ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
àåîðéè÷
2018-05-13OMNITECH
הכנסת העשרים
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 1003
מישיבת ועדת הכספים
יום רביעי, כ"ז באדר התשע"ח (14 במרץ 2018), שעה 14:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 14/03/2018
צו הבלו על דלק (הטלת בלו)(תיקון והוראת שעה), התשע"ח – 2018, צו הבלו על דלק (פטור והישבון) (תיקון מס והוראת שעה), התשע"ח – 2018 (מיסוי ירוק), צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (תיקון מס' 8), התשע"ח – 2018 (פחם)
פרוטוקול
סדר היום
1. צו הבלו על דלק (הטלת בלו)(תיקון והוראת שעה), התשע"ח – 2018
2. צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (תיקון מס' 8), התשע"ח – 2018 (פחם)
3. צו הבלו על דלק (פטור והישבון) (תיקון מס והוראת שעה), התשע"ח – 2018 (מיסוי ירוק)
מוזמנים
¶
שי באב"ד - מנכ"ל משרד האוצר
שאול מרידור - הממונה על התקציבים, משרד האוצר
רוית נעים - ממונה בלו, רשות המסים, משרד האוצר
עדי חכמון - סגנית הממונה על התקציבים, משרד האוצר
גיא גולדמן - ממונה חקיקה, רשות המסים, משרד האוצר
ערן יעקב - מנהל רשות המסים, משרד האוצר
אמיר רשף - אגף התקציבים, משרד האוצר
אסי מסינג - הלשכה המשפטית, משרד האוצר
לילי אור - עוזרת ראשית מחלקה משפטית, משרד האוצר
אודי אדירי - מנכ"ל משרד האנרגיה, משרד האנרגיה
חגית נובו - אגף איכות אוויר, המשרד להגנת הסביבה
רעות רבי - אגף איכות אויר, המשרד להגנת הסביבה
מיכאל קורנר - הנדסה כלכלה ורגולציה, איגוד תעשיות חיפושי הנפט והגז בישראל
ניסים סרוסי - חבר הנהלה, ארגון חברות ההסעה בישראל
גילה איינהורן - הנהלה, ארגון חברות ההסעה בישראל
דוד כוכבא - מנכ"ל, מועצת המובילים והמסיעים
יהודה בר אור - יו"ר, ארגוני המוניות
סמי שלמה אביסרה - חבר ועד, ארגוני המוניות
מנשה אחמסי - חבר הנהלה, ארגוני המוניות
אבי קרמר - יו"ר, ארגון מורי נהיגה
אבי גולן - יו"ר, ארגון מורי נהיגה
יצחק סמיה - שדלן/ית (עצמאי/ת), מייצג/ת את אדם טבע ודין
גל גולן - שדלן/ית (ברדוגו יועצים), מייצג/ת את דלק קידוחים שותפות מוגבלת
זכריה רייך - שדלן/ית (פרילוג בע"מ), מייצג/ת את רציו חיפושי נפט
היו"ר יצחק וקנין
¶
רבותיי, אני פותח את הישיבה. אני אומר מראש, יושב ראש הוועדה, כשהוא ביקש ממני להחליף אותו אתמול הוא גם אמר לי 'אתה לא עושה שום שינוי', יש את הסיכומים, הכול מסוכם. אם אתם תצטרכו שינוי, אז תדעו שאני לא מתכוון לעשות אותם. ככה נאמר לי. אנחנו נתחיל, אני מקריא צו, אתן להערות ונצביע על כל צו בנפרד. מי מקריא את הצווים?
דוד כוכבא
¶
אדוני היושב הראש. אנחנו הגענו להסכמות עם האוצר ואני מניח שזה יעלה פה, אבל ההסכמות צריכות לבוא לידי ביטוי בהצהרות, לא בצו. אז אם אפשר להתחיל בהצהרות.
דוד כוכבא
¶
נאמרו וזה הופסק באמצע. אם אפשר להפוך את הסדר. כי ההסכמות באות לידי ביטוי בהצהרות, לא בצו.
היו"ר יצחק וקנין
¶
יש לי יומיים פה, לא יותר. אל תדאג, אנחנו לא נשאיר שום דבר פתוח. בסופו של דבר אם תצטרכו משהו שאתם חושבים שלא נאמר, או שהם חושבים שצריך לומר אותו, הם יאמרו אותו. אבל, רבותיי, אני אמרתי, יקריאו את הצווים, אני לא מתכוון לשנות את הדברים כיוון שאני מבין שהדברים סגורים. אם יהיה איזה דבר שהוא מוסכם על כל הצדדים, אז אין בעיה. מי מקריא את הצו?
אמיר רשף
¶
רק דבר אחד צריך שייאמר לפרוטוקול, זה לא נאמר אתמול במסגרת הדברים שנאמרו לפרוטוקול. אנחנו ניתן גם מענקים לגריטה והסבה של משאיות מסולר לגז טבעי דחוס. אמרנו אתמול עוד כמה דברים נוספים, זה לא נאמר, אז אני אומר את זה עכשיו.
אמיר רשף
¶
ובנוסף יש מענקים היום של המשרד להגנת הסביבה למוניות שעוברות מרכבי סולר לרכבים היברידיים, תהיה תוספת מסוימת שתינתן בשביל הרכבים למורי נהיגה.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
עשיתם פלאט בשביל השישה מיליון האלה? לא, צריך להגיד לפרוטוקול שכל מה שהצהרתם אתמול - - -
דוד כוכבא
¶
עוד שתי נקודות. נקודה אחת, מה שסוכם עם מועצת המובילים, זה תקציב של 20 מיליון שקל להכשרת נהגים חדשים. אני רוצה שזה ייאמר כאן, אני מבקש. ודבר שני, משהו כללי, זה הנושא של בדיקה מחדש ב-31 בדצמבר 2023, בדיקת התמונה, אם יש 25 תחנות. אם זה בתוך הצו אז זה בסדר.
יהודה בר אור
¶
תודה, אדוני היושב ראש. אנחנו סיכמנו עם האוצר ואני הבנתי אתמול שעם שי באב"ד, המנכ"ל, גם אושרה שם הפחתת פטור ממכס, מקום ארבע לשלוש, כך הבנתי שאושר, ומי שיתחיל ב-2019 במקום 2018.
