פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים
הכנסת
47
ועדת הכספים
12/06/2018
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 1071
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, כ"ט בסיון התשע"ח (12 ביוני 2018), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 12/06/2018
שינויים בתקציב לשנת 2018
פרוטוקול
סדר היום
1. שינויים בתקציב לשנת 2018 – הפחתה מס' 1 בתקציב לשנת 2018 (מספר פנייה לוועדה 9000, 27 עד 43).
2. שינויים בתקציב לשנת 2018 – רוויזיה.
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
מיכל בירן
איתן ברושי
יצחק וקנין
אחמד טיבי
מיקי לוי
אברהם נגוסה
רחל עזריה
רועי פולקמן
עודד פורר
מוסי רז
איציק שמולי
נכחו
¶
מוזמנים: אסתר פלדמן - עו"ד, משרד האוצר
עידו שוואב - רפרנט תקציב, משרד האוצר
איליה כץ - רפרנט מאקרו באג"ת, משרד האוצר
דניאל לורברבוים - רפרנט חינוך באג"ת, משרד האוצר
גיל אבירם - רפרנט בטחון באג"ת, משרד האוצר
חזי כהן - רפרנט משרדי מטה באג"ת, משרד האוצר
שירה עמיאל - רפרנטית באגף תקציבים, משרד האוצר
מעין ספיבק - רפרנטית פנים ושלטון מקומי באג"ת, משרד האוצר
הראל שליסל - רפרנט תחבורה ציבורית באג"ת, משרד האוצר
אייל מידן - אגף תקציבים, משרד האוצר
ליאור קוטלר - אגף תקציבים, משרד האוצר
חנה גוטנר - תקציבאית, לשכה לפיצויים, משרד האוצר
חיים עופר - סגן סמנכ"ל תקציבים, משרד הבריאות
יוסי שבת - כלכלן, מנהל תחום, משרד הבינוי והשיכון
אליזבתה צ'סקיס - מרכזת בכירה ניתוח כלכלי, אגף בכיר מימון , משרד הבינוי והשיכון
מיכאל מרש - סגן קב"ט, משרד השיכון
לירון כהן - מנהלת תחום מימון בחירות ופיקוח תקציבי, משרד הפנים
משה שגיא - מנהל אגף תקציב, משרד החינוך
רחלי בן שמעון - מנהלת תחום תקצוב רשויות מקומיות, משרד הרווחה והשירותים החברתיים
דב בנימין ראש - מרכז, משרד הרווחה והשירותים החברתיים
מרב ישראל - מרכזת בכירה אגף תקצוב, משרד הרווחה והשירותים החברתיים
נאור זילברמן - תקציבן מערך הסייבר הלאומי, משרד ראש הממשלה
יחזקאל כהן - מ. תח' תקצוב ובקרה, המשרד לשירותי דת
רפאלה כהן - מנהלת אגף מחקרי גביה ואיתנות, המוסד לביטוח לאומי
שלמה מור - עו"ד, המוסד לביטוח לאומי
רישום פרלמנטרי
¶
ירון קוונשטוק
שינויים בתקציב לשנת 2018 – הפחתה מס' 1 בתקציב לשנת 2018 (מספר פנייה לוועדה 9000, 27 עד 43)
היו"ר משה גפני
¶
בוקר טוב, אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכספים. אנחנו פותחים את הישיבה בשינויים בתקציב, הפחתה מספר 1, מה שנקרא קיצוץ flat. מספר פנייה לוועדה: 9000, 27 עד 43. מי מציג?
איליה כץ
¶
בוקר טוב, איליה כץ, אגף תקציבים. הפנייה שהובאה בפני הוועדה נועדה להעביר 5 מיליארד 484 מיליון ש"ח לטובת רשימה של שימושים שמיד נפרט אותם. המקור התקציבי לפנייה הזאת הם 1.650 מיליארד מתוך תקציב רזרבת ההתאמות אשר אושר בוועדה בתחילת השנה. וכן 3 מיליארד 834 מיליוני ש"ח הפחתה רוחבית בתקציבי המשרדים, אשר אושרו במספר החלטות ממשלה, ממועד אישור תקציב 2017–2018 בדצמבר 2016 ועד היום.
החלטות הממשלה הרלוונטיות לפנייה הזאת הן 2177 מיום 18 בדצמבר 2016, זו החלטת ממשלה שאישרה הפחתה רוחבית של 1.3%; החלטה 3290 מיום 24 בדצמבר 2017, אשר אישרה הפחתה רוחבית בגובה 0.345%; החלטה 3409 מיום 11 בינואר 2018, מועד אישור תקציב 2019 בממשלה, החלטה רוחבית של 2.9%; והחלטה נוספת, 3598 ב-0.05%, מיום 25 בפברואר 2018.
בנוסף, מקור תקציבי של כמיליארד שקל, מתוך החלטת ממשלה 1879 מיום 11 באוגוסט 2016. גם כאן מדובר על הפחתה רוחבית בעקבות תקציבים שלא הגיעו מקרן קיימת לישראל. וחקיקה בנושא אושרה בוועדת הכספים.
השימושים של הפנייה, אני אעבור עליהם, הם כ-2.3 מיליארד שקל עבור מימון תשלומי הקצבאות המשולמות - - -
איליה כץ
¶
כ-2.3 מיליארד שקל עבור מימון תשלומי קצבאות המשולמות על פי חוק. יש כאן ארבעה נושאים: תשלום קצבאות נכים, הארכת חופשת לידה - - -
איליה כץ
¶
תקציב 2017–2018 אושר בכנסת בדצמבר 2016. החקיקה של הנכים עברה רק ברבעון הראשון של 2019 בכנסת. ולכן זה לא היה יכול להיות בתקציב המקורי. גמלת הסיעוד – כנ"ל, אושרה רק לאחרונה. תוספת ותק בזקנה – כנ"ל, אושרה רק לאחרונה.
היו"ר משה גפני
¶
תגיד את הדברים. בסדר, הבנתי, זה לא היה יכול להיות בתקציב, זה הוחלט לאחר מכן. תגיד מה אתם מעבירים.
איליה כץ
¶
42 מיליון שקל עבור תוספת דמי ליווי לעיוורים; 150 מיליון שקל למשרד הפנים עבור פיצוי לרשויות המקומית – זו תוספת שאושרה בוועדת הכספים; 920 מיליון שקל עבור - - -
היו"ר משה גפני
¶
זה הרשויות שסובבות את נמל התעופה בן גוריון, שעל זה הגענו ביחד להסכמה שמסייעים להן בעניין הזה. זה הכסף שמיועד עבורן.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אתה יודע אבל שבסעיף הראשון הוא העביר פה כסף לתוספת בקצבת זקנה. אז כשהם העבירו את קצבת הזקנה רטרואקטיבית, בשעה טובה זה קרה בשבוע שעבר, הרי מקצבאות אסור לקזז חובות לביטוח לאומי. אבל בגלל שלקח להם לעשות הכול והם העבירו את זה רטרואקטיבית, מרטרואקטיבית מותר לקזז. אז הם קיזזו לאנשים מקבלי קצבאות את החובות בביטוח הלאומי. זה שתדע. זאת אומרת, חזר להם חלק מהכסף.
שלמה מור
¶
בוקר טוב, שלמה מור, המוסד לביטוח לאומי. צודק חבר הכנסת פורר שמגמלאות הביטוח הלאומי אי אפשר לעקל דבר מלבד חוב מזונות. מה שכן ניתן לעקל – זה נקרא לקזז– חובות בדמי ביטוח. החוק הזה לא יצר שום שינוי במצב הזה. לא ניתן לקזז דבר, גם לא מזכאות רטרואקטיבית וגם לא מזכאות שוטפת. יכול להיות שהיו כאלה שהיה להם חוב בדמי ביטוח, שלכן קוזז מהם דבר מה.
שלמה מור
¶
כל מי שיש לו חוב – כן, אנחנו מקזזים על פי הכללים שלנו. אבל ודאי שהתשלום הרטרואקטיבי לא שינה את הסטטוס המשפטי בהקשר הזה.
יצחק וקנין (ש"ס)
¶
יש עוד דבר, שאני הגשתי הצעת חוק שמונחת. כשלביטוח הלאומי יש חוב, עד שבע שנים הוא לוקח את החוב, בהחזר – עד שנה, מה שיש לך בשנה. וזה אבסורד, לא יכול להיות דבר כזה. לא יכול להיות שלאזרח לא יהיו אותן זכויות. כמו שאתה דורש ממנו את כל החוב, אתה צריך לתת לו את הכול. יש הצעת חוק שלי, שהנחתי אותה, אני מקווה - - -
שלמה מור
¶
אנחנו נשמח. אני אעדכן שגם שר הרווחה מנסה לקדם כזה תיקון חקיקה. זה פשוט עניין תקציבי. פעם זה היה - - -
יצחק וקנין (ש"ס)
¶
לא, אבל איזה עניין תקציבי יש פה? אם אתה חייב למישהו כסף, אתה יכול להגיד לו: אני מכיר רק שנה אחורה?
איליה כץ
¶
הנושא הבא: 920 מיליון שקל עבור תוכנית פיתוח רכבות כבדות; כ-500 מיליון שקל עבור מימון הוצאות מותנות של מערכת הביטחון – דברי הסבר מפורטים - - -
היו"ר משה גפני
¶
שנייה, יש פה מישהו ממשרד התחבורה, מהרכבת? למה פניתם אליי לפני שלושה שבועות, נדמה לי, ואמרתם שאני מעכב את התקציב הזה? מישהו יודע להגיד לי?
