ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
àåîðéè÷
2018-04-15OMNITECH
הכנסת העשרים
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 734
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום חמישי, כ"א באדר התשע"ח (08 במרץ 2018), שעה 11:41
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 08/03/2018
פרק ו' כולו (צמצום פגיעה בעבודה), מתוך הצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת התקציב 2019), התשע"ח-2018
פרוטוקול
פרק ו' כולו (צמצום פגיעה בעבודה), מתוך הצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת התקציב 2019), התשע"ח-2018
בקשה לדיון מחדש לפי סעיף 115 לתקנון הכנסת של חברת הכנסת מיכל בירן
טלי ארפי - סגנית בכירה ליועץ המשפטי במשרד האוצר, משרד האוצר
ביאן ותד - רפרנטית תעסוקה באגף תקציבים, משרד האוצר
שקד כסלו - הלשכה המשפטית, משרד האוצר
אורי שיינין - רכז תעסוקה באגף תקציבים, משרד האוצר
אלי רוזנברג - מנהל המחלקה לבריאות העובד, משרד הבריאות
נועם רענן - מנהל תחום מחקר ומידע, משרד הכלכלה
שלי לוי - מרכז המחקר והמידע, הכנסת
מיכל וקסמן חילי - ראש אגף עבודה, התאחדות התעשיינים
חיזקיה ישראל - מנהל מחלקה, התאחדות התעשיינים
יצחק גורביץ - ראש אגף כוח אדם, התאחדות בוני הארץ
רועי כהן - עו"ד ונשיא להב, להב - לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל
צבי רוט - אישר הקשר בין ההסתדרות לכנסת, ההסתדרות החדשה
דן מיכאל קדרון - עוזרו של משה בר, תנו יד לחירש נכים למען נכים
אהובה שרון, חבר תרגומים
פרק ו' כולו (צמצום פגיעה בעבודה), מתוך הצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת התקציב 2019), התשע"ח-2018
בקשה לדיון מחדש לפי סעיף 115 לתקנון הכנסת של חברת הכנסת מיכל בירן
אני פותח את ישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות. היום ה-8 במרס 2018, כ"א באדר התשע"ח והשעה 11:41. האיחור נבע ממפגש של חברי כנסת שלא נפגשו באינטימיות כזאת בחודשים האחרונים. אני שמח לראות את כולם. האמת היא שכולם חברים שלי ולכן גם אם מצביעים כך או כך, יש כאן חברות מדהימה.
אנחנו חוזרים לרביזיה שהוגשה על ידי חברת הכנסת מיכל בירן, בקשה לדיון מחדש לפי סעיף 115 לתקנון הכנסת.
הייתה רביזיה של שני עניינים. עניין אחד על בקשתה לפיצול החוק שנדחתה על ידי הוועדה ולכן מוגשת רביזיה.
מי בעד קבלת הרביזיה של חברת הכנסת מיכל בירן ולפתוח מחדש את הדיון? מי נגד?
הצבעה
בעד – 5
נגד – 7
הרביזיה לא נתקבלה.
כן. למרות שהתירוץ כאן הוא מלחמה בתאונות עבודה, המלחמה בתאונות עבודה היא מאוד חשובה אבל היא קורית במקומות אחרים. יש קנסות, יש מפקחים, חיים כץ לקח את זה באמת בשתי ידיים. כאן זה פשוט מס על המעסיקים. המעסיקים היו מוכנים לתת את זה ממס חברות, שמי שמרוויח ישלם. יש התעקשות לשים את זה ולהשית את המס הזה גם על מעסיקים קטנים, גם על מי שלא מרוויח. ההסכמות הן שיהיה 0.1 אחוז כתוספת בסיסית.
אני מבקשת, מכיוון שזה פיסקלי וזה בעצם כדי לעמוד בדרישות של התקציב, שזאת תהיה הוראת שעה.
אני רוצה להוסיף, במיוחד שהוא לא כאן ולשבח אנשים שהם לא כאן, זאת חובה מוסרית ואישית מאוד גדולה. המלחמה בתאונות העבודה בתחום הבניין, המוביל הוא עבדל חכים חאג' יחיא מהרשימה המשותפת. הוא המהנדס היחיד בכנסת.
