פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים
הכנסת
17
ועדת הכספים
04/06/2018
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 1060
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ"א בסיון התשע"ח (04 ביוני 2018), שעה 12:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 04/06/2018
הבהרת רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון לגבי הסדר צירוף ברבים על-ידי סוכני הביטוח
פרוטוקול
סדר היום
הבהרת רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון לגבי הסדר צירוף ברבים על-ידי סוכני הביטוח - מעקב.
מוזמנים
¶
סגן בכיר לממונה, רשות שוק ההון, משרד האוצר - הראל שרעבי
מנהלת מחלקת סוכנים ויועצים, אגף שוק ההון, משרד האוצר - נועה קיסר
הלשכה המשפטית, משרד האוצר - ירון גולן
נשיא, לשכת סוכני הביטוח - ליאור רוזנפלד
ממלא-מקום נשיא הלשכה, לשכת סוכני הביטוח - ליאור הורנצ'יק
יושב-ראש הוועדה לביטוח פנסיוני, לשכת סוכני הביטוח - מיכאל נוימן
יועמ"ש, לשכת סוכני הביטוח - עדי בן אברהם
שדלן/ית (ריפבליק יועצים בע"מ), מייצג/ת את לשכת סוכני ביטוח בישראל, מנהלי ההסדרים הפנסיוניים - מבשרת נבו
שדלן/ית - יובל אלגד
שדלן/ית - שלו בראנץ
שדלן/ית (ריפבליק יועצים בע"מ), מייצג/ת את לשכת סוכני ביטוח בישראל, מנהלי ההסדרים הפנסיוניים - טל בנוש
רישום פרלמנטרי
¶
טלי רם
הבהרת רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון לגבי הסדר צירוף ברבים על-ידי סוכני הביטוח - מעקב
היו"ר משה גפני
¶
על סדר-היום: הבהרת רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון לגבי הסדר צירוף ברבים על-ידי סוכני ביטוח. זהו דיון מעקב. הראל, מה יש לכם להגיד בעניין הזה? יש בג"ץ, בסדר, אבל מה עושים בינתיים?
הראל שרעבי
¶
הראל שרעבי, רשות שוק ההון. כפי שביקש אדוני היושב-ראש בדיון הקודם - שלצערי לא יכולתי להיות בו - נפגשו נציגי הרשות עם נציגי לשכת סוכני הביטוח, וכפי שפורסם גם בתקשורת המגזרית, לצורך העניין - - -
הראל שרעבי
¶
זה לא המגזרים. העיתונות המקצועית של התחום הפנסיוני, תחומי הביטוח. לדעתנו - שוב, אני לא בוחן כליות ולב - אבל לפי ההצעה שלשכת סוכני הביטוח באה איתה לדיון, זה היה דיון מיותר. לשכת סוכני הביטוח הציעה הצעה, שלא רק בדיונים הקודמים היא לא הפליגה עד לשם, אפילו בעמדתה בעתירתה לבג"ץ היא לא ביקשה תקופה מהסוג הזה, אז אנחנו חשנו שהדיון הוא לא רציני. וכפי שציינו, הנושא הזה נמצא כרגע בעתירה לבג"ץ ושם תוגש עמדתנו המפורטת.
ליאור רוזנפלד
¶
שלום, חבר הכנסת גפני, צהרים טובים לכולם. חבר הכנסת גפני, אנחנו לדיון עם הפיקוח, כמו לכל דיון, הגענו בניקיון כפיים מלא, בכוונות טהורות לפתור את הבעיה הזאת. גם כעת, מחוץ לאולם, ניסינו להגיע למעין פשרה, למעין הסכם שיהיה מקובל על כל הצדדים.
רשות שוק ההון מדברת על איך אנחנו הגענו, אבל הם בעצמם לא הציעו שום הצעת פשרה אחרת בפגישה. למעשה, הם התבצרו בעמדותיהם, הם מדברים על אותה תקופה שאנחנו לא מסוגלים כסוכני ביטוח להחיל אותה.
