פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים
הכנסת
3
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
06/11/2018
מושב חמישי
פרוטוקול מס' 873
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום שלישי, כ"ח בחשון התשע"ט (06 בנובמבר 2018), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 06/11/2018
חוק ביטוח בריאות ממלכתי (תיקון מס' 63), התשע"ט-2018
פרוטוקול
הצעת חוק ביטוח בריאות ממלכתי (תיקון מס' 63), התשע"ט-2018 (פ/4512/20) (כ/808) של חברי הכנסת עודד פורר, אחמד טיבי, נורית קורן, יואב קיש, רועי פולקמן, רוברט אילטוב, חמד עמאר, יוליה מלינובסקי, דוד ביטן, אורן אסף חזן, אלי אלאלוף, אכרם חסון, מירב בן ארי ומשה גפני – בקשה לדיון מחדש של חבר הכנסת אלי אלאלוף לפי סעיף 115 לתקנון הכנסת
אלי מרום - סגן מנהל אגף הרוקחות, משרד הבריאות
נילי חיון דיקמן - עו"ד, ממונה טכנולוגיות רפואיות, הלשכה המשפטית, משרד הבריאות
שירלי אברמוביץ - עו"ד, הלשכה המשפטית, משרד הבריאות
שי סומך-גלברג - עו"ד, מחלקת ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
תמר באום - עו"ד, מחלקת ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
רועי רייכר - רפרנט בריאות, אגף התקציבים, משרד האוצר
אמיר ניצן - מנכ"ל, הסתדרות הרוקחים בישראל
איל פלום - עו"ד, יועמ"ש, הסתדרות הרוקחים בישראל
עמרי ניצן - חבר, הסתדרות הרוקחים בישראל
ד"ר רון תומר - מנהל הוועדה המקצועית, ארגון הרוקחות בישראל
יוסף לומינצקי - ראש מערך הרוקחות, מכבי שירותי בריאות
אפרת זהר סבירסקי - רכש ובתי מרקחת פרטיים, מכבי שירותי בריאות
שחר מסר - מנהל מכבי פארם, מכבי שירותי בריאות
פניאל רוזנטל - ממונה על קשרי ממשל, מכבי שירותי בריאות
שי מושל - רוקח קליני, קופת חולים מאוחדת
מג'ר טל רוה - רוקח ראשי, קופת חולים לאומית
מרק לוין - מנהל המחלקה לפרמקולוגיה ורוקחות, שירותי בריאות כללית
ד"ר עמיחי תמיר - יו"ר קואליציית ארגוני הנכים
מתנאל רנד - יועץ סגנית ראש עיריית ירושלים
יוסי לובינצקי - אזרח מגבעת שמואל
לוטם בכר - שדלן/ית (גלעד יחסי ממשל), מייצג/ת את קופת חולים מאוחדת
ליטל סבר - שדלן/ית (גלעד יחסי ממשל), מייצג/ת את סופרפארם
יהושע שלמה זוהר - שדלן/ית (גורן עמיר), מייצג/ת את שירותי בריאות כללית
מתנאל רנד - שדלן/ית (ריפבליק יועצים בע''מ) מייצג/ת את מכבי שירותי בריאות
אירית שלהבת
הצעת חוק ביטוח בריאות ממלכתי (תיקון מס' 63), התשע"ט-2018, פ/4512/20 כ/808, הצעת ח"כ עודד פורר
בוקר טוב לכולם. היום 6 בנובמבר 2018, השעה 10:01. אני פותחת את ישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בנושא הצעת חוק ביטוח בריאות ממלכתי (תיקון מס' 63), התשע"ט-2018 של חבר הכנסת עודד פורר ורשימת חברי כנסת די ארוכה, אני חושבת שאין טעם לעבור על כל השמות. כרגע אנחנו דנים, חבר הכנסת אלי אלאלוף הגיש בקשה לדיון מחדש לפי סעיף 115 לתקנון הכנסת.
אני מבינה שיושב-ראש הוועדה הסמיך אותי לנהל את הדיון. לכן אני מבקשת קודם כול אישור לדיון מחדש. מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – פה אחד
הבקשה לדיון מחדש נתקבלה.
אחד בעד, אין נגד. הדיון אושר.
