פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-ושלוש
הכנסת
19
30/04/2020
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 36
מישיבת ועדת הכספים הזמנית
יום חמישי, ו' באייר התש"ף (30 באפריל 2020), שעה 8:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-23 מתאריך 30/04/2020
שכר הצוותים הרפואיים שיצאו לבידוד בתקופת הקורונה, דיווח הממונה על השכר באוצר, מר קובי בר-נתן
פרוטוקול
סדר היום
שכר הצוותים הרפואיים שיצאו לבידוד בתקופת הקורונה, דיווח הממונה על השכר באוצר, מר קובי בר-נתן
נכחו
¶
חברי הוועדה: עודד פורר – היו"ר
מיכאל מרדכי ביטון
קרן ברק
אחמד טיבי
מיקי לוי
אופיר סופר
אורית פרקש הכהן
קטי קטרין שטרית
מיכל שיר סגמן
משתתפים באמצעים מקוונים
¶
אפי מלכין - המשנה לממונה על השכר, משרד האוצר
פרופ' ציון חגי - יושב-ראש ההסתדרות הרפואית בישראל
ד"ר זאב פלדמן - ארגון רופאים עובד המדינה
אילנה כהן - ההסתדרות האחיות
רישום פרלמנטרי
¶
אלון דמלה
שכר הצוותים הרפואיים שיצאו לבידוד בתקופת הקורונה, דיווח הממונה על השכר באוצר, מר קובי בר-נתן
היו"ר עודד פורר
¶
בוקר טוב, חברים. אני שמח לפתוח את ישיבת ועדת הכספים. היום 30 באפריל 2020, ו' באייר התש"ף. הנושא הראשון הוא שכר הצוותים הרפואיים שיצאו לבידוד בתקופת הקורונה. ביקשנו דיווח של הממונה על השכר באוצר. חשוב לי להגיד לחברי הכנסת – תראו, בגלל שקבעו מליאה, הקדימו את המליאה לשעה 9:00, יהיה לנו ממש מעט זמן. לכן נעסוק בעיקר בדיווח בשלב הראשון. בהמשך היום, בהתאם לחקיקה, הוועדה תתכנס שוב לדון בנושאים הנוספים.
היו"ר עודד פורר
¶
בסדר. יכול להיות שזה יהיה אחרי הצוהריים. אני לא יודע. אני היום צריך לאשר את הנושא של הערבויות לקרן הלוואות מדינה, ערבויות לקרן ביטוחי אשראי. בקיצור, יש לנו מה לעשות.
אני כן רוצה לומר בפתח הדברים שנים דברים. אחד, דיברנו על זה כבר, הנושא של החזרה ללימודים והמתכונת של חזרה לבתי הספר. אני אומר את זה גם לך, חברת הכנסת ברק, כי את העלית את זה. אני אדבר היום עם שר החינוך.
היו"ר עודד פורר
¶
אני אומר לכם, אם מישהו חושב שאפשר יהיה בגני הילדים לפתוח חצי שבוע ולבקש ממורות ומורים שיש להם ילדים בגני הילדים לעבוד שבוע שלם ומי שיש לו ילד בכיתה ד' יכול למצוא לעצמו פתרון ולצאת לעבודה, חודש וחצי הייתה לכם את האפשרות לפתור את זה. זה הפתרון שהגעתם? זה המתווה? קצת לא לעניין. זה פעם אחת.
היו"ר עודד פורר
¶
פעם שנייה, גם הנושא של דמי אבטלה ודיברנו על זה פה גם. אני אומר את זה גם שהממונה על השכר גם מכיר את זה. נתנו דמי אבטלה מתחת לגיל 25 ל-50 יום. נתנו ל-50 יום. ה-50 יום נגמרים ביום ראשון. אז ביום ראשון, כל העובדים מתחת לגיל 25 יקבלו מכתבי שמוע לפיטורים, כי נגמר העניין הזה של החל"ת. אז או שהממשלה תביא את זה היום להארכה ותאשר את זה, או שביום ראשון כל העובדים שנמצאים בחל"ת מתחת לגיל 25, סדר גודל 200,000 איש, להערכתי, יקבלו מכתב שמוע לפני פיטורים. אני מציע שמישהו שם יתעורר. כבר ישנים שם חודש וחצי.
