ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
àåîðéè÷
2018-02-27OMNITECH
הכנסת העשרים
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 973
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, י"א באדר התשע"ח (26 בפברואר 2018), שעה 10:47
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 26/02/2018
חוק התקציב לשנת הכספים 2019, התשע"ח-2018
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק התקציב לשנת הכספים 2019, התשע"ח-2018
מוזמנים
¶
סגן הממונה על התקציבים, משרד האוצר - יוגב גרדוס
יועץ משפטי, משרד האוצר - אסי מסינג
רכז מאקרו, תרבות וספורט באגף התקציבים, משרד האוצר - איליה כץ
עו"ד, משרד האוצר - אסתר פלדמן
מנכ"לית, משרד התחבורה - קרן טרנר אייל
היועצת המשפטית, משרד התחבורה - מלי סיטון
מנהל אגף תקציבים-רשות לתח"צ, משרד התחבורה - אריה זדה
סמנכ"ל בכיר תנועה, משרד התחבורה - אבנר פלור
מנהל רשות הספנות והנמלים, משרד התחבורה - יגאל מאור
מנהל רשות תעופה אזרחית, משרד התחבורה - יואל פלדשו
מנכ"ל רכבת ישראל, משרד התחבורה - שחר מרדכי איילון
מנכ"ל נתיבי ישראל, משרד התחבורה - נסים פרץ
מנכ"ל הכנסת לשעבר, סגל א - דן לנדאו
נציגת פורום קהלת - מיכל שמעון
מוזמן/ת - עידו שוואב
מוזמן/ת - שלמה ברימן
שדלן/ית - איתן אלון
היו"ר משה גפני
¶
שלום רב, אני מתכבד לפתוח את הישיבה.
המילולי. אני לא עושה על זה הצבעה. מי מקריא? אגב, על זה אין הצבעה. רק בסוף.
אסתר פלדמן
¶
חוק התקציב לשנת הכספים 2019, התשע"ח–2018. פרק א': פרשנות. 1. הגדרות. (א) בחוק זה – "חוק יסודות התקציב" – חוק יסודות התקציב, התשמ"ה–1985; "סעיף תקציב" – סעיף בתוספת הראשונה או בתוספת השנייה הקובע את ההוצאות של משרד ממשלתי, של רשות ציבורית או של גוף ציבורי או של נושא בעל היקף או חשיבות המצדיקים את קביעתו בסעיף נפרד, המחולק לתחומי פעולה לפי הצורך; "שנת הכספים 2019" – התקופה המתחילה ביום כ"ד בטבת התשע"ט (1 בינואר 2019) ומסתיימת ביום ג' בטבת התש"ף (31 בדצמבר 2019); "תחום פעולה" – חלק של סעיף תקציב המוקצה לעניין מסוים, המחולק לתכניות לפי הצורך; "תכנית" – חלק של תחום פעולה המוקצה לעניין מסוים.
(ב) לכל מונח אחר בחוק זה תהיה המשמעות הנודעת לו בחוק יסודות התקציב.
פרק ב'
¶
התקציב לשנת הכספים 2019. 2. (א) הממשלה רשאית להוציא בשנת הכספים 2019 סכום של 479,604,627,000 שקלים חדשים (להלן – תקציב ההוצאה לשנת 2019), המורכב מתקציב רגיל בסך 353,938,684,000 שקלים חדשים ומתקציב פיתוח וחשבון הון בסך 125,665,943,000 שקלים חדשים.
(ב) חלוקת תקציב ההוצאה לשנת 2019 לסעיפי תקציב, לתחומי פעולה ולתכניות, תהיה כמפורט בתוספת הראשונה, בטור שכותרתו "הוצאה".
3. תקציב ההוצאה המותנית בהכנסה לשנת הכספים 2019. (א) נוסף על תקציב ההוצאה לשנת 2019, רשאית הממשלה להוציא בשנת הכספים 2019, כהוצאה מותנית בהכנסה כמשמעותה בסעיף 5(א) ו-(ב) לחוק יסודות התקציב (להלן – תקציב ההוצאה המותנית בהכנסה לשנת 2019), סכום של 41,054,328,000 שקלים חדשים, המורכב מתקציב רגיל בסך 32,344,531,000 שקלים חדשים ומתקציב פיתוח וחשבון הון בסך 8,709,797,000 שקלים חדשים.