מיכאל קורנר
¶
אפשר הערה? הערה אחת. הבטיחו 25 תחנות תדלוק לכל הפחות שיהיו קיימות במדינה. פה כתוב שניתנו אישורים לקיימם. זה לא אותו דבר.
אודי אדירי
¶
זה עוד יותר, זה לוודא שלא רק שהן בנויות, יש להם אישור הגזה, את כל האישורים הנדרשים, הגנת הסביבה - - -
קריאה
¶
לא, אני אומר כאן לפרוטוקול, לא אישור בנייה. הכוונה שהיא לא רק בנויה, אלא גם יש לה גז שזורם אליה, ניתנו כל האישורים להזרמת הגז, כל האישורים הסביבתיים.
היו"ר יצחק וקנין
¶
מה קורה פה? כל אחד מדבר איך שבא לו? אף אחד לא מדבר בלי רשות דיבור. אני לא יודע, אולי אתם רגילים, אני לא אוהב בלגן, אי אפשר לנהל ישיבה ככה. נא להתחיל את ההקראה, איזה צו שאת רוצה תתחילי.
לילי אור
¶
צו הבלו על דלק (הטלת בלו) (תיקון והוראת שעה מס' ), התשע"ח-2018
בתוקף סמכותי לפי סעיף 2 לחוק הבלו על דלק, התשי"ח-1958, אני מצווה לאמור:
תיקון סעיף 1. 1.
בסעיף 1 לצו הבלו על דלק (הטלת בלו), התשס"ד-2004 (להלן – הצו העיקרי) –
אחרי ההגדרה "גז טבעי" יבוא
¶
"גז טבעי דחוס" – גז טבעי העומד בדרישות התקן הישראלי ת"י 6119 (גז טבעי לכלי רכב – 2012) או המשמש להנעת רכב מנועי; התקן האמור על עדכוניו מזמן לזמן יעמוד לעיון הציבור ביחידה הארצית לבלו ומס קנייה";
במקום "תעריף המכס" יבוא
¶
"תעריף המכס" – צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין, התשע-2017.
תיקון התוספת. 2. בתוספת לצו העיקרי –
בפרט 2(א) –
בטבלה, תחת "תיאור", במקום "גז טבעי" יבוא "גז טבעי, למעט גז טבעי דחוס";
לילי אור
¶
במקום פרט 5 יבוא:
תיאור
שיעור הבלו
"(5)
פחם, קוקס וקוקס למחצה שסיווגם בפרטים 27.01, 27.02, 27.04, ו-27.08.2000 לתעריף המכס
102 שקלים חדשים לכל טונה;
(5א)
קוקס נפט, שסיווגו בפרט משנה 27.13.1000 לתעריף המכס
45.46 שקלים חדשים לכל טונה";
שאלת על השינוי, בעצם אין פה העלאה.
התאמת סכומים. 3.
על סכומי המס האמורים בסעיפים 2(1)(ב), 2(2) ו-5 לצו זה יחולו הוראות סעיף 2(ג) לצו העיקרי.
לילי אור
¶
נוסף פה עוד סעיף. אני מקריאה. יש שינוי של הסדר.
דיווח לכנסת. 4. לא יאוחר מיום י"ט באדר התש"ף (15 במרץ 2020) ידווחו המנהל הכללי של משרד האנרגיה, יושב ראש רשות החשמל והממונה על התקציבים במשרד האוצר לוועדת הכספים של הכנסת על השפעת צו זה והוראות צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (תיקון והוראת שעה מס' ____), התשע"ח-2018 על היקף השימוש בפחם ועל ההשפעה על תעריפי החשמל. כמו כן ידווחו לא יאוחר מיום א' בטבת התשפ"ה (1 בינואר 2025) על היקף השימוש בפחם.
ביטול. 5. צו הבלו על דלק (הטלת בלו)(תיקון והוראת שעה), התשע"ח-2018 – בטל.
תחילה. 6.
תחילתו של צו זה, למעט סעיפים 2(2) ולמעט סעיף 6, מיום כ' בטבת התשפ"ד (1 בינואר 2024), ובלבד שמנהל מינהל הדלק במשרד האנרגיה אישר בהודעה ברשומות עד למועד האמור כי ניתנו כל האישורים הדרושים על פי דין למתן שירותי תדלוק בגז טבעי ל-25 תחנות תדלוק פעילות לכל הפחות עד למועד זה;
תחילתו של סעיף 2(2) לצו זה ביום ט"ז בשבט התשע"ח (1 בפברואר 2018).
גיא גולדמן
¶
המהות לא, רק האיך. אישור מינהל הדלק על אישורי הגזה, שמבחינה משפטית לא ברור מה זה אישורי הגזה, לא ברור אם אישור המס עולה, יורד. מכניסים פה לאי ודאות בסוף שנת 2023, לא ברור מה קורה באיזה שיעור מס.
מיכאל קורנר
¶
שמי מיקי קורנר, אני בעבר הייתי ברשות הגז. מי שנותן את אישור ההגזה זה הממונה על הבטיחות ברשות הגז הטבעי ולא הממונה על הדלקים. זה פשוט בן אדם אחר.
שאול מרידור
¶
זה לא רלוונטי. כל מה שצריך שהוא ידווח, הוא לא מי שנותן, הוא מדווח שיש 25 תחנות כאלה. היות שהוא אחראי על התחנות הוא גם מדווח שיש - - -
שאול מרידור
¶
זה לא רלוונטי. מי שאחראי על תחנות התדלוק זה חן בר יוסף והוא זה שידווח ש-25 תחנות, יש דלק - - -
ערן יעקב
¶
מבחינתנו, אנחנו מבינים את המשמעות שכל עוד אין תחנות בגז טבעי, מבינים את הרצון לבוא ולקבוע שצריך שתהיה כמות תחנות כזו או אחרת על מנת שנוכל לאפשר הפחתה כזו או אחרת או לפגוע בהיטל. זה הגיוני, יש לזה רציונל, הבעיה שלטעמנו אפשר לקבל את אותה תוצאה בלי שהדבר הזה יהיה בתוך הצו עצמו. המשמעות שהדבר הזה נמצא בתוך הצו עצמו - - - אגב, מעבר לזה שזה מהלך שלא נעשה מעולם, יש לו משמעויות משפטיות שהמשמעות לקשור בין מס להוראה רגולטיבית היא, בעינינו, בעיה קשה מאוד. בעיניי גם בעיה משפטית לא פשוטה.
