ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
àåîðéè÷
2018-05-09OMNITECH
הכנסת העשרים
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 1021
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, ט"ו באייר התשע"ח (30 באפריל 2018), שעה 12:10
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 30/04/2018
שינויים בתקציב לשנת 2018
פרוטוקול
סדר היום
שינויים בתקציב לשנת 2018.
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
יצחק וקנין
מכלוף מיקי זוהר
מיקי לוי
רחל עזריה
רועי פולקמן
עודד פורר
מיקי רוזנטל
סתיו שפיר
מוזמנים
¶
תקציבאית לשכה לפיצויים, משרד האוצר - חנה גוטנר
רפרנט ביטוח לאומי באג"ת, משרד האוצר - אייל מדן
רפרנט רווחה, משרד האוצר - נתנאל אשרי
משרד האוצר - יובל טלר חסון
מנהל תחום בקרה ותקצוב, משרד הפנים - ששון דקל
מנהל אגף תקצוב, משרד הרווחה - חנן פריצקי
מנהל אגף בכיר מימון ותקציבים, משרד הבינוי והשיכון - יוסי שבת
המשרד לשירותי דת - יחזקאל כהן
חשבת, המרכז למיפוי ישראל - שרית ארד
מרכזת התקשרויות, המרכז למיפוי ישראל - רונית בטאשוילי
מנהל בית ספר ידיד ה' - הרב שאול אריה מורגנשטרן
חבר פורום מוכש"ר - יעקב גנזלר
מוכש"ר - הרב דוד טקשה
היו"ר משה גפני
¶
אני פותח או מחדש את הישיבה על הנושא של שינויים בתקציב. אני מתחיל בעמוד 9 בחוברת, שהכול זה רק עודפים, אין העברות. עוד מעט יגיעו העברות, אם תרצו flat אז זה יהיה מעניין יותר. שימוש בעודפי תקציב – 23-003.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
העלית נושא מאוד בעייתי. לפני שנייה שמעתי את מנכ"ל משרד האוצר מדבר על עודפים והפחתות מיסים. יש קיצוץ רוחבי עכשיו בשירותים חברתיים?
היו"ר משה גפני
¶
מנכ"ל משרד האוצר אמר עוד כמה דברים, זה לא הדבר היחיד שהוא אמר. לא משנה, אין כרגע קיצוץ רוחבי על שולחננו, אני יודע שזה עומד להגיע ממש בימים הקרובים.
היו"ר משה גפני
¶
המשרדים מבקשים את זה. לוחצים על משרד האוצר להביא את זה, את הקיצוץ הרוחבי, מפני שזה יוצר להם בעיה.
היו"ר משה גפני
¶
להביא את זה. בסדר, לא חשוב.
בקשה מספר 23-003. זה בעמוד 9 בחוברת, זו הפנייה השנייה של משרד הרווחה, נכון? שלישית? לא, לא, השירות לילד ונוער, טיפול במשפחה. לא, לא הבנתי. איזה עמוד? בבקשה, חנן פריצקי, משרד הרווחה. אנחנו נחזור לזה, לעודפים הקודמים.
נתנאל אשרי
¶
נתנאל אשרי, אגף תקציבים, משרד האוצר. הפנייה שמולכם נועדה להעביר את העודפים המחויבים משנת 2017 לשנת 2018 על סך של 547,912,000 שקל. זהו בגדול.
נתנאל אשרי
¶
שוב, נסביר, העודפים המחויבים שמועברים בפניות האלה אלה לא כספים שלא נוצלו אלא כספים שנוצרו בגינם התחייבות בשנת 2017. ההתחייבות הן לא קלנדריות, והביצוע עובר לשנת 2018. זה לא כספים לא מנוצלים - - -
חנן פריצקי
¶
כן, כמובן. חנן פריצקי, מנהל אגף תקציבים במשרד העבודה והרווחה. מדובר פה בהעברה של 547 מיליון שקל. מדובר כרגע בעודפים מחויבים בלבד. כל שקל פה יש לו התחייבות כלפי ספק או כלפי ארגון. ככלל, אני חייב להגיד בתור סגן השבט, שהמילה עודפים היא מאוד בעייתית, כי לא מדובר ביתרות תקציביות שנשארו למשרד לצורך כזה או אחר או שהוא לא נוצל אלא המערכת - - -
חנן פריצקי
¶
אבל הקונוטציה היא מאוד מאוד בעייתית. הצעתי את זה מספר פעמים. מדובר בעצם בשני דברים עיקריים.
חנן פריצקי
¶
מדובר בהתחייבויות שנוצרות משני תחומים מרכזיים. פעם אחת מפרויקטים והסכמים שנעשים במהלך שנה וחוצים שנה קלנדרית, ופעם שנייה מתשלומים שאמורים לשלם למסגרות ולחוסים בסוף שנת התקציב כאשר הקבלות לא מגיעות או האישורים לא מגיעים, ולכן הם נגררים לשנה שלאחר מכן.
חנן פריצקי
¶
משפט אחרון. מבחינתנו, כל מה שמופיע פה, תמורת זה יש התחייבות במערכת הממוכנת, ואנחנו לא מעבירים פה שום שקל שהוא לא נרשם תמורת ספק או תמורת ארגון כלשהו.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
חנן, שני דברים. קודם כול, גם אמרתי את זה קודם לחנן, אני רוצה גם להגיד את זה כאן בוועדה. אני מחכה כבר מספר חודשים לתגובה ממשרד הרווחה, שהתחייב להעביר את נוסחאות התקצוב של הוסטלים לבעלי מוגבלות עם אוטיזם ועם פיגור שכלי, הנוסחאות התקציביות של מסגרות חוץ ביתיות, "בתים לחיים", הוסטלים למיניהם, שכולם כמובן מופרטים, לאוטיסטים ולאנשים עם פיגור. ועדיין לא קיבלתי את הנוסחאות האלה, יש בהן איזה משהו סודי, כיצד האוצר מחליט לתקצב את המקומות האלה.
ממש משהו סודי. גם כשישבנו בישיבת ועדת שקיפות, עם נציגי משרד הרווחה, כולל בנוכחות המנכ"ל, לא העבירו לנו את הנוסחאות האלה, כדי להבין כיצד הם מתוקצבים, כדי להבין כיצד כוח אדם מתוקצב, למה זה מתוקצב בכזה חוסר של כוח אדם, בתנאי שכר כל כך נמוכים של מדריכים וסייעים.
