פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
126
ועדת הכספים
27/12/2021
מושב שני
פרוטוקול מס' 186
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ"ג בטבת התשפ"ב (27 בדצמבר 2021), שעה 9:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 27/12/2021
שינויים בתקציב לשנת 2021
פרוטוקול
סדר היום
שינויים בתקציב לשנת 2021
נכחו
¶
חברי הוועדה: אלכס קושניר – היו"ר
ולדימיר בליאק - מ"מ היו"ר
ניר אורבך
ינון אזולאי
משה גפני
אופיר כץ
נעמה לזימי
יצחק פינדרוס
יעל רון בן משה
ג'ידא רינאוי זועבי
מיכל שיר סגמן
נירה שפק
מוזמנים
¶
אסף וקסלר - אגף התקציבים, משרד האוצר
יואב הכט - רפרנט מקרו, אגף התקציבים, משרד האוצר
נעם דן - רפרנטית תיירות, אגף התקציבים, משרד האוצר
טל שחם - רפרנט ממשל, אגף התקציבים, משרד האוצר
עשהאל צור - רפרנט שיכון, אגף התקציבים, משרד האוצר
יפתח עשהאל - רפרנט שיכון ודתות, אגף התקציבים, משרד האוצר
דב הורביץ - משרד האוצר
אביה פרון - אגף התקציבים, משרד האוצר
יגאל גוטשל - רפרנט תכנון וסביבה, אגף התקציבים, משרד האוצר
נטע בר זיו - רפרנטית ביטחון, אגף התקציבים, משרד האוצר
יוסי שבת - מנהל אגף בכיר, מימון ותקציבים, משרד הבינוי והשיכון
הדס יואל - ראש ענף, משרד הביטחון
קרן יצחקי פרוכטמן - מרכזת בכירה, המשרד להגנת הסביבה
יוליה טפר - מנהלת תחום ארגון תכנון ותקצוב, המשרד לביטחון פנים
גונן ירום - מנהל תחום תקציבים ותכניות עבודה, הרשות לביטחון קהילתי, המשרד לביטחון פנים
אביה יון - מנהל תחום תקציבי משרד וכבאות אש, המשרד לביטחון פנים
עפרי לוין - מנהלת תחום תקציבים, משרד התרבות והספורט
קרן שפר - מנהלת אגף תקציבים, משרד התיירות
משה גורט - הנהלת בתי הדין הרבניים
משתתפים באמצעים מקוונים
¶
מירב ליבנה - עו"ד, הלשכה המשפטית, משרד האוצר
הלאל חלאילה - רפרנט אנרגיה, אגף התקציבים, משרד האוצר
אביגיל ונקרט - אגף התקציבים, משרד האוצר
דרורית שטיינמץ - מנהלת אגף תקציבים ופרויקטים, משרד ראש הממשלה
דור הורוביץ - רשות התקשוב הממשלתית
היו"ר אלכס קושניר
¶
בוקר טוב. היום ה-27 בדצמבר 2021, כ"ג בטבת התשפ"ב, אנחנו מתחילים בסדר היום, שינויים בתקציב לשנת 2021.
ג'ידא ביקשה הצעה לסדר. בבקשה.
ג'ידא רינאוי זועבי (מרצ)
¶
בוקר טוב לכולם. ההצעה לסדר שלי קשורה לסדר היום, אבל אני רוצה להתמקד בפנייה לתקצוב תקציב משרד החינוך.
ג'ידא רינאוי זועבי (מרצ)
¶
אבל בבקשה, בכל מקרה אני רוצה להתייחס לזה. בנושא של בתי הספר מוכרים ולא רשמיים, שהם בעצם לא שייכים למערכת החינוך הפורמלית והם גם לא שייכים לרשתות החרדיות. יש כ-78 אלף תלמידים בחינוך היסודי בלבד, מתוכם יש כ-20 אלף תלמידים ערבים שנמצאים במערכת בתי הספר הזאת. הם באופן גורף מתוקצבים ב-30 אחוזים פחות מכפי שמתוקצבים תלמידים במערכת החינוך הממשלתית. בתי הספר האלה חוסכים למדינה והמדינה, במקום שהיא תתגמל אותם, היא מענישה אותם.
אני רוצה לומר לכם שאני, בעלי, הילדים שלי וכל המשפחה שלי בוגרים בתי ספר אלה. אלה בתי ספר מצוינים למרות כל ההגבלות התקציביות הללו. זה מעמיס על המשפחה, זה מעמיס על שכר הלימוד במהלך השבוע הז אנחנו אמורים לאשר העברות תקציביות של משרד החינוך בסך של 2.5 מיליארד שקלים, ואני לא מבינה איך זה מגיעים למצב שבו אין תקצוב של כמה מיליוני שקלים עבור שעות של תמרוץ וטיפוח.
אני רוצה לדרוש בבקשה שנקיים דיון על הנושא החשוב הזה ולא להפקיר את בתי הספר הפרטיים, בתי הספר המוכשרים. תודה.
אביה פרון
¶
בוקר טוב. פנייה 19 עד 21, סעיף של משרד ראש הממשלה. מדובר בהעברה של 43 מיליון ו-221 אלף שקלים כאשר הפנייה מחולק לשניים. היעד של הכסף הוא לתכנית של המשרד לקידום וחיזוק קהילתי, היום זאת הרשות לביטחון קהילתי. מה שקרה זה שבשנת 2021 התחלנו את השנה עם המשרד לחיזוק וקידום קהילתי שהיה משרד נפרד ולכן הוא היה בסעיף 04, בסעיף משרד ראש הממשלה ולאחר הקמת הממשלה הוא הפך להיות הרשות לביטחון קהילתי וחזר להיות תחת משרד לביטחון פנים.
אנחנו רואים כאן שני דברים כאשר הדבר הראשון הוא העברה של העודפים שהיו מ-2020. העודפים שהעברנו, הם נוצרו בשנת 2020 במשרד לביטחון פנים וצריכים עכשיו לעבור בהליך טכני למשרד ראש הממשלה בגלל מבנה התקציב. אלה עניינים טכניים לחלוטין. אין כאן איזשהו שינוי במהות של הכספים. אלה 39 מיליון שקלים מתוך ההעברה הזאת ו-4 מיליון שקלים נוספים למימוש של החלטת ממשלה 2397 בתכנית של המגזר הבדואי בשנים 2017 עד 2021.
אם יש שאלות בנוגע לפנייה, בבקשה.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
בדיון שעשינו בוועדה לביטחון הפנים דנו בנושא של ההתעללויות בגני הילדים, שיש מצבור של תלונות על כך שלא תמיד התחנות יודעות איך להתמודד עם זה, איך לחקור את זה, תיקים שנסגרו יום אחרי בלי שבדקו את המצלמות. המשטרה אמרה שהיא תבחן את האפשרות לשים תקן מיוחד שירכז את כל הנושא הזה של התעללות בגני ילדים ברמה של הממשק הראשון עם האימא כשהיא מזהה או חושדת בהתעללות. עבר משהו כמו חודש ולא קיבלנו תשובה לאחר בדיקה.
גונן ירום
¶
הרשות לביטחון קהילתי, מנהל תחום תקציבים ותכניות עבודה של הרשות. אני לא מכיר את הנושא הספציפי. הנושא שאתה מעלה, להבנתי הוא יותר קשור למשטרה והוא לא בתחום העיסוק של הרשות לביטחון קהילתי. כאמור, אני לא מכיר את האירוע הספציפי. אני יכול להעלות את זה למשרד לביטחון פנים.
אסף וקסלר
¶
סעיף 54 נקרא סעיף רשויות פיקוח. בסעיף הזה מספר רב של רשויות כמו לדוגמה הרשות להגנת הצרכן, רשות הטבע והגנים ועוד, שהן מתוקצבות בתוך סעיף תקציבי אחד.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
חשוב מאוד. עכשיו לפני שאני אמשיך - אלכס בוקר טוב – בשאלות, אסף, אתה הבטחת לנו שתיתן שתעביר עד אתמול את הרשימה.
אסף וקסלר
¶
אנחנו הוצאנו מהמערכת את הדוח. הייתה לנו כוונה להגיש אבל יש שם בעיה של הגנה על הפרטיות. בתוך הדוח יש שמות של עובדי ממשלה.
אסף וקסלר
¶
בתוך הדוח יש את כל הפעולות שקרו בין משרדים. לדוגמה, אחת הפעולות שקורות בין משרדים זה שמשרד מסוים משלם למשרד אחר עבור הכשרה של עובד מסוים. בתיאור של הפעולה הזאת רשום הכשרה עבור עובד ומצוין שמו. בגלל שיש בעיות של פרטיות, העברנו את זה לבדיקה בלשכה המשפטית אצלנו ואנחנו מחכים לתשובה מהם, האם ניתן להגיש את זה כך.
אסף וקסלר
¶
ככל שהלשכה המשפטית תאמר שלא ניתן להגיש את זה עם השמות, נעבור ונשחיר ידנית את השמות ונגיש את זה. זה יכול לקחת קצת זמן, ככל שנצטרך להשחיר שמות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כשצריך, אנחנו יודעים לעשות גם את זה.
חשוב לי לדעת מאיזה רשות פיקוח לקחתם את זה. תחזרו אלינו עם תשובה. לקחתם כאן גם מהמשרד לביטחון פנים. נכון?
אביה פרון
¶
כן. אמרנו זאת קודם. אלה העודפים של הרשות. הרשות לביטחון קהילתי הייתה במשרד לביטחון פנים, עברה למשרד לחיזוק וקידום קהילתי ועכשוו היא חוזרת למשרד לביטחון פנים. בגלל המעברים האלה, העודפים.
גונן ירום
¶
נכון. אני עובד הרשות לביטחון קהילתי. אנחנו למעשה חוזרים למשרד לביטחון פנים ומחכים שהחוק יעבור כדי שהמהלך הזה יושלם.
היו"ר אלכס קושניר
¶
התקציב שהיה ברשות לפני שהיא עברה להיות משרד עצמאי והתקציב של המשרד, מבחינת הגודל שלו הוא השתנה משמעותית?
גונן ירום
¶
היינו סדר גודל של 170-160 מיליון שקלים. אז העבירו את הרשות מהמשרד לביטחון פנים למשרד לחיזוק קהילתי של אורלי לוי אבקסיס.
גונן ירום
¶
התקציב לא צומצם כי היינו במסגרת תקציב המשכי. מי שקבע את הפעולות שאנחנו יכולים לתקצב, זה החשב הכללי והוא הגדיר רק פעולות של תקציב המשכי, בעיקר בעלי תפקידים ברשויות המקומיות כדי לשמר את הפעילות ולשמר את הפעולות הבסיסיות שבוצעו. לא היה גידול.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אבל בין 160 מיליון ל-75 מיליון שקלים, זאת ירידה. זאת לא עלייה וזה גם לא נשאר במקום.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אם אתה אומר שהסכום היה 160 מיליון והוא ירד ל-75 מיליון, פתחת משרד והכסף שלו ירד?
גונן ירום
¶
הירידה הייתה בעיקר בגלל התקציב ההמשכי. המשרד קיבל תקציב לפעולות נוספות שלאו דווקא קשורות לרשות לביטחון קהילתי. זאת אומרת, היו גם תקציבים של יחידות אחרות במשרד.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
עכשיו סוגרים את המשרד הזה ואתם חוזרים להיות במשרד לביטחון פנים, התקציב יהיה 160 מיליון או 75 מיליון שקלים?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ב-75 עשית מה שאתה עושה ב-160. העובדים שנמצאים היום, לאן הם מועברים? אנחנו כל פעם רואים כאן העברות של כוח אדם, שיאי כוח אדם מפה לשם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בסדר. עוד מעט יש העברות של כמה משרות שהולכות ובפעם שעברה שהיינו כאן, בשבוע שעבר, נאמר לנו שיש את הרשות לביטחון קהילתי ומשם לקחו כוח אדם אחד. לא נראה לי שכולם הולכים לביטחון הפנים.
אסף וקסלר
¶
זה היה משרד לנושאים אסטרטגיים. העובד עבר למל"ל וכל היתר עברו למשרד החוץ. כולם עברו למשרד החוץ חוץ מאותו עובד שעבר למל"ל.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ב-2021 אושר תקציב של המשרד, ללא עובדים, אולי ללא שר, אז התקציב צריך להיות פחות. צריכים להיות לכם עודפים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בשנת 2019 ו-2020 המשרד היה עם תקציב של 160 מיליון, עם עובדים, בשנת 2020 הוא היה גם עם עובדים וגם ב-2021 עד שקמה הממשלה. צריכים להיות לכם עודפים במשרד הזה.
גונן ירום
¶
העודפים שאנחנו מדברים עליהם נוצרו, כמו שאביה הציג, בשנת 2020, בעיקר תקציבי רשויות מקומיות שלא בוצעו במלואם בשנת התקציב 2020 ולכן עברו ל-2021 והגיעו למשרד לחיזוק וקידום חברתי ועכשיו בעצם מחזירים אותם למשרד לביטחון פנים.
גונן ירום
¶
נכון. אני מבין שהולכת להיות החלטת ממשלה חדשה שתמשיך אותה אבל כרגע אנחנו מדברים על החלטת הממשלה הוותיקה שאנחנו מיישמים אותה. אנחנו פועלים בתשע רשויות בדואיות בדרום, מקיימים שם תכניות מניעה.
גונן ירום
¶
אני מניח שלא, אבל אין תכנית שיש מאה אחוזי ביצוע אבל התכנית עובדת. כל הרשויות שותפות לתכנית.
גונן ירום
¶
בסביבות 70 אחוזים. אין לי כאן את הנתון המדויק כי לא התכוננתי לדבר על הניצול הישן. הממוצע שלנו בחבר הערבית הוא סדר גודל של 70 אחוזים בשנה. בממוצע.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
זאת השנה הרביעית להחלטת הממשלה ואם בשנת 2017 נוצלו 70 אחוזים, בשנת 2020 גם נוצלו 70 אחוזים, למה שעכשיו בסוף שנה, בסוף שנת 2021 שהיא השנה האחרונה להחלטת הממשלה, למה אני אעביר 4 מיליון? למה לא נעביר רק 3 מיליון שקלים או 2.8 מיליון שקלים שזה פחות 30 אחוזים?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
ב-2021 נגמרה תכנית העבודה. אלה לא הרשאות להתחייב שיש לך אלא אני יודע בדיוק מה היה לי בשלוש השנים הקודמות. זו השנה הרביעית ואני נמצא בשבוע האחרון של השנה, הווה אומר שאם כל השנים ניצלתי 70 אחוזים, 80 אחוזים, אני אקח את התכנית הזאת ואני אומר שאני אקצץ ולכן למה אני צריך 4 מיליון שקלים, כדי שבשנה הבאה תבוא אלי לכאן עם העודפים?
גונן ירום
¶
אני אסביר. אנחנו מתכננים את ה-4 מיליון שקלים בעיקר לפריסת אמצעים טכנולוגיים ברשויות המקומיות הבדואיות בדרום, כולל חיבור המוקדים שמוקמים ברשויות המקומיות לתחנות המשטרה. בעצם זה פרויקט תשתית טכנולוגית, לפרוס תשתית טכנולוגית ביישובים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אגב, מצלמות ודברים כאלה, ראינו את זה בכמה פניות של כמה משרדים בעניין המגזר הבדואי ואולי נראה עוד בהמשך. השאלה אם זה לא חוזר על עצמו. כל אחד זורק לנו מצלמות אבל מצלמה, אחד יגיד לי שהיא יכולה להיות ברחוב הזה ואחד יגיד לי ברחוב ההוא. הרשות לביטחון קהילתי, בשנת 2021 זה המשרד לביטחון פנים שלוקח את זה ועכשיו אתה אומר שההחלטה על המשרד עצמו. יש פה גם של המשרד לביטחון פנים וגם של הרשות?
גונן ירום
¶
לא. זה בעצם אותו תקציב. הרשות לביטחון קהילתי היא רשות שישבה במשרד לביטחון פנים כל השנים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא, לא הסברתי את עצמי נכון. זה נכון שהוא אמר שאין כפל אבל בשנת 2017, 2018 ו-2019, מה עשתה הרשות הקהילתית. סתם, בגדול. לא רוצה שתיכנס לתכניות. תגיד לי בגדול מה היה.
גונן ירום
¶
אנחנו ברשויות המקומיות מפעילים תכניות מניעה, אנחנו מכניסים מדריכי מוגנות לבתי ספר, מנסים לצמצם את ההתנהגות האנטי חברתית בקרב האוכלוסייה ביישובים, פועלים בבתי ספר, פועלים עם הנוער, מממנים שם למשל עו"ס משטרה שמטפל.
גונן ירום
¶
ב-2021, בתחילת השנה, מימנו פעולות מהתקציב ההמשכי והתוספת שאנחנו מקבלים עכשיו, כמו שאמרתי, מיועדת לאמצעים טכנולוגיים.
אביה פרון
¶
שם בעצם היה כל הכסף של החלטת ממשלה לכל הגופים שאחר כך צריך ליישם את החלטת הממשלה וזה בעצם מה שאנחנו עושים עכשיו. בעצם לוקחים מהתקציב של החלטת הממשלה ומעבירים אותו לגוף שמיישם בפועל.
היו"ר אלכס קושניר
¶
תודה רבה. חוזרים להצביע בשעה 09:26.
(הישיבה נפסקה בשעה 09:21 ונתחדשה בשעה 09:26.)
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
אנחנו מצביעים על אישור פנייה 19 עד 21, משרד ראש הממשלה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושרה
נטע בר זיו
¶
אגף תקציבים. הפנייה נועדה לתקצוב 1.5 מיליארד שקלים בהרשאה להתחייב, בהמשך להחלטה הצטיידות 5 של ועדת שרים להצטיידות מיום 28 בנובמבר 2021. מטעמי סיווג הסברים יינתנו בוועדה המשותפת לתקציב הביטחון.