כרגע מה שקורה, חבר הכנסת גפני, אני מזכיר, אמרתי את זה בדיון הקודם. בעוד חודשיים, בספטמבר 2018, ייפלטו מאות אלפי מבוטחים ללא שירות, ייפלטו לשוק ללא שירות, ללא פתרון, אף אחד לא יטפל בהם - לא היצרנים, לא חברות הביטוח - רק סוכני הביטוח אמורים לטפל בהם והם מטפלים בהם עד היום, ובעוד חודשיים כאשר הם לא יקבלו שירות, אף אחד לא יטפל בהם.
אנחנו ביקשנו, והדרישה שלנו לאוצר ידועה. אין מבחינת האוצר כרגע שום כוונה, אנחנו לא רואים לפחות שום כוונה, ללכת לקראת ולפתור את המצוקה של מאות אלפי מבוטחים ואלפי סוכני ביטוח.
היו"ר משה גפני
¶
תראו, בעצם אנחנו מדשדשים סביב עצמנו ותמונת המצב לא הולכת להשתנות. אני לא אוהב את ההתנהלות הזאת.
יש פה כוונה שלכם עם הנושא הזה של צמצום ההוצאות כאשר מדובר על הסדר צירוף ברבים, אי אפשר להשאיר את המצב ככה כמות שהוא. אי אפשר שלא לשבת, ולהגיד בג"ץ וכל מה שנלווה לעניין הזה ולא לנסות להתפשר.
הרי האנשים האלה צריכים להתפרנס. בסופו של דבר, ברגע שהם לא יקבלו על זה תשלום, הם לא יוותרו. לא יוותרו – אנשים ייפלטו. אז גם עובדים ילכו הביתה וגם המבוטחים לא יקבלו את השירות שמגיע להם. לבנות על חברות הביטוח זה אולי טוב לבנות על הנייר אבל זה לא קורה בפועל.
לא לשבת ולנסות להגיע לפשרה, אני לא אומר שצריך להיכנע למה שהם אומרים, אבל אפילו לא לשבת כדי להגיע לאיזושהי פשרה - שיקבלו פחות. אם מדובר על ביטוח שעושים לרבים, יקבלו פחות עמלה, או שיהיו פתרונות, אבל אי אפשר ללכת באופן קיצוני כזה. לא, הרעיון הוא נכון ואנחנו עומדים בעניין הזה ועכשיו אנחנו מאוימים על-ידי בג"ץ. אי אפשר ככה להתנהל.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אני רואה פה שוב את אותה התנהלות שיטתית שלכם, שלכאורה אנחנו מסכימים על המטרה. המטרה, שהחוסכים לא יבזבזו כסף, על זה כולנו מסכימים.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
ושוב ושוב אני רואה אתכם, שבפתרונות אלגנטיים, שממש מונעים באופן אוטומטי את בזבוז הכסף של החוסכים - כמו למשל, הגבלת דמי הניהול, משהו אלגנטי ושמיידית מוודא שהעניים ביותר לא מבזבזים 130,000 שקל כל אחד - לזה אתם מתנגדים, אבל אתם מוצאים כל מיני פתרונות שגם יש להם נזק משני.
אני, ביום שאמרו לי לעבור למשיבון הקולי, עברתי לבנק אחר. הרבה אנשים כן רוצים שיהיה אדם שאפשר לפנות אליו בעת הצורך, שמטפל בדברים.
אם אתם רוצים להעלים את סוכני הביטוח, תגידו, אנחנו כל הזמן בדיון הזה, בסופו של דבר אתם חוזרים לזה. אני לסוכני הביטוח אמרתי בפנים ביום שהזמינו אותי בפעם הראשונה ששוק צריך להגיע לשיווי משקל הגון, שבו על זמן, ידע ומאמץ משלמים, אבל שזה מידתי והגיוני כלפי החוסכים. אם זאת המטרה, למה אתם לא דנים איתם?
