוק הזה הוא גם ארגון עזר, יש לו את החובות לארגון עזר. לכן גם כל ההוראות שחלות על המרשם ועל הכוננים לארגון עזר.
אפי פלדמן
¶
מה ששאלתי זה מה הקריטריונים להיות ארגון עזר. שהשר הכיר בו - אני מבין, אבל מה הקריטריונים להיות כזה?
נעה בן שבת
¶
אז אני אפנה אותך לסעיף שקובע, סעיף התקנות. סעיף 13 בעמוד 12 קובע: השר ממונה על ביצוע חוק זה והוא רשאי לקבוע תקנות בעניינים אלה: תנאים להכרה בארגון עזר. זאת אומרת, השר יוכל לקבוע.
זהר אלי
¶
אז אנחנו מבקשים שבארגון עזר הנוסף יהיה רשום: מגן דוד אדום ואיחוד הצלה, וארגוני עזר. בתוספת.
שני ורמוס דניאלס
¶
מד"א הוא לא ארגון עזר, עם כל הכבוד. מד"א הוא תאגיד סטטוטורי מתוקף חוק. אי אפשר להתעלם מזה.
זהר אלי
¶
הוא גם ארגון עזר. מד"א הוא גם ארגון עזר, ואנחנו מבקשים שירשמו איחוד הצלה. מגן דוד אדום ואיחוד הצלה.
אפי פלדמן
¶
אני שואל את זה בהמשך למה שאמרתי בדיון הקודם: אם אנחנו נרצה להכניס את האמבולנסים הפרטיים לטובת ארגון עזר, האם זה משהו שיש לו קריטריונים קבועים או שזה משהו שצריך להיקבע אחרי זה.
אפי פלדמן
¶
אני לא נכנס בכלל לנושא של מד"א ואיחוד הצלה. שאלתי: אם מחר יבוא ארגון אחר וירצה להיות ארגון עזר - מה הקריטריון להיות כזה?
מיטל לוי גבאי
¶
נעה, אם קבענו שיכיר בו המנהל, למה זה חייב להיות עכשיו בתקנות? מחר יבוא גוף עזר וירצה להצטרף - נמתין לתקנות? אם הוא יעמוד בתנאים. קבענו שהמנהל רשאי להכיר, אז למה להכניס גם תקנות? אם יגיע עוד גוף - אדרבה. אז אנחנו נקבע כללים, אבל למה להתקין תקנות? זה מה שאני אומרת.
נעה בן שבת
¶
אנחנו הכנסנו את הנושא הזה של התקנות דווקא בהמשך לדיון הקודם, שדן די באריכות, אני חושבת, בנושא הזה של ארגון עזר ובפנייה של מר פלדמן שהציג את הנושא של חברות אמבולנסים פרטיים. גם הן רוצות לקבל הכרה והוא חשש שהן יודרו מתוך זה, כי הכל יהיה בשיקול דעת השר. אז אמרנו - בואו, השר יקבע את הקריטריונים, תהיה לו סמכות, רשות.
שני ורמוס דניאלס
¶
אני רוצה לחדד שוב את העניין של ארגון עזר. בגלל היותנו תאגיד סטטוטורי מתוקף חוק, וסליחה שאני חוזרת על זה פעם עשירית בדיון הזה, אנחנו רוצים להיות בנפרד כמו שעשיתם. אנחנו לא ארגון סיוע. ארגוני סיוע אלה עמותות שקמות - לא ארגון ההצלה הלאומי של מדינת ישראל. אנחנו צריכים להיות בסעיף הגדרות נפרד, כתאגיד סטטוטורי שחלים עליו הסעיפים שקיימים פה בחוק.
אילת וולברג
¶
אבל היועצת המשפטית נעה כבר אמרה קודם שמגן דוד אדום מוגדר בנפרד, כאגודת מגן דוד אדום בישראל כמשמעותה בחוק מגן דוד אדום - אבל לעניין חוק זה, להוראות שחלות על ארגון עזר, מכיוון שיוצרים פה שוויון בין הארגונים לעניין החוק, אז הוא נכלל בתוך ההגדרה ארגון עזר. אבל יש לו את ההגדרה הנפרדת שלו בחוק, כפי שאת אומרת.
היו"ר עידית סילמן
¶
אתם נפרדים. זה לא פוגע בכם ברמה המשפטית. בואו נגיד את האמת: אנחנו לא רוצים לפגוע בהם.
נעה בן שבת
¶
לא, הם ארגון עזר לצורך החוק. כל הזמן כתוב שהם ארגון עזר - אם ארגון עזר חייב לבטח את האנשים שלו, גם אתם תצטרכו.
יצחק ליבוביץ
¶
גברתי יושבת הראש, אני מסכים איתך שמד"א הוא לא ארגון עזר. ולכן, בכל מקום שרשום כרגע בחוק ארגון עזר, יהיה רשום מד"א וארגון העזר. זה בסדר. אבל מד"א, בסוף יש חוק מד"א. יש הגדרות.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
אין בעיה, נכון? לרשום גם מד"א וגם ארגוני עזר. ולמה עזר? למה לא ארגוני הצלה? גוף הצלה.
היו"ר עידית סילמן
¶
גם אפשר, ארגוני חירום והצלה. ובארגוני חירום והצלה לדעתי אנחנו כוללים גם את - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
זה לא מד"א וארגוני חירום והצלה. ארגוני חירום והצלה. בסדר, לא קשור, אנחנו אומרים על מי זה חל. אלה בעמותה ואלה בחוק, מה זה משנה? ארגוני חירום והצלה. לא נוגעים בזה שלו.
נעה בן שבת
¶
אז את מתכוונת שארגון חירום והצלה יכלול בשמו החדש גם את מד"א וגם את הארגונים שקבועים בתוספת? או שאת רוצה להגיד בכל מקום: מד"א וארגון חירום והצלה, כשהכוונה היא למישהו שמנוי בתוספת?
נעה בן שבת
¶
זה מה שעשינו. אנחנו עשינו עכשיו. לא קראנו לזה ארגון חירום והצלה. קראנו לו ארגון סעד למתן טיפול רפואי ראשוני.
נעה בן שבת
¶
אבל זה מה שעשינו, אמרנו: ארגון סיוע למתן טיפול רפואי מיידי, הוא גם מד"א וגם הארגונים שמנויים בתוספת.
שני ורמוס דניאלס
¶
וחשוב מאוד לציין שזה מד"א והם. כי מד"א הוא קודם כל ארגון ההצלה הלאומי של מדינת ישראל, בראש ובראשונה.
נעה בן שבת
¶
כן, אבל את זה ההגדרה עושה. אולי צריך להבהיר את זה. ההגדרה הראשונה אומרת: ארגון עזר למתן טיפול רפואי ראשוני הוא מגן דוד אדום וכן גוף אחר שהכיר בו המנהל ומנוי בתוספת.
יצחק ליבוביץ
¶
אני מסכים שזה רשום, פשוט בחלק מהמקומות זה רשום ככה ובחלק ככה. לכן אנחנו חושבים שזה אמור להיות מדויק.
משה טייטלבוים
¶
ארגון עזר - יש לו משהו בחוק. הרי מד"א מוגדר כארגון עזר לצה"ל, נכון? מד"א מוגדר בחוק כארגון עזר לצה"ל. ארגון עזר הוא משהו חוקי.
משה טייטלבוים
¶
אני רוצה להציע נוסח, שאני חושב שהוא גם טוב לנו, ברוח הדברים שעשינו בחוץ גם עכשיו שתכף נעדכן. הוא גם טוב לנו והוא גם טוב למד"א - הוא טוב לכולם. ארגון עזר למתן טיפול רפואי ראשוני, וכן כל גוף אחר שהכיר בו מנהל לעניין חוק זה שמטרתו מתן טיפול רפואי ראשוני לציבור בלתי מסוים המפורט בתוספת לעניין חוק זה.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אנחנו מדברים פה הרבה על מד"א וארגוני עזר, איחוד הצלה, ולא הוזכרו ארגוני עזר וחברות אמבולנסים פרטיות בחברה הערבית.
היו"ר עידית סילמן
¶
הנה, אפי פלדמן, תרים יד. הוא פה והוא דיבר עליכם גם בדיון הקודם וגם בדיון הזה. הזכיר את כל האמבולנסים, חברות האמבולנסים הפרטיות שמשרתות את החברה הערבית.
היו"ר עידית סילמן
¶
בדיוק. והוא אמר על הנושא של מירון אז. הוא אמר: קרוב לשם, בתוך החברה הערבית, יושבים ארגונים של אמבולנסים פרטיים שיכלו לתת מענה תוך כלום זמן מאשר מענה רחוק יותר שהוזנק. הוא נתן את זה כדוגמה.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
לא, אז לכן רק אני מוסיף ומדגיש, גברתי יושבת הראש: אני גם דיברתי בישיבה הקודמת על החשיבות ועל באמת התיאום שלנו והעבודה המשותפת שלנו עם כוחות ההצלה ועם מד"א בעיקר. אבל אמרתי גם אז באותה ישיבה, את זוכרת, שיש הרבה מקומות שאין את הגופים הגדולים האלה: לא מד"א ולא איחוד הצלה, ויש אמבולנסים פרטיים. אנחנו מדברים על 500-400 אמבולנסים פרטיים.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
600? בסדר. וחלק מהמרכזים האלה נמצאים בתוך היישובים. כאשר יש לנו ירי, פצועים, ומלא יש לנו את זה, מיד נותנים טיפול מיידי.
היו"ר עידית סילמן
¶
חבר הכנסת אחמד טיבי וחבר הכנסת אוסאמה סעדי, דיון שלם עשינו בדיון הקודם בנושא הזה ואפי פלדמן דיבר ארוכות, על זה שכל אלה לא נותנים מענה ראשוני היום בהצלת חיים. ואתם צריכים להבין: זה פחות 600 ומשהו כלים שלא נקראים להצלת חיים היום. וזה המון בחברה שלכם, שלנו, של כולנו. גם באזורים מרוחקים הרבה פעמים. וזו הייתה השאלה ששאלנו: למה הם לא מוזנקים להצלת חיים, אם אפשר?
היו"ר עידית סילמן
¶
אז יש כאן, אוסאמה, היועצת המשפטית. בעצם ארגוני העזר שיכולים לכלול חברות אמבולנסים פרטיות וכל מיני כאלה. זה לפי רשאות של השר להכליל אותם.
שני ורמוס דניאלס
¶
אני רוצה רק להזכיר כאן שבעצם האמבולנסים הפרטיים, וכבודם במקומם מונח, הם בכל זאת לא במקום וולונטרי. הם לא יוצאים לאירועים האלה בצורה וולונטרית. יש להם רצון והכל בסדר, ואם הם חלק מאיגוד כוננים שמשתייך אלינו והם רוצים להירשם ככוננים - אנחנו לא נגיד להם לא בשום צורה.
נעה בן שבת
¶
אבל זה יהיה התנאי בחוק. את נתת לי הערה נורא חשובה, שאלה אנשים שנרשמים כמתנדבים, וזה היה התנאי בחוק.
היו"ר עידית סילמן
¶
אוסאמה וחבר הכנסת טיבי, אני שנייה רוצה לפתוח סוגריים ולהגיד לכם משהו. תראו, כל העניין הזה של האמבולנסים והפינוי באמבולנסים, גם של החברות הפרטיות - זה לא קורה היום והסבירו את זה בדיון הקודם, כי יש היום רגולציה ורק מד"א יכולה לפנות ברמה הזאת של לקבל את החזר האגרה, בסדר? וזה חוק אחר, של פינוי באמבולנסים. בעצם לוקחים אירוע שהוא אירוע חירום ומחלקים אותו לשניים: ההגעה למקום האירוע, שזה מה שאנחנו עושים גם עכשיו, על ידי כוננים; והפינוי באמבולנסים. עכשיו, תבינו שבסוף זה אירוע אחד, כי בן אדם שצריך הצלת חיים, וחבר הכנסת אחמד טיבי, אתה בתור רופא מכיר את זה - האירוע שלו לא מתחלק לשניים. באים, מצילים אותו ולוקחים אותו כמה שיותר מהר. אם אתה בא אליו כמה שיותר מהר אבל לא הצלחת לפנות אותו כמה שיותר מהר - אז אנחנו בבעיה. אם מגיע אל בן אדם כונן והוא צריך לחכות איתו עד שמד"א יגיעו כדי לפנות אותו, ולא יכול לפנות אותו אמבולנס אחר וקרוב יותר - אז אנחנו בבעיה. כאן, בהגדרת החוק, החוק מתחלק לשניים והוא בעייתי, ואת זה אנחנו צריכים להסדיר, בסדר?
נעה בן שבת
¶
לא, זה באמת לא היה כסעיף, זו הייתה כהערה, אבל הייתה הצעה פה של שי סומך ממשרד המשפטים. הוא הציע לגבי הגדרת טיפול רפואי ראשוני שאומרת: טיפול רפואי ראשוני מיידי בזירת האירוע עקב צורך רפואי פתאומי או עקב נסיבות חריגות העלולות לסכן חיים שבהן עשוי להידרש טיפול כאמור להצלת חיים, למעט פינוי מזירת האירוע. בכך בעצם להבהיר שכרגע אנחנו לא מדברים בנושא של פינוי מזירת האירוע. רק בהזנקה למתן הטיפול הרפואי הראשוני.
היו"ר עידית סילמן
¶
יפנו אבל לא בהחזר. לעניין ההחזר אנחנו נצטרך לפתוח את החוק של הפינוי באמבולנס ולתקן שם.
אפי פלדמן
¶
רק בשביל ההבהרה: כן מקבלים החזר על פינוי בכל חברת אמבולנסים או ארגון שמשרד הבריאות מכיר בו; רק שיש אפליה בצורת ההחזר. בעוד שבמד"א ההחזר מתבצע ישירות מהקופה למד"א, מבלי להכניס באמצע את האזרח, בחברות הפרטיות ובארגונים האזרח קודם יצטרך לשלם ואז לגשת לקופת החולים ולקבל את ההחזר. הוא בעצם קודם צריך להוציא את הכסף מהכיס שלו.
שני ורמוס דניאלס
¶
מד"א פעל רבות בנושא הזה אל מול קופות החולים, ויצר מערכת שמסדירה את זה אחרי שנים רבות שנלחמנו לעשות את כל המהלך הזה שאתה מתאר כרגע. בספטמבר 2017 התחלנו את הפעילות הזאת, בדיוק כמו שאתה מתאר אותה, שבה אנחנו בודקים קודם כל את הזכאות של אותם אנשים שמפונים על ידי מד"א אל מול קופות החולים, ורק אחר כך פונים לאזרח אם יש איזושהי יתרה. זה משהו שאנחנו לאורך שנים ניסינו להוביל אותו, וב-2017 הצלחנו לעשות את זה באמצעות קופות החולים, בהסכמים של מד"א אל מול קופות החולים.
היו"ר עידית סילמן
¶
שנייה, שנייה. אז אין חוק פינוי באמבולנס, שי סומך? יש או אין? האם קיים בכלל חוק שנוגע לפינוי באמבולנסים?
אליעזר יפה
¶
ויש חוק מד"א. בוודאי, מה זאת אומרת. ואנחנו מחויבים על פי חוק, ב-100 אחוז מהמקרים, לפנות לבתי חולים.
שני ורמוס דניאלס
¶
ויש לנו גם תקנות שמסדירות את הסכומים שאותם אנחנו גובים. אי אפשר להתעלם מזה: אנחנו גובים הכל בשקיפות. אין אצלנו מחירים שאנחנו מחליטים אותם בפתאומיות. הכל בתקנות.
היו"ר עידית סילמן
¶
אוקי. אז מה אנחנו צריכים להסדיר בקטע הזה, שי? כדי לפתור את עניין הפינוי באמבולנסים גם לחברות פרטיות?
היו"ר עידית סילמן
¶
כן, אבל אנחנו רוצים לטפל באירוע. האירוע כולל בתוכו גם הגעה וגם לפנות את הנפגע. אז מה?
שי סומך
¶
תראו, אפשר תיאורטית לעשות את זה, אבל זה לא החוק שמונח לפנינו. כל הנושא של הפינוי מחייב הסדרה אחרת.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
עזוב רגע אם זה החוק, שי. השאלה מה עמדתך. אתה מסכים שכמו שיש הוראות לגבי מד"א, גם על גובה האגרה וגם חובת הפינוי וכל הדברים האלה - האם אפשר לעשות את זה עם האמבולנסים הפרטיים? למשל במגזר הערבי.
שי סומך
¶
תראו, אם מדברים על פעילות הפינוי, אני מודה שאני גם לא נערכתי לדבר הזה. כרגע החוק הנוכחי לא מתייחס לפעילות הפינוי, וזה בוודאי מבורך להסדיר את זה. יש בעיות משפטיות בכך שזה לא מוסדר. אבל זה לא החוק הזה, זה לא הנוסח שאליו אני מתייחס.
אפי פלדמן
¶
יש טיוטה ראשונית של משרד הבריאות שהועברה לעיונינו לקבל תגובות על הנושא. יאיר העביר אותה.
אפי פלדמן
¶
אני אעביר לך את זה כמובן. לגבי הנושא של החיבור של האמבולנסים הפרטיים לתוך המוקד הלאומי בחירום.
היו"ר עידית סילמן
¶
נעה, אני מציעה שאם החוק עוסק בסוף רק בכוננים או במי שמוקפץ, אז אפשר לקרוא לזה ארגון שמפעיל תגובה מיידית, או כונני תגובה מיידית.
נעה בן שבת
¶
אפשר לקרוא לכל הדברים. אנחנו התכוונו להגיד גם טיפול. אם אתם רוצים שנחליף את הטיפול הרפואי הראשוני - ביקשתם תגובה רפואית מיידית? אז אנחנו נשנה בכל מקום.
אליעזר יפה
¶
אני יכול להתייחס שנייה לעניין זה? העניין הזה של הפינוי - שוב, אני חוזר: לא לשפוך את התינוק עם המים. זה סיפור אחר לגמרי. לבוא עשר דקות, לצאת רגע מהשיעור, ללכת לעשות החייאה, לחכות לאמבולנס, האמבולנס יבוא ואני חוזר לשיעור - זו מהות הכוננים. לפנות לבית חולים, להישאר שם תקוע שעתיים בכניסה למיון, לחזור כעבור שעה או שלוש שעות הביתה - זה לא בדיוק אותו דבר, ואל תשפכו את התינוק עם המים. פה אנחנו מדברים על מתנדבים, בחוק התנדבותי וולונטרי. כדאי לשמור על זה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
לא הבנתי. בסדר, נו, מה? הדיון שהיה פה עלה בעקבות הנושא שהעלו אוסאמה סעדי ואחמד טיבי - הנושא הזה שבאמת שי צודק: זו לא מהות החוק. מהות החוק אלה המתנדבים וכל מה שנלווה לעניין, כל אחד ועניינו הוא, אבל מדובר על מתנדבים. אבל מכיוון שעלה העניין הזה, שיש מקומות שצריך את הארגונים הפרטיים והאמבולנסים הפרטיים - עלתה פה בקשה שזה יהיה שווה. שגם הם יהיו באותו מצב. אדם שיש לו אמבולנס פרטי - הוא מפנה. הוא נוסע לבית החולים.
אליעזר יפה
¶
כן, כן, בסדר. אבל עוד פעם: זה לא וולונטרי, זה לא החוק הזה. זו לא ההתנדבות. זו המשכורת שלו.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
בסדר, אז אמרתי - תוך כדי הדיבורים שאלתי את שי סומך האם באמת הוא מדבר על שוויוניות כמו שאמרה יושבת הראש: האם באמת להכניס גם את האמבולנסים הפרטיים, שלפחות יהיה מענה במקום שאין תחנות מד"א. זו השאלה. אף אחד לא מתכוון לשפוך את התינוק עם המים.
אליעזר יפה
¶
לא, רגע. אם הכוונה היא שהוא ייצא ככונן - הוא כרגע, אמבולנס פרטי, ייצא ככונן לתת תגובה ראשונית על פי חוק זה. ייצא וייתן תגובה ראשונית עד שיבוא אמבולנס לפינוי - - -
אליעזר יפה
¶
שנייה אחת. כי אז אתה עוקר את מה שיש פה בחוק הזה. אתה הופך אותו למשהו פרטי, אתה כבר יוצר תחרות בתוך החוק בין מתנדבים לבין שכירים. המתנדבים יזוזו החוצה, ייכנסו שם שכירים. הרגת את הכל. זו לא בעיה להרוג, זה מאוד קל.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
לא, אתה כל הזמן מדבר על לשפוך את התינוק עם המים ולהרוג; אנחנו עוסקים בחיים. נכון, אנחנו יודעים שמדובר בגופים פרטיים שיש להם אמבולנסים - מאות אמבולנסים - שמשתמשים בהם. האם אפשר להגדיר אותם בתוך החקיקה הזאת, שיהיה להם גם מעמד? כדי שבמקומות שאין תחנת מד"א, ולא רק, שהם יתנו סיוע. הם אמבולנסים, מאות אמבולנסים.
נעה בן שבת
¶
אבל אני הבנתי שלא מגדירים אותם כאן, שהכוונה היא לא להגדיר אותם, כי להגדיר אותם זה יהיה דבר יותר מורכב.
