פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים
הכנסת
19
ועדת החינוך, התרבות והספורט
09/07/2018
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 671
מישיבת ועדת החינוך, התרבות והספורט
יום שני, כ"ו בתמוז התשע"ח (09 ביולי 2018), שעה 10:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 09/07/2018
חוק המכינות הקדם-צבאיות (תיקון), התשע"ח-2018
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק המכינות הקדם-צבאיות (תיקון) (הכרה באנשים עם מוגבלות כחניכי מכינות), התשע"ח–2018, (פ/2889/20) (כ/771) של חה"כ עמר בר-לב וקבוצת חברי כנסת
מוזמנים
¶
חנן ארליך - עו"ד, מחלקת ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
אמיתי שוחט - מנהל תחום בכיר שילוב בחינוך, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, משרד המשפטים
אירית ברוק - מנהלת המחלקה לתנועות נוער, משרד החינוך
מימי פלאצ'י - מפקחת ארצית, אגף לחינוך מיוחד, משרד החינוך
שנית פנחסי הראל - עו"ד, סגנית היועצת המשפטית, משרד החינוך
טלי אלון - מנהלת תוכן תוכניות בקהילה, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים
נעמה קוזר - עו"ד, יועצת משפטית, משרד הביטחון
חביבה סלומון - ראש יחידת הנחל, ש"ש ומכינות הקדם-צבאיות, משרד הביטחון
אנה כחלון - ראש מדור פנסיה, חינוך וחסכון, אגף התקציבים, משרד הביטחון
שושי גז'ינסקי - ראש מדור גיוס, אגף כוח אדם, משרד הביטחון
ליאור פנחס שחר - מנהל, אגף תיאום ובקרה, משרד הפנים
שאול קירשנבום - רפרנט חינוך, אגף התקציבים, משרד האוצר
דבורה מרגוליס - ראש מינהל ור"ה, ועד ראשי האוניברסיטאות
אורה חכם - יו"ר, הפורום הציבורי למען שוויון הזדמנויות בחינוך
שלומי קסטרו - מנכ"ל, מועצת ארגוני הילדים והנוער
אפרת אהרוני - מנהלת תוכנית שילובים, מועצת המכינות הקדם-צבאיות
איתי קפסוטו - מנהל, מכינת חנתון
אריאל אדרי - פעיל חברתי, הארגונים החברתיים בכנסת
ברק מדינה - מוזמן/ת
בר זהר זונשיין - מוזמן/ת
עמרי גולן - מוזמן/ת
אבישג שחם חדד - מוזמן/ת
רישום פרלמנטרי
¶
אלון דמלה
הצעת חוק המכינות הקדם-צבאיות (תיקון) (הכרה באנשים עם מוגבלות כחניכי מכינות), התשע"ח–2018, (פ/2889/20) (כ/771) של חה"כ עמר בר-לב וקבוצת חברי כנסת
היו"ר יעקב מרגי
¶
שלום לכולם. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, ה-9 ביולי 2018, כ"ו בתמוז התשע"ח. הנושא: הצעת חוק המכינות הקדם-צבאיות (תיקון) (הכרה באנשים עם מוגבלות כחניכי מכינות), התשע"ח-2018, פ/2889/20 כ/771, הצעת ח"כ עמר בר-לב וקבוצת חברי כנסת.
היועצת המשפטית, תכניסי אותנו קצת למה שהיה בדיון הקודם. לאחר מכן, ניתן למציע את זכות הדיבור וניכנס להליך החקיקה – לא רוצה מואץ, כדי שזה לא יהווה מחר, מחרתיים עילה – איך כתוב שם, מאיר? כשמכניסים מישהו לחקירה, כל מה שאתה אומר עלול להוות ראיה כנגדך. אז לא מואץ בחיפזון, אלא מואץ בשיקול דעת, בכובד ראש ובתשומת לב מיוחדת. אמרתי זאת לפרוטוקול. בבקשה, גברתי.
תמי סלע
¶
בעצם הנוסח שעבר בקריאה ראשונה ושעליו דובר כולל הגדרה של מיועד להתנדבות בשירות ביטחון. אולי אני אקרא את ההגדרה ושם יש תוספת שעליה הייתה מחלוקת בישיבה הקודמת. "אזרח ישראלי או תושב ישראל שוועדה רפואית קבעה כי הוא נמצא בלתי כשיר לשירות או בלתי כשיר ארעית לשירות לפי חוק שירות ביטחון ורשאי להתנדב לשירות ביטחון לפי אותו חוק".
