פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-ושלוש
הכנסת
2
ועדת הכנסת
13/07/2020
26/07/2020
09:48
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 35
מישיבת ועדת הכנסת
יום שני, כ"א בתמוז התש"ף (13 ביולי 2020), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-23 מתאריך 13/07/2020
קביעת מכסות הצעות חוק והצעות רגילות לסדר היום של חברי הכנסת לסיעותיהם במושב הראשון של הכנסת ה-23, הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התש"ף-2020, הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה), התש"ף-2020, הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה), התש"ף-2020, הצעה לסדר היום בנושא: "מדיניות הביקורים הבלתי אפשרית של השב"ס: רק חמש משפחות ליום ביקורים; רק ילד אחד; כל הקודם זוכה", חוק הארכת תקופות ודחיית מועדים בענייני הליכי מס ומענקי סיוע (נגיף הקורונה החדש – הוראת שעה – תיקוני חקיקה), התש"ף–2020 , בקשת יושב ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד לקביעת ועדה לדיון בחקיקה משנה מכוח חוק הפיקוח על מעונות יום, התשע"ט-2018, בקשת יושב ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד לקביעת ועדה לדיון בחקיקה משנה מכוח חוק התקנת מצלמות לשם הגנה על פעוטות במעונות יום לפעוטות, התשע"ט-2018, בקשת יושב ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד לקביעת ועדה לדיון בחקיקה משנה מכוח חוק סיוע לקטינים נפגעי עבירות מין או אלימות, התשס"ח-2008 , דיון מהיר בנושא: "טעויות בכניסה לבידוד עקב איכוני שב"כ", חוק שכר שווה לעובדת ולעובד (תיקון מס' 6), התש"ף-2020, בקשת הממשלה להקדמת הדיון בהצעת חוק חובת המכרזים (תיקון מס' 24 – הוראת שעה) (תיקון), התש"ף-2020 (מ/1339), בכל הקריאות
פרוטוקול
סדר היום
1. קביעת מכסות הצעות חוק והצעות רגילות לסדר היום של חברי הכנסת לסיעותיהם במושב הראשון של הכנסת ה-23
2. בקשת יושב ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד לקביעת ועדה לדיון בחקיקה משנה מכוח החוקים הבאים:
א. חוק הפיקוח על מעונות יום לפעוטות התשע"ט-2018
ב. חוק התקנת מצלמות לשם הגנה על פעוטות במעונות יום לפעוטות, התשע"ט-2018
ג. חוק סיוע לקטינים נפגעי עבירות מין או אלימות, התשס"ח-2008
3. בקשת יושב-ראש ועדת העבודה, הרווחה והבריאות להעברת הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון – פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התש"ף 2020 (פ/23/1097), של חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן מוועדת חוקה חוק ומשפט, לדיון בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות.
4. קביעת ועדות לדיון בהצעות החוק הבאות:
א. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה),
התש"ף-2020 (פ/85/23), של חה"כ יואב סגלוביץ'.
ב. הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה),
התש"ף-2020 (פ/542/23), של חה"כ קרן ברק.
5. הצעה לסדר היום בנושא: "מדיניות הביקורים הבלתי אפשרית של השב"ס: רק חמש משפחות ליום ביקורים; רק ילד אחד; כל הקודם זוכה", של חה"כ מיכאל מלכיאלי.
6. בקשת יושב-ראש ועדת הכספים למיזוג הצעות החוק הבאות:
א. הצעת חוק הארכת ודחיית מועדים בענייני הליכי מס (הוראת שעה – נגיף הקורונה החדש), התש"ף-2020 (מ/1309).
ב. הצעת חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) (תיקון – הארכת התקופה לשחלוף דירה עקב משבר הקורונה), התש"ף-2020 (פ/23/620).
7. בקשת יושב ראש ועדת החוץ והביטחון להעברת דיון מהיר בנושא: "טעויות בכניסה לבידוד עקב איכוני שב"כ", מהוועדה המיוחדת לעניין נגיף הקורונה החדש ולבחינת היערכות המדינה למגפות ולרעידות אדמה, לדיון בוועדת החוץ והביטחון.