אפי פלדמן
¶
ההגדרה כעת צריכה להיות קודם כל לחלק שמדבר החוק הזה, שזה נושא ההזנקה למקרה חירום וטיפול ראשוני. מה שעושים בחוק הזה - איך משלבים בפנים את אותם מאות אמבולנסים והרבה מאוד אנשי צוות, שגם הם, חלקם עובדים וחלקם מתנדבים. חלקם עמותות וחלקם חברות; אני לא מפריד.
נעה בן שבת
¶
יכול להיות שלא הייתי ברורה קודם. אני מצטערת אם לא הייתי ברורה, אני אנסה להבהיר את זה שוב ברשותך. אנחנו אומרים שיש לנו ארגון עזר. אמרנו - מגן דוד אדום וגם ארגון שהשר הכיר בו והוא מנוי בתוספת. בתוספת מציעים לכתוב פה את ארגון איחוד הצלה, ואנחנו אומרים שהשר יכול להכיר בארגונים נוספים, ויש לו גם סמכות לקבוע תקנות כתנאים לארגון עזר. התנאים האלה הם לא רק האם להכיר או לא להכיר, אלא גם יכולים להיות תנאים איך הארגון יפעל. למשל שהוא לא יגבה כספים, כל מיני דברים כאלה. בסדר? אז אני מקווה שזה ברור עכשיו.
שני ורמוס דניאלס
¶
אני רוצה לחדד עוד נקודה אחת בעניין הזה. בסוף כשאנחנו פועלים, מד"א, יש לנו אחריות על כל המדינה. אנחנו פרוסים בכל המדינה - גם במקומות שלא בדיוק צריך שם אמבולנסים, אבל יש שם תחנות כדי לתת מענה ומעטפת לכל מה שנדרש מבחינת מד"א, בכל נקודה ונקודה. הארגונים הפרטיים - הם יכולים לבחור, לבוא ולפתוח אמבולנס לשלוש שעות בשעות עומס במרכז תל אביב, מה שיגרור אחריו עלייה של האגרות בפריפריות. בסוף, הטיפול אצלי הוא שוויוני: יש לי אמבולנסים בכל - - -
שני ורמוס דניאלס
¶
זה לא קשור, ולכן כל העניין הזה של מה שמוצע כאן, שהאמבולנסים הפרטיים יהיו חלק מזה - הוא נראה לי לא קשור ולא רלוונטי.
נעה בן שבת
¶
- - שתדברו עם שר הבריאות ואתם תסכימו עם שר הבריאות שזה, אם תכירו בהם ככוננים אז מה יקרה, ואז הוא לא יסכים להכיר בהם - - -
שני ורמוס דניאלס
¶
כוננים אין שום בעיה. כוננים זה על בסיס וולונטרי, לא על בסיס יציאה לנסיעה וגביית אגרות או מחירים שהם לא מפוקחים על ידי אף אחד. צריך לזכור את זה.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: (ב) ארגון עזר למתן טיפול רפואי ראשוני יעביר לממונה על המוקד בקשות לרישום כוננים שיכללו במרשם, ויעדכן את פרטיהם לרבות עדכון תיעוד בנוגע להשתלמויות מקצועיות נדרשות באופן שוטף; הבקשה תכלול פהרטים כאמור בסעיף קטן (ה)(ב) עד (7) ו-(ו).
זאת אומרת - אותם פרטים שאמרנו. לדעתי (ו) נמחק. אנחנו צריכים לבדוק את המספור. אני חושבת שאנחנו מדברים על אותם פרטים שיש לנו כאן בסעיף 6(א). זאת אומרת: הכונן לא מגיש את הבקשה ישירות למרשם אלא רק דרך הארגון, והארגון צריך לעדכן את הפרטים. אז עכשיו נעבור לסעיף 7.
אילת וולברג
¶
מקריאה: הרישום במרשם
7.
(א) בקשה לרישום כונן במרשם תוגש בחתימת המועמד לרישום ככונן באמצעות ארגון עזר למתן טיפול רפואי ראשוני;
(ב) הממונה על המוקד יודיע לכונן ולארגון, בתוך 30 ימים ממועד הגשת הבקשה לרישום, על החלטתו בבקשה, ועל מספרו במרשם של כל כונן שנרשם לפי בקשת הארגון.
(ג) במרשם יכלול הממונה על המוקד, בין השאר, פרטים אלה:
(1) מספרו של הכונן במרשם;
(2) שם פרטי ושם משפחה ומספר זהות;
(3) פרטי התקשרות עם הכונן;
(4) הכשרת הכונן וסיווגו: רופא, אחות, פרמדיק או חובש רפואת חירום;
(5) הציוד להצלת חיים שנמצא ברשות הכונן ואמצעי ההזנקה שברשותו;
(6) אמצעי הניוד הקבוע שנמצא ברשות הכונן;
(7) ארגון העזר שהכונן משתייך אליו.
נעה בן שבת
¶
אז סליחה, לדעתי הבקשה שהזכרנו קודם צריכה להתייחס לפרטים שבסעיף הזה שקראנו עכשיו. סעיף 7(ג).
מיטל לוי גבאי
¶
רק סליחה רגע - על ה-30 יום, זה נורא תלוי באמת בסוף במערכת וזה. הייתי משאירה את זה להמשך ולא כותבת כרגע.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: מחיקת רישום מהמרשם
8.
(א) הממונה ימחק כונן מהמרשם אם התקיים אחד מאלה:
(1) הכונן ביקש זאת;
(2) ארגון העזר שבאמצעותו הוגשה בקשת הרישום הודיע כי הכונן אינו משתייך אליו עוד;
(3) הממונה על המוקד הורה על הסרתו מהמרשם, לתקופה זמנית או לצמיתות, אם מצא, לאחר שנתן לכונן ולארגון שאליו הוא משתייך הזדמנות לטעון את טענותיהם, כי התקיים אחד מאלה:
(א) פרט מהותי שנמסר בבקשת הרישום השתנה או שאינו נכון;
(ב) הכונן הפר הוראה מחייבת בביצוע תפקידו או הפר את חובת הסודיות או אינו מתאים לביצוע תפקיד של כונן.
פה הייתה איזושהי הערה שלא כל כך הבנו אותה. הצעתם להגיד שהתגלה פרט משמעותי שעלול להשפיע על המשך פעילותו ככונן.
נעה בן שבת
¶
אז למעשה יש לנו פה אפשרות גם להסרה של כונן מהמרשם. מה שעוד חשוב לומר: אנחנו דיברנו בדיון הקודם על הנושא של רישום. אנחנו נגיע לזה, להוראת המעבר. זה חשוב שגם האפשרויות של ההסרה מהמרשם יחולו גם עליהם, וגם שהרישום שלהם ייעשה לפי אותם פרטים הנדרשים כאן.
היו"ר עידית סילמן
¶
לא, רבע לשלוש. אין אחר כך אוכל. מי שירצה לשתות או לאכול משהו. אז אנחנו נעשה גם רגע סנכרון של דברים בין כולם כדי לנסות לכנס את זה לסגירה. אז בואו ניקח רגע הפסקה, נעה. יצאנו להפסקה.
(הישיבה נפסקה בשעה 14:07 ונתחדשה בשעה 14:47.)
היו"ר עידית סילמן
¶
אנחנו מחדשים את הדיון. קודם כל אני רוצה להודות לכולם שמחזיקים פה מעמד את השעות. זו אולי הזדמנות חד פעמית לתקן משהו. לאורך כל היום וגם בדיונים האחרונים אנחנו ניסינו להגיע לפשרות ולכלול בתוכן גם את הנציגים של האמבולנסים הפרטיים ולראות מה אפשר לעשות. אני כן רוצה שנציג את זה כאן, פחות או יותר - את הפשרה שמוצעת לעניין איחוד הצלה ומד"א, שיתוף הפעולה בתוך הניסיון לייצר איחוד כזה או אחר.
משה טייטלבוים, אני רוצה רגע שאתה תגיד את הדברים כמו שהצגת אותם בחוץ לכולנו, כדי שיהיה ברור לכולנו מהם הסעיפים. נעבור עליהם אחד-אחד, נראה שהיועצות המשפטיות הבינו את הדברים כמו שהם. היועצת המשפטית לאחר מכן תחזור על הדברים ותאשר את זה, ונתקדם. בסדר?
ולפני הכל, תודה רבה לכל חברי הכנסת: חבר הכנסת הרב גפני, חבר הכנסת ינון אזולאי, חבר הכנסת אחמד טיבי, חבר הכנסת ליצמן, חברת הכנסת טטיאנה מזרסקי וחבר הכנסת עלי סלאלחה. לא מובן מאליו שאתם כאן בדיונים, כאן בפשרות וכאן בעשייה הזאת, וגם תוך מתן מענה לחברה הערבית עם האמבולנסים הפרטיים. בבקשה.
משה טייטלבוים
¶
אוקי. תודה לך, גברתי יושבת הראש. תודה לכולם, באמת. אני מעריך כל אחד באופן אישי, גם אם לפעמים קצת יוצאות אמוציות אז אני מתנצל. אני באמת עושה את זה מתוך אחריות ורצון להגיע למנוחה ונחלה בעניין הזה.
אנחנו הגענו להבנות שהתחילו בשיח בחוץ והלכו והתבססו יותר ויותר ככל שהרחבנו. אנחנו מדברים כרגע על הגדרת איש קשר. דבר ראשון, אנחנו צריכים להגדיר אנשים. אחת מהבעיות שהיו לנו היא שלא היה לנו עם מי לדבר. אז אנחנו מגדירים אנשים, מעבר לנושא של הממונה והמפקח - כל הנושאים של משרד הבריאות. אנחנו מדברים עם מישהו ממד"א, שנותן לנו מענה לכל פנייה ולכל דבר. אנחנו מגדירים אותו. שאול אברמוביץ אמר לי.
משה טייטלבוים
¶
בנוהל בינינו, כן. זה קשר בין ארגונים, שהוא יכול להיות מוסדר בנוהל או בלחיצת יד כפי שעשינו ודיברנו. בו אנחנו בעצם מעבירים כרגע את כל הבעיות וכל התקלות שיש לנו. אנחנו כרגע יודעים על אי חיבור של כמות כוננים - אני לא רוצה לנקוב במספר בשביל להיות מדויק יותר, ותקלות בין חיבורים וכל מיני דברים שצריך לסדר אותם באופן מיידי. באופן כללי אנחנו עובדים מול האפליקציה. ברמת העיקרון, ההיגיון אומר שאם אנחנו מחברים את מרבית הכוננים, הבעיה אמורה לפחות בצורה מאוד-מאוד משמעותית - אבל עדיין תמיד יש חריגות. למה? בגלל שפתאום יש מתנדב שנגמרה לו הסוללה, בגלל שיש מתנדב שלא הולך עם מכשיר עם אינטרנט - לא משנה; יש אחוז קטן כזה. האחוז הזה, שהוא השוליים, אמור עדיין לקבל מענה ולא להסתובב ברחוב ולחכות לכתובת עם פרטים.
לכן, המוקד של איחוד הצלה יקבל מכשיר ממד"א. אותו מכשיר יוגדר למקרים שבהם אין תקשורת ואנחנו לא יכולים לתת את הפרטים לאותו כונן. המוקד של איחוד הצלה והוא בלבד יעלה מול מוקד מד"א, דהיינו השיח שהיה לנו במשך ארבע-חמש דקות בין הכוננים למוקד מד"א ייפסק. זה ייעשה רק באמצעות המוקד המפעיל, דהיינו: איחוד הצלה מול מד"א ויתנו לו את המידע. עכשיו, מוקד איחוד הצלה ייקח אחריות למלא דוח אירוע על אותו אירוע, בשביל שנוכל גם לבקר את האירועים האלה: שאנחנו נדע להגיד - הנה, כך היה, זה המקרה, הכונן היה שם, טיפל, עשה X, Y, Z.
זה בגדול המתווה שאנחנו מדברים עליו. אנחנו חושבים שאנחנו הולכים בסעיף הזה, בנקודה הזו, להוראת שעה של חצי שנה, לבחון את הדברים. בעוד חצי שנה אני מקווה שאנחנו נחזור הנה ונגיד שהדברים עובדים ואפשר לחיות איתם. במידה וכן, אנחנו יכולים להמשיך ולסמן וי על הנושא הזה. זה בגדול.
יצחק ליבוביץ
¶
כן, אז כפי שסוכם, כלל הכוננים, גם של מד"א וגם של הארגונים הנוספים, ייכנסו למרשם ויעבדו דרך האפליקציה. זו תהיה דרך המלך, נקרא לזה, שדרכה צריכים לעבוד. במידה וכונן של איחוד הצלה הוזנק וסימן שהוא יצא לאירוע, המידע יעבור לאיחוד הצלה.
יצחק ליבוביץ
¶
המידע הרלוונטי יועבר. במידה ואותו נציג של איחוד הצלה ידע שיש כוננים נוספים שנמצאים בסמוך לאירוע אבל הם רשומים במרשם, שבמקרה מאיזושהי סיבה האפליקציה לא זיהתה - הוא יוכל לתת לו את הפרטים. הם יעלו מול המוקד שלנו ויסמנו שבאמת אותו כונן יצא לאירוע. הדוח הרפואי שימולא ישוקף לאיחוד הצלה אבל הוא ישוקף גם למד"א, שזה יתועד גם בתיק הרפואי של אותו מטופל.
קטיה קיל
¶
אפשר רגע עוד פעם את הנקודה האחרונה? במידה ואיחוד הצלה אומרים לכם שיש למשל עוד כוננים שלא זוהו באפליקציה אבל הם נמצאים בסמיכות, מה קורה מאותו רגע?
יצחק ליבוביץ
¶
במידה והם אומרים שיש כונן שלהם שנמצא, למשל מתחת לבית - המקרים החריגים האלה שבמקרה לא אותרו באפליקציה - אז הנציג שלהם ייצור קשר עם המוקד הלאומי, והמוקד הלאומי ייתן את הפרטים לנציג של איחוד הצלה שיוכל להעביר את זה לאותו כונן כדי להעביר את הסיוע הרפואי המיידי.
יצחק ליבוביץ
¶
אני מסכים, זו שאלה מעולה, כי המערכת נבדקה אין ספור פעמים. אני מאמין שאחרי שכולם יחוברו לאפליקציה כפי שאיחוד הצלה אמרו, שיש להם עוד אנשים שלא חוברו או לא הורידו אפליקציה - ברגע שכולם יעבדו בשיטה שהוחלטה אני מאמין שכמעט ולא תהיה בעיה. רוצים לבחון את זה, בגלל זה זו הוראת מעבר ולא משהו שנקבע באופן קבוע. נבחן את הדברים. אני מקווה שבחצי השנה הזאת גם החברים מאיחוד הצלה יגלו אמון במערכת, ונראה שהיא עובדת טוב, ולאחר מכן נוכל לצאת לדרך המלך גם בלי הוראת המעבר הזאת.
מיטל לוי גבאי
¶
אפשר להבין רגע: האם יהיה ערוץ נוסף לאיחוד הצלה למשל להגיד שהוא מזניק את הכוננים שלו, או שכדי להזניק כוננים נוספים הוא מחויב לדווח למוקד מד"א, ואז מד"א ככה מזניקה את אותו כונן? האם זאת הדרך היחידה?
זהר אלי
¶
כשעובדים מוקד מול מוקד, אם אני אומר לו אז אני אומר לו את קוד הכונן שלי, והוא רושם אצלו בהערות את הפרטים של הכונן שלנו. זה מתועד גם אצלו וגם אצלי.
יצחק ליבוביץ
¶
וגם כאן אני מציע באמת, את אותם מקרי קצה, מה שנקרא גם להבין - למה אותו כונן לא קיבל. לוודא למשל אם הוא לא הוריד אפליקציה שיוריד את האפליקציה. כלומר, לעשות גם מנגנונים מתקנים, שלא יהיו את הבעיות האלה.
מיטל לוי גבאי
¶
אבל זה נועד לכאלה שלא הורידו את האפליקציה או למקרים שהאפליקציה לא איתרה או מצבים כאלה? כי להוריד את האפליקציה - חייבים להוריד את האפליקציה, זו לא דרך עוקפת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לכולם יש את הרצון להוריד את האפליקציה ולעבוד במסודר, גם לאיחוד הצלה וגם למד"א. אלה מקרים חריגים שעליהם אנחנו מדברים.
קטיה קיל
¶
העיקרון של משרד הבריאות זה למנוע הזנקה כפולה. זה מה שאנחנו חייבים לוודא שלא יקרה בפועל כתוצר לוואי של הדבר הזה.
היו"ר עידית סילמן
¶
אנחנו נתכנס כאן בעוד כמה זמן ונראה אם זה עובד או לא עובד, אם יש כפילויות או אין כפילויות.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
כן. ולכן, יכול להיות שיהיו בעיות, יכול להיות שיהיו הערות, כל מיני דברים. כרגע לא צריך ללכת לתפוס את כל הבלגאן - בואו נגמור הסכם. יש הסכם, יש דרך שנתחיל. יש הערות - יש לנו זמן, כמה חודשים לראות איך זה עובד. תנו למערכת לעבוד, תנו להם לעבוד. אני בטוח שנחזור ושלא יהיו בעיות. אני בטוח בזה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כמובן שגם עליכם, משרד הבריאות, מוטלת האחריות לקחת את הכוננים שאיחוד הצלה שולח אליכם ולהכניס אותם למערכת.
היו"ר עידית סילמן
¶
אמרנו שעד יום שני כולם מחוברים מיידית. אנחנו ביום שני נערוך כאן בדיון ועדה בחינה, בדיקה, שנראה שכולם חוברו.
קטיה קיל
¶
רגע, לפני שאתה מגיע לאמבולנסים הפרטיים, אני רק רציתי להבין משהו אחד. קודם כל, אני חושבת שאין יותר טוב מזה אם אתם באמת תגיעו להסכמים ביניכם, כי באמת המטרה של כולנו פה היא אותה מטרה. אני רק מנסה להבין: אם אתם באים ואומרים שהודיעו לכם על איזושהי קריאה וכונן אמר שהוא לא קיבל, איך הוא יודע שהוא לא קיבל אם הוא לא קיבל את זה? או שאתם באופן יזום מחפשים כוננים באזור? זה מה שאני לא הבנתי.
משה טייטלבוים
¶
הדרך לאיתור כוננים אצלנו היא לא רק על ידי מכשירים. זאת אומרת, יכול להיות אופנוען שעכשיו המכשיר שלו הוא עם סוללה כבויה, אבל אנחנו רואים את האופנוע שלו באיתוראן, או שאנחנו רואים את האופניים החשמליים, או רואים את כתובת הבית שלו.
קטיה קיל
¶
אז אתם מקבלים את הכתובת בעצם, שיצא האירוע, ואתם מחפשים מי הכוננים ליד ובעצם פונים למד"א ומבקשים להזניק אותם או מזניקים אותם בעצמכם?
משה טייטלבוים
¶
נכון. קודם כל, אני רוצה רק לפתוח סוגריים: הנושא של נאמני חיים הוא מחוץ למערכת הזו. אנחנו לא מכניסים אותם לתוך המערכת.
משה טייטלבוים
¶
לא, אני מחדד את זה כי קודם היה סעיף כזה שדיבר על זה, אז אני רק מחדד את זה בשביל לדבר פה: אנחנו מדברים פה על כוננים ALS ו-BLS ומעלה.
משה טייטלבוים
¶
עכשיו, ברגע שהמערכת זיהתה מישהו באיחוד הצלה לצורך העניין, או שפנה למוקד מתנדב ואומר שהוא עכשיו פה ברחוב - - -
משה טייטלבוים
¶
איך הוא יודע - כי הוא שמע סירנה והוא ראה את האמבולנס חונה ליד הבית שלו, בסדר? וזה קורה. והוא אומר - אני לא יודע פרטים, אבל הנה, אמבולנס חנה פה הרגע ואני רוצה לעזור. או שאני רואה אופנוע של מד"א שהרגע עצר פה ויש פה מקרה. אז הוא רשאי וזכאי לעלות, בגלל שלא הזניקו אותו. זאת אומרת, מבחינתי אלה מקרי קצה, אבל זה קורה. הוא עולה מול מוקד איחוד הצלה; מוקד איחוד הצלה עולה מול מוקד מד"א והוא מקבל את הפרטים המלאים. ברגע שהוא קיבל את הפרטים המלאים, מוקד איחוד הצלה מתעד את אותו אירוע ואנחנו נעקוב אחרי זה, נתחקר את זה.
דנה נויפלד
¶
לא, את אותו כונן שלא הוזנק בגלל שהייתה תקלה. מה קורה איתו? אוקי, הוא יודע עכשיו שזה ברחוב הזה והזה, יש שם אירוע כזה וכזה. הוא מתקשר לאיחוד הצלה; איחוד הצלה מתקשר למד"א.
משה טייטלבוים
¶
הרי, אני אגיד לכם מה שקורה ברוב רובם של המקרים. בסופו של דבר אני גם כונן. ברוב רובם של המקרים, מגיעים כוננים ומבטלים ברגע שאין צורך. בדרך כלל זה מה שקורה, למעט מקרים באזורים מסוימים בארץ, שאני לא רוצה חלילה להוציא לעז. אנשים מבטלים. אומרים - אין צורך בכוחות נוספים, ואז אנשים פשוט מבטלים. עכשיו, מאוד יכול להיות שהשישי הזה נכנס לתוך המשבצת של החמישה שבמערכת, אבל הוא הגיע ראשון. למה? כי הוא פשוט היה בתוך הבניין.
