פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-ושלוש
הכנסת
18
ועדת הכנסת
09/06/2020
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 7
מישיבת ועדת הכנסת
יום שלישי, י"ז בסיון התש"ף (09 ביוני 2020), שעה 13:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-23 מתאריך 09/06/2020
פניית יושב-ראש ועדת כספים בדבר טענת נושא חדש בעת הדיון בהצעת חוק מענק לעידוד תעסוקה (הוראת שעה – נגיף הקורונה החדש), התש"ף-2020 (מ/1311)
פרוטוקול
סדר היום
פניית יושב-ראש ועדת הכספים בדבר טענת נושא חדש בעת הדיון בהצעת חוק מענק לעידוד תעסוקה (הוראת שעה – נגיף הקורונה החדש), התש"ף-2020 (מ/1311).
נכחו
¶
חברי הוועדה: איתן גינזבורג – היו"ר
מאי גולן
עוזי דיין
מיקי חיימוביץ'
אופיר כץ
מיכאל מלכיאלי
טלי פלוסקוב
אלכס קושניר
רם שפע
מוזמנים
¶
אסי מסינג - היועץ המשפטי, משרד האוצר
אייל לב ארי - יועץ משפטי, ועדת הכספים
שיר שפר - יועצת משפטית, ועדת הכספים
רישום פרלמנטרי
¶
טלי רם
פניית יושב-ראש ועדת הכספים בדבר טענת נושא חדש בעת הדיון בהצעת חוק מענק לעידוד תעסוקה (הוראת שעה – נגיף הקורונה החדש), התש"ף-2020 (מ/1311)
היו"ר איתן גינזבורג
¶
- - שהסמיך את ידיו של אופיר כץ להיות כאן, בדבר טענת נושא חדש שעלתה בדיוני ועדת הכספים על ידי חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ'. לכן התכנסנו כאן לדון בנושא החדש, לבחון האם יש נושא חדש או לא, ואז להכריע בנושא. חבר הכנסת כץ, בבקשה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
סליחה. חברים, יש תקנון. קודם אמרת שאני לא יושב-ראש הוועדה, עכשיו אני יושב-ראש הוועדה, אז תן לי בבקשה לדבר ולנהל את הישיבה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
אני רוצה לעדכן. מרגע שקיבלתי את הבקשה לנושא חדש, בשעה 11:30 הודעתי שבעוד שעתיים, קרי ב-13:30, יתקיים הדיון, כך שהיה לכולם זמן להיערך ולהגיע.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
בסעיף 1, פסקאות (6) ו-(7) להגדרה "מעסיק" – זה משהו שאנחנו הכנסנו, שינינו, מ-25 ל-40%.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
זה משהו שהוועדה הכניסה דווקא לתוך הסעיף הזה כדי להגדיל את האחוזים, שיותר יהיו זכאים, ולכן אנחנו לא רואים בזה נושא חדש.
אייל לב ארי
¶
חבר הכנסת כץ, לגבי טענת נושא חדש הראשונה להגדרת "מעסיק", זה שינוי שהוועדה הכניסה, הוא מתוך הצעת החוק, שינוי אחוזי. לכן אנחנו במקרה הזה לא חושבים שזה נושא חדש.
מיקי לוי (יש עתיד-תל"ם)
¶
קודם כול, הזימון הוצא בשעה 12:01, כרגע בדקנו, וזה טעם לפגם. יש חברי כנסת שנמצאים מחוץ לבניין, יש חברי כנסת שהיה להם לוח זמנים אחר לעבודה. לכן, הסגנון הזה וסגנון העבודה הזה, אתם רק מכריחים אותנו להבין עם מי אנחנו צריכים לעבוד. הוכחנו לכם שכשרצינו לעבוד כמו שצריך בשיתוף פעולה בוועדת חוקה, יכולנו לקצר דיונים של ארבעה ימים לחצי יום. לחצי יום. והזימון הזה שהוצא ב-12:01, הוא לא - - -
מיקי לוי (יש עתיד-תל"ם)
¶
אבל זה מה שראיתי אצלך. אתה הראית לי, מה לעשות. אני לא חבר ועדה. 12:01, אני רוצה להיות מדויק, אחרת הוא יגיד 12:01.
הזימון הזה שהוצא ב-12:01 גורם לכך שאותם חברי כנסת שאינם נמצאים כאן, זה בא להם בהפתעה, פשוט מאוד. ולכן אני חושב שזה חוצפה, זה חציית קווים. לא ככה עובדים.