אני רוצה לפתוח את הדיון. אנחנו ביקשנו להתייחס לרופאים ולצוות הרפואי כמו לוחמים בחזית שנפצעו בשדה הקרב וממשיכים לקבל את השכר שלהם גם כשנמצאים בבית החולים.
היו"ר עודד פורר
¶
וגילינו שזה לא המצב עם הרופאים בבידוד; לא רק הרופאים בבידוד, אלא כל צוותים הרפואיים. הנושא הזה הועלה גם על ידי חברת הכנסת יוליה מלינובסקי בוועדת הקורונה, גם על ידי חבר הכנסת אחמד טיבי וגם על ידי חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן.
היו"ר עודד פורר
¶
ואני אומר שזה הובטח כאן בוועדה כשאישרנו את חוק יסודות התקציב, כדי לאפשר לממשלה להוציא תקציבים. הייתה התחייבות של משרד האוצר, של שר האוצר בעצמו לחבר הכנסת טיבי לפתור את העניין הזה.
אני אתן לחבר הכנסת טיבי להגיד שתי מילים. התייחסות של הממונה על השכר, ואחר כך – הסתדרות הרופאים בישראל.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
תודה רבה.
בקצרה. בדיונים על חוק משק המדינה, 90 מיליארד שקלים, הגשתי הסתייגות בשם הרשימה המשותפת ובשם, לאחר מכן, כל חברי הכנסת שהיו בוועדה, מיקי. ולגבי פיצוי מלא של אנשי הצוות הרפואי, לא רק רופאים, אלא רופאים ורופאות, אחים ואחיות, טכנאים, אנשי משק, פועלים ופועלות ניקיון וכדומה, שאם הם מפסידים ימי עבודה כתוצאה מהבידוד אחרי היחשפות לנגיד הקורונה, הדבר ייחשב, יביא לפיצוי מלא בלי לעשות תרגילים של הורדה מדמי מחלה וכיוצא בזה.
הדיונים כאן אז, אחרי ההסתייגות, אני לא מדבר על שליחת מכתבים, אלא על ההסתייגות בפועל, ככה עושים בכנסת, הופסקו. ואז יצאנו החוצה, היושב-ראש, והתקשר אליי שר האוצר כחלון והתחייב שתוך שבוע הדבר הזה יבוצע. לאחר מכן, הייתה שיחה גם שלי, גם של אבי ניסנקורן, גם של עודד פורר, יושב-ראש הוועדה, עם פרופ' ציון חגי באותו לילה, וכך הייתה ההבנה.
לאחר כשבוע הנושא נדון עוד פעם בוועדת העבודה והרווחה, שבראשה עומדת חברתנו עאידה תומא סלימאן, ושם היה סגן הממונה על השכר והוא התעקש שהדבר לא ייעשה. ולפני מספר ימים הגיעו לסיכום שהוא צעד בכיוון הנכון.
אני רוצה לציין לטובה את העבודה המצוינת של פרופ' ציון חגי וחבריו בהסתדרות הרפואית, עבודת קודש, עבודה מצוינת. הם יצגו את כלל אנשי הצוות הרפואי, לא רק את הרופאים.
