פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וארבע
הכנסת
2
הוועדה הזמנית לענייני כספים
07/06/2021
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 27
מישיבת ועדת המשנה לענייני כספים
יום שני, כ"ז בסיון התשפ"א (07 ביוני 2021), שעה 12:55
ישיבת ועדה של הכנסת ה-24 מתאריך 07/06/2021
הצעת אישור שינוי תכניות הגביה של קופות החולים- בדיקות פרטיות לגילוי נגיף הקורונה
פרוטוקול
סדר היום
הצעת אישור שינוי תוכניות הגבייה של קופות החולים – בדיקות פרטיות לגילוי נגיף הקורונה
מוזמנים
¶
רו"ח ליאור ברק - סמנכ"ל פיקוח על קופ"ח ושב"ן, משרד הבריאות
מוריס דורפמן - סמנכ"ל כספים, מכבי שירותי בריאות
משתתפים (באמצעים מקוונים)
¶
רו"ח עידו לקס - מנהל האינטגרציה בקהילה, מנהל מערך בדיקות קורונה, שירותי בריאות כללית
רו"ח איתי קלטניק - מנהל הרגולציה, קופת חולים מאוחדת
אירית פינק פרידפרטיג - מנהלת מחלקת ארגון שירותים רפואיים ובקרה, לאומית שירותי בריאות
שמוליק בן יעקב - יו"ר, האגודה לזכויות החולה
רישום פרלמנטרי
¶
אירית שלהבת
הצעת אישור שינוי תוכניות הגבייה של קופות החולים – בדיקות פרטיות לגילוי נגיף הקורונה
היו"ר משה גפני
¶
אני פותח את ישיבת ועדת הכספים. על סדר היום: הצעת אישור שינוי תוכניות הגבייה של קופות החולים – בדיקות פרטיות לגילוי נגיף הקורונה – מכתבו של שר הבריאות. מי מציג את הנושא? בבקשה.
ליאור ברק
¶
שלום וברכה. אני סמנכ"ל פיקוח על קופות חולים במשרד הבריאות.
עד היום קופות החולים סיפקו בדיקות, והן ממשיכות לספק בדיקות קורונה לחולים סימפטומטיים, לחולים שנחשפו.
ליאור ברק
¶
אגיד כמה דברים. ראשית, היום חלק מן הגופים הפרטיים גובים בין 200–300 שקלים. צריך לשים לב, רבים מסתכלים לעומת הגבייה שנעשית היום בשדה התעופה, כאשר הגבייה של קופות החולים שונה מהותית ממה שקורה בשדה התעופה. אנחנו מדברים פה על פריסה בכל הארץ, לא על 1,000 או 2,000 או 10,000 כמו היום שמגיעים ביום למקום אחד – מבחינת השינוע, מבחינת הדגימה, מבחינת קירור אפשרי כשאתה רוצה לאגם כמה וכמה מטושים ביחד. אנחנו מדברים פה על פריסה בכל הארץ.
אנחנו זהירים מאוד בנושא הזה, ואסביר למה. לקופות החולים יהיה קל מאוד לעשות תחרות על מחירים, לעשות את זה כשיווק. המשמעות תהיה – ואנחנו מדברים פה על בדיקות של טסים לחו"ל – שסל הבריאות הציבורי יממן את מי שרוצה לטוס לחו"ל. זה דבר שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו, בטח לא בנקודה הזו.
היו"ר משה גפני
¶
הבנתי, לא רוצים לממן את אותם אלה שנוסעים לחו"ל על חשבון סל התרופות הציבורי, בסדר. כמה עולה בדיקת קורונה?
ליאור ברק
¶
בדיקת קורונה עולה בין 140 ל-200 שקלים. אסביר ממה מורכבת העלות. העלות מורכבת מריאגנט, שעולה היום כ-50 שקלים, אחר כך יש את עלות הדוגם, יש את עלות השינוע, יש את עלות המכונאי.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
שכחת להוסיף לדוגם גם אש"ל. הרי יש מעבדת קורונה ויש שם אחיות. הרי אתם לא תפתחו באמת לפריסה ארצית של מעבדות הקורונה.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
של בדיקות הקורונה. הרי ראינו את בדיקות הקורונה – הכול סגור שם עכשיו. כשתצטרכו בדיקת קורונה תפתחו באיזה מקום. העלויות האלה באמת לא כל כך גדולות כפי שאתם עושים אותן. אתה יודע, זו העלות היום. הרי אתה לא הולך להחזיק שיהיה לך שם כל הזמן. יש שם אחות והיא תיקח גם את הדגימה הזאת והמעבדות יבדקו גם את זה.