היו"ר משה גפני
¶
אני רק רוצה להוסיף את מה שאמרתי כבר הרבה מאוד פעמים. אנחנו חיים בהרגשה לא טובה כלפיכם. אין מציאות כזאת - אני לא אחזור על הסיפורים שלי - אין מציאות כזאת שאנחנו נגד סוכני הביטוח. אנחנו רוצים את סוכני הביטוח, אנחנו לא סומכים על חברות הביטוח, נקודה.
בשביל זה יש סוכן ביטוח, ואני יכול להביא אלף דוגמאות ממה שקורה בשוק, בדברים שאני צריך לעבוד. אני איש פשוט, לא מבין בכל הדברים האלה. לפנות לחברת הביטוח, אני יכול לחפש את המשיח, הוא יבוא קודם.
אני צריך את סוכן הביטוח - זה שנמצא אצלי בשכונה, זה שנמצא לידי - אני מתייעץ איתו, אני שומע ממנו, אני יודע פרטים, אני נותן לו פרטים. אתם לא יכולים להתעלם מהעניין הזה.
אם אתם באים ואומרים, כמו שאמרה חברת הכנסת מיכל בירן, אם אתם רוצים שלא יהיו סוכני ביטוח, תגידו, נקיים על זה דיון. אני אצביע נגד. אני רוצה את סוכני הביטוח. אני רוצה את סוכני הביטוח בשבילי, לא בשבילם.
אבל במציאות הזאת, שאתם באים עם רעיונות נכונים - אני מקבל את הרעיונות שלכם, הרעיונות הם טובים, אבל הם צריכים להיות רעיונות עם יכולת מציאות של להמשיך להתקיים.
פה יש מצב שאתם בעצם מחסלים את סוכני הביטוח.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
עוד הערה. אתם בונים כל מיני תיאוריות. יושבים פה בוועדת כספים, הוועדה השקיעה דיונים רבים על להקדים את הסכמי ברירת המחדל שלא יהיו בהסכמים בדמי ניהול מקסימליים. אחלה.
עכשיו דמיין מעסיק קטן שיש לו 20 עובדים, משהו כזה, אין לו מערך שלם. עכשיו הוא קיבל את ההוראה שהוא צריך לעשות מכרז חדש - או שהוא פשוט הולך לברירת מחדל או שהוא צריך להתעסק בזה. בכל מקרה, אם רוצים שהעובדים ייהנו מזה, מישהו צריך להתקשר אליהם ולהגיד להם: שלום, שלמה, תדע לך שההסכם שהיה לנו קודם עם חברת הביטוח כך וכך, פקע, עכשיו יש הסדר אחר שכדי להיכנס אליו אתה צריך לעשות א', ב' ו-ג'. מי יעשה את זה?
אם אתם לא מאפשרים לאנשים שיהיה להם מה להרוויח מלפנות לאדם X, Y, Z ולהגיד לו, תקשיב, יש דיל יותר שווה, אז איך זה יקרה? בנס?
ליאור רוזנפלד
¶
חבר הכנסת גפני, אנחנו רוצים לחדד עוד נקדה אחת, ברשותך. אני מזכיר לך מהדיון הקודם - וזה לא עלה פה היום - מדובר כאן בעמלות סוכנים של עשר שנים אחורה, על ביטוחים שהם עשו במשך עשר שנים אחורה. לא יכול להעלות על הדעת אף בר-דעת שאפשר - -
הראל שרעבי
¶
תודה. קודם כול, אני אתחיל מהבסיס. אני מצר על כך שאדוני חושד בנו שאנחנו מעוניינים לנקות את סוכני הביטוח מהשוק. אין לנו שום כוונה כזאת.
יש לנו מטרה מאוד ברורה, לוודא שסוכן הביטוח נמצא בצד שלך ולא בצד של חברת הביטוח. אני חושב שעל זה אנחנו לא נחלוק ואנחנו נסכים על זה, ואני יכול להגיד שזה לא המצב כיום בשוק, כפי שאנחנו רואים אותו בהמון המון המון המון מקומות. אני לא מתייחס כרגע ספציפית להבהרה, אני מדבר באופן קטגורי.
