פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
19
הוועדה הזמנית לענייני כספים
04/07/2021
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 49
מישיבת הוועדה הזמנית לענייני כספים
יום ראשון, כ"ד בתמוז התשפ"א (04 ביולי 2021), שעה 14:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 04/07/2021
חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב (תיקון מס' 7), התשפ"א-2021, חוק לתיקון פקודת התעבורה (מס' 120) (תיקון מס' 2), התשפ"א-2021, חוק תכנון משק החלב (תיקון מס' 4), התשפ"א-2021
פרוטוקול
סדר היום
1. הצעת חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב (תיקון מס' 7), התשפ"א-2021 (מ/1418)
2. הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (מס' 120) (תיקון מס' 2), התשפ"א-2021 (מ/1415)
3. הצעת חוק תכנון משק החלב (תיקון מס' 4), התשפ"א-2021 (מ/1414)
נכחו
¶
חברי הוועדה: אלכס קושניר – היו"ר
ניר אורבך
ינון אזולאי
ולדימיר בליאק
מיכל וולדיגר
ווליד טאהא
חוה אתי עטייה
יצחק פינדרוס
שלמה קרעי
יעל רון בן משה
רם שפע
מוזמנים
¶
ד"ר אסף לוי - סמנכ"ל גורמי ייצור, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
אפרת אביאני - עו"ד, היועצת המשפטית, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
גלעד קצב - רפרנט חקלאות, אגף התקציבים, משרד האוצר
אור מלכי - רפרנט, מח' ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
אורי מלכה - מנהל הסיירת הירוקה, רשות הטבע והגנים, המשרד להגנת הסביבה
איציק שניידר - מנכ"ל מועצת החלב
אלי ג'ורנו - סמנכ"ל מועצת הדבש, מועצת החלב
עלית סקפא-לנדאו - עו"ד, יועצת משפטית, מועצת החלב
לירון תמיר - כלכלן ראשי, המועצה לענף החלב בישראל
ליאור שמחה - מנכ"ל, התאחדות מגדלי בקר לחלב
משתתפים (באמצעים מקוונים)
¶
חוה ראובני - עו"ד, סגנית היועץ המשפטי, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים
נעה אבירם - מנהלת אגף בכיר תחבורה ציבורית, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים
תמרה לוטנר לב - עו"ד, מח' ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
אילנה דרור - כלכלנית, התאחדות חקלאי ישראל
ירון סולומון - מנהל, תנועת האיחוד החקלאי
רישום פרלמנטרי
¶
אירית שלהבת
ס.ל., חבר תרגומים
הצעת חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב (תיקון מס' 7), התשפ"א-2021, מ/1418
הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (מס' 120) (תיקון מס' 2), התשפ"א-2021, מ/1415
הצעת חוק תכנון משק החלב (תיקון מס' 4), התשפ"א-2021, מ/1414
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני רוצה לחדש את הישיבה. אנחנו מתחילים לדון בהסתייגויות. אנחנו עוברים לדון בהצעת חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב (תיקון מס' 7), התשפ"א-2021, מ/1418. אנחנו עוברים להנמקת הסתייגויות והצבעה. כל סיעה תקבל זמן כדי להציג את ההסתייגויות שלה. נעשה את זה בצורה סיעתית.
חבר הכנסת אזולאי, אתה רוצה להתחיל לנמק את ההסתייגויות של מפלגת ש"ס?
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו הולכים לשמוע מכל הסיעות שהגישו הסתייגויות חמש דקות מכל אחת של הנמקת הסתייגויות ואחר כך נעבור להצבעות.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
אני רוצה חוות דעת של היועץ המשפטי, אדוני היושב-ראש. לא ייתכן שעל 1,000 הסתייגויות יש לי חמש דקות.
היו"ר אלכס קושניר
¶
שלמה, לא נראה לי שזה המצב הפעם. יש לך שלוש הסתייגויות למהות. אשמח אם תוכל לנמק אותן ואחר כך את כל השאר. יש לך בסך הכול לנושא הזה חמש דקות, ואם תהיה ממש ענייני אתן לך עוד שתי דקות.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
לגבי ההסתייגויות האלה אהיה קצר ולעניין.
אנחנו מדברים על הארכת הוראת שעה, הארכה של החוק עד 31 בדצמבר. מכיוון שאנחנו אחרי תקופה ארוכה שלא הייתה חקיקה יש עוד כמה נושאים שיפוג תוקפם ב-6 ביולי. אני חושב שאפשר, כפי שאתם רוצים לקבץ הסתייגויות, אנחנו יכולים לקבץ נושאים קשורים ולהכניס אותם ביחד בתוך הצעת החוק. אני מדבר על יבואני רכב זעירים, שבהם עוסקות שלוש ההסתייגויות הללו.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
שלוש ההסתייגויות שבהן אנחנו עוסקים כאן, שהצטרפו אליהן להבנתי גם כל יתר חבריי מן האופוזיציה: ינון אזולאי, פינדרוס וכל השאר, מדברות על הארכה של זמן בנוגע לייבוא. משרד התחבורה אמר שהם מדברים על רפורמה ומנסים לקדם, אז יש כאן יבואנים זעירים שלגביהם צריך להאריך תוקף של הוראות שעה כאלה בינתיים, עד שהדברים יסתדרו ועד שיהיו תקנות מסודרות.
הסתייגות אחת מדברת על הארכה של המשך ייבוא רכבים משומשים, במקום "ארבע שנים" יבוא "שש שנים". זו ההסתייגות הראשונה. זה מאפשר להפחית את המחירים לצרכן. אנחנו חסידים של שוק חופשי ותחרות ושל הסרת רגולציה. שלוש ההסתייגויות שיש כאן כולן עוסקות בדבר הזה, להקל על הרגולציה ולאפשר לעוד תחרות להיכנס לשוק הזה.