היו"ר משה גפני
¶
יש לי פרצוף של מעכב? לא הבנתי. לפני שלושה שבועות זה לא היה בכלל עוד. ברגע שהיה אפשר להעלות את זה, שזה קרה ביום רביעי או חמישי האחרון, מיד שמתי את זה בסדר-היום. אבל זה בקיצוץ הרוחבי. אני רק מבקש, אל תאמינו לאגף התקציבים כשהם אומרים לכם: גפני מעכב את זה. זה פשוט לא נכון.
איליה כץ
¶
היושב-ראש, מה שקרה זה שאנחנו עדכנו את המשרדים לגבי העברת פנייה לוועדת הכספים. ממועד העברת הפנייה התנהל שיח ענייני מול הוועדה לגבי התשובות שהוועדה ביקשה, בהתאם לנוהל.
היו"ר משה גפני
¶
נכון. לא, אבל הם התקשרו אליי לפני שלושה שבועות, כשזה עוד לא היה פה אפילו בכלל. אמרו: למה אתה מעכב? אמרו לי באגף תקציבים שאתה מעכב. אמר לי מישהו בכיר במשרד התחבורה. אני אומנם התרגלתי לזה, אבל אני לא אוהב את זה. אם אני מעכב, כל העולם יודע שאני מעכב, אם אני מעכב משהו. ואני לא מעכב. כן.
דניאל לורברבוים
¶
דניאל לורברבוים, רפרנט חינוך באגף תקציבים. בדצמבר 2017 נחתם הסכם שכר חדש עם ארגון המורים. הוא לא נכנס לבסיס התקציב כי התקציב נסגר בסוף 2016. ובגלל זה אנחנו מוסיפים את הכסף עכשיו.
איליה כץ
¶
למעשה, ההסכם מול קק"ל, הייתה החלטת ממשלה באוגוסט 2016, מועד אישור תקציב המדינה בממשלה בשנים 2017–2018. ההחלטה הזאת קבעה שיועברו מיליארד שקל מקק"ל לתקציב המדינה בשנת 2018. כידוע לחברי הוועדה, קק"ל לא העבירו את התקציבים האלה לתקציב המדינה, והחלטת המדינה באוגוסט 2016, כבר אז קבעה, שככל שקק"ל לא יעבירו את הכסף הזה, מאחר שתקציב המדינה בונה על הכסף הזה, יהיה flat למעשה חליף לכסף.
ולכן, מאחר שהכסף לא עבר, והצפי שהוא גם לא יעבור – עברה גם חקיקה בנושא הזה בוועדת הכספים, שלמעשה חייבה את קק"ל בתשלום מיסים חלף העברת הכספים הזאת – לכן למעשה מבוצע flat, על מנת להשלים למשרד החינוך ולמשרד התחבורה את הכספים שחסרים להם, שלא הגיעו על ידי קק"ל.
איליה כץ
¶
הנושא הבא: 400 מיליון שקל עבור הגדלת מענקים ברשות לניצולי שואה. 75 מיליון שקל עבור מימון מפלגות בבחירות לרשויות מקומיות. 75 מיליון שקל עבור מימון עליות פרישת עובדי רשות השידור. 6 מיליון שקל עבור פיתוח אתר זמני למפוני שכונת נתיב האבות. 45 מיליון שקל עבור מיגון הניוד ביישובי יהודה ושומרון. 85 מיליון שקל עבור תגבור מערך הסייבר. 45 מיליון שקל עבור מימון הוצאות אבטחה על מזרח ירושלים.
היו"ר משה גפני
¶
את זה אנחנו יודעים, אנחנו מעבירים כל פעם. אבל מעניין אותי לדעת טכנית מה הולך לקרות אחרי זה. כל פעם יהיה פה מאבק לגבי הנושא של מיגון הניוד, יגידו: פיקוח נפש. בשלב מסוים בקדנציה הקודמת שלי אני נאבקתי איתכם להביא כסף, כדי למגן את האוטובוסים. מה יקרה עכשיו? מישהו הסביר לי שמכאן ואילך נלך בתהליך רגיל בתוך תקציב המדינה. מי אדוני?
תומר ניאזוף
¶
תומר ניאזוף, אגף תקציבים, משרד הביטחון. לשנת 2019 האוצר הקצה בבסיס התקציב 40 מיליון שקל לנושא זה. ויש עוד כספים קואליציוניים של 15 מיליון שצפויים ב-2019. ובסך הכול המענה הוא כזה שב-2019 אנחנו מסיימים את הפערים, וצריכים להתחיל מ-2020 לרענן - - -
היו"ר משה גפני
¶
עכשיו אני רוצה לשאול אותך שאלה. אין פה אף אחד – אני מבין שהבית היהודי העביר את זה מכסף קואליציוני שלו?
היו"ר משה גפני
¶
של הבית היהודי. עכשיו, אני רוצה לדעת: אנחנו עכשיו כבר נמצאים בתהליך מסודר והכול בסדר. אם צריך למיגון הניוד, על פי דעתכם ועל פי דעת משרד הביטחון, אם צריך 60 מיליון שקל, למה אתם שמים 45 מיליון? ולמה אתם מביאים את זה מכסף קואליציוני? אנחנו נשמעים רע בציבור. אתם צריכים להביא את הכסף הזה. לא צריך להביא את הכסף – אל תביאו. אבל אם צריך להביא את הכסף, למה זה כסף קואליציוני?
אני הבנתי שלשנים הבאות זה הולך להימחק. אני רוצה למחוק את כל הכספים הקואליציוניים. לא רוצה איתם. איתנו אתם משחקים הרי הרבה, אבל הבית היהודי הם אנשים אינטליגנטיים. הם גם לא נמצאים פה בוועדה, הם סומכים עלינו שנדאג להם.
אני שואל למה. למה אתם לא שמים בתקציב 60 מיליון, כמו שאתם שמים עכשיו 45 מיליון? למה אתם מביאים 15 מיליון מכסף קואליציוני? אתם צריכים משהו מהבית היהודי? אני יכול לסדר לכם. אתם רוצים שהם יצביעו על משהו?
היו"ר משה גפני
¶
הציבור לא נכנס לפרטים. הוא אומר: קיבלו 15 מיליון שקל כספים קואליציוניים. עכשיו תרדוף אחרי הרוח. 45 מיליון את שם בתקציב? למה אתה לא שם 60? הרי הכסף זה מאוצר המדינה, זה לא יותר או פחות מאיזשהו מקום, רק זה נראה נורמלי וזה נראה לא נורמלי. למה? תענה לי.
איליה כץ
¶
אדוני היושב-ראש, חברי הוועדה, התשובה העקרונית לנושא הזה – אני אתן גם תשובה פרטנית – התשובה העקרונית לנושא הזה, שלמעשה - - -
היו"ר משה גפני
¶
לא, לא חשוב. אז אתה יודע מה, אני במקרה לקחתי את זה. אני יכול לקחת כל נושא אחר, שגם אתה מסכים עליו. למה זה צריך להיות כסף קואליציוני? כן.
איליה כץ
¶
משרד האוצר לא קובע את סדרי העדיפות של משרד הביטחון וגם לא של משרדי ממשלה אחרים. יש הסכמות בממשלה לגבי גובה התקציב, ויש הסכמות לגבי נושאים פרטניים, כאלה שחשובים למשרד, כאלה שחשובים אולי למשרד האוצר. בסוף העניין של החלוקה הפנימית של סדרי העדיפות נעשית על ידי המשרד.
יש הרבה מאוד נושאים שהם חשובים למשרד, יש הרבה מאוד נושאים שחשובים לאוצר, יש הרבה מאוד נושאים שחשובים לציבור באופן כללי. לא לכולם תמיד נמצא מקור. בסוף הנושא הזה, ככל הנראה, בתוך סדרי העדיפות של הממשלה ושל משרד הביטחון לא מצא את סדר העדיפות שלו, ולכן היה נדרש תקציב קואליציוני.
תומר ניאזוף
¶
אני מבקש להבהיר: המשימה הזאת של מיגון אוטובוסים, אנחנו מבצעים עבור משרד התחבורה ומשרד החינוך. יש תקציב – עושים; אין תקציב – לא עושים. זה לא תעדוף של משרד הביטחון.
היו"ר משה גפני
¶
משרד התחבורה? נגיע בסוף לנשיא צפון קוריאה, נגיע אליו בסוף. נעבור את משרד התחבורה, משרד הביטחון, בסוף נגיע אליו. משרד התחבורה, צריך את זה או לא צריך את זה? אם צריך, למה אין כסף?
הראל שליסל
¶
הראל שליסל, אגף תקציבים, רפרנט תחבורה ציבורית. התקציב שנדרש הוא לצורך התגבור בעצם של שירות, שנעשה גם בעוטף ירושלים וגם - - -
היו"ר משה גפני
¶
טוב. אני כל הזמן בטוח שאני הולך לתקן את המדינה ואני הולך לתקן את הדברים, ועד שאני כל פעם נסוג אחורנית. אתם לא מעודדים איתי.
איליה כץ
¶
חשוב להדגיש שהתקציבים הקואליציוניים, בהתאם לנוהל היועץ המשפטי, הם יכולים רק לתגבר פעילות קיימת בתקציב של המשרדים. אז הם לא יכולים לעבור לפעילות חדשה. זאת אומרת, גם התקציב הזה הוא תגבור של תקציב. היה בתוך סדרי העדיפות תקציב לנושא הזה.
היו"ר משה גפני
¶
מה זה רלוונטי? אני לא מבין, משרד האוצר לא הביא תוכניות חדשות עם "נטו משפחה" ו"נטו תעשייה" ונטו זה ונטו זה?
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
זה לא קואליציוני. 320 מיליון שקל חופשת לידה לחוק של רחל עזריה זה לא קואליציוני.