הייתה מחלוקת בשאלה אם לדרוש כבר כתנאי, כחלק מההגדרה, את האישור להתנדבות. אני מבינה שבעניין הזה יש הסכמות להישאר עם הנוסח כפי שהוא עבר בקריאה ראשונה, כלומר, מספיק שהוא רשאי להתנדב. ולשאלה שהייתה לנו בדיונים פנימיים על הנוסח, לפי ההגדרה בסעיף 17, רשאי זה מי שהוא לא כשר לשירות סדיר והוא עומד בגיל הרלוונטי לקריאה לשירות. אחר כך יש את כל התנאים הנוספים של אישור שר הביטחון והצהרה והדברים הנוספים. זה לא נכלל כאן.
תמי סלע
¶
עד 70 תקנים, והייתה שאלה גם לגבי מועד העברת המימון שעלתה פה בישיבה. אלה לא דברים שבדרך כלל מכניסים אותם בחקיקה. כרגע יש התייחסות לתקציב עצמו שיועבר וחניך, לפי הגדרה החדשה, כולל גם מיועדים לשירות ביטחון ויוצאי צבא כפי שהיה עד היום וגם את המיועד להתנדבות לשירות ביטחון. ויש גם שאלה באמת האם התקציב כפי שהוא והמכסות כפי שהן מוגדרות כאן חלות על כלל הנכללים בהגדרת חניך או שזה משהו שהוא מעבר למה שנכלל בסעיף הקיים. בעצם אלה השאלות שמונחות לפתחנו.
היו"ר יעקב מרגי
¶
לפני שנשמע את משרדי הממשלה השונים, אני מציע – הסקירה שנתנה הגברת תמי, היועצת המשפטית.
עמר בר-לב (המחנה הציוני)
¶
כן, כן, מאה אחוז. אז בעצם היו שתי סוגיות: אחת, שיהיה ברור שה-70 האלה, או עד 70, זה מעל מה שמופיע בחוק המכינות – זאת אומרת, תקנים שמיועדים לצעירים וצעירות עם מוגבלויות – ועל זה הייתה הסכמה בדיון הקודם, כולל המכתב של שר הביטחון. והנושא השני הוא באמת התקצוב. האם התקצוב יהיה מספטמבר כשמתחילה המכינה או רק כאשר יתקבל האישור הסופי ממשרד הביטחון. וכאן יש הסכמה עם משרד הביטחון, הנציגים של משרד הביטחון יכולים, אני מקווה, לאשר את זה שכן התקצוב יהיה מספטמבר, עוד לפני שלחלק מהמתנדבים אושרה - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
המדינה ותקציב המדינה יודעים לחיות עם הקטע הזה של תחילת שנת לימודים אל מול תקציב המדינה; יש את כל המכניזם הזה ומוכר.
תמי סלע
¶
לא. אלה היו ניסיונות – זאת אומרת, הנוסח שכרגע עומד לפנינו הוא הנוסח שעבר בקריאה הראשונה ויש עליו "אוקיי" - - -
עמר בר-לב (המחנה הציוני)
¶
יושב-ראש הוועדה, אתה אמרת לי: לא לחזור הנה לפני שיש הסכמה עם משרד הביטחון. אז יש הסכמות על התיקונים האלה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אז הבאת הסכמות כמו ש"עיוני" מסכים. אתה יודע מה זה? אתה הולך עם אי הבנה אחת, חוזר עם ארבע הבהרות שצריך לתת. זה בדיוק כך.
היו"ר יעקב מרגי
¶
בואי נראה, בואי נראה אתכם. אני שמח על – איך אומרים – שהנמכת לי את החששות. חברי הכנסת, רוצים לשמוע את משרדי הממשלה קודם?
חביבה סלומון
¶
אני חביבה סלמון, אני ראש יחידת הנח"ל, השינשינים, המכינות הקדם-צבאיות, אגף הביטחון-החברתי במשרד הביטחון. בשונה מהפעמים הקודמות - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
תני לי נתון. אנחנו פשוט אחרי חקיקת חוק החינוך המיוחד – חשוב לי: כמה מונה שנתון של תלמיד עם מכינות ושינשינים, מכינות קדם-צבאיות?
