ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
àåîðéè÷
2018-02-08OMNITECH
הכנסת העשרים
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 539
מישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה
יום רביעי, ט"ז בטבת התשע"ח (03 בינואר 2018), שעה 9:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 03/01/2018
צו הכניסה לישראל (פטור מתקופת אשרה מרבית למבקר עסקי מהרפובליקה של הודו), התשע״ח-2018
פרוטוקול
סדר היום
צו הכניסה לישראל (פטור מתקופת אשרה מרבית למבקר עסקי מהרפובליקה של הודו), התשע"ח-2017
מוזמנים
¶
תניה גולשטיין - לשכה משפטית, רשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול
אייל סיסו - רח"ט קונסולרית, משרד החוץ
דניאל רוזנבלט - עוזר ראשי, מחלקה משפטית, משרד הכלכלה והתעשייה
ניר ברנגה - סחר חוץ, מדיניות סחר והסכמים, משרד הכלכלה והתעשייה
שושי שטוב - שדלן/ית
רישום פרלמנטרי
¶
הדר אביב
צו הכניסה לישראל (פטור מתקופת אשרה מרבית למבקר עסקי מהרפובליקה של הודו), התשע"ח-2017
היו"ר דוד אמסלם
¶
בוקר טוב, אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה בנושא: צו הכניסה לישראל (פטור מתקופת אשרה מרבית למבקר עסקי מהרפובליקה של הודו), התשע"ח-2017.
אייל סיסו
¶
אני אייל סיסו, ממשרד החוץ. המטרה פה כחלק מהאג'נדה שמביא ראש הממשלה לקידום היחסים הכלכליים עם הודו ועל מנת לעזור לסחר במדינת ישראל. הודו היא מעצמת על עם פוטנציאל עסקי ענק, והמטרה היתה לאפשר לאנשי עסקים הודיים מתאגידים גדולים, מחברות גדולות, להגיע לישראל באופן כזה שלא יידרשו להגיע כל פעם לנציגוּת לעשות ויזה ולאפשר להם תנועה חופשית.
אייל סיסו
¶
לא. ההודים שינו לפני כחצי שנה ונותנים לישראלים היום, גם לתיירים וגם לאנשי עסקים, אשרה לחמש שנים, מולטיפל, שהייה עד שלושה חודשים לפי חוק הכניסה שלהם שדומה מאוד לשלנו. אנחנו מתכוונים לתת רק לאנשי עסקים הודיים - - -
היו"ר דוד אמסלם
¶
הבנתי. זאת אומרת, יש לך את האופציה לחמש שנים אבל היא יורדת כל שלושה חודשים, אתה צריך לצאת ולהיכנס.
אייל סיסו
¶
אנחנו רוצים לאפשר לאנשי עסקים הודיים, על פי הגדרות שהגדרנו מה זה אנשי עסקים הודיים, תאגידים גדולים, קבוצת טאטא, אינפוסיס, כל התאגידים הגדולים בהודו שמקיימים יחסים עסקיים עם ישראל, לקבל אשרה לחמש שנים, זה כבר ייכנס לנוהל אחר כך, לאחר שבנציגות שלנו הנספח המסחרי והקונסול יבחנו ימליצו שבאמת מדובר בנציג, עובד, מנהל, מנכ"ל של החברה הרלוונטית, והוא רוצה להגיע לישראל, והוא מקיים יחסים עסקיים עם ישראל.
אייל סיסו
¶
כן, עד שלושה חודשים הוא יוכל לשהות, אבל הוא לא צריך להגיע כל פעם מחדש לעשות ויזה כי זה חסם, ביורוקרטיה.
תניה גולשטיין
¶
אני תניה גולדשטיין, מרשות האוכלוסין וההגירה.
"בתוקף סמכותי לפי סעיף 17(ב) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 (להלן – החוק), ולאחר התייעצות עם ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, אני מצווה לאמור:
פטור 1.
מבקר עסקי שהוא אזרח הרפובליקה של הודו פטור מהוראות סעיף 2(א)(2) לחוק בדבר תקופת האשרה, לצורך קבלת אשרת כניסה רב פעמית לתקופה מרבית של חמש שנים ובלבד שמשך תקופת כל ביקור לא תעלה על תשעים ימים.לעניין סעיף זה, "מבקר עסקי" - מי שמשמש כבעלים או מנהל או עובד בעל תפקיד אחר בתאגיד אשר תפקידו כולל ניהול, קידום או פיתוח של יוזמה עסקית של התאגיד שמטרת הגעתו לישראל היא לשם קיום פעילות עסקית בעלת זיקה מוכחת לתחום פעילותו של התאגיד שבו הוא בעלים או מועסק לרבות קיום פגישות עסקיות, השתתפות בכנסים ותערוכות, ביצוע חקר שוק, שיתוף פעולה במחקר ופיתוח, בחינה וניהול משא ומתן בנוגע למיזמים משותפים, השקעה בישראל, מכירה או רכישה של חברות ישראליות ולמעט למטרת אספקה במישרין של טובין או מתן שירותים או ביצוע עבודה או כהונה כנציג קבוע של החברה בישראל או תיווך או אספקת כוח אדם."
תומר רוזנר
¶
רק הערה למה שאמר מר סיסו, אין בהוראה שמתבקשת התייחסות דווקא לתאגידים גדולים. זאת אומרת, זה יכול להיות גם עסק מאוד מאוד קטן.
היו"ר דוד אמסלם
¶
מי בעד הצו כפי שהוקרא? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד אישור הצו – פה אחד
צו הכניסה לישראל (פטור מתקופת אשרה מרבית למבקר עסקי מהרפובליקה של הודו), התשע"ח-2017, אושר.