פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-ושלוש
הכנסת
2
14/07/2020
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 51
מישיבת ועדת החוקה, חוק ומשפט
יום שלישי, כ"ב בתמוז התש"ף (14 ביולי 2020), שעה 13:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-23 מתאריך 14/07/2020
חוק לתיקון ולהארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש - דיונים בהשתתפות עצורים, אסירים וכלואים) (תיקון מס' 2), התש"ף-2020, החלטה בדבר הארכת תוקפו של חוק לתיקון ולהארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש - דיונים בהשתתפות עצורים, אסירים וכלואים), התש"ף-2020
פרוטוקול
סדר היום
בקשת הממשלה להארכת תקופת ההארכה לפי החוק לתיקון ולהארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש - דיונים בהשתתפות עצורים, אסירים וכלואים), התש"ף-2020
הצעת חוק קיום דיונים באמצעים טכנולוגיים (הוראת שעה - נגיף הקורונה החדש (דיונים בבתי משפט ובבתי דין בהשתתפות עצורים, אסירים וכלואים), התש"ף–2020
נכחו
¶
חברי הוועדה: יעקב אשר – היו"ר
אלי אבידר
קארין אלהרר
מיכל וונש
אוסנת הילה מארק
יואב סגלוביץ'
אוסאמה סעדי
עינב קאבלה
שלמה קרעי
מוזמנים
¶
גבי פיסמן - ממונה ייעוץ וחקיקה פלילי, משרד המשפטים
רעות גורדון כץ - משפטנית, משרד המשפטים
תג"ד יוכי גנסין - יועמ"ש, שב"ס
תג"ד איילה חיים - רח"ט כליאה, שב"ס
ישי שרון - עו"ד, הסנגוריה הציבורית
רישום פרלמנטרי
¶
יפה קרינצה
בקשת הממשלה להארכת תקופת ההארכה לפי החוק לתיקון ולהארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש - דיונים בהשתתפות עצורים, אסירים וכלואים), התש"ף-2020
הצעת חוק קיום דיונים באמצעים טכנולוגיים (הוראת שעה - נגיף הקורונה החדש (דיונים בבתי משפט ובבתי דין בהשתתפות עצורים, אסירים וכלואים), התש"ף–2020, מ/1308
היו"ר יעקב אשר
¶
אני פותח את הישיבה. לפני פחות מחודש אישרנו את החוק שהחליף את התקש"ח. היינו באטמוספרה יותר נעימה אז, אבל כל פעם האטמוספרה משתנה מבחינת הנגיף.
היו"ר יעקב אשר
¶
בהתאם לסעיף 1 לחוק לתיקון ולהארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש - דיונים בהשתתפות עצורים, אסירים וכלואים), התש"ף-2020, מבקשת הממשלה מוועדת החוקה, חוק ומשפט להאריך את התקופה לפי החוק האמור ב-30 ימים נוספים.
מאחר שאני יוזם את זה, כי אני חושב שזה חשוב, אז בואו לא ניקח את זה למקומות שלא נגמור איתם, אבל כן חשוב לי לקבל נתונים מה קרה בעקבות ההחלטות הקודמות שלנו. יש שני נושאים פתוחים: קודם כול, אני רוצה לקבל נתונים על מה היה מאז שהחלטנו להוסיף את העצורים – האם זה גדל; בכמה זה גדל; האם מספיק או לא, וכל זה בהתחשב בעובדה שנכנסנו למצב יותר נמוך, במידה מסוימת.
דבר שני, יש שני דברים פתוחים שאני רוצה לשמוע את עמדת השב"ס בעניינם, כי זה תלוי בהם. הנושא הראשון הוא הנושא של משמרת שניה. כפי שנמסר לי, הנהלת בתי המשפט, לאחר הבקשה, ההנחיה או הוראה שלנו התאימה את עצמה למשמרת שניה, כשהמשמרת השנייה לא תהיה ב-15:00 כי אז זה בלתי אפשרי להביא את האנשים, אלא הם הצטמצמו לכיוון השעה 13:00. לאור הדברים שנאמרו בוועדה בזמנו, שאם יצמצמו את המשמרת הזאת אפשר יהיה לעשות שתי משמרות, דבר שיגדיל – בכפוף למצב, בכפוף לבידודים שאנחנו מדברים עליהם היום ובכפוף להחלטה אם לעצור לגמרי את העסק או לא. אני רוצה לשמוע האם הדבר הזה מקובל ונסגר ברמה העקרונית והביצועית. הביצוע יהיה, כמובן, לפי התקופה. זה נושא אחד.