עכשיו אנחנו יכולים להגיע להנמקת הרביזיה. אבקש מן היועצת המשפטית להציג לנו את הנושאים שעולים שוב לדיון ואז אתן אפשרות לכולם להתייחס. בבקשה, גברתי.
אחרי הדיון הקודם גילינו איזו תקלה שלא התכוונו שתקרה. הצעת החוק מטרתה הייתה לאפשר העברת מרשמים אלקטרוניים לכל בתי המרקחת, שקופת החולים תאפשר את ההעברה הזאת, ולא הייתה כוונה לגרוע מהעברות מידע אחרות שמותרות לפי הדין.
לכן מה שהיה לנו ברור אנחנו מבקשים גם שיחודד בנוסח. אנחנו מבקשים להוסיף לסעיף 21ד – אתם יכולים לראות את זה בעמוד 3 בנוסח שמונח בפניכם:
"(ח) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע או למנוע מסירת מידע אחר בין קופת חולים ובין בית מרקחת המותרת לפי כל דין."
יש דינים שונים שמאפשרים, או שיאפשרו בעתיד העברות מידע בין קופת החולים לבתי המרקחת. המטרה היא להבהיר, שזה שאנחנו אומרים שקופת החולים חייבת להעביר מרשמים שטרם נופקו לבתי המרקחת לא גורע מן האפשרות שלה להעביר מידע אחר, ככל שהדבר מותר לה לפי הדין. זה התיקון שאנחנו מבקשים, כמובן בשיתוף ובהסכמת משרד הבריאות, נוסח שנכתב איתם.
קיבלנו הערה מקופת חולים מכבי בנוגע לכך שמשך תקופת ההיערכות שאפשרנו בהצעת החוק, הוועדה החליטה על חודשיים – גם בדיון הקודם נשמעה התנגדות וחברי הכנסת הכריעו שמשך תקופת ההיערכות תהיה חודשיים והחוק ייכנס לתוקפו כעבור חודשיים מיום הפרסום. זה מונח פה שוב לדיון בעקבות המכתב שקיבלנו מקופת חולים מכבי.
שלום. אני עורכת דין נילי חיון דיקמן מהלשכה המשפטית.
קודם כול, אני מודה מאוד על הדיון ועל הנכונות לעשות את התיקון. הוא חשוב מאוד.
אני רק רוצה להבהיר שהעברות המידע יכולות להתבצע לפי חוק גם לגבי בתי מרקחת שבהיתר וגם לגבי בתי מרקחת שאינם בהיתר, והכול בהתאם להוראות הדין.
אנחנו גם רוצים להגיד שהדברים מתייחסים לא רק למצב הקיים היום אלא להתפתחויות שיכולות להיות בהמשך הדרך בעבודת בתי המרקחת, בשינויים שיכולים לחול.
אני כן רוצה להבהיר לגבי סעיף קטן 21ד(ח) שהיועצת המשפטית הקריאה, שבהחלט מקובל עלינו, שאנחנו חשבנו גם לציין באופן ספציפי, אבל אם זה לא רשום באופן ספציפי אז לפחות נגיד לפרוטוקול שהיום סעיף 20 לחוק זכויות החולה עוסק בנושא של העברות מידע בין מטפלים ובין מוסדות רפואיים. אנחנו סבורים שהוא מסמיך.
הוא רלוונטי גם ביחס להעברות מידע בין קופות חולים לבתי מרקחת. הכוונה בסעיף זה היא כוונה גם להעברות מידע לפי חוק זכויות החולה.
בוודאי שחוק זכויות החולה הוא דין ולכן חשבנו שהוא לגמרי נכלל בתוך המילה "דין", ואם יש דינים אחרים שמאפשרים אז גם הם נכללים כמובן במילה "דין".
אני לא יודע למה המשפטנים כל הזמן חוששים שלא יפרשו נכון ולכן מוסיפים עוד אות ועוד אות.
עוד מישהו מבקש להתייחס לכל מה שנאמר והוצג כרגע על ידי היועצת המשפטית? בבקשה, אדוני, רק תציג את עצמך בבקשה.
אני מהסתדרות הרוקחים. רק משהו טכני כדי שאנחנו נבין בדיוק מה הכוונה. זה "אין בהוראות סעיף זה כדי למנוע מסירת מידע אחר", לא "כדי לגרוע". או "לגרוע מן האפשרות של מסירת מידע אחר".