כמו כן הפנייה נועדה לוויסותים בתוך סעיף 15 הלא מסווג להתאמת התקציב הלא מסווג שמשוקף לציבור לתקציב הביטחון המסווג שמאושר בוועדה המשותפת.
נטע בר זיו
¶
אני אסביר. כל הצעה שיוצאת מסעיף תקציב משרד הביטחון, כל הוצאות הביטחון שמשרד הביטחון מוציא, הן בסעיף תקציבי אחד וכל הסעיף הזה נדון בוועדה המשותפת לתקציב הביטחון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מה שמסווג, אין לנו בעיה. אבל מה שלא מסווג, אנחנו מבקשים לדעת על מה זה. תנו לנו פירוט. אם זה מסווג, תגידו.
נטע בר זיו
¶
אני אנסה לפרט כמה שאני אוכל אבל לפי חוק יסודות התקציב כל סעיף תקציבי של משרד הביטחון הוא נדון בוועדה המשותפת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
זה לא נכון להגיד את זה כך. אדוני היושב ראש, אני רוצה שתבין. מה שמסווג, אנחנו לא מבקשים ואנחנו לא רוצים ולא מעוניינים, אבל מה שלא מסווג, אין שום סיבה שלא נדון עליו.
היו"ר אלכס קושניר
¶
ינון, למשרד הביטחון, עד כמה שאני יודע, יש שני סעיפים תקציביים משמעותיים – 15 ו-16. 16 זה סעיף שהוא לא מסווג ודנו בו כאן בוועדה הזאת, ו-15 הוא סעיף מסווג.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
12-01, לא נשמע הגיוני שהוא מסווג. אין לי בעיה שהוא בסעיף המסווג אבל הוא לא אמור להיות מסווג. אני מבין שפנייה 101, 102, אני באמת לא רוצה מידע, אמרתי שאני אקבל מידע מאחמד טיבי או ממנסור עבאס.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אשאל אותך שאלה כללית על 12-01. שיקום ותמיכה בנכי צה"ל ובמשפחות חללי צה"ל והנצחתם. אנחנו מדברים כאן על התמיכה של נכי צה"ל. זה גם פוסט טראומה? יש את הסיפור של הפוסט טראומה לו הוסיפו תקציב ואני שואל אם זה כלול בפנים או לא.
נטע בר זיו
¶
הפנייה התקציבית הזאת לא נועדה לתקצוב נכי צה"ל ספציפית. היא נועדה לשקף את התאימות בין תקציב הביטחון המסווג שיש לו תחולה חוקית בפועל לבין השיקוף לציבור ולכן מדובר כאן בהתאמה מספרית. אני כן אומר שתכנית נפש אחת הוצגה בוועדה המשותפת לתקציב הביטחון, היא הוצגה גם בדיון פתוח והיא מתוקצבת בבסיס התקציב ויש בה תחולות גם על נפגעי פוסט טראומה. על זה מתקיים ממש עכשיו דיון בוועדה המקבילה לנו.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה. אנחנו מצביעים על פנייה מספר 40, משרד הביטחון. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושרה
יואב הכט
¶
אגף התקציבים. הפנייה נועדה להקצאת התקציבים הקואליציוניים של משרד התרבות והספורט וכן לצורך שינויים פנימיים בתוך הסעיף.
סליחה, טעות שלי. יש לנו כמה פניות מהסעיף ואני התבלבלתי. הפנייה הזאת נועדה להתאמת תקצוב הקורונה במינהל התרבות בסך 52,462 אלפי שקלים עבור פעילות משרד התרבות בזמן הקורונה.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
הכסף הוא לא עודפים משנת 2020 אלא הוא מתוך קופסת קורונה. הרי זה לא היה בתוך התקציב. קופסת הקורונה לא הייתה.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
פנייה תקציבית נועדה להעברת סך 52,462 מסך העודפים בשנת התקציב 2020 לתקציב 2021. מתי זה היה בתקציב 2020. זה היה בעודפים. אם זה לא היה בעודפים, זה היה בקופסת קורונה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
עיקרי הפנייה. "הפנייה תקציבית נועדה להעברת סך 52,462 אלפי שקלים מסך העודפים משנת התקציב 2021 לשימוש בשנת התקציב 2021 בהתאם לפירוט המובא מטה". זאת כן קופסת קורונה או שאלה עודפים?
יואב הכט
¶
אני אבהיר. אלה לא עודפים של תקציב רגיל. מדובר בהקצאה שהוקצתה למשרד התרבות והספורט בשנת 2020 מתוך קופסת קורונה של אותה שנה. הניסוח הזה באמת לא ברור וזאת טעות שלנו.
אסף וקסלר
¶
למעשה אין יותר קופסאות. זה מתוקצב כחלק מהתקציב. הניסוח כאן הוא לא נכון. זה תקציב קורונה רגיל. כמו אמרתי, אמנם זה עבר בתקציב 2021 אבל אנחנו עדיין שומרים על ההפרדה. ההערה במקום.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
בעצם אתם עושים את אותה פעילות. זאת אומרת, הכסף נועד כרגע לאותה פעילות שהייתה אמורה להיות ב-2020.
עפרי לוין
¶
אני אחדד. תקציבנית משרד התרבות והספורט. מבחן התמיכה כאן פורסם לשנתיים, גם ב-2020 וגם ב-2021.
עפרי לוין
¶
באמצעות מבחן התמיכה אנחנו תומכים ברשויות מקומיות לבצע פעולות תרבויות שונות ברשויות המקומיות בהתאם למגבלות הקורונה. אם בהתחלה ראיתם את ישראל משדרת תרבות, היו כל מיני אירועים, גם מקוונים וגם לא מקוונים, אם אלה אירועים שקרו במרחב באמצעות מכוניות שבאו אנשים וראו מופעי תרבות. כל הפעולות האלה הן התקציב הזה. זה דו שנתי. זה תקציב שפורסם על פני שנתיים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אמרתם כרגע שיש הפרדה בין הקורונה לבין התקציב הרגיל אף על פי שזה תקציב רגיל ואנחנו לא קוראים לו קופסת קורונה, אבל עדיין אתם משמרים אותו כקורונה. למה זה ביחד?
יואב הכט
¶
נכון. הם קיימים באותם סעיפים תקציביים בהפרדה ברמה יותר נמוכה. בסופו של דבר מדובר במקור שכבר הוועדה דנה בו כמה פעמים. מדובר במענקים. אני חושב שזה נדון באריכות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כן. נכון. ראיתי את זה בהמשך. בפעם הקודמת שאלנו כמה כסף היה בסך הכול במענקים. אתה מתכוון לא מערבויות, נכון? אתה מתכוון מהערבויות או מהמענקים?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו מכירים את הסיפור של העצמאים. עדיין אנחנו לא יודעים אם יש או אם חסר או אם הם צריכים להחזיר. אנחנו מכירים את הסיפור של המענקים לעצמאים. השאלה שלי היא כמה היה בסך הכול, כמה נוצל וכמה נשאר עכשיו אחרי שאתם לוקחים משם.
יואב הכט
¶
התכנון המקורי עבור המענקים האלו הוא 24.5 מיליארד שקלים, מתוכם בוצעו עד לסוף חודש נובמבר 29.6 מיליארד שקלים ולכן לפי התחזיות של רשות המסים יש יתרה לניצול עבור צרכי קורונה דחופים אחרים, חלקם קשורים לגל 4 וחלקם קשורים להקצאות קודמות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מבחינת קורונה, זה לא משנה אם גל 1, 2, 3, 4 מלבד גל 5 שמגיע עכשיו. יכול להיות שזה משהו אחר. גל 1, 2, 3, 4 הוא אותו תקציב של קורונה. כשנתנו את התקציב של הקורונה, אמרו שכל עוד יש את הגלים, אנחנו לא יודעים מה יהיה - זו הייתה האמירה בוועדת הכספים – ואנחנו על זה לוקחים. הגל הרביעי הוא לא אומר כאן משהו. השאלה אם הכסף הזה, אתה מסתכל עליו כל השנה או שאתה אומר שזה עד הגל הרביעי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו רואים עכשיו שאין סגר אבל יש שיטה אחרת לסגר. לא מכניסים אנשים בלי תו ירוק ואז אנחנו יודעים שהעסקים – אתמול גם דווח על כך ובזמן האחרון מדווח הרבה בערוצי התקשורת - נופלים. אתמול דיברו מהתאחדות בעלי האולמות ואמרו שיש להם כבר ביטולים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
שאלה לתקציבנית המשרד. נעשו פעולות מבורכות. אנחנו יודעים שהייתה תקופה של שיתוק של המפיקים, ההצגות ומה שמסביב. בסופו של דבר אמרת שהיה כסף לשיקום אירועי התרבות. מקופסת הקורונה, מה שהיה נקרא קופסת קורונה, כמה כסף היה במשרד התרבות והספורט, כמה נוצל וכמה עוד חסר לכם?
עפרי לוין
¶
למשרד התרבות והספורט היה מגוון ערוצי סיוע. גם היה סיוע למוסדות התרבות עצמם, גם היה את הסיוע שכרגע דיברתי עליו, הסיוע של הרשויות המקומיות. היה סיוע גם בספורט.
עפרי לוין
¶
כן. זאת כרגע הבקשה. גם סיוע לרשויות המקומיות עבור פעילות תרבות וגם בעולם הספורט היה סיוע לקבוצות בליגת העל שנפגעו. בעצם כל סוגי הסיוע הזה מוצו לגמרי. עכשיו באמצעות הפנייה הזאת נוכל לשלם לרשויות המקומיות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אבל זה לא כולל הפיצויים לאותם ענפים. הענפים מקבלים את זה מקופסה אחרת. למשל פיצוי למעסיקים. זה לא קשור אליכם. זה רק כדי לעודד ולעשות פרסום במדיה או כל מיני היערכויות. נכון?
עפרי לוין
¶
עודדנו את הרשויות המקומיות לבצע מופעים. הרשויות ביצעו המון פרויקטים מדהימים. כמו אמרתי, כל הנושא הזה עליו דיברתי שהיו באות מכוניות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הייתי מבקש – אני מאמין שלא התארגנת עם זה לעכשיו – את הרשימה של הרשויות, בכמה כסף תוקצבה כל רשות. אני מבקש לשלוח את זה לוועדת הכספים בהקדם.
התייעצות.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
אנחנו מצביעים על פניות מספר 68 ו-69, משרד המדע, התרבות והספורט. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושרה
יואב הכט
¶
הפנייה נועדה לתקצב סך של 3.700 אלפי שקלים עבור מימוש החלטת ממשלה 421 בנושא המדיניות הממשלתית לשילובם של אזרחים יוצאי אתיופיה.
יואב הכט
¶
ועוד 1,700 אלפי שקלים עבור קיום אירועי המכביה בקיץ 2022.
למעשה מדובר באיגום של משאבים ממשרדים שונים שהתחייבו לכך כחלק מהחלטות הממשלה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
2 מיליון שקלים עבור עידוד ילדים ונערים ממוצא אתיופי ועוד 1.7 מיליון עבור התארגנות לאירועי המכביה?
עפרי לוין
¶
אירועי המכביה יתקיימו בקיץ 2022, הכול כמובן יהיה בהתאם להנחיות הקורונה. ההתארגנות היא בשיאה. בעיקרון יש אירועים בכל רחבי הארץ. אני מאמינה שהאירועים המרכזיים יהיו גם בירושלים. יגיעו אלפי ספורטאים מרחבי העולם. יש התארגנות מאוד מאוד גדולה סביב האירוע.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
מתי מעבירים את אירועי מירון אליכם? בשביל עשרות אלפים שמים 30 מיליון שקלחים, אז אולי יעבירו את מירון למשרד התרבות ולא למשרד הדתות.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
הוא יכול להגיע מקסימום ל-15 מיליון שקלים אבל כאן את רואה שלכמה עשרות אלפי אנשים מקצים 30 מיליון שקלים. אם מדובר ב-250 אלף אנשים, יכול להיות שיגיעו ל-60 מיליון שקלים. אם יעבירו את זה למשרד התרבות, יכול להיות שהתקציב יהיה 60 מיליון שקלים.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
יש עוד משהו. במכביה משקיעים בתשתיות ובמירון לא משקיעים בתשתיות. אם זה יעבור למשרד התרבות, אולי ישקיעו בתשתיות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
רגע. אני מסתכל בטבלה לראות אם אני לא טועה. הטבלה שמונחת לפניי בעלייה וקליטה, בשנת 2020 היו 2.5 מיליון שקלים, בשנת 2021 לא ראינו .
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אגב, זה דבר מבורך לגבי ילדים יוצאי אתיופיה. למה צריך להוציא את הכסף הזה ממשרד הקליטה - שגם כך לא משופע בכסף – ולהעביר אותו למשרד התרבות והספורט.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני לא חושב שהוא לא משופע בכסף. אם אתה מסתכל לעומת משרד הקליטה שאתה מכיר אותו טוב מאוד – אפילו יותר טוב ממני ויותר טוב מכל אחד מהיושבים כאן - אתה יודע כמה פעמים, אני בטוח בזה, בלי שתספר לי על זה, נלחמת להביא עוד שקל בשביל העולים. המשרד לא משופע בכסף. לקחת 2.5 מיליון שקלים ממשרד העלייה והקליטה, בשביל אותם עולים? יש פרויקטים שנמצאים בתוך המשרדים, גם בתוך משרד הספורט, קחו משם. למה צריך לקחת ממשרד העלייה והקליטה? שוב, זה דבר מבורך, אני לא חולק על כך, הדבר הוא מבורך, אבל לא צריך לקחת ממשרד העלייה והקליטה.
יואב הכט
¶
משרד הקליטה יתכלל את החלטת הממשלה 421 ולכן ההקצאות שלא הוקצו במקור במשרדים השונים, הוקצו במשרד העלייה והקליטה. המשמעות היא שזה לא פוגע בפעילות אחרת שנגרע ממנה תקציב.
יואב הכט
¶
בהקשר הזה, זאת פעילות שמבוצעת על ידי משרד התרבות והספורט. לכן כעת אנחנו מבקשים להעביר את התקציב המדובר בסך שני מיליון שקלים ממשרד העלייה והקליטה למשרד התרבות והספורט.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה. אנחנו מצביעים על אישור פנייה מספר 89 עד 94, משרד המדע, התרבות והספורט. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושרה
יואב הכט
¶
הפנייה נועדה להקצאת הכספים הקואליציוניים לתקנות המיועדות לאחר קבלת חוות דעת משפטית וכן לביצוע שינויים פנימיים שיפורטו. במצטבר מדובר בשינויים שמגיעים לכדי תוספת של 4 מיליון שקלים בתכנית 19-41-02, תכנית התפעול, ב-3,122 אלפי שקלים בתכנית 19-41-03 של מרכז ההסברה, 24,050 אלפי שקלים בתכנית 19-42-02 של מינהל התרבות, ו-58,500 אלפי שקלים בתכנית 19-43-03 של מינהל הספורט.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני קודם כל מבקש לדעת מאיזה מפלגות ומה הסכומים. יש כאן כסף של משרד הספורט שמעביר למשרד המדע עבור פעולות המשרד, עבור שכירות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אבל יש כאן כסף שמועבר עבור הפעילות גם של משרד המדע כי משרד המדע, התרבות והספורט שיושב כנראה למשל תחת אותו סמנכ"ל של כוח אדם. יכול להיות?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מטה משותף. אז אני לא טועה. המטה המשותף הזה, משרד המדע מעביר למשרד התרבות והספורט עבור הדיור.
יואב הכט
¶
הוא לא מעביר כסף למשרד התרבות והספורט אלא יש הקצאה בתכנית התפעול שהיא משותפת לשני המשרדים. אין כאן כסף שמועבר ממשרד המדע למשרד התרבות והספורט או הפוך מבחינת הפעילות.
אסף וקסלר
¶
שניהם מעבירים למטה המשותף. שני המשרדים מעבירים לאותו מטה משותף. גם תרבות וספורט וגם מדע מממנים את המטה המשותף שלהם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לצורך העניין יש את הדיור עליו אתה משלם שכירות, יש לך סמנכ"ל כוח אדם והוא אותו סמנכ"ל, אין שם שני סמנכ"לי כוח אדם אלא אחד לשני המשרדים, יש שני מנכ"לים ויש כמובן שני לשכות שרים. יש כסף שהולך עבור המשרד.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אם מעבירים לגברת עפרי לוין, את לוקחת גם מהתקציב של משרד המדע ואתו את עושה את הפעילות.
עפרי לוין
¶
יש תכנית תפעול. תכנית התפעול היא משותפת לשני המשרדים. זו תכנית אחת ממנה יוצאים כל הכספים שנועדו לתפעול.
יואב הכט
¶
אשמח לנסות להסביר. בגדול הסעיף התקציבי בנוי כך שיש לו תכניות משותפות שנועדו לתפעול המשרד כולל השכר, יש תכניות פעילות עבור תרבות וספורט ועבור מדע. ככלל, התקציב המקורי שמוקצה לכל אחד משלושת החלקים האלה הוא התקציב שאמור לשמש. ככל שיש פעילות מסוימת שדורשת הקצאה נוספת עבור תפעול, אז יועבר תקציב מתכנית הפעילות של המשרד הרלוונטי לתכנית המשותפת.