יש הרבה מאוד מקרים – הרבה יותר מאשר אנחנו מסוגלים להעלות על דעתנו - - -
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
רק להגיד שאתכם תפסתי באי אמירת אמת ובחוסר נאמנות לאינטרס של המבוטחים הרבה יותר מאשר אותם.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
הוא אמר לעיתון, לדה-מרקר, שאני משתמשת בנתונים שגויים עובדתית כשאמרתי שאחד מכל חמישה חוסכים משלם את המקסימום. ומה קרה כשהגיעו הנתונים?
הראל שרעבי
¶
אני לא מתייחס כי אני לא יודע למה את מתכוונת אבל אני לא רוצה להפוך את הדיון הזה לוויכוח אישי בינינו, זה נראה לי מיותר.
היו"ר משה גפני
¶
אמרתי. אגב, גם מיכל אמרה. אנחנו מסכימים על העקרונות, אין ויכוח לגבי העניין הזה. תגיד לי מה עושים במקרה הזה, מה עושים לגבי סוכני הביטוח.
הראל שרעבי
¶
אדוני מבקש שנשב ונדבר, אנחנו פתוחים לכך. מעולם לא העליתי בדעתי להגיד שאנחנו לא מוכנים לדבר. אנחנו מוכנים לדבר, אנחנו נפגשים - -
הראל שרעבי
¶
- - אבל צריך להבין שיש דברים שאפשר ויש דברים שאי אפשר. אנחנו בשום פנים ואופן לא נוותר על טובת החוסכים. אני משוכנע שחברי הוועדה תומכים בנו בעניין הזה, ולכן אין לנו כוונה להציע איזשהו צעד - - -
היו"ר משה גפני
¶
לא. אל תחזור על זה עוד פעם, זה מעליב קצת. למה שלא נרצה את טובת החוסכים? מה, יש לי איזה עניין בזה? אני רוצה את טובת החוסכים.
היו"ר משה גפני
¶
אבל טובת החוסכים זה שלא יתמוטטו סוכני הביטוח. אני רוצה לדעת פתרונות ספציפיים לגבי העניין הזה.
הראל שרעבי
¶
חוק הייעוץ והשיווק. אם החוק אומר שסוכן שמבצע עסקה ללקוח צריך לעשות לו הליך לפי החוק, אז צריך לעשות את זה.
ולכן אני אומר, הדיון אם מישהו הפר את החוק בעבר והוא רוצה עכשיו לקבל את על זה תגמול, הוא דיון - לא חושב שנכון לנהל אותו, בטח לא פה - סוכני הביטוח סבורים שיש להם טענה בעניין הזה, העלו אותה לבג"ץ, נדון שם. אבל חשוב להבין, אנחנו לא מחפשים לנקות אותם מהשוק. אנחנו רוצים שהם יהיו בצד של הלקוח, שיעשו מולו את התהליך, שכשהם פוגשים לקוח יבדקו מה הצרכים שלו.
היו"ר משה גפני
¶
מה אתה עונה על העניין הזה, שהמציאות היא שאנשים יצטרכו לתת שירות, ולא תהיה להם עמלה? הם לא יעשו את זה.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
ולא רק זה. עלול להיות להם חשש שעל שירות שעכשיו מותר להם לגבות עמלה, יגיעו חברי כנסת בעוד חמש שנים ויגידו – סליחה, על מה שעשיתם קודם התחרטנו, וזהו.
הראל שרעבי
¶
שתי תשובות לדבר. האחת היא תשובה מהמציאות. אמר פה נשיא לשכת סוכני הביטוח, שמי ייתן להם שירות. אז הנתונים הם כאלה שלא נותנים להם שירות. לא פוגשים אותם, לא כשהם מוכרים להם את המוצר ולא אחרי זה. בהרבה מאוד מקרים - לא עשבים שוטים ולא שום דבר - בהרבה מאוד מקרים לא פוגשים אותם לעולם. לא ראו אותם, לא יראו אותם. האנשים הכי חלשים, אף אחד לא פוגש אותם, כל אחד מאיתנו נתקל בזה שהוא רואה בסטייטמנט שלו למטה סוכן ביטוח שהוא בחיים לא יודע מי זה בכלל, אין לו מושג מי זה.