שני ורמוס דניאלס
¶
כן. הם ידווחו לנו וגם ימלאו דוח רפואי על הפעילות שאותו כונן עושה בבית, ואפשר גם לקחת את זה אליכם לצורך בקרה שלכם, למה הוא לא הוזנק.
משה טור פז (יש עתיד)
¶
בדיוק. הממונה תמיד יכול לשבת ולקבל פעם ברבעון או פעם בחודש את המקרים האלו ולבדוק אותם. זאת אומרת, אפשר ללמוד את זה.
מיטל לוי גבאי
¶
שאלה אחת שלא ברורה לי: אם בסוף אתם רוצים להגביל את המכסה של הכוננים, שלא תהיה הצפה, למנוע את הבעיה הזאת - איך בדיוק פותרים את זה ככה?
היו"ר עידית סילמן
¶
רגע, שנייה. אנחנו לוקחים את זה כדיפולט באירועים שלא הוזנקו מראש. זה הדיפולט. זה לא הרגיל. אז בואו שנייה נקשיב ליועצת המשפטית. אילת היועצת המשפטית תקריא לנו את זה. כן, שי.
שי סומך
¶
מד"א קיבל הודעה על ניסיון התאבדות. הוא מעביר לכם את המידע לגבי האדם ועל כך שהוא ניסה להתאבד.
שני ורמוס דניאלס
¶
לא, לא. אני אסביר רגע שוב, אני אחדד את זה. יש עכשיו אירוע חירום; דום לב, בסדר? מד"א מזניק באמצעות המערכת הטכנולוגית שלו את הכוננים, בדיוק כמו שנעשה עכשיו. הסיכום פה אומר שבעצם כונן איחוד הצלה שהגיע למקום ולא קיבל את ההודעה, מאיזושהי סיבה - יכול להיות שהסוללה שלו הייתה כבויה כמו שמשה אמר; יכול להיות שהוא שכח את הטלפון בבית; כל מיני סיבות ספציפיות כאלה, זה צריך להיות משהו מאוד-מאוד חריג - במקרה הזה הוא ייצור קשר באמצעי אחר עם מוקד איחוד הצלה, שהוא ייקח מאיתנו את הפרטים של אותו אירוע. כלומר, זה רק מקרה מאוד ספציפי ללא קשר לכוננים שהוזנקו לאירוע.
שני ורמוס דניאלס
¶
לא, לא. לא אמורה להיות הפצה של האירוע, לא אמורה להיות תשדורת במוקד. לא אמורה להיות תשדורת של האירועים האלה במירסים שלכם, או הפצה של המידע בצורה שאנחנו מבינים שאולי קורית היום.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
לא, רק שנייה, יש לי בקשה, גברתי יושבת הראש. אני רוצה לבקש: אם אכן מגיעים ומצביעים על זה, ובסדר - אני מבקש, היות וידוע לי שיש תביעות הדדיות בין איחוד הצלה לבין מד"א ובין מד"א לבין איחוד הצלה - אני מבקש שלמשך חצי השנה הזאת יוקפאו כל ההליכים האלה. אנחנו הולכים לדרך חדשה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
למה את צוחקת? נכון בגלל שעכשיו עוד מעט פורים? אבל אנחנו אומרים לך שיש סיכוי. תהיי אופטימית, עזבי, תשמעי מה שאני אומר לך.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו באים פה באווירה אופטימית. את יודעת מה זה להושיב את איחוד הצלה ומד"א ביחד, והצלחנו לעשות את זה? קצת אופטימיות, די. ראש חודש הדר.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
עידית, אני רק רוצה להבהיר: זה לא אומר שיש פה ארבעה ח"כים מיהדות התורה אז כולם מצביעים. שלא יהיו לכם אי הבנות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
עידית, אני הבהרתי רק שיש פה ארבעה ח"כים מיהדות התורה - שלא תחשבי שכולם מצביעים ויש רוב.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני שואל את איחוד הצלה ואני שואל את מד"א, והרב ליצמן אומר גם את משרד הבריאות.
אילת וולברג
¶
אז התחלתי להגיד קודם שכתבנו עכשיו בזריזות, כפי שאנחנו הבנו את ההבנות שנאמרו פה קודם, אז אני כן אשמח שתקשיבו ביתר קשב ותראו שזה באמת מה שדובר ועונה על הדברים. אוקי. מקריאה:
בתקופה של שישה חודשים מיום תחילתו של חוק זה יחולו לעניין הזנקת הכוננים הוראות אלה:
כמובן שזה נוסף על סעיף קטן (א) שמסביר מה קורה בצורה כללית, ופה אנחנו מדברים על מקרה מסוים.
הוזנק כונן רשום כאמור בסעיף קטן (א) באמצעות המערכת הטכנולוגית - ידווח מוקד החירום הרפואי על ההזנקה ועל פרטי האירוע לארגון העזר אליו משתייך הכונן.
כמובן שהכוונה רק במקרה שהוזנק כונן של ארגון עזר.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
אני רוצה להגיד משהו למד"א. תקשיבו טוב: יש לכם בג"צ נגד 1221. אני מבין את זה, אני לא אכנס לזה ברגע זה. אתם, כפי שסוכם קודם, מה שגפני הציע להקפיא - אין שום בעיה שתקפיאו את זה לחצי שנה, ותדברו בשמי עם אלי בין. אם אתם רוצים אני אדבר איתו, שעד חצי שנה, שהוא יוכל לפנות לבג"צ ולהגיד שבגלל שיש כרגע מגעים הוא מבקש להקפיא.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מציע שלא תהרסי. את לא יודעת מה קורה עכשיו עם ליצמן. זה לא גפני שיכול להסתדר איתך בפריימריז. אצל ליצמן זה משהו אחר.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
עידית, אם לא מגלים רצון טוב, אני מפחד שבתוך שבועיים-שלושה יתחילו הבעיות. אם יורדים מהעניין הזה ומקפיאים את זה לחצי שנה, הפירוש הוא שיש סיכוי שהנושא הזה נפתר.
היו"ר עידית סילמן
¶
לא, ממש. אתה יודע, הוא אומר - את יודעת למה לא באתי? בסוף הוא בא והוא גם עוזר לפתור בעיות. בסדר. אשריו. נו, טוב, בסוף יהיו כאן חדי קרן ופרפרים. תמשיכי, היועצת המשפטית.
אילת וולברג
¶
ראה ארגון העזר - כמובן אחרי שדווח לו על ההזנקה של כונן רשום שמשתייך לארגון.
ראה ארגון העזר כי נדרשת הזנקה של כוננים נוספים לאירוע החירום, לפי השיקולים שכתובים בסעיף קטן (א) -
כן, שיקולים מקצועיים, בהתחשב בזמינות, בנגישות, בהכשרה, באמצעים מתאימים וכולי - אז אם הוא רואה שנדרשת הזנקה של כוננים נוספים לאירוע על פי השיקולים האלה:
ידווח על כך למוקד החירום הרפואי.
בסדר? אז הוא מדווח למשרד הבריאות.
אילת וולברג
¶
אה, סליחה, נכון: למוקד הכוננים של מד"א, והוא יהיה רשאי לשלוח כוננים רשומים נוספים לזירת האירוע לשם טיפול רפואי ראשוני.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
אתם לא מבינים. לפני שבוע לא חלמתם שנגיע להסכם. לא חלמתם. אף אחד מכם. בואו, אל תספרו לי סיפורים. עכשיו סוף-סוף מגיעים להסכם - הנוסח יהיה אחרי ההסכם. אחרי שנחתם ההסכם תקבלו את ההסכם.
שחר כהן
¶
יו"ר הוועדה, הנוסח שהציגה היועצת המשפטית סותר את מה שמד"א אמר. בעצם אנחנו מדברים על הזנקה כפולה ולא על דיווח למד"א ורק מד"א הוא זה שמזניק. תחזרו בבקשה על הנוסח עוד פעם.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
לשר הבריאות, אז בהחלט יש לך זכויות לשאול שאלות. אני מציע לכם עוד פעם בטוב טעם: אתם לא מבינים מה קורה. יש כאן - - - ענקית שכמה שנים לא הייתה.
יעקב ליצמן (יהדות התורה)
¶
אבל גברתי, רגע אחד. התחלתי את הדיון היום - הייתי איתכם. בסך הכל הגענו לכל מיני ניסיונות להגיע להסכמים, ותסלחו לי - אני לא מרגיש טוב מכל השאלות שלכם. אני לא משקר. אני לא מרגיש טוב עם כל מיני שאלות. ולכן אני אומר, רבותיי - - -
שחר כהן
¶
חבר הכנסת, נסגר סיכום ללא משרד הבריאות. תנו לנו רק, כמאסדרים ומפקחים על החוק הזה, להבין אותו.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני רק אעזור לך. אני באתי מלשכת שר לפני שהגעתי לכנסת. באמת, מכבדים אותך מלשכת השר מאוד-מאוד פה, אבל בכל זאת, בלי לפגוע - זה שאתם כל פעם אומרים לנו הצד המקצועי - תני להם לנהל את זה. יש בעיה בלשכת השר? אין בעיה. אנחנו פה. אבל תני לגורמי המקצוע מול גורמי המקצוע.
נעה בן שבת
¶
השאלה שאנחנו רצינו לחדד, ואני מבינה שאתם מחדדים - אנחנו הבנו גם מאיחוד הצלה וגם ממד"א שמי שמזניק את הכונן הזה זה הארגון, אבל הוא מדווח על ההזנקה למוקד.
נעה בן שבת
¶
אנחנו רוצים להבין האם זה ככה או לא. כי הבנו שאין לכם אפשרות להזניק את אותו אדם, בגלל שאין לו טלפון או משהו כזה.
אילת וולברג
¶
אני אומרת: ארגון העזר יכול להזניק כונן לפי מה שכתוב פה רק לפי השיקולים של סעיף קטן (א). זאת אומרת: אם הוא רואה שיש מישהו שסמוך יותר למקום האירוע או דברים כאלה. זה לא שבכל מקרה הוא יכול להזניק עוד כוננים. אם אתם רוצים להוסיף בנסיבות חריגות - אילו נסיבות?
שני ורמוס דניאלס
¶
רגע, אני רוצה לחדד את זה שוב, כי נראה לי שבאמת הם שואלים שאלה נכונה וזה לא נרשם ככה בצורה טובה. אנחנו מדברים - - -
נעה בן שבת
¶
העניין כרגע זה לא איך אנחנו רושמים את זה, אלא שאלה מהותית: מהן הנסיבות. אתם אומרים בנסיבות חריגות; מהן הנסיבות? שאפשר יהיה לרשום אותן בהתאם.
שני ורמוס דניאלס
¶
אוקי. איזושהי סיבה שכונן שנמצא במקום האירוע ואין לו את הפרטים המלאים של קומה, דירה, שם משפחה - אותו כונן שנמצא באותו מקום מאיזושהי סיבה לא קיבל את זה באפליקציה הלאומית שלנו. הוא יתקשר למוקד איחוד הצלה ויוכל לקבל את הפרטים של האירוע. כלומר: זה לא שעכשיו הם יוכלו להזניק את כל מי שנמצא בהמשך הרחוב, ברחובות סמוכים או במקומות כאלה. אלה הנקודות שצריך לחדד.
זהר אלי
¶
אבל חשוב רק להדגיש את העניין: אם הכונן שלנו נמצא וקיבל את האירוע והוא יצא לאירוע, ואיתרנו במערכת שלנו כונן יותר קרוב, אין שום סיבה, וגם על זה דיברנו בחוץ, שנזניק אותו וגם נעדכן אתכם במספר הכונן שלו.
זהר אלי
¶
אני לא רוצה להזניק אותו, אבל עכשיו חמישה כוננים קיבלו את האירוע. כונן של איחוד הצלה יצא לכיוון האירוע אבל ראיתי אופנוע מתחת לבניין, שלא קיבל את האירוע. רוכב האופנוע הזה, שיש לו קוד כונן אצלי והוא מאושר - הוא מתחת לבניין אבל הוא לא קיבל.
נעה בן שבת
¶
אז יש פה חידוד באמת. אתם מחדדים את הנושא הזה שהוא לא רק לפי השיקולים האלה של הזמינות, אלא מישהו שהיה אמור להיות מוזנק על ידי האפליקציה.
שני ורמוס דניאלס
¶
נקודה חשובה נוספת שאפשר להוסיף: שהאירועים האלה ישוקפו למשרד הבריאות. כמו שמשה הציע קודם.
משה טייטלבוים
¶
אני רוצה להאמין שברגע שאנחנו מחברים את כולם, או את רובם-רובם, אז זה כמעט לא אמור לקרות. אבל אם זה יקרה, אז יהיה מנגנון עבודה.
זהר אלי
¶
נכון. אבל אם יש לנו כונן שהוא אחד מהחמישה שקיבל את האירוע, ואין לו את כל הפרטים - הוא קיבל את האירוע ואין לו את כל הפרטים, אין שום בעיה לפנות אליהם והם יגידו לנו מה הכניסה, מה הקומה ומה הדירה לאחד מחמשת הכוננים שקיבלו.
נעה בן שבת
¶
רגע, סליחה. אנחנו לא מבינים. אירוע א' זה אירוע חדש לנו. לא שמענו עליו שום דבר. מה זה האירוע א' שמוסרים לך את הפרטים? אני גם רוצה להעיר - אנחנו פה בחקיקה ראשית.
זהר אלי
¶
באירוע הראשון יש חמישה כוננים שקיבלו, שאחד מהם הוא איחוד הצלה. הוא יצא לכיוון האירוע, פתאום התנתק לו, פתאום - אין לו כניסה, קומה, דירה. אנחנו עולים מולם והם נותנים לנו את הפרטים.
היו"ר עידית סילמן
¶
זה לא צריך, אנחנו לא יכולים לכתוב בחוק את ההתנהלות הרגשית, אישית, נפשית ביניכם. אתם תסתדרו. מה לעשות.
היו"ר עידית סילמן
¶
אנחנו נקריא את זה, רגע. אנחנו נקריא את זה, ולשנייה, בגלל שזה נראה גם בסדר גמור, כדי שאנחנו נסגור אירוע וכדי שכבודו הרב גפני יוכל להצביע על זה גם, נצביע ספציפית על הניסוח הזה.
אילת וולברג
¶
טוב, ננסה שוב. אני אקריא לאט ואני באמת אשמח שתעקבו:
ראה ארגון העזר שהכונן שהוזנק משתייך אליו כי קיים כונן רשום שנמצא בסמוך לאירוע ולא הוזנק - אז הוא ידווח על כך למוקד החירום הרפואי, ויהיה רשאי להזניק את הכונן הרשום לזירת האירוע לשם טיפול רפואי ראשוני.
נעה בן שבת
¶
לא, הוא לא ידווח למוקד, סליחה. מה אתה אומר הארגוני? אנחנו אומרים שאתם מדווחים ישר למד"א על כך.
אילת וולברג
¶
לאחר שהוא מזניק אותו, אז הארגון מודיע למוקד על הזנקת הכונן הרשום. זאת אומרת, הוא מדווח לו גם לאחר ההזנקה. הוצע פה קודם שבתום חצי שנה יהיה דיווח - - -
משה טייטלבוים
¶
הדוח הרפואי הספציפי הזה לכונן שלא הוזנק בגלל סיבה כלשהי - זה המוקד ממלא. המוקד ממלא את הדוח הזה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
זה לא דיווח כעבור חצי שנה. הכל זה הוראת שעה לחצי שנה, והוועדה צריכה לקיים דיון כעבור חצי שנה, לטוב או חס וחלילה ההפך.
נעה בן שבת
¶
רגע, ועכשיו יש לנו גם הוראת דיווח - אמרתם שאתם רוצים דיווח. מי ידווח על האירועים האלה לממונה של משרד הבריאות? מד"א או הארגון?
נעה בן שבת
¶
כל ארגון ידווח אחת לחודש על הקריאות האלה, וידווחו לוועדה בתום חצי שנה. יהיה דיווח לוועדה על הפעילות הזאת.
שחר כהן
¶
אני הייתי מציעה, באמת בשביל הסדר הטוב, וגם עוד לא דיברתי עם השר - יש פה שני ארגונים שהגיעו לפשרה ואנחנו לא רוצים להיות חסם. להצביע עקרונית על הדבר הזה, ולהצביע בסוף על כל הנוסח המלא.
היו"ר עידית סילמן
¶
ברור, זה מה שאנחנו עושים. מצביעים על זה, ואחר כך בסוף - על כל החוק מצביעים תמיד בסוף. את יודעת.
נעה בן שבת
¶
אני רק רוצה להבהיר: אם אנחנו מצביעים עקרונית, תיקוני ניסוח אפשר לעשות. תיקוני מהות - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
טוב, תקשיבו רגע. אנחנו מתקדמים פה. אוקי, הבנו. אני רוצה שנייה שנצביע על הסעיף הזה, לפי מה שעורכת הדין אילת וולברג קראה, בניסוח ביחד עם עורכת הדין נעה בן שבת, להצעה של חברי הכנסת בשיתוף מד"א ואיחוד הצלה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושר.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
א', אני רוצה לברך על הסיכום הזה. לא היה קל. מדובר במצב של פער ברור, עמוק, בין מד"א ואיחוד הצלה. מד"א כתאגיד סטטוטורי שהוא האיגוד הראשי היחיד והמוכר רשמית שעוגן מעמדו בחוק הזה. אני חושב שהצעת הפשרה שהגענו אליה היא הצעה טובה, לחצי שנה, שבה הדברים ייבדקו. אני רוצה להודות גם לנציגי מד"א וגם לנציגי איחוד הצלה שגיליתם רצון להגיע לפשרה הזאת.
כמובן שאי אפשר בלי להודות לחברי הכנסת שעמלו רבות יחד עם יו"ר הוועדה כדי להגיע לפשרה הזאת: סגן שר הבריאות ושר הבריאות לשעבר ליצמן משמאלי, ינון אזולאי הח"כ הפעיל לימיני. לא היה לי קל הפעם להיות בחילוקי דעות עם חברי, חבר הכנסת גפני, אבל בסופו של דבר הצבענו יחד בעד הצעת החוק.
היו"ר עידית סילמן
¶
אחמד, יותר ממה שחשובה הצבעה משותפת של הקואליציה והאופוזיציה בוועדה - יותר חשובה הצבעה בתוך יהדות התורה שהיא ביחד.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אוקי. אז אני אומר שהגישור על הפערים העצומים שהיו בין שני הגופים, היה כאין וכאפס מול ההצלחה האדירה שלי לגשר על הפערים בתוך יהדות התורה, בין גפני לבין ליצמן.
היו"ר עידית סילמן
¶
טוב, זה באמת שיחוק. זה יותר מדי בשביל היועצת המשפטית פה. שנייה. ומשרד הבריאות, אני רוצה להגיד לך משהו.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
ועכשיו להצעה פרקטית. אני מבקש שוב להעלות עכשיו את מה שאני ואוסאמה העלינו לגבי אמבולנסים פרטיים, לרבות האמבולנסים ביישובים הערביים. צריך למצוא פיתרון ולתת מענה לעבודה שלהם. כאשר אין אמבולנסים אחרים ביישובים הערביים, הם עושים את העבודה המיידית, ההזנקה המיידית הקרובה ביותר. אני מבקש שהוועדה תמצא מענה.
אפי פלדמן
¶
גברתי יושבת הראש, אני חושב שגם בנושא הזה נאמר מצד מד"א שאין מניעה מצידם שרק לצורך הזנקה - - -
אפי פלדמן
¶
שוב, זה מה שאני הבנתי ואני אשמח שיתקנו אותי או לא: שמבחינת נושא ההזנקה - לא מדברים כרגע על פינויים - אין להם מניעה שנהגים על אמבולנסים פרטיים יהיו רשומים במרשם הכוננים. אני אשמח, אם זה נכון מה שדיברנו בחדר גם עם יצחק וגם אם שאול, אם זה מקובל.
שני ורמוס דניאלס
¶
דיברנו שההזנקה תיעשה אם תהיו רשומים בעצם במרשם עצמו, כי אם תהיו רשומים במרשם כחלק ממענה של כונן הצלה ראשונית לאירוע, ללא קשר לפינוי ורק לשם הצלת חיים - אין שום בעיה. ברור.
אפי פלדמן
¶
אוקי, אז זה נושא שעד עכשיו מד"א לא הסכימו עם זה. אז אולי אפשר לפרוטוקול לרשום את הדבר הזה.
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר. נכון. כונן לא יקבל תמורה כספית באשר לפעילותו ככונן לפי חוק זה. תודה. אני רק רוצה להגיד לכם שבאמת, זה לא רק היסטורי. זה גם נכון ומדויק, וזה גם מרגש. אני אמרתי מלכתחילה בדיונים הראשונים שבתוך ועדת הבריאות אין קואליציה ואופוזיציה, ואתם רואים את זה. בבקשה.