אגב, אדוני היושב-ראש, לא אנמק עכשיו את כל ההסתייגויות, כפי שאמרת, אלא רק את השלוש האלה, אבל גם בעוד הרבה הסתייגויות שהגשתי יש דברים שעוסקים בשוק חופשי ותחרות, כמו הנושא של הבנקים, של ביטול עמלת פירעון מוקדם, של ביטול מגבלת שליש הפריים ושל דברים נוספים שנמצאים בהסתייגויות, שנדבר עליהם כשנגיע.
שלוש ההסתייגויות הללו באמת הכי קשורות להצעת החוק הזאת של רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב.
כפי שאמרתי, ההסתייגות הראשונה היא שבמקום "ארבע שנים" יבוא "שש שנים".
ההסתייגות השנייה
¶
במקום המכסה שיבואן זעיר מורשה לייבא, שהיא 20 כיום, מבקשים כאן להגדיל את המספר ל-60. גם על זה משרד התחבורה אמר שהם באיזו הידברות והכנה של תקנות ועדכון המספר הזה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני רק רוצה לוודא: כאשר משרד התחבורה יביא את ההצעה להגדלה אתה תצביע בעד ולא תתנגד?
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
אדוני היושב-ראש, פשוט יותר: הצעתי בשם כל חבריי באופוזיציה, שהגשנו את אותן אלפי הסתייגויות, אלו שלוש הסתייגויות מהותיות. תקבל אותן, תשתמש בסמכותך להגיד שאתה מכניס אותן לתוך הצעת החוק ואנחנו נשאיר רק שלוש הסתייגויות ועל כל השאר נוותר. יש לך הזדמנות לעשות משהו אמיתי, רציני ומהותי ולקדם נושא שגם משרד התחבורה אומר שהוא בעדו, רק אצלם גלגלי השיניים פועלים לאט מאוד. אנחנו פה זריזים, מקדימים למצוות, ואנחנו רוצים לעשות את זה. זה פג תוקף ואנחנו רוצים שזה יהיה מיידי.
ההסתייגות השלישית מדברת על פטור מהצגת תעודת מקור, כאשר זה אותו סוג רכב שיבואן רשמי מציג כבר ומכירים את כל הפרטים. שיפטרו במקרים כאלה יבואן זעיר מהשגת אותה תעודה והצגתה.
שוב אני חוזר על העניין, אדוני היושב-ראש. אמנם התפקיד שלנו למנוע מכם זמן מיותר שבו תוכלו לעשות נזק למדינת ישראל, במיוחד שאתם מסוכסכים ביניכם לבין עצמכם בתוך הקואליציה הזאת, אבל אם תקבל את שלוש ההסתייגויות האלה - - -
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
אדוני היושב-ראש, זה הנימוק שלי לשלוש ההסתייגויות המהותיות הללו והחשובות, שיש הסכמה גם בין חלקים בקואליציה – אפשר לנסות לברר את זה. נקבל את זה, נסיר את כל יתר ההסתייגויות, נשאיר שלוש הסתייגויות כפול כל שאר חברי האופוזיציה כדי שיהיה לנו קצת זמן לדבר אל הציבור במליאה על כל מה שאתם עושים.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
מורי ורבי בהגשת הסתייגויות היה חבר הכנסת אלכס קושניר, שהגיע לכאן ביחד עם עודד פורר ולימד אותי אז כדלקמן: יש שני סוגי הסתייגויות. יש סוג אחד של הסתייגות שאתה מציג כתנאי להסתייגויות האחרות. אני מזכיר לך, זה היה בעניין חדרי טיפול בנפגעות תקיפה מינית. אמרת לי: יש לי 900 הסתייגויות – או שתקבל את ההסתייגויות שלי או שלא. אני מזכיר לך שאמרתי אז לשר האוצר: יש לך שתי אופציות, תגיע איתו להסדר. אני לא מתכוון להצביע על 900 הסתייגויות. אלה המילים שאמרתי לפרוטוקול. אני מזכיר ליועצי השר שיושבים כאן. ממורי ורבי למדתי משהו.
אני רוצה להציג שלוש הסתייגויות, שחלקן חופפות למה ששלמה קרעי אמר אבל אני חושב שהן הסתייגויות ענייניות, בפרט אחרי ששמענו את אנשי משרד התחבורה אומרים שהם למדו במשך השנים מהפתיחה של השוק ומכל מה שקרה בשוק. אמרו את זה אנשי משרד התחבורה קודם במילים כאלה ואחרות.
קודם כול – וגם סיעת ישראל ביתנו הציגה את זה כמה וכמה פעמים בכמה ורסיות ביחד איתי, פעם בוועדת הכלכלה ופעם גם פה – הנושא של יבואן זעיר שרשאי לייבא. אני מתחיל מסעיף 3 בהסתייגויות שהגשתי. יבואן זעיר שרשאי לייבא עד 20 כלי רכב בשנה בלבד. אני מציע לומר: "יבואן זעיר יהיה רשאי לייבא עד 20 כלי רכב בשנה בלבד, או עד 60 במידה ומחירם של 40 הרכבים הנוספים לא עולה על 200,000 שקל." אדוני היושב-ראש, ההיגיון של זה פשוט מאוד: היבואנים הזעירים של הרכבים היו טובים לאנשי היגואר והמרצדס ואילו אנשי הרכבים הפשוטים יותר לא נהנו מאותו ייבוא אישי. לכן צריך לתת אפשרות מראש ליבואנים הזעירים להביא עוד 40 רכבים שמחירם לא עולה על 200,000 שקלים בשביל לפתוח באמת את השוק לעם ישראל. זה דבר אחד.
עכשיו אני רוצה לחזור לנושא הפטור מהצגת תעודה במקור בסעיף 44.
היו"ר אלכס קושניר
¶
פינדרוס, אני באמת שואל: קרעי הציג את זה פה במקצועיות. אתה רוצה לחזור על אותם דברים?
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
אני רוצה להציג את הנוסח שאני חושב שהוא נכון, ואסביר את ההיגיון שלו.