ואני חושבת שהדבר הזה הוא קריטי כדי להצביע על התקציב שהם מקבלים, שהוא כמובן תקציב מאוד מאוד חשוב, אבל ממש לא ברור איך הוא מחולק ולמה הוא כל כך נמוך לאנשים שהכי זקוקים לו. כבר חודשים ארוכים אני מתעסקת בזה - - -
חנן פריצקי
¶
אמרתי לחברת הכנסת שפיר גם קודם שלטעמי מדובר בתקלה. הדברים ידועים, מוכרים, הנוסחאות שלנו הן נוסחאות שאנחנו חשופים אותן ברמה כזו או אחרת.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
חנן, נו, עשינו על זה כבר שלושה דיונים בוועדת שקיפות. זה לא מפורסם בשום אתר. ואם זה באתר, תן לי עכשיו את הלינק ואני אמצא את זה.
חנן פריצקי
¶
חלק גדול, לטעמי, מהמודלים שלנו פורסמו. אני אבדוק את זה עוד פעם. אני גם התחייבתי להעביר לסתיו את המודלים. אני חשבתי שזה כבר קרה בפועל – תקלה שקרתה אצלנו, אני אדאג לתקן אותה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
תודה. ואחד הדברים, אגב, שעלו זה שמשרד הרווחה חושב שהוא מתקצב שכר של מדריך מטפל בהוסטל בסכום של כמעט 40 שקלים לשעה, סכום שהוא ממש דמיוני ל-99% מהאנשים שעובדים בהוסטלים האלה. כשבסוף מה שאנחנו מגלים ממדריכים זה שהם מקבלים פחות מ-27 שקלים לשעה. כלומר, יש שם איזשהו - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד הרווחה חושב שהוא מתקצב לפי הנוסחה הזאת 40 שקל לשעה שכר של עובד, מדריך בהוסטל, מהעבודות הכי קשות שאפשר לעשות, נפשית ופיזית. בסוף מה שמגיע באמת מאין ספור בדיקות שעשיתי למדריכים בהוסטלים האלה זה בערך 27 שקלים, כלומר שכר מינימום ולפעמים למטה מזה.
כשמשרד הרווחה התחייב לבדוק מה הפער בין התקצוב שהוא מעביר לבין מה שבסוף מקבלים מדריכים, אבל גם על זה עוד לא קיבלנו תשובה. ואני חושבת שיהיה טוב שוועדת הכספים, מאחר שאנחנו הרבה פעמים מעבירים – וזה עודפים מאוד חשובים, אף אחד פה לא רוצה להצביע נגד עודפים במשרד הרווחה, וברוב המקרים גם אנחנו באופוזיציה מצביעים בעד ההעברות האלה כי כואב לנו הלב.
אבל יש פה בעיה עם הדרך שבה הם מתקצבים את המוסדות האלה, שוב מוסדות פרטיים לרוב ועמותות, שעובדים מול הציבור הכי חלש בחברה הישראלית. והבעיה הזאת פשוט ממשיכה שנים, בלי שום תיקון, כשבסוף כל פעם מצליחים להיגרר לכאן להעביר עודפים. המוסדות לא מקבלים את הכספים שהם צריכים כדי לתפעל את המוסד, לא ברור על מה בכלל ואיך הדבר הזה מתוקצב, ולמה הוא מתוקצב בכזה חוסר.
ויכול להיות ששווה שוועדת הכספים תיכנס ותדון בעניין באופן ממוקד, בכלל על תקציב של משרד הרווחה שכל כולו עובד דרך גופים חיצוניים – איך הוא מתקצב את הגופים האלה; איך הוא מפקח על הגופים האלה; למה זה בכזה חוסר פיקוח; בסוף איזה תנאים מקבלים האנשים שהכי זקוקים לעזרתנו.
חנן פריצקי
¶
כמובן שיש לי אי הסכמות לגבי מה שחברת הכנסת שפיר אמרה. אני חושב שזה נכון וראוי תמיד לתת יותר, אני גם הייתי שמח מאוד לתת יותר לכל הגופים שאני מתקצב. אנחנו פועלים בשנים האחרונות
לשדרג את המודלים האלה, לשדרג את התעריפים. אנחנו עושים את זה ועשינו את זה במאות מיליוני שקלים.
התוספת התקציבית – אני מפחד, אנשי האוצר פה, אבל באמת התקציב שלנו גדל בשיעור מאוד ניכר, וחלק גדול מאוד הלך לטובת שדרוג של ההוסטלים והמעונות. יש לנו מודלים סדורים בעניין, אנחנו עושים כל הזמן שינויים, אנחנו עושים כל הזמן שדרוגים. אנחנו עובדים על מודלים שהם מודלים ממוצעים, ולכן אנחנו לא בודקים כל שכר של כל עובד בכל הוסטל. זה נכון, זה מנוגד לשיטה שלנו.
חנן פריצקי
¶
רגע. אנחנו מתקצבים את המסגרות, יש לנו מודל מאוד סדור. אנחנו עושים בקרות חשבונאיות מדי פעם. זה לא מספיק, אנחנו בשביל זה הקמנו עכשיו אגף פיקוח ובקרה, שאמור יותר לטפל בצד של הפיקוח והבקרה על המוסדות ומה הם נותנים, ולוודא שמה שאנחנו נותנים אכן ניתן. אני אומר, מהבחינה הזאת אנחנו חושבים שצריך לתת יותר, ראוי לתת יותר. אנחנו עושים כל הזמן מאמצים, אנחנו משדרגים כל הזמן את השירותים שאנחנו נותנים. ומהבחינה הזאת אנחנו נשמח לדבר על זה. אנחנו ממשיכים בדיאלוג.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
כמה היה ראוי? איזה תקציב הייתם רוצים? כשבאתם לאוצר וביקשתם תקציב ל-2017–2108, מה רציתם מצב אידיאלי להעביר?