אנחנו מנוסים בבית הזה. יש חיכוכים בין קואליציה לאופוזיציה, אבל זוהי קואליציה דורסנית, אין לה שום עכבות. אתם רק יכולים להתבייש בסגנון העבודה הזה, פשוט להתבייש, ולכן אני אומר לכם שזו חוצפה שאין כדוגמתה.
הכנסנו שינויים בגוף החוק ולכן אנחנו מבקשים דיון מחדש על כל החוק. על כל החוק אנחנו מבקשים דיון מחדש כי אנחנו רוצים למשל להפוך את מצב התשלומים. לא יכול שהחוק הזה יבוא ויגיד שמשלמים מעט כסף לאלה שחזרו במרס, ויותר כסף לאלה שחזרו ביוני.
בנוסף לכך, היה ראוי למשל שיהיה תשלום דיפרנציאלי, כפי שגם חבר הכנסת קרעי המליץ, ואז היינו מוודאים שאותם עובדים חלשים במשק יחזרו לעבודה. מה יעשה מעסיק? מכיוון שזה לא דיפרנציאלי, ייפטר מאותם עובדים חלשים, הם לא יחזרו לעבודה, זה ברור לכם. הם לא יחזרו לעבודה. ולכן, היה ראוי – גם בגלל שאין כאן חברי כנסת מהאופוזיציה – היה ראוי שנדון בזה מחדש.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
בואו נדון בזה עוד שלוש, ארבע פעמים. ניקח את הזמן, האנשים בחוץ לא צריכים את הכסף הזה.
אופיר כץ (הליכוד)
¶
אנשים צריכים את הכסף. אני, אין לי הבנה. יש לי הבנה אחת, שאנשים בחוץ צריכים את הכסף.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
אני משתיק אותו אבל אתה פשוט לא מקשיב. השתקתי אותו אבל אני גם לא אתן לך להתבטא בצורה כזאת לחברי כנסת.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
שמעתי אותך. ואם אתה רוצה לקבל את זכות הדיבור בלי שיפריעו לך, אל תגיב לו. קריאת ביניים זה בסדר, לא צריך להתחיל לנהל דו-שיח. בבקשה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
אז הוא הפריע, אתה לא צריך להגיב לו. אני מנהל את הישיבה. אז אני אפסיק את ההפרעה שלו ואתה תפסיק לדבר.
מיקי לוי (יש עתיד-תל"ם)
¶
אתמול היה אירוע מאוד מאוד קשה, שחסם את כל האפשרויות להכניס איזשהם שינויים – חיוביים, לא שינויים שעולים בכסף, לא שינויים שמשנים את מהות החוק הזה – שינויים בהסכמה שהיו יכולים להביא להצבעה ולביטול כל הרביזיות, לעשות את זה הרבה יותר עדין, ככה היינו רגילים לעבוד. יכולת לבדוק בוועדת חוקה, בחלק מהנושא היית נוכח, איך עבדנו בשיתוף פעולה בוועדת החוקה.
הגיע השר כץ, ואתם חברי הכנסת מהקואליציה, ביטל אתכם לחלוטין למרות שהסכמתם איתנו על שינויים מהותיים שלא עלו כסף בחוק הזה. הוא אמר אני לא שואל אותך, אתה חתום על הסכם קואליציוני. כולכם שתקתם כמו דגים, טחן אתכם עד אבק – עד אבק טחן אתכם.
מיקי לוי (יש עתיד-תל"ם)
¶
ולכן, כשאתם נטחנים עד אבק ועולבים בכם, לפחות תבואו תגידו: ואללה, יש צדק בשינויים שמבקשים כאן, הם לא עולים כסף, הם לטובת הציבור, הם לא לטובתנו האישית, אבל אתם שתקתם כמו דגים. כמו דגים. סליחה, היה חבר כנסת אחד שהעז להגיד כמה מילים, חבר הכנסת ברקת, אני מתנצל.
אני אומר לכם, זאת קואליציה דורסנית. אתם מכריחים אותנו להתנהג אחרת ולהתנהל אחרת, ואם חשבנו שזה חוק חשוב, אני הגשתי רק 15 הסתייגויות מהותיות, יכולתי להגיש 3,000 אם הייתי יודע שאתם הולכים לכיוון הזה אבל חשבתי שהחוק חשוב. חשבתי שבשינויים כאלה או אחרים אנחנו נזרים כסף כדי להחזיר עובדים למעגל התעסוקה.
