פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים
הכנסת
13
ועדת החוקה, חוק ומשפט
19/06/2018
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 639
מישיבת ועדת החוקה, חוק ומשפט
יום שלישי, ו' בתמוז התשע"ח (19 ביוני 2018), שעה 11:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 19/06/2018
חוק העבירות המינהליות (תיקון מס' 25), התשע"ח-2018
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק העבירות המינהליות (תיקון מס' 25), התשע"ח–2018
מוזמנים
¶
יפעת רווה - ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
שושי פרידמן-סומך - עוזרת ראשית-מח' יעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
יואל הדר - יועמ"ש המשרד לביטחון פנים
דפנה רומן - קמ"ד חקירות, המשרד לביטחון פנים
מוריה בן משה - ע' יועמ"ש משטרה, המשרד לביטחון פנים
יוסי פרייס - פיקוח והסברה, המשרד להגנת הסביבה
הגר יהב - סמנכ"ל קשרי ממשל, התאחדות האיכרים
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
בוקר טוב לחבריי חברי הכנסת, חברי חבר הכנסת. בוקר טוב לאנשי הממלכה והמשטרה בתוכם ובוקר טוב – עוד מעט נכיר ונדע את מי אתם מייצגים – אז גם לכם בוקר טוב או צוהריים טובים.
אנו פותחים את דיוני הוועדה בהצעת חוק העבירות המינהליות (תיקון מס' 25), התשע"ח–2018, חוק ממשלתי, כהכנה לקריאה שנייה ושלישית. אני רוצה בפתיחה לשבח את המשטרה. בוועדה הזו אנחנו גם נוהגים לשבח אותה גם כשצריך.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אפשר. לשבח אותה כי עד היום המשטרה נמנעה או לא רצתה להיכנס לנושא של הגשת דוחות פרט לדוחות תעבורה והשאירה לפקחים ומי שמטפלים בזה. אנחנו יודעים שיש מקרים, והנה המקרה שנדבר עליו עכשיו, שבהם הליכה להליך פלילי לא נותן את הפתרון וכאילו המדינה חדלת תשובה לדברים מסוימים.
דווקא ההעברה מהפלילי עם אפשרות להגיש דוחות בתחום המינהלי הוא חשוב ויכול לתפקד והמשטרה הסכימה להיכנס לעניין, ולא רק הסכימה אלא גם מעוניינת. אנחנו משבחים אותכם על זה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
ככה זה הולך? אני אגיד לך דבר תורה? אפשר להגיד דבר תורה. בפרשה כתוב שמשה שולח שליחים כדי לנהל משא ומתן עם אדום ואחר כך בני ישראל שלחו שליחים כדי לנהל משא ומתן עם סיחון. שואלת הגמרא ורש"י במקום שואל: למה פה משה ולמה פה ישראל. התשובה היא: הוא משה, הוא ישראל. משה זה בני ישראל.
אז למה בכל אופן כאן כתוב משה וכאן בני ישראל? להגיד לנו שבמדבר המנהיג הוא שהוביל, הוא שקבע. הוא היה האלמנט המרכזי ולכן משה שולח.
סיחון הוא כבר בתחום של ארץ ישראל, שתיים וחצי השבטים שמעבר לירדן, ולכן בארץ ישראל המנהיג כפוף לעם.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
לא דמוקרטיה. הוא צריך להבין שהוא עבד העם. מי שמוביל זה העם. העם הוא הנקודה המרכזית ולכן בני ישראל שולחים. לכן התורה מדגישה, זה משה אבל זה בני ישראל. לומר לך שאנחנו כאן במדינת ישראל ולכן המנהיג הוא המייצג את העם ולא הפוך. לא העם מייצג את המנהיג.