(ב) חלוקת תקציב ההוצאה המותנית בהכנסה לשנת 2019 לסעיפי תקציב, לתחומי פעולה ולתכניות, תהיה כמפורט בתוספת הראשונה, בטור שכותרתו "הוצאה מותנית בהכנסה".
4. הרשאה להתחייב לשנת הכספים 2019. הממשלה רשאית להתחייב בשנת הכספים 2019, בגבולות הסכומים הנקובים בתוספת הראשונה ביחס לכל סעיף תקציב, תכנית ותחום פעולה, בטור שכותרתו "הרשאה להתחייב".
שיא כוח אדם לשנת הכספים 2019. 5. הממשלה רשאית, בשנת הכספים 2019, למלא משרות עד לשיא כוח אדם של 92,992 משרות.
(ב) חלוקת שיא כוח האדם האמור בסעיף קטן (א) לסעיפי תקציב, לתחומי פעולה ולתכניות, תהיה כמפורט בתוספת הראשונה, בטור שכותרתו "שיא כוח אדם" ובטור שכותרתו "משרות עב"צ (עבודה בלתי צמיתה)".
6. מפעלים עסקיים – תקציב, הרשאה להתחייב, שיא כוח אדם ותחזית תקבולים לשנת הכספים 2019. (א) נוסף על תקציב ההוצאה לשנת 2019 ועל תקציב ההוצאה המותנית בהכנסה לשנת 2019, רשאית הממשלה להוציא בשנת הכספים 2019 במסגרת תקציב מפעלים עסקיים סכום של 23,524,679,000 שקלים חדשים; חלוקת הסכום האמור לסעיפי תקציב, לתחומי פעולה ולתכניות, תהיה כמפורט בתוספת השנייה, בטור שכותרתו "הוצאה".
(ב) נוסף על ההרשאה להתחייב כאמור בסעיף 4, רשאית הממשלה בשנת הכספים 2019 להתחייב במסגרת תקציב מפעלים עסקיים, בגבולות הסכומים הנקובים בתוספת השנייה ביחס לכל סעיף תקציב, תחום פעולה ותכנית, בטור שכותרתו "הרשאה להתחייב".
(ג) נוסף על מספר המשרות שהממשלה רשאית למלא בשנת הכספים 2019 לפי סעיף 5(א), רשאית הממשלה בשנת הכספים 2019 למלא משרות במפעלים עסקיים עד לשיא כוח אדם של 34,824 משרות; חלוקת שיא כוח האדם האמור לסעיפי תקציב, לתחומי פעולה ולתכניות, תהיה כמפורט בתוספת השנייה, בטור שכותרתו "שיא כוח אדם" ובטור שכותרתו "משרות עב"צ (עבודה בלתי צמיתה)".
(ד) תחזית התקבולים לכיסוי תקציב המפעלים העסקיים בשנת הכספים 2019, היא כמפורט בתוספת השנייה.
היו"ר משה גפני
¶
דוד, אני מציע את ההצעה שלך להוסיף פה ל2-19. במידה ויש פה תקציב ההוצאה, אני מכניס פה את ההצעה שלך, שבמידה שתהיינה הכנסות גבוהות מעבר לחזוי, 50% מההכנסות התוספתיות, תהיה אפשרות להגדיל את ההוצאה.
היו"ר משה גפני
¶
איזה מנגנון? אתה מנצל את העובדה שאני כל הזמן אומר שלא למדתי משפטים... תדע לך שלמדתי משפטים. שלושים שנה אני פה. לא באוניברסיטה – פה למדתי. אם אני מכניס את זה פה, זה שלוש קריאות. אני מכניס את זה פה.
היו"ר משה גפני
¶
עו"ד מסינג, עם כל הכבוד לכם, היועצים המשפטיים והפקידים של משרד האוצר, אנחנו קובעים. דוד ביטן הציע הצעה נורמלית.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אבל היה נהוג עד עכשיו 3 מיליארד. לא, זה היה לשנתיים. זה היה דו. עכשיו זה נהיה תלת, אז הם הוסיפו עוד מיליארד וחצי.