היו"ר משה גפני
¶
יש לי רק בקשה אחת אליכם: תחשבו שחברי הכנסת כאן הם לא סופר סטארים אבל מבינים קצת. מה דעתכם? לא קואליציוני – "נטו משפחה" עם מיליארדים.
היו"ר משה גפני
¶
טוב, אני רוצה תשובה על השאלה הזאת, לא רק לגבי מיגון הניוד. אני רוצה תשובה, אני גם אקיים על זה דיון. אני רוצה להפסיק את הכסף הקואליציוני. לא מגיע – תגידו: לא מגיע, נתמודד עם זה בדיון. מגיע – זה צריך להיות בתקציב.
אגב, היום אני כבר יכול לדבר רק על אחרי הבחירות, בגלל שהממשלה הזאת, הקואליציה הזאת, כבר לא תעשה תקציב. יש תקציב מאושר ל-2019, אתם היום ציפור דרור. אני גם מרגיש את זה עליכם, אתם עושים מה שאתם רוצים. בסדר. אבל אני רוצה לקיים על זה דיון, לפחות שהקדנציה הבאה תהיה נורמלית. בשביל מה צריך - - -
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
כי התקציב גדול גם. כשאתה לוקח אחוז מתקציב שהוא יותר גדול ממה שהוא היה בעבר.
היו"ר משה גפני
¶
טוב, אני גם קראתי את המכתב שלך. אני מקנא בך שאתה באופוזיציה ואני לא, אבל המציאות היא, מה שאני אמרתי להם לפני שהגעת, יש פה סעיפים, שהסעיפים האלה נמצאים בתקציב, רק מוסיפים את זה בהסכם קואליציוני. יש פה סעיף שהבית היהודי מוסיף 15 מיליון שקל בהסכם קואליציוני. אני שואל אותם: צריך או לא צריך?
היו"ר משה גפני
¶
נכון. אני לא אוהב את הדבר הזה. כשזה מגיע לציבור, אומרים: הסכם קואליציוני, אז זה נראה איזה כסף שמחלקים אותו פה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
נורא קל לי להגיד: יהדות התורה בחוץ לקחה כך וכך או ש"ס. אבל אם זה יהיה בבסיס התקציב - - -
היו"ר משה גפני
¶
מה יש לדבר. בסדר, אני רוצה תשובה על זה, לא קשור עכשיו למה שאנחנו מדברים. אני כנראה אקיים על זה דיון, זה פשוט מתחיל להימאס לי. בכסף קואליציוני אתם גם יכולים לשחק שנה, שנה וחצי. יש פה דברים שמתגלגלים שנה וחצי, אתם – טוב, אני לא יכול להגיד יותר מזה מה אתם עושים לי. לא רוצה להגיד.
יוסי שבת
¶
אני אענה. יוסי שבת, משרד הבינוי והשיכון, אגף תקציבים. בסיס התקציב שלנו הוא נמוך יותר, ואנחנו בהתאם לביצוע בפועל פנינו לאגף תקציבים וביקשנו התאמות. אנחנו במקביל גם בוחנים דרכי התייעלות במיגון אלקטרוני.
היו"ר משה גפני
¶
אבל, מר שבת, אנחנו בוועדת הכספים, בכלל בכנסת, החלטות ממשלה הן טובות ורציניות והכול, אנחנו לא מחויבים להן. זה מגיע אלינו לפיקוח. אנחנו שואלים: אחרי החלטת הממשלה, למה האבטחה זה לא במשרד לביטחון הפנים? למה זה צריך להיות במשרד השיכון? מה למשרד השיכון ולאבטחה? אז פעם היה שם הבית של אריק שרון, אני זוכר שגם פה זה דובר. זה אותו כסף שלא יהיה אצלכם, שיהיה במשרד לביטחון הפנים. הם גם מיומנים באבטחה, לא אתם.
מיכאל מרש
¶
זה לא משנה בסופו של דבר באיזה משרד זה יהיה, כי בסופו של דבר מבצעות את זה חברות קבלניות, כשאנחנו מוציאים מכרזים.
היו"ר משה גפני
¶
אני חוזר ואומר ומבקש, אני חושב שאין מישהו בוועדה שלא ביקש את זה כל הזמן, וגם אנחנו עכשיו מבקשים, אלא אם כן מישהו יגיד אחרת: אתה עובד מטעם משרד השיכון, אתה אחראי על המאבטחים, ומי שמקצועית נותן את ההנחיות, איך מוציאים את המכרז ומה מדגישים ומה פחות מדגישים זה משטרת ישראל. משטרת ישראל היא חלק מהמשרד לביטחון הפנים. מי שממונה עליה זה השר לביטחון הפנים, זה המשרד לביטחון הפנים, התקציב שלהם הוא בתוך המשרד הזה. והנושא של אבטחה זה משטרת ישראל, זה צריך להיות המשרד לביטחון הפנים.
משרד השיכון נמצא בעניין – היסטורית זה נראה כמו מדינת עולם שלישי. נוח עכשיו לתת את זה למשרד, ואני מדבר נוח עכשיו לפני 10 שנים, 20 שנה. נוח לתת למשרד השיכון – נותנים למשרד השיכון. אסור שזה יהיה. לא שיש לי ביקורת על מה שנעשה, יכול להיות שנצטרך לקיים דיון על הדבר הזה, אבל קודם מבחינה טכנית זה צריך להיות במשרד לביטחון הפנים.
אני מבקש שלתקציב הבא אתם תעשו את זה. זה לא משנה שום דבר, זה לא משנה לגבי העניין של התקציב, זה לא משנה לגבי המכרזים, ההנחיות הן ממשטרת ישראל, ומי שצריך להיות ממונה על זה זה מי שממונה על משטרת ישראל. סתם, ממשיכים את התהליך הזה בגלל שכך היה פעם.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
המשטרה היא הגוף המנחה. ככה זה מוגדר. יתירה מכך, הנציג שלהם יושב בקישלה, במערכת של "מבט 2000", איפה שכל הטלוויזיות ששולטות על כל העיר העתיקה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אבל אז יקצצו בתקציב של המשרד לביטחון הפנים. אז מה יקרה? קיצצו 225 מיליון שקל. אז מאיפה ייתנו להם את הכסף?
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
עזוב אותך, 11.8% קיצוץ רוחבי מתחילת שנה שעברה. אתה מתמצא יותר טוב ממני. הקיצוץ הזה – 225 מיליון שקל.
איליה כץ
¶
הנושא האחרון: הפנייה ל-31 מיליון שקל עבור הסכמים פוליטיים תקציביים שמצורפים בגוף הפנייה אלה למעשה הסכמים פוליטיים תקציביים שכבר הוצגו לוועדה במועד אישור תקציב המדינה לשנים 17'–18'.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
כן, יש לי שאלה: למה עוד הפעם אותו סיפור, אתם כורכים העברות תקציביות – שלא נוחות לכם, אני מבין את זה שזה לא נוח לכם, אני הייתי שם אצלכם – ואתם כורכים את זה עם הנכים עוד הפעם. למה? כי חברי הכנסת - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
עם כל מיני דברים כאלה. - - חבר הכנסת יגיד: איך אני יכול להצביע נגד העברה לנכים? איך אני יכול להצביע נגד העברה לנכים? אבל אתם חוזרים על אותם דברים פעם אחר פעם. ביקשנו, התחננו: תעשו סעיפי תקציב שונים. אתם לא מאפשרים לנו לבצע את העבודה שלנו. מה, אני יכול להצביע נגד העברת כסף לנכים? בוודאי שלא. אבל כרכתם באותה העברה תקציבית איזה כסף קואליציוני, איזה כסף שהבטחתם לאיזה חבר כנסת כדי שיצביע בעד התקציב.
היו"ר משה גפני
¶
נכון, בסדר, ביקשתי עוד כמה דברים. אין פה הרבה, אבל בסדר. נרשמו, טמיר? שמולי, עודד ומיכל. כן.
איליה כץ
¶
חברי הוועדה, הסיבה שיש יחסית הרבה שינויים תקציביים שמגיעים היום הם בגלל שעבר יחסית הרבה זמן ממועד אישור התקציב לשנת 2018. התקציב אושר בדצמבר 2016, מה שאומר שעברה מעל לשנה וחצי מהמועד שהתקציב אושר.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
זה מטריף את הדעת, הטיעון הזה. אנחנו גם מתחננים שיעשו את זה בזמן, ואומרים שאי אפשר לצפות כל כך קדימה, ואז מקבלים את זה אחר כך בהפוכה.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
שוב, זה לא היה פה אחרי בחירות, אנחנו אומרים: אין מה לעשות. הם בחרו שזה יהיה ככה.
היו"ר משה גפני
¶
היה לזה מעלה, לתקציב הדו-שנתי, שהממשלה מחזיקה מעמד. נכון? אסור לי להגיד את זה, נכון?
היו"ר משה גפני
¶
טוב. עוד משהו? מי החליט על הקיצוצים במשרדים? מי החליט? וכשאני שואל למה יש קיצוץ במשרד כזה בסעיף כזה אז אומרים לי שאתם דרשתם.
איליה כץ
¶
על גובה הקיצוץ. חלוקת הקיצוץ בתוך המשרדים נעשית בהסכמות עם המשרד הרלוונטי. וככל שאין הסכמות עם המשרד הרלוונטי, אז למעשה ההחלטה היא רוחבית בכל התקנות.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אז זאת אומרת שהקיצוץ גם עצמו הוא לא קיצוץ רוחבי. אתם החלטתם על גובה שונה, אחוז שונה קוצץ מכל משרד.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אם קוצץ במשרד העלייה והקליטה 60 מיליון שקל, שתקציבו סדר גודל של 2 מיליארד שקל, אם זכרוני אינו מטעני, ובמשרד החינוך שתקציבו סדר גודל של 60 מיליארד שקל קוצץ 350, היחס הוא לא אותו יחס, זאת אומרת האחוז הוא לא אותו אחוז.