אבל מה אתם עושים? לא מקבלים שום דבר, דורסים אותנו לחלוטין, מתנהגים בצורה נוראית. גם השר כץ גרם לכם כנראה להתנהג בצורה הזאת, וככה זה נראה. אם אתם חושבים שאתם יכולים להמשיך כך בלי שאנחנו נבוא לידי ביטוי, אתם טועים. תודה.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
תודה רבה. אדוני היועץ המשפטי לוועדה, אני מבקש אם תוכל לפרט על כל אחד מהסעיפים כדי שנוכל לקבל תמונה מלאה ולא אמירה כללית - כל אחד מהסעיפים שאותם העלה חבר הכנסת סמוטריץ', מ-1 עד 5, תסביר לנו מדוע הם אינם נושאים חדשים או שהם כן נושאים חדשים.
אייל לב ארי
¶
סעיף 2(2), דובר על תוספת פסקה - - - מעסיק זכאי למענק, והתווסף נושא הדיווח לביטוח הלאומי על תיק ניכויים. התוספת הזאת היא אומנם תוספת של משרד האוצר אך היא נבעה בין היתר מהבקשה של חברי הוועדה להוריד מהחרגת עובד זכאי "חבר באגודה שיתופית", אם הוא אכן עובד של האגודה.
רם שפע (כחול לבן)
¶
אדוני היועץ המשפטי, אתה יכול להסביר בשתי מילים את הסעיף האחרון שהצגת, לגבי האגודות השיתופיות?
אייל לב ארי
¶
חלק מהתנאים להיות עובד זכאי בהצעת החוק – לפני התיקונים שלה – קבעו גם מי לא ייחשב עובד זכאי, בין היתר גם מי שהוא חבר באגודה שיתופית. לגבי העניין הזה, חברי הוועדה ביקשו כן להרחיב את הנושא הזה, כך שבעצם חבר אגודה שיתופית שהוא עובד של האגודה השיתופית, כן ייחשב - - -
אייל לב ארי
¶
הוא יכול להיכנס למצבת העובדים אבל כדי שהוא ייחשב עובד זכאי לצורך חישוב המענק, הוא צריך בעצם להתווסף.
שלמה קרעי (הליכוד)
¶
זה רק אם הוא עובד מחוץ לאגודה השיתופית. מי שעובד בתוך האגודה השיתופית, הם לא אישרו את זה.
אייל לב ארי
¶
5(ב)(11), זאת הייתה בקשה של משרד האוצר בנושא הבקשות למענק, החלק של הצהרת המעסיק. משרד האוצר ביקשו - להבנתי, כדי שתהליך בדיקת הבקשה יהיה מהיר יחסית, ככל שמעסיק משתמש בחברה לחילול שכר, תהיה אפשרות להעביר את המידעים בין החברה לבין מנהל שירות התעסוקה, שהוא אמור לדון באישור הבקשות או בדחיית הבקשות.
אייל לב ארי
¶
זה לא נושא חדש. הוא נמצא בתוך נושא הבקשה למענק, הוא מתווסף.
סעיף 11, התוספת מונה את סמכויות ועדת הערר, מה שלא היה קיים קודם, לכן גם לא נושא חדש.
סעיף 12 דן בנושא קבלת מידע ושמירתו.
אייל לב ארי
¶
כן. הוא נבלע אבל הוא גם נושא ספציפי פה בכל מקרה. גם התיקונים בסעיף 12 הכללי הם בעיקר תיקונים נוסחיים. בסעיף 12(ה)(2) הם לא נוסחיים, כמו שהם באים לחדד את פרק הזמן שבו יישמר המידע וגם הם יכולים להיות תיקונים שנוגעים להצעת החוק ולא נושא חדש.
עוזי דיין (הליכוד)
¶
אנחנו נמצאים בתקופה משמעותית, ולכן טענת נושא חדש – משום שהרבה אנשים מחכים – טענת נושא חדש צריכה להיות ברורה, חדה, ולא להיות על חשבון הציבור.
