פרוטוקולים/ועדת הפנים/5583
6
ועדת הפנים ואיכות הסביבה
16.7.2002
פרוטוקולים/ועדת הפנים/5583
ירושלים, כ"א באב, תשס"ב
30 ביולי, 2002
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 448
מישיבת ועדת הפנים ואיכות הסביבה
יום שלישי, ז' באב התשס"ב (16 ביולי 20029, שעה 10:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 16/07/2002
חוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש רשות וסגניו וכהונתם) (תיקון מס' 22) (תיקון), התשס"ג-2002
פרוטוקול
הצעת-חוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש רשות וסגניו וכהונתם) (תיקון מס' 22) (תיקון – שינוי תחולה), התשס"ב-2001, של חברות-הכנסת יהודית נאות וזהבה גלאון.
ישראל שפיצר - מנהלת אגף כוח אדם ושכר ברשויות המקומיות,
משרד הפנים
גלית לביא - משרד הפנים
רינה נשר - משרד הפנים
יחזקאל לביא - משרד הפנים
אחמד סרסור - מתמחה, משרד המשפטים
עו"ד אביטל שטרנברג - משרד המשפטים
צחי בר ציון - לשכה משפטית, משרד האוצר
אסי מסינג - משרד האוצר
עו"ד נועה בן אריה - מרכז השלטון המקומי
עדנה פרי-הירשמן - מתאמת בין מרכז השלטון המקומי לכנסת
תמר מרימוביץ
הצעת-חוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש רשות וסגניו וכהונתם) (תיקון מס' 22)
(תיקון – שינוי תחולה), התשס"ב-2001 – של חברות-הכנסת יהודית נאות וזהבה גלאון
אני פותחת את הישיבה. על סדר היום הצעת-חוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש רשות וסגניו וכהונתם) (תיקון מס' 22). כל מה שנעסוק בו זה שינוי תחולה לגבי סעיף אחד ובודד. כזכור לכם, התחילו לדון בהצעת-החוק של איסור עיסוק נוסף על ראש הרשות וסגניו בתקופת כהונתו של חבר-הכנסת דוד אזולאי כיושב-ראש הוועדה. הצעת-החוק הגיעה לקריאה שנייה ושלישית, כאשר היו ויכוחים על השאלה האם להחיל את החוק לגבי סגני ראש רשות לא בבחירות הקרובות, אלא בבחירות שיתקיימו אחר-כך. החוק אושר, כאשר יש הבחנה בעניין התחולה.
לא רק בעניין הזה, אלא גם מי שעוסק היום בעיסוק נוסף, החוק הזה אף פעם זה לא יחול עליו.
אני רוצה להשלים את דבריי. החוק, כפי שהוועדה הציעה, הבדיל בין סגנים במשרה חלקית ובין ראש רשות וסגן במשרה מלאה כשהתייחס לשאלה מתי נכנס החוק לתוקף.
במהלך ההצבעות בכנסת בקריאה שנייה ושלישית התקבלה הסתייגות של חבר-הכנסת יאיר פרץ. אני אומרת גם לפרוטוקול, שחבר-הכנסת אופיר פינס-פז וחברת-הכנסת סופה לנדבר הצביעו לפי הצבעתו של יאיר פרץ מכיוון שהוא מהקואליציה. לכן, בטעות התקבלה ההסתייגות שהיתה אמורה ליפול, אבל אין דרך חזרה, כי הצבעה אלקטרונית היא הצבעה אלקטרונית.
החוק הפך למשהו לא מוגדר, משום שמלבד העובדה שהחוק יחול על ראש רשות ועל סגן במשרה מלאה החל מהבחירות הקרובות, קרי: נובמבר 2003 ועל סגנים בחלקי משרה החל מ-2008, ההסתייגות שהתקבלה בשוגג היא שהוא לא יחול על ראש רשות ועל סגן ראש רשות שכיום מכהנים בתפקיד ועוסקים בעיסוק נוסף. החוק הזה מבדיל בין "ירוקים" שיבואו למערכת לבין כאלה שכבר מכהנים.
לגבי הסעיף הזה שקרוי סעיף 7, הנחנו הצעת-חוק, ואנחנו היום דנים באישורו לקריאה ראשונה, קרי: אנחנו לא רוצים להבדיל בין ראש רשות מכהן שיציג מועמדותו בבחירות הבאות לבין ראש רשות חדש שבא מהצבא ועומד להיבחר בבחירות לרשויות המקומיות. היו חברי-כנסת שבעבר המשיכו לעבוד במשרדם הפרטי ולהרצות באקדמיה, אבל ברגע שנכנס איסור עיסוק נוסף, הוא חל על חדשים ועל ותיקים כאחד.