אלה עניינים של נוסח. גם ניגשת אליי בראשית הדיון. אברר את זה עם הנסחית. הכוונה ללא ספק ברורה והובהרה לפרוטוקול.
אני ממכבי. שתי התייחסויות.
התייחסות ראשונה לגבי מה שעלה כאן בנושא זמן היערכות. ברגע שנצטרך להעביר מידעים נוספים, בהתייעצות עם אנשי המחשוב שלנו, זמן פיתוח של חודשיים הוא לא סביר. אנחנו מדברים גם עם קופות חולים אחרות. להערכתנו תידרש לכל הפחות שנה.
אני לא איש מחשוב. יש לנו אגף מחשוב במכבי וערכנו איתם דיון אתמול. זו ההערכה שהם נתנו לנו. יכול להיות שאפשר לזרז, אבל אני באופן אישי מכיר את כל נושא הפיתוח המחשובי. זו ההערכה שהם נתנו ואני סומך על ההערכה הזו. אני מציין את זה כעובדה.
עד כמה שידוע לנו, מי שעושה את זה היא חברה חיצונית, שלוקחים את השירות שלה. ניתן לעשות את זה הרבה יותר מהר מאשר תוך שנה.
התייחסות שנייה שלא מצוינת פה בכלל בהצעת החוק היא לנושא האחריות הרפואית המקצועית על אותו חבר שמגיע לבית מרקחת שלא נמצא בהסדר אתנו ומקבל בסופו של יום שירות רפואי, שאנחנו כקופת חולים לא יכולים להיות אחראים ברמה הבריאותית למה שהוא עושה שם.
נכון. אני גם רוקח אז אני מכיר את הנושא הזה. אבל צריך להיות מצוין באיזשהו סעיף בהצעת החוק שבסופו של יום האחריות על הטיפול הרפואי היא על הרוקח שניפק את המרשם, והחובה שלו – יש את נוהל 112 של משרד הבריאות – לתשאל את החבר.
כי בסופו של יום אם תהיה איזו טעות והחבר יפנה אלינו כקופת חולים מכבי שאפשרנו לו לקנות את זה בבית מרקחת פרטי ונגרם לו נזק כזה או אחר- - -
אני מלאומית. לגבי משך הזמן להכין את השינוי הזה, לנו ייקח לפחות עד הרבעון השני של 2019, זה קצת יותר מהר ממכבי. הסיבה היא מכיוון שהמורכבות אצלנו קצת יותר קטנה, אבל עדיין יש מורכבות גדולה מאוד בכל הקשור לממשקים שאצלנו. אני בכלל לא מתייחס לממשקים של "ירפא", שהם יְפתחו את הצד של בית המרקחת, שם זה ייקח כמה שייקח. זה יכול לקחת חמש דקות או שנה, מבחינתי אנחנו אדישים לחלק החיצוני. אבל בתוך לאומית נדרשים- - -
בסדר. אני מניח שהם יקדמו את זה ככל שהם יקדמו את זה. אני לא יכול להיות אחראי לחלק הזה.
בקיצור, אני מציין שהשינויים האלה מורכבים מאוד ולכן זה הזמן. זה לא משהו שיוכל לקחת 60 ימים בשום צורה ואופן.
אני מנכ"ל הסתדרות הרוקחים.
החוק הזה יושב 17 חודשים על המדף. נראה כאילו קופות החולים עכשיו מתחילות לעבוד על העניין. מרשמים דיגיטליים מפותחים מזה כחמש שנים. החוק הזה נוצר כתוצאה מן הפיתוח הלא נכון של המרשמים הדיגיטליים של קופות החולים. אגב, הוא פוּתח מכספי ציבור, לא מכסף פרטי. אם היו מפתחים את זה כפי שצריך אז לא היינו נמצאים עכשיו בדיון הזה.
הטענה גם מצד מכבי מוזרה, כי למעלה מ-85% מבתי המרקחת במדינת ישראל כבר עובדים היום עם מכבי במערכות המחשוב. זאת אומרת, יש דלתא מסוימת שצריכה לפתוח סדר גודל של 15% מבתי המרקחת. כל טענה שצריך שנה או שנה וחצי, לדעתי היא לא רצינית, לא עניינית, לא נעשתה אחרי בדיקה וכל המטרה שלה היא להשיג עוד קצת זמן על מנת שיקרו כל מיני דברים בדרך.