עלי סלאלחה (מרצ)
¶
כשנכנסתי בבוקר האווירה פה הייתה מאוד לא טובה ועכורה. אני שמח עכשיו שאנחנו יוצאים מכאן עם אווירה רגועה. יש פייסנות, יש אהבה. כולם נרתמו, ואני מברך על הצעד החשוב הזה.
אני רוצה לברך את כל הגופים: גם את מד"א וגם את איחוד הצלה על זה שבאו אחד לקראת השני לטובת כלל אזרחי מדינת ישראל. זה מה שאזרחי מדינת ישראל צריכים.
אני רוצה להודות לנציגי משרד הבריאות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא, השאלה אם אתה עוזב את הוועדה, כי יש עוד חוקים. אל תתחיל להודות מעכשיו כי אנחנו לא נגמור עם זה.
עלי סלאלחה (מרצ)
¶
אני רוצה להודות לנציגי משרד הבריאות, שעמדו על המשמר לטובת בריאות הציבור במדינת ישראל. אני בטוח שהם ידחפו בכל הכוח בשביל כן להביא למצב טוב יותר בתחום חשוב זה.
אני רוצה להודות לעידית, כיושבת ראש ועדת הבריאות, גברת חזקה שמושכת בחוטים ולא מניחה לשום דבר אלא להביא אותו לסוף טוב.
עלי סלאלחה (מרצ)
¶
אני גם רוצה להגיד לכם: מי שיזכה מכל הסיכומים שהיו פה, אלה המוחלשים. אלה הפריפריות, אלה הערבים, אלה הדרוזים, זה המשולש, זה הנגב, זה הצפון. אני רוצה לבקש שאנחנו כן ניקח את האמבולנסים הפרטיים, ונמצא איך אנחנו משלבים אותם ומכניסים אותם למערך הזה שיתנו תשובה טובה גם למוחלשים בצפון ובדרום.
עלי סלאלחה (מרצ)
¶
כן, ברור. ואני רוצה להודות לאחמד טיבי שהיום למדתי ממנו. אני פרלמנטר חדש, אבל הוא ותיק. וינון, אני גם למדתי ממך לעשות הסכמים עם אחמד. תעשה גם איתי, זה בסדר.
נעה בן שבת
¶
אבל על הנושא של האמבולנסים הפרטיים - אני רק רוצה להגיד: אני אבדוק לקראת הקריאה השנייה והשלישית אם באמת נחוץ פה איזשהו הסדר או אם אפשר להסתפק בהצהרה הזאת ובהוראות.
נעה בן שבת
¶
מקריאה מעמוד 9: (ג) הזניק המוקד כונן רשום והכונן דיווח כי יצא לפי קריאת ההזנקה, יעביר לו המוקד את פרטי האירוע שנרשמו במוקד ואת כתובת האירוע.
טוב, דיברנו על הנושא של הכונן שאינו רשום. כאן אנחנו גם נציין שאין בהוראות החוק כדי לחייב כונן שהוזנק לצאת לקריאה. זה בהמשך להערה שמסר קודם מד"א.
(ד) ניהול זירת האירוע כאמור בסעיף קטן (א) ייעשה בידי הכונן הראשון שהגיע למקום האירוע, ובעת הגעת מספר כוננים - על ידי הכונן המיומן ביותר בהכשרתו לסוג הטיפול הנדרש. הכונן שינהל את האירוע יתעד את הבדיקה והטיפול ברשומה רפואית, מיד לאחר ביצוע הטיפול.
אליעזר יפה
¶
אפשר להעיר? כל זה כמובן כשאמבולנס לא הגיע לזירה או עד שהגיע אמבולנס. בסוף הפצוע או החולה הזה גם אמור להגיע לבית חולים. ברגע שהגיע אמבולנס, הכונן מעביר את זה לאמבולנס.
אליעזר יפה
¶
בכל מקרה אמבולנס מוזנק בכל המקרים. אין כונן שמוזנק לקריאה אם אמבולנס לא הוזנק. תמיד יוזנק אמבולנס.
נעה בן שבת
¶
משרד הבריאות, האם זה נכון שאין כונן שמוזנק לבדו? כי אני הבנתי שיש מקרים שבהם יכולים להזניק רק כונן. האם כונן תמיד מותנה בהזנקת אמבולנס?
אליעזר יפה
¶
כן, והכונן הראשון שמגיע רק אומר אם לבטל או לא, נכון?
לא, זה משהו אחר. אבל אם אמבולנס כבר במקום אז הכונן יכול לעזור לאמבולנס אבל האמבולנס הוא הקובע.
קריאה
¶
לא, אתם צריכים להבין, שוב: גם אם הגיע אמבולנס, במסגרת חוק מד"א, לטובת טיפול ולטובת פינוי - עדיין, אם יש כונן במקום שהוא בכיר מבחינת ההכשרה שלו, אם הוא רופא לדוגמה או אם הוא בכיר - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
למה עזבו? אין לי מתי לכנס את הוועדה עוד פעם. מה, אנחנו נעשה סתם הצבעה על סעיפים ביום אחר? אם נסיים וכולם יהיו מרוצים ומשרד הבריאות יאשר - הכל טוב, מתקדמים.
שחר כהן
¶
עידית, אני מציעה שאנחנו נראה נוסח מלא ושלם ונעבור עליו כמו שצריך. אנחנו כבר הגענו לשעה ארבע בצהריים ביום חמישי.
שחר כהן
¶
חברי הוועדה עזבו. אני מציעה שהוועדה תשלח נוסח שנעבור עליו במהלך הסופ"ש, ויכונס פה דיון במהלך השבוע הבא.
היו"ר עידית סילמן
¶
אז תקשיבו רגע. אנחנו נראה. אנחנו עוברים על הדברים. אם אנחנו נספיק להצביע היום - כל דבר עוד אפשר לשנות בסעיפים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אז אני אולי אציע - גם אם אנחנו ממשיכים להצבעה, תוגש רוויזיה על ידי יושבת הראש, ונעבור על זה.
היו"ר עידית סילמן
¶
אין בעיה. לא, אני אומרת - אנחנו לא מתחייבים, אבל כן יש רצון לשלוח לכולם את הדברים במסודר. בסדר?
נעה בן שבת
¶
אנחנו מעדיפים שאחרי הדיון הזה, אחרי שנשמע את ההערות, נוכל לנסח את הדברים ואפשר יהיה להביא נוסח מסודר. כך אנחנו מעדיפים כלשכה משפטית.
היו"ר עידית סילמן
¶
אחמד, חברי הכנסת, תראו, אני לא מתחייבת, אבל אני אומרת שאני מבינה את מה שהיועצת המשפטית אומרת ואנחנו נתכוונן. אבל אם אנחנו נצליח להתקדם באישורן - נתקדם. קדימה.
היו"ר עידית סילמן
¶
מה? חבל, אחמד, אתה רוצה לקדם את זה. אנחנו צריכים עוד נסחות וכאלה, לפחות קריאה ראשונה. תישאר פה, נו. אחמד, עוד קצת, נו. תישאר קצת. נתקשר לעדכן אותך לפני ההצבעה שאנחנו מצביעים.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: (ה) כונן רשום ידווח במערכת הטכנולוגית על יציאתו לפי קריאת ההזנקה, על הגעתו לזירת האירוע וכן ידווח בכל דרך מקובלת אחרת על מצב הטיפול הרפואי שניתן למטופל ועל כל מידע רלוונטי אחר לניהול האירוע.
משה טייטלבוים
¶
לא, רגע. אם הוא כונן שלנו - הוא מדווח לנו. למוקד המפעיל - הכוונה היא, כל ארגון מפעיל את המוקד שלו.
משה טייטלבוים
¶
לא, חבר'ה, הכוננים שלנו מדברים איתנו. הם לא מדברים עם מד"א. הם מוזנקים על ידי מד"א ומופעלים על ידינו.
אליעזר יפה
¶
לא, הם מופעלים כולם על ידי מוקד אחד. אחרת מה עשינו פה? רוצים להציל את האנשים. לא רוצים לפצל עוד פעם. עכשיו זה גם ככה מפוצל.
משה טייטלבוים
¶
חבר'ה, יש פה חוסר הבנה בסיסית. אני מדבר עם האנשים שלי, אני מבטח אותם, אני מכשיר אותם, אני דואג שהם יתעדו את האירועים. אני מפעיל את האנשים שלנו. זה הכל. אתם מפעילים את האנשים שלכם. מה כן? אתם הגורם שמקבל קריאות חירום ומזניק כוננים. זה הכל.
אליעזר יפה
¶
שנייה רגע. זה הדוח הרפואי, ולא על הדוח הרפואי אני מדבר. אני מדבר על כך שהכונן מדבר עם המוקד, ויש מוקד אחד, והוא זה ששולט על האמבולנסים ויכול לבטל את הנט"ן ויכול להודיע לנט"ן. וזה לא עוד איזשהו מעקף. כל מעקף כזה - לא מציל חיים. הוא לא יציל חיים. בסוף אנחנו רוצים שיטה אחידה. כונן יצא לקריאה - - -
זהר אלי
¶
ינון, אין למוקד שלנו דרך לדבר עם המוקד. זה הטלפון, זה הרי לא 101 שמחייגים. אלה טלפונים שמחייגים וממתינים עשר דקות על הקו.
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד)
¶
גברתי יושבת הראש, סליחה, אנחנו פשוט צריכים להגיע לצפון ויש עוד אירועים בערב. אנחנו בעוד עשר דקות צריכים לצאת.
משה טייטלבוים
¶
אחת מהבעיות שהיו לנו היא שכונן איחוד הצלה מתחיל לנהל תקשורת עם מוקד הכוננים של מד"א. תתארו לעצמכם שעכשיו כל הכוננים האלו, 6,000 כוננים, מתחילים כל הזמן לתעד מול מד"א. קודם כל, המוקד שלנו - אנחנו יכולים לסגור את המוקד ואת הארגון, ואין לנו שום בקרה על הארגון שלנו.
היו"ר עידית סילמן
¶
רגע, שנייה. תקשיבו. אנחנו כתבנו את הדברים מאוד במפורט. יש לכם חצי שנה של הוראת שעה. כתבנו את הדברים והם מאוד מפורטים. הם מזניקים כוננים, מנהלים את האירוע, סוגרים את האירוע. אתם עומדים מול הכוננים שלכם בכל הדברים שקשורים אליכם.
אליעזר יפה
¶
לא. רק שנייה אחת. ברגע שיצא כונן - אנחנו מזניקים את הכונן, מצוין. הכונן יצא לאירוע והגיע אל החולה. הוא עכשיו ידבר עם המוקד המפעיל של מד"א ויגיד לו: צריך נט"ן, לא צריך נט"ן, אפשר לבטל, אי אפשר לבטל. למה שידבר איתם והם ידברו איתנו?
נעה בן שבת
¶
רק שנייה. לפני כל הרעש, רק רגע. אני רוצה להזכיר שיש לנו בהמשך הוראה, סעיף קטן (ו), שאומרת שבכל הזנקה של כונן של ארגון עזר למתן טיפול רפואי ראשוני שאינו מגן דוד אדום, ידווח המוקד למוקד של ארגון העזר שהכונן משתייך אליו את פרטי הזנקתו, ובלבד שלא יעביר מידע רפואי בנוגע למטופל.
עלי סלאלחה (מרצ)
¶
אתם יכולים להתווכח ולהמשיך להתווכח עד מחר. טטיאנה, אני ואחמד טיבי חייבים לצאת. אני מבקש מעידית לדחות את ההצבעה לשבוע הבא, ותודה רבה.
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר. תצאו. בסדר, נשתדל לכבודכם. נו. שנייה. תקשיבו, אנחנו הרי לא נוכל לנהל אנשים פעמיים. הם נמצאים כרגע מול המוקד של מד"א. אם המוקד של מד"א החליט שצריך להביא אמבולנס והאמבולנס שלכם קרוב יותר - אז אתם תבואו.
אליעזר יפה
¶
לא, זה לא קשור לאמבולנס. עוד פעם: ברגע זה, עכשיו יש שרשרת הישרדות. הכונן הוא לא נפרד. עוד מעט יגיע נט"ן. מי שמפעיל את הכונן ומי שמפעיל - - -
אליעזר יפה
¶
אין 6,000 אירועים תוך כדי. בואו, אנחנו יודעים להפעיל את זה. אנחנו מנהלים את זה. גם כך זה עובד היום.
היו"ר עידית סילמן
¶
לא, לא, אתם לא יכולים להתנהג ככה. איחוד הצלה, אתם לא יכולים לעשות את זה. ביקשתם שתוזנקו כולם ממקום אחד. ביקשתם שהניהול יהיה אחד. ביקשתם שיחברו את כולם - זה מה שאנחנו עושים. הכוננים שלכם יצטרכו לדווח לשם. מה הם מדווחים גם אליכם, ברמת המספרים לכם סיפור, או טיש או לא יודעת מה - זה עניין שלכם. אבל כרגע הכונן, מרגע שהוא הוזנק לאירוע מאצלם, הוא מחויב אליהם גם, לעדכן אותם מה היה שם או לא היה שם. וזה יהיה במערכת, ואם זה לא כתוב במערכת אז המערכת תשתדרג ותהיה אפשרות לציין שם מה קורה או לא קורה. אי אפשר לבקש להיות מוזנקים ממקום אחד ומנגד לא לעדכן אותו בחזרה מה המצב של השטח.
משה טייטלבוים
¶
הכונן - מרגע שהוא לוחץ יציאה, זה משוקף גם אצל מד"א. אין שום בעיה עם זה, זה בסדר גמור. אנחנו בסופו של דבר מדברים עם הכונן שלנו. אנחנו מפעילים אותו.
היו"ר עידית סילמן
¶
אתה תעשה מה שאתה רוצה ברמת הלדבר איתו ולשמוע ממנו. הוא מנוהל, מרגע שהוקפץ, על ידי המוקד שהקפיץ אותו. בסדר? ברמת לעדכן, לדווח. יהיה היזון חוזר בתוך האפליקציה, ואם יש שדה שחסר - נוסיף את זה שם. בסדר? אתה יכול להחליט שאת השדה הזה של מה קרה, הכונן שלך מחויב להודיע גם לך. עניין שלך, בעיה שלך. הוא חייב להיות מנוהל מתחילה ועד סגירת סיפור שם.
אילת וולברג
¶
אני חושבת שיושבת ראש הוועדה אמרה שהדיווח צריך להיות קודם כל למד"א במערכת הטכנולוגית כפי שכתוב עכשיו.
אילת וולברג
¶
השאלה היא, מבחינת איחוד הצלה, ויש לנו פה את סעיף קטן (ו) שעוד לא הקראנו, שכתוב פה שבכל הזנקה של כונן ארגון עזר למתן טיפול רפואי ראשוני שאינו מגן דוד אדום - אני רוצה להציע: פה כתוב - ידווח המוקד.
היו"ר עידית סילמן
¶
אני מקבלת כאן ממישהו שבאמת גם התייעצתי איתו על זה ושאלתי אותו. אז ככה: סיכום אירוע - יכול להיות למוקד של איחוד, כי הם אחראים על הכונן. דיווח בזמן אמת תוך כדי האירוע, מה קורה ואיפה הם נמצאים, כי הם לא ידברו עכשיו ויתקשרו לשני הארגונים - אין טעם גם. הם עובדים מול מד"א, כי מד"א צריך לדעת שהזנקתי אותך, אתה באירוע שאני קיבלתי ואני רוצה לדעת מה להוציא לשם עכשיו: מסוק, חללית צהובה, צוללת, לא יודעת מה.
היו"ר עידית סילמן
¶
שנייה, לא. דיווח בזמן אמת יהיה שם. מד"א לא יכול לדווח לך על כל כונן שלך שהוזנק. הכוננים שלך נמצאים תחת אחריותך.
היו"ר עידית סילמן
¶
למה? יש לך חצי שנה עכשיו בזמן אמת שאתם מסונכרנים ויודעים מה קורה ואיך זה עובד. אתם צריכים לסמוך עליהם.
היו"ר עידית סילמן
¶
אבל אתה יודע איפה נמצא הכונן שלך ב-GPS שלך. אתה יודע איפה הוא. הוא הוקפץ, אתה יודע לאן. הוא מדווח לך לאן הוא יצא, אתה יודע לאן הוא יצא - וזהו.
היו"ר עידית סילמן
¶
אתה לא יכול - אני לא יודעת איך זה עובד אצלכם, אם כל היום הוא איתך. הם מנהלים את האירוע.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
משה, אני רוצה רגע לשאול אותך, מתוך ידיעה איך זה הולך. אנחנו מגיעים למקרה עם האפליקציה. דיווחתי אחרי שקיבלתי ממד"א דרך האפליקציה - קיבלנו, הגענו למקרה. אני תוך כדי ממלא אם אני צריך את המצב הרפואי של אותו חולה דרך האפליקציה, שולח, הם מקבלים. לא אמורה להיות בעיה שהכונן בעצם ידווח לך כמוקד דרך המירס שלך שאתה עובד איתו.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
שנייה, שנייה. כשאני מגיע, אני מגיע עם המירס של איחוד הצלה כמתנדב של איחוד הצלה. אין לי קשר אליך. להתחיל להגיד לי לחייג ל-101 - זה לא לעניין. אבל מה כן העניין?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו עובדים על האפליקציה, אתה מקבל את הכל. יצחק, אני נותן לך, על פי מה שאתה שולח לי באפליקציה שלך, אני נותן לך את כל הדיווח במקום.
היו"ר עידית סילמן
¶
חייבים, אחרת אתם לא תדעו מה קורה עם הכונן. אני לא רוצה לשאול מה קורה עד היום, אבל עזבו, כן?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בגלל זה אני אומר לך. עכשיו אני, למה אני צריך את הדיווח שלי כמתנדב מול המוקד? כי בסופו של דבר הם מבטחים אותי. אם מחר תהיה תביעה של החולה כלפיי, הם האבא ואימא שלי. אתה לא תבוא להגן עלי.
אליעזר יפה
¶
ממלא באפליקציה, ואם צריך, אני מחייג אליו מ-101 או הוא מחייג אלי ל-101 ועובדים ישירות. מצילים את החולה. אחר כך מדווחים אחורה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אין בעיה, דיווח לך. אבל אם אני כארגון רוצה לדעת אם יש לי בעיה, אם כרגע יש איזושהי בעיה שיכולה להיות לי אחריות בו מלמעלה - - -
אליעזר יפה
¶
רגע, רק שנייה. אם יש בעיה ספציפית, לא יודע, יורים עליי, משהו חריג - עזוב. לא על זה אנחנו מדברים. אנחנו כרגע מדברים על השגרה של הפעלה, כשהכל יורה כמו שצריך.
היו"ר עידית סילמן
¶
ינון, הבנו את העיקרון. נתכנס לעומק של זה בקריאה שנייה ושלישית. בואו, העיקרון - - -
נעה בן שבת
¶
לא, רגע, אבל איך אנחנו נדע? זאת אומרת, אנחנו משאירים את זה במחלוקת? אני חשבתי להצבעות. אבל אנחנו צריכים לכתוב משהו.
נעה בן שבת
¶
אז אנחנו משאירים כרגע את הנוסח כפי שהוא. הנוסח כפי שהוא מדווח במערכת הטכנולוגית על יציאתו וכן ידווח בכל דרך מקובלת - בעצם הוא מדווח למוקד.
נעה בן שבת
¶
למוקד. אז ידווח למוקד. קודם זה היה ידווח במערכת, ואז היה ברור שזה מד"א. אז כרגע זה נשאר.
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר. הכוננים מדווחים לכם אחורה. היום איחוד הצלה יכולים לדווח לכם כשהם הגיעו לשטח אחורה מה קורה? לא, הם מדווחים לאיחוד הצלה. צריך יהיה לסנכרן את זה, בסדר?
שני ורמוס דניאלס
¶
בסוף אם יש שם כונן שכרגע נמצא בהחייאה, והאירוע התקבל על משהו אחר, כמובן שהוא צריך לדווח.
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר. תראו, היום הכוננים לא מדווחים לכם, כי הם מדווחים לאיחוד הצלה. יש כאן היום חוסר סנכרון גדול. ואז זה מדווח לזה. בואו, זמני הצלת החיים פה על בלאי. אז בואו נעשה כזה דבר: כונן שיצא - במקרה הקפצתם חמישה כוננים של איחוד הצלה; הם חייבים לדווח לכם, כי הם היחידים שהגיעו והם הגיעו דרככם. כל אחד שהגיע, לא משנה מה, אם הוקפץ על ידיכם - ידווח לכם. היו הקפצות חריגות - הם ידווחו לכם ותסתנכרנו. אנחנו מאמינים שאפשר בחצי שנה של ניסיון לפתור את העניין הזה, בסדר? יאללה, נתקדם.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: (ז) כונן רשום רשאי ללבוש את מדי ארגון העזר למתן טיפול רפואי ראשוני שהוא משתייך אליו.
משרד הבריאות ביקש לחייב ללבוש מדים. השאלה אם זה מתאים לכונן, אם הוא עכשיו מזנק למקום האירוע והוא צריך ללבוש מדים.
מיטל לוי גבאי
¶
יש הרי סעיף שמגדיר מתי אנחנו יכולים להיכנס ולצפות וזה. עכשיו עוד פעם לחזור על הצפייה?