לכן כשאני אומר המשטרה או המשרד – ממנו אני עולה אל השר ולא הפוך. תוכל להגיד לו גם את דבר התורה. יש לו גירסא דינקותא אז הוא גם ישמח לדברי תורה. בוודאי שאנחנו משבחים גם את השר.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
נעבור לחלק הזה. הדפים של ישיבה על ההתיישנות ועל הרישום הפלילי, אז נעבור לחלק הזה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אנחנו עוסקים עכשיו בתקנת השבים. הדגש שאנחנו רוצים לתת, וזה כל החידוש, שיש אפשרות לעשות תקנת השבים – תשובה.
יפעת רווה
¶
המשטרה עשתה פה עבודה גדולה מאוד בניסיון למצוא עבירות שיכולות להיאכף באכיפה חלופית היתרון כפול: גם זה יותר יעיל במערכת שלפעמים שמה את הדגש על העבירות החמורות יותר ולפעמים יש דברים שבמערכת המשפט הפלילית יש הצדקה לאכוף אותם באכיפה חלופית, זה יכול להיות יותר יעיל.
בנוסף, מצד שני זה גם מטיל פחות סטיגמה. בדרך כלל זה בעבירות הסדר – עבירות שמסדירות כל מיני תחומים של חיים. זה מטיל, מצד אחד, פחות סטיגמה ומצד שני זה מאוד יעיל כי נותנים דוח. בעקבות זאת אנחנו רוצים לבקש מהוועדה לאשר את ההצעה לתיקון חוק העבירות המינהליות כך שהשוטרים יוסמכו במפורש לאכוף עבירות מינהליות.
היום יש סעיף שמדבר ספציפית על הנושא של חוק עובדים זרים – סעיף 5(ג)(1) לחוק העבירות המינהליות. אנחנו מבקשים שההסמכה תהיה כללית לגבי חוקים שייקבעו. אם המשטרה רוצה להוסיף - - -
מוריה בן משה
¶
כמו שיפעת אמרה, אנחנו מדגישים שזה יהיה בעבירות בחוקים מסוימים, לא בכל העבירות שנמצאות בחוק העבירות המינהליות.
מוריה בן משה
¶
יש לנו הצעה לכל מיני עבירות. אנחנו עושים על זה עבודת מטה רחבה. לגבי כל עבירה שעלתה כהצעה, הגענו עד לשטח וביקשנו לדעת מהשוטרים אלו עבירות קשה להם לאכוף. ביקשנו מהחקירות לדעת אלו עבירות התיקים בהן נסגרים ולא מגיעים לכתב אישום בגלל עומס ולאלו עבירות הם לא מגיעים.
כל עבירה שאנחנו בוחנים עוברת אצלנו בייעוץ המשפטי ואנחנו בוחנים אותה מול משרד המשפטים שנותנים לנו כל מיני דגשים. יש עבירות שהם חושבים שהן לא מתאימות אז ירדנו מהן. אנחנו בודקים כך עבירה-עבירה.
כרגע אין לנו מוצר מוגמר, אנחנו קודם כל עושים פה את התיקון לחוק העיקרי ולאחר מכן נוסיף עבירה-עבירה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
רגע, אני רוצה להגיד את זה.
- - צ'ק פתוח. מה שאנחנו יודעים כרגע, ניתן ונאפשר כל תוספת באישור הוועדה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
בסדר. אני צריך להגיד את זה. זה לא אוטומטית – יש כאלה שמנסים. כמה ויכוחים היו לנו כדי שדברים מסוימים לא יהיו באישור ועדה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אמרו שבשביל אישור ועדה צריך עוד פעם לכנס את הוועדה ועוד פעם הכול. אם אנחנו מדברים על קבוצה סגורה, אנחנו מאשרים. אם אנחנו רוצים גם לתת גם אופציה – אין בעיה, אני מבין וזה בסדר, אבל אז כל תוספת תצטרך לעבור אישור ועדה.
יואל הדר
¶
כדי לאפשר את הסמכות למטרה, אנחנו צריכים לעשות חוק מסמיך שיאפשר למשטרה. כשנגיע לכל עבירה ואבירה, צריך להגיע אליכם לוועדה. לא צריך לתקן את החוק מהתחלה אלא כל - - -
יואל הדר
¶
המשטרה גם עוד לא ערוכה מבחינה טכנית לבצע את האכיפה של העבירות המינהליות. יש לנו פרוצדורות שאנחנו צריכים לעשות בינתיים.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
חשבתי שיש לכם לפחות עבירה או שתיים או שלוש שאתם כבר יודעים שאתם רוצים להכניס אותן כדי שתהיה לברכה על מה לחול.