נכחו
¶
חברי הוועדה: איתן גינזבורג – היו"ר
הילה וזאן
אחמד טיבי
מיכאל מלכיאלי
חמד עמאר
טלי פלוסקוב
תהלה פרידמן
עינב קאבלה
אלעזר שטרן
רישום פרלמנטרי
¶
איה לינצ'בסקי
בקשת יושב ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד לקביעת ועדה לדיון בחקיקה משנה מכוח חוק סיוע לקטינים נפגעי עבירות מין או אלימות, התשס"ח-2008
בקשת יושב ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד לקביעת ועדה לדיון בחקיקה משנה מכוח חוק התקנת מצלמות לשם הגנה על פעוטות במעונות יום לפעוטות, התשע"ט-2018
בקשת יושב ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד לקביעת ועדה לדיון בחקיקה משנה מכוח חוק הפיקוח על מעונות יום, התשע"ט-2018
היו"ר איתן גינזבורג
¶
בוקר טוב. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכנסת. היום יום שני, כ"א בתמוז התש"ף, 13 ביולי 2020. בבקשה חבר הכנסת שטרן.
אלעזר שטרן (יש עתיד-תל"ם)
¶
בתור יושב-ראש-ראש ועדת הכנסת, אני חושב שאנחנו חייבים לשבח את הכנסת. איך בכנסת עולות שאלות על הקורונה , כשממשלה כזו גדולה לא שאלה. איך עולות שאלה בכנסת כמו על סמך מה סוגרים את חדרי הכושר, או על סמך מה סוגרים את הבריכות, על סמך איזה נתונים. זה אחרי שממשלה של 36 שרים, אף אחד לא שאל שם את השאלה הזאת.
אלעזר שטרן (יש עתיד-תל"ם)
¶
אני סומך על מי שבוועדה. יש לנו שם אנשים מצוינים שם. בשורה תחתונה אני באמת חושב שזו תעודת כבוד לכנסת.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
באופן ישיר נעבור לסעיף ג' בסדר היום. לבקשתו של חבר הכנסת ג'ברין, נתחיל בסעיף ג' כי יש דיון בוועדה ואנחנו רוצים לשחרר את חבר הכנסת ג'ברין. מדובר בבקשה של יושב-ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד לקביעת ועדה לדיון בחקיקת משנה מכוח החוקים הבאים: חוק הפיקוח על מעוני יום לפעוטות, חוק התקנת מצלמות לשם הגנה על פעוטות במעונות יום לפעוטות וחוק סיוע לקטינים נפגעי עבירות מין ואלימות. בבקשה חבר הכנסת ג'ברין.
יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת)
¶
תודה כבוד היושב-ראש, תודה גם על הקדמת הנושא. אכן מדובר בשלושה דברי חקיקה מאוד חשובים מהתחום הזה של זכויות ילדים, של מעמד הילדים. שני החוקים הראשונים, חוק הפיקוח וחוק התקנת המצלמות נחקקו בוועדה. הדיון היה בתוך הוועדה עצמה. לגבי החוק השלישי, המסורת הייתה שגם הדיווח על הנושא הזה יהיה בוועדה לזכויות הילד, ועדה שקיימת מאז 99 ואני מבין שאין בקשות סותרות של ועדות אחרות, אז אני אשמח אם הוועדה תאשר שזה יידון בוועדה לזכויות הילד.
יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת)
¶
הסיבה שהיינו צריכים החלטה של ועדת הכנסת, הבנתי שזה יותר ברמה המשפטית, שאם מדובר בוועדה מיוחדת שחוקקה את החוק, היות והכנסת לא בטוחה שאותה ועדה מיוחדת תורכב בהמשך או בקדנציה אחרת, אז אומרים באופן עקרוני שוועדת הכנסת תחליט ואז הנוהג הוא שוועדת הכנסת ממשיכה את המסורת.
ארבל אסטרחן
¶
ואחד מהם גם מחייב דיווח שנתי של השר לוועדה. אנחנו לא מחייבים בוועדה המיוחדת בחוק, לא אומרים שהשר ידווח לוועדה לזכויות הילד כי היא לא ועדה קבועה של הכנסת.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
זה מקובל גם על יושב-ראש ועדת העבודה והרווחה, יש על זה הסכמה. יזמו את החיקוק כשהייתה חברת הכנסת שאשא ביטון בוועדה הקודמת לזכויות הילד, באופן טבעי זה התחיל שם.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נכון. מי בעד ההצעה? שירים את ידו.