יואב הכט
¶
10 מיליון יוקצו לחפירות ופיתוח ארכיאולוגי בעיר דוד. מיליון שקלים יוקצו לשבת ישראלית ולבית התפוצות. עוד 300 אלף שקלים שיוקצו לבית שזר, פרויקט מלחמת יום הכיפורים. עוד מיליון שקלים שיוקצו למכוני מחקר תורניים. עוד 3.5 מיליון שקלים שיוקצו למוסד בן צבי עבור פרויקט... עוד 13.5 מיליון שקלים לשימור אתרי מורשת. עוד 2.5 מיליון שקלים למועצה לשימור האתרים. עוד 3 מיליון שקלים למוסדות תרבות בפריפריה. עוד 2.5 מיליון שקלים בתחום רכש התרבות. עוד 2 מיליון שקלים עבור רבנים רפורמים ו-2 מיליון שקלים עבור קהילות קונסרבטיביות ורפורמיות. עוד 500 אלף שקלים עבור ארכיונים ציבוריים. עוד 2.5 מיליון שקלים עבור חיזוק מעמד המאמן. עוד מיליון שקלים עבור אתנה, שזאת תכנית בתחום ספורט הנשים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא צורפה לזה חוות דעת של הכספים הקואליציוניים. כתוב שמצורפת חוות דעת אבל אני לא מצאתי.
אסף וקסלר
¶
מגוון רחב. ימינה, כחול לבן, העבודה, יש עתיד, תקווה חדשה, מוועדת הכספים וגם יושב ראש הקואליציה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני עכשיו אתחיל לעבור על התכניות ואשאל את השאלות. אני מבקש שבכל תכנית תגיד לי שממי הכסף הזה ומה הסכום. כלומר, מאיזו מפלגה ומה הסכום.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
גם אני לא קיבלתי. זה לא נמצא ב-טבלט. יכול להיות הוא שלח אבל זה איננו. אין חוות דעת של הייעוץ המשפטי בהסכמים קואליציוניים אלא אם כן אין חוות דעת בכלל. אנחנו לא יודעים.
יואב הכט
¶
בתכנית 19-41-03 מוקצים בפנייה הזו 3,122 אלפי שקלים. לא מדובר בהקצאה קואליציונית. מדובר בהתאמה של תקציב, דיוק של התקציב להתקשרויות בפועל.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כתבתם כאן שזה עבור השלמת תקצוב להתקשרויות עם מפיקים וספקים עבור טקסים שיתקיימו בתחילת 2022. על איזה אירועים אנחנו מדברים בתחילת 2022? זה לא על מה שדיברנו קודם, על קורונה, זה לא קשור. זה עכשיו נטו על אירועים שיתקיימו בתחילת 2022.
עפרי לוין
¶
זה מרכז ההסברה. מרכז ההסברה אמון על כל הטקסים של מדינת ישראל ובתחילת שנת 2022 יש לו טקסים שהוא נערך אליהם כבר מעכשיו.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו כל הזמן מקבלים פניות וגם קודם שמענו לגבי ספקים שהיו ב-2021 ועם הרשאות להתחייב או במזומן ל-2022 לצורך העניין. כאן אנחנו מקבלים משהו הפוך. כאן אנחנו אומרים שעדיין לא היה אירוע ואנחנו מעבירים כסף בשביל תחילת שנת 2022 אלה מקדמות? לא ראינו שהמקדמות האלה הן במשרדי הממשלה. זה הפוך ממה אנחנו רגילים כל יום לעשות כאן.
עפרי לוין
¶
אלה לא מקדמות אלא אנחנו צריכים לחייב את הכסף על מנת שהספקים יתחילו לעבוד. יש מגוון טקסים שצריכים להתקיים כמו יום שחרור אילת, טקס האזכרה הממלכתי ליוסף טרומפלדור.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מה שאנחנו מכירים – ואני חוזר על זה כי אני לא מקבל תשובה – זה שבשנת 2021, כשאנחנו מעבירים לשנת 2022, זה עבור מה שלא הספקנו לשלם בדצמבר שזה חשבוניות, תשלומי עובדים, כל מיני דברים ואמרו לנו בינואר-פברואר. אנחנו מדברים כאן על אירועים שאמורים לחול בתוך 2022, ברבעון הראשון, שזה יכול להיות גם בחודש אפריל וזה יכול להיות בחודש מארס, כלומר, עד סוף חודש מארס, ועדיין לא נתקלנו בפנייה כזאת שאנחנו מעבירים מה שאני קורע אלו מקדמות כי אין משהו אחר. זה מעין מקדמה שנותנים. הספק יקבל את המקדמה הזאת, הוא לא יקבל אותה?
עפרי לוין
¶
כל ספק עם תנאי ההתקשרות שלו. אלה לא בהכרח מקדמות אלא אנחנו צריכים לחייב את הכסף על מנת שהספק יוכל להתחיל לעבוד.
דובר >> ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מבין את ההתארגנות, מובן לי, אבל אני שואל שאלה. בשנת 2022 יש תקציב ואנחנו יודעים מה התקציב של 2022 ואנחנו יודעים שבשנת 2022 יש את האירועים, בחלק מהם נקבת, ואנחנו יודעים לקראת מה אנחנו הולכים כי אלה דברים שקבועים בחוק לעשות כל שנה. כשאני יודע את זה ואני אומר שעבור אותה שנה אני צריך 200 מיליון שקלים עבור האירועים הקבועים, אני יודע שהאירועים הקבועים מתחילים בינואר ומסתיימים בסוף דצמבר. אם הייתי בא בסוף דצמבר ואומר שב-10 בדצמבר היה לי אירוע בסכום של 10 מיליון ואני אצטרך לשלם אותם, אחרי הוצאת החשבונית, רק בינואר – אז אני מבין מה אמרת. אבל להגיד לי שהאירוע מתקיים ב-2022 ושאני צריך להוציא מעכשיו כסף לשנת 2022 – זה לא נשמע לי הגיוני.
עפרי לוין
¶
כדי שהספק יתחיל לעבוד, הוא חייב שתהיה לו הזמנה ביד כשהיא חתומה כדין. את הכסף עדיין לא משלמים לספק, לא יוצא תשלום השנה אלא התשלום יצא לאחר ביצוע בפועל. אנחנו חייבים – כדי שהספק יתחיל לעבוד – שתהיה לו הזמנה ביד. הזמנה מאושרת. לשם כך צריך תקציב. לכן אנחנו חייבים לקיים את זה עכשיו כדי שהטקסים יתקיימו במועד.
אסף וקסלר
¶
אני אשלים את התמונה ואני אומר שזאת דוגמה טובה לשאלות שהרבה פעמים עולות כאן סביב העברת עודפים. במהלך 2022 אנחנו נבוא לוועדה עם פנייה של עודפים בגין הדבר הזה. בגלל שאנחנו רוצים שהפעילות תקרה בינואר-פברואר 2022 והיא דורשת הכנה ארוכה יחסית שרוצים שתתחיל כבר עכשיו, ייצרו את ההתקשרות עם אותו ספק שמבצע את הטקס, הוא יתחיל לעבוד, הוא יקבל את התשלום בהתאם למה שייחתם בחוזה באבני הדרך בתחילת 2022, ואנחנו נבוא לוועדה בבקשה להעברת אותו סכום כעודפים למען התשלום של הדבר הזה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אבל אם יש החלטה שמבצעים את הפעילות הזאת ועכשיו לא מעבירים כסף, למה אנחנו צריכים להעביר לכם כסף? הרי לא מעבירים עכשיו את הכסף. יש החלטה שמבצעים את הפעילות הזאת ובשנה הבאה תבואו עם העברה או עם עודפים.
אסף וקסלר
¶
זה בדיוק מה שאני אומר. כדי שיהיה אפשר לבצע אותה בתחילת שנת 2022, צריך לייצר התקשרות. יש גורם פרטי שהוא מפיק של אירוע והוא לא יעבוד בשבילי לפני שאני מתחייב בפניו שאני משלם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
נכון, בשביל ההתחייבות הוא צריך את הכסף. אתה צודק. נגיד שאנחנו מדברים על 10 מיליון שקלים עבור האירוע הזה. אתה צריך להתחייב על האירוע לשנת 2022. אני יודע שיש לי עכשיו עדו 10 מיליון שאני צריך בינואר להעביר עד דצמבר, שאלה העודפים שהעברתי בפעם שעברה. אני אומר שתעשה את הקיזוז הזה לבד. למה אתה צריך את הסיבוב הזה?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
יש לך 10 מיליון שקלים שאתה צריך לאירוע שיתקיים ב-2022. מצד שני יש לך 10 מיליון שאתה צריך אותם עד דצמבר והחשבוניות שלו יצאו רק בינואר אבל זה של שנת 2021. קח את הכסף הה, תעשה קיזוז פנימי בתוך זה ולא תצטרך את ההעברה והפנייה.
אסף וקסלר
¶
לכן, לפי התזה שעתה מעלה, אני צריך לעשות הקדמה מתקציב 2022 שזה כמובן בלתי אפשרי. כדי שהמזומן שלח 2022 יצא רק ב-2002, אני אצטרך לעשות הקדמה של התקציב ל-2021, לחתום את ההתחייבות ואז להעביר אותו בעודפים. זה כמובן לא משהו שאפשר לעשות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כולם בהעסקה ישירה. אגב, כמה עובדים יש במרכז ההסברה? סתם, לוס-מינוס אבל כולם בהעסקה ישירה, נכון?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
רק תשעה עובדים, עושים עבודה עובדים.
בתכנית מספר 42-01, 10 מיליון שקלים, לאיזה שנה אתם רוצים אותם?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני לא מבין את התקציב הקואליציוני, 10 מיליון עבור חפירות. חשבו לחפור ולמצוא שם עוד מנדטים?
משה גפני (יהדות התורה)
¶
בעיר דוד מתנהלות חפירות כבר עשרות שנים. באופן קבוע אנחנו בתקציב המדינה מאשרים תקציב לעניין הזה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
בתקציב אנחנו מעבירים באופן קבוע. אם נדרשים עוד 10 מיליון שקלים, היה צריך להביא את זה בתקציב המדינה. לא צריך חוות דעת של היועץ המשפטי. הממשלה רשאית לאשר את תקציב המדינה ובין היתר את התקציב לרשות העתיקות. זה לא איזה משהו חדש שעד עכשיו הממשלה לא נתנה.
אסף וקסלר
¶
היינו בדיון הזה בשבוע שעבר. אני יכול לתת את אותה תשובה. בסופו של דבר אנחנו כפופים לנוהל היועץ המשפטי לממשלה בעניין הכספים הקואליציוניים.
יואב הכט
¶
הוא לא נוגע לפנייה הזאת. בפנייה הזאת, השינוי היחיד בתכנית 19-42-01 היא התוספת האמורה של 10 מיליון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בסדר. אחר כך יש לנו מינהל התרבות, 19-42-02. זה מאוד ארוך. אני מבקש את הפירוט. בעניין הזה אני רוצה את ההסבר שלכם על השינוי ועל התכנית וכמה כסף קואליציוני. כאן יש דברים חדשים שלא היו.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כן. בפנייה הזאת יש דברים חדשים שלא היו ואני רוצה לקבל עליהם יותר פירוט כולל כסף קואליציוני ושל מי. אני יודע שכנראה יש שם של מפלגת העבודה. אני מבקש לדעת בדיוק כמה כסף.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הוא התכוון לציבור הבוחרים של ש"ס שהם שקופים, שלא רואים אותם וכל פעם גוזלים מהם. לזה הוא התכוון.
אסף וקסלר
¶
37.050 מיליון שקלים, כספים קואליציוניים. כפי שיואב הקריא קודם, זה לכל הפעילויות השונות בתחום התרבות.
עפרי לוין
¶
זאת המועצה לשימור אתרי מורשת. המשרד תומך בה. היא לא תאגיד של המשרד. המשרד תומך בה באמצעות מבחן תמיכה.
עפרי לוין
¶
לא. היא לא תאגיד ממשלתי. היא גוף נתמך של המשרד. למשרד יש מבחן תמיכה, נתמכים גם עוד כמה גופים במבחן הזה. המועצה רשאית לעשות עם הכסף פרויקטים בהתאם לתכנית העבודה שלה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מה נקרא אצלם אתר מורשת? אני חושב שמירון הוא אחד מאתרי המורשת, הכותל הוא אחד מאתרי המורשת. השאלה מהי מורשת.
עפרי לוין
¶
170 אתרים בארץ במבנים היסטוריים ששמרו בהם תצוגות ומוצגים. לדוגמה, הסליק וכל מיני מרכזים כאלה. חצר כינרת, מוזיאון הרעות, מוזיאון האצ"ל.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
תגידי לי בבקשה, לגבי מחקרים תורניים. את אומרת שזה כסף של ימינה על פי תמיכות, 3(א)?
אסף וקסלר
¶
בינתיים אני אמשיך. מוסדות תרבות בפריפריה, 3 מיליון שקלים - חבר הכנסת מאיר יצחק הלוי, גם מוועדת הכספים.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
זה ברור. שלא תהיה אי הבנה, אנחנו לא חושבים שאתם פועלים שלא על פי הקריטריונים ושלא על פי החוקים הקיימים.
אסף וקסלר
¶
המשרד צריך לענות על זה. המשרד אמור לדעת לאן זה הולך. אני לא יודע להגיד לגבי מוסדות ספציפיים.
עפרי לוין
¶
למוסדות תרבות בפריפריה, למשרד יש התקשרות מאוד גדולה עם ספק. נראה לי שהסברתי לכם בדיון הקודם. הרעיון הוא להנגיש סדרות תרבות לפריפריה. התקציב הזה נועד להגדיל את התקציב שאנחנו מבצעים.
היו"ר אלכס קושניר
¶
יש חברה שהיא זכיין של משרד התרבות והספורט שמבצעת פעולות תרבות בפריפריה באמצעות זה שהיא מממנת באמצעות המשרד אירועים עבור היכלי תרבות בערים הפריפריאליות כדי שהתרבות תגיע לפריפריה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
לא. אתה צריך אישור של היועץ המשפטי. אני חושב שזאת דרך פסולה. אני חושב שזה לא נכון. אמרתי את זה אז ואני אומר את זה היום. מיותר. זה מגדיל את התרבות בפריפריה, שבמקום 20 מיליון ישימו 23 מיליון.
נעמה לזימי (העבודה)
¶
ינון, אני אומרת לך שזה מאפשר לכולם להגיע רגלית. לא צריך לשלם. אין העברת כספים. זה חינם. לכן יש תמיכות.
נעמה לזימי (העבודה)
¶
זה פרויקט שברגע שנכנסו למכרז שלו, זה גרם לכל המוסדות האלו - שאפשר להיכנס אליהם בשבת ולקבל תמיכות במקום את התשלום – להרים את הראש ולצאת מהמשבר. אני כיסיתי גירעון מתגלגל ויצאנו כמו שצריך בכל המוזיאונים בחיפה בגלל תמיכות ממשלתיות כאלה. בהזדמנות הזאת אני רוצה לברך אתכם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כנראה המדינה הכירה בכך שאין ברכה בכסף של שבת ולכן החליטו לעשות את זה בחינם. זאת גם אמירה.
נעמה לזימי (העבודה)
¶
בחיפה אחוז הדתיים שהגיעו גדל פלאים. בחיפה המוזיאונים הם בתוך העיר ולכן אפשר להגיע אליהם רגלית וזה מדהים.
אסף וקסלר
¶
עוד 4 מיליון שקלים לקהילות רפורמיות וקונסרבטיביות ולתמיכה ברבנים, שניים ושניים, של מפלגת כחול לבן.
עפרי לוין
¶
באמצעות התקציב הזה אנחנו הולכים לקיים פרויקט שנקרא עמיות יהודית. העם היהודי והזהות היהודית, לעשות פרויקט ברשויות המקומיות, פרויקט שנועד לתחזק את תחושת הזהות היהודית של העם היהודי.
עפרי לוין
¶
זה שזה תחת הכותרת של תקנת רבנים רפורמיים, זה פרויקט שנקרא עמיות יהודית. זה הפרויקט. אמנם שם התקנה רבנים רפורמיים אבל הפרויקט הוא עמיות יהודית.
נעמה לזימי (העבודה)
¶
אתה עושה פרויקטים של קבלת שבת בשכונות ובקהילות ואתה מנגיש כל מיני חגים בעוד אופנים ובעוד מסורות מסוימות. הקהילות היהודיות היו עם תרבות עשירה בכל העולם ועדיין זה מתקיים ויש את הקשר הזה שהוא הדדי. עושים אותו גם בתוך הערים ומייצרים תרבות שהיא תרבות שקשורה גם למסורת ולקהילות.
נעמה לזימי (העבודה)
¶
עמיות יהודית הוא מושג מדהים. זה משהו שהוא עכשיו דיסציפלינה שגם אקדמית פורחת, גם תרבותית וגם קהילתית. זה יופי של פרויקטים שהם גם קטנים ומדברים אל הקהילה שנמצאת ולא הכול צריך להיות באולמות ענקיים אלא בתוך השכונות
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הבנתי אבל אני שואל שאלה פשוטה. אתם שמים כסף. אגב, נראה לי שמפלגת העבודה שמה כסף. נכון?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
זה לא היה לפני כן. כמה כסף היה בתקנה הזאת? הסעיף הספציפי הזה. התקנה הייתה גדולה ורק עכשיו הכנסתם בה את הפרויקט הזה.
עפרי לוין
¶
בתקנה הזאת יש גם מבחן תמיכה שבעצם מתחיל במשרד לשירותי דת שמתקצב את רבני קהילות ערים, משם נגזר התקציב המיועד לרבנים הרפורמים.
עפרי לוין
¶
לדעתי לפחות ארבע שנים. התקנה הזאת מתוקצבת באופן תוצאתי לפי המודל שמתחיל במשרד לשירותי דת. מה שמוקצה לרפורמים מגיע אלינו ואנחנו תוצאתיים לגמרי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו נראה בהמשך שפעם ראשונה הוא כן מתוקצב ולרפורמים כן יש סעיף מתוקצב במשרד לשירותי דת.