יפעת רווה
¶
נבוא עם חקיקת משנה מסודרת אחרי שהדברים ייסגרו סופית. זה יהיה בוודאי באישור הוועדה, גם יש לנו אינטרס שזה יהיה באישור הוועדה.
יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת)
¶
כרגע רוצים להרחיב - - - העבירות היו בעיקר לגבי עובדים זרים, נכון? ועכשיו הם רוצים להרחיב את זה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
לא להרחיב. אני שמח שמסכימים להיכנס. הרבה פעמים רצינו שהמשטרה תיכנס, לתת אפשרות שהמשטרה תיתן דוחות כאופציה ולא להתחיל ישר עם הדין הפלילי והמשטרה סירבה והיו צריכים לעשות את זה דרך פקחים.
לכן פתחתי ואמרתי שאני שמח שלא נצטרך פקחים נפרדים כדי שתהיה אופציה להתחיל עם קנס ולא לעבור לפלילי ושהמשטרה מוכנה להיכנס.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
בוודאי שתלוי. לכן נבדוק כל נושא לגופו. חשבתי שכבר יש כמה נושאים שבהם אולי כבר גמרתם בדעתכם.
יפעת רווה
¶
יש הרבה מאוד עבירות מינהליות בהרבה מאוד תחומים שנאכפים על ידי משרדי הממשלה השונים. החידוש פה הוא שבחוקים מסוימים שייקבעו בהמשך באישור הוועדה הזאת לפי החוק, גם לשוטרים ולא רק מפקחים שמונו על ידי השרים, מעבר לעובדים זרים שבעניינם הם מוסמכים היום, תהיה הסמכה מפורשת בחוק לאכיפה. הם גם יקבלו הכשרה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
הבנתי שהם חלק מאלה שמאוד רצו את החוק. אמר לי השר שבוודאי ישלחו לכאן נציגים, אז אני מתפלא.
יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת)
¶
אני מניח שיש יש לכם מחשבות על הכיוון שלכם. לא סתם רוצים להרחיב. אולי תשתפו אותנו.
מוריה בן משה
¶
חלק מהעבירות הפליליות שאנחנו מעוניינים בהן, לא מתאימות להיכנס בדיוק כמו שהן. חוק העבירות המינהליות מאפשר לנו לצמצם את העבירה בכל מיני אופנים וזה מה שאנחנו מתכוונים לעשות למשל בעבירות החקלאיות.
מוריה בן משה
¶
לא סיימנו את העבודה בנושא הזה. קיבלנו חוות דעת מקיפה של מג"ב. ישבנו איתם ובדקנו אלו מהעבירות החקלאיות יכולות להיכנס ובאיזו צורה. כמובן שלא כמו שהיא נמצאת היום בספר החוקים מכיוון שהיא קצת רחבה מדי. יש הרבה אופציות בסעיף ואנחנו בוחרים את מה שמתאים לתת בו דוח.
יואל הדר
¶
זה הטריגר להתחלה כדי שנוכל להתקדם הלאה. כדי שנבוא אליכם עם צו אחרי זה, צריך קודם כל לתת אפשרות הסמכה אחרת לא נוכל להתקדם.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אפשר להתקדם. זו לא הבעיה. אפשר, אבל אם זה יהיה זרז, אז יכול להיות שזה גם מספיק.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
תנו לי זמן. מתי אתם חושבים שתבואו? אם את מדברת על עוד חמש שנים, אז חבל לי להעביר את החוק. תנו לי הערכת זמן.
