פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
20
ועדת הכספים הזמנית
09/06/2021
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 31
מישיבת ועדת הכספים הזמנית
יום רביעי, כ"ט בסיון התשפ"א (09 ביוני 2021), שעה 9:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 09/06/2021
תקנות מס רכוש וקרן פיצויים (תשלום פיצויים) (נזק מלחמה ונזק עקיף) (הוראת שעה), התשפ"א-2021
פרוטוקול
סדר היום
הצעת תקנות מס רכוש וקרן פיצויים (תשלום פיצויים) (נזק מלחמה ונזק עקיף) (הוראת שעה), התשפ"א–2021
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
ינון אזולאי
מיכל וולדיגר
אופיר כץ
יוראי להב הרצנו
יצחק פינדרוס
גלעד קריב
מוזמנים
¶
מירי סביון - משנה למנהל רשות המסים, משרד האוצר
אמיר דהן - מנהל מחלקת פיצויים, רשות המסים, משרד האוצר
ישי פלרמן - עוזר ראשי משפטית, רשות המסים, משרד האוצר
תמיר כהן - ראש המטה הכלכלי של שר האוצר, משרד האוצר
נתנאל אשרי - רכז מינהל ומיסוי באגף תקציבים, משרד האוצר
אלעד סלומיאנסקי - מתמחה, משרד המשפטים
נתנאל היימן - ראש אגף כלכלה, התאחדות התעשיינים בישראל
פיטר סמיט - נציג, המשמר החברתי
רישום פרלמנטרי
¶
אסתר מימון
הצעת תקנות מס רכוש וקרן פיצויים (תשלום פיצויים) (נזק מלחמה ונזק עקיף) (הוראת שעה), התשפ"א-2021
היו"ר משה גפני
¶
בוקר טוב, אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכספים. אנחנו אמורים להצביע עכשיו על תקנות מס רכוש וקרן פיצויים (תשלום פיצויים) (נזק מלחמה ונזק עקיף). בהתאם לסיכום אתמול קיבלנו את תקנות מס הכנסה (פחת מואץ לציוד ששימש בעסק שניזוק ממעשה אלימות הנובע מהסכסוך הישראלי-ערבי בחודש מאי 2021), אבל קודם כול נדבר על מס רכוש וקרן פיצויים.
האם אתם יכולים בבקשה לומר איפה אנחנו עומדים עם העניין הזה? כל מה שקראנו אתמול והשינויים שנעשו, שעל זה כמובן גם נצביע, שאנחנו מדברים לא על מיליון שקל, כפי שכתוב במקור, אלא מיליון וחצי, ולא 370 שקל, אלא 430 שקל. בבקשה, לגבי הנושא של חוף אשקלון.
מירי סביון
¶
הנושא הזה נבדק עובדתית, וגם בהבנה הם לא צריכים להיכנס, הם לא נמצאים בטווח של 7 ק"מ, ולכן לא צריך לכנס עוד טיפול בנושא.
מירי סביון
¶
לגבי המשפחתונים אמרנו אתמול וגם הכנסנו את זה לנוסח, שמי שיש לו הכנסה מעסק או משלח יד מניהול, הפעלה של מוסד חינוכי, שהיה סגור כתוצאה מאחריות של פיקוד העורף, יקבל מסלול שכר כמו שהמעסיקים מקבלים.
ישי פלרמן
¶
צריך להבהיר שהוא לא עובד גם כעובד במוסד חינוך.
- - (להלן – עובד עצמאי) שעובד במוסד חינוך, ונעדר מעבודתו עקב הוראה על סגירת משרד החינוך שהוא עובד בו, והוא נפגע כתוצאה מהיעדרות זו; שווי הנזק כשהוא מוכפל במספר ימי ההיעדרות של העובד העצמאי בשל המצב הביטחוני". זו פסקה שמתייחסת אל העצמאי כאל עובד, והוא יקבל את אותו פיצוי כאילו שהוא היה עובד, אם הוא עובד במוסד חינוך.