איליה כץ
¶
הסיבה היא שנושאים שכריים הם לא חלק מה-flat הזה. זה flat קניות, הוא רק על תקציב הקניות של המשרדים. בנוסף לזה, נושאים שמעוגנים בחוק - - -
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אם אתם הורגים פרויקטים, וקיצצתם את תקציב הקניות, אז גם צריך פחות כוח אדם שיפעיל תקציבים לפעמים.
היו"ר משה גפני
¶
משה שגיא, אתה ותיק במשרד החינוך. אני רוצה לדעת לגבי הקיצוץ אצלכם. מי מחליט על הקיצוץ? הוא טוען שאתם מחליטים. אתה יכול להגיד מה מצב משרד החינוך, שהוא משרד מאוד גדול?
משה שגיא
¶
הקיצוץ שהושת על משרד החינוך הוא על סעיפי הפעולות או הקניות, כפי שצוין. כפי שזה מופיע באגף תקציבים באוצר, יש רשימת תקנות עם ניהול כלכלי - - - הכלכלי נקבע אותו שיעור קיצוץ flat על אותן תקנות. ומשרד החינוך הפעיל ככתבו וכלשונו את הקיצוץ על אותן תקנות.
היו"ר משה גפני
¶
ואם אתה אומר: אני לא רוצה בסעיף הזה קיצוץ, אני רוצה בסעיף השני, יותר נוח לי. מה קורה אז?
משה שגיא
¶
בהחלטת הממשלה נאמר שזה ייעשה בתיאום, זאת אומרת שרשימת הקיצוצים תהיה בהתאם להחלטת האוצר, אלא אם נעשה בתיאום ובהסכמת האוצר - - -
איליה כץ
¶
אני לא חושב שזה שונה. אני אנסה לחדד. אנחנו בסוף, בהתאם להחלטת הממשלה, אנחנו בדיאלוג מול המשרד לגבי מאיפה התקציב ירד. ככל שאין הסכמות - - -
היו"ר משה גפני
¶
אומר משה שגיא, אני סומך עליו, הוא ותיק במשרד החינוך, הוא עבר הרבה קיצוצים וקיצוצי flat, והוא עבר הרבה תקציבים. הוא אומר ככה: אתה שולח לו רשימה ואומר לו: תקצץ בסעיף הזה כך ובסעיף הזה כך ובסעיף הזה כך. הוא כמעט ולא מתווכח איתך, מכיוון שבסוף, אם אני מפרש אותו נכון, אם הוא ינהל איתך דיון, בסוף אתה מחליט. זאת אומרת, אתה מחליט בהתחלה, אתה מחליט באמצע ואתה מחליט בסוף.
אז אם אני בא למשה שגיא ואומר לו: תגיד לי, למה קיצצת בסעיף הזה של שכר מורים, שהם ייפגעו? אז הוא יגיד לי: זאת הרשימה - - -
משה שגיא
¶
אם אני אחרוג מאותו שיעור הנקרא רשימת תקנות, אני הולך להביא קיצוץ אבל בשיעור הרבה יותר גבוה בתקנות אחרות.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
בוא נשאל את האוצר שאלה: האם אנחנו יכולים כאן להתערב בתקנות ולעשות שינויים? להגיד: אני לא פוגע בקיצוץ במשרד מסוים, אבל הוועדה סבורה - - -
היו"ר משה גפני
¶
התשובה: לא. אתה צריך הסכמה שלו. כמו בכל העברה. אתה יכול להחזיר, לא לאשר, אתה לא יכול - - -
איליה כץ
¶
לפי הנוסח שמפורט בהחלטת הממשלה: "תבוצע הפחתה בשיעור זהה מכל אחת מהתקנות, כך שסף ההפחתה תגיע לסכום הכולל של ההפחתה, כפי שנקבע ביחס לכל משרד כמפורט בטבלה". זה הנוסח של החלטת הממשלה. "על אף האמור בסעיף, רשאים משרד ממשלתי ואגף התקציבים במשרד האוצר להסכים ביניהם על שיעור הפחתה שונה לכל תקנה ותקנה אשר בתחום סמכותו של אותו משרד, ובלבד שהסך הכולל של סכום ההפחתה המשרדי לא ישתנה".
כלומר, כמו שציינו לפני זה, ברירת המחדל היא שזה יורד מכל התקנות באופן שווה, אלא אם המשרדים הגיעו להסכמה ביניהם על הפחתה אחרת.
היו"ר משה גפני
¶
לא, רגע, לאט-לאט. מה קורה עכשיו בהפחתה הזאת? משרד האוצר נתן לכם רשימה ואתם קיצצתם לפי מה שהם אמרו?
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
לא רק זה. סליחה, מה מבינים אנשי האוצר ברזולוציה של כל המשרדים? בשביל זה יש אנשי מקצוע.
קריאה
¶
לא בחרנו. זה לפי המיון. כל תקנה שמסווגת כקניות קוצצה, וכל אחת מהתקנות האלו הופחתה בשיעור אחוזי שווה.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
לא, אבל התשובה שלהם פה בצד הייתה, שבעצם כל מה שהוא מתקציב קניות קיבל הפחתה אחוזית זהה. ואז מה? ואז היה לך שיקול - - -
משה שגיא
¶
השיקול הוא זה שאם הייתי מחליף תקנה - - - הייתי צריך להשית את הקיצוץ על תקנות אחרות ולהביא את זה לעשרות אחוזים.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אבל מה שאני לא מצליחה להבין, כי כאן יש טענה שלכאורה הם לא בחרו את הסעיפים ברשימה אלא כל מה שהוא בקניות, אבל זה נשמע לי קצת - - -
היו"ר משה גפני
¶
אליה, אני לוקח את משרד החינוך כדוגמה, לא בגלל שיש לי משהו. דווקאי יש לי במשרד הרווחה משהו. אתה לוקח את משרד החינוך, אתה לא מכיר את המשרד. אתה מכיר מראותך כאגף תקציבים. אתה מחליט באיזה סעיפים מקצצים, אתה נותן לו רשימה. למה? הרי הוא איש המקצוע. תגיד לו: תן לי את הרשימה. למה אתה נותן את הרשימה?
איליה כץ
¶
היושב-ראש, אני אחדד עוד פעם. אנחנו עובדים לפי החלטת הממשלה. החלטת הממשלה אומרת: ברירת המחדל - - -
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
הוא חוזר אליך עם התקנות הרלוונטיות ואומר לך: זה בתוך תקנות הקניות, זה מה שאני רוצה לקצץ.
היו"ר משה גפני
¶
עודד, אני שואל שאלה מקצועית. הוא לא המשרד, הוא משרד האוצר. הוא צריך את הקיצוץ, הוא צריך להגיע לתוצאה של הקיצוץ flat. אני שואל אותך: למה אתה נותן למשה שגיא רשימה, ואתה אומר לו: תקצץ את הרשימה הזו? כך אמרת. הוא מכיר את המשרד, תגיד לו: תביא אתה רשימה, שהתוצאה שלה תהיה מיליון שקל. שהוא יביא את הרשימה, למה אתה מביא? מאיפה אתה יודע במה לקצץ ובמה לא?
איליה כץ
¶
אנחנו לא יודעים ממה לקצץ וממה לא. הרשימה היא טכנית. הרשימה היא פשוט כל התקנות של המשרד, בניכוי תקנות שכר, בניכוי תקנות שמעוגנות - - -
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אתה מנהל איתו משא ומתן כשבא אליך משה ואומר לך: תשמע, אבל את התקנות האלה - - -
משה שגיא
¶
יש שני סוגי קיצוצים. כשאומרים למשרד: יש לך סכום, אנחנו מתדיינים עם האוצר וקובעים איפה לקצץ. ויש את ה"פלאטים" שזה לפי רשימות מסוימות, וזה נעשה לפי אותן רשימות.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
מיליארד שקל, אני אעזור לך. 985 מיליון שקלים 743. זה פחות או יותר באלפים, שזה סכום אדיר. ואני שומע כל היום את שר החינוך – קיצוץ כיתות, קיצוץ כיתות.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני שומע אותו. עכשיו כבר קיבלו עיריות מסוימות בשפלה, בחינוך הממלכתי, שמשנה הבאה מאחדים כיתות. למה? כי אין כסף.
יצחק וקנין (ש"ס)
¶
כולנו מבינים שבקיצוץ הפעולות נפגעות ולא השכר. ומשרד החינוך זה משרד עתיר שכר. לצערנו הרב, כשזה נופל על הפעולות זה פוגע לפעמים בפעולות מאוד חשובות, אני אומר לכם את זה. אם היו מביאים לנו פירוט אמיתי פה על הפעולות שמקוצצות, הייתם מבינים על מה אתם - - -
יצחק וקנין (ש"ס)
¶
בוא נגיד, האפשרויות שלך בכוח אדם הן מאוד מאוד מצומצמות, כי חלק זה מורים, זה גננות, זה סייעות - - -
היו"ר משה גפני
¶
אני לא רוצה להלאות את הוועדה, אבל אני אדבר איתך על העניין הזה. יש קיצוץ במשרד הרווחה של שירותי קהילה – 3,850,000. מתוך ה-3,850,000, 3 מיליון זה פגיעה בנו. ואתם מכירים את זה. ואז אני רוצה להבין, האם זה מסתדר על החלטת הממשלה? ואמר קצין התקציבים, ביקשתי מהעוזר שלי שישאל אותו אם הוא מוכן שאני אגיד את זה, הוא אומר: כן. אתם הכתבתם את זה. למה אמרתם שמתוך שירותי קהילה 3 מיליון יקוצץ בסעיף אחד? למה לא יהיה flat?