אנחנו לא רוצים לפתוח את השוק לזיופים. דרך אגב, היום בתקנות, למי שלא יודע, הדרך לפתוח לזיופים – וזה הטיעון שהשתמשו בו נגדנו יבואני הרכב הגדולים בכל הדיונים בוועדת הכלכלה – הוא שרכב משומש אתה יכול להביא בלי תעודת מקור, אתה מביא אותו כמשומש. הם אמרו: אבל אתה לא יודע כמה קילומטרים בעצם השתמשו בו. זאת אומרת, הם מחזיקים את הסכין עם המגן, עם החרב, ואומרים: רגע, רגע, עובדים עלינו פעמיים. אז אנחנו לא רוצים שיצטרכו להביא רכבים משומשים. אנחנו רוצים שיוכלו להביא רכבים חדשים, ובתנאי שליבואן הרשמי יש תעודת מקור על אותו דגם. הלא לכל רכב יש חותמת. הרי אין פה איזו פיקציה שמישהו עובד עליך. יש חותמת בתוך המנוע. יש כללים באיחוד האירופאי איך זה עובר, גם אם זה עובר ממדינה למדינה בתוך האיחוד האירופאי. לכן תעבדו לפי החותמת – אם יש תעודת מקור ליבואן הרשמי אז גם היבואן הזעיר יוכל להביא את הרכב. אל תפטרו אותו מתעודת מקור אבל הוא יוכל להשתמש בתעודת המקור של היבואן הרשמי, בשביל שלא יהיה את הקרטל הזה.
לחילופין, בסעיף 44, למחוק את המילה "20" ובמקומה תבוא המילה "60".
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
אגיד לך, כי באמת אין לי עניין להרוס את השוק או לפוצץ את השוק. אני רוצה שיהיו שני דברים. ראשית, שיהיה איזשהו עידוד. בואו נבדוק אותו אחרי שנה. אני לא מנסה פה לשבור את המערכת. נבדוק אחרי שנה מה המשמעות הכלכלית של זה ליבואנים הזעירים. אני לוקח בחשבון שהממוצע לרכבי יוקרה הוא 400,000 שקל והממוצע לרכבים האלה הוא 200,000 שקל ומטה. לכן אני אומר: פי שניים ממה שעשו עד כה. ואז יהיה שווה ליבואן. אם שווה ליבואן להביא 20 רכבים ב-400,000 שקל אז יהיה שווה לו להביא 40 רכבים ב-200,000 שקל, ואז נוכל לבדוק מה המשמעות של זה. יכול להיות שנפתח את השוק לגמרי, אני מסכים.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
אני חושב שזה הכפלה של ה-20. מכיוון שלא למדתי לימודי ליבה אז אני אומר: אם לחנות שווה למכור ב-400,000 שקל 20 רכבים אז שווה לחנות למכור ב-200,000 שקל 40 רכבים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני לא רוצה לחזור על דברים שנאמרו. אין לנו עניין סתם לשרוף את הזמן אלא באמת לשמוע.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני יודע. אם זה לא היה מרגש נראה לך שהייתי אומר את זה? אתה היחיד שמתרגש פה, כי אתה לא נמצא פה בכל יום אז אתה מתרגש, זו פעם ראשונה, אני יודע.
קודם כול, אני מצטרף לדברים של חבריי וגם הגשנו את ההסתייגויות ביחד. אגב, אם אנחנו כבר מגישים, אנחנו מדברים פה על הארכת תוקף, חוקים שיפוג תוקפם ב-7 ביולי. הגשנו גם הסתייגות להארכת תוקף של - - -
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בואו נוסיף את זה גם פה. יש את הטבות המס. הרי אם אנחנו מדברים על חוקים שפגים, גם חוק הטבות המס יפוג השבוע, ב-7 ביולי. אין שום סיבה לדחות את הדיון. אם זה כל כך לחוץ, בואו נביא גם את הצעת החוק הזאת, נדון בה עכשיו, נאריך את החוק עד סוף השנה ובסוף השנה נמשיך לדבר.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
גם בנושא הזה, כשאתה רוצה להאריך, כשאתה נותן להם עוד חצי שנה, הם יבואו בעוד חצי שנה ויבקשו שוב הארכה. בואו נעשה משהו שילחיץ אותם. תגיד: אני נותן לכם הארכה של חודש. בחודש הזה תקום ועדת הכלכלה, יהיה לה מספיק זמן לדון בזה ובאמת לפתוח את זה בצורה רצינית מאוד ולא נצטרך לעשות את זה לחצי שנה. למה עכשיו לחצי שנה? תעשה את זה לחודש.
איתי עצמון
¶
אני רוצה להתייחס בכלל לעניין, זה גם עלה בישיבה הקודמת. אני חושב שלא נכון להגביל כל כך ועדה בכנסת להפעיל את הפיקוח הפרלמנטרי שלה, שזה בעצם העבודה שלה, בתקנות. אם אתה קוצב לוועדה, מגביל אותה מאוד מאוד לחודש או לחודשיים אתה בסופו של דבר פוגע בעבודתה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אבל לא היה דיון בתקנות. דיברתי על הארכת תוקף. נביא את ההארכה לחודש או חודשיים, זה סביר, כדי שבזמן הזה זה ילחיץ להביא תקנות. ואז מבחינתי כשהבאת תקנות ואתה דן עליהן, כל עוד לא החלטת תמשיך לדון עליהן, מצדי תן להם גם שנה. אני מסכים איתך. אני אומר: תביא את התקנות, תאריך את זה בחודשיים עד להבאת התקנות. אם יושב-ראש ועדת הכלכלה יחליט שהוא רוצה לדון בזה במשך שנה – אין בעיה, שידונו בזה במשך שנה. ברגע שהתקנות מונחות אני לא מתערב על עצם הדיון, תן להם את כל הזמן ותאריך להם בכל פעם עד לסיום הדיון על התקנות. כאן אנחנו לא רואים את זה בכלל.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בסדר, מה נעשה. זה רק ילחיץ את המערכת להביא את התקנות בתוך חודשיים ולא בעוד חצי שנה. עכשיו אתה נותן להם זמן, עוד חצי שנה.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
הרי יש לך ניסיון בכנסת. מה שיקרה, כולנו יודעים שב-25 בדצמבר יבואו ויבקשו הארכה של עוד חצי שנה.