אסף וקסלר
¶
אני ממשיך. 500 אלף שקלים לנושא של ארכיונים ציבוריים, מפלגת כחול לבן. 2.5 מיליון שקלים של מפלגת תקווה חדשה לפעולות כלליות בתרבות.
יואב הכט
¶
מדובר בתאגיד סטטוטורי שחלקו ממומן מהכנסות עצמיות, חלקו מתוקצב ישירות מתקציב המדינה וחלקו מתוקצב מתקציב המדינה כנגד פעילויות שונות. בהקשר לגבי ההקצאות הקואליציוניות, כאן ההקצאה הקואליציונית כוללת 2.5 מיליון שקלים עבור חיזוק מעמד המאמן. למעשה זה משתלב בתכנית האסטרטגית הכללית של המשרד. זה מתוך ההקצאה של יש עתיד.
עפרי לוין
¶
במכון וינגייט יש את בית הספר להכשרת מאמנים. אחד הנושאים המרכזיים שהמשרד שם עליהם את הדגש הוא חיזוק מעמד המאמן שזה בעצם לפתח ולהכשיר יותר מאמנים גם בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של ישראל כי בסופו של דבר הספורט תלוי במאמנים. צריך אנשים טובים ומוכשרים שיגיעו, בדגש על כל הארץ.
אסף וקסלר
¶
מדובר ב-2.5 מיליון שקלים עבור הנושא הזה ועוד מיליון שקלים עבור ספורט נשים דרך ארגון אתנה שזה מתוך ההקצאת יושב ראש הקואליציה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מכון וינגייט עושה גם בפריפריה? את אומרת כל הארץ אבל מבחינת האחוזים שלו, מעמד המאמן, קידום נשים והפרויקטים הייחודיים האלה, כמה מתוכם מחולקים לפריפריה?
עפרי לוין
¶
אני יכולה לתת לך את הנתון אבל בעיקרון יש לבית הספר לאמנים במכון וינגייט שלוחות בכל הארץ. אגב, גם במגזר החרדי יש לו שלוחות וזה מאוד מאוד מוצלח.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מלבד הפריפריה יש לכם גם לאוכלוסיות מוחלשות? גם בפריפריה יש לפעמים אוכלוסיות יותר מוחלשות שלפעמים צריכות את הסיוע הזה. יש לכם איזושהי עזרה?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא כל הפריפריה חלשה. זה נכון שהיא מוחלשת לעומת כל הארץ אבל בתוך הפריפריה יש לנו גם את המעמד הסוציו הנמוך יותר. לפעמים אנחנו רוצים להרים דווקא את הילדים האלה, את הנוער הזה, את המשפחות האלה, את הנשים האלה. יש לכם פרויקטים מיוחדים שאתם מסבסדים אותם כמו התכניות האלה שאתם יכולים להביא משם את האנשים האלה, את הנוער הזה ולהעצים אותו?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
זזה מעניין. הייתי רוצה שתשלחי את התשובות. אם את יכולה לשלוח לנו את רשימת הערים החרדיות וגם חשוב לי לדעת באיזה ערים ערביות זה קיים, אם זה קיים.
אני מבקש התייעצות.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
אנחנו מצביעים על פנייה מספר 171, משרד המדע, התרבות והספורט. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושרה
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כדאי שתעברו על חוות הדעת של הקואליציוני. אני רוצה לומר לתקציבנית המשרד שקיבלתי עכשיו את חוות הדעת של הכספים הקואליציוניים. תסתכלו בטבלה עצמה, למשל בעמיות יהודית – אין פירוט. תסתכלו על הכסף של התרבות בפריפריה. תסתכלו על נושא של אילת. כשהיועץ המשפטי רוצה לעשות חוות דעת, אני אראה לך את חוות הדעת שהוא היה עושה על תנועת ש"ס שהייתה שמה הסכמים קואליציוניים ועד שהיו נותנים משהו, היו מוציאים את המיץ עם חוות דעת. היו צריכים לעשות כמה סייגים ולשים סייגים על סייגים. חוות דעת לא רצינית.
תודה רבה לך על הכול.
נעם דן
¶
רפרנטית תיירות באגף התקציבים. הבקשה התקציבית נועדה לבצע שינויים פנימיים להתאמת התקציב לביצוע בפועל וכן לתקצב סך של 30 מיליון וחצי שקלים בהרשאה להתחייב עבור מיזמים לאומיים בתחום התיירות, בהתאם להחלטת ממשלה מספר 2262 מיום 8 בינואר 2017 שעניינה פיתוח כלכלי של מחוז הצפון וצעדים משלימים לעיר חיפה. בעצם כל הסעיף הזה הוא סעיף פיתוח. ניתנות הרשאות לפי סיכומים תקציביים וכמובן החלטות ממשלה והחלטות מדיניות אחרות. בכל סעיף פיתוח יש צורך בהתאמת המזומן בסוף שנה. מדובר בשינוי מינורי יחסית של 3.3 מיליוני שקלים מתוך תקציב בסך של 400 מיליוני שקלים שזה 0.8 אחוז מסך כל התקציב. העברה מתכנית הפיתוח ותכנית פרויקט ההגנות בים המלח לתכנית ההשקעות. בתחום ההשקעות קשה לחזות במדויק מראש מתי יזמים יגישו את דרישות התשלום עבור בניית המלונות. אני אזכיר שפרויקט מלונאי נמשך עד שבע שנים והשנה התמעטו דרישות תשלום מהתחזית ולכן בוצעה הסטה מהתכניות האחרות, שם היה תת ביצוע יחסי.
קרן שפר
¶
תקציבנית משרד התיירות. בסעיף הפיתוח למעשה יש לנו שלוש תכניות. יש את התכנית של פיתוח תשתיות תיירותיות ציבוריות, מתן מענקים לבתי מלון במסגרת החוק לעידוד השקעות הון והתכנית של ים המלח. כמו שנעם הסבירה, מאוד קשה לחזות מראש כשבונים את התקציב מה יהיה קצב הוצאת התשלומים כי תקציב פיתוח הוא תקציב הרשאתי. לכן עשינו כאן הסטות מינוריות בהשקעות. אנחנו לא יודעים מתי היזמים יגישו חשבוניות. זה פרויקט ארוך טווח.
נעם דן
¶
יש יעדים ויש תחזית. התחזית שלנו הייתה כמעט מדויקת. אני מזכירה שסך כל התקציב בסעיף עומד על כמעט 400 מיליון שקלים. ההסטה בכל הסעיף היא על סך 3.3 מיליון שקלים שזה 0.8 אחוז מכל התקציב. היינו כמעט מדויקים אבל בסוף מאוד קשור בהגשת החשבוניות של המלונות עצמם. פרויקט שהוא פרויקט מלונאי יכול להימשך גם שבע שנים.
נעם דן
¶
בסעיף 78 הסכום הוא 400 מיליון שקלים. בתכנית המענקים שמנו בתקציב המקורי 76.5 מיליון שקלים. לאחר הפנייה זה יעמוד על 79 מיליון שקלים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כן. אני אחדד את השאלה יותר. כמה מלונות בסך הכול נמצאים בהליך בנייה. כשהוצאתם בשנה הזאת לצורך העניין את ה-76 מיליון שקלים, בגין כמה מלונות?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אין דבר כזה. מה זה דווקא אתה? השם ישמור. אם כך, זאת בושה בשבילי אם את אומרת עלי שאני דווקא צריך לדעת. אין זרמים ביהדות. יש יהדות אחת. מי שרפורמי, שילכו לחפש דת אחרת.
נעמה לזימי (העבודה)
¶
יש לי שאלה בנושא התיירות. היה צריך להיות בקריית שמונה פרויקט מאוד חשוב בהשתתפות קרן קיימת, פיתוח הפארק שאושר שם, וזאת עיר המשוועת לאיזושהי צמיחה כלכלית. יש שם פארק מדהים עם אגם קטן, הכול אושר ובסוף הסטתם את התקציב הזה. אני שואלת למה ואם אתם מתכוונים כן לתת את הכסף הזה.
נעמה לזימי (העבודה)
¶
תוודאו. תכנית הבראה בתוך הרשות, זה הדבר היחידי שיצמיח אותה. אנחנו צריכים לעזור גם לרשויות האלה להיות עם עצמאות כלכלית ולא בתלות כלכלית, בטח במקומות בהם אנחנו באמת לא נוכחים מספיק כמדינה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
ינון, אני רוצה לבקש דקה. אדוני היושב ראש, יצאתי החוצה וניסיתי להגיע להסכמות עם הקואליציה על מה שיהיה כאן במליאה אבל בינתיים לא הגענו לכלום.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני רוצה ברשותך, לא הייתי בדיון הזה, אתם קואליציה שמעבירה כסף לרפורמים מבלי שתהיה חוות דעת משפטית כמו שצריך.
היו"ר אלכס קושניר
¶
הסבירו כאן שהתקנה נקראת איך שהיא נקראת. הכסף מגיע לפרויקט שנקרא עמיות יהודית וזה במקרה הזה לא קשור לתנועה הרפורמית.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אין אפילו מספר תקנה. אין ועידית סילמן מציעה שאני אעשה שיתוף פעולה עם הקואליציה הזאת. תסתכלי, בלי חוות דעת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הם בודקים. בינתיים אני אשאל עוד שאלה. אמרת שיש אבני דרך. אני מאמין שאתם קובעים את אבני הדרך. אתם יודעים את היעדים ואתם יודעים תוך כמה זמן נבנים בתי המלון. אתם לא נותנים לו כדי שיישאר פיל לבן.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אבל איך אתם מוודאים שבסופו של דבר הוא לא נתקע וזה נשאר פיל לבן? לצורך העניין, נתת לו באישור בנייה 5 מיליון וכשמוקם השלד, נתת לו עוד 10 מיליון. מי אמר לנו שבסופו של דבר לא מגיע מצב של פיל לבן? אנחנו מכירים מקומות שנתנו כסף.
קרן שפר
¶
אנחנו לא נותנים מראש. אנחנו נותנים את המענק לפי אבני הדרך. מלון מקבל מענק 20 אחוזים לפי החוק לעידוד השקעות הון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בסופו של דבר הוא הגיע לשלד ונתקע. הוא קיבל על השלד כי גם זה סוג של אבן דרך אבל הוא נתקע. יש לנו איזשהו משהו לאכוף את זה?
היו"ר אלכס קושניר
¶
שניכם עכשיו תקבלו קריאה ראשונה, שנייה ושלישית ביחד ותצאו החוצה. אני עושה לך בלגן במליאה? למה את עושה לי בלגן בוועדה?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מציע לקושניר ולנעמה להתקזז הערב.
במיזמים הלאומיים בהחלטת ממשלה 2262, שם מובן שזה לעיר חיפה וערי חיפה וכן לגליל המערבי, גולן, גליל עליון, כל מה שצוין. קודם כל, בגליל ובגולן, איפה ראינו שם? מה שאמרה נעמה, אני מאמין שזה חלק מזה אבל מה אתם רוצים בתקנה הזאת? עבור מה אתם רוצים את הכסף?
נעם דן
¶
לא. זה לא קשור לבתי מלון. אותם אזורים רלוונטיים שקראת עכשיו - יגיעו לצוות תשתיות פיתוח תיירות של משרד התיירות, יגישו את הפרויקטים, למשל יתכן הפרויקט עליו דיברה חברת הכנסת לזימי, והפרויקטים האלה ינוקדו ולפי החלטת הממשלה אין שום סיבה שהם לא יקבלו את התקציב עבור אותו פרויקט תיירותי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כן, את זה אנחנו מכירים מפניות קודמות. כתבתם מנועי צמיחה. איזה מנועי צמיחה כרגע קיימים ונמצאים בפנייה הזאת? מה תקצוב מנועי הצמיחה ואיזה מנועי צמיחה אצלכם? סתם, בגדול, תני לי דוגמה להבין מה זה מנועי צמיחה.
נעם דן
¶
אני לא מכירה בעל פה את החלטת הממשלה אבל טבריה היא אחת מערי הליבה שהגדיר משרד התיירות. בגלל שהיא מוגדרת כעיר ליבה, היא תמיד מנוקדת מאוד מאוד גבוה ותמיד יחס גבוה מהתקציב של פיתוח תשתיות תיירותיות מוקצה לעיר טבריה.
נעם דן
¶
אני אומרת שיש את החלטת הממשלה אבל צבר פיתוח תשתיות תיירותיות ציבוריות, הכסף שמוקצה שם לא רק במסגרת החלטות ממשלה. נכון, חלק מזה הוא כסף שהוקצה מכוח ומתוקף החלטות ממשלה אבל חלק משמעותי, אולי אפילו הרבה יותר, הוא חלק ממדיניות המשרד והמשרד הגדיר את טבריה כעיר ליבה במסגרת התשתיות התיירותיות. לכן מוקצה חלק משמעותי מהתקציב עבור העיר טבריה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני מבין שלגבי קצרין הייתה החלטת ממשלה על סיוע גדול. למה מעבירים כאן עכשיו?
קרן שפר
¶
אנחנו נסביר. אלה שני מישורים שונים. יש את ההחלטה הזאת של קרן קיימת לישראל שעברה ויש רשימה של פרויקטים.
קרן שפר
¶
אני רוצה להפריד. יש לנו נוהל פיתוח תשתיות תיירותיות שמתפרסם כל שנה, שהוא מגיע ללמעלה מ-240 מיליון שקלים. במסגרת הזאת 70 אחוזים מהתקציב הולך לערים שמשרד התיירות הגדיר כערי ליבה. מבחינתנו טבריה היא עיר ליבה, ירושלים היא עיר ליבה, אילת היא עיר ליבה. כל הערים שיש להן פוטנציאל למשיכת תיירות נכנסת, הן ערי ליבה. אז עיקר התקציב הולך לשם. כל הפנייה הזאת היא כרגע רק הסטה של מזומנים, שוב, בהתאם לביצוע. תגבור של תקנות שצריכות יותר ביצוע, גם כאן לרשויות לוקח זמן כאשר יש רשויות שמבצעות בעצמן, יש רשויות שהתקציב שלהן יוצא דרך החברות הממשלתיות שלנו ולכן אנחנו עושים התאמה טכנית של המזומנים. התקציב הנפרד של קק"ל, אני אברר לכם איזה פרויקטי תיירות.
נעם דן
¶
חבר הכנסת, עכשיו אתה רואה כאן שהוסיפו הרשאה להתחייב מתוקף החלטת ממשלה 2262. החלטת ממשלה לגבי טבריה, כבר ניתנה ההרשאה להתחייב.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
תכנית מספר 78-03-01. זאת התכנית להגנת ים המלח. החברה להגנת ים המלח, היא חברה ממשלתית?
נעם דן
¶
של פרויקט ההגנות. מי שמבצעת את פרויקט ההגנות זאת החברה להגנות ים המלח. במסגרת הפרויקט הזה משפילים את מי התהום שנמצאים מתחת למלונות, מייצבים את המפלס של ים המלח וכמו שאמרתי מגנים על כל קו החוף של המלונות מפני הצפה. הפרויקט עצמו, כל הביצוע, החלק שלו כמעט עומד להסתיים ועכשיו אנחנו נהיה רק בשלבי התחזוקה. עדיין יצטרכו להשפיל מי תהום.
נעם דן
¶
בזמנו ניתנה הרשאה בסך של כמיליארד שקלים. כל ההרשאה כבר חולקה ועכשיו אנחנו ממש בביצוע של הסכום.
נעמה לזימי (העבודה)
¶
המפעלים מייבשים את ים המלח ואז לא צריך לתקן. במקום לנסות לשקם את מה שהם הורסים, אפשר פשוט לבלום את המפעלים האלה.
קרן שפר
¶
לגבי השאלה שלך לכמה מלונות שילמנו במסגרת ה-70 ומשהו מיליון שקלים. שילמנו לכ-40 בתי מלון, שוב, בשלבים שונים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אגב, למה זה לא בהגנת הסביבה? למה זה צרך להיות בתיירות? זאת זרוע ביצועית של משרד התיירות?
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
אנחנו מצביעים על פנייה מספר 102, משרד התיירות. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושרה
נעם דן
¶
יש את סעיף 37, שזה הסעיף של המשרד שכולל את התפעול, תקציב השיווק ועוד הרבה דברים. יש את סעיף 78 שהוא כולל את כל תקציב הפיתוח וזה מה שעשינו היום.
לגבי סעיף 37, פנייה 177, הפנייה נועדה לבצע שינויים פנימיים בתקציב המשרד. מדובר בעיקר בשינויים טכניים שנובעים מהצורך להתאים את התקציב לפי מסגרות התקציב. תקציב שהוא תקציב של המשרד, שנועד לשמש לצורכי הקורונה וסווג בתקנות קורונה, אנחנו מעבירים אותו לתקנות המשרד הרגילות כאשר תקציב שהוא ממסגרת תקציב הקורונה נשאר בתקנות הקורונה. כלומר, בכלל לא מדובר בשינוי של השימושים אלא בהתאמת המקורות לפי מסגרות התקציב.