חביבה סלומון
¶
קודם כול, בשונה מהפעמים הקודמות, אני שמחה לבשר שמשרד הביטחון הפעם לגמרי תומך בחוק הזה עם 70 תקנים ותקציב יותר - - -
חביבה סלומון
¶
4,700 זה כולל שנה ב'. זה לגבי המכינות הקדם-צבאיות. דיברתי על שנה א', שזה סדר גודל של 4,000 חניכים. אז יש, כמובן, תמיכה מלאה גם בתקציב וגם בתקנים, ואני אבקש מנעמה, היועצת המשפטית, להרחיב בסוגיה הזו.
נעמה קוזר
¶
שלום. אני נעמה, יועצת המשפטית של משרד הביטחון. לגבי התיקון המוצע, אנחנו בהסכמה עם משרד המשפטים ומשרד החינוך שלעניין מועד העברת התקציב שאולי ראוי לא להכניס את זה בחקיקה הראשית, אלא להשאיר את המנגנון הקיים היום לגבי כל חניך וחניך.
נעמה קוזר
¶
תכף תפרט מהאגף התקציבים שלנו, שיושבת פה, איך המנגנון ויותר תרחיב עליו. אנחנו פשוט נשים לב לנוסח - - -
מאיר כהן (יש עתיד)
¶
ספטמבר. זאת אומרת, התקציב הוא בינואר, ה-1 לינואר. איך מגשרים על – אין שום בעיה?
נעמה קוזר
¶
שאלת המנגנון הועלתה בדיון הקודם בגלל שמשרד הביטחון אז התנגד ל"רשאי להתנדב". התנאי שלנו היה שהוא יוכר. היום כשאנחנו לא מתנגדים, ומבחינתנו הוא מתחיל את המכינה כרשאי להתנדב, אז אין לנו בעיה.
נעמה קוזר
¶
אוקיי, אז זה לגבי מנגנון התקצוב בחוק. לגבי קביעת 70 תקנים בחוק, ביחד עם משרד המשפטים ומשרד החינוך, אנחנו גם חושבים שאולי אין מקום לקבוע את זה בחקיקה הראשית.
נעמה קוזר
¶
אנחנו גם ככה עובדים עכשיו, בימים האלה, על תיקון התקנות של המכינות בעקבות האירוע, אז מוצע להשאיר שיקול דעת בחקיקה הראשית לשר הביטחון ולקבוע את זה פשוט בתקנות.
היו"ר יעקב מרגי
¶
הגדרה: כשכותב רשאי עד 70, זה לא שאין פה התחייבות לשריין 70 תקנים לאנשים – אם לא יהיו מועמדים, אני מבין. אבל אם יהיו 70 מועמדים, הוא יצטרך לאשר 70.
היו"ר יעקב מרגי
¶
סעיף 3 במכתבו של השר: "לפיכך, אישרתי להקצות עד כ-70 תקנים בשנה למתנדבים, אשר יוכרו כאמור ע"י שלטונות הצבא, ולשלבם כחניכים במכינות קדם-צבאיות".
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני לא חושש ואגיד לכם גם למה: גם בשיחה מקדימה שהייתה, אני מבין שמבחינת המדינה חלק גדול, רובם המכריע של אותם חניכים – אם הם לא הולכים למכינה, הם עולים למדינה עד גיל 21 בערך 100,000 ש"ח במסגרות שהם - - -
אנה כחלון
¶
שלום, לי קוראים אנה כחלון. אני מאגף התקציבים במשרד הביטחון בתפקיד תקציבי פנסיה חובה ומילואים. העמדה שלנו היא שדין חניך בעל מוגבלויות כדין חניך רגיל - -
אנה כחלון
¶
- - עם מוגבלויות, תודה על התיקון. דין חניך כזה כדין כל חניך אחר ורגיל. ההתחשבנות בגינו תהיה באותו מסלול - -
חנן ארליך
¶
הדברים נאמרו: אנחנו חושבים שלא נכון להזכיר באופן מפורש, זה נאמר. רק לגבי סמכות שר הביטחון בהקשר הזה, מכיוון שלא מדובר פה על אנשים שגיוסם נדחה, כי הם הרי פטורים - -
חנן ארליך
¶
- - אז בעצם מדובר על תקצוב, המשעות של - - - רק לגבי התקצוב. אני רוצה רק לחדד ויוסיפו ואולי יתקנו אותי חבריי מהממשלה: אם הבנתי נכון, כוונת שר הביטחון היא לחלקו היחסי באותם אנשים, זאת אומרת, מחצית - -
חנן ארליך
¶
אז בסדר. אז אני אומר: זה לא תקנים, זה לא עניין של תקנים. זה עניין של מימון החניכים: מחצית הביטחון ומחצית החינוך, ולכן חשוב גם לשמוע את משרד החינוך.
