ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
àåîðéè÷
2018-01-17OMNITECH
הכנסת העשרים
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 910
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ"א בטבת התשע"ח (08 בינואר 2018), שעה 13:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 08/01/2018
צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד עיבוד יהלומים או בעד מסחר ביהלומים כהכנסה)(תיקון), התשע"ח-2017, צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה)(תיקון), התשע"ח-2017
פרוטוקול
סדר-היום
1. צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה) (תיקון), התשע"ח–2017.
2. צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד עיבוד יהלומים או בעד מסחר ביהלומים כהכנסה) (תיקון), התשע"ח–2017.
מוזמנים
¶
ברוך משולם - עוזר ראשי מחלקת חקיקה, רשות המסים, משרד האוצר
ליאור בראל - מתמחה חקיקה, לשכה משפטית, רשות המסים, משרד האוצר
שרית פלבר - משרד המשפטים
דוד דהאן - יו"ר הארגונים החברתיים בכנסת
רישום פרלמנטרי
¶
רונית יצחק
1. צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה) (תיקון), התשע"ח–2017
2. צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד עיבוד יהלומים או בעד מסחר ביהלומים כהכנסה) (תיקון), התשע"ח–2017
ברוך משולם
¶
צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה), הצו בעצם מכוח סעיף 164 לפקודה מטיל חובת ניכוי מס במקור על מי שעוסק בעיבוד יהלומים כהגדרת עיבוד יהלומים בצו. זאת אומרת, כל מי שעוסק בעיבוד יהלומים ומשלם כסף למישהו אחר מחויב לנכות מהתשלום זה סכום מסוים, 20% או 30%, זה משתנה, ואת הסכום הזה להעביר, בשל אותו אדם שהיה אמור לקבל את ההכנסה בשמו, לרשות המיסים.
ברוך משולם
¶
בשמחה. מה שאנחנו עושים, אנחנו מתקנים את התוספת. מה זה אומר תיקון של תוספת? אנחנו אומרים שאנחנו קובעים מחזור מסוים שרק ממנו והלאה אתה חייב לנכות. זאת אומרת, מי שהמחזור שלו יותר נמוך לא חייב לנכות מס.
ברוך משולם
¶
רק עשינו פה איזשהו מידוד קטן למדד, ובעצם אחרי עיגול הסכומים אין פה שום שינוי יחסית לשנה הקודמת. אבל אם אנחנו לא נאשר את זה זה אומר שמהשקל הראשון כולם מחויבים לנכות, ואותו דבר נהיה גם בעד שירותים ונכסים. המחזור פה, בגלל שמדובר ביהלומים, הוא יחסית יותר גבוה.
ברוך משולם
¶
אלו אומדנים שעשינו גם לגבי אלה שעוסקים בתחום, ואתה תכף תראה, יש קביעת תשלומים לגבי שירותים או נכסים. המחזורים שם יותר נמוכים ומשתנים, אם זה מלכ"ר או אם זאת חברה שמנהלת הנהלת חשבונות כפולה, זה משתנה בהתאם למקרה. זה פחות או יותר האומדן שממנו והלאה צריכים לנכות.
ברוך משולם
¶
אני אסביר. כי אנחנו קובעים כרגע את חובת ניכוי מס במקור בהתאם למחזור שלך. אנחנו רוצים לראות מה המחזור שלך. אנחנו עומדים בתחילת 2018.
ברוך משולם
¶
את הצו.
"צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד עיבוד יהלומים
או בעד מסחר ביהלומים כהכנסה) (תיקון), התשע"ח–2017
בתוקף סמכותי לפי סעיף 164 לפקודת מס הכנסה, ובאישור ועדת הכספים
של הכנסת, אני מצווה לאמור
¶
תיקון התוספת 1.
1
בתוספת לצו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד עיבוד יהלומים או בעד מסחר ביהלומים כהכנסה), התשנ"ג–1992
ברוך משולם
¶
והצו השני עוסק בדיוק באותו נושא, הוא חל על כל המשק, גם על המדינה, ולא רק על מי שעוסק בעיבוד יהלומים. עיבוד יהלומים זה צו ספציפי, והוא מגדיר חובת ניכוי מס במקור שממנה והלאה, סכום יותר גבוה, מחויבים לנכות.