היו"ר משה גפני
¶
אתה יודע מה, אני לא רוצה לקיים את הדיון הזה פה. אני מבקש ממך: תדבר איתי. אתה עובר על החלטת הממשלה, מפני שבהחלטת הממשלה זה לא כתוב שאתה הולך ומקצץ נקודתית, עם פינצטה במקום מסוים, וקצין התקציבים אומר שזה מה שקרה. הוא לא הסכים לקיצוץ הזה, הוא רצה קיצוץ flat, ולא הסכמתם. כאילו יש לכם מגמה. אני לא מאמין שזה נכון.
בסדר, אני לא רוצה להלאות את הוועדה. אתם לא עומדים בקיצוץ flat לפי החלטת הממשלה. אל תתהדר בעניין הזה. וגם החלטת הממשלה זה לא קדוש. זה דבר שצריך לדון עליו. אבל אני אדבר איתך על העניין הזה, בלאו הכי לא יצא לי מזה שום דבר.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני גם רוצה להסב את תשומת הלב של אדוני, שחלק מהקיצוצים הרוחביים הם עד 2021. זאת אומרת, חלקם יבואו על ראשו של שר האוצר הבא, פלוס מינוס.
היו"ר משה גפני
¶
אתה אומר דברים נכונים, הם יודעים את זה. זו תמונת המצב. מה אפשר לעשות? זהו. ואף אחד מאיתנו לא יודע מי יהיה שר האוצר הבא. זה לא נושא פוליטי, זה נושא מקצועי, שאכן אם רוצים את התהליך הזה זה התהליך שהם מציעים. כן, חבר הכנסת שמולי ואחריו חבר הכנסת עודד פורר.
איציק שמולי (המחנה הציוני)
¶
תראו, אני רוצה להגיד שני דברים. אחד, אני בהחלט מתחבר למה שאתה אמרת, זה לא דבר חדש בוועדה, העברות תקציביות, אבל סדר הגודל הזה, וכשאתה, איליה, מדבר איתנו במונחים של קביעת סדרי עדיפויות, בחיתוכים בסדר גודל כזה בתקציב זה דבר שהוא פשוט מופרך.
עכשיו, הטענה שלי היא לא אליך, אתה עושה את עבודתך. אני רוצה לפנות לנציגי המשרדים שנמצאים כאן – גם משרד החינוך, גם משרד הבריאות וגם משרד הרווחה – אני חושב שמרגע שאתם מקבלים את הרשימה as is ולא נאבקים על מה שאמר היושב-ראש, להגיד: אנחנו מבינים שזה סדר הגודל של החיתוך שאנחנו צריכים להביא מהתקציב שלנו, אבל אנחנו רוצים להיות אלה שאומרים כמה מורידים ממה. אני חושב שאתם צריכים לכל הפחות כאן להסביר לנו את המשמעות של חלק מהדברים שעליהם מדובר.
למשל, במשרד החינוך, חיתוך של 15 מיליון שקל במערך ההסעות, כנראה של החינוך המיוחד ומי יודע מה. אתה יכול להסביר לי איך זה הולך לקרות בפועל? 60 מיליון שקל בפרויקטים של נוער בסיכון. תסביר לי את המשמעות, מה הולך לקרות מחר בבוקר? איך אתה הולך לבצע את זה?
איציק שמולי (המחנה הציוני)
¶
עוד דבר שאני מבקש לדעת – קופות החולים. אני מכאן הולך לדיון חירום בוועדת העבודה והרווחה עם מנכ"ל משרד הבריאות גם על המשבר עם הפרה-רפואי וגם על המשבר עם קופות החולים. מדברים על תורים, תורים, תורים, תורים. למה יש תורים? בגלל הסדרי בחירה שערורייתיים עם בתי החולים, שנובעים מהמצוקה התקציבית של הקופות.
איציק שמולי (המחנה הציוני)
¶
נכון. אני אומר: 100 מיליון שקל. אני רוצה להבין מה הולך להיפגע בתקציב של קופות החולים.
עוד דברים שאני מבקש להבין – בתקציב משרד הרווחה, האגף לטיפול באדם עם מוגבלות שכלית התפתחותית – 60 מיליון שקל. אני רוצה להבין איזה שירותים הולכים להיפגע לאוכלוסייה הזו. זה בתור התחלה.
איציק שמולי (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב-ראש, יש עכשיו את כל הטרגדיה של מה שקורה בפעוטונים. יש פה סעיף מקומם במיוחד של קיצוץ של 98 מיליון שקל מסבסוד מעונות היום המפוקחים. המשמעות של זה – פחות מקומות במעונות המפוקחים ויותר ילדים שילכו לגיהינום הזה בחלק מהפעוטונים. גם על זה אני רוצה לדעת.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
ראשית, הערה כללית. אנחנו ניהלנו פה דיון על נושא של מיגון הצפון לא מזמן, ודיברנו על צורך ב-150 מיליון שקל לפחות כשלב ראשון, שהוא השלב של אותה מערכת הגנה. הרי אין טעם למגן במקלטים אם האזעקה לא מאפשרת להם אפילו לרוץ למקלטים.
היו"ר משה גפני
¶
על זה דיברתי עם שר האוצר. הוא אמר לי שהוא ככל הנראה יביא את הכסף, חצי משרד האוצר וחצי משרד הביטחון. על התראה אתה מדבר?
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
כשמגיעים לפה עם נושא כל כך כבד – כל יום שעובר, אנחנו לא יודעים מה ילד סוף השבוע הזה, כפי שלא ידענו מה ילד סוף השבוע ההוא במאי, אנחנו מדברים על לפני חודש.
עכשיו, הקיצוצים במשרד החינוך אלה קיצוצים שאני הייתי מבקש לקבל עליהם פירוט קצת יותר נרחב. אני לא יודע אם אתה מתכנן לעשות את זה בהמשך הדיון או לא. אבל יש פה כמה קיצוצים. אתה אומר שלא מקצצים בכוח אדם, אבל אני רואה שדווקא בתנאי השירות של כוח אדם בהוראה כן מקצצים. מדוע מקצצים בתנאי השירות של כוח האדם בהוראה, אבל לא מקצצים בתנאי השירות של כוח האדם שאינו בהוראה? למה דווקא המורים הם אלה שהולכים להיפגע? ואז גם מה המשמעות של הקיצוץ הזה.
מהצד השני, פעילויות ופרויקטים במערכת החינוך זאת כותרת יפה, אבל מדובר על קיצוץ של 26 מיליון שקל. איזה פעילויות ואיזה פרויקטים הולכים להיסגר? הוועדה – כדאי שתדע. כנ"ל לגבי קידום ילדים ונוער – קיצוץ של 60 מיליון שקל. על הארכת יום הלימודים כבר בכלל אין מה לדבר, הרי זו אות מתה בחוק יום לימודים ארוך.
כמו כן, מה המשמעות של קיצוץ 13 מיליון שקל של אחזקת תלמידים בפנימיות? עכשיו יחזיקו אותם פחות, הם יצטרכו לחיות עם פחות אוכל? איך הולך להיות - - -
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
לא, אבל יש פה סעיפים – כשאתה אומר: אחזקת תלמידים בפנימיות – יש משמעות. תלמיד חי בפנימייה, יש סל מסוים שהוא צריך לקבל. אז מה, הוא יקבל פחות? במקום שלוש ארוחות ביום הוא יקבל שתי ארוחות ביום? מה המשמעות?
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אני לא אדם בלתי רציונלי. ואם היינו במצב, וקורים מצבים כאלה למדינות, שנופלת עליך קטסטרופה כלכלית גדולה, ואין מנוס, וכולם צריכים להדק חגורה. ואז עם כל הצער והכאב, צריך לחתוך בבשר החי.
אבל זה לא המצב. כל שנה אנחנו מסיימים עם כמעט 20 מיליארד עודפי גבייה ממיסים. כשכחלון בוחר לתת את ההטבות, עם השלטים הגדולים והנטו, כשהוא בוחר להוריד מס חברות, שזה עבר כאן, כל אחוז שהורידו ממס חברות זה עוד כמעט מיליארד שקלים שיורד קבוע מהתקציב, כשהוא בא ואומר את זה הוא אומר: אבל יש. אני לא מסתכל לחבר הכנסת שמולי בעיניים ואומר לו: זה יהיה במקום הסעות לילדים עם מוגבלויות. חלילה, יש כסף, אני רוצה גם לצ'פר.
ואז אנחנו אומרים
¶
כמובן, מה, עינינו צרה? האמת שלא אמרנו את זה במקרה הזה כי ידענו לאן זה יגיע. אבל אז מה? זה הטריק הקבוע. כשרוצים לתת הטבות, עושים את זה על שלטי ומסיבות עיתונאים. אבל אחר כך זה מגיע בדלת האחורית.
עכשיו שובתים 5,000 עובדים רופאים פרה-רפואיים שמשתכרים כלום – 35–40 שקלים בשעה. כשתושבי ישראל מחכים בתורים בלתי אפשריים לילד שצריך פיזיותרפיה, למישהו שצריך קלינאית תקשורת. המצב הוא בלתי נסבל עכשיו. ואז אתם אומרים שאתם מקצצים עוד 170 מיליון?