יש עוד נושא, שיש כרגע התנגדות די נחרצת של הנהלת בתי המשפט לעניין של הוצאת שופטים למתקנים. עד שנסיים את החוק הגדול נגיע לפתרון של העניין הזה גם כן.
היו"ר יעקב אשר
¶
בסדר, אבל לא נעשה את הדיון עכשיו. חבריי, ביקשתי שני דברים: אחד, הנושא של הנתונים; שתיים, הנושא של משמרת שניה. בבקשה, נתונים.
תג"ד איילה חיים
¶
ב-18 במאי התחלנו להוציא עצורים שמנהלים תיקי הוכחות לבתי משפט. ב-18 במאי הוצאנו 13 עצורים; החל מ-22 ביוני הוספנו גם את עצורי הימים והגדלנו את מכסת האסירים שמנהלים תיקי הוכחות עד כדי 100; ב-22 ביוני – בסך הכול 164; ב-28 ביוני – 200. אנחנו סביב 200, ואני מוכרחה לציין שיש שיתוף פעולה מלא עם הנהלת בתי המשפט. נקבעים דיונים - - -
תג"ד איילה חיים
¶
אנחנו כן קובעים דיונים, דיברנו על מכסה של כ-250. זה תלוי הקפסולות, תלוי מקומות כליאה בבתי המשפט. אנחנו חווים ביטולים יום קודם – או שהסנגור בבידוד, או שהשופט בבידוד או שהקפסולה לא מתאימה. כל נושא עצורי ימים זה פונקציה של סך המעצרים של מהלך היום הקודם.
היו"ר יעקב אשר
¶
לגבי הנושא השני של משמרת שנייה, שדיברנו עליו בפעם הקודמת ולא סגרנו אותו. אני מבקש לדעת האם לאחר ההסכמה והשיג ושיח אפשר יהיה להיכנס למהלך הזה, שאומר שתהיה משמרת שניה, כמובן, בכפוף לימים הסוערים כרגע.
תג"ד איילה חיים
¶
כן, יש הסכמה עקרונית של ראש הארגון, בכפוף למצב התחלואה במדינה. ככל שהנהלת בתי המשפט התחייבה לסיים את דיונים בשעה 13:00, ונמשיך את הדיונים מהשעה 13:00 עד 17:00–18:00, נוכל לבצע את זה.
היו"ר יעקב אשר
¶
אני לא רוצה להקדים את המאוחר, אבל קחו בחשבון שלקראת הדיונים על החוק הזה נכניס את זה בצורה כזו או אחרת בתוך החוק.
יואב סגלוביץ' (יש עתיד-תל"ם)
¶
הערה קטנה, כי כולם יושבים פה. זה טוב למצבים האלה; במצב של תחלואה יותר גבוהה אני חושב - - -
יואב סגלוביץ' (יש עתיד-תל"ם)
¶
לא לא, חוזר למודל הראשון, שהדרך הנכונה היא ששופטים יגיעו לאזור בתי המעצר.
היו"ר יעקב אשר
¶
יואב, אני שמח לומר לך שאני אתך בעניין, אבל אנחנו הולכים בנחת, בהידברות. אני גם רוצה לשבח את השב"ס, שבכוח האדם שיש להם, עם כל הסיבוכים – אבל בל נשכח דבר אחד, שאמר לי גם ראש השב"ס, וצריך להיכנס גם לנעליו: אל תשכחו של-VC צריך אנשי יחידת שמשון שמלווים אותם, מוציאים אותם, מחזירים אותם.
אלי אבידר (ישראל ביתנו)
¶
יעקב, תסביר לניר ברקת מה זה VC. הוא חושב שזאת קרן השקעות. זה video conference.