יש פה שלוש תוספות, שאחת מהן מתייחסת למלכ"רים; אחת מהן מתייחסת לחברות שמנהלות חשבונאות כפולה, בתור חברת בת שמחזור עסקיהם ביחד עולים על הסכום שקבוע בתוספת א'; ותוספת ב' זאת חברת בת שמחזור עסקיה לא עולה על הסכום הנקוב. יש שאלות? אני אקריא את הצו, ברשותכם.
"צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה)
(תיקון), התשע"ח–2017
בתוקף סמכותי לפי סעיף 164 לפקודת מס הכנסה, ובאישור ועדת הכספים של הכנסת, אני מצווה לאמור:
תיקון תוספת א' 1.
1
בתוספת א' לצו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה), התשל"ז–1977 (להלן - הצו העיקרי), בסופה יבוא:השנה המחזור בשקלים חדשים
"2016 5,200,000"
תיקון תוספת ב' 2.
2
בתוספת ב' לצו העיקרי, בסופה יבוא
¶
השנה המחזור בשקלים חדשים
"2016 1,030,000"
תיקון תוספת ג' 3.
בתוספת ג' לצו העיקרי, בסופה יבוא:
השנה המחזור בשקלים חדשים
"2016 3,200,000"
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
האם אתה חותם על הפרשנות שלהם שאם לא מאשרים את הצו הזה אז חלה חובת ניכוי במקור מהשקל הראשון? מה פתאום. אם בחוק כתוב שחובת הניכוי תהיה מסעיף שייקבע בתוספת, אז אם לא נקבע סעיף אין חובת ניכוי בכלל.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אני לא סומך עליך, אתה של הממשלה. לדעתי זה לא הגיוני, לא כתוב שתהיה חובה מהשקל הראשון, אלא אם נקבע סכום מסוים לתוספת. כתוב שהחובה תהיה מהסכום הנקוב. אם אין סכום אז אין בכלל.
ברוך משולם
¶
- - יש גם תקנות וגם צו, ברשותך, והצו אומר שאתה צריך ללכת למחזור, לראות מה המחזור לאותה שנה, ושלוש שנים ברציפות המחזור שלך צריך לא לעלות על הגובה שקבוע שם. ולפיכך, הצו עצמו קובע שכל הכנסה חייבת.
ברוך משולם
¶
והסייג בסעיף 2 אומר: ובלבד שהסכום לא עלה. זאת אומרת, אם שנה אחת הסכום שלך עלה או שאין סכום אתה מהשקל הראשון מחויב לנכות.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
לא. אני לא חושב שאם אני אלך לבית משפט היום כעוסק, ואני אגיד: תשמע, הכנסת לא אישרה את התקנות, עכשיו הפרשנות שלהם שאני צריך לנכות מהשקל הראשון? אני לא חושב שזה יהיה. מה פתאום.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
להפך, יגידו להם: אדוני, חבר'ה, אתם תעשו את העבודה שלכם. הרי נקבע בצו ובתקנות שיש סכום מינימום שמתחת אליו לא מנכים, הסכום הזה חייב להיקבע בכל שנה. ודאי שכן, זה מה שאתה עושה פה עכשיו.
ברוך משולם
¶
אין סכום מינימום, וסעיף 2א אומר: "על אף האמור בהגדרת "תשלומים בעד שירותים או נכסים", לא יראו בתשלומים בעד שירותים או נכסים" – ואז הוא אומר – אם שלוש שנים במצטבר הסכום שלך לא עלה על מה שקבוע בתוספת. אם אין תוספת והסכום שלך עלה על מה שקבוע בתוספת - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
לא. לא נכון. אם אין תוספת אז אתה לא יכול לייצר מנגנון לגביית מס. חבר'ה, מה פתאום.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
לא, זה עובד ככה מ-1977 שאתה קובע תוספת. אני שואל מה יקרה אם אנחנו לא נאשר את התוספת, בסדר? ועכשיו אתה תנסה לחייב אנשים לנכות מס במקור מהשקל הראשון, ואחד הנישומים ילך לבית משפט. אני אומר לך באחריות, למרות שכמונו גם שופטים הם לא העפרונות הכי מחודדים, אף אחד לא יקבל את הפרשנות שלך שאתה גובה מהשקל הראשון. יגידו לך: אדוני, סליחה, המחוקק קבע שיש מינימום שמתחת אליו אתה לא גובה, אתה אמור את המינימום הזה לקבוע בכל שנה. לא קבעת אותו, אתה לא יכול לגבות.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
לא. מה פתאום. אבל מייד אחר כך אותו צו כותב: ובתנאי שזה לא מתחת למינימום שנקבע בתוספת, ואתה חייב לקבוע מינימום בתוספת. זה לא וולונטרי, זה לא סמכות רשות, אם לא מתחשק לך אתה לא תקבע והוא יהיה חייב מהשקל הראשון. אז בשביל מה המחוקק בתוך הצו כתב שיש מינימום בתוספת?