הצבעה
בעד ההצעה להעביר את הנושאים לוועדה– רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
ההצעה להעביר את הנושאים לדיון בוועדה לזכויות הילד, נתקבלה.
יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת)
¶
תודה רבה.
בקשת הממשלה להקדמת הדיון בהצעת חוק חובת המכרזים (תיקון מס' 24 – הוראת שעה) (תיקון), התש"ף-2020 (מ/1339), בכל הקריאות
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נעבור לבקשת הממשלה להקדמת דיון בהצעת חוק חובת המכרזים (תיקון מס' 24 – הוראת שעה) (תיקון), התש"ף-2020 (מ/1339), בכל הקריאות. יש הצעת חוק ממשלתית שאליה גם מוצמדת הצעת חוק של חבר הכנסת מיקי לוי ואם אני לא טועה גם חבר הכנסת משה גפני, ביחס להארכת תוקף של פטור מחובת המכרזים בכל הנוגע למתפרות, רכישת טקסטיל בארץ, שנמצאים בעיקר בישובים דרוזים. החוק הזה, פג תוקפו -15 ביולי, שזה עוד יומיים ואנחנו רוצים להאריך אותו. יש הצעת חוק פרטית והצעת חוק ממשלתית, נעשה את זה ביחד וניתן להם פטור כדי שנוכל השבוע כבר להריץ אותם ולהאריך את התוקף. יש התייחסות להצעה?
ארבל אסטרחן
¶
אפשר להצמיד במליאה. אם יש תמיכה של ועדת שרים להצעה אז היא לא צריכה פטור, הם יוכלו להעלות והוועדה תוכל למזג.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נעבור להצבעה על בקשת הממשלה להקדמת דיון בהצעת חוק חובת המכרזים (תיקון מס' 24 – הוראת שעה) (תיקון), התש"ף-2020 (מ/1339), בכל הקריאות. מי בעד? שירים את ידו.
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
הבקשה להקדמת דיון בהצעת חוק חובת המכרזים (תיקון מס' 24 – הוראת שעה) (תיקון), התש"ף-2020 (מ/1339), נתקבלה
היו"ר איתן גינזבורג
¶
הבקשה אושרה פה אחד והדיון יוקדם בהצעת החוק הזאת.
קביעת מכסות הצעות חוק והצעות רגילות לסדר היום של חברי הכנסת לסיעותיהם במושב הראשון של הכנסת ה-23
היו"ר איתן גינזבורג
¶
הנושא הבא, קביעת מכסות הצעות חוק והצעות רגילות לסדר היום של חברי הכנסת לסיעותיהם במושב הראשון של הכנסת ה-23. תציג את ההצעה מזכירת הכנסת, בבקשה.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ
¶
בוקר טוב לכל הנוכחים. סעיף 99 לתקנון הכנסת מדבר על מכסת הצעות חוק והצעות לסדר היום, הצעות רגילות. הסעיף אומר כך: ועדת הכנסת תקבע את מכסת ההצעות לדיון מוקדם בהצעות לסדר היום. כל ההצעות שהסיעה רשאית להגיש בכל שבוע, צריך לקבוע את המכסה.
יש בפניכם את הטבלה, בעמוד הראשון כתוב שמספר חברי הכנסת בטור הראשון של הקואליציה שאותם אנחנו לוקחים במכסה הוא 41. לצורך חישוב המכסות אנחנו מפחיתים מכל מספר חברי הכנסת של סיעות הקואליציה את סגני השרים והשרים שאינם מגישים הצעות חוק והצעות לסדר היום. אם כך יש מכסה למושב.
הכנסת עובדת על פי נוהג ונוהל. הנוהג, שנים ארוכות מאז שאני זוכרת משנותיי פה בכנסת, גם כמזכירת סיעה, הוא 6.5 הצעות לחבר כנסת במושב. לכן, אם לסיעת הליכוד יש 18 חברי כנסת בלי סגני השרים ובלי השרים, אני מכפילה את זה ב-6.5, זאת אומרת שבכל המושב יש 117 הצעות.