אני חושב שבכלל לא היה צריך לתת חודשיים להיערכות כי קופות החולים היו צריכות להיות כבר ערוכות בלאו הכי. זה לא דבר שנחת עכשיו מן השמיים. קופות החולים ידעו על העניין הזה במשך לפחות שנה וחצי ולא עשו שום דבר.
ברור. לכן כל האמירות האלה על משך הזמן באות מתוך האינטרס ולא מתוך הראייה שהציבור זכותו לקבל את התרופות שלו בכל בית מרקחת. זו זכות של הציבור, ואם קופות החולים חיות מתקציב ציבורי – שיעבדו מהר, שישקיעו כמה שיותר כסף ויגמרו עם זה מהר מאוד.
גברתי, אעשה את זה בקצרה. העברתי יחסית לא מעט חוקים, ורוב החוקים שהעברתי הם פה בוועדה, הם בנושאים של בריאות. בכל חוק, וגם בחוק הזה, אני אומר שלשיטתי לא היה צריך חקיקה. הרי בסופו של דבר במדינת ישראל צריך לכבד מרשם בכל מקום. מה שעשו קופות החולים במשך שנים ארוכות, הן ניצלו את זה שהעבירו את המערכות למרשמים דיגיטליים בשביל לייצר קרטל ולסגור את השוק ולסגור לעצמם, כל אחד, את חלקת האלוהים הקטנה שלו.
לבוא עכשיו ולנסות עוד לדחות את הליך החקיקה הזה – שלשיטתי זה היה צריך להיות המצב הנוהג, לא היינו צריכים חוק – אני חושב שזה עזות מצח וחוצפה וניסיון לדחות את הקץ בתקווה שאולי משהו יקרה בדרך ונצליח להרוויח עוד כמה שנים שהלקוחות שלנו יקבלו שירות פחות טוב.
אני מבחינתי מתנגד קטגורית לבקשה הזו ואני לא רואה שום סיבה להיענות לה.
החוק הזה חשוב בעיניי. תודה רבה לכל מי שעסק במלאכה: חבר הכנסת עודד פורר, צריך להזכיר כאן את יושב-ראש הוועדה אלי אלאלוף, וגם אותך גברתי היושבת-ראש טלי פלוסקוב.
אנחנו רואים פה ניסיון למתוח עוד את הזמן עד שהלקוח, החולה, הופך להיות לקוח שבוי אצל קופות החולים. אנחנו עכשיו באמת מנסים לשרת את הציבור ולאפשר לכל אחד לקבל מרשם בכל מקום. אנחנו מעצמה דיגיטלית.
אי אפשר לספר לנו כמה קשה לחבר את בתי המרקחת ולהגיד שצריך עוד זמן. באמת אתם לועגים לנו. זה לא יכול להיות כך.
כפי שנאמר פה גם על ידי הרוקחים, אתם יודעים, לפחות כשהתחלנו במושב הקודם היו ארבעה חודשים שהיה אפשר לעשות כך בלחיצת כפתור. אני צריכה כאן להודות גם לשר וגם למשרד הבריאות, שבאו לקראתנו ובאמת אפשרו את הצעת החוק הזאת. הלוואי והיא הייתה יותר רחבה ויותר גדולה כי באמת אנחנו צריכים לקבל תרופות במינימום מחיר, זה הדבר החשוב.
תודה רבה, גברתי.
אבקש ממשרד הבריאות להתייחס לדברים של הרוקחים. בבקשה. אני מבקשת שתתייחס גם אל מה שאמרו במכבי לגבי האחריות של הרוקחים.
אני סגן מנהל אגף הרוקחות.
ראשית, רוקח הוא מטפל על פי חוק זכויות החולה, בדיוק כמו רופא וכמו אחות. אז להגיד שמצפים שייאמר פה משהו בחוק לגבי זה – זה מיותר לחלוטין. לא נאמר שום דבר כזה לגבי שום רופא במדינת ישראל שיש לו רישיון ישראלי או לגבי אחות או מטפל אחר. לכן זו אמירה מיותרת לחלוטין. הרוקחים במדינת ישראל עובדים על פי הוראות החוק ועל פי כל דין ועל פי נהלי אגף הרוקחות בנושא של תשאול ותיעוד. מצופה מרוקח שיעשה את זה, בין אם זה מרשם פרטי ובין אם זה מרשם של קופת חולים.