ליאור ברק
¶
בחלק מן המקומות אתה מתקצב דוגם. אם למשל אתה רוצה להחזיק דוגם באופקים אתה צריך אחר כך לעשות שינוע, לפעמים של בדיקה אחת או שתיים, מאופקים למעבדה.
ליאור ברק
¶
בשביל זה אני צריך לעשות שהשינוע יהיה בשעה מסוימת, שאפשר יהיה לקחת את הדגימות עד 10 בבוקר, כמו לגבי משטח גרון. אבל אנחנו רוצים לפתוח את השירות הזה ואת הזמינות שלו גם בשעות ארוכות יותר ולכן ברור שזה עולה יותר.
יש עוד הבדל אחד, אדוני היושב-ראש וחברי הכנסת: בשדה התעופה כאשר אתה גובה 80 שקלים, וזה ההבדל לעומת השינוע, המבוטח צריך להגיע עם כל המשפחה לשדה התעופה במיוחד וזה בסופו של דבר עולה למבוטח בוודאי הרבה יותר מ-140 שקלים – או להגיע שש שעות לפני הטיסה, או אם זו בדיקה מהירה זה כבר יעלה לו הרבה יותר, או להגיע יום קודם לשדה התעופה, או לנסוע במיוחד לשדה התעופה. פה אנחנו מדברים על זמינות לכל המבוטחים, אם זה באופקים, אם זה בבאר שבע, בירושלים ובקריית שמונה.
ליאור ברק
¶
הוא מתחיל בכמה היבטים, החל בשינוע, המשך בעמדות הדיגום, כאשר אתה שם דוגם אחד בשדה התעופה שדוגם 2,000 איש ואילו בקופות החולים דוגמים אדם אחד או שניים.
ליאור ברק
¶
דוגם אחד ל-400 אנשים זה שונה מאשר אתה שם דוגם אחד בקריית שמונה, דוגם אחד באופקים, לפעמים על בסיס האחיות הקיימות ולפעמים על בסיס מישהו שיעשה את זה.
מיכל וולדיגר (הציונות הדתית)
¶
מעבר לסכום, אמרתם שמי שפטור מתשלום זה חולה או מבודד. אני חושבת שצריך להרחיב את זה גם לילדים חינם, הרי ילדים לא יכולים היום לקבל חיסונים אז צריך להרחיב את זה גם לילדים, וגם למי שאלרגיים לחיסון ולא יכולים לקבל את החיסון, לכן גם אותם צריך לפטור מן העלות, אין להטיל עליהם את העלות כי הם פשוט לא מסוגלים להתחסן.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לא משנה, היא צודקת, גם מי שטס לחו"ל והוא אלרגי אין עניין שהוא ישלם את זה כי הוא לא יכול להתחסן.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
אני מסכים שמי שטס לחו"ל צריך לשלם עבור זה, אבל אני חושב שהפערים בין בדיקה שאפשר לעשות ב-80 שקלים לבין 145 שקלים – הפערים גדולים מדי. אפשר להתאמץ יותר כדי למצוא פתרונות. למשל שיעשו מרכז אחד של כל קופות החולים בכל עיר וזה יוזיל את המחיר.
קטי קטרין שטרית (הליכוד)
¶
שמתם לב מי נמצאים פה? איפה כל חברי הכנסת האחרים? לא אכפת להם מה קורה לאזרחים שטסים.
מיכל וולדיגר (הציונות הדתית)
¶
זה לא רק הטסים לחו"ל אלא גם למשהו שהוא לא רפואי, למשל חתונה. לכן לדעתי אתה צריך להכניס לשם גם את אלה שלא יכולים להתחסן, הם גם צריכים לקבל את השירות חינם.