השנה היא שנה לא רגילה משום שהמושב התחיל עם פתיחת הכנסת ב-16 במרס, החקיקה התחילה ב-17 למאי. כשאני לוקחת ממוצע של מושב בכנסות השונות, בדרך כלל זה אחרי סוכות עד תשעה באב, אנחנו מדברים על ממוצע של 33 שבועות. אני רוצה להוסיף שבחוק כתוב שהכנסת לא תעבוד פחות משמונה חודשים בשנה. שמונה חודשים זה בדרך כלל 32 שבועות, אבל כבר היו שנים מעוברות שהגענו ל-34 שבועות, 35 שבועות. לקחנו ממוצע של 33 שבועות.
כשאני רוצה לדעת את המכסה השבועית, אני לוקחת את סיעת הליכוד, אם הכפלתי והגעתי ל-117 הצעות במושב, אני מחלקת ל-33 שבועות ומגיעה למכסה שבועית של 3.54 ושוב אני מגיעה לנוהג בכנסת, שאם זה מעל 50 אנחנו מעגלים למעלה ואם פחות מ-50 מעגלים למטה. למשל שיש את סיעות עבודה ודרך ארץ, להם יש 0.19, זאת אומרת שהן לא תוכלנה, כל אחת מהסיעות, להגיש הצעה כל שבוע, אלא לעשות במדורג, פעם בשבועיים, אחת לשלושה שבועות. זה חישוב המכסה.
מכיוון שעוד לא קבענו את הפגרות, שעל פי הפגרות אנחנו גוזרים את מספר השבועות, בכל אופן לקחנו 13 שבועות בתחילת אוגוסט, לקחנו חישבו לפי 14 שבועות לכיוון אמצע אוגוסט, השינוי מאוד מזערי, אין שינוי כזה גדול. זה לגבי סיעות הקואליציה.
באשר לסיעות האופוזיציה בעמוד השני, הנוהג הוא שסיעות האופוזיציה מקבלות יותר מסיעות הקואליציה.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ
¶
אלה לא הדחופות. דחופות לא במכסה רגילה. אלה הצעות רגילות, אני מתנצלת אם לא הסברתי. המכסות הן להצעות פרטיות והצעות לסדר רגילות. לגבי סיעות האופוזיציה, סיעות שאינן מיוצגות בממשלה, הנוהג הוא שאופוזיציה מקבלת יותר מכסות מאשר סיעות הקואליציה והמודד הוא הוא 8.5 הצעות. אני לוקחת את סיעת יש עתיד, 17 חברי כנסת, זה מגיע ל-144 במושב, מחלקת ל-33 שבועות ויוצא 4.37, בממוצע השבועי יהיה להם 4. לרשימה המשותפת 3.86, גם 4 כי מעל 50 אנחנו מעגלים למעלה. ישראל ביתנו יהיו 2 כי יצא 1.8. ימינה 1.28 אז יש להם 1 שבועית ומרץ 0.77, יהיה להם פיזור על פני המושב כמו מי שלא הגיע ל-1. זו הדרך שאנחנו מחשבים. אם ליועצת המשפטית יש משהו להעיר או להוסיף אשמח לשמוע.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
אם תלך לעמוד הראשון ותראה את סיעת דרך ארץ, להם יש 0.19 אם אתה מעגל להם כלפי מטה זה אפס.
אלעזר שטרן (יש עתיד-תל"ם)
¶
את זה הבנתי, אבל מעגלים כלפי מעלה מעל 0.5. כלפי מטה מתחת ל-0.5. לכן זה ברור שאתה לא רוצה לעגל לאפס, אבל אם יש לך 0.77, למה אתה לא מעגל למעלה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
קח למשל את יש עתיד והרשימה המשותפת. אם היינו מעגלים לשתי הרשימות, לשניהם היה יוצא 4 והיה יוצא אותו מספר מכסות לכנס. אבל מכיוון שלא עיגלו, יצא שיש לכם 7 הצעות יותר מהמשותפת.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ
¶
לפי חישוב של 13 שבועות, יש לה פיזור, היא צריכה לעשות את זה בפיזור של 10 הצעות. אין לה אפס הצעות.