זה ממש שינוי טכני. אני גם אפרט בדיוק. מתכנית המינהלה מועברים 200 אלפי שקלים, מתכנית הכשרת כוח אדם ושירותי תיירות מועברים כ-3.6 מיליון שקלים, לתכנית השיווק אנחנו מעבירים 3 מיליון שקלים שזה בדיוק השינוי הטכני הזה. בעצם מתקנת תקציב הקורונה אנחנו מעבירים לתקנת שיווק תיירות פנים. במהלך הקורונה משרד התיירות הקצה מתקציבו, מתקציב המשרד, כסף לטובת קמפיין איים ירוקים, לעודד תיירות פנים במהלך הקורונה וסגירת השמיים. אנחנו פשוט מעבירים את זה לתקנה הזאת של שיווק תיירות פנים לתכנית תכנון, פיתוח, אסטרטגיה ומדיניות. אנחנו מעבירים כ-700 אלפי שקלים לתשלום מתוקף הסכם המדינה עם המרכז הבאהי. במסגרת ההסכם של המדינה עם מרכז הבאהים, מדינת ישראל, באמצעות משרד התיירות, מעבירה למרכז הבאהי החזרים על הוצאות מע"מ לאור הפיתוח של תשתיות התיירות שמבצעים בערים עכו וחיפה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אדוני היושב ראש, אני רוצה לבשר לך – ולי זאת לא בשורה טובה – לגבי הצעת חוק שהיום העליתי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
שתדע. אני רושם הכול. הצעת חוק שהייתה בשביל הביטוח הלאומי, אותם ילדים שנולדים, שתהיה להם ברירת מחדל בהשקעות הון וסיכון גבוה. ביטוח לאומי היה בעד. אתמול היה כאן משה ברקת ואמרתי לו שיעביר את זה בקריאה טרומית ואחר כך נסתדר. אמנם אני אופוזיציה אבל יש אנשים שיודעים להילחם מהאופוזיציה ויודעים שאני יודע להילחם. אני אלחם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הדבר הזה מקומם אותי. אני לא מדבר עליך כיושב ראש. אתה יודע בדיוק מי הם האנשים עליהם אני מדבר. סוגרים ובסופו של דבר באים ויורקים בפנים ואחר כך יגידו לי עזוב, קום, תעשה. אז הנה, אני אהיה כאן אופוזיציה לוחמת. אני אתן כאן את הנשמה שלי בשביל עם ישראל ואני לא אעזוב כאן גם אם זה אצטרך להיות כאן עוד ועוד שעות וגם לישון כאן. אני אעשה את זה למען עם ישראל. אני אופוזיציה לוחמת בשביל אותם חלשים, בשביל אותם ילדים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בגלל אגו של משה ברקת שאמר לי אתמול – ואני אגיד את זה כאן - שזה צריך להיות בהחלטת ממשלה. אמרתי לו שאין בעיה, אתה רוצה קרדיט – אין בעיה. תעביר לי את זה בטרומית. בסדר, בגלל שאנחנו היום באופוזיציה, כנראה הוא הולך בכיוון של האופוזיציה וקואליציה. תודה רבה למשה ברקת. אני יודע שיעבירו לו את זה וזה בסדר גמור.
גפני, תעצור אותי, שאני לא אתעצבן עוד פעם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
תכנית מספר 37-01-02, העברת סך 200 מיליון שקלים. בהרחבת ההסבר על הפנייה כתוב 180 מיליון שקלים. לאיפה נעלמו 20 מיליון שקלים?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הוא שואל על וולדורף אסטוריה. העברת סך 200 מיליון שקלים, בדברי ההסבר שלכם בהרחבה כתוב 180 מיליון שקלים. לאן נעלמו 20 מיליון שקלים?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בתכנית מספר 2, הכשרת כוח אדם, מספר 37-02-08. כתוב כאן תכניות אחרות. מה זה תכניות אחרות?
נעם דן
¶
מדובר בשינוי טכני. בתכנית הזאת, הכשרת כוח אדם ושירותי תיירות בישראל, נמצאות שתי תקנות שהתקציב שלהן, מקור התקציב שלהן ממסגרות התקציב הוא תקציב הקורונה. זאת ההגדרה של זה - תקנות קורונה. כך כתוב במערכת תקציב. אנחנו מבצעים שינוי טכני כי התקציב שנמצא שם הוא תקציב של המשרד ולא תקציב שהוקצה במסגרת תקציב הקורונה. אנחנו מעבירים כ-3.6 מיליוני שקלים לתכנית ולתקנות בתוך התכנית שמגלמות את תקציב המשרד ספציפית, שיווק תיירות פנים, שכמו שאמרתי זה תקציב שהוקצה לצורך קמפיין איים ירוקים שנועד לעודד תיירות פנים.
נעם דן
¶
זה תקציב של המשרד והוא סווג בטעות בתקנות קורונה ועכשיו אנחנו פשוט מעבירים אותו לתקנות המשרד.
נעם דן
¶
המשרד מבצע השתלמויות למורי דרך. אגב, יש אגרה שנגבית בגין ההשתלמויות האלה וכבר שנתיים שאנחנו ביטלנו אותה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בסדר. תביני שאם יבוא בעל משפחה והוא יבקש ממך שוקולד, תגידי לו שמה שחסר לו זה שוקולד. אם הוא יבקש ממך לחם, הלב יותר יכאב. כשמורי הדרך מבקשים שתתני להם לחם, תני להם את ה-200 שקלים, אז תבינו מה המצב שלהם. עדיין לא ראינו את הפתרון למורי הדרך האלה. לא ראינו את הפתרון לתיירות הנכנסת. אני רואה כאן את הקורונה, אני רואה את מה שאתם מביאים לקורונה וביקשתי כאן דיון אבל בגלל התקציב הוא עדיין לא הגיע לכאן אבל הוא יגיע בינואר. מורי הדרך – עכשיו גם תיירות נכנסת - אנחנו רואים שהחברות קורסות. אני לא רואה כאן איזושהי בשורה לאותן חברות שקורסות, אני לא רואה כאן משהו על התיירות הנכנסת. בתי המלון, במשך הזמן הם כיסו את זה, בתקופה שהיה אפשר לצאת הם כיסו ועוד העלו מחירים והפקיעו מחירים. להם אני לא בא לעזור, והנה, אני אומר את זה. לא אהיה לעזרת בתי המלון שבאותו זמן הם באו ועשקו את אותו ציבור שרצה לצאת לחופשה. אני כן אהיה לפה לאותם אלה שבתיירות הנכנסת ראינו אותם וראינו שהם פשוט קורסים. הם עכשיו קורסים עוד פעם. לא סוגרים את השמיים, שלא תבינו לא נכון. השמיים לא סגורים. כל המדינות אדומות. השמיים פתוחים. יש ועדת חריגים והשמיים פתוחים אבל אי אפשר לנסוע אלא צריך אישורים מיוחדים. על אלה, מסכנה אותה תיירות נכנסת שלא יכולה להיכנס ולא יכולים לצאת, על אלה אנחנו בוכים ועל מורי הדרך. מורי הדרך, אין להם פתרון. למורי הדרך אין פתרון.
(היו"ר ולדימיר בליאק)
נעם דן
¶
אני אומרת שאני אשמח להתייחס לדבריו של חבר הכנסת אזולאי. רק אתמול עברה החלטת ממשלה על סיוע לענף התיירות בעקבות הווריאנט החדש, אומיקרון. לדעתי באמת ניסינו להתמקד בדיוק במה שחבר הכנסת אזולאי אמר. דווקא לגבי בתי המלון אנחנו התמקדנו רק בבתי המלון שבאמת באמת נפגעו מסגירת השמיים. אנחנו רואים שאין תיירות נכנסת והתמקדנו רק בבתי מלון שחוו ירידה בהיקף של למעלה מ-40 אחוזים במחזור העסקים ושבשנת 2019 לפחות 40 אחוזים מהכנסתם היו מתיירות נכנסת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני חייב לומר לך ש-40 אחוזים זאת שגיאה שחוזרים על טעות, על טעות, על טעות של הממשלה הקודמת והנה, אני אומר בפה מלא. אנחנו יודעים שכרגע זה בבית המשפט ויש כאלה שנפלו ב-37 אחוזים, ב-39 אחוזים, והם לא זוכים. אז עוד פעם אתם חוזרים ל-40 אחוזים. אולי תגדילו ראש ותזיזו את זה ל-40 אחוזים.
נעם דן
¶
הביקורת שניתנו מענקים לבתי מלון שלא היו צריכים לקבל את המענקים וכן התמקדנו בפגיעה יותר משמעותית במחזור עסקים וגם הוספנו משתנה נוסף של תלות בתיירות נכנסת של לפחות 40 אחוזים בשנת 2019.
קרן שפר
¶
גם בקשר לבתי מלון, אנחנו בודקים בתי מלון לא רק כמיתקן מלונאי אלא ככלל העסקים שלו. אם יש רשת שהרוויחה במקום אחד בבית מלון ובמקום אחר נפגעה, יהיה את הקיזוז הזה.
נעם דן
¶
אם למשל יש רשת בתי מלון שיש לה סניף באילת ואותו סניף באילת הרוויח משמעותית, הם לא יוכלו לקבל.
בנוסף, בהחלטת ממשלה נתנו כ-60 מיליון שקלים למארגני תיירות נכנסת, שזה לא רק יהיה סיוע ותמיכה בפעולות שיווק ושימור כוח אדם כמו שהיה עד עכשיו אלא גם בהחזר הוצאות שוטפות.
לגבי מורי הדרך הקצינו כ-25 מיליון שקלים. המדינה בעצם תממן 25 אלף סיורים ללא תשלום עבור הציבור.
נעם דן
¶
הרחבנו את התכנית משמעותית. בגל הראשון הוקצו כ-5 מיליון שקלים ועכשיו מוקצים 25 מיליון שקלים.
נעם דן
¶
ההחלטה הזאת באה לתת מגוון כלים, גם הכשרות מקצועיות למורי דרך שאומרים שעכשיו הם רוצים לעסוק במשהו אחר. ניסינו לעשות הסבות למשרד החינוך. אנחנו מנסים להציע מגוון של כלים כדי לעזור למורי הדרך. זאת באמת סיטואציה מאוד מאוד עצובה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אגיד לך משהו לגבי מורי הדרך. אנחנו מכירים, וגם עלה כאן, את המתווה של הרט"ג לקחת אותם כמדריכים. גם הטיולים עכשיו, אנחנו לא יודעים מה יהיה איתם. אנחנו רואים שעדיין אין טיולים, שיש כל מיני מגבלות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כן, אבל היום הילדים שוב נכנסים לבידודים, אז עוד פעם נחזור לאותו מצב. נכון, הם רוצים לעבוד ולא רוצים צדקות. אני חייב לומר שהם באים לכאן ואומרים שהם רוצים לעבוד, לא רוצים צדקה, רוצים בזכות ולא בחסד. זה בסדר וכך צריך להיות ולא משנה במה אותו אדם עוסק, זה צריך להיות בזכות ולא בחסד. לתת כסף לרט"ג שיוציא אותם וייקח אותם, גם אם תרצי כל כך הרבה – אין כי עובדה שעד עכשיו הרט"ג לא היה צריך את זה. כלומר, אין אפשרות להוציא להרבה טיולים.
קרן שפר
¶
מה שחבר הכנסת אזולאי אמר זה באמת מצב מאוד מאוד דינמי. יכול להיות שיהיה סגר ונצטרך לחשוב על פתרון אחר.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אבל אנחנו נמצאים במקום אחר. החשיבה צריכה להיות בגלל המקום בו אתם נמצאים ואתם מכירים את זה. היו כאן הרבה דיונים, היו בוועדת הכלכלה והם חזרו לכאן. אני אומר שקוד כל צריך לתת להם את האוויר לנשימה כמו שנתנו לעסקים. צריך לתת להם קודם כל את הכסף הראשוני שיוכלו לחיות אתו כי אנחנו יודעים שהם לא יכולים לחיות.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אבל יושב שר אוצר אכזרי שלא אכפת לו מאף אחד, רק מעצמו. הוא אומר למורי הדרך שיחפשו עבודה אחרת. שהוא יחפש עבודה אחרת.
נעם דן
¶
זה כסף תוספתי שהוקצה במסגרת תקציב הקורונה למשרד התיירות ומשרד התיירות מעביר אותו לרשות הטבע והגנים ומשרדים נוספים ככל שאותם משרדים גם ישתתפו במתווה סבסוד הסיורים.
קרן שפר
¶
אנחנו עוקבים כל הזמן ואנחנו דואגים שרט"ג יגוונו את מורי הדרך ושלא ייקחו כל פעם את אותו מורה דרך. שיהיו כמה שיותר מורי דרך שיועסקו דרך המתווה הזה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בתקופה הזאת של הקורונה, אני לא יודע עד כמה היה שיווק בחוץ לארץ וגם בארץ ראינו שהרבה מלונות ובכלל כל משרד התיירות הוריד פרופיל כי באמת היה אסור. כמה כסף היה וכמה נשאר שם?
קרן שפר
¶
הסכום היה באזור ה-200 מיליון שקלים. יש לנו שם הוצאות קשיחות של כל הפעלה. השלכות עדיין עבדו והן עשו פעולות שימור. יש את התפעול של כל הלשכות. יש את מארגני התיירות והייתה לנו קרן שיווק מאוד מאוד גדולה.
קרן שפר
¶
משרד התיירות אבל זאת בדרך כלל קרן בהיקף מאוד קטן, באזור 6 מיליון שקלים. הגענו להוצאות של 30 מיליון שקלים ועכשיו אנחנו ממשיכים עוד 30 מיליון שקלים לתקופה הבאה. כמו שאמרת, הם באמת נפגעו והם עם אפס הכנסות.
קרן שפר
¶
היו לו 300 מיליון שקלים עבור בתי המלון, אנחנו עכשיו תוך כדי הפעימה השלישית. יש שם יתרה של בסביבות 60 מיליון שקלים. קיבלנו עוד תקציב תוספתי. הייתה החלטת ממשלה לאילת, לאירועים של אילת ואילות, על תוספת של עוד 10 מיליון שקלים.
קרן שפר
¶
אנחנו תוך כדי בדיקה של פעימה שלישית. אנחנו מעריכים שמהתקציב יישארו כ-20 מיליון שקלים שהם כבר ישמשו לפעימה הרביעית והחמישית שאושרה אתמול בהחלטת הממשלה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
תכנית 04-05. בשבוע שעבר דנו כאן בנושא הבאהים ואמרו שהבאהים באמונה שלהם לא לוקחים כסף מהמדינה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
תרומות ומענקים לא מקבלים אבל הם מקבלים את החזר המע"מ. שאלנו בשבוע שעבר – תרענני את זיכרוני אם ענית או אמרת שתבדקי - אם יש עוד גוף כזה במדינה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כי יש להם שני מרכזים גדולים. אם יש לנו עוד מרכזים כאלה שאנחנו עובדים איתם בצורה כזאת, הם לא מקבלים תרומות, לא מקבלים תמיכות אבל הם מקבלים כסף מהמדינה. זה יותר גרוע מנטורי קרתא. כלומר, נטורי קרתא הולכים ואוספים תרומות ואלה לא מוכנים לקבל תקציב.
נעם דן
¶
אני אומר שהכסף הזה – וזאת אולי נקודה מאוד מאוד חשובה – הם לא מקבלים החזרי מע"מ על פעילות של הדת שלהם או איזושהי פעילות כללית. החזרי המע"מ ניתנים עבור הוצאות הפיתוח שלהם, פיתוח תשתיות תיירותיות בעיר חיפה ובעיר עכו שהמשרד מאוד מאוד מעודד.
נעם דן
¶
כן, באזור הזה, אזור נחל הקישון. לדעתי עלות הפרויקט היא כחצי מיליארד שקלים וזה ממימון המרכז הבאהי. מדינת ישראל לא משתתפת בו. הם לא מקבלים כל מענק עבור הוצאות הפיתוח.
נעם דן
¶
לא. הם מקבלים בעיר עכו ובעיר חיפה. הם מקבלים עבור הפרויקטים התיירותיים בעיר עכו ובעיר חיפה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
אנחנו מצביעים על פנייה מספר 177, משרד התיירות. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושר
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
שאלה לגבי ההעברה שהייתה כרגע. בסוף חתום סגן הממונה על התקציבים אסף וסרצוג ולא הממונה על התקציבים. שאלה משפטית. האם זה בסדר?
יפתח עשהאל
¶
כן. זאת הפנייה והעברה של שישה תקנים. זה כדי ליצור נטו איזון טכני בתקנות השכר. העברת ששת התקנים היא ממשרד ירושלים ומורשת.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני אגיד לך שמכל האופוזיציה יש כאן שני חברי כנסת מצטיינים שנמצאים כאן כל הזמן והם אלה שיושבים כאן עכשיו.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אגב, לשאלה הקודמת, שיר, רק שתדעי, אני מבקש את חוות הדעת שלך. כתוב שלפי סעיף 11(א) לחוק יסודות התקציב על פי הצעת השר הנוגע בדבר או הממונה..., רשאי שר האוצר בכל סעיף תקציבי שנקבע בחוק... הוא צריך לחתום על זה. אחר כך כתוב שיכול להאציל מסמכותו לפי סעיף 33(ב) לחוק יסוד: הממשלה, סמכות נתונה לאחד השרים על פי חוק, למעט סמכות להתקין תקנות, רשאי השר לאצול כולה או מקצתה או בסייגים לעובד ציבור.
לא ראינו שפורסם – ואחר כך צריך להיות מפורסם ברשומות – ברשומות שהסמכויות הואצלו לאסף וסרצוג ואגב, גםן לא ראיתי גם לגבי גרדוס. אני שואל האם הפנייה הזאת היא פנייה תקינה או לא תקינה. אחר כך צריך לעבור על שאר הפניות ולראות. זה מאוד חשוב.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
סליחה, אני חייב לעצור אותך וזה לא קשור אליך. בהמשך להערה של חברת הכנסת שיר היא גם יושבת ראש ועדה נורבגית, אני בנוכחות חברי הכנסת במקום ה-22, יושבת ראש הוועדה הנורבגית במקום 70. בפעם הבאה שאת זורקת משהו, תבדקי את עצמך קודם, אם את בכלל מגיעה לכאן. יושבת ראש ועדה נורבגית שלא מגיעה.
מיכל שיר סגמן (תקווה חדשה)
¶
זה בגלל שנגמלתי מתסמונת שטוקהולם. ברחתי כל עוד נפשי בי והתחלתי לקבל טיפול מקצועי כדי להיפטר מהמחלה.