חנן פריצקי
¶
ביקשנו 1.8 מיליארד, וחשבנו גם אז שזה לא ישביע את כל מה שאנחנו צריכים. ובסופו של יום קיבלנו 400 מיליון, לא לדבר על הקיצוץ האחרון שהיה בתקציב בשנת 2019. כך שבפועל אנחנו מתקדמים בצעדים מאוד קטנים, היינו שמחים - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
כרגע יש ויכוחים על מה יהיה המספר הסופי. מדברים על תחום הרווחה על כ-35 מיליון, ועל תחום - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
רגע, רגע, חנן, חבל שלא – גפני, שמעת את זה? שאלתי את חנן כמה משרד הרווחה ביקש כדי לתקצב את הנושא הזה מהאוצר. המספר הוא 1.8 מיליארד שקלים. כמה שהם קיבלו בסופו של דבר זה 400 מיליון בלבד. מזה קיצצו להם עוד 100 מיליון בקיצוץ הקודם. ועכשיו כמה הולכים לקצץ לכם?
חנן פריצקי
¶
הנוכחי כנראה יהיה 35 מתחום הרווחה, אחרי שעשינו לו הנחה של שני שליש. ועוד כ-104 מתחום - - -
חנן פריצקי
¶
לא, יש תוספות, ואחרי זה בסופו של יום באמצע הלילה יש קיצוצים. והקיצוצים הרוחביים השנה נגסו בשנה שיעור מאוד מאוד ניכר.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
חנן, מי הולכים להיפגע מהקיצוץ הנוסף הזה? כי כשאתם ביקשתם 1.8 מיליארד ובסוף קיבלתם 300 מיליון, וזה עוד הולך לרדת, מי הולכים להיפגע מזה? מאיזה תוכניות קיצצתם?
חנן פריצקי
¶
תראו, בקטע הזה מדובר על תוספות. אז אני אומר: זה לא שמישהו הולך להיפגע, אלא זה פשוט מעכב את היכולת שלנו להתמודד עם כל הצרכים של שירותי רווחה.
נתנאל אשרי
¶
אני יכול להתייחס. תקציב משרד הרווחה עלה משנת 2008, הוא כמעט הכפיל את עצמו. התוספות ניתנות בהתאם - - -
נתנאל אשרי
¶
אז אני אומר: ב-2008 תקציב המשרד גרד את ה-5 מיליארד מלמעלה, היום אנחנו מגרדים את ה-10 מלמטה. אלה הסדרי גודל, והוא ממשיך לעלות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
כן, אבל הוא אומר את זה על בסיס כלום. מה זה הוכפל? כמה ביחס למטופלים, ביחס להיקף האנשים שהיום זקוקים לשירותי רווחה בישראל? מה הגידול ביחס לאדם?
חנן פריצקי
¶
גם בהיקף היחס לאנשים זה עלה. אבל אני חושב שזו לא הנקודה המרכזית. הנקודה המרכזית בגלל שהצרכים הם רבים מאוד ומחויבים מהבחינה הזאת. אני מסכים עם סתיו מהבחינה הזאת שכל דבר שאנחנו נוגעים ראוי ונכון והיינו שמחים לתת יותר. אנחנו מתמודדים עם מה שיש לנו, ובהתאם מנסים לעשות הכי טוב שאפשר.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
גפני, אתה חייב להיכנס להוסטלים האלה. הדבר הזה הוא מטורף. כשבאוכלוסייה של אנשים מבוגרים עם פיגור, חלקם עם נכויות נוספות, יש מטפל אחד על כל שמונה אנשים – שמונה. תדמיין מה המצב הזה של לעבוד בלעשות משמרות, הרבה פעמים משמרות כפולות, עם שמונה אנשים שזקוקים לטיפול ולעזרה שלך בכל רגע נתון, וכל זה על בסיס שכר מינימום. והאנשים האלה הם מדהימים אחד-אחד. מי מסוגל להצליח להחזיק בתפקיד כזה לאורך זמן ולהישאר בו? זה אחד התפקידים הכי קשים שיש. באוכלוסיות של אוטיזם היחס הוא קצת יותר נמוך, ועדיין זו לפעמים פשוט עבודה בלתי אפשרית.
והתקציבים, כשאתה מנסה להבין על בסיס מה מתקצבים ככה? יש שם אנשים שזקוקים לטיפול אישי. אז מה עושים במקום זה? נותנים לאנשים תרופות שהם לא זקוקים להם, עושים קשירות, וממש התעללות איומה, או מעבירים אותם לבתי חולים לחולי נפש, שזה הדבר האחרון שהם צריכים. וכל זה בגלל חוסר - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
להגיד לך מאיפה הייתי מקצצת? אתה רוצה שנעבור עכשיו על ההעברות התקציביות האלה ונגיד מאיפה מורידים? אני יכולה לעבור איתך עמוד-עמוד.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
עמוד-עמוד.
מבקר המדינה כתב בדוח שלו ששלחתי לך, לפני חודש, שמשרד האוצר מגלגל ברזרבות סמויות - - -
חנן פריצקי
¶
מבקר המדינה כתב בדוח שלו את הדברים שאני אומרת כאן בוועדה הרבה מאוד זמן, שמשרד האוצר מגלגל ברזרבות סמויות 20 מיליארד שקל בשנה. 20 מיליארד שקלים זה הרבה מעבר למה שמשרד הרווחה צריך כדי לטפל בנושא הזה, כולל התוכנית של אלאלוף למלחמה בעוני מלפני שלוש שנים שנזרקה לפח, כולל אין ספור תוכניות שהיה צריך לממש.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יש לזה כסף. ואני ממליצה לכל מי שיושב פה ומגן באופן אוטומטי על שר האוצר, שיקרא את הדוח של מבקר המדינה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יש שם כספים שניתן להשתמש בהם. זאת בחירה פוליטית שלא להשתמש בהם, אולי כי האזרחים האלה, הקול שלהם פחות חזק מהקול של אנשים אחרים, שבסוף מצביעים בבחירות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
ולא מחשיב אותם שר האוצר, כי הם לא משתתפים בהגרלות שלו, והוא לא יכול - - -
היו"ר משה גפני
¶
23-003 – בקשת משרד הרווחה. מי בעד אישור הבקשה? ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד הפנייה – רוב
נגד – מיעוט
פנייה תקציבית 23-003 אושרה.
היו"ר משה גפני
¶
אל תלכי, אנחנו נצטרך לעצור. 25-002 בעמוד 20 בחוברת. זה בקשה להעברת עודפים לציון יום השואה הבין-לאומי? כן, הרשות לניצולי השואה, בבקשה, מי מסביר?