אבל בהסכם יש חורים. למשל, לא הכניסו את רופאי הקהילה, שהם חשופים לקורונה והרבה מהם היו בבידוד. רופאי הקהילה והקופות עושים עבודה מצוינת. אי-אפשר להפקיר אותם. שתיים, הרופא נאלץ לשהות בבידוד 14 יום או פחות, ורוצים להוריד לו ימי מחל, אבל זאת לא מחלה. להוריד לו ימי מחלה. שלוש, לא הכניסו את רופאי משרד הבריאות. למשל, אדוני היושב-ראש, פרופ' סיגל סדצקי וד"ר ורד עזרא היו בבידוד. הם לא בהסכם. מגוחך. הזוי.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
הם עשו עבודה מצוינת לכלל אזרחי ישראל. ולכן, אדוני היושב-ראש, אני מבקש - -
היו"ר עודד פורר
¶
אני גם אבקש עוד משהו – התייחסות של הממונה על השכר. האם הורידו ימי מחלה למנכ"ל משרד הבריאות כשהוא היה בבידוד?
קרן ברק (הליכוד)
¶
לא, אבל לא קשור. אבל זה לא הצוותים הרפואיים. הוא עובד כמו כל מנכ"ל. הוא לא כמו - - -
היו"ר עודד פורר
¶
הוא היה בבידוד. אגב, אני חושב שמגיע לו שכר. אני לא חושב שהיה צריך להוריד לו, כי הוא עבד כשהוא היה בבידוד.
היו"ר עודד פורר
¶
לא, הם משתמשים בזה. ביום שהוא יפרוש, יעמדו לזכותו ימי המחלה שלו וימי החופש שלו. ואם הוא ינצל אותם, אז הם לא יעמדו לזכותו.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אני לקראת סיום, אני מבקש, מיקי, גם מהממונה על השכר – ואני שוחחתי גם שוב עם שר האוצר שחזר ואמר, השר כחלון, חזר ואמר לי שהוא מחויב לפיצוי מלא וגם הוא מבין שאלה הם חורים שצריך לתקן.
אפי מלכין
¶
אני אפי מלכין, המשנה לממונה על השכר במשרד האוצר.
אנחנו לא הצלחנו להגיע להסכם קיבוצי אל מול הר"י בגלל כל מיני פערים בדין ודברים. ולכן, לאור ההתחייבות של שר האוצר ולאור ההתחייבות שאנחנו נתנו לוועדת הכספים, אנחנו - - -
אפי מלכין
¶
מה שקרה הוא שלאור זה שלא הצלחנו להגיע לסיכום אל מול ההסתדרות הרפואית, הוצאנו בעצם אישור שבא ואומר את מה שאנחנו, מבחינתנו, התחייבנו אז לוועדת הכספים ואת מה שהייתה הנחיה השר, שכל הצוותים הרפואיים, ששהו בידוד כתוצאה מטיפול בחולים, יהיו זכאים ל-100% מהשכר. השאלות שהוועדה או חברי הוועדה מעלים הן בעצם לגבי הרחבה של זה גם לאוכלוסיות נוספות.
ופה אני אגיד שני דברים. קודם כול, מבחינתנו, לא זו הייתה ההתחייבות. לא דובר לא על רופאי הקהילה ולא על רופאי מיניסטריון. אנחנו נמשיך לשאת ולתת אל מול הארגונים השונים ואל מול ההסתדרות הרפואית.
היו"ר עודד פורר
¶
מבחינתנו, רופא קהילה שבדק מישהו שחולה בקורונה ונדבק כתוצאה מכך, זה אחד לאחד אותו דבר.
אפי מלכין
¶
אנחנו לא שוקלים לכפור בדבר הקדוש הזה. מה שאנחנו באים להגיד זה – ואני אומר עוד הפעם, אני זוכר בדיוק מה נאמר שם, זה מה שאנחנו הבנו שהטריד את חברי הוועדה, זה היה באמת - - -
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אפי, בדיוני הוועדה אז אני אמרתי: צוות רפואי. לא אמרתי שלא כולל רופאי קהילה.
היו"ר עודד פורר
¶
סליחה, חברים. תודה רבה. חבר הכנסת מיקי לוי, תודה. חברת הכנסת שטרית, תודה. תנו לו לדבר, בבקשה.
