הכנסת החמש-עשרה_
5
ועדת החוקה, חוק ומשפט
11.10.1999
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 17
מישיבת ועדת החוקה, חוק ומשפט
יום שני, א' בחשוון התש"ס (11 באוקטובר 1999), שעה 10:05
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 11/10/1999
תיקון טעות בחוק יישום הסכם הביניים בדבר הגדה המערבית ורצועת עזה (סמכויות שיפוט והוראות אחרות) (תיקוני חקיקה), התשנ"ו-1996; תקנות הסמים המסוכנים (בתי חולים), התשנ"ט-1999
פרוטוקול
אמנון רובינשטיין - היו"ר
עזמי בשארה
צחי הנגבי
ציפי לבני
אברהם רביץ
עו"ד נגה ענתבי - משרד המשפטים, ממונה על נוסח החוק
עו"ד גלי בן-אור - משרד המשפטים, עוזרת למשנה ליועמ"ש
מגיסטר בתיה הרן - משרד הבריאות, מנהלת אגף הרוקחות
עו"ד זוהר יהלום - משרד הבריאות, יועץ משפטי
מגיסטר ישראל פארן - משרד הבריאות, רוקח מחוזי
עו"ד שרונה צירין - משרד הבריאות, הלשכה המשפטית
א. תיקון טעות בחוק יישום הסכם הביניים בדבר הגדה המערבית ורצועת עזה (סמכויות שיפוט והוראות אחרות) (תיקוני חקיקה), התשנ"ו-1996
ב. תקנות הסמים המסוכנים (בתי חולים), התשנ"ט-1999
א. תיקון טעות בחוק יישום הסכם הביניים בדבר הגדה המערבית ורצועת עזה (סמכויות שיפוט והוראות אחרות) (תיקוני חקיקה), התשנ"ו-1996
חוק יישום הסכם עזה ויריחו תיקן חוקים שונים ותיקן גם את החוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום. שינינו את המונחים מ"שטחי עזה ויריחו" ל"שטחי המועצה הפלסטינית". אחת הפסקאות בסעיף 16 לא תוקנה, והמונח נשאר "שטחי עזה ויריחו". מדובר בטעות טכנית.
מי בעד תיקון הטעות? ארבעה בעד.
הצבעה
בעד תיקון טעות בחוק יישום הסכם הביניים בדבר הגדה המערבית ורצועת עזה (סמכויות שיפוט והוראות אחרות) (תיקוני חקיקה), התשנ"ו-1996 - רוב
נגד - אין
ההצעה לתיקון טעות בחוק יישום הסכם הביניים בדבר הגדה המערבית ורצועת עזה (סמכויות שיפוט והוראות אחרות (תיקוני חקיקה), התשנ"ו-1996 נתקבלה.
ב. הסמים המסוכנים (בתי חולים), התשנ"ט-1999
מדובר בתקנות שמחליפות תקנות קיימות, תקנות שמסדירות את השימוש בסמים מסוכנים במחלקות של בתי חולים. יש היום תקנות משנת 1978. היתה ועדה במשרד הבריאות שישבה לפני כמה שנים, בחנה את ההיבטים המקצועיים והגיעה למסקנה שצריך לעשות רוויזיה. הוחלט להתקין תקנות חדשות לחלוטין, והתקנות האלה טעונות אישור שר המשפטים, שניתנה, ולפי פקודת הסמים המסוכנים, גם אישור הוועדה הזאת.
את העניינים המקצועיים תסביר מגיסטר בתיה הרן.
בתיה הרן, אולי תוכלי לעזור לנו לדעת לפי איזה הסדר או תקנות, או איך מוסדרים, תחליפי הסמים שנותנים למכורים על מנת להרגיע אותם? יש המון בעיות בעניין הזה, לרבות בעיות חברתיות-סביבתיות, ששמענו עליהן לאחרונה. האם זה נכלל בסמים מסוכנים, או שזה בכלל לא סמים מסוכנים?
כל הנושא הזה מבחינה מקצועית-רפואית, מה נותנים, איפה ומתי הוא בטיפולה של המחלקה להתמכרויות במשרד הבריאות.
ניתן הסם אדולן.
יש מנות אחזקה לאנשים מכורים ביחידות שנקראות "יחידות לגמילה מסמים", כאשר צריך לקרוא לזה "תחזוקה". זה ניתן על-פי הוראת רופא, כמו שניתן כל סם מסוכן - מורפין לכאבים וכדומה - ואין לזה התייחסות מיוחדת בתקנות.
כשעסקתי בנושא הזה כשופט, אחת הבעיות הקשות היתה במתן הסם. הסם הזה בא כדי לוודא שלא תהיה במידה מסוימת תופעת קריז עקב הגמילה. נותנים בקבוק, אחר-כך נותנים פקקים וכו'. מדינת ישראל, כיוון שרצתה לשמור על שקט, הן בבתי המאסר והן עם הנרקומנים, במקום לטפל בנושא של גמילה ולהחזיק מספיק מיטות במרכזי גמילה - יש בעיה מאוד קשה עם זה - מרדימה את העם.
הרבה מדינות מתקנאות בישראל על האדולן. ארצות הברית ואנגליה לא פותרות את בעיות הסמים, ואז נוצרת בעיית הפשע האלים, ואין שם תחליף.
מצד שני, במקום לטפל באמת בבעיה, אתה ממכר את העם. האדולן, מבחינה קוגניטיבית הוא הרבה יותר מזיק משמועיל.
לחברי הוועדה זו הזדמנות להביע את משאלות לבם. אולי תעבירי את הבקשה של חבר הכנסת רביץ, שתביאו לנו משהו מעודכן בנושא הזה, ואם יש צורך בשינוי תקנות, או משהו כזה.
יש פה אולי כפילות של ועדות, כי קיימת ועדת הסמים של הכנסת, שהיא מטפלת בנושא הזה באופן מיוחד.
מי בעד אישור התקנות? ארבעה.
הצבעה
בעד הצעת תקנות הסמים המסוכנים (בתי חולים), התשנ"ט-1999 - רוב
נגד - אין
תקנות הסמים המסוכנים (בתי חולים), התשנ"ט-1999 אושרו .