אלי אבידר (ישראל ביתנו)
¶
אלי, אני מבקש ממך. אם תתחיל לעשות מבחן השכלה, אני לא בטוח מה יקרה פה. אני מכיר את יכולותיו האינטלקטואליות של ניר ברקת. אני מציע לך, חפש לך טרף יותר קל.
תג"ד איילה חיים
¶
עוד התחייבות אחת ששב"ס התחייב לעשות, ככל שניתן היא להוציא גם את האסירים לדיונים בעתירות ולוועדות השחרורים. החל מ-1 באוגוסט יש לנו שבעה אולמות, אליהם נוציא את האסירים פיזית.
היו"ר יעקב אשר
¶
אז את מעלה לנו להנחתה, וזה בסדר גמור. תודה. אני רוצה לשבח את משרד הבריאות שיצא לשטח ונתן את ההנחיות. נגיע גם לזה, בהבנה ובהסכמה. כרגע יש התנגדות של הנהלת בתי המשפט ומשרד המשפטים. לכן כרגע אנחנו לא מדברים על זה.
אני מעלה את ההצעה לתיקון ולהארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש - דיונים בהשתתפות עצורים, אסירים וכלואים), התש"ף-2020, להצבעה. מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – 8
נגד – 1
נמנעים – אין
אושר.
היו"ר יעקב אשר
¶
שמונה בעד, אחד נגד ואחד פספס את ההצבעה. עוזי, פספסת את ההצבעה. ההצעה התקבלה ועוברת למליאה. זה לא לקריאה שנייה ושלישית אלא להחלטת המליאה.
יואב סגלוביץ' (יש עתיד-תל"ם)
¶
כדי שנעבוד בצורה מסודרת, אני מציע לתת לחבר הכנסת אוסאמה סעדי להעלות הסתייגויות, כי הוא צריך לצאת לוועדת האתיקה.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
עודכנתי, כמובן, על השינויים שתוקנו, ובמיוחד על הפיקוח, שבעה ימים וכו'. אבל אני עדיין חושב שאם בהצעת החוק המקורית, שעכשיו ביצענו את ההארכה ל-30 יום, הממשלה לא התכוונה אפילו לפיקוח, זה חמור מאוד, והעליתי את זה בבוקר. אפילו לפי הצעת החוק המקורית, לא היה מדובר בהגבלה מלאה אלא בעצורים או באסירים פרטניים, ולא כקבוצה ולא בהגבלה מלאה.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
גם במצב עד היום לא ראינו שהיה צורך בהגבלה מלאה, לכן הייתי חוזר להסתייגויות שיוגשו על ידי חברי יואב, ואני מצטרף להסתייגויות האלה בשם כל הסיעה המשותפת. נגיש דף חתימות של כל הסיעה.
היו"ר יעקב אשר
¶
אוקיי. בהצלחה בוועדת האתיקה. אנחנו יוצאים לחמש דקות הפסקה.
(הישיבה נפסקה בשעה 13:58 ונתחדשה בשעה 14:07.)
היו"ר יעקב אשר
¶
אוקיי, אז בוא תתחיל לחזן. עיקרי ההסתייגויות, ולאחר מכן נעבור הסתייגות-הסתייגות ונצביע עליהן.
אלי אבידר (ישראל ביתנו)
¶
תודה רבה, אדוני היושב-ראש.
הסתייגות מס' 1: בסעיף 1(1)(2) לתיקון התוספת הראשונה בהצעת החוק, יימחקו המילים: "או קצין בכיר בדרגת גונדר'". ההנמקה: להשאיר את ההחלטה לדחיית הדיון של העציר ושימוש באמצעי טכנולוגי במקרה של חשש ממשי לבידוד קורונה רק בידי נציג שירות בתי הסוהר ולא קצין בכיר אחר, לאור הפגיעה העצומה בזכויות העצירים.
הסתייגות 2: סעיף 1(1)(2) לתיקון התוספת הראשונה בהצעת החוק, במקום המילים: "או למשך 96 שעות" יבוא: "ולא יאוחר מ-24 שעות". המילים: "לפי המוקדם" יימחקו. ההנמקה: יש לקצר את זמן משך הפעולות הדרושות להסרת החשש האמור, כך שיימשכו בזמן מידתי ויפחיתו את הפגיעה בזכויות העציר.