מיכל שיר סגמן (תקווה חדשה)
¶
יש לי ועדה שעוד לא הופעת בה פעם אחת. פעם אחת לא הגעת. פעם אחת לא ראיתי אותך מופיע.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מבקש תשובה של הייעוץ המשפטי של משרד האוצר. תעלו אותם ב-זום. אנחנו נתקדם ואני רוצה תשובה.
שאלות לעניין הפנייה.
יפתח עשהאל
¶
זה תיקון טכני בין התכניות, בעצם לפי הביצוע בפועל של תקנות השכר. כשהעברנו את הפנייה, רצינו לוודא שיש מספיק תקציב עד סוף השנה כדי לוודא שנוכל לשלם את סך השכר.
יפתח עשהאל
¶
אלה עובדי לשכת השר שמועברים. שר השיכון הוא גם שר ירושלים ומורשת. מחינה טכנית הלשכה תשב במשרד השיכון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כלומר, לא תהיה לשכה לשר למורשת? לפני ההעברה הזאת יש את שר הבינוי והשיכון ויש את משרד ירושלים ומורשת. משרד ירושלים נמצא במקום מסוים, אנחנו לא יודעים איפה אבל הוא בירושלים. כל הצוות משם עובר לבניין פיזית?
יפתח עשהאל
¶
חלק מהצוות. לא כל הלשכה מועברת אבל בסוף לשר השיכון יש לשכת שר אחת אבל כן יש לו שני תיקים תחתיו.
יפתח עשהאל
¶
אני לא יודע לומר לגבי ירושלים ומורשת. אני יודע לומר לגבי משרד השיכון. נמצא כאן תקציבן משרד השיכון. אני יודע לומר בזכות יוסי.
יוסי שבת
¶
אנחנו בדקנו את זה מול הנציבות והשר יכול לבחור ולבקש לפי הוראות הנציבות היכן יהיה הצוות של הלשכה שלו, אם יש לו שני משרדים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מכיר את זה מקרוב. הייתי תחת שר שהיה שר הפנים ושר נגב וגליל ויכולנו להיות גם פה וגם שם. זה בסדר אלא אני שואל אותך שאלה. במשרד השיכון צריכים להיות לו בתקן שישה עובדים יועצים, ואתה עכשיו מעביר עוד שישה ממשרד מורשת, כך שיהיו לו 12.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אתה תראה לפי התקשי"ר שכאשר שר אחד מחזיק שני תיקים, זאת כביכול משרה וחצי, משרד וחצי וגם יש לו נהג וחצי. כלומר, אתה אומר שבמקום תשעה יועצים, יהיו לו 12 יועצים. אני מבקש על כך לדעת מה חוות דעת לאחר שתסתכלו על התקשי"ר של הנציבות.
יוסי שבת
¶
אנחנו ביקשנו להעביר שישה תקנים לפי מה שהבנו שיש לו במשרד ירושלים ומורשת וזה מה שמשרד הבינוי והשיכון קיבל.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני לא חושב שאפשר להעביר דבר כזה אם אנחנו לא מקבלים פירוט מלא לגבי מספר התקנים שיש בלשכות השר. לא יכול להיות ששר שמחזיק שני תיקים, יהיו לו 12 יועצים. אין חיה כזאת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אומר לכם שאני מכיר את התקשי"ר, הייתי פעם בלשכת שר, ואין 12 יועצים. התקן הוא אחד וחצי. אתם רוצים להצביע על זה, אין בעיה. אני רק אומר לכם שתדעו שזה לא בדיוק לפי התקן. תעשו מה שאתם רוצים. אם אתה הולך להצבעה, אני הולך להתייעצות.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אין בעיה. יש רוויזיה. מקסימום נפתח אותה.
(הישיבה נפסקה בשעה 11:47 ונתחדשה בשעה 11:52.)
יוסי שבת
¶
אנחנו מעבירים שש משרות כאשר שלוש משרות הן של עוזרים ויועצים, אבל זה איך שאנחנו קולטים. יש לנו גם עוד מזכיר, מנהל לשכה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו מצביעים על פנייה 129, 160, משרד השיכון. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושרה
נטע בר זיו
¶
אגף תקציבים. הפנייה נועדה לתקצוב של 88 מיליוני שקלים בהוצאה נטו עבור הוצאות קורונה של משרד הביטחון להוצאות עבור מתווה הכיתה הירוקה במערכת החינוך ועבור תמיכה ברשויות מקומיות. כמו כן יש כאן תקצוב של 70 מיליוני שקלים בהוצאה מותנית בהכנסה עבור הקמת מתחם בדיקות קורונה בנתב"ג בהתאם להחלטת ממשלה 604 מיום 7 בנובמבר 2021.
נטע בר זיו
¶
נאמנה קורונה זה פרויקט שמפעיל פיקוד העורף יחד עם משרד החינוך, סיוע בהסברה ודברים אחרים בבתי ספר בנושא הקורונה.
יואב הכט
¶
אכן מדובר באותה תכנית שכבר דנו בה כמה פעמים. זו אחת ההקצאות שאמרנו שיוקצו מתוך תכנית ההלוואות בערבות מדינה לשימושים שהתחייבנו כנגדם בגל הרביעי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
נראה לי שבשבוע שעבר ביקשנו שתהיה לנו רשימה מפורטת של כמה כסף היה בערבות מדינה וכמה נשאר לנו. ביקשנו שתשלחו לוועדה.
יואב הכט
¶
לא זכרתי ולא הכרתי. לצערי לא הייתי נוכח כי הייתי בשירות מילואים. הסכום שהוקצה לנושא הזה במקור הוא 7.2 מיליארד שקלים, מתוכו בוצעו במצטבר עד ה-30 בנובמבר 4.3 מיליארד.
יואב הכט
¶
זה הרכיב התקציבי. יש גם רכיב לא תקציבי אלא אשראי שמן הסתם הוא יותר גדול כי אתה עושה הפרשה מסוימת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
נשארו בערך 3.4 מיליארד שקלים, שם כבר הורדנו לכמה מקומות. מה הסכום העומד כרגע בתקנה?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בתכנית 16-16-08 יש מתווה כיתה ירוקה שהוא היה לתקופה קצרה. אני לא חושב שהיום הוא רלוונטי. בסך הכול כמה כיתות ירוקות השתתפו בזה, מכמה ערים ומה העלות?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אחדד את השאלה. ראיתי את רשימת הרשויות שבאמת הן מכל הארץ, בתי ספר במגזר הערבי, הבדואי, כמעט בכל מקום, כולל בני ברק. השאלה שלי היא כמה בתי ספר וכמה כיתות השתתפו בפרויקט הזה.
הדס יואל
¶
זה עדיין קורה. הפרויקט עדיין קורה וזה מתעדכן בהתאם למודל של הרמזור ולעדכונים ממשרד הבריאות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו יודעים שבגל הראשון פיקוד העורף באמת תכלל כמעט את כל האירוע של הקורונה, אבל היום אנחנו פחות רואים את זה.
הדס יואל
¶
תכנית בני חיל היא בעצם תכנית של סיוע לרשויות. גם כאן זה עובד לפי אותה שיטה של מודל הרמזור, כאשר יש קריטריונים לפיהם מכניסים רשות לטובת הסיוע הזה וזה ניתן בעיקר לרכזים ופעילים של הקורונה ברשויות.
הדס יואל
¶
הכול מתוכלל בהוצאות חירום אזרחיות כאשר יש כאן תכנית שלמה של קורונה שחלקה מתבצעת על ידי פיקוד העורף וחלקה על ידי משרד הביטחון בהעברה לרשויות או בהעברה כמובן למשרדים אחרים כדי לסייע בסיוע לאומי לקורונה.
הדס יואל
¶
לא. הקמת מתחם היא הוצאה מותנית בהכנסה. זה כ-70 מיליון שקלים שרשות שדות התעופה מממנת במסגרת החלטת ממשלה 604, לפיה משרד הביטחון מקבל על עצמו לבצע את הפרויקט. הפרויקט מבוצע על ידינו אבל רשות שדות התעופה מממנת אותו.
נטע בר זיו
¶
המימון מגיע, הכסף נכנס דרך רשות שדות התעופה אבל הוא יוצא דרך משרד הביטחון. על כן הפנייה התקציבית הזאת משקפת את ההעברה.
הדס יואל
¶
כרגע יש אוהלים גדולים ומה שמקימים זה מתחם קבוע שישמש את רשות שדות התעופה ואת משרד הבריאות לצורך הבדיקות.
יואב הכט
¶
לא. כפי שכבר אמרנו, אנחנו מפחיתים מתוך התכנית של ההלוואות בערבות מדינה. זו אחת ההפחתות שדנו בה גם קודם לכן. זה משאיר יתרה מספיקה להמשך הפעילות.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
איך מספיקה? מדובר על סעיף שבא לעודד את המגזר העסקי, אלה עסקים קטנים ובינוניים.
היו"ר אלכס קושניר
¶
כן, אבל התקציב נועד לשנת 2021. זאת לא פעם ראשונה שאנחנו דנים בזה. כל פעם אנחנו חוזרים על אותו הדבר. מה היתרה שנותרה?
יואב הכט
¶
התקציב המקורי שהוקצה היה 7.2 מיליארד שקלים והביצוע נכון לסוף נובמבר היה 4.3 מיליארד שקלים.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
המצב היום הוא שאנשים קורסים., העסקים האלה קורסים. אז מהם לוקחים כסף? קחו מדברים אחרים.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
כן לוקחים. לוקחים במשרד הכלכלה, לוקחים מעידוד המגזר העסקי. נשארים בלי הלוואה ובלי סיוע. לא כולם מקבלים ולוקחים את הכול מהתחלה. אנחנו הרי יודעים מה המצב.
הדס יואל
¶
המנגנון הזה של ההכנסות מבוצע מול רשות שדות התעופה ולא מולנו. אנחנו רק מבצעים את פעולת הבינוי של המתחם.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
במטרות השינוי יש סך 88 מיליון שקלים וכאן יש פירוט לגבי ה-70 מיליון. חסרים לי עוד 18 מיליון שקלים. היכן הם?
נטע בר זיו
¶
לא, ה-70 מיליון הם הוצאה מותנית בהכנסה. זה לא אחד כנגד השני. בתכנית אחת אנחנו מוסיפים 88 מיליון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בלבלתם אותי. אני מסתכל על מה שכתוב בהתחלה: שר האוצר מבקש אישור ועדת הכספים להעברת סכום של 88 מיליון שקלים. הפניות אחר כך נותנות את הפירוט. בפירוט אני מקבל 70 מיליון שקלם. חסרים לי 18 מיליון ועליהם אני שואל.
נטע בר זיו
¶
אתה יכול לראות שבתכנית 16-16-06 יש תוספת של 88 מיליון שקלים בטור ההוצאה ובטור ההוצאה המותנית בהכנסה יש 70 מיליון שקלים. זה בנוסף. אלה שני דברים נפרדים.
היו"ר אלכס קושניר
¶
התייעצות סיעתית. חוזרים להצבעה בשעה 12:09.
(הישיבה נפסקה בשעה 12:04 ונתחדשה בשעה 12:09.)
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
אנחנו מצביעים על פנייה 78, 82, הוצאות חירום אזרחיות. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושרה
יגאל גוטשל
¶
משרד האוצר. הפנייה התקציבית נועדה לתקצוב סך של 48 מיליון ו-537 אלפי שקלים בהוצאה עבור מימון התחייבויות בפרויקטים של המשרד להגנת הסביבה ועכן סך של 68 מיליון שקלים בהוצאה מותנית לפרויקט שיקום המצוק החופי.
אני אפרט את הפנייה הזאת בחלוקה לתכניות. בתכנית התפעול והשכר של המשרד – 26-11-01 – השינוי הראשון שמבוקש הוא העברת סך של 10 מיליון שקלים בהוצאה עבור התקשרויות בתחום המחשוב. מדובר בדיגיטציה ושיפור של תהליכים בתחומי עיסוקו של המשרד בהם יש אינטראקציה עם אזרחים וחברות שונות, חומרי הדברה, בנייה ירוקה, היטלי הזרמה לים, מערכת היתרי קרינה סלולרית, מערכת תיקוני ארובות ומוקד החירום. התהליך הזה דרש שדרוג חד פעמי של מערכות המחשוב של המשרד וזה הבשיל לכדי תשלומים כבר השנה.
השינוי השני הוא העברת סך של מיליון שקלים כהוצאה מהקרן לשמירת ניקיון, מהחשבון הכללי. עבור השתתפות בהוצאות תפעול ומחשוב שמבוצעות על ידי המשרד בהתאם להחלטת הנהלת הקרן מיום 25 באוקטובר 2020.
השינוי השלישי שמבוקש הוא העברת סך של 2 מיליון ו-250 אלף שקלים בהוצאה, מתכנית הקרן למניעת זיהום ים עבור השתתפות בהוצאות תפעול ומחשוב שמוצאות על ידי המשרד בהתאם להחלטת הנהלת הקרן מיום ה-18 באוקטובר 2021.
אני ארחיב קצת לגבי העברה מהקרנות. לצורך הפעילות השוטפת של הקרנות, נדרשות פעולות תפעוליות ומחשוביות שמבוצעות על בסיס התשתיות של המשרד להגנת הסביבה. ההעברה הזאת היא למעשה החזר של הוצאות מהקרנות למשרד.
אני עובר לתכנית השנייה, תכנית 26-12-01, פעולות יחידות המשרד. השינוי שמבקשים בתכנית הוא העברת סך של 33 מיליון ו-537 אלפי שקלים בהוצאה עבור מימון התחייבויות בפרויקטים רב-שנתיים, טיפול ב-לישמניה, צמצום זיהום אוויר, הפעלת יחידות סביבתיות, זאת בהתאם לקצב הביצוע.
הפעילות של המשרד להגנת הסביבה מתחלקת בין פעילות שוטפת של אשכולות לבין פרויקטים סביבתיים חד פעמיים שמקודמים על ידי המשרד. כאן מדובר בפרויקטים של מניעת לישמניה שבמסגרתו נתמכות רשויות מקומיות בתכניות של מניעת לישמניה. זה כולל הרחקה של חיות שמעבירות את הטפיל בין היתר באמצעות פירוק של מסלעות וגידור מתחמים.
פרויקט נוסף הוא התכנית הלאומית לצמצום זיהום אוויר בתחבורה, במסגרתו מסובסד רכש שמפנה חלקיקים לרכבי דיזל מזהמים וכן מסובסד רכש של אוטובוסים חשמליים. אלה פרויקטים שמתפרסים על פני מספר שנים והקצב של ביצוע המזומן תלוי בכל מיני גורמים, בין היתר רשויות מקומיות, חברות מבצעות, חברות תחבורה ציבורית. לכן היכולת לחזות את קצב הביצוע, אי אפשר לדעת הכול מראש והמזומן הועבר בהתאם לביצוע.
התכנית השלישית היא תכנית של פרויקטים סביבתיים, תכנית 26-14-01. במסגרת התכנית מתוקצבים פרויקטים סביבתיים, תמיכות ברשויות מקומיות בפריפריה בפרויקטים של התייעלות אנרגטית והפחתת גזי חממה. יש שני סוגים של תמיכות כאשר האחד הוא התקנה של פאנלים סולריים לייצור אנרגיה מתחדשת והשני הוא התייעלות אנרגטית של רשויות באמצעות החלפת מערכת תאורת החוץ למערכת יותר יעילה אנרגטית.
הפרויקט השני הוא פרויקט השפ"פים, תמיכות לרשויות מקומיות בפריפריה לשיפוץ ירוק של מבני מגורים ומבנים ציבוריים, פיתוח גינון, הצללה, התקנה של פאנלים על גגות מבנים שמממנים גם את התחזוקה השוטפת של המבנים.
הפרויקט השלישי בתכנית הזאת הוא הקמת מערכי שיתוף של רכבים חשמליים במפרץ חיפה ונתניה.
הבקשה היא למעשה תוספת בהתאם לתשלומים שבוצעו במהלך 2021, בהתאם לקצב התקדמות של הרשויות בפרויקטים האלה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מוחה על כבודו של היושב ראש. זאת כבר פעם שנייה שעושים לו את זה. קואליציה, אני אומר לכם, בושה וחרפה על ההתנהלות שלכם. הוא לא שומר הסף שלכם, הוא לא צריך לשבת כאן אלא אתם כולכם צריכים לשבת כאן. כמו שאנחנו מהאופוזיציה שומרים על הכבוד שלנו, תשמרו על הכבוד של היושב ראש. אני מוחה על זה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני יודע. אתה חושב שאני לא יודע מה נעשה כאן? אתה חושב שאם אני לא נמצא כאן, אני לא יודע מה קורה?