מיכל וולדיגר (הציונות הדתית)
¶
כפי שאמרתי גם בדיון הקודם, חסרים לי נתונים, אין נתונים. אני לא מצליחה להבין מה בדיוק חסר. דיברה כאן קודם סגנית היועץ המשפטי במשרד התחבורה בעיקר על שמאי רכב, על מוסכים. לא הבנתי ממנה עד לרגע זה כמה מוסכים צריכים את האישור, כמה ייכנסו להסדר, כמה מוסכים פועלים ללא אישור, כמה פועלים עם אישור. כנ"ל לגבי שמאי רכב. מה הדחיפות עכשיו להצביע? דיברנו על זה שהצעת החוק הזאת אמורה לעבור לוועדת הכלכלה.
מיכל וולדיגר (הציונות הדתית)
¶
לא הבנתי את הבהילות לעשות את זה דווקא עכשיו, לא ראיתי שצובאים על דלת משרד התחבורה אנשים שמבקשים אישורים. לכן אני לא מבינה למה צריך את הדבר הזה כרגע.
דבר שני, הבנתי שרוב התקנות כבר קיימות אז לא צריך לדחות את זה עד 31 בדצמבר 2021. אפשר לדחות את זה בחודש ולא לאפשר הארכה של חצי שנה, ואז בחודש הזה להקים את ועדת הכלכלה, להתחיל לטפל בזה, להעביר את זה לוועדת הכלכלה. לדעתי אין שום צורך לדחות את זה בכל כך הרבה זמן. זה סתם יוצר סחבת. הצהרתם על ממשלת שינוי אז אל תמשיכו את אותו דבר, טלאי על טלאי ועוד צו ועוד צו. בואו כפי שצריך, שיהיו תקנות, שזה יהיה מסודר, שנוכל לדון בתקנות האלה כפי שצריך. עוד פעם: התקנות מוכנות אז למה הן לא באות? אני מסכימה עם החברים שדיברו קודם. אם התקנות מוכנות – שיביאו אותן אלינו, גם אם אנחנו יושבים בכובע של ועדת הכספים.
מיכל וולדיגר (הציונות הדתית)
¶
בכל מקרה, כדי לעיין במה שאנחנו הולכים לעשות זה יכול לבוא לדיון ולא להצבעה. אפשר להסתכל על זה, אפשר להביא את זה לכאן כדי שנסתכל ונבחן במה מדובר.
דבר נוסף, אמנם הזכרתי את זה גם בהצעת החוק שנדון עליה אחר כך אבל גם בהצעת החוק הזאת, לגבי תקנות נוספות שאמורות להיכנס לתוקף ב-1 באוגוסט בנושא שכחת ילדים ברכב. זה דבר שחשוב לציבור לעניות דעתי הרבה יותר מאשר הדבר הזה. משפחות על משפחות, כמויות עצומות של משפחות יצטרכו להוציא מכיסן אלפי שקלים בשביל מתקנים. בינתיים אושרו אולי ארבעה מתוך 20 מתקנים שאפשר לאשר. צריך לדון בזה, לרכך את התנאים, לראות אילו מתקנים אפשר לאשר, כדי שנוכל לאשר למשפחות רבות לרכוש מתקנים במחירים הרבה יותר סבירים ולא ב-400 שקל לכל מתקן.
היו"ר אלכס קושניר
¶
יש כמה הסתייגויות שנימקתם אותן שהן באמת מהותיות ואנחנו נצביע עליהן אחת-אחת. לאחר מכן חילקנו את ההסתייגויות לקבוצות, כי זה כל מיני "לחילופין" למיניהם. נצביע לפי קבוצות. היועץ המשפטי יסביר למה ההסתייגויות האלה התחלקו לקבוצות.
באופן כללי אגיד לכם שחלק מן הדברים שאמרתם אני אולי מסכים איתם אבל יש פה שתי בעיות. בעיה ראשונה, אי אפשר להיות מומחה לכול ואני באמת לא מומחה לתחום הזה. בעיה שנייה, צריך לתת זמן לשרה החדשה שנכנסה לתפקיד ללמוד את הנושא ולתת לה הזדמנות לקבוע מדיניות כפי שמצופה ממנה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
ודבר שלישי, אני חושב שלא נכון להיכנס יותר מדי לנעליים של ועדת הכלכלה ולהחליט פה דברים שהם בסמכותה של ועדת הכלכלה. כאן אנחנו מאריכים את התוקף של החוק כפי שקיים היום, גם על מנת לתת לשרת התחבורה החדשה, שהצהירה ודיברה הרבה מאוד על השינויים והרפורמות שהיא הולכת לעשות בתחום הזה, לתת לה הזדמנות לבחון את הדברים ולעשות את זה, ולא לקבוע כל מיני מספרים שרירותיים: 20, 60 וכל מיני דברים כאלה. וגם אחר כך לוועדת הכלכלה, לכשתקום, לדון בתקנות בצורה הרבה יותר מקצועית ממה שאנחנו כאן בזמן כזה קצר נוכל לעשות.
מיכל וולדיגר (הציונות הדתית)
¶
כבוד היושב-ראש, אני מבקשת שההערה שלי לגבי תקנות שכחת ילדים ברכב תירשם כהסתייגות.
מיכל וולדיגר (הציונות הדתית)
¶
זו ההסתייגות שלי, שאי אפשר לדון באחד בלי לדון בשני. צריכים לדון בהם ביחד. זה נושא חשוב לא פחות למדינת ישראל מאשר הצעת החוק הזאת.
היו"ר אלכס קושניר
¶
בסדר, נרשמה הטענה על נושא חדש.
אנחנו עוברים להצבעה על ההסתייגויות של חבר הכנסת שלמה קרעי, ההסתייגויות המהותיות.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
אולי בינתיים תברר עם השרה, יכול להיות שהיא בכלל בעד ואז תחסוך לעצמך הרבה שעות פה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו עוברים להצבעה על ההסתייגות הראשונה של חבר הכנסת שלמה קרעי. מי בעד ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 3
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות הראשונה של חבר הכנסת שלמה קרעי לא אושרה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
הדיון ברביזיה יהיה ב-15:32.