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אני אומרת: כשיש מספיק כסף ועושים כזה קיצוץ נרחב, לא נותר לי אלא להגיע למסקנה שאתה היית קורא לזה כמעט רשעות.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
וכמעט רשעות, לגרום לכזה נזק לאנשים הכי נזקקים בחברה הישראלית, כשאנחנו בכלל לא במצב חירום.
היו"ר משה גפני
¶
טוב. יש פה שאלה, משרד האוצר, שאתם תצטרכו לענות עליה. זו שאלה שגם אני שואל אותה. אני אצביע מכיוון שאני חבר בקואליציה, אבל למה צריך לעשות את הקיצוץ הזה אם יש כסף מהכנסות ממיסים. ואל תגידו את המילה נומרטור, כי אסור להגיד את המילה הזאת פה, את זה תגידו בוועדות אחרות. אנחנו יצרנו את הטיפשות הזאת. אבל למה צריך כזה קיצוץ שפוגע בבשר החי? יש כסף, אפשר להביא את הכסף הזה. 5 מיליארד שקל הוא לא דבר בשמיים, הוא דבר שאפשר להביא אותו. אתם תצטרכו לענות על השאלה הזאת שחוזרת על עצמה כל הזמן.
תודה. מיקי לוי, ואחריו מוסי רז וזוהיר בהלול.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אין כסף, אני הפעם אצא להגנתם, כי הגבייה ברבעון הראשון לא עמדה בציפיות. אחד. ברבעונים הקודמים של השנה הקודמת חילקו – לא רוצה להגיד איפה חילקו. נדלקה לי נורית אדומה, אם מדינת ישראל מוציאה למכירה את האחוזים שיש לה, את מניית הזהב בבנק לאומי, אם אני לא טועה. עכשיו, יש שם 2 מיליארד שקלים בסך הכול. זה כל הסיפור, כדי שהמדינה תשלוט איכשהו בבנק. אז כשמוציאים דבר כזה למכירה נדלקים אצלי האנטנות. למה מוציאים למכירה? אני לא יודע. בהזדמנות הייתי מאוד שמח גם לשמוע על העניין הזה – 2 מיליארד שקל.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
תגיד, מיקי, זה נשמע לך הגיוני? כל שנה יש כמעט 20 מיליארד עודפים, על רבעון אחד אתה אומר נקצץ בבשר החי?
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
נכון. הנה התשובה. עכשיו, תראה, יש כל כך הרבה נושאים, שאין לי טעם להגיד: זה, זה, זה, זה. מהחינוך 400 מיליון שקלים רק בשנה הזו ובשנה הקודמת – זה טירוף. מהחינוך, ילדינו, לא חשוב איפה. אני לא מבקר אתכם, את הפקידים הבכירים. אתם קיבלתם הוראה, כי יש בעיה כספית.
יש כמה דברים שמרגיזים אותי
¶
ביטחון הפנים – מבקשים ממשטרת ישראל לעשות את המקסימום ומקצצים לה כסף. הכיבוי – מקצצים לו 15 מיליון שקל, הוא עסוק בכל המדינה הזו עכשיו בפעילויות. איך הם יחיו? ואנשים עם מוגבלויות, אוטיסטים, ואנשים עם מוגבלויות שכליות, התפתחותיות – 60 מיליון שקל.
עכשיו, עשיתי רשימה ענקית, אין היגיון להקריא אותה, של דברי הזויים שהולכים לקצץ בהם ולפגוע בבשר החי. ואין לי טענות אליכם, ולא למשרד החינוך, שהולך לצרף כיתות. משהו לא בסדר. 5.5 מיליארד שקל – לא מקובל עליי. ושאלה אחת, איליה: כמה קיצוץ 17'–18' עד היום באחוזים, בבקשה? תבואו אליי עם התשובה הזאת מסודרת.
מוסי רז (מרצ)
¶
קשה מאוד לדבר על הנושא הזה, משום שלמעשה מביאים לנו תקציב כמעט אחר. אני לא מכיר, שאלתי אותך, אתה ותיק פה אולי יותר מכולם - - -
מוסי רז (מרצ)
¶
כן. זו לא העברה תקציבית במובן של מעבירים 10 מיליון מסעיף אחד לסעיף שונה. מדובר פה על מיליארדים שעוברים. קודם כול, צריך לשאול את השאלה: האם בכלל אנחנו חייבים לעמוד בכללים שנקבעו קודם, של נומרטור וכו'? כשאנחנו ראינו פה בוועדה הזו, שיש כל מיני קונצים: יש כל מיני עתודות שאפשר להפריש. וראינו כבר את הקונצים האלה.
מוסי רז (מרצ)
¶
קופסאות מחוץ לתקציב. אבל זה כבר טיפונת עתיק. עתודות – אני מדבר מהשנה, לא מאיזושהי המצאה שלקחתי מההתנתקות לפני עשר שנים. אז זו השאלה הראשונה.
שאלה שנייה
¶
אם באים ומקצצים סכום כזה גדול, בחוסר אומץ, ללכת על flat, בלי לעשות שום העדפה, שום תעדוף, שום סדרי עדיפויות – זה יותר חשוב לנו, זה פחות חשוב לנו – אני לא חושב שזה לעניין.
נושא שלישי, יש לי איזושהי אג'נדה, וכנראה אני לא היחיד פה בוועדה שיש לו אג'נדה, אני רוצה להצביע בעד העלאת קצבת הנכים, אבל אני לא מוכן להצביע בעד דברים שמביאים פה. אגב, קוראים להם בשפה מכובסת. כתוב פה: 6 מיליון עבור אתר זמני ל"נתיב האבות". אני זוכר, או יותר נכון עדכנה אותי היועצת שלי, שב-7 במאי כבר העברנו 21 מיליון הרשאה להתחייב. איך זה שפתאום - - -
מוסי רז (מרצ)
¶
לא, אני בעד שהם יחזרו לארץ. אני בעד להעביר למשרד הקליטה, כדי לקלוט אותם בארץ. אגב, היום הם כבר עברו. אז איך הם עברו אם לא העברנו את הכסף? יש לנו תשובות לשאלה הזו? הרי הם עברו היום. אז איך זה קרה?
דבר שני, יש כאן 45 מיליארד. וזה לא יעזור שישתמשו בביטויים שאינם נכונים, 45 מיליארד למימון הנסיעה החצי חינם של המתנחלים.
מוסי רז (מרצ)
¶
45 מיליון, סליחה. תודה על התיקון. 45 מיליון למימון הנסיעה החצי חינם שלהם. שלא יגידו מיגון. מי שמשלם חצי, ואותו דווקא צריך למגן, למה שישלם חצי? בואו נשים לדבר הזה סוף. פעם אחת שייקנו רב-קו, כל התושבים שם, וזה יממן את ה-45 מיליון הזה. מה זה 45 מיליון? זה 90 שקל למתיישב. שייקנו רב-קו פעם אחת בחיים ונפטרה הבעיה. למה הם צריכים לנסוע בחצי חינם, כשאזרחי ישראל משלמים על נסיעה באוטובוס.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
גם במושבים ובקיבוצים נוסעים בצהובים בחינם. תפסיק עם ההסתה הזו נגד אזרחים. אתה יכול לדבר שאתה לא אוהב שמשקיעים כסף ביהודה ושומרון – בסדר, אני לא מסכים איתך. אבל אל תסית נגד אזרחים, אל תיקח אזרחים מול אזרחים. בחייך, על מה אתה מדבר?
מוסי רז (מרצ)
¶
אני לא פקפקתי כרגע בהגנה. אני, אגב, כן מפקפק – גם פה זה יהודה, גם פה זה יהודה. האם המחירים לכנסת יוזלו ב-50%, או שיהודה זה רק בשטחים הכבושים?
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
מיגון הניוד מדבר על האוטובוסים צהובים שמובילים תלמידים. בחייך, על מה אתה מדבר? אוטובוסים שעולים באש, על מה אתה מדבר?
מוסי רז (מרצ)
¶
מה זה קשור למיגון? להיפך, המיגון רק מחמם אותם יותר, כי הם יותר כבדים. הפוך, גוטה, הפוך.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
זה חלק מזה. זה בדיוק העניין. לכן הבלאי הוא כפול ממה שקורה במקומות אחרים בארץ.
מוסי רז (מרצ)
¶
למה אני צריך להצביע בעד "נתיב האבות", שכבר בג"ץ קבע שהם גנבו את האדמה, למה אני צריך להצביע בעדם או נגד הנכים? למה אנחנו צריכים לעשות את זה?
זוהיר בהלול (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב-ראש, אני מלין על שלושה דברים. אני מלין על כך שמדובר בקיצוץ רוחבי.
זוהיר בהלול (המחנה הציוני)
¶
אני מלין על שלושה דברים. הדבר הראשון זה הקיצוץ הרוחבי, שהוא קיצוץ ערטילאי, שלא לוקח בחשבון את שיקול הדעת של אותם משרדים אינדוקטיביים, כך שלדעתי מדובר כאן באקט לא נכון.
דבר שני, אני מלין על כך, שמכוח הסכמים קואליציוניים יש מפלגות שגוזרות קופונים, וההעברות האלה הן העברות צבועות. ולכן אני חושב שבעניין הזה אנחנו צריכים להתנגד.
ודבר שלישי, כשאני מתסכל על התוספות הנדרשות ב-2018, אני מגיע למסקנה שמדובר בפוליטיקה מאוד זולה וגם מאוד שקופה. אני ממש עובר אורח בוועדת הכספים, אני לא מרבה להגיע לכאן.
זוהיר בהלול (המחנה הציוני)
¶
אני יודע. אבל כשמדברים איתי על זהות יהודית – מיליארד ו-400 מיליון שקלים.
היו"ר משה גפני
¶
יש מילים מכובסות בעברית. אתה בקיא בעברית, אז תדע שבעברית יש מילים מכובסות. אני לא יודע איך זה בשפות אחרות.