אני אומרת לכם בכנות, שמישהו לא הבין את המשמעות של הצעת-החוק הנוכחית, והפיץ שמועה שכביכול החוק יחול מהיום גם על ראשי רשויות מכהנים. התחיל מסע לחצים, בין אם על חברי-כנסת מסיעת העבודה ובין אם על חברי-כנסת מסיעת הליכוד, והתחיל מחול שדים. אני חשבתי שיבוא לכאן חבר-הכנסת בוים, שאתו ישבתי והסברתי לו שלא בזה מדובר.
לסיכום, ועדת שרים לחקיקה תמכה בחוק. השר שטרית אמר באופן חד-משמעי מעל לדוכן הכנסת, שזה נראה לו לא סביר שראש רשות מכהן היום ימשיך בעיסוקיו, ואילו ראש רשות חדש שייבחר לא יוכל לעסוק בעיסוק נוסף. אם אכן אסור לעסוק בעיסוק נוסף, זה צריך לחול על כולם. זה עבר בקריאה טרומית, ואני רוצה לקדם את זה להצבעה לקריאה ראשונה.
אם תשאלו למה זה בוער לי, אני אענה שלא בוער לי שום דבר, מלבד העובדה שנראה לי שאם מדובר בחוקים שעשויים לשנות מצב קיים לגבי אנשים שרוצים להתמודד בבחירות הבאות ולהמשיך גם לעסוק בפרקטיקום שלהם וגם לכהן כראשי ערים, צריך להיות פייר בכללי המשחק. אני נגד חקיקת חוקים בסמוך לבחירות. אני חושבת ששנה לפני הבחירות, כשמועמד מתחיל לשקול האם הוא רוצה לרוץ למשרה כזאת, הוא צריך לדעת את כללי המשחק, ולכן אני רוצה שהחוק הזה, שיחול בעצם רק בנובמבר 2003, יהיה ידוע למי שחושב להתמודד בבחירות האלה. כך יידע מראש מה הם כללי המשחק כל מי שרוצה להתמודד בבחירות – הוא יידע שבנובמבר 2003, פלוס חצי שנה נוספת שיש GRACE להפסקת הפעילות הנוספת - -
לא מבטלים שום דבר. אם יתקבל התיקון של חברת-הכנסת גלאון ושלי, ייאמר שכולם, המתמודדים החדשים והוותיקים, בבחירות הבאות יחול עליהם הכלל של איסור עיסוק נוסף ותינתן להם מחצית השנה כדי להסדיר את ענייניהם – לדעתי זה פייר.
היתה בעיית הבנה גם בדברי ההסבר וגם בהבנת הדברים. השלטון המקומי כל-כך יצא נגד התיקון, עד כדי כך שאני נשלחתי לכאן ואמרו שיגיעו גם ראשי רשויות.
אני חושבת שאת ראשי הרשויות שלא הגיעו אני פשוט הצלחתי לשכנע. כל אחד השאיר לי הודעה בטלפון, אבל דווקא בהגינות רבה הם שאלו אותי האם בכך וכך מדובר, ואני לכל אחד הודעתי וסימנתי בצבע למה אנחנו מתכוונים ועל איזה סעיף 7 אנחנו מדברים. אמרתי שהיתה אי הבנה.
עורכת-דין אביטל שטרנברג, האם אני הטעיתי פה בפרשנות?
אני שואלת את עצמי – ושוב, יכול להיות שאני כבר הספקתי לשכוח את התיקון המקורי – מאיפה ה-GRACE של שישה חודשים.
אנחנו כמובן תומכים בהצעה, והיינו גם שמחים אם ההצעה היתה תקפה גם לגבי הסגנים במקום שהיא תחול לגביהם בבחירות של 2008.
כל אחד צריך לדעת את מגבלות הכוח שלו. אנחנו העתקנו את זה מסעיף 15ג מחוק איסור עיסוק נוסף של חברי-הכנסת.
סעיף 15ג אומר: "הוראות סעיף 15ב לא יחולו בתקופת ששת החודשים הראשונים לכהונתו של ראש רשות או סגן ראש רשות לגבי עסק או עיסוק שבו החל לעסוק לפני תחילת כהונתו למעט הוראות סעיף 15ב(ג)."
נכון, זה הסייג היחידי שאנחנו הסכמנו לתחולה.
נציגת השלטון המקומי, האם אני שכנעתי אותך?