מיטל לוי גבאי
¶
לא, אז איך אפשר? אם אנחנו לא נכנסים והמערכת שם, אז איך אני יכולה לצפות במערכת? זה רק אם יש לי מסך מקביל ואני לא רוצה.
אילת וולברג
¶
(ג) לכל כונן רשום תהיה אפשרות להתחבר למערכת הטכנולוגית לשם קבלת קריאות להזנקה ולשם דיווח בדבר ההזנקה, ההגעה, והטיפול הרפואי הראשוני.
נעה בן שבת
¶
השאלה אם אני יכולה לחייב אותו. הבנתי שיש כוננים שלא תמיד מתחברים, שלפעמים הם מתחברים ולפעמים לא.
אליעזר יפה
¶
רגע, זה נכון. כל כונן חייב להיות מחובר - זה נכון, אבל הוא יכול להתנתק מהמערכת. זה וולונטרי. הוא יכול להחליט שעכשיו הוא יומיים בחופש עם אשתו. יש כאלה.
יצחק ליבוביץ
¶
הוא חייב להיות מחובר למערכת, אבל הוא לא חייב להיות זמין. עם זה אנחנו מסכימים. הוא חייב להיות מחובר למערכת.
מיטל לוי גבאי
¶
לא, כדי שיקראו לו הוא חייב להתחבר. אז הכוונה לחייב אותו להתחבר, אבל הוא יכול לכבות את הטלפון ולא לקפוץ לאירועים.
נעה בן שבת
¶
אנחנו רוצים שהאפיון של המערכת יאפשר לכל כונן להתחבר למערכת. את רוצה אחרי זה להגיד שכל כונן גם חייב להיות מחובר למערכת בשביל לקרוא לו, להזניק אותו - זה עניין אחר. זה לא תנאי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
למי שמחזיק טלפונים טיפשים - אז אין בהם אפליקציה. אלה המקרים החריגים שנגענו בהם בסעיף הראשון.
אילת וולברג
¶
אני רוצה רגע להציע לשנות את הסדר במשפט, אולי זה יעשה את העבודה. אפשר לכתוב שהמערכת הטכנולוגית - - -
שני ורמוס דניאלס
¶
הוא חייב להיות רשום ולהיות בעל יכולת להזנקה. בסוף האירועים החריגים שדיברנו עליהם, הם אירועים חריגים שהוא לא קיבל את זה כשהוא היה רשום.
נעה בן שבת
¶
לכן אמרנו שהוא צריך להיות עם ציוד הזנקה. הזכרנו את ציוד ההזנקה כשדיברנו על המרשם. בסדר? אז כרגע אנחנו רק אומרים שכשאנחנו מסתכלים מצד המערכת, המערכת חייבת להיות כזאת שלא תהיה חסומה בפני אף כונן רשום.
מיטל לוי גבאי
¶
לא, אבל צריך להגיד עוד משפט: שכונן שרוצה להיות במאגר של הכוננים ושיזניקו אותו - צריך להתחבר למערכת.
היו"ר עידית סילמן
¶
שנייה, שנייה. אין פה באמת עניין. אני לא מבינה מה אתם תקשיבי, היועצת המשפטית, אין פה עניין. בואו נתקדם. זה באמת ניסוח.
דנה נויפלד
¶
לא, רגע, אבל שנייה. לנו זה משמעותי. עוד פעם: כל הבסיס של ההצעה הזו וכרגע מה שעושים זה שיש מערכת אחת שכולם מתחברים אליה.
דנה נויפלד
¶
נכון? זה העניין הרי. הסעיף הזה כרגע מדבר מכיוון המערכת, נכון? לנו חשוב להוסיף גם את הפן השני: אם אתה רוצה להיות ולקחת חלק - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
הוא מתחבר כשאתם מעבירים את הפרטים ומחברים אותו. מה זה הוא צריך להתחבר? היום יש 3,000 או 2,000 שרוצים להתחבר והם לא יכולים.
דנה נויפלד
¶
לא, אנחנו לא רוצים. אנחנו רוצים להבהיר שבשביל שיזניקו אותך ובשביל להיות כונן פעיל, להבדיל מכונן שאיננו פעיל כי הוא בחופש, אז הוא צריך להיות מחובר למערכת. זה מה שאנחנו רוצים להבהיר.
נעה בן שבת
¶
בסדר, אבל כל החוק מדבר על זה שיש לנו הזנקה על ידי זה ואני יכולה לא להיות - אז מה את רוצה להגיד? שאני לא ארשום אותו בגלל שהוא לא הצהיר לי שהוא בכל שעה, בכל יום - - -
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
היועצת המשפטית, מה שמבקשים זה שבשביל להיות כונן שיהיה לו חיבור לאפליקציה. בשביל לצאת הוא יכול להרשות לעצמו להיות גם באי זמינות.
נעה בן שבת
¶
אז אולי נגדיר שאמצעי ההזנקה שאנחנו מדברים עליו הוא החיבור לאפליקציה. פשוט נגדיר את זה. ואז כדי להירשם אני צריכה להודיע שאני מחוברת לאפליקציה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אז אני רק אפתח סוגריים לבעיה של מי שאין לו טלפון חכם. אז את יכולה אולי לעשות שם סעיף של בעלי - - -
נעה בן שבת
¶
או שלא צריך לעשות. סליחה, חבר הכנסת אזולאי. זה מה שאני חושבת: שפשוט אנחנו ממציאים פה איזושהי בעיה שלא קיימת, ולא צריך להגיד כלום. אם מזניקים זה מתוך המערכת.
יצחק ליבוביץ
¶
אנחנו מסכימים. ואם יש אנשים שבגלל מכשיר או שאין להם טלפון כשר, אז הארגון צריך לדאוג לאיזשהו מכשיר חלופי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
זה כמו ששואלים אותי איך אני מעודכן בהכל ואין לי סמארטפון. אין לי ווטסאפ, אין לי כלום.
זהר אלי
¶
אני הסברתי: יכול להיות שהוא רוכב על אופניים או על אופנוע ויש לו טלפון כשר, ויש לו GPS ואני רואה את האופניים באשדוד ברחוב הרב לוין, אבל הבן אדם עם טלפון כשר וזו זכותו. אני לא יכול להגיד לו שאני אתן לו אנדרואיד.
יצחק ליבוביץ
¶
יש מכשירים חלופיים היום. לא חייב את הטלפון. הארגון, גם אנחנו וגם אתם, נדאג לאיזשהו אמצעי הזנקה אחר, אבל בסוף הוא חייב שתהיה לו האפליקציה, כי אחרת החריג יהפוך להיות הכלל.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אין לי בעיה. חשוב לי שבחריג ייאמר, כי מה שאתם בעצם באים לעשות פה, שתהיה מחויבת האפליקציה בשביל להיקרא כונן לצורך העניין. בסדר? אבל אני אומר: צריך גם לראות איך החריג הזה מוגדר פה, שהוא יכול להיות כונן גם בלי זה.
נעה בן שבת
¶
אז איך זה מסתדר? כי אמרנו שאנחנו רוצים להזעיק - בדיוק בסעיף שכולם מחאו לו כפיים, יש לנו שם כונן שהוא כונן רשום, אבל למשל לא היה לו טלפון.
דנה נויפלד
¶
לא, זה לא העניין, רגע. זו לא הבעיה של הרישום. הבעיה היא שאנחנו רוצים לעשות פה עכשיו כללים ברורים, שאומרים שבשביל ליצור את הסנכרון, אמרנו שהכלל הוא שיש חיבור לאפליקציה. החריג הוא כל מיני מצבים שדיברנו עליהם - אם בגלל שנגמרה לטלפון הבטרייה ואם בגלל שהוא מלכתחילה לא יכול להיות מחובר. זה החריג. בשביל שזה יהיה החריג, זה אומר שהכלל הוא שכולם מחוברים לאותה אפליקציה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
רגע, שנייה. אני אסיים את השאלה. אני מבין את הרצון שכולם יהיו מחוברים. גם אנחנו רוצים שכולם יהיו מחוברים. זה הכי קל, הכי פשוט, הכי טוב. אבל אני בא ואומר: ככונן, אני לא בוחן אותו אם יש לו אפליקציה או לא. קודם כל, ככונן, כחובש, אני מסתכל אם הוא עבר את ההכשרה או לא ואתם אישרתם אותו. בסדר? זה כדי לאשר אותו. אתם מאשרים אותו. בשביל לקבל את הנתונים, אז יש לי כמה דרכים: יש לי דרך שהיא באפליקציה, ויש לי דרך שאין לו אפליקציה ואני מרים לו טלפון ואומר לו שיש לידו משהו. בסדר? ולכן פה יכול להיות שאני כן מתחבר למה שהיועצת המשפטית אומרת. היא אומרת לי - שמע, אני לא רוצה להגדיר לך את זה. למה? כי בשביל לעשות עוד סעיף של החריגים היא לא מגדירה את זה. לנו, כולנו יש את המגמה ואת הרצון הטוב, ואני חושב שזה גם ההכרח, שכולם יהיו עם האפליקציה. אני לא חושב שצריך להכניס את זה בצורה הזאת ברגע שאני הכנסתי אותם ככוננים שלכם.
שני ורמוס דניאלס
¶
חבר הכנסת אזולאי, אני רק רוצה לחדד משהו: במה שאמרת, אי אפשר לקחת את האופניים כמו שזוהר אמר, ואותם לשים כחלק מהכוננים שרשומים באפליקציה. אתה מבין? בסוף אי אפשר להסתמך על ה-GPS שיש באופניים או באופנוע, ואין לאותו אדם שהוא הכונן את אמצעי ההזנקה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לכן בחריג הוא מתקשר למוקד שלו, וזה הסנכרון שאנחנו מדברים. אבל כן, כשאני שם עליו איתוראן לצורך העניין, האיתוראן הזה כביכול, שהוא על האופניים - זו בעצם האפליקציה של האופניים.
נעה בן שבת
¶
אני רוצה להציע משהו. אנחנו אמרנו שהמרשם יהיה בסיס לפעולת המוקד להזנקת כוננים, לרבות המערכת הטכנולוגית, רק על בסיסו יוזנקו כוננים והם ישמשו רק למטרה זו. אם אתם רוצים, פה אפשר לבוא ולהגיד שבלי לגרוע מההוראה הזאת שכל כונן רשום רק על בסיס המרשם, אז כונן רשום שאינו מתחבר למערכת הטכנולוגית, צריך להתחבר למערכת הטכנולוגית כדי לאפשר את הזנקתו. בסדר?
זהר אלי
¶
כן, אבל אם הוא לא התחבר? אותו כונן לא התחבר למערכת, אבל אני כן רואה אותו. אז אני אגיד שהוא מתחת לבית - לא נזניק אותו?
אוריה לוז
¶
לא, אבל אנחנו רוצים אחרי חצי שנה לראות שזה עובד. שהמערכת עובדת. אם היא עובדת אז יהיה אפשר ללכת לכיוון הזה. ואם זה פחות עובד, אז יכול להיות שצריך לחשוב על כיוונים חדשים.
יצחק שושן
¶
אפשר אולי לבקש שבהעברת רשימת כוננים שמעבירים אלינו, כל אלה שהם חריגים שיש להם טלפון כשר, או כל דבר אחר - שיוגדרו מראש כחריגים, שנוכל לזהות אותם גם? אחרת אין לזה סוף, כי כל מקרה יהיה - אני חריג, אין לי טלפון כשר. לרוב האנשים יש סמארטפון שהאפליקציה מופיעה שם. החריגים - גם אנחנו נכיר אותם מראש.
יצחק ליבוביץ
¶
אנחנו כמובן גם מוכנים לקבל שכל האנשים החריגים, מה שנקרא, שיש להם טלפון כשר ויש להם כלי קבוע עם GPS - אין לנו בעיה שתשקפו לנו את זה וגם אנחנו נדע לאתר אותם בזמן אמת ולהזניק אותם. בסוף המטרה היא שיהיה מוקד שידע להזניק את הכוננים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא, שנייה. אתה בעצם רוצה להגיד, במילה אחרת - בוא, תביא את כל הכוננים שלך ושים אותם אצלי, עם הרכבים ועם הכל. זה כמו שאני לא אבקש לשים איתוראן על הרכב שלך. אל תבקש לשים איתוראן על הרכב שלי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אבל זה מה שקורה עם ה-GPS. הרי ה-GPS שנמצא על אותם אופניים - אותם אופניים הם של כונן מסוים, אבל מחר אני רוצה להעביר אותם לכונן השני. אני לא אתחיל להגיד לכם - האופנוע היום נמצא אצל זה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אל תיגע בכיוון של הרכבים, אמבולנסים, כל זה. אני לא חושב שזה נכון להגיע למקום הזה.
שני ורמוס דניאלס
¶
אז אני אומרת: החריג של האדם - אלה האירועים שאנחנו רוצים שתגידו לנו, תנו להם אמצעי אחר. יש בהלכה המון פתרונות, אני לא צריכה לספר לך בטח.
זהר אלי
¶
אוקי, אנחנו רוצים לראות איך המערכת תעבוד עכשיו, אחרי החיבור של כולם, ולראות את האמצעים. שיהיה לנו לחצי שנה הקרובה.
שני ורמוס דניאלס
¶
אבל זה בדיוק העניין, אלה כל אלה שלא מוקפצים ועליהם אתם מתלוננים. כי אין להם את המערכת הטכנולוגית.
זהר אלי
¶
אפשר לבחון את זה בחצי השנה הקרובה ואז להחליט מה עושים. אין לנו פיתרון קסם כרגע לאנשים האלה. בשביל זה יש את החצי שנה הזאת. בואו נראה איך האפליקציה באמת עובדת בחצי שנה הזאת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא יודע. אני לא יודע לתת לך. אולי יש לכם את הנתון. אבל אני אומר לכם: זה שולי. אני באמת אומר, בגלל שאנחנו עושים את זה גם לחצי שנה. יש דברים שבעוד חצי שנה נחזור לפה, כי החוק יפוג בעוד חצי שנה, ותוך כדי אנחנו גם לומדים את המערכת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כן. יכול להיות שגם מד"א יבואו ויגידו שזה לא מתאים, גם הקשר ביניהם. יכול להיות שאיחוד הצלה יגידו שהכל בסדר. יש דברים שאני חושב שאפשר להתגמש ולהשאיר אותם, גם מבחינתכם כמשרד הבריאות, ולקבל את העמדה של היועצת המשפטית של הוועדה, שלא מחייבת בחוק לכתוב את הנושא של האפליקציה בצורה הזאת, כמו שהיא הביאה את הנוסח.
נעה בן שבת
¶
בסעיף 5(ב), אנחנו נוסיף אמירה שבלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ב), כונן רשום יתחבר למערכת הטכנולוגית לצורך הזנקה. הוא צריך להתחבר למערכת הטכנולוגית לצורך הזנקה.
היו"ר עידית סילמן
¶
תראו, המערכת תהיה פתוחה לכל מי שבמרשם. על מנת להיות זמין לקבלת אירועים מהמוקד הכונן הזה יצטרך להתחבר למערכת. אם אין לכונן סמארטפון, אני מציעה שיהיה לו מכשיר ייעודי רק להזנקה.
זהר אלי
¶
בסדר, זה שאתם מסכימים - זה משהו שצריך לעשות לו פיתוח, הטמעה ודברים. וזה לא יכול לקרות מעכשיו לעכשיו.
היו"ר עידית סילמן
¶
תקשיב טוב, אם האפליקציה הזאת לא תעבוד טוב, תכף נגיע לזה.
תראו, יש לי שאלה מאחת הכתבות הפוליטיות היותר שוות בעיר, שאומרת - אבל מה יקרה על כוננים שיש להם את האפליקציה ובסוף לא יקבלו את המידע? אז אנחנו עכשיו עושים חצי שנה של סנכרון ובקרה, ואנחנו גם מוודאים, ויש גם פיקוח, ואנחנו גם נבחן בין קריאה ראשונה לשנייה ושלישית את המערכות. ניכנס לליבתן ונבדוק.
אוריה לוז
¶
נכון, אז בינתיים שהנוסח לא ישונה, ושהמערכת הטכנולוגית היא לא הכלי היחיד. כמובן אמרנו שיש את המקרים החריגים וזה לא מתיישב איתם. המגמה של איחוד הצלה זה שכולם יחוברו עד יום שני, כמו שביקשת, ויעבדו רק דרך המערכת. בינתיים החוק לא יכול להיות מנוסח בצורה שכונן שהוא לא במערכת מסיבה כלשהי לא יקבל את המידע אם אנחנו יודעים שהוא בסמוך לאירוע.
נעה בן שבת
¶
אנחנו פותחים עכשיו משהו - התחלנו עם הצעת חוק שמדברת על זה שיהיה לו אמצעי הזנקה. אחרי זה אמרנו שהמערכת תאפשר לכולם להתחבר. עכשיו יש לנו הוראת שעה לחצי שנה שאומרת שמי שלא מחובר מכל מיני סיבות - גם יכול להיות מוזנק. אז בואו, אנחנו רוצים - - -
נעה בן שבת
¶
בסדר, אנחנו אמרנו שזה יהיה קוהרנטי. אמרנו שהוראת השעה תתגבר על ההוראה הזאת שאומרת שבלי להתחבר לאפליקציה הוא לא יוכל לקבל את הקריאות.
היו"ר עידית סילמן
¶
תקשיב, עד שנגיע לחוקק את זה בקריאה שנייה ושלישית אנחנו כבר נבחן את המערכות ונוודא שהכל כמו שצריך, בסדר? קדימה. תהיה לנו גם בקרה ופיקוח על המערכות.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: הוראות שונות
תקציב
11.
השתתפות אוצר המדינה בהפעלת מוקד החירום הרפואי הלאומי לפי חוק זה תיקבע בתחום פעולה נפרד במסגרת סעיף תקציב משרד הבריאות בחוק תקציב שנתי; לעניין סעיף זה, "תחום פעולה" ו"סעיף תקציב" - כהגדרתם בחוק תקציב שנתי, כמשמעותו בחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985.
קיבלנו כמה וכמה פניות מהאוצר, שאמר שבעצם יש - - -
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
איך הגעת לאוצר? עכשיו הפלת את הכל. עכשיו על הכסף זה נופל. נו, אנחנו מכירים את זה מוועדת כספים.
היו"ר עידית סילמן
¶
אני רק אגיד לפרוטוקול: לפי מה שביקשתם הדובר של הוועדה מתקן, הוא לא שם לב. זה לעניין הסעיף הספציפי הזה של הסידור. הוא מתקן את העניין, אז תקנו את כולם. כבר תצא הודעה מתוקנת.
יצחק ליבוביץ
¶
אנחנו רק, לוודא שאנחנו מדברים במקום נציג של איחוד על ההסכם החריג הזה שהוא לחצי שנה. הוראת מעבר.
רועי רייכר
¶
קודם כל, תודה רבה על ההזדמנות. אני רק אגיד שבהתאם לסיכום עם יושבת ראש הוועדה שלנו, יהיה למרכיבים של החוק תקצוב בהתאם להסכמות שאנחנו נגיע אליהן. כבר התחלנו לדבר על זה עם משרד הבריאות ועם נציגי הוועדה. אנחנו נשב ונסכם את הרכיבים הדרושים - אם זה כוח אדם בעולמות הממונה על המוקד ואם אלה תקציבים שיידרשו למערכות והטמעות כאלה ואחרות. אנחנו נשב ונגיע בדיוק לסכומים הדרושים והמוסכמים ואנחנו נמצא לזה מקור. זה הכל, זו ההתייחסות. אין צורך בסעיף שאומר שתיפתח תקנה בתחום ייעודי - זה פשוט לא אומר הרבה.
רועי רייכר
¶
אז אני רק אחדד: כבר היום יש תקנה ייעודית למד"א, במסגרתה גם מועברים כספים למוקד, זה לא דרך המוקד. אנחנו נגיע להסכמות ונתקצב. יש כבר תחום פעולה. אין לזה שום משמעות. לא פותחים תחום פעולה על תקנה אחת של מוקד לאומי. אני אתן לכם דוגמה לתחומי פעולה: תחום פעולה זה תחום בתי החולים, בסדר? זה תחום שיש בו 20 מיליארד שקל.
רן דניאלי
¶
אני יכול גם להתייחס. אני מאגף תקציבים של משרד הבריאות. לגבי הסעיף התקציבי - אין בעיה, זה מוסכם עלינו שהדבר הזה ירד.
רן דניאלי
¶
כן, יש שיח. בסדר, אנחנו לא ניכנס לפרטים. אנחנו כן מוסכמים ביחד עם אגף תקציבים באוצר לגבי הנושא של תקנים, תקציב וכולי. אנחנו עוד מתדיינים ואני מעריך שבקרוב ממש אנחנו ניסגר.
היו"ר עידית סילמן
¶
רגע. אני רוצה להגיד שבהצעת המחליטים כתוב שעל מגישי הצעת החוק לבוא בדברים עם משרד האוצר לשם מציאת מקור תקציבי ליישום החוק. בסדר? זה מה שאנחנו עשינו.
היו"ר עידית סילמן
¶
רגע, בדיוק, רגע. שנייה. אני רק רוצה לומר שכרגע, לפני הקריאה הראשונה אנחנו לא רואים בכלל שנדרש יותר מדי מקור תקציבי. יש עניין של המערכת, לבוא ולבחון אותה ולבדוק אותה.