זוהיר בהלול (המחנה הציוני)
¶
אני מבין. אבל הייתי מאוד שמח, שבמקום שהכסף הזה יעבור לזהות יהודית, שאני רוחש לה כבוד כמובן, שיהיה לזהות אזרחית נניח, כי מדובר בכסף רב.
יש פה הדתה באמת, בסעיפים האלה. אני צם את חודש הרמדאן, אבל אני בהגדרה מגדיר את עצמי איש חילוני. באופן כללי באמת אין לי שום דבר נגד דת, אבל ההדתה בהעברות האלה היא מנקרת עיניים. למה לא לאזרח יותר את התוספות האלה?
היו"ר משה גפני
¶
אני לא מכיר את הסעיף זה, אבל אני רוצה להגיד לך: כדאי שתלמד את העניין הזה, בגלל שאמרתי את זה גם במליאת הכנסת אתמול ואני אומר לך את זה גם עכשיו: במדינת ישראל, שהיא גם מוגדרת כמדינה יהודית, שירותי הדת, העובדים שנמצאים בשירותים הדתיים מקבלים את המשכורות הכי נמוכות שהן משכורות רעב. זה עובדי בתי הדין ששובתים – העובדים, אני מדבר על העובדים – זה עובדי המועצות הדתיות, רבנים. בקיצור, המשכורות הכי נמוכות, כדאי שתבדוק את זה. אם תרצה פעם לדבר נגד - - -
זוהיר בהלול (המחנה הציוני)
¶
אבל באופן כללי, מה שמדאיג אותי – ממש לסיום, זה המשפט האחרון – שבאמת אני לא רואה תוספות שקשורות עם שכבות מאוד מוחלשות, מאוד מקופחות ומופלות בתוך החברה הישראלית וחבל. תודה רבה.
היו"ר משה גפני
¶
תודה. משה שגיא, אני רוצה שתיתן סקירה כבר פחות או יותר, יש שמה קיצוצים גדולים במשרד החינוך, איך משרד החינוך ייראה אחרי הקיצוץ הזה? במה זה יפגע? עלו פה סעיפים שהחברים העלו. ואיליה, אני אבקש ממך אחריו. אני אבקש שתגיד, האם אי אפשר לקחת את הכסף ממקום אחר? ואיך אתם רואים את המציאות הזאת, שאחרי שהקיצוץ הזה יאושר, אם הוא יאושר, איך ייראו המשרדים? אתם תחיו עם זה? זה יהיה בסדר? משה, בבקשה.
אני רק רוצה להגיד לחברים החדשים, משה הוא ותיק במשרד החינוך. אני סומך תמיד על האינפורמציה שלו. משרד החינוך הוא המשרד הגדול ביותר, להוציא את משרד הביטחון, אבל משרד החינוך באמת מבחינה תקציבית ומבחינת הפעולות הוא המשרד הגדול ביותר. ומשה שגיא דובר אמת, שזו מעלה גדולה.
משה שגיא
¶
אני רוצה לומר באופן עקרוני, שחלק מהנושאים שמופיעים פה ברשימת הקיצוצים, המשרד מתכוון במסגרת היתרות שיתבצעו בסוף שנה, לכסות את הקיצוץ הזה בהמשך, בהתאם לסדרי העדיפות שהמשרד יקבע לאותם נושאים, שהם בין היתר של נוער בסיכון ונושאים אחרים. הרי הקיצוץ הזה הוא קיצוץ על - - - במסגרת התקציב - - - אם יהיה עדכון למשרד בסעיפים מסוימים, שיכסה חלק מהנושאים האלה, ויאפשר - - - את מפת הביצוע של המשרד בסופה - - -
עכשיו, יש פה סעיפים, למרות שהם מופיעים פה כסעיפי פעולות, בוא נאמר יש קריטריונים לביצוע, ובדרך כלל האוצר משפה אותי בהתאם לקריטריונים בסופו של דבר. במידה שהביצוע בסוף השנה יחרוג, אז נצטרך לכסות את הנושאים האלה. ולכן בחלק מהדברים האלה פה בסופו של דבר - - -
משה שגיא
¶
תלמידים בפנימיות – אף אחד לא מתכוון לשנות את - - - לצורך העניין, לקצץ - - -. בשכר, אם זה קשור להסכמי שכר, ברור שזו חשיפה - - -
היו"ר משה גפני
¶
בסדר. זאת אומרת, אתה לא צופה שתהיה פגיעה שהיא תהיה פגיעה אנושה, מה שהעלו החברים. אוקיי, תודה. איליה.
איליה כץ
¶
בהמשך לשאלות שעלו פה, אני רק אגיד שבדצמבר 2016 אושר תקציב המדינה לשנים 17'–18', כמו שהיושב-ראש ציין, במתכונת של תקציב דו-שנתי.
איליה כץ
¶
התקציב אושר 376.7 מיליארד ש"ח. מאז החליטה הממשלה, והכנסת אישרה את מרבית הפעולות שרשומות פה, על שינויים בסדרי העדיפות. החליטו לתת תקציב לתוספת תקציב לנכים, תקציב תוכנית לאומית לסיעוד. יש פה עוד שורה ארוכה של דברים שהחליטו לגביהם. התקציב נותר 376.7 מיליארד שקל, אבל היה בתוכו שינוי בסדרי העדיפות. המקור התקציבי הוא אותו שינוי בסדרי העדיפות לתקציב לנכים, לתקציב לסיעוד, לתקציב למענק לידה, לתוספת ותק – לכל אותם תקציבים שפירטנו עליהם לפני כן. הוא מגיע מתוך הפחתה רוחבית במשרדים האחרים.
איציק שמולי (המחנה הציוני)
¶
אבל מה העמדה שלך לגבי ההצעה שעלתה פה – לא שלך אישית אלא של המשרד – לגבי זה שאתם תגידו: אוקיי, האחריות שלנו זה למצוא את המקור התקציבי, ואני יודע מה אני רוצה לקבל מכל משרד ומשרד, אבל לתת יותר גמישות לאנשים כמו משה ואנשים בתפקידו להגיד: אנחנו נקבע את סדרי העדיפויות מאיפה יורד הכסף בתקנות של הפעולות. מה הבעיה עם הדרך הזאת?
איליה כץ
¶
אז חבר הכנסת לוי שאל לגבי היקף ההפחתות הרוחביות שהיו מאז שתקציב 17'–18' אושר. אז למשה, זה גם מופיע בדברי ההסבר לפנייה, 4.6% הפחתה רוחבית בתקציב 2018.
איליה כץ
¶
17' זה מעט פחות, כי חלק מההפחתות לא היו רלוונטיות לגבי 2017. ההפחתה האחרונה של ה-2.9% היא כבר לא הייתה רלוונטית, כנ"ל ההפחתה של ה-0.345.
היו"ר משה גפני
¶
מיקי לוי – לפני ההצבעה הוא ביקש לומר משהו, אז אני אתן לו. אבל אני רוצה לשאול: למה צריך את כל הדבר הזה? הרי בסוף בסוף, אני הרי מכיר, עברתי קיצוצים רוחביים הרבה מאוד שנים. בסוף הקיצוצים הרוחביים בדברים קריטיים לא מביאים קיצוץ ממשי. למה צריך את כל ההצגה הזאת? זה לחזק את הכוח שלכם? בשביל מה אתה צריך את הקיצוץ הרוחבי?
יבוא משה שגיא ויגיד
¶
יש את הנושא של הפנימיות. אתם לא תאשרו לו את הכסף הזה? מה, הוא ישנה את סל הפנימיות? או דברים אחרים – שכר – אין הסכמי שכר? זה אותו עיקרון, זה לא משנה מה.
איציק שמולי (המחנה הציוני)
¶
אני יכול להוסיף שאלה? איליה, אמרת שאין לכם בעיה עם השאלה שהצגתי. אתה יכול לומר לי כמה מהמשרדים בהעברה התקציבית הזאת שינו את מה שאתם שלחתם להם? משה אמר ביושר: אני לא שיניתי, השארתי את זה as is. כמה משרדים שינו את מה שאתם שלחתם?
היו"ר משה גפני
¶
טוב, נו, זו תמונת המצב. זה פשוט מחזק אותם, הם יכולים להגיד למשרדים – בסדר. אני אגיד לך אחר כך איך הם עושים את זה. אם אני עוזב את הכנסת, אני הולך להיות מחלק תה באגף התקציבים. אני אספר לך איך הם עושים את זה מול המשרדים.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני שלחתי גם ליועצת המשפטית, ואני מבקש את תשומת ליבם של חברי הכנסת, מכתב פנייה עם לידיעה אליך ואל טמיר, ואני רוצה לעמוד על שני סעיפים בלבד. סעיף 11 לחוק יסודות התקציב מסמיך את שר האוצר, וזה בסדר, לבצע שינויים, שינויים בתקציב תמיד קורים, לאפשר לממשלה גמישות וכו' וכו'.
עם זאת, הגמישות מתוקף סעיף זה נועדה למקרים חריגים ולמתן תוספות תקציב הנדרשות כתוצאה מנסיבות ואילוצים. האם צרכים פוליטיים הם מקרים חריגים שלא ניתן לצפות מראש, כפי שמחייב סעיף 11 לחוק סעיף התקציב? אחד, ואני מבקש ייעוץ משפטי.