אפי מלכין
¶
אני אסביר, מבחינתנו, מה הבדל, אוקיי? ביחס לרופאי המיניסטריון, כשהם שהו בבידוד, הם שהו לא בגלל שהם נפגשו עם חולה, אלא שהם היו בישיבת עבודה עם, לצורך העניין, השר ליצמן. כמו כל אחד מאיתנו שנמצא שישיבות העבודה עם מישהו שהוא עשוי להיות חולה או עשוי להיות בבידוד, הוא גם עלול להיחשף לזה. ולכן, מבחינתנו, יש שוני בין הדבר הזה. עכשיו ביחס לרופאי הקהילה, אנחנו כממונים על השכר רואים את שכר המגזר הציבורי - - - כרגע הנושא שלהם עוד לא הגיע לדיון, אבל - - - אנחנו מתארים לעצמנו שהוא גם יגיע. למשל, עובדים סוציאליים שהולכים לבקר כל מיני אנשים.
אפי מלכין
¶
יש לנו סוהרים שגם בודקים אסירים, מטפלים בהם, נוגעים בהם, באים איתם במגע וכל הדברים האלה. עכשיו אני גם לא בא להגיד שלכל הקבוצות האלה לא נכון לפתור. נכון לפתור. ואנחנו עדיין מתכוונים להמשיך לדבר אל מול ארגוני העובדים. מבחינתנו, זה לא סוף פסוק וזה לא נגמר, אלא לאור ההתחייבות של הוועדה ולאור ההנחיה הברורה של שר האוצר, אנחנו אמרנו: קודם כול, נעצור את הדימום. והדימום כרגע הכי כואב או הכי אקוטי הוא ביחס לצוותים הרפואיים ולהם הוצאנו באמת את אותה התחייבות שאומרת: הם יקבלו את הממוצע השכר לפי המכסה של שלושה חודשים וכו' וכל הפרטים הללו.
ישנן עוד אוכלוסיות, ישנן עוד בעיות. אני יודע שגם להר"י וגם להסתדרות האחריות יש עוד השגות, הם היו רוצים שנטפל בעוד אוכלוסיות או לעשות את זה בעוד אופנים. ואני גם מבין אותם. אנחנו גם נמשיך לדבר איתם. אני גם לא חושב, לפחות בהבנה שלנו, שהוועדה צריכה להיות המקום שבו יחסי עבודה מתנהלים והסכם אל מול הארגונים מציגים. את אותה ההתחייבות שאנחנו, גם המשרד וגם השר התחייב, אנחנו מרגישים שאנחנו מימשנו ברגע שפתרנו את הבעיה של שכר העובדים הרפואיים. ואני אומר גם: תשאירו משהו לארגוני העובדים גם לדאוג ו- - -
אפי מלכין
¶
- - גם לו, כמו לכל עובד אחר ששהה בבידוד, ירדו ימי המחלה. יש פה הנחיה גורפת של משרד הבריאות, שהוציא הנחיה גורפת, והדבר הזה גם נתקף בבג"ץ, שכל מי שבבידוד – הדבר הזה נחשב כמי מחלה. ולכן אני לא אומר שאני לא מבין את דרישת ארגוני העובדים שהדבר הזה לא ייחשב, אבל יש פה משהו רוחבי שהוא לא ייחודי לצוותים הרפואיים, שהוא נדון עכשיו, בימים אלה בבג"ץ. העתירה של ארגון המעסיקים שאמר שלא צריך להיות בזה ימי מחלה. ולכן הדבר הוא מעט יותר מורכב. ואני אומר שאנחנו מכוונים להמשיך ולהיות גם בדיון ובשיח עם ארגון הרלוונטי. גם, כמובן, לעדכן את הוועדה לפי הצורך.
היו"ר עודד פורר
¶
רגע, אחמד.
תודה, אפי. תישאר איתנו, בבקשה.
אני מבקש את פרופ' ציון חגי, יושב-ראש הסתדרות הרפואית בישראל.