היו"ר עידית סילמן
¶
רגע. יש עניין של הממונה של אותו פיקוח ובקרה, כמה עולה פיקוח ובקרה למשרד. אלה דברים מאוד בסיסיים וברורים.
רן דניאלי
¶
לא, החוק מכניס הרבה דברים שאולי לכם לא נראה שזה עולה הרבה כסף, אבל בסופו של דבר המשמעות היא משמעות רצינית.
מיטל לוי גבאי
¶
לא, זה לא מה שאתם רוצים. אתם רוצים מערכת שתשתף מידע עם מד"א, שיידעו את כל הכוננים. אתם רוצים להכניס את כל הכוננים של מד"א למערכת. זה לא דבר של מה בכך. זה דורש פיתוח.
רן דניאלי
¶
אני אשמח רק להתייחס. תראו, בסופו של דבר החוק הזה מגדיר דברים, והוא מגדיר אותם, לא חצי כוח.
היו"ר עידית סילמן
¶
יש דברים שאתם מחויבים בהם, מה לעשות. מכוח התפקיד שלכם. ואם זה יעלה לך כסף, אז תשלמו - יש כאן חקיקה. אין מה לעשות.
רן דניאלי
¶
אני מבין שכבר היו הסכמות בוועדת שרים לענייני חקיקה. יתקנו אותי אם אני טועה. היו הסכמות בוועדת שרים לענייני חקיקה שצריכים להתקבל מקורות תקציביים עבור הדבר הזה, בסדר? אם זה בסעיף תקציבי נפרד, אנחנו עוד מדברים על זה. אני אומר שוב: אני מאמין שאנחנו מגיעים לסיכום ממש בקרוב, אבל יש כאן הרבה תחולות שברגע שמועלות על חוק והמשרד מחויב להעמיד אותן, הוא צריך להעמיד אותן כמו שצריך. אני לא יכול לחזור מחר לוועדה ותשאלו אותי למה דברים לא עובדים ונגיד שלא היה לנו כסף. עובדה שהמצב הנוכחי, כפי שאתם אומרים, לא מספיק עונה על הצרכים. אז כן: אנחנו צריכים לפתח רשם.
רן דניאלי
¶
אז ככה: אני צריך א' לפתח את הרשם, בסדר? אני צריך לתחזק אותו בשוטף. אני צריך לבקר את האפליקציה, את כל מערכת הכוננים של מד"א.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
תשמע, אני יושב בוועדת הכספים. אני אביא לך משם העברות שהעברנו למשרד הבריאות על כל הסיפור של דיגיטציה. נראה לי שיש לי את הפנייה אפילו בחדר. אתם מעבירים עכשיו את הכל ואתם עושים עוד דברים - אז תקחו משם. עזוב.
רן דניאלי
¶
חבר הכנסת ינון, אני לא מתעסק בנושא הזה שהעלית, אבל אין לי ספק שאם אנחנו נבדוק אנחנו נראה שהמשרד לא סופר-סופר דיגיטלי.
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר, אבל אתם לא יכולים להביא כאן תקציב שהוא גדול יותר מכל סעיפי החוק בחוק ההסדרים. אז בסדר, אנחנו נצטרך שכל דבר יהיה מדוד.
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר, נכון, לא נדרשים פה תקציבי ענק. בואו, אנחנו מדברים פה על משהו נורא ספציפי. תשמעי, אני רוצה להגיד לך: אני העברתי תקציב קואליציוני למשרד, שאני עדיין לא יודעת על חלקו איפה הוא מיושם. בואו, תתארגנו שם גם. תגידו לי מה קורה. אנחנו נדאג לכם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
וחוץ מזה אני אגיד לך רק דבר אחד: המתמחים עדיין מחכים למשרד האוצר שיעבירו להם את הכסף. סיימו את הוויכוחים שלכם על הכסף למתמחים עם משרד האוצר. אם אתם רוצים ננסה לתווך ביניכם. הצלחנו לתווך בין מד"א לבין איחוד הצלה, אפשר לעשות גם תיווך בין משרד האוצר למשרד הבריאות. אז שמשרד האוצר יתכבד בבקשה להעביר את הכסף למתמחים, תפסיקו לבלבל לנו על כמה גרושים שאתם רוצים פה. תפסיקו. משרד הבריאות יסתדרו עם זה. תעבירו את הכסף הגדול של המתמחים. רועי, אני יודע שאתה שומע אותי מלמעלה. תעזבו את הכל, זה כסף קטן שמשרד הבריאות יסתדר איתו. תעברו למתמחים ותעבירו שם את הכסף. עזבו. הכל בסדר. אל תתייחסו בכלל לסעיף הזה עכשיו. מה השטויות האלה? כמה גרושים של אפליקציה?
רן דניאלי
¶
סליחה, אני ממש מתנצלת. הדברים האלה אלה תחולות שקבועות בחוק. אני רוצה לומר עוד משהו, חבר הכנסת ינון אזולאי. אם היינו באמת מפטרים כל אחת ואחת מהעלויות שהחוק הזה יכול להביא אותנו אליו, ואת החשיפה התקציבית שהחוק הזה יכול לקחת אותנו אליה, אז כנראה שהיינו מגיעים אפילו למספר אחר. ביקשנו ממש את הדברים הברורים: רק הדברים שאנחנו יודעים שמחר בבוקר אנחנו צריכים להעמיד ועולים לנו כסף.
היו"ר עידית סילמן
¶
לא, אני פשוט גם לא מבינה איזה מרשם. אז שיהיה מרשם באקסל שכתוב לכם בפנים את כל הכוננים.
היו"ר עידית סילמן
¶
לא? בסדר, לא אקסל אז משהו אחר. סבבה, כל מערכת אחרת שהיא טיפה לא אקסל, היא לא מערכת של מיליארדים, בסדר?
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר, לא אמרתי שלא. למשרד הבריאות יש גם כסף ולמשרד האוצר יש כסף, והחוק הזה גם ישופה בתקציב. בסדר, נו. יאללה, אתם תקבלו מה שצריך, כבר אמרו. בואו נשמע את רועי.
רועי רייכר
¶
אני שוב אומר: אני באמת לא חושב שיש פה פערים לוויכוח. אנחנו נשב עם משרד הבריאות. בוודאי שמה שצריך לעצור את החוק הזה זו לא העלות. זה חוק מבורך, חשוב וטוב, צריך להתקדם. הסעיף הזה, כמו שאמרתי, לא נותן הרבה, אבל אנחנו אמרנו כמשרד האוצר שנשב יחד עם משרד הבריאות, גם יחד עם יושבת ראש הוועדה וחברי כנסת אחרים, כדי למצוא מקורות מוסכמים לטובת תפעול הדבר הזה. אני מסכים איתכם: אלה לא עלויות משמעויות, זה אמור להיות משהו זניח. נמצא לזה פיתרון משותף ומוסכם על כל המשרדים. אני חושב שלחלוטין אפשר להתקדם בחוק החשוב הזה בלי להתעכב על הסיפור הנקודתי הזה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
רועי, סתם מעסיקים אותך. לכו תשלמו למתמחים. עזוב, נו. רועי, זה לא בסדר. ערב שבת, ככה מעסיקים אותך?
רועי רייכר
¶
יש פה קצת פערים. זה אירוע של מיליונים בודדים. אני בכוונה לא רוצה לנקוב במספרים, יש עדיין דיון בין משרד הבריאות לבינינו. אני לא רוצה להעלות את הדיון הזה, זה פשוט דיון מקצועי. זה אירוע של כמה מיליונים לטענת שני הצדדים, בסדר? הפערים לא שמיים וארץ ואנחנו נמצא לזה ביחד מימון.
היו"ר עידית סילמן
¶
אני רק אגיד להערה שלך, היועצת המשפטית: החוק גם מתוקצב כי אנחנו גם מתקצבים, ויש גם מה שנקרא - המחויבות שלכם לדברים שהם מצילי חיים. במקום שתשלמו כל כך הרבה כסף על שיקום, ולו של בן אדם אחד - אני לא רוצה להגיד, נניח מקרה של איזה בן אדם - כמה עולה השיקום שלו ושל משפחתו ועוד כל מיני דברים למערכת הבריאות. אני חושבת שאתם תחסכו את העלויות די מהר. אז אנחנו לא מדברים כאן על כל דבר; אנחנו מדברים כאן על הצלת חיים. לא מדברים על איזושהי פריווילגיה. זו מהות של משרד הבריאות, זה הבסיס שלכם.
שחר כהן
¶
המעשה הוא מבורך, אבל צריך להבין שהסיכום התקציבי של משרד הבריאות למול האוצר סגור ומסוכם. אנחנו לא נוכל לפתוח אותו. לכן עיגנו בוועדת שרים לחקיקה את העיקרון שעל המציע של הצעת החוק לדאוג למקור תקציבי מהאוצר. ולכן אני אומרת - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
אבל שמעת את רועי שאמר - אני דואג לך, לוועדה, לחברי הכנסת, וביחד עם האוצר נגיע - - -
שחר כהן
¶
ולכן אני אומרת, בדיוק. לכן אני מציעה להמשיך את המשך השיח בסיכום צדדי, כפי שהובהר לפרוטוקול.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: סודיות
12.
מי שהגיע אליו מידע עקב ביצוע חוק זה או עקב מתן טיפול רפואי ראשוני או במהלכו, ישמור אותו בסוד, לא יעשה בו שימוש ולא יעבירו לאחר אלא לשם ביצוע חוק זה, ובהתאם להוראות כל דין.
ביצוע ותקנות
13.
(א) השר ממונה על ביצועו של חוק זה והוא רשאי לקבוע, באישור ועדת הבריאות של הכנסת, תקנות בעניינים אלה:
(1) תנאים להכרה בארגון עזר;
(2) שיטת העבודה וההפעלה של המוקד;
(3) כוח האדם הנדרש להפעלת המוקד;
(4) תנאי הכשירות של מנהל המוקד;
זו נקודה שהייתה לנו במחלוקת - הנושא של תנאי הכשירות. ממשיכה להקריא:
(5) דרכי התקשרות לשימוש הכוננים עם המוקד;
(6) הסדרת המענה הראשוני להגשת עזרה ראשונה בידי כונן רשום;
ההערה הזאת של הסדרת המנהל הראשוני - אני רוצה לשאול האם היא נחוצה כאן, כי הייתה טענה שאולי זה לא מתאים להסדרה בתקנות. השאלה למה הכוונה. חברת הכנסת סילמן, אפשר להוריד את הסדרת המענה הראשוני להגשת עזרה ראשונה בידי כונן רשום? השאלה אם אנחנו מצפים שהשר עכשיו יכתוב הוראות והנחיות מה צריך כונן רשום לעשות בעת מתן הטיפול הראשוני, או שזה לא משהו שאנחנו מצפים שיהיה בתקנות.
שי סומך
¶
אני חושב שהתפיסה של החוק היא שאנחנו מסדירים את ההיבטים התפעוליים של המוקד ולא את ההיבטים הרפואיים. כמו שבחקיקה לגבי בתי חולים לא מסדירים את הפעילות של הרופא.
היו"ר עידית סילמן
¶
ינון, זה חשוב שתדע, ינון: הנושא של הסודיות שדיברנו קודם - זה החוק של אייכלר ופינדרוס שעבר גם. יש להם חוק שלם שרק מדבר על הסודיות הרפואית ואי פרסום שמות של נפגעים וכדומה. זה יידון בוועדה בגלל שהסעיף הזה בתוך החוק הזה גם.
נעה בן שבת
¶
מה זה אומר, שאת רוצה להגיד שהוא בנוסף? סליחה, קטעת אותנו באמצע סעיף התקנות אבל אני רוצה להבין: מה זה אומר? באיזה מובן החוק הזה יכול להתפרש כסותר את חוק מד"א? אני לא חושבת שיש שום מובן, ולכן אני לא ששה לכתוב כזה דבר אם אין לו שום מובן.
נעה בן שבת
¶
כן, אבל כאן יש חוק ספציפי שהוא רוצה להטיל דברים על מד"א. אני לא רוצה להשאיר את זה לפרשנות, שאחרי זה פתאום אתם תבואו ותגידו שאתם לא יכולים להפעיל בכלל את כל המוקד הזה, או כל הוראות החוק לא חלות כי הן עומדות בסתירה באיזושהי צורה פרשנית, שאני לא חושבת שהיא נכונה.
שני ורמוס דניאלס
¶
אנחנו כמובן לא נגיד דבר כזה, היות ואנחנו חלק מהחוק וגם מוגדרים פה. אבל החוק הזה - צריך להיות ברור שהוא בא בנוסף, כי בסוף חוק מאוחר גובר על חוק ישן. אנחנו רוצים לוודא שחוק מד"א לא - --
מיטל לוי גבאי
¶
רגע, על (2) אמרנו - למה זה צריך להיות תקנות? הרי משתמע שאם מחר אנחנו קובעים איזה חוזר על זה - הרי בסוף, מה זה כוח אדם שנדרש להפעלת המוקד? לא צריך בשביל זה תקנות. חבל לקבוע את זה, להגביל אותנו.
נעה בן שבת
¶
כן. דרכי ההתקשרות - אם את רוצה שהם ישתמשו דווקא באמצעי הזנקה מסוים. זה אותו אמצעי הזנקה. או דרכי התקשרות - אם את רוצה שהם ידווחו בדרך כזאת ולא בדרך אחרת, אז תקבעי את זה בתקנות.
דנה נויפלד
¶
למה כן? למה שזה יהיה נוקשה בתקנות? אם את עושה את זה בתקנות, בשביל לשנות את צריכה אחר כך עוד פעם לתקן תקנות. למה?
נעה בן שבת
¶
רק שנייה. אמרנו קודם שאמצעי ההזנקה - אותו יורה המנהל. את רוצה להגיד שגם את דרכי ההתקשרות - אבל דרכי ההתקשרות, זה יכול להיות משהו יותר רחב.
נעה בן שבת
¶
כי למשל אמרנו שהוא צריך לדווח בדרך מסוימת. למה שלא תהיה רשות להתקין כזה דבר בתקנות? אני לא מבינה.
נעה בן שבת
¶
ואם כל ארגון יעשה את מה שבראש שלו, ואת תרצי לקבוע תקנות ולא יהיה לך סעיף הסמכה? פשוט לא יהיה לך סעיף הסמכה.
דנה נויפלד
¶
<< אורח > >
לא, מה זה לנו הוא חשוב? אתה מתקין תקנות כאשר יש פה תקנה בת פועל תחיקתי ואת לא יכולה לתת הוראות מכוח הסמכה כללית בחוק. מה התקנה בת פועל תחיקתי פה בשביל לקבוע דרכי התקשרות של הכוננים?
היו"ר עידית סילמן
¶
אם נרצה לחייב את כל הכוננים בדרך פעולה מסוימת - נוכל לחייב אותם. היום אין לך תקנות שאת יכולה לחייב אותם. אוקי, בואי נתקדם. אם תהיה בעיה נוריד את זה אחר כך. קדימה.
מיטל לוי גבאי
¶
אפשר אז באמת להסביר, למה הכוונה דרכי התקשרות עם המוקד? מה, להגיד שאו בטלפון או באפליקציה?
דנה נויפלד
¶
לא, אבל רגע. רק שנבין על מה אנחנו מתווכחות: אם את קובעת את זה בתקנות את יוצרת נוקשות למתן הוראות. זאת אומרת, את לא יכולה לשנות את ההוראות שלך אלא אם כן את באה ומתקנת תקנות.
מיטל לוי גבאי
¶
מחר את רוצה להגיד טלפון, מחר את זה - תאפשרו לנו את הגמישות הזאת, באמת. זה סתם יהיה נוקשה בתקנות.
מיטל לוי גבאי
¶
לא, זה לא נכון. להגיד בטלפון או בזה - הרי גם היום רשום בחוק: באפליקציה או בדרך מקובלת אחרת. אז מה אני יכולה לעשות פה?
נעה בן שבת
¶
גברתי יושבת הראש, אולי אנחנו נציג - אנחנו אמרנו שאמצעי העזר יהיו כפי שהורה המנהל. בואו נשמור את הסמכות הזאת של קביעת דרכי ההתקשרות לשימוש הכוננים - נשמור למנהל סמכות לתת הוראות בעניין הזה. אם אני מבינה נכון את ההערה של משרד הבריאות בעניין הזה של דרכי ההתקשרות, הם אומרים שאפשר להסתפק בחוזר בנושא הזה. אבל אם אפשר להסתפק בחוזר בנושא הזה, אז אולי נקבע סמכות למנהל להנחות או לקבוע הוראות לעניין דרכי התקשרות אלה.
דנה נויפלד
¶
אם הכוונה היא להסדיר את זה, לתת סמכות וזה, אני פונה גם לנעה: מדובר פה הרי במספר גופים מאוד מצומצם שאנחנו מסדירים את הפעילות שלהם, בסדר? למה זה צריך להיות בדרך של תקנות? את רוצה לתת הסמכה לקבוע הוראות בעניין הזה - זה בסדר. אבל למה צריך את הנוקשות? תקנות הן חקיקת משנה. למה יש צורך בחקיקת משנה כשמדובר בהסדרה של שני גופים וחצי?
נעה בן שבת
¶
אני לא חושבת שאלה שני גופים וחצי כרגע. כי את תחייבי את כולם לדווח בדרך התקשרות מסוימת - יש היגיון בכך שתהיה הוראה מחייבת לכולם, לכל הכוננים.
נעה בן שבת
¶
לא, אני רוצה להבין מה אנחנו עושים. אז יש פה שתי הערות שנשמעו. אנחנו כתבנו פה: כוח האדם הנדרש להפעלת המוקד, ולזה אתם אומרים שלא צריך תקנות. זה נושא אחד. נושא שני זו ההערה שלכם לגבי דרכי התקשרות לשימוש הכוננים עם המוקד. אני רוצה לדעת מה עמדת הוועדה לגבי זה. אם את אומרת לי להשאיר את כולם כפי שהם, אני אשאיר אותם כפי שהם.
נעה בן שבת
¶
כן, אבל כרגע הם השאירו את תנאי הכשירות בתקנות. אם יוחלט בקריאה שנייה ושלישית לקבוע בחוק דרכי כשירות - - -
יצחק ליבוביץ
¶
גברתי, אנחנו כן מבקשים את עניין הכשירות של מנהל המוקד - שוב, להשאיר את זה לעצמאות. כמו שאמרנו, אנחנו מפוקחים, אמון מלא במערכת ובארגון, ואנחנו חושבים שזה ממש לא נכון שזה יהיה רשום ככה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כן, אגב, גם היום סומכים עליהם. אלה דברים שגם אם משאירים לא אמורה להיות עם זה איזושהי בעיה.
נעה בן שבת
¶
מקריאה: (7) הוראות בקשר להפעלת כוננים רשומים לפי הפניית המוקד, תיאום בין הכוננים, והבטחת רצף טיפולי במקרה של צורך בפינוי מיידי;
(8) הקמה, שימוש והפעלה של מערכות קשר, מערכות טכנולוגיה ומערכות מידע במוקד החירום הרפואי הלאומי והוראות לעניין הגנת המידע;
(9) מנגנוני פיקוח ובקרה על עבודת מוקד החירום הרפואי הלאומי;
(10) הוראות בדבר כיסוי ביטוחי לכונן רשום.
(ב) השר רשאי, באישור ועדת הבריאות של הכנסת, לתקן בצו את התוספות, ובלבד שלא יגרע מהגופים המנויים בה.
שי סומך
¶
לא צריך אישור של ועדה כדי להוסיף ארגון. ההחלטה להוסיף ארגון היא החלטה מינהלית. אז כל ארגון שירצו להוסיף - יהיה צריך אישור של הוועדה? לא נראה לי שזה מתאים.
שי סומך
¶
כי זו הוספה של ארגון. זאת אומרת, אם עכשיו בא ארגון ויבקש להצטרף, זאת החלטה מינהלית של הרשות המבצעת.
אילת וולברג
¶
אז יש תיקון עקיף - מוצע תיקון עקיף לחוק זכויות החולה:
תיקון חוק זכויות החולה
14.
בחוק זכויות החולה התשנ"ו-1996, בסעיף 2, בהגדרה "מטפל" אחרי "כירופרקט" יבוא "פרמדיק, חובש רפואת חירום כהגדרתו בהצעת חוק מוקדי החירום הרפואיים הטלפוניים, התשפ"ב-2022".
זה החוק המוצע שלנו.
ההוראה הבאה היא הוראת תחילה
¶
תחילה והוראת מעבר
15.
(א) תחילתו של חוק זה שלושה חודשים מיום פרסומו (להלן - יום התחילה).
והוספנו הוראת מעבר בהתאם למה שדובר בדיון הקודם, לגבי ההעברה של הפול הקודם.
מיטל לוי גבאי
¶
על כל מקרה, אם אתה רוצה לחבר את הכוננים, אין שום בעיה לעשות את זה ללא יישום - הם יכולים ליישם את החוק בלי שום קשר.
קטיה קיל
¶
מה שמעניין אותך זה שכוננים יהיו מחוברים. תעביר את הפרטים של הכוננים, נעביר למד"א. הם יחברו. זה עומד לקרות בלי קשר.