אנחנו עוברים להצבעה על ההסתייגות השנייה של חבר הכנסת שלמה קרעי.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני רוצה לעבור להצבעה על ההסתייגות השנייה של חבר הכנסת שלמה קרעי. מי בעד ההסתייגות? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 5
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות השנייה של חבר הכנסת שלמה קרעי לא אושרה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
ההסתייגות השלישית של חבר הכנסת שלמה קרעי. אני מבין שעוד לא התייעצתם מספיק אז אתם בטח רוצים התייעצות סיעתית.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני רוצה להעלות להצבעה את ההסתייגות השלישית של חבר הכנסת שלמה קרעי. מי בעד ההסתייגות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 5
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות השלישית של חבר הכנסת שלמה קרעי לא אושרה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
חבר הכנסת פינדרוס, דנים בהסתייגות שלך. אפשר שלוש דקות התייעצות סיעתית ולא חמש דקות?
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו מצביעים על ההסתייגות הראשונה של חבר הכנסת פינדרוס. יש לו שלוש בסך הכול. אתם רוצים התייעצות סיעתית? תקרא את ההסתייגות.
איתי עצמון
¶
"להצעת החוק ייווסף סעיף (א): 'יבואן זעיר או בינוני או עקיף יהיה פטור מהצגת תעודת מקור לרכב עבור הרכבים שייבא במידה ודגם הרכב שייבא משווק בישראל על ידי יבואן ישיר וקיימת הצהרת יצרן על דגם הרכב שהובא במכס'."
איתי עצמון
¶
"(ב) במקרה שהיבואן העקיף המציא תעודת מקור עבור דגם הרכב שאינו משווק בישראל וכעבור תקופה היבואן הישיר החל לשווק את הרכב והמציא הצהרת יצרן עבור הדגם שבנדון היבואן העקיף יהיה פטור מהמצאת תעודת מקור בהתאם לסעיף 1."
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
הסיכון בהתייעצויות הסיעתיות הוא שיכול להיווצר איחוד בין יהדות התורה וש"ס. אתם לוקחים כאן סיכון בהתייעצויות הסיעתיות.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
אדוני היושב-ראש, אני רוצה לשאול שאלה אמיתית: נציגי משרד התחבורה על ההערה הזאת אמרו קודם שהם בעד, שזה בעיה לא שלהם אלא בעיה חוקתית של מס הכנסה. למה לא נצביע כולנו בעד, כולל הקואליציה? הרי משרד התחבורה אומר שזה לא נוגד את מדיניות השר.
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
השרה לא מתנגדת. ברצינות אני אומר. גם הדרג המקצועי אומר שהוא ביקש את זה מרשות המסים אז בואו נעזור להם.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אחרי התייעצות סיעתית אנחנו עוברים להצבעה על ההסתייגות הראשונה של חבר הכנסת פינדרוס. מי בעד ההסתייגות? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות הראשונה של חבר הכנסת פינדרוס לא אושרה.
איתי עצמון
¶
"בסעיף 44 לחוק, תימחק המילה "20" ובמקומה יבוא "60"."
(הישיבה נפסקה בשעה 15:21 ונתחדשה בשעה 15:24.)
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני רוצה להצביע על ההסתייגות השנייה של חבר הכנסת פינדרוס. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות השנייה של חבר הכנסת פינדרוס לא אושרה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
ההתייעצות הסיעתית הסתיימה. אני עובר להצבעה על ההסתייגות השלישית של חבר הכנסת פינדרוס. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ההסתייגות השלישית של חבר הכנסת פינדרוס לא אושרה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
ההסתייגויות המהותיות שהצבענו עליהן אחת-אחת נסתיימו. עכשיו עוברים להצבעה על קבוצות של הסתייגויות. היועץ המשפטי, בבקשה תציג.
איתי עצמון
¶
כרגע אנחנו מתחילים עם ההסתייגויות שהגישה סיעת ש"ס. חילקנו את 722 ההסתייגויות לקבוצות, 17 קבוצות לפי הנושאים, למשל לפי החלפה של מילה וכל ההסתייגויות החלופיות.
קבוצת ההסתייגויות הראשונה עניינה שינוי התוספת של המילה "בחוק", זה הסתייגויות 1–38.
היו"ר אלכס קושניר
¶
ב-15:35 חוזרים להצביע על קבוצת ההסתייגויות.
(הישיבה נפסקה בשעה 15:30 ונתחדשה בשעה 16:00.)
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מעלה להצבעה את ההסתייגות השלישית של חבר הכנסת פינדרוס, מי בעד ההסתייגות? סליחה, סליחה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
ההסתייגויות לא התקבלו. אנחנו עוברים להצבעה על הקבוצה השנייה, מ-39 עד 75.
הצבעה
לא אושר.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו עוברים להצבעה על קבוצת ההסתייגויות השלישית של סיעת ש"ס, מ-76 עד 112. מי בעד ההסתייגויות?
היו"ר אלכס קושניר
¶
טוב, אני מעלה להצבעה את קבוצת ההסתייגויות של סיעת ש"ס מ-113 עד 149. מי בעד ההסתייגויות? מי נגד?
היו"ר אלכס קושניר
¶
לא, זהו, אמרתי מי בעד ההסתייגות. מי בעד ההסתייגות? להרים את היד. מי נגד? ההסתייגויות לא התקבלו.
הצבעה
לא אושר.
היו"ר אלכס קושניר
¶
טוב, אנחנו עוברים לקבוצת ההסתייגויות הבאה, מ-226 עד 263. ההצבעה תתקיים ב-16 - - -
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אתה יודע מה? בוא נשמע קודם כל מה היועץ המשפטי אומר על זה. לפני שיוצאים להתייעצות סיעתית אני רוצה - - -
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
איתי, אתה ממש חדש נראה לי בוועדות. אין דבר כזה הסתייגות שלא נותנים לנמק למי שהגיש את ההסתייגות.