ציון חגי
¶
בוקר טוב, אדוני היושב-ראש הוועדה, חבר הכנסת פורר, חבר הכנסת טיבי, ואני רואה גם פה את אילנה כהן. אני לא רואה את כל השאר.
אני רוצה להיות מאוד קצר וברור. אני חושב שמאחר שיש כבר החלטת ממשלה שהתקבלה ב-27 באפריל וקבעה שכל הצוותים הרפואיים יפוצו פיצוי מלא, פשוט הממונה על השכר צריך לבצע את ההוראות האלה, וזו הנקודה העיקרית. לא יכול להיות מצב שיבדילו בכלל בין צוות רפואי זה ואחר. שלא יבדילו בין אחות לרופא, בין כוח עזר לרופא. מי שנפגע במהלך עבודתו, צריך פיצוי מלא. והשכר של צוותי רפואה הבסיס הוא שכר יחסית נמוך והוא בנוי על תוספות של תורנויות, כוננויות, משמרות. ולכן בשביל לתת לצוות שקט כלכלי, זה תפקיד שלנו להיאבק שאנשים האלה שנמצאים בחזית, ברגע שיוצאים לבידוד, יפוצו בצורה מלאה.
נגיף הקורונה איננו מבדיל בין רופא בית חולים לרופא קהילה או לרופא משרד הבריאות. רופאי משרד הבריאות, שנאמר פה שנדבקים תוך כדי עבודתם, הם עובדים יום ולילה במאבק הזה מול נגיף הקורונה, ואי-אפשר לזרוק אותם. אי-אפשר להגיד שהם לא מבקרים בבתי חולים. הם נכנסים למוקדי הקורונה לבקר, לבדוק, לראות שהכול מבוצע ובתי החולים מתפקדים.
ולכן צריך לכלול גם את רופאי הקהילה וגם את רופאי בתי החולים וגם את רופאי משרד הבריאות, כמובן, שאת כל צוותי הרפואה הקשורים למהלכים האלה ושנדרשו לצאת לבידוד בגלל חשיפה לנגיף הקורונה בזמן עבודתם.
מעבר לזה, לא יעלה על הדעת שיבואו ויורידו גם ימי מחלה כאשר לא מדובר פה במחלה. החולה נאלץ לצאת לבידוד בביתו, הוא היה חולה. ולכן הורדת ימי המחלה היא אבסורדית.
תודה רבה. אני מבין שיש דיון בשעה 9:00, אז אני קיצרתי, אבל אמרתי את כל מה שיש לי להגיד. מעבר לזה, מנכ"ל משרד הבריאות הוציא מכתב תמיכה, גם הוא דרישה מול הממונה על השכר בעצם לפצות, בהתאם להחלטת הממשלה, את כל צוותי הרפואה.
מיקי לוי (יש עתיד-תל"ם)
¶
תודה רבה, אדוני היושב ראש. אני פותח במליאה. אני צריך לא יותר מחצי דקה. אני מבטיח.
מיקי לוי (יש עתיד-תל"ם)
¶
תודה. אני זוכר את הפתיחה של חבר הכנסת אחמד טיבי, שאמר: כרופא וכחבר כנסת, ועוד והוסיף ואמר, כערבי, אני – והעלה את כל נושא הצוותים הרפואיים. ואחר כך הוא בא ואמר לנו: אני מוריד את ההסתייגות שלי, כי שר האוצר התקשר אליי בכבודו ובעצמו והבטיח. לא דובר רק על רופאים, דובר על כל הצוותים. ואני מפנה את תשומת הלב, אדוני יושב-ראש הוועדה – האם פרופ' גרוטו, שנכנס כמה פעמים לבידוד, גם לו הורידו. ואני לא אומר את זה כדי לנגח; אני אומר את זה כדי לעזור. תודה רבה.
היו"ר עודד פורר
¶
אני רוצה לתת לד"ר זאב פלדמן, מארגון רופאים עובדי המדינה. ד"ר זאב פלדמן? ואחריו – אפי מלכין.