היו"ר עידית סילמן
¶
למה שלושה חודשים לא מספיקים להיערך? מה עושים בשלושה חודשים? אני אומרת שבועיים. מה זה שלושה חודשים? נבחן בשנייה ושלישית היא אומרת.
שחר כהן
¶
יש פה מכרזים שצריכים לצאת, תקנים שצריך לאייש, מערכת שצריך לפתח אותה. יכול להיות שהפיתוח הזה יהיה הרבה יותר מורכב ממה שאנחנו צופים עכשיו.
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר, ולפי זה גם את החודשיים או שלושה. הם רוצים להיות רציניים, בממונים, באחראים, הם כל היום הולכים לבקר.
אילת וולברג
¶
טוב. כפי שציינתי קודם, את הוראת המעבר הוספנו בעקבות הדיון הקודם, כשדיברנו על העברה של מי שהיום הוא כבר כונן מאושר לפול. הפול של מי שהוא כבר כונן מאושר היום למרשם החדש על פי החוק המוצע. אני מקריאה:
(ב) הממונה ירשום במרשם הכוננים, את מי שהוא רופא, פרמדיק, אחות מוסמכת או אחות מעשית או חובש רפואת חירום שערב יום התחילה היו רשומים במרשם הכוננים של ארגון מגן דוד אדום, או ברשימת כוננים מאושרים של משרד הבריאות, ובלבד שהתקיימו כל אלה:
(1) ארגון עזר למתן טיפול רפואי ראשוני שהם משתייכים אליו הגיש עד יום התחילה רשימה של כוננים כאמור ובה ציין לגבי כל כונן את הפרטים כאמור בסעיף 7(ג) והצהיר כי מצא שהם עומדים בתנאים האמורים בסעיף 5(א)(1) עד (4).
יכול להיות שיהיה צורך לתקן את ההפניות, אבל הכוונה לפרטים שרלוונטיים למרשם. הוא צריך לציין את זה בפנייה שלו לממונה, והוא צריך להצהיר שהוא עומד בתנאי הכשירות להירשם במרשם, כפי שהם מופיעים בהצעת החוק. ממשיכה לקרוא:
(2) הממונה בדק שמתקיימת לגביהם הוראת סעיף 5(א)(5) לעניין היעדר הרשעה או כתב אישום תלוי ועומד בעבירה שמפאת מהותה, חומרתה או נסיבותיה אין הם ראויים לשמש כוננים.
מיטל לוי גבאי
¶
אז אילת, גם את הסעיף הזה אנחנו רוצים שיהיה בגדר הצהרה שלהם, כי אחרת זה יעכב את היישום של החוק, אם נצטרך לבדוק על עשרות אלפים.
מיטל לוי גבאי
¶
תראי, הם ייכנסו למאגר ואחרי זה בשוטף, הרי אנחנו ממילא רשאים להסיר אותם אם אנחנו מגלים את זה בשוטף, אם יש להם הרשעה. אז אין טעם בהתחלה להתחיל לבדוק אחד-אחד ולעכב את היישום. אני בדקתי את זה בהוראות מעבר שעושים על מקצועות.
שני ורמוס דניאלס
¶
העדר רישום פלילי והעדר עבריינות מין. אלה שתי נקודות שאנחנו בודקים אותן וגם נדרש ממנו.
משה טייטלבוים
¶
כן, אבל אני מסכים. פרקטית זה הדבר הכי נכון, שכל ארגון יכניס למרשם, אבל אני מדגיש את הדגש הזה, שהממונה באמת צריך לבדוק את הנושא של מי נכנס למרשם. כי שוב, יש פה איזשהו רקע של נאמני חיים וכל מיני דברים כאלה, תיעוד מבצעי, ודברים שהם לא קשורים להגדרות שמופיעות בסעיף הקודם שהקראנו, שזה אח, אחות, רופא, פרמדיק וכולי. לכן צריך באמת לעשות פה איזשהו קו איזו ולהתחיל את זה מאפס.
נעה בן שבת
¶
אנחנו בעצם אומרים שהוא יצטרך להביא רשימה של כוננים שהוא ציין לגביהם את הפרטים כאמור בסעיף 7(ג), והוא הצהיר שהם עומדים בתנאים האמורים בסעיף 5(1) עד (4). ואז זה אומר שצריך להצהיר על כל הפרטים האלה, וממילא, אם אנחנו הולכים לסעיף 7(ג), אז אנחנו גם צריכים לדעת את הכשרת הכונן וסיווגו. ואז יצטרכו להגיד: זה רופא, זה אחות, וכן הלאה.
נעה בן שבת
¶
עכשיו, את ביקשת בתחילת הדיון שנדבר על זה שהשר ידווח לוועדה על אופן הפיקוח על הוראות החוק.
נעה בן שבת
¶
השאלה אם יש גם מקום לאיזשהו מחקר מלווה חוץ ממה מאותו דיווח שנצטרך להגיש לוועדה בתום ששת החודשים, או שכרגע אנחנו נחשוב לקריאה שנייה ושלישית אם נדרש פה איזשהו ליווי מחקרי.
נעה בן שבת
¶
אבל הוא ביקש שמי שיקיים את זה, זה לא הוא כמובן, אלא מכון גרטנר של משרד הבריאות או מכון מעין זה?
היו"ר עידית סילמן
¶
אנחנו רצינו בדיקה באמת בחצי השנה הזו, של אופן ההפעלה והדיווח של הכוננים. מישהו שיעקוב אחרי הדברים בצורה מחקרית: גם מה שנעשה עד היום, גם בחצי השנה הזאת וגם לאחר חצי השנה הזאת. בשנה הראשונה לכל הפעילות. אנחנו יודעים שלא בא לכם, נו.
שחר כהן
¶
זה נגזר מזה שמשרד הבריאות הוא הרגולטור, אבל אני מציעה שנדבר על זה בקריאה שנייה ושלישית. זה לא מהותי לדיון עכשיו.
נעה בן שבת
¶
לא, אנחנו נעבור רגע לאט-לאט לפי הסדר, כדי שפשוט לא נשכח, כי אנחנו צריכים להביא נוסח מתוקן על הדבר הזה. אז דבר ראשון, השאלה אם אנחנו משנים את שם החוק. אנחנו מדברים על תגובה רפואית מיידית או משאירים את זה טיפול רפואי ראשוני? כפי שתורה לנו הוועדה.
נעה בן שבת
¶
זאת אומרת: ארגון עזר יהיו הגופים שהכיר בהם השר, ובכל מקום בחוק שאנחנו אומרים היום ארגון עזר, אנחנו נכתוב מד"א וארגון עזר.
הגדרת טיפול רפואי ראשוני
¶
קראנו את זה קודם. הוספנו - טיפול רפואי ראשוני מיידי בזירת האירוע עקב צורך רפואי פתאומי. הוסיפו בדיון הקודם: או עקב נסיבות חריגות העלולות לסכן חיים שבהן עשוי להידרש טיפול כאמור להצלת חיים. ההצעה של שי סומך, כפי שאמרנו קודם, היא לדבר על למעט פינוי מזירת האירוע, כדי להבטיח שנושא הפינוי יוסדר בחקיקה נפרדת. זה נושא נוסף.
עכשיו, בהגדרה ממונה
¶
אני יודעת שמאוד הפריע המינוח. יש לנו פה הצעה אבל זה תלוי מה אתם כמובן תחליטו. חשבנו להציע - אנחנו לא יודעות אם זה נחוץ, אבל לפי הבקשה: הממונה על תחום מוקד החירום הרפואי. להגיד: מי שמונה לפי סעיף 3 או עובד משרד הבריאות שהסמיך לכך. זאת אומרת, להבהיר שני דברים.
נעה בן שבת
¶
לא, הכוונה היא שהוא הממונה. הוא לא חייב לעשות כל פעולה בעצמו אלא יכול לעשות אותה באמצעות העובדים שלו. עכשיו, עובד משרד הבריאות מטעמו - והייתה בקשה להגיד שזה יהיה הממונה על תחום המוקד הרפואי, ולא על המוקד. אז זו ההצעה מבחינת ההגדרה של הממונה.
היו"ר עידית סילמן
¶
תראו, היום זה מפקח. הוא ממונה של המשרד, הוא לא שלכם. אז זה לא נוגע אליכם כארגון, בסדר? וזה גם לא מחליש אתכם כארגון או פוגע במערכת היחסים שלכם אל מול הארגונים ובזירה הבין-לאומית. כי גם היום בחוק מד"א וגם בכל הדברים האחרים יש לכם את כל מחויבות הזו כביכול מטעם המשרד. אז אנחנו הלכנו לניסוחים של החוקים האחרים, שהם לא מגבילים, מכבידים או מנמיכים מכם. זה יותר לעניין משרד הבריאות, מה שאנחנו שמים: שהם יהיו אחראים על הנישה שלהם. כי היום יש להם גם בחוזרי מנכ"ל פיקוח ובקרה שלא נעשים.
נעה בן שבת
¶
אוקי. עכשיו נעבור לסעיף 3 - זה סעיף הממונה. לגבי התפקידים של הממונה, אני רוצה לדבר על כמה תיקונים.
אז דבר ראשון, עשינו הפרדה בין סמכויות החובה בסעיף קטן (ב) לסמכויות רשות בסעיף קטן (ג). הנושא של בדיקת תוכנית העבודה השנתית הועבר לחובה לדווח על תוכנית העבודה השנתית. יש לנו את הפיקוח ובקרה שנשאר, אבל במהלך הדיון דובר על כך שזה פיקוח ובקרה, לרבות בקרות פתע ובקרות יזומות, גם על המוקד וגם על הארגונים. אלה שני דברים שנוספו בפסקה (2).
בפסקה (3), לפי השיח שהיה לנו עם משרד הבריאות: מדובר על בדיקת אירועים חריגים בפעילות המוקד, שדווחו לממונה או שנודע לו עליהם בדרך אחרת, והגשת דוח למנכ"ל משרד הבריאות בעניינים. זאת אומרת: יש לנו פה את נושא האירועים החריגים, כפי שהם מדווחים לממונה.
בפסקה (4) אנחנו מדברים על בירור פניות ציבור לעניין פעילות המוקד ופעילות הכוננים הרשומים במסגרתו. זה נושא אחד. הנושא של הבירור של פניות הארגונים עבר לפסקה (10(). סעיף (9) נשאר ניהול המרשם.
ובסעיף (10): בירור פניות של הארגונים או של כוננים בכל הנוגע לפעילות המוקד. אנחנו רוצים להוסיף ולהגיד, וזה דבר שהיה פה בנוסח המקורי: ובכלל זה בנוגע לתיאום בין הארגונים.
מיטל לוי גבאי
¶
ואת החלק הזה משרד הבריאות ביקש להוריד, כי לא ברור לנו מה זה התיאום ומה נדרש במסגרת תפקידנו להיות גורם מתאם, ומה היכולת שלנו לתאם.
מיטל לוי גבאי
¶
הבעיה היא בתיאום. אין ספק שאנחנו נברר פניות, נגיד את הממצאים, נגיד לארגון הזה - אתה צריך לתקן ככה או אחרת; אבל לתאם זה כבר נכנס ליישוב סכסוך.
היו"ר עידית סילמן
¶
תראי, אם יהיה אירוע חירום לאומי, סטייל, חס וחלילה, חס ושלום, האסון במירון, אני רוצה תיאום. אני רוצה מישהו שיידע מלמעלה - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר, אז אתם צריכים להיות, ממונה. גם צריך להיות ממונה - ברגע שהוא ממונה הוא גם צריך להיות אחראי על תיאום בין הארגונים.
משה טייטלבוים
¶
אז בואו נפרט את זה. בדיוק. בואו נפרט את זה. כי יש הרבה מאוד אירועים שאנחנו נמצאים בהם וגם מד"א נמצא, ואין מינימום תיאום.
היו"ר עידית סילמן
¶
תראי רגע: פיקוח ובקרה בחוזר מנכ"ל. משרד הבריאות ימנה גורם שיהיה אמון על פיקוח ויישום חוזר זה. הגורם הממונה - זה שלכם - יפקח ויבצע מעקב על שיתוף הפעולה, תוך מעקב קפדני על אופן הפעלת כוננים והזנקת צוותים, על פי קריטריונים מקצועיים של זמן, מרחק, הכשרה מקצועית וכן בחינת כל מידע רלוונטי הנוגע לאופן - כל זה לא נעשה. אחת לתקופה תתקיים ישיבה, יפקח אחר החוזר - בואי תראי מה כתוב לכם בחוזר הארוך.
דנה נויפלד
¶
הרגולטור קובע הוראות. הוא קובע את ההסדרה, הוא קובע את הכללים. הוא לא עוסק בתיאום בין הגופים עצמם.
מיטל לוי גבאי
¶
אם אנחנו מבררים פנייה, ואומרים לאיחוד הצלה - הממצאים הם כאלה וכאלה; ולמד"א - הממצאים הם כאלה וכאלה - - -
משה טייטלבוים
¶
בדיוק, ולכן חייבת להיות פה גם אכיפה ותיאום ושיניים למהלך הזה. אחרת, זה עוד חוזר מנכ"ל שלא יקרה כלום איתו.
משה טייטלבוים
¶
אני הייתי ב-2014 כמנכ"ל איחוד הצלה והייתי ב-2017 כמנכ"ל איחוד הצלה. יצאו שני חוזרים והם לא קוימו.
נעה בן שבת
¶
אז אולי אנחנו נגיד שבירור פניות של הארגונים או של כוננים בכל הנוגע לפעילות המוקד, ומתן הוראות לעניין תיאום בין הארגונים. הם יתנו הוראות אם עולה מתוך הפנייה בעיה של הדבר הזה.
דנה נויפלד
¶
אז מתן הוראות זה לא תיאום. למתן הוראות לארגונים, את לא צריכה את המילה תיאום. כי אם את נותנת הוראה כרגולטור, את לא צריכה לתאם איתם.
מיטל לוי גבאי
¶
מתן הוראות בעקבות ממצאי הבירור, אפשר לכתוב את זה ככה. מתן הוראות בעקבות הממצאים. זה לא לתאם.
נעה בן שבת
¶
אם זה חשוב, אפשר להגיד: מתן הוראות לארגונים לרבות לשיפור התיאום. תראו, יש בעיית תיאום, אי אפשר להכחיש את זה.
מיטל לוי גבאי
¶
תקשיבו רגע. לא, רגע. אני באמת רוצה להסביר משהו. ביררנו פנייה. נתת הוראה - גם לארגון הזה וגם לארגון הזה, בעקבות הממצאים של הבירור. מה מעבר - הם יתאמו ביניהם, איך הם ידברו - זה עניין שלהם.
היו"ר עידית סילמן
¶
תקשיבי לי שנייה, מה שאני מבזבזת את גרוני מהבוקר ואת השבועות האחרונים והחודשים האחרונים - באמת, זה התפקיד הרי של משרד הבריאות. אני, זה לא התפקיד שלי. אם לא הייתה ועדת בריאות בכנסת, אין סיכוי שזה היה קורה גם עוד מאה שנה. אז בואי נגיד את האמת. אני מציעה שכשיש אחריות - קחו אותה. זו אחריות להצלת חיים של 8 מיליון קריאות בשנה.
היו"ר עידית סילמן
¶
ברור. את צריכה לתת הוראות. תקשיבי, בואי, אני רוצה להגיד לך רגע: באחד הדיונים שעשינו כאן הם דיברו על זה שחצי שנה לא היה להם בכלל זום עם הממונה או הגורם המפקח. זה לא עובד ככה.
היו"ר עידית סילמן
¶
אז יש לי שאלה. בואי נשאל אחורה: מה שקטיה עושה היום. אתם אומרים לאוצר - אנחנו רוצים תקציב. על מה התקציב? אילו תקנים? אמרתם תקנים. למה תקנים?
היו"ר עידית סילמן
¶
בסדר, זה לא מיליארדים. זה היה נשמע כאילו אתם - זה מה שקטיה עושה. זה אמור להיות התפקיד שלה ושל הצוות שלה.
נעה בן שבת
¶
אני אשמח לקבל הוראות איך לכתוב את הדברים האלה. אני מציעה שהדברים האלה יובאו להצבעה. אני לא חושבת שיש פה עוד הרבה מה להשחית זמן ומילים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
גברתי יושבת הראש, אני מציע - יש להם בעיה עם הפיקוח, עם התיאום, אין להם כוח אדם. אולי להעביר את זה למשרד של אביר קארה.
משה טייטלבוים
¶
אני לא מחליט, אבל אני בא לפה עם הרבה מאוד ניסיון של הרבה מאוד שנים, והרבה חוזרי מנכ"ל שהייתי מעורב בהם. וזה לא עבד.
היו"ר עידית סילמן
¶
טוב, יאללה. בואו נתקדם. נביא את זה בנוסח ונכריע. חברים, נביא את זה בנוסח ונכריע. קדימה.
נעה בן שבת
¶
אנחנו בסעיף קטן (ג), שזו סמכות שברשות:
(ג) הממונה על המוקד רשאי -
(5) לתת הוראות למנהל המוקד ולבעלי התפקידים בו או לארגוני עזר -
זה כמובן גם מד"א וגם ארגוני העזר.
למתן טיפול רפואי ראשוני במקרה של אי-ביצוע הוראות חוק זה, לרבות הוראות להפסיק באופן זמני או קבוע את פעילותו של אדם הפועל בביצוע חוק זה במסגרת המוקד, ככל הנדרש להבטחת ביצועו של חוק זה;
הנושא הזה של הפסקת הפעילות של אדם במסגרת המוקד היה בסיס להרבה זמן ואי נוחות מבחינת המשרדים. המטרה הייתה למנוע שאם יש בן אדם שגרם לכך שלא יבוצעו הוראות החוק, אז אפשר יהיה להורות להעביר אותו מהתפקיד - להוציא אותו באופן זמני או באופן קבוע.
מיטל לוי גבאי
¶
כן, גם להיכנס לקרביים שלהם. אז למה לא באיחוד הצלה? אני גם אוכל לעשות את זה. לא, אי אפשר, די. זה מרחיק לכת. אני מפטרת עובדי מד"א?
דנה נויפלד
¶
נעה, דיברנו על זה שצריך שתהיה סנקציה. הסנקציה היא לא זאת. הממונה לא מתחיל עכשיו להיכנס ולהפסיק פעילות של ההוא, לחייב שימוע להוא - - -
דנה נויפלד
¶
אז אמרנו, וזה לא נמצא כרגע, וזה כן להכנה לקריאה שנייה ושלישית: להכניס מנגנון של אכיפה מינהלית, כמו שמקובל שרגולטור עושה כשהוא מוצא הפרות.
דנה נויפלד
¶
לא, כלפי מי שאחראי. אין פה שום חידוש, להבדיל מכל חוק רגולטורי אחר. הגורם המורשה הוא גורם שעליו את מטילה עיצום כספי.
אילת וולברג
¶
אני יכולה לתת לך דוגמה מחוק לפיקוח על הפעלת צהרונים: 'נודע לממונה כי התקיים בעובד בצהרון סייג מהסייגים... רשאי הוא לדרוש כי העובד יפוטר'.
אילת וולברג
¶
בסוף השאלה האם יישב במוקד מוקדן שביצע איזשהו משהו שלא מאפשר לו להמשיך להיות מוקדן. אתם, בתור גורם שהוא מפקח ומבקר, אם לא תהיה לכם אפשרות לתת הוראות לעניין הזה, יכולה להיווצר מציאות שבה המוקדן הזה ימשיך להיות מוקדן. והיו מקרים לאחרונה ששמענו על דברים.
שי סומך
¶
תראו, הדבר הזה נוגע לערכת הבריאות. יש במערכת הבריאות דין משמעתי לגבי מקצועות מסוימים, ואם וכאשר יהיה - - -
שי סומך
¶
יש מקצועות בריאות, אנשים שעובדים בבתי חולים, שאין להם דין משמעתי. ועדיין, אני גם ביררתי את זה לפני הדיון: זה לא מקובל שמשרד הבריאות - הוא יכול להמליץ, אבל הוא לא בעצמו מונע מאנשים לעבוד בעבודה מסוימת - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
לא, לרבות הוראות לתיקון הליקויים. רשאי לדרוש ולרבות הוראות לתיקון הליקויים, כמו הכשלים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא. רשאי - אתה קובר את זה. או שאתה עושה כן או לא. אני מעדיף שאל תכתוב רשאי ואל תכתוב כלום. כשאתה עושה רשאי, אתה נותן להם את הפתח הכי טוב שיש למה שרוצים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אומר: או שאתה קובע סמכות או שאתה לא קובע סמכות. כשאתה אומר רשאי - אתה גם מסבך אתה גם מסבך אותם וגם מסבך את ההתנהגות הלאה.
היו"ר עידית סילמן
¶
תראו, בסוף לחוק צריכות להיות שיניים בצורה מסוימת. נעה, אני חושבת שמה שאת ניסחת - תחזרי על זה שוב.
נעה בן שבת
¶
לתת הוראות למנהל המוקד, לבעלי תפקידים בו או לארגוני הסיוע - ואמרנו גם מד"א. בכל הסעיפים, בכל פעם שכתוב ארגון בכל צורה, אז זה גם מד"א. במקרה של אי ביצוע הוראות חוק זה, לרבות הוראות לתיקון ליקויים שמצא, ככל הנדרש להבטחת ביצועו של חוק זה.
