פרוטוקולים/כלכלה/5578
2
פרוטוקולים/כלכלה/5578
ירושלים, כ"א באב, תשס"ב
30 ביולי, 2002
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 498
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שלישי, י"ד באב התשס"ב (23 ביולי 2002), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 23/07/2002
צו הגבלת הפרסומת למוצרי טבק לעישון (שינוי נוסחי אזהרה), התשס"א2001-.; הצעת חוק הגבלת הפרסומת למוצרי טבק לעישון (תיקון – הגבלת פרסום), התשס"א2001
פרוטוקול
1. צו הגבלת הפרסומת למוצרי טבק לעישון (שינוי נוסחי אזהרה), התשס"א2001-.
2. הצעת חוק הגבלת הפרסומת למוצרי טבק לעישון (תיקון – הגבלת פרסום), התשס"א2001-.
יאיר עמיקם משרד הבריאות
חנה פלג מקדמת בריאות, משרד הבריאות
אילנה מישר, עו"ד משרד הבריאות
ד"ר נורית גוטמן החוק לתקשורת אונ' ת"א
איריס פריד-מייזל האגודה למלחמה בסרטן
אבשלום הרצוולף נציג משרד פרסום אדלר חומסקי ורשבסקי
דן פרידמן,עו"ד "דובק"
אבי כהן,עו"ד JTI TRADING
איריס אפשטיין פיליפ מוריס
עמוס האוזנר,עו"ד יועמ"ש, פורום ישראלי למניעת עישון
שוש גן נוי מנהלת מדור חינוך וקידום בריאות-שירותי בריאות
כללית
שמואל דב רבינוביץ' מנכ"ל עמותת המאבק בטבק
וורן זאואר מתנדב בעמותת המאבק בטבק
אנחנו דנים בצו הגבלת הפרסומת למוצרי טבק לעישון (שינוי נוסחי אזהרה). הגברת מישר, תקראי לנו את הצו.
"בתוקף סמכותי לפי סעיף 9(ג) לחוק הגבלת הפרסומת למוצרי טבק לעישון, התשמ"ג 1983- (להלן – החוק), ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, אני מצווה לאמור: שינוי נוסח אזהרה 1. במקום נוסח האזהרה הקבוע בסעיף 9(א) לחוק יבוא: (1) לעניין סעיף 4(ב) לחוק: "סיגריות גורמות למחלות ומוות בטרם עת."; (2) לעניין סעיף 7 לחוק: אחד הנוסחים ברשימה שבתוספת (להלן – הרשימה), שיוחלף ב1- בכל חודש בנוסח הבא אחריו ברשימה."
לא כל אחת מהאזהרות, אלא אזהרה אחת ספציפית בפיסקה (1) לסעיף 1 "סיגריות גורמות למחלות ומוות בטרם עת".
אני מבין שהשלטים היום הם בלי אזהרה. פעם אחת יחליפו את כל השלטים בלי האזהרה בשלטים עם אזהרה. האם בא בחשבון שכל פעם יגידו לו "תחליף את השלט"?
לא. חייבים היום את האזהרה הישנה על פי החוק מ1983-. כשהצו יעבור, האזהרה החדשה תהיה דבר קבוע.
מקובל עלינו מה שאמרה הגברת מישר, יש לנו רק בעיה עם מועד ההחלפה של השלטים הקיימים. הנוסח הנוכחי של הצו מדבר על 8 חודשים. זו גזירה שהציבור איננו יכול לעמוד בה.
תקופת הזמן מאוד לחוצה, היא לא מאפשרת להתארגן. אנחנו מדברים על אלפי שלטים. חוק רובינשטיין, שנכנס לתוקף באפריל שנה שעברה, דיבר על נוסח שגורם למחלות חמורות. בחוק רובינשטיין נתנו שנתיים ושלושה חודשים ממועד התחילה. בעיננו זה מאוד סביר.
אנחנו לא צריכים לגרום לזה שכולם התנפלו על השלטים ומחירי השלטים יעלו. מה איכפת לכם שתוך שנתיים יחליפו את השלטים?