למיטב הבנתי, אין פה שינוי מהותי בחוק, וכל מה שנעשה, נעשה בעצם לטובת האנשים שאמורים לקבל פיצוי מסוים מהחוק הזה. בפרט, מיקי לוי, לא הבנתי איזה ראיות אתה מביא לשינוי, חוץ מזה שהקואליציה דורסנית ושלא נחמדים - - -
עוזי דיין (הליכוד)
¶
צריכה להיות הוכחה, ראיות, למה זה שינוי מהותי, ולא אמירות כלליות.
דבר אחרון, אם אני מבין נכון, הרי מחכים לזה הרבה אנשים. אם אנחנו לא נהיה יעילים, אפקטיביים, ואם נקבל עכשיו שזה נושא חדש ונחזיר את זה עוד פעם למבחנה הזאת, אנחנו יוצרים כעין תקדים אפילו בעבודה שלנו, שכדאי עכשיו כל דבר להחזיר.
נוסיף בסוף שזו גם עמדת היועץ המשפטי, למרות שאתם מכירים שאני לא חושב שדברים כאלה צריכים להיות מוחלטים על ידי ייעוץ משפטי, אבל כיוון שזאת גם עמדתו, אני לא רואה סיבה אלא לדחות את טענת נושא חדש ולהחזיר את זה לוועדה.
רם בן ברק (יש עתיד-תל"ם)
¶
אני גם לא חושב שיש מקום לנושא חדש בתקופת הזמן הזאת ונכון לעכשיו, הרי כולנו רוצים בסופו של דבר שהכסף יעבור למי שצריך והכלכלה איכשהו תתחיל לעבוד, אבל יש משהו שהוא לא בסדר בכל הדיון הזה.
הרי היה דיון בוועדת הכספים, שלושה ימים של דיונים – גם אופיר היה שם – דיונים מאוד מאוד פרודוקטיביים וענייניים, ושמענו הרבה מאוד אנשים שאינם קשורים לכאן, שנמצאים בחוץ, גורמים שמעסיקים עובדים אחרים, ונעשו שינויים שהם שינויים נכונים. ואז ברגע אחד אמרו: לא, אין יותר שום דבר, אין שינויים, הכול כאן ועכשיו, קואליציה, הסכמים קואליציוניים.
זה לא מקובל. אז בשביל מה יש ועדת כספים? אם ועדת הכספים היא חותמת גומי של קואליציה שיש לה רוב, אז אני, אין לי מה לבוא לדיונים האלה.
רם בן ברק (יש עתיד-תל"ם)
¶
אני מדבר עכשיו על הנושא שאנחנו דנים בו. אנחנו כולנו רוצים לעזור לעסקים בישראל, כולנו רוצים להחזיר את העובדים לעבודה, אין כאן אינטרס של אופוזיציה-קואליציה, אבל היה כאן דיון רציני, אופיר, והצורה שזה התנהל היא צורה שהיא לא מקובלת כי אם אנחנו לא יכולים לבוא ולעשות בוועדת הכספים דיונים אמיתיים ולא רק קואליציה-אופוזיציה ולא שהשר יבוא ואז כולם יעמדו דום ויצביעו, אז אני אומר לך, אני לא אבוא לדיונים האלה.
רם בן ברק (יש עתיד-תל"ם)
¶
ואם הדרך שלנו בשביל לדון בזה באמת אחרי שאנחנו רואים שאי אפשר זה לעשות דיון מחדש אז זה מה שאנחנו עושים עכשיו.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
אני מזכיר לכם שהדיון מחדש הוא לא על כל החוק, הדיון מחדש הוא רק על טענה של נושא חדש, וצריך להבין מהי טענה של נושא חדש. זה לא סתם דיון מחדש על כל החוק. טענה של נושא חדש זה אומר שכל הסעיף הזה יוצא מהחוק והוא לא הולך להצבעה. צריך להבין מה המשמעות של התהליך הזה ולא ליפול למשמעותן המילולית של אותן מילים נושא חדש. אלכס קושניר, בבקשה.
אלכס קושניר (ישראל ביתנו)
¶
שתי מילים בכלל על החוק ואחר כך על הנושא החדש. אני מסכים איתך, אופיר, שהחוק הזה צריך לעבור כמה שיותר מהר.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
אגב, אני מזכיר, אלכס, שהוא גם לא יגיע למליאה אם לא תהיה הסכמה, ולכן צריכה להיות הסכמה של כולם כדי שנוכל להצביע עליו במליאה, כדי שנוכל להעביר את הכסף לאזרחים.