בשורה התחתונה, הרעיון הוא שתהיה הגינות, כך שלגבי חדשים וותיקים יחולו אותם כללים. זאת המטרה של התיקון הזה.
לא תתקיים עכשיו הצבעה, אלא בשעה 13:00, כי אני לא אוהבת להצביע פה אחד על חוק שאני מחוקקת. מכיוון שקיבלתי את העובדה שחבר-הכנסת גפני עסוק בוועדת טל, אני מודיעה לפרוטוקול שההצבעה בנושא תתקיים בשעה 13:00.
שידבר אתי, כי אני לא עושה שום דבר בגניבה.
נציגי משרד האוצר, אני רוצה להגיד לכם שאמנם לא מדובר בחיסכון כספי למשק, אבל גם לא מדובר בעלות כספית למשק. ההצעה הזאת איננה כרוכה בעלות תקציבית לאוצר.
חידוש הישיבה בשעה 13:00
אני מתכבד לפתוח את ישיבת הוועדה. על סדר היום הצעת-חוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש רשות וסגניו וכהונתם) (תיקון מס' 22) (תיקון – שינוי תחולה), התשס"ב. התקיימה היום ישיבה על החוק הזה. מכיוון שהייתי בוועדה אחרת, ביקשתי מחברת-הכנסת יהודית נאות לנהל את הישיבה.
פנו אליי חברי-כנסת אפי אושעיה, ישראל כץ וזאב בוים והשר דני נוה, והם ביקשו להתנגד לחוק הזה. כמו-כן, ביקשתי מחברת-הכנסת יהודית נאות לנהל את הישיבה.
אני ביקשתי מחברת-הכנסת יהודית נאות שאם לא תהיה מחלוקת היא תוכל להצביע, ואם תהיה מחלוקת, שלא תצביע אלא תמתין לשעה 13:00. למיטב ידיעתי, אין מחלוקת, מכיוון שחברת-הכנסת יהודית נאות דיברה עם כולם, והם הסכימו. אף על פי כן, בהגינותה של חברת-הכנסת יהודית נאות, היא העדיפה בכל זאת להצביע על החוק עכשיו, מכיוון שהיא היתה חברת-הכנסת היחידה בוועדה ומכיוון שמדובר בהצעת-חוק שהיא יזמה. ביקשתי מהעוזר שלי, שאם תהיה מחלוקת שיודיע לחברי-הכנסת שתתקיים הצבעה בשעה 13:00. אם הם עדיין מתנגדים, הם יוכלו להגיע.
גם לשר המשפטים פנו ושאלו אותו מדוע תמכה בחוק ועדת שרים לחקיקה. הוא טלפן אליי אתמול, ואני הבהרתי לו את הדברים. דיברתי באופן אישי עם כולם.
מכיוון שאין מחלוקת בעניין הזה, אני מבקש להצביע על החוק. אם בכל זאת תתעורר מחלוקת, בהמשך החקיקה נראה איך מתנהלים הדברים.
כי היתה טעות. הם חשבו שהתיקון הזה לחוק של חברת-הכנסת גלאון ושלי אומר שהחוק לא יחול בעוד קדנציה, אלא כבר החל מהיום, מכיוון שהיום יש ראשי ערים שהם חברי דירקטוריון, ויש אפילו ראש עיר שהתמנה למשרה הזאת רק בימים האלה.
זה לא עניין של בית שמאי ובית הלל, כי לא מחוקקים חוק פרסונלי. אם החוק היה חל החל מהיום, בגלל שכולם דיברו על אותו אדם, היו אומרים שהחוק מתייחס לאותו ראש רשות שהתמנה לאותו תפקיד, וחוק כזה לא מחוקקים.
יותר מזה, אני חושבת שמי שיציג מועמדות בעוד שנה, יידע מה הם כללי המשחק שעל פיהם הוא משחק, ולכן זה הגון.
אני לא יכול להצביע נגד חוק שלך, ולכן אני אהיה חייב לתמוך בו. אם היו עולים במוחי רעיונות אפיקורסיים בכל זאת להצביע נגדו, מה שלא יכול לקרות, אז זהבה גלאון גם חתומה על החוק...
מי בעד הצעת-החוק? מי נגד?
הצבעה
בעד – 5
נגד – אין
נמנעים – אין
הצעת-חוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש רשות וסגניו וכהונתם) (תיקון מס' 22) (תיקון – שינוי תחולה), התשס"ב-2001, התקבלה.
אין מתנגדים לחוק, החוק הוכן לקריאה ראשונה.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 13:10