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני לא מבין, קצת מרגיז אותי העניין הזה שיש דברים שלמשרד להגנת הסביבה - הקרן לשמירת ניקיון, הקרן למניעת זיהום ים – הם באמת קריטיים מבחינת התפקוד של הגנת הסביבה ותפקידו של המשרד להגנת הסביבה. לוקחים בהעברה הזאת כסף מהקרן לשמירת ניקיון ומעבירי למחשוב, לכל מיני דברים טכניים. אותו דבר לגבי הקרן למניעת זיהום ים, השתתפות בהוצאות תפעול ומחשוב המבוצעות על ידי המשרד. כשאנחנו מבקשים כסף מהקרנות הללו – ושם יש הרבה מאוד כסף – אנחנו מבקשים עבור כל מיני נושאים כמו מחזור, כמו דברים שבאמת נעשים למניעת זיהום ים, לשמירת ניקיון, כל הדברים האלה – אז אין כסף. האוצר מתנגד. הוא יושב שם במועצה של הקרנות הללו והוא מצביע נגד ולא מאפשר את זה. כאן לוקחים את הכספים האלה ומעבירים אותו לדברים שהם דברים טכניים כמו תפעול, מחשוב, שכר ולא מעבירים אותו לנושא עצמו. אני מבקש לדעת למה.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
תקציבנית במשרד להגנת הסביבה. הכספים שאנחנו מבקשים להעביר הם בעצם הוצאות תפעול אבל היו בביצוע של הקרנות. זאת פעילות של הקרנות שמי שנותן לנו את השירותים, אלה תשתיות המשרד.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
ברשותך, אני מתנצל. לא מעניינות אותי הקרנות. הקרנות הן לא מטרה. הקרנות הן אמצעי. הן אמצעי לשמירה על ניקיון בכלל ועל מניעת זיהום ים. לשם כך הוקמו הקרנות. לתפעל את הקרנות בסדר, כל הזמן אתם מתפעלים אותן אבל מה אתם עושים בשביל הפרויקטים שלמענם הוקמו הקרנות הללו? כשהיה צריך כסף לעודד מיחזור, משרד האוצר התנגד ויש לו רוב בקרן.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
מבקשים מאתנו עכשיו להעביר כסף לתפעול ולמחשוב. לא ראיתי שמביאים כסף כדי לנקות או כדי למנוע זיהום ים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
איך יש לכם 2.5 מיליארד שקלים? זה לא הולך לרשויות? כלומר, כל שנה אתם חוסכים. תעשי חשבון של 15 השנים האחרונות ותראי שכל שנה אתם חוסכים סכום נכבד מאוד.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
הן מיועדות למימון של צמצום הטמנה. אנחנו נותנים תמיכות בעיקר להקמת מיתקנים המיועדים לטיפול בפסולת.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
ה-2.5 מיליארד האלה כבר מוקצים בתכנית האסטרטגית ליעד 2030 להקמת מיתקנים לטיפול בפסולת.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
בעיקר לרשויות. כן. בסופו של דבר כן. אם זה מגיע ישירות ואם זה מגיע בעקיפין, זה מיועד לרשויות.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
לא. קרן לשמירת זיהום ים היא קרן נפרדת וההכנסות שלה הן הכנסות שמגיעות מהיטלים, מעיצומים, מכל מה שקשור בעניינים של זיהום ים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בחודש פברואר ראינו את כל עם ישראל, אלפים מתנדבים בחופים כשהיה המקרה עם הזפת. איפה היה אז הכסף של המשרד להגנת הסביבה? למה היו צריכים כל כך הרבה מתנדבים? מתנדבים תמיד היא טובה, רוח התנדבות היא תמיד טובה, אבל יש איזושהי הרגשה. בקרן הזאת יש כסף, זה לא כסף שצריך להביא אותו מאיזשהו מקום אלא הוא נמצא, ואנחנו צריכים למצוא את המתנדבים. בסדר, אחר כך תתני מענק למתנדבים או לא יודע מה, תני להם איזו תעודה, אבל זה לא צריך לבוא מהתנדבות. עם כל הכבוד, זה קודם כל היה צריך לבוא מאצלכם.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
יש כסף בקרן והוא מימן חלק מהעבודות החירום אבל בסופו של דבר בטיפול המיידי עצמו היה צריך אנשים שיעבדו.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
תכף אני אכנס ואני אגיד לך בדיוק כמה הקרן אישרה לטפל בחירום. בסופו של דבר גם כשהקצינו את הכסף, להקים תשתית או לבוא ולטפל בזה בפועל צריך אנשים שיבואו לעשות את זה וזה היה דבר מיידי. זאת אומרת, לא היה עכשיו זמן לצאת למכרזים. צריך בפועל אנשים שיבואו לנקות את החופים מכל מה שהגיע מהים. כמובן הקרן מימנה את הפעולות האלה.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
יש. הוגשו כל הזמן עיצומים. אם הם לא משלמים את זה באמצעות ההיטלים עצמם, הם ישלמו את זה בדרך של עיצום.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
תכנית 2. 26-12-01. הבאתם רשימה של שיקום המצוק. כל אלה חברות בייצוע שלכם. זרוע ביצועית?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כלומר, בדרך כלל אין סכנה בזרוע ביצועית לתביעות נזיקין ודברים כאלה. זה לא משהו שהוא מצוי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אגיד לך למה אני שואל. אתמול היה כאן המשרד להגנת הסביבה לגבי פארק אריאל שרון ושאלנו אותם. אגב למה זה לא זרוע ביצוע? אתם הולכים להפוך את זה לזרוע ביצועית?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מתנצל על שאני עובר על החומר.
אם את יכולה לשלוח לוועדה נתון לגבי הזרוע הביצועית שלכם, החברות שהן זרוע ביצועית, אם היו תביעות נזיקין בעשור האחרון מכל חברה, ואם היו – כמה היו.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בטח. זה חלק מהבעיות שציינו. תבדוק. בכל מקרה, אני כן רוצה את התשובה הזאת. זה מאוד חשוב לי.
תכנית 26-14-01. נראה לי שמדובר על מפרץ חיפה ונתניה. נכון?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הם מכניסים כסף. זה דבר רווחי? אני שואל כי יכול להיות שזה רק בשביל פיילוט ולעודד את השימוש ברכב החשמלי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
למה לא הולכים להרחיב את זה? אנחנו הכי יודעים שיש את הרכב השיתופי, לא זוכר את השם שלו, אבל בכל מקום יש את הרכב השיתופי שלו, ואנחנו רואים שאלה לא רכבים חשמליים. אבל אם זה רכב חשמלי, זאת באמת האג'נדה של השרה, כל איכות הסביבה והרכב החשמלי, למה לא להרחיב פרויקט כזה חשוב?
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
בתכניות לשנת 2022, יש לנו תכניות אחרות של תחבורה - אוטובוסים חשמליים שהתחילו כבר בעבר, יש הגעה ירוקה לעבודה ונושאים אחרים.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
רציתי לשאול בנושא הרחבה לעניין התקשרויות לעניין המחשוב. אחד הדברים הוא דיגומי ארובות.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני רוצה לדעת האם אתם יודעיטם, בעקבות דיגומי הארובות, האם יש יותר פגיעה באיכות הסביבה בשנים האחרונות לעומת מה שהיה קודם או פחות. את יודעת להגיד מה התהליך הזה מבחינת הארובות, במיוחד שזה נושא בעניינו פונים אלינו.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
אני אענה לעניין המחשובי ואומר שכל הנתונים נאספים למערכת ממוחשבת ויש מודלים שמתכללים את מדד איכות האוויר באותו אזור.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אחד הדברים שאתם אומרים בפנייה עכשיו, לגבי מערכת המחשוב ומה שאת אומרת עכשיו, זה דיגומי ארובות. היות ואני מכיר את העניין הזה, אני מכיר משנים עברו, אני יודע שהיו תלונות גם במפרץ חיפה וגם במקומות אחרים ואני רוצה לדעת מה קרה בשנים האחרונות, האם הזיהום ירד או הזיהום עלה או נשאר אותו הדבר. דיגומי הארובות, יש לזה מטרה והמטרה היא למדוד את הזיהום שהארובות האלה גורמות לו באזור בו הן קיימות. אני שואל מה את יודעת או מה המשרד יודע לגבי העניין הזה ומה קרה בשנים האחרונות.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אבל אתם יודעים כי ברגע שיש דיגומי ארובות, אתם יודעים כמה זה מזהם וכמה לא מזהם.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
הגורמים המקצועיים יודעים להגיד. שאני אגיד לך אם כן או לא, אני לא יודעת. אני לא מתמצאת.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
מה קרה בחמש השנים האחרונות. יש עלייה, יש ירידה או נשאר אותו הדבר? מאוד חשוב לדעת. זה דבר שמשנה דברים רבים.
היו"ר אלכס קושניר
¶
התייעצות סיעתית. חוזרים בשעה 12:33.
(הישיבה נפסקה בשעה 12:28 ונתחדשה בשעה 12:33.)
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
אנחנו מצביעים על פנייה מספר 87 ו-88, המשרד להגנת הסביבה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושרה
עשהאל צור
¶
אגף התקציבים. סעיף 54. הפנייה התקציבית מבקשת לבצע את השינויים הבאים בסעיף הרשויות בהתאם לפירוט הבא:
1. תכנית מספר 54-31-01 – רשות הגז הטבעי, תוספת של 0.5 שיא כוח אדם לצורך העברת חצי תקן של יועץ משפטי ממשרד האנרגיה לרשות הגז.
2. תכנית מספר 54-31-02 – תקצוב של 4,310,000 שקלים עבור פיתוח רשות הגז הטבעי. מדובר בתקצוב הרשאות בהתאם למימוש הכספים בפועל.
3. תכנית מספר 45-35-01 – הרשות להתחדשות עירונית, תוספת של 10,900,000 שקלים בהרשאה להתחייב לצורך תכנון תחנות מטרו.
4. תכנית מספר 54-36-01 – רשות שוק ההון, תוספת של אחד מיליון שקלים בהוצאה מותנית בהכנסה בהתאם לביצוע הכנסות שהנו גבוה מהתחזית בעת בניית התקציב.
עשהאל צור
¶
זה עובר למשרד האנרגיה, לרשות הגז. חצי תקן כוח אדם לצורך ייעוץ משפטי. לצורך הגדלת המערך המשפטי ברשות הגז.
יואב הכט
¶
זאת מירב ליבנה. כתבתי לה וגם העברתי את הילקוט לרכז הוועדה. מדובר בהאצלת סמכויות שניתנה במסגרת ילקוט 60-68 ב-20 במארס 2010 על ידי שר האוצר דאז יובל שטייניץ.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
תפעול ופעולות של רשות הגז הטבעי. ברשות החשמל, אתה נותן שם תקציב של 4 מיליון, שכר ופעולות רשות החשמל עבור פיתוח רשות הגז הטבעי. תסביר לי מה אנחנו עושים שם. למה אתה מעביר שם. רשות החשמל הוא לא מקום שחסר לו כסף. מה אתם הולכים לעשות עם התכנית הזאת? תן לי הסבר במילה רק כדי להבין אותה.
הלאל חלאילה
¶
זה בהתאם לביצוע בתכנית השכר. כל התקנים ושיא כוח אדם ושעות נוספות, יש תת ביצוע בתכנית השכר של רשות החשמל ואז מעבירים משם.
מירב ליבנה
¶
צוהריים טובים. הבנתי שהייתה שאלה לגבי אצילת סמכויות של שר האוצר לסגן הממונה. השינויים בתקציב נעשים לפי סעיף 11 לחוק יסודות התקציב כאר סעיף 50(ד) מאפשר לשר האוצר, שהוא מוסמך לפי סעיף 11, להאציל את הסמכויות שלו. הייתה האצלת סמכויות שפורסמה ברשומות במסגרת ילקוט הפרסומים לממונה על התקציבים במשרד האוצר לסגניו.
מירב ליבנה
¶
אני רואה שההאצלה האחרונה הייתה ב-7 במארס 2010. יכול להיות שהיו עוד לפני כן האצלות נוספות.
מירב ליבנה
¶
יכול להיות שהיה סימון נוסף, סעיף קטן שנוסף או משהו בסגנון הזה. אני לא יודעת מה בדיוק השינוי, אבל כרגע ההאצלה היא בתוקף.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
שיר, אני מבקש שתבדקי גם אצלנו, אם לא צריך כל שר חדש לתת את ההאצלה.
לתכנית מספר 4, רשות להתחדשות עירונית. 43-35-01. זה מה שידוע כתמ"א 38 ופינוי-בינוי?
עשהאל צור
¶
הרשות להתחדשות עירונית מתעסקת גם בתמ"א 38 ופינוי-בינוי. מדובר כאן ב-10.9 מיליון בהרשאה להתחייב. מובן שהכספים יצאו בשנים הבאות. הערכה היא סדר גודל של שנתיים-שלוש. מדובר על תכנון של שלוש תחנות מטרו ולכן ניתנת עכשיו הרשאה. הרשות להתחדשות עירונית היא הגורם המתכנן שלהם.
עשהאל צור
¶
לא. אני אסביר. באף אחת מהתחנות לא התחילו תכנון. הם מחכים לקבלת ההרשאות. ברגע שיתקבלו ההרשאות, הם יוכלו לתכנן. המזומן בגין ההרשאות יינתן בהתאם להתקדמות התכנון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מדבר אתך על המטרו, שם זה עלול לפגוע באתרי טבע. זה על התוואי שלו. יש שם בתי קברות יהודיים, גם ה-וואקפ עתר שם. כלומר, אנחנו יודעים שזאת עתיר התלויה ועומדת בבג"ץ ועכשיו אתה הולך להעביר כסף על דבר שהוא עדיין בבג"ץ ואתה לא יודע אם הוא בכלל יהיה. אם כן, למה להעביר עכשיו כסף?
עשהאל צור
¶
קודם כל, אני לא יודע, יש כמה תחנות. אני לא יודע אם מדובר על התחנה הספציפית. אני יכול לבדוק ולהחזיר תשובה לוועדה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אין בעיה שתחזיר תשובה לוועדה אבל כשאתה רוצה להעביר כסף – והמטרו הוא דבר מבורך – אתה לא יכול להעביר כסף על משהו שלא אמור להיות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו יודעים שעתירות לפעמים נתקעות. ראינו את זה במקרה של כביש 6. לפעמים זה יכול להיתקע גם שנים.
עשהאל צור
¶
אביגיל תענה ב-זום. אני רק אומר שמדובר בהוצאה מותנית בהכנסה. היו ביצועים גבוהים יותר ממה שציפו בהכנסות ולכן מבקשים להגדיל במיליון שקלים את האפשרות הזאת. אביגיל שנמצאת ב-זום תוכל להרחיב.
אביגיל ונקרט
¶
שלום. אגף התקציבים. כפי שעשהאל ציין, ההכנסות של רשות שוק ההון מאגרות שמשלמים סוכני ביטוח עבור הרישיון שהם מקבלים היו השנה מעט יותר גבוהות מאשר התחזית שהייתה עת בנינו את התקציב ואישרנו אותו בכנסת. לכן אנחנו מבקשים להגדיל את ההכנסה ואת ההוצאה המותנית בהכנסה במיליון שקלים.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
אנחנו מצביעים על פניות מספר 103 ו-104, רשויות פיקוח. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושר
טל שחם
¶
אגף התקציבים. הפנייה נועדה לתקצוב סך של 6,281,000 שקלים בהוצאה מותנית בהכנסה לרשות התקשוב הממשלתית במשרדי הממשלה. זאת לצורך תחזוקה שוטפת של מערכות ה-ET במשרדי הממשלה השונים. הפנייה לפי תכניות:
תכנית 83-03-01 – דיגיטל דסייבר. כמו שאמרתי, 6.281,000 שקלים בהוצאה מותנית.
תכנית 83-03-05 – יהדות התפוצות. תוספת של 5 מיליון שקלים בהרשאה להתחייב עבור פרויקט מסע וזה לצורך הפעלת התכנית בשנת 2022.
לפנייה אין קשר למערכת הבריאות.
טל שחם
¶
הכנסה מגופים ציבוריים שמשתמשים במערכות רשות התקשוב. לדוגמה, רשות הטבע והגנים – אני גם הרפרנט שלהם ולכן אני מכיר – משתמשת במערכת התשלומים הממשלתית. זאת הדרך של גופים ציבוריים גבות כסף מאזרחים לדוגמה עבור הכניסה לאתרים.
טל שחם
¶
חלק מהתשלומים הם לא למערכות תשלום אלא לדוגמה זה נקרא שדרת המידע הממשלתית. ז העברת מידע בין גופים שונים.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
העברות מידע, איזה סוג של העברות מידע מתבצעות? אותם גופים ששוכרים את השירותים, מעבירים ביניהם מידע כי הם מחוברים?
דור הורוביץ
¶
לא. אזרח פונה למשרד ממשלתי ובמקום שנשאל אותו מי הוא ומה הוא, לקבל את המידע שכבר קיים במשרד המשפטים לדוגמה ברשות האוכלוסין כמו כתובת, תעודת זהות וכדומה.
דור הורוביץ
¶
ההכנסה המותנית היא שירותי ה-ET שממשלת ישראל נותנת לגופים האלה, לדוגמה אירוח אתרים, לדוגמה חיבורי תשתיות אינטרנט לממשלת ישראל וכדומה. לא מדובר בתשתית שדרות המידע כרגע.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
מבחינת מערך הסייבר בתכנית 83-03-01, איך אתם נערכים? הרי הייתה מתקפת סייבר בבית חולים הלל יפה ולאחר מכן הייתה בעוד כמה בתי חולים, לא באותה רמה. איך ההיערכות? מבחינה תקציבית אנחנו ערוכים? אנחנו יודעים לתת מענה? גם מבחינה תקציבית וגם מבחינת מערך הסייבר.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אתה רוצה שנתייחס דווקא למה שכתוב בפנייה. אני אעזור לך. אין בעיה.
בתכנית 83-03-05 מדובר על פרויקט מסע, סך של 5 מיליון שקלים. יש דוח של מבקר המדינה. אגב, ראיתי את זה באתר שקוף שלפיו כמה שנים יש כמיליארד שקלים ואף יותר לפרויקט מסע כאשר לאורך כל השנים, משנת 2006, הממשלה והסוכנות היהודית הוציאו כמיליארד שקלים כדי להביא 120 אלף יהודים עד סוף שנת 2020, אם אני לא טועה. הבעיה היא - גם מבקר המדינה נתן דעתו עליה – שלפרויקט הזה אין יעדים, אי אפשר למדוד אותו אם השיג את המטרה או לא השיג אותה. עכשיו אנחנו באים ומעבירים עוד ועוד כסף. יש שם את העבודה עם חברה אמריקאית. על מה אנחנו מעבירים כסף? אנחנו יודעים כמה בוצע? איך בוצע? יעדים שהיו? כמה הביאו לארץ? אין לנו את הסרגל הנכון למדוד את היעדים האלה, האם הושגו או לא הושגו.