אז הטענה כאילו הם שם בשביל האנשים היא - אני אומר בצורה עדינה - נכונה באופן מאוד מצומצם.
ולכן אני אומר, הטיעון הזה הוא טיעון - בסדר, הוא נשמע מאוד יפה אבל לא קורה במציאות כי לא פוגשים את האנשים הללו.
שוב, אנחנו מוכנים ללכת לפתרון שמייצר היתכנות ויכולת פרנסה לסוכנים.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אנחנו לא נולדנו היום. אתם פשוט באים לא בתום לב שוב ושוב לדיונים האלה. אנחנו לא בדיאלוג רק מולכם, אנחנו רואים כל מיני ידיים של המדינה מגיעות לדיאלוג, ואף פעם לא הייתי מול גוף - - -
הראל שרעבי
¶
לדיון האחרון לשכת סוכני הביטוח באה עם הצעה - בסדר, אני חושב שכל בר דעת מבין שהיא לא רלוונטית. אם אתה מציע ארבע שנים, כשבעתירה שלך לבג"ץ ביקשת שנה וחצי, משהו פה לא מסתדר. תום לב אי אפשר לקרוא לזה.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
העיקרון, נראה לי, זה מה שחשוב לכולם. אגב, בכל דבר שהצעתי אמרתי פחות מדאיג אותי שהדברים יקרו כרגע, זה בסדר שהמערכות, יהיה להן זמן להסתגל, הדבר המרכזי הוא סוגיית העיקרון. אתם מסכימים על העיקרון? הם מסכימים על העיקרון? למה אנחנו פה - - -
מיכאל נוימן
¶
ודאי. לדיון האחרון ברשות שוק ההון הראל לא הגיע, שלח אנשים שאין להם סמכות לקבל החלטה. אנחנו באנו עם אנשים עם סמכות לקבל החלטה.
מיכאל נוימן
¶
- - הפתרונות שהותנו בהצעה הקודמת, כשבאנו לדיון איתם, הם אמרו - אנחנו מוכנים לפתרון, בתנאי שתעשו גם דברים אחרים. הם לא היו מוכנים לבוא. הצענו ללכת לחקיקה מהירה כמו שהם עשו עכשיו עם סוכני הנסיעות על הנושא הזה, הם לא היו מוכנים. הם אמרו, זה יהיה בתנאי שתעשו גם עוד דברים אחרים בנושא הזה.
ליאור הורנצ'יק
¶
ליאור הורנצ'יק, ממלא-מקום נשיא הלשכה. שום הצעה נגדית לא הוגשה, לא על-ידי הראל ולא על-ידי אף אחד מחבריו. אנחנו הראשונים שמוכנים להגיע לפתרון הולם והגיוני וסביר, אבל לא יכולה להיות סיטואציה כל פעם מחדש שמתנהל כאן דיון שמשמיעים, אנחנו מוכנים לשבת איתם ולהגיע להבנות, כאשר השמיע חברי מיקי נוימן בפגישה האחרונה, חברנו הראל לא מצא לנכון בכלל לשבת איתנו.
ליאור הורנצ'יק
¶
זה אחד. שתיים, אם יורשה לי, וקצר. הם מוכנים מזמן כבר להגיע להבנות מוסכמות, אבל הם כל פעם מחדש מנסים לסנדל ולקשור אחד בשני. הרי הם מבינים שצריך להגיע להבנות, אז למה לנסות לקשור? מה זה רלוונטי בכלל? מי ייתן מחר בבוקר שירות לאזרחי מדינת ישראל? משהו שרשות שוק ההון עודדה, החל מינואר 2008.
ליאור רוזנפלד
¶
אחרון, מבטיח. רשות שוק ההון חוזרת על המנטרה הקבועה שהם לטובת הציבור והם לטובת המבוטחים ורוצים את טובת המבוטחים. ציבור סוכני הביטוח לא פחות מהם, כנראה יותר מהם, רוצה את טובת המבוטחים.