זאב פלדמן
¶
אין לי הרבה על מה שאמר פרופ' חגי. אני חושב שהוא הציג את העמדה של ההסתדרות הרפואית שהיא עמדה אחת שהימים האלה צריכים להיות מוכרים כימי עבודה, שצריך להחיל אותם על כל הצוותים הרפואיים וכלל מערכת הבריאות. ואני מקווה שהדבר הזה באמת יקרה.
קטי קטרין שטרית (הליכוד)
¶
עכשיו, תראו, אני רוצה לספר את הסיפור של הרופא האישי שלי. לרופא האישי שלי ראיד ג'אבר מאבו גוש והוא עובד במרפאת יפת השמש בבית שמש. קודם כול, הוא נחשף לחולה קורונה ב-23 במרץ, הוא יצא לבידוד עד ה-6 באפריל. אני רוצה להראות לכם התכתבויות שלי איתו כחולה – לא "חולה", תרופות שם – האדם הזה העביר את כל המחשבים און-ליין אליו הביתה, עונה לכל החולים שלו, נותן להם מרשמים, שולח במיילים, עובד מהבוקר עד הלילה – ומה? הוא הוצא. הוציאו אותו לחל"ת. הוציאו אותו לחל"ת.
חלק מהמשרה שלו זה גם לעבוד בבתי החולים. עכשיו, מה לעשות שלבתי החולים לא מגיעים כל החולים שהיו מגיעים, כי הוא היה רושם להם את מכתבי השחרור שלהם. אז גם משם הוא לא מתפרנס. זאת אומרת שהאדם יושב בביתו, ממשיך לטפל בחולים שלו באמצעות האון-ליין, כולל טלפונים, עד 24:00 והבן אדם לא מתוגמל.
קטי קטרין שטרית (הליכוד)
¶
אני רוצה להגיד שפניתי למנכ"ל משרד הבריאות וקיבלתי תשובה שהם יפצו פיצוי מלא. אז מה קרה עכשיו במשרד האוצר? למה עוד פעם אנחנו ממשיכים עם ההתחכמויות כל פעם מחדש? אז ההסתדרות לא פנתה, הארגונים לא פנו, זה לא פנה, זה לא פנה – ואנשים יושבים בבית, עושים עבודה, ולא מקבלים על זה שכר.
היו"ר עודד פורר
¶
אפי, אני רוצה רק שתתייחס לעניין הזה. הרי בסוף גם לא מדובר בכסף ממש שאתם צריכים להוציא מחר בבוקר. מדובר בעיקר בסיפור של ימי המחלה. זה נראה כאילו אתם מחפשים עכשיו על התקטננות. זה לא הזמן להתקטננויות. הרופא האלה ממשיכים לתת שירות. אגב, אני לא רוצה שיפסיקו לתת שירות. אני לא רוצה שהרופאים יתחילו להגיד: סליחה, אנחנו בימי מחלה; תחפשו רופא אחר. אנחנו רוצים שהם ימשיכו לתת שירות דווקא בתקופה הזו שאנשים גם נמנעים מלהגיע לבתי החולים עם מחלות רקע אחרות מהחשש לקורונה.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אגב, אדוני, אם יש נתון בכמה רופאי קהילה מדובר, אם בכלל. על כמה רופאים מדובר?
אפי מלכין
¶
רגע, קודם כול, אני חייב להגיד עוד דבר. אני אומר עוד הפעם, מבחינתנו, זה לא סוף פסוק. ברור לנו שצריך להינתן פתרון גם לרופאי הקהילה. אנחנו לא בורחים מזה. אנחנו שם.