הצו הזה, אם יתקבל כפי שהוא, ייכנס לתוקף במאי 2003. לחכות עד יולי 2003 אין לנו בעיה. בלאו הכי אמורים לשנות את האזהרות.
תיקון מס' 3 או 4 נכנס לתוקף באפריל שנה שעברה עם אזהרה שהעישון גורם למחלות חמורות. יש שלטים שהוחלפו מאז.
אנחנו קובעים שמי שטרם החליף את השלט, יהיה צריך להחליף אותו תוך שנה וחצי מהיום, שזה עד 31 בדצמבר 2003. אלה שכבר החליפו, יש להם ארכה של עוד שנתיים מהיום שהחליפו.
שינוי גודל מזערי לאותיות 2. "במקום גודל אותיות האזהרה הקבוע בחוק, לעניין סעיפים (4)(ב) ו- 7 לחוק, המילה "אזהרה" תודפס בגפן "חיים שמן" ושאר המילים יודפסו בגפן "חיים צר", כששטח האזהרה כולה 5 אחוזים לפחות משטח הפרסומת והאותיות תופסות שטח זה למעט מסגרת דקה לבנה סביבן; באזהרות שנוסחן כולל "משרד הבריאות" יופיעו מילים אלה באותיות קטנות משאר אותיות האזהרה."
"דובק" איננה מתערבת בתוכן של נוסחי האזהרה, היא משאירה את זה לשיקול דעת משרד הבריאות והמחוקק. עם זאת, צריך לשים לב שגם לפי החוק הישן וגם לפי תיקון מס' 2, האזהרה יוחסה למשרד הבריאות.
ערכנו מחקר שבודק את הנושא על-מנת לראות מה מתאים למדינת ישראל מבחינת הייחוס. אנחנו בהחלט מודעים לכל מה שקורה בעולם. כששאלנו את הציבור הרחב למי הם חושבים הייחוס צריך להיות, שלושים ומשהו אחוז אמרו שהייחוס צריך להיות למשרד הבריאות. לעומת זאת, כששאלנו אצל מעשנים, הם אמרו לנו שחשוב להם שהאזהרות יהיו מיוחסות למחקרים רפואיים. מכיוון שמצאנו שיש חשיבות גם למחקרים רפואיים וגם למשרד הבריאות, ההמלצות שלנו היו בהתאם.
לא במקרה ההתנגדות הזאת באה מפיו של עו"ד. ההתנגדות הזאת היא לא התנגדות טכנית, היא התנגדות מאוד מהותית. אם כתוב שעישון גורם למחלות זה כאילו שהיצרן מודה בזה.
אם החוק יחייב אותי לכתוב דבר מה על הקופסא או ללכת עם שלט ברחוב, אני אעשה את זה. זה עוד לא אומר שאני מאשר את מה שכתוב. אני רק ממלא אחר החוק.
אני לא חושב שזה הגון לבוא ליצרן ולהגיד לו "תודה באשמה". אני מציע לכתוב את האזהרה כאשר בנוסף באותיות קטנות לכתוב את המילים משרד הבריאות.
את מתווכחת לגבי משהו ערכי. צריכים להיות הוגנים כלפי כולם. אדם במשפט פלילי לא חייב להודות באשמה. את מחייבת את חברות הסיגריות להודות באשמה. הוא אומר שזה לא מטעמו, זה מטעמכם.
יש שתי אפשרויות. אפשרות אחת היא לכתוב שמחקרים רפואיים קובעים שהסיגריות גורמות להתמכרות ומחקרים רפואיים קובעים שעישון גורם לאימפוטנציה, כאשר למטה מופיע משרד הבריאות, ואפשרות שנייה לכתוב שמשרד הבריאות קובע כי עישון גורם לאימפוטנציה.
על בקבוק אקונומיקה כתובה אזהרה שזה מסוכן. אין על זה ויכוח, כי אין את עורכי הדין של "דובק" שיושבים שם. על כל מוצר שהוא מסוכן לציבור ויש גם הוכחות מדעיות מופיעה אזהרה. רק במוצרי טבק יש את העניין של הייחוס כי באו חברות הסיגריות והוסיפו.