נתנאל אשרי
¶
מאה אחוז. נמצאת אתי כאן גם חנה גוטנר, תקציבנית הרשות לניצולי שואה. הפנייה הזאת, בדומה לפנייה הקודמת, מיועדת להעברת 45 מיליון שקל של עודפים מחויבים משנת 2017 לשנת 2018 בגין הסכמים שהם לא קלנדריים, וביצוע שהתחייבנו עליו בשנת 2017 ועוד לא בוצע בשנת 2017.
חנה גוטנר
¶
כי יש הסכמים שהם לא קלנדריים. אנחנו חותמים הסכמים, לדוגמה בטיפול רפואי יש לנו הסכמים עם קופות חולים ועם רופאים ועם בתי מלון, וההסכמים האלה הם מאמצע שנת 2017 עד אמצע שנת 2018.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אבל ההסכם נחתם מראש, וגם התקציב הזה עבר מראש. למה לא הכנסתם את זה לתקציב 2018 מראש? העברתם אותם ביחד.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לא הבנתי. העברתם את 2017–2018 ביחד, את התקציב. הצבענו פה על שני התקציבים האלה, זה היה תקציב דו-שנתי. למה לא שמתם את זה בתוך תקציב 2018, אם אתם יודעים שקלנדרית אתם תשלמו את זה ב-2018?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אבל לא העברתם אותם ב-2017, אתם מעבירים אותם ב-2018, אין צורך להתחייב עליהם ב-2017.
נתנאל אשרי
¶
כל הדיון בעודפים מחויבים עובד בצורה הזאת. אלה התחייבות שיוצאות ב-2017 לשנה שלמה, נניח ממרץ עד מרץ, כשהתשלום הוא לפי ביצוע. כדי שההתחייבות תצא לפועל בחודש מרץ 2017 התקציב צריך להיות שם ל-2017. הביצוע בפברואר של 2018, של השנה העוקבת, הוא העודף המחויב שמגולגל.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
כלומר, כשהעברתם את 2017, 2018 ו-2019 הרבה לפני המועד ידעתם שהתקציבים האלה עוברים בעצם בשנה אחרת. התוצאה של זה היא שאנחנו מסתכלים על תקציב כשאנחנו מעבירים אותו שהוא לא תקציב נכון, הוא נראה יותר גדול ממה שהוא בפועל.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
- - - בשנה שלו, מה הבעיה? למה לא לכתוב את זה בתקציב המיועד? בשביל מה מעבירים תקציב שנתיים מראש?
חנה גוטנר
¶
אנחנו כותבים את זה בתקציב. כאילו יש את זה בתקציב, אנחנו כותבים התחייבות, אבל לא משלמים את זה בשנה - - -
חנה גוטנר
¶
- - ל-100,000 שקל, ומשלמים לו כל חודש 10,000 שקל, אז אנחנו מגיעים לדצמבר כשאנחנו שילמנו רק 60,000 שקל, ואת ה-40,000 שקל אנחנו צריכים לשלם ב-2018. אבל ההתחייבות היא פתוחה.
היו"ר משה גפני
¶
תודה רבה. הבנו. לא שזה תקין, אבל הבנו.
25-002 – מי בעד אישור הבקשה? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד הפנייה – רוב
נגד – מיעוט
פנייה תקציבית 25-002 אושרה.
יובל טלר חסון
¶
הפנייה נועדה להעברת עודפים מחויבים בתקציב השוטף של משרד הבינוי והשיכון בסך של כ-69 מיליון ש"ח, מתוכם כ-28 מיליון ש"ח בתחומי התחזוקה השוטפת של המשרד, כאשר העודפים נובעים מיצירת התקשרות חוצת שנים; כ-3 מיליון ש"ח בתחום מערכות המידע לאור התקשרות רב-שנתית; ועוד כ-20 מיליון ש"ח לטובת התקשרויות רב-שנתיות. בנוסף, העברה של עודפים מחויבים של כ-7 מיליון ש"ח לתגבור כוח אדם במחוזות המשרד ושמאויות שמבצע המשרד, וכ-6 מיליון ש"ח לטובת השלמת תקציב האבטחה במזרח ירושלים.
יובל טלר חסון
¶
בגלל שמדובר בהתקשרויות חוצות שנים. לצורך העניין, אבטחה במזרח ירושלים, שזה הדבר האחרון שדיברתי עליו, המשרד, בשביל ליצור התקשרות לטובת החודש הראשון של השנה, הוא צריך להעמיד חלק מהכסף כבר בסוף השנה הקודמת. חוק יסודות התקציב קובע שבשביל להתחייב על כסף צריך מקור. בשביל לראות את המקור בתוך התקנה אתה צריך להעמיד את הכספים האלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אתם מספרים לנו שעושים תקציב דו-שנתי כדי לעשות תכנון מראש. ואז בסוף אתם לא עושים תכנון מראש. זה מה שלא מובן לנו בעניין הזה.
יובל טלר חסון
¶
מה - - - שנמצא בתקנה מאפשר זה לייצר התקשרות ב-2018. אבל מה שאת מציעה היה גורם לזה שב-1 בינואר 2018 הכול היה עומד, לא הייתה שום יכולת לבצע שום דבר.
יובל טלר חסון
¶
אבל אין התחייבות, בגלל שההתחייבות היא כנגד כסף שנמצא בתקנה. לא ניתן להתחייב על כסף – זה מה שהחוק קובע, זה לא עניין של רצון או לא רצון.