איתי עצמון
¶
סעיף 1 להצעת החוק, אחרי המילים "התשע"ו' יבוא:
"קיומם של תנאים הולמים ומקומות".
מבחינת קבוצת ההסתייגויות הזו, עד הסתייגות 263, שהיא בסעיף 1 להצעת החוק, אחרי המילים "התשע"ו' יבוא: "ריק סטטוטורי".
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
יאללה. תראה, האמת, לפעמים אנשים מסתכלים ואומרים: תשמעו, על מה אתם מתעקשים? יש לכם כל כך הרבה הסתייגויות, אומר היועץ המשפטי: תשמע, הן לא מהותיות. צריך להסביר לאנשים עד כמה ההסתייגויות האלה מהותיות. אני אומר לך, איתי, אם לא שכנעתי – לא, לא, אני מסביר לך למה זה מהותי. הוויכוח שלנו הוא הרי אם הוא מהותי או לא מהותי. כשייגמרו עשר דקות רק תגיד לי, כי אני לא שם לב לשעון.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אוקיי. העניין הוא שכשאנחנו מגישים הסתייגויות, אפילו שזה רק שינוי של מילה או של אות, מבחינתנו זה מהותי, למה? כי אם אני בא עם הסתייגויות שהן באמת ענייניות, כמו שהעלה חברי חבר הכנסת שלמה קרעי, שאנחנו ביקשנו הארכה מארבע לשש שנים כשעוד מעט נגמר להם התוקף, אני חושב שזה לא בשבילנו, אנחנו את הרכבים שלנו מקבלים מהכנסת ו - - -
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
יפה, בגלל שלא הבנתם אני אחזור עוד פעם על הנימוק. אני אגיד לכם, שלמה, אתה הגשת שלוש הסתייגויות שהם קוראים להן כביכול מהותיות, אבל הכול מהותי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כן. אתה הגשת? אנחנו נוסיף שגם להכניס את אביתר בהסתייגויות שלנו? אבל אני בא להגיד דבר אחד, ההסתייגויות, הכמויות האלה, בעצם נותנות לנו מרווח של משא ומתן וזה אמיתי, צריך לשים את הדברים על השולחן. לא תמיד הדברים פה הם נכונים, אבל ככל – שואלים אותי לפעמים: אתה רוצה להתיש? אתה מתיש את עצמך. לא אכפת לי להתיש את עצמי, אני יודע מה זה להתיש את עצמי, אני לא מותש, ברגע שאני עושה טוב לעם ישראל אני אומר לעם ישראל שאני מוכן לקחת את העול הזה עליי, להתעייף בשביל להביא עוד הישג לעם ישראל.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אנחנו לא בתקופת בחירות, אני לא אמור לקבל על זה קולות ותאמין לי שאותם אלה שקונים את הרכבים לא בטוח ש – אולי הם יבואו להתנדב אצלי לקחת לקלפי אנשים, אבל לא מעבר לכך, וגם לא כולם.
היו"ר אלכס קושניר
¶
בבקשה, התייעצות סיעתית, חוזרים ב-16:55.
(הישיבה נפסקה בשעה 16:50 ונתחדשה בשעה 17:00.)
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
כנראה זה חשוך מרוב האישורים שהגיעו על הדברים האלה לשכחת ילדים, הדברים הזולים שהגיעו אישורים.
היו"ר אלכס קושניר
¶
הגענו לסיכום, אני מבקש שחבר הכנסת רם שפע יסביר מה הסיכום ולהכניס את זה בבקשה לפרוטוקול הוועדה.
רם שפע (העבודה)
¶
פשרת האוזר אני לא רוצה לקרוא לזה, חבל שזה ייפסל בהמשך, אנחנו נקרא לזה בשמות אחרים.
רם שפע (העבודה)
¶
אוקיי. כחלק מהרצון הכן לבחון את השינויים ואת ההסתייגויות שעלו פה, בהסתייגות אחת מהותית שהעלה חבר הכנסת שלמה קרעי להצעת חוק של רישוי שירותים במקצועות בענף הרכב, זו ההסתייגות הראשונה, 1418, זה תיקון 7, בחוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב, סעיף 253(א), במקום, וזאת המהות, במקום תקופה של ארבע שנים יבוא שש שנים. התיקון הזה מקובל על משרד התחבורה. חוה, רק תגידי לי אם אני צודק ואז גם נגיד את ההסדר.
חוה ראובני
¶
זה דובר בשלבים הקודמים של הדיון בבוקר. בחוק יש הוראת שעה לעניין יבוא זעיר, הקלות מסוימות בסוגי הרכב שאפשר לייבא ביבוא זעיר לעומת ההוראה הקבועה שנקבעה, היא קצת יותר מקלה, פחות תנאים. היא נקבעה כהוראת שעה לארבע שנים עם סמכות לשר התחבורה להאריך את זה בחצאי שנים עד שנתיים נוספות. נעשה פה שימוש פעם אחת בסמכות ההארכה הזאת, אנחנו ממילא בוחנים מתכונת לטווח קצת יותר ארוך בעקבות הלקחים שהופקו ומקובלת עלינו ההצעה שכבר בתוך החוק הוראת השעה תהפוך להיות הוראה של שש שנים במקום ארבע שנים מיום התחילה.
רם שפע (העבודה)
¶
פרט לשלוש הסתייגויות בכל אחד משני החוקים של משרד התחבורה. אנחנו שמים בצד, זה לא קשור לחוק של משק החלב. בנוסף כמובן לא יעלה נושא חדש וכל אחד מהחוקים האלה במליאה יקבל זמן דיון כולל של ארבע וחצי שעות. אני צודק, חבר הכנסת קרעי?
