פרוטוקולים/מעמד האישה/296
פרוטוקולים/מעמד האישה/296
ירושלים, כ"ז ב אדר ב, תש"ס
3 באפריל, 2000
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 77
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום שלישי, ב' באדר א' התש"ס (8 בפברואר 2000), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 08/02/2000
חוק חובת דיווח בדבר הנזקים הבריאותיים הנגרמים מעישון מוצרי טבק, התשס"א-2000
פרוטוקול
נכחו
חברי הוועדה: דוד טל – היו"ר
אבי יחזקאל
מוזמנים
¶
עמוס דניאלי משרד הבריאות
עו"ד אילנה מישר הלשכה המשפטית, משרד הבריאות
עו"ד טלי שטיין משרד המשפטים
סדר היום
¶
הצעת חוק למניעת נזקים מעישון מוצרי טבק (ח"כ אברהם יחזקאל), מס. 2773-
הצעת חוק למניעת נזקים מעישון מוצרי טבק (חבר הכנסת אברהם יחזקאל), מס' 2773
היו"ר דוד טל
¶
בוקר טוב. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת. על סדר היום הצעת חוק למניעת נזקים מעישון מוצרי טבק, תשנ"ט, 1998. חבר הכנסת יחזקאל, מה אדוני רוצה להשיג מעבר לנתונים הסטטיסטיים?
אברהם יחזקאל
¶
הצעה זו נדונה בפרוטרוט בקריאה הראשונה. יש בה למעשה אלמנט דקלרטיבי, ציבורי. מידי שנה יצטרכו להיבדק נתונים באשר לנזקים הכרוכים בעישון מוצרי טבק. הדברים האלה מסתובבים למעשה בכל מיני מוסדות וכל מיני גורמים. אני חושב שמיקוד פוקוס בתחום הזה של הנזקים הנגרמים ממוצרי טבק הוא תחילתו של תהליך. אדוני בוודאי יודע, שגם במשרד הבריאות בודקים את הסוגייה הקשורה מנזקים בעישון מוצרי טבק. אני חושב שהשלב הבא יהיה שבעתיד, ואולי עוד בתקופתנו, נדון גם בסוגייה של החלת היכולת להיגמל מעישון מוצרי טבק – זה חוק שאני עובד עליו עכשיו – כי הנזקים הקשורים בתוצאות העישון, סרטן וכדומה, העלות שלהם גדולה מאד.
לכן, ההצעה הזו אומרת שמידי שנה יישבו בכנסת, יידונו, יצהירו, אצלך בועדה ובמליאת הכנסת. אני חושב שזה חשוב מאד לדעת מה אחוז המעשנים בישראל, מהן קבוצות הגיל, מה היכולת להיאבק בתופעה הזו ומה משרד הבריאות עושה בעניין. כל הדברים האלו הם ברורים וצריך לעגן אותם בחקיקה. זו בקשתי, להעביר אותם לקריאה שניה ושלישית.
טלי שטיין
¶
אנחנו תומכים. אנחנו חושבים שהצעת החוק הזו מאד חיובית. זה גם אמצעי של פיקוח של הרשות המחוקקת על הרשות המבצעת. יש דוגמאות לזה בחקיקה. למשל, בחוק שיפוץ בתים ואחזקתם. יש עוד כל מיני דוגמאות ואנחנו תומכים.