מוריה בן משה
¶
מבחינת החקיקה עצמה: העבירות שאנחנו רוצים להכניס והניסוח והסגירה עם משרד המשפטים – זה ייקח פחות זמן. העניין הוא שאנחנו צריכים לעבוד על מערכת. מערכת של דוחות, מערכת של פניות אזרחים, תובעים שיטפלו בבקשות להישפט. לקחנו את כל זה בחשבון.
המערכת הזאת שבמשטרה כבר התחילו לעבוד עליה, היא לא תהיה רק לקנסות מינהליים, היא תהיה גם לקנסות של רישוי עסקים. אנחנו מחכים שהרגולציה ברישוי עסקים תסתיים ואז שר הפנים יוציא לנו את הצו עם העבירות שביקשנו. היא תהיה גם בשביל עבירת הקנביס לכשתעבור. יש הרבה עבירות שהולכות לשבת במערכת הזו וכרגע היא לא מוכנה לפעולה.
יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת)
¶
אלה הדוגמאות שכיום אתם חושבים עליהן? זה הכיוון? זו השאלה הראשונה שלי. אני מניח שיש לכם כיוון מסוים לגבי עבירות שאתם רוצים להכניס.
מוריה בן משה
¶
אחת העבירות שמאוד חשובה לנו ואנחנו חושבים שהיא מאוד מתאימה להיות עבירת קנס היא עבירה מתחום עבירות על חוק הרישום. אנחנו מדברים על העבודה של אתג"ר במלחמה למניעת גניבות רכב.
ישנה עבירה של אי-דיווח שמדברת על זה שכל מוסך שעוסק בחלפים צריך להחזיק ספר רישום שבו הוא כותב מאיפה החלפים הגיעו בצורה מאוד מסודרת. רוב המוסכים לא עומדים הזה. זו עבירה שאנחנו לא מצליחים להגיע איתה לבתי המשפט, הם חושבים שזה קל מידי, פשוט מידי. אלה עבירות שמבחינתנו ממש מתאימות להיות עבירות קנס מכיוון שהרציונל שעומד מאחוריהן הוא רציונל משמעותי של העניין של המלחמה בגניבות הרכב.
יש לנו עוד כמה עבירות מחוק העונשין. למשל, ונדליזם ברחוב, גרפיטי ודברים כאלה. כל מיני דברים שאנחנו לא מגישים בהם היום כתבי אישום מכיוון שהם תיקים קטנים ושוליים והם מתאימים יותר לעבירות קנס.
יש עוד עבירה בחוק העונשין שנמצאת תחת עבירות רחוב: גמל שמשוטט. חוץ מהעבירה שנקבעה לאחרונה על סיכון נתיב תחבורה, אנחנו רוצים למנוע את זה כבר כשהגמל בדרך לכביש ולא רק בתוך הכביש שאז הוא מסכן. זו עבירה שאנחנו רוצים להכניס.
יש לנו מקבץ של עבירות, אנחנו עובדים מול משרד המשפטים עליהן. כשיהיה לנו נוסח מוכן, אנחנו כמובן נעביר אותו לאישור - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
יכול להיות שיש רשימה ארוכה של נושאים. אם תנסי לסיים את כל הנושאים ולהביא אלינו, זה יכול לקחת שנה או יותר. לעומת זאת, אם תהיה לכם קבוצה מסוימת – שלושה או משהו כזה – תביאו אלינו. אל תנסו להקיף את הכול כי אז, לפעמים, תפסת מרובה – לא תפסת, או שייקח לכם הרבה מאוד זמן.
יואל הדר
¶
חשוב שהמערכת המחשובית על כל האפשרות של להפעיל את זה יהיו מוכנות. ברגע שיהיו מוכנו, נתחיל כבר להגיע לכנסת. זו קריאת הכיוון.
הגר יהב
¶
אני כאן כיוון ששינוי החקיקה הזה שיאפשר לשוטרים לתת קנסות בעבירות מסוימות שנוגעות לפשיעה חקלאית זה סוג של אור גדול בעינינו מכיוון שמרבית העבירות שרלוונטיות כיום לפשיעה חקלאית, שמסווגות כחטא ועוון, הן בכלל לא מגיעות להרשעה.