מה נעשה כאן בהסדר לרבים, חבר הכנסת גפני? האם הכסף עבר למבוטחים? האם הקטינו להם את דמי הניהול? האם המבוטחים ראו שקל מהפעולה הזאת? לא. לא, סימן קריאה. המבוטחים לא ראו כלום. הכסף, על-פי הראל שרעבי, נשאר בחברות הביטוח, אז אם הוא נשאר בחברות הביטוח, היכן כאן טובת המבוטחים?
הראל שרעבי
¶
אני שב ואומר. יש מצב משפטי שבו לא יכול להיות שבעל רישיון מפר את הוראות החוק ואומר, אני רוצה לקבל תגמול על זה. זה בעיניי בלתי סביר - -
היו"ר משה גפני
¶
אני רוצה לדעת אחרי הישיבה הזאת בכתב מה היה בישיבה, בסיכומה או במהלכה אם אין סיכום. יש שתי סוגיות שצריך לפתור אותן. הן לא קשורות לבג"ץ, ואם הן קשורות לבג"ץ אני אבקש מסוכני הביטוח שיורידו את הבג"ץ אם מגיעים לסיכום. אני נגד העניין הזה, אני חושב שצריך להגיע לפתרון כאן.
אני מבקש שני דברים. האחד זה לגבי מה עושים עם סוכני הביטוח בשעה שיש את הביטוח לרבים. מה עושים איתם? האם הסיכום בישיבה הזאת יהיה כמו שאתם אומרים, שהם לא יקבלו כלום, או שיקבלו חלק?
הדבר השני זה לגבי מה שהיה עד היום. האם אפשר להגיע לפתרון שהפעולות שהם עשו, האם אי אפשר בכלל לתת להם שקל על העניין הזה - כמו שאתה אומר זה בניגוד לחוק ואם זה בניגוד לחוק, אי אפשר לתת להם - או שאפשר להגיע לפשרה מכיוון שבכל אופן הם נתנו שירות ועכשיו מבקשים מהם שהם לא יקבלו על זה?
אם יתברר לי כתוצאה מהסיכום שאנחנו מדשדשים באותו מקום, אי אפשר להגיע לפתרון - והמציאות מבחינתי, נדמה לי שגם מבחינת מיכל, המציאות היא כזאת שסוכני הביטוח הולכים לחטוף מכה כזאת שהם לא יוכלו להתאושש, חלקם לא ימשיכו בעבודה הזאת וחלקם לא ייתנו שירות למבוטחים, אני לא יודע, רמזת כל הזמן שהם לא נמצאים, כן נמצאים - אני רוצה את סוכן הביטוח שלי, אני מוצא אותו תמיד. אני מרים אליו טלפון, אני בא אליו למשרד. יכול להיות שזה רק בבני ברק.
היו"ר משה גפני
¶
אבל הייתה פעם אחת שהייתי צריך - לא אני, אשתי - הייתה צריכה ביטוח, לברר דברים, והלכנו לחברת הביטוח. מסע הייסורים הזה היה בשבילי מספיק. לעומת זאת, כשהיא רצתה את סוכן הביטוח שלה, היא הרימה טלפון ובאה אליו לפגישה. זאת המציאות שאני חי בה, אבל אני חי בעולם אחר.
היו"ר משה גפני
¶
לא חשוב. אני אמרתי שצריך או לא צריך? לא אמרתי שצריך או לא צריך. אפשר לחסל אותם בלי שצריך אותם. אפשר לא לתת - - -
הראל שרעבי
¶
אגב, אני מזכיר שמדובר על סיטואציה שבה סוכנים צירפו אנשים בלי שהם יודעים עליהם בכלל. זו הסיטואציה.
היו"ר משה גפני
¶
הראל, אני מאוד מכבד אותך, אתה יודע את זה. אתה יכול להגיד להם מראש, אל תבואו לפגישה.