לכן אני חושב שהדרך לפתור את הבעיה הזאת, שתהיה אותה תוצאה כמובן, ואני אוכל להתחייב. אותה תוצאה זה אומר שנבוא כל שנה לוועדה ונגיד כמה תחנות יש, הגורמים המוסמכים, אין שום בעיה, וככל שלא נעמוד - - - אגב, המספר, כזה ואחר, לא רלוונטי מבחינתי, וככל שלא נעמוד, לא בהבטחות ולא בכמות התחנות הרלוונטית, מיד נתחייב, זו תהיה התחייבות שלטונית מטעם משרד האוצר, שר האוצר. התוצאה תהיה אותה תוצאה, אבל המשמעות של הדבר הזה תהיה שככל שזה לא יהיה מיד יוצא צו או בדרך אחרת, לא יהיה תוקף לצו. כלומר התוצאה היא אותה תוצאה שאנחנו רוצים להגיע בלי לעשות משהו שהוא בהרבה אספקטים יוצר בעיה, הן משפטית בעיניי והן יישומית, כי בסוף בסוף השיח לגבי תחנות ומה זה תחנה יהיה שיח מאוד מאוד בעייתי שהוא ילכלך מאוד את עולם המס.
היו"ר יצחק וקנין
¶
טוב, הבנתי אותך, יש לי מה לומר לך, אבל אחרי שנשמע את הדברים אני אגיד לך את דעתי שלי.
שי באב"ד
¶
רק תן עוד משפט, אדוני היו"ר, בהקשר הזה. יש פה חשש מאוד מאוד מאוד גדול, ותיכף גם היועץ המשפטי פה יתייחס, הוא רצה גם להגיד מילה על זה, יש פה חשש גדול מאוד מאוד על איפה תפקידה של הרשות המבצעת ואיפה תפקידה של הרשות המפקחת והמחוקקת. בנושא של הצווים, התנאי פה שנמצא בתוך הצו, הוא לא מטריד אותנו, אנחנו בטוחים שיהיו הרבה יותר מ-20 או 25 תחנות, זה לא האירוע, ברמת המהות אנחנו מוכנים לתנאי, מסכימים לתנאי, מוכנים לתת התחייבות שר אוצר על התנאי או כל דבר אחר, איפה הבעיה מתחילה? ברגע שהדבר הזה מופיע בתוך הצו עצמו ועובר בחקיקה אנחנו יוצרים תקדים שבמסגרתו כל חקיקה לשינוי מדיניות מיסוי כזו או אחרת יכולה לבוא עכשיו בהתניות על מה הממשלה צריכה לבצע או מה הממשלה לא צריכה לבצע בתוך הצו עצמו. סיטואציה כזאת היא סיטואציה שמקשה מאוד על הרשות המבצעת ועל כולנו לבצע מדיניות ולהוביל מדיניות מיסוי. כי פעם אחת אנחנו לא מייצרים ודאות למשק, כי אנחנו באים ואומרים לא, יכול להיות שיש תנאי שמבטל את הוודאות הזו. יצא עכשיו צו שמראה על איזה מדיניות מיסוי, אם זה נקודות זיכוי, אם זה מס הכנסה אם זה בלו כזה או אחר, אבל הוא לא ודאי, כי בעצם שמים תנאים מתלים על הממשלה לבצע אותם בתוך ה - - -
שי באב"ד
¶
לכן אני אומר, בגלל השלכות הרוחב המאוד מהותיות שיכולות להיות לנו פה אנחנו כן רוצים לבקש לשקול, ואנחנו מבינים את זה שאתם רוצים התחייבות אמיתית של הממשלה ולוודא שהדבר הזה קורה, כי הרי ברור לחלוטין, והנה אני אומר את זה לפרוטוקול, שככל שאנשים לא עוברים לגז, עצם העובדה שאנחנו מעלים עכשיו את הסולר תרע לאזרחים ורק במקומות שבהם אנחנו הצלחנו לייצר תמריץ מספיק חזק לעבור לגז אלה המקומות שבהם אנחנו יכולים להפחית את ה - - -
אודי אדירי
¶
אני חושב שהתנאי כאן הוא תנאי מאוד ברור, הוא מאוד מדיד, הוא 25 תחנות, אני חושב שכממשלה, התנאי הזה, כל גורמי הממשלה מוכנים לקבל אותו כתנאי להשקת המהלך ואני חושב גם שיש בו שכל והבקשה היא פשוטה, אם אפשר לעגן אותו, במקום בצו, ב - - - מה אתם רוצים, באמירה לפרוטוקול?
היו"ר יצחק וקנין
¶
רבותיי, תאמינו לי, יש לי קצת ימים בבית הזה, לא הרבה. אני רוצה להגיד לכם ממה אני חושש לפני שעמר בר לב יגיד.
היו"ר יצחק וקנין
¶
הבעיה הכי גדולה, שלאנשים יש זיכרון קצר, מישהו יגיד 'לא הייתי פה', ההוא אמר 'כן הוא אמר', 'לא אמר', אני חושב שיש פה סיכומים ברורים. אני לא מבין אתכם למה אתם רוצים, אני מבין את הרציונל שלכם שבחקיקה לא יכול להיות שלעשות איזה לינק כזה, אבל, רבותיי, במקרה הספציפי שלנו, מדובר על מערך שלם שאתם לוקחים אותו ומשנים לו את כל המציאות שלו ואתם רוצים שהם יילכו ומחר תגידו 'חבר'ה, לא כתוב פה כלום'. אתם רוצים לתת מכתב, אני חושב שהיו פה סיכומים, הגעתם לסיכומים, למה ברגע האחרון - - -
היו"ר יצחק וקנין
¶
אתה רוצה שתהיה פה הצבעה פה אחד? אז בוא תן לנו ללכת קדימה, חברים, אל תעצרו אותנו בדקה ה-90.
עמר בר-לב (המחנה הציוני)
¶
ראשית אני מתחיל מהסוף, מה שאמרת, יש כאן סיכומים ולבוא ברגע האחרון ולשנות אותם זה לא לעניין. לעצם העניין, היה לנו דיון גדול על הנושא הזה בדיון הקודם. לגבי התחנות, שבאמת יהיו תחנות ולכן הנקודה הזו היא נקודה מאוד עקרונית.