היו"ר יעקב מרגי
¶
לא. זה חינוך. היום אם הוא לא במכינה, הוא ממשיך במסגרות החינוכיות. עלות של המסגרת היא כ-100,000 ש"ח. תכניס רווחה, תכניס גם say אחר ומגבלה כזו, לא. מה פתאום.
מרדכי יוגב (הבית היהודי)
¶
שאלה נוספת היא באמת: בתוך מסגרת הגידול של 15% שמקובלת היום, אז איך ההתייחסות לאותה אוכלוסייה? אותו דבר?
מרדכי יוגב (הבית היהודי)
¶
אז אני אגע גם בברכה לחברי, חבר הכנסת עמר בר-לב, שיזם ואני נמצא פה בשורות של היוזמים גם אחריו, אבל אני אומר גם: בהתייחס לכך שברגע שזה יכנס למתכונת ויותר יידעו שהאופציה קיימת, אז גם יהיה גידול בזה, ואנחנו נשמח פה ונראה אותם החל ממופעים – כבוד היושב-ראש – במקומות שחזינו וראינו, במרפ"ם ובכל מיני מקומות, ובמרכז פיענוח ועוד מקומות, ויבואו יותר. זאת אומרת, נגיד שכעבור שנתיים ושלוש שנים – עמר – הדבר ייצא ויידעו ההורים או יידעו הנערים או הנערות בעלות ובעלי המוגבלות, אז יכול להיות שנצמא שיש במדינת ישראל יותר מ-70. יבואו לפתחנו. לכן אני שואל, כבוד היושב-ראש, איזה מנגנון אני שם פה שלא בעוד שנה או בעוד שנתיים אני צריך לשנות פה - - -
חביבה סלומון
¶
כן, אנחנו מלכתחילה, כשדיברנו והגענו גם לכאן, דיברנו על עד 70, ובהתאם קיבלנו התייחסות.
שושי גז'ינסקי
¶
נעים מאוד, אני שושי, נציגת "מיטב", ראש מדור גיוס. נכון לשנת הרישום הנוכחית יש לנו 31 מתנדבים שכבר השלימו את תהליך ההתנדבות ורשומים ככל החניכים ועוד 37 שממתינים להשלמת התהליך ועליהם בעצם נסוב דיון התקצוב. אז כרגע אנחנו מדברים על 37.
היו"ר יעקב מרגי
¶
מוטי, אני שאלתי בתחילת דבריה של גברת חביבה: כמה שנתון של מכינות. היה 4,000. 2% מזה מגיע ל-80. אנחנו רחוקים, המגבלה של 15 – אני לא חושב שצריך לשנות את תקרת הגידול.
מרדכי יוגב (הבית היהודי)
¶
אני בא לומר: אם אנחנו רוצים לשים פה את המנגנון של הגידול – כי אין לי ספק שיבואו הורים ויגידו: ואללה זה נהדר, אני אשמח שהילד שלי בגיל 18 יכנס לנתיב הזה של מכינה קדם-צבאית; ושזה יגדל, אין לי ספק.
מרדכי יוגב (הבית היהודי)
¶
הדוגמה שלי, לצורך העניין, זה שבטי "אורות" בני עקיבא. אנחנו התחלנו באחד, בשתיים, ובשלוש, היום יש 40. זאת אומרת, זה - -
תמי סלע
¶
רק לחדד, אם אפשר, את הנקודה הזו לפרוטוקול של המגבלה של הגידול של 15%. אם לא אומרים שום דבר בחוק לעניין הזה, המגבלה הזו כן חלה על כלל החניכים כולל המיועדים להתנדבות - -
תמי סלע
¶
- - כי הכנסנו להגדרת "חניך" גם אותם. עכשיו, לפי מה שאנחנו מבינים פה, המגבלה הזו לא באמת מפריעה כי לא מגיעים ל-15% גידול מדי שנה.
חנן ארליך
¶
מבחינתנו, כמו שאמרתי: שלא יהיה רשום במפורש, וצריך לשמוע את משרד החינוך לגבי השותפות שלהם והסיפור של ה-70.