היו"ר משה גפני
¶
מאה אחוז. לאחר מכן הגדלתם את זה לפי הבקשה שלנו וזה גם הרצון שלכם, מ-40 ק"מ ל-80 ק"מ. מי שנמצא בין 40 ק"מ ל-80 ק"מ – מה דינו?
גלעד קריב (העבודה)
¶
ביקשנו שם שאם אתם לא מוסיפים מסלול מחזורי, מי שמקבל פיצוי שכר יכול לקבל במקביל פיצוי קורונה. זאת הייתה הבקשה. לא צריך להסביר לנו עוד פעם, אנחנו הבנו.
היו"ר משה גפני
¶
מי נמצא פה ממשרד המשפטים? אתם חיים בשלום עם האפליה הזאת שיש לאלה מ-40 ק"מ עד 80 ק"מ לגבי הנושא הזה שהם מקבלים רק דבר אחד ולא כמו בעוטף עזה?
אלעד סלומיאנסקי
¶
המדינה נותנת באופן כללי פיצויים עד 40 ק"מ, בגלל הסבב הנוכחי שבו היו הנחיות של פיקוד העורף לסגור מוסדות ציבור - - -
אלעד סלומיאנסקי
¶
נותנים מסלול שכר עד 80 ק"מ, אבל הפיצוי הוא למעסיקים שספגו על עצמם את המשכורת של העובד ושילמו בכל זאת לעובד.
היו"ר משה גפני
¶
לא שמעתי עדיין בחדשות שאתם במשרד המשפטים תחליטו גם על המדיניות. יכול להיות שזה כבר הגיע, לא שמתי לב.
היו"ר משה גפני
¶
שמעתי מה שהוא אמר. אני רוצה לדעת באופן טהור, רציני. משרד המשפטים, אני רוצה לדעת האם אחרי שהוחלט שמפצים גם את אלה עד 80 ק"מ, בגלל הסיבה של מה שהיה בפועל, האם אתם חיים בשלום עם זה שהם הולכים רק על מסלול אחד?
אלעד סלומיאנסקי
¶
שוב, המדינה החליטה לפצות לא באופן כללי, להרחיב ל-80 ק"מ, אלא היא החליטה לפצות על משהו ספציפי, לפצות מעסיקים שספגו ושילמו תשלום לעובדים שלהם, אז המדינה מחזירה להם. על זה שהם שילמו לעובדים שלהם, בזמן שהעובדים היו צריכים להיות - - -
היו"ר משה גפני
¶
האמת היא שלא הבנתי את התשובה. פחדת להגיד שאתה לא חי עם זה בשלום? הרי יש פה אפליה. יש אפליה.
היו"ר משה גפני
¶
חבר הכנסת אופיר כץ, אנחנו דיברנו אתמול ודיברנו בבוקר על העניין של האפליה הזאת. אני מבקש ממך שתציע הצעה ונצביע עליה.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
לפי מה שאני מבין אין שינוי בעמדה, ואין עם זה גם בעיה משפטית. ההפך, אני חושב שאנחנו כן נותנים חיזוק להבחנה שנעשתה פה בין 0 עד 40 ק"מ לבין 40 ק"מ עד 80 ק"מ. ההפך, אנחנו כן מתקנים את זה, ולמרות העמדה, אנחנו רוצים לחזור - - -
אופיר כץ (הליכוד)
¶
אני חושב שאנחנו כן צריכים לאפשר, אנחנו רוצים לעזור לאזרחים שישבו בבית כי המדינה אמרה להם, הם ישבו בבית כי זרקו עליהם טילים. אני חושב שאנחנו כן צריכים לעזור לאזרחים. אם יש עוד אפשרות לעזור להם, לתת להם גם את החזר ההוצאות – אם ניתן להם רק את החזר ההוצאות, יישארו עובדים שלא יקבלו שכר – לתת להם גם את האפשרות של החזר ההוצאות וגם את האפשרות של השכר, שגם המעסיק יוכל לקבל החזר וגם העובדים יקבלו שכר, וזה תפקידנו.