אלעזר שטרן (יש עתיד-תל"ם)
¶
אני אומר שזה ברור למה אתה לא מעגל 0.19 לאפס ומשאיר לאפס. אבל אם החלטתם שמעל 0.5, 1.5 או 2.5 מעגלים למעלה - - -
היו"ר איתן גינזבורג
¶
אבל אני מדבר אתך. צריך עוד 1 לכולם. אם הנוהג הוא שבחישוב מכפילים את המספר שיוצא, לרבות המספר העשרוני במספר השבועות, אז זה המספר שיוצא ואז מעגלים את זה למספר שלם. אני חושב שלא צריך לעגל לפני ההכפלה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
מעגלים בסוף, רק את התוצאה הסופית. למשל אם יוצא לימינה 16.6 יהיה להם 17. אם יוצא ליש עתיד 56.8, יהיה להם 57. זו המשמעות של העיגול, הוא רק בסוף. אפשר לתרום לאחר.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
התוצאה הייתה שלמשותפת היה עוד הצעה או שתיים וליש עתיד הייתה פחות הצעה או שתיים, בעצם היו לכם אותו מספר הצעות.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ
¶
זה נכון, אבל במכסה השבועית. יש אפשרות שאם ממשלה תומכת בהצעת חוק פרטית ולא רוצים שזה יהיה במכסה של אותו שבוע, כדי לאפשר לסיעה להעלות עוד הצעת, אז יש לחבר הכנסת אפשרות להחליט שהוא לא מנמק 10 דקות מהדוכן אלא דקה מהצד, מהמקום ואז זה לא נספר במכסה של אותו שבוע. אבל אני כן עושה את הרישום לגבי כל המושב כי מהמכסה של כל המושב זה בסוף ירד.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ
¶
היא נספרת, היא מוצמדת. היא מחושבת בחישוב הכללי, השנתי לא השבועי. הרעיון במוצמדת שאם הממשלה כבר נתנה לזה תמיכה, אז לא יבואו פעמים להטריד את הממשלה, או להתנגד, פעמים בהצעת חוק שהיא דומה או זהה. זה הרעיון של הצמדה, אבל זה בהחלט נספר. הצמדה והנמקה מהמקום זה דקה.
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
אם תאפשר, כולם יגיעו לאובר. יש כל כך הרבה הצעות חוק להגיש ולא מגישים בגלל המכסה.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ
¶
היו עושים הרבה יותר הצמדות ועם ההצמדות סיעה בעצם סיימה את המכסה שלה.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ
¶
מכיוון שאנחנו עושים את המעקב על הניצול, מזכירות הכנסת התריעה למזכירות אותה סיעה שהם לקראת ניצול המכסה.
אלעזר שטרן (יש עתיד-תל"ם)
¶
איפה זה נעצר? בכניסה לוועדת שרים, או בכניסה למזכירות הכנסת? אנחנו יודעים שיש לנו מכסות שעולות לשבוע לוועדת השרים.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ
¶
יש לכם גם מכסות אתם מעבירים לוועדת שרים. אבל אני לא יכולה לעצור את זה כי אולי ועדת שרים תחליט שהיא תומכת אז למה שאחסום והוא יכול לעשות הנמקה מהמקום, אני לא רוצה לחסום אותו.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
אם אין עוד התייחסויות נעבור להצבעה. לפני כן, אעיר הערה, ניסינו אתמול להגיע להסכמות עם כל סיעות הבית לאור תקופת הקורונה, חשבנו להפחית את הפעילות ולצמצם את מספר ההצעות מצד אחד ומצד שני לא לפגוע בסיעות. הצענו להפחית לכולם באופן גורף 10%, הייתה הסכמה של סיעות האופוזיציה הגדולות, אבל מכיוון שלא קיבלנו הסכמה גורפת של כל סיעות האופוזיציה, ההצעה ירדה מסדר היום.
אני מודה ליש עתיד והמשותפת על הנכונות, אבל לצערנו לא הצלחנו להגיע להסכמה כך שנעלה את ההצעה כפי שהיא. מי בעד קביעת המכסות כפי שהוצגו? ירים את ידו.
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
קביעת מכסות הצעות חוק והצעות רגילות לסדר היום של חברי הכנסת לסיעותיהם במושב הראשון של הכנסת ה-23, התקבלה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
ההצעות למכסות החוק וההצעות לסדר היום הרגילות אושרו פה אחד. תודה למזכירת הכנסת על העבודה ולכל הצוות וליועצת המשפטית על הסיוע.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ
¶
תודה רבה.
בקשת יושב-ראש ועדת העבודה, הרווחה והבריאות להעברת הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון – פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התש"ף 2020 (פ/23/1097), של חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן מוועדת חוקה חוק ומשפט, לדיון בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות.