היו"ר משה גפני
¶
בסדר, בבקשה, תשאלי. רק אל תחזרי על שאלות ששאלת על ההעברות האחרות, בגלל שזה אותן שאלות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
הן דווקא מאוד מעניינות, כי אתה רואה שם בדיוק את אותם דברים שמבקר המדינה כתב בדוח שלו, הם חוזרים - - -
היו"ר משה גפני
¶
כן, בסדר, אבל הן אותן שאלות, אנחנו יודעים. צריך לשנות את כל השיטה. אני מחכה שתהיי שרת האוצר ותשני את השיטה.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
לא, גם אין לזה שום קשר לדוח מבקר המדינה. יש עניין טכני שבו את התקציב מאשרים ומעבירים אותו, אין לזה שום קשר.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
וואו, אם זאת שיטת ניהול, שה' ישמור אותנו. האם משרד האוצר ערך דיון על מה שמופיע בדוח מבקר המדינה? אני חושבת שזה מאוד מעניין.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
לא, מה זה קשור? אנחנו בדיון על העברות תקציביות, כדי שהמשרדים יעבדו. מה זה קשור?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
כי משרד האוצר רואה, דברים שאני ואחרים טוענים הרבה זמן, 20 מיליארד שקלים ברזרבות פנויות בתקציב המדינה, כסף שהיה אפשר עכשיו - - -
רועי פולקמן (כולנו)
¶
תיזמי על זה דיון מהיר, ננהל על זה דיון. זה לא קשור לעכשיו. תנהלי על זה דיון – סבבה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
רועי, הייתה חגיגיות יתר אתמול בוועדת השרים. לא עבר חוק אחד – אחד – גם חוקים טובים של אנשי האופוזיציה. אל תדברו איתנו על חגיגיות, תעשה לי טובה.
היו"ר משה גפני
¶
די, רבותיי, אני רוצה לסיים את החלק הזה. תשאלי והוא יענה ונמשיך הלאה. בבקשה, מה השאלה?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני הייתי מייעצת לאנשים שקרובים לשר האוצר, שיעשו בדק בית בהקשר לדוחות כל כך חמורים של מבקר המדינה במקום להתעלם מהם.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד השיכון כבר לא יודע לכתוב מכרזים בעצמו, שהוא משתמש בייעוץ חיצוני לצורך העניין הזה?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
עניינה של הוועדה בפיקוח על התקציב – זהו פיקוח על התקציב. מי שלא מתעניין בפיקוח על התקציב ובא לפה רק כדי להצביע, אז תחכו בחוץ, תיכנסו להצבעה. חלק מאיתנו כאן כדי באמת לפקח על התקציב, זה התפקיד של ועדת הכספים.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
אנחנו פשוט עוסקים בתוכן הרבה יותר מבדיון הזה. סתיו – אין לה מושג על מה היא מדברת - - -
רועי פולקמן (כולנו)
¶
על זה אין לה מושג. היא לא באה לדיון. תבוא לדיונים – נדבר. אין שמץ של מושג על מה היא מדברת, אפילו לא קמצוץ.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
מאחר שמבקר המדינה מזכיר את העבודה שלי בוועדת הכספים ובוועדת השקיפות מספר פעמים בדוח החמור שלו נגד משרד האוצר, לו היית טורח לקרוא את הדוח הזה היית גם יודע בדיוק מה אני עושה כאן.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
מאיפה ההתנשאות הזאת? מאיפה ההתנשאות הזאת? אני יושב בדיונים על התקציבים האלה פעם אחרי פעם.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
לא, דיונים על חוקים ועל רפורמות ועל תקציבים שאת לא נמצאת בהם. אז בדיון על דוח מבקר המדינה - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני יודעת ואתה יודע בדיוק מה אני עושה כאן בוועדה. והדברים האלה הם דברים שהם באמת - - -
היו"ר משה גפני
¶
עכשיו, זה לא תקציב או זה לא דיון שאת רוצה להגיש הסתייגויות ואז אני לא יכול למנוע ממך. כאן אין הסתייגויות, את צריכה לשאול שאלות. אני צריך להפעיל את שיקול הדעת, האם השאלות זה רק לעשות פיליבסטר או שזה שאלות ענייניות? בינתיים שאלה אחת לא הייתה עניינית, שאלה אחת כן הייתה עניינית.
היו"ר משה גפני
¶
השאלה של למה זה לא היה בתוך הזה – כבר שאלת את השאלה הזאת, ואנחנו יודעים את התשובות. תשאלי, אבל אני מגביל אותך בזמן בעניין הזה. אנחנו לא נשב פה על העברת עודפים על אין-סוף.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
ואין מה לעשות, התפקיד של חברי הכנסת זה לשאול את השאלות האלה, והלוואי וכולם היו שואלים אותן.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יש פה סכומים, שנטענו שעוברים לשיקום שכונות חברתי וקהילת – איפה זה נמצא? וכמה כספים מועברים מתוקף העניין הזה?
אתם גם חייבים הרבה מאוד תשובות על סיוע בשכר דירה, בכמה הוא גדל בשנה האחרונה, לפי איזה חישוב. דברים שהתבקשתם גם בוועדת השקיפות וטרם העברתם אלינו.
אני אוסיף לזה עוד אמירה אחת. אנחנו נעשה פה דיון על מרכב"ה עם החשב הכללי.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
ברגע שנתוני מרכב"ה יהיו חשופים בפני חברי הכנסת זה יחסוך הרבה מהשאלות על אותן התקשרויות.
יוסי שבת
¶
יוסי שבת, מנהל אגף מימון ותקציבים, משרד הבינוי והשיכון. לגבי ההתקשרויות עם חברות הייעוץ –אנחנו מפרסמים את ההתקשרויות במסגרת דוח חופש המידע, יש את כל ההתקשרויות משנת 2015. ככל שההתקשרות הזו פתוחה אפשר לחתוך שם בקלות, זה לפי בקשה שלך.
יוסי שבת
¶
דרך אגב, אני יודע את השמות של החברות אם את רוצה. אני לא יודע כמה זה קריטי כל כך להגיד את השמות של החברות - -
יוסי שבת
¶
- - אבל זה שזה עובר כל שנה זה בגלל שאנחנו לא משתמשים יותר מדי בתקציב, והוא עדיין לא נסגר, לא השתמשנו בו.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
- - - השאלה הזאת מעניינת - - - כי אם הוא לא מנוצל אפשר להעביר אותו לדברים חשובים.
יוסי שבת
¶
לגבי שיקום שכונות – אז מדובר ביתרות שהרשויות קיבלו בעבר, ואנחנו שומרים להם את זה על מנת שעדיין ימשיכו וינצלו את זה. זה בתחום של אתיופים וקהילות חברתיות. כל התקציב של שיקום שכונות עבר בכלל לסעיף תקציבי אחר, אלו יתרות שעוד נשארו בעבר, ואנחנו משאירים פשוט להמשך פעילות עד שהיא תסתיים. היא אמורה להסתיים כנראה השנה.