שנית. הוא ביקש והקמנו ועדת משנה בתחום הזה בראשותו. לכן הוא גם יושב ראש ועדת המשנה של ועדת העבודה והרווחה והעבודה שלו מתמשכת לכל אורך השנה ולא חד פעמית. לכן מצאתי לנכון לעשות זאת.
לגבי הרביזיה שנתבקשנו לדון בה על ידי חברת הכנסת מיכל בירן, אנחנו אמורים להצביע עליה.
מי בעד הרביזיה של חברת הכנסת מיכל בירן? מי נגד?
הצבעה
בעד – 5
נגד – 6
הרביזיה לא נתקבלה.
אפשר להצביע על כל החוק. הייתה הערה לגבי נושא הסקרים והמחקרים. הערה נוספת. כיוון שהמוסד לביטוח לאומי ביקש שלא נחייב אותו לערוך סקר, אנחנו מציעים בעמוד 6 בסעיף (ב) שהרישא של הסעיף תישאר אותו הדבר אבל במקום לומר "במחקר כאמור יבחן המוסד לביטוח לאומי" נאמר שבנוסף יערכו משרד העבודה, המוסד לביטוח לאומי ומשרד הבריאות מחקר כדי לבחון את השפעות הפרק הזה ויישומו ויבחנו במסגרת זו את ההשפעות של קביעת שיעור המס על סיכון, על נקיטת אמצעים בידי מעבידים להבטחת בטיחות עובדים וקידום בריאותם ונכותם של עובדים של מעסיקים לפעול לדיווח על תאונות עבודה או מחלות מקצוע כאמור לגורמים הנוגעים בדבר.
אז לא נחייב עריכת סקר. זה תיקון נוסף.
אני חושב שהמטרה היא לא שלא מצפים למחקר. כאן מדובר בדיווח שביטוח לאומי צריך לעדכן ולדווח על ההתקדמות. לכן אני חושב שמנסים לברוח מאחריות וזה לא מקובל. לכנסת יש זכות לקבל ת הדיווח על הביצוע. לכן אני לא מסכים לניסוח.
אני רוצה להסביר את הדיון שהיה כאן קודם עם משרדי הממשלה. היושב ראש ביקש שיהיה מחקר מלווה של יישום החוק הזה כדי לבחון את ההשלכות שלו, בין השאר אחד החששות המרכזיים הוא איך החוק ישפיע על הנכונות של עובדים לדווח על תאונות עבודה. יש כאן איזשהו ויכוח בין המשרדים מי הגורם שצריך או אחראי על כך, מי אמור לעשות את זה, מי בכוחו לעשות את זה, האם יש אפשרות להעביר נתונים בין האחד לשני. כמו שעלה קודם בשיחה, יש בתוך משרד העבודה והרווחה את מינהל המחקר שהוא כן מבצע בין השאר סקרים שנוגעים למעסיקים ולעובדים והוא יכול לעשות את זה.
לכן ההצעה שלנו הייתה שייערך מחקר שיבצע משרד העבודה והרווחה בשיתוף משרד הבריאות ובשיתוף המוסד לביטוח לאומי ובין השאר ייבחנו מה שנעה הקריאה קודם, כאשר המרכיב המרכזי שהוועדה מבקשת לקבל עליו מידע הוא בעצם הנושא של איך החוק הזה משפיע על הנכונות של עובדים לדווח על תאונות עבודה.
העניין הוא שאני לא יודעת עד כמה יש כאן הסכמה בין הגורמים השונים.
אני רוצה את הסקר ולא אכפת לי מי יעשה אותו. אני רוצה לקבל אחת לשנה על מנת לאפשר מעקב אחרי המהלך הזה.
עוד דבר. לגבי הדיווח מדי שנה בשנה, הביטוח הלאומי דאג מהדיווח הזה. הדיווח או על התקדמות היישום. הבנתי אדוני שזה מה שהתכוונתם לומר.
מי בעד אישור פרק ו' כולו (צמצום פגיעה בעבודה), מתוך הצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת התקציב 2019), התשע"ח-2018? מי נגד?
הצבעה
בעד – 3
נגד – 2
הצעת החוק נתקבלה.