מעבר לזה, אני מוכרח להגיד שביחס להתייחסות של דברי הר"י, אי-אפשר לבוא ולהגיד שאנחנו רוצים לטפל בצוותים הרפואיים, אבל גם לדאוג לרופאים שהם לא צוותים הרפואיים. עם כל הכבוד לוורד עזרא וסדצקי, הן לא נדבקו כתוצאה מזה שהיו במגע עם חולה או לא היו בבידוד בגלל שהיו עם חולה. לכן אי-אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו. אם הם אומרים: חשוב לנו, אלה שמטפלים בחולים ובאים איתם במגע – זה בסדר, ואת זה אנחנו מקבלים. אבל גם להגיד: חשוב לנו גם כל רופא שהיה בבידוד בגלל שהיה בישיבה - - -
היו"ר עודד פורר
¶
תודה רבה, חברות הכנסת קטי שטרית ועאידה תומא סלימאן. אנחנו רוצים לשמוע. סליחה, חבר הכנסת ביטון, אנחנו רוצים לשמוע.
אפי מלכין
¶
אנחנו מתכוונים גם לפתור את נושא הצוותים הרפואיים בקהילה, אוקיי? אבל שם זה הרבה יותר מסובך, כי אנחנו צריכים לדעת בדיוק מי ומה וכמה. והדבר הזה, להבדיל מבית החולים שבו בהגדרה שיש מישהו שבא במגע עם חולים ויודע להגיד עם אילו חולים הוא בא ועם מי הוא לא בא, בהקהילה הדבר הזה יותר מסובך. ברור לנו - - - חולה בקהילה וכתוצאה מזה הוא היה בבידוד- - - לחולה, גם לו צריך לתת פתרון. והדבר הזה הוא קצת אחר, הוא שונה.
ואני אגיד
¶
הקבוצה השלישית של רופאי משרד הבריאות, שהם לא באים במגע עם החולים, הם, מבחינתנו, בקטגוריה אחרת. תודה, אדוני.
היו"ר עודד פורר
¶
מצוין. אני מאוד שמח. אבל תודה.
אפי אנחנו נבקש את הנתונים – כמה רופאים מהקהילה נמצאים בבידוד. אני חושב שהאמירה שלך שאתם כן תדאגו לרופאים מהקהילה היא חשובה.
חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן, אחריה – חבר הכנסת מיכאל ביטון. בקצרה, כי אנחנו צריכים לסיים.
קיבלנו אישור, טמיר? לא קיבלנו לאישור להיכנס לתוך המליאה.
עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת)
¶
כן, בקצרה. אני קיימתי את הדיון גם אצלי בוועדה והייתה הצהרה שהם הולכים לדאוג. אבל, לצערי, לפי מה שנאמר – וגם אתמול ניהלתי עם אפי, שלשום – אני חושבת שלאוצר אין את הכוונה הבסיסית שהיא כן לשלם מלא לצוותים הרפואיים. זה שעדיין מחשבים את ימי המחלה ומורידים את ימי המחלה. בעיניי, זאת שערורייה, לבוא ולהגיד: אנחנו משלמים מלא – כאשר העובד בעצמו משלם מכיסו בעניין ימי החלה. צריך לדאוג גם כן שיבטלו את עניין הורדת ימי המחלה. הדבר השני, זה הרופאים. ולא להשתמש בהחלטת משרד הבריאות ולחזור ולשנן את זה, כי גם שלשום מנכ"ל משרד הבריאות הוציא מכתב לראש הממשלה שהוא מתנגד להחלטה הזו ושהיא לא מוקבלת עליו. ואכן הוא תומך בזה שהצוותים הרפואיים יקבלו מענה. אז בואו - -
היו"ר עודד פורר
¶
תודה. חבר הכנסת ביטון, בבקשה. דקה, כי אני רוצה עוד לשמוע את ארגון האחיות. תודה חברים. תודה.
היו"ר עודד פורר
¶
לא. ב-9:00 מתחילה המליאה. יושב-ראש הכנסת לא אישר לנו. הוא הקדים את המליאה לשעה 9:00. ביקשתי ממנו לקיים את הדיונים וביקשתי ממנו גם - -
היו"ר עודד פורר
¶
- - להתחיל את הדיונים בשעה 11:00. יש לנו דברים שוועדת הכספים צריכה לאשר. הוא סירב. המליאה יותר חשובה. אנחנו נראה. אנחנו נתכנס היום כשהמליאה תסתיים. אנחנו נתכנס. הוועדה תתכנס שוב היום.