גלעד קריב (העבודה)
¶
הפתענו אתכם שאנחנו זוכרים מה שאמרנו אתמול. הפתעה. חברי הכנסת זכרו ביום רביעי את מה שהם ביקשו מהמשרד ביום ראשון.
היו"ר משה גפני
¶
מירי, אני רק רוצה להרגיע אותך, בעזרת השם, ברגע שיהיה יושב-ראש ועדת הכספים שהוא יהיה ממפלגתו של שר האוצר, יהיה לכם יותר קל. היום לא, מה לעשות.
היו"ר משה גפני
¶
אל תחשבו, תדעו שזה מה שיהיה. אני רוצה לראות עוד יושב-ראש ועדת הכספים שהוא ממפלגתו של שר האוצר שיבוא ויגיד שתחזרו הביתה, תעשו שיעורי בית.
נירה שפק (יש עתיד)
¶
סליחה, כבוד היושב-ראש, מה אתה רומז, שאם היה לך שר אוצר מהמפלגה שלך היית מתנהג אחרת?
היו"ר משה גפני
¶
אם מהמפלגה שלי היה שר האוצר, והייתי צריך לשבת פה כדי לעשות את המדיניות של שר האוצר, שייקח עוזר. הא צריך לקחת אותי? הייתי הולך לוועדת הכלכלה, לא לוועדת הכלכלה, לחוץ וביטחון.
מירי סביון
¶
דיברנו על זה שזה סופי שבוע, והיה חג שבועות. אני אומר שוב כמו שאמרנו אתמול, ובעניין הזה אנחנו לא יכולים לתת מענה אחר, התקופות לייחוס הן תקופות לייחוס. מדובר פה בדברים ייחודיים, אנחנו לא יכולים לתפור חליפה ייחודית לכל ענף ולכל עסק שהיו לו - - -
גלעד קריב (העבודה)
¶
למה אתם לא מחשבים על בסיס יוני 2019, כשאתם יודעים שהיה סבב לחימה, יום חג ושני ימי זיכרון, לא רק לענף המסעדות? תסבירו.
מירי סביון
¶
אני אסביר. הדיווחים מתבססים על התקופות המקבילות בהתאם לדיווחי מע"מ, בחלק מהעסקים זה חד-חודשי, בחלק מהעסקים זה דו-חודשי, כך מערכות עובדות. וכמו שהסברנו אתמול, כדי שנוכל לבנות מערכות יעילות ויחסית אוטומטיות שיודעות לעשות את החישובים, ויודעות לשלוח את הכספים בהקדם לאלפי עסקים בכמויות מאוד מאוד גדולות, אנחנו בונים אותן על סמך הדיווחים הקיימים שיש לנו. דיווחי מע"מ מדווחים בחלק מהעסקים באופן חד-חודשי ובחלק מהעסקים באופן דו-חודשי.
מירי סביון
¶
לכן כשאנחנו מדברים פה על חודשים, על עסקים שההשוואה נערכת במאי מול מאי, או מאי-יוני מול מאי-יוני, בהתאם לכל אחד - - -
נירה שפק (יש עתיד)
¶
זו תשובה שלא מתקבלת. את שומעת מה את אומרת? הרי לא מבקשים לשנות את המערכת, אומרים את אותו דבר, פשוט נקודת הייחוס. את מקלידה X במקום Y, זה הכול.
גלעד קריב (העבודה)
¶
את יודעת מה הבעיה בתשובה שלכם? שבתקנות עצמן, הרי אתם יצרתם סעיפים מיוחדים לעסקים שנפתחו אחרי, ושם המערכת שלכם יודעת לחלק בשניים, להכפיל ב-12. זו תשובה לא רצינית. אם המערכות של רשות המיסים לא יודעות לעשות את השינוי הזה, אז תאמרו לפחות את האמת לחברי הכנסת.