היו"ר יעקב אשר
¶
אני רוצה לבקש מהיועצת המשפטית שההערות הללו – שאני רואה אותן כהסתייגויות, אבל גם כהערות – יהיו לנגד עיניו כשנדון אחר כך בחוק הגדול יותר.
אלי אבידר (ישראל ביתנו)
¶
הסתייגות מס' 3. בסעיף 2א(א) להצעת החוק, בסופו יבוא: "בקשת ההכרזה תובא לאישורה של ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, ורק לאחר אישורה תיכנס לתוקף מיידי." לטעמנו, יש לאשר מראש את ההכרזה כי לא ניתן לקיים דיונים בבית המשפט בנוכחות העצירים/האסירים מול ועדת החוקה של הכנסת. מדובר בזכות יסוד חשובה והחלטה גורפת כלפי כל העצירים האסורים במדינת ישראל, ועל כן הכנסת חייבת להיות גורם מהותי בהחלטה על ההכרזה.
הסתייגות מס' 4. בסעיף 2א(ב) להצעת החוק, בסופו יבוא: "ובלבד שבקשת ההארכה תובא לאישורה של ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, ורק לאחר אישורה תיכנס לתוקף מיידי." ההנמקה כמו בסעיף הקודם.
הסתייגות מס' 5. בסעיף 2א(ב) להצעת החוק, במקום המילים: "14 ימים", יבוא:"7 ימים". יש לקצר את תקופת ההכרזה וכן את תוקפה, כך שזכויות העצירים/אסירים ייפגעו כמה שפחות.
הסתייגות מס' 6. סעיף 2א(ג) להצעת החוק יימחק. מחיקה של הסעיף שדורש מהממשלה לאשר בדיעבד מול הכנסת את ההכרזה בהסתייגויות שלנו. תיקנו כך שהממשלה תידרש לאשר מול הכנסת מראש ולא בדיעבד.
הסתייגות מס' 7. בסעיף 2א(ו) להצעת החוק, במקום המילים: "עם נתינה", יבוא: "לאחר אישורה של ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת". ההנמקה היא שההחלטה על הגבלה מלאה תיכנס לתוקף רק לאחר אישור מול הוועדה.
הסתייגות מס' 8. בסעיף 2ב(א) להצעת החוק, יימחקו המילים: "ואם אין מכשיר טכנולוגי - - -לכך". ההנמקה היא שלא ייתכן דיון במידה שאין מכשור מתאים, כך שזכות העציר/האסיר לא תיפגע. גם כאן, דיון באמצעות אמצעים טכנולוגיים עם תמונה וקול פוגעים בזכותו של העציר/אסיר. צמצום האמצעי אך ורק לקול באמצעות אמתלה כי לא קיים מכשור מתאים יבוא לפגיעה לא מידתית ויוביל לכך שהחריג עלול להפוך לכלל.
היו"ר יעקב אשר
¶
תודה רבה על ההסתייגויות המנומקות היטב. אמרתי קודם, ואני אומר את זה לך: חלק מהדברים ניקח לתשומת ליבנו. אם, חלילה, לא יתקבלו ההסתייגויות, ניקח את זה לנגד עינינו בחקיקה הבאה עלינו לטובה.
היו"ר יעקב אשר
¶
חבר הכנסת יואב סגלוביץ', תעשה את זה באותה שיטה. אתה מדבר בשום יש עתיד והרשימה המשותפת.
יואב סגלוביץ' (יש עתיד-תל"ם)
¶
אני מוכן לדבר גם בשם הליכוד, אם הם ירצו. אתן את ההנמקות הכלליות, הכול מופיע בו בפנים, ואנחנו גם ככה נצביע. אולי גם אצליח לשכנע.
מדברים פה על האוכלוסייה המוחלשת ביותר – אוכלוסיית העצורים. נכון, אנחנו נמצאים בנגיף קורונה. מצד אחד, הנגישות של הממשלה והזרוע המבצעת, שחייבת להיות; מצד שני, החשיבות של הכנסת, כגוף שקודם כול מאשר, בטח במצבי חירום. ככל שהמתח גדול יותר, כך צריך פיקוח גדול יותר.