אז רק לעניין, אם יש לך להעיר, דקה, כי אני רוצה את אילנה כהן מהסדרות האחיות.
מיכאל מרדכי ביטון (כחול לבן)
¶
אני אגיד לך מה עצוב בסיפור הזה של היחס לכוחות הרפואה בישראל. אנחנו אחרי חג יום העצמאות ראינו סרטונים איך מעיפה מעל בתי החולים מטוסים, איך שולחים חברות עסקיות במבה וקוטג', וואללה, אנחנו מרגישים מה-זה טוב שהתייחסנו כראוי לכוחות הרפואה. ואני רואה פה דקדוקי עניות ומלחמה שהאוצר מנהל עם ארגוני היציג של הרופאים. במקום לעצור את הוויכוחים האלה על היום-יום שלהם, ביניהם, על שכר והסכם קיבוצי – להגיד: כל רופא וכל אחות וכל מי שפועל בבית החולים, הוא כוח רפואי והוא החלוץ שלנו בתקופה הזאת, ולשלם לכולם משכורת ולהפסיק להשפיל אותם - - -
מיכאל מרדכי ביטון (כחול לבן)
¶
כשאתה רוצה לוחמים בקורונה, והרופאים והאחיות הם הלוחמים – תנו להם משכורת ושקט.
אילנה כהן
¶
אני כאן ואני פשוט מתביישת כמה - - - לעשות בשביל לשלם את השכר המלא לצוותים הרפואיים. אני חושבת שאותם אנשים שהציבו את הצוות הרפואי בחזית – לצוות הרפואי לא הייתה אפשרות להגיד: אנחנו לא נעבוד, כי אנחנו נדבק. לא מיגנו את הצוותים. צריך להבין שבהתחלה לא שמו מסכות, כי אמרו שזה מזיק. עכשיו קונסים כל מי שלא שם מסכה. אני חושבת שהגיע הזמן – אתם הרעבתם במשך שנים את מערכת הבריאות, ולמרות כל ההרעבה, הצוותים המסורים האלה עובדים כ-200% כל יום. הגיע הזמן שתסתכלו להם בעיניים ותגמרו היום ותיתנו להם את מה שמגיע להם. כי מה שעשיתם עם ההודעה שאתם משלימים את השכר, זו הייתה הונאה, כי מה זה השלמה של השכר? אתם באים ואומרים: ימי המחלה יהיה על חשבונכם. לא יכול להיות דבר כזה.
קטי קטרין שטרית (הליכוד)
¶
בטח הם לא מודעים למסמך של המל"ל. יש פה מסמך של המל"ל. כדאי שהם ידעו את זה. הם לא יודעים.
היו"ר עודד פורר
¶
תודה רבה.
אנחנו צריכים לסיים את הדיון. אפי, אני כבר אומר לך שאנחנו רק בתחילתו של הדיון. אנחנו נקיים את דיוני המעקב האלה. אנחנו מבקשים – ואת זה אפשר להעביר עוד היום לוועדה בכתב, אני אפיץ בין חברי הכנסת – נתונים: מה מספר הרופאים בקהילה שנמצאים בבידוד; מה מספר הרופאים והצוותים, האחיות ורואים מבתי החולים; מה מספר הרופאים עובדי המדינה שנמצאים בבידוד. ואז נוכל להמשיך את הדיון הזה.
אפי מלכין
¶
בסדר גמור. רק ייקח לנו מספר לבקש את הנתונים מהקופות, שכל קופה תרכז את הנתונים ואז יהיו לנו אותם.
היו"ר עודד פורר
¶
אנחנו יוצאים. הדיון מופסק ויתחדש, ככל שיהיה לנו אישור, או במהלך המליאה או אחרי המליאה. תודה.
הישיבה ננעלה בשעה 09:00.