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
המחוקק אמר שמנגנון הגבייה אומר שמי שהמחזור שלו נמוך מהתוספת לא חייב. זה אומר שאתה כשר אוצר חייב לקבוע מינימום בתוספת.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
לא, כי אם אני צודק בזה אז אני לא הולך לאשר להם את זה. אני אצביע נגד, אז אתה צריך להביא רוב. אני חושב שאני צודק בפרשנות שלי.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
את היהלומים אני אעשיר, אני מדבר על השני, למרות שאין הבדל בין שניהם. אבל אני אומר לך, גפני, הפוך, אתה לא מבין.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אם אני לא אאשר מה שיקרה זה שהם לא יוכלו לגבות, הם לא יוכלו לחייב אף אחד לנכות במקור.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אני אצביע נגד, אלא אם כן היועץ המשפטי יגיד שאני טועה, אבל לדעתי אני צודק. אז בוא נעשה משהו כזה, שהוא יבדוק, תביא את זה מחר.
היו"ר משה גפני
¶
המשמעות של העניין זה שגם אם יהיה ויכוח לגבי הנושא, להערכתי אם אין צו אז זה יהיה מהשקל הראשון, והם יוכלו - - -
היו"ר משה גפני
¶
בסדר, אני מכיר את תסמונת הראש הקטן בעניין הזה. אבל גם לדבריך, המשמעות של העניין שאותו אחד יצטרך ללכת לבית משפט כאשר יהיה לו ויכוח עם רשות המיסים.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אני אומר לך שהם לא יגבו שקל אחד אם הם יודעים שזה לא יאושר, הם לא ייגבו מאף אחד שקל אחד מתחת למינימום הזה. אבל אני מבקש, מה אכפת לך לדחות את זה למחר, ושתהיה לי חוות דעת של היועץ המשפטי.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
זה לא משנה. אבל אתה חייב לפרסם, אין דבר כזה. הפרסום שלך הוא לא וולונטרי. אתה לא יכול להחליט שעכשיו אתה רוצה שלא יהיה מינימום בכלל, שהם יחייבו מהשקל הראשון. אתה יכול לא לפרסם כלום?
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אבל אתה חייב לפרסם אפס, אתה לא יכול לא לפרסם. אם אתה לא מפרסם אתה לא יכול להפעיל את החוק. מה את אומרת? זה נראה לי אל"ף-בי"ת. עזבי שאת לא רוצה שאני אתקע את זה.
שרית פלבר
¶
זה לא עניין של לתקוע. עזוב את זה, אבל אני חושבת שכרגע הפרשנות שלך היא לא הפרשנות שמתבקשת מהסעיף, כי יש פה סייג, יש כלל ויש יוצא מן הכלל.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
לא נכון. אבל once המחוקק מחייב אתכם לקבוע את החריג הזה בתוספת אתם חייבים לקבוע אותו, אי-אפשר להפעיל המנגנון בלעדיו. זה כמו שיש לנו חוקים שהתקנות מתנות את החוק לבד, ויש תקנות שלא מתנות את החוק. זה מתנה.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
לא, לכן אמרתי שאם אתם מעמידים על אפס, זו זכותכם, ואז מהשקל הראשון. אני מניח שפה לא נאשר לכם. גפני הוא סקטוריאלי, אולי הוא יאשר לכם, אנחנו לא נאשר. אבל אם אתם לא תקבעו אז לדעתי לא תוכלו להפעיל את זה. וזה, אגב, המנוף היחידי שלנו כוועדה, אחרת זה לא נותן לך שום שוט.