נעה בן שבת
¶
אני אקרא בפעם השלישית:
(5) לתת הוראות למנהל המוקד ולבעלי התפקידים בו או לארגוני עזר למתן טיפול רפואי ראשוני במקרה של אי-ביצוע הוראות חוק זה, לרבות הוראות לתיקון הליקויים שמצא, ככל הנדרש להבטחת ביצועו של חוק זה.
יצחק ליבוביץ
¶
גברתי יושבת הראש, אנחנו לא חושבים שצריך לתת מה שנקרא הוראות פרסונליות. יש כאן גוף שהוא גוף מפוקח תחת משרד הבריאות.
נעה בן שבת
¶
הורדנו את הפרסונלי, למרות שאני חושבת שיהיו מקרים שבהם אתם תתביישו מאוד מזה שממשיכים לשבת אצלכם אנשים שיתברר שהתנהגו בצורה לא הולמת.
יצחק ליבוביץ
¶
יש לנו תקנון משמעת גם לעובדים וגם למתנדבים, ואנחנו כמובן נוקטים יד קשה. זה לא מערב פרוע.
נעה בן שבת
¶
עכשיו, פסקה (7), שהיא היהלום שבכתר. אה, אנחנו הורדנו את מתן הנחיה מקצועית לפעילות המוקד, לאור ההערות שנשמעו פה, בעצם הכבוד לפעילות של הארגונים, במיוחד בתחום הרפואי. אבל אני מקריאה את סעיף (7):
(7) לעקוב באופן שוטף אחר נתוני המוקד ואחר פעילות המערכת הטכנולוגית;
זה מתקשר לסעיפים האחרים שראינו לגבי המערכת הטכנולוגית. אנחנו רצינו להציע, שגם אם אנחנו לא אומרים את זה בין תפקידי המוקד, עדיין האפשרות לצפות במערכת הטכנולוגית כן תישמר. היא תהיה אפשרות שתישמר לממונה.
מיטל לוי גבאי
¶
לא, מה זה תישאר? לא, לא. אי אפשר להשאיר אפשרות. עוד פעם: אם אתם כותבים את זה, אנחנו נצטרך לעשות בזה שימוש. אי אפשר, אי אפשר לרשום רשאי וזה.
דנה נויפלד
¶
אנחנו לא חושבים שזה נכון להעניק סמכות, לקבוע ולחייב אותנו לעקוב באופן שוטף אחרי הנתונים של המוקד.
נעה בן שבת
¶
אז הורדנו את זה מהמעקב, אבל אמרנו שהמערכת חייבת לאפשר ושתהיה סמכות לממונה לצפות בכל מקום ולא רק מתוך מתקני המוקד. לא רק בתוך מתקני המוקד. הוא לא צריך יהיה רק להגיע למוקד מד"א.
דנה נויפלד
¶
כי עוד פעם - הדיון הזה זה כבר בפעם החמישית. שוב: זה לא מתאים לפעולה רגולטורית לשבת ולנטר - - -
מיטל לוי גבאי
¶
אין דבר כזה. אתם צריכים להבין: כשרשום רשאי - כשנותנים סמכות, יש עם זה גם אחריות וחובה גם לבצע אותה. אי אפשר להגיד שכשבא לשר הבריאות הוא ייכנס.
דנה נויפלד
¶
עוד פעם: זה לא הממונה הראשון שיש בחקיקה הישראלית. מעקב שוטף אחרי מה שקורה בתוך גורם מפוקח - אני מנסה לחשוב איפה יש דבר כזה.
דנה נויפלד
¶
זה לא מה שזה אומר. יושבת הראש, זו הבחנה שחשובה לנו, בסדר? יש סמכות להיכנס וזה בסדר - צריך שתהיה. וסמכות שאם רוצים לצפות - יהיה ניתן לצפות. זה שונה ממצב שבו מפקח יושב ועוקב באופן שוטף, יעני און ליין אחרי הפעילות של המוקד.
מיטל לוי גבאי
¶
אבל גם אם לא תגידו את זה, ברגע שאתם מאפשרים זה מטיל עליו חובה לעשות את זה, צפייה און ליין.
דנה נויפלד
¶
שזה דבר שגור בתוך החקיקה הישראלית לעשות ניטור אחרי המפוקח? כן? זו העמדה של הייעוץ המשפטי?
משה טייטלבוים
¶
זה לא ניטור, חבר'ה. זה לא פגסוס. אנחנו לא מדברים על פגסוס. אנחנו לא מדברים על תוכנית ריגול. אנחנו מדברים פה על בדיקה ומעקב, שלממונה יהיו שיניים. זה הכל.
אוריה לוז
¶
הוא רשאי לעקוב באופן שוטף אחר נתוני המוקד ואחר פעילות המערכת הטכנולוגית. הוא רשאי לעקוב.
מיטל לוי גבאי
¶
וגם אין לי שליטה על המערכת. מה זה ייתן לי שאני אכנס ואראה? מה, אני אתפעל את האירוע מרחוק?
משה טייטלבוים
¶
הממונה לא צריך להגיד - זה כמו הממונים שהגיעו לפקח על הנשק הגרעיני, על המתקנים הגרעיניים. אם הוא מגיע בהפתעה - - -
משה טייטלבוים
¶
אני אומר - להבדיל, כן? ברגע שגורם ממונה מגיע בהפתעה או שיכול להיכנס בהפתעה ולהסתכל - - -
מיטל לוי גבאי
¶
אתם גם כתבתם - בקרות פתע יזומות. נתתם לנו את כל הכלים להיכנס ולעשות, לדרוש ולקבל דוחות, ולבקש בירורים.
מיטל לוי גבאי
¶
ולהגיד - תראה לי למה המערכת שלך לא עבדה. אבל לתת לי אפשרות צפייה - ומה אני אעשה עם האפשרות? מה, אני אתחיל להתערב במערכת?
דנה נויפלד
¶
רגע, שנייה. יושבת הראש, סליחה. עוד פעם: אני חושבת שיש פה פער קונספטואלי אבל הוא מצומצם - - -
דנה נויפלד
¶
אוקי. אז עוד פעם: הפער הקונספטואלי הוא לגבי מה המשמעות של הסעיף הזה. בסדר? יש הבדל. אנחנו לא חושבים שלא צריכה לנו סמכות להיכנס, ואם יש בעיה - לבוא ולבדוק. זה שונה מלעקוב באופן שוטף, אחרי נתוני המוקד.
אילת וולברג
¶
אני רוצה רגע לשאול משהו: אם נסיר את פסקה (7) שאומרת: רשאי לעקוב באופן שוטף - נסיר אותה אבל נשאיר בסעיף קטן (ד) ובסעיף 4(ד) את האפשרות לממונה על מוקד החירום - לא רק אפשרות כניסה; גם אפשרות כניסה אבל גם אפשרות צפייה בכל עת בפעילות המוקד, בנתוני המוקד ובכל המידע הנוגע לקריאת ההזנקות ולפעילות המערכת הטכנולוגית לשם בחינת התאמתה לצרכים הנובעים מהוראות לפי חוק זה - מבחינתכם זה בסדר?
נעה בן שבת
¶
אבל המפקח הוא מוגבל. לא מדובר על אפשרות להתערב. הוא לא מנהל. הוא לא מקבל החלטות. הוא רק צופה.
דנה נויפלד
¶
זה לא רק צופים. זה לא משחק כדורגל. ברגע שיש לך סמכות, יש לך גם אחריות. אם יש לך סמכות לעקוב - אתה נדרש לעקוב באילו סיטואציות אתה עושה בזה שימוש.
מיטל לוי גבאי
¶
במסגרת כניסה לרבות אפשרות צפייה - במסגרת זה שנכנסתי, עשיתי לו בקרה, אני אסתכל לו על המערכת.
משה טייטלבוים
¶
לא, נו, זאת בדיחה. זאת בדיחה. אם הוא לא יכול להיכנס במשרד שלו ולהסתכל במערכת לראות אם יש בעיה, אז מה עשינו?
אילת וולברג
¶
לא, לא. כל מה שמאפשרים לכם זו אפשרות לצפות, אבל לא דורשים מכם לעקוב באופן שוטף. זה מה שאני מציעה.
מיטל לוי גבאי
¶
אם יהיה דאשבורד כפול, גם אם לא תגידי רשאי להיכנס, או תגידי שוטף או לא שוטף - עצם העובדה שאת מאפשרת לו את זה, זה אומר שיש את האחריות. יש את האחריות, להבנתנו. ככה אנחנו מכירים את זה.
נעה בן שבת
¶
פסקה (8) - לא עשינו בה שינוי, וגם לא סעיף קטן (ג). את השאר קראנו עכשיו אז אני חושבת שאנחנו יכולים להכין נוסח מתוקן.
אילת וולברג
¶
דנו בו פעם קודמת. בדיון הקודם ביקשו שהוא יהיה בסמכות וברשות. אז הוספנו אותו פשוט פה - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
תחשבו רגע. קחו חמש דקות. ינון, שאלה: סיימנו הכל. עכשיו, אם אני מביאה את זה להצבעות אני מצביעה לבד. אני חושבת שאני אחכה לח"כים.
מיטל לוי גבאי
¶
עוד פעם: סעיף (8) זה עוד פעם הדקויות האלה: המערכת של מד"א. מד"א אמור לבחון את ההתאמה שלה, לשכלל אותה, לבדוק אותה, להיות כל הזמן עם יד על הדופק. לבוא ולהגיד שמשרד הבריאות רשאי - מה זה משרד הבריאות רשאי? יש לי את המערכת?
נעה בן שבת
¶
משרד הבריאות רשאי להגיד: אני רוצה לבדוק את המערכת, אני חושב שהאלגוריתם של המערכת הזאת לא עושה את מה שהוא צריך לעשות. למה את רוצה לשלול מהממונה את הדבר הזה?
נעה בן שבת
¶
אם הוא חושב שהמערכת הזאת היא מערכת ישנה, לא מעודכנת או שאין לה גיבויים מתאימים - למה שלא ייתן הוראות בדבר הזה?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מיטל, הסיפור הוא פשוט. אנחנו אומרים: קחו את הסמכות אליכם. זה יהיה כשוט גם כלפי מד"א שבאמת יתנהגו כמו שצריך. אני סומך עליהם, לא שאני לא סומך עליהם, אבל אני אומר - זה יהיה גם להשתמש כשוט, שהם יודעים שיש לכם את האפשרות בכל רגע להיכנס. כשאני יודע - - -
מיטל לוי גבאי
¶
תגידו שאנחנו נדרוש מהם, אבל מה, אני טכנולוגית? אנחנו נכניס, משרד הבריאות הם טכנולוגים?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני לא מבקש, אבל את יודעת, את לפעמים יורדת איתי לקטנות כאלה, אבל מיטל, אנחנו לא במקום הזה בכלל. יש לכם מערכת מיחשוב. כשתקפו בסייבר את בית חולים הלל יפה - - -
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
את יודעת מה? אני שואל אותך שאלה: מחר את רוצה להיכנס לבית חולים ציבורי, לבדוק לו איזו בעיה שקלטת במערכת. את יכולה? לא יכולה? את רשאית להיכנס ולעשות אצלם בקרה? את רוצה לבוא בבקרת פתע; את רשאית?
מיטל לוי גבאי
¶
תקשיבו, עכשיו המערכת תהיה שלנו, אנחנו לא שם בכלל. החוק לא מושתת על זה. תסתכלו על המצב שהמערכת היא של מד"א.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני לא רוצה שזה יהיה שלכם. תהיה לכם את האפשרות והסמכות להגיע ולעשות בקרת פתע בכל רגע.
מיטל לוי גבאי
¶
אבל איזו בקרה? מה אתם רוצים שנביא? טכנולוג? אנחנו במומחיות של מה? מה היתרון של משרד הבריאות?
דנה נויפלד
¶
רגע. יש הבדל בין מתן הוראה, שהמערכת צריכה לעמוד בתנאים כאלה וכאלה, לבין להעמיד את זה לבדיקה מקצועית של המשרד. יש הבדל.
נעה בן שבת
¶
מפריע לכם העמדתה לבדיקה מקצועית של המשרד? אתם רוצים שהם יבדקו על ידי גורם שלישי? מה אתם רוצים? אני לא מבינה. למה שאף אחד לא יוכל לבדוק את המערכת הזאת?
היו"ר עידית סילמן
¶
אוקי. בסדר. אני נותנת לכם. קחו את הזמן. אתם לא יודעים איזה כנסים חשובים הפסדתי היום.
שני ורמוס דניאלס
¶
מעולה, תודה. אנחנו מבקשים שהחוק הזה יכלול סעיף של פיקוח מבקר המדינה על ארגוני העזר שייקבעו בחוק הזה. בעצם מד"א מפוקח, וחשוב שגם ארגוני העזר.
דנה נויפלד
¶
רגע, יש לנו הצעה, אבל אולי זה לא מתאים לנוסח עכשיו, אבל כן אפשר לכתוב בדברי ההסבר בשביל שנוכל לדון בזה בקריאה שנייה ושלישית. אנחנו ננסה לחשוב על מנגנון מקצועי - הסיבה שאנחנו מתנגדים היא שפה אומרים - אתם תבדקו מטעמכם את המערכת. יש כל מיני רעיונות איך אפשר בכל זאת להעמיד את זה לבדיקה של גורם חיצוני. הרי זה מה שאתם מעוניינים. זה המוקד של העניין כאן, נכון?
דנה נויפלד
¶
גם לגבי מתן הוראות - השאלה לגבי מה, בסדר? הרי בסופו של דבר, אם אני מבינה נכון את הסעיף, הוא נועד שיהיה ניתן לבדוק את המערכת ואת האופן שבו היא מקצה, עושה לוקציה של הכוננים, נכון?
נעה בן שבת
¶
החלק הראשון שבה. לא רק הלוקציה. כל הנושא של הזיהוי, של הבחירה, של ההזנקה. כל המערכת. גם אפשרויות הדיווח חזרה.
דנה נויפלד
¶
כן, אז זו החלוקה של הכוננים. אז אנחנו ננסה לחשוב על מנגנון שמצד אחד מאפשר לעשות בדיקה של המערכת, ומצד שני שהגורם שיש לו את הידע ואת היכולת לעשות את זה יבדוק את זה. בסדר? אפשר לבקש את זה?
היו"ר עידית סילמן
¶
לא, לא הבנתי. אני לא צריכה מנגנון אחר. תקשיבי, נראה לי שהתבלבלתם. יש פה מערכת, וזה אחלה שיש פה מערכת. יש פה ארגונים. יש מישהו אצלכם שהוא יהיה ממונה. את לא תקני ממונה מבחוץ בכסף, שהוא זה שיבין במערכת ויבדוק אותה. המטרה היא שאתם - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
סליחה, זה לא לחוק. לא, זה לא לחוק. מישהו מטעמכם אחראי לקחת גורם ממונה, אחראי, מה שאתם רוצים, שיבדוק את המחשב. מה, אני צריכה להיכנס לזה בחקיקה ראשית? יש לכם ממונה. תעשו איך שאתם רוצים. תשלמו לו, תעשו לו, מה?
שי סומך
¶
גורם מטעם משרד הבריאות יכול להיות גם נותן שירותים מטעם משרד הבריאות. אין בעיה. החוק מאפשר את זה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
גברתי יושבת הראש, תרשי לי להציע משהו. העניין פה, אני חושב שהוא יותר ניסוחי, כי אנחנו מבינים את הכוונה פחות או יותר. שיישבו היועצות המשפטיות ביניהן, יביאו משהו, אחר כך יביאו את זה אלייך כמוצר מוגמר.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אתה אומר ממונה לממונה - זה כמו שהיא אמרה לנו שהם רוצים לנסות לנסות. ננסה לנסות - - -
מיטל לוי גבאי
¶
קיבלתם פה כל מיני דברים שמד"א אמורים בסוף, בשוטף גם לעשות אותם, נכון? זה לא רק הממונה רשאי.
היו"ר עידית סילמן
¶
אני חשבתי שהבעיה היא איחוד הצלה או מד"א. בסוף הבעיה היא אתם. באמת אני אומרת לכם: הבעיה זה לא הם ולא הם. הם הגיעו להסכמות מהר מאוד. הבעיה היא אתם, שאתם לא רוצים - לא אחריות, לא סמכות, לא פיקוח.
היו"ר עידית סילמן
¶
לא, אני לא רוצה שתתאמי. אני רוצה שתקבלי פיקוח ובקרה. כי אם היה פיקוח ובקרה כמו שכתוב בחוזר מנכ"ל והייתם עושים אותו - לא היינו פה היום.
היו"ר עידית סילמן
¶
מה זה יודעים שיש בעיות? 2,000 כוננים עוד לא מחוברים. אל תגידו שאין בעיות. יש בעיות, אנשים לא מקבלים דיווחים, לא עושים להם זה. יש בעיות. לאור זה שיש בעיות, אתם תקבלו פיקוח ובקרה. בין הפיקוח והבקרה יהיה בן אדם שהוא ממונה. לממונה הזה צריך לתת תפקיד. הוא לא יטייל בשטח, יעלה איתם לאופנובולנס וייסע איתם לקריאות; ממש לא. הוא יסתכל שזה באמת עובד. יבוא איזה בוקר יום ראשון לבקר במד"א, יסתכל על המערכת, הוא אומר - אה, אני כבר מכיר את המערכת. אני רוצה שהבן אדם הזה, קחו אותו אם צריך להשתלמות במערכת, שיבין מה זה אומר, ושיידע איך להסתכל עליה ואיך לקרוא אותה. את לא צריכה לקחת חברה חיצונית. יש לך בן אדם שהוא אחראי והוא ידע איך לעשות את זה. ועל זה אנחנו מוכנים להוציא כסף. תכל'ס.
קטיה קיל
¶
רגע, צריך לעשות הפרדה בין מישהו שהוא ממונה והוא לומד להשתמש במערכת - שזה משהו שברור שהוא ילמד, לבין להבין את האלגוריתם של המערכת, שזה דבר - - -
היו"ר עידית סילמן
¶
יאללה, קדימה. מצאתי לכם ממונה שגם מבין בעניין. סגרתי לכם את העסק. קטיה, לא צריך תקציב. תגיד, אתה שמכיר את שני הארגונים יודע לעשות תיאום?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
משה, סידרנו לך עבודה, סידרנו לזהר עבודה. בוא, למה צריך את כל ההסכם הזה? אתה מבין?
היו"ר עידית סילמן
¶
בקיצור, משרד הבריאות, סידרתי לכם גם עובדים, הכל. מה אתם רוצים? יותר מזה? הוא עשה את האלגוריתם, פיתח אותו, מכיר אותו.
מיטל לוי גבאי
¶
נעה, אני רוצה רגע משהו בעניין הנוסח, אחרי שהבהרתם את הכוונה. לפחות, אם אתם רוצים להגיד שזו סמכות לבדוק את המערכת מבחינה תפעולית וזה - תורידו את השורה הראשונה. אנחנו לא מבינים אותה. הנחיות מקצועיות להפעלה, זה נשמע להתערב בשיקול הדעת של איך מפעילים עכשיו מבחינה מקצועית. תמקדו את זה לפחות במה שאתם רוצים, שנבין את זה אחר כך.
שני ורמוס דניאלס
¶
אני אשמח לחזור למה שביקשתי. יש שני דברים נוספים שאנחנו מבקשים שהחוק הזה יכלול. נושא ראשון זה נושא פיקוח מבקר המדינה. היום מד"א, כגוף סטטוטורי, אמרתי את זה מספר פעמים - אנחנו מפוקחים על ידי משרד מבקר המדינה. אנחנו מבקשים שגם ארגוני העזר שיירשמו בחוק יהיו מפוקחים על ידי משרד מבקר המדינה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
קודם כל אין בעיה. הבעיה היא שצריך לעשות את זה בחוק אחר - חוק מבקר המדינה, להסדיר אותו. אתה לא יכול להכניס פה.
שני ורמוס דניאלס
¶
אם הם רוצים להיות עמותה שמתייחסים אליה בצורה כזאת הם צריכים להיות מבוקרים. אין מה לעשות.
נעה בן שבת
¶
לא, האמת שצריך לשאול על זה באמת את עמדת משרד מבקר המדינה. אני מציעה שהדבר הזה ייבדק לקראת הקריאה השנייה והשלישית.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מבקש לבדוק עוד דבר: אני רוצה בבקשה שארגון איחוד הצלה ייקרא כארגון לאומי בדומה לארגון מד"א. ואבקש שמבקר המדינה יבדוק שבאמת זה גם מיושם.
שני ורמוס דניאלס
¶
נקודה נוספת שאנחנו רוצים להעלות היא נקודה של חוק חופש המידע. בסופו של דבר פונים ומבקשים מידע, אם ממלאים טופס ומגיעים לאירועים הם צריכים להיות כפופים לחוק של חופש המידע. כלומר, אם עכשיו מבקשים מהם טופס רפואי של הכונן שלהם - הם צריכים גם לתת אותו.
היו"ר עידית סילמן
¶
אוקי. טוב. בזאת אני נועלת את הישיבה. נאחל לכם שבת שלום, בריאות, הצלת חיים. הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 17:45.