שנית פנחסי הראל
¶
אני שנית הראל מהלשכה המשפטית של משרד החינוך. קודם כול, לנוסח שעבר בקריאה ראשונה אנחנו מסכימים הסכמה מלאה; זה מקובל עלינו. אשר לתוספת המוצעת בסעיף הנוסף שהגיע אלינו בעצם רק אתמול - - -
שנית פנחסי הראל
¶
מבחינתנו, הנוסח המקובל עלינו זה הנוסח שעבר בקריאה הראשונה; זה הנוסח שאנחנו מסכימים לו באופן מלא, בלי שום תוספת כך או אחרת. זאת אומרת, חניך כזה שהוכר כחניך, מיועד להתנדבות שהוכר כחניך יטופל ככל חניך אחר ויכנס במסגרת המכסה - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני מבין אותך היטב, רק יש לי חשד לעתיד. האם הצלחת להבין ממני או מיועצת המשפטית שאנחנו הולכים לשנות עכשיו משהו?
היו"ר יעקב מרגי
¶
הרי זה נאמר על-ידי ועל-ידי כל הדוברים עוד לפנייך. ראיתי שאת לחוצה. אל תדאגי, תהיה רגועה.
אירית ברוק
¶
אני אירית ברוק, מנהלת המחלקה לתנועות נוער, קהילה והגשמה במשרד החינוך. אם אפשר בתום הסבב של משרדי הממשלה לברך ולהגיד שאני מאוד שמחה על התיקון הזה. אנחנו פועלים - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
- - שלא יהיה לכם אינסנטיב להתחיל לשלוח למכינות את הנערים האלה, כי זה חוסך למשרד החינוך כסף. לא אמרתי, את לא חייבת להגיב. רק אמרתי לפרוטוקול.
אירית ברוק
¶
רציתי לומר שאנחנו פועלים עם שילוב צעירים עם מוגבלויות במכינות כבר מזה שנתיים יחד עם כל הגורמים שפועלים בשדה החינוך סביב המכינות: גם מועצת המכינות, משרד הרווחה, הג'וינט, ביטוח לאומי, ושכחתי עוד את מי?
אירית ברוק
¶
שנייה, השילוב של הצעירים עם מוגבלויות אנחנו רואים אותו קורה, כרגע במספרים קטנים. כפי שנאמר, סיימו השנה 31. בביקורים שאנחנו עורכים ורואים, אנחנו רואים כי טוב. זאת אומרת, מה שרצינו, הלוא, שיקרה זה שלשכבת המנהיגות של החבר'ה עם מוגבלויות יהיה גם מקום להתפתח. אנחנו רואים את זה קורה. היינו בביקור - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
מישהו יודע לומר לי – אפרופו לא קשור לדיון, כי בתחילת המושב הבא זה מה שאני אעשה: דיון לבדוק את כל הטיפול וההכנות, והנוהלים ושידוד מערכות בנושא המכינות – אפרופו האסון בנחל צפית?
אירית ברוק
¶
אנחנו מאמינים בשינוי תרבות התנהגות ובעניין של איזון. אף מכינה לא חייבת לקחת, אבל משעה שמכינה אחת רואה שמכינה אחות לוקחת ושזה הולך טוב, אז נפתח התיאבון.