על רקע הדברים האלה, ההנמקות כולן סובבות פחות על הפרטים הטכניים ויותר על הגורם המאשר – מי מכריז על המצבים האלה, ויש פה כמה ורסיות. כאשר מדובר על אזור מוגבל בחוקים אחרים זה מליאת הממשלה, וכאן רוצים שזה יהיה שני שרים. לכן, קודם כול, אנחנו אומרים שזה צריך להיות במליאת הממשלה ולא שני שרים. דבר שני, אנחנו רוצים שההכרזה תהיה מראש ולא בדיעבד. יש די זמן לעניין הזה, מדובר במגפה ולא מדובר במלחמה, יש זמן. יש גם הבחנה בין הכרזה לבית מעצר מסוים לבין כלל בתי המעצר. כלל בתי המעצר – בוודאי ובוודאי לא נעשתה הפרדה. חייב להיות תחת פיקוחה של ועדת החוקה, חוק ומשפט. ההכרזה על בית מעצר מסוים, בוודאי ובוודאי לא צריכה להיות בקלות דעת, כמו שלפחות זה נראה בהצעת החוק. כל הפרטים נמצאים בהסתייגויות שנתנו. חוזר על זה שההסתייגויות הן גם בשם יש עתיד-תל"ם וגם בשם המשותפת.
יואב סגלוביץ' (יש עתיד-תל"ם)
¶
משפט אחרון. מחפשים לראות אמון כללי, שהוא הבסיס לכל הטיפול. אי-אפשר לייצר את האמון הזה בתהליכי העבודה כפי שהם נמצאים בדבר החקיקה שנמצא לפנינו. יש פה פספוס. מקווה שבחוק העיקרי נעשה לו תיקון.
קארין אלהרר (יש עתיד-תל"ם)
¶
תודה לך, אדוני היושב-ראש היקר. אני רוצה לחזור על משהו שנאמר לא אחת בדיוני הוועדה – אמון הציבור. ראינו שהרבה פעמים הממשלה מקבלת החלטות שהן לא מבוססות דטה. אני חושבת שזה בדיוק המקום של הכנסת, וראוי שבמקרים של דיני נפשות של ממש – חופש של אנשים – נעשה את הפיקוח מראש ולא בדיעבד. בדיעבד יכול להתאים לנושאים שאני לא מקלה ראש בהם, אבל בסוף הם נושאים כלכליים. פה מדובר בזכות הבסיסית ביותר, זכות חוקתית, וצריך לתת על זה את הדעת. תודה.
תג"ד יוכי גנסין
¶
בבוקר היה פה קצין אג"ם נחשון, והציג את העובדה שמאז 23 ביוני שב"ס מחויב, ללא כל שיקול דעת, להביא כל עצור – בין שהוא מהרחוב ובין שהוא מאצלנו – לדיון ראשון בהארכת מעצר ימים. כתוצאה מכך יש הידבקות בשב"ס, ואך ורק כתוצאה מכך. במסגרת הארכת החוק ל-30 יום, ביקשתי להכניס תיקון שנותן שיקול דעת ואיננו קובע חובה שאין לה חריגים.
הוכחתי, העברתי את הנתונים האלה, והנתונים האלה גם נתתי אותם במקרה גם לחבר הכנסת סגלוביץ' היום. כל העצורים שהובאו כחובה לדיון הארכת מעצר ימים נדבקו במהלך הבאתם לבית המשפט. הטלת חובה כזאת, בלתי הדירה, ללא שיקול דעת, למשך 30 הימים הבאים, המשמעות הברורה והמיידית שלה היא הידבקות, לא רק של חמישה עצורים אלא של 25 ו-55. הסברתי, והסביר את זה גם קצין אג"ם נחשון, אנחנו אוספים אנשים שאנחנו לא יודעים מי הם, מה הם, מאיפה הם, האם הם נדבקו, מתי - - -
תג"ד יוכי גנסין
¶
כן, וזה מה שקורה בדיון מעצר ימים. לכן אנחנו סבורים שבמצב התחלואה העכשווי, שבו שיעורי ההדבקה הם כאלה גבוהים ושיעורי ההדבקה בשירות בתי הסוהר, רק הבאה לדיון מעצר ימים ראשון, הם כאלה גבוהים – כי עלינו מאפס לחמש, הרבה יותר ממה שיש באוכלוסייה הכללית – אני סבורה של-30 הימים הללו צריך לקבוע שהחובה הזאת תהיה כפופה לשיקול דעת, אם אותו עצור ימים, יש סיכוי שהוא חולה קורונה שידביק. ביקשנו הפרדה בין עצורי ימים חדשים, מ-24 השעות האחרונות, לבין כאלה שהייתה לי ההזדמנות להיווכח האם הם חולים או יש חשש הם נשאים וכיוצא בזה.