נניח שאני עכשיו רוצה במלכ"רים, גפני, אני במלכ"רים רוצה להעלות את הסכום, בסדר? מתעללים בהם, מוצצים להם את המיץ, אני רוצה להעלות את הסכום. מבחינתו אם הוא לא מאשר את זה אז המשמעות היא שגובים מהשקל הראשון במלכ"רים, אז אין לי שום שוט, הוא מחזיק אותי בגרון, אני יכול ללכת הביתה, תעביר פה את הכול לבד. אם אני רוצה לייצר דיאלוג אמיתי ביני לבינם, זה אומר שגם לי צריך להיות say בעניין. כדי שיהיה לי say בעניין הזה אני לא יכול לאשר להם את זה כמו חותמת גומי. ואני חושב שאני צודק בפרשנות שלי, ואני רוצה שהיועץ המשפטי יאמר אם אני צודק או לא.
אייל לב-ארי
¶
אנחנו בעצם נכנסים כאן לשאלה של ההסמכה של ההכנסה האחרת בסעיף 164. לגבי כל שאר הדברים, לכאורה, הניכוי הוא ניכוי מנדטורי.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
סליחה, גפני, אני אומר לך לפרוטוקול, אני מבקש להעלות למלכ"רים את שכר המינימום בזה כדי להוריד את הנטל הרגולטורי מעל המלכ"רים.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אני מזכיר לך שמלכ"רים אלו ישיבות, מלכ"רים אלו עמותות צדקה וחסד, מלכ"רים זה בתי כנסת. מה פתאום שהם יצטרכו - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אם היועץ המשפטי של הוועדה יגיד שהם צודקים בפרשנות ואני גורם נזק, אני אצביע בעד.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אבל אז אל תזמין אותנו בבקשה יותר לדיונים ולתקנות כי אנחנו חותמת גומי, זה הכול. וזה מה שאתה עושה פה כל פעם. תביאו תקנות - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אבל אני רוצה עכשיו להעלות את המינימום למלכ"רים. למה שבתי כנסת יצטרכו להיות גובים של המדינה?
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
למה שבתי כנסת יצטרכו להיות גובים של המדינה ולהעביר מס במקור? מה פתאום. מחזורים כל כך קטנים, בקושי עושים משהו, גם צריכים להחזיק מנהל חשבונות, ולהחזיק כרטסת, ולעשות ניכוי מס במקור?
ברוך משולם
¶
אני גם אגיד שהסכום הזה גם מתואם עם מקדמות שהנישום צריך לשלם, ולכן אם אתה תוריד את זה פה מאוד יכול להיות ששר האוצר יחליט להעלות את סכום המקדמות שהוא צריך לשלם.
ברוך משולם
¶
אני לא מאיים, אבל אני אומר לך שאנחנו מתבססים על תקציב שנתי של גבייה, אני צריך לראות כמה - - -
ברוך משולם
¶
אני אבהיר לפרוטוקול, העמדה שלנו שמהשקל הראשון זה חייב במס ואנחנו נגבה את זה, וגם הודענו לציבור מראש, אחד.
ברוך משולם
¶
שתיים, מעבר לזה, חובת ניכוי המס במקור בסוף היום היא משתלבת עם חובת הנישום בעצמו לשלם מקדמות מהמחזור שלו על בסיס שנים קודמות. כשמה שקורה, בסוף השנה כשהוא מגיש את הדוח הוא כמעט לא צריך לשלם מס, כי חלק כבר נגבה במס - - -
ברוך משולם
¶
נכון, אז אני מסביר לך. החבות של המס, אתה מסכים איתי שהיא חבות שנתית בהתאם לפקודת מס הכנסה?
ברוך משולם
¶
יפה. כדי שלא נעמוד בפני שוקת שבורה, גם כדי להסתמך על תקציב, ושיהיה לנו בשוטף גבייה ממיסים, וגם שהנישום בסוף השנה יצטרך לבוא ולשלם סכום אחד גדול, אנחנו מחייבים אותו א. במקדמות; ו-ב. אנחנו מחייבים ניכוי מס במקור. זאת אומרת, חלק מנוכה מס במקור, חלק הוא משלם מקדמות, ככה שבסוף השנה בדוח שהוא מגיש אין לו הרבה מס תוספת לשלם. מה שזה אומר שאם נניח לגישתך נבטל את חובת ניכוי המס במקור, הווה אומר שנצטרך להגדיל את המקדמות, כי אם לא בשוטף, אנחנו לא נגבה מיסים. רוב המס שנגבה, מיסים הישירים, הם מחובת המקדמות וניכוי מס במקור, אלא אם כן אתה בסוף היום מגיש דוח - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
- - את הניכוי מס במקור, אתה תגבה את המס. סליחה, אתה תגבה את המס ממי שמקבל את הכסף ומוציא חשבונית ואמור לשלם את המס, ועוד כמה שירותי גבייה מבתי כנסת, עם כל הכבוד.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אתה תגבה את אותו מס. במקום שבית הכנסת יהיה הגובה מס עבורך, אתה תגבה אותו ממי שעושה ניקיון ומקבל את הכסף ומהחשמלאי שמחליף את הנורה בבית הכנסת, ולא מהמלכ"ר.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אבל מהמדינה פחות אכפת לי. ההפך, שהמדינה תהיה גובה מס זה בסדר גמור, לא שבתי הכנסת והישיבות.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אני אודיע לך אם אני רוצה להגדיל אותו עוד קצת. אני מכיר את המחזורים, אני בא מהעולם הזה, והסכום הזה הוא נמוך מאוד.