קביעת ועדת לדיון בהצעות חוק הבאות
¶
הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התש"ף-2020, פ/1097/23, הצעת ח"כ עאידה תומא סלימאן
הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה), התש"ף-2020, פ/85/23, הצעת ח"כ יואב סגלוביץ'
הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון - פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה), התש"ף-2020, פ/542/23, הצעת ח"כ קרן ברק
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נעבור לסעיף הבא, בקשת יושב-ראש ועדת העבודה, הרווחה והבריאות להעברת הצעת חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון – פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כלפיו צו הגנה), התש"ף 2020 (פ/23/1097), של חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן. מוועדת חוקה חוק ומשפט, לדיון בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות. חברת הכנסת טלי פלוסקוב תנמק את הבקשה, בבקשה גברתי.
טלי פלוסקוב (הליכוד)
¶
תודה רבה. הנושא של אלימות במשפחה הוא נושא שכמובן מחובר לנושאים של ועדת הרווחה. בחקיקה של החוק הזה אנחנו צריכים לקחת בחשבון הרבה נושאים חברתיים, נושאים רגישים ואין מקום ראוי יותר לדיון בהצעת החוק הזו מוועדת העבודה, הרווחה והבריאות. לכן אנחנו מבקשים שהדיון יהיה שם.
יואב סגלוביץ' (יש עתיד-תל"ם)
¶
הבית הנכון לטפל בזכויות, בהגבלת זכויות של אזרחים באשר הם הוא ועדת חוקה חוק ומשפט ולא בתים אחרים. בניגוד להמלצתי, גם יושב-ראש ועדת חוקה הסכים לעניין הזה. לכן חשוב להגיד שזה צריך להיות בוועדת חוקה למרות שברור לי שאני לא ברוב וחשוב שהחוקים האלה יעברו. זו ההערה שלי. אני מקבל את העובדה שצריך לקדם את החוק הזה ומקבל את העובדה שלא צריך לעשות את הכלל לאידיאולוגיה במובן הזה שדברים שצריכים להיות בוועדת חוקה, צריכים להיות בוועדת חוקה. ניסיתי לשכנע את יושב-ראש ועדת חוקה לא בהצלחה יתרה ובאתי לומר את הדברים כאן. אני אומר את דעת המיעוט בהקשר הזה, אבל העיקר שהחוק הזה וגם האחרים יקודמו.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נצרף בהצבעה גם את סעיף ה': קביעת ועדות לדיון בהצעות חוק, אחד של חבר הכנסת סגלוביץ' בעניין פיקוח אלקטרוני על אדם שהוצא כנגדו צו הגנה, זו בעצם אותה הצעת חוק פחות או יותר. גם הצעת חוק של חברת הכנסת קרן ברק שנמצאת באותה משפחה. את שלושת החוקים נרצה להעביר לוועדת העבודה והרווחה. מי בעד? ירים את ידו.
הצבעה
בעד להעביר את הנושאים לוועדה – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
ההצעה להעביר את הנושאים לוועדת העבודה, הרווחה והבריאות, נתקבלה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
הנושאים יעברו לדיון בוועדת העבודה הרווחה והבריאות.
הצעת חוק שכר שווה לעובדת ולעובד (תיקון - חובת פרסום דוח שנתי), התש"ף-2020, פ/661/23, הצעת ח"כ חוה אתי עטייה
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נעבור להצעת חוק שכר שווה לעובדת ולעובד (תיקון - חובת פרסום דוח שנתי) של חברת הכנסת אתי עטייה. במליאה חשבו שזה צריך ללכת לוועדת העבודה הרווחה והבריאות. במליאה נקראה קריאה על ידי יושב-ראש הוועדה להעביר את זה לוועדה לקידום מעמד האישה. אחר כך, בדין ודברים, הגיעו להסכמה עם יושב-ראש ועדה העבודה הרווחה והבריאות שהנושא יגיע לדיון בוועדת העבודה הרווחה והבריאות כפי שהיה צריך להיות במקור. יש הסכמה בין יושבי הראש. חברת הכנסת אתי עטייה תרצי לפרט?