מירי סביון
¶
אני אומרת שוב, צר לי שזאת האמירה. ההתייחסות היא מאוד רצינית לאור הניסיון שלנו עם מענקי הקורונה. מכיוון שאנחנו יודעים מה היה צריך לעשות כדי לתת לפעמים תשובה, לדוגמה בנושא של התייחסות לחודשיים לעבור להתייחסות לארבעה חודשים, שזה ארך לנו חודשים רבים - - -
גלעד קריב (העבודה)
¶
אני חייב לומר, לאור האמירה הקודמת שלך שהפתענו אותך עם השאלות ששואלים בשני ושלישי, שאני קצת מפקפק בעומק הבדיקה המחשובית, אבל אני שואל שאלה אחרת. הצענו לכם אתמול שתאפשרו לעסקים – אדוני היושב-ראש - - -
היו"ר משה גפני
¶
חבר הכנסת קריב, הפסקה של שתי דקות. מייד אחרי זה אני מצביע.
(הישיבה נפסקה בשעה 09:50 ונתחדשה בשעה 10:04.)
מירי סביון
¶
מי שזכאי למסלול שכר ב-40 ק"מ עד 80 ק"מ, יוכל לקבל גם מענק הוצאות קבועות של הקורונה. אנחנו מחדדים "מענק הוצאות קבועות".
שגית אפיק
¶
כלומר, לא מענק סוציאלי למעשה. 0 עד 40 ק"מ, מי שייקח מסלול שכר, לא יהיה זכאי, אני מבינה, למענק הוצאות קבועות – אתם לא רואים עם זה בעיה?
מירי סביון
¶
מי שנמצא ב-0 עד 40 ק"מ יש לו גם את מסלול המחזורים. מסלול המחזורים למי שהפגיעה שלו במחזור הוא מסלול מאוד נדיב, הרבה יותר נדיב ממענקי הקורונה, מכיוון שהוא כולל בתוכו גם הפסד רווחים, גם הוצאות קבועות בוודאי ורכיבים נוספים.
מירי סביון
¶
יכול להיות מישהו שלא נפגע במחזורים למשל, ואז הוא במסלול שכר, ואז ממילא הוא לא זכאי למענקי קורונה, כך שזו צריכה להיות קבוצה - - -
שגית אפיק
¶
זאת אומרת, מי שלא יכול לקחת מחזורית ב-0 עד 40 ק"מ ויכול לקחת לכאורה רק שכר, הוא ממילא לא יהיה זכאי למענק קורונה, אז גם אם תצבעו את זה - - -
אמיר דהן
¶
צריך לזכור שגם בקורונה צריך ירידה של 25%, ופה אתה לא צריך אפילו ירידה של 25%. זאת אומרת, לא עברת את הסף אפילו כדי להגיש תביעה, אז אין בזה היגיון שתוכל להגיש גם את הקורונה.
שגית אפיק
¶
לא, מסלול מחזורים. 0 עד 40 ק"מ מאפשר מחזורים או שכר. כיוון שהוא יקבל מסלול מחזורים, זה מחפה על כך, מכיוון שזה מסלול שהוא מיטיב בהרבה גם ממענקי הקורונה וגם ממסלול מחזורים.
היו"ר משה גפני
¶
יש לי עסק, שהעסק הזה לא עבד בחודש הזה, אני מבקש להיכנס למסלול אדום, אני מבקש לא להיות במסלול הירוק. אני אקבל יותר מאוחר, אבל אני מבקש שישימו את זה בחודש אחר שבו עבדתי. האם אתם מסכימים לזה?
מירי סביון
¶
אין אפשרות לעשות את זה. כמו שאמרתי, אם אנחנו מתחילים לעבור למסלולים אדומים, אנחנו עוברים לעבודה ידנית ולא תהיה לנו אפשרות לפצות את העסקים, לא בחודשים הקרובים וכנראה ייקח מספר שנים. אין אפשרות להתחיל לפתוח מסלולים אדומים.
אמיר דהן
¶
בדקנו והתשובה מקובלת. קודם כול, לגבי אזור התעשייה נמצא מעל 7 ק"מ בוודאות. זה נבדק. דיברתי גם עם ראש המועצה, מדובר שם בעסקים שהם מסחר: חנויות בגדים ואוכל.