אלכס קושניר (ישראל ביתנו)
¶
אני מסכים איתך, אופיר, שזה צריך לקרות כמה שיותר מהר אבל אני גם מסכים עם חבר הכנסת קרעי, שאתמול דיבר בוועדת הכספים והעלה הסתייגויות מאוד מאוד חשובות, שלצערו הרב, וגם לצערי הרב אגב, הוא לא יכל להצביע על ההסתייגויות של עצמו.
ולכן אתה צודק גם שאין כאן הבדל בין קואליציה לאופוזיציה, כולנו פה לטובת האזרחים, אבל ההתנהלות דווקא שלכם – ואגב, לא שלך ולא של חברי הכנסת אלא של שר האוצר אתמול בצורה דורסנית; הוא דרס אתכם, מחק אתכם לחלוטין – ולכן אני פונה אליך ואני אומר לך, נכון, אין פה קואליציה ואופוזיציה. בואו נעבוד לטובת האנשים וננסה להעביר את החוק הזה בצורה הטובה ביותר, שיכלול גם הורדת השכר המזכה וגם דיפרנציאציה בעסקים ועוד מלא דברים שצריכים להיות בחוק הזה.
לעניין הנושא החדש, אני מבקש להצביע על כל סעיף בנפרד כי אני חושב שארבעה הם לא נושא חדש, ואחד כן.
אלכס קושניר (ישראל ביתנו)
¶
אני לא רוצה להצביע על כולם ביחד.
סעיף 5 בסדר-היום בכלל לא קשור לכסף. אדוני היושב-ראש, לא יודע אם אתה יודע, סעיף 5, הוא בסך הכול מדבר על זמן שגוף כזה או אחר צריך לשמור את המידע. הרי אין שום סיבה, אין שום סיבה בעולם ששירות התעסוקה ישמור את המידע הזה כשהוא כבר קיים בביטוח לאומי.
אלכס קושניר (ישראל ביתנו)
¶
אני רוצה להוציא את זה מהחוק כי אני חושב שאין בזה צורך. דבר שני, אני חושב שיש כאן פגיעה בכל הנושא של שמירת הנתונים ושמירת הפרט, ולכן אני חושב שמדובר כאן בנושא חדש. ואגב, אופיר, זה בכלל לא מעכב את החוק. אפשר לעשות את החוק הזה בלי הדבר הזה.
אלכס קושניר (ישראל ביתנו)
¶
בטח שכן אפשר להעביר את הכסף. הם מדברים על שנתיים שמירת מידע. אין שום סיבה.
מיכאל מלכיאלי (ש"ס)
¶
אדוני היושב-ראש, קודם כול לדיון שנעשה כאן. אני אתמול לא הייתי בוועדת הכספים, רק צפיתי בדיון, ואני אומר לך את האמת, גם כחבר קואליציה אני מזדהה עם הדברים שמיקי לוי אמר – לא יודע אם לגבי הסגנון אבל רוח הדברים, ברור שהוא צודק.
אני בעצם שואל את חבריי מיש עתיד ומישראל ביתנו. הרי אתם לקחתם את מדינת ישראל לבחירות בגלל הדבר הזה, ככתבו וכלשונו.
אלכס קושניר (ישראל ביתנו)
¶
אז אני אגיד לך מי לקח את המדינה לבחירות. אדון נתניהו לקח את המדינה לבחירות.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
אבל זכותו לומר מה שהוא רוצה. אתה רוצה גם לצנזר לו את הדברים? זו עמדתו, תן לו להגיד מה שהוא רוצה. תגיד לי, אנחנו עכשיו בצנזורה?
היו"ר איתן גינזבורג
¶
חבר הכנסת קושניר, אתה סיימת את דבריך. תן לשמוע את דבריו של מלכיאלי, מה שהוא רוצה, ואני אעמוד על כך שהוא יגיד מה שהוא רוצה.
מיכאל מלכיאלי (ש"ס)
¶
יכול להיות שישראל כץ אתמול בוועדה, במה שהוא אמר ככתבו וכלשונו, הוא למד מאיווט ליברמן. יכול להיות שזאת לא המצאה שלו. אתם היום מטיפים לנו מוסר שאנחנו מנסים לשנות את החוק ולא נותנים לנו. אתם יצרתם את זה, אז הגיע הזמן שתיקחו אחריות.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
חברים, תודה רבה לכם. אתם רוצים להמשיך את הדיון הזה? מספיק. תכבדו לפחות אותי. רם.