מה יש לכם לומר על זה? אנחנו הולכים להעביר להם עוד כסף. אם יש כאן מישהו מפרויקט מסע, אני אשמח לשמוע אותו.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אתה צריך לענות על הכול, לא רק על זה. בפניות הקודמות שהבאתם ממשרד ראש הממשלה הפחתתם תקציב מתגלית וממסע והסברתם שהיות ואנחנו בתקופת הקורונה אנשים לא באים ואם באים, הרי שהמספר פחות מכפי שהיו מגיעים למסע. עכשיו אתם מביאים הגדלה של 5 מיליון שקלים.
טל שחם
¶
ההפחתה הייתה בתקציב מזומן עבור שנת 2021, באמת בגלל הירידה בפעילות בתקופת הקורונה. ההרשאה שניתנת, התקציב עכשיו הוא הרשאתי והוא מזומן והוא עבור הפעילות בשנה הבאה.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
בסדר, אבל זה הפירוש שוועדת הכספים מאשרת את זה. יש איזה צפי? יודעים? הרי לפני שבוע הפחתנו כאן כסף.
היו"ר אלכס קושניר
¶
נכון. הפחתנו כסף במזומן ל-2021 ועכשיו אנחנו מגדילים את הכסף להרשאה להתחייב לשנה הבאה.
דרורית שטיינמץ
¶
שלום. אני מנהלת אגף תקציבים ופרויקטים במשרד ראש הממשלה. לשאלות שנשאלו לגבי פרויקט מסע. פרויקט מסע הוא פרויקט שפועל מזה שנים רבות במשרד ראש הממשלה. במסגרת הפרויקט אנחנו מביאים בני נוער, יותר נכון צעירים, מהתפוצות לתכניות שונות ומגוונות שמתקיימות במסגרת הפרויקט. בשונה מפרויקט תגלית, פרויקט מסע קיבל אישורים מיוחדים - בגלל שמדובר בתכניות ארוכות – לפעול גם בתקופת הקורונה במתכונת הרגילה והרחבה שלו.
יש לנו ועדת היגוי שמאשרת תכנית עבודה שנתית, אנחנו עובדים על פי צפי משתתפים ואנחנו יודעים לומר בצורה ברורה, ועוקבים אחרי היישום של זה, שאכן מגיעים משתתפים, משתתפים בפעילות, שאנחנו משיגים את המטרות שלנו, שאנחנו כן מצליחים להעלות את התודעה גם בקרב יהדות התפוצות לכל מה שקורה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני אגלה לך עוד סוד אחד לגבי תכנית מסע. אחוזי ההישארות בארץ ותחילת תהליך עלייה של אותם חבר'ה שמגיעים לתכניות מסע, בעיקר תכניות מסע ארוכות, הוא אחוז מאוד מאוד גבוה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
יש קצרות שאלה כמה שבועות ויש ארוכות כאשר מדובר בחצי שנה ומעלה. תכניות מדהימות וחבר'ה שבאים לכאן ונשארים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני אשאל את השאלה ששאלתי קודם. מבקר המדינה כתב – לא אני – שלפרויקט אין יעדים ואי אפשר למדוד אותם בהשגת המטרה. הוא דיבר גם על ועדת ההיגוי ואמר שהיא הסמכות העליונה ומשנת 2013 עד 2018, במקום להיפגש 24 פעמים, היא נפגשה רק 12 פעמים. הוא דיבר גם על המכרז ואמר שזה לא מכרז. בקיצור, חברה אמריקאית עם משכורות מנופחות.
דרורית שטיינמץ
¶
אני רוצה לתקן אותך. קודם כל, לא מדובר בחברה אמריקאית. חברת מסע היא חברת בת של הסוכנות היהודית. חברת מסע היא חברה שהוקמה לצורך ייעודי, לטובת הפרויקט הזה.
דרורית שטיינמץ
¶
אני מכירה היטב את ממצאי דוח ביקורת מבקר המדינה. אנחנו מאז פעלנו ותיקנו את הליקויים. אנחנו יודעים להגיד שאנחנו עובדים בהתאם לתכניות עבודה, בהתאם ליעדים שאנחנו מגדירים. אם תרצה שנעשה לך הצגה של כל הפרויקט, אנחנו נשמח לבוא ולהציג אותו.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
גם מה שלא היה במכרז של הסגן. גם זה תוקן. יצאו מכרזים כדת וכדין ובדוח 2021 אנחנו נראה שמבקר המדינה מפרגן לכם.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה.
אנחנו מצביעים על פנייה מספר 159, הוצאות פיתוח אחרות. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אושר
היו"ר אלכס קושניר
¶
יש רוויזיה.
אנחנו נתכנס בשעה 13:15 ונתחיל להצביע על הרוויזיות. נכון לעכשיו סיימנו עם הפניות ומה שלא הצלחנו לעשות היום, נעשה אותן מחר.
(הישיבה נפסקה בשעה 13:08 ונתחדשה בשעה 13:15.)
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו מתחילים. הרוויזיה הראשונה היא על פנייה מספר 19 עד 21, משרד ראש הממשלה. ינון אזולאי, בבקשה, נימוק.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני הגשתי את הרוויזיה כי אני טוען שמשרד ראש ממשלה לא אמור להיות קיים במתכונת העכשווית. יש שם כסף שרוצים להעביר אותו על פי החלטת ממשלה שמסתיימת ואנחנו עדיין לא רואים מה יהיה ולא קיבלנו תשובה האם ממשיכים או לא. לכן אין עניין למשרד ראש הממשלה להתקיים ולכן אני מבקש להצביע בעד הרוויזיה.
הרב גפני, אתה גם רוצה לנמק?
היו"ר אלכס קושניר
¶
מי בעד קבלת הרוויזיה על פנייה מספר 19 עד 21? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
הרוויזיה לא התקבלה
היו"ר אלכס קושניר
¶
הרוויזיה לא התקבלה. הפנייה אושרה.
הרוויזיה הבאה היא על מספר 68 ו-69, שרד המדע, התרבות וספורט.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בפנייה הזאת יש כסף של קורונה. גם את הפנייה הבאה ננמק ונסביר אבל לפי דעתי הכסף לא הגיע מספיק ליעדו ולא תוקצב למי שבאמת הוא אמור להגיע. אנחנו לא יודעים מה יהיה בגל החמישי, האם יהיה כסף או לא, ולכן, בגלל הנושא הזה של לשכות כאשר כרגע אין לנו כל אינדיקציה לגבי בעלי העסקים. אנחנו יודעים ששלחו את בעלי העסקים לעוד אירוע שמסתובב, לעוד קורונה, אבל בתכל'ס לבעלי העסקים אין כרגע פתרון. סגרו את השמיים ואין להם פתרון, אין שום כסף שהם יכולים לקבל מהמדינה בגין ההפסדים שלהם שמתרבים ובסוף יאמרו להם 40 אחוזים או 45 אחוזים.
לכן אני חושב שאם מדובר כאן על כסף של קורונה, אין כל סיבה שלא ניתן מהכסף הזה שנשאב ממנו עבור אותם עצמאים שמפסידים כל יום וכל חודש כסף גם בלי לסגור להם את השמיים וגם בלי לסגור להם את החנויות.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אדוני היושב ראש, מדיניות הממשלה שכפי שהסבירו כאן היא לא לעזור לאנשים, בסופו של דבר היא מדיניות אכזרית ולא נכונה. בפעם הקודמת שהעברנו כאן הרבה כסף כדי לסייע לבעלי העסקים השונים שנפגעו כתוצאה מהקורונה, המציאות הזאת בה עכשיו לוקחים גם את מה שחבר הכנסת ינון אמר ואומרים שאם למישהו יש לא 32 אחוזים אלא 38 אחוזים, הוא כבר לא מקבל. זה לא בסדר וצריך לתקן את זה וצריך לתקן את כל המדיניות הזאת. אנחנו נמצאים במגפה של הקורונה עם כל מה שנלווה אליה וצריך לסייע לאנשים שעסקיהם נופלים. המציאות הזאת היא מציאות שאי אפשר לעמוד מהצד. מדינה מתוקנת לא יכולה להשאיר את זה כך ולכן צריך לסייע לכל האנשים האלה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
תודה רבה. מי בעד קבלת הרוויזיה על פניות מספר 68 ו-69? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
הרוויזיה לא התקבלה
היו"ר אלכס קושניר
¶
הרוויזיה לא התקבלה. הפנייה אושרה.
רוויזיה מספר 89, 93, משרד המדע, התרבות והספורט.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
זה על הרפורמים. אני לא יודע מה מספרם של הרפורמים בארץ, אני לא יודע על כמה אנשים מדובר.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני לא מכיר בקיומם. אני לא מכיר בשום דבר. עצוב לי העניין הזה שהממשלה הולכת ומסייעת להם לאחר שהיא כבר סייעה. אתה העברת כאן בוועדה כסף קואליציוני של גלעד קריב לרבנים.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
המציאות הזאת היא מציאות שמבחינתנו מדובר על קבוצה והקבוצה הזאת תוקעת סכין בגבה של תורת ישראל והופכת את הכול לפלסתר, ללעג, למציאות שבמדינות אמריקה ואירופה גורמים להתבוללות שהיא חס וחלילה מגיעה לממדים של שואה לעם היהודי ועוד הולכים ומסייעים להם. אני חושב שזה דבר נורא ואני חושב שצריך להצביע בעד הרוויזיה ולהפיל את ההעברה הזאת שהיא העברה רעה מאוד ומסוכנת לעם היהודי.
היו"ר אלכס קושניר
¶
תודה רבה. אנחנו מצביעים על פנייה מספר 89, 93. מי בעד? מי נגד? מי נמנע.
הצבעה
הרוויזיה לא התקבלה
היו"ר אלכס קושניר
¶
הרוויזיה לא התקבלה. הפנייה אושרה.
על פנייה מספר 171, לא מצביעים כרגע.
רוויזיה על פנייה מספר 102, של משרד התיירות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אגב, רק תגיד לה שזה הרוויזיה הזאת אלא זאת רוויזיה אחרת. זאת לא הרוויזיה הזאת אבל לא חשוב, בשביל הפרוטוקול, עידית סילמן ביקשה להצביע לא להצביע על הרוויזיה.
רוויזיה על פנייה 102. תיירות. כדי לחסוך בזמן אני גם אנמק את הרוויזיה הבאה של התיירות. לגבי פנייה 102, הגשנו את הרוויזיה בגלל שלמורי הדרך אין פתרון. למרות מה ששמענו כאן, כרגע למורי דרך עשו טובה והורידו להם את 200 השקלים דמי חבר. מורי הדרך רעבים ללחם. הם הגיעו לפת לחם ואין מענה. התיירות הנכנסת, אין לה מענה. מה שמנסים לעשות, בארץ בנושא התיירות הנכנסת, בינתיים אנחנו יודעים שאין מענה והתיירות הנכנסת הולכת והיא יותר קשה. המדינות אדומות ולארץ לא באים ממדינות אחרות. אגב, גם סוגרים בפני ישראלים מקומות אחרים. אותם אנשים, אותם מורי דרך, שלחו אותם לעבוד ברט"ג אבל מי יודע איך הם יכולים ומה הם יכולים לקבל שם. באנו לכאן לזעוק את זעקת מורי הדרך ושל התיירות הנכנסת.
לכן אני מבקש שמי שכל אחד שדואג כאן לאנשים האלה, שיצביע בעד הרוויזיה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו מצביעים על רוויזיה על פנייה מספר 102. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
הרוויזיה לא התקבלה
היו"ר אלכס קושניר
¶
הרוויזיה לא התקבלה. הפנייה אושרה.
רוויזיה על פנייה מספר 177, משרד התיירות.
אנחנו מצביעים על רוויזיה על פנייה מספר 102. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
הרוויזיה לא התקבלה
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו מצביעים על רוויזיה על פנייה 40, משרד הביטחון. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
הרוויזיה לא התקבלה
היו"ר אלכס קושניר
¶
הרוויזיה לא התקבלה. הפנייה אושרה.
רוויזיה על פנייה מספר 87 ו-88, המשרד להגנת הסביבה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אמור להתקיים דיון בוועדת הפנים – בנושא אנג'ל והר נוף - על כך שמרעילים את תושבי הר נוף. אנחנו לא יודעים מה דעתו של המשרד להגנת הסביבה. בכל זאת אני מבקש לצאת להצבעה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
סליחה. עוד לא עברה חצי שעה ולכן אני לא יכול להצביע על רוויזיה על פנייה מספר 87 ו-88. נוכל להצביע עליה רק בשעה 13:45.
רוויזיה על פנייה 82-78, הוצאות חירום אזוריות.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו מצביעים על רוויזיה על פנייה מספר 82-78, הוצאות חירום אזוריות. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
הרוויזיה לא התקבלה
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו מצביעים על רוויזיה על פנייה מספר 129, 160, משרד השיכון. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
הרוויזיה לא התקבלה
היו"ר אלכס קושניר
¶
הרוויזיה לא התקבלה. הפנייה אושרה.
רוויזיה על פנייה מספר 171, משרד המדע, התרבות והספורט. עידית סילמן לא תגיע ואנחנו מצביעים.
מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
הרוויזיה לא התקבלה
היו"ר אלכס קושניר
¶
עדכנתי. הייתי הוגן עד הסוף.
נשארו לנו שתי רוויזיות עליהן אנחנו יכולים להצביע רק בשעה 13:42.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מחדש את הישיבה. יש לנו שלוש רוויזיות להצביע עליהן.
רוויזיה על פנייה מספר 87 עד 88 של המשרד להגנת הסביבה. ינון כבר נימק אותה אלא אם כן יש לך מה להוסיף.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא. נימקתי אותה. אני רוצה לומר משהו אחר. במהלך הדיון הקודם על הפניות, הבעתי תרעומת על כך שהחוק שלי לא עבר בוועדת שרים למרות ההסכם. אם כן, קודם כל, תודה רבה לך היושב ראש שפעלת כדי שהחוק יעבור בוועדת שרים. אמרתי שמשה ברקת - לאחר דין ודברים שהיה לו אתו אתמול - היום הוא כנראה שלח חוות דעת שהיא לא חיובית בעניין אבל נאמר לי על ידי היושב ראש שחוות הדעת שהוא שלח היא כן חיובית. אם אכן הדברים הם כמו שאומר היושב ראש, אני מתנצל גם בפני משה ברקת. אני אומר יותר מזה, שאדרבא, אנחנו נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה במיוחד בנושא הזה של החוק למען ילדי ישראל. תודה רבה לך אדוני היושב ראש.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אדוני היושב ראש, אני רוצה להגיד משהו. שמעתי כאן התלחשושיות כאלה כאילו אני עברתי על העניין הזה של הקריטריון שצריך לחכות יומיים עם ההעברות. אני לא זוכר מקרה כזה. הלשכה המשפטית, היועצת המשפטית, אמרו שצריך לחכות יומיים ולכן חיכיתי יומיים. יש פעמים שהיו העברות שהפריעו לי, שרציתי באמת להעביר אותן באותו יום או יום למוחרת, אבל אמרו לי לא ולא העברתי. אם יתברר שהיה פעם שכן העברתי, אני מתנצל מראש. אני זוכר שמאז שנקבעו התקנות האלה, לא שיניתי אותן.
היו"ר אלכס קושניר
¶
עלתה כאן בקשה לגבי פנייה המספר 74 וניסינו להגיע להסכמות כדי להעלות אותה ביחד, גם קואליציה וגם אופוזיציה. כרגע אין הסכמות כאלה ולכן הפנייה לא עולה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
תודה רבה. אנחנו מצביעים על רוויזיה על פנייה מספר 87 עד 88, המשרד להגנת הסביבה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
הרוויזיה לא התקבלה
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו נמשוך את הרוויזיה הזאת כי הבטחנו לך שאחרי התפילה אנחנו מושכים רוויזיה אחת.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני כן רוצה לנמק את הרוויזיה הזאת. לא לגוף הרוויזיה אבל כל הפניות שהיו כאן, אני חושב שהיו הרבה פניות שיכולנו לעשות איתן – גם על פי בקשות שלנו – דברים יותר טובים. גם בנושא הקורונה היו דברים שחשבנו לעשות. לצערי זה לא נעשה ואין שיתוף פעולה כי הקואליציה לא רוצה לשתף פעולה עם האופוזיציה בדברים מסוימים למען עם ישראל.
לכן הגשנו את הרוויזיות האלה והיינו שמחים לפתוח אותן עד שנוכל להגיע לכל מיני הסדרים.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אדוני היושב ראש, אני מבקש להוסיף על הדברים של ינון. יש כאן הרבה העברות כאשר חלקן חיוניות, חלקן פחות חיוניות וחלקן טעות. אנחנו סבורים, ואמרנו לך את זה, שיש דברים שיש פגיעה ממשית בתקציב הזה וגם בהעברות. יש פגיעה בציבורים שלמים בנושאים קריטיים. באחד הסעיפים בשנים עברו בתקציב היו 70 וכמה מיליוני שקלים ועכשיו התקציב עומד על 5.9 מיליון שקלים. דיברנו אתך על העניין הזה.
לצערי הרב לא נענינו בנושא הזה. אנחנו נמצאים מעבר למתרס ואין שיתוף פעולה. צר לי על כך, אני חושב שקואליציה ואופוזיציה יכולים לשתף פעולה כאן בוועדה, זה היה בעבר ואני מצטער שזה לא קורה עכשיו.
היו"ר אלכס קושניר
¶
הרוויזיה לא התקבלה. הפנייה אושרה.
אנחנו מסיימים את ישיבת ועדת הכספים נכון להיום. אני נועל את הישיבה וניפגש מחר.
הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 13:53.