היו"ר משה גפני
¶
יש שאלה של חבר הכנסת מוסי רז לגבי הנושא של שיכון – אבטחה. תשובה. האמת היא שאני יכול לענות. פשוט איך ההוא אמר? אני יודע מה אתם שואלים ואני יודע מה אתם עונים. והתשובה לא טובה.
היו"ר משה גפני
¶
לא טובה. למה לא מעבירים את זה נורמלי, כמו במדינה מתוקנת? למה? אבטחה במזרח ירושלים, למה זה לא עובר למשרד לביטחון הפנים.
יוסי שבת
¶
אז אני אסביר. עובדה שלא היה שר אחד או שניים שזה עבר דרכו. זה נמצא במשרד כבר הרבה שנים, אושר על ידי בג"ץ שהפעילות היא שונה מפעילות אבטחה של שוטרים במדים, וזה נשאר עדיין בפעילות המשרד.
מוסי רז (מרצ)
¶
זה לא מה ששאלתי. הרי ידעתי את זה מראש. מה זה מראש? מאז 1988 יודעים מה ההוצאה הזו , ומי הקבלן שעושה אותה וכמה הוא מקבל מהצד.
יובל טלר חסון
¶
התווספו בשנים האחרונות. בשנה האחרונה מה שקרה, החידוש המרכזי, זה מכרז חדש שיצא, שכלל שיפור בתנאי השכר, כמו שקרה באופן רוחבי במשרדי הממשלה לגבי הוצאות השכר. ולכן יצא מכרז חדש, נבחרו חברות חדשות.
היו"ר משה גפני
¶
אה, סליחה.
מי בעד אישור הבקשה? ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד הפנייה – רוב
נגד – מיעוט
פנייה תקציבית 29-001 אושרה.
יובל טלר חסון
¶
הפנייה נועדה להעברת עודפים מחויבים בתקציב הסיוע של משרד הבינוי והשיכון בסך של כ-46 מיליון ש"ח משנת 2017 לשנת 2018, כאשר כ-10 מיליון ש"ח מיועדים למימון סבסוד ריבית להלוואות לדיור בהתאם לחוק הלוואות לדיור; כ-10 מיליון ש"ח לטובת סיוע בשכר דירה לטובת תשלומים שלא הושלמו אך יצאה התחייבות כלפיהם ולכן ההתחייבות עוברת בין שנים; וכן כ-10 מיליון ש"ח לטובת תשלומי עמלות בהתאם להתקשרויות של המשרד לחברות שמעמידות - - -
יוסי שבת
¶
אז אני אסביר מה קורה פה. יש פה חלק משמעותי שזה התקשרויות עם בנקים בהתאם להלוואות. משרד הבינוי והשיכון יוצר התקשרויות עם בנקים, עם כל אחד מהבנקים. וכשבאים זכאים לממש הם אמורים לקבל את ההלוואות האלה. ואנחנו חייבים שתהיה מסגרת תקציב ומסגרת התקשרות עם הבנקים, כדי שזכאים יוכלו לממש גם את ההלוואות בדיור. וגם את ההתקשרות עם חברות הסיוע בשכר דירה, גם כן יש פה התקשרות עם חברות הסיוע, שאם אין לנו התקשרות כזו פתוחה, אז אנשים לא יקבלו סיוע בשכר דירה.
יובל טלר חסון
¶
הפנייה נועדה להעברת עודפים מחויבים בתקציב המרכז למיפוי ישראל משנת 2017 לשנת 2018 בסך של כ-42 מיליון ש"ח. בכלל זה העברה של כ-25 מיליון ש"ח לטובת פיתוח פרויקטים ארוכי טווח בסך של כ-24 מיליון ש"ח למערכות המידע הגאוגרפי; וכן מימון פעילות של פורום התשתיות ופורום הנדל"ן; וכן הוצאה של כ-5 מיליון שקלים לטובת התקשרויות בתחום הפעילות השוטפת של המשרד, בגלל שמדובר בהתקשרויות שהן חוצות שנה ולכן נדרש להעביר את העודף אליהן כרגע.
יובל טלר חסון
¶
זה תלוי מה. יש פה דברים מסוימים, שהם באמת אמורים לצאת בחודשים הראשונים של השנה. הוצאות התפעול יצאו בחודשים הראשונים של השנה. ההוצאות של מערכות ופרויקטים – מדובר בפעילות ארוכת טווח שהמרכז מבצע, לצורך השלמת המימון, כנראה שזה לא היה בחודשים הראשונים של השנה אלא במשך השנה, ואולי גם חלק מהעודפים האלה יועברו לשנה הבאה.
יובל טלר חסון
¶
תלוי בהתקדמות של הביצוע. ברמת העיקרון יש פרויקטים שהם פרויקטים רב-שנתיים. והיכולת של - - - להתחייב על פרויקטים רב-שנתיים - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
למשרד האוצר. סכומים שנכנסים בתוך תוכניות רב-שנתיות, כמו גם סכומים חד-פעמיים, התחייבות מול בג"ץ שאתם מכניסים את זה לתוך התקציב, לבסיס.
יובל טלר חסון
¶
חלק גדול מההתקשרויות הרב-שנתיות שמבוצעות ממומנות בסופו של דבר בבסיס התקציב. כרגע בסופו של דבר אתם מדברים פה בסך הכול על כ-36 מיליון שקלים. אם נתייחס לסך תקציב המדינה מדובר בפרומיל אחוז.
היו"ר משה גפני
¶
אוקיי. מי בעד אישור הבקשה? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד הפנייה – רוב
נגד – מיעוט
פנייה תקציבית 43-001 אושרה.
