פרוטוקולים/כלכלה/3809
-2-
ועדת ה כלכלה (348)
שגיאה! שם מאפיין מסמך לא מוכר.
פרוטוקולים/כלכלה/3809
ירושלים, א' בחשון, תשס"ב
18 באוקטובר, 2001
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 348
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שלישי, כ"ט בתשרי התשס"ב (16 באוקטובר, 2001), שעה 15:15
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 16/10/2001
תקנות הבזק (אגרה בעד מתן רשיון מיוחד), התשס"א-2001.
פרוטוקול
סדר היום
1. תקנות הבזק (אגרה בעד מתן רשיון מיוחד), התשס"א-2001.
מוזמנים
¶
אסף כהן - סמנכ"ל כלכלה, משרד התקשורת
חיים גירון - סמנכ"ל בכיר הנדסה ורישוי, משרד התקשורת
עו"ד טל אופק - לשכה משפטית, משרד התקשורת
עו"ד יעל מלם-יפה - לשכה משפטית, משרד התקשורת
דורי צ'יקו - ראש ענף טכנולוגיה, משרד התקשורת
אלון בר - אגף רגולציה, חטיבת כלכלה, חברת בזק
רות פרמינגר - חברת סלקום
חיים גירון
¶
מזה כשנה אני סמנכ"ל הנדסה ורישוי במשרד התקשורת, אחראי על הנושאים הללו.
הנושא של הרשיונות המיוחדים - כל הרשיונות לאינטרנט, רשיונות תמסורת, רשיונות לשירותי מידע, מה שנקרא "שירותים מיוחדים", בהבדל מהרשיונות הכלליים ---
חיים גירון
¶
אני יודע שהוועדה כבר בקיאה די והותר. הרשיונות המיוחדים מטופלים במשרד, באגף שלי ובשיתוף הרבה מאוד אגפים אחרים. עבור הטיפול ברשיונות האלה והענקתַם נקבע עד היום סכום של 1,650 שקלים. זה סכום היסטורי שנקבע אי-שם בשנות השמונים ולא עודכן מעולם. ברוח הימים האלה, מצאנו לנכון להסדיר את הנושא בדרך המלך של תקנות, עם מנגנון עדכון ומנגנון בדיקה על-ידי ועדה של הכנסת, כמו שצריך.
דורי צ'יקו
¶
עשינו שתי בדיקות שונות כדי להגיע לסכום שייקבע.
אחת מהן היתה בדיקת עלות. עשינו חישוב של עלות העבודה במשרד כדי לתת את הרשיונות המיוחדים. זה נקבע על-פי העלות האמיתית לעומת כמות הרשיונות.
בבדיקה השניה, לקחנו את המחיר הקודם, 1,650 שקל, והצמדנו אותו למדד משנת 1989 ועד היום. אנחנו לא יודעים בדיוק מה השנה שממנה אנחנו אמורים לקחת אבל זה אמור להיות לכל הפחות משנת 1989. הגענו ל-4,800 שקלים.
היו"ר אברהם פורז
¶
תן לנו דוגמאות של אנשים או גורמים שלדעתך יקבלו רשיונות לפי האגרה החדשה, סוגי הרשיונות המיוחדים. מה צפוי, לא באידיאולוגיה אלא בפרקטיקה?
חיים גירון
¶
רשיונות לאינטרנט, שניתנים כדבר שבשגרה. לכל ספקי האינטרנט בארץ, כל ה-ISP, גדולים כקטנים, יש רשיון, ויש כ-60 כאלה; רשיונות תמסורת מהסוג שיש למשל ל-MED 1 (המפעיל העיקרי של הכבל התת-ימי) שמעוניינים לרשת את הארץ לאורכה ולרוחבה בסיבים אופטימיים על מנת שתהיה תשתית; גם הרכבת קיבלה רשיון כזה והיא שילמה אגרה (למעשה זה רשות הנמלים והרכבות, כי עדיין אין הפרדה ביניהם); כמו כן, ספקי מידע, מה שהיה פעם 057 ו-056, והיום זה 957 ו-956; רשיונות אפלינג ---
חיים גירון
¶
על הנייר בכלל אין מין; רשיונות של שירותים אלחוטיים שונים, למשל שירותי ביפר שהם תחת רשיון מיוחד.
חיים גירון
¶
תחום הזימון, ספציפית, הוא תחום שדי קופא על שמריו בגלל התחרות הקשה מצד ההודעות הקצרות, ה-SMS, בסלולרי. יש תחליפיות בין השווקים אבל זה עדיין קיים. דווקא גופים מוסדיים פעמים רבות משתמשים בזה כי יש בזה יתרונות. במצב של קריסה של מערכות תקשורת, או עומס גדול על מערכות תקשורת, יש יתרונות בעובדה שממקום מרכזי אפשר לשדר הודעות באופן חד-כיווני. כנראה שלכל אחד מהשירותים האלה יש את הנישות שלו.
חיים גירון
¶
וגם על מוקד השידור, שיהיה ברשיון מיוחד.
סך הכל זה מבטא את עלות הטיפול, פחות או יותר. אף אחד לא רואה בזה חסם כניסה כלשהו לשוק הזה. זה סכום בהחלט סביר.
טל אופק
¶
אלה דברים טכניים. פנינו אליכם עם התקנות הללו עוד לפני שעבר חוק התקשורת ומכיוון שהוא עבר, יש לשנות את הכותרת. במקום "תקנות הבזק" צריך לומר "תקנות התקשורת".
טל אופק
¶
בהפנייה נכתב: "בתוקף סמכותי לפי סעיפים 4ג ו-59 לחוק הבזק", וצריך לומר "לחוק התקשורת (בזק ושידורים)", וגם בהערת השוליים יש לנו אותה הפנייה.
חיים גירון
¶
הוא לא משלם. בפרקטיקה יש מעט מאוד בקשות שנדחות. זה שוק של אנשים מקצועיים, שבדרך כלל מכירים די טוב את הכללים. לכן קבענו שהאגרה תשולם אחרי שאושר לו והודע לו שהרשיון אושר.
היו"ר אברהם פורז
¶
אני רואה שאתם פניתם אלינו ב-18.3.2001 ואז ביקשתם 4,500 שקל. לא היתה מאז אינפלציה גדולה. בסדר, נעזוב את זה.
אני מאשר את התקנות ומאשר שהתחילה תהיה מ-15.11.2001. תודה רבה.
הישיבה ננעלה בשעה 15:30