ברוך משולם
¶
תראה, לפי אומדנים שנעשו נראה לנו שלמלכ"ר זה מחזור שהוא מכובד, שעד אליו לא צריך לנכות מס במקור. ותיקח בחשבון בסוף היום שזה לא מס שהמלכ"ר אמור לשלם, זה סכום שבמקום שהוא מעביר ישירות - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
ברור, אתה רק הופך אותו לגובה מס שלך, והוא צריך היום להחזיק הנהלת חשבונות ורואה חשבון, ואת כל הביורוקרטיה אתה עושה הפוך.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
תאמין לי, אני בא מהעולם הזה, אני יודע מה זה ניכוי מס במקור, אני יודע מה זה מטיל עליו. והרי מאותה סיבה שאתה רוצה את זה, אתה רוצה שהוא יעשה את הכאב ראש במקומך, אז אני רוצה שאתה תעשה את כאב ראש ולא הוא.
ברוך משולם
¶
לא, ממש לא. הוא מעביר לי את המקדמה, אני בסוף היום יושב מול הנישום ובודק אם ההכנסות והדיווחים אמיתיים או לא. כל מה שהוא עושה - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אבל מישהו גבה ממך כבר בינואר את הכסף, ואתה משתמש בו בסוף כגובה מס. בסדר, נו, כל המנגנון של ניכוי מס במקור הוא כזה.
אייל לב-ארי
¶
כרגע רק מקריאה שטחית, אם בהנחה שבעצם אנחנו רוצים גם להגדרה של תשלומים בעד שירותים או נכסים, ובעצם על הסייג בסעיף 2א, ניקח לדוגמה בעצם את 2א(1), ובהנחה שבעצם מדובר על אם נגיד אפס ב-2016 - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אני טוען שהמחוקק אמר לך שאתה חייב לקבוע מינימום בתוספת, אם אתה לא קובע אתה לא יכול, כי אין לך מנגנון לגביית מס. אתה לא יכול לייצר מנגנון סלקטיבי, אחרת הוא יכול תיאורטית פשוט להביא אפס, אנחנו לא נאשר, הוא יגיד: אין בעיה, מהשקל הראשון. המחוקק חייב אותו לקבוע מינימום. אם הוא לא קובע מינימום, הוא לא יכול לגבות.
ברוך משולם
¶
תסתכל, בסעיף (1) כתוב: "אם בכל אחת משלוש שנות המס שקדמו לשנת המס שלפני שנת המס שבה משתלם התשלום לא עלה מחזור עסקיהם על הסכום הנקוב בתוספת". אם הוא לא מפרסם את זה - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
המחוקק שם סייג, אתה לא יכול להגיד: אני מתעלם מהסייג ועובד רק על הכלל, אין דבר כזה, מה פתאום, זה לא עובד. הם באים לפגוע כאן בבתי כנסת, בישיבות, אני לא הולך לתת להם דבר כזה, אני לא אסכים בשום פנים ואופן.
היו"ר משה גפני
¶
לא, לא. יש צו של רשות המיסים שקובע בשלושה – אתה יודע מה, ברוך, אולי – לא, לא צריך – אם לא מאשרים את הצו הזה המשמעות, למשל, שיהלומנים יצטרכו לדווח מהשקל הראשון.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אני טוען שהפוך, הם לא יצטרכו לדווח בכלל. אם לא יהיה צו הם לא יצטרכו לדווח בכלל.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
זה ויכוח פרשני. הוא טוען ככה, אני חושב אחרת, היועץ המשפטי של הוועדה עוד לא הכריע. אני רוצה שהוא ייתן חוות דעת, עד אז אני נגד.