היו"ר משה גפני
¶
רגע. חכה. אל תבואו לפגישה, חבל על הזמן שלכם, אני מתכוון להגיד לכם שזה בניגוד לחוק, אני מתכוון להגיד לכם שאתם לא נמצאים מתי שצריך אתכם, אני גם מתכוון להגיד לכם שבכלל אתם מצרפים אנשים שאתם אפילו לא יודעים מי הם, ולכן לא רטרואקטיבי וגם לא עכשיו, לא תקבלו כלום.
היו"ר משה גפני
¶
שתדעו שאני תמים, אבל אל תחשדו בי עד כדי כך. היות ואתה רוצה, אני מבקש שתעשו ישיבה השבוע. תעשו ישיבה עם כל האנשים, בראשות הבכירים ביותר, אתה ולא עוזרים - שהם מאוד רציניים העוזרים, אני בעדם.
היו"ר משה גפני
¶
הכול בסדר, אבל אני מבקש בדרג הבכיר ביותר, שגם הנראות תהיה כזאת שבאמת הולכים לפתרון. אני מבקש סיכום של הישיבה הזאת, או שתגיעו להסכמה אז רק את ההסכמה. אם לא מגיעים להסכמה - את הדיון, את החלקים המרכזיים - ואז אני מבקש מהיועץ המשפטי, אם לא יהיה סיכום, אני מבקש לבדוק גם חקיקה בעניין הזה.
אנחנו לא נעמוד מהצד, מיכל ואני על כל פנים בוודאי, לא נעמוד מהצד ואנחנו ניתן לעניין הזה לקרוס רק בגלל שיש כוונות טובות.
יש איזו אמירה כזאת שאני לא אוהב אותה, אבל יש איזו דרך לגיהינום שרצופה כוונות טובות. אני לא אוהב את האמירה הזאת כי האמירה הזאת לא נכונה - לגיהינום מגיעים בעיניים פקוחות - אבל המציאות הזאת שעם כוונות טובות של רשות שוק ההון, לדעתנו עלול לקרות מצב שלא אתם רוצים אותו ולא אנחנו רוצים אותו, אף אחד לא רוצה אותו, אבל הוא עלול לקרות.
ולכן, התפקיד שלנו לפקח על עבודת הממשלה בעניין הזה. אם יתברר שאי אפשר להגיע לסיכומים ואי אפשר להגיע לזה, אני אשקול. אני לא יודע אם יש לנו את האפשרות, אבל אני אבקש - לא עכשיו, אחרי שאני אקבל את הסיכומים - לבדוק האם אפשר ללכת לתיקון חקיקה בעניין הזה.
הראל שרעבי, המפתח בידך, תאמין לי. אני לא אומר את זה סתם. המפתח בידך. תעזוב את הבג"ץ, אני אוריד אותם מהבג"ץ.
היו"ר משה גפני
¶
או שחשבתי שאין לי חסינות כבר. אני יכול להוריד אותם מהבג"ץ, אני לא חושב שזה המקום. אני חושב שהמקום הוא בדיון פנים-משרדי איתם, בדרג הבכיר ביותר, ולהגיע לפתרונות. אם לא, נצטרך הליך כירורגי - אני יודע, חקיקה ודברים כאלה.
היו"ר משה גפני
¶
לא זהו. אני מבקש את הפגישה. רוזנפלד, אתה נשיא לשכת סוכני הביטוח, אתה חדש בתפקיד. אני יודע את הבעיות שאתם נתקלים בהן הרבה פעמים. צריך לבוא בנפש חפצה, צריך להגיע לפתרון. זה כבר מתגלגל מדור לדור אצלכם. יש לכם רשות קשה, לא רשות קלה - לא קשה, סליחה - יש רשות שמקפידה מאוד על החוק.
היו"ר משה גפני
¶
אבל הגמרא אומרת שלא חרבה ירושלים אלא שהעמידו דבריהם על דין תורה. יש מצב שבו צריך לדעת - -
היו"ר משה גפני
¶
בסדר, הדאגה הבנתי. אל תדאגו כל כך הרבה, אני יודע מה יכול להיות עם הדאגות האלה?
תודה רבה. הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 13:10.