היו"ר אלכס קושניר
¶
חבר'ה, הסיכום הוא כזה, האופוזיציה מושכת את כל ההסתייגויות משני החוקים של משרד התחבורה פרט לשלוש הסתייגויות שהיא תבחר לכל אחד מהחוקים, הדיון במליאה יימשך ארבע שעות על כל חוק - - -
היו"ר אלכס קושניר
¶
וכל הנושאים החדשים שנתבקשו בשני החוקים האלה יימשכו גם. מה שאנחנו נעשה עכשיו, היות שהחוק השני עולה ללא שינויים אנחנו מבקשים מהקואליציה - - -
היו"ר אלכס קושניר
¶
כן. אני מבקש מהאופוזיציה, שלמה, לחוק השני, תגידו לנו על אילו שלוש הסתייגויות אתם רוצים שנצביע.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
רק הסתייגות אחת אנחנו צריכים עכשיו להצביע ולהכניס אותה לזה. וחוץ מזה, יש שלוש הסתייגויות, שאתה תפיל אותם פה לכל חוק.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אז אני לא ידעתי שהצטרפת להסתייגויות באמת ולכן אני מבקש ממך כצעד של רצון טוב - - -
היו"ר אלכס קושניר
¶
אני מבקש ממך, כמחווה של רצון טוב, להצטרף למשיכה של כל ההסתייגויות. הגענו פה להסכם טוב, הצלחנו לדאוג ליבואנים זעירים של רכב ולהתקדם.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
זו אחת מההסתייגויות שאני וקרעי דיברנו על זה, אם זה מקובל אז אני מושך.
איתי עצמון
¶
הנושא של מניעת שכחת ילדים ברכב מוסדר בתקנות התעבורה שאמורות להיכנס לתוקף ב-1 באוגוסט. הבקשה שלך היא?
יצחק פינדרוס (יהדות התורה)
¶
דרך אגב, כמי שהיה מעורב בעניין הזה שלושה ימים אני יכול להגיד לכם שיש למדינה אפשרות בקלות שזה יגיע ל-50 שקלים, היא הבטיחה שהיא תעשה את זה והיא לא עשתה את זה.
איתי עצמון
¶
אוקיי, ההסתייגות, אם אני מבין נכון, תהיה בעצם לתקן את פקודת התעבורה מכיוון שהנושא של המערכות האלה מוסדר בתקנות מכוח פקודת התעבורה, בתקנות התעבורה, כך שהמדינה תסבסד או תממן רכישה של המערכות האלה.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
לא, אני יש לי משהו אחר שאני רוצה להכניס. אין בעיה. שתי הסתייגויות שאני רוצה להכניס.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
בסדר, תן לו, אני אעשה את זה כהסתייגות אחת. אני אעשה את הכול כהסתייגות אחת. בסדר, זה לא מהותי למשל, הוויכוח הזה לא מהותי.
היו"ר אלכס קושניר
¶
רגע, חבר'ה, אנחנו כרגע מקריאים את החוק שוב והולכים להצביע על החוק. כל הרביזיות וכל ההסתייגויות וכל הנושאים החדשים נמשכו, נכון?
איתי עצמון
¶
אז תיקון אחד, כפי שאמרנו קודם, זה התיקון לסעיף 247 לחוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב, שזה עניין הארכת תוקפם של צווי הפיקוח. התיקון שעכשיו ייווסף להצעת החוק כפי שנניח אותה על שולחן הכנסת יהיה תיקון לסעיף 253(א) לחוק שמאריך את תוקפה של הוראת השעה שעניינה הקלות ביבוא של רכבים שמייבאים יבואנים זעירים. אני מבין שמשרד התחבורה תומך בתיקון הזה ולא מוצא קושי בתיקון הזה.
היו"ר אלכס קושניר
¶
זה שני סעיפים. אני רוצה להצביע על הצעת חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב (תיקון מס' 7), תשפ"א-2021, מ/1418.
היו"ר אלכס קושניר
¶
רגע, סעיף 1 קודם כל. אנחנו מצביעים על סעיף 1 כפי שאושר בקריאה ראשונה. מי בעד? קואליציה בעד. רע"מ, קואליציה.
איתי עצמון
¶
הסעיף השני, זה תיקון סעיף 253(א), הארכה מארבע שנים לשש שנים מיום התחילה של החוק שזה מאוקטובר 2016. צודק?
היו"ר אלכס קושניר
¶
החוק השני שנקרא הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (מספר 120) (תיקון מס' 2), תשפ"א-2021 מ/1415. הסתייגויות. שלוש הסתייגויות, חברים.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
כן, אני אגיע אליה רגע. ההסתייגות מדברת על נושא שעלה כאן הרבה, בעיקר בתקופת הקורונה, עם העושק של הבנקים, כל הריבית דריבית שהם לקחו וכל התקופה הזו שהתחננו אליהם, ואגב, הצגתי במליאה בשבוע שעבר שבשנת הקורונה, אחרי שהבנקים בכו לנו כאן כל השנה הזו של הקורונה, הם הרוויחו יותר משנה רגילה. בנק הפועלים הרוויח רווח נקי של יותר ממה שהיה ב-2019, שני מיליארד במקום 1.700 מיליארד, וחוץ מזה הוא הפריש עוד כמה מאות מיליונים הפרשה להפסדי אשראי שהוא החזיר אותה ברבעון הזה.
ההסתייגות הזאת באה לטובת זוגות צעירים כדי לפתוח את שוק המשכנתאות לתחרות והיא מבטלת את עמלת הפירעון המוקדם. כשאדם רוצה למחזר משכנתא יש לו קנס של עשרות אלפי שקלים, הקנס הזה תוקן בשנות ה-80 כשהיה מצב שוק קיצוני והיו צריכים לתקן אותו בחוק, מצב השוק הזה כבר לא רלוונטי ועדיין הבנקים מרוויחים מהעמלה הזאת מאות מיליונים רווח נקי כל שנה. סתם, על חשבוננו.