הגר יהב
¶
כיום, מרבית העבירות בפשיעה החקלאית שמסווגות כחטא ועוון בחוק העונשין, בכלל לא מגיעות לכדי מיצוי הדין עם העבריינים מכיוון שהענישה היא מאוד קלה ולא מגישים על זה כתבי אישום. זה גם עלה בדוח מבקרה מדינה.
לכן זה שהשר לביטחון פנים – גם יש פה שיתוף פעולה הדוק מאוד עם שרת המשפטים כי היא תצטרך להתקין תקנות ולהגדיר גם את גובה הקנסות וגם את סוג העבירות, בעינינו זה משמעותי מאוד במאבק בפשיעה החקלאית.
יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת)
¶
זה לא קשור להצעת החוק הזו. אם יש מפקחים, הם יכולים לעשות את זה. למה השוטרים צריכים להיכנס לתמונה? המפקחים יכולים לעשות את זה גם היום, לא?
יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת)
¶
יש שני דברים: גם להכפיף עבירות חדשות - - - מינהליות. שתיים, להסמיך את המשטרה - - -אלה דברים שונים. לכאורה אפשר לסווג את זה כעבירה מינהלית ובכל זאת הפקחים ימשיכו לעשות - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אתה צודק ולכן שיבחתי את המשטרה שמוכנה להיכנס למה שעד היום היא סירבה להיכנס. לא רק הפקחים, היא תעשה את זה בעצמה. זה יעיל הרבה יותר.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אני לא יודע אם יוכפלו הקנסות. אני מדבר על עצם זה שהם מוכנים להיכנס. עד היום הם לא הסכימו להיכנס ואמרו שזה הפקחים, פרט לתעבורה. עכשיו המשטרה מוכנה להיכנס ולעשות את זה. זה דורש גם שינויים אצלם, אבל אם מגיע לשבח אותם, אז זה בסדר.
יואל הדר
¶
אם הכנסת מחוקקת חוקים, כנראה שהיא רוצה שיאכפו אותם, נכון? אם לא אוכפים אותם, בשביל מה לחוקק חוקים? לכן היושב-ראש בחר לברך את המשטרה כדי שבאמת - - - תכניס את עצמה - - -
הגר יהב
¶
משרד האוצר הקצה סכום של 16 מיליון שקל לטובת מודל לביטוח מכיוון שבפשיעה החקלאית אין ביטוחים לחקלאים. מכיוון שמשרד האוצר טוען שביטוח הוא לא פתרון אלא האכיפה היא הפתרון, הם לא מוכנים להעביר את התקציב הזה לטובת ביטוח אלא רק אחרי שכל ההליך של הקנסות המינהליים יעבור פה.
המשרד לבט"פ ומערכת האכיפה טוענים שיש לה את הכלים הנכונים להילחם בפשיעה החקלאית ומציגים את החוק הזה כאחד מהכלים האלה. נכון להיום אנחנו נמצאים בסוג של משבר עמוק מאוד כי מצד אחד גם אין להם את הביטחון וגם אין להם את הביטוח.
זה שמשרד האוצר מתנה את התקציב של הביטוח בזה שהחוק הזה יעבור, זו הסיבה שאני הגעתי לכאן. גם ביקשנו מהיושב-ראש לקיים כמה שיותר מהר את הדיון הזה כי אנחנו נעדרים כרגע – גם כשתופסים מישהו בשטח על השגת גבול בשטח חקלאי, הוא לא מטופל.
הוא לא מטופל במערכת הפלילית כי הענישה קלה מידי ולא שווה להגיש נגדו כתה אישום ולכן דחוף לנו מאוד שזה יעבור בשביל שהמשרד לבט"פ יוכיח למשרד אוצר שיש התנהלות באכיפה.