עמר בר-לב (המחנה הציוני)
¶
ואני גם מאוד מסכים עם הניסיון המצטבר שלך, שאתה אומר, זה לא יהיה בצו אז יבואו בעוד שלוש או ארבע שנים, יש סיכוי שגם אתם לא תהיו שם, אז יהיה מכתב כזה של שר אוצר ואחרי זה יהיה מכתב אחר. ירצו אז לשנות את הצו, ישנו את הצו. אגב, אני לא משפטן כזה גדול, אבל אני לא בטוח שאם זה יהיה תקדים לדברים אחרים זה לא בהכרח תקדים טוב. לכן, כמו שאמרת, אם רוצים כאן שתהיה הצבעה פה אחד צריך לקיים כמו שהגיעו כאן להסכמה.
אסי מסינג
¶
כן, יש מספר בעיות בסעיף התחילה המוצע, שמעבר לשאלת התקדים, גם מבחינת הלינקינג שעשו כאן בין שאלת אופן המיסוי לשאלה של כמות תחנות מבלי קשר לאמירה שלכולם ברור שכך הולך להיות. זאת אומרת הכוונה היא שיהיו מספר תחנות, התכלית מבחינת העובדה שהדבר יהיה נגיש לציבור לצורך ההכנסה, זה התנאי שעושים את כל המאמצים על מנת שהוא יתקיים.
אסי מסינג
¶
לא, הרי הדרישה של הקביעה לא באה מהצד של הממשלה, היא באה מהצד של הכנסת כדי לנסות להבטיח איזה שהוא לינקג' בין שני הדברים. הלינקג' הזה, מעבר להיותו אחת, לא מתאים בכלל לדיני המס, שתיים, הוא מדבר על כך שלמעשה יש כאן לכאורה בהנחה שנגיע לסיטואציה שבה התחנה ה-25 או ה-26 היא התחנה המשמעותית, הוא יוצר כאן הכנסה של שיקולים זרים לצורך הכנסה של משטר מס, האם התחנה שה-25 או התחנה ה-26 תיכנס לתוקף, משהו שהוא לא נכון, ובוודאי ובוודאי הכנסת לא צריכה להוביל אליו, שתהיה שורה של מסכת לחצים מכיוונים שונים כדי להכניס תחנה כזו או אחרת מכיוון שיש לה משמעות כספית אדירה. לכן עצם ההכנסה של התנאי הזה כתנאי תחילה הוא דבר שאינו נכון, הוא אינו מתאים ובוודאי ובוודאי עד שנת 2024, יש גם לכנסת וגם לממשלה את כל הכלים להגיד שההוראה הזו אינה הוראה מתאימה וצריך לבחון אותה או צריך לשנות אותה.
היו"ר יצחק וקנין
¶
טוב, יש לי פתרונות יצירתיים בשבילך מפה עד להודעה חדשה, תיכף אני אגיד לך אותם. מישהו ממשרד האנרגיה.
היו"ר יצחק וקנין
¶
המנכ"ל, הדרג הכי בכיר. אני מודיע לפרוטוקול. אנחנו, ועדת כספים, לא נראה בזה תקדים לשום חוק אחר. אני אומר לך את זה פה, הצו עובר כפי שהוא, אם לא, אין צו.
היו"ר יצחק וקנין
¶
אני אומר פה לפרוטוקול, תשמע טוב, הצו עובר כפי שהוא והוא לא יהווה תקדים לשום צו אחר של ועדת הכספים שאתם תביאו לפה, אם זה החשש שלכם.
עמר בר-לב (המחנה הציוני)
¶
אתה אמרת, היה מאוד ברור מה שאמרת, רק מה שלא ברור, שיש שיקולים למדינה מאחורי מה שאמרת וזה מה שמטריד.
אסי מסינג
¶
אני לא מבין איזה שיקולים יכולים להיות מאחורי מה שאני אמרתי. בוודאי שהיא לא תלויה, לא בך ולא בי, התחנה ה-25.
היו"ר יצחק וקנין
¶
הבנתי את השיקולים שלך, יש פה סיכומים ברורים ואני אומר לפרוטוקול וחוזר ואומר, הצו הזה לא יהווה תקדים לשום צו אחר שיביאו לפה. חד וחלק.
עמר בר-לב (המחנה הציוני)
¶
מה שאמרתי בדיוק, אני אחזור על זה עוד פעם, אתה הסברת שלתחנה ה-25 יכולות להיות כל מיני משמעויות, מה עשו אחרות, אני לא יודע מה - - -
שי באב"ד
¶
חבר הכנסת בר-לב, אני אסביר את מה שהוא אמר ואסי צודק בטיעון שהוא אמר. מה שיקרה, ברגע שנגיע להקמת התחנה ה-25 יהיו גורמים שלהם יש אינטרס מאוד מאוד גדול, שהפטור על הסולר לא יישחק, אלא יישאר אותו פטור, יפעילו לחצים מאוד מאוד מאוד גדולים כדי שהתחנה ה-25 לא תקום, כי ברגע - - -
שי באב"ד
¶
שנייה רגע. אני מבין את מה שהיועץ המשפטי טוען פה, כי באמת כאשר יהיו גורמים בשוק, וזה לא מי שיושב פה בחדר הזה, אבל זה כן גורמים שיש להם אינטרס מאוד גבוה ומאוד גדול שמחיר הסולר לא יהיה - - - שההנחה הזו לא תתבטל וההנחה הזאת תישאר, לכן הוא אומר שיש אינטרס מאוד חזק על התחנה הזו שהיא לא תקום. אני מבין את זה, יחד עם זאת כשהממשלה מתכננת מעבר לגז והיא חושבת שהיא תקים, לא 25 תחנות, אלא היא צריכה להקים הרבה יותר כדי שהמעבר הזה יקרה, לעשות התחייבות מינימלית לתחנות כאלה, אם אנחנו בסופו של יום, הנה אני אומר את זה פה, רק ב-25 תחנות, כנראה שאנחנו נהיה באיזה שהיא בעיה ולכן נתנו איזה שהיא התחייבות מינימלית פה. מבינים את רמת הלחצים שתהיה. אני עומד מאחורי הבקשה של היועץ המשפטי ומאחורי הבקשה של יו"ר רשות המסים שמן הנכון היה שזה לא יהיה בתוך הצו, עם זאת אני מבין את שיקולי הוועדה. היו"ר אמר ש'אני מצהיר שזה לא יהווה תקדים' - - -
שי באב"ד
¶
- - - שאני צריך לבחור האם זה מוצבע כרגע או לא מוצבע כרגע, ברור לחלוטין שמבחינת תקציב - - -
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
כמו שביבי אמר שאין תקדים עם סוֹפה. תגיד שיש לנו תקדים מאתמול, כמו עם סופה. אם ראש הממשלה יכול להגיד, גם אתה יכול להגיד שאין תקדים.