נכון. בכל בית מרקחת רוקח בישראל אמור לעבוד על פי החוקים.
לגבי התארגנות, המטרה של משרד הבריאות היא שהחוק הזה ייכנס לתוקף כמה שיותר מהר וקופות החולים יאפשרו חיבור מהיר לכל בתי המרקחת. זה גם נושא שעלה בדיון הקודם על ידי עורך דין חבר הכנסת פורר.
עמדת משרד הבריאות, שהחוק ייכנס כמה שיותר מהר לפועל ושיצטרפו כמה שיותר בתי מרקחת על מנת לתת את השירות הרוקחי הטוב לכל תושבי מדינת ישראל בכל בית מרקחת שקיים בישראל על פי דין.
בכל זאת אני רוצה להתייחס לנושא לוחות הזמנים. אני רוצה להבהיר שבכל זאת יש כאן שינוי מצב משפטי. אמנם גם אנחנו מצטערים על כך שהמרשמים האלקטרוניים מלכתחילה היו מופנים אך ורק כלפי בתי מרקחת שבהסדר, אבל צריך להגיד שזו גם הייתה עמדת משרד הבריאות הישנה, שהשתנתה, וזה היה מעוגן גם בחוזר של משרד הבריאות. לכן קופות החולים לא היו חופשיות להעביר את המרשמים האלקטרוניים לבתי מרקחת פרטיים עד לשינוי המדיניות. לכן כן יש כאן שינוי מדיניות. נראה שיש צורך בזמן היערכות נוסף. לי נראה שמתן עוד 30 ימים או תקופה קצרה נוספת על מנת שהדברים יעברו ללא תקלות זה מה שנקרא להקדים תרופה למכה.
אני ממשרד המשפטים. אני מצטרף לבקשה. עדיף לא לחוקק חוק שמראש יודעים שאי אפשר לקיים אותו. אני חושב שצריכה להיות הארכה מסוימת.
אני ממאוחדת. הקשבתי בקשב רב אל מה שהחברים מיתר קופות החולים ונציגים אחרים אמרו כאן. בכל מקרה, אציין את ההסתייגות המסוימת שיש לנו במאוחדת. אנחנו מבינים שזה עידן של מרשמים דיגיטליים. יש מקום ליישר את הקו גם עם כלל בתי המרקחת, כולל אלה שלא נמצאים בהסדר. ההסתייגות שלנו היא בכל מקרה על היקף ואופי האינפורמציה שמועברת. אציג דוגמה. ברגע שמגיע מטופל אל בית המרקחת והמרשם שלו מופיע על גבי הצג, אחרי שאנחנו הולכים כבר צעד קדימה ולכאורה כבר מיישמים את התיקון הזה בחוק, לא בטוח שאותו מטופל רוצה שכל תרופה שהוא נוטל בבית מרקחת של הקופה שלו יופיע גם על הצג של בית המרקחת הפרטי.
אני רוצה פה לציין, החלטנו רק על מרשמים שלא נופקו. יש פה היקף מידע לא כזה גדול שאי אפשר לעמוד בו.
אני חושב שצריך לחדד את העניין. למשל אם אני מאפשר מתן של אינטראקציות בין-תרופתיות, האם הכוונה רק לאינטראקציות שבמרשם הנוכחי? האם באינטראקציות שרשומות איכשהו במסד נתונים?
אני מנהל הוועדה המקצועית של ארגון הרוקחות בישראל. הרי זה בדיוק חלק מן הרביזיה. צר לי שקופת חולים במדינת ישראל והאנשים שאמונים על זה בעצם רוצים להכשיל טיפול תרופתי כפי שצריך. הרביזיה שנעשתה פה, וחבר הכנסת אלאלוף ומשרד הבריאות תמכו בה, לא מונעת אם ירצו קופות החולים בהסדרים לתת מידע נוסף. לא ייתכן שיבוא חולה עם אינטראקציה מסכנת חיים והרוקח לא יוכל להזהיר אותו כי חסמו בפניו את המידע. ולכן כך צריך להיות, בניגוד למה שחברי אמר פה, וחשוב לי שיובהר לפרוטוקול, כמובן על פי כל דין, למען בטיחות החולה.