לכן אנחנו עומדים על כך שב-30 הימים הקרובים שבהם הוועדה מאריכה את תקנות שעת החירום, אותה חובה שנקבעה ב-23 ביוני, שיצרה את ההדבקה בדיוק אחרי 14 יום – החולה הראשון שלי הוא מ-8 ביולי, 14 יום אחרי 23 ביוני. אנחנו עומדים על כך ואנחנו סבורים שכך נכון לעשות על מנת למנוע תחלואה כזאת דרמטית בקרב ציבור העצורים.
תג"ד יוכי גנסין
¶
היוועדות חזותית, והבהרנו את זה בתחילת הבוקר היום, כשהיה פה קצין אג"ם נחשון. אני מביאה אנשים מדרום תל אביב, מרחובות, מנס ציונה - - -
תג"ד יוכי גנסין
¶
כן. כתוצאה מכך שיש חמישה אסירים חולים, נאלצנו לבודד 342 עצורים נוספים, שעדיין איננו יודעים האם הם חולים או לא.
תג"ד יוכי גנסין
¶
אנחנו יודעים בוודאות שאלה אותם אלה שהיו בקרבת החולים המאומתים שלנו, והחולים המאומתים שלנו הם רק עצורי ימים.
היו"ר יעקב אשר
¶
נתתי לך, דיברנו על זה גם קודם בחוץ. הדברים לא הגיעו בשלים מהממשלה לישיבה הזאת, וחבל. אני שואל: נגיד שהיינו בונים מנגנון כזה, שאומרים חריגים מאוד – אנחנו מדברים על אחדים – איך אתם בודקים? הרי אם אתם אז אתם יודעים; הוא עם חום ותסמינים אז נכנס לתוך ההיתרים שיש לכם מכוח החוק. אז מה הבעיה?
תג"ד יוכי גנסין
¶
זה לא נכון, כמו שנאמר פה עוד קודם. כאשר הוא מובא מתחנת המשטרה, סיפר היועץ המשפטי - - -
יואב סגלוביץ' (יש עתיד-תל"ם)
¶
שמענו את הסיפור הזה כבר חמש פעמים, על ההוא עם 40 מעלות חום, ונתנו את פתרון פה בוועדה. יעקב, אנחנו בשלב ההסתייגויות. אנחנו נמצאים בעולם של סיכונים ואיזונים. אם רוצים שהכול יהיה כמו שהיה קודם – אפשר. נסגור את בתי הסוהר לגמרי, לא יגיעו לבתי המשפט ובא לציון גואל.
יואב סגלוביץ' (יש עתיד-תל"ם)
¶
אבל אנחנו נמצאים עכשיו בשלב ההסתייגויות. החוק לא הגיע ככה. רוצים חוק חדש?
אוסנת הילה מארק (הליכוד)
¶
עוד שאלה קטנה. לגבי במעצר ימים, גם בערעור הוא לא יכול להגיע לבית המשפט או שמעצר ימים זה forever – הולך לערכאה ראשונה, שניה, זהו.
היו"ר יעקב אשר
¶
אוסנת, דקה, אני רוצה לעצור אותך כאן, ואגיד לך גם למה. זאת הצעה שאנחנו יושבים עליה כבר ימים רבים, עברה כבר כמה וריאציות והולכת לעבור לחקיקה יותר מסודרת ב-30 הימים הבאים. אנחנו כבר באמצע הישיבות על זה. אני מציע שתבואי. התייחסנו לכל הדברים האלה. כרגע רק נתתי להם, כנציגי הממשלה, לומר את שלהם, לפחות לפרוטוקול, וגם אלינו. שמענו את זה והפרוטוקול כתב את זה.