אמיר דהן
¶
כרגע התב"ע לא מעניינת. היום יש חברות בגדים ואוכל. נוסחת המחזורים מתאימה להם כמו כפפה, הם לא צריכים בכלל מסלול אדום. אין להם בעיה בכלל לקבל את המסלול האדום, אז לפרוץ את ה-7 ק"מ – פעם ראשונה שאנחנו עושים דבר כזה – כשהם לא ב-7 ק"מ, למישהו שלא יישם את זה בסופו של דבר, כי כולם יגישו מחזורים, זה נראה לי מיותר.
לגבי החקלאות שדיברו אתמול על שלושת היישובים, בדקנו את זה אתמול בערב, השטחים החקלאיים שלהם הם ב-0 עד 7 ק"מ. בחקיקה רשום לא היישוב בחקלאות, רשום שהשטח החקלאי נמצא ב-0 עד 7 ק"מ, אז הם יקבלו את ה-0 עד 7 ק"מ.
נירה שפק (יש עתיד)
¶
בקצרה. אני רוצה שזה יירשם גם לפרוטוקול. כשהוצע כאן העניין דובר ונאמר שזה רק באשכול, ונאמרו היישובים של המועצה האזורית של גדי ירקוני, וגדי ירקוני חזר בו, הוא אמר שהוא מייצג את כלל המועצות. בשיח שנעשה עם המועצות ועם המדידות ועם אמיר ראינו שיש עוד שלושה יישובים, שניים בשער הנגב, דורות וברור חיל, ועוד אחד בחוף אשקלון, מבקיעים, כשהשטחים החקלאיים שלהם, למרות שהיישוב מעבר ל-7 ק"מ – השטחים החקלאיים נוגעים.
מה שסוכם עם אמיר, וזה מה שחשוב שיגידו, מכיוון שגם הוא בדק את זה וראה שזה נכון, נאמר שזה יחול על כלל השטחים. כלומר, אם חלקם ב-0 עד 7 ק"מ וחלקם מחוץ לזה, זה יחול ככלל.
מיכל וולדיגר (הציונות הדתית)
¶
אני מצטערת שאני מעלה את זה עוד פעם, אני גם יודעת שיושב-ראש איגוד האולמות נמצא פה ולא שמעו אותו אתמול, והוא מבקש להישמע. אני רוצה להבין בסופו של דבר האם הפתרון של הקורונה יחד עם הפיצוי עכשיו יענה על נושא האולמות, כי האולמות נפגעו הכי קשה, במובן הזה שהם היו סגורים בגלל הצורה שבה אנחנו נותנים פיצוי, שגורמת להם שהם לא היו פתוחים, כי מה לעשות, בספירת העומר - - -
היו"ר משה גפני
¶
לא על זה היא שאלה. היא שאלה האם הנושא הזה שייכלל גם הקורונה בעניין, האם זה פותר את הבעיה של האולמות?
אמיר דהן
¶
זה נותן להם מענק על ההוצאות הקבועות שלהם. הם יוכלו להגיש קורונה, והם יוכלו לקבל מענק על ההוצאות הקבועות.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
שאלה, רק לגבי עובדים שעתיים. בדרך כלל יש להם את הימים הקבועים שלהם, זה יכול להיות מטפלת, זה יכול להיות מנקה. דווקא אלה שעובדים הכי קשה, קשי היום, עלולים להיפגע או שהם גם יוכלו לקבל בעצם זה שהם אמורים לבוא בשעות מסוימות ולא הגיעו באותו זמן? האם זה מכסה גם אותם?