חוה אתי עטייה (הליכוד)
¶
הצעת החוק מציעה להפעיל על מעסיקים גדולים חובה לפרסם דו"ח המפרט הבדלים בין גברים לנשים, במטרה לצמצם את הפער. אני סבורה שהנושא צריך להגיע לוועדת העבודה, שדנים בה בנושאים של יחסי עובד מעביד. זה נטו חוקי עבודה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
מי בעד להעביר את הצעת החוק לוועדת העבודה? ירים את ידו.
הצבעה
בעד ההצעה להעביר את הנושא לוועדה– רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
ההצעה להעביר את הנושא לדיון בוועדת העבודה הרווחה והבריאות, נתקבלה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
ההצעה התקבלה פה אחד והיא תועבר לדיון בוועדת העבודה הרווחה והבריאות.
קביעת ועדה לדיון בהצעה לסדר היום בנושא: "מדיניות הביקורים הבלתי אפשרית של השב"ס: רק חמש משפחות ליום ביקורים; רק ילד אחד; כל הקודם זוכה" – של חבר הכנסת מיכאל מלכיאלי
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נעבור לסעיף הבא, קביעת ועדה לדיון בהצעה לסדר היום בנושא: "מדיניות הביקורים הבלתי אפשרית של השב"ס", של חבר הכנסת מיכאל מלכיאלי. ההצעה היא להעביר לוועדת פנים, אבל נקראה גם קריאה במליאה להעביר את ההצעה לוועדה המיוחדת לענייני קורונה. לדעתי זה קלאסי ועדת הפנים, אבל האם מישהו שחושב שזה לוועדת הקורונה?
היו"ר איתן גינזבורג
¶
מישהו חושב אחרת? אם לא, נצביע בעד העברת הנושא לוועדת הפנים. מי בעד להעביר את ההצעה לוועדת הפנים והגנת הסביבה? ירים את ידו.
הצבעה
בעד ההצעה להעביר את הנושא לוועדה– רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
ההצעה להעביר את הנושא לוועדת הפנים והגנת הסביבה, נתקבלה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
ההצעה להעביר את הנושא לוועדת הפנים והגנת הסביבה התקבלה פה אחד.
בקשת יושב-ראש ועדת הכספים למיזוג הצעות החוק הבאות:
1. הצעת חוק הארכת ודחיית מועדים בענייני הליכי מס (הוראת שעה – נגיף הקורונה החדש),
התש"ף-2020 (מ/1309).
2. הצעת חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) (תיקון – הארכת התקופה לשחלוף דירה עקב משבר הקורונה), התש"ף-2020 (פ/23/620).
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נעבור לסעיף הבא, בקשת יושב-ראש ועדת הכספים למיזוג הצעות החוק הבאות: הצעת חוק הארכת ודחיית מועדים בענייני הליכי מס (הוראת שעה – נגיף הקורונה החדש) והצעת חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) (תיקון – הארכת התקופה לשחלוף דירה עקב משבר הקורונה). מבקשים למזג את ההצעות. חבר הכנסת קרעי ינמק.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
בגלל משבר הקורונה אנשים לא מצליחים למכור את הדירה הראשונה שלהם, מדובר באנשים רבים ששיפרו דיור בשנה וחצי האחרונות. למעשה החוק נותן פטור ממס רכישה ומס שבח אם הצלחת למכור את הדירה הראשונה שלך תוך שנה וחצי והוכחת שזה בעצם לא להשקעה. אתה לא משקיע ולכן יש לך את הפטור.
מי שתקופת הפטור שלו נכנסה אחרי ה-1 במרס נתקע ולא מצליח למכור את הדירה כי אנשים מבטלים חוזים, לא יכולים להתחייב, לא יודעים מה ילד יום. לכן הצענו הצעת חוק להאריך את תקופת הפטור הזו בחצי שנה. עכשיו הגענו להסכמה של 7 חודשים. ההצעה הזו, יחד עם חברת הכנסת מיקי לוי ועוד חברי כנסת התקבלה, עברה בקריאה טרומית.
יש הצעת חוק אחרת ממשלתית, להארכת מועדים באופן כללי, אז אנחנו מבקשים למזג את הצעות החוק. זה אושר בוועדת הכספים. למזג את הצעת החוק הספציפית הזו להארכת הפטור ממס רכישה ומס שבח, עם הצעת החוק הכללית להארכת מועדים.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נציין ששתי הצעות החוק נמצאות בדיון עכשיו בוועדת הכספים. שתיהם אושרו על ידי הוועדה כשהן מוזגו והן טעונות את אישור ועדת הכנסת. האם יש הערות?