היו"ר משה גפני
¶
טוב. אני חוזר חזרה, עמוד 4, המשרד לשירותי דת. בבקשה. תגיד לי, אתה יכול ללמד אותי איך עוברים מצד לצד כל הזמן? לא, אני גם - - -
יובל טלר חסון
¶
הפנייה נועדה להעברת עודפים מחויבים בתקציב המשרד לשירותי דת משנת 2017 לשנת 2018 בסך של כ-312 מיליון ש"ח, שעיקרם תקציב שמועבר בין שנים בגלל התקשרויות רב-שנתיות, כגון פיתוח מבני דת ושיפוץ מבני דת; פעילויות המינהלת לזהות יהודית, שחלקן פעילויות רב-שנתיות, או התקשרויות בין משרדיות שבוצעו בתום השנה; התקשרויות רב-שנתיות בתחום בתי העלמין, בגלל פעילות פיתוח רב-שנתית שמבוצעת בתחומים האלה; כמו כן, הוצאות התפעול של המשרד הראשי ושל הרבנות הראשית, שגם בגללם מועברים עודפים בין השנים; כמו כן, הוצאות בסך של כ-50 מיליון ש"ח בבתי הדין הרבניים, בגלל פעילות רב-שנתית, ברובה בתחום שיפוץ מבנים של מבני דת, כמו גם פעילות המחשוב של בתי הדין.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
עברתי על כל הטקסטים בדפי ההסבר שלכם. אני חייבת להודות שבאמת מאוד מאוד קשה להבין אותם. למה כל כך הרבה כסף פה צריך לעבור בתוך עודפים? איך הדבר הזה לא מתוכנן בתחילת השנה?
יובל טלר חסון
¶
כל הפנייה הזאת היא רק עודפים מחויבים. אין פה שקל אחד שהוא שקל חדש, כל הדברים האלה הם דברים שמועברים בהתקשרות - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
כדי לחסוך את השאלות, למה אתם לא מצרפים טבלה עם כל הרשימה של ההתקשרויות וההתחייבויות הללו?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לא, לא את אלה. לא נכון. אני יכולה לראות את כל ההתחייבויות שחתמתם. עכשיו אתם אומרים לי: חתמנו על ההתחייבויות, לא הספקנו להעביר אותן ב-2017, אנחנו רוצים להעביר אותן ב-2018. מהן ההתחייבויות הללו?
יחזקאל כהן
¶
כל מה שהציג יובל בפנייה זה עודפים שהם עודפים מחויבים. אין פה עודף לא מחויב. אין פה כסף שלא התקשרתי עליו ואני רוצה אותו בחזרה. אני אסביר איך זה הולך פשוט: כשאני יוצר התקשרות עם איזשהו ספק - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
מהן ההתחייבויות שלא הספקתם לשלם ב-2017? מהן ספציפית ההתחייבויות ובאיזה סכומים?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אז מי הם הספקים? אני ביקשתי טבלה עם שמות כל הספקים שלא הספקתם לשלם להם, ובאיזה חודש בשנה אתם מתכוונים לשלם להם.
יחזקאל כהן
¶
אין לי איך למנות את כל הספקים של המשרד לשירותי דת, אבל בגדול בכל תקנה, אם עשיתי התקשרות באמצע שנה, נניח על סכום מסוים, ובפועל קצב התשלומים לא היה לכל ההתחייבות, כי זה מכורח המציאות החוזית, אז יש עודף למחויב בכל היתרה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
הדבר שאני חוששת ממנו זה שיש התחייבויות שמתגלגלות לאורך שנים, ובעצם מייצרות בתוך - - -
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הבקשה? ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד הפנייה – רוב
נגד – מיעוט
פנייה תקציבית 22-001 אושרה.
היו"ר משה גפני
¶
מספר בקשה 18-003. בבקשה, מי מסביר? זו בקשה אחרונה. למה אתה עומד? אנחנו לא בקדושה עכשיו או בשמונה-עשרה, אנחנו בהעברת עודף של העברה לציונות הדתית. בבקשה.
ששון דקל
¶
ששי דקל ממשרד הפנים. בפנייה יש העברה של עודפים מחויבים בהיקף של כמעט 802 מיליון שקל. להסביר מה העודפים?
ששון דקל
¶
אוקיי. העודפים הם בעיקר מכמה תחומים. יש יתרות ממענק איזון של כ-100 מיליון שקל; יתרות ממענקי פיתוח של כ-270 מיליון שקל; יתרות בתוכניות הבראה של רשויות מקומיות – כ-130 מיליון שקל; ויתרות במענקים מיועדים של רשויות מקומיות – זה כ-200 מיליון שקל.
ששון דקל
¶
חלק מהמענק איזון, סכום מסוים, מועמד כנגד עמידה ביעדי גבייה. ויעדי הגבייה האלה נבדקים בסוף השנה. זאת אומרת, במהלך 2018 ייבדקו יעדי הגבייה של 2017. ולכן חלק ממענק האיזון הזה תלוי בכך שהרשויות יעמדו ביעדי הגבייה.
ששון דקל
¶
אם הם לא יעמדו ביעדי הגבייה הכסף הזה ישמש לרשויות האחרות, יחולק בין כל הרשויות. אבל אחרי שזה ייבדק נראה מה - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
זאת תשובה לא נכונה, כי אתם לא קובעים מדיניות פתאום לבוא ולחלק עודפים שנוצרו לכאלה אחרים, אם הם לא נמצאים - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
תגיד לי, מה היה השינוי בין שנה שעברה להשנה בהקשר הזה, אחרי שבדקתם את הגבייה?
ששון דקל
¶
לא, חלק ממענק האיזון מועמד כמענק מותנה, והוא לא משולם במהלך שנה. בעיקרון מענק האיזון משולם בצורה שוטפת, חודש בחודשו, ב-12 תשלומים.
ששון דקל
¶
אמרתי, המענק, לצורך העניין, לרשויות שמועמד להן מענק מותנה, במקום 12 אבני דרך כנגד 12 חודשים מועמדים להם 13 אבני דרך, כשאבן הדרך ה-13 היא כנגד כך שהרשות תעמוד ביעדי גבייה, שהיעדים האלה נבדקים רק במהלך השנה אחרי, במהלך 2018.
ששון דקל
¶
כי נותרה יתרה משנת 2017 שלא שולמה ולכן היא מתגלגלת להשנה. והשנה, בהנחה שהרשות תעמוד, זה ישולם לה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אז תרשה לי רק להגיד לך משהו, אני מניח שאתה מספיק ותיק שם, אבל אנחנו בשנת בחירות לרשויות המוניציפליות, ו-30%–40% מהרשויות המוניציפליות, שבגלל שראש המועצה או ראש הרשות נמצא בשנת בחירות, הוא לא לוחץ את התושבים שלו, שמא הוא יאבד את קולם. ולכן יישאר עודף תקציבי, בוודאות אני אומר לכם את זה. תבדוק אותי, על פי סטטיסטיקה של שנים קודמות.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
נכון. אז הוא השנה לא לוחץ אותם. שתדע לך. ואז לא יהיו לו מעניק איזון. תבדקו אותי.