אמיר דהן
¶
לפי החקיקה הם מקבלים. גם עובד חצי יום או חצי משרה. אם זו הייתה תוכנית העבודה, והוא היה אמור להגיע - - -
שלומית ארליך
¶
"שולם שכר". בתקנות הישנות, בתקנות של 2019 היה כתוב במפורש. פה אתם קוראים ש"שולם שכר", הכוונה היא - - -
היו"ר משה גפני
¶
רבותיי, אני רוצה להגיד לחברי הוועדה כדלהלן: ינון, אנחנו מנהלים על זה דיון כבר כמה ישיבות ארוכות לגבי העניין הזה, אנחנו רוצים לתת את הפיצויים לאנשים. אנשים שנפגעו בדרך כזאת או בדרך אחרת. אנחנו רוצים לתת להם את הפיצוי. אנחנו גם שינינו את הסכומים. את הסכום העלינו ממיליון למיליון וחצי, גם את הנושא של השכר מ-370 ל-430. פתרנו גם את הבעיה של המעונות. פתרנו גם את הבעיה מ-40 ק"מ עד 80 ק"מ, מה שביקשנו בדיון הראשון להביא והביאו, ועכשיו אנחנו גם מקבלים הסכמה לגבי העניין, אומנם לא לגבי התנאים הסוציאליים - - -
היו"ר משה גפני
¶
לא מענק סוציאלי, אבל כל הדברים האחרים יכולים לקבל. הנושא הזה, אני מבקש גם לגבי חוף אשקלון. הבדיקה הזאת תימשך, כמו שהיה גם בהטבות המס, אם אכן יתברר שיש טעות אצלכם. אם יש טעות, ונמצאים שם יישובים, כשהיישובים האלה נמצאים בתוך הקילומטרים שעליהם אנחנו מדברים, ה-7 ק"מ, הם צריכים להיות בפנים.
לגבי הנושא של האולמות, את החלק של הקורונה הם יוכלו לקבל. לא פתרנו את הבעיה, הם לא מסכימים לזה.
היו"ר משה גפני
¶
שלא יצא שכאילו אני חושב שהאולמות לא צודקים. האולמות צודקים. אני לא מבין למה צריך להתעקש על העניין הזה, אבל אנחנו עכשיו עומדים בשעת הכרעה. אנחנו לא יכולים בעניין הזה להמשיך הלאה.
מירי סביון
¶
אנחנו מבקשים להסתפק, ואין בעיה שנכתוב בפרוטוקול הצהרה שלנו. אני אגיד בדיוק לגבי ההתחייבות שלנו. אני חושבת שזה אפילו יותר טוב ממה שביקשתם.
מירי סביון
¶
אנחנו אומרים כאן שבמקרים שבהם הפיצוי הוא בסכומים של עד 10,000 שקלים, לא נפעיל כלפיו הליכי אכיפה. יש לנו את הסמכויות בחקיקה, אבל אנחנו כאן מודיעים בוועדה שבסכומים של עד 10,000 שקלים, שזה בדיוק מקביל למענקים הסוציאליים פחות או יותר, לא נפעיל הליכי חקיקה.
מירי סביון
¶
מעבר לזה, אני אומרת שוב, אנחנו מפעילים שיקול דעת תמיד לאורך כל השנים, לאורך כל התקופות.
אמיר דהן
¶
אני אסביר. בקורונה ההחרגה אומרת שרק עסקים עד 300,000, לא יקזזו להם. ב-300,000 המענק המקסימלי הוא 6,000 שקל, ופה אנחנו נותנים 10,000 שקל. מעלים את זה מעל הקורונה. אם אתם רוצים שניקח את הסעיף של הקורונה, זה יוריד להם.
קריאה
¶
אתה לא צריך את זה, כי אתה מדבר על המקדם של 0.3 פה. המקדמים יכולים להיות הרבה יותר גבוהים, ולכן זה רק - - -
גלעד קריב (העבודה)
¶
אדוני, אני רוצה לבקש ממך, מכיוון שלא מדובר פה בעניין אסטרטגי, שנשוב גם לצורך הפרוטוקול על הבקשה, וזה לא מסלול אדום – על הבקשה שאם יש בעל עסק שיש לו נימוקים מיוחדים מדוע הוא מבקש - - -
היו"ר משה גפני
¶
רק רגע, אני לא מצטרף אליך, אני מצטרף לבקשה הזאת. הבקשה הזאת נאמרה על ידי כל חברי הכנסת. מקצועית אני סבור כמו כל החברים שאכן צריך לעשות את הדבר הזה. אנחנו לא מבינים למה זה. אנחנו לא רוצים יותר לעכב את העניין, אבל אנחנו מבקשים את הבדיקה המחודשת שלכם, ויכול להיות שנעלה את זה פעם נוספת בשלב כזה או אחר.