היו"ר משה גפני
¶
זה מה שהצו הזה אומר. אם לא יהיה את הצו יצטרכו לדווח מהשקל הראשון, את זה אומרת רשות המיסים, את זה אומרת הממשלה, זה הצו. זה שבצלאל נכנס פה למאבק על העניין הזה אני מבין, יש לו משהו אחר בראש.
היו"ר משה גפני
¶
פשוט נזק. את רוצה להצביע נגד? תגידי, אני לא אביא להצבעה בצורה הזאת.
צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה) (תיקון), התשע"ח–2017, מי בעד אישור הצו? ירים את ידו.
היו"ר משה גפני
¶
מי נגד?
הצבעה
בעד – 3
נגד – אין
נמנעים – אין
צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה) (תיקון), התשע"ח–2017, אושר.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
לא התריעו. אתה תגיד שאתה הולך להצבעה. אתה לא יכול להתחיל להקריא משפט, אין דבר כזה.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
נחמד שאתה מצביע, זה טוב. תוציא כותרת עכשיו שגפני עם אחמד טיבי, זה בסדר גמור.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
מיקי, זה נורא נחמד העבודה שלכם איתו, זה נהדר, שאנחנו באופוזיציה נגד, ואתם באים להפיל את האופוזיציה, זה נהדר, בלי שאתה יודע על מה מדובר.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
את שניהם הסבירו ואת שניהם הקריאו. גפני, יש פה פרוטוקול, את שניהם הסבירו ואת שניהם הקריאו, מה אתה רוצה?
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
את שניהם הסבירו, טמיר, נו, ברצינות. את שניהם הסבירו ואת שניהם הקריאו, מה. הישיבות, מה זה קשור ליהלומים?
היו"ר משה גפני
¶
צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה), אתה יכול להגיד מהר, אני מבין שזה אותו דבר.
היו"ר משה גפני
¶
רבותי, אני מחדש את הישיבה. מה שנמצא על סדר-היום אלו שני צווים ותקנות. הצווים האלה הם צווים שעוזרים לאנשים, גם צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד עיבוד יהלומים), רבותי, שהמשמעות של העניין זה שאם הצו לא יאושר יכול להיות מצב שבו אנשים יחויבו בדין וחשבון מהשקל הראשון. זאת תמונת המצב אם לא יאשרו את הצו הזה.
הצו השני מדבר על אותו דבר, על קביעת תשלומים בעד שירותים ונכסים כהכנסה. הסבירו את הצו הזה, הקריאו אותו. אם רוצים לעכב את זה, אז תגידו לי לעכב.
היו"ר משה גפני
¶
המשמעות של העניין שעלולים לחייב את כל מי שעוסק בעיבוד יהלומים ובשירותים לדווח מהשקל הראשון, והצו הזה מונע את זה.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
בלי זה אי-אפשר יהיה לגבות בכלל, זה רק מיטיב עם האזרחים. הם ישברו את הראש.
ברוך משולם
¶
גם צו שירותים ונכסים וגם עיבוד יהלומים, שניהם עוסקים באותו נושא מכוח סעיף 164 לפקודה. הסעיף מטיל חובה לנכות מס במקור מהתשלום מהשקל הראשון. once קבעתי שזאת הכנסה, אם אני משלם לך אני צריך מהשקל הראשון לנכות 20% עד 30%, להעביר את זה לרשות המיסים, ובסוף שנה זה משמש מקדמה על חשבון - - -
ברוך משולם
¶
לא, אם זה כן עובר אני נותן רף שרק ממנו והלאה אתה חייב לנכות. זאת אומרת, יש פה רף של 5.2 מיליון. אם המחזור שלך - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
תראה איך הוא דופק ישיבות, איך הוא דופק מלכ"רים, עמותות חסד, עמותות רווחה צריכות להיות הגובות מס הכנסה של המדינה? מה זה 5.2 מיליון? "עזר מציון", כל ההוסטלים, כולם צריכים עכשיו להיות עובדים שלו - - -
ברוך משולם
¶
התקרה הזאת מתואמת גם עם מקדמות שהם חייבים לשלם, שכבר קבענו אותן והם משלמים, ומבחינתנו - - -
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
מתי תוכל להביא לנו אומדנים? אתה יודע, יש הבדל אם אנחנו מדברים על זוטות או על מיליארדים.