אנחנו נקבע שתי חלופות, כאשר באחת יהיה כתוב "משרד הבריאות קובע" או באותיות קטנות אחרי האזהרה "מטעם משרד הבריאות", או חלופה שנייה שיהיה כתוב אחרי האזהרה באותיות קטנות "הפירסום מתחייב לפי החוק", מחוץ לשטח האזהרה.
מודעה לא קיימת יותר מ3- חודשים. החוק כמו שהוא לא יעמוד במבחן הביצוע. כדי שהחוק יעמוד במבחן הביצוע, צריך לתת אזהרות שונות בכל מיני מודעות, כאשר המודעה הספציפית שיוצאת מבית משרד הפירסום החוצה אל המדיה תרוץ עם האזהרה הספציפית הזאת.
זה ברור.
אילנה מישר
3. האזהרה לעניין סעיפים 4(ב) ו7- לחוק תודפס בשורה אחת, באותיות שחורות על רקע לבן התחום במסגרת שחורה כשעובי המסגרת כעובי האותיות באזהרה בגופן "חיים שמן".
זה קיים כבר היום. 4. תחילתם של סעיפים 1(1), 2 ו3- לעניין סעיף 4(ב) לחוק – שמונשה חדשים מיום פרסומו של צו זה, ותחילם של סעיפים 1(2), 2, ו3- לעניין סעיף 7 לחוק – 45 ימים מיום פרסומו.
5. יבואן או יצרן של מוצרי טבק לעישון יקבע לכל מותג מוצר טבק שהוא מפרסם אזהרה שונה מתוך הרשימה, ויודיע עליה למנהל הכללי של משרד הבריאות או למי שהוא הסמיכו לעניין זה; נוסח האזהרה הראשון של אותו מותג לעניין סעיף 1(2), והוא יוחלף בתדירות הקבועה שם.
אני מציעה שאנחנו מיוזמתנו נקבע את האזהרה.
לא איכפת לי שתקבעו את האזהרה הראשונה. אנחנו מאשרים את הצו.
הצעת חוק הגבלת הפרסומת למוצרי טבק לעישון
(תיקון – הגבלת פרסום), התשס"ב – 2002.
קיימנו בפעם הקודמת דיון בהצעת החוק של חבר הכנסת מוסי רז. אני אציע למליאה להסיר את הצעת החוק מסדר היום. לא יבשה הדיו על חקיקה קיימת וכבר אומרים שיהיה איסור טוטאלי על שוק הפירסום. אם החוק של חבר הכנסת רז עובר, אני לא אתעסק באזהרות ובחלקי אזהרות.
דיברתי עם אמנון רובינשטיין. הוא תומך בהצעת החוק הזאת. ראיתי היום שהאו"ם מציע אמנה בינלאומית לאסור את הפירסום על סיגריות בכלל, כולל איסור מכירה של סיגריות בדיוטי-פרי. אני רוצה להפנות את תשומת לב חברי הוועדה, שמאז קום המדינה נהרגו 20 אלף ישראלים בתאונות דרכים, 20 אלף איש במלחמות ישראל ורבע מיליון עלו לשמיים בעשן הסיגריות. אני מבקש התייעצות סיעתית של 5 דקות.
(התייעצות סיעתית של 5 דקות)
נסתיימה ההתייעצות הסיעתית. אני מעלה להצבעה את הצעת החוק של חבר הכנסת מוסי רז, שמספרה פ2760/, שעניינה איסור טוטאלי על פירסום למוצרי טבק בעיתונות.
אני רוצה להזכיר לכם את התיקונים שהוועדה החליטה עליהם בישיבה הקודמת. בסעיף 1 להצעת החוק פיסקה 7 תמחק, ובמקום זה בפיסקה 6 יהיה כתוב "עיתונים וכתבי עת, למעט כתבי עת המודפסים או מובאים מחוץ לישראל". ייוסף סעיף נוסף שעניינו תחילה. ייאמר בו שתחילתו של חוק זה יהיה ביום, כאשר בכוכבית כתוב שהמועד ייקבע בעת הכנת הצו לקריאה השנייה והשלישית.