היו"ר יצחק וקנין
¶
תלוי איך אתה מלביש את החליפה. אם היית מלביש את החליפה בצורה אחרת הכול היה עובר טוב.
לילי אור
¶
אני חוזרת רק על סעיף 3, כי הייתה שם טעות טכנית.
התאמת סכומים. 3.
על סכומי המס האמורים בסעיפים 2(1)(ב), 2(2) ו-7 לצו זה יחולו הוראות סעיף 2(ג) לצו העיקרי.
לילי אור
¶
אני ממשיכה מ-7, הוראת השעה.
הוראת שעה. 7.
על אף האמור בטור "שיעור הבלו" שבפרט 2(א1) לתוספת לצו העיקרי, המובא בסעיף 2(1)(ב) לצו זה, במקום הסכום הנקוב בו יראו כאילו –
בתקופה שמיום כ' בטבת התשפ"ד (1 בינואר 2024) עד יום ל' בכסלו התשפ"ה (31 בדצמבר 2024), בא "100";
בתקופה שמיום א' בטבת התשפ"ה (1 בינואר 2025) עד יום כ"א בטבת התשפ"ז (31 בדצמבר 2026) בא "200";
בתקופה שמיום כ"ב בטבת התשפ"ז (1 בינואר 2027) עד יום א' בטבת התשפ"ח (31 בדצמבר 2027) בא "700";
על אף האמור בטור "שיעור הבלו" שבפרט 5 לתוספת לצו העיקרי, המובא בסעיף 2(2) לצו זה, בתקופה שמיום כ"ח באדר התשע"ח (15 במרץ 2018) עד יום ז' באדר ב' התשע"ט (14 במרץ 2019), יראו כאילו במקום "102" יבוא "45.46".
היו"ר יצחק וקנין
¶
מי בעד הצו כפי שהוקרא? כולם בעד. מי נגד? אין נגד. הצו אושר פה אחד.
הצבעה
בעד – פה אחד
צו הבלו על דלק (הטלת בלו)(תיקון והוראת שעה), כפי שהוקרא, אושר.
אסי מסינג
¶
הצבעתם, אבל יש עוד משהו בעניין הדיווח לכנסת. ההוראה של הדיווח לכנסת, שנוספה בסעיף 6 לבקשת הכנסת, אינה במקומה. מדובר בהוראה שהיא לכאורה חורגת מהסמכות של עצם הקביעה בכלל של הטלת צו, היא אינה קשורה לשאלת הדיווח בין הממשלה לבין הכנסת מבחינת סמכות. והדבר השני הוא, אני דיברתי בנושא הזה כבר בעבר ואני חוזר ואומר, מדובר פה בהוראות שעלו עכשיו בחקיקת ההסדרים, שוועדת הכספים יזמה אותם, שהם פוגעים בהפרדת הרשויות בין הכנסת לבין הממשלה ומטרתם לנסות להוביל לכפיית צעדי מדיניות והדרך היא לא באמצעות הבקרה לכאורה, הטענה שיש כאן סמכות ומימוש הסמכות של פיקוח.
היו"ר יצחק וקנין
¶
אתה יודע איך אומרים? ביום הכיפורים, כשעושים התרת נדרים אומרים 'קיבלנו את מסירת המודעה'. תודה רבה, אדוני. אני מדבר במלוא הרצינות. יש הסכמות, אתם רוצים ברגע האחרון לשנות את ההסכמות? אתה רואה שיש פה הצבעה פה אחד, אתה רוצה שהאופוזיציה - - - תאמין לי, אני לא רוצה לומר כלום, אבל האופוזיציה יכולה להפיל את כל החוק הזה ואני לא רוצה. אתם רוצים הצבעה פה אחד? אתם מקבלים הצבעה פה אחד, אני לא מבין אתכם.
שי באב"ד
¶
יו"ר הוועדה, אני רק רוצה להבהיר. ברמה המהותית יש לנו הסכמות מלאות, הבעיה היא אחרת. היו פה חידודים שהגיעו מטעם היועץ המשפטי של המשרד ומשרד המשפטים שמגבה אותו פה, שאומר שלמרות ההסכמות המהותיות שיש לנו פה, ברמת המהות שמוסכמת, יש פה בעייתיות משפטית והחרגות - - -
דוד כוכבא
¶
חבר הכנסת סמוטריץ, אני אגיד לך מה הבעיה שם. אני לא מבקש לתקן, אבל לשיקולכם שתבינו מה הבעיה - - -
היו"ר יצחק וקנין
¶
רבותיי, אין לי זמן, הצבענו, הצו עבר, נגמר הסיפור. הצו השני. נא להקריא. כוכבא, מה רצית להגיד?
דוד כוכבא
¶
אני רציתי להגיד, זה כבר אחרי ההצבעה, אבל לפחות אני אגיד את זה. ההסכמה לגבי אותו סעיף של הדיווח הייתה ל-31 בדצמבר 2023 ולא ל-1 בינואר 24'.
היו"ר יצחק וקנין
¶
כוכבא, אני אומר לך שהכול בסדר. אם יש לך בעיה, אני ערב לך, אוקיי? בואו נתקדם. תקריאו את הצו השני.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
בואו נלך על הקצר קודם.
2. צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (תיקון מס' 8), התשע"ח – 2018 (פחם)
לילי אור
¶
צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (תיקון הוראת שעה מס' ), התשע"ח-2018:
בתוקף סמכותי לפי סעיפים 3 ו-5 לפקודת תעריף המכס והפטורים, 1937, לפי סעיף 1 לחוק מסי מכס ובלו (שינוי תעריף), התש"ט-1949 , ולפי סעיף 3 לחוק מס קנייה (טובין ושירותים), התשי"ב-1952, אני מצווה לאמור:
תיקון התוספת הראשונה
בתוספת הראשונה לצו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין התשע-2017 –
בפרט 27.01, בפרטי משנה 1100, 1200, 1900, ו-2000, בטור ד', במקום האמור יבוא "102 ש"ח לטון;1
בפרט 27.02, בפרטי משנה 1000 ו-2000, בטור ד', במקום האמור יבוא "102 ש"ח לטון";
בפרט 27.04, בטור ד', במקום האמור יבוא "102 ש"ח לטון";
בפרט 27.08, בפרט משנה 2000, בטור ד', במקום האמור יבוא "102 ש"ח לטון".
תחילה
תחילתו של צו זה ביום ט"ז בשבט התשע"ח (1 בפברואר 2018).
הוראת שעה
על אף האמור בסעיף 1 לצו זה, בתקופה שמיום כ"ח באדר התשע"ח (15 במרס 2018) עד יום ז' באדר ב' התשע"ט (14 במרס 2019), בכל מקום בו, יראו כאילו במקום "102" יבוא "45.46".
ביטול.
צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (תיקון מס' 8), התשע"ח-2018 – בטל.
היו"ר יצחק וקנין
¶
יש הערות? אין הערות. אני מצביע על הצו השני, כפי שהוקרא. מי בעד? מי נגד? פה אחד.
הצבעה
בעד – פה אחד
צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין, כפי שהוקרא, אושר.
3. צו הבלו על דלק (פטור והישבון) (תיקון מס והוראת שעה), התשע"ח – 2018 (מיסוי ירוק)
לילי אור
¶
צו הבלו על דלק (פטור והישבון) (תיקון והוראת שעה מס' ), התשע"ח-2018:
בתוקף סמכותי לפי סעיפים 9 ו-31 לחוק הבלו על דלק, התשי"ח-1958 ובאישור ועדת הכספים של הכנסת, אני מצווה לאמור:
תיקון סעיף 1
בסעיף 1 לצו הבלו על דלק (פטור והישבון), התשס"ה-2005 (להלן – הצו העיקרי), במקום ההגדרה "תעריף המכס" יבוא:
"תעריף המכס – צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין, התשע"ז-2017;"
תיקון התוספת
בתוספת לצו העיקרי –
בפרט 2(ב)(1), בטור א' במקום "10,000" יבוא "32,000";
אחרי פרט 2(ב)(1), בטור א' יבוא:
"(1א) רכב מסחרי כהגדרתו בפקודת התעבורה, שמשקלו הכולל המותר 10,000 ק"ג או יותר ובלבד שהוא נמוך מ-32,000 ק"ג, ובלבד שלגבי רכב אשר חוק שירותי ההובלה, התשנ"ז-1997, חל עליו, יהיה רישיון מוביל כמשמעותו בחוק האמור";
לילי אור
¶
בעבר, אנחנו הגשנו לפני שנה וחצי בערך מתווה אחר לוועדה שבמסגרתו טיפלנו בדברים אחרת, הפטורים היו במסגרת צו הפטור ולא הטלה במסגרת צו הטלת בלו. עכשיו הפכנו את זה, אז היינו צריכים הגדרה שאנחנו לא צריכים אותה עכשיו. זה השינוי. נמחקה שם הגדרה מיותרת.
לילי אור
¶
בפרט 2(ב)(3), במקום האמור בטור א' יבוא:
"(3) אוטובוס כהגדרתו בתקנות התעבורה שמשקלו הכולל המותר עולה על 5,000 ק"ג והוא נרשם לראשונה לתנועה בדרכים בישראל במועדים המפורטים להלן:
עד סוף שנת המס 2010;
במהלך שנת המס 2014 או במהלך שנת המס 2015;
במהלך שנת המס 2016 ואילך;
במהלך שנות המס 2011, 2012 או 2013";
בפרט 3(ב), במקום האמור בטור א' יבוא:
"(ב) אוטובוס ציבורי זעיר כמשמעותו בתקנות התעבורה, ובלבד שלמבקש ההישבון רישיון לפי תקנות 385 ו-386 לתקנות התעבורה ושהאוטובוס הציבורי הזעיר נרשם לראשונה לתנועה בדרכים בישראל במועדים המפורטים להלן:
עד סוף שנת המס 2014 או החל משנת המס 2018;
במהלך שנת המס 2015 או במהלך שנת המס 2017;
במהלך שנת המס 2016".
ביטול
פרטי התוספת לצו העיקרי המפורטים בטור א' בטבלה שלהלן יבוטלו במועדים המפורטים בטור ב' להלן:
טור א'
טור ב'
(1)
3(א)
סוף שנת המס 2020
(2)
2(ב)(3)(א) כנוסחו בצו זה
סוף שנת המס 2021
(3)
2(ב)(1א) כנוסחו בצו זה
2(ב)(2) כנוסחו בצו זה
3(ב)(1) כנוסחו בצו זה
3(ג)
סוף שנת המס 2023
(4)
2(ב)(3)(ד) כנוסחו בצו זה
3(ב)(2) כנוסחו בצו זה
סוף שנת המס 2024
(5)
2(ב)(1) כנוסחו בצו זה
2(ב)(3) כנוסחו בצו זה
3(ב) כנוסחו בצו זה
סוף שנת המס 2025
תחילה
(א) תחילתו של צו זה ביום ט"ז באייר התשע"ח (1 במאי 2018)
(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), תחילתן של פסקאות (4) ו-(5) בטבלה שבסעיף 3 ביום כ' בטבת התשפ"ד (1 בינואר 2024), ובלבד שמנהל מינהל הדלק במשרד האנרגיה אישר עד למועד האמור כי ניתנו כל האישורים הדרושים על פי דין למתן שירותי תדלוק בגז טבעי ל-25 תחנות תדלוק פעילות לכל הפחות; לא אישר מנהל מינהל הדלק כאמור, שיעורי ההישבון החל מיום כ' בטבת התשפ"ד (1 בינואר 2024) לפרטי התוספת המנויים להלן בטור א' יהיה כמפורט לצדם בטור ב':
טור א'
פרט בתוספת
טור ב'
שיעור ההישבון
2(ב)(1)
24.9%
2(ב)(3)(ב)
24.9%
2(ב)(3)(ג)
24.9%
2(ב)(3)(ד)
16.3%
3(ב)(2)
16.3%
3(ב)(3)
24.9%
דיווח לכנסת
לא יאוחר מיום 1.1.2023 ידווחו מנכ"ל משרד האנרגיה ומנהל רשות המסים לוועדת הכספים של הכנסת על שיעורי הרכישות של כלי רכב כבדים המופעלים בהנעה שאינה מבוססת תזקיקי נפט וכן מנהל מינהל הדלק ידווח על ההתקדמות בהקמת תחנות תדלוק גז טבעי.