אפרת אהרוני
¶
שלום. אני אפרת אהרוני, מנהלת תוכנית שיבולים – השתלבות צעירים עם מוגבלות במכינות הקדם-צבאיות. אז גם אני באמת מברכת; זו בשורה מאוד-מאוד גדולה בעיניי. אני חייבת להתייחס לנקודה אחת שבעיניי יכולה להוות בעיה: היום גם מינהל מוגבלויות בעצם מגדיר מחדש מיהו האדם עם מוגבלות ומי האנשים שמקבלים בעצם מענה, ויש הרבה אנשים שמקבלים פטור מהצבא לא מסיבה של מוגבלות. לדוגמה, צעיר עם סוכרת שיכול לעשות שנה מלאה רגילה של מכינה לא צריך את ההתאמות הנדרשות. מכינה יכולה לבוא ולהגיד: אני רוצה לקבל את התקן עליו וזה יהיה על חשבון תקן של צעיר עם מוגבלות. אני חושבת ששווה לחשוב להכניס איזושהי הגדרה של צעירים שנמצאים במסגרת תוכנית שנותנת מעטפת של מענים. כמובן שאם יקומו עוד תוכניות, כמו התוכנית שלנו, זה רק מבורך, אבל - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
א', את צודקת. רק את צריכה לקחת בחשבון: כל שינוי נוסח כזה דוחה את יישום החוק בשנה זו. לכן אני מציע לא לגעת. יש לנו עכשיו אתגר, לעמר יש אתגר לקראת – כי אנחנו גם זה – אני לא יודע אם אנחנו – אני לא רוצה לתת למחלקה המשפטית חומר למחשבה – אני לא יודע על חוקים שעובדים עליהם בשבועות האלה. בשבוע הזה או בשבוע הבא, אם יוכלו לעלות למליאה, אני מקווה - - -
איתי קפסוטו
¶
אני איתי קפסוטו, מנהל מכינה קדם-צבאית בקיבוץ חנתון בגליל. קודם כול, מדהים, אני מברך ומודה. גם אצלי במכינה כבר שנים שאני משלב חבר'ה עם צרכים מיוחדים. שני דברים: אחד, מי קובע מי נכנס ומי לא? זאת אומרת, לפי הנוסח כרגע, יש 70 חבר'ה. אין אף ועדה שאמורה להחליט מי כן ומי לא. גם בהיבט של מה קורה אם אנחנו מגיעים למעל 70, ולדעתי, הסטטיסטיקות שנאמרו פה לא מתייחסות לחבר'ה שבסוף לא גויסו לצבא. לי יש לפחות שש כאלה בשנים האחרונות שלא סיימו את תהליך ההתנדבות כי הצבא לא אישר אותם; בסוף הם לא גויסו לצבא. אז הם לא נמצאים, לדעתי, בסטטיסטיקות של משרד הביטחון וצה"ל.
חביבה סלומון
¶
כן, באמת להסיר את החששות. גם כאן דיברנו על זה לפני כן, אפרת. כשאנחנו מקצים את הדח"גים יש קריטריונים. אנחנו נשב יחד אתכם, וועדת היגוי, נקבע את הקריטריונים, ורק אם נשנה את הקריטריונים - - -
חביבה סלומון
¶
- - היא מדברת על משהו אחר; היא אומרת: בהצעה להגדיר – אם זה מישהו עם סוכרת האם הוא חניך עם מוגבלויות או לא, זה משהו שאנחנו נגדיר פנימי בוועדת ההיגוי כשנחליט מה נכנס ומה לא.
היו"ר יעקב מרגי
¶
יש לי רגישות יתר, את רואה אותי אני נע באי נוחות כשאומרים לי תקנות וצו. אני עכשיו מסתכל על החבר'ה ממשרד המשפטים ויש להם הרבה עבודה; באמת אני אומר לגברתי, הרבה עבודה. אני לא רוצה להטיל עליהם עוד מטלות.
תמי סלע
¶
לא שינינו, אבל זו שנייה ושלישית.
"הצעת חוק המכינות הקדם-צבאיות (תיקון) התשע"ח–2018
תיקון סעיף 1
1.
בחוק המכינות הקדם-צבאיות, בסעיף 1 –
(1) אחרי ההגדרה "יוצא צבא" יבוא:
""מיועד להתנדבות לשירות ביטחון" – אזרח ישראלי או תושב ישראל שוועדה רפואית קבעה כי הוא נמצא בלתי כשר לשירות או בלתי כשר ארעית לשירות לפי חוק שירות ביטחון ורשאי להתנדב לשירות ביטחון לפי אותו חוק";
(2) בהגדרה "מכינה קדם-צבאית", במקום "וליוצאי צבא" יבוא "ליוצאי צבא ולמיועדים להתנדבות לשירות ביטחון".
תיקון סעיף 3
2.
בסעיף 3 לחוק העיקרי" – שזה סעיף התקציב – "בסופו יבוא:
"(ג) לעניין סעיף זה, "חניך" – יוצא צבא, מיועד לשירות ביטחון או מיועד להתנדבות לשירות ביטחון הלומדים במכינה קדם-צבאית.""
מאיר כהן (יש עתיד)
¶
כן.
הצבעה
בעד – 4
נגד – אין
נמנעים – אין
הצעת חוק המכינות הקדם-צבאיות (תיקון) (הכרה באנשים עם מוגבלות כחניכי מכינות), התשע"ח–2018 נתקבלה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
4 – בעד, אין מתנגדים, אין נמנעים. הצעת החוק אושרה, תעלה לאישור המליאה. תודה רבה לכולם. הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 11:06.