אגיד עוד דבר אחרון, שאם אתה רוצה תשובה תוך זמן מסוים אתה משלם יותר. בעיניי זה פסול. אם אנחנו מדברים על שירות ציבורי, בעצם מגדילים את הפערים. מי שיש לו כסף יוכל לקבל תשובה מיידית. את זה נשאיר לפרטי, מי שרוצה ללכת לפרטי יקבל את זה. בעיניי בציבורי זה לא נכון.
קטי קטרין שטרית (הליכוד)
¶
אני רוצה לנסות להבין את התחשיב. המדינה נותנת לקופות החולים כסף וגם גובים מן האזרחים כסף? מישהו מוכן להגיד לנו למה? זה נראה כמו סוג של קרטל – 145 שקלים.
ליאור ברק
¶
על הבדיקות של סימפטומטים במגעים, אנשים שהמדינה מבקשת מסיבה רפואית לעשות להם בדיקה, בוודאי המדינה תממן את הבדיקה הזאת של אותו אדם. יש לנו עלות של תחשיב ועושים את זה מול קופות החולים. בן אדם שרוצה באופן פרטי להיבדק בגלל שהוא טס לחו"ל, אין שום סיבה שהמדינה תממן את זה.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
אחזור שוב על דבריי. אני מסכים שזה לא צריך לבוא מכספי המסים. מי שטס לחו"ל צריך לשלם. אני לא מקבל את זה שיש בדיקות שאפשר לעשות ב-80 שקלים אך מי שטס מבקשים ממנו 145 שקלים. למשפחה שטסה זה יכול להגיע ל-600 שקלים.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אני מבקש שיוסיפו הכול גם באנגלית.
דבר נוסף, אדם שנכנס לארץ משלם יותר על כל בדיקה?
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
כשאדם נכנס לארץ אתה צריך לשלם בין 80–100 שקלים, כשהוא יוצא הוא צריך לשלם 145 שקלים?
היו"ר משה גפני
¶
אני לא מסכים לדיון הזה, תודה רבה. אני לא מסכים שעל כל שאלה שאתם שואלים הוא משיב. אני רוצה שישיב אחרי זה.
עידו לקס
¶
שלום לכולם. אני מנהל מערך בדיקות הקורונה בשירותי בריאות כללית.
אנחנו בכללית הוכחנו נכונות במשך כל תקופת הקורונה לקחת על עצמנו כל משימה לאומית ולבצע אותה על הצד הטוב ביותר, גם ברמת בתי החולים שלנו, מערכת האשפוז, וגם בקהילה – חיסונים, בדיקות וכולי. וגם כאן בנושא של בדיקות לנוסעים לחו"ל – אנחנו מוכנים להעברת הבדיקות. לקחו את המדינה לפעילות פרטית אבל בוודאי אי אפשר לצפות שנסבסד את הפעילות הזאת. יש לנו פריסה ארצית רחבה שמאפשרת לנו להנגיש את השירות לאזרחים, בעצם להקל על הציבור, שלא כמו הבדיקות המרוכזות במקום אחד.
היו"ר משה גפני
¶
מר לקס, אני לא יכול כנראה להשתתף בדיון הזה בגלל שאני חבר בקופת חולים כללית ואני חושב שקופת חולים כללית היא קופה טובה, אני חושב שאין בה בעיה. אף אחד לא מתווכח על העניין. כל חברי הוועדה מסכימים שלא צריך לשלם מן הקופה הציבורית או מסל התרופות אם מישהו רוצה לנסוע לחוץ לארץ וצריך לעבור בדיקת קורונה, אין ויכוח על העניין הזה. אין ויכוח שעשיתם מלאכתכם נאמנה בתקופת הקורונה. זה בסדר גמור, אנחנו משבחים אתכם על כך. אנחנו רק שואלים למה זה 145 שקלים ולא 80 שקלים? זו השאלה.
עידו לקס
¶
הסברתי, וגם ליאור אמר קודם, יש לנו פריסה רחבה ואנחנו מתכננים לתת את הבדיקה בכל מקום כדי להקל על הציבור ולאפשר נגישות טובה בכל מקום בארץ.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
אז לא צריך לקחת את זה לאיזשהו מקום, אז איזה שינוע יש פה? אם עושים בדיקה בקריית שמונה ויש להם את הכול שם אז מה ההוצאות העודפות של השינוע? לא הבנתי.