לילי אור
¶
הוראת שעה
על אף האמור בטור ב' לתוספת לצו העיקרי כתיקונה בצו זה ולגבי הפרטים שלא תוקנו בצו זה כנוסחם בצו העיקרי, יראו כאילו –
בפרט 2(ב)(1), בטור ב' –
בתקופה שמיום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021), עד יום כ"ז בטבת התשפ"ב (31 בדצמבר 2021), במקום "50%" בא "40%";
בתקופה שמיום כ"ח בטבת התשפ"ב (1 בינואר 2022), עד יום ז' בטבת התשפ"ג (31 בדצמבר 2022), במקום "50%" בא "33.4%";
בתקופה שמיום ח' בטבת התשפ"ג (1 בינואר 2023) עד יום י"ט בטבת התשפ"ד (31 בדצמבר 2023), במקום "50%" בא "24.9%";
בתקופה שמיום כ' בטבת התשפ"ד (1 בינואר 2024) עד יום ל' בכסלו התשפ"ה (31 בדצמבר 2024), במקום "50%" בא "16.3%";
בתקופה שמיום א' בטבת התשפ"ה (1 בינואר 2025) עד יום י"א בטבת התשפ"ו (31 בדצמבר 2025), במקום "50" בא "7.8%";
בפרטים 2(ב)(1א) ו-2(ב)(2), בטור ב' יבוא –
בתקופה שעד יום כ"ג בטבת התשע"ט (31 בדצמבר 2018), במקום "50%" יבוא "45.4%";
בתקופה שמיום כ"ד בטבת התשע"ט (1 בינואר 2019), עד יום ג' בטבת התש"פ (31 בדצמבר 2019), במקום "50%" יבוא "40%";
בתקופה שמיום ד' בטבת התש"פ (1 בינואר 2020) עד יום ט"ז בטבת התשפ"א (31 בדצמבר 2020), במקום "50%" בא "33.4%";
בתקופה שמיום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021) עד יום כ"ז בטבת התשפ"ב (31 בדצמבר 2021), יראו כאילו במקום "50%" בא "24.9%";
בתקופה שמיום כ"ח בטבת התשפ"ב (1 בינואר 2022) עד יום ז' בטבת התשפ"ג (31 בדצמבר 2022), במקום "50%" בא "16.3%";
בתקופה שמיום ח' בטבת התשפ"ג (1 בינואר 2023) עד יום י"ט בטבת התשפ"ד (31 בדצמבר 2023) במקום "50%" בא "7.8%";
בפרט 2(ב)(3)(א) בטור ב' –
בתקופה שעד יום כ"ג בטבת התשע"ט (31 בדצמבר 2018), במקום "50%" בא "40%";
בתקופה שמיום כ"ד בטבת התשע"ט (1 בינואר 2019), עד יום ג' בטבת התש"פ (31 בדצמבר 2019), במקום "50%" בא "33.4%";
בתקופה שמיום ד' בטבת התש"פ (1 בינואר 2020) עד יום ט"ז בטבת התשפ"א (31 בדצמבר 2020), במקום "50%" בא "16.3%";
בתקופה שמיום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021) עד יום כ"ז בטבת התשפ"ב (31 בדצמבר 2021), יראו כאילו במקום "50%" בא "7.8%";
בפרט 2(ב)(3)(ב), בטור ב' -
בתקופה שעד יום ד בטבת התש"פ (1 בינואר 2020), עד יום ט"ז בטבת התשפ"א (31 בדצמבר 2020) במקום "50%" בא "45%";
בתקופה שמיום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021), עד יום כ"ז בטבת התשפ"ב (31 בדצמבר 2021), במקום "50%" בא "40%";
בתקופה שמיום כ"ח בטבת התשפ"ב (1 בינואר 2022) עד יום ז' בטבת התשפ"ג (31 בדצמבר 2022), במקום "50%" בא "33.4%";
בתקופה שמיום ח' בטבת התשפ"ג (1 בינואר 2023) עד יום י"ט בטבת התשפ"ד (31 בדצמבר 2023), במקום "50%" בא "24.9%";
בתקופה שמיום כ' בטבת התשפ"ד (1 בינואר 2024) עד יום ל' בכסלו התשפ"ה (31 בדצמבר 2024), במקום "50%" בא "16.3%";
בתקופה שמיום א' בטבת התשפ"ה (1 בינואר 2025) עד יום י"א בטבת התשפ"ו (31 בדצמבר 2025) במקום "50%" בא "7.8%";
בפרט 2(ב)(3)(ג), בטור ב' –
בתקופה שמיום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021), עד יום כ"ז בטבת התשפ"ב (31 בדצמבר 2021), במקום "50%" בא "40%";
בתקופה שמיום כ"ח בטבת התשפ"ב (1 בינואר 2022) עד יום ז' בטבת התשפ"ג (31 בדצמבר 2022), במקום "50%" בא "33.4%";
בתקופה שמיום ח' בטבת התשפ"ג (1 בינואר 2023) עד יום י"ט בטבת התשפ"ד (31 בדצמבר 2023), במקום "50%" בא "24.9%";
בתקופה שמיום כ' בטבת התשפ"ד (1 בינואר 2024) עד יום ל' בכסלו התשפ"ה (31 בדצמבר 2024), במקום "50%" בא "16.3%";
בתקופה שמיום א' בטבת התשפ"ה (1 בינואר 2025) עד יום י"א בטבת התשפ"ו (31 בדצמבר 2025) במקום "50%" בא "7.8%";
בפרט 2(ב)(3)(ד), בטור ב' –
בתקופה שעד יום כ"ג בטבת התשע"ט (31 בדצמבר 2018), במקום "50%" בא "45%";
בתקופה שמיום כ"ד בטבת התשע"ט (1 בינואר 2019), עד יום ט"ז בטבת התשפ"א (31 בדצמבר 2020), במקום "50%" בא "40%";