היו"ר איתן גינזבורג
¶
זה מיזוג. מי בעד המיזוג?
הצבעה
בעד המיזוג – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
מיזוג שתי הצעות החוק, נתקבל.
ארבל אסטרחן
¶
הצמדה זה במליאה, כשעולה הצעת חוק בין אם פרטית או ממשלתית וחבר כנסת אחר נצמד אליה אם ההצעות זהות. אז הוא בעצם עוקף את ועדת שרים ונצמד להצעה שכבר על סדר היום. מיזוג זה משהו שנעשה בוועדה. זה יכול להיות שתי הצעות פרטיות או הצעה פרטית והצעה ממשלתית. פה למשל יש לנו הצעה פרטית שרק עברה טרומית והצעה ממשלתית שעברה ראשונה, קודם כל זה הגיוני שאם יש בוועדה שתי הצעות, הוועדה תכין הצעה אחת, היא לא תכין עכשיו שתי הצעות אחת לראשונה ואחת לשנייה שלישית. ברור שהיא לוקחת את כל ההצעות שעל שולחנה שבאותו נושא.
ארבל אסטרחן
¶
אבל למיזוג הן לא צריכות להיות זהות, הן רק צריכות להיות באותו נושא והוועדה יכולה לקחת הצעות שהן בגדול באותו נושא על שולחנה ולהכין אותן ישר לשנייה שלישית. אז הפרטית לא צריכה לעבור ראשונה והוועדה חוסכת זמן ומכינה הצעה אחת.
דיון מהיר בנושא
¶
"טעויות בכניסה לבידוד עקב איכוני שב"כ", של ח"כ חמד עמאר, ישראל אייכלר, היבה יזבק, אורנה ברביבאי (מס' 66).
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נעבור לנושא האחרון שעל סדר היום, בקשה לדיון מהיר בנושא: "טעויות בכניסה לבידוד עקב איכוני שב"כ". מהוועדה המיוחדת לנגיף הקורונה לדיון בוועדת חוץ וביטחון. יושב-ראש ועדת חוץ וביטחון נמצא בבידוד בעצמו, הוא יוצא ממנו היום אחרי הצהרים. אני אייצג אותו כחבר בוועדת חוץ וביטחון.
הנושא של איכוני שב"כ נמצא היום בדיון בוועדת חוץ וביטחון, לדעתי נכון לו להתקיים בוועדה שדנה בחוק עצמו.
אלעזר שטרן (יש עתיד-תל"ם)
¶
מכיוון שיש הסכמה, אנחנו מסכימים, אבל צריך להגיד את האמת. הדברים האלה כבר הובאו לדיון בוועדת חוץ וביטחון, אין שום חדש. אם הם הסכימו, נעביר את זה לשם, אבל אני מבקש, כמו שאמר חברי יואב סגלוביץ', שדעתי תישמע.
אני חושב שהמעבר של זה לוועדת חוץ וביטחון אין לו סיכוי לדיון אמיתי מהסיבה שזה כבר היה שם. אלו טיעונים שהעלינו כשהצעת החוק עברה, אמרנו שתהיה הבעיה הזאת. במידה מסוימת ראש הוועדה התעלם, לא קיבל, לא משנה מה נעשה. עכשיו זה חוזר אליו שוב, כאילו הנה אמרנו לכם. לדעתי זה היה נכון שזה ילך לוועדת הקורונה, אבל אם היא ויתרה על זה, אז ויתרה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
נראה לי שדווקא עכשיו כשוועדת חוץ וביטחון נמצאת בעיצומו של חיקוק החוק של איכונים טלפוניים, ראוי להם לדבר על המצב שבו אנחנו נמצאים בטווח הביניים שבו יש טעויות או הכנסת אנשים שלא בצדק לבידוד. מי בעד ההעברה לחוץ וביטחון? ירים את ידו.
הצבעה
בעד הבקשה להעביר את הנושא לוועדה– 7
נגד – 1
נמנעים – 3
הבקשה להעביר את הנושא לדיון בוועדת חוץ וביטחון, נתקבלה.