היו"ר משה גפני
¶
כן, בסדר, אם היא תרצה להעיר היא בוודאי יכולה. אבל קודם כול, הממשלה הביאה את זה, לא אנחנו.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
ואני מבקש עוד הפעם, פעם אחרי פעם, לפחות בכמה שנים שאני נמצא פה, אני לא מתיימר להיות ותיק כמוך, שכורכים סעיפים שאינם מין במינו, וכל פעם מאלצים אותנו להרים את היד. עכשיו חיברו אם אני לא טועה, לא מצאתי כרגע את גיליון הניירות שהבאתי איתי, את כריכת הנכים בכסף פוליטי לשלושה חברי כנסת: מיקי מכלוף זוהר, נאוה בוקר ואורן חזן. כרכתם את זה. הכסף היה בינואר מוכן, למה לא נתתם להם את זה בינואר? למה לא נתתם להם את זה בינואר, כדי שאני אצביע נגד. ועכשיו כרכתם את זה יחד.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני אומר שהיה צריך לתת לך את הכסף הזה בנפרד, בסעיף נפרד, ואז היה מתאפשר לי להצביע נגד, ועכשיו כרכו את זה עם נכים. מה זה הדבר הזה?
היו"ר משה גפני
¶
אגב, נאוה, זה מטרות חיוביות. יש פה הרחבת מרכזי נוער, פריפריה נגב וגליל. לא שביקשת את זה פעם נוספת.
היו"ר משה גפני
¶
נאוה, אני שאלתי שאלה בתחילת הישיבה: למה זה צריך להיות כספים קואליציוניים? צריך את הכסף הזה להרחבת מרכזי נוער?
איציק שמולי (המחנה הציוני)
¶
ראשונה, משרד העבודה, קיצוץ במעונות, 98 מיליון שקל. והשנייה זה קופות החולים, 101 מיליון שקל.
איציק שמולי (המחנה הציוני)
¶
ועל 98 מיליון שקל מעונות יום. במעונות אני שואל: האם המשמעות היא אי פתיחה או צמצום של מספר מעונות שאמורים להיפתח, או האם זה צמצום של מספר הילדים במעונות הקיימים? והשאלה לגבי קופות החולים - - -
איציק שמולי (המחנה הציוני)
¶
בבריאות שאלתי לגבי ה-101 מיליון שקל בקופות החולים, בעצם מה המשמעות? מה בעצם בהעברות התקציביות לקופות החולים הולך להיפגע?
היו"ר משה גפני
¶
היות שהמצב בבריאות הוא מרנין, שואל חבר הכנסת שמולי, האם כתוצאה מהקיצוצים האלה זה יהיה עוד יותר מרנין? זאת השאלה, שמולי?
חיים עופר
¶
תקציב סל הבריאות מורכב הרי משני המקורות, מורכב גם מתקציב שמגיע על ידי מס הבריאות, וגם השלמות מתקציב המדינה. תקציב סל הבריאות, שעומד על יותר מ-52 מיליארד שקל – הוא לא ייפגע. הסכום יעבור לקופות החולים כפי שעבר. החלוקה מאיזה מקור זה יגיע לקופות החולים, רמת הכסף שהן מקבלות בסוף, זה לא אמור לשנות.
ליאור קוטלר
¶
ליאור קוטלר, אגף התקציבים משרד האוצר. ההפחתות שנעשו במשרד הבריאות לא פוגעות בקופות החולים, כפי שציין חיים. תקציב סל הבריאות לא נפגע, גם התוכנית לקיצור תורים לא נפגעת בהפחתה הזאת.
איציק שמולי (המחנה הציוני)
¶
אולי אני צריך לחדד את השאלה, כי אני לא מבין. רשום פה בחוברת שאתם הנחתם לנו על השולחן: העברות לקופות חולים – פחות 100 מיליון שקל. אני רוצה להבין את המשמעות מה זה אומר.
ליאור קוטלר
¶
מדובר בתוכנית שיש בה את ההעברה התקציבית גם בין היתר לקופות החולים ולבתי החולים. במהלך השנה היו שינויים במדדים של התחזיות, ולכן רוב ההפחתות שנעשו הן מהמקומות האלה, למעשה בלי שום פגיעה בשירותים שניתנים לציבור. ושאר הכספים הם בעצם בעיקר מתקציב משרד הבריאות.
היו"ר משה גפני
¶
תודה רבה. אסתי, היועצת המשפטית, בבקשה. שאל חבר הכנסת מיקי לוי, שאל שאלה מבחינה חוקית לגבי העניין הזה: האם זה חלק מהנושא?
אסתי פלדמן
¶
אסתי פלדמן מהלשכה המשפטית במשרד האוצר. חבר הכנסת מיקי לוי התייחס לסעיף 11, והתייחס לעובדה שסעיף 11 מאפשר גמישות בתקציב במקרים חריגים. אני לא מכירה את ההנחה שמדובר במקרים חריגים. זה כלי עבודה בידי הממשלה, במיוחד כשיש לנו תקציב דו-שנתי. כשחוק התקציב מעגן את ההוצאות הצפויות והמתוכננות, אפשר להניח שבדצמבר 2016 כל אחד ואחד מהשימושים האלה היו לא צפויים ולא מתוכננים.
אנחנו לא מדברים על גמישות רק במקרים חריגים, להיפך: ההנחה היא שסעיף 11 לא יאפשר לי לעשות שינויים, רק במקרה שיש שינוי בסדר עדיפויות שהוא חריג, מהותי, מקיף. אנחנו ממש לא נמצאים שם, בשינוי סדר עדיפויות - - -
מוסי רז (מרצ)
¶
אז מה ההבדל בין תקציב לבין שינויים בתקציב? למה שלא תביאו בתחילת השנה סכום כולל, תגידו שכולו במשרד כזה ואחר, ותבואו, תעשו שינויים בתקציב. ואז אתם פטורים משלוש קריאות, פטורים מדיונים, מעבירים את זה בוועדת הכספים בעשר דקות. איפה זה מפסיק להיות שינוי בתקציב ומתחיל להיות תקציב אחר לגמרי?
אסתי פלדמן
¶
קודם כול, חוק יסודות התקציב קובע מה החלוקה של חוק התקציב, לאיזה רמה אנחנו מגיעים. אנחנו לא יכולים להביא רק גגות של סעיפים, חוק יסודות התקציב מורה לנו איך לבצע את החלוקה ואיזה חלקים אנחנו מביאים לאישור הכנסת.
אסתי פלדמן
¶
בהתאם לחוק יסוד: משק המדינה, את חוק התקציב אנחנו בונים לפי הוצאות צפויות ומתוכננות. מה שאתם אישרתם בוועדת הכספים ואחר כך מליאת הכנסת היו הוצאות צפויות ומתוכננות של התקציב. זה מה שהעברנו. כל שינוי נוסף, שהוא חלק משינוי מסוים בסדר העדיפויות של הממשלה, מובא לכאן. שינוי מסוים אין משמעותו חוק תקציב - - -
מוסי רז (מרצ)
¶
אבטחה במזרח ירושלים זה לא היה צפוי? זה שינוי בסדרי העדיפויות? זה 25 שנה כל פעם מחדש - - - אף אבן אדם נורמלי לא יכול לטעון שזה שינוי, שזה לא היה צפוי. את יודעת טוב מאוד שזה היה צפוי.
היו"ר משה גפני
¶
דב חנין, משפט. הוא לא דיבר קודם. הגעת מאוחר, אבל בסדר. משפט, בבקשה, אני רוצה להצביע.
דב חנין (הרשימה המשותפת)
¶
ממש קצר, אדוני היושב-ראש. אני רוצה להצטרף להצעתו של חבר הכנסת רז ולומר כך: גברתי נציגת האוצר, את צודקת, במציאות יש דברים שצריכים לשנות. אין על זה ויכוח. השאלה מהי הדרך לשנות.
ואני מציע לך, אדוני היושב-ראש, לשקול שינוי חקיקה שאומר, שהחל מהיקף מסוים, אנחנו לא מדברים על קיצוץ רוחבי, אנחנו לא מדברים על העתקה מסעיף לסעיף, שזה במספרים קטנים אפשרי. כשאנחנו מדברים על כמה וכמה מיליארדי שקלים, צריך להעביר את זה בחקיקה.
איליה כץ
¶
אדוני היושב-ראש, עשינו בירור מול משרד העבודה, ולהערכתם בגלל שאין פגיעה בהיקף ההרשאות שניתן לתחום הזה, אז לא תהיה פגיעה בשירות שניתן. כלומר, המשרד יצליח להסתדר עם ההיקף התקציבי הקיים, מבלי לפגוע בשירות של אף - - -
היו"ר משה גפני
¶
בסדר, אני מבקש אבל בירור יותר יסודי, זה גם חשוב לי לדעת. אני גם נמצא עם הצעת חוק לגבי הנושא של המטפלות שם.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
רגע, אדוני, אז אני מבקש שיירשם בפרוטוקול, שהם חייבים לי תשובה - - - פגיעה ב-60 מיליון שקל לאנשים עם מוגבלויות.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
גם אני מצטרף לרוויזיה של מיקי לוי.
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
פנייה לוועדה 9000, 27 עד 43, נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מספר פנייה לוועדה עבר 9000, 27 עד 43, מה שהקראתי, עבר. ויש על זה בקשה לרוויזיה של חבר הכנסת מיקי לוי וחבר הכנסת אחמד טיבי.
היו"ר משה גפני
¶
לא. בשעה 12:00, בעזרת השם, תהיה הצבעה על הרוויזיה.
(הישיבה נפסקה בשעה 10:25 ונתחדשה בשעה 12:00.)
2. שינויים בתקציב לשנת 2018 – רוויזיה
היו"ר משה גפני
¶
הוגשה בקשה לרוויזיה על ידי חבר הכנסת מיקי לוי וחבר הכנסת אחמד טיבי. מי בעד הרוויזיה? ירים את ידו.