בתקופה שמיום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021) עד יום כ"ז בטבת התשפ"ב (31 בדצמבר 2021), יראו כאילו במקום "50%" בא "33.4%";
בתקופה שמיום כ"ח בטבת התשפ"ב (1 בינואר 2022) עד יום ז' בטבת התשפ"ג (31 בדצמבר 2022), במקום "50%" בא "24.9%";
בתקופה שמיום ח' בטבת התשפ"ג (1 בינואר 2023) עד יום י"ט בטבת התשפ"ד (31 בדצמבר 2023) במקום "50%" בא "16.3%";
בתקופה שמיום כ' בטבת התשפ"ד (1 בינואר 2024) עד יום ל' בכסלו התשפ"ה (31 בדצמבר 2024) במקום "50%" בא "7.8%";
רוית נעים
¶
בפרט 3(א), בטור ב' –
בתקופה שמיום כ"ד בטבת התשע"ט (1 בינואר 2019), עד יום ג' בטבת התש"פ (31 בדצמבר 2019), במקום "45.5%" בא "34%";
בתקופה שמיום ד' בטבת התש"פ (1 בינואר 2020) עד יום ט"ז בטבת התשפ"א (31 בדצמבר 2020), במקום "45.5%" בא "22.5%";
בתקופה שמיום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021) עד יום כ"ז בטבת התשפ"ב (31 בדצמבר 2021), במקום "45.5%" בא "11%";
לילי אור
¶
בפרט 3(ב)(1) ובפרט 3(ג), בטור ב' –
בתקופה שעד יום כ"ג בטבת התשע"ט (31 בדצמבר 2018), במקום "45.5%" בא "45.4%";
בתקופה שמיום כ"ד בטבת התשע"ט (1 בינואר 2019), עד יום ג' בטבת התש"פ (31 בדצמבר 2019), במקום "45.5%" בא "40%";
בתקופה שמיום ד' בטבת התש"פ (1 בינואר 2020) עד יום ט"ז בטבת התשפ"א (31 בדצמבר 2020), במקום "45.5%" בא "33.4%";
בתקופה שמיום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021) עד יום כ"ז בטבת התשפ"ב (31 בדצמבר 2021), במקום "45.5%" בא "24.9%";
בתקופה שמיום כ"ח בטבת התשפ"ב (1 בינואר 2022) עד יום ז' בטבת התשפ"ג (31 בדצמבר 2022), במקום "45.5%" בא "16.3%";
בתקופה שמיום ח' בטבת התשפ"ג (1 בינואר 2023) עד יום י"ט בטבת התשפ"ד (31 בדצמבר 2023) במקום "45.5%" בא "7.8%";
בפרט 3(ב)(2), בטור ב' –
בתקופה שמיום כ"ד בטבת התשע"ט (1 בינואר 2019), עד יום ג' בטבת התש"פ (31 בדצמבר 2019), במקום "45.5%" יבוא "45.4%";
בתקופה שמיום ד' בטבת התש"פ (1 בינואר 2020) עד יום ט"ז בטבת התשפ"א (31 בדצמבר 2020), במקום "45.5%" בא "40%";
בתקופה שמיום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021) עד יום כ"ז בטבת התשפ"ב (31 בדצמבר 2021), במקום "45.5%" בא "33.4%";
בתקופה שמיום כ"ח בטבת התשפ"ב (1 בינואר 2022) עד יום ז' בטבת התשפ"ג (31 בדצמבר 2022), במקום "45.5%" בא "24.9%";
בתקופה שמיום ח' בטבת התשפ"ג (1 בינואר 2023) עד יום י"ט בטבת התשפ"ד (31 בדצמבר 2023) במקום "45.5%" בא "16.3%";
בתקופה שמיום כ' בטבת התשפ"ד (1 בינואר 2024) עד יום ל' בכסלו התשפ"ה (31 בדצמבר 2024) במקום "45.5%" בא "7.8%";
בפרט 3(ב)(3), בטור ב' –
בתקופה שמיום ד' בטבת התש"פ (1 בינואר 2020) עד יום ט"ז בטבת התשפ"א (31 בדצמבר 2020), במקום "45.5%" בא "45.4%";
בתקופה שמיום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021) עד יום כ"ז בטבת התשפ"ב (31 בדצמבר 2021), במקום "45.5%" בא "40%";
בתקופה שמיום כ"ח בטבת התשפ"ב (1 בינואר 2022) עד יום ז' בטבת התשפ"ג (31 בדצמבר 2022), במקום "45.5%" בא "33.4%";
בתקופה שמיום ח' בטבת התשפ"ג (1 בינואר 2023) עד יום י"ט בטבת התשפ"ד (31 בדצמבר 2023) במקום "45.5%" בא "24.9%";
בתקופה שמיום כ' בטבת התשפ"ד (1 בינואר 2024) עד יום ל' בכסלו התשפ"ה (31 בדצמבר 2024) במקום "45.5%" בא "16.3%";
בתקופה שמיום א' בטבת התשפ"ה (1 בינואר 2025) עד יום י"א בטבת התשפ"ו (31 בדצמבר 2025) במקום "45.5%" בא "7.8%";
גיא גולדמן
¶
רק להעיר, אדוני, לפני שמצביעים, לגבי כל הצווים, בגלל שהם עברו שינויים של הרגע האחרון הם יעברו עוד מספר תיקונים - - -
היו"ר יצחק וקנין
¶
ודאי, כנוסח הוועדה. מי בעד הצו? מי נגד? פה אחד. גם הצו הזה עובר פה אחד.
הצבעה
בעד – פה אחד
צו הבלו על דלק (פטור והישבון) (תיקון מס והוראת שעה), אושר.
היו"ר יצחק וקנין
¶
חבר'ה, אני מודה לכולכם, גם לנהגי המוניות, גם למובילים, גם לכל עם ישראל. אני נועל את הישיבה.
הישיבה ננעלה בשעה 14:51.