ההסתייגות אומרת
¶
בסוף הצעת החוק יבוא תיקון לפקודת הבנקאות 1941, בפקודת הבנקאות בסעיף 13(א)(2) בסופה יבוא ובלבד שתאגיד בנקאי לא יגבה עמלה כאמור, אלא במהלך 12 החודשים שתחילתם במועד קבלת ההלוואה. זאת אומרת רק שנה אחת יש לבנקים, יש פה עוד המשך קטן, אבל בעיקרון שנה אחת אפשר לגבות עמלת פירעון מוקדם, מכאן והלאה יש תחרות ואין קנסות, אפשר למחזר.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
הסתייגות שנייה, סעיף 578, שזה דומה להארכת הוראת שעה, אולי גם את זה תכניס כהוראת שעה. אם אתה זוכר, בקורונה אנחנו נלחמנו כאן, אני הובלתי את זה, אבל כולנו נלחמנו על זה שמי שמתחת לגיל 28 ויש לו ילדים, יש ילד בחזקתו, יקבל דמי אבטלה כמו מי שהוא מעל גיל 28. חוקקנו את זה כהוראת שעה לקורונה. הוראת השעה הזו פג תוקפה ביום שלישי ב-30 ביוני. אז ההסתייגות הזו קובעת את זה כהוראת קבע: לעניין פרק זה ולוח ז' יראו את מי שטרם מלאו לו 28 שנים ובחזקתו ילד אחד לפחות כמי שהוא מעל גיל 28. זה להקל על זוגות שיש להם ילד, שיקבלו דמי אבטלה כמו מעל גיל 28.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
הסתייגות שלישית. חברים, באמת עכשיו בשיא הרצינות, חצי דקה. רק אני אגיד שההסתייגות הזאת באה ממקום אישי. כשסעדתי את אבא שלי בבית חולים, ויש לי הצעת חוק גם בנושא ואני אביא אותה לפה, אז היית מגיע לבית החולים וכל אחד שמאיתנו שמבקר בבית החולים, אם יש לו שם קרוב משפחה, אני בפחות מ-24 שעות יצאתי כמעט ב-180 שקל חניה. אין שום סיבה בעולם שאני אשלם 180 שקל חניה כשאני בא לסעוד קרוב משפחה בדרגה ראשונה כמו אבא שלי. לא יכול להיות דבר כזה. אני בא ואני אומר דבר אחד פשוט - - -
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
גם על זה. כמובן שגם על אדם שהוא לא קרוב משפחה, אין שום סיבה שהוא נכנס ויוצא 24 שעות, לאו דווקא בחניון של בית החולים כבית חולים, אלא גם בחניונים הפרטיים, לא יכול להיות שאני אשלם – גם נותנים לך על פי שעה ואתה ממשיך לשלם כאילו לא קרה כלום. בחניון של בית החולים אומרים לך 24 שעות, זה בסדר, 20 שקל, היום זה כבר עלה ל-25, זה מקובל, אני רוצה להחיל את זה גם על האחרים שנמצאים, גם על החניונים הפרטיים שנמצאים, יש להם את הקניון, הם עושים כסף, אין שום סיבה שהם יעשו גם על חשבון החולים בחניון שלהם.
זה גם בפקודת התעבורה, רם, לשאלתך. אולי זה לא קשור להארכת תוקף הזאת, אבל אני חושב שהדבר הזה הוא מאוד חשוב וכולכם תצביעו בעד כי אני מאמין שאתם רוצים למען החולים ולמען המשפחות שלהם. אז אני אקריא את הסעיף כמו שאני מביא אותו - - -
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כן, זה העמוד הראשון. כן, הקלתי עליכם, בעמוד הראשון, אם תרצו בסוף זה 1,091 ההסתייגות, אנחנו מדברים על מספר 1.
אני אקריא את זה: תיקון סעיף 70ב1 לפקודת התעבורה. בסעיף 70ב1 אחרי סעיף קטן (ב) יבוא: (1) מפעיל חניון המיועד לשמש את הבאים למוסד רפואי לא יגבה דמי חניה בחניון בסכום העולה על 20 ₪ ליום אם לנוהג הרכב ניתן אישור מהמוסד הרפואי לפיו הוא ביקר בו ביום החניה; בסכום העולה 10 ₪ ליום אם לנהג הרכב ניתן אישור מהמוסד הרפואי לפיו הוא ביקר קרוב משפחה המאושפז במוסד הרפואי למעלה משבעה ימים ואם לנוהג הרכב ניתן אישור מהמוסד הרפואי לפיו הוא ביקר קרוב משפחה המאושפז במוסד הרפואי במשך למעלה מ-14 ימים פטור זה יינתן מהיום ה-15. עד כאן. זו ההסתייגות.
איתי עצמון
¶
תיקון סעיף 15. 1.
בחוק לתיקון פקודת התעבורה (מס' 120), התשע"ח-2018, בסעיף 15, בסעיף קטן (א) במקום "מיום ט"ז בטבת התשפ"א (31 בדצמבר 2020)" יבוא "מיום כ"ז בטבת התשפ"א (31 בדצמבר 2021)".
זו הארכה של תוקפן של רישיונות קווי מוניות השירות שמפעילים בעלי הרישיונות הוותיקים הפעילים, כפי שהוסבר קודם לכן בדיון שנערך על הצעת החוק.
היו"ר אלכס קושניר
¶
טוב, חבר'ה, אני מעלה להצבעה את הצעת החוק לתיקון פקודת התעבורה מס' 120, תיקון מספר 2, תשפ"א-2021, מ/1415, מי בעד החוק? מי נגד? מי נמנע? טוב, הצעת החוק אושרה על ידי הוועדה ועוברת למליאה לקריאה שנייה ושלישית.
הצבעה
אושר.
היו"ר אלכס קושניר
¶
אנחנו ניפגש פה בשעה תשע, למרות שלא אמרתי לך את זה, אבל יאללה. אנחנו ניפגש פה מחר, נתחיל את הדיון בחוק משק החלב, בהמשך יש לנו חוק נוסף שנכנס לדיון מחר וזה חוק השיטור העירוני, גם עליו נצטרך לדון ולכן נדבר עם אגף התקציבים כדי לדחות את הסקירה שמתוכננת לנו למחר. אז ניפגש מחר בשעה תשע, מי שרוצה לבוא ברבע לתשע מוזמן.
הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 17:25.