שלומית ארליך
¶
פסקה (8) מדברת על זה שניזוק שהגיש תביעה למענק לפי הקורונה, וכן ניזוק או בעל שליטה בו שהגיש תביעה למענק לפי פרק ג' לחוק הגדלת שיעור השתתפות, התקנות האלה לא יחולו עליו. אתם מבקשים לתקן כאן.
ישי פלרמן
¶
כן, בעקבות בקשת חברי הכנסת בוועדה. בפסקה (8) אנחנו מתייחסים למענק של הוצאות קבועות, ואז אנחנו אומרים: לגבי ניזוק ש"הנזק אירע באזור המסומן במפה והכולל את היישובים ברשימה, הכול כמפורט בתוספת השנייה" - -
ישי פלרמן
¶
- - לבדוק שהגיש תביעה למענק לפי פרק ו' לחוק התכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש)(הוראת שעה), התש"ף-2020 בעד התקופה הקבועה בפסקה (7) להגדרה "תקופת הזכאות" שבסעיף 7 לאותו חוק, ובלבד שנמצא זכאי למענק כאמור. כלומר, מי שנמצא ב-0 עד 40 ק"מ, שהגיש בקשה למענק הוצאות קבועות לא יהיה זכאי לפיצוי - - -
ישי פלרמן
¶
לא. הסעיף הזה מתייחס רק למענק הוצאות קבועות. זה אומר שהוא לא יהיה זכאי לפיצוי. ואז סעיף 9 הוא זה שמתייחס למענק הסוציאלי. פה אין ההפרדה בין 0 עד 40 ק"מ לבין 40 ק"מ עד 80 ק"מ. כל "ניזוק שהוא בעל שליטה בו, הגיש תביעה למענק לפי פרק ג3 לחוק להגדלת שיעור ההשתתפות בכח העבודה ולצמצום פערים חברתיים (מענק עבודה), התשס"ח-2007, בעד תקופת הזכאות הקבועה בפסקה (7) לסעיף 18כד לאותו חוק, ובלבד שנמצא זכאי למענק כאמור." זה בעצם חל על כולם, שמגיש בקשה למענק הסוציאלי לא יהיה זכאי לפיצוי, אלא אם כן בסוף מתברר שהוא לא זכאי למענק, ואז ניתן לו את הפיצוי.
היו"ר משה גפני
¶
תודה רבה. תקנות מס רכוש וקרן פיצויים (תשלום פיצויים) (נזק מלחמה ונזק עקיף) (הוראת שעה), התשפ"א–2021, עם השינויים שנעשו והתוספות שעשינו. מי בעד אישור התקנות, ירים את ידינו.
נירה שפק (יש עתיד)
¶
סליחה, הם לא הקריאו את הסעיף, ונאמר שיקריאו היום, על המקדמות. בשלושה דיונים שר האוצר אמר שינסחו. אתמול שאלנו ושלשום שאלנו.
שלומית ארליך
¶
בפסקה (4) הכנסנו בתקנה 8: אחרי תקנת משנה (ב) נאמר: "לא הודיע המנהל לעוסק על החלטתו לפי תקנת משנה (א) בתוך 45 ימים מיום הגשת התביעה, תשולם לניזוק כאמור מקדמה בשיעור של 50% מסכום הפיצויים המגיע לניזוק להנחת דעתו של המנהל; במניין התקופה לא יובא בחשבון פרק הזמן שבו הניזוק לא מסר למנהל פרטים, הבהרות וידיעות שהמנהל דרש למסור לו."
מיכל וולדיגר (הציונות הדתית)
¶
אני נמנעת. אני חושבת שלאולמות אין פתרון, ובעיניי זה לא נכון.
הצבעה
התקנות אושרו