רם שפע (כחול לבן)
¶
אני חייב להגיד משהו, לא תכננתי להגיד את זה אבל סלח לי, חבר הכנסת קושניר, וגם מיקי לוי מקודם. כל פעם שהקואליציה מציינת את אחד השמות ו/או אומרת משהו שלא לרוחכם אתם מתפרצים. אתם לעומת זאת – וזה בסדר, זכותכם – אומרים דברים על הקואליציה, אנחנו לא מתפרצים.
רם שפע (כחול לבן)
¶
לגבי אתמול, אני גם רוצה להצטרף – גם לחבר הכנסת מלכיאלי וגם למיקי לוי – ולהגיד שגם אני מאוד לא אהבתי את האופן שבו ישראל כץ פנה אתמול לוועדת הכספים. היחסים בין הכנסת והממשלה חייבים להישאר כאלה שלכנסת יש תפקיד מרכזי להיות גורם מאזן ובולם לממשלה, וזה בסדר גמור וזה יישאר ככה. אני חושב – אמרתי את זה לחבר הכנסת כץ אתמול – שגם השר כץ יבין שזו לא הייתה הדרך הנכונה להתייחס לוועדת הכספים.
רם שפע (כחול לבן)
¶
כמה דברים. א', החוק הזה בהחלט לא מושלם ויש הרבה דברים שהיו יכולים להיות הרבה יותר אפקטיביים. גם הכסף של המדינה היה יכול להיות מחולק בצורה הרבה יותר אפקטיבית לציבור ולגופים, וגם יש סעיפים דוגמת האגודות השיתופיות שבעיניי עושים להם עוול אדיר ואני עומד על כך שזה יתוקן, גם אם לא דרך החקיקה, דרך הסכמים עם משרד האוצר, ועובדים על זה, הייתה אתמול פגישה ואני מקווה שזה יניב תוצאות.
אבל, חשוב להגיד שבסוף מה שקרה - אחרי שכץ אמר את דבריו, והוועדה לא הייתה מוכנה בעת הזאת להצביע - אכן כמו שאמר אופיר לפני כמה דקות, יצאו מחוץ לחדר ונעשו תיקונים די משמעותיים – לא מספיק טובים, היינו רוצים יותר, אבל נעשו שינויים.
רם שפע (כחול לבן)
¶
אז אני רק מבקש. כשאתם מלינים על מה שקרה אתמול, זה בסדר גמור, זכותכם, אבל מה שקרה זה שהוא חזר עם שינויים, ורק צריך להגיד את זה. זה הכול.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
תודה, חבר הכנסת שפע. אני מבקש לתת את זכות הדיבור ליועץ המשפטי של משרד האוצר, שביקש לדבר. אסי מסינג, בבקשה.
אסי מסינג
¶
אני רק אדגיש. עלה הנושא של האגודות השיתופיות. ההצעה כפי שמוצעת כרגע היא להביא בחשבון כל עובד באגודה השיתופית – עובד נוסף כמובן – ובלבד שמתקיימים יחסי עובד מעביד, בהקשר הזה נבדקה גם השאלה של אופן ניכוי המס וגם האופן של הפרשות הביטוח הלאומי. וכל עובד באשר הוא, באגודה שיתופית, מעסיקו יוכל להיות זכאי למענק, וזה בשונה ממה שנאמר בדיון.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
תודה. חברים, אני רוצה בבקשה לעבור להצבעה. לפי הצעתו של אלכס קושניר, אנחנו נעבור נושא נושא, נצביע האם הוא נושא חדש או לא.
אני עובר לסעיף הראשון, סעיף 1 לחוק. מי בעד הטענה שהנושא הוא נושא חדש, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
לא אושר.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
7 נגד. הבקשה לא התקבלה. סעיף 5(ב)(11). מי בעד נושא חדש, ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
נגד – 8
לא אושר.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
סעיף 11 – סמכויות ועדת ערר. מי בעד טענת נושא חדש? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
נגד – 8
לא אושר.
היו"ר איתן גינזבורג
¶
אם כך, אני קובע שהבקשות לנושא חדש לא התקבלו בוועדה. רביזיה, אנחנו נתכנס כאן בשעה 14:40. תודה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 14:10.