ברוך משולם
¶
אני יכול לבקש מהמחלקה הכלכלית לעשות, אנחנו מדברים פה על מיליארדים. וגם בעיה בתזרים תשלומים - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
הרי אתה תגבה את המס הזה, נו, ברצינות. כל המס הזה ייגבה הרי, זה לא שהמס לא ייגבה.
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
אני שואל עוד פעם, אם עכשיו אנחנו מחליטים שלא להעביר את הצו – יסלח לי כבוד היושב-ראש שאני מתפרץ לדלת פתוחה.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
מה ששאלתי גם, ואני חושב שתסכימו איתי. החוק קובע מנגנון כזה, אתה צריך לנכות במקור, ובלבד, החוק קובע ששר האוצר חייב, באישור הוועדה, לקבוע בצו סכום מינימלי שמתחת אליו אי-אפשר לגבות.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
בוודאי שכן. מכיוון שהמחוקק קבע את מנגנון המינימום, אז אם אתם לא תקבעו מנגנון, אם תכתבו אפס בצד, אז מהשקל הראשון יחייבו. אם אתם לא קובעים מנגנון אתם לא יכולים לגבות מס. אין דבר כזה. אחרת אתה מעקר את - - -
אייל לב-ארי
¶
נלך באמת לסעיף ההסמכה, לסעיף 164, יש ברישה בעצם סוגי תשלומים שלגביהם הכלל הוא ניכוי במקור.
אייל לב-ארי
¶
בהמשך יש אפשרות גם לשר האוצר או של כל הכנסה אחרת ששר האוצר, באישור ועדת הכספים, קבע לכך בצו, ינכה בשעת התשלום, בעצם המשלם ינכה קביעת תשלומים מהתשלום את הסכום שמשתלם לניכוי מס במקור. מכוח בעצם סעיף 164 נקבע גם צו מס ההכנסה (בעד שירותים או נכסים כהכנסה), שם נקבעו בהגדרה מה זה תשלומים בעד שירותים או נכסים, שזה בעצם ההכנסה האחרת שהתווספה מכוח ההסמכה בסעיף 164. זה הכלל. הכלל הזה נקבע בסעיף הגדרה.
סעיף 2א קבע סייג שאומר מה לא ייחשב בעצם תשלומים בעד שירותים או נכסים, שאם הוא לא נחשב אין חובת ניכוי במקור על המשלם. נקבע בסעיף 2א בסייג מנגנון של ממוצע.
אייל לב-ארי
¶
שואל בעצם חבר הכנסת סמוטריץ מה קורה אם ב-2016 לא נקבע סכום, יש שתיקה, לא נקבע סכום, שתיקה.
אייל לב-ארי
¶
השאלה היא בעצם שאלה כפולה, אחד, איך מחשבים את המיצוע, כי אנחנו עדיין נמצאים בשנים - - -
אייל לב-ארי
¶
האם הממוצע הוא על 2016, 2015 ו-2014, או שבגלל השתיקה הממוצע אפשרי רק על 2015 ו-2014, זה אחד. דבר שני, מה קורה אם יש שתיקה לאורך השנים. לגבי שתיקה לאורך השנים, איך שאנחנו קוראים ומבינים, בעצם הסייג אם כך לא נכנס לתוקף.
היו"ר משה גפני
¶
לא, אין דיאלוג. המציאות היא שיש נזק עם העניין הזה.
אני מביא להצבעה את צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה) - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אין בעיה, כל החברים פה נגד.
הצבעה
בעד – 2
נגד – 3
נמנעים – אין
צו מס הכנסה (קביעת תשלומים בעד שירותים או נכסים כהכנסה) (תיקון), התשע"ח–2017, לא נתקבל.
היו"ר משה גפני
¶
לא התקבל. אני מגיש רוויזיה. אז יש רוויזיה של בצלאל סמוטריץ על הצו הקודם, ויש רוויזיה שלי.
היו"ר משה גפני
¶
עם כל הכבוד, בסדר, אני קיימתי דיון ביום רביעי על המוכר שאינו רשמי שהוא צעק, והוא לא בא לדיון בכלל.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
לא באתי לדיון, אני אומר לפרוטוקול, היה דיון חשוב אחר. מה לעשות שיש כאן הרבה מאוד ועדות.