עידו לקס
¶
כעת מספר הבדיקות נמוך מאוד. אם מספר הבדיקות יהיה גבוה, אם יהיו הרבה מאוד נוסעים לחו"ל אז בוודאי אפשר יהיה להוזיל, אבל כל עוד מספר הבדיקות קטן ביותר אז העלות היא כזאת. אין סיבה שאנחנו נממן את זה מן הסל.
עידו לקס
¶
לאישור התוכנית הזאת יש חשיבות גדולה מאוד בהיבט של שימור כוח אדם במעבדות ושמירה על יכולת ביצוע.
היו"ר משה גפני
¶
אתם רוצים דרך הנוסעים לחו"ל לממן את כל נושא הבדיקות? לא הבנו כלום. יש לכם את מספר המעבדות הגדול. בסדר, זה צריך להוזיל.
עידו לקס
¶
בנוסף לנוסעים לחו"ל אין הרבה בדיקות שמתבצעות במעבדות. מרמה של 24,000 לפני חודשיים ירדנו לרמה של 1,000. אי אפשר להחזיק כוח אדם לכמות כזאת. אם התחלואה חלילה תעלה נצטרך לעלות מהר מאוד כדי לבצע כמות גדולה של בדיקות.
מוריס דורפמן
¶
צוהריים טובים. אני רוצה להסביר את עניין המעבדות. אנחנו פותחים נקודות בכל הארץ שבהן יש מישהו שלוקח ממך את הבדיקה ואז אנחנו עושים שינוע מיוחד. כשזה מגיע למכבי יש מעבדה אחת מרכזית שנמצאת ליד רחובות.
מוריס דורפמן
¶
הכינוי שלנו לנקודות הדיגום הוא גם מעבדות, בגלל זה יש קצת בלבול. המקום שבו דוגמים אותך, קראו לזה מעבדה בתחילת הקורונה, אני לא יודע למה, אבל המעבדה שבה מכניסים את הדגימה למכשירים – לכללית לדעתי יש שתיים או שלוש, למכבי יש מעבדה אחת בארץ. וגם כל בדיקות הדם – בכל יום הכול משונע למקום אחד. פה זה פשוט שעות שונות. אנחנו נצטרך לפתוח בכל היום ולשנע במהלך כל היום גם מקריית שמונה וגם מאילת, בסוף הכול מגיע למקום אחד בארץ, אצלנו ברחובות. לכן עלויות השינוע הן כן משמעותיות.
מוריס דורפמן
¶
המעבדה היא באיירפורט-סיטי. אסביר את ההבדל. אנחנו צריכים לתת שירות לאורך כל היום, יכולים להגיע אנשים בטפטוף, מי שיזמין תור נדגום אותו, נשנע את הבדיקה ואמורים לתת לו תשובה במהירות רבה.
אגיד עוד דבר, אנחנו לוקחים בחשבון, לפעמים אחוז מסוים של הבדיקות יוצא לא טוב. במקרה כזה אנחנו נחזיר לאדם את הכסף ונעשה עוד פעם בדיקה, מה שספקים פרטיים לא עושים.
ההבדל הגדול, למה זה עולה בשדה התעופה פחות? כולם מגיעים למקום אחד, נוחת מטוס, מגיעים 300 אנשים, לוקחים מהם בדיקות במרוכז, משנעים למעבדה שנמצאת ליד, אז אפשר לעשות את זה מהר. הפער בין משהו מרכזי לבין זה שיש לי מעבדה שמחכה כל היום לבדיקות ועובדת בטפטוף, זה ההבדל. כמו שאמרו מכללית, אם יהיו עשרות אלפי אנשים שיטוסו לחו"ל נוכל להוזיל עלויות, אבל אנחנו לא שם כרגע.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
לגבי המכתב של שר הבריאות, שאמרתם שהוא עדכני, אני לא רואה פה שנקבע זמן למתן התשובה לבדיקה. אמרתם שתוך 24 שעות אבל זה לא מופיע במכתב השר.