ששון דקל
¶
כי ועדת גדיש שישבה ובנתה את הנוסחה, אלה הנתונים שהיא התבססה אליהם. ובעיקרון הנתונים האלה מקודמים מדי שנה.
היו"ר משה גפני
¶
טוב, רבותיי, שינוי בעודפי תקציב, מספר בקשה 18-003. מי בעד אישור הבקשה? ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד הפנייה – רוב
נגד – מיעוט
פנייה תקציבית 18-003 אושרה.
דוד טקשה
¶
לפני כחודשיים, בהשתדלותו של הרב גפני, הוחלט להעניק תקציב של 41 מיליון שקל למוכר שאינו רשמי.
היו"ר משה גפני
¶
וכל חברי הוועדה היו באותה דעה. אני הבאתי את הדיון, אבל כל חברי הוועדה היו באותה דעה.
דוד טקשה
¶
כן. ואנחנו רוצים רק להעיר כמה הערות. המוכר שאינו רשמי, להבדיל מכל שאר הגורמים האחרים במשק, קוצץ לו התקציב בסביבות כ-50%, זאת מגמה פוליטית מוצהרת, ונמצאים בו כמעט 10% מילדי מדינת ישראל. כולנו מלמדים ליבה, כך שאין גם מקום להפלות אותנו בעניין הזה. אנחנו נמצאים מול שכבת אוכלוסייה מהנמוכות שקיימות במדינת ישראל.
היו"ר משה גפני
¶
לא כולם בזה. המוכר שאינו רשמי במגזר הערבי הוא לא השכבות הנמוכות. הם אמרו לי, חברי הכנסת הערבים. בוודאי לא - - - אבל בחרדי זה נכון.
דוד טקשה
¶
ייתכן. בחרדי זה בוודאי. כשהיה דיון עם חבר הכנסת מיקי זוהר, אז הועלה שגם בציבור הערבי, המציאות הסוציואקונומית של הציבור הזה שנמצא במוכש"ר היא מהנמוכות ביותר בארץ.
אנחנו נמצאים לקראת קריסה. אתם מחלקים פה דיבידנדים, ברוך השם, במיליארדים של שקלים. פה 800 ומשהו אלף שקל רק עודפים עכשיו עוברים, ולכו תדעו לאן זה עובר.
היו"ר משה גפני
¶
אני הייתי איתה ביחד באופוזיציה, ואז אמרתי שהיא צודקת במאה אחוז. עברתי לקואליציה הורדתי קצת אחוזים.
דוד טקשה
¶
טוב. יש כאן ילדים שנמצאים בחרפת רעב, רבותיי. מדובר על 80 ומשהו אלף מילדי מדינת ישראל. קיצצו לנו את זה ב-50%, שוב ממגמה פוליטית, ואז הרב גפני היה מראשי הצועקים על הדבר הזה, כי זה נעשה לכלום. עכשיו, אני רק רוצה שתדעו, ניסיתי להכניס את הילדים שלי - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
שנייה, סתיו, יש לי הצעה באמת פתוחה בשבילך. אני איתך, לא צריך להפלות אותם. בואו תהיו רשמי, תפתרו את כל הבעיות. בוא תהיה רשמי, תפתור את כל הבעיות.
דוד טקשה
¶
רגע, בוא אני עונה לך על השאלה בשמחה. פניתי לחינוך העצמאי, שזה פחות או יותר החבר'ה שלי. אז הם לא רוצים לקבל אותי. ולמה הם לא רוצים לקבל אותי? כי אני מייצג הרבה בעלי תשובה והרבה מהאוכלוסייה הסוציואקונומית הנמוכה. והם אמרו לי - - -
היו"ר משה גפני
¶
אז אני הולך להגיד. היה סיכום שהם מעבירים את הכסף. הרי הכסף לא הספיק לי, אני ביקשתי בוועדה וביקשתי גם בדיונים לתקן את התקנות. האוצר לא רצה. למה האוצר לא רצה? בגלל שהוא הסכים להעביר את הכסף כבר מזמן, רק הוא רצה שכל שנה אני אעמוד להתחנן. אמרתי: אני לא מסכים. יש שינוי תקנות, שיהיו תקנות כמו שהיה בעבר. הם אמורים לתקן את התקנות, זה נמצא בידי שר החינוך. דברים במשרד החינוך עוברים יותר מהר במה שנוגע לסקטורים אחרים, לא במה שנוגע לסקטור שלכם.
היו"ר משה גפני
¶
כן, כן, כן. וההעברה אמורה להגיע, ביום שישי אמרו לי שזה אמור להגיע השבוע. ההעברה הזאת אמורה להגיע והתקנות אמורות להיות מתוקנות. זאת אומרת, לא יעזור, מה שצריך לעשות זה לא לדבר פה, לדבר אצל השר.
דוד טקשה
¶
אני יכול לדבר אצל השר? השר – אתם יודעים בדיוק מה הוא חושב עליי. למרות שגם אני הייתי בצבא וגם אני הייתי פייטר, לא פחות ממנו, אבל השר חושב שאני איזה יצור.
היו"ר משה גפני
¶
רגע. לא, למה אתה אומר, אל תשמיץ את שר החינוך. אם אתה רוצה לבוא לכאן ולדבר, זה בסדר, אני מקבל אותך בכבוד גדול. כאן זה לא הכתובת, בגלל שפה סיימנו. עכשיו צריך שהשר יחתום על התקנות.
דוד טקשה
¶
הרב גפני, עומדת להסתיים שנת הלימודים. אנחנו נמצאים במצוקה נוראית. אתם קיבלתם משכורות, לנו אין שתי משכורות.
היו"ר משה גפני
¶
בסדר, קיבלתי. נראה מה הולך להגיע. ואמרו לי שזה מגיע עכשיו, ביום-יומיים הבאים. אבל אתם צריכים ללכת לשר החינוך, אמרתי לכם.
היו"ר משה גפני
¶
אל תהיה בטוח, הוא היה חושב שאתה שייך לאורי אריאל. אל תהיה בטוח. ג'בלאות זה לא עושה לו שום דבר.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 13:10.