יש לנו שתי סיבות לרביזיה: קודם כול סעיף קטן (ח), שמקובל על חברי הכנסת ועוד מעט נאשר אותו, ומשך התקופה.
פה אני רוצה להגיד כמה מילים. חבל מאוד שהאינטרסים של הצדדים הם מעבר לשירות לאזרח. רבותי, כשיש פה הצעה – ועל כך אני רוצה באמת לברך את חבר הכנסת עודד פורר ואת כל השותפים היוזמים של החקיקה הזאת. סוף סוף אנחנו עושים משהו לטובת האזרח ודואגים לו, שיהיה לו קל יותר ונוח יותר ונעים יותר, שבמצבים הכי קשה תהיה לו אפשרות לקבל שירות בצורה הכי נוחה לו.
אני לא רוצה להאשים את כולם. בהתחלה הייתה הסתייגות רק של מכבי. עכשיו שמעתי גם את לאומית וגם את מאוחדת. אני קוראת לכם עכשיו להתכנס בתוך המערכות, אחרי שהחקיקה תיכנס לתוקף. אני כבר אומרת לכם, אנחנו לא ניתן לכם שנה או חצי שנה. מבחינתי – וזה מתואם עם יושב-ראש הוועדה אלי אלאלוף שדיברנו אתו וחשבנו איך אפשר לעשות את זה, ואבקש פה גם תמיכה של חברי הכנסת – מקסימום זה 90 ימים, זה מה שאנחנו נותנים לכם כדי להיערך לכניסת המערכת החדשה לתוקפה.
אנחנו רוצים לבוא עם בשורה לאזרחים, לא רק באמצעות החקיקה על הנייר אלא בפועל: חבר'ה, מחר אתם יכולים להיכנס לבית מרקחת שנמצא בקומה הראשונה של הבית שלכם ולא חשוב מי הבעלים ולא חשוב באחריות מי זה נמצא. נמצא שם רוקח, איש מקצוע שיידע לתת לכם שירות בצורה מקצועית, ולא חשוב אצל מי הוא עובד.
לכן אני פונה אל חברי הכנסת בבקשה, קודם כול לאשר את התיקון לסעיף קטן 21ד(ח) ואת ה-"שישים ימים" לשנות ל-"תשעים ימים".
אפשר להצביע פעם אחת על הכול. נצביע על שני התיקונים שהצגנו, שזה סעיף קטן 21ד(ח) שהוקרא, ובמקום "חודשיים" זמן תחילה יבוא "שלושה חודשים".
יש עוד שינויים בנוסח שהם שינויי נוסח אבל הם לא מהותיים. אז בעצם הוועדה מצביעה על כל הנוסח שמונח פה ועל השלושה חודשים.
אני מעלה את זה להצבעה. מי בעד הצעת החוק עם התיקונים שהוכנסו בה? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 3
נגד – אין
נמנעים – אין
הצעת חוק ביטוח בריאות ממלכתי (תיקון מס' 68), התשע"ט-2018, עם התיקונים שהוכנסו בה, נתקבלה.
אין מתנגדים ואין נמנעים. הצעת החוק נתקבלה.
אני רוצה לברך שוב את חבר הכנסת עודד פורר – אני מקווה שביום רביעי כבר נעלה את זה, או אפילו היום.
אני קוראת מפה לקופות החולים לאפשר לכל אדם בארץ ולכל אזרח להגיע לכל מקום בישוב שלו שיש בו בית מרקחת שיכול לתת לו את השירות, לגרום לכך שזה יהיה.
לסיכום, אני רוצה להודות גם לכל השותפים בדיונים. אני יודעת שזה היה קצת מורכב.
אני גם יודעת שבישיבת הנשיאות, בגלל שאני סגנית ושמעתי, דיברו על כך שיש אפשרות שהצעת החוק הזאת תעלה היום. שמתם לב, אנחנו ממהרים כי אנחנו רוצים באמת להביא בשורה. אז אני מבקשת מכם גם כן למהר.
תודה רבה. הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 10:25.