הגר יהב
¶
אני יכולה להקריא לך ממכתב של אגף תקציבים לשר החקלאות שיש בו ארבע התניות להעברת התקציב הזה. הם כותבים שאחד מהתנאים זה קידום החקיקה, התקנת תקנות של העבירות המינהליות. זה אומר שהשלב הראשון הוא להעביר את החוק ואחר כך יעברו התקנות.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
נסכם. אנחנו מעבירים את החוק. כשתגמור לעשות את העבודה, יגיע פירוט התקנות עצמן לאישור וכל אחת ואחת מהן תבוא לוועדה לאישור בנפרד.
אלעזר שטרן (יש עתיד)
¶
זה לא יהיה כמו במשרד החקלאות שמביא תקנות לשירות הלאומי ואחרי שנה ורבע מבקשים הארכה של עוד שנה?
יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת)
¶
אני קצת מסתייג. לדעתי ההליך הראוי יותר היה – החוק כבר עבר קריאה ראשונה, נכון? אפשר לתת זמן למשטרה להציע את הנושאים החדשים ואז לעשות את זה ביחד.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
היא הסבירה שהאוצר אמר שרק כדי לעשות את הביטוח לחקלאים, הוא מתנה את זה בזה שיעבור משהו אחת הוא לא מוכן.
אפרת חקק
¶
אני רק אסביר את שני התיקונים שהצעתי. התיקון הראשון הוא הבהרה שהמשטרה יכולה לתת את הדוח. השוטרים לא הופכים למפקחים לפי אותם חוקים שונים כי למפקחים יש סמכויות שונות משל שוטרים.
אפרת חקק
¶
כפי שהמשטרה ביקשה שאני אבהיר, זה ברור שלמשטרה תמיד יש עדיין אפשרות להגיש כתבי אישום לפי חוק העבירות המינהליות. כשעבירה נקבעה כעבירה מינהלית, דרך המלך היא הטלת דוח, אבל במקרים מסוימים, לפי הנחיות היועץ ופסיקת בית המשפט, אפשר להגיש גם כתבי אישום. זו הבהרה ראשונה.
הדבר השני הוא שהנוסח הממשלתי ביקש לקבוע שהשר הממונה יסמיך את המפכ"ל בהסכמת השר לבט"פ למנות את המפקחים.
אפרת חקק
¶
"הצעת חוק העבירות המינהליות (תיקון מס' 25), התשע"ח–2018
תיקון סעיף 5
1. בחוק העבירות המינהליות, התשמ"ו-1985, בסעיף 5, במקום סעיף קטן (ג1) יבוא" – יש לכם את הנוסח המשולב למטה. זה ההסדר הפרטני הקיים היום לגבי העובדים הזרים. זה במקום ההסדר הפרטני – "(ג1) השר לביטחון הפנים רשאי בהסכמת השר הממונה" – אני אזכיר שלא תמיד יהיה שר ממונה.
אפרת חקק
¶
אבל אם יש כזה, אז בהסכמת שר ממונה.
"להסמיך בצו את המפקח הכללי של משטרת ישראל למנות שוטר להטיל קנס מינהלי לגבי עבירות על הוראות שנקבעו באותו חוק או בתקנות שהותקנו לפיו, שהן עבירות מינהליות.".
פה אני אדייק משהו שאמרתם קודם, זה נכון שפורמלית המשטרה עכשיו יכולה גם לאכוף את העבירות המינהליות שכבר קיימות. אני מניחה שלרוב זה לא יקרה כי אין לכם רצון להוסיף על עצמכם עוד עבירות, אבל פורמלית התיקון הזה מאפשר את זה.
אפרת חקק
¶
כן. ככל שהשר לבט"פ ממנה אותם. אבל המינוי של השוטרים לא מגיע לאישור הוועדה, רק סוג העבירות.
אפרת חקק
¶
"ובלבד שיקבל הכשרה למילוי תפקידו לעניין העבירות המינהליות שבתחום סמכותו; אין בכך כדי לגרוע מסמכויותיו לפי כל דין.".
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
בסדר.
מי בעד לאשר את החוק? ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד הצעת החוק – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
הצעת חוק העבירות המינהליות (תיקון מס' 25), התשע"ח–2018, נתקבלה.