היו"ר משה גפני
¶
רבותיי, האמת היא שדוד שכנע אותי בגלל שתי סיבות – אחת, כי הוא מציע. אני חושב שהוא איש הגיוני, והוא אומר דברים נכונים. אבל הוא שכנע אותי יותר, שהוא אומר: פעם אחת עשית טעות עם הנומרטור. אל תחזור על זה שוב. זה היה נוק אאוט מבחינתי.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש להוסיף את ההסתייגות של חבר הכנסת דוד ביטן כאן לגבי 2019, אני מבקש להכניס את זה בחוק. אנחנו לא מצביעים היום אלא אנחנו מצביעים בזמן ההצבעות. זה נמצא בפנים. אם רוצים לשנות את זה, שיבואו בדברים עם דוד ביטן, אתי, עם כל החברים.
היו"ר משה גפני
¶
בסדר, אז לא יהיה תקציב מילולי. הרי אתם רוצים שלא יהיה חוק. אתם לא רוצים תקציב. אם תגידו שזה תקציבי – קודם כל, זה לא תקציבי, אבל אם תגידו שזה תקציבי, אני לא מביא את זה למליאה.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
אני מציע, שאם יהיו עודפי גבייה מעבר לתחזית, 50% מזה ילך להגדלת תקרת ההוצאה, וזה יחולק באופן שהממשלה תחליט ו-וועדת הכספים תאשר, ואם יהיה גירעון, זה לא- - -
אסתר פלדמן
¶
פרק ד': הוראות שונות. 7. תחולת חוק יסודות התקציב. אין בהוראות חוק זה כדי לגרוע מהוראות חוק יסודות התקציב, וכל שינוי בסכומים הנקובים בחוק זה ובאופן חלוקתם ייעשה בהתאם להוראות החוק האמור.
אסתר פלדמן
¶
כן.
8. תחילה. תחילתו של חוק זה ביום כ"ד בטבת התשע"ט (1 בינואר 2019).
9. פרסום. חוק זה יפורסם ברשומות בתוך שלושה חודשים מיום קבלתו.
אסי מסינג
¶
אני אסביר. בהתאם למקובל, חוק התקציב, החלק המילולי, הוא למעשה תרגום מספרי של המסגרות השונות הקיימות מתקציב ההוצאה, תקציב ההרשאה להתחייב, תקציב ההוצאה המותנית בה כהכנסה, שיא כוח אדם, מפעלים עסקיים. למעשה זה פירוט של סך התקציב, סך כל אחד מהסעיפים שדיברנו עליהם. למעשה בטבלאות שמצורפות בתוספת הראשונה יש פירוט של כל אחד מהתקציבים בחלוקה לפי התוכניות והתחומים לכל אחד מהסעיפים. על כך אני מניח שיהיה דיון בתקופה הקרובה והצבעה בנפרד ביחס לכל אחד מהמספרים. למעשה החלק המילולי סוכם את כל מה שיש פה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אני מבקש להעיר לפרוטוקול, אדוני – כל מה שטענתי לגבי אי-חוקיות בסעיף הקודם, חל כמובן גם על החוק הזה. הוא לא עומד לטענתי, בתנאי החוק.
היו"ר משה גפני
¶
מיקי, הבקשה שלי עכשיו – אמרתי - קודם זה היה יותר חמור, בגלל מה שדוד ביטן אמר, ולא רציתי את הרביזיה וכל מה שנלווה לעניין. אנחנו מיצינו את זה. זה נכנס לתקציב המילולי. עכשיו זה נמצא, מה שדוד ביטן אמר. אני מניח שיתקיים אתם דיונים. בסדר.
אני מבקש שתמשוך את הרביזיות.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
לא. פנינו לאיל ינון. אנחנו מחכים לתשובתו. אני מקווה שהוא ייתן תשובה בזמן קצר.
אסי מסינג
¶
אני חייב להעיר בעניין הזה. הדיון הקודם שהיה, היה בתיקון לחוק המסגרות הפיסקליות. חוק המסגרות הפיסקליות יועבר במליאת הכנסת במנותק מהתקציב ועוד לפני התקציב. לכן כל ההערות של חבר הכנסת מיקי רוזנטל והשאלה של עצם הנחת התקציב והמועד לו הן רלוונטיות אך ורק לדיון בתקציב עצמו ולא בחוק המסגרות הפיסקליות.
היו"ר משה גפני
¶
אבל הוא הגיש רביזיות על זה והוא הולך לדבר – אני מבקש לעשות את הרביזיות ב-13:00. עד 13:00 תדברו אתו. ב-13:00 תהיינה רביזיות אלא אם כן הם יבטלו בעקבות השיחה עם היועץ המשפטי. אני מבקש להוציא הודעה, שהרביזיות ב-13:00.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 11:00.