עכשיו נצביע על ההסתייגויות של ישראל ביתנו, כפי שהוקראו ונומקו על ידי אלי אבידר, מרכז סיעת ישראל ביתנו בוועדת החוקה, חוק ומשפט.
גבי פיסמן
¶
אני רק רוצה להביא נתון חדש בפני הוועדה. יש חוות דעת של משרד הבריאות, שכרגע לא נמצא כאן. על פי חוות הדעת העדכנית של משרד הבריאות צריכה להיות הפרדה בין עצורי הימים לבין אוכלוסיות אחרות. זה נתון חדש מחוות דעת עדכנית, שהגיעה אתמול בשעות הערב.
היו"ר יעקב אשר
¶
אני לא רוצה לפתוח את הדיון הזה עכשיו. אני מודה על העדכון. אני מבקש שעדכונים כאלה יגיעו אלינו 24 שעות לפני הדיון.
היו"ר יעקב אשר
¶
אני לא עובד במשרדי הממשלה. תודה רבה.
אני מעלה להצבעה את הסתייגות מס' 1 של ישראל ביתנו. מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
לא אושר.
היו"ר יעקב אשר
¶
ההסתייגות לא עברה.
נעבור עכשיו להסתייגויות של יש עתיד-תל"ם וישראל ביתנו. תקראי אותן ואנחנו נצביע, בגלל שהוא לא קרא, רק נימק.
אפרת חקאק
¶
"1. סעיף 1(2)(2א)(א) לתיקון התוספת, לאחר המילים: 'להכריז יחד', יבוא: 'בכפוף לאישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת'."
אפרת חקאק
¶
"2. סעיף 1(2)(2א)(א) לתיקון התוספת, במקום המילים: 'שר המשפטים והשר לביטחון הפנים (בתקנה זו – השרים) רשאים להכריז יחד', יבוא: 'ממשלת ישראל רשאית להכריז'."
אפרת חקאק
¶
"4. סעיף 1(2)(2א)(ה) לתיקון התוספת, במקום המילים: 'שוכנעו השרים', יבוא: 'שוכנעה ממשלת ישראל'."
אפרת חקאק
¶
"5. סעיף 1(3)(4א)(א) לתיקון התוספת, לאחר המילים: להכריז יחד', יבוא: 'בכפוף לאישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת'."
קארין אלהרר (יש עתיד-תל"ם)
¶
אחרי זה תבכו: בית המשפט נוגס לנו בסמכויות. כשהממשלה נוגסת, לא אכפת לכם.
אפרת חקאק
¶
"6. סעיף 1(3)(4א)(א) לתיקון התוספת, במקום המילים: 'שר המשפטים והשר לביטחון הפנים (בתקנה זו – השרים) רשאים להכריז יחד', יבוא: 'ממשלת ישראל רשאית להכריז'."
אפרת חקאק
¶
"7. סעיף 1(3)(4א)(ג) לתיקון התוספת, במקום המילים: 'שר הביטחון רשאי', יבוא: 'ממשלת ישראל רשאית'."
אפרת חקאק
¶
"8. סעיף 1(3)(4א)(ה) לתיקון התוספת, במקום המילים: 'שוכנע שר הביטחון', יבוא: 'שוכנעה ממשלת ישראל'."
היו"ר יעקב אשר
¶
ההסתייגות לא עברה.
אין עוד הסתייגויות, ולכן אני מביא את הצעת החוק לתיקון ולהארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש - דיונים בהשתתפות עצורים, אסירים וכלואים) (תיקון מס' 2), התש"ף-2020, להצבעה, בכפוף לאישור הפיצול. מי בעד? מי נגד?
הצבעה
אושר.
היו"ר יעקב אשר
¶
נגד – שלושה, ואני יכול לעשות כמו במליאה, לכתוב בפרוטוקול שגם קארין הצטרפה לזה, אבל היא לא - - -