ליאור ברק
¶
הנחינו את קופות החולים שהתשובות, גם לבדיקות רגילות של סימפטומטיים ומגעים, מתקבלות עד ליום למחרת. מכיוון שאי אפשר להבדיל בין הבדיקות, כל הבדיקות מגיעות ביחד.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
למה אתם לא מוסיפים את זה? הקופות רצו למסור תוצאות תוך 48 שעות. הייתם צריכים לכתוב שההוראה שלכם היא למסור תוצאות תוך 24 שעות.
היו"ר משה גפני
¶
כדאי.
מר ברק, אם אתה רוצה אנחנו נאשר את זה עכשיו, אבל לא נאשר 145 שקלים, אנחנו נאשר לכל היותר 100 שקלים. יכול להיות שנאשר 80 שקלים, שזה העלות בכל המקומות. אנחנו לא נאשר 145 שקלים. תחליט האם אתה רוצה שנאשר כך.
ליאור ברק
¶
כבוד היושב-ראש, אני חושב שלא נכון לאשר להם לגבות רק 100 שקלים. זה אומר שהסל הציבורי יסבסד בדיקות לטסים לחו"ל.
ליאור ברק
¶
בשדה התעופה עורכים את כל הבדיקות באותו מקום. כבוד היושב-ראש, אין גם בעיה שאם המחיר של קופות החולים יקר יותר מן המחיר של הפרטיים, אף אחד לא חייב ללכת לקופת החולים, זה בסדר גמור. כולם יכולים להמשיך ללכת לפרטי, יכולים להמשיך ללכת לביקור רופא או לכל מקום אחר. אף אחד לא מחייב ללכת לקופת החולים. זה לא בדיקת חובה, זה בדיקת רשות.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
אם הבעיה היא שינוע אז אולי אפשר לעשות את זה דיפרנציאלי. אם אתה מסיע בדיקה אחת יש לזה מחיר, אם אתה מסיע בדיקות של משפחה אז זה ארבעה בשינוע אחד, אז אולי אם זה אדם אחד לגבות 130 שקלים ואם זה שני אנשים הם משלמים ביחד 250 שקלים ואם יש עוד שני ילדים אז להוריד את זה לסכום נמוך יותר. ככל שיש יותר במשפחה המחיר יורד.
ליאור ברק
¶
אין לנו אפשרות בחוק לעשות גבייה בצורה כזאת.
אני מציע, כבוד היושב-ראש, מכיוון שמדובר פה על מחיר מרבי ולא מחיר מינימום, לאשר את זה.
ליאור ברק
¶
זה המחיר שייגבה בשלושת החודשים הקרובים, ואנחנו נבוא לוועדה בעוד שלושה חודשים, ככל שיהיו טכנולוגיות חדשות וירידה במחיר.
ינון אזולאי (ש"ס)
¶
אתה יודע מה מפליא אותי? אתם אמרתם 145 שקלים, 150 שקלים. יש פה משהו מוזר. כל הקופות שלחו את המחיר. הרי לפי מה שאתם אומרים, אם יש בדיקה אחת זה עולה X כסף, אם יש 300 בדיקות זה עולה Y כסף. היום קופת החולים הכללית היא הקופה הגדולה ביותר, הבדיקות שלה אמורות להיות הכי זולות. מה קורה? הם הציגו את המחיר הכי גבוה, 150 שקלים, וכל האחרות הציגו מחיר של 145 שקלים. נראה כאילו עשו תיאום ביניהן שזה המחיר שאותו מבקשים.
היו"ר משה גפני
¶
מר ברק, אני דוחה את ההצבעה למחר. תחליטו עד אז האם אתם מסכימים להוריד את המחיר ושהוא יהיה ריאלי, כפי שעולה בדיקת קורונה. אני לא רוצה שאנחנו נממן את הנוסעים לחו"ל, אבל אני גם לא רוצה שהנוסעים לחו"ל יממנו את קופות החולים, עם כל הכבוד. צריך למצוא את פתרון הביניים, שהמחיר יתאם לעניין הזה.
מיכל וולדיגר (הציונות הדתית)
¶
אני מבקשת גם להרחיב את מי שמקבלים חינם, כלומר לא רק חולה או מבודד אלא גם ילדים.
היו"ר משה גפני
¶
המפתח בידיך. אנחנו מעבירים את זה למחר. אני מבקש שתפחית את התעריף. אם לא תפחית אז זה לא יהיה.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
אתם במשרד הבריאות ביקשתם פירוט? אפשר להציג לנו את זה מחר? יש פה ארבע קופות חולים שציינו את אותו מחיר.
ליאור ברק
¶
לצערי מחר אני לא יכול להיות כאן אבל המשרד יציג את זה בוודאי. אם אתה רוצה יציגו לך עכשיו.
היו"ר משה גפני
¶
לא עכשיו. לא נאשר 145 שקלים, נקודה, אבל גם לא נאשר סכום נמוך, כפי שאמרת קודם, שכל אזרחי מדינת ישראל יממנו את הנוסעים לחו"ל, גם זה נכון. לכן צריך את שביל הביניים, את שביל הזהב. אני מציע שתעשה שיעורי בית ותבוא עם סכום אחר. תדבר עם הממונים עליך ועם קופות החולים. אנחנו לא נאשר 145 שקלים. זה נראה סכום גבוה. אנחנו גם לא רוצים שיהיה סכום נמוך מדי, כפי שאמרת. זה עובר למחר, רק ההצבעה, אם תבואו עם מחיר אחר. אם לא תבואו עם מחיר אחר אז זה יידחה לממשלה הבאה. יש ממשלה הבאה או אין?
ווליד טאהא (רע"מ – רשימת האיחוד הערבי)
¶
מצד שני, היושב-ראש, אי אפשר להפוך את בדיקות הקורונה למשהו פרטי, לבדיקות פרטיות. הקורונה היא לא משהו שהאזרח רוצה לקבל עליו טיפול פרטי. הקורונה היא משהו ארצי, גלובלי אפילו.
מוריס דורפמן
¶
כאשר אתם משווים לחברות פרטיות שעורכות בדיקות, אני מזמין אתכם להיכנס לאתרים. החברות האלה מציעות שלושה–ארבעה מקומות במרכז הארץ והן מבקשות מכולם להגיע לשם. אם אתם רוצים שאנחנו נציע שירות רק במרכז הארץ ולא בפריסה ארצית, אתם צריכים להבין: אנחנו מחויבים על פי החוק לתת שירות זמין בכל הארץ, בזמן סביר ובמרחק סביר.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
אבל יש לכם גם מערך של בדיקות דם, של כל הדברים האלה. אתם לא עושים שינוע אך ורק לבדיקות קורונה.
מוריס דורפמן
¶
אם אתם תאשרו לנו לעשות בדיקות קורונה רק בין 7–10 בבוקר כמו בדיקות דם אז אולי נשנה ביחד, אבל אתם רוצים שאנשים יוכלו לעשות בדיקות במשך כל היום, מהבוקר ועד הערב כאשר הסניפים פתוחים. תחליטו מה אתם רוצים.
מוריס דורפמן
¶
כן, אבל דגימות הדם נלקחות עד 10 בבוקר. לכן נידרש לעשות שינוע מיוחד לכל הבדיקות האלה. אף אחד פה לא רוצה להרוויח.
היו"ר משה גפני
¶
מוריס, אני לא רוצה להגיד – אם היינו בארבע עיניים הייתי אומר לך איזה ביטוי בעניין הזה. אנחנו הבנו. אנחנו אומרים לכם: תעשו שיעורי בית, תבואו עם סכום אחר. אנחנו לא נאשר סכום כזה כי הוא גבוה מדי. אני יודע איך הוא נולד – ישבו עם קופות החולים, עשו את החשבון, לא התאמצו יותר מדי ואמרו: זה בסדר, לא נורא.
ליאור ברק
¶
היום המדינה מממנת רק את הסימפטומטיים ואת המגעים. כל מי שרוצה היום לטוס לחו"ל עושה את זה במימון פרטי. היום זה עולה בין 200–300 שקלים בכל בית חולים, והבדיקה לא נמצאת סמוך לבית שלך במרפאה אלא אתה צריך לנסוע בשביל זה.
היו"ר משה גפני
¶
תודה רבה. תבואו מחר עם סכום אחר שיהיה שווה לכל נפש.
אני מודיע עכשיו שסעיף 4, בנושא תקנות מס הכנסה (השתתפות בשותפות לחיפושי נפט), יורד מסדר היום ועובר